به گفته‌ی باقر صمدی، مدیر کل بازاریابی ایرانسل، محتوای ارائه‌شده در نمایشگاه تلکام شامل VoLTE و مکالمه صوتی بر بستر وای‌فای (VoWiFi) است. این سرویس امکان استفاده از سرویس‌های صوتی را در شبکه LTE فراهم می‌کند؛ بنابراین برای استفاده از سرویس‌های صوتی بر بستر اینترنت، از همان شبکه 4G استفاده می‌کند و لازم نیست به شبکه‌های ضعیف‌تر سویچ شود.

بر اساس گزارش مدیرکل بازاریابی ایرانسل، این اپراتور همچنین مودم‌های مختلفی با پشتیبانی از محتوای LTE ارائه کرده است که با استفاده هم‌زمان از دو سیم‌کارت پشتیبانی، هم از TD و هم از LTE پشتیبانی می‌کند.

اپلیکیشن‌هایی که در نمایشگاه به نمایش گذاشته شده‌اند ، شامل اپ‌هایی در حوزه آموزش، پرداخت و مذهب هستند.

صمدی گفت: «در حوزه VOD و IPTV، ایرانسل سرویس لنز را دارد. ما همراه با ۵ شرکت دیگر از صداوسیما مجوز گرفته‌ایم. لنز سرویس آزمایشی است و با این وجود ۱۰۰ هزار بازدید روزانه دارد. از جمله ویژگی‌های لنز، دو شبکه اختصاصی است که کاربران می‌توانند فقط روی لنز از آن‌ها استفاده کنند. همانطور که می‌دانید، فقط صدا و سیما می‌تواند Broadcast داشته باشد؛ اما ما هم این اجازه را داریم که از ویژگی‌های لنز محسوب می شود. یکی از این شبکه‌ها، شبکه‌ی ویژه کودکان و شبکه دیگر ویژه‌ی فوتبال است که «لنز اسپورت» نام دارد. در لنز، فوتبال لایو نیز داریم.»

وی توضیح داد: «همکاری با استارتاپ‌های مختلف و شرکت‌هایی که لزوما مخابراتی نیستند از جمله برنامه‌های آتی ایرانسل است.»

صمدی گفت: «برنامه آتی ما در حوزه استارتاپ‌ها، حمایت و هدایت استارتاپ‌ها است نه لزوما سرمایه‌گذاری.»

مدیرکل بازاریابی ایرانسل در مورد اپراتورهای مجازی زیر مجموعه ایرانسل گفت: «در حال حاضر با سه شرکت قرارداد داریم. از بین این سه شرکت، آپتل هم‌اکنون فعال است. یکی دیگر از این اپراتورها زیرمجموعه‌ی شرکت همراه هوشمند آینده توسن است که در زمینه راهکارهای بانکی فعالیت می‌کند. دیگری تاپسل است که زیرمجموعه‌ی شرکت آریا همراه به‌سامان است. این شرکت نیز سرویس‌هایی در حوزه بانکی ارائه می‌دهد.»

وی در مورد طرح‌های مختص به اربعین گفت: «برای اربعین اینترنت رایگان ارائه می‌کنیم. در حوزه صوت و پیامک تخفیف خواهیم داشت و قصد داریم روی کیفیت کار کنیم. جلسات متعددی با زیرساخت و اپراتورهای دیگر برگزار شده و درصددیم کیفیت را افزایش دهیم و تعرفه را پایین نگه داریم تا مسافران ایرانی از سرویس‌های ایرانسل استفاده کنند‌.»

صمدی ادامه داد: «در ۲۲ منطقه مرزی وای‌فای رایگان ارائه خواهیم داد. سرویس‌هایی نیز ارائه می‌دهیم که شامل خدمات هتل و گردشگری خواهد بود و یک سری سرویس‌های مکان‌محور نیز خواهیم داشت که رایگان ارائه می‌شود.»

به گفته‌ی وی: «هم‌اکنون وزیر ارتباطات همراه مدیران اپراتورها سفری به عراق دارند که رایزنی‌هایی خواهند داشت، البته مشکلاتی وجود دارد که ظرفیت کافی در اختیار کاربران ایرانی ارائه ندهند؛ اما درصددیم که کاربران ایرانی در ایام اربعین بتوانند سرویس‌های خوبی دریافت کنند.»

وی همچنین اعلام کرد: «بسته‌های مقرون به‌صرفه در حجم‌های محدود ارائه می‌دهیم که برای مشتری مناسب‌تر باشد.»



تاريخ : چهار شنبه 26 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شاید فراری پورتوفینو (Portofino) شباهت‌های زیادی به کالیفرنیا تی (California T) داشته باشد، اما ساختار و درون خودرو تفاوت‌های بزرگی تجربه کرده است که فراری استفاده از آن را در سایر مدل‌های خود نیز در برنامه دارد. 

روش‌های جدید تولید سازه‌ی فراری به مهندسان امکان کاهش وزن و پیچیدگی‌های طراحی شاسی در کنار افزایش مقاومت پیچشی آن بخشیده است. فراری به کمک این فناوری موفق به کاهش ۸۰ کیلوگرمی وزن در کنار افزایش ۳۵ درصدی صلبیت و استحکام آن شده است. 

طراحی ستون A خودرو در روش جدید فراری تغییرات گسترده‌‌ای کرده است؛ در پورتوفینو این بخش تنها از دو قطعه تشکیل شده، درحالی‌که ۲۱ قطعه ستون A فراری کالیفرنیا را تشکیل داده‌ بودند. به‌طور کلی ۴۰ درصد قطعات کمتر، ساختار شاسی جدید پورتوفینو را تشکیل می‌دهند. 

کاهش وزن یکی از مهم‌ترین و بهترین استراتژی‌ها برای بهبود عملکرد خودروهای اسپرت است که می‌‌تواند منجر به ارتقاء شتاب‌گیری، ترمز‌گیری و فرمان‌پذیری خودو در کنار کاهش مصرف سوخت شود. البته فراری هدف دیگری از کاهش وزن خودروهای فعلی خود در نظر دارد. این شرکت مطرح ایتالیایی با کاهش وزن بدنه و سیستم‌های هیبریدی، خود را آماده‌ی عرضه‌‌ی بازه‌ی گسترده‌ای از محصولات هیبریدی در آینده‌ی نزدیک می‌کند.

لافراری تنها با تجهیز به سیستم محرکه‌ی هیبریدی، به‌طور تقریبی ۲۰۰ کیلوگرم کاهش وزن تجربه کرده است. بخش از این کاهش وزن به واسطه‌ی شاسی‌ فیبرکربن مونوکوک خودرو به ارمغان آمده است. این در حالی است که بسیاری از مدل‌های فعلی فراری از شاسی‌های آلومینیومی بهره می‌برند که با وجود وزن بیشتر، هزینه‌‌ی تولید، پیچیدگی طراحی و هزینه‌ی نگهداری کمتری دارند. به همین دلیل مهندسان فراری اقدام به توسعه‌ی شاسی‌ جدید کردند تا در کنار طراحی و تولید آسان‌تر، وزن کمتری داشته باشد. 

پس از پورتوفینو، نسل جدید ۴۸۸ اولین محصول فراری خواهد بود که به شاسی جدید این شرکت مجهز می‌شود. 

در پایان شما را به تماشای ویدیوی رسمی فراری در رابطه با طراحی و نقاط قوت شاسی جدید این شرکت، دعوت می‌کنیم.

 

 
 


تاريخ : چهار شنبه 26 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مایکروسافت با رونمایی از یک سرفیس جدید برای استقبال از فصل تعطیلات میلادی آماده می‌شود؛ البته این کامپیوتر از خانواده‌ی تبلت‌های هیبریدی سرفیس پرو یا لپ‌تاپ‌های عادی سرفیس لپ‌تاپ نیست و این بار نوبت به نسل جدید از لپ‌تاپ‌های هیبریدی و زیبای سرفیس بوک رسیده است؛ لپ‌تاپی با طراحی زمخت و نمایشگری با قابلیت جدا‌شدن که به توان پردازشی بالا و عمر باتری طولانی خود معروف است.

