مایکروسافت به‌تازگی با ارائه‌ی صفحه‌کلیدی هوشمندتر، تایپ لمسی در صفحه‌ی شیشه‌ای را برای دارندگان تبلت‌های ویندوز ۱۰ بهبود بخشیده است. ادغامSwiftkey یکی از بزرگ‌ترین بهبودهای نسخه‌ی پیش‌نمایش ۱۷۶۹۲ ویندوز اینسایدر محسوب می‌شود که نه‌تنها ژست‌های حرکتی را برای صفحه‌کلید نرم‌افزاری ویندوز ۱۰ به ارمغان می‌آورد؛ بلکه تصحیح خودکار و پشتیبانی از حدس کلمات را نیز به آن می‌افزاید. این مسئله به کیبورد نرم‌افزاری لمسی ویندوز ۱۰ در تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌های جداشدنی و تبدیل‌پذیر امکان می‌دهد به نحو بهتری به رقابت با آیپدهای اپل و تبلت‌های مجهز به اندروید گوگل بپردازد. مایکروسافت می‌گوید:

Swiftkey با یادگیری سبک نوشتن شما، به انجام پیش‌بینی‌ها و تصحیح‌های خودکار دقیق‌تر از جمله واژه‌ها، اصطلاحات و ایموجی‌هایی که برایتان مهم است، می‌پردازد.

این شرکت اشاره کرد که زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی، اسپانیایی، پرتغالی و روسی در Swiftkey ویندوز ۱۰ پشتیبانی می‌شود. Swiftkey همچنین می‌تواند در بهبود کارایی دستگاه‌های ویندوزی مجهز به نمایشگر دوگانه از جمله پروژه‌ی اندرومدای مایکروسافت مؤثر باشد.

SwiftKey Windows 10 Insider Preview Microsoft

کیبورد Swiftkey پس از آنکه در سال ۲۰۱۰ برای اندروید و بعدا آی‌اواس منتشر کرد، در نهایت در سال ۲۰۱۶ به تصاحب ردموندی‌ها درآمد. مایکروسافت با ارائه‌ی Swiftkey در ویندوز ۱۰، چشم‌انداز خود از کلیپ‌بورد ابری و اشتراک‌گذاری آسان داده‌ها بین دستگاه‌های مختلف را یک قدم دیگر به واقعیت نزدیک می‌کند. مایکروسافت در جریان نطق اصلی خود در کنفرانس بیلد ۲۰۱۷، اعلام کرد که کاربران با ورود به ویندوز از طریق کیبورد Swiftkey قادر به کپی محتوا از جمله متن، تصویر و ویدئو از یک دستگاه و جاگذاری (پیست) آن در دستگاه‌های دیگر از جمله آی‌اواس و اندروید خواهند بود. ویژگی کلیپ‌بورد ابری ظاهرا در امتداد قابلیت پیشین وان‌کلیپ قرار دارد.

اگر از جمله کاربران اینسایدر محسوب می‌شوید و برای ارتقاء به این نسخه‌ی ویندوز ۱۰ آماده شده‌اید، باید مراقب باشید؛ زیرا مایکروسافت هشدار می‌دهد که در صورت استفاده از گذرواژه‌ی تصویری برای ورود به ویندوز، نمایشگر به‌صورت متوالی از کار خواهد افتاد. دونا سارکار، سرپرست برنامه‌ی ویندوز اینسایدر، در این باره می‌گوید: «ما توصیه می‌کنیم پیش از به‌روزرسانی به این نسخه، گذرواژه‌ی تصویری خود را حذف کنید.» جدیدترین نسخه‌ی ویندوز ۱۰ در دسترس اینسایدرهای حلقه‌ی فست و اسکیپ قرار دارد.

مایکروسافت علاوه بر کیبورد قابل سوایپ، بهبودهایی در بخش سرگرمی و گیمینگ نسخه‌ی ۱۷۶۹۲ اعمال کرده است. تنظیم پیشرفته‌ی جدیدی در مرورگر اج مایکروسافت، امکان نظارت بر وب‌سایت‌های حاوی ویدئوی پخش خودکار در اختیار کابران قرار می‌دهد؛ درحالی‌که گیمرها شاهد قابلیت‌های بیشتری در نوار بازی ویندوز خواهند بود. کاربران در جدیدترین نسخه‌ی ویندوز ۱۰، کنترل بیشتری بر خروجی صدا خواهند داشت و قادر به مشاهده‌ی تصویرسازی‌ها و تجربه‌ی بهبودهایی جدید در گیم‌پلی به همراه زبانه‌ی جدید «اختصاص منابع» در حالت بازی خواهند بود.

بهبودهای قابل توجه دیگر شامل امکان افزایش اندازه‌ی متون در سیستم‌عامل، اپلیکیشن‌های Win32 و اپلیکیشن‌های پلتفرم یونیورسال ویندوز (UWP)، بهبودهای سخنگو و قابلیت استریم صدا در هدست و اسپیکر کامپیوتر هنگام استفاده از واقعیت ترکیبی ویندوز می‌شود. برای مشاهده‌ی فهرست کامل تغییرات می‌توانید به وبلاگ مایکروسافت مراجعه کنید.



تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

جنرال الکتریک (General Electric - GE) شرکت چندمنظوره‌ی بین‌المللی آمریکایی است که مرکز مدیریتی آن در شهر بوستون ایالت ماساچوست قرار دارد. این شرکت که از سال ۱۸۹۲ کار خود را با تولید لامپ‌های الکتریکی شروع کرد امروز در صنایع بسیار متنوعی فعالیت می‌کند. صنایع هوایی، تجهیزات پزشکی، انرژی‌های تجدیدپذیر، مشاوره‌ی مالی و سرمایه‌گذاری و نفت و گاز تنها تعدادی از زمینه‌های فعالیت هولدینگ عظیم جنرال الکتریک هستند.

برند GE در تاریخچه‌ی طولانی خود سال‌های زیادی را در لیست برترین برندهای جهان قرار داشته است. آخرین لیست منتشر شده‌ی ۵۰۰ برند برتر مجله‌ی فورچن این برند را در رتبه‌ی ۳۱ قرار داده است. علاوه بر موسس این برند یعنی توماس ادیسون که مشهورترین چهره‌ی صنعت الکتریسیته است، دانشمندان بزرگی همچون ایوینگ لانگ‌مویر و ایوار یور (برندگان جایزه‌ی نوبل)، در لیست کارمندان جنرال الکتریک قرار داشته‌اند.

تاریخچه‌ی تاسیس

تاریخچه‌ی جنرال الکتریک به اولین کارخانه‌ها و شرکت‌های توماس ادیسون باز می‌گردد. او که نام خود را به‌عنوان مخترع لامپ الکتریکی و بسیاری از اختراعات دیگر در صنعت برق تثبیت کرده بود، در نیمه‌ی دوم قرن بیستم به تاسیس کارخانه‌های متعدد برای تجاری‌سازی اختراعات خود روی آورد. یکی از اولین موسساتی که ادیسون در آن سال‌ها تاسیس کرد، در منلو پارک نیوجرسی قرار داشت.
جنرال الکتریک

یکی از اولین کارخانه‌های توماس ادیسون

جنرال الکتریک میراث ماندگاری است که از توماس ادیسون و کسب‌وکار روشنایی او شروع شد

توماس ادیسون در سال ۱۸۷۶ خانه و آزمایشگاه تحقیقاتی خود را در منلو پارک نیوجرسی تاسیس کرد. در آن زمان این منطقه یک پروژه‌ی شکست‌خورده‌ی ساختمانی بود که قرار بود با پیروی از نام منلو پارک کالیفرنیا ساخته شود. به‌هر حال ادیسون به این منطقه نقل مکان کرد و لقب «جادوگر منلو پارک» را در آنجا کسب کرد. آزمایشگاه منلو پارک یکی از اولین آزمایشگاه‌هایی بود که با اهداف مشخص عملیاتی و تجاری‌سازی در صنعت برق فعالیت می‌کرد. توماس ادیسون در این آزمایشگاه توانست گرامافون و رشته‌های پایدار لامپ رشته‌ای را اختراع کند. در نتیجه‌ی تحقیقات این دانشمند بزرگ، خیابان کریستی در منلو پارک یکی از اولین خیابان‌های جهان بود که از لامپ‌های الکتریکی برای روشنایی استفاده کرد.

یکی دیگر از شرکت‌های مهمی که بعدا در تشکیل هولدینگ جنرال الکتریک حضور پیدا کرد، شرکت صنایع برقی تامسون هیوستون (Thomson-Houston Electric Company) بود. این شرکت در سال ۱۸۸۳ و با خرید American Electric Company تاسیس شد. در آن سال تعدادی از سرمایه‌گذاران شهر لیندر ماساچوست، این شرکت را از سرمایه‌گذاران نیوبریتین کنتیکت خریداری کردند. موسسان اصلی شرکت امریکن الکتریک، الیهو تامسون و ادوین هیوستون بودند.

جنرال الکتریک

کارخانه‌ی تجهیزات برقی تامسون هیوستون

در آن طرف رقابت صنایع الکتریکی، توماس ادیسون، پیشگام این صنعت قرار داشت که تا سال ۱۸۸۹، سهام بسیاری از شرکت‌های فعال در این زمینه را در اختیار داشت. از جمله‌ای این شرکت‌ها می‌توان شرکت تولید لامپ ادیسون در نیوجرسی، شرکت تولید دینام و موتورهای الکتریکی ادیسون در اسکنکتدینیویورک، شرکت تولید تجهیزات الکتریکی برگن اند کامپانی و شرکت مدیریت پتنت ادیسون الکتریک لایت را نام برد. علاوه بر این شرکت‌ها، بازوی پشتیبانی مالی ادیسون نیز با مدیریت جی.‌پی مورگان و خانواده‌ی وندربیلت اداره می‌شد که وظیفه‌ی تامین مالی آزمایشات تجربی این دانشمند را بر عهده داشت.

جنرال الکتریک

توماس ادیسون در شرکت ادیسون جنرال الکتریک

جنرال الکتریک تنها شرکتی است که از روز تاسیس شاخص داو جونز تا به امروز در آن حضور داشته است

در سال ۱۸۸۹، شرکت درکسل مورگان که توسط جی‌.پی مورگات و آنتونی درکسل تاسیس شده بود، خدمات مالی و مشاوره‌ای لازم را به ادیسون ارائه کرد تا تمامی شرکت‌های تحت مدیریتیش را با هم ادغام کرده وادیسون جنرال الکتریک را تاسیس کند. این شرکت در ۲۴ آوریل ۱۸۸۹ به‌طور رسمی کار خود را در نیویورک شروع کرد و در همان سال، شرکت فرانسوی با نامSprague Electric Railway & Motor را خریداری کرد. در نهایت در سال ۱۸۹۲، با ادغام شرکت‌های ادیسون جنرال الکتریک و تامسون هیوستون الکتریک، شرکت جنرال الکتریک با حمایت‌ها و مشاوره‌های شرکت درکسل مورگان تاسیس شد. از روز تاسیس، هر دو شرکت مذکور با برند جنرال الکتریک به فعالیت‌های خود ادامه دادند. 

میانگین صنعتی داو ونز، یک شاخص سهام است که کار خود را از سال ۱۸۹۶ آغاز کرد. این میانگین فهرستی از ۳۰ سهام برتر بازار بورس نیویورک است که جهت مقایسه‌ی و ارزیابی عملکرد شرکت‌های بزرگ استفاده می‌شود. جنرال الکتریک یکی از ۱۲ شرکت اولیه‌ای بود که در این فهرست حضور پیدا کرد و پس از ۱۲۲ سال تنها شرکت لیست اولیه است که هوز در این شاخص حضور دارد.

جنرال الکتریک

جشن پنحاه سالگی جنرال الکتریک

شروع نوآوری‌ها و عرضه‌ی فناوری‌های جدید

سال‌های بعدی فعالیت جنرال الکتریک به خرید شرکت‌های کوچک فعال در بازار الکتریسیته و ادغام آنها با بخش های مختلف خود گذشت. به‌عنوان مثال در سال ۱۹۱۱، National Electric Lamp Associationبه بخش روشنایی این شرکت ملحق شد و از آن سال، فعالیت‌های بخش روشنایی در نلا پارک اوهایو انجام شدند. در سال ۱۹۱۹، اوون دی. یانگ به کمک مدیران جنرال الکتریک با خرید شرکت تلگرافی مارکونی، شرکت Radio Corporation of America - RCA را با هدف گسترش ارتباطات رادیویی در سطح بین‌المللی، تاسیس کرد. علاوه بر آن این شرکت به‌عنوان بخش فروش رادیوهای جنرال الکتریک نیز استفاده شد. شرکت بعدی که از دل RCA بیرون آمد، NBC یا National Broadcasting Companyبود که در سال ۱۹۲۶ و با ساخت دو شبکه‌ی رادیویی کار خود را شروع کرد. البته در نهایت در سال ۱۹۳۰ و با بالا گرفتن شکایت‌های نقض حریم خصوصی، جنرال الکتریک از شرکت RCA خارج شد.

جنرال الکتریک

شرکت هیوز، یکی از ستون‌های بخش نفت و گاز جنرال الکتریک

اولین تلاش‌های جنرال الکتریک برای انتشار تصاویر تلویزیونی نیز به سال ۱۹۲۷ باز می‌گردد. در آن سالارنست الکساندرسن از کارمندان این شرکت اولین نمونه‌ی آزمایشی از انتشار تصاویر تلویزونی را معرفی کرد. او در ۱۳ ژانویه‌ی سال ۱۹۲۸ طبق ادعای خودش اولین شبکه‌ی تلویزیونی عمومی در آمریکا را با نامW2XAD معرفی کرد. تصاویر این شبکه در صفحات نمایش ۹.۷ سانتی‌متر مربعی در خانه‌ی ۴ نفر از مدیران جنرال الکتریک دریافت می‌شدند. در نهایت این شبکه‌ی آزمایشی به WRGB امروزی تبدیل شد.

اولین تلاش‌ها برای انتشار تصاویر تلویزیونی، در خانه‌های مدیران این شرکت به حقیقت پیوست

استنفورد الکساندر ماس، مهندس هوافضا بود که در سال ۱۹۰۳ و پس از فارغ‌التحصیلی در مقطع دکترا به‌عنوان یکی از مهندسان بخش توربین‌های بخار جنرال الکتریک در شهر لین به مشغول به کار شد. او اولین موتور توربوشارژر خود را در سال ۱۹۱۸ آزمایش کرد و شرکت جنرال الکتریک را به این صنعت نیز وارد کرد. اولین سوپرشارژر جنرال الکتریک در خلال سال‌های جنگ جهانی اول معرفی شد. در دوران میان دو جنگ جهانی، توسعه‌ی موتورهای سوپرشارژر با جدیت ادامه پیدا کرد و در سال‌های منتهی به جنگ جهانی دوم، آنها به جزئی ضروری در صنعت هواپیمایی تبدیل شدند. در آن سال‌ها شرکت GE حدود ۳۰۰ هزار سوپرشارژر توربو را برای استفاده در بمب‌افکن‌ها و هواپیماهای جنگنده تولید کرد. این فعالیت بزرگ باعث شد که دولت آمریکا وظیفه‌ی توسعه‌ی اولین موتور جت ملی در خلال جنگ جهانی را به این شرکت واگذار کند.

جنرال الکتریک

اولین موتور جت آمریکا

موتور جت W.1 در سال ۱۹۴۱ و توسط جنرال الکتریک در آمریکا رونمایی شد. تولیدات عظیم این شرکت در خلال سال‌های جنگ، آنها را به رتبه‌ی نهم کسب درآمد از قراردادهای تولیدی جنگی رساند. در ادامه اگرچه تحقیقات اولیه و دستاورهای موتور ویتل به شرکت آلیسون انجین منتقل شد اما بخش صنایع هوایی جنرال الکتریک در سال‌های بعد با قدرت به کار خود ادامه داد و به یکی از بزرگترین تولیدکنندگات موتور هواپیما در جهان تبدیل شد.

دهه‌‌ی ۱۹۷۰ زمان اوج‌گیری فعالیت شرکت‌های کامپیوتری بود. جنرال الکتریک نیز به‌عنوان یکی از ثروتمندترین شرکت‌های آمریکایی در آن سال‌ها در کنار غول‌هایی همچون آی‌بی‌ام، هانی‌ول، آر‌سی‌ای ویونیوک به این صنعت وارد شد. محصولات GE در بازار کامپیوترها در دو بخش عمومی و کاربری خاص تولید می‌شدند. کامپیوترهای سری GE200، GE400 و GE600 محصولات عمومی این شرکت بودند و کامپیوترهای کنترل آنلاین فرآیند GE4010، GE4020 و GE4060 نیز با کاربری خاص تولید شدند. علاوه بر این محصولات، سیستم‌های انتقال پیام Datanet 30 و Datanet 355 نیز از تولیدات خاص این شرکت بوند.

فعالیت جنرال الکتریک تنها در بخش‌های سخت‌افزاری دنیای کامپیوتر نبوده و آنها با همکاری بل لبز در تولید نرم‌افزار و سیستم‌عامل نیز تلاش‌هایی داشته‌اند. در سال ۱۹۶۲، توسعه‌ی اولین سیستم‌عامل این شرکت با نام GECOS شروع شد که بعدا به GCOS تغییر نام داد. این سیستم‌عامل ابتدا برای انجام وظایف پردازش دسته‌ای آماده شد اما بعدا اشتراک زمانی و پردازش تراکنش نیز به قابلیت‌های آن افزوده شد. در حال حاضر هنوز هم نسخه‌هایی از این سیستم‌عامل در حال کار هستند.

جنرال الکتریک

اولین هواپیمایی که از توربوشارژر جنرال الکتریک استفاده کرد

جنرال الگکتریک از اوین بازیگران صنعت کامپیوتر در بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار بوده است

از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۶۹، همکاری جنرال الکتریک با بل لبز جدی‌تر شد و آنهابا همکاری دانشگاه ام‌آی‌تی روی توسعه‌ی سیستم‌عامل Multics برای کامپیوتر GE465همکاری کردند. البته بل لبز بسیار زود از پروژه کنار رفت و فعالیت‌های توسعه‌ای نیز بیش از زمان پیش‌بینی شده طول کشیدند و توجیه مالی این پروژه از بین رفت. به هرحال این تلاش تحقیقاتی پایه‌های توسعه‌ی فناوری‌های مدرن بعدی را تشکیل داد و البته توسعه‌ی آن تا سال ۱۹۸۵ نیز ادامه داشت.

دلیل ورود جنرال الکتریک به صنعت کامپیوتر، نیاز خود شرکت در بخش‌های تولیدی به کامپیوترها بود. آنها در دهه‌ی ۱۹۶۰ بزرگترین شرکت خصوصی خریدار کامپیوتر در آمریکا بودند و حتی به‌عنوان اولین شرکت جهان که صاحب کامپیوتر شده شناخته می‌شدند. بزرگترین مرکز تولید لوازم خانگی این شرکت با نام Appliance Park اولین مرکز غیردولتی بود که یک کامپیوتر را در فرآیندهای خود وارد کرد. به‌هرحال کسب‌وکار جنرال الکتریک در سال ۱۹۷۰ به شرکت هانی‌ول فروخته شد. البته فعالیت‌‌های نرم‌افزاری این شرکت خصوصا در بخش اشتراک زمانی تا سال‌ها ادامه داشت و سرویس‌هایی همچون GXS را به مشتریان عرضه کرد.

کامپیوتر جنرال الکتریک

اولین کامپیوترهای جنرال الکتریک

در سال ۲۰۰۰ شرکت United Technologies Corp برای خرید هانی‌ول اقدام کرد و در مقابل، جنرال الکتریک نیز پیشنهادی را به این شرکت ارائه داد. در سوم جولای سال بعد، اتحادیه‌ی اروپا در بیانیه‌ای، خرید هانی‌ول توسط جنرال الکتریک را ممنوع اعلام کرد. این اتحادیه دلیل تصمیم خود را جلوگیری از سلطه‌ی یک شرکت بر بازارهای متعدد عنوان کرد و همچنین به این نکته اشاره کرد که پیشنهادات اجرایی جنرال الکتریک برای حل چالش‌های هانی‌ول کاربردی نبوده‌اند.

جنرال الکتریک در خلال سال‌های طولانی فعالیت با محصولات متنوع و خصوصا لوازم خانگی در ذهن مردم نقش بسته است. در حالی این محصولات تنها بخش کوچکی از فعالیت‌های این هولدینگ عظیم آمریکایی را تشکیل می‌دهند. بخش اعظمی از خدمات ارائه شده توسط این شرکت به دولت‌ها و سازمان‌های بزرگ ارائه می‌شود و بسیاری از فعالیت‌ها نیز در بخش‌هایی همچون سرمایه‌گذاری و مشاوره‌ی مالی انجام می‌شود.

زیرمجموعه‌ها

همان‌طور که پیش از این گفته شد، جنرال الکتریک در حال حاضر در بخش‌های بسیار متنوعی از صنعت و بازارهای ملی مشغول فعالیت است. زیرمجموعه‌های این شرکت زمینه‌های گوناگونی از پزشکی، خدمات زیرساخت و صنایع هوایی تا خدمات مالی و فناوری‌های دیجیتال را پوشش می‌دهند. علاوه بر آن، تاریخ جنرال الکتریک زیرمجموعه‌های ارزشمندی همچون بخش تولید لوازم خانگی را نیز در خود دارد که به شرکت‌های دیگر فروخته شده‌اند. در ادامه به بررسی زیرمجموعه‌های کنونی و بخش‌های مهم فروخته شده از این هولدینگ می‌پردازیم.

RCA و NBC

جنرال الکتریک در سال ۱۹۸۶ شرکت RCA را که زمانی فروخته بود، به‌منظور جذب شبکه‌ی تلویزیونی NBC بار دیگر خریداری کرد. در سال ۲۰۰۴، یونیورسال پیکچرز از شرکت ویوندی خریداری شد و با ادغام با NBC شرکت NBCUniversal را تشکیل داد. البته شرکت ویوندی ۲۰ درصد از سهام ان‌بی‌سی یونیورسال را در اختیار داشت. در ۲۸ ژانویه‌ی سال ۲۰۱۱، شرکت Comcat برای خرید ان‌بی‌سی یونیورسال اقدام کرد و ۵۱ درصد از سهام آن را در اختیار گرفت. در نهایت در ۱۹ مارس سال ۲۰۱۳، تمام سهام جنرال الکتریک در این شرکت رسانه‌ای به قیمت ۱۶.۷ میلیارد دلار به کامکست فروخته شد. 

جنرال الکتریک

مدیر شبکه‌ی NBC در کنار مدیرعامل افسانه‌ای جنرال الکتریک، جک ولش

GE Appliances

باوجود این که امروز جنرال الکتریک نقشی در زیرمجموعه‌ی لوازم خانگی خود ندارد، اما نمی‌توان تاریخچه‌ی این برند باسابقه را بدون زیرمجموعه‌ی بزرگ آن بررسی کرد. تاریخچه‌ی حضور جنرال الکتریک در بازار لوازم خانگی، قدمتی بیش از یک قرن دارد. علاوه بر آن، این تارخچه مملو از نوآوری‌ها و اختراعاتی است که به نام برند GE ثبت شده و همیشه نام آنها را به‌عنوان عنصری پیشگام در این صنعت معرفی کرده است.

بسیاری از نوآوری‌ها و اختراع‌های صنعت لوازم خانگی از دل این شرکت بیرون آمده‌اند

پتنت اولین پنکه‌ی الکتریکی جهان در دهه‌ی ۱۸۹۰ و توسط جیمز وود ثبت شد و ورود مهندسین جنرال الکتریک به این بازار کلید خورد. با شروع قرن بیستم تولید محصولات الکتریکی خانگی افزایش یافت و محصولات گرم‌کننده‌ی برقی به‌عنوان اولین تولیدات جنرال الکتریک معرفی شدند. در سال ۱۹۰۳ ارل ریچاردسون اولین اتوی برقی را معرفی کرده و نامهات‌پوینت را برای آن انتخاب کرد. محصول گرم‌کننده‌ی برقی اجاق الکتریکی بود که پس از سعی و خطاهای زیاد توسط جورج هیوز در دهه‌ی ۱۹۱۰ معرفی شد. این دو مخترع در سال ۱۹۱۸ با همکاری یکدیگر و با پیوستن به جنرال الکتریک، برند Hotpoint را برای لوازم خانگی ثبت کردند.

جنرال الکتریک

اولین یخچال جنرال الکتریک

حضور جدی مهندسین جنرال الکتریک در بازار لوازم خانگی از سال ۱۹۲۷ شروع شد. آنها یک یخچال با نامMonitor-Top معرفی کردند. کمپرسور این یخچال که گرمای زیادی تولید می‌کرد در بالای محفظه‌ی آن نصب شده و با طراحی خاص مهندسین GE عایق‌بندی شده بود. این یخچال در آن سال‌ها با گارانتی پنج ساله به بازار عرضه می‌شد. یخچال جنرال الکتریک به‌سرعت جای خود را در بازار لوازم خانگی باز کرد و با فروش بیش از یک میلیون عدد، ۷ درصد از بازار داخلی یخچال در آمریکا را به خود اختصاص داد. البته نوآوری‌های GE در یخچال‌ها به اینجا ختم نشد. آنها در سال ۱۹۳۱ ماده‌ی سبک ترموکرافت را برای عایق‌بندی محیط یخچال‌ها معرفی کردند که تا سال‌ها توسط بسیاری از تولیدکنندگان این نوع از لوازم خانگی استفاده می‌شد. نوآوری‌های بعدی در صنعت یخچال، یخچال فریزر ساید بای ساید و یخچال مجهز به محفظه‌ی خروج آب و یخ بود که به ترتیب در سال‌های ۱۹۴۷ و ۱۹۶۹ معرفی شدند.

پس از پایان جنگ جهانی دوم، صنعت آمریکا در حال رشد بود و در این میان، جنرال الکتریک رشد سرسام‌آوری را در لوازم خانگی تجربه می‌کرد. در آن سال‌ها لوازم خانگی ۱۰ درصد از درآمد این شرکت را تامین می‌کرد. مشکل اصلی این بود که کارخانه‌های تولیدی جنرال الکتریک در سرتاسر آمریکا پخش شده بودند و این شرکت نیاز داشت تا آنها را در یک مرکز مشخص جمع‌آوری کند. این نیاز باعث شد تا در سال ۱۹۵۰ تصمیم به تاسیس پارک لوازم خانگی یا Appliance Park در سطح مدیران شرکت آمریکایی اتخاذ شود. شهر لوئیزویل به‌خاطر موقعیت جغرافیایی مناسب و نزدیکی به سیستم‌های حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی و همچنین نیروی انسانی و فضای تجاری مناسب، برای تاسیس این کارخانه‌ی مرکزی انتخاب شد.

جنرال الکتریک

تصویر هوایی از سال‌های ابتدایی تاسیس اپلاینس پارک

اپلاینس پارک، مرکز تولید لوازم خانگی جنرال الکتریک و یکی از بزرگترین شهرک‌های صنعتی جهان است

سرمایه‌ی اولیه برای تاسیس کارخانه‌ی مرکزی ۲۰۰ میلیون دلار بود و برنامه‌ی ۱۰ ساله‌ی آن، تزریق ۱.۱ میلیارد دلار سرمایه را پیش‌بینی کرده بود. امروزه این مرکز مساحتی نزدیک به ۱۰۰۰ هکتار دارد و ۶ هزار نفر در آن مشغول به کار هستند. بخش‌های مونتاژ، تحقیق و توسعه، انبار، مراکز درمانی و ورزشی، تصفیه‌خانه‌ی آب و مرکز امنیتی و آتشنشانی از بخش‌های مختلف این مرکز تولیدی عظیم هستند. نکته‌ی مهم این که از همان ابتدای تاسیس تصمیم بر ایت بوده که این مرکز تولیدی علاوه بر ایجاد اشتغال، کمترین آسیب‌ها  وتغییرشکل‌های زیست‌محیطی را ایجاد کند و به همین دلیل نام پارک برای آن انتخاب شده است.

همان‌طور که گفته شد بخش لوازم خانگی جنرال الکتریک در طول تاریخ نوآور‌ی‌های زیادی را به این صنعت تقدیم کرده است. این شرکت یکی از اولین سازمان‌هایی بود که از ربات‌ها در تولید محصولات خود استفاده کرد. آنها در سال ۱۹۸۱، ۲۰۰ ربات در زیرمجموعه‌های مختلف خود داشتند که بسیاری از آنها در بخش تولید لوازم خانگی فعالیت می‌کردند. اولین ربات GE در سال ۱۹۷۹ در این شرکت نصب شد که پس از ۱۰ ماه فعالیت، توانست هزینه‌ی پرداخت شده برای خریدش را تامین کند. این زمان ۱۴ ماه زودتر از پیش‌بینی کارشناسان بود. این ربات در بخش پوشش‌دهی سطح داخلی ماشین‌های ظرفشویی به کار گرفته شد.

اجاق گاز هوشمند جنرال الکتریک

احاق گاز هوشمند جنرال الکتریک

در سال ۲۰۰۴، بخش لوازم خانگی جنرال الکتریک به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از GE Consumer & Industrial شناخته شد و از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ نیز زیرمجموعه‌ای از GE Home & Buisness Solutions بود.در نهایت در سپتامیر سال ۲۰۱۴ پس از سال‌ها مذاکره با سامسونگ الکترونیکس و ال‌جیالکترونیکس، مدیران تصمیم گرفتند تا این بخش تاریخی از شرکت خود را به Electrolux بفروشند. قرار بر این بود که الکترولوکس، ۳.۳ میلیارد دلار به‌صورت نقدی برای خرید این بخش پرداخت کند. به‌هرحال در سال ۲۰۱۵ وزارت دادگستری ایالات متحده‌ی آمریکا این فروش را به دلایل مختلف ممنوع اعلام کرد. در نهایت در ۶ ژوئن سال ۲۰۱۶، شرکت چینی هایر، این زیرمجموعه‌ی عظیم از هولدینگ جنرال الگتریک را به قیمت ۵.۶ میلیارد دلار خریداری کرد که این خرید، امتیاز استفاده از برند GE در لوازم خانگی را نیز تا سال ۲۰۵۶ به چینی‌ها اهدا کرد.

GE Additive

یکی از مدرن‌ترین زیرمجموعه‌های جنرال الکتریک که به‌صورت عمومی در خدمت صنایع بزرگتر آن نیز هست، بخش ادیویتو است که عموما در تولید محصولات با فناوری پرینت سه‌بعدی و فناوری‌های وابسته مانند لیزر فعالیت می‌کند. جی‌ای ادیتیو ماموریت اصلی خود را تولید محصولات با روش‌های مدرن پرینت سه‌بعدی و مدل‌سازی سریع با استفاده از تولید لایه‌ای قطعات می‌داند.

از سال ۲۰۱۷ شرکت Arcam نیز به این مجموعه اضافه شده است. این شرکت که در سال ۱۹۹۷ تاسیس شده در زمینه‌ی تولید ایمپلنت‌های ارتوپدی و محصولات صنایع هوافضا با استفاده از فناوری‌های لایه‌ای فعالیت کرده است. زیرمجموعه‌ی دیگر جی‌ای ادیتیو، شرکت کانسپت لیزر است که از سال ۲۰۰۰ شروع به فعالیت کرده و در سال ۲۰۱۶ به جنرال الکتریک پیوسته است. فعالیت اصلی این شرکت تولید ماشین‌آلات و تجهیزات تولیدی برای ساخت محصولات فلزی به کمک فناوری پرینت سه‌بعدی است. بخش دیگر این شرکت های‌تک، AP&C است که در زمینه‌ی تامین مواد با آنها همکاری می‌کند.

GE Aviation

تاریخچه‌ی حضور جنرال الکتریک در صنایع هوایی به تولید توربین‌های بخار در دهه‌ی ۱۹۱۰ باز می‌گردد. این شرکت سپس به کمک استنفورد الکساندر ماس وارد صنعت تولید توربوشارژر شد که در نهایت به تولید موتور جت انجامید. اولین موتورهای جت در کارخانه‌های Syracuse و Lynn شرکت جنرال الکتریک تولید شدند. در سال‌های بعدی عدم توانایی این شرکت برای تامین تمام سفارشات ارتش آمریکا باعث شد تا فرآیند تولید موتور جت برای هواپیماهای نیروی هوایی به الیسون انجینز واگذار شود.

به‌هر حال از دست دادن این پروژه مهندسین جنرال الکتریک را ناامید نکرد و آنها در سال‌های بعد موتورهای متعددی را برای وسایل نقلیه‌ی هوایی نظامی و غیرنظامی تولید کردند. موتورهای J47، J73و J79 که در خلال سال‌های ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۷ در این شرکت تولید شدند، آنها را به یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان موتور هواپیما در آمریکا تبدیل کردند.

جنرال الکتریک

موتور جت J73

اولین موتور جت جهان در جنرال الکتریک ساخته شد

جنرال الکتریک در سال‌های طولانی فعالیت در صنایع هوایی بخش بزرگی از بازار قطعات این صنعت را تصاحب کرده است. آنها امروز به همراه رولز رویسبه‌عنوان بزرگترین تولیدکنندگان موتور و دیگر قطعات هواپیماهای نظامی و غیر نظامی شناخته می‌شوند. علاوه بر پیشگامی در تولید موتور جت، جنرال الکتریک اویشن رکوردهای دیگری را نیز به نام خود ثبت کرده است. این شرکت در سال ۱۹۴۸ با استخدام مهندس مشهور آلمانی گرهارد نیومن، تلاش برای تولید موتورهای هواپیماهای مافوق صوت را شروع کرد. در نهایت در دهه‌ی ۱۹۷۰، هواپینای XB-70 که با کمک موتور جنرال الکتریک پرواز می‌کرد توانست رکورد ۳ ماخ را به نام خود ثبت کند.

جنرال الکتریک در سال‌های بعد برای تولید موتور هسته‌ای هواپیما نیز تحقیقات و آزمایش‌هایی انجام داد که البته به تولید انبوه نرسیدند. یکی از بزرگترین دستاوردهای نوآورانه‌ی این شرکت در زمینه‌ی تولید موتور توربوفن، بزرگترین و قوی‌ترین موتور هواپیما با نام GE90-11B است که طبق قراردادی با بوئینگبرای هواپیماهای ۷۸۷ این شرکت تولید خواهد شد. در سال‌های اخیر جنرال الکتریک اویشن همکاری جدی با بخش ادیتیو داشته و در تولید موتور هواپیما از فناوری‌های این شرکت در پرینت سه‌بعدی استفاده کرده است. آنها موتور جت Leap را به کمک این فناوری و با کامپوزیت‌های سرامیکی تولید کرده‌اند.

leap

موتور جت Leap

مرکز مدیریتی جی‌ای اویشن در حال حاضر در اوندالهایالت اوهایو قرار دارد. آخرین آمار درآمدی این شرکت ۲۶.۲۶۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ بوده و آمار کارمندان آن نیز ۴۰ هزار نفر گزارش شده است. این شرکت خود زیرمجموعه‌های متنوعی داشته و نیمی از سهام شرکت‌های بزرگ هواپیمایی مانند CFM، GE Honda، Dowty را در اختیار دارد.

GE Capital

مانند هر هولدینگ عظیم تجاری در جهان،‌جنرال الکتریک نیز بخشی از فعالیت‌های خود را به سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های مالی اختصاص داده است. جی‌ای کپیتال زیرمجموعه‌ی خدمات مالی این هولدینگ آمریکایی است که خدمات وام‌دهی، لیزینگ و دیگر مشاوره‌ها و خدمات مالی را برای صنایع مختلف ارائه می‌دهد و همچنین به‌عنوان بازوی پشتیبان مالی دیگر بخش‌های صنعتی و تجاری جنرال الکتریک فعالیت می‌کند

تاریخچه‌ی تاسیس جی‌ای کپیتال سال ۱۹۳۲ را به‌عنوان سال تاسیس آن نشان می‌دهد. این شرکت سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که قصد دارد با فروش اکثر دارایی‌های خود، فعالیت خود را ساده‌تر، کوچکتر و باارزش‌تر کند. به همین خاطر بسیاری از مراکز فعالیت آنها در کشورهای اروپایی و آسیایی تعطیل شده و وتنها زیرمجموعه‌ی فعال، در کشور لهستان قرار دارد.

GE Digital

یکی دیگر از زیرمجموعه‌های جوان جنرال الکتریک در سال ۲۰۱۵ و با تمرکز روی خدمات دیجیتال تاسیس شد. مرکز مدیریت جی‌ای دیجیتال در سن رامون کالیفرنیا واقع است. فعالیت‌های این شرکت روی خدمات نرم‌افزاری و مشاوره‌ای حول زیرساخت‌ها و فناوری‌های کاربردی متمرکز شده است. فعالیت‌های این شرکت در صنایع گوناگون از هواپیماسازی، خدمات پزشکی، ساخت و تولید و معدن‌کاوی تا نفت و گاز، نیروگاه‌های انرژی و حمل و نقل توسعه یافته‌اند.

در حال حاضر محصول و خدمات اصلی زیرمجموعه‌ی دیجیتال جنرال الکتریک، نرم‌افزارها و آنالیزهای مبتنی بر خدمات ابری، نرم‌افزارهای مدیریت خدمات میدانی، امنیتی سایبری و فناوری‌های یادگیری ماشین است. پلتفرم Predix اولویت اصلی فعالیت‌های این شرکت دیجیتالی است که در زمینه‌ی توسعه‌ی خدمات صنعتی اینترنت اشیاء فعالیت می‌کند. این پلتفرم در سال ۲۰۱۳ و با هدف اتصال دارایی‌های فیزیکی جنرال الکتریک به پلتفرم‌های آنالیزی رونمایی شد.

جنرال الکتریک

یکی از اولین تصویربرداری‌های اشعه‌ی X در تاریخ

GE Healthcare

تاریخچه‌ی فعالیت‌های این شرکت در مراقبت‌های بهداشتی به اختراع دستگاه تصویربرداری اشعه X بازمی‌گردد

زیرمجموعه‌ی خدمات بهداشتی و پزشکی جنرال الگتریک از سال ۱۹۹۴ فعالیت خود را به‌صورت مستقل آغاز کرده است. البته ریشه‌های شرکت کنونی به دهه‌ی ۱۸۹۰ و اختراع دستگاه تصویربرداری اشعه‌ی X باز می‌گردد. زمانی که شرکت ویکتور الکتریک به‌عنوان یکی از پیشگامان این صنعت در آمریکا تشکیل شد. این شرکت پس از چند دهه فعالیت و ادغام شرکت‌های دیگر خدمات بهداشتی و تصویربرداری پزشکی،‌ در سال ۱۹۲۰ توسط جنرال الکتریک خریداری شد.

در حال حاضر مقر اصلی فعالیت‌های این شرکت در شیکاگو ایالت ایلینویز قرار دارد و حدود ۵۴ هزار نفر در سرتاسر جهان در آن استخدام شده‌اند. تمرکز اصلی فعالیت‌های جی‌ای هلث‌کر، تصویربرداری پزشکی و تجهیزات و مواد لازم برای انجام این فرآیندها است. البته خدمات نرم‌افزاری، مراقبتی و نظارتی پزشکی و کشف دارو نیز در حوزه‌ی فعالیت‌های این شرکت قرار دارند. طبق آخرین آمار منتشر شده، در آمد این شرکت در سال ۲۰۱۶ برابر با ۱۸.۳ میلیارد دلار بوده است.

جنرال الکتریک

دستگاه تصویربرداری MRI جنرال الکتریک

GE Lighting

ریشه‌های زیرمجموعه‌ی صنعت روشنایی جنرال الکتریک در اولین اختراعات بنیان‌گذار این شرکت یعنی توماس ادیسون قرار دارد. این شرکت در سال ۱۹۱۱ و با خرید سهام عمده‌ی National Electric Light Association به‌صورت جدی فعالیت خود را آغاز کرد. در حال حاضر مرکز مدیریتی این شرکت در شهر کلیولند در ایالت اوهایو قرار دارد.

تاریخچه‌ی طولانی صنعت روشنایی جنرال الکتریک، پر از نوآوری‌ها و محصولات خلاقانه است. این شرکت پایه‌های اولین فعالیت‌های جنرال الکتریک را پیش از تاسیس و در قالب ادیسون جنرال الکتریک تشکیل داد. پس از اختراع اصلی، دستاورد بزرگ دیگر، لامپ‌های تنگستن بود که در سال ۱۹۰۹ توسط ویلیم دی. کولیج معرفی شد. لامپ‌های فلورسنت، اولین لامپ‌های با قدرت پخش نور سفید بودند که در جنرال الکتریک و در سال ۱۹۳۸ معرفی شدند. نوآوری‌های این شرکت در سال‌های بعد نیز ادامه داشت و با معرفی لامپ هالوژن، استانداردی جدید برای روشنایی به دنیا معرفی کرد.

جنرال الکتریک

ادیسون در یکی از اولین کارخانه‌های تولید لامپ

روشنایی و نورپردازی هنوز هم بخش مهمی از فعالیت‌های جنرال الکتریک را شامل می‌شود

استاندارد امروزی روشنایی یعنی استفاده از لامپ‌هایLED نیز از نوآوری‌های جنرال الکتریک بوده است. این اختراع در سال ۱۹۶۲ و توسط نیک هولنیاک از مهندسین این شرکت معرفی شده است که در پی آن، لامپ‌های کم‌مصرف فلورسنت نیز معرفی شدند. در سال‌های اخیر نوآوری‌های مهندسین جنرال الکتریک لایتینگ به سمت نورپردازی‌های هوشمند، اینترنت اشیاء و بهبود نورپردازی با لامپ‌های LED پیش رفته است. از پروژه‌های ماندگار این شرکت می‌توان به پیاده‌سازی سیستم کنترل روشنایی در اوپرای شیکاگو (۱۹۲۹)، سیستم نورپردازی زمین بازی بیسبال در سین‌سیناتی (۱۹۳۵)، نورپردازی آبشارهای نیاگارا (۱۹۷۹) و تامین تجهیزات برای سیستم روشنایی مجسمه‌ی آزادی آمریکا (۱۹۸۶) اشاره کرد.

GE Power

این زیرمجموعه از جنرال الکتریک ابتدا در سال ۲۰۰۸ و تحت عنوان GE Energy کارخود را آغاز کرد. این شرکت در حال حاضر به‌عنوان بزرگترین عرضه‌کننده‌ی خدمات و محصولات مرتبط با صنعت انرژی در جهان فعالیت می‌کند. جی‌ای انرژی در سال ۲۰۱۲ و با کنار رفتن مدیر وقت یعنی جان کرنیکی به سه بخش مدیریت انرژی، نفت و گاز و نیروگاه و آب تقسیم شد. پس از چند سال افت درآمد و تحمل ضررهای مالی، این بخش‌ها در شرکت‌های دیگر ادغام شدند و تنها بخش نیروگاه و آب با ترکیب با بخش انرژی، جی‌ای پاور امروزی را تشکیل داد. شرکت کنونی در اسکنکتدی نیویورک فعالیت می‌کند و در حال حاضرراسل استوکس مدیرعامل آن است.

GE Renewabele Energy

مرکز مدیریت بخش انرژی‌های تجدیدپذیر جنرال الکتریک از سال ۲۰۱۵ به‌صورت مستقل و در شهر پاریس فرانسه مشغول به کار است. این زیرمجموعه در تامین انرژی‌های بادی، خورشیدی و هیدروالکتریک فعالیت می‌کند. بخش تامین انرژی‌های بادی جنرال الکتریک از سال ۲۰۰۲ و با خرید دارایی‌های شرکتEnron Wind به صورت مستقل شروع به کار کرد و سپس با خرید ScanWind فعالیت‌های خود را در سال ۲۰۰۹ گسترش داد. البته استقلال اصلی این شرکت با خرید دارایی‌های و تجهیزات Alstrom در سال ۲۰۱۵ شروع شد.

GE Transportation

هولدینگ عظیم جنرال الکتریک در صنعت حمل و نقل نیز حضوری جدی دارد. زیرمجموعه‌ی مستقل این شرکت در این بخش مهم، محصولات و تجهیزات مخصوص سیستم‌های حمل و نقل ریلی، آبی و همچنین تجهیزات معدن‌کاوی و استخراج انرژی را تولید می‌کند. مرکز مدیریت این شرکت در شیکاگو قرار دارد اما کارخانه‌ی اصلی، در اری پنسیلوانیا واقع است. بخش تولید موتور جی‌ای ترنسپورتیشین نیز در شهر گروو سیتی پنسیلوانیا واقع است.

جنرال الکتریک

اولین لکوموتیو اکتریکی تاریخ

این شرکت بزرگترین تولیدکننده‌ی لکوموتیوهای دیزلی الکتریکی در آمریکای شمالی است که طبق آمارها حدود ۷۰ درصد از سهم این بازار را در اختیار دارد. اولین لکوموتیوهای ساخته شده در شرکت جنرال الکتریک، در دهه‌ی ۱۹۱۰ به بازار معرفی شدند و لکوموتیو الکتریکی S-1 معرفی شده در سال ۱۹۰۴، اولین محصول آنها محسوب می‌شود که با همکاری ALCO ساخته شد.

GE تاریخچه‌ای بیش از یک قرن در صنعت لکوموتیوسازی دارد

از محصولات دیگر این زیرمجموعه‌ی جنرال الکتریک می‌توان به موتورهای الکتریکی غول پیکر و سیستم‌های نیروی محرکه اشاره کرد که در صنایع معدن‌کاوی، استخراج نفت و گاز و توربین‌های بادی استفاده می‌شوند. علاوه بر آنها موتورهای دیزلی برای کشتی‌های کوچک نیز تولید می‌شوند که به‌نوعی مدل دریایی موتورهای ریلی این شرکت هستند.

Baker Hughes

شرکت بیکر هیوز یکی از بزرگترین شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی خدمات نفت و گاز در جهان است. این شرکت ادغامی از چند شرکت بزرگ فعال این صنعت است و تاریخچه‌ای بیش از یکصد سال دارد. بیکر هیوز در طول تاریخ خود شرکت‌های متعددی را به زیرمجموعه‌های خود اضافه کرد و در نهایت در سال ۲۰۱۶ با قیمت ۳۰ میلیارد دلار توسط جنرال الکتریک خریداری شده و با بخش نفت و گاز این هولدینگ ادغام شد. آخرین آمارها درآمد این شرکت نفت و گاز ر ا حدود ۱۷ میلیارد دلار گزارش کرده‌اند. دفاتر مدیری بیکر هیوز در دو شهر هیوستون تگزاس و لندن تقسیم شده‌اند.

جنرال الکتریک

بیکر هیوز، بازوی نفت و گاز جنرال الکتریک

GE Global Research

بخش تحقیق و توسعه جنرال الکتریک به‌عنوان مرکزی مستقل دراین هولدینگ فعالیت می‌کند و آن هم تاریخچه‌ای بیش از یک قرن دارد. قطعا شرکت بزرگی همچون جنرال الکتریک با تاریخچه‌ای مملو از نوآوری‌ها و اختراعات در صنایع مختلف، از همان ابتدای کار بخشی مخصوص تحقیق و توسعه تاسیس کرده است. اولین دفتر این دپارتمان در سال ۱۹۰۰ در ه نیویورک تاسیس شد. در حال حاضر این شرکت در کشورهای متعدد جهان از جمله چین، برزیل، عربستان سعودی و تعدادی از کشورهای اروپایی، مراکز تحقیق و توسعه با تمرکز روی صنایع گوناگون دارد.

مشکلات و چالش‌های تاریخی

هولدینگ جنرال الکتریک نیز مانند هر شرکت باسابقه‌ی دیگر در جهان، تاریخچه‌ای پر از موفقیت و شکست دارد. علاوه بر آن چنین شرکت‌هایی همیشه شاهد اعتراضات و انتقادهای جدی از طرف انواع قشرهای جامعه اعم از کارشناسان، کارگران و منتقدین صنعتی بوده‌اند. در سال‌های اخیر، جنرال الکتریک با بحران‌های مالی متنوعی دست و پنجه نرم کرده و مدیریت آن مجبور به فروش بسیاری از دارایی‌ها و زیرمجوعه‌های آن شده است.

بحران‌های مالی و اقتصادی این شرکت پس از پایان مدیریت جک ولش شروع شد

کارشناسان دلایل بحران‌های اخیر جنرال الکتریک را در دهه‌های پس از دوران مدیریت جک ولش افسانه‌ای جستجو می‌کنند. آنها تصمیمات اشتباه مدیریتی و سرمایه‌گذاری را دلایل افت شدید ارزش سهام و درآمد بزرگترین شرکت تاریخ می‌دانند. به هر حال فارغ از دلایل عنوان شده برای چالش‌های سال‌های اخیر، برخی چالش‌ها و انتقادات تاریخی نیز ضربه‌های بزرگی به این شرکت وارد کرده‌اند که در ادامه برخی از آنها را بررسی می‌کنیم.

جنرال الکتریک

سال‌های ابتدایی جنرال الکتریک در اسکنکتدی

اپلاینس پارک

اگرچه مرکز تولیدی لوازم خانگی جنرال الکتریک همیشه مثالی از محل کار عالی در طول تاریخ بوده، اما این منطقه نیز چالش‌های مخصوص به خود را داشته است. اعتصابات کارگری در این منطقه نیز همواره وجود داشته است. در ۲۱ ژانویه‌ی سال ۱۹۶۵، ۴۴۰۰ کارگر ساعتی بخش تولید یخچال در یک اعتراض سراسری نسبت به اخراج یکی از همکاران خود اقدام کردند. در سال ۱۹۶۹ نیز بزرگترین اعتراض سراسری کارگری در طول تاریخ این هولدینگ به مدت ۱۰۱ روز برگزار شد که کارمندان بخش‌های اداری را مجبور به کار در بخش‌های تولیدی کرد.

در سوم آوریل سال ۲۰۱۵، یک آتش‌سوزی عظیم در پارک تولید لوازم خانگی جنرال الکتریک رخ داد. این آتش‌سوزی ساختمان شماره ۶ این مرکز را تقریبا نابود کرد. این ساختمان برای انبارداری محصولات جنرال الکتریک برخی شرکت‌های همکار استفاده می‌شود. این آتش سوزی منجر به توقف خط تولید و تخلیه‌ی تمامی بخش‌های اپلاینس پارک شد. اگرچه هیج خسارت جانی در طول این آتش سوزی گزارش نشد اما دود حاصل از سوختن حجم زیادی پلاستیک، مقامات محلی را مجبور به تصمیم‌گیری‌های پیشگیرانه و اعلام ممنوعیت تردد در شعاع این منطقه کرد.

آلودگی‌های زیست محیطی

جنرال الکتریک تاریخچه‌ای طولانی از اعتراضات نسبت به فعالیت‌های خود در بخش آلودگی‌ها دارد. این شرکت در بررسی‌های آماری مختلف جزء بزرگترین تولیدکنندگان آلودگی محیطی در آمریکا شناخته شده و در طول تاریخ مجبور به پرداخت غرامت‌های سنگین در این مورد شده است. مواد و ضایعات شیمیایی کارخانه‌های این شرکت خصوصا در بخش لوازم خانگی، آلودگی‌های زیادی را وارد آب‌های رودخانه‌های هادسون و هیوساتونیک کرده است.

یکی از اتفاقات تلخ تاریخی در زمینه‌ی فناوری‌های هسته‌ای نیز نام جنرال الکتریک را در دل خود دارد. حادثه‌ی رآکتورهای هسته‌ای فوکوشیما در سال ۲۰۱۱، انتقادها نسبت به طراحی تولید و سیستم امنیت رآکتورهای جنرال الکتریک را افزایش داد. البته دلیل این حادثه، سونامی رخ داده در منطقه بود اما باز هم انتقادات به طراحی و معماری سیستم‌های امنیتی به GE وارد شد.

جنرال الکتریک

نلا پارک، اولین کارخانه‌های تولید لوازم خانگی حنرال الکتریک

با وجود تمام انتقادهای فعالان و مسئولین سازمان‌های حفاظت از محیط زیست نسبت به این جنرال الکتریک، این شرکت‌ فعالیت‌هایی جدی برای کاهش این پیامدها داشته و سرمایه‌گذاری‌های عظیمی نیز در زمینه‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش آلودگی انجام داده است.

وضعیت کنونی جنرال الکتریک

همان‌طور که پیش از این اشاره شده جنرال الکتریک در سال‌های اخیر با بحران‌های مالی و مدیریتی فراوانی روبرو بوده است. این هولدینگ بزرگ مجبور شد تا زیرمجموعه‌ی تاریخی لوازم خانگی خود را به همراه بسیاری شرکت‌های تابعه‌ی دیگر بفروشد تا ابعاد خود را کوچکتر کرده و مشکلات را به مرور حل کند. کاهش درآمد جنرال الکتریک به خاطر فروش این بخش‌ها، ارزش سهام و همچنین برند این شرکت را هرساله با کاهش مواجه کرده است.

در حال حاضر جان ال.فلانری به عنوان مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره‌ی گروه جنرال الکتریک مشغول به فعالیت است. او پیش از این در زیرمجموعه‌ی خدمات پزشکی این شرکت مدیر بود و در سال ۲۰۱۷ جایگزین جفری ایملت شد. آخرین آمارها درآمد هولدینگ جنرال الکتریک را ۱۲۲ میلیارد دلار عنوان می‌کنند و تعداد کارمندان آن در سرتاسر جهان نیز حدود ۳۱۳ هزار نفر گزارش شده است.



تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

آیا از عملکرد داوران ناراضی هستید؟ آیا تمایل دارید داورانی خارج از زمین بر تصمیمات داوران حاضر در زمین نظارت داشته باشند؟ آیا دوست دارید دوربین‌ها عملکرد داوران را کنترل کنند؟ اگر به این سٰال‌ها پاسخ مثبت داده‌اید، پس قطعا عاشق این دوره از بازی‌هایجام جهانی خواهید شد.

فیفا در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه به‌منظور کمک به داوران از نوعی فناوری ویدئویی جدید به نام «کمک داور ویدئویی» یا به‌اختصار VAR بهره می‌گیرد. بر اساس گزارش فیفا، تیم VAR از اتاق متمرکز عملیات ویدئویی مستقر در مرکز پخش بین‌المللی در مسکو از داوران پشتیبانی می‌کند. اعضای این تیم از یک کمک داور ویدئویی، ۳ دستیار و ۴ متصدی پخش تشکیل شده است که از تصاویر ۳۳ دوربین پوشش‌دهنده‌ی بازی و همچنین از امکان دسترسی اختصاصی به دو دوربین مخصوص آفساید بهره‌مند هستند. علاوه بر این به‌منظور شفافیت بیش از پیش، دو دوربین بر عملکرد خود داوران نظارت خواهند داشت؛ در نتیجه روند تصمیم‌گیری آن‌ها عمومی خواهد شد.

FIFA World Cup 2018

این فناوری در ماه مارس به تأیید هیئت بین‌المللی فوتبال رسید و در تنها در صورتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت که یک تصمیم بتواند منجر به تغییر نتیجه‌ی بازی شود. با این حال، تیم VAR در موارد «خطای واضح و آشکار»، با داوران داخل زمین ارتباط برقرار خواهد کرد و داوران برای ارتباط با این تیم می‌توانند در هر لحظه بازی را متوقف کنند. تصمیمات VAR در وب‌سایت و اپلیکیشن فیفا نیز درج خواهد شد.

فیفا با انتشار ویدئویی می‌گوید این فناوری به‌منظور کمک به داوران و شکل‌گیری بازی عادلانه طراحی شده است. با این حال، فناوری جدید فیفا همه‌ی عاشقان فوتبال را راضی نخواهد کرد. این فناوری در ماه مارس در یک بازی استرالیایی عملکردی ناموفق داشت و یک گل آفساید که پیروز مسابقه را تغییر داد، صحیح اعلام کرد. گرک اوروک از فدراسیون فوتبال استرالیا، در این باره می‌گوید: «فناوری VAR در آن موقعیت بد عمل کرد و زوایای پخش مورد نیاز نیز در دسترس نبود.»

مجله‌ی New Scientist روز چهارشنبه این سیستم را فناوری ناقصی نامید که زیبایی فوتبال را در معرض نابودی قرار می‌دهد و در عنوان سرمقاله‌ی خود نوشت: «همین حالا آزمایش اشتباه داوری ویدئویی را متوقف کنید.» این سیستم جدید روز پنج‌شنبه بدون هیچ سر و صدایی آغاز به کار کرد و در نخستین بازی جام جهانی که در آن روسیه‌ی میزبان با ۵ گل موفق به شکست عربستان سعودی شد، مورد استفاده قرار گرفت؛ البته در آن بازی به دخالت تیم VAR نیازی نبود.



تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در سن سه یا چهارسالگی همه‌ی ما شروع به دروغ گفتن می‌کنیم. در این نقطه از توسعه‌ی مغزمان یاد می‌گیریم که چه ابزار همه‌کاره و قدرتمندی در اختیار خود داریم (زبان) و می‌توانیم از آن برای بازی کردن با واقعیت استفاده کنیم و بر پیامدهای حاصل از اتفاقات دنیای بیرون تاثیر بگذاریم. البته دیر یا زود هم یاد خواهیم گرفت که دروغ‌گفتن بد است و نباید این کار را انجام دهیم. با این حال همه‌ی ما گاهی دروغ می‌گوییم. اما موضوع این جاست که برخی افراد به‌صورت بیمارگونه دروغگو هستند؛ به این معنا که نمی‌توانند انتشار اطلاعات غلط در مورد خود و دیگران را متوقف کنند. علت روانشناختی اینکه چرا برخی افراد به این صورت دروغگو هستند، مقداری رازآلود است. اما در سومین ویرایش کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، دروغگویی یک اختلال روانی و نیز نشانه‌ای از اختلالات شخصیتی مانندسایکوپاتی (روان‌آزاری-روان‌پریشی) و خودشیفتگی در نظر گرفته شده است.

جودیث ارولف نویسنده‌ی کتاب The Empath's Survival Guide، می‌گوید:

من فکر می‌کنم که این مسئله ناشی از نقصی در ارتباطات عصبی موجود در ساختار مغزی باشد، یعنی مشکلی در همان بخشی که موجب می‌شود ما همدلی و دلسوزی داشته باشیم. از آن جایی که اختلال افراد دارای حالت خودشیفتگی، ضداجتماعی و روان‌آزاری با عنوان ناهنجاری‌های کمبود همدلی شناخته می‌شود؛ پس یعنی این نوع افراد قادر به احساس همدلی به شیوه‌ی ما نیستند.

حقیقت برای افراد خودشیفته اهمیتی ندارد

زمانی که دیگران برای شما اهمیتی نداشته باشند، دروغ کار بدی به نظر نمی‌آید. نبود همدلی عملا به مفهوم فقدان وجدان است.

ارولف گفت:

وقتی آن‌ها دروغ می‌گویند، این موضوع طوری که باعث آزار ما می‌شود، آن‌ها را اذیت نمی‌کند. بسیاری از مردم درگیر ارتباط با این نوع افراد می شوند در حالیکه علت کار آن‌ها را درک نمی کنند و در تلاشند که آن‌ها را درون استانداردهای معمول همدل بودن بگنجانند.

دروغگویی بیمارگونه ناشی از نقصی در بخشی از مغز است که موجب می‌شود ما همدلی و دلسوزی داشته باشیم

اما مشکل این جاست که آن‌ها با این استانداردها سازگار نیستند. در حقیقت ممکن است حتی در نیمی از مواقع متوجه نشوند که دارند دروغ می‌گویند؛ زیرا نسبت به آن آگاه نیستند. آن‌ها واقعا در بیشتر مواقع باور دارند که در حال گفتن حقیقت هستند. البته از علت‌های ناخودآگاه پشت صحنه این کار تمایل به داشتن حس قدرت در برابر دیگران است. این موضوع برای افرادی که دارای شخصیت بسیار حساس و نفوذ‌پذیری هستند، بسیار خطرناک است؛ زیرا آن‌ها شخصیت‌های خودشیفته را به سمت خود جذب می‌کنند. این افراد روزی‌ که متوجه دروغ‌های او بشوند، تلاش می‌کنند علت آن را بفهمند و یا خود را مقصر می‌دانند.  

جذابیت افراد بسیار حساس برای شخصیت خودشیفته

شخصیت‌های بسیار حساس، افراد خودشیفته را به خود جذب می‌کنند

ارولف گفت:

قدرت زیاد یک رابطه در این است که شما بتوانید حقیقت را به دیگری بگویید و به هم اعتماد کنید و این درحالی است که به افرادی که دچار حالت روانی دروغگویی هستند، نمی‌توان اعتماد کرد. شما نمی‌توانید زندگی خود را روی آن‌ها پایه‌گذاری کنید. این چیزی شبیه یک کمبود روانی است و پاسخگویی ندارد. فردی که این مشکل را دارد درمورد کار خود معذرت‌خواهی نمی‌کند. آن‌ها می‌گویند تقصیر خودتان است. تنها راه برای فرار از چنگال یک بیمار دروغگو این است که به‌اندازه‌ی کافی قوی باشید تا بتوانید بگویید این تقصیر من نیست، این به نظر من حقیقت ندارد و من واقعا نمی‌توانم به شما اعتماد کنم.

 

از آن جایی که این نوع دروغگوها بسیار زیرکانه عمل می‌کنند و به‌تدریج دامنه‌ی دروغ‌ها گسترش می‌یابد، بیشتر مردم در مورد خودشان تردید می‌کنند. در ابتدا ممکن است با یک دروغ کوچک بی‌خطر آغاز شود و چند ماه بعدتر زندگی فرد قربانی به علت دروغ‌های بی‌شماری که به هم بافته شده است، آشفته خواهد شد. اگر کسی دروغ می‌گوید، عذری را از سوی او نپذیرید. دروغ، دروغ است واگر شما آن را به روی افراد آوردید و آن‌ها گفتند تقصیر شما است یا اینکه ادعا کردند چنین چیزی نبود است بدانید که این وسط یک چیز اشتباهی وجود دارد.

دروغگویی

افراد مبتلا به بیماری دروغگویی در بیشتر مواقع باور دارند که دارند حقیقت را می‌گویند

 

دروغگویان تکانشی لزوما آدم‌های بدی نیستند

لیندا بلر که نویسنده‌ی کتاب‌های روانشناسی زیادی است می‌گوید:

درجه تأملی-تکانشی بودن در ژن‌های ما نهان است و این برای یک فرد بسیار تکانشی، بسیار سخت است که زمانی را برای فکر کردن در نظر بگیرد، درست همانطور که برای یک فرد تأملی پریدن مستقیم درون یک موضوع و بدون تأمل، یک چالش محسوب می‌شود. فرد تکانشی قدرت مرتب کردن مسائل را ندارد و تصور مرتب کردن مسائل برای او وحشتناک است پس کاملا بدون فکر عمل می‌کند. چنین فرد به محض اینکه فکری به ذهنش برسد، همان را خواهد گفت و البته این حالت لزوما به مفهوم دروغگویی نخواهد بود. فقط برای چنین فردی اجتناب از دروغگویی نسبت به فردی تأملی، دشوارتر است.

دروغگویی بیمارگونه و خودشیفتگی واژه‌هایی معادل نیستند، آن‌ها فقط مواردی هستند که گاهی دست به دست می‌دهند. در برخی موارد دروغگوهای تکانشی شاید قابلیت توقف این کار را نداشته باشند. بلر می‌گوید فقط لازم است که آن‌ها یاد بگیرند هیجان‌ها و اجبارات درونی خود را کنترل کنند.

دروغ آن‌ها لزوما از جای بدی نمی‌آید. من فکر می‌کنم آن‌ها فقط نمی‌دانند چگونه با این حالت باید برخورد کنند. ما تصور می‌کنیم که این حالت احتمالا ارتباطی با عملکرد مغز و شیوه‌ای که مغز افراد کار می‌کند، دارد البته فعلا در مورد این موضوع اطمینان کافی نداریم.



تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

زمانی ما نگران امنیت خود به‌خصوص در مورد نرم‌افزارمان بودیم؛ اما امروزه سخت‌افزار ما هم دارای مشکلات امنیتی هستند. نقص‌هایی مانند Spectre و Meltdown در پردازنده‌ها امنیت دستگاه‌های ما را زیر سوال برد‌ه‌اند. براساس اطلاعات منتشرشده از سوی اینتل، بازیابی حالت Lazy FP، از نظر تئوری می‌تواند داده‌های ما را از برنامه‌ها استخراج کند، این داده‌ها می‌توانند شامل نرم‌افزار رمزگذاری کامپیوتر کاربر، صرف‌نظر از نوع سیستم‌عامل باشد.

Lazy FP هم مانند نمونه‌های قبلی یک آسیب‌پذیری اجرایی حدسی است. جان مسترز، معمار کامپیوتر رد هت Red Hat می‌گوید:

Lazy FP هم مانند آسیب‌پذیری‌های نوع 3a پیشین بر طراحی‌های اینتل تأثیر می‌گذارد، اما این آسیب‌پذیری، Meltdown نیست. با این حال اجازه می‌دهد تا رجیسترهای نقاط شناور از پردازشی دیگر خارج شوند، اما متأسفانه همین رجیسترها برای رمزگذاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

لیزی استیت (Lazy State) روی پردازنده‌های AMD تأثیر نمی‌گذارد. دلیل آسیب‌پذیری به‌خاطر وجود رجیسترهای زیاد (حافظه داخلی) در پردازنده‌های مدرن است که وضعیت هر برنامه در حال اجرا را نشان می‌دهد. ذخیره‌سازی و بازیابی وضعیت‌ها هنگام جابه‌جا شدن بین برنامه‌ها، زمان می‌برد. برای اینکه عملکرد بهبود یابد و زمان کاهش یابد چنین کاری اصطلاحا به‌صورت تنبل و تنها در صورت نیاز انجام می‌شود، بدین ترتیب مشکل اصلی در همین جریان به‌وجود می‌آید.

 

آسیب‌پذیری در بازیابی وضعیت لیزی به‌وجود می‌آید. هکر در این وضعیت می‌تواند اطلاعاتی در مورد فعالیت سایر برنامه‌ها از جمله عملیات‌های رمزگذاری را به دست بیاورد؛ بنابراین سیستم‌هایی که از پردازنده‌های سری Core اینتل استفاده می‌کنند (از پردازنده‌های سندی بریج گرفته تا جدیدترین پردازنده‌های امروزی) اجازه‌ی استخراج اطلاعات در بازیابی وضعیت نقاط شناور در هنگام پردازش دیگری را در کانال حدسی-اجرایی می‌دهند. در این آسیب‌پذیری جدید، یک پردازش می‌تواند رجیسترهای نقاط شناور سایر پردازش‌های لیزی را بخواند.

اصلاحات در برخی از سیستم‌های عامل صورت گرفته است. 7 Enterprise Linux به‌صورت پیش‌فرض و خودکار، امنیت بازیابی نقاط شناور در ریزپردازنده‌های ۳۲ و ۶۴ بیتی را فراهم می‌کند. این سیستم‌‌عامل‌ها از XSAVEOPT استفاده می‌کنند؛ بنابراین کاربران اینترپرایز لینوکس ۷ نیازی به اصلاح و به‌روزرسانی ندارند.

از سیستم‌عامل‌های دیگری که امنیت دارند می‌توان به هر نسخه‌ی لینوکسی با کرنل ۴/۹ یا جدیدتر اشاره کرد. توسعه‌دهندگان کرنل لینوکس نسخه‌های پچ کرنل‌های قدیمی‌تر را ارائه می‌دهند. اکثر نسخه‌های ویندوز مثل سرور ۲۰۱۶ و ویندوز ۱۰ هم امنیت دارند. البته اگر شما هنوز از ویندوز سرور ۲۰۰۸ استفاده می‌کنید باید یک پچ جدید دریافت کنید. جدیدترین ویرایش OpenBSD و DragonflyBSD امن هستند و یک راهکار برای FreeBSD موجود است.

خبرهای خوب براساس گفته مسترز این است که:

درجه‌ی اهمیت چنین پدیده‌هایی درحد متوسط است؛ چون که با وجود اهمیت آن، اصلاحشان هم آسان است.

اینتل

خبر بهتر این است که طبق گفته‌ی مسترز، عملکرد دستگاه هم با اصلاحات بهتر می‌شود. کاهش آسیب‌رسانی این مشکل، برخلاف باگ‌های امنیتی قبلی، نیازی‌به آپدیت‌های میکروکد ندارد. مشتریان اینترپرایز لینوکس ۷ در بسیاری از موارد مشکلی ندارند و نیازی نیست که کار خاصی در این راستا انجام دهند؛ البته کاربران لینوکس ۵ و ۶ باید پچ‌هایی برای سرورهای خود تهیه کنند.

مشکل امنیتی توسط جولین استکلینا از آمازون آلمان، توماس پرشر از فناوری سایبروس، و زنک سویکا از SYSGO AG کشف شد؛ بنابراین با اینکه مشکل چندان هم حاد نیست، ولی باید در نظر داشته باشیم که وجود دارد. اگر سیستم شما هم در دسته‌ی کاربرانی قرار می‌گیرید که سیستم‌تان این نیست، بهتر است هر چه سریع‌تر پچ جدیدی برای آن تهیه کنید.



تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بدون شک خودرو یکی از تحسین برانگیزترین ماشین‌های ساخت بشر بوده که از زمان اختراع تا به‌امروز، هیچوقت روند تکاملی آن متوقف نشده است. تکامل خودرو در طول تاریخ را می‌توان در چند دسته طبقه‌بندی کرد، اما همیشه یکی از مهم‌ترین بخش‌های پیشرفت صنعت خودروسازی، افزایش ایمنی و بهتر کردن تجربه‌ی سواری سرنشینان بوده است. مسلماً ایمنی و راحتی سرنشینان در کنار موارد دیگری چون مصرف سوخت بهتر یا به‌طور کلی رقابت نزدیک برندهای خودروساز در ارائه بهترین محصول، منجر به پیشرفت قابل توجه صنعت خودروسازی شده است. برخلاف صنعت خودروسازی کشورمان، باتوجه به شرایط رقابتی همیشگی بازار جهانی و روابط نزدیک بیشتر کشورهای جهان، آینده‌ی صنعت خودروسازی تا ۲۰ بعد چیزی جز پیشرفت بیشتر نخواهد بود.

در ادامه‌ی این مقاله به معرفی ۱۰ فناوری و سیستم جدید که در طول تاریخ، نقش مهمی در پیشرفت صنعت خودروسازی داشته‌اند، می‌پردازیم.

کمربند ایمنی؛ ایده‌ی برتر سوئدی‌ها

ولوو / Volvo Amazon

بدون شک، با اخترع کمربند ایمنی رانندگی به سطح جدیدی وارد شد و این فناوری جان بسیاری از انسان‌ها را نجات داد. برای بررسی اولین کمربندهای ایمنی، باید به هواپیما‌های اوایل قرن بیستم مراجعه کنیم. اما کمربندهای سه نقطه‌ای خودروها اولین بار توسط مهندسان شرکت خودروساز سوئدی ولوو به‌کار برده شد. مدل آمازون ولوو در سال ۱۹۵۸ میزبان اولین کمربندهای سه نقطه‌ای صنعت خودروسازی بود.

کیسه هوا؛ طرح اولیه از آمریکا، تکامل توسط اروپایی‌ها

اولدزموبیل تورنادو / Oldsmobile Toronado

در نگاه اول، ایده‌ی اصلی کیسه‌های هوا (ایربگ) چندان انقلابی به‌نظر نمی‌رسد؛ کیسه‌هایی که در تصادف ظرف چند میلی‌ثاینه پر شده تا از برخورد شدید و مستقیم سرنشینان با اجزای مختلف خودرو و بدنه جلوگیری کنند. طرح اولیه‌ی کیسه هوا که عملکرد کاربردی چندانی نداشت، اولین بار در مدل سال ۱۹۷۳ تورونادو (Toronado) محصول شرکت آمریکایی اولدزموبیل (Oldsmobile) استفاده شد. کیسه‌ هوا به‌عنوان آپشن با قیمت ۲۵۰ دلار در دسترس بود که به‌دلیل طراحی نامناسب، عملکرد مطلوبی نداشت.

Mercedes Benz / مرسدس بنز

مقاله‌های مرتبط:

اولین کیسه‌های هوای مدرن و ایمن سال ۱۹۸۱ در سدان لوکس مرسدس‌بنز S کلاس وجود داشت. پس از نوآوری مرسدس، طرح کیسه هوا پیشرفت قابل توجهی کرد. سال ۱۹۹۴ ولوو در مدل 850 کیسه‌های هوا و پرده‌‌ای جانبی را رونمایی کرد و دو سال بعد، کیسه‌های هوای مخصوص زانو به محصولات این شرکت سوئدی رسید. شرکت آمریکایی فورد در سال ۲۰۰۹ اولین کمربند ایمنی مجهز به کیسه هوا را در مدل فیوژن به‌کار برد. متخصصان ولوو دوباره در سال ۲۰۱۱ و عرضه مدل V40 طرح جدیدی استفاده کردند. ولوو V40 از کیسه‌های هوا خارجی برای ایمنی عابرین پیاده در تصادفات بهره می‌برد.

سیستم کنترل پایداری الکترونیکی؛ میراث مهم مرسدس‌بنز

Mercedes Benz / مرسدس بنز

سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESP) پس از کمربند ایمنی، مهم‌ترین ناجی انسان‌ها است. جالب این است که ایده‌ی اولیه این سیستم کاملاً اتفاقی به ذهن مخترع آن خطور کرده است. سال ۱۹۸۹، فرانک ورنر مون مهندس شرکت مرسدس‌بنز در حال رانندگی با E کلاس (کد W124) و حرکت به سمت پیست آزمایشی شرکت در سوئد بود که کنترل خودرو را از دست داد و از جاده منحرف شد. هنگامی که منتظر رسیدن نیروی کمکی بود، ایده‌ی استفاده از سنسورهای ABS برای نظارت سرعت هر چرخ و ترمزگیری هوشمند و مستقل جهت جلوگیری از انحراف خودرو به ذهن او وارد شد.

Mercedes Benz / مرسدس بنز

خوشبختانه مقامات مرسدس‌بنز کاملاً ایده‌ی این مهندس را درک کردند و مجوز ساخت آن داده شد. مون پس از موافقت مدیران ارشد شرکت، شروع به طراحی یک الگوریتم برای محسابه‌ی ترمزگیری هر چرخ جهت پایدار کردن حرکت خودرو کرد. در طرح اولیه‌ی این مهندس بااستعداد، سنسورهای ABS بیشتر و قطعه‌ای شامل یک ژیروسکوپ به خودرو اضافه شد. این ژیروسکوپ از یک هلیکوپتر رادیو کنترلی برداشته شده بود و قابلیت اندازه‌گیری چرخش خودرو در محور عمودی را داشت. پس از آزمایش‌های فراوان چند طرح، سرانجام در سال ۱۹۹۲ مرسدس‌بنز با همکاری شرکت بوش سیستم ESP را برای استفاده در محصولات خود معرفی کرد. مدل CL600 مرسدس‌بنز اولین خودروی مجهز به ESP بود؛ این سیستم به‌قدری در صنعت خودروسازی مهم است که از سال ۲۰۱۱ اتحادیه‌ی اروپا خرید و فروش خودروهای فاقد سیستم کنترل پایداری در اروپا را ممنوع اعلام کرده است.

سیستم ترمز اضطراری خودکار با قابلیت شناسایی عابرپیاده؛ طرح قدیمی ولوو

ولوو / Volvo

اولین سیستم‌های ترمز اضطراری خودکار در جاده‌های شهری، حدود یک دهه پیش در محصولات ولوو استفاده شدند. سیستم‌های استفاده شده در آن دوران برای شناسایی موانع روبرو به دوربین لیزری فروسرخ مجهر بودند تا در سرعت‌های کمتر از ۳۰ کیلومتر بر ساعت، خودرو به‌صورت خودکار ترمزگیری کند. پس از خودروهای ولوو، طرح ترمز اضطراری خودکار پیشرفت زیادی کرده است و امروز در مدل‌هایی چون مرسدس‌بنز E و S کلاس تا سرعت‌ ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت ترمزگیری خودکار انجام می‌شود. با استفاده از دوربین‌های استریوسکوپ و سرعت شناسایی عابرهای پیاده نیز در شرایط مختلف امکان پذیر است.

کروز کنترل هوشمند؛ سواری راحت به شیوه‌ی آمریکایی

کرایسلر ایمپریال / Chrysler Imperial

اساس عملکرد کروز کنترل هوشمند، حفظ سرعت حرکت خودرو و فاصله‌ی آن با خودروهای جلو و ترافیک به‌صورت خودکار است. اولین بار در سال ۱۹۴۸ بود که کروز کنترل مدرن توسط رالف تیتور آمریکایی اختراع شد. ایده‌ی کروز کنترل هنگامی رانندگی وکیل تیتور ایجاد شد؛  وکیل او در رانندگی هنگام صحبت کردن سرعت خودرو را کم و هنگام گوش دادن سرعت را زیادتر می‌کرد که این‌کار باعث نارحتی تیتور می‌شد. اولین خودرویی که از سیستم کروز کنترل تیتور استفاده کرد، مدل ۱۹۵۸ کرایلسر ایمپریال بود که پس از آن این سیستم روز به روز پیشرفته‌تر شد. خودروهای مجهز به کروز کنترل هوشمند از رادار و دوربینی که معمولاً در جلوپنجره یا پیست آینه‌ی دید به عقب راننده نصب شده است، استفاده می‌کنند. تشخیص دوربین کروز کنترل هوشمند در جلوپنجره بسیار آسان است که گاهی در نمای کلی خودرو هم تأثیر می‌گذارد. کروز کنترل هوشمند از حدود ۱۰ سال پیش طرفدار پیدا کرد که امروز به‌عنوان ویژگی استاندارد فناوری خودران شناخته می‌شود.

فناوری خودران؛ ژاپن، آلمان و آمریکا

DARPA

 جدیدترین فناوری صنعت خودروسازی که میلیون‌ها دلار سرمایه‌ صرف توسعه و پیشرفت آن می‌شود،فناوری خودران است. ایده‌ی خودروهای خودران از اوایل قرن بیستم تا به‌امروز همیشه وجود داشته است. اولین خودروی خودران جهان در سال ۱۹۷۷ توسط تیمی مهندسی مکانیک سوکوبا ژاپن تولید شد. این خودرو با شناسایی خطوط سفید رنگ جاده تا حداکثر سرعت ۳۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کرد. پس از این، همکاری مهندسان مرسدس‌بنز و متخصصان دانشگاه کارنگی ملون آمریکا با حمایت مالی آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته‌ی دفاعی آمریکا (دارپا، DARPA) مدل‌های خودران نولب (Navlab) را به‌وجود آورد.

Japan Autonomous car / فناوری خودران ژاپن

از آن سال‌ها تا به‌امروز، آمریکایی‌ها در حال تست‌های متنوع و میدانی هستند و از طرفی ژاپنی‌ها در سکوت خبری خودروهای خودران خود را توسعه می‌دهند. سطح‌های ابتدایی فناوری خودران به‌عنوان ویژگی مهم خودروهای آینده در حال حاضر در برخی محصولات برندهایی چون آئودی، بی‌ام‌و، مرسدس‌بنز، تسلا و ولوو استفاده شده است. در حال حاضر تنها یک خودرو از سطح ۳ فناوری خودران استفاده می‌کند؛ نسل جدید آئودی A8 که شاید پیشرفته‌ترین خودروی فعلی جهان باشد. فناوری خودران موجود در سدان لوکس A8 بدون نیاز به راننده و به‌لطف سیستم پیشرفته‌ی بررسی محیط پیرامون خودرو، تا حداکثر سرعت ۶۰ کیلومتر کنترل خودرو را به دست می‌گیرد. علاوه بر این در فناوری سطح ۳ که به‌زودی خودروهای برندهای دیگر هم به آن مجهز می‌شوند، تغییر هوشمند سرعت بر اساس تابلوهای راهنمایی و رانندگی و تغییر مسیر بین خطوط نیز وجود دارد.

پیشرانه دیزل؛ اختراع جریان‌ساز آلمان

مرسدس بنز / Mercedes Benz 260D

رودلف دیزل، در سال ۱۸۸۳ پیشرانه‌ی دیزل را اختراع کرد اما اولین خودروی جاده‌ای مجهز به این موتور در سال ۱۹۳۶ در قالب مدل 260D مرسدس‌بنز تولید شد. مرسدس 260D از پیشرانه‌ی دیزل ۴ سیلندر با قدرت ۴۵ اسب بخار در دور موتور ۳۲۰۰ دور بر دقیقه استفاده می‌کرد. مصرف این پیشرانه بسیار کم بود و 260D تا ۴۰۰ کیلومتر بدون سوخت‌گیری حرکت می‌کرد. پس از عرضه‌ی مرسدس 260D توجه به پیشرانه‌های دیزل به‌دلیل مصرف پایین آن‌ها، در صنعت خودروسازی بیشتر شد. در دهه‌ی ۱۹۸۰ پیشرانه‌های دیزل به توربوشارژر مجهز شدند که عملکرد فنی و کارایی آن‌ها افزایش قابل توجهی پیدا کرد. شاید امروز واژه‌ی «دیزل» به‌خصوص برای آلمانی‌ها و آمریکایی‌ها ترسناک باشد، اما هنوز هم شرکت‌هایی وجود دارند که در توسعه و پیشرفت این نوع پیشرانه‌ سرمایه‌گذاری می‌کنند.

 فرمان‌پذیری چهار چرخ؛ خودروی نظامی مرسدس‌بنز

مرسدس بنز / Mercedes Benz VL 170

اولین بار در دهه‌ی ۱۹۳۰ بود که مرسدس‌بنز از سیستم فرمان‌پذیری چهار چرخ در خودروی نظامی VL 170 استفاده کرد. در این سیستم هر دو محور جلو و عقب در زاویه‌ی مخالف چرخش پیدا می‌کنند تا شعاع پیچ خودرو کمتر شود.  اولین خودروی جاده‌ای که از این سیستم با کنترل الکترونیکی استفاده کرد، اسپرت کوپه‌ی هوندا پریلود (Prelude) محصول سال ۱۹۸۸ است. در دهه‌ی ۱۹۹۰ سیتروئن ZX نیز از طرحی مشابه استفاده کرد و در سال ۲۰۰۷ رنو لاگونا GT با این سیستم معرفی شد. امروز اما بیشتر خودروی اسپرت و سوپراسپرت همچون پورشه 911، مرسدس‌بنز AMG GT R، نیسان GT-R و لامبورگینی اونتادور از سیستم فرمان‌پذیری چهار چرخ برای بهبود عملکرد و به‌خصوص رانندگی در پیست استفاده می‌کنند.

سیستم تهویه؛ ابتکار اصیل آمریکایی

Peckard 21 / پکارد

شرکت آمریکایی پکارد (Packard) در سال ۱۹۳۹ مدل پکارد 21 را با این جمله‌ی تبلیغاتی رونمایی کرد:

با نشستن در تنها خودروهای مجهز به سیستم تهویه دنیا، گرمای تابستان را فراموش کنید.

اما سیستم تهویه‌ی پکارد 120 با یک مشکل بزرگ همراه بود. سیستم سردسازی آن (نوع اولیه از کمپرسورهای امروزی) تمام فضای صندوق عقب را اشغال می‌کرد و فقط دو دکمه روی آن تعبیه شده بود؛ خاموش و روشن. سیستم تهویه در طول چند دهه‌ی اخیر پیشرفت قابل توجهی کرده است و قابلیت‌هایی چون کنترل دما و جریان هوا برای تک تک سرنشینان به‌صورت مستقل در سیستم‌های چندگانه وجود دارد.

سیستم تمام چرخ محرک؛ از انگلیس تا آلمان

Jensen FF Interceptor / جنسن

معمولاً آئودی کواترو (Quattro) به‌عنوان اولین سیستم تمام چرخ محرک (AWD) دنيا شناخته می‌شود ولی اولین خودروی مجهز به این فناوری، محصول شرکت انگلیسی جنسن (Jensen) بود. جنسن FF محصول سال ۱۹۶۶ گرندتورر زیبای این برند انگلیسی بود که از سیستم تمام چرخ محرک ساخته‌ی فرگوسن فرمولا استفاده می‌کرد. در سیستم تمام چرخ محرک جسنس FF که پس از عرضه به بنچمارک سواری در جاده‌های برفی و بارانی تبدیل شد، ۳۷ درصد قدرت به محور جلو و ۶۳ درصد قدرت به محور عقب خودرو فرستاده می‌شد. جنسن FF یکی از مدل‌های متنوع جنسن اینترسپتور خودروی مورد علاقه‌ی جرمی کلارکسون، مجری پرطرفدار برنامه‌های تاپ گیر و گرندتور است. سیستم تمام چرخ محرک پیش از استفاده در خودروهای اسپرت و سوپراسپرت مدرن، قهرمان اصلی مسابقات رالی شناخته می‌شد. در سال ۱۹۸۰هانو میکولا راننده‌ی تیم آئودی در رالی پرتغال با استفاده از سیستم تمام چرخ محرک کواترو ۲۹ دقیقه زودتر از دیگر رانندگان به خط پایان رسید، اما به‌دلیل جواز نداشتن خودروی آئودی، زمان او در مسابقه منظور نشد.

آئودی کواترو اسپرت / Audi Quattro Sport

پس از مسابقات رالی دهه‌ی ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، سیستم تمام چرخ محرک مورد توجه بیشتری قرار گرفت، به‌طوریکه در خودروهای مدرن، امکان انتقال قدرت به هر چرخ با درصد متفاوت برای ایجاد چسبندگی بیشتر وجود دارد. برخی مدل‌های هیبرید و برقی از طرح موتور الکتریکی در محور جلو و محور عقب استفاده می‌کنند که دیگر نیازی به میل کاردان برای اتصال موتور به محور محرک نیست.



تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نور چیست؟ به نظر یک سؤال ساده می‌آید؛ اما قرن‌هاست که بزرگ‌ترین ذهن‌های علمی را به خود مشغول کرده است. در یک همکاری پژوهشی با دانشمندان مؤسسه‌ی علم و فناوری دانشگاه اوکیناوا(OIST) نظریه‌ای در مورد خواص کوانتومی آهنرباها ارائه شده است که به یک فرضیه‌ی قابل تست در مورد یک نوع جدید نور می‌پردازد.

از زمانی که ایزاک نیوتون در سال ۱۶۷۲ نور را از طریق منشور منتشر کرد، دانشمندان بر سر این که نور از ذرات یا موج تشکیل شده اختلاف پیدا کردند. همانطور که از ذرات انتظار می‌رود، به نظر می‌رسد نور هم در مسیرهای مستقیم حرکت کند، اما آزمایش‌های نیوتون نشان دادند نور مثل امواج صوتی دارای فرکانس و طول موج است.

یخ اسپین

کریستال‌های یخ اسپین کوانتومی Pr2Hf2O7 که در این بررسی به کار رفته‌اند.

تقریبا ۲۰۰ سال بعد، فیزیک‌دان اسکاتلندی به نام جیمز کلرک مکس ول، توانست به بخشی از این سؤال پاسخ دهد، او فهمید نور از میدان‌های مغناطیسی و الکتریکی متناوب تشکیل شده است. در نهایت در قرن بیستم و در آزمایش‌های اینشتین این نتیجه به دست آمد که نور از ذرات بنیادی به نام فوتونتشکیل شده است و رفتار آن‌ مشابه ذرات و امواج است. این کشف الهام‌بخش علم جدید مکانیک کوانتومی شد که در سطح اتمی و زیراتمی به توصیف رفتار ماده و انرژی می‌پردازد.

 

در اواخر قرن بیستم فیزیک‌دان‌ها به بررسی پدیده‌ای به نام emergence یا پدیداری پرداختند. همان‌طور که رفتار گروه‌های بزرگی از مردم با رفتار تک‌تک اعضای گروه متفاوت است، این پدیده هم نشان می‌دهد که ذرات می‌توانند در گروه‌های بزرگ‌تر رفتارهای غیرمنتظره‌ای را از خود نشان دهند این رفتارهای غیرمنتظره می‌توانند از قوانین جدید فیزیکی پرده بردارند یا زمینه‌ای جدید برای قوانین قدیمی به وجود بیاورند؛ اما در نهایت این سؤال مطرح می‌شود: آیا نور ظاهرشونده یا پدیدارشونده وجود دارد؟

پروژه‌ی پروفسور نیک شانون و همکاران او در سوئیس و ایالات متحده متمرکز بر یک گروه عجیب از سیستم‌های مغناطیسی به نام یخ اسپینی است، این ماده که از شکل‌های متداول مرتبه‌ی مغناطیسی می‌گریزد، پنجره‌ای جدید به‌سمت دنیای کوانتوم باز کرده است.

در مواد مغناطیسی معمولی مثل آهنربای یخچال، اتم‌های مغناطیسی یک میدان مغناطیسی کوچک را ایجاد کرده و برای ساخت میدان‌های مغناطیسی بزرگ‌تر با یکدیگر همکاری می‌کنند در نتیجه آهنربا می‌تواند اجزای فلزی را به خود جذب کند. این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که میدان‌های مغناطیسی کوچک بر اساس مرتبه‌ی مغناطیسی با اتم‌های مختلف در ارتباط هستند بنابراین در یک جهت قرار می‌گیرند. با این حال، در یخ اسپینی، اتم‌ها به صورت مغناطیسی مرتب نمی‌شوند بلکه برای تولید یکمیدان مغناطیسی متناوب در مقیاس اتمی با یکدیگر همکاری می‌کنند.

اخیرا دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که آثار کوانتومی در دماهای پائین می‌توانند منجر به تولید یک میدان الکتریکی پدیدارشونده در یخ اسپینی شوند که نتیجه‌ی فوق‌العاده‌ای را به دنبال دارد: میدان‌های مغناطیسی و الکتریکی پدیدارشونده برای تولید القاهای مغناطیسی که درست مثل فوتون‌های نوری رفتار می‌کنند، با یکدیگر ترکیب می‌شوند. به‌گفته‌ی پروفسور شانون:

رفتار آن درست مثل نور است اما نمی‌توانید با چشم آن را ببینید. فرض کنید کریستال یخ اسپینی مثل جهان کوچکی باشد که قوانین طبیعی خود را دارد و شما از بیرون به آن نگاه می‌کنید. چطور می‌توانید به اتفاقات داخل آن پی ببرید.

یخ اسپینی

نمایش تئوری گرافیکی پراکندگی نوترونی در یخ اسپینی کوانتومی. به نقاط دستگیره‌ای دقت کنید، یک الگوی گره کراواتی از بازتاب نوترونی به وجود آمده است.

در سال ۲۰۱۲، پروفسور شانون و یکی از دانشجویان دکترای او، اوون بنتون از طریق نوسان نوترونی خارج از اتم‌های مغناطیسی داخل کریستال، روشی برای کشف نور داخل یخ اسپین کوانتومی ارائه کردند. آن‌ها در کریستال‌ها شاهد یک اثر اختصاصی در روش جذب انرژی نوترون‌ها بودند که علامتی برای وجود الکترودینامیک‌های پدیدارشونده‌ی یخ اسپین کوانتومی بود. مؤلفه‌ها در یکی از مقالات مجله‌ی Nature Physics معرفی شده، گزارش‌ کرده‌اند که این اثر در ماده‌ای به نام پرازئودیمیم هافنات (Pr2Hf2O7)هم مشاهده شده است.

یافتن آثار نور پدیدارشونده در یک ماده‌ی واقعی بسیار چالش‌برانگیز است و مستلزم کار با کریستال‌های تمیز و بی‌نقص در دماهای پائین مثل ۵۰ میلی‌کلوین (کمتر از یک‌دهم درجه بالای صفر مطلق) است. یک تیم پژوهشی با رهبری دکتر رومین سیبیل از مؤسسه‌ی پاول شرر (PSI) در سوئیس در یک پژوهش مشترک با دانشگاه وارویک بریتانیا برای تست این فرضیه به بررسی کریستال بی‌نقص از مواد یخ اسپین کوانتومی پرداخت.

یخ اسپینی مشابه نمونه‌ی کوچک شده‌ی جهان است

سیبیل برای استفاده از طیف‌سنج‌های نوترونی این کریستال را به مؤسسه‌ی اروپایی لاو لانگوین (ILL) در گرنوبل فرانسه و همچنین آزمایشگاه ملی اوک ریج (ORNL) برد. تیم سیبیل در یک آزمایش به شدت چالشی از یک آرایه‌ی ۹۶۰ تایی آینه‌های بزرگ با پوشش آهنی، کبالت و آلیاژ‌های وانادیوم استفاده کرد که انواع مختلف نوترون‌ها را منعکس می‌کردند، این فرآیند در مؤسسه‌ی PSI هم توسعه یافته و از واسطه‌ی HYPSEC برای دستیابی به یک تحلیل سه‌بعدی از الگوهای بازتاب استفاده کرد.

این آزمایش همراه با نگاشت دقیق نوترون‌های پراکنده با استفاده از واسطه‌ی ILL امکان اندازه‌گیریپلاریزاسیون (قطبی‌سازی) ذرات پراکنده و نگاشت آثار انرژی آن ذرات را فراهم می‌کند. نظریه‌ی دکتر بنتون و پروفسور شانون شباهت عجیبی با نگاشت‌های آزمایشگاهی انرژی دارد. نمایش گرافیکی بازتاب نوترونی نقاطی موسوم به گیره را نمایش می‌داد که ویژگی‌های اختصاصی یخ اسپینی کوانتومی هستند. وقتی یخ اسپینی در دماهای پایین اسکن شد، نقاط گیره‌ای با آزاد کردن نور پدیدارشونده ناپدید شدند.

یان هم روی این نظریه کار کرد و برای تعیین سرعت نور پدیدارشونده به تحلیل داده‌های آزمایشگاهی پرداخت (میانگین ۳.۶ متر بر ثانیه که برابر با چهار ساعت دویدن یک شخص در ماراتون است). فوتون‌های نور طبیعی (نور آفتاب) می‌توانند همین مسافت را در کمتر از یک‌هزارم ثانیه طی کنند. به گفته‌ی هان

شگفت‌انگیز است؛ این ماده مثل یک جهان کوچک رفتار می‌کند و ذرات نوری و باردار خود را دارد.

 به گفته‌ی شانون در حال حاضر بدون تکیه بر مکانیک کوانتومی هیچ روشی برای توصیف این نتایج وجود ندارد؛ بنابراین تنها نتیجه‌ی قابل مشاهده نور پدیدارشونده است.



تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مدل‌های استاندارد بی‌ام‌و  از جعبه‌دنده‌های خودکار معمولی استفاده می‌کنند اما مدل های قوی‌تر این شرکت که با کد M شناخته می‌شوند دارای جعبه‌دنده‌های دبل کلاچ هستند. عملکرد گیربکس دبل کلاچ کمی متفاوت با جعبه‌دنده‌ دستی است. برای مثال هیچگونه حالت پارک در جعبه‌دنده‌های دبل کلاچ بی‌ام‌و جود ندارد. با این وجود اما بی‌ام‌و می‌گوید که این جعبه‌دنده‌ها از نظر سادگی همانند یک جعبه‌دنده‌ی دستی معمولی هستند.

حال، این سوال پیش می‌آید که اگر حالت پارک وجود ندارد، پس چگونه می‌توان خودرو را پس از ایست کامل، در حالت پارک قرار داد؟ برای اینکار تنها کافی است تا دسته دنده را در حالت درایو (D) قرار داده و پیشرانه خودرو را خاموش کنید. به این ترتیب جعبه دنده به صورت خودکار در حالت پارک قرار خواهد گرفت.

BMW M3

بی‌ام‌و جعبه‌دنده‌های دبل کلاچ را در مدل‌های M به کار می‌برد و این جعبه‌دندهها را با نام DCT که مخفف dual clutch transmission است معرفی می‌کند. به گفته‌ی بی‌ام‌و این جعبه‌دندهها همگی مزایای جعبه‌دنده‌های خودکار و دستی را با هم دارند. برای مثال، جعبه‌دندهی دبل کلاچ بی‌ام‌و از یک سیستم برنامه ریزی هوشمند برای کنترل دنده در سرعت‌های پایین بهره‌مند است. از آنجایی که این جعبه‌دندهها فاقد مبدل گشتاور هستند به همین خاطر در سرعت‌های پایین ممکن است خودرو دچار کمبود گشتاور شود. به همین خاطر بی‌ام‌و از یک سیستم هوشمند در این جعبه‌دندهها استفاده کرده است تا کنترل خودرو را آسان‌تر کند. به این نحو، وقتی شما پدال ترمز را رها می‌کنید، خودرو شروع به حرکت نمی‌کند و نیاز دارید تا حتما  پدال گاز را فشار دهید؛ پس این جعبه‌دندهها را می‌توان همانند نمونه‌های دستی دانست.

dual clutch transmission

در هنگام حرکت، اگر پای خود را از روی پدال گاز بردارید، خودرو متوقف نمی‌شود و به حرکت خود با سرعتی در حدود ۴ یا ۵ کیلومتر بر ساعت ادامه می‌دهد. یک کلید نیز در کنار اهرم تعویض دنده‌ی این خودروها وجود دارد که روی آن کلمه‌ی Drive Logic به چشم می‌خورد. با استفاده از این کلید می‌توانید سرعت تعویض دنده‌‌ي خودرو را تغییر دهید. برای مثال در رانندگی عادی که نیاز دارید خودرو راندمان خوبی داشته باشد، تنها نیاز است این کلید را بر روی حالت نرمال قرار دهید تا تعویض دنده‌های بسیار نرم و بدون تنش را تجربه کنید. در هنگام رانندگی در پیست نیز می‌توانید این کلید را سه بار فشار دهید تا تعویض دنده در حالت اسپرت قرار گیرد.

 برای دیدن عملکرد این جعبه دنده پیشنهاد می‌کنیم حتما ویدئوی زیر را تماشا کنید.

 

 


تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در ماه ژانویه، سامسونگ اعلام کرد که محصول خاصی برای عرضه در سال جاری میلادی در دست توسعه‌ دارد؛ البته کره‌ای‌ها به گلکسی ایکس یا هر نام دیگری اشاره نکردند و صرفا اظهار داشتند که پنل‌ نمایشگر خمیده‌ای در اختیار دارند و از آن‌ در سال جاری استفاده خواهند کرد. امروز گزارشی در کشور کره منتشر شد که در آن به نقل از منابع نزدیک به سامسونگ، ادعا شده بود که Galaxy X اوایل سال آینده‌ی میلادی و با قیمت بسیار بالای حدود ۲ میلیون وان (۱۸۰۰ دلار) روانه‌ی بازار خواهد شد.

بر اساس گزارش منتشرشده، پیمانکاران طرف قرارداد سامسونگ و زیرمجموعه‌های آن از اواخر سال جاری میلادی، سخت‌افزار مورد نیاز این شرکت و دستگاه‌های مونتاژ آن‌ را تأمین خواهند کرد. پیش‌بینی می‌شود که عرضه‌ی گلکسی ایکس از اوایل سال ۲۰۱۹ آغاز خواهد شد. تاکنون ویدیوها و تصاویر مفهومی متعددی از گلکسی ایکس و ظاهر احتمالی آن در فضای مجازی منتشر شده است؛ اما صرف‌ نظر از این تصاویر، در حال حاضر به‌طور قطع نمی‌دانیم با چه محصولی طرف خواهیم بود. به‌ نظر می‌رسد در تمام خبرها، شایعات و گزارش‌های منتشرشده درباره‌ی دستگاه مورد انتظار سامسونگ، بهره‌گیری آن از نمایشگر OLED با ابعاد ۷.۲ اینچی مشترک باشد.

در حال حاضر اظهار نظر درباره‌ی آنکه آیا کره‌ای‌ها به‌طور حتم قصد عرضه‌ی گلکسی ایکس با برچسب قیمتی ۱۸۰۰ دلاری را دارند یا خیر، کمی زود است. امروزه تصور آنکه گوشی هوشمندی با چنین قیمت بالایی روانه‌ی بازار شود، کمی دور از ذهن به‌ نظر می‌رسد؛ حتی اگر این گوشی هوشمند از نمایشگر منعطف و تاشو بهره ببرد.

نظر شما در این خصوص چیست؟ آیا تعیین چنین قیمتی منطقی به‌ نظر می‌رسد؟



تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سامیانگ از جدیدترین لنز  ۲۴ میلی‌متری خود با گشودگی گشودگی دیافراگم F/2.8 مخصوص مانت دوربین‌های فول فریم FE سونی رونمایی کرد. این شرکت در اواسط سال ۲۰۱۷ لنز ۳۵ میلی‌متری با گشودگی دیافراگم F/2.8 را نیز معرفی کرده و لنز جدید سامیانگ/روکینون در ادامه‌ی طراحی و تولید لنز قبلی به بازار معرفی شده است. 

 

لنز جدید ۲۴ میلی‌متری با گشودگی دیافراگم F/2.8 سامیانگ مجهز به سیستم فوکوس خودکار سریع، بی‌صدا و دقیق، مخصوص مانت دوربین‌های سونی طراحی شده است و با حداقل فاصله‌ی کانونی ۰.۲۴ متری (۰.۷۹ فوت) امکان عکاسی در سفر، انجام فعالیت‌های ورزشی و مناظر طبیعی را برای کاربر فراهم می‌کند. از نظر ابعاد، لنز جدید دارای طولی برابر ۳.۷ سانتی‌متر (‌۱.۴۶ اینچ) و وزنی برابر ۹۳ گرم برخوردار است و جای زیادی در کیف دوربین شما اشغال نمی‌کند.

Ultra Multi-Coating در قسمت جلویی دوربین باعث می‌شود تصویری با شفافیت و وضوح خوب و بدون انعکاس نور و اعواج و انحراف گرفته شود. تصاویری که مشاهده می‌کنید، با لنز ۲۴ میلی‌متری سامیانگ با F/2.8 گرفته شده است:

لنز ۲۴ میلی‌متری F/2.8 ٰسامیانگ در جولای ۲۰۱۸ با قیمت ۳۹۹ دلار به بازار عرضه خواهد شد.



تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1038 1039 1040 1041 1042 ... 3356 صفحه بعد