در تکنولوژی‌های تصویربرداری مانند MRI و سی‌تی اسکن، تصاویر نهایی حاصل مجموعه ای از برش‌ها هستند که توسط پرینتر سه‌بعدی قابل چاپ و مشاهده می‌شوند؛ اما فرایند دستیابی به آستانه‌ی اسکن‌های پزشکی به‌منظور تعریف اشیائی که باید چاپ شوند، پیش از اندازه گران و وقت‌گیر است (یعنی جدا کردن تصویر شیء مورد نظر از میان انبوه اشیاء موجود در تصویر) . در روشی جدید، داده‌های پزشکی به بیت‌مپ‌های (بیت‌مپ: نوعی فرمت تصویر) پردازش‌شده‌ی خاصی تبدیل می‌شوند و از این راه در زمان کمی مدل‌های سه‌بعدی معمول از اطلاعات بیمار چاپ می‌شود. دیترینگ یک روش گرافیکی کامپیوتری برای ترکیب چند نقطه و ایجاد عکس است.

تصویر سه بعدی از مغز استیون کیتینگ

این مدل سه‌بعدی پرینت‌شده از جمجمه و مغز استیون کیتینگ به وضوح تومور و دیگر جزئیات دقیق را نشان می‌دهد.

تصور کنید بتوانید مدل فیزیکی مغز خود را با تمام ویژگی های منحصربه‌فردش، در دستان خود بگیرید! این تنها یک بخش طبیعی از زندگی دکتر استیون کیتینگ است. در ۲۶ سالگی توموری به اندازه‌ی توپ بیسبال از مغز او جدا شد. در آن زمان او یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی در آزمایشگاه MIT Media بود. اما کیتینگ کنجکاو بود که بداند مغز او قبل از برداشتن تومور به چه صورت بوده است و با هدف درک بهتر تشخیص و گزینه‌های درمان، شروع به جمع‌آوری داده‌های پزشکی کرد و مشغول به پرینت سه‌بعدی و سی‌تی اسکن شد؛ اما از آنجا که این کارها بسیار زمان‌بر و پ زحمت بود و او قادر نبود ویژگی‌های مهمی را که به دنبالشان بود، با دقت تشخیص بدهد، ناامید شد.

استیون کیتینگ و پرینت سه بعدی تومور مغزشاستیون کیتینگ با کپی سه‌بعدی تومور مغزش

کیتینگ ملاقاتی با برخی از همکاران گروه خود شامل اعضای مؤسسه‌ی ویز در دانشگاه هاروارد داشت. آن‌ها در حال بررسی روش جدیدی برای پرینت سه‌بعدی نمونه‌های بیولوژیکی بودند. احمد حُسنی، که در آن زمان پژوهشگر مؤسسه‌ی ویز بود، گفت:

هیچ وقت برای ما اتفاق نیفتاده بود که از این روش برای آناتومی بدن انسان استفاده کنیم تا زمانی که استیون آمد پیش ما و گفت: بچه‌ها، این داده‌های من است، چه کار می‌توانیم بکنیم؟

حاصل این همکاری بی‌مقدمه که پژوهشگران دیگری نیز در آن شرکت کردند، تکنیکی است که با آن می‌شود تصاویر حاصل از MRI، سی تی اسکن و دیگر اسکن‌های پزشکی را به‌سادگی و با سرعت تبدیل به مدل‌های فیزیکی با جزئیات بی‌سابقه کرد. این مطالعه در 3D Printing and Additive Manufacturing گزارش شده است.

بت ریپلی استادیار رادیولوژی دانشگاه واشنگتن می‌گوید:

زمانی که من قابلیت این تکنولوژی را دیدم، بسیار شگفت‌زده شدم. تکنولوژی مدل‌های پرینت‌شده‌ی سه‌بعدی بسیار دقیقی ایجاد می‌کند و با کمی کار دستی، پرینت سه‌بعدی را به‌عنوان ابزاری برای پژوهش و تشخیص در حوزه‌ی پزشکی در دسترس پژوهشگران قرار می‌دهد.

پرینت سه بعدی قلب بت ریپلی

بت ریپلی با یک مدل سه‌بعدی از قلبش

در تکنولوژی‌هایی همچون MRI و سی تی اسکن، تصاویری با وضوح بالا تولید می‌شود؛ این تصاویر حاصل مجموعه‌ای از برش‌هایی است که جزئیات ساختار درون بدن انسان را نشان می‌دهند و منبع ارزشمندی برای ارزیابی و تشخیص بیماری‌های پزشکی به‌شمار می‌روند.

بیشتر پرینترهای سه‌بعدی مدل‌های فیزیکی را طی فرایندی لایه‌به‌لایه می‌سازند، بنابراین تهیه‌ی لایه‌های تصاویر پزشکی برای ایجاد یک ساختار نهایی تعاملی آشکار بین این دو تکنیک است. اگرچه این جا یک مشکل وجود دارد: تکنولوژی‌هایMRI و سی تی اسکن تصاویری با چنان جزئیات زیاد فراهم می‌کنند که اشیاء مورد نظر باید از بافت‌های اطراف جدا و تصویری واضح برای تشخیص و چاپ تبدیل شوند. این کار طی فرایند بسیار زمان‌بری که بخش‌بندی تصویر نامیده می‌شود، انجام می‌شود. در این فرایند یا یک رادیولوژیست به‌صورت دستی اشیاء مورد نظر را در قطعه‌های عکس دنبال می‌کند (گاهی صدها عکس برای یک نمونه)؛ یا طی فرآیند آستانه‌گذاری اتوماتیک با کامپیوتر این کار انجام می‌شود. در حالت اتوماتیک، یک برنامه‌ی کامپیوتری به‌سرعت مناطقی را که دارای پیکسل‌هایی در مقیاس خاکستری هستند، بر اساس یک سایه‌ی خاکستری که به‌عنوان آستانه‌ی سیاه و سفید در نظر گرفته شده است، به رنگ سیاه یا سفید تبدیل می‌کند.

اگرچه مجموعه داده‌های تصویری پزشکی اغلب حاوی اشیائی هستند که دارای شکل نامنظم و ناواضح بوده و مرزهای مشخصی ندارند؛ به‌عنوان یک پیامد، آستانه‌گذاری اتوماتیک (یا حتی بخش‌بندی دستی) اندازه‌ی یک شی را یا بیش از حد یا کمتر از حد نشان می‌دهند و موجب از بین رفتن جزئیات مهمی می‌شوند.

 

روش جدید که توسط نویسندگان این مقاله عنوان شده است، متخصصین دو حوزه را بهره‌مند می‌سازد و روشی سریع و بسیار دقیق برای تبدیل عکس‌های پیچیده به فرمتی است که به راحتی قابل تبدیل به اشیاء سه‌بعدی چاپی شود. کلید این پردازش، پرینت تصاویر با فرمت بیت‌مپ دیترینگ شده است؛ یک فرمت دیجیتالی که در آن هر پیکسل از یک عکس در مقیاس خاکستری تبدیل به یک سری از نقاط سیاه‌و‌سفید می‌شود و این تراکم پیکسل‌های سیاه است که سایه‌های مختلف خاکستری را تعریف می‌کند؛ به‌جای اینکه فقط تفاوت رنگ خود پیکسل‌ها در نظر گرفته شود.

مشابه حالتی که درمورد عکس‌های روزنامه‌ی سیاه و سفید از اندازه‌های متفاوت نقطه‌های جوهر مشکی برای نشان دادن سایه‌ها استفاده می‌شود، هر چه در یک منطقه‌ی خاص پیکسل سیاه بیشتری موجود باشد، آن منطقه تیره‌تر به نظر می‌رسد. با ساده کردن تمام پیکسل‌های سایه‌های مختلف خاکستری به ترکیبی از پیکسل‌های سیاه و سفید، عکس بیت‌مپ دیتر شده‌ ایجاد می‌شود. حال با یک پرینتر سه‌بعدی می‌توان به‌طور سریع و دقیق تصاویر پیچیده‌ی پزشکی را با استفاده از دو ماده‌ی مختلف که تمام تفاوت‌های ظریف داده‌های اولیه را حفظ می‌کند، چاپ کرد.

پژوهشگران از روش پرینت سه‌بعدی مبتنی بر بیت‌مپ برای ایجاد مدل‌هایی از مغز و تومور کیتینگ که در آن جزئیات موجود در داده‌های خام MRI از فاصله‌ی ۲۵سانتی‌متری توسط چشم انسان قابل تشخیص باشد، استفاده کردند. پژوهشگران با استفاده از همین روش موفق به چاپ یک مدل از دریچه‌ی قلب یک انسان با استفاده از مواد متفاوت برای بافت دریچه و پلاک‌های معدنی که درون دریچه شکل گرفته بود، شدند. این مدل به‌طور دقیق ویژگی‌های مکانیکی قلب را نشان می‌دهد و بینش جدیدی در مورد اثرات حقیقی پلاک‌ها روی عملکرد قلب فراهم می‌کند.

ویور نویسنده‌ی مسئول مقاله می‌گوید:

روش ما نه‌تنها امکان می‌دهد مدل‌های پزشکی با سطوح بالایی از دقت پرینت شود؛ بلکه موجب صرفه‌جویی قابل توجهی در زمان و هزینه هم می‌شود. برای مثال قطعه‌بندی دستی سی تی اسکن یک پای سالم انسان با تمام ساختارهای استخوانی، مغز استخوان، تاندون‌ها، ماهیچه‌ها، بافت‌های نرم و پوست، بیش از ۳۰ ساعت زمان می‌برد؛ حتی اگر این کار توسط یک فرد حرفه‌ای انجام شود، ولی ما با روش جدید قادریم این کار را در کمتر از یک ساعت انجام دهیم.

پژوهشگران امیدوارند که روش آن‌ها به‌همراه پرینت سه‌بعدی، ابزاری مناسب برای آزمون‌ها و تشخیص‌ها، آموزش بیمار و درک بدن انسان شود.

حُسنی می‌گوید:

اکنون برای بیمارستان‌ها استخدام تیمی از متخصصان برای پرینت سه‌بعدی و قطعه‌بندی تصاویر پزشکی بسیار هزینه‌بر است و ما امیدواریم این شرایط تغییر کند.