سرفیس بوک ۲ برخلاف نسل قبل در دو نسخه‌ی ۱۳ و ۱۵ اینچی روانه‌ی بازار خواهد شد. این لپ‌تاپ جزو نخستین‌ محصولاتی است که از نسل هشتم پردازنده‌های سری Core‌ بهره می‌برد؛ علاوه‌بر این، به‌صورت هم‌زمان با آغاز عرضه‌ی هدست‌های واقعیت ترکیبی مایکروسافت، پردازنده‌‌ی گرافیکی سرفیس بوک نیز ارتقاء یافته است. 

یکی از ویژگی‌های سرفیس بوک که آن را از سایر محصولات هم‌رده متمایز می‌کند، جایگیری پردازنده و سایر قطعات اصلی در بخش تبلت این دستگاه و در پشت پنل نمایشگر آن است؛ در حالی که پایه‌ی لپ‌تاپ از کیبورد، باتری اضافه و یک پردازنده‌ی گرافیکی مجزای انویدیا میزبانی می‌کند.

ردموندی‌ها مدل ۱۳ اینچی سرفیس بوک ۲ را به پردازنده‌ی گرافیکی انویدیا Geforce 1050 (به‌صورت اختیاری) و مدل ۱۵ اینچی آن را به پردازنده‌ی گرافیکی Geforce 1060 (به‌صورت پیش‌فرض) مجهز کرده‌اند. هر دوی این واحد‌های پردازش گرافیکی یادشده از نمونه‌های قدرتمندی هستند و می‌توان آن‌ها را انتخابی مناسب برای بسیاری از گیمرها دانست، بنابراین در زمینه‌ی پردازش گرافیکی، سرفیس بوک ۲ نسبت به نسل گذشته‌ی خود پیشرفت چشمگیری را تجربه کرده است.

بدیهی است که هر دو مدل سرفیس بوک ۲ با قلم استایلوس مایکروسافت نیز سازگاری دارند که به‌صورت جداگانه به‌فروش می‌رسد.این قلم نیز به‌صورت جزئی به‌روز خواهد شد و به‌روزرسانی پاییزه‌ی کریترز ویندوز ۱۰ به‌لطف اپلیکیشن Reality Viewer، تجربه‌ی لذت‌بخشی را از پلتفرم واقعیت ترکیبی برای شما به‌ ارمغان خواهد آورد؛ به‌عنوان مثال شما می‌توانید با استفاده از دوربین پشتی سرفیس بوک، یک مدل سه‌بعدی از برنامه‌ی Paint 3D را در دنیای واقعی تجربه کنید. باید خاطرنشان کنیم که سرفیس بوک ۲ به‌ترتیب از دوربین‌های عقب و جلوی ۸ و ۵ مگاپیکسلی بهره می‌برد.

با وجود اینکه سرفیس بوک ۲ در کنار موج اول از هدست‌های واقعیت ترکیبی ویندوز روانه‌ی بازار می‌شود؛ اما از پورت HDMI بی‌بهره است؛ بنابراین برای استفاده از این پلتفرم ناچار به تهیه‌ی تبدیل USB-C به HDMI‌ خواهید بود. در دموی مایکروسافت، تراشه‌ی انویدیا ۱۰۶۰ در مدل ۱۵ اینچی سرفیس بوک ۲، نمایش بسیار قابل توجهی را در اجرای بازی‌های Gears of War 4 و Cuphead از خود به نمایش گذاشت؛ بنابراین شاید بتوان این نسخه از سرفیس بوک را نخستین کامیپوتر از خانواده‌ی سرفیس دانست که می‌تواند حضور جدی‌تری در دنیای بازی‌های ویدیویی داشته باشد.

مایکروسافت در کنار سرفیس بوک ۲ از یک ماوس جدید با نام Surface Precision Mouse نیز رونمایی کرد. این ماوس نسبت به محصولات قدیمی سرفیس ماوس یا سرفیس آرک ماوس، طراحی ارگونومیک‌تری دارد و از سه کلید قابل برنامه‌ریزی در سمت چپ بهره می‌‌برد. این ماوس از هر دو نوع ارتباط سیمی USB و ارتباط بی‌سیم بلوتوث پشتیبانی می‌کند. در حال حاضر اطلاعاتی در خصوص قیمت ماوس جدید مایکروسافت در دست نیست؛ اما نمونه‌های پیشین این شرکت در بازه‌های قیمتی بین ۴۹ و ۷۹ دلار به فروش می‌رسیدند.

مایکروسافت سرفیس بوک ۲ را به‌عنوان رقیبی مستقیم برای مک‌بوک پرو اپل روانه‌ی بازار خواهد کرد و مدعی است که عملکرد بسیار بهتری نسبت به رقیب خود دارد؛ البته به‌نظر می‌رسد که در شرایط کنونی ادعای ردموندی‌ها چندان دور از واقعیت نباشد؛ چرا که مک‌بوک کماکان از نسل گذشته‌ی پردازنده‌های اینتل بهره می‌برد. اما هر دوی این محصولات از حیث برچسب قیمتی بسیار شبیه به هم هستند و هر دوی آن‌ها محصولات گران‌قیمتی محسوب می‌شوند. مدل‌های ۱۳ و ۱۵ اینچی سرفیس بوک ۲ به‌ترتیب با برچسب قیمتی ۱۴۹۹ و ۲۴۹۹ دلار روانه‌ی بازار خواهند شد.



تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

طی هفته‌های گذشته، گوگل و اپل با اضافه‌ کردن پشتیبانی از سیم‌کارت‌ الکترونیکی (eSIM) به محصولات جدید خود، توجه افراد را به سمت این فناوری جدید معطوف کرده‌اند. اپل پشتیبانی از سیم‌کارت الکترونیکی را به نسل سوم ساعت هوشمند خود اضافه کرده است و گوگل نیز در گوشی‌های پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس‌ال از این فناوری پشتیبانی می‌کند. فناوری سیم‌کارت الکترونیکی، پیشرفت‌هایی نظیر تجربه‌ی کاربری بهتر و امن‌تر و طراحی بهتر ابزارها را نوید می‌دهد. در کنار آن، این فناوری امکان ارائه‌ی انواع جدیدی از دستگاه‌ها را فراهم می‌کند که موجب به‌ وجود آمدن موقعیت‌های جدید برای اپراتورها خواهد شد.

 

برای آشنایی با این فناوری، لازم است ابتدا قدری به گذشته برگردیم. سیم‌کارت‌ها ابزاری برای شناسایی و تشخیص هویت کاربران یک شبکه‌ی تلفن همراه هستند و ۲۷ سال است که این وظیفه را بر دوش می‌کشند. برای استفاده از سیم‌کارت، لازم است قطعه‌ای فیزیکی را که یک چیپ روی آن قرار دارد، وارد گوشی کنیم. شاید خیلی‌ها این مسئله را به‌ خاطر نیاورند، اما در سال ۱۹۹۱، سیم‌کارت‌هایی که برای تلفن‌های همراه استفاده می‌شدند به بزرگی یک کارت اعتباری بودند! ولی در سال‌های بعد، اندازه‌ی سیم‌کارت به‌طور چشمگیری کاهش یافت.SIM Card Size

تولیدکنندگان همواره در تلاش هستند تا دستگاه‌هایی کوچک‌تر، باریک‌تر و سبک‌تر تولید کنند و در عین حال، ویژگی‌های جدیدی به آن‌ها اضافه کنند. در چنین شرایطی، فضای خالی درون دستگاه‌ها حکم طلا پیدا می‌کند. حتی جک هدفون نیز تدریجا در حال ناپدیدشدن است تا اندکی فضای خالی بیشتر برای طراحان فراهم شود؛ هرچند به عقیده‌ی برخی افراد، این‌ کار ترفندی برای افزایش فروش هدفون‌های بی‌سیم است.

