گوشی‌های هوشمند میان‌رده، به جز مواردی مشخص، در سایر زمینه‌ها تقریبا از گوشی‌های رده‌بالا عقب مانده‌اند. مثلا هنوز دوربین تک سنسوری و ضبط ویدیوی 1080p را در این مدل‌ها شاهد هستیم. کوالکام قصد دارد به زودی این مسئله را با عرضه‌ی اسنپدراگون ۶۳۲، ۴۳۹ و ۴۲۹ حل کند. این تراشه‌ها قرار است دوربین دوگانه و برخی ویژگی‌های دیگر را به قابلیت‌های معمول گوشی‌های میان‌رده تبدیل کند.

پردازنده‌ی هشت هسته‌ای اسنپدراگون ۶۳۲ که مشخصا از دو تراشه‌ی دیگر قدرتمندتر است از دو سنسور ۱۳ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی پشتیبانی می‌کند تا نظر افرادی که به عکس‌های پرتره و تله‌فوتو اهمیت زیادی می‌دهند را تأمین کند. قدرت و سرعت پردازش این تراشه ۴۰ درصد از اسنپدراگون ۶۲۶ بیشتر است و این یعنی قدرت کافی برای ضبط ویدیوی 4K و فول اچ‌دی پلاس وجود خواهد داشت. مودم این تراشه از پس اتصال LTE Advanced برمی‌آید و با اینکه آدرنو ۵۰۶ در این تراشه تنها ۱۰ درصد سریع‌تر عمل می‌کند، به خوبی توانایی اجرای اکثر بازی‌های سه‌بعدی روز را دارد. در این تراشه‌ی جدید کوالکام نیز مانند چند مدل اخیر، هوش مصنوعی نقش ویژه‌ای دارد و با پشتیبانی از شبکه‌ی عصبی اعمالی مانند باز کردن قفل صفحه به کمک شناسایی چهره را به خوبی انجام می‌دهد.

 

از سوی دیگر دو تراشه‌ی هشت هسته‌ای اسنپدراگون ۴۲۹ و اسنپدراگون ۴۳۹ روی بالا بردن کیفیت اجرایی دستگاه‌های پایین‌رده متمرکز شده‌اند. پشتیبانی از دوربین دوگانه‌ی ۸ مگاپیکسلی از مواردی است که در این تراشه‌ها افزوده شده است؛ اما همچنان خبری از فیلمبرداری 4K نخواهد بود. این دو تراشه که نسل جدید تراشه‌های اسنپدراگون ۴۲۵ و ۴۳۰ به حساب می‌آیند، تا ۲۵ درصد قدرت عملکرد پردازشی بهتری را ارائه می‌کنند. در کنار پشتیبانی از هوش مصنوعی، عملکرد گرافیک نیز نسبت به نسل پیشین افزایش چشمگیری داشته است. تراشه‌ی گرافیکی آدرنو ۵۰۵ به کاررفته در اسنپدراگون ۴۳۹ نسبت به نسل پیش ۲۰ درصد و تراشه‌ی گرافیکی آدرنو ۵۰۴ به کار رفته در اسنپدراگون ۴۲۹ نسبت به نسل پیش خود ۵۰ درصد افزایش عملکرد را ارائه می‌دهند. البته هیچ‌یک از دو تراشه‌ی مورد بحث مناسب گیمینگ به حساب نمی‌آیند. به طوری‌که اسنپدراگون ۴۲۹ تنها از پس رزولوشن اچ‌دی پلاس برمی‌آید؛ اما می‌توانید بهبود عملکرد کلی گوشی را انتظار داشته باشید. ناگفته نماند که LTE حداکثر اتصال پرسرعتی است که این تراشه‌ها پشتیبانی می‌کنند.

اسنپدراگون / Snapdragon

کوالکام پیش‌بینی می‌کند اولین گوشی‌های مجهز به این تراشه‌ها در نیمه‌ی دوم سال جاری روانه‌ی بازار شوند. تراشه‌های اسنپدراگون ۶۳۲، ۴۳۹ و ۴۲۹ هرچند ممکن است چندان هیجان‌انگیز نباشند، اما برای افرادی که به دوربین دوگانه‌ی باکیفیت در قالب دستگاهی میان‌رده با عملکردی قابل قبول علاقه دارند، می‌توانند بسیار حائز اهمیت باشند.



تاريخ : پنج شنبه 7 تير 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

چشم‌های ما میزبان یک کامپیوتر زیستی قدرتمند یعنی شبکیه است. درک اینکه چگونه شبکیه تصاویر دنیای بیرون را تبدیل به سیگنال‌هایی می‌کند که مغز قادر به تفسیر آنها است، نه‌تنها موجب افزایش دانش در زمینه‌ی محاسبات مغز می‌شود، بلکه از نظر پزشکی نیز سودمند است. اما آیا ما دانش کافی در زمینه‌ی مدارهای عصبی شبکیه داریم که بفهمیم چگونه یک اختلال، محاسبات شبکیه را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران با انجام مجموعه‌ای از آزمایش‌ها ترکیبی متشکل از ابزارهای ژنتیکی، ویروسی و ملکولی، آرایه‌های میکروالکترود با چگالی بالا و مدل‌های کامپیوتری، به این سوال پرداخته‌اند. نتیجه‌ی این مطالعات نشان داد که مدل جدید شبکیه می‌تواند با دقت بالایی نتایج یک اختلال تعریف‌شده را پیش‌بینی کند. این کار قدم مهمی به سوی ایجاد یک مدل کامپیوتری از شبکیه است که می‌تواند نتیجه‌ی بیماری‌های شبکیه را پیش‌بینی کند.

ساختار شبکیه چشم

ساختار شبکیه چشم

فرایند دیدن در شبکیه آغاز می‌شود؛ جایی که سلول‌های گیرنده‌ی نور، تابش نوری رسیده به چشم را گرفته و آن را به فعالیت عصبی تبدیل می‌کنند. سپس سلول‌های گانگلیون سیگنال‌های بصری را به مغز ارسال می‌کنند. شبکیه چیزی فراتر از یک دوربین و یک کابل است: شبکیه بین گیرنده‌های نوری و سلول‌های گانگلیونی، مدارهای پیچیده‌ی عصبی دارد که از انواع بسیار مختلفی از سلول‌های عصبی تشکیل شده‌اند. این مدارها سیگنال‌های ورودی را به روشی پیچیده پردازش می‌کنند و ويژگی‌های مهم صحنه‌ی بصری را استخراج می‌کنند.

در سطح خروجی شبکیه، محاسبات مدارهای شبکیه، چیزی حدود سی بازنمایی عصبی از صحنه‌ی بصری ایجاد می‌کنند که به موازات به مغز منتقل می‌شوند. بنابراین شبکیه همچون دستگاه محاسباتی قوی عمل کرده و بازنمایی‌های بصری را به شیوه‌ی عمیقی شکل می‌دهد. برای درک مکانیسم دیدن و پیش‌بینی نتایج بیماری‌های بصری، لازم است که بفهمیم چگونه این سی کانال خروجی شبکیه دنیای بصری را نشان می‌دهند و چگونه ویژگی‌های عملکردی متفاوت آن‌ها در نتیجه‌ی معماری مدارهای شبکیه حاصل می‌شود.

پژوهشگران برای پاسخ به این سوال، در یک عنصر خاص مدار شبکیه اختلال ایجاد کردند و در همان زمان بررسی کردند که این آشفتگی چگونه ویژگی‌های عملکردی کانال‌های خروجی مختلف شبکیه را تغییر می‌دهد. آنتونیا دریننبرگنویسنده‌ی اصلی مقاله‌ی پژوهشی مربوطه، روشی را برای کنترل فعالیت سلول‌های افقی توسعه داد. سلول‌های افقی مولفه‌ای از مدار شبکیه هستند که مهار بازخورد را در اولین سیناپس بصری بین گیرنده‌های نوری و سلول‌های دو قطبی ایجاد می‌کنند. او با این روش که شامل اجزای ویروس‌ها، موش ترانسژنیک و کانال‌های یونی دریچه لیگاندی مهندسی‌شده بود، توانست بازخورد را در نخستین سیناپس بصری خاموش و روشن کند. او برای اندازه‌گیری اثرات این آشفتگی در خروجی شبکیه، از آرایه‌های میکروالکترودی با چگالی بالا استفاده کرد و سیگنال‌های الکتریکی صدها سلول گانگلیون را به‌طور همزمان ثبت کرد.

ایجاد یک آشفتگی موجب ایجاد مجموعه‌ای بزرگ از تغییرات مختلف در خروجی شبکیه شد. دریننبرگ می‌گوید:

ما از طیف گسترده اثراتی که در نتیجه‌ی ایجاد اختلال در یک عنصر به‌خوبی تعریف‌شده‌ی شبکیه، ایجاد شد، تعجب کردیم. در ابتدا مردد بودیم که مشکلات فنی ممکن است موجب این تنوع شده باشد. اگرچه بعد از اندازه‌گیری سیگنال‌ها در هزاران سلول گانگلیون و در کانال‌های خروجی تعریف‌شده‌ی شبکیه، معلوم شد که تنوع مشاهده‌شده در مشارکت سلول‌های افقی باید حاصل معماری خاص مدارهای شبکیه باشد.

سلول های افقی شبکیه چشم

سلول‌های افقی شبکیه چشم

 

چگونه یک مولفه‌ی مدار شبکیه می‌تواند منجر به چنین اثرات مختلفی شود؟ برای بررسی این موضوع، فلیکس فرانک و راوا دا-سیلوریا یک مدل کامپیوتری از شبکیه ساختند. در این مدل مسیرهای مختلف عبور سیگنال از شبکیه شبیه‌سازی شد و تیم علمی به‌دنبال این موضوع بود که آیا دانش کنونی آن‌ها از مدار عصبی شبکیه می‌تواند توجیه‌گر اثرات مشاهده‌شده در آزمایش باشد یا نه. در حین مطالعه‌ی رفتار مدل، پژوهشگران دریافتند که مدل می‌تواند کل تغییرات اندازه‌گیری شده در آزمایش را دوباره تکرار کند؛ یعنی پژوهشگران توانسته بودند به‌درستی مدل را تعریف کنند. علاوه بر این مدل، پنج بیش‌بینی دیگر در مورد نقش سلول‌های افقی ارائه کرد که در داده‌های قبلی به دست نیامده بود. فرانک می‌گوید:

ما وقتی دیدیم مدل از چیزی که هنگام ساخت آن در ذهن داشتیم، جلوتر رفته است، شگفت‌زده شدیم. تمام پیش‌بینی‌های اضافه، وقتی مورد آزمون قرار گرفتند، تایید شدند.

دا-سیلوریا توضیح می‌دهد که یک راه برای آزمایش درستی درک ما از شبکیه این است که یکی از عناصر آن را دچار احتلال کنیم و تمام خروجی‌ها را اندازه‌گیری کنیم و ببینیم که آیا دانش ما که به صورت یک مدل تعریف شده است، می‌تواند تغییرات مشاهده شده را پیش‌بینی کند یا نه. روسکا نیز گفت:

مرحله بعدی استفاده از این مدل برای پیش‌بینی نتایج بیماری‌های چشمی است.



تاريخ : چهار شنبه 6 تير 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

عکاس‌های کمی وجود دارند که به اندازه استیو مک‌کوری با کارهای به یادمادنی‌اش، شناخته شده‌ باشند. پرتره دختر افغان باعث شناخته شدن و شهرت او در سراسر جهان شد، اما تمام کارهای او، از به یادماندنی‌ترین تا دیده‌نشده‌ترین آن‌ها، از دید فوق طبیعی او در شکار احساسات و به تصویر کشیدن‌ آن‌ها در پرتره‌های منحصر‌به‌فرد حکایت می‌کند.

در ۶ آوریل ۲۰۱۵، نمایشگاهی از چهار دهه فعالیت این هنرمند بزرگ، با جمع‌آوری ۱۵۰ پرتره از کارهای او با نام Oltre lo Sguardo در ویلا رئال دی‌مونزا در ایتالیا برگزار شد. ویدئوی زیر که با حضور استیو مک‌کوری تهیه شده است، از زبان او، اهداف و پروسه کاری، اولویت‌ها و دغدغه‌های او را به عنوان یک عکاس توضیح می‌دهد.

این نمایشگاه توسط انجمن هنری سیویتا (Civita) و سادست 57 (Sudest57) با موضوع «آن‌سوی تفاوت‌ها» برگزار شد. این موضوع با الهام این تفکر استیو مک‌کوری انتخاب شده‌است که عکاسی به ما اجازه می‌دهد فراتر از تفاوت‌هایمان به هم بنگریم و بتوانیم بدون توجه به این‌که از کدام نقطه این جهان آمده‌ایم، با هم ارتباط برقرار کنیم.

 

مک‌کوری در مصاحبه‌ای با دیزاین‌بوم (DesignBoom) که پیش از برگزاری نمایشگاه صورت گرفت، گفت:

«برای من یک پرتره به معنای ارتباط است. شما به طریقی با یک شخص ارتباط پیدا می‌کنید، دیداری یا احساسی. من همیشه بر این باور بوده‌ام که داستان زندگی آدم‌ها بر روی صورتشان نوشته شده‌است. این شگفت انگیز است، راهی که شما در عکاسی پرتره، برای ارتباط با یک شخص پیدا می‌کنید مانند طی کردن یک مسیر عرفانی است. توضیح دادن در این مورد دشوار است. وقتی آن را درک می‌کنید که با آن روبرو شده‌‌باشید.»

در ادامه می‌توانید تعدادی از کارهای ارائه شده استیو در نمایشگاه ویلا رئالی دی‌مونزا در آپریل ۲۰۱۵ را مشاهده کنید. همچنین برای دیدن آثار بیش‌تر از این عکاس می‌توانید به وبسایت او مراجعه کنید.

عکس استیو مک‌کوری

عکس استیو مک‌کوری

عکس استیو مک‌کوری

عکس استیو مک‌کوری

عکس استیو مک‌کوری

عکس استیو مک‌کوری

 

عکس استیو مک‌کوری

عکس استیو مک‌کوری

عکس استیو مک‌کوری

 
 


تاريخ : چهار شنبه 6 تير 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در چهار سال اخیر، اوپو هیچ گوشی پرچم‌داری را به بازار عرضه نکرده است؛ در عوض، این شرکت چینی در این مدت توجه خود را به سوی گوشی‌های میان‌رده معطوف داشته است. اما ناگهان، این شرکت با معرفی اوپو فایند ایکس، همه را غافلگیر کرد؛ پرچم‌داری که یکی از خاص‌ترین گوشی‌های حال حاضر است. جالب اینجا است که این پرچم‌دار جدید، گوشی ارزان‌قیمتی نیست؛ چرا که گران‌ترین مدل آن به قیمت ۱۷۰۰ یورو به فروش می‌رسد. تعیین چنین قیمتی برای فایند ایکس تعجب‌برانگیز است و دیوانه‌وار جلوه می‌کند. اما چرا اوپو دست به معرفی چنین پرچم‌داری زده است؟

جالب‌توجه‌ترین ویژگی فایند ایکس، طراحی دوربین متحرک آن است.همچنین، اوپو نیز مانند اپل لبه‌ی پایینی نمایشگر را تا زده تا بتواند حاشیه‌ی پایینی را کاهش دهد. فناوری شارژ با توان ۵۰ واتی نیز که توسط اوپو Super VOOC نام‌گذاری شده، یکی دیگر از جذابیت‌های اوپو فایند ایکس است؛ این مسئله باعث می‌شود سرعت شارژ در این گوشی دو و نیم برابر سریع‌تر از دیگر گوشی‌هایی باشد که از فناوری شارژ سریع استفاده می‌کنند.

اوپو فایند ایکس / Oppo Find X

اما در ورای چنین جاذبه‌های ظاهری، نمی‌توان گفت که آیا پرداخت مبلغی بیش از ۱۰۰۰ یورو برای این گوشی هوشمند منطقی است. لیکن باید بدانیم که دست‌یابی به فروش بالا، تنها هدف اوپو از طراحی فایند ایکس نیست.

برای درک اهمیت راهبردی این گوشی هوشمند، لازم است تا به دو نکته توجه کنیم. اولین نکته، زمان و مکان معرفی این محصول جدید است. دومین نکته‌ نیز پیشینه‌ی گوشی‌های خانواده‌ی «فایند» است. دو گوشی فایند ۵ و فایند ۷، موجب شدند تا اوپو به‌عنوان بازیگری جدی در حوزه‌ی فناوری شناخته شود. نوآوری‌هایی همچون استفاده از نمایشگر فول‌اچ‌دی، LED هشدار با بیش از ۳۰۰۰ ال‌ای‌دی مجزا و همچنین به‌کارگیری اولین سیستم شارژ سریع در گوشی‌های هوشمند در سال ۲۰۱۴، از جمله مواردی بودند که موجب شهرت یافتن این برند چینی شدند. در حقیقت فناوری Dash Charge که امروزه به عنوان یکی از نقاط قوت محصولات وان‌پلاس شناخته می‌شود، در حقیقت همان فناوری است که در سال ۲۰۱۴ توسط اوپو معرفی شده بود.

اما به‌طور عجیبی، پس از دو سال خلاقیت و نوآوری، ناگهان توسعه‌ی گوشی‌های خانواده‌ی «فایند» با توقف روبه‌رو شد. در حقیقت، وظیفه‌ی فایند ۵ و فایند ۷، شناساندن اوپو به عنوان برندی قدرتمند در بازارهای هدفِ این شرکت بود؛ از آن پس این شرکت چینی سعی کرد تا روی محصولاتی سودآور تمرکز کند. در این دوره، بیشترین تمرکز اوپو بر معرفی گوشی‌های سری R و F معطوف شده بود؛ گوشی‌هایی که طراحی محافظه‌کارانه‌ای داشتند و چینی‌ها می‌توانستند آن‌ها را در حجم بالا و با حاشیه‌ی سود مناسب به فروش برسانند.

اوپو فایند ایکس / Oppo Find X

فایند ایکس نیز مانند فایند ۵ و فایند ۷، با هدف شناساندن اوپو به‌عنوان برندی توانمند معرفی شده است؛ اما این بار اوپو بازار متفاوتی را هدف قرار داده است. آن‌ها این بار اروپایی‌ها را هدف قرار داده‌اند. فایند ۷ در پاریس و در لوور معرفی شد؛ جالب اینجا است که اوپو هیچ‌گاه حضور پررنگی در اروپا نداشته است. این شرکت با شرکت‌های مخابراتی همکاری چندانی نداشته و برای فروش محصولاتش از خرده‌فروشی‌های بزرگ هم کمک قابل توجهی نمی‌گرفته است.

فایند ایکس با هدف شناساندن اوپو به‌عنوان برندی توانمند معرفی شده است

اما این بار چینی‌ها استراتژی خود را تغییر داده‌اند؛ آن‌ها دفاتری را در اروپا افتتاح کرده‌اند و در حال همکاری با خورده‌فروشی‌ها هستند. احتمالا در مدت کوتاهی، شاهد تبلیغات گسترده‌ی برند اوپو در این قاره خواهیم بود. در این کمپین تبلیغاتی، اوپو با یک محصول انقلابی به‌نام فایند ایکس خود را به کاربران اروپایی معرفی می‌کند؛ محصولی خاص که تصویری مثبت در ذهن این کاربران برجای خواهد گذاشت.

اما احتمالا هدف نهایی اوپو در قاره‌ی سبز، فروش گوشی‌های میان رده و پرچم‌دارهایی سنتی‌تر خواهد بود. مقامات اوپو مسمم هستند، تا همانند آسیا، در اروپا نیز محصولات خود را با قیمت بالایی به فروش برسانند؛ ولی برای دست‌یابی به این هدف، آن‌ها در ابتدا باید این مسئله را به اثبات برسانند که اوپو نیز مانند اپل و سامسونگ، شرکتی رده‌بالا است. این مسئولیت اکنون بر شانه‌های فایند ایکس قرار دارد.

اوپو فایند ایکس / Oppo Find X

هرچند ممکن است برخی کاربران خود را به‌عنوان یکی از طرفداران پر و پا قرص اوپو به‌حساب آورند؛ ولی حقیقت این است که اوپو نمی‌خواهد برندی برای کاربران پرهیاهو باشد، آن‌ها می‌خواهند خود را با مولفه‌هایی همچون مُد و کالاهای لوکس پیوند دهند. این همان دلیلی است که باعث شده اوپو در نسخه‌ای گران‌قیمت از فایند ایکس از برند لامبورگینی استفاده کند. در حقیقت، فایند ایکس محصولی است که نشان می‌دهد این شرکت چینی راه و روش ورود به دنیای کالاهای لوکس را به خوبی آموخته است.



تاريخ : چهار شنبه 6 تير 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

طبق مصوبۀ ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، در قانون اصلاح ماده یک قانون توسعه حمل‌ونقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت اختیارات کافی به دولت داده شده است. ماده ۲ اصلاحیه قانون فوق از این قرار است:

ماده۲ـ یک تبصره به‌ شرح زیر به ماده (۱) قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت الحاق می‌شود،

تبصره ـ دولت مجاز است به‌ منظور ترغیب مصرف‌کنندگان به استفاده از کارت هوشمند سوخت مختص هر خودرو از سیاست‌های انگیزشی در چهارچوب قوانین و مقررات استفاده کند.

همانطور که از تبصرۀ مادۀ ۲ مشخص است، دولت اختیارات کافی برای ترغیب مصرف کنندگان به استفاده از کارت هوشمند مختص هر خودرو را دارد.

چندی پیش سید محمدرضا موسوی خواه، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی با اشاره به الزامی بودن ارائۀ بنزین با کارت سوخت طبق مصوبۀ مجلس شورای اسلامی، گفت:

همه جایگاه‌های عرضه سوخت موظف به عرضه بنزین با کارت سوخت هستند. ما مصمم هستیم تا به‌ سمتی برویم که مردم از کارت‌های شخصی خود استفاده کنند؛ چرا که استفاده از کارت‌های شخصی می‌تواند اطلاعات آمار مدیریتی خوبی در اختیار ما قرار دهد.

این مقام مسئول همچنین از انتشار اطلاعیه‌ای در آینده نزدیک برای ترغیب و تشویق مردم به‌منظور استفاده از کارت سوخت خودروها خبر داد و گفت:

اکنون بیش از ۲۱ میلیون کارت سوخت در کشور وجود دارد. آن دسته از صاحبان خودرو، که کارت سوخت آنان مفقود شده باشد می‌توانند درخواست کارت سوخت المثنی بدهند.

پمپ بنزین سوخت

 نرخ ۲۲۰۰ تومانی عرضه بنزین با کارت مخصوص جایگاه‌

احمد پایدار، کارشناس حوزه سوخت با اشاره به تجربه استفاده از سامانه هوشمند سوخت در سال‌های ۸۶ تا ۹۴، گفت:

به نظر می‌رسد بهترین سیاست برای ترغیب مصرف کنندگان به استفاده از کارت مختص خودروی ‌شان، «تعیین نرخ اضطراری عرضۀ بنزین با کارت جایگاه‌ها» باشد. به این معنی که هر کس با کارت سوخت مختص خودروی خود می‌تواند بدون محدودیت از بنزین با نرخ مصوب (۱۰۰۰ تومان در شرایط فعلی) استفاده کند. اما اگر کارت سوخت خود را به هر دلیلی به همراه نداشته باشد و بخواهد با کارت سوخت جایگاه‌دارها بنزین دریافت کند، باید علاوه بر قیمت بنزین، جریمه‌ای به علت ایجاد عدم شفافیت در اطلاعات سوخت کشور بپردازد.

  قیمت عرضه بنزین با احتساب این جریمه لزوماً باید در محدوده قیمت بنزین فوب خلیج فارس باشد تا مانع قاچاق بنزین شود. بنابراین با توجه به قیمت حدودا ۵۳ سنت بر لیتر بنزین فوب خلیج فارس در حال حاضر و همچنین قیمت دلار حداقل برابر ۴۲۰۰ تومان، قیمت عرضه بنزین با کارت جایگاه‌دارها باید حداقل ۲۲۰۰ تومان (۱۰۰۰ تومان قیمت بنزین و ۱۲۰۰ تومان جریمۀ استفاده از کارت جایگاه) باشد. این همان نرخ اضطراری عرضۀ بنزین برای کسانی است که از کارت سوخت مختص خودشان استفاده نمی‌کنند. البته با در نظر گرفتن قیمت دلار بازار آزاد، نرخ اضطراری باید بیش از این رقم باشد.

با اتخاذ این سیاست بدون هیچ‌گونه افزایش قیمت بنزین یا وضع نظام پلکانی، می‌توان مشتریان را به استفاده از کارت سوخت تشویق کرد. باید گفت با این فرایند، مشتریان می‌توانند به هر میزان که می‌خواهند به بنزین ۱۰۰۰ تومانی (نرخ عادی) دسترسی داشته باشند؛ مشروط بر اینکه از کارت مختص وسیله نقلیه خود و نه کارت جایگاه‌ها استفاده کنند. بنزین ۲۲۰۰ تومانی فقط شامل حال کسانی می‌شود که از کارت مختص خودروی شخصی‌شان استفاده نمی‌کنند و می‌خواهند با کارت جایگاه‌ها بنزین دریافت کنند. هم اکنون عرضه نفت‌گاز در بخش حمل‌ونقل نیز دقیقاً با همین رویه و با دو نرخ «عادی» و «اضطراری» عرضه می‌شود.



تاريخ : چهار شنبه 6 تير 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

به گفته‌ی منابع نزدیک به ال‌جی، این شرکت در حال کار روی جایگزینی برای V30 با پنج دوربین است که هم‌اکنون با نام V40 شناخته می‌شود. در حال حاضر مشخص نیست که وظایف دوربین‌های یادشده چه خواهد بود؛ اما گفته می‌شود که حداقل یکی از دو دوربین جلو، به کاربر اجازه خواهد داد تا با چهره‌ی خود قفل گوشی را بگشاید. براساس اطلاعات موجود، این دو دوربین اجازه‌ی ثبت تصویری سه‌بعدی از چهره‌ی کاربر را به وی ۴۰ خواهد داد.

سه دوربین باقیمانده که در پنل پشتی قرار دارند از یک لنز استاندارد و یک لنز اولترا واید بهره خواهند برد؛ اما مشخص نیست که هدف از سنسور دوم چه خواهد بود. در حال حاضر هواوی P20 Pro تنها گوشی هوشمند موجود با دوربین سه‌گانه است که از یک سنسور رنگی، یک سنسور سیاه‌وسفید و سنسور سومی با لنز تله‌فوتو بهره می‌برد. پیش‌بینی می‌شود که سنسور سوم ممکن است دارای لنز زوم باشد یا صرفا با هدف ثبت افکت بوکه یا افکت‌های عمق میدان در نظر گرفته شده باشد. وی ۴۰ می‌تواند اولین گوشی هوشمند تجاری جهان با پنج دوربین باشد.

ال جی جی 7

ظاهرا نمایشگر وی ۴۰ همانند ال‌جی جی ۷ دارای بریدگی خواهد بود (با امکان پنهان‌کردن نرم‌افزاری بریدگی) و ظاهری مشابه ال‌جی جی 7 با ابعاد بزرگ‌تر خواهد داشت. گفته می‌شود که توان پردازشی ال‌جی وی 40 را پردازنده‌ی هشت هسته‌ای اسنپدراگون ۸۴۵ تأمین خواهد کرد. سیستم Quad DAC با هدف ارائه‌ی تجربه‌ی موسیقایی منحصربه‌فرد در پرچم‌دار جدید کره‌ای‌ها نیز وجود خواهد داشت، ضمن اینکه درست‌مانند ال‌جی جی ۷، کلیدی اختصاصی برای فعال‌سازی گوگل اسیستنت، وی ۴۰ را همراهی خواهد کرد. ظاهرا همانند گذشته، حسگر اثر انگشت در پنل پشتی قرار خواهد داشت.

با توجه به موارد ذکرشده، می‌توان حدس زد که پرچم‌دار جدید ال‌جی از سری V، تفاوت فاحشی با LG G7 نخواهد داشت؛ اما به‌نظر می‌رسد که محصول آتی کر‌ه‌ای‌ها، دوربینی ارتقاءیافته و پیشرفته خواهد داشت. در حال حاضر مشخص نیست که ال‌جی وی ۴۰ همانند جی ۷ از پنل LCD استفاده خواهد کرد یا کره‌ای‌ها نمایشگری با پنل OLED برای آن در نظر خواهند گرفت. اگرچه محصول جدید ال‌جی از پنج دوربین بهره خواهد برد؛ اما این شرکت کره‌ای‌ طی سال‌های گذشته، رقابت در زمینه‌ی دوربین را به شرکت‌هایی همچون سامسونگ، هواوی و گوگل واگذار کرده است.

ال‌جی وضعیت چندان مساعدی در بازار گوشی‌های هوشمند ندارد و حتی ال‌جی جی ۷ نیز به بهبود این وضعیت کمک چندانی نکرده است. حال با توجه به اطلاعات موجود در مورد ال‌جی وی ۴۰، آیا این محصول را به‌عنوان ناجی کره‌ای‌ها در صنعت موبایل می‌بینید؟ نظر خود را با ما و سایر کاربران عزیز زومیت به اشتراک بگذارید.



تاريخ : چهار شنبه 6 تير 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

شوک ارتش آمریکا و اسرائیل از افزایش قدرت نامرئی نیروهای مسلح ایران/ «اخلالگرهای بومی» برنامه‌ریزی دشمنان را به هم ریختند +عکس طی سالهای اخیر استفاده از سامانه های مکان یاب ماهواره ای یکی از ابزار استاندارد اکثر ارتش های دنیا در بحث هایی مثل مسیر یابی و هدف گیری یگان های مختلف نظامی و بهره گیری از مهمات هوشمند است. سامانه هایی مثل GPS آمریکایی، گلوناس روسی و بیدو چینی از جمله این سیستم های هدایتی به شمار می آیند. اگرچه ارتش های غربی بیشتر و بیشتر به سمت استفاده از هدایت ماهواره ای رفته اند اما تحولاتی در شرق دنیا باعث شده آمریکایی ها و متحدانشان به میدان نبردی بدون ماهواره هم فکر کنند؛ یا حداقل تصور کنند ممکن است اخلال گسترده در این توانمندی، نیاز به بازسازی سریعتر زیرساخت های موجود را حساس تر از گذشته جلوه دهد.

استفاده از مهمات و هدایت ماهواره ای خصوصا در جنگ های دهه های اخیر مثل عملیات ناتو در یوگوسلاوی سابق، عراق یا افغانستان باعث شد تا کشورهای رقیب غرب به نوعی به دنبال مطالعه راه های مقابله با سامانه های هدایت ماهواره ای بروند و با توجه به نگاه خصمانه برخی کشورهای غربی به منافع و مرزهای جمهوری اسلامی ایران، کشورمان از جمله پیشگامان این حوزه به شمار می رود؛ موضوعی که شاید اثبات آن تا چندی پیش، امری اغراق آمیز و غیرقابل باور برای برخی کارشناسان نظامی داخلی و خارجی محسوب می شد اما اکنون و با اعترافات مقامات آمریکایی، شکل واقعی به خود گرفته است.

مقابله سخت؛ روش قدیمی و گران قیمت

از زمان جنگ سرد، هر دو کشور آمریکا و شوروی سابق در بحث تسلیحات ضد ماهواره فعال بوده و مدل های عملیاتی را نیز به بازار عرضه کردند؛ موشک هایی که عمدتا قادر به خارج شدن از جو زمین و نابودی ماهواره ها در مدار زمین هستند که البته در سالهای اخیر چین نیز به جمع کشورهای دارای فناوری سلاح های ضد ماهواره پیوسته است.

شوک ارتش آمریکا و اسرائیل از افزایش قدرت نامرئی نیروهای مسلح ایران/ «اخلالگرهای بومی» برنامه‌ریزی دشمنان را به هم ریختند +عکس

موشک آمریکایی SM-۳ با قابلیت نابودی ماهواره ها

توسعه سلاح های ضد ماهواره باعث شد کشورهای حاضر در این بخش، پیمان نامه هایی را برای محدودیت این تسلیحات امضاء کنند. از طرف دیگر فناوری و هزینه دست یابی به این نوع از سلاح ها بسیار بالا بوده و به همین دلیل در اختیار تعداد بسیار محدودی از کشورهای جهان است.

مقابله نرم؛ جمرها وارد می شوند

اما راه دیگر برای مقابله با هدایت ماهواره ای، اخلال در امواج است. در این روش نه منبع ارسال امواج، بلکه خود امواج دچار اخلال می شوند، کاربران آن دچار مشکلات متعدد شده و در بسیاری از موارد با قطع سیگنال رو به رو خواهند شد. شاید بتوان ۴ کشور را به عنوان پیشرو در بحث اخلال در امواج جی پی اس در جهان معرفی کرد که شامل روسیه، چین، کره شمالی و ایران هستند. موارد زیادی خصوصا درباره ایران و روسیه رخ داده که طرف غربی ادعا کرده با اخلال امواج ماهواره ای از طرف مقابل دچار مشکل شده است اما به علت احساس خطر یا سرشکستگی از این موضوع، تلاش دارد به واقعیت ها یا اثرات آن دامن نزند.

شکار جانور قندهار یکی از معروفترین مواردی است که در آن، اخلال و هدایت سامانه ارتباط ماهواره ای یک سامانه رزمی - شناسایی، مورد توجه قرار گرفت. در مورد شکار این پهپاد فوق پیشرفته و سری، بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند نوعی از اخلال در سیستم ارتباط ماهواره ای این پهپاد، از جمله اقدامات مهم و اساسی نیروهای مسلح ایران در مراحل اولیه شکار بود که باعث از دست رفتن کنترل آن برای طرف آمریکایی شد.

شوک ارتش آمریکا و اسرائیل از افزایش قدرت نامرئی نیروهای مسلح ایران/ «اخلالگرهای بومی» برنامه‌ریزی دشمنان را به هم ریختند +عکس

جانور قندهار، شکار معروف ایران که احتمالا با اخلال در امواج ماهواره ای رخ داده است

روسها نیز در سوریه، سیستم های اخلالگر متفاوت و جدیدی را برای آزمایش وارد کرده اند و موارد مختلفی از اخلال بر روی سامانه های هواپیماهای غربی گزارش شده است که از جمله آنها تاثیرگذاری روی عملکرد و حرکت برخی هواپیماهای خاص امریکایی بود؛ موضوعی که اگرچه با اعتراض آمریکایی همراه شد، اما طرف روسی به آن اشاره ای نکرد تا مشخص شد روسها در این ماجرا، درست به وسط خال زده اند.

در ایران چند مدل از سیستم های جمر تا به امروز در جریان نمایشگاه ها یا رزمایش های مختلف نیروهای مسلح مشاهده و در برخی از گزارشات و صحبت های مقامات غربی به پیشرفت های ایران در این بخش اشاره شده است. سامانه ای که در تصویر زیر مشاهده می شود اخلالگر GPS و گلوناس بوده و از چهار آنتن نزدیک به هم بهره می برد. به نظر می رسد این سامانه بر اساس گونه های پیشین که دارای یک آنتن بودند توسعه یافته است. از این سامانه برای حفاظت از اهداف خودی در برابر موشک های کروز و بمب های هدایت شونده استفاده می شود.

شوک ارتش آمریکا و اسرائیل از افزایش قدرت نامرئی نیروهای مسلح ایران/ «اخلالگرهای بومی» برنامه‌ریزی دشمنان را به هم ریختند +عکس

شوک ارتش آمریکا و اسرائیل از افزایش قدرت نامرئی نیروهای مسلح ایران/ «اخلالگرهای بومی» برنامه‌ریزی دشمنان را به هم ریختند +عکس

دو نمونه از اخلال گرهای ایرانی ضد امواج ماهواره ای

همچنین این سامانه می تواند روی پهپادها و سایر سامانه های ارتباطی دریایی، زمینی و هوایی مجهز به سامانه های گیرنده GPS و گلوناس نیز اخلال ایجاد کند .از مشخصات عملکردی نمونه با چهار آنتن اطلاعات خاصی منتشر نشده اما سامانه های تک آنتن که با مشخصه های GPSJ-۱۲، GPSJ-۲۵ و GPSJ-۵۰ نیز شناخته می شوند دارای توان خروجی ۱۲ و ۲۵ و ۵۰ وات هستند .این سامانه ها قابلیت ایجاد اخلال در گیرنده های نظامی و غیر نظامی GPS را در دو باند L۱ و L۲ به صورت مجزا یا همزمان را در محوطه دید مستقیم (LOS) در شعاع بیش از ۶۰ کیلومتر برای نمونه ۱۲ واتی، بیش از ۱۵۰ کیلومتر برای نمونه ۲۵ واتی و بیش از ۲۰۰ کیلومتر در نمونه ۵۰ واتی و با کمینه زاویه ۳۵ درجه دارند و در فرکانس کاری ۲ تا ۲۰ گیگاهرتز کار می کنند.

زنگ ها در واشنگتن به صدا در آمده است

دن کوتس سیاستمدار مشهور آمریکایی که هم اکنون به عنوان اداره ‌کننده اطلاعات ملی که نقش رئیس کل تشکیلات اطلاعاتی آمریکا را دارد در جلسه چندی پیش خود با نمایندگان کنگره این کشور، نسبت به توسعه توانایی های فضاپایه کشورهایی مثل ایران، روسیه و چین که می تواند برتری آمریکا در خارج از جو زمین را به چالش بکشد، هشدار داده است. وی که در این سمت، وظیفه هماهنگ‌ کردن ۱۷ دستگاه اطلاعاتی فعال در ایالات متحده و از جمله سیا را بر عهده دارد، متذکر شده "این توانایی های فضایی، در بخش های شناسایی فضا پایه، جهت یابی و ضد ماهواره هستند و با توجه به سرعت تکنولوژی هایی که به دست دشمنان آمریکا می رسد، به منظور باقی ماندن در رقابت فضایی، باید خلاق تر و سریع تر باشیم. "

کوتس در ادامه تاکید کرده است: در جنگ های آینده، دشمنان آمریکا تلاش خواهند کرد که علیه سیستم های ماهواره ای ما عمل کنند و برتری آمریکا در فضا را از بین ببرند که به نظر جامعه اطلاعاتی آمریکا، چین و روسیه در پوشش فرستادن ماهواره های آزمایشی خود به فضا در حال توسعه توانایی های ضد ماهواره ای خود هستند.

شوک ارتش آمریکا و اسرائیل از افزایش قدرت نامرئی نیروهای مسلح ایران/ «اخلالگرهای بومی» برنامه‌ریزی دشمنان را به هم ریختند +عکس

از سوی دیگر ژنرال جان هیتن، فرمانده نیروهای استراتژیک ایالات متحده، روز جمعه این هفته (۲۲ ژوئن) در مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرده که کشورهایی چون ایران در حال تلاش برای ایجاد سلاح برای مقابله فضایی هستند، که در گام های فعلی شامل توسعه ابزاری برای مختل کردن سیگنال های GPS و ارتباطات ماهواره ای است.

همچنین یکی دیگر از بحث های تحقیقاتی دیگر، مربوط به نیروی زمینی آمریکا و نگرانی آنها بر اثرگذاری سامانه های اخلالگر جی پی اس روی مهمات هدایت ماهواره ای آمریکایی است و بر این اساس، نیروی زمینی آمریکا برای سال مالی ۲۰۱۹ میلادی، بودجه ای در حدود ۱۴ میلیون دلار برای تحقیقات در این بخش در نظر گرفته و قرار است در صورت تایید، در سالهای بعد این بودجه به حدود ۵۶ میلیون دلار برسد که مبتنی بر تلاش جهت بی اثر کردن اقدامات کشورهایی چون روسیه و ایران خواهد بود. نیروی زمینی ارتش آمریکا همچنین برای تحقیق و توسعه در بخش مکان، زمان و مسیریابی بدون استفاده از سامانه های ماهواره ای نیز درخواست مبلغی در حدود ۸ میلیون دلار را داده است.

رزمایش آمریکا؛ اطمینان از قدرت ایران

آمریکایی ها با درک شرایط خطرناک و پیشرفت های کشوری همچون ایران در زمینه سامانه های ضد ماهواره چه به شکل مقابله سخت و چه نرم، اخیرا تحرکات گسترده ای را برای نبرد در فضایی بدون وجود ماهواره ها آغاز کرده اند که نشان می دهد این موضوع، برایشان یک تهدید و خطر واقعی است به گونه ای که امسال و در جریان رزمایش هوایی سالیانه پرچم سرخ در آمریکا که تنها استرالیا و انگلیس در آن در کنار واحدهای هوایی آمریکا در غرب ایالات متحده انجام دادند، وضعیت نبرد بدون وجود سامانه های هدایت ماهواره ای شبیه سازی شد. این قطع امواج ماهواره ای به صورت چندین ساعت در روز در بخش های زیادی از غرب آمریکا انجام و باعث شد به بسیاری از مردم عادی نیز درباره اخلال یا قطع شدن سرویس های ماهواره ای هشدار داده شود.

شوک ارتش آمریکا و اسرائیل از افزایش قدرت نامرئی نیروهای مسلح ایران/ «اخلالگرهای بومی» برنامه‌ریزی دشمنان را به هم ریختند +عکس

در جریان بررسی و اعلام نیازهای نیروهای مسلح آمریکا برای سال مالی ۲۰۱۹ میلادی، موضوع تحقیق و توسعه امکانات ارتش این کشور برای عملیات در شرایط عدم وجود سیگنال های جی پی اس نیز مطرح و نیازهای آن بررسی شده است. در یکی از این طرح ها، نیروی دریایی آمریکا درخواست بودجه ای در حدود ۶ میلیون دلار برای تحقیق در شرایطی که بتواند چه با استفاده از سامانه های ارتباطی و مکان یابی تحت جی پی اس یا بدون آن به ارتباط و مسیریابی بپردازد، داشته است. از سوی دیگر فرماندهی نیروهای ویژه آمریکا سفارش ناوگان کوچکی از هواپیماهای توربوپراپ با تجهیزات شناسایی و شنود را داده که بخشی از آن مربوط به سامانه های مقاوم در برابر اخلال جی پی اس است.

این موضوع از چنان اهمیتی برخوردار بوده که در جریان سمپوزیوم AUSA Global Force ۲۰۱۸ در ایالت آلابامای آمریکا، بحث درباره ایجاد جایگزین هایی برای زمانهایی که ممکن است سامانه های جی پی اس ارتش آمریکا از دست رفته یا کاملا مختل شوند، مطرح شده و کارشناسان و فرماندهان این کشور روی رسیدن به راه حل و جانشینی برای این سیستم به شکل سریع تاکید و بحث کرده اند. کارشناسان در این جلسه تاکید کرده اند که نیروهای نظامی آمریکا به سرعت نیازمند سامانه های جایگزینی برای جی پی اس های خود هستند تا در صورت بروز درگیری و از دست دادن توان هدایت ماهواره ای با جی پی اس بتوانند عملیات مسیریابی و هدایت را نیز انجام دهند.

در حالی که شاید تصور شد آمریکا به عنوان یک قدرت بزرگ و دارای دشمنان و رقبا ابرقدرتی چون روسیه و چین، بدون توجه به توانمندی های ایران در حال تقویت این حوزه و رفع مشکلات فعلی است، اما خبرها حاکی از ان است که صنایع هوایی اسراییل نیز با احساس خطر در این زمینه، بر سر توسعه سامانه هدایت جی پی اس ضد اخلال با شرکت آمریکایی هانیوال توافق کرده تا هر دو شرکت به صورت مشترک برای بازاریابی و توسعه این محصول تلاش کنند که به نظر می رسد با توجه به اینکه تنها دشمن اسرائیل با چنین توانمندی، جمهوری اسلامی ایران است، آنها متوجه شده اند بدون تحلیل و برنامه ریزی در این زمینه، نمی توانند با قدرت دفاعی جدید کشورمان مقابله کنند.

بررسی و تحلیل مجموعه ای از این اخبار، حکایت از آن دارد که فرماندهان آمریکایی و اسرائیلی به صورت جدی نگران از دست دادن توانایی های ماهواره ای خود در هر درگیری فرضی هستند و آنچه به عنوان توانمندی جدید کشورهایی چون ایران اعلام می شد، یک تکنولوژی صد درصد دفاعی و در راستای دفاع از مرزها و منافع کشورمان است که نمی توان بر آن خرده یا فشاری وارد کرد؛ لذا بهترین کار، تلاش و برنامه ریزی است؛ همان چیزی که متخصصان دفاعی ایران سالها به آن عمل کرده و اکنون یکی از مهمترین قدرت های امریکا و اسرائیل در حمله به سایر کشورها را فلج کرده اند.



تاريخ : چهار شنبه 6 تير 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

نقشه‌ها فقط وسیله‌ای برای نمایش راحت داده‌ها و اماکن نیستند، بلکه آثار مهم تاریخی، فرهنگی و حتی هنری هستند. تعدادی از این نقشه‌ها در سال‌های اخیر بسیار مفید و موثر در شناخت امپراتوری‌ها و سرزمین‌های قدیمی بوده‌اند. بعضی از نقشه‌ها در طول تاریخ منجر به وقوع بعضی اختلافات ناخوشایند سیاسی شده‌اند. به طور خلاصه، این نقشه‌ها سبب به وجود آمدن جهان امروز به صورتی که می‌بینیم شده‌اند.

هر نظری که در مورد نقشه‌ها داشته باشید، این واقعیت غیر قابل انکار است که آنها اطلاعات بسیار مهمی از تاریخ را در اختیار ما قرار داده‌اند. شاید نقشه‌ها توانایی نمایش زبان‌های از بین رفته یا نمایش جزئیات فرهنگی مانند موارد ناپسند اخلاقی از نظر مردم مثلا آمریکا را نداشته باشد، ولی تاریخ را به طور خلاصه به ما منتقل می‌کنند. واضح است که اهمیت تفاوت‌های دینی، فرهنگی و حتی سیاسی در نقش دادن به دنیای امروز به اندازه‌ی اهمیت مرز‌های کشورها نبوده است.

در ادامه ۱۰ نقشه‌ی مهم جهان که در شکل‌گیری حکومت‌ها و دنیای امروز نقش به سزایی داشته‌اند را خواهید دید.

نقشه جغرافیای بطلمیوس (‍۱۵۰ سال بعد از میلاد مسیح)

نقشه‌ی جغرافیای بطلمیوس

نقشه‌ی کلاودیوس بطلمیوس (Claudius Ptolemy) جز اینکه نقشه‌ای هنری و بسیار زیبا بود، اولین نقشه‌ای بود که از ریاضیات و هندسه استفاده شده بود تا به وسیله‌ی مستطیل‌های رسم شده خواندن نقشه را تسهیل کند. جالب بود که عرض و طول جغرافیایی برای بیش از ۸۰۰۰ نقطه از جهان در اروپا، آسیا و آفریقا در این نقشه نمایش داده شده بود که پایه و اساس تمام نقشه‌هایی است که امروزه در دسترس همگان قرار دارد.

نقشه جهان العدریسی (AL-Idrisi)

نقشه جهان العدریسی

الشریف العدریسی اولین نقشه‌برداری بود که برای شاه نرمن راجر دوم (Norman King Roger II) کار می‌کرد و نقشه‌ای به زبان عربی (در سال ۱۱۵۴ میلادی) از مناطق یهودی، یونانی، مسیحی و اسلامی تهیه کرد. این نقشه شامل دو قسمت است؛ یکی قسمت بزرگ مرکزی و دیگری ۷۰ قسمت کوچک و مجزا. برخلاف نقشه‌های دیگری که در آن زمان تهیه می‌شده‌اند، الشریف مکه را که در جنوب قرار دارد، در بالای نقشه ترسیم کرده است. (آفریقا به صورت خشکی هلالی در بالای نقشه نشان داده شده است، شبه جزیره‌ی عربی هم در مرکز نقشه دیده می‌شود.)

نقشه هرفورد (Hereford)

نقشه‌ی هرفورد

نقشه‌ی هرفور ( در سال ۱۳۰۰ میلادی) که شکلی غم‌آلود دارد، در واقع جهان را در زمان قرون وسطی نمایش می‌دهد. موردی که این نقشه را متمایز می‌کند این مسئله است که این نقشه به مرور زمان تکمیل شده و اگر به جزئیات علاقه‌مند باشید، این نقشه بر اساس انجیل طراحی شده است و نه بر اساس واقعیت.

بهشت عدن (Garden of Eden) در بالای نقشه و در پایین آن ستون‌های هرکول (Pillars of Hercules) در جبل‌الطارق قرار دارد.

نقشه کوون کون کانگیندو (Kwon Kun’s Kangindo)

نقشه‌ی کوون کون کانگیندو

نقشه‌ی کانگیندو در سال ۱۴۰۰ میلادی و توسط گروهی از منجمان آن زمان که تحت رهبری کوون کون کار می‌کردند، تهیه شده است. نکته‌ی جالب این نقشه پیش زمینه‌ی سیاسی آن است. این نقشه بر اساس ایدئولوژی سلطنتی طراحی شده و نقاط شمالی در بالای نقشه قرار دارند. علت این امر در تفکر آن زمان آسیای جنوبی نهفته است. زمانی که به امپراتور نگاه می‌کردند، باید به بالا یا شمال نگاه می‌کردند و زمانی که امپراتور به مردم نگاه می‌کرد مردم در پایین یا جنوب قرار داشتند.

نقشه جهانی والدسمولر (Waldseemuller)

نقشه‌ی جهانی والدسمولر

نقشه‌ی والدسمولر در سال ۱۵۰۷ تهیه شده بود. آمریکا برای به بدست آوردن این نقشه ۱۰ میلیون دلار هزینه کرد؛ پس می‌توان به اهمیت این نقشه پی برد. این نقشه از شاهزاده‌ای آلمانی خریداری شد و اولین نقشه‌ای بود که اقیانوس آرام و قاره‌ها و البته قاره‌ی آمریکا در آن نشان داده شده بود. این نقشه بسیار واضح است و والدسمولر این نقشه را به نام آمریگو وسپوجی (Amerigo Vespucci)، اولین شخصی که آمریکا را به عنوان سرزمینی حقیقی شناسایی کرد، نام نهاد.

نقشه جهانی ریبیرو (Ribeiro)

نقشه‌ی جهانی ریبیرو

نقشه‌ی ریبیرو هم مانند نقشه‌ی کوون کون، یکی از اولین نمونه‎های نقشه‌های سیاسی است. در این نقشه فضای خشک و خالی بزرگی بینپرتغال و اسپانیا در نظر گرفته شده است. مورد جالب دیگر این است که به خاطر زنجیره‌ای بودن جزایر مالدیو در آن زمان نام مولوکاس (Moluccas) بر آن گذاشته شده بود. خلاصه اینکه بین این دو کشور قراردادی امضا شد و این جزایر را که به تازگی کشف شده بودند، در سال ۱۴۹۴ بین دو کشور تقسیم کردند. در آن زمان ریبیرو برای شاه اسپانیا کار می‌کرد و جزایر اسپایس (Spice Islands) را در نقشه در طرف اسپانیارسم کرد. اصل ماجرا این بود که این جزایر در سهم پرتغال قرار داشت، ولی در آن روزها اگر کسی با شاه مخالفت می‌کرد، سر خود را از دست می‌داد.

نقشه جهانی مرکاتور (Mercator)

نقشه‌ی جهانی مرکاتور

بدون شک ژرارد مرکاتور (Gerardus Mercator) یکی از مهم‌ترین نقشه‌برداران در تاریخ جهان بوده است. او اولین کسی بوده است که تلاش کرده، انحناهای زمین را به خوبی روی نقشه (در سال ۱۵۶۹ میلادی)  بکشد. او در طول زندگی خود مظنون به ارتداد بود و در قرن بیستم به خاطر این موضوع مورد اذیت قرار گرفت. دریانوردان اروپایی برای جهت‌یابی از این نقشه استفاده می‌کردند، نقشه‌ی مرکاتور امروزه هم استفاده می‌شود.

نقشه جهانی اطلس بلای (Blaeu’s Atlas)

تحت حمایت شرکت هلندی هند شرقی، تعداد زیادی نقشه به سبک باروک تهیه شده که یکی از این نقشه‌ها، نقشه‌ی اطلس بلای است. موردی که این نقشه را از بقیه‌ی نقشه‌ها متمایز می‌کند، تفاوت سبک نقشه است و اینکه کره‌ی زمین در مرکز جهان هستی قرار دارد.

در زمانی که این نقشه تهیه می‌شد (سال ۱۶۶۲)، فقط پنج سیاره برای انسان‌ها شناخته شده بود. خورشید هم در این نقشه‌ها در مرکز کیهان و در بالای نقشه قرار گرفته است. امروزه می‌دانیم که این تفکر کاملا غلط است، به هر حال هنوز هم دیدن این نقشه‌های هنری لذت‌بخش است.

پروژه گال پیتر (Gall-Peter)

پروژه‌ی گال پیتر

نقشه‌ی گال پیتر، جهان را به کلی تغییر داد و نقشه‌ی مرکاتور را از رده خارج کرد. در سال ۱۹۷۳ یک آلمانی با نام آرنو پیترز (Arno Peters) تصمیم گرفت که نقشه‌ی مرکاتور را که مرکزیتش اروپا بود به چالش بکشد. او قصد داشت که هر قاره را با مساحت واقعی نشان دهد، به همین علت است که در نقشه‌ی او نسبت به نقشه‌ی مرکاتور، مساحت قاره‌ی آفریقا بزرگ‌تر دیده می‌شود، زیرا این قاره واقعا از اروپا بزرگ‌تر است. درست است که این نقشه هم به طور کامل صحیح نیست و به علت نمایش کره‌ی گرد روی کاغذ دو بعدی مقداری خطا و انحراف ریاضی دارد، ولی در هر حال تلاش شده است که جانب صداقت در آن رعایت شود.

گوگل ارث (Google Earth)

گوگل ارث

گوگل ارث کامل‌ترین نقشه‌ای است که تا به امروز تهیه شده (در سال ۲۰۰۵ تهیه شد) و می‌توان به کمک آن از زمین به آسمان و اقیانوس رفت. تمام نرم‌افزارها از نرم‌افزار سلامتی روی گوشی گرفته تا نرم‌افزار سفارش آژانس از این گوگل ارث استفاده می‌کنند. امروزه وسایل حمل و نقل هم بسیار گسترش پیدا کرده‌اند و به کمک گوگل ارث بعد دیگری از نقشه‌ها در دسترس همگان قرار گرفته است.



تاريخ : چهار شنبه 6 تير 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اینستاگرام هم‌اکنون در تصاحب فیسبوک است؛ اما به‌گزارش بلومبرگ، چنانچه این شبکه‌ی اجتماعی، شرکتی مستقل بود، براساس تخمین‌ها، ارزشی معادل ۱۰۰ میلیارد دلار می‌داشت. پلتفرم اشتراک‌گذاری تصویر اینستاگرام در سال ۲۰۱۲ توسطفیسبوک به قیمت یک میلیارد دلار خریداری شد و در حال حاضر یک میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد. گفته می‌شود که درآمد اینستاگرام طی ۱۲ ماه آینده، به بیش از ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

جیتندرا وارال، تحلیلگر مؤسسه‌ی Bloomberg Intelligence می‌گوید که اینستاگرم در جذب کاربر سریع‌تر از وب‌سایت مادر، یعنی فیسبوک عمل می‌کند و انتظار می‌رود که در عرض پنج سال آینده بیش از دو میلیارد کاربر فعال ماهانه داشته باشد. رشد اینستاگرام برخلاف فیسبوک در ایالات متحده در حال افزایش است. اینستاگرام می‌تواند ۱۶ درصد از درآمد کل فیسبوک طی یک سال آینده را شکل دهد، در حالی که سال گذشته، این پلتفرم اشتراک‌گذاری تصویر، ۱۰.۶ درصد از درآمد غول دنیای شبکه‌های اجتماعی را حاصل کرده بود.

اینستاگرام طی هفته‌ی گذشته با رونمایی از IGTV توانست حرکت جدیدی را در زمینه‌ی ویدئو انجام دهد. IGTV یا تلویزیون اینستاگرام، یک اپلیکیشن مستقل تلفن همراه است که روی تولید محتوای توسط افراد فعال در این پلتفرم تمرکز دارد.



تاريخ : چهار شنبه 6 تير 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ژانت اپس

چند ماه پیش "ژانت اپس"(Jeanette Epps) که قرار بود اولین خدمه سیاه‌پوست "ایستگاه فضایی بین‌المللی" باشد طی اقدام عجیب ناسا از برنامه پرتاب حذف شد. وی اظهار کرد که ناسا هنوز دلیل حذف وی از اعزام به فضا را اعلام نکرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک تایمز، چند ماه پیش قرار بود "ژانت اپس"(Jeanette Epps) اولین فضانورد سیاه پوستی باشد که به فضا راه می‌یابد ولی ناسا به طرز ناگهانی اعلام کرد که از اعزام وی به "ایستگاه فضایی بین‌المللی" صرف نظر کرده است.

"اپس" قرار بود به عنوان بخشی از ماموریت ۶۷/۵۶ در ماه جاری به ایستگاه فضایی بین‌المللی ملحق شود.

خانواده اپس معتقدند که شاید رنگ پوست وی در تصمیم عجیب ناسا دخیل بوده است.

اپس در مصاحبه‌ی اخیر خود با روزنامه " Houston Chronicle" که سومین روزنامه بزرگ آمریکا است، اظهار کرد که فردی در "ناسا" یا " روسکاسموس"( سازمان فضایی فدرال روسیه) این تصمیم را گرفته است.

" روسکاسموس" سازمان ملی فضایی روسیه است که با ناسا در اعزام فضانورد به "ایستگاه فضایی بین‌المللی"( ISS) همکاری می‌کند.

وی معتقد است که دلیل حذفش هنوز مبهم است.

اپس می‌گوید: من با روس‌ها برای آمادگی برای اعزام به فضا همکاری کردم و تحت آموزش قرار گرفتم و همکاری خوبی نیز با آن‌ها داشتم.

وی افزود، من هیچ‌گونه بیماری یا مشکل خانوادگی نیز ندارم که موجب جلوگیری از اعزام من به فضا شود.

ناسا اعلام کرد که که دلایل متعددی در اتخاذ این تصمیم وجود داشته است.

پیش از این "برندی دین" سخنگوی ناسا گفته بود که هنگام تعیین تکلیف پرواز عوامل متعددی در نظر گرفته می‌شوند؛ این تصمیمات مسائل شخصی مربوط به پرسنل است که ناسا اطلاعات آن را ارائه نمی‌دهد.

اپس" با دکترای مهندسی هوافضا و هفت سال سابقه در "CIA"به عنوان افسر اطلاعات فنی به ناسا آمد. وی اولین ماموریت در پرواز به مدار زمین را انجام نداد و به جای آن در مرکز فضایی "جانسون" در "هیوستون" کار کرد.

ناسا اعلام کرد ممکن است روزی فرا برسد که وی برای انجام ماموریتی به فضا اعزام شود.

خانواده "اپس" نیز به تصمیم ناسا واکنش نشان دادند. "هنری اپس" برادر ژانت در صفحه مجازی خود، ناسا را به "نژاد پرستی" متهم کرد.

زیرا یک فضانورد سفید پوست با نام "سرنا آنون چنسلور"(Serena Aunón-Chancellor)  جایگزین "ژانت اپس" شد.

 

البته "هنری اپس" ساعاتی پس از انتشار این پست، آن را حذف کرد.



تاريخ : چهار شنبه 6 تير 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1017 1018 1019 1020 1021 ... 3356 صفحه بعد