برای ایجاد چنین شرایطی، لازم است که برخی از عناصر ثابت حوزه‌ی پزشکی نیز تغییر کند. بیشتر اطلاعات بیماران برای صرفه‌جویی در فضای سرور بیمارستان به‌حالت فشرده نگهداری می‌شوند بنابراین اغلب، دسترسی به فایل‌های خام MRI و سی تی اسکن مورد نیاز برای چاپ سه‌بعدی دشوار است. علاوه بر این برای موفق شدن این کار، نیاز به دستگاه‌های پیشرفته‌تری در زمینه‌ی پرینت سه‌بعدی است. بسته‌های نرم افزاری ویژه‌ای نیز باید برای این کار طراحی شود. با وجود همه‌ی این موانع، پژوهشگران اطمینان دارند که یافته‌های آن‌ها دارای ارزش زیادی برای جامعه پزشکی است. ویورمی‌گوید:

من تصور می‌کنم طی پنج سال آینده روزی می‌رسد که هر بیماری که برای یک MRI یا سی تی اسکن معمولی، به پزشک مراجعه می‌کند، می‌تواند یک مدل سه‌بعدی از داده‌های مربوط به بیماری خود را طی مدت زمان کوتاهی در اختیار بگیرد.

کیتینگ که طرفدار دسترسی بیماران به داده‌های پزشکی خود است و هنوز برای اینکه بیند که پس از جراحی درون مغزش چه اتفاقی افتاده است و مطمئن شود که تومور برنگشته است، از اسکن‌های MRI خود، مدل‌های سه‌بعدی چاپ می‌کند، می‌گوید:

توانایی درک اینکه درون بدن شما چه می‌گذرد و اینکه آن را در دستهای خود بگیرید و تاثیر درمان را ببینید به‌طور باور نکردنی نیرو بخش است.

مدیر مؤسسه ویز می‌گوید:

کنجکاوی یک از بزرگ‌ترین مشوق‌های ابداع است به‌خصوص اگر جستجو در بین موضوعات و مؤسسات مختلف باشد. مؤسسه ویز افتخار دارد که فضایی است که در آن این نوع اختراعات بین رشته‌ای شکوفا می‌شود.



تاريخ : دو شنبه 21 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

۱۷ سال پیش، در تاریخ ۴ فروردین ۱۳۸۰، شرکت اپل اولین نسخه از سیستم‌ عامل Mac OS X (حرف X در واقع عدد رومی و معادل ۱۰ است) را معرفی کرد که یک تغییر اساسی به‌شمار می‌رفت. این سیستم‌ عامل خیلی سریع به دلیل سادگی، زیبایی ظاهری، فناوری‌های پیشرفته، اپلیکیشن‌های متنوع، امنیت و گزینه‌های دسترسی سریع، شهرت یافت. ویژگی‌هایی نظیر اسپات‌لایت، آی‌کلاد و... باعث شدند OS X مورد توجه کاربران و کارشناسان قرار بگیرد. همچنین به دلیل یکپارچگی عالی سیستم‌ عامل با سخت‌افزارهای تولیدی اپل، کاربران به‌سادگی می‌توانستند کارهای خود را انجام دهند. OS X خیلی سریع و ناخواسته به یک برند برای شرکت اپل و مجموعه‌ی مک تبدیل شد و اکنون که ۱۴ نسخه‌ی جدیدتر آن نیز عرضه شده است، محبوبیت بیشتری دارد. Mac OS پس از عرضه‌ی سیستم‌ عاملiOS، کامل‌تر شد؛ زیرا از آی‌او‌اس الهام گرفت و اکنون این دو سیستم‌ عامل حداقل از نظر ظاهر، بیشترین شباهت را به یکدیگر دارند.

در این مطلب می‌خواهیم نگاهی به تمام نسخه‌های این سیستم‌ عامل که پس از سال ۱۳۸۰ عرضه شدند - از جمله نسخه موهاوی که قرار است امسال عرضه شود- بیاندازیم تا ببینیم Mac OS چگونه طی این مدت تکامل یافته است.

چیتا یا OS X 10

اولین نسخه از سیستم‌ عامل OS X با نام چیتا (Cheetah) شناخته می‌شود و نسخه ۱۰ به‌شمار می‌رود. چیتا یک به‌روزرسانی بسیار بزرگ از سیستم‌ عامل کلاسیک Mac OS 9 است و به‌نوعی جانشین نسخه کلاسیک به‌شمار می‌رود. چیتا اواخر سال ۱۳۷۹ و در جریان رویداد Macworld Expo در سان فرانسیسکو معرفی شد. به همراه معرفی چیتا، اپل از رابط کاربری آکوا نیز پرده برداشت و دیگر خبری از آن ظاهر کلاسیک نبود. در رابط کاربری آکوا، دکمه‌های تغییر اندازه‌ی پنجره‌ها، رنگی شدند و آیکون‌ها نیز ظاهری واقعی‌تر پیدا کردند.

cheetah

اپل در کنار معرفی ویژگی‌های مختلف چیتا، از نوار داک (Dock) نیز رونمایی کرد که یکی از عناصر مهم در زیبایی این سیستم‌ عامل به‌شمار می‌رود و همچنان این سیستم‌ عامل بخشی از زیبایی خود را مدیون داک است. تعدادی از اپلیکیشن‌های مدرن مانند Mail ،Address Book و TextEdit در جریان رونمایی از چیتا معرفی شدند.

پوما یا OS X 10.1

نسخه ۱۰.۱ از سیستم‌ عامل OS X با نام پوما (Puma) شناخته می‌شود که در سال ۱۳۸۰ و در جریان رویداد Macworld Expo در نیویورک معرفی شد. پوما یک به‌روزرسانی نسبتاً مهم بود که امکان جابه‌جایی سریع‌تر میان منوها را به ارمغان آورد و فرآیند ورود به سیستم‌ عامل نیز سریع‌تر از گذشته شد. برخی از تنظیمات اختیاری و پیکربندی‌ها مانند امکان جابه‌جایی داک، منوهای جدیدی برای کنترل میزان بلندی صدا و کنترل عمر باتری نیز اضافه شدند. آی‌تیونز (iTunes) به همراه نسخه پوما با سیستم‌ عامل یکپارچه شد که توانایی رایت سی‌دی نیز داشت و می‌توانست فیلم‌های دی‌وی‌دی را پخش و از دوربین‌ها و پخش‌کننده‌های موسیقی پشتیبانی کند.

puma

ویژگی پخش دی‌وی‌دی در این نسخه از سیستم‌ عامل، iDVD نام داشت که در آن زمان برای کاربران کارایی بسیاری داشت.

جگوار یا OS X 10.2

اگرچه برای نسخه‌های قبلی نیز از نام گربه‌های وحشی استفاده شده بود؛ اما هیچ‌گاه با استفاده از این نام‌ها بازاریابی نشدند تا این‌که بالاخره OS X Jaguar عرضه شد و این روند تغییراتی به خود دید. جگوار، سال ۱۳۸۱ در جریان رویداد Macworld Expo در شهر نیویورک رونمایی شد. جگوار یک نسخه‌ی انقلابی نبود و اپل تمرکز خود را روی به‌روزرسانی ویژگی‌های موجود گذاشته بود. به‌عنوان مثال، در اپلیکیشن Mail، قابلیتی اضافه شد که ایمیل‌های اسپم را از سایر ایمیل‌ها تفکیک می‌کرد و آن‌ها را در پوشه‌ای به نام junk قرار می‌داد. اپلیکیشن iChat به‌صورت پیش‌فرض به همراه نسخه جگوار عرضه شد و به‌عنوان یک اپلیکیشن پیام‌رسان پیش‌فرض در اختیار کاربران قرار گرفت. این اپلیکیشن با برخی از ویژگی‌های پیام‌رسان AOL یکپارچه شده بود.

jaguar

در به‌روزرسانی جگوار، فایندر (مشابه This PC‌ در رایانه‌های ویندوزی) به قابلیت جستجوی یکپارچه مجهز شده بود؛ همچنین OS X 10.2 امکان بزرگنمایی نمایشگر را فراهم آورد و کاربران می‌توانستند به کمک دستورات صوتی، اپلیکیشن‌های مختلف را اجرا کنند.

پانتِر یا OS X 10.3

به‌روزرسانی پانتِر (Panther) سال ۱۳۸۲ در جریان کنفرانس سالانه توسعه‌دهندگان اپل (WWDC) معرفی شد. این به‌روزرسانی یک ویژگی جدید به نام Exposé به همراه داشت که به کاربران اجازه می‌داد تمام پنجره‌های باز سیستم‌ عامل، تمام پنجره‌های باز از یک برنامه‌ی خاص یا فایل‌های روی دسکتاپ را به‌صورت یک‌جا مشاهده کنند. اپلیکیشن iChat AV نیز به سیستم‌ عامل اضافه شده بود که در کنار پیام‌های متنی امکان برقراری تماس صوتی و تصویری به کاربران می‌داد. اپل در به‌روزرسانی پانتِر، به پشتیبانی از مرورگر اینترنت اکسپلورر مایکروسافت خاتمه داد و به‌جای آن،سافاری به‌عنوان مرورگر پیش‌فرض انتخاب شد.

panther

در به‌روزرسانی پانتِر، FileCault نیز وجود داشت که می‌توانست هارد درایوها را با کلیدهای ۱۲۸ بیتی کدگذاری کند. Font Book نیز به‌عنوان یک اپلیکیشن ساده، با سیستم‌ عامل یکپارچه شد تا امکان مدیریت تمام فونت‌های سیستم را در اختیار کاربران بگذارد. فایندر نیز تغییراتی جزئی داشت و به کاربران امکان دسترسی ساده‌تر به درایو‌ها، شبکه‌ها و پوشه‌ها می‌داد.

تایگِر یا OS X 10.4

اپل، به‌روزرسانی تایگِر (Tiger) را سال ۱۳۸۳ در کنفرانس WWDC معرفی کرد. در این به‌روزرسانی، یک کلاینت جستجوی یکپارچه به نام اسپات‌لایت (Spotlight) قرار داشت و کاربران می‌توانستند از طریق نوار منو، فایل‌ها، ایمیل‌ها، مخاطبان، تصاویر و اپلیکیشن‌ها را به‌سادگی جستجو کنند. ویجِت‌هایی نیز اضافه شده بودند که می‌توانستند اطلاعات آب و هوا، پرواز و ... را در اختیار کاربر بگذارند. در این به‌روزرسانی، سافاری به ویژگی RSS مجهز شده بود و iChat می‌توانست تا ۴ نفر را در تماس‌های تصویری گروهی و ۱۰ نفر را در تماس‌های صوتی گروهی پشتیبانی کند.

OS X 10.4 اپلیکیشن‌های Automator و VoiceOver را نیز به همراه داشت. Automator اپلیکیشنی است که وظایف انجام یکسری کارها را به‌صورت خودکار بر عهده دارد؛ به‌عنوان مثال، می‌تواند تعداد زیادی از فایل‌ها را به‌صورت هم‌زمان تغییر نام دهد یا اندازه‌ی چندین تصویر را به‌صورت هم‌زمان تغییر دهد. VoiceOver اپلیکیشنی است که یک بستر را برای انجام کارهای مختلف فراهم می‌آورد. به‌عنوان مثال، گزینه‌هایی جهت بزرگنمایی دارد، امکان کنترل صفحه کلید را فراهم می‌کند و قابلیت‌هایی نیز برای نوشتن توضیح در کنار متون انگلیسی روی صفحه دارد.

tiger

پس از آن‌که اپل به استفاده از پردازنده‌های X86 اینتل روی آورد، OS X Tiger به نخستین سیستم‌ عاملی تبدیل شد که از معماری اپل-اینتل پشتیبانی می‌کرد. همچنین تا ۳۰ ماه پس از عرضه‌ی تایگِر، به‌روزرسانی جدیدتری از سوی اپل معرفی نشد.

لئوپارد یا OS X 10.5

به‌روزرسانی لئوپارد (Leopard) بزرگ‌ترین به‌روزرسانی منتشرشده برای OS X به‌شمار می‌رود که در سال ۱۳۸۵ در کنفرانس WWDC معرفی شد و به‌نوعی نرم‌افزار اپل را بازتعریف کرد. رابط کاربری لئوپارد کاملاً مدرن بود و ظاهری سه‌بعدی داشت. منوهای نیمه شفاف، سایه پنجره‌های فعال، عمق داشتن عناصر و آیکون‌های جدید باکیفیت، از جمله ویژگی‌های ظاهری این نسخه به‌شمار می‌روند.

در به‌روزرسانی لئوپارد، یک ویژگی جدید به نام Stacks وجود داشت که یک قابلیت برای گروه‌بندی است و می‌تواند فایل‌ها را در حالت fan (همان نمایش لیستی است با این تفاوت که صرفاً گزیده‌ای از بهترین پوشه‌ها یا فایل‌ها را نشان می‌دهد) یا grid روی داک نمایش دهد. رابط کاربری بخش ناوبری فایندر نیز به‌طور کامل دچار تغییر شد. Quick Look یکی دیگر از قابلیت‌های نسخه لئوپارد بود که اجازه‌ی پیش‌نمایش آیتم‌ها را به کاربران می‌داد. قابلیت Spaces به کاربران اجازه می‌داد پنجره‌های اپلیکیشن‌های مختلف را در بیش از یک دسکتاپ مجازی گروه‌بندی کنند. در به‌روزرسانی لئوپارد، شاهد حضور یک ابزار تهیه نسخه پشتیبان به نام Time Machine‌ بودیم که به‌صورت خودکار از فایل‌ها پشتیان می‌گرفت و اجازه‌ی بازیابی فایل‌های حذف‌شده را نیز به کاربران می‌داد.

leopard

Boot Camp که کلاینت نرم‌افزاری اپل برای اجرای بومی ویندوز روی مک است، به همراه به‌روزرسانی لئوپارد عرضه شد. در همان سال‌ها، اپل از مک‌بوک و مک‌بوک اِیر جدید خود که بدنه‌ی آلومینیومی یکپارچه داشتند و ترک‌پد آن‌ها از چندین ژست حرکتی هم‌زمان پشتیبانی می‌کرد، رونمایی کرد؛ بنابراین لئوپارد از ژست‌های چند لمسی نیز پشتیبانی می‌کرد اما اپل هیچ‌گاه روی این موضوع مانور نداد.

اسنو لئوپارد یا OS X 10.6

به‌روزرسانی اسنو لئوپارد (Snow Leopard) سال ۱۳۸۸ در جریان کنفرانس WWDC معرفی شد. کاربرانی که از نسخه‌ی لئوپارد استفاده می‌کردند می‌توانستند تنها با پرداخت ۲۹ دلار، به نسخه‌ی اسنو لئوپارد به‌روزرسانی کنند. در این به‌روزرسانی، تمام اپلیکیشن‌های اپل بر پایه کد ۶۴ بیتی بازنویسی شده بودند. Grand Central Dispatch یا به اختصار GCD به همراه این به‌روزرسانی معرفی شد. GCD‌ روشی جدید برای توسعه‌دهندگان نرم‌افزار بود که به کمک آن می‌توانستند اپلیکیشن‌هایی را توسعه دهند که بتوانند روی پردازنده‌های چند هسته‌ای نیز به‌سادگی اجرا شوند. بستر OpenCL که برای اجرای برنامه‌های چندسکویی است، یکی دیگر از ویژگی‌هایی بود که به همراه به‌روزرسانی اسنو لئوپارد معرفی شد.

snow leopard

در OS X 10.6 ویژگی‌های نسخه‌های پیشین همچنان وجود داشتند؛ اما به لطف به‌روزرسانی‌های انجام‌شده، اکنون کارایی بهتری داشتند و سریع‌تر از قبل عمل می‌کردند. به‌عنوان مثال، فرآیند بیرون دادن دیسک سریع‌تر شده بود، ابزار Time Machine می‌توانست خیلی سریع نسخه‌ی پشتیبان تهیه کند، بالا آمدن سیستم‌ عامل و خاموش شدن آن سریع‌تر از قبل بود و حتی نصب سیستم‌ عامل در مدت‌زمان کم‌تری انجام می‌شد. به‌روزرسانی اسنو لئوپارد با وجود ویژگی‌های بیشتر، حجم کم‌تری داشت و تنها ۷ گیگابایت از فضای دیسک را به خود اختصاص می‌داد. اپل بعدها با معرفی اپ استور مک در به‌روزرسانی OS X 10.6.6، امکان نصب سیستم‌ عامل بدون استفاده از دیسک فیزیکی را فراهم آورد.

لایِن یا OS X 10.7

اپل به‌روزرسانی لایِن (Lion-شیر) را در یک رویداد ویژه به نام «Back to Mac» یا بازگشت به مک در سال ۱۳۹۰ رونمایی کرد. پیش‌تر اپل امکان پشتیبانی از ژست‌های حرکتی چندگانه ترک‌پد را به سیستم‌ عامل خود اضافه کرده بود؛ اما همان‌طوری که گفته شد، اپل روی این قابلیت مانور نداد و حالت غیررسمی داشت. با معرفی به‌روزرسانی Lion، اپل رسماً از افزوده شدن این قابلیت خبر داد و گفت که با استفاده از این قابلیت کاربر می‌تواند کارهای مختلفی نظیر بزرگ‌نمایی، تغییر اندازه پنجره‌ها و... را انجام دهد. در این نسخه از سیستم‌ عامل مک، کاربران برای نخستین‌ بار می‌توانستند اپلیکیشن‌ها را در حالت تمام صفحه اجرا کنند.

lion

در OS X 10.7 بسیاری از قابلیت‌هایی که در آی‌او‌اس بودند و همچنین امکان پشتیبانی کامل از اپ استور مک به این نسخه آورده شد. از دیگر ویژگی‌های این نسخه از سیستم‌ عامل مک می‌توان به قابلیت Resume اشاره کرد. این ویژگی به اپلیکیشن‌هایی که به‌صورت تصادفی بسته شده‌اند اجازه‌ی باز شدن مجدد و ادامه‌ی فعالیت می‌دهد.

Mountain Lion یا OS X 10.8

سال ۱۳۹۱ در جریان رویداد WWDC، شرکت اپل به‌صورت رسمی نسخه Mountain Lion (شیر کوهی) سیستم‌ عامل OS X را معرفی کرد. با معرفی این نسخه، اپل عبارت Mac را از ابتدای Mac OS X حذف کرد حتی در وب‌سایت این شرکت نیز نام OS X‌ به تنهایی ذکر شده بود. در این نسخه، آی‌کلاد با بخش‌هایی نظیر ایمیل، مخاطبین، یادآورها، اسناد و یادداشت‌ها در دستگاه‌های مختلفی نظیر مک، آیپد، آیفون و آیپاد تاچ همگام‌سازی و یکپارچه شده بود. در این نسخه نیز الهام‌گیری از آی‌او‌اس ادامه یافت به‌طوری‌که اپلیکیشن iMessage برای نخستین‌ بار به مک آورده شد.

بخش اعلان‌ها، از ویژگی‌های جدید این نسخه از سیستم‌ عامل اپل بود. اکنون کاربران می‌توانستند به‌صورت لحظه‌ای از تمام رویدادهایی که در اپلیکیشن‌های مختلف در حال رخ دادن بودند آگاه شوند. به‌عنوان مثال، هنگام دریافت ایمیل یا پیام جدید، اعلان مربوطه به کاربر نشان داده می‌شد. با انجام یک‌سری به‌روزرسانی‌های جدیدتر، امکان تبدیل دستورات صوتی به متن نیز در این نسخه از سیستم‌ عامل مک فراهم شد و با اضافه شدن یک کلید به اشتراک‌گذاری، این بستر برای کاربر فراهم شد که بتواند به‌سادگی و تنها با یک کلیک، تصاویر، ویدیوها، فایل‌ها یا لینک‌ها را با استفاده از اپلیکیشن ایمیل یا سایر پیام‌رسان‌ها به اشتراک بگذارد.

mount lion

فیسبوک و توییتر به‌صورت پیش‌فرض روی OS X 10.8 نصب شده بودند؛ بنابراین کاربران می‌توانستند بدون باز کردن مرورگر، توییت‌ها یا پیام‌های فیسبوکی خود را ارسال کنند. قابلیت AirPlay Mirroring به‌عنوان یک ویژگی جدید، امکان میرور کردن نمایشگر مک روی اپل‌ تی‌وی را فراهم کرده بود. Game Center نیز می‌توانست بازی‌ها را از آی‌او‌اس به مک بیاورد. در نهایت، قابلیت Gatekeeper‌ از کاربران در مقابل تهدیدات خارجی محافظت می‌کرد و مانع از دانلود و نصب بدافزارهای مخرب می‌شد و در عوض، به کاربران پیشنهاد می‌کرد که تنها از اپ استور مک اپلیکیشن‌های مورد نیاز خود را دانلود و نصب کنند. کاربران می‌توانستند با پرداخت تنها ۱۹.۹۹ دلار، به این نسخه از سیستم‌ عامل مک به‌روزرسانی کنند.

Mavericks یا OS X 10.9

با معرفی این نسخه از سیستم‌ عامل مک در سال ۱۳۹۲، سنت نام‌گذاری بر اساس گربه‌های وحشی نیز کنار گذاشته شد و اپل ترجیح داد که از نام مکان‌های مشهور در کالیفرنیا استفاده کند؛ یعنی همان ایالتی که مقر اصلی شرکت اپل نیز در آن واقع شده است. با معرفی Mavericks، اپل برای نخستین‌ بار iBooks را از آیپد و Maps را از آیفون به سیستم‌ عامل مک آورد. به این ترتیب، کاربران به‌راحتی می‌توانستند مسیرها را از مک به آیفون و بالعکس ارسال کنند. قابلیت جدید Tags به کاربران این امکان را داد تا بتوانند فایل‌ها را با برچسب‌های خاصی دسته‌بندی و میزان اهمیت برچسب‌ها را با رنگ‌های پیش‌فرض تعیین کنند.

mavericks

قابلیت Keychain آی‌کلاد که به همراه OS X 10.9 معرفی شد، می‌توانست فایل‌ها را کدگذاری کند و پس از تشخیص هویت کاربر، بدون نیاز به وارد کردن رمز عبور به او اجازه‌ی دسترسی به فایل‌ها بدهد. با انجام یک‌ سری به‌روزرسانی‌ها روی فایندر، این بخش مهم از سیستم‌ عامل از تب‌های مختلف پشتیبانی می‌کرد که برای کار هم‌زمان در چند نمایشگر، کاربرد بسیاری دارد. بخش اعلان‌ها نیز اکنون از اعلان‌ تعاملی پشتیبانی می‌کرد؛ یعنی بدون نیاز به باز کردن اپلیکیشن پیام‌رسان، کاربر می‌توانست از طریق اعلان، پاسخ خود را ارسال کند. این نسخه از سیستم‌ عامل مک روی مک‌بوک پرو مجهز به نمایشگر رتینا نصب شده بود؛ بنابراین در این دستگاه، اندازه‌ی آیکون‌های سیستم‌ عامل کوچک‌تر بود. برای نخستین‌ بار، اپل این به‌روزرسانی را به‌صورت رایگان در اختیار کاربران خود قرار داد.

یوسمیتی یا OS X 10.10

اپل نسخه‌ی یوسمیتی سیستم‌ عامل مک را در سال ۱۳۹۳ معرفی کرد و ظاهر آن تغییراتی داشت تا با آی‌اواس ۷ هماهنگی بیشتری داشته باشد. با معرفی یوسمیتی، اپل رسماً استفاده از طراحی معروف اسکومورفیک پرزرق‌وبرق خود را کنار گذاشت و به استفاده از عناصر گرافیک دوبعدی تخت مدرن و نیمه شفاف روی آورد. اپل از طراحی اسکومورفیک برای بیش از ۱۰ سال استفاده کرده بود؛ بنابراین تغییر ظاهر یوسمیتی یک دگرگونی اساسی در رابط کاربری سیستم‌ عامل مک به‌شمار می‌رود. در کنار تغییرات ظاهری، فونت پیش‌فرض سیستم‌ عامل نیز از Lucida Grande به Neue Helvetica تغییر یافت و پوسته‌های تیره و روشن نیز به سیستم‌ عامل اضافه شدند.

با استفاده از قابلیت Continuity، کاربران می‌توانستند بهترین همگام‌سازی میان آیفون و مک را تجربه کنند و حتی به تماس‌های خود از طریق مک پاسخ دهند. مک‌ها اکنون می‌توانستند پیامک‌های دریافت‌شده روی آیفون را به کاربر نشان دهند و وظیفه‌ی انجام این‌کار بر عهده‌ی آی‌کلاد بود.

yosemite

در کنار معرفی OS X 10.10، قابلیت Handoff نیز معرفی شد. این قابلیت، بستری فراهم می‌آورد که کاربر بتواند به هنگام نوشتن ایمیل یا مرور در اینترنت روی یکی از دستگاه‌های اپل، کار خود را قطع کرده و ادامه‌ی کار را روی دستگاه دیگر انجام دهد. اپلیکیشن جدید Photos نیز جایگزین اپلیکیشن قدیمی iPhoto شد و تمام تصاویر موجود در آی‌کلاد یا دستگاه آی‌اواس را در یک مکان جمع می‌کرد تا کاربر بتواند به‌سادگی به آن‌ها دسترسی داشته باشد. در این نسخه از سیستم‌ عامل مک، Mail Drop ‌به کاربران اجازه می‌داد تا فایل‌های حداکثر ۵ گیگابایتی را با خیال راحت ارسال کنند و نگران محدودیت‌های کلاینت ایمیل نباشند. در نهایت، آی‌کلاد نیز می‌توانست از تمام فرمت‌های فایل‌ها پشتیبانی کند و اجازه‌ی دسترسی به آن‌ها را از هر دستگاهی بدهد.

اِل کاپیتان یا OS X 10.11

به‌روزرسانی اِل کاپیتان (El Capitan) نسبت به یوسمیتی تغییرات کم‌تری داشت. این نسخه از سیستم‌ عامل مک، سال ۱۳۹۴ معرفی شد. اِل کاپیتان نسبت به یوسمیتی در بخش عملکرد کلی و امنیت، بهبود یافته بود و چند ویژگی جدید نیز به همراه داشت. Split View یکی از این ویژگی‌ها بود که می‌توانست دو پنجره را در حالت تمام صفحه در کنار یکدیگر نمایش دهد. Mission Control نیز که با این قابلیت در ارتباط بود، می‌توانست تمام پنجره‌های بازشده را در یک‌ جا نمایش دهد. اسپات‌لایت در ال کاپیتان هوشمندانه‌تر از قبل عمل می‌کرد و می‌توانست گزارش‌های مربوط به آب و هوا، اخبار روز، رویدادهای ورزشی و... را یک‌جا به کاربر نشان دهد. اپلیکیشن Maps نیز بهبود یافت تا بتواند اطلاعات مربوط به حمل و نقل عمومی برخی از شهرهای آمریکا را به کاربر نشان دهد.

Metal، فناوری جدید هسته‌ی گرافیکی به همراه اِل کاپیتان معرفی شد. این فناوری جدید به بازی‌ها و اپلیکیشن‌ها اجازه می‌دهد تا مستقیماً به پردازش‌گر گرافیکی مک دسترسی داشته باشند تا عملکرد آن‌ها نیز بهبود یابد. اِل کاپیتان به شکل چشمگیری بهینه‌تر از سایر نسخه‌های مک بود و کاربر بدون آن‌که مشکل خاصی مشاهده کند می‌توانست کارهای روزمره خود را در سریع‌ترین زمان ممکن انجام دهد.

el capitan

با معرفی به‌روزرسانی اِل کاپیتان، فونت این سیستم‌ عامل نیز از Neue Helvetica به San Francisco تغییر یافت. اپل از این فونت جدید در آی‌اواس ۹ و واچ او‌اس استفاده کرده بود و بالاخره آن را به مک آورد.

سیِرا یا OS X 10.12

به‌روزرسانی سیِرا (Sierra) سال ۱۳۹۵ در جریان رویداد WWDC ‌معرفی شد و پس از آن، نسخه‌ی بتا در اختیار آزمایش‌کنندگان قرار گرفت و در پاییز همان سال، به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفت. Sierra مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید به همراه داشت؛ اما مهم‌ترین آن‌ها، حضور دستیار صوتی هوشمند سیری در این نسخه از سیستم‌ عامل مک بود. کاربران اکنون می‌توانستند از طریق نوار منو، جایی بین آیکون‌های اسپات‌لایت و بخش اعلان‌ها، به سیری نیز دسترسی یابند. این دستیار صوتی هوشمند می‌تواند به کاربران کمک کند تا از طریق دستورات صوتی، فایل‌های خود را جستجو کنند، اطلاعات مفیدی نظیری وضعیت آب و هوا، اخبار روز و... را دریافت کنند یا حتی به جستجو در اینترنت بپردازند و سیری نیز می‌تواند نتایج جستجو را در بخش اعلان‌ها قرار دهد.

یکی دیگر از تغییراتی که در به‌روزرسانی Sierra اعمال شد، کیبورد یونیورسال بود. این قابلیت به کاربر اجازه می‌دهد که روی یکی از دستگاه‌های اپل شروع به نوشتن متن کند و ادامه‌ی آن را روی سایر دستگاه‌ها بنویسد. قابلیت‌های دیگر سیِرا عبارتند از: اپلیکیشن iCloud Desktop and Documents برای همگام‌سازی تمام داده‌ها بین مک و حافظه ابری، قابلیت Auto Unlock‌ برای باز کردن قفل اکانت MacOS به کمک اپل واچ و قابلیت اپل پِی برای وب.

sierra

اپلیکیشن Photos نیز به‌روزرسانی شد و قابلیت Memories به آن اضافه شد که می‌تواند گزیده‌ای از تصاویر و ویدیوهای مورد علاقه‌ی کاربر را در یک مجموعه جمع‌آوری کند. بیش از ۶۰ مشکل امنیتی نیز با ارائه‌ی به‌روزرسانی Sierra‌ برطرف شدند.

های سیِرا یا OS X 10.13

سال ۱۳۹۶، شرکت اپل MacOS High Sierra‌ را در جریان رویداد سالانه WWDC معرفی کرد. این نسخه، یک به‌روزرسانی بر نسخه‌ی سیِرا بود که باز هم نام آن از رشته کوه‌های سیِرا نوادا در کالیفرنیا الهام گرفته شده است. سیستم فایل اپل در این نسخه به مک اضافه شد تا داده‌ها را بهتر مدیریت کند و بتواند بازدهی و عملکرد کلی را بهبود ببخشد. استانداردهای صنعتی جدید برای ویدیوهای 4K‌ و کدک HEVC یا H.265 نیز به سیستم‌ عامل مک اضافه شدند. Metal 2 نیز در همان کنفرانس معرفی شد تا توانایی‌های گرافیکی مک را بالاتر ببرد و توسعه‌دهندگان بتوانند برای نخستین‌ بار، روی مک تجربه‌های واقعیت مجازی را ایجاد کنند.

high sierra

اپلیکیشن Photos نیز به‌روزرسانی شد تا یک‌ سری ابزار ویرایش تصویر پیشرفته را در اختیار کاربران بگذارد و جستجو در میان تصاویر و ویدیوهای سازمان‌دهی شده را ساده‌تر کند. سافاری در High Sierra سریع‌تر شد و ویژگی‌های امنیتی جدیدی به آن اضافه شدند تا تبلیغات اینترنتی نتوانند اطلاعات کاربران را رصد کنند. سافاری در این نسخه از مک می‌توانست مانع از پخش خودکار ویدیوها و فایل‌های صوتی تبلیغاتی شود تا کاربران تجربه بهتری از وب‌گردی داشته باشند. از جمله ویژگی‌های دیگر این نسخه می‌توان به بهبودهای سیری و اسپات‌لایت اشاره کرد. این به‌روزرسانی نیز به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفت.

موهاوی یا OS X 10.14

اپل سال جاری از جدیدترین نسخه‌ی سیستم‌ عامل مک که با نام موهاوی (Mojave) شناخته می‌شود، رونمایی کرد. شاخص‌ترین ویژگی این نسخه، پوسته‌ی مشکی سیستم‌ عامل است که ظاهر سفید بخش‌های مختلف را با پوسته‌ی تیره جایگزین می‌کند و ظاهری بسیار زیبا به محیط سیستم‌ عامل می‌بخشد. Dynamic Desktop یا دسکتاپ پویا، یکی دیگر از قابلیت‌های جدید موهاوی محسوب می‌شود که به‌موجب آن، ظاهر دسکتاپ در طول روز، صبح، بعد از ظهر و عصر به‌صورت جزئی تغییر می‌کند.

Desktop Stacks نام قابلیت دیگری است که به سیستم‌ عامل مک اضافه می‌شود. این قابلیت با دسته‌بندی محتوای دسکتاپ براساس نوع محتوا، تاریخ یا برچسب‌ها، به محیط macOS نظم می‌بخشد. قابلیت Gallery View نیز از جمله ویژگی‌های جدید این نسخه است که به کاربر اجازه می‌دهد تا محتوا را به حالتی مشابه Photos به همراه نمایش متاداده‌ی مربوطه در سایدبار دوم مشاهده کند، به‌موجب نسخه‌ی جدید macOS کاربر می‌تواند داخل فایندر، تصاویر را بچرخاند یا اصلاحات ابتدایی را روی آن‌ها پیاده کند. ابزار ثبت اسکرین‌شات نیز در این نسخه تغییراتی به خود دیده است و اکنون کاربر می‌تواند علاوه بر تهیه اسکرین‌شات از بخش‌های مختلف، کار فیلم‌برداری از محیط سیستم‌ عامل را نیز انجام دهد.

mojave

ويژگی Continuity که در نسخه‌های پیشین وجود داشت، اکنون کامل‌تر شده و بخشی به نام Continuity Camera به آن اضافه شده است که می‌تواند دوربین دستگاه آی‌اواس را با مک و بالعکس به اشتراک بگذارد. در نسخه‌ی موهاوی سیستم‌ عامل مک، اپ استور مک نیز به‌روزرسانی شده و تغییرات عمده‌ای داشته است. این فروشگاه نرم‌افزاری اکنون از عناصر طراحی آی‌اواس بهره می‌گیرد تا یکپارچگی بیشتری با سیستم‌ عامل موبایل داشته باشد. این به‌روزرسانی پاییز سال جاری به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد؛ اما از دستگاه‌های مک که پیش از سال ۲۰۱۲ ساخته شده‌اند، پشتیبانی نمی‌کند.



تاريخ : دو شنبه 21 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بر اساس آخرین گزارش منتشرشده از سوی IDC، بازار گجت‌های پوشیدنی خیلی داغ نیست و با رشد تنها حدود ۱.۲ درصد، حجم فروشی برابر ۲۵.۱ میلیون دستگاه داشته است. با این وجود، هر روز خبر جدیدی در مورد گجت‌های پوشیدنی با قیمت بالا از اپل، فیت‌بیت و سایر برندها منتشر می‌شود که حاکی از رونمایی از محصولات پوشیدنی هوشمند با قیمت بالا است.

با توجه به عرضه‌ی ساعت هوشمند اپل با قابلیت پشتیبانی از شبکه مخابراتی، کوپرتینویی‌ها در بخش فروش اپل واچ توانستند رشد سالیانه‌ای حدود ۱۳.۵ درصد برای خود رقم بزنند که نشان می‌دهد فروش اپل واچ موفقت آمیز است و کاربران مشتاق هستند از محصولات اپل در این حوزه خریداری کنند. بر اساس همین اطلاعات آماری از سوی IDC، شیائومی نیز حرف‌هایی برای گفتن در بازار گجت‌های پوشیدنی دارد و از نظر سهم بازار فروش، در مقام دوم ایستاده است. البته شیائومی با استراتژی ارزان‌فروشی که در پیش گرفته، پایین‌ترین قیمت را برای محصولات خود در بین ۵ برند پرفروش بازار تعیین کرده و تنها ۱.۸ درصد سود از آن خود کرده است. اما مقام سوم مربوط به شرکت فیت‌بیت است که در فروش ساعت هوشمند ورسا به‌صورت موفقیت آمیزی در بازار ظاهر شد و توانست عنوان سومین شرکت از نظر سهم بازار فروش گجت‌های پوشیدنی را به خود اختصاص دهد. باوجود اینکه فیت‌بیت حجم عرضه‌ی ساعت‌های هوشمند خود را به بازار در حدود ۳۰ درصد کاهش داده بود، ولی کماکان موفق شد در رتبه سوم بایستد. سرویس جدید ردیاب تناسب اندام مخصوص بانوان فیت‌بیت، بسیار مورد استقبال قرار گرفت و بیش از ۲ میلیون کاربر از آن استفاده می‌کنند.

smartwatch/ هواوی

 

هواوی و برند آنر، در بازار فروش گجت‌های پوشیدنی در رتبه چهارم ایستاده‌اند. محصولات هواوی، دارای تنوع بسیاری است و از گروه سنی کودکان تا بزرگسالان را پوشش می‌دهد. سهم بازار هواوی در مقایسه با سال گذشته رشد چشمگیری داشته و حدودا دو برابر شده است. البته موفقیت بازار فروش هواوی بیشتر مربوط به بازارهای آسیایی است. در بین برندهای نامدار، IDC برند گارمین را به دلیل کند بودن در ارتقا پلتفرم‌هایش مورد انتقاد قرار داد. هرچند با معرفی گارمین پی و سرویس پخش موسیقی، باعث افزایش محبوبیت محصولاتش در بین کاربران شده، ولی کماکان روند کندی در حوزه توسعه محصولاتش در پیش گرفته است.

مشخصات

عرضه به بازار- فصل اول ۲۰۱۸

(میلیون)‌

سهم بازار - فصل اول ۲۰۱۸ 

 

عرضه به بازار - فصل اول ۲۰۱۷ 

(میلیون) 

سهم بازار -

فصل اول ۲۰۱۷ 

تغییرات سالیانه

۱- اپل  ۴ ۱۶.۱۰٪ ۳.۶ ۱۴.۳۰٪ ۱۳.۵۰٪
۲- شیائومی ۳.۷ ۱۴.۸۰٪ ۳.۶ ۱۴.۶۰٪ ۲.۳۰٪
۳- فیت‌بیت ۲.۲ ۸.۷۰٪ ۳ ۱۲.۲۰٪ ۲۸.۱۰٪-
۴- هواوی ۱.۳ ۵.۲۰٪ ۰.۵ ۲.۱۰٪ ۱۴۷٪
۵- گارمین ۱.۳ ۵.۰۰٪ ۱.۱ ۴.۶۰٪ ۹.۱٪
۶- سایر ۱۲.۶ ۵۰.۳۰٪ ۱۲.۹ ۵۲.۱۰٪ ۲.۳٪-
جمع کل  ۲۵.۱ ۱۰۰٪ ۲۴.۸ ۱۰۰٪ ۱.۲٪

فروش پوشیدنی‌های هوشمند، بازار نسبتا جدیدی است؛ ولی رشد سالیانه‌ای برابر ۵۸.۶ درصد دارد. ساعت‌ها و دستبندهای هوشمند ۹۵ درصد سهم بازار ابزارهای هوشمند را تشکیل می‌دهند. 



تاريخ : دو شنبه 21 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ظاهرا امسال ال جی، بسیار پرکار است و قصد دارد ساعت‌های هوشمند متنوعی به بازار عرضه کند. طبق خبرهای غیر رسمی، منتظر رونمایی از سه ساعت هوشمند توسط ال جی هستیم که اطلاعات هر سه ساعت هوشمند در سازمان FCCثبت شده‌ است. دو ساعت هوشمند جانشین مدل‌های قبلی اسپورت و استایل می‌شوند و مدل سوم با سیستم عاملWear OS و قابلیت اتصال LTE‌ رونمایی خواهد شد. 

اما ظاهرا دو روز قبل در سایت FCC، اطلاعات ساعت هوشمند دیگری با کد نام جدید LM-W319 رویت شده است. در ماه می ۲۰۱۸ ( اردیبهشت ۹۷‌)، خبری درباره‌ی ساعت هوشمندی از ال جی با کد نام LM-W315 در FCC‌ منتشر شد. این ساعت هوشمند مدل اسپورت و استایل، قرار است با سیستم عامل Wear OS رونمایی شود. طبق خبرهایی که همان زمان درباره‌ی ساعت اسپورت و استایل با کد نام  LM-W315 منتشر شد، انتظار نداشتیم از اتصال سلولار پشتیبانی کند ولی بر اساس اطلاعات منتشر شده غیر رسمی، از اتصال بلوتوث و NFC پشتیبانی می‌کند. 

ساعت هوشمند ال جی/ Smat watch LG

 

بر اساس خبرهای غیر رسمی، قیمت ساعت هوشمند جدید اسپورت و استایل ال جی مشخص شد. در همان اخبار مجددا اشاره شد ساعت با کد نام LM-W315 تاییدیه FCC را دریافت کرده است و حتی تصویری از رابط کاربری آن منتشر شد. اکنون بعد از گذشت کمتر از یک ماه، ساعت هوشمند دیگری با کد نام جدید LM-W319 رویت شد که از اتصال 3G/4G پشتیبانی نمی‌کند. ساعت هوشمند با کد نام جدید از اتصال بلوتوث و وای‌وای نیز پشتیبانی می‌کند. بر اساس اطلاعات منتشر شده در سایت FCC، مشخصات مربوط به اتصالات ساعت هوشمند با کد نام جدید، با اطلاعات منتشر شده درباره‌ی تراشه‌ی جدید کوالکام برای گجت‌های پوشیدنی، مطابقت دارد. 

همان‌طور که گفته شد ال‌جی دست پر به بازار می‌آید و باید منتظر رونمایی محصولات جدید برند کره‌ای در پاییز سال جاری باشیم. البته در خبرهای غیر رسمی دیگری مطرح شده که ساعت هوشمند پیکسل گوگل نیز قرار است در کنار گوشی‌های پیکسل ۳ و پیکسل ۳ ایکس ال رونمایی شود. 



تاريخ : دو شنبه 21 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شرکت ارتباطات زیرساخت انتشار برخی از اخبار مبنی بر تحریم های جدید علیه زیرساختهای ارتباطی ایران از سوی کمپانی آمریکایی گوگل را تایید نکرد. همانطور که می‌دانید از دو روز پیش اغلب سایت‌های ایرانی با دامنه‌ی ir قادر به استفاده از سرویس نقشه‌ی گوگل یا Google Maps نیستند که بررسی‌ها نشان از قطع دسترسی به API سرویس نقشه‌ی گوگل برای سایت‌ها با دامنه‌ی ir‌ دارد.

با توجه به اعمال این محدودیت علیه وب‌سایت‌ها با دامنه‌ی ir بسیاری از گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که اعمال تحریم‌های جدید علیه زیرساخت‌های ارتباطی ایران در حال انجام است که یکی از آنها می‌تواند تحریم گوگل علیه ایران باشد.

حسنعلی عیسی زاده مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور بین الملل شرکت ارتباطات زیرساخت  این اخبار را تایید نکرد. وی اعلام کرده که گزارشی از اعمال محدودیت توسط گوگل واصل نشده است.

عیسی زاده در مورد کاربرانی که با این مشکل روبه‌رو هستند، گفت:

لیکن اگر کاربرانی که از Api گوگل استفاده می‌کنند دچار محدویت یا اختلال شده‌اند، می‌توانند از طریق رایانامه شرکت ارتباطات زیرساخت به نشانی help@tic.ir موضوع را اعلام کنند تا همکاران ما آن را رسیدگی و اقدام مقتضی به عمل آورند.



تاريخ : دو شنبه 21 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بر اساس توییت جدیدی از رولاند کوانت،‌ کوالکام در حال آماده شدن برای عرضه‌ی دو تراشه جدید به نام‌های اسنپدراگون 429 و 439 است که برای اندروید گو مهندسی و طراحی شده‌اند. برای اطلاع آن دسته از افرادی که نمی‌دانند؛ اندروید گو نام نسخه‌ای رسمی از اندروید ۸.۱ (اوریو) است که برای دستگاه‌های مقرون‌به‌صرفه طراحی شده است. اندروید گو که در دسامبر ۲۰۱۷ معرفی شد، به‌عنوان شاخه‌ای مستقیم از اندروید اوریو ساخته شد تا جدیدترین تجربه‌ی اندروید را بدون کم‌ترین تغییری در اختیار دستگاه‌هایی که از مشخصات فنی پایین بهره می‌برند، قرار دهد. هنوز درباره‌ی مشخصات این تراشه‌های جدید ساخت کوالکام جزئیات زیادی در دست نیست و حتی خبر مربوط به این تراشه‌های جدید می‌تواند صحیح نباشد. همچنین احتمال دارد که این تراشه‌ها محدود به دستگاه‌های مجهز به اندروید گو نباشند؛ اما شاید در محدوده‌ی قیمتی دستگاه‌های مقرون‌به‌صرفه در اختیار سازندگان اندروید قرار بگیرند.

با این حال، در مورد یکی از این تراشه‌ها گمانه‌زنی‌هایی مطرح شده است. بر همین اساس، اسنپدراگون ۴۳۹ بر پایه‌ی تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۲۵ کوالکام (MSM8953) طراحی شده است؛ بدین مفهوم که این تراشه پردازنده‌ی هشت هسته‌ای مبتنی بر Cortex-A53 و لیتوگرافی ۱۴ نانومتری خواهد بود. اسنپدراگون ۶۲۵ با حداکثر فرکانس کاری ۲ گیگاهرتز، پردازنده‌ای رایج بین دستگاه‌های میان‌رده به‌حساب می‌آید. اما اسنپدراگون ۴۳۹ به احتمال فراوان قدری ضعیف‌تر از آن خواهد بود. با این حال، به‌کارگیری چنین پردازنده‌ای در دستگاه‌هایی که از حداقل مشخصات برخوردارند، خبر خوبی محسوب می‌شود. اندروید گو با هدف اجرا روی دستگاه‌هایی با حافظه‌ی رم بین ۵۱۲ مگابایت تا یک گیگابایت طراحی شده است. در نتیجه، اگر این تراشه‌ی جدید برند اسنپدراگون برپایه‌ی مشخصات یادشده توسعه یافته باشد، می‌تواند در مقایسه با دیگر سخت‌افزارهای قابل استفاده در یک دستگاه مجهز به اندروید گو در جایگاه بالاتری قرار گیرد. البته نمی‌توان با قاطعیت در مورد شباهت اسنپدراگون ۴۳۹ و ۶۲۵ صحبت کرد. بنابراین شاید بهتر است که تا زمان انتشار جزئیات رسمی از سوی کوالکام به انتظار بنشینیم. در همین حال، درباره‌ی اسنپدراگون ۴۲۹ هیچ اطلاعاتی در دست نیست و مشخصات آن فعلا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.



تاريخ : دو شنبه 21 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نزدیک به یک هفته‌ی پیش، خبر رسید که موتورولا وان پاور (One Power) احتمالا دومین گوشی مبتنی بر اندروید وانموتورولا خواهد بود. اکنون، اطلاعات جدیدی فاش شده است که تصویری روشن‌تر از این گوشی به ما می‌دهد. اطلاعات رسیده به وب‌سایت Techienize، نشان می‌دهد که وان پاور از نمایشگری ۶.۲ اینچی با وضوح تصویر فول‌اچ‌دی (۲۲۸۰ در ۱۰۸۰ پیکسل)، نسبت تصویر ۱۹:۹ و بریدگی پهنی در قسمت بالای نمایشگر بهره می‌برد. در این بریدگی دوربین ۸ مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f/2.2 قرار گرفته است.

وان پاور در پشت مجهز به دوربین دوگانه با حسگرهای ۱۲ و ۵ مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f/1.8 و f/2.2 است. به‌ نظر می‌رسد که حسگر ۵ مگاپیکسلی تنها برای ثبت اطلاعات عمق در تصاویر پرتره به‌ کار گرفته خواهد شد؛ اما نمی‌توان کاملا در این مورد مطمئن بود. گوشی جدید موتورولا مجهز به تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۳۶ به همراه ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم است. وان پاور همچنین از ظرفیت ذخیره‌سازی داخلی ۶۴ گیگابایت بهره می‌گیرد و برای انجام وظایف خود به یک باتری ۳۷۸۰ میلی‌آمپر ساعتی متکی است.

Motorola One Power

این گوشی به‌صورت پیش‌فرض اندروید اوریو نسخه‌ی ۸.۱ را اجرا می‌کند. شایعات پیشین وان پاور را به‌عنوان گوشی هوشمندی مبتنی بر اندروید وان معرفی کرده بودند؛ بدین معنی که این گوشی دست‌ کم باید دو به‌روزرسانی مهم اندروید و پچ‌های امنیتی را به موقع دریافت کند. علاوه بر این، تصاویر رندر اولیه نشان می‌دادند که وان‌پاور از چینش عمودی دوربین به همراه حسگر اثر انگشت و لوگوی کم‌رنگ موتورولا در پشت گوشی و همچنین درگاه یواس‌بی C بهره می‌برد.

چندی پیش در خبرها آمد که یک گوشی هوشمند ساخت موتورولا با عنوان XT1942-1 تأییدیه‌ی 3C را در چین دریافت کرده است. این گوشی که با سرعت‌های شارژ‌ ۵ ولت/ ۳ آمپر، ۹ ولت / ۲ آمپر و ۱۲ ولت/ ۱.۵ آمپر در فهرست 3C ثبت شده بود، ظاهرا همان وان پاور مورد بحث است. در مجموع، به‌ نظر می‌رسد که وان‌پاور گوشی هوشمند جالب توجهی است و همان‌طور که قبلا گزارش شده بود، می‌تواند همان گوشی موتو ایکس ۵ باشد که موتورولا چندی پیش ساخت آن را نیمه‌کاره رها کرد.



تاريخ : دو شنبه 21 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هر چند این خبر به‌طور رسمی اعلام نشده است؛ ولی شواهد نشان می‌دهد که نمایندگان هیوندای هیچ طرح و برنامه ای برای فروش محصولات وارداتی خود ندارند و گویا محصولات مونتاژی این خودروساز کره‌ای هم قرار نیست در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.

در پیامک ارسال‌شده به خریداران هیوندای النترا، تأکید شده است که جهت تعیین تکلیف ثبت نام این خودرو، از تاریخ ۲۱ تا ۳۱ خرداد به نمایندگی محل ثبت نام مراجعه کنند. حال شنیده‌های غیر رسمی نشان از آن دارند از آن جایی که تولید و تحویل خودروی الانترا به دلایل خارج از اختیار این شرکت امکان‌پذیر نیست، این پیامک پیرو ماده ۲۴ قرارداد پیش‌فروش خودروهای کرمان موتور به مشتریان ارسال و از آن ها خواسته شده است نسبت به تعیین و تکلیف خودروی ثبت نامی خود اقدام کنند.

کرمان موتور هیوندای Hyundai

گفته می‌شود در صورت شرایط ضرب‌الاجلی مشتریانی که ثبت نام خود را تبدیل کرده یا انصراف داده باشند در اولویت ثبت نام و دریافت خودرو قرار خواهند داشت و اطلاع‌رسانی از شرکت کرمان موتور به آنان انجام خواهد شد.

همچنین تأکید شده است از آن جا که این شرکت هیچ نقشی در این روند نداشته، در نظر دارد شرایط ویژه‌ای در نظر بگیرد و از طریق بخشنامه سازمان فروش اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهد.



تاريخ : دو شنبه 21 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گادی سینگر از شرکت اینتل، می‌گوید مهم‌ترین چالش او استفاده از هوش مصنوعی برای تغییر روند پژوهش‌های علمی است.

معاون اینتل و مدیر عمومی معماری گروه محصولات هوش مصنوعی در جلسه‌ی پرسش‌وپاسخ اولین رویداد هوش مصنوعی DevCOn اینتل به پیوند علم و هوش مصنوعی و حرکت دانشمندان به سمت هوش مصنوعی صحبت کرد.

هوش مصنوعی چگونه می‌تواند علم را تغییر دهد؟

اکتشافات علمی در صد سال گذشته وارد یک مرحله‌ی گذار شده‌اند و این مرحله را می‌توان با گذار به سمت داده‌ها و سیستم‌های بزرگ داده‌ای در دهه‌ی ۵۰ و ۶۰ مقایسه کرد. حجم داده‌های جمع‌آوری‌شده در دهه‌ی ۶۰ میلادی به‌قدری زیاد بود که تنها افرادی می‌توانستند برنده‌ی رقابت باشند که توانایی تحلیل داده‌ها را در انواع زمینه‌های علمی مثل آب‌وهوا، لرزه‌شناسی، زیست‌شناسی، داروسازی و ... داشته باشند.

 

امروزه حجم داده‌ها به‌قدری زیاد است که افراد به‌سختی می‌توانند در میان آن‌ها به جستجو یا طرح یک سؤال مشخص بپردازند. ترکیب این طوفان‌های داده‌ای با محاسبات مدرن و روش‌های یادگیری عمیق قابلیت‌های جدید و در بسیاری از اوقات دردسرسازی را به دنبال خواهد داشت.

یک مثال بزنید:

به‌عنوان یک نمونه از کاربرد یادگیری عمیق می‌توان به شناسایی الگوهای بسیار ضعیف در یک مجموعه‌ی داده‌ای بسیار شلوغ اشاره کرد که حتی فاقد مدل ریاضی دقیق برای جستجو است.

سینگرگادی سینگر

یک رویداد کیهانی را در نظر بگیرید که در یک کهکشان دوردست اتفاق می‌افتد و شما به‌ دنبال بعضی ویژگی‌های این پدیده هستید تا آن‌ها را از یک مجموعه‌ی داده‌ای بسیار بزرگ تفکیک کنید. این مثال یک نمونه از جستجو بدون معادله‌ی معلوم است، در این جستجو می‌توانید چند مثال ارائه کنید و در این مثال‌ها موارد جستجو را به سیستم یادگیری عمیق آموزش دهید و درنهایت به یک الگوی مشخص برسید.

بنابراین می‌دانید دنبال چه هستید؛ اما نمی‌دانید چگونه آن را پیدا کنید؟

شما نمی‌توانید معادله‌ی ریاضی دقیق یا پرس‌وجوهای توصیف‌کننده‌ی آن را تعریف کنید. آزمون‌وخطا در این حجم بزرگ داده‌ها ممکن نیست و روش‌های تحلیل قبلی کلان داده، برای جستجوی موفق یک الگو به‌اندازه‌ی کافی ویژگی تعریف‌شده ندارند.

می‌دانید دنبال چه هستید زیرا چند مثال از جستجوی خود را در داده‌ها پیدا کرده‌اید و به‌طورکلی می‌توانید آن را توصیف کنید. یادگیری عمیق می‌تواند به تشخیص پیشامدها در یک مجموعه داده‌ای چندبعدی و شلوغ کمک کند.

آیا روش‌ دیگری برای تغییر رویکرد علمی هوش مصنوعی وجود دارد؟

به‌عنوان یک مثال دیگر می‌توان به یک مدل ریاضی مثل یک مجموعه از معادله‌های دقیق اشاره کرد. در این نمونه می‌توان از هوش مصنوعی برای رسیدن به نتایج سازگار با ده‌ هزار برابر زمان و محاسبه‌ی کمتر دست پیدا کرد. یا یک ساختار مولکولی جدید را در نظر بگیرید که می‌خواهید به بررسی دارویی رفتار آن در محیط بپردازد. مدل‌های پیشگوییبسیاری خوبی در رابطه با رفتار این ساختار وجود دارند؛ اما مشکل اینجا است که این مدل‌ها نیاز به زمان و محاسبات بسیار زیادی دارند و ممکن است تنها آزمایش یک ترکیب به چند هفته زمان نیاز داشته باشد.

DNA

در چنین موردی می‌توان از سیستم یادگیری عمیق برای بررسی سیستمی دقیق از معادله‌ها استفاده کرد. نمونه‌ها به‌صورت تکراری وارد سیستم معادلات می‌شوند و چند روز بعد می‌توان نتایج را مشاهده کرد. شبکه‌ی یادگیری عمیق، روابط بین ورودی و خروجی را هم بدون اطلاع از خود معادلات فرامی‌گیرد. آن را پیمایش می‌کنند و پس از آموزش سیستم یادگیری عمیق با نمونه‌های کافی در چند نمونه نمایش داده می‌شود. توانایی بالایی هم برای پیش‌بینی نتیجه‌ی مدل دقیق دارد. این به معنی دستیابی به بازدهی و تبدیل زمان محاسبه از ساعت و روز به ثانیه است.

هوش مصنوعی سرعت محاسبات را تا ۱۰ هزار برابر افزایش می‌دهد

گاهی اوقات برای دستیابی به مدل نهایی دقیق باید محاسبات را به‌صورت کامل انجام داد. بااین‌حال، این نوع محاسبات برای یک زیرمجموعه‌ی کوچک از نمونه‌ها لازم است. این حقیقت که می‌توان با کسری از توان و زمان و با سرعتی بیشتر به نتیجه‌ای دقیق دست پیدا کرد امکان بررسی سریع‌تر فضای راه‌حل را فراهم می‌کند.

در چند سال گذشته، روش‌های جدید یادگیری ماشین به منظور یادگیری چگونگی یادگیری توسعه یافته‌اند. این فناوری‌ها طیف تقریبا نامحدودی از گزینه‌ها را ارائه می‌کنند برای مثال می‌توان به تمام جهش‌های احتمالی در DNA انسان و روش‌های فرایادگیری برای شناسایی مرتبط‌ترین گزینه‌ها اشاره کرد.

 بیشترین تأثیر هوش مصنوعی بر روش یا رویکرد علمی یک دانشمند چیست؟

دانشمندها باید با هوش مصنوعی شریک شوند. آن‌ها می‌توانند با مهارت در ابزارهای مختلف هوش مصنوعی مثل یادگیری عمیق در سطح وسیعی سود ببرند و به بررسی پدیده‌هایی بپردازند که کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند یا برای حل یک معادله در فضای بزرگ‌تر که مسلما به‌سرعت بیشتری نیاز دارد، می‌توانند از هوش مصنوعی استفاده کنند. به‌طورکلی دانشمندان می‌توانند از یادگیری ماشین برای بررسی احتمالات جدید استفاده کنند و به بهترین‌ احتمال‌ها و راه‌حل‌های جدید دست یابند.

به گفته‌ی سینگر هوش مصنوعی امروزه هیجان‌انگیز‌ترین و چالش‌برانگیز‌ترین مسائل پیش ‌روی صنعت و علم را حل می‌کند. هوش مصنوعی از هر حوزه‌ی دیگری سریع‌تر است. هدف سینگر بررسی تغییر و تحولاتی است که در تعامل بین انسان و ماشین شکل می‌گیرد. به عقیده‌ی او وقتی بحث شراکت علم و هوش مصنوعی یا وسایل‌ نقلیه‌ی خودکار و دیگر حوزه‌ها مطرح می‌شود، نقش تفکر وسیع‌تر مهم‌تر از ارائه‌ی صرفا یک پردازنده‌ی سریع است. تعامل جدید بین انسان و هوش مصنوعی یک بخش جذاب دیگر از این فضا به شمار می‌رود.



تاريخ : دو شنبه 21 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

قدرت پیشرانه یکی از مهم‌ترین فاکتورهای خرید خودرو، به‌خصوص در میان طرفداران اهل سرعت و رانندگی تهاجمی است. قدرتمند بودن خودرو به معنی قیمت بالاتر آن است که خود عامل مهمی در فروش جهانی محسوب می‌شود. در این برندهای خودروساز، معمولاً آمریکایی‌ها با در اولویت قرار دادن قدرت بالا و قیمت مناسب، نظر طرفداران را جلب می‌کنند.

Alfa Romeo

درواقع خودروسازان آمریکایی با تمرکز ویژه بر قدرت پیشرانه و حذف یا کم رنگ کردن برخی موارد مانند کیفیت متریال کابین، سیستم تعلیق پیچیده، مصرف سوخت مناسب و استهلاک کم‌تر مدل‌های پرقدرت با قیمت مناسب تولید می‌کنند. البته در سال‌های اخیر محصولات آمریکایی کیفیت بهتری پیدا کرده‌اند و در مقابل اروپایی‌ها نیز خودروهای قدرتمند با قیمت مناسب‌تر تولید می‌کنند. در این مقاله به معرفی ارزان‌ترین خودروهای بازار جهانی که به‌لطف پیشرفت مهندسی ساخت خودرو بیش از ۵۰۰ اسب بخار قدرت دارند، می‌پردازیم. جای تعجب نیست که نیمی از این فهرست در اختیار خودروهای آمریکایی قرار گرفته است. ترتیب خودروها بر اساس قیمت است.

۱- فورد موستانگ شلبی GT350

فورد موستانگ GT350 2016

قدرت پیشرانه: ۵۲۶ اسب بخار

قیمت مدل پایه: ۵۸ هزار و ۱۴۰ دلار

کد شلبی GT350 اولین بار در سال ۱۹۶۵ به پونی‌کار موستانگ (با تلفظ صحیح انگلیسی ماستنگ) اضافه شد. این مدل‌ها که در بین طرفداران به «کبرا» معروف هستند تا به‌امروز در کنار جدیدترین نسل از فورد موستانگ قرار داشته‌اند. جدیدترین نسل از فورد موستانگ شلبی GT350 در سال ۲۰۱۶ با پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل ۵.۲ لیتری ملقب به Voodoo رونمایی شد. GT350 که در مقایسه با GT500 با تمرکز بیشتر بر رانندگی پیست ساخته شده است، رقبایی چون شورولت کامارو Z28، پورشه 911 GT3 و بی‌ام‌و M4 را در برابر خود دارد. علاوه بر قدرت ۵۲۶ اسب بخار و گشتاور ۵۸۲ نیوتن‌متر، شلبی GT350 با کیت بدنه‌ی اختصاصی و تیونینگ سیستم تعلیق از موستانگ استاندارد جدا می‌شود.

۲- شورولت کامارو ZL1

کامارو ZL1

قدرت پیشرانه: ۶۵۰ اسب بخار

قیمت مدل پایه: ۶۳ هزار و ۷۹۵ دلار

رقیب همیشگی فورد موستانگ، پونی‌کار شورولت کامارو در نسخه‌ی ZL1 با پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل ۶.۲ لیتری سوپرشارژ سال ۲۰۱۷ رونمایی شد. ZL1 با قدرت ۶۵۰ اسب بخار و گشتاور ۸۸۰ نیوتن‌متر در زمانی کمتر از ۳.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. شورولت کامارو که در حال حاضر در نسل ششم خود عرضه می‌شود در نسخه‌ی ZL1 به کیت بدنه‌ی آیرودینامیک و ظاهر تهاجمی‌تر مجهز شده است.

۳- دوج چلنجر SRT هلکت

Dodge Challenger / دوج چلنجر

قدرت پیشرانه: ۷۰۷ اسب بخار

قیمت مدل پایه: ۶۷ هزار و ۳۴۰ دلار

نسل سوم دوج چلنجر (با تلفظ صحیح انگلیسی داج) در سال ۲۰۰۸ رونمایی شد که تا به‌امروز در نسخه‌های مختلف با قدرت‌ و قیمت‌های متفاوت به بازار عرضه شده است. چند دهه پیش بود که جنرال موتورز نسل چهارم شورولت کامارو و پونتیاک فایربرد را با پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل ۵.۷ لیتری و قدرت ۲۷۵ اسب بخار عرضه کرد. در آن روز‌ها هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که در سال ۲۰۱۵، چلنجر با قدرت ۷۰۷ اسب بخار مجاز به تردد در جاده‌های عمومی باشد.

 

نسخه‌ی SRT Hellcat دوج چلنجر همانند مدل سدان چلنجر و جیپ گرندچروکی ترک هاوک، از پیشرانه‌ی ۶.۲ لیتری هلکت با گشتاور ۸۸۱ نیوتن‌متر استفاده می‌کند تا در زمان ۱۰.۸۵ ثانیه مسیر درگ ۴۰۰ متری را طی کند. نسبت قدرت به وزن این پونی‌کار پرقدرت با قیمت کمتر از ۷۰ هزار دلار، معادل ۲.۸۱ کیلوگرم بر هر اسب بخار است. دوج در سال ۲۰۱۸ با عرضه‌ی نسخه‌ی چلنجر دیمون، نسل سوم این مدل پرطرفدار را به کمال رساند.

۴- دوج چارجر SRT هلکت

دوج چارجر / Dodge Charger

قدرت پیشرانه: ۷۰۷ اسب بخار

قیمت مدل پایه:‌۶۹ هزار و ۳۴۰ دلار

همانند چلنجر، مدت زیادی از عرضه‌ی نسل دوم سدان چارجر در سال ۲۰۱۱ می‌گذرد. چارجر در سال ۲۰۱۵ یک فیس‌لیفت دریافت کرد تا برای عرضه‌ی چند نسخه‌ی مختلف دوام داشته باشد. نسخه‌ی SRT Hellcat چارجر محصول سال ۲۰۱۵ ، همانند چلنجر از پیشرانه‌ی V8 هلکت با قدرت ۷۰۷ اسب بخار و گشتاور ۸۸۱ نیوتن‌متر استفاده می‌کند. دوچ چارجر SRT هلکت یکی از سریع‌ترین سدان‌های موجود در بازار جهانی است.

۵- مرسدس‌بنز AMG C63 S سدان

Mercedes-AMG C63 S

قدرت پیشرانه: ۵۰۲ اسب بخار

قیمت مدل پایه: ۷۴ هزار و ۶۹۵ دلار

ارزان‌ترین خودروی اروپایی با قدرت بالای ۵۰۰ اسب بخار، نسل چهارم C کلاس مرسدس‌بنز است. سدان لوکس و پرقدرت مرسدس AMG C63 S از پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل ۴ لیتری بای توربوشارژ با قدرت ۵۰۳ اسب بخار و گشتاور ۷۰۰ نیوتن‌متر استفاده می‌کند. البته باید اعتراف کرد که نسل جدید AMG C63 به‌اندازه‌ی نسل گذشته با پیشرانه‌ی ۶.۲ لیتری تنفس طبیعی جذابیت ندارد.

۶- آلفارومئو جولیا کوادری‌فولیو

Alfa Romeo

قدرت پیشرانه: ۵۰۵ اسب بخار

قیمت مدل پایه: ۷۵ هزار و ۲۹۵ دلار

سدان ایتالیایی جولیا محصول برند اصیل آلفارومئو یکی از زیباترین خودروهای موجود در بازار جهانی است. جولیا در نسخه‌ی پرفورمنس کوادری‌فولیو دو سیلندر کمتر از AMG C63 S دارد، اما ۲ اسب بخار قدرت بیشتری تولید می‌کند. این عملکرد فوق‌العاده تماماً متوجه پیشرانه‌ی ۶ سیلندر V شکل ۲.۹ لیتری توئین توربوشارژ فراری است. آلفارومئو جولیا در مدل استاندارد هم سدانی خواستنی است؛ اما با چسباندن نشان کوادری‌فولیو، شبدر چهاربرگ تیم مهندسی این برند، جولیا به رؤیای شیرین عاشقان دنیای خودرو تبدیل شده است.

۷- شورولت کوروت Z06

شورولت کوروت / Chevrolet Corvette

قدرت پیشرانه: ۶۵۰ اسب بخار

قیمت مدل پایه: ۸۰ هزار و ۵۹۰ دلار

شورولت کوروت در نسخه‌ی استینگری خودروی اسپرت قابل قبولی است که به سادگی می‌توان از آن لذت برد. نسخه‌ی Z06 کوروت C7 مجهز به پیشرانه‌ی ۸ سیلدر V شکل ۶.۲ لیتری سوپرشارژ LT4 نهایت لذتی است که می‌توان با این مدل در آستانه قیمت ۸۰ هزار دلار تجربه کرد. ZR1 جدیدترین نسخه‌ی شورولت کوروت که با ۷۴۵ اسب بخار به‌زودی عرضه خواهد شد.

۸- جگوار F-Pace SVR

Jaguar F-Pace SVR / شاسی‌بلند جگوار F-Pace SVR

قدرت پیشرانه: ۵۷۵ اسب بخار

قیمت مدل پایه: ۸۰ هزار و ۹۸۵ دلار

خودروساز بریتانیایی جگوار لندرور، در چند سال اخیر دو پیشرانه‌ی بی‌نظیر تولید کرده است؛ پیشرانه‌های ۴ سیلندر ۲ لیتری اینجینیوم با قدرت ۳۰۰ اسب بخار قدرت و ۸ سیلندر V شکل ۵ لیتری سوپرشارژ، نیروبخش کراس‌اور لوکس F-Pace SVR. نسخه‌ی SVR جگوار F-Pace حاصل تلاش پارتمان ویژه‌ی این شرکت است که علاوه بر پیشرانه‌ی قدرتمند، سواری اسپرت و کابین مجلل را در اختیار مشتریان قرار داده است.

۹- آلفارومئو استلویو کوادری‌فولیو

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

قدرت پیشرانه: ۵۰۵ اسب بخار

قیمت مدل پایه: ۸۱ هزار و ۵۹۰ دلار

مقامات خودروساز ایتالیایی آلفارومئو جهت بازگشت به بازار جهانی و عرضه‌ی محصولات جذاب، کراس‌اور بی‌نظیر استلویورا رونمایی کردند. استلویو برادر دوقلوی سدان جولیا است که از پیشرانه‌ی V6 فراری استفاده می‌کند. همانند جولیا، نسخه‌ی کوادری‌فولیو از استلویو نهایت تلاش تیم مهندسی این برند را ارائه می‌دهد. صرف نظر از کلاس سدان و شاسی‌بلند، شاید انتخاب بین جولیا و استلویو از مشکل‌ترین انتخاب‌های ممکن باشد.

۱۰- مرسدس‌بنز AMG GLC63 S کوپه

Mercedes-AMG GLC63 S Coupe

قدرت پیشرانه: ۵۰۳ اسب بخار

قیمت مدل پایه: ۸۱ هزار و ۷۴۵ دلار

مرسدس بنز در GLC کلاس مدل‌های مختلفی عرضه می‌کند. مدل GLC63 S در کلاس خودروهای شاسی‌بلند-کوپه قرار می‌گیرد که به لطف پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل ۴ لیتری بای توربوشارژ AMG با قدرت بیش از ۵۰۰ اسب بخار، گشتاور ۷۰۰ نیوتن‌متر و زمان ۳.۳ ثانیه در تست سرعت صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، طرفداران خاص خود را پیدا کرده است. AMG GLC63 S با طراحی بحث برانگیز، فقط در زمان ۱۱.۷ ثانیه مسیر درگ ۴۰۰ متری را طی می‌کند.



تاريخ : دو شنبه 21 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1047 1048 1049 1050 1051 ... 3356 صفحه بعد