در چنین شرایطی، آیا نانوسیم‌کارت‌ها با اندازه‌ی ۱۲.۳۰×۸.۸۰ میلیمتری‌ به اندازه‌ی کافی کوچک هستند؟‌ وقتی از دید یک طراح صنعتی به این مسئله نگاه می‌کنید، باید به یاد داشته باشید که تنها اندازه‌ی سیم‌کارت مهم نیست، بلکه باید به فضای مورد نیاز برای ابزارها و مدارات داخلی مرتبط با سیم‌کارت نیز توجه شود. برای سال‌ها، طراحان مجبور بوده‌اند مکانی به‌عنوان جایگاه سیم‌کارت درون گوشی‌ها طراحی کنند. از طرفی، با توجه بیشتر به طراحی گوشی‌های ضد آب، حذف جایگاه‌هایی که با درون گوشی در ارتباط هستند، مهم‌تر از گذشته است.

علاوه‌ بر موارد فوق، اگر قصد تغییر اپراتور خود را دارید یا در حال سفر هستید و مجبور به استفاده از سیم‌کارت جدید، ممکن است با دردسرهایی روبه‌رو شوید؛ اما به‌نظر می‌رسد که شرایط در حال تغییر باشد؛ در سال‌های گذشته، اپل فناوریApple Sim را به آیپد آورده است و همان‌گونه که در ابتدای این مطلب گفته شد، اکنون گوگل و اپل در محصولات جدیدشان از سیم‌کارت الکترونیکی پشتیبانی می‌کنند.

سیم‌کارت الکترونیکی چیست؟

سیم‌کارت الکترونیکی یا سیم‌کارت یکپارچه، در زبان فنی «کارت مدار یکپارچه‌ی عمومی» نامیده می‌شود. طول و عرض این قطعه ۵ میلی‌متر است و در زمان تولید روی بورد اصلی دستگاه نصب می‌شود؛ اما در عین حال، کارایی آن مشابه سیم‌کارت‌های عادی است. این قطعه از قابلیت ارتباط ماشین به ماشین و فعال‌سازی از راه دور هم پشتیبانی می‌کند. سیم‌کارت الکترونیکی اکنون بخشی از استاندارد GSMA است و دیری نخواهد پایید که به یکی از اجزای استاندارد در پرچم‌داران اپل، سامسونگ و دیگر تولیدکنندگان تبدیل خواهد شد.

eSIM

ویژگی فعال‌سازی از راه دور که بخشی از استاندارد سیم‌کارت‌های الکترونیکی است، ویژگی‌های پیشرفته‌ای جهت فعال‌سازی سیم‌کارت و مدیریت تلفن‌ همراه فراهم می‌آورد. به کمک این فناوری جدید، می‌توان اپراتورها و طرح‌های ارائه‌شده توسط آن‌ها را از صفحه‌ی تنظیمات گوشی انتخاب کرد.

در کنگره‌ی جهانی موبایل امسال، طی سمینار GSMA، توماس هانز، مدیر برنامه‌ی سیم‌کارت الکترونیکی و بخش نوآوری در شرکت دویچه تلکام، نشان داد که چطور با اسکن کردن یک کد روی یک نامه‌ی فیزیکی که توسط اپراتور ارسال شده بود، می‌تواند گوشی خود را فعال کند. وی همچنین سناریوی دیگری را به نمایش گذاشت که طی آن چندین گوشی از طریق اسکن کردن یک کد فعال‌سازی عمومی فعال می‌شدند.

حال مجددا به مثال تغییر اپراتور در طول سفر باز می‌گردیم؛ به‌ لطف فناوری سیم‌کارت الکترونیکی، می‌توانید اپراتورهای محلی و طرح‌های ارائه‌شده توسط آن‌ها را مشاهده و انتخاب کنید. هرچند این مسئله در تئوری بسیار جذاب به‌ نظر می‌رسد؛ اما موفقیت آن به استقبال اپراتورها بستگی خواهد داشت. یکی دیگر از مزایای سیم‌کارت‌های الکترونیکی، کاهش هزینه‌ی تولید گوشی‌ است؛ اما نمی‌توان قاطعانه گفت که از این کاهش هزینه سودی نصیب مشتریان نیز خواهد شد یا خیر.

اینترنت اشیاء

تمرکز این مطلب بر دستگاه‌های همراه و کاربرد سیم‌کارت الکترونیکی در این دستگاه‌ها است؛ اما نباید کاربردهای سیم‌کارت الکترونیکی در فناوری اینترنت اشیاء را فراموش کرد. به‌ویژه باید به خاطر بسپاریم که از تلفن‌های همراه به‌عنوان ابزاری اصلی برای فعال‌سازی ابزارهای مجهز به فناوری اینترنت اشیاء استفاده می‌شود.

IoT Diagram

احتمال می‌رود که در دهه‌ی آینده، ابزارهای مجهز به فناوری هوشمند به بزرگ‌ترین دسته از ابزارهای متصل به اینترنت تبدیل شوند و در این زمینه گوی سبقت را از تلفن‌های همراه بربایند. سیم‌کارت هوشمند تنها به ارتباط این دستگاه‌ها به اینترنت کمک نمی‌کند؛ بلکه طراحی آن‌ها را نیز ساده‌تر می‌کند. فرض کنید اپل و سامسونگ مجبور بودند یک سیم‌کارت فیزیکی را در نسل سوم ساعت اپل و ساعت هوشمند Gear S3 Frontier LTE جای دهند. آیا در چنین وضعیتی، این دستگاه‌ها بزرگ‌تر نمی‌شدند و عمر باتری آن‌ها کاهش پیدا نمی‌کرد؟

ابزارهای پوشیدنی تنها دستگاه‌هایی نیستند که از فناوری سیم‌کارت الکترونیکی بهره خواهند برد. خودروسازان نیز به‌ لطف این فناوری می‌توانند به‌آسانی خودروها را به شبکه‌های موبایل متصل کنند. لپ‌تاپ‌ها نیز بی‌شک از این فناوری بهره خواهند برد و تولیدکنندگان و فروشندگان می‌توانند لپ‌تاپ‌ها را همراه با بسته‌های ارتباطی مختلف به‌ فروش برسانند.

آینده

آینده از آنِ سیم‌کارت‌های الکترونیکی است؛ اما قرار نیست شاهد تغییراتی سریع و یکباره باشیم. نگاهی به تلفن‌ همراهتان بیندازید، این ابزار هنوز از سیم‌کارت فیزیکی استفاده می‌کند و زمانی که آن را به یکی از اعضای خانواده ببخشید یا به شخص دیگری بفروشید هم کماکان از سیم‌کارت فیزیکی استفاده خواهد کرد. کاربرد سیم‌کارت‌های هوشمند در پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس‌ال گوگل نیز تنها به پروژه‌ی فای (Fi) گوگل محدود است و برای دیگر اپراتورها، یک درگاه نانو سیم‌کارت در این گوشی‌ها تعبیه شده‌ است.

نکته‌ی مسلم این است که به مرور زمان، تولیدکنندگان از سیم‌کارت الکترونیکی به‌عنوان یک استاندارد پشتیبانی خواهند کرد و اپراتورها به این فناوری روی می‌آورند؛ اما باید منتظر پایان چرخه‌ی عمر دستگاه‌های فعلی باشیم. دیری نخواهد پایید که سیم‌کارت فیزیکی نیز به تاریخ خواهد پیوست.



تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سازمان صلح سبز روز گذشته گزارش خود را در مورد رتبه‌بندی بزرگان دنیای تکنولوژی و الکترونیک در استفاده از انرژی‌ پاک منتشر کرد. این گزارش ۱۷ شرکت بزرگ از جمله اپل، سامسونگ،‌ گوگل، مایکروسافت، هواوی و ال‌جی را برای ارزیابی عملکردشان در استفاده از انرژی زیر ذره‌بین برده است.

بد نیست بدانید در بین تمام شرکت‌های بزرگ بررسی‌شده در بخش‌های مختلف مانند انرژی، مصرف منابع و حذف مواد شیمیایی پرخطر، اپل در جایگاه دوم قرار گرفت. فِیرفون با کمترین تأثیر منفی روی محیط‌زیست در جایگاه نخست این رتبه‌بندی قرار گرفته است. در این گزارش از اپل به دلیل پایبندی به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، کاهش ضایعات در چرخه‌ی تاأمین و تلاش‌هایش برای شفاف‌سازی در ارائه‌ی اطلاعات مرتبط با مواد شیمیایی استفاده‌شده در محصولاتش تقدیر شده است.

گزارش گرین پیس

طبق این گزارش، اپل تنها شرکت بزرگی است که برای استفاده‌ی از انرژی‌های تجدیدپذیر در چرخه‌ی تأمین خود برنامه‌ریزی کرده است؛ برخی از تأمین‌کنندگان این شرکت، اکنون به استفاده‌ی ۱۰۰ درصدی از انرژی‌های تجدیدپذیر متعهد شده‌اند و برای رسیدن به این جایگاه سخت در تلاش هستند.

گزارش گرین پیس

وضعیت شرکت‌های چینی بزرگ در این رتبه‌بندی چندان مناسب نیست. شرکت‌های هواوی، اپو، ویوو وشیائومی نمایندگان چین در این رتبه‌بندی هستند که متأسفانه همگی راه درازی برای رسیدن به یک شرکت ایده‌آل در استفاده‌ی مناسب از منابع و انرژی دارند. سازمان صلح سبز امیدوار است شرکت‌های چینی علاوه‌ بر حرکت به سوی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، شفافیت بیشتری در ارائه‌ی اطلاعات از خود نشان دهند. امتیاز کلی اپل در بررسی سازمان صلح سبز -B است؛ این در حالی است که شرکت‌های چینی نمره‌ای بهتر از F کسب نکرده‌اند.

گزارش گرین پیس

اپل در بخش منابع ضعیف‌ترین عملکرد را از بین سه بخش مورد بررسی از خود نشان داده است؛ دلیل اصلی این امتیاز، مشکلات تعمیرپذیری و استفاده از قطعات اختصاصی در محصولات است. اپل به ساخت محصولات با قطعات اختصاصی با امکان دسترسی پایین ادامه می‌دهد و به‌صورت فعال در حال لابی کردن برای جلوگیری از تدوین قانون حق تعمیر در نیویورک و نبراسکا است.

گزارش گرین پیس

فعالیت‌های سونی و اپل در این بخش به تقویت استانداردهای مرتبط با محیط زیست و تجهیزات الکترونیکی کمکی نکرده است؛ این استانداردها تولیدکنندگان را به طراحی و تولید دستگاه‌هایی با قابلیت تعمیر ساده‌، تقویت و جداسازی ساده برای بازیافت تشویق می‌کنند. سازمان صلح سبز پیش از این با راه‌ انداختن کمپین تعمیرپذیری، اپل را به دلیل کوتاهی در این زمینه هدف قرار داده بود؛ تعمیرپذیری سخت باعث کاهش طول عمر محصول و در نتیجه تولید ضایعات الکترونیکی بیشتر می‌شود. با وجود این تلاش‌ها و کمپین‌ها، اپل تغییری در سیاست‌های خود ایجاد نکرده و همچنان تعمیر محصولات این شرکت برای تعمیرکاران شخص‌ ثالث دشوار است. البته اپل با حرکت به سوی چرخه‌ی تأمین مدار بسته قادر به کاهش ضایعات خود خواهد بود.

گزارش گرین پیس

در گزارش سالانه‌ی سازمان صلح سبز در ابتدای سال جاری میلادی، اپل رتبه‌ی نخست را در شرکت‌های سازگار با محیط‌ زیست به‌ دست آورد؛ تمرکز اصلی این گزارش روی فاکتورهایی مانند بازده انرژی، تعهد به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و محافظت از محیط زیست بوده است. نظر شما در مورد این رتبه‌بندی چیست؟



تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مایکروسافت دقایقی پیش از محصول جدید خود با عنوان سرفیس ماوس رونمایی کرد. هرچند این روزها با توجه به پیشرفت‌هایی که ترک‌پد‌های مورد استفاده در لپ‌تاپ‌ها به خود دیده‌اند، استفاده از لپ‌تاپ‌ بهبود یافته است؛ اما هیچ‌گاه نمی‌توان سهولت کار با ماوس‌ را جایگزین ترک‌پد کرد. از جمله‌ی افرادی که ماوس را به ترک‌پد ترجیح می‌دهند، کاربران حرفه‌ای سیستم‌عاملی نظیر ویندوز هستند که برای سهولت بیشتر پیشبرد پروژه‌های خود ماوس را ترجیح می‌دهند.

سرفیس ماوس جدید را باید به‌عنوان یک بروزرسانی برای نسخه‌ای که سال پیش راهی بازار شد، تصور کرد. سرفیس ماوس جدید به همراه نسل جدید سرفیس بوک ۲ مایکروسافت رونمایی شده است. این ماوس برای پوشش دادن نیاز کاربرانی که می‌خواند با استفاده از سرفیس بوک ۲ به بازی بپردازند، طراحی و رونمایی شده است. همانطور که در تصویر این ماوس مشاهده می‌کنید، سرفیس ماوس جدید ظاهری شبیه به ماوس MX Master‌ لاجیتک دارد.

همچون سایر محصولات سری سرفیس مایکروسافت، ماوس جدید به‌واسطه‌ی بهره‌گیری از مواد باکیفیت، تجربه‌ای خوب به کاربر انتقال می‌دهد. روکش خاکستری رنگ این ماوس با لبه‌های خمیده‌ای همراه شده است که در دست گرفتن آن را بسیار لذت‌بخش‌تر می‌کند؛ به‌طوری‌که بر اساس اطلاعات ارائه‌شده، استفاده از این ماوس در طولانی‌مدت موجب خستگی دست کاربر نمی‌شود. سرفیس ماوس مایکروسافت به اندازه‌ی MX Master لاجیتک، قابلیت شخصی‌سازی در اختیار کاربر قرار نمی‌دهد.



تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

محمد جواد آذری جهرمی با انتشار پستی در شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرد:

وی طی توییت دیگری نوشت: ‏

هر چه اقتدار ما بیشتر می‌شود، آماج حملات بیشتری قرار می‌گیریم. برخلاف ادعای برخی، جمهوری اسلامی در حال حاضر قربانی حملات سایبری است. ‏امنیت فضای سایبر و حفظ دارائی‌های سایبری کشور بسیار با اهمیت است. تربیت ۱۰ هزار نیروی متخصص امنیت سایبری در ۴ سال را در دستور کار قرار دادیم. ‏تربیت این نیروها از طریق مراکز آپای دانشگاه‌های کشور صورت خواهد پذیرفت و هدف آن داشتن متخصصانی در برابر حملات سایبری بیگانگان است.

حملات Deface به نوعی از حمله اطلاق می‌شود که طی آن، هکرها با نفوذ به وب‌سرورهایی که سایت روی آن میزبانی می‌شود، ظاهر صفحه یا صفحاتی از وب‌سایت را تغییر می‌دهند.



تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سالانه گردشگران زیادی از جنگل‌های ارسباران و آثار تاریخی آن بازدید می‌کنند، اما به‌نظر می‌رسد که میزان شناخت عمومی نسبت به آن پایین است و منطقه مذکور پتانسیل بالایی برای مقاصد گردشگری دارد. باید توجه داشت که شباهت‌های زیادی بین جنگل‌های شمال ایران و ارسباران وجود دارد و هر دو ساختاری هیرکانی دارند.

 اطلاعات جغرافیایی

جنگل‌های ارسباران

جنگل ارسباران در شمال استان‌ آذربایجان شرقی واقع شده است و یکی از زیباترین مناطق شمال غرب کشور به‌حساب می‌آید. در گذشته ارسباران به‌محدوده وسیعی از رود ارس حدفاصل جلفا تا مغان و کوه‌های سبلان، بزقوش و سهند گفته می‌شد، اما در حال حاضر ‌بنابر دلایل مختلف مثل تخریب جنگل و موارد این چنینی، جنگل مذکور در مرز‌های شهرستان کلبیر، ورزقان و اهر محدود شده است.

جنگل‌های ارسباران

جنگل ارسباران در کل وسعتی در حدود ۸۰ هزار و ۴۲۷ متر دارد که در کناره جنوبی رود ارس گسترانده شده است و دارای ویژگی‌های طبیعی و حیوانی زیادی است. سه طرف منطقه مذکور را نیز سه رود ارس در شمال، ایلگنه‌چای در غرب و کلیبرچای در شرق احاطه کرده است و سمت جنوب جنگل ارسباران نیز به ارتفاعات سایگرام محدود می‌شود.

جنگل‌های ارسباران

چندی پیش سازمان یونسکو این منطقه را به‌عنوان زیست‌کره معرفی کرد. این زیست‌کره علاوه بر این که تحت تاثیر اقلیم مدیترانه‌ای قرار دارد، در شعاع اقلیم‌های خزری و قفقازی نیز واقع شده است و چون ارتفاع زیادی دارد، آب و هوای متفاوتی در آن حاکم است. 

جنگل‌های ارسباران

بر اساس میانگینی ۲۰ ساله که از میزان بارش شهرستان کلیبر به‌دست آمده است، در این منطقه سالانه ۴۶۱ میلی‌متر بارش وجود دارد که اغلب آن نیز به‌صورت برف است و همین موضوع باعث می‌شود که جویبار‌های مختلفی در منطقه ایجاد شده و به‌رودخانه ارس بریزند. گفتنی است که بخشی از تغذیه آبی این منطقه نیز مربوط به مه‌-‌بارش می‌شود که بر اساس آن توده‌ای مرطوب روی بخشی از منطقه حاکم می‌شود.

جنگل‌های ارسباران

همان‌طور که گفته شد، در جنگل‌های ارسباران طبیعت گیاهی و جانوری نسبتا غنی‌ای وجود دارد و از لحاظ گیاهی این منطقه در برخورد سه اقلیم خزری، قفقازی و مدیترانه‌ای واقع شده است و البته قانون‌مندی خاصی را نیز در توزیع پوشش گیاهی این منطقه شاهد هستیم. گفتنی است که اغلب بخش‌های جنوبی این منطقه پوشیده از مرتع هستند و بیشتر در بخش‌های شمالی و بین ارتفاعات ۸۰۰ تا ۲۲۰ متری شاهد حضور جنگل هستیم. در ارتفاع‌ها بیش از ۲۲۰ متر و کمتر از ۸۰۰ متر نیز مراتع وسیعی گسترانده شده‌اند.

جنگل‌های این منطقه نیز اغلب پرتراکم هستند. کوه‌های موجود در منطقه ارسباران تراکم و در هم‌تنیدگی زیادی دارند و دلیل نام‌گذاری برخی از این کوه‌ها به‌قره‌داغ همین موضوع بوده است. زیرا قره در زبان ترکی به‌معنای انبوه و کثرت است و این واژه به‌کثرت کوه‌های منطقه اشاره دارد. البته باید توجه داشت که در ترکی «قره» به‌رنگ مشکی نیز گفته می‌شود و با این اوصاف «قره‌داغ» کوه مشکی رنگ ترجمه می‌شود و در کتاب «مسالک و الممالک» نامی از کوه سیاه آورده شده که در اطراف آن ترکان زندگی می‌کردند. اما به‌نظر می‌رسد که این کوه سیاه، کوه منقشلاق در سواحل شمالی خزر بوده است که ترکان اطراف آن نیز مربوط به استان اردبیل می‌شود.

جنگل‌های ارسباران

ارسباران در حال حاضر به‌عنوان پارک ملی شناخته می‌شود و تنوع جانوری زیادی نیز در آن وجود دارد. اما باید توجه داشت که این منطقه به‌دلیل شکنندگی و چشم‌انداز‌های بکر در سال ۱۳۵۰ و ۱۳۵۲ به‌عنوان ‌منطقه ممنوعه و سپس منطقه حفاظت‌شده، تحت حفاظت و نظارت اعلام شد. ۲۲۰ گونه پرنده، ۳۸ گونه خزنده، ۵ گونه دوزیست، ۴۸ گونه پستاندار و ۲۲ گونه ماهی در این منطقه زندگی می‌کنند که از پستانداران جنگل ارسباران می‌توان به کَل، بز، گراز، خرس قهوه‌ای، وشق (سیاه‌گوش) و پلنگ اشاره کرد. 

جنگل‌های ارسباران

مرغ قفقازی سیاه یا همان قره خروس قفقازی، کبک، دراج، قرقاول، پرندگان شکاری مختلف و تعداد بی‌شماری پرنده آبزی و خشکی‌زی از جمله پرندگان این منطقه هستند. یکی از اصلی‌ترین ماموریت‌های پارک ملی ارسباران حفاظت و احیای نسل مارال (نوعی آهو) است. در همین جهت چندی پیش ۷ راس مارال از پارک ملی گلستان به‌این منطقه انتقال یافت و در زمینی به‌وسعت هفت هکتار در مرکز تحقیقاتی اینالو رها شدند.

جنگل‌های ارسباران

در کنار تنوع جانوری منطقه ارسباران، این منطقه از تنوع گیاهی زیادی نیز بهره می‌برد. از درختان این منطقه می‌توان به بلوط، کیکم، سماق، زرشک، انار وحشی، سیب وحشی، گلابی وحشی و بوته‌های تمشک و زغال‌اخته اشاره کرد. میوه بومی این جنگل نیز قره‌قات نام دارد که میوه‌ای ترش‌مزه است و هر بوته آن در سال ۳ تا ۴ کیلو میوه می‌دهد و میوه‌های آن نیز در اواسط تابستان می‌رسند. در کنار درختان مختلف، ارسباران دارای تنوع گیاهی و قارچی بالایی است و گفتنی می‌شود که از ۲ هزار و ۴۰۰ گونه‌ای گیاهی که در آذربایجان یافت شده، حدود هزار و ۴۰۰ گونه آن مربوط به‌جنگل‌های ارسباران هستند.

تنوع قارچ‌های شناسایی‌شده در این منطقه نیز ۲۵۰ گونه بوده است. قارچ دنبلان که نوع سیاه و سفید آن قیمت بالایی دارند، به‌ وفور در بیشه‌های ارسباران و به‌خصوص در نزدیکی روستای دریلو یافت می‌شود. گفتنی است که قارچ دنبلان نوعی قارچ زیرزمینی است و واژه دنبلان نیز در ترکی به‌معنای «متورم» یا «بالا‌ آمده» است و از آن‌جایی که این قارچ در زمان رشد، خاک روی خود را بالا می‌برد، افراد از این نشانه قارچ مذکور را پیدا می‌کنند. این نام برای این نوع از قارچ حکایت از قدمت استفاده غذایی آن دارد.

جنگل‌های ارسباران

در این منطقه ۱۵ درصد از گونه‌های گیاهی کشور وجود دارد و ۴۶ درصد از آن‌ها کاربرد دارویی دارند و ۲۰ درصد آن‌ها زینتی و ۱۷ درصد تغذیه‌ای هستند. در این بین ۲۸ درصد از گیاهان این منطقه را علوفه تشکیل می‌دهند و ۱۰ درصد از این میزان گیاهان حفاظت‌شده را شامل می‌شوند و ۵ درصد نیز گیاهان صنعتی هستند.

جنگل‌های ارسباران

ییلاق‌های نسبتا زیادی در منطقه ارسباران وجود دارند که در این بین می‌توان به‌ییلاق ایل بسطاملو اشاره کرد. در این منطقه حدود ۲۳۵۰۰ کوچ‌نشین زندگی می‌کنند و گفتنی است که به‌دلیل ارتفاع زیادی که این منطقه دارد در روز‌های گرم تابستانی نیز هوای منطقه تاحدودی خنک است و شب‌ها باید از لباس گرم و پتو در جنگل‌های ارسباران استفاده کرد و گردشگران پیش از سفر به‌این منطقه باید این موضوع را مد نظر قرار دهند و تجهیزات مناسبی را با‌خود به‌همراه بیاورند.

جنگل‌های ارسباران

مردمان محلی در اطراف جنگل‌های ارسباران دامداری، باغبانی، زنبورداری، صنایع‌دستی و فعالیت‌های گردشگری را پیشه خود ساخته‌اند. اما باید بدین نکته نیز توجه داشت که در حال حاضر اغلب اهالی قره‌داغ به حاشیه شهر‌های تهران و تبریز مهاجرت کرده‌اند. در زمان انتخاب محمود احمدی‌نژاد شایعاتی در این منطقه پخش شد که دولت به‌درخواست یونسکو (مبنی بر زیست‌کره بودن محل) با پرداخت پول روستا‌های اطراف این محل را تخلیه خواهد کرد. با این شایعه جمعیت این منطقه کاهش یافت، ولی مدتی بعد با فروکش کردن این شایعات دوباره شاهد افزایش جمعیت در این منطقه بودیم.

جنگل‌های ارسباران

البته در روستاهای این منطقه نیز توازن سنی جمعیت، نامتناسب است و اغلب جوانان مهاجرت کرده‌اند. گفتنی است که مردم محلی در این منطقه به‌زبان ترکی صحبت می‌کنند و دین اغلب آن‌ها نیز شیعه دوازده امامی است.

جنگل‌های ارسباران

سماق یکی از درختان این محل به‌حساب می‌آید که بیشتر در بخش هوراند اهر می‌روید و روستاییان در طی مراسمی با نام جشن برداشت سماق، میوه‌های رسیده سماق را می‌چینند و پس از خشک کردن، آن‌ها را آسیاب کرده و برای مصارف خوراکی و رنگرزی استفاده می‌کنند.

اطلاعات تاریخی

جنگل‌های ارسباران

جنگل ارسباران تا پیش از این نام‌های مختلفی را به‌خود دیده است که در این بین می‌توان به ارسبار، آرازبار، قره داغ یا قراچه داغ اشاره کرد. همان‌طور که از این نام‌ها می‌توان دریافت، اساس نامگذاری این منطقه روی رودخانه ارس (آراز) و کوه قره‌داغ بوده است. علاوه بر مناظر زیبا، طبیعت بکر و حیوانات مختلف، در ارسباران شاهد تاریخی نسبتا طولانی هستیم و آثار به‌جا مانده نیز حکایت از این موضوع دارند. البته فعلا اطلاعات تاریخی دقیقی در خصوص این منطقه ارایه نشده است و برای پی بردن به‌تاریخ آن باید از طریق شهر‌های اطرافش یا همان اهر و کلیبر وارد عمل شد.

یاقوت حموی حدود هشت صد سال پیش منطقه مذکور را جایی بین آذربایجان و اران معرفی می‌کند که بابک خرمدین در آن علیه معتصم شورش کرد. به‌ گفته وی در این منطقه انار‌هایی با زیبایی بی‌نظیر، انجیر و انگور به‌عمل می‌آید که مردم محل آن‌ها را در تنور خشک می‌کنند. زیرا به‌دلیل لایه ضخیمی از ابر که اغلب اوقات در منطقه وجود دارد، امکان خشک کردن این میوه‌ها زیر نور خورشید وجود ندارد.

جنگل‌های ارسباران

قره‌داغ مکتبی در زمینه موسیقی سنتی دارد که عاشیق‌های (نوازدگان این منطقه) آن بیشتر هماهنگی با طبیعت ویژه قره‌داغ پیدا کرده‌اند. تا پیش از این به‌دلیل کوهستانی بودن منطقه، فرهنگ بومی آن به‌خوبی حفظ شده بود. شعر زیر که توسط محمد آراز سروده شده یکی از اصلی‌ترین نمونه آوازخوانی عاشیق‌های این منطق است:

بلکه بو یرلره بیرده گلم مه دیم                              دیدی گذرم باز به این خطه نیفتاد

دومان سلامت گال داغ سلامت گال                      ای قلهٔ مه گرفته بدرود

 آرکامچا سو سَپیر گای‌دا بولوت‌لار                                ای آبفشان فلک و آب روانش

لیسان سلامت گال یاغ سلامت گال                        وی گرمی تیر ماه بدرود...

در این محل افراد مشهور زیادی حضور یافته‌اند که در این بین می‌توان به‌ بابک خرمدین (قعله بابک نیز در این محل واقع شده است)، ستارخان و شیخ شهاب‌الدین اهری اشاره کرد. آثار تاریخی زیادی نیز در این محل وجود دارند که به‌ قلعه بابک، قلعه پشتو، قلعه جوشین، دژ قهقهه، بقعه شیح شهاب‌الدین اهری،‌ قصر آیینه لو از این جمله هستند. کلیساهای این منطقه نیز اغلب قدمتی در حدود ۱۰۰ سال دارند و اثری تاریخی به‌حساب می‌آیند که معروف‌ترین آن‌ها کلیسای آینالو، کلیسای وینق و کلیسای ناپشته هستند.

شرایط گردشگری

جنگل‌های ارسباران

ارسباران یکی از پتانسیل‌های گردشگری در کشور به‌حساب می‌آید و تلاش‌های زیادی نیز در این زمینه صورت گرفته است. برای مثال چشمه‌های آب گرم ارسباران اخیرا تبدیل به‌ تاسیسات آب‌درمانی کلیبر شدند که بزرگ‌ترین مجتمع آب‌درمانی کشور به‌ حساب می‌آید و در نزدیکی روستای متاللی واقع شده است و امکانات بسیار مناسبی را در آن شاهد هستیم.

جنگل‌های ارسباران

در شهر‌ها و روستاهای مختلف اطراف این جنگل نیز هتل‌های گوناگونی وجود دارد که گردشگران برای اقامت می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

جنگل‌های ارسباران

برای سفر به ارسباران می‌توانند از طریق مسیر‌های مختلفی وارد عمل شد که یکی از اصلی‌ترین آن‌ها استفاده از هواپیما برای سفر به‌ تبریز و سپس طی مسیر جاده‌ای از تبریز به اهر است.



تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دنیس مک‌آلیستر ریچی متولد ۹ سپتامبر سال ۱۹۴۱ در برونکسویل نیویورک است. ریچی را می‌توان پدر بسیاری از نوآوری‌های کنونی دنیای کامپیوتر و فناوری نامید. او خالق یکی از پایه‌ای‌ترین و تأثیرگذارترین زبان‌های برنامه‌نویسی مدرن یعنی زبان C است. از دیگر نوآوری‌های ریچی که پایه‌گذار تغییرات انقلابی بعدی در دنیای کامپیوتر شد، می‌‌توان به خلق سیستم‌عامل یونیکس اشاره کرد.

دنیس ریچی، سیستم‌عامل یونیکس را با یکی از دوستان قدیمی خود یعنی کن تامپسون توسعه داد. این ۲ جوایز متعددی را با همکاری یکدیگر کسب کردند. جایزه‌ی تورینگ در سال ۱۹۸۳، مدال هامینگ سازمان IEEE در سال ۱۹۹۰ و مدال ملی فناوری ایالات متحده‌ی آمریکا در سال ۱۹۹۹، از جوایز مشترک این ۲ نابغه‌ی دنیای کامپیوتر است. دنیس ریچی در سال‌های پایانی فعالیت کاری و قبل از بازنشستگی در سال ۲۰۰۷، به‌عنوان مدیر دپارتمان تحقیقات شرکت نرم‌افزاری لوسنت (Lucent Technologies) فعالیت می‌کرد. او در دنیای کامپیوتر با نام DMR نیز شناخته می‌شود.

دنیس ریچی

تولد و تحصیل

دنیس ریچی، در تاریخ ۹ سپتامبر سال ۱۹۴۱ در دهکده‌ی برونکسویل در نیویورک به دنیا آمد. پدر او آلیستر ای. ریچی، یکی از دانشمندان آزمایشگاه‌های مشهور بل (Bell Labs) بود. آلیستر ریچی یکی از مؤلفان نظریه‌ی مدارهای سوئیچ‌کننده بود.

دنیس ریچی پس از گذراندن سال‌های ابتدایی تحصیل، به همراه خانواده‌ی خود به سامیت در نیوجرسی نقل مکان کرد و تحصیلات دبیرستان را در این شهر گذراند. پس از آن، او سال‌های ابتدایی تحصیلات دانشگاهی و همچنین تحصیلات تکمیلی و دوره‌ی دکترای خود را در دانشگاه هاروارد گذراند. او دوره‌ی کارشناسی خود را در رشته‌ی فیزیک و تحصیلات تکمیلی را در رشته‌ی ریاضیات کاربردی به پایان رساند. در دوره‌ی دکترا، دنیس دفاع پروپوزال خود را با عنوان «ساختار برنامه‌ها و پیچیدگی محاسباتی» زیر نظر پاتریک سی.فیشر گذراند؛ اما هیچ‌گاه مدرک Ph.D خود را دریافت نکرد. او در زمان تحصیلات دکترا، با کامپیوتر Univac I آشنا شد و کنجکاوی زیادی برای فهمیدن نحوه‌ی کار آن داشت.

کنجکاوی‌های ریچی باعث شد که او در کنار تحصیلات مدرک دکترا، شغلی پاره‌وقت در مؤسسه‌ی فناوری ماساچوست (MIT) پیدا کند. در آن زمان، تحصیلات علوم کامپیوتر و نرم‌افزار، مدارک رسمی نداشتند و شرکت‌ها برای مدیریت سیستم‌های کامپیوتری با مشکلات بزرگی مواجه بودند. ریچی و استعدادش که البته مدرکی برای آن نداشت، در این زمان برای MIT بسیار مفید بود.

فعالیت شغلی

دنیس ریچی در سال ۱۹۶۷ در «مرکز تحقیقات علمی و محاسباتی آزمایشگاه‌های بل» استخدام شد. او و کن تامپسون در این مؤسسه با هم آشنا شدند و در دهه‌ی ۱۹۶۰، تحقیات زیادی روی پروژه‌ی سیستم‌عامل Multics داشتند. نام این سیستم‌عامل مخفف «سرویس اطلاعاتی و محاسباتی چندگانه» (Multiplexed Information and Computing Srvice) بود. سازمان‌های مختلفی همچون دانشگاه MIT، آزمایشگاه‌های بل و شرکت جنرال الکتریک روی این پروژه سرمایه‌گذاری کردند و می‌توان آن را پدر سیستم‌عامل‌های متعددی از یونیکس و macOS تا ویندوز NT نامید. در نهایت، ریچی و تامپسون در سال ۱۹۶۹ از این پروژه خارج شدند.

دنیس ریچی

پس از این همکاری، تامپسون در سال ۱۹۷۰ یک مینی‌کامپیوتر PDP-7 را در یکی از آزمایشگاه‌های سازمان، پیدا کرد و نرم‌افزار خودش را به کمک ریچی و دیگر همکاران روی آن توسعه داد. برایان کرینگان که یکی از همکاران این پروژه بود، نام یونیکس را برای این نرم‌افزار جدید پیشنهاد داد. پس از آن، تامپسون برای تکمیل زبان اسمبلی با یک زبان برنامه‌نویسی سطح سیستم، زبان B را توسعه داد. پس از تامپسون، ریچی توسعه‌ی این زبان برنامه‌نویسی و سیستم‌عامل یونیکس را ادامه داد و نام زبان جدید را C انتخاب کرد. دنیس ریچی تمام عمر کاری خود را در آزمایشگاه‌های بل گذراند. این سازمان در میانه‌ی دهه‌ی ۱۹۹۰ به AT&T تغییر نام داد و در نهایت، ریچی که به زیرمجموعه‌ی Lucent این سازمان رفته بود، در سال ۲۰۰۷ بازنشسته شد.

از دیگر فعالیت های کاری ریچی می‌توان به توسعه‌ی سیستم رمزنگاری روی ماشین cipher اشاره کرد. او این پروژه را به کمک جیمز ریدز و رابرت موریس انجام داد. این سیستم توانایی رمزگشایی حداقل ۲۰۰۰ کلمه داشت. پس از توسعه‌ی این سیستم و مذاکراتی که تیم برنامه‌نویسی با سازمان NSA داشت، قرار بر این شد که این محصول منتشر نشود. دلیل عدم انتشار، قابلیت اجرای آن روی ماشین‌های رمزگشایی کشورهای دیگر بود. ریچی در توسعه‌ی سیستم‌عامل‌های Plan 9 و Inferno و همچنین زبان برنامه‌نویسی Limbo نیز همکاری داشته است.

زبان C و سیستم‌عامل Unix

شهرت اصلی دنیس ریچی، توسعه‌ی زبان برنامه‌نویسی C است که به نوعی پایه و اساس سیستم‌عامل یونیکس نیز بود. او یکی از مؤلفان کتاب معروف C Programming Language است که در اصطلاحات برنامه‌نویس‌ها به «انجیل برنامه‌نویسی» نیز شهرت دارد.

یکی از وظایف اصلی ریچی در توسعه‌ی سیستم‌عامل یونیکس، پورت کردن آن روی ماشین‌ها و پلتفرم‌های مختلف بود. تا قبل از توسعه‌ی این سیستم‌عامل و زبان مادر آن، برنامه‌ها و سیستم‌عامل‌های کامپیوتری محدودیت‌های زیادی داشتند و هرکدام تنها روی سخت‌افزار خاصی اجرا می‌شدند.

unix

ریچی همواره اصرار داشت که در اختراعات و دستاوردها، خود را عضوی از یک گروه بداند. او در جایی گفته بود هر کار و پیشرفتی که معرفی کرده تنها یک کار کوچک «خوب» بوده و توسط هر فرد دیگر در آن زمان و مکان نیز قابل دستیابی بوده است؛ اما بی‌یارنه استراس‌تروپ، خالق زبان ++C در مصاحبه‌ای گفته است:

اگر دنیس تصمیم می‌گرفت که آن دهه از عمرش را روی موضوع دیگری مثلا ریاضیات محض بگذراند، یونیکس هیچ‌گاه به‌ دنیا نمی‌آمد.

در دنیای امروز، زبان برنامه‌نویسی C در بسیاری از زوایای دنیای کامپیوتر از اپلیکیشن‌ها تا سیستم‌های عامل و توسعه‌ی سیستم‌های‌ نهفته (امبدد) استفاده می‌شود. بسیاری از زبان‌های مدرن برنامه‌نویسی بر اساس این زبان توسعه یافته‌اند. سیستم‌عامل یونیکس نیز تأثیرات عمیقی در تاریخ علوم کامپیوتر داشته است. یکی از مشتقات مشهور سیستم‌عامل یونیکس، سیستم‌عامل محبوب لینوکس است. ریچی در مصاحبه‌ای در سال ۱۹۹۹ عنوان کرد که لینوکس و BSD، مشتقاتی از یونیکس بوده‌اند و لینوکس، سالم‌ترین زیرمجموعه و محصول یونیکس بوده است. او در ادامه یونیکس و لینوکس را حاصل تفکرات و تحقیقات خودش، کن تامپسون و بسیاری از پیشگامان قبلی دنیای کامپیوتر دانست.

جوایز

ریچی و تامپسون در سال ۱۹۸۳، جایزه‌ی تورینگ را به خاطر تئوری عمومی سیستم‌های عامل و خصوصا توسعه‌ی سیستم‌عامل یونیکس دریافت کردند. علاوه بر آن، آن‌ها مدال Richard W.Hamming را نیز  در سال ۱۹۹۰ از انجمن مهندسان برق و الکترونیک IEEE دریافت کردند. دلیل اهدای این مدال، توسعه‌ی زبان C و سیستم‌عامل یونیکس بود.

در سال ۱۹۹۷، نام ریچی و تامپسون در موزه‌ی تاریخ کامپیوتر ثبت شد. این ۲ همکار قدیمی در سال ۱۹۹۹، مدال ملی فناوری ایالات متحده‌ی آمریکا را از دست رئیس جمهور وقت یعنی بیل کلینتون دریافت کردند. در توضیح مدال آن‌ها آمده بود که توسعه‌ی زبان و سیستم‌عامل توسط این ۲ نفر، باعث پیشرفت‌های زیادی در سخت‌افزار، نرم‌افزار و سیستم‌های شبکه‌ی کامپیوتری شده و رشد کلی این صنعت را رونق بخشیده است.

دنیس ریچی

مؤسسه‌ی تحقیقات صنعتی آمریکا نیز در سال ۲۰۰۵ جایزه‌ی رسمی IRI Achievement Award را به پاس زحمات ریچی و توسعه‌ی سیستم‌عامل یونیکس به او اهدا کرد. آخرین جایزه‌ی این اسطوره‌ی دنیای کامپیوتر در سال ۲۰۱۱ از طرف کشور ژاپن و تحت عنوان Japan Prize در بخش اطلاعات و ارتباطات به او اهدا شد.

زندگی شخصی و مرگ

آن‌طور که از اطلاعات رسانه‌ها به‌دست آمده، دنیس ریچی هیچ‌گاه ازدواج نکرد. عموم اطرافیان دنیس، او را فردی فروتن، باادب و دوست‌داشتنی توصیف کرده‌اند. او مانند بسیاری از نوابغ برنامه‌‌نویسی، ظاهری خاص با ریش‌ بلند داشت. دنیس کار خود را از ظهر آغاز می‌کرد و تا ساعات پایانی شب در آزمایشگاه و مرکز تحقیقاتی خود مشغول به کار بود.

دنیس ریچی در ۱۲ اکتبر سال ۲۰۱۱ و پس از تحمل بیماری‌های سخت، در سن ۷۰ سالگی از دنیا رفت. پس از مرگ او، تاریخ‌شناس دنیای کامپیوتر، پائول ای.سروتزی در موردش نوشت:

ریچی هیچ‌گاه در رادار قرار نداشت. او هیچ‌گاه نامی مشهور و پر سرو صدا نبود؛ اما اگر میکروسکوپ داشتید و با دقت به کامپیوتر خود نگاه می‌کردید، نام او را در تمام بخش‌های آن پیدا می‌کردید.

دنیس ریچی ۷ روز بعد از استیو جابز از دنیا رفت. مرگ نزدیک این نوابغ دنیای فناوری، مردم و کارشناسان را به مقایسه‌ی این ۲ نفر و دستارودهایشان مشغول کرد. در آن زمان، اکثر مقایسه‌ها، ریچی را آغازگر انقلاب بزرگی می‌دانستند که پایه‌های موفقیت استیو جابز و شهرت شرکت اپل روی آن بنا شده بود. مشهورترین اظهار نظر در این مورد، این‌گونه منتشر شد:

ریچی، مخترع و توسعه‌دهنده‌ی ۲ فناوری اصلی نرم‌افزاری بود که به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم، DNA تمام محصولات نرم‌افزاری امروزی را شامل می‌شوند.

توزیع لینوکس فدورا ۱۶ و نسخه‌ی ۹ سیستم‌عامل FreeBSD پس از مرگ دنیس ریچی منتشر و به پاس زحمات این نابغه‌ی دنیای فناوری به نام او نام‌گذاری شدند.



تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

چند ماه پیش بود که کوالکام از دو تراشه‌ی جدید خود به نام‌های اسنپدراگون ۶۳۰ و اسنپدراگون ۶۶۰ رونمایی کرد. اگر با تراشه‌های کوالکام آشنایی چندانی ندارید، بد نیست بدانید که سری ۶xx تقریبا جزو تراشه‌های میان‌رده به حساب می‌آید و در گوشی‌هایی نظیر موتو جی ۵ و موتو ایکس ۴ از آن‌ها استفاده شده است. ساعاتی پیش کوالکام به‌صورت رسمی از تراشه‌ی میان‌رده‌ی جدید خود با نام اسنپدراگون ۶۳۶ رونمایی کرد.

جالب توجه‌ترین نکته در مورد مدل جدید اسنپدراگون این است که از هسته‌های مخصوص کوالکام به نام Kryo ARM استفاده می‌کند. گفته می‌شود که تراشه‌ی یادشده، از همان هسته‌های Kryo 260 که در اسنپدراگون ۶۳۰ قرار داده شده بودند، بهره می‌برد. کوالکام ادعا کرده است که این هسته‌ها باعث می‌شوند عملکرد اسنپدراگون ۶۳۶ حدود ۴۰ درصد سریع‌تر از اسنپدراگون ۶۳۰ (با داشته هسته‌‌های ARM Cortex A53 CPU) داشته باشد.

کوالکام برخی از مشخصات اسنپدراگون ۶۳۶ را نیز منتشر کرده است؛ در ادامه می‌توانید لیست مشخصات این تراشه را مشاهده کنید:

  • مودم Snapdragon™ X12 LTE
  • هشت هسته‌ی Kryo 260 از نوع ۶۴ بیتی با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز
  • پردازنده‌‌ی گرافیکی آدرنو ۵۰۹
  • وای‌فایِ 802.11ac Wave 2 ،802.11n و 802.11a/b/g
  • بلوتوث نسخه‌‌ی ۵.۰
  • پشتیبانی از رم دو‌کاناله‌ی LPDDR4 هشت گیگابایتی
  • پشتیبانی از ان‌اف‌سی و یو‌اس‌بی ۳.۱
  • پشتیبانی از نمایشگر +FHD با نسبت تصویر ۱۸:۹ و رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل برای نمایشگرهای خروجی
  • قابلیت شارژ سریع ۴
  • لیتوگرافی ۱۴ نانومتری

باید خاطرنشان کنیم که مهم‌ترین ویژگی‌های این تراشه شامل ۴۰ درصد سریع‌تر بودن، پشتیبانی از نمایشگرهای FHD 18:9، پیشرفت در پردازش تصاویر و استفاده از پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۵۰۹ است که عملکرد گوشی به هنگام انجام بازی را تا ۱۰ درصد نسبت به اسپندراگون ۶۳۰ بهبود می‌بخشد.

کوالکام مدعی است که اسنپدراگون ۶۳۶ از همان طرح کلی تراشه‌های ۶۶۰ و ۶۳۰ بهره می‌برد؛ بنابراین سازندگان گوشی‌ها می‌توانند بدون اعمال تغییرات عمده در طراحی محصولات‌ خود، از این تراشه‌ی جدید استفاده کنند. کوالکام قصد دارد ماه نوامبر ۲۰۱۷ فروش اسنپدراگون ۶۳۶ را آغاز کند؛ پس می‌توان انتظار داشت که در اواخر ۲۰۱۷ یا اوایل ۲۰۱۸ شاهد گوشی‌هایی باشیم که با پردازنده‌ی ۶۳۶ روانه‌ی بازار می‌شوند.



تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1412 1413 1414 1415 1416 ... 3356 صفحه بعد