مایکروسافت با مجموعه‌ی محصولات جدیدی که به‌تازگی رونمایی کرده است، می‌خواهد با تغییر نحوه‌ی تعامل کاربران با دستگاه‌ها، خود را از دیگر شرکت‌های متمایز کند.

 

یکی از عالی‌ترین تکنولوژی‌های به‌کاررفته در برنامه‌ی ورد، استفاده از غلط‌یاب املایی است که به کاربران در پیدا کردن اشتباهات املایی کمک می‌کند. اگر می‌خواهید میزان تغییری که مایکروسافت از زمان معرفی غلط‌یاب املایی به خود دیده‌ است با استفاده از یک شاخصِ واحد بسنجید، بهتر است به ویژگی‌ دیگری که در مجموعه‌ی نرم‌افزاری آفیس استفاده می‌شود، نگاهی داشته باشید.

این ویژگی که بررسی‌کننده‌ی قابلیت دسترسی (Accessibility Checker) نام دارد، مشکلات موجود در یک سند پاورپوینت یا ایمیل را مشخص می‌کند؛ مشکلاتی از قبیلِ تضاد رنگ یا عدمِ استفاده از حاشیه‌نویسی برای بخش‌هایی که نیاز به توضیح بیشتر دارند. این قابلیت بر یک اصل استوار است که ایده‌آل‌گرایی نام دارد.

 

نکته‌ی قابل‌ توجه درباره‌ی ویژگی Accessibility Checker، وجود آن در مجموعه‌ی نرم‌افزاری آفیس از سال ۲۰۱۰ است؛ اما به‌ دلیل جایگذاری این ویژگی در لابه‌لای منوهای تودرتو، کاربران هیچگاه به این قابلیت دست نیافتند. حال مایکروسافت با پی‌ بردن به این امر، قابلیت یادشده را در نسخه‌ی ۲۰۱۶ به محیط اصلی آفیس آورده که باعث افزایش پنج برابری استفاده کاربران از این ویژگی شده است. در ماه‌های آینده شاهد قدم بزرگ بعدی برای این ویژگی خواهیم بود؛ زیرا قرار است Accessibility Checker به‌صورت فراگیر و دائم، در پس‌زمینه‌ی تمام اپلیکیشن‌های آفیس اجرا شود؛ بنابر این اسناد آفیس اعم از ارائه‌های پاورپوینت، صفحه‌گسترده‌های اکسل و پرونده‌های متنی ورد، بیش‌از پیش برای افراد قابل‌ خواندن خواهد بود.

این لحظه، بی‌شک نقطه‌ی عطفی در حوزه‌ی طراحی و فناوری خواهد بود؛ زیرا این موضوع را بیان خواهد کرد که دیگر «سهولت» و «اتوماسیون» استراتژی درستی برشمرده نمی‌شود؛ بلکه از این پس گنجاندن ایده‌های طراحی که شامل کاربران خاص (به‌عنوان نمونه، کاربرانی که دارای ناتوانی‌ جسمی هستند) می‌شود در مرکز توجهات قرار خواهد گرفت.

حال به‌ واسطه‌ی مجموعه‌ی محصولات جدیدی که مایکروسافت در طول دو هفته‌ی گذشته در معرض دید عموم گذاشته است، این شرکت شروع به نمایش ایده‌های ذهنی خود در چند دهه گذشته می‌کند. یکی از محصولات مورد بحث شامل کنترلر جدید ایکس‌باکس وان می‌شود که به‌ لطف استفاده از دکمه‌های بزرگ و مسطح، به کمک بیمارهای مبتلا بهپاراپلژی می‌شتابد که فلج کامل عضلانی را به همراه دارد. این بیماری اغلب در پاها و تنه نمود بیشتری پیدا می‌کند و تنها اندامی که از آن در امان قرار دارد، دست‌ها هستند.



تاريخ : شنبه 5 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سال 2016، ایالات متحده آمریکا جدیدترین محصول پروژه JSF شرکت لاکهید مارتین را وارد ناوگان هوایی خود کرد. یک جنگنده نسل پنجمی مولتی رول (همه کاره) بنام F-35 (لایتنینگ 2)؛ محصولی که طراحی و ساخت آن حدود سه دهه طول کشید.

این جنگنده را که باید به لحاظ صرف زمان و هزینه زیاد - بیش از چهارصد میلیارد دلار برای طراحی و ساخت- گران ترین پروژه نظامی آمریکا نامید، با هدف بکارگیری در سه یگان هوایی، دریایی و سپاه تفنگداران دریایی آمریکا و نیز جهت فروش به کشورهای متحد ایالات متحده در سه نوع اصلی A و B و C ساخته شد.

مدل A جهت خدمت در نیروی هوایی و پرواز از باند فرودگاه است. نوع B این جنگنده همان مدلی است که قابلیت نشست و برخاست عمودی دارد و نوع C آن نیز می‌تواند بر روی ناو هواپیمابر مستقر شود.

این جنگنده پرهزینه (که مخالفینی هم دارد) در حالی ساخته شده است که ارتش آمریکا از هواپیمای پیشرفته F-22 (رپتور) نیز بهره می‌برد ولی تنها در اختیار ایالات متحده قرار دارد و از واگذاری آن به دیگر کشورها خودداری شده است.

F-35 نسبت به F-22 توانمندی‌های متفاوت‌تری دارد. یکی از برتری‌های آن نسبت به رپتور این است که F-35 از ابتدا با هدف عملیات دفاع هوایی و هوا به سطح طراحی شد یعنی یک جنگنده مولتی رول (همه کاره)، اما ماموریت اصلی F-22 دفاع هوایی با وظیفه ثانوی حمله هوا به سطح است.

از مدل F-35 -که به صورت کنسرسیوم بین المللی ساخته شد تا قابل عرضه به بقیه متحدین آمریکا باشد- تاکنون تعداد محدودی به برخی کشورها از جمله ترکیه، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، رژیم صهیونیستی و... فروخته شده است که نمونه‌های فروخته شده به اسرائیل (با نام Adir) بیش از بقیه در رسانه ها بازتاب داشت.

رژیم اسرائیل خواستار بکارگیری برخی سامانه‌های بومی خود در این جنگنده شده بود که علی رغم مخالفت اولیه آمریکا، نهایتاً با این درخواست موافقت شد.

اما یکی از شایعات مطرح شده درخصوص F-35های اسرائیلی خبری بود که مدتی قبل در رسانه‌ها مطرح شد و عنوان گردید که دو فروند جنگنده F-35 اسرائیلی توانسته‌اند با پرواز بر فراز آسمان ایران اقدام به عملیات شناسایی کرده و بدون اینکه سامانه‌های پدافندی مطلع شوند، آسمان ایران را ترک کنند. محل انجام این عملیات مرکز کشور عنوان شده بود.

بررسی این خبر و تطابق آن با توانمندی‌های جنگنده F-35 مبین نادرست بودن این شایعه است.

برای مثال، شعاع عملیاتی F-35 -در حالت عملیاتی- حدودا 1200 کیلومتر است که این میزان بُرد -حتی اگر هواپیما در بالاترین ارتفاع به منظور کاهش مصرف سوخت حرکت کرده و مسیر کاملا مستقیم را هم طی کند- کفاف رسیدن به مرکز ایران را نمی‌دهد.

این جنگنده باید برای انجام این عملیات ادعایی، یا بر فراز آسمان و یا روی زمین در یکی از کشورهای همسایه ایران اقدام به سوختگیری کند که در این صورت امکان پنهان نگاه‌داشتن عملیات مقدور نیست.

موضوع جدید دیگر درباره این هواپیما این است که صهیونیستها به تازگی اعلام کرده‌اند که برای نخستین بار -حتی پیش از خود آمریکایی‌ها- جنگنده F-35 را در عملیات‌های رزمی محدود به کارگیری کرده‌اند.

همزمان با اعلام این خبر، گویا تصاویری نیز از پرواز F-35 بر فراز آسمان لبنان منتشر شده و فرمانده نیروی هوایی ارتش اسرائیل مدعی شده که از این هواپیما در سراسر خاورمیانه استفاده کرده‌‌اند.

البته او این را نیز گفت که در عملیات‌های رژیم صهیونیستی علیه مواضع ایران در سوریه (پس از موشک‌باران مواضع ارتش اسرائیل در جولان اشغالی توسط ارتش سوری) از F-35 استفاده نشده است.

این ادعای صهیونیست‌ها بار دیگر افکار عمومی را به این سمت سوق داد که آیا ممکن است جنگنده های F-35 اسرائیل بر فراز آسمان ایران هم آمده باشند؟ و یا اینکه آیا آنها اصولا این امکان را دارند که بدون متوجه شدن سیستم‌های پدافند هوایی ایران اