موشک آنتاریس

سازمان فضایی آمریکا(ناسا) لحظاتی پیش فضاپیمای "سیگنوس" را با استفاده از موشک "آنتاریس" به فضا پرتاب کرد.

 قرار بود سازمان فضایی آمریکا(ناسا) در این پرتاب از موشک "آنتاریس" (Athares) که بوسیله شرکت "اوربیتال ای.تی.کی (Orbital ATK)"ساخته شده است، استفاده کند تا تجهیزات فنی و تدارکاتی را برای ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال کند اما طی پخش زنده و تنها چند لحظه قبل از آغاز شمارش نهایی پرتاب موشک، مقامات ناسا اعلام کردند این پرتاب به امروز موکول می‌شود.

 این پرتاب امروز ساعت 15:44 به وقت تهران از پایگاه فضایی "والوپس"(Wallops)در ویرجینیا انجام شد.

فضاپیمای "سیگنوس"(Cygnus) حدود 3.5 تن مواد غذایی و تجهیزات تخصصی و آزمایشگاهی را به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد رساند.

"رندی برسنیک" (Randy Bresnik)و "پائولو نسپولی" (Paolo Nespoli)فضانوردان مستقر در ایستگاه وظیفه هدایت بازوی رباتیک و اتصال سیگنوس به ایستگاه را بر عهده دارند.

"سیگنوس" تا تاریخ چهارم دسامبر به ایستگاه متصل می‌ماند و پس از رهاسازی چندین ماهواره مکعبی کوچک در مدار زمین، وارد جو شده و نابود می‌شود. 

این پرتاب به صورت زنده از تلویزیون اینترنتی ناسا و صفحه اینستاگرام خبرگزاری ایسنا پوشش داده شد.



تاريخ : دو شنبه 22 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سیاره زهره

محققان سازمان فضایی آمریکا(ناسا) اعلام کرده‌اند، در حال ساخت تجهیزات الکترونیکی جدیدی هستند که بتواند در شرایط بسیار سخت زهره دوام بیاورند.

 به نقل از اسپیس، شرایط جوی در زهره به گونه‌ای است که تجهیزات الکترونیکی معمول نمی‌توانند مدت زمان زیادی در آن دوام بیاورند.

انسان تا به حال در چند ماموریت سعی کرده است که به زهره کاوشگر بفرستد اما این تجهیزات بین 20 دقیقه تا کمی بیشتر از دو ساعت با زمین در ارتباط بودند و بعد از آن از کار افتادند.

سیاره زهره که بعد از عطارد دومین سیاره در منظومه شمسی است، شرایط بسیار دشواری برای ارسال کاوشگر دارد و به همین دلیل آژانس‌های فضایی تا به حال موفقیت چندانی در رابطه با ارسال کاوشگر به زهره نداشته‌اند.

در تاریخ فضانوردی، آخرین تلاش‌ها برای بررسی سطح مریخ به دو پروژه "وگا"(Vega) و "ونرا"(Venera) برمی‌گردد که توسط آژانس فضایی شوروی سابق انجام شدند. این دو فضاپیما موفق شدند با موفقیت بر روی سطح زهره فرود بیایند؛ اما "ونرا" تنها 23 دقیقه و "وگا" 127 دقیقه به ارسال اطلاعات به زمین ادامه دادند و بعد از کار افتادند.

سطح زهره یکی از چالش‌برانگیزترین محیط‌ها محسوب می‌شود، دمای بالای 462 سانتی‌گراد و فشار 920 هزار پاسکالی که 92 برابر فشار موجود در سطح زمین است و بارش سولفوریک‌اسید در زهره از جمله مهمترین‌ چالش‌هایی هستند که کار را برای ماموریت‌های اکتشافی مشکل می‌کنند.

پیش از این اعلام شده بود که محققان و متخصصان ناسا در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا(JPL) به دنبال طراحی کاوشگرهایی هستند که وابستگی کمتری به قطعات الکترونیکی داشته باشند تا بتوانند در شرایط پیچیده زهره بیشتر دوام بیاورند.

"جاناتان ساودر"( Jonathan Sauder) یکی از محققانی است که طرح‌های متعددی را با الهام از دستگاه‌های مکانیکی مختلفی که در طول تاریخ طراحی شده‌اند برای کاوشگرهای مکانیکی در سطح زهره ارائه کرده است.

ساودر در رابطه با شرایط زهره در بیانیه ناسا نوشته است: سطح زهره آنقدر غیرقابل تحمل است که نمی‌توان یک کاوشگر کاملا الکترونیکی مانند آنچه در مریخ است را به آنجا فرستاد؛ اما با یک کاوشگر مکانیکی می‌توان این چالش را تا حد زیادی حل کرد.

این کاوشگر به جای اجزای دیجیتال از قطعات آنالوگ استفاده می‌کند و برای تامین انرژی از صفحات خورشیدی استفاده می‌کند.

حال گروهی از محققان مرکز تحقیقاتی "گلن"(Glenn) ناسا موفق به تولید قطعات الکترونیکی مقاومی شده‌اند که امکان انجام کاوش در زهره را برای چندین هفته و حتی چند سال ممکن می‌کنند.

این قطعات بر پایه نیمه‌رساناهایی از جنس سیلیکون‌کاربید ساخته شده‌اند که امکان کار در دمای بالا را نیز دارند.

مدارهایی که با استفاده از این تراشه طراحی‌ می‌شوند می‌توانند در دمای بالای 500 درجه سانتی‌گراد به مدت 4000 ساعت کار کنند و محققان مرکز تحقیقاتی گلن عملکرد آنها را در محیط شبیه‌سازی این سازمان به صورت عملی تست کرده‌اند.

این تست 21 روز به طول انجامیده است و محققان اعلام کرده‌اند که تجهیزات مورد تست قرارگرفته همچنان دارای قابلیت استفاده داشته‌اند.

ساخت چنین تجهیزاتی برای ناسا و ماموریت‌های آن در محیط‌های با شرایط جوی نامساعد بسیار با اهمیت است و می‌تواند راه را برای به دست آوردن اطلاعات حیاتی و جزئی‌تر در رابطه با سیاره زهره و عطارد بسیار هموار کند.

با توجه به نتایجی که از تست عملی این قطعات به دست آمده، می‌توان از آنها برای ساخت کاوشگر برای سیاره عطارد نیز استفاده کرد.

در عطارد دما به 427 درجه سانتی‌گراد می‌رسد و امکان استفاده از این تجهیزات وجود دارد.

نکته قابل توجه دیگر این است که از این تجهیزات می‌توان برای کاوش در سیارات غول‌پیکر گازی نظیر مشتری، زحل، اورانوس و نپتون نیز استفاده کرد.



تاريخ : دو شنبه 22 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

این میوه راز جلوگیری از بیماری‌ است. تحقیقات بسیاری که در سراسر جهان در باره خواص خرما انجام شده، نتایج حیرت‌آوری از خواص این ماده غذایی برای سلامتی انسان را نشان می‌دهد.

۱- جلوگیری از سختی رگ‌ها

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف روزانه خرما از سخت شدن رگ‌ها جلوگیری می‌کند که علت اصلی سکته قلبی است. سخت شدن رگ‌ها در اثر بالا بودن کلسترول بد در بدن بوجود می‌آید. در مقاله‌ای که در مجله «کشاورزی و شیمی غذایی» منتشر شده مصرف روزانه ۱۰۰ گرم خرما برای مدت ۴ هفته باعث کاهش تیروگلیسیریدها در بدن به میزان ۱۵ درصد و اکسیده شدن چربی در خون را به میزان ۳۳ درصد می‌شود و همه ‌این‌ها بدون بالا رفتن قند خون صورت می‌گیرد.

۲- کاهش فشار خون

تحقیق دانشگاه هاروارد آمریکا نشان می‌دهد که خرما یک ماده غذایی کاهش دهنده فشار خون است. این تحقیق به افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند توصیه می‌کند که در هفته ۲۲۰ گرم خرما مصرف کنند تا فشار خون آنها کاهش یابد.

Image result for ‫خرما‬‎

۳- جلوگیری از سکته قلبی

خرما یک منبع خوب برای پتاسیم است که ماده‌ای مهم در سلامتی قلب می‌باشد. کارشناسان تغذیه می‌گویند مصرف روزانه ۱۰۰ گرم خرما ۲۰ درصد پتاسیم مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. یک تحقیق دیگر نشان می‌دهد زنانی که روزانه ۳۲۰۰ میلیگرم پتاسیم مصرف می‌کنند ۲۱ درصد کمتر در معرض حمله قلبی قرار می‌گیرند.

۴- جلوگیری از کم خونی

خرما سرشار از آهن است و ماده اصلی در هموگلبین خون است. کمبود آهن در بدن باعث کم خونی می‌شود و به همین دلیل خوردن روزانه خرما مقدار لازم آهن را به بدن می‌رساند و از کم خونی به ویژه در کودکان و زنان باردار جلوگیری می‌کند. ۱۰۰ گرم خرما حاوی ۹/۰ میلیگرم آهن است.

۵- ضد یبوست

خرما در تنظیم دستگاه گوارش بسیار موثر است و پتاسیم و فیبر آن برای درمان یبوست و تنظیم دستگاه گوارش لازم می‌باشد.

۶- درمان و جلوگیری از زخم معده

از خرما، به دلیل خاصیت تنظیم کننده دستگاه گوارش، از قرن‌ها پیش برای درمان زخم معده استفاده می‌شده است. تحقیقی که در سال ۲۰۰۵ انجام شده نشان می‌دهد که خرما التهاب حاصل از زخم معده را کاهش می‌دهد و این تحقیق همچنین ثابت می‌کند که خوردن خرما برای درمان زخم معده موثرتر از مصرف دارو می‌باشد.

۷- تسهیل زایمان

تحقیقی که در مجله بیماری‌های زنان و زایمان در سال ۲۰۱۱ منتشر شده نشان می‌دهد که زنان بارداری که برای ۴ هفته روزانه ۶ خرما می‌خورند درد کمتر و زایمان راحت‌تری نسبت به زنانی که خرما نخورده‌اند دارند.

۸- جلوگیری از سرطان

خرما از نظر منیزیوم غنی است و این ماده باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شود. منیزیوم التهاب را در بدن کاهش می‌دهد. التهاب دلیل اصلی بسیاری از بیماری‌ها و از جمله انواع سرطان است. خرما دارای انتی‌اکسیدانت‌هاست که با رادیکال‌های آزاد می‌جنگند. در تحقیقی که در مجله بریتانیایی تغذیه در سال ۲۰۱۵ منتشر شده خوردن خرما از امکان ابتلا به سرطان معده و روده را کاهش می‌دهد. در حال حاضر تحقیقات زیادی در مورد اثر خرما در جلوگیری از انواع سرطان در دست انجام است.

۹- افزایش باروری مردان

در تحقیقی که در مجله علوم بیولوژیک پاکستان در سال ۲۰۱۵ منتشر شد خوردن ۱۲۰ گرم خرما در روز برای مدت ۲ ماه می‌تواند به بهبود باروری در مردان کمک کند.

۱۰- افزایش انرژی بدن و مغز

خرما سرشار از قند‌های ساده همچون گلوکز، فروکتوز و ساکاروز است و به همین دلیل یک ماده انرژی‌زای سریع برای بدن می‌باشد. کارشناسان تغذیه به ورزشکاران توصیه می‌کنند ۲ وعده خرما قبل و بعد از تمرین‌ها داشته باشند تا انرژی لازم تامین شود. خرما به مغز انرژی لازم برای تقویت حافظه و تمرکز را می‌دهد و به همین دلیل خرما را به رژیم غذایی کودکان و سالخوردگان اضافه می‌کنند تا در مورد این گروه اخیر از خطر ابتلا به الزایمر جلوگیری شود.



تاريخ : یک شنبه 21 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 یکی از بزرگ‌ترین اخبار دنیای فناوری در هفته‌ی گذشته، اتحاد اینتل و AMD‌ برای توسعه‌ی پردازنده‌های جدیدی با قدرت پردازشی بالا در بخش CPU‌ و GPU بود. اتحاد بزرگ‌ترین تولید‌کننده‌های پردازنده‌ی جهان برای مقابله با موفقیت‌های انویدیا، خبر از عرضه‌ی محصولات جذابی به بازار در آینده‌ی نزدیک می‌دهد. محصول نهایی همکاری اینتل و AMD، از پردازنده‌ی اینتل با معماری کبی‌ لیک در کنار پردازنده‌ی گرافیکی رادئون AMD‌ بهره خواهد برد که حافظه‌ی فوق‌ سریع با پهنای باند گسترده‌ی HBM نیز در آن به‌ کار گرفته خواهد شد. 

راجا کودوری، مدیر بخش معماری گرافیکی AMD که سابقه‌ی فعالیت در اپل را در کارنامه‌ دارد نیز به‌تازگی با استعفا از پست خود، برای توسعه‌ی پردازنده‌های گرافیکی اینتل به این شرکت پیوسته است. وی مسئولیت توسعه‌ی کارت‌های گرافیکی مستقل اینتل را بر عهده خواهد داشت. 

رقابت اینتل و انویدیا اخیرا جلوه‌ی متفاوتی به خود گرفته است. با حرکت گسترده‌ی انویدیا برای تأمین واحد‌های پردازشی مورد نیاز سرورها، تهدیدی بزرگ متوجه کسب و کار اینتل شده است. 

پردازنده اینتل AMD

پس از عرضه‌ی پردازنده‌های رایزن AMD برای سرور، کامپیوترهای شخصی و لپ‌تاپ‌ها و عملکرد بسیار خوب آن‌ها، اینتل اقدام به عرضه‌ی نسل جدید پردازنده‌های لپ‌تاپ خود با هسته‌های بیشتر در کنار پردازنده‌های جدید سری Core i9 برای رقابت با انواع تردریپر AMD کرد تا شاهد رقابتی داغ در این حوزه باشیم. حال با اتحاد تاریخی غول‌های نیمه‌‌هادی ایالات متحده برای جلوگیری از پیشرفت انویدیا، معادلات این حوزه از سخت‌افزار بیش از پیش پیچیده شده است.

به‌تازگی تصویری منتشر شده است که خبر از ظاهر احتمالی مادربرد و پردازنده‌ی مشترک اینتل و AMD‌ می‌دهد. همانطور که در تصویر مشاهده می‌شود، سه ماژول پردازنده‌ کاملا مجزا و قابل تشخیص هستند. طبق شایعات موجود، این پردازنده به‌صورت مجزا به فروش نخواهد رسید و به‌شکل یکپارچه با مادربرد در اختیار سازندگان لپ‌تاپ‌ قرار خواهد گرفت.

بنچمارک پردازنده

 

پیش‌تر بنچمارک‌های منتشرشده خبر از توان بسیار خوب پردازنده‌ی مشترک اینتل و AMD‌ را داده بودند. این پردازنده‌ها که در حال حاضر با نام‌های Core i7-8705G و Core i7-8809G شناخته می‌شوند، از چهار هسته‌ی پردازشی کبی‌ لیک در کنار چهار ترد مجازی (۸ واحد پردازشی) بهره می‌برند که حداکثر سرعت کاری ۳.۱ تا ۴.۱ گیگاهرتز خواهند داشت. در بخش گرافیکی نیز شاهد حضور ۲۴ واحد پردازشی، شامل ۱۵۳۶ پردازنده‌ی استریم هستیم. ۴ گیگابایت حافظه‌ی HBM2 نیز وظیفه‌ی انتقال اطلاعات را بر عهده خواهند داشت. 

بنچمارک پردازنده

بنچمارک پردازنده

همانطور که در نتایج بنچمارک گیک‌بنچ و 3dMark مشاهده می‌کنید، پردازنده‌ی نام‌برده عملکرد بسیار خوبی دارد و می‌‌توان آن را هم‌رده با R9 285 یا R9 370 شرکت AMD و نزدیک به GTX 1050Ti انویدیا دانست.

شاید در وهله‌ی اول عملکرد پایین‌تر از حد انتظار این پردازنده و قدرت ۳.۴ ترافلاپسی آن (بیشتر از نیمی از توان پردازشی ایکس باکس وان ایکس با ۶ ترافلاپس)، منجر به ناامیدی گیمرها و کاربران از عرضه‌ی پردازندهای توانمندی با قابلیت برابری با انواع رده‌بالای انویدیا اعم GTX 1060 یا حتی GTX 1080 شود؛ اما در نظر داشته باشید که طراحی کوچک‌تر و تجمیع پردازنده‌ی اصلی و گرافیکی منجر به عرضه‌ی محصولات کوچک‌تر با قابلیت خنک‌سازی بهتر برای سازنده‌های لپ‌تاپ خواهد بود.



تاريخ : یک شنبه 21 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شش سال از آغاز تولید رنجرور ایوک می‌گذرد؛ اما مدل دودر این خودرو اقبال چندانی در بازار آمریکا ندارد و مدل ۵ در ایوک و حتی مدل کانورتیبل آن که دارای سقف بازشونده است ،فروش بیشتری داشته‌اند. بنابراین رنجرور تصمیم گرفته است تولید مدل دودر را متوقف کند. خبر خوب این است که راه برای انجام تغییرات در سایر مدل‌های ایوک هموار شده است و  این مدل‌ها برای سال ۲۰۱۸ تغییراتی به خود می‌بینند.

اصلی‌ترین تغییر رنجرور ایوک را باید پیشرانه آن دانست. این خودرو قبلاً از پیشرانه چهار سیلندر ۲ لیتری توربو شارژ ساخت فورد استفاده می‌کرد؛ اما حالا برای سال ۲۰۱۸ رنجرور از پیشرانه جدید با نام اینجینیوم در این خودرو استفاده کرده که یک نمونه چهار سیلندر ۲ لیتری مجهز به توربوشارژر  و البته قدرتمندتر است.

 

رنجرور ایوک / Range Rover Evoque

 

این پیشرانه ۴ سیلندر قبلاً نیز در خودروهای جگوار XE و XF و رنجرور ولار استفاده شده بود. پیشرانه‌ی جدید اینجینیوم می‌تواند ۲۳۷ اسب بخار در حالت استاندارد تولید کنند که البته در صورتی که آن را به آپشن HSE dynamic و AutoBiography مجهز کنید قدرت آن به ۲۸۶ اسب بخار افزایش پیدا می‌کند. این میزان نیرو از طریق یک جعبه‌دنده ۹ سرعته‌ی خودکار به چرخ‌های خودرو انتقال پیدا می‌کند و به این ترتیب رنجرور ایوک را قادر می‌سازد در عرض تنها ۶ ثانیه سرعت خود را از صفر به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند.

 البته این پیشرانه تنها قدرت بالایی ندارد و مصرف آن نسبت پیشرانه ۲ لیتری قبلی پایین‌تر آمده است. مصرف شهری این مدل ۱۱ لیتر در  ۱۰۰ کیلومتر و مصرف جاده‌ای آن تنها ۸.۱ لیتر در  ۱۰۰ کیلومتر است و به این ترتیب میانگین مصرف این خودرو به عدد ۹.۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد که عدد خوبی برای یک خودرو اتومبیل شاسی‌بلند است.

رنجرور ایوک / Range Rover Evoque

رنجرور همچنین تیپ جدیدی به این خودرو اضافه کرده است که با نام لندمارک ادیشن شناخته می‌شود و نکته متمایزکننده آن از سایر تیپ‌های ایوک رنگ خاکستری، رینگ‌های ۱۹ اینچی و تودوزی چرم مشکی داخل آن است.

در انتها باید بگوییم که رنجرور هنوز قیمت این خودرو را برای سال ۲۰۱۸ اعلام نکرده است با نزدیک شدن به زمان عرضه‌ی آن جزئیات مربوط به قیمت‌ تیپ‌های مختلف آن منتشر خواهد شد.

رنجرور ایوک / Range Rover Evoque

 
 


تاريخ : یک شنبه 21 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

آئودی در حال برنامه‌ریزی جدی برای محصولات آینده است؛ این شرکت آلمانی وعده داده است که تا سال ۲۰۲۵، ۱۲ دستگاه خودروی برقی عرضه خواهد کرد. در عین حال، نسخه‌های جدیدی از مدل‌های محبوب این شرکت همچون A4، A7 و A8 معرفی شده است و به نظر می‌رسد به‌زودی نسل جدید مدل اسپرت و موفق آئودی R8 هم رونمایی شود. اما سؤال اصلی این است: طراحی و ظاهر R8 جدید چگونه خواهد بود؟

مدل مفهومی آئودی اتم / ATOM

کنستانتین پاناکراتف، طراح روس، معتقد است که جواب این سؤال را در اختیار دارد. طرح مفهومی ارائه‌شده توسط این طراح موسوم به آئودی اتم (ATOM)، با داشتن شباهت‌هایی با نسل فعلی R8، ظاهری مدرن‌تر به سوپراسپرت آئودی داده است.

در نمای جلوی اتم، جلوپنجره‌ی آئودی با پوشش پلاستیکی پوشانده شده است. این طرح پیش از این در مدل برقی R8 یعنی R8 e-Tron استفاده شده است؛ در واقع ورودی هوای بزرگ جلو، با پوشش پلاستیکی تعویض شده بود. چراغ‌های جلوی اتم نیز طرح منحصربه‌فردی دارند و توسط یک نوار باریک LED به جلوپنجره متصل شده‌اند.

 

به‌طور کلی طراحی نمای جلوی اتم در مقایسه با نسل فعلی R8 مدرن‌تر است؛ ولی هنوز هم چند نشانه از طرح R8 سنتی در آن دیده می‌شود. طرح رینگ‌ها، رکاب مخصوص R8 و شکل کلی بخش عقب اتم، کاملا مشابه نسل فعلی R8 است. چراغ‌های عقب زاویه‌دار LED اتم با چراغ‌های باریک R8 تعویض شده‌اند. از تعییرات نمای عقب اتم می‌توان به دریچه‌های هوا، تزئینات پلاستیکی برای هماهنگی با طرح جلوپنجره و رکاب و البته دیفیوزر فیبر کربن اشاره کرد.

مدل مفهومی آئودی اتم / ATOM

شاید بتوان گفت که مدل مفهومی اتم در مقایسه با R8 فعلی بسیار جذاب‌تر است. خوب یا بد بودن طراحی بدنه‌ی اتم مانند تمام خودروها، به سلیقه مربوط می‌شود؛ ولی نمای مدرن‌تری به سوپراسپرت آئودی داده است. طراح مدل مفهومی اتم، ایده‌های خود را برای پیشرانه و قوای فنی مشخص نکرده است، ولی با در نظر گرفتن توجه جدی مقامات آئودی به خودروهای هیبرید و تمام برقی، احتمالا باید یک فناوری هیبرید مانند طرح به‌کاررفته در آکورا NSX را برای اتم متصور شد.

 

آئودی R8 تابه‌حال از برقی شدن استقبال نکرده است. جدیدترین نسخه از این سوپراسپرت مدل خواستنی محور عقب آن، R8 RWS است که از پیشرانه‌ی ۱۰ سیلندر V شکل تنفس طبیعی به قدرت ۵۴۰ اسب بخار و گشتاور ۵۴۰ نیوتن‌متر، استفاده می‌کند.

مدل مفهومی اتم فعلا فقط به‌عنوان یک ایده‌ باقی می‌ماند. به نظر شما نسل جدید آئودی R8 چه تغییراتی در ظاهر و قوای فنی خواهد داشت؟



تاريخ : یک شنبه 21 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ماده‌ی تاریک همچنان برای فیزیک‌دان‌ها یکی از نقاط دست نیافتنی علم است. با اینکه ماده‌ی تاریک، مواد قابل مشاهده‌ی جهان را به یدک می‌کشد، خودش قصد خود‌نمایی ندارد و تا‌کنون پیدا نشده است.

یک نگاه کلی به داده‌ها‌ی موجود اخیر، نشان می‌دهد که هیچ فوتون تاریکی مشاهده نشده است. فوتون تاریک نیروی بین ذرات ماده‌ی تاریک را توصیف می‌کند. این مسئله وجود ماده‌ی تاریک را رد نمی‌کند اما مکان‌ها‌ی محدودی را معرفی می‌کند که می‌توانند مخفی‌گاه ذرات ماده‌ی تاریک باشند.

از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸، فیزیک‌دانان شتاب‌دهنده‌ی اسلک (SLAC)  در دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا، ذرات ماده و پا‌دماده را به یک‌دیگر کوبیدند و با بررسی کردن باقی مانده‌ها‌ی این برخورد، به دنبال ذرات گم شده‌ی ماده‌ی تاریک گشتند.

از آن روز به بعد، محققان در حال جست‌و‌جو میان داده‌ها‌ی تولیدشده به دنبال نشانه‌ای از یکی از بزرگ‌‌ترین معما‌های علم  هستند، یعنی همان ماده‌ی تاریکی که جهان ما را تشکیل می‌دهد.

حتی زمانی‌که جرم همه‌ی ستاره‌ها، غبار و گاز‌ها‌‌ی موجود در جهان را باهم جمع کنیم، باز هم به میزانی از گرانش که بتواند چگونگی قرار گرفتن کهکشان‌ها را توضیح دهد، دست پیدا نمی‌کنیم. در این صورت دو احتمال وجود دارد، اول اینکه در محاسبه‌ی جرم اشتباه کرده‌ایم، دوم این‌که ماده‌ای وجود دارد که ما قادر به مشاهده‌ی آن نیستیم.

ماده‌ی مورد نظر هرچیزی که باشد، حدود ۲۵ درصد کل جرم جهان ما را تشکیل می‌دهد، اما به این سادگی اجازه‌ی آشکارسازی خود را به ما نمی‌دهد.

ممکن است که ماده‌ی تاریک، خوشه‌ها‌ی چگالی از ماده‌ی معمولی باشد که رفتار غیر‌معمولی دارد یا بعد‌ها‌ی عجیبی که به شکلی پیچیده شده‌اند که ما نمی‌توانیم آن‌ها را آشکار‌سازی کنیم؛ یا در ردیف مواد جدیدی قرار می‌گیرد: گروه تاریک.

خانواده‌ی ذرات تاریک، هنوز هم طبق رساله‌ی فیزیک، رفتار می‌کنند. به بیان دیگر، عملا نیرو‌هایی می‌توانند بین انواع مختلف مواد تاریک مثل الکترون‌ها و دیگر اتم‌ها وجود داشته باشند. دقیقا مشابه فوتون‌ها که واسطه‌ی نیرو‌ی الکترومغناطیس هستند، فوتون‌ها‌ی تاریک هم می‌توانند بین ذرات ماده‌ی تاریک مبادله شوند. اگر این فوتون‌ها وجود داشته باشند، ویژگی‌هایی دارند که وجود خود را در داده‌های به دست آمده از ذرات برخورد داده شده نشان می‌دهند.

ماده ی تاریک

یکی از فیزیک‌دانان اتحادیه‌ی علوم هسته‌ای در آزمایشگاه برکلی کالیفرنیا، به نام یوری کلمنسکی (Yury Kolomensky) می‌گوید:

نشانه‌ی یک فوتون تاریک در آشکارساز بسیار ساده است: یک فوتون انرژی بالا بدون فعالیت. تا کنون هیچ نشانه‌ای از فوتون‌ها‌ی تاریک در انرژی‌های به‌دست آمده در شتاب‌دهنده‌ها دیده نشده است. این آزمایش‌ها به نام آزمایش‌ها‌ی بابار(BaBar)  شناخته می‌شوند. با ابنکه پیدا نشدن فوتون تاریک، وجود آن را رد نمی‌کند، نتایج آزمایش‌های بابار محدودیت مکانی برای وجود آن‌ها ایجاد می‌کند و به طور قطعی توضیحاتی در مورد معمای دیگر دنیای علم، یعنی ذره‌ای بنیادی به نام میون را رد می‌کند.

میون‌ها ذرات بنیادی بار‌دار شبیه الکترو‌ها هستند. مدل استاندارد ذرات بنیادی – بهترین تئوری برای توضیح برهم‌کنش بین ذرات – چگونگی میون‌ها را توضیح می‌دهد. مشکلی که درباره‌ی میون‌ها وجود دارد، یکی از ویژگی ‌ها‌ی اساسی آن به نام اسپین است که دقیقا طبق توضیحات مدل استاندارد رفتار نمی‌کند.

نقشه‌ی ماده تاریک

دلیل این ناهنجاری چیست؟ چه کسی می‌داند؟ قطعا فوتون‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی تاریک مسئول نیستند. به گفته‌ی کلمنسکی:

فوتون‌های تاریک می‌توانند پلی پنهان بین ماده‌ی تاریک و جهان ما باشد. این دقیقا پایانی برای فوتون و جفت پنهان شده‌ی آن نیست. آزمایش‌ها‌ی دیگری در سراسر جهان، جست‌و‌جو برای فیزیک پنهان را ادامه می‌دهند اما عجایب و شگفتی‌ها همچنان ادامه دارند.

در‌ها‌ی بسته و پنجره های کوچک، نمی‌توانند محدودیتی برای بشر ایجاد کنند چرا که آشکار کردن حقایق بسیار اذت بخش است. در مورد ماده‌ی تاریک، دانستن نقاط تمرکز برای شکار این ماده‌ی مرموز، بسیار پرفایده است.



تاريخ : یک شنبه 21 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در شبکه‌ی اجتماعی اینستاگرام اطلاعاتی راجع به مدل فروش اینترنت غیر حجمی ثابت ارائه و اعلام کرد جزئیات طرح دو روز آینده منتشر خواهد شد.

 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اینستاگرام خود نوشت:

پس از دو ماه کار فشرده و انجام مطالعات اقتصادی و مذاکرات با اپراتورها و نیز جمع‌بندی نظرات کاربران، امروز و در جلسه‌ی کمیسیون تنظیم مقررات، مدل غیر حجمی تعرفه‌ی سرویس‌های ثابت به تصویب رسید. جزئیات طرح طی دو روز آینده به اطلاع عموم خواهد رسید.

تغییر تعرفه‌ی اینترنت ثابت یکی از اهداف وزیر ارتباطات است که ظاهرا به‌زودی رنگ واقعیت به‌ خود خواهد گرفت. در این طرح مدل محاسبه‌ی هزینه‌های اینترنت ثابت از مدل فعلی که بر مبنای میزان حجم مصرف شده است به مدل غیر حجمی و مبتنی بر سرعت بالاتر تغییر خواهد یافت.



تاريخ : یک شنبه 21 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 21 آبان ماه سالروز شهادت سردار حسن طهرانی مقدم پدر موشکی ایران و برخی اعضای تیم‌اش است. وی که در ابتدا با ایده تطبیق آتش خمپاره در آغازین روزهای دفاع مقدس، استعداد و توانمندی خود را بروز داد، بعدها توانست توپخانه سپاه را تاسیس کند و پس از آن هم پایه گذار فرماندهی موشکی در سپاه پاسدارن شد. نام سردار طهرانی مقدم و یارانش با نام صنعت موشکی در ایران عجین شده است و به طور قطع می‌توان گفت، اقتدار موشکی ایران حاصل  همت، هدایت و پشتکار مثال زدنی این سردار شهید است.

اما یکی از دستاوردهای کاملا بومی ایران در صنعت موشکی، دستیابی به فناوری "سوخت جامد موشک" است که از ابتکارات شهید طهرانی مقدم است که در دوران دفاع مقدس و با ایده اولیه وی عملیاتی شد. امروز جمهوری اسلامی به برکت ابتکارات و توانمندی‌های شهید طهرانی مقدم دارای موشک‌های بالستیک سوخت جامد از برد 300 تا 2000 کیلومتر است که این موشک‌ها در انواع مختلف، با قابلیت نقطه‌زنی و هدایت پایانی مسیر، قادر هستند حتی اهداف متحرک را مورد اصابت قرار دهند.

 ایران چگونه موشکی شد؟

در سال 1363 با آغاز روند جنگ شهرها از سوی ارتش عراق، ایران نیز به دنبال راهی برای پاسخگویی به تجاوزات ارتش عراق می‌گردد. در این بین موشک به عنوان یکی از سلاح‌های موثر برای پاسخگویی به حملات عراق، مورد توجه مسئولان ایرانی قرار می‌گیرد. اما به دلیل تحریم‌های تسلیحاتی‌ ایران، کسی حاضر به فروش موشک به ایران نیست. در همین حین اما، لیبی حاضر می‌شود تعدای موشک اسکاد-B در اختیار ایران بگذارد و سوریه هم حاضر می‌شود آموز‌ش‌های لازم در زمینه استفاده از موشک‌های اسکاد را به ایران بدهد.

به همین جهت تیم 13 نفره‌ای از فرماندهی توپخانه سپاه پاسداران به فرماندهی حسن طهرانی مقدم آماده می‌شوند تا برای طی دوره‌های موزشی به سوریه اعزام شوند. این 13 نفر پس از طی دروه‌های فشرده به کارگیری موشک زمین به زمین اسکاد-B و راکت فراگ 7 به کشور باز می‌گردند. در همین حین نیز مذاکرات خرید موشک از لیبی به نتیجه رسیده و تعداد 30 فروند موشک از کشور لیبی تحویل ایران می‌شود.

دوراندیشی شهید طهرانی مقدم باعث می‌شود در همان ابتدا 2 فروند از این موشک‌ها را برای مهندسی معکوس در اختیار مجموعه‌های تحقیقاتی  قرار گیرد و همین موضوع اولین جرقه خودکفایی ایران در عرصه موشکی را رقم می‌زند. اما موشک‌های اسکاد از سوخت مایع بهره‌ می‌بردند و برای دستیابی به سوخت جامد باید مسیری پر فراز و نشیب طی می‌شد.

چرا سوخت جامد؟

چرایی حرکت به سمت استفاده از سوخت جامد را می‌توان در ویژگی‌های این نوع از سوخت نسبت به سوخت مایع دانست. سوخت جامد مدت زمان کمتری برای بارگذاری در داخل موشک نسبت به سوخت مایع دارد و مدت زمان نگهداری سوخت جامد در انبار بسیار بیشتر از سوخت مایع است به صورتی که موشک‌های با سوخت جامد را می‌توان چندین سال در انبار نگه داشت اما موشک با سوخت مایع را بیش از چند ماه نمی‌توان در انبار نگه داشت و باید پس از گذشت این  زمان، سوخت آن را تعویض کرد.

همچنین سوخت جامد سرعت به مراتب بیشتری به نسبت سوخت مایع به موشک می‌دهد که این موضوع یکی از قابلیت‌های مورد توجه در سامانه‌های موشکی است. ضمن آنکه موشک‌هایی که از پیشرانه‌ سوخت جامد استفاده می‌کنند، پایداری بسیار بیشتری در طول پرواز نسبت به سوخت مایع دارند که همین امر دقت این نوع از موشک‌ها در اصابت به هدف را بیشتر می‌کند.

 

 

فیلم کمتر دیده شده از تست موتور سوخت جامد در ایران

با توجه به ویژگی‌های فوق، تمایل یگان‌های عملیاتی در استفاده از موشک‌های سوخت جامد را نسبت به موشک‌های سوخت مایع بیشتر است.

 نازعات؛ اولین محصول سوخت جامد ایرانی

اما شاید بتوان اولین گام‌های ایران برای دستیابی به موشک‌های سوخت جامد را در سال 1365 جستجو کرد. در این سال به موازات کار روی سامانه‌های سوخت مایع، کار روی راکت‌های سوخت جامد هم شروع می‌شود. از آنجایی که کار روی موشک‌های سوخت مایع به دلیل پیچیده‌تر بودن موتور این موشک‌ها نسبت به سوخت جامد زمان‌برتر است و از طرفی در زمستان سال 1362 تجربه ساخت راکت‌های گراد (کاتیوشا) با برد 20 کیلومتر که آن هم از سوخت جامد استفاده می‌کرد و طراحی راکت سوخت جامد 40 کیلومتری در کشور وجود داشت، حسن طهرانی مقدم و تیم موشکی ایران به این نتیجه می‌رسند تا کار روی راکت‌های سوخت جامد با برد بیشتر را در دستور کار خود قرار دهند.

معمولا برای طراحی یک سیستم جدید جوانب ایمنی را بسیار مورد توجه قرار می‌دهند اما زمانی که بحث کمبود زمان مطرح باشد و شرایط اضطراری، لاجرم باید بسیاری از این شرایط را کنار گذاشت و در این حالت هرکسی حاضر به امتحان و تست این سیستم جدید نیست، اما شهید طهرانی مقدم در تست تمام این سامانه‌ها پیشقدم می‌شود و اولین تست‌ها انجام می‌شود.

اولین راکت سوخت جامد که آماده می‌شود، برای آزمایش به میدان تیر آورده‌ می‌شود اما تست آن ناموفق است و موشک روی لانچر منفجر می‌شود. راکت دوم نیز به همین ترتیب ناکام می‌ماند با این تفاوت که از لانچر جدا می‌شود و با پرواز اندکی، ناگهان منفجر می‌شود.

 

 

فیلم کمتر دیده شده از تست ناموفق راکت نازعات - سال 65

اما روح خودباوری در حسن طهرانی مقدم و یارانش باعث می‌شود تا در برابر مشکلات ایستادگی کنند و تشویق‌های سردار طهرانی‌مقدم باعث دلگرمی و ثبات قدم این تیم جوان می‌شود. بالاخره در اواخر سال 66 راکت نازعات به ثمر می‌نشیند و شهید طهرانی‌مقدم تدبیری می‌کند تا در کنار تیپ موشکی اسکاد، یک تیپ موشکی برای به کارگیری راکت نازعات هم تشکیل شود.


مدل اولیه راکت نازعات

کار متوقف نمی‌شود بلکه همه به فکر توسعه توان راکتی کشور هستند لذا کار روی راکت‌های سوخت جامد ادامه پیدا می‌کند و "راکت زلزال" ساخته می‌شود. با به میدان آمدن این راکت جدید که از لحاظ برد، سرجنگی و دقت نسبت به راکت نازعات بهبود یافته است، استفاده از راکت نازعات از دستور کار یگان موشکی خارج شده و این راکت در اختیار یگان توپخانه نیروی زمینی سپاه قرار می‌گیرد.


مدل اولیه راکت زلزال

پس از آنکه در سال 1370 اولین موشک سوخت مایع ایران با نام شهاب 1 و با برد 300 کیلومتر که مشابه موشک روسی اسکاد -B به نتیجه می‌رسد، کار روی موشک سوخت جامد نیز با قوت پیگیری می‌شود. در این مقطع تیم پیگیری سوخت جامد در هماهنگی‌ کامل با تیم سوخت مایع به جلو می‌رود و مباحثی مانند دینامیک پرواز، هدایت و کنترل و سیستم‌های نیرو محرکه که در سیستم سوخت مایع توسعه یافته بود، در اختیار سوخت جامد قرار می‌گیرد.

همزمان اما تئوری‌های جدیدی  مانند هدایت موشک تا اصابت به هدف در سوخت جامد هم مطرح می‌شود.

 فاتح 110؛ گامی نوین در عرصه سوخت جامد

پس از مقطعی موشک فاتح 110 با برد بیش از 200 کیلومتر در سال 1380 با بهره‌گیری از فناوری سوخت جامد و با ارتقا راکت زالزال و نصب سامانه‌های هدایت و کنترل بر روی این راکت به ثمر می‌نشیند. یکی از ویژگی‌های مهم این سامانه موشکی، بهره‌گیری از پرتابگرهای متحرک است که قابلیت جایجایی سریع و شلیک از نقاط مختلف را به این سامانه می‌دهد.

شاید مهمترین ویژگی این موشک که باعث ایجاد تحول جدی در صنعت موشکی کشورمان شد را بتوان هدایت کلاهک موشک تا لحظه اصابت به هدف دانست. سپاه با فاتح 110، عملا گام بسیار مهمی در دستیابی به تکنولوژی ساخت "موشک‌های دقیق‌زن" برداشته بود.


مدل اولیه موشک فاتح 110

این روایتی کامل بود از فرآیند دستیبانی ایران به تکنولوژی تولید و بهره‌گیری از سوخت جامد موشک که در آن زمان، باعث حیرت کشورهای دارنده موشک‌های سوخت جامد شد؛ حال پس از گذشت 6 سال از شهادت شهید طهرانی مقدم، روند رو به رشد اقتدار موشکی ایران ادامه دارد و در این مدت موشک‌های جدید سوخت جامدی رونمایی شده‌ و موشک‌های زیادی هم در دست تولید هستند.

* در بخش بعدی، موشک‌های سوخت جامد ایرانی به طور کامل معرفی خواهند شد.



تاريخ : یک شنبه 21 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در جنگ‌های دنیای امروز ابزار جنگیدن مثل گذشته نیست و تسلیحات نظامی به مرور زمان دستخوش تغییراتی اساسی شده است. هم‌اکنون موشک‌ها نقش به سزایی در رقم زدن سرنوشت جنگ‌ها دارند. جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه در میان 5 کشور نخست موشکی دنیا قرار دارد که این موفقیت حاصل تلاش‌های بی‌وقفه عزیزانی چون شهید حسن طهرانی مقدم است که در همین راه به دیدار معبود شتافت و به شهادت رسید.

سردار سرلشکر پاسدار شهید حسن تهرانی‌مقدم از بنيانگذاران اصلی صنايع موشكی جمهوری اسلامی ايران و بنیانگذار توپخانه و موشکی سپاه در دوران پر افتخار هشت سال دفاع مقدس و مسئول سازمان خودکفایی و تحقیقات صنعتی سپاه پاسداران، بود.

پدر علم موشکی ایران و شهادتی تاریخ‌ساز

روز ششم آبان ماه سال 1338 بود که کودکی که بعدها به قهرمانی ملی تبدیل شد،  در محله سرچشمه تهران به دنیا آمد. به علت شغل پدرش که خیاطی مشغول بود، به محله شکوفه و سپس به محله بهارستان نقل مکان کرد و مقاطع ابتدایی و دبیرستان را در همین مناطق گذراند.

در دوران جوانی در مسجد زینب کبرای محله سرچشمه، زیر نظر آیت‌الله سیدعلی لواسانی امام جماعت و مدیر مسجد،‌ تعلیمات دینی و مقدمات آشنایی با اسلام را فرا گرفت و به همراه برادرانش در گروه سرود مسجد شروع به فعالیت کرد. این گروه سرود، هسته‌ اصلی گروه سرودی بود که در روز 12 بهمن 57 در فرودگاه مهرآباد و در مراسم استقبال از امام(ره) به اجرای برنامه پرداخت.

پدر علم موشکی ایران و شهادتی تاریخ‌ساز

 همزمان با اوج‌گیری فعالیت‌های انقلابی، به صف انقلابیون پیوست. وی در روزهای منجر به پیروزی انقلاب به اتفاق دوستانش در فعالیت‌های زیرزمینی، نارنجک‌های دستی می‌‌ساخت که با استفاده از سه راهی لوله آب تولید می‌شد. شب 22 بهمن در میدان امام حسین(فوزیه سابق) با پرتاب نارنجک دستی یک خودروی نظامی ارتش را مصادره و سرهنگ سوار بر خودرو را به اسارت درآورد.

طهرانی مقدم در 21 سالگی و در ابتدای شکل‌گیری رسمی سپاه پاسداران، به عنوان مسئول اطلاعات منطقه‌ی 3 سپاه شمال، مشغول به فعالیت شد و تا 59/7/31 در این سمت باقی ماند. 

پدر علم موشکی ایران و شهادتی تاریخ‌ساز

تا شهریور 1359 که کشور در آستانه هجوم رژیم بعث عراق قرار گرفت، حداکثر توان رزمی سپاه، تعداد معدودی گردان‌های رزمی بود که با روش‌های چریکی و غیر کلاسیک، درگیر مبارزه با اشرار وضد انقلابیون مسلح در کردستان شدند. سنگین‌ترین سلاحی که در آن دوران در اختیار سپاه بود، تعدادی خمپاره‌انداز و آرپی‌جی و تیربار بود، در حالی که در همین وضعیت، ضد انقلابیون در کردستان، حتی به توپخانه نیز مجهز بودند.

پس از رایزنی‌های فراوان سرانجام حضرت امام خمینی با مقابله به مثل حملات موشکی عراق موافقت کردند. جمهوری اسلامی ایران در آن زمان فاقد سامانه موشکی بود و مقابله به مثل، تنها در سطح توپخانه‌ای صورت می‌گرفت. در جلسه‌ای که سردار مقدم به عنوان فرمانده توپخانه سپاه حضور داشت،‌ قرار شد شهر بصره با توپ‌های 130 میلیمتری که حداکثر برد آنها 28 تا 30 کیلومتر بود، مورد حمله توپخانه‌ای قرار گیرد.

پدر علم موشکی ایران و شهادتی تاریخ‌ساز

 پس از سال‌ها تلاش سرانجام 21 اسفندماه 1363 اولین موشک ایران به کرکوک عراق شلیک شد. دومین موشک هم در بامداد 1364/12/23 به بانک 18 طبقه رافدین بغداد اصابت کرد و موشک بعدی در باشگاه افسران ارتش عراق در بغداد فرود آمد و حدود 200 نفر از فرماندهان عراقی را به هلاکت رساند.

روایت سردار زهدی از این اتفاق به این شکل است: «وقتی که بنا شد اولین موشک را خود برادران سپاه به سمت بغداد شلیک کنند، با هم به کرمانشاه رفتیم. مقدمات کار فراهم شد و باشگاه افسران بغداد را هدف گرفتیم. مرحوم شهید طهرانی مقدم پیشنهاد کرد اول دعای توسل بخوانیم و بعد از دعا به زبان فارسی با خدا صحبت کرد و گفت: «خدایا ما نمی‌خواهیم مردم عراق را بکشیم. ما می‌خواهیم نظامیان را از بین ببریم که هم ما و هم عراقی‌ها را می‌کُشند. خدایا این موشک را به باشگاه افسران بزن». موشک شلیک شد و همه پای رادیو نشستیم. پس از چند دقیقه رادیو بی‌بی‌سی اعلام کرد "یک موشک، باشگاه افسران بغداد را منهدم کرده و تعداد زیادی از افراد حاضر در آن کشته شده‌اند". من پیشانی شهید مقدم را بوسیدم و گفتم این به هدف خوردن موشک نتیجه اخلاص و پاکی تو بود».

پدر علم موشکی ایران و شهادتی تاریخ‌ساز

پس از صدور فرمان تاریخ امام (ره) مبنی بر تشکیل نیروهای سه گانه سپاه پاسداران،‌ شهید طهرانی مقدم در سال 1364 به سِمت فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه پاسداران منصوب شد. 

از 20 مرداد 1365 تا 10 دی 1365 بعد از عملیات والفجر 8 و قبل از کربلای 4، لیبیایی‌ها در همکاری موشکی با ایران کارشکنی کردند و ما توان جواب دادن به آنها را نداشتیم. جمهوری اسلامی ایران در 20 مرداد 1365، پالایشگاه نفتی الدوره عراق را مورد هدف قرار داد. در این مقطع پنج موشک شلیک شد؛ ولی به دلیل کارشکنی لیبیایی‌ها 35 روز توان پاسخ به حملات عراق را نداشتیم. لیبیایی‌ها 38 ایراد روی سکوی قطعات گذاشته بودند که سرانجام بعضی از قطعات همزمان با مذاکراتی از کره شمالی وارد شد.

پدر علم موشکی ایران و شهادتی تاریخ‌ساز

 حسن طهرانی مقدم با پایان جنگ وارد تحقیقات و توسعه فعالیت‌های موشکی سپاه پاسداران شد و در سازمان جهاد خودکفایی سپاه به عنوان مسئول سازمان مشغول به کار شد، ساخت چند موشک در واحد موشکی سپاه تحت مدیریت او انجام شد و بدین خاطر برخی از همکارانش به او لقب پدر موشکی ایران دادند. امروز ایران اسلامی وجود زلزال‌ها، قدرها و سجیل‌ها را مدیون طهرانی مقدم‌هایی است که کشور را به درجه از قدرت رسانده‌اند تا جایی که برخی متحجرین منطقه‌ای، آمریکا و اسرائیل جمهوری اسلامی ایران را قدرتی جهانی می‌دانند.

پدر علم موشکی ایران و شهادتی تاریخ‌ساز

  سردار حسن تهرانی‌مقدم تا روز آخر عمر نیز به عنوان مسئول این سازمان در ایجاد یک توان علمی و دانشی و تحقیقاتی بود و در روز شهادتش در تاریخ 21 آبان ماه 1390 در پادگان امیرالمومنین(ع) شهرستان ملارد در حالی که برای آزمایش نظامی، آماده می‌شد، بر اثر انفجار به یاران شهیدش  پیوست. در بخشی از وصیت نامه شهید طهرانی مقدم بر اقامه عزا برای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تاکید شده است که :( هر وقت به یاد من افتادید برای شادیم یاد و ذکر اهل بیت (ع) و ذکر مصیبت آقا عبدااه و ائمه اطهار (ع) نمایید.) و در میان وسایل شخصی ایشان یک دستمال بود و خواسته بود در قبرشان قرار گیرد و نوشته بود (عنایت فرموده و این دستمال مشکی را در کفن بنده قرار دهید. )

پدر علم موشکی ایران؛ مردی با اندیشه‌های بزرگ

خبر شهادت پدر موشکی ایران، چون موشک در دنیا مخابره شد. هر رسانه‌ای از دید خود نوشت، اما نبوغ و تخصص او از دید هیچ یک پوشیده نماند. روزنامه Guardian درباره شهيد تهرانی‌مقدم به نقل از سرلشكر مصطفی ايزدی نوشت: او از سال ۱۹۸۴ پيشگام ايجاد سيستم موشك‌های زمين به زمين ايران بوده است كه اين موضوع باعث وحشت قدرت‌های امپرياليستی و رژيم صهيونيستی شده است.

سايت World jewish daily (روزنامه یهودیان جهان) درباره حسن‌ طهرانی مقدم اظهار کرد: گزارش‌ها نشان می‌دهد كه حسن طهرانی مقدم يكی از بنيانگذاران توپخانه و واحدهای موشكی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جنگ ايران و عراق بوده و بيشترين كار و تلاش وی برای توسعه سلاح‌ها و موشك‌ها بوده است.



تاريخ : یک شنبه 21 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1371 1372 1373 1374 1375 ... 3356 صفحه بعد