وقتی از واژه اپلیکیشن یا مخفف آن اپ استفاده می کنیم٬ بلافاصله یادمان می افتد به برنامه های کوچکی برای تلفن هوشمند و تبلت. با این حال منظور از آن دقیقا این است: «یک نرم افزار که وظیفه ای خاص را چه به صورت آنلاین و چه بر روی کامپیوتر و سایر وسایل٬ ایفا می کند. یک برنامه کاربردی!»برای مک نیز برنامه های کاربردی زیادی وجود دارد که بسیاری از آنها رایگان هستند و کمک های مفیدی به کاربران سیستم عامل OS X می کنند. بعضی از آنها را می توان در اپ استور یافت و برخی دیگر در قالب گواهی عمومی همگانی گنو ثبت شده اند یعنی می توانید کد منبع آنها را مشاهده کرده و یا تغییر دهید. همچنین بیشتر این برنامه های کاربردی با افزونه ها و پلاگین ها سازگار هستند٬ بنابراین شخصی سازی شان هم چندان کاری ندارد.
در ادامه مطلب با معرفی ۱۶ برنامه کاربردی برای مک٬ همراه ما باشید.
آیا شما هم نرم افزارهای کاربردی رایگانی برای مک می شناسید؟ آنها را در بخش نظرات با دیگران در میان بگذارید.
۱. Adium
آدیوم یک اپلیکیشن جالب در زمینه ارتباطات است و تمام حساب هایی را که برای چت استفاده می کنید٬ زیر یک سقف جمع می کند٬ از جمله فیسبوک و گوگل. برای شخصی سازی آن نیز می توانید پلاگین های مختلف را دانلود و نصب کنید که به شما امکان تغییر عناصری نظیر نوع فونت یا رنگ حباب مکالمه را می دهد. این اپ یک آیکون کوچک نیز دارد که بر روی داک شما جای می گیرد و نشان می دهد چه کسی با شما تماس گرفته یا وضعیت شما چیست.
این برنامه فرآیند مطالعه شما را بین دستگاه های مختلف تان (تلفن٬ تبلت٬ و لپ تاپ) همگام می کند تا مجبور نباشید دستی این کار را بکنید. البته در مک امکان انتخاب رنگ های مختلف هم هست. بهترین بخش کار برای مک این است که برای مطالعه نیازی به یک دستگاه کیندل نخواهید داشت٬ مک شما تبدیل به کتابخوان کیندل می شود.
۳. Caffeine
این برنامه درست مثل یک فنجان قهوه عمل می کند٬ البته برای مک! کافئین یک آیکون در سمت راست نوار منو (menu bar) درست می کند. اگر روی آن کلیک کنید٬ نمایشگر مک تان دیگر طبق تنظیمات قبلی بعد از چند دقیقه عدم کار با دستگاه به خواب نخواهد رفت٬ محافظ صفحه ای هم بارگزاری نمی شود. این یک برنامه ایده آل است برای موقع تماشای ویدیو یا مطالعه های طولانی. به جای تکان دادن چند دقیقه یک بار موس تان٬ فقط یک بار روی آیکون کافئین کلیک کنید و چند ساعت راحت باشید.
۴. CheatSheet
این هم یک اپ بسیار مفید برای ناوبری برنامه ها است. با چیت شیت دائره المعارفی از کلید های دسترسی سریع را خواهید داشت٬ آن هم برای تمام برنامه ها. البته در ابتدای استفاده کمی شما را گیج می کند چون با فشار دادن دکمه های خاص٬ پنجره آن باز می شود. ولی به امتحانش می ارزد.
۵. CloudApp
یک راه تمیز برای به اشتراک گذاشتن فایل با همکاران و دوستان. بعد از نصب کلود اپ٬ خیلی ساده فایل مورد نظر را روی آیکون آن بکشید و راه کنید. کلیود اپ بی درنگ یک لینک URL درست می کند که می توانید آن را به شبکه های مجازی ارسال کرده یا در ایمیل و چت به دیگران بدهید. با اپلیکیشن مخصوص مک فقط ۵ لینک را در آن واحد می توان دید٬ ولی نسخه تحت وب آن تعداد بیشتری را در معرض دید می گذارد.
۶. Dropbox
الآن حس ست مک فارلن در مراسم اسکار را داریم که بعد از گفتن "میهمان بعدی نیازی به معرفی ندارد" گذاشت و از روی صحنه رفت تا مریل استریپ بیاید. دراپ باکس هم نیازی به معرفی و توضیح ندارد. برای مک امکان دسترسی به فایل ها از هر دستگاهی که مجهز به وای-فای باشد نیز وجود دارد و در ضمن می توانید فایلی را ستاره دار کنید تا دسترسی آفلاین آن فعال شود.
۷. Found
با فاند می توانید تمام محتواهایی را که در پوشه های دسکتاپ و ابری نظیر دراپ باکس و گوگل درایو دارید٬ جستجو کنید. همچنین امکان تعریف کردن کلید های دسترسی سریع برای میان برها هم در بخش تنظیمات پوشه ها وجود دارد. فاند هرگز اطلاعات شخص شما را به سایر برنامه ها نمی فرستد با این حال به طور ناشناس داده های عملکردی را جمع آوری و برای بهبود برنامه٬ به نزد سازنده آن می فرستد. می توانید فاند را با چندین حساب کاربری گوگل نیز همگام سازی کنید.
۸. OnyX
اونیکس یک برنامه عالی برای نگهداری از سیستم٬ سازماندهی آن و حفظ امنیتش است. هر ایرادی را که با هارد شما تشخیص دهد٬ بی درنگ راهکار تعمیر آن را ارائه می کند. ساماندهی مجدد سطوح دسترسی را یادآوری می کند و البته به شما گوشزد می کند که کش مرورگر٬ رمزها٬ برنامه های پاک شده٬ یا سایر کش های مربوط به کاربر را خالی کنید. اونیکس یک فهرست خوب در مورد وظایف مختلفی که بر عهده می گیرد هم دارد که می توانید با آن اطلاعات کافی را درباره اش به دست بیاورید.
۹. SelfControl
اگر دست خودتان نیست و نمی توانید از فیسبوک و توییتر دور بمانید٬ این برنامه ای کاربردی است برای اینکه تمرکزتان را روی کار اصلی حفظ کنید. با SelfControl می توانید آدرس سایت ها را به فهرست سیاه اضافه کرده و مشخص کنید که تا چه مدت شما را از ورود به آنها منع کند. خوبی آن٬ فراگیر بودنش بین مرورگرهای مختلف است که جلوی دور زدن کروم با فایرفاکس٬ یا سافاری با کروم را می گیرد. نارنجی را که در فهرست سیاه نمی گذارید؟
۱۰. Skitch
Evernote با توسعه Skitch راهی را فراهم کرده که بتوانید به شکل بصری بر روی اسناد مختلف محتوا اضافه کنید. مثلا می توانید حاشیه نویسی رنگی به فایل های PDF اضافه کنید که روی تلفن و دسکتاپ به راحتی قابل مشاهده است.
۱۱. Sublime Text
این یک برنامه عالی برای نوشتن٬ کدنویسی و نشانه گذاری است. در عین حال که دانلود و نصب آن رایگان است ولی در صفحه دانلود اشاره ای به خرید لیسانس آن برای استفاده طولانی شده٬ اما محدوده زمانی خاصی ذکر نشده.
۱۲. SuperDuper
سوپر دوپر یک برنامه کاربردی با استفاده راحت است که می توانید برای جلوگیری از نابودی فایل های خود از آن استفاده کنید. کار با آن برای آدم های فنی و غیر فنی٬ هر دو آسان است. سوپر دوپر فایل های روی هاردتان را پشتیبان گیری می کند تا در صورت کرش کردن مک٬ یک کپی دوم هم از آنها در جای دیگری داشته باشید. به خصوص وقتی قصد مهاجرت از یک دستگاه به دستگاه دیگر را دارید٬ خیلی به کار می آید. هر زمان که یکی از فایل های شما دچار خرابی شد٬ کپی آن در سوپر دوپر را جایگزین می کنید و خلاص.
۱۳. The Unarchiver
دنبال راهی آسان برای باز کردن فایل های فشرده می گردید؟ Unarchiver یک گزینه خوب است. این برنامه بسیار راحت شخصی سازی می شود و به شما امکان می دهد تا تعیین کنید چه نوع فایلی باید با چطور عملیاتی مواجه شود و کجا ذخیره گردد. تنوع فایل هایی که Unarchiver قادر به باز کردن آنها است٬ از برنامه اصلی OS X بیشتر است.
۱۴. Transmission
در اینجا یک برنامه BitTorrent بسیار سریع با رابط کاربری آسان و تنظیمات مختلف را داریم که به شما امکان انتخاب دانلودها و تعیین زمان برای شروع یا توقف آنها را می دهد. یک برنامه منبع باز که گویا رفتار کاربران را نیز برای استفاده تبلیغاتی ثبت و ضبط نمی کند٬ بنابراین امنیت مجازی شما تامین است. مهمترین ویژگی آن٬ اشغال حجم کمی از رم است که در نتیجه مک شما را کند نمی کند.
۱۵. VLC
VLC به راستی بهترین پخش کننده چند رسانه ای است که از پس همه جور محتوای رسانه ای (صوتی٬ تصویری) بر می آید. با توجه به استفاده آن از گواهی عمومی همگانی گنو٬ امکان شخصی سازی اش برای استفاده های خاص نیز وجود دارد. ضمن اینکه کلید های دسترسی سریع نیز کار با تنظیمات مختلف آن را ساده کرده.
۱۶. Jumpcut
جامپ کات یک برنامه با کارکرد clipboard است که به شما این امکان را می دهد تا تمام متن هایی را که کپی کرده اید در یک جا ببینید٬ و البته که امکان جستجو در بین آنها برای یافتن یک متن خاص هم وجود دارد. بنابراین اگر چیزی را در جایی paste کرده اید ولی از دست رفته و کلافه شده اید که دیگر امکان بازیابی آن نیست٬ نگران نباشید. با جامپ کات تاریخچه ای از کپی های متنی دارید که قابل بازیابی هستند. هر چیزی که کپی کرده اید، در صندوقچه جامپ کات جای اش امن است.
و یک چیز دیگر... Pocket
آیا از آن دست افرادی هستید که علاقه زیادی به مطالعه محتواهای وب دارند و دلتان می خواهد تمام صفحات مورد علاقه را در یک جیب داشته باشید تا هر زمان که فرصت پیدا شد٬ آنها را مطالعه کنید؟ Pocket دقیقا برای شما ساخته شده و با آن می توانید صفحات را ذخیره کنید تا بعدا نمای ساده و متنی آنها (فاقد قالب سایت اصلی) را به راحتی بخوانید. Pocket با ۳۵۷ اپلیکیشن در چندین پلتفرم یکپارچه شده تا استفاده از آن راحت تر هم بشود. این یکی از بهترین ها است!
تاريخ : چهار شنبه 2 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم | نظر بدهید
.: Weblog Themes By Pichak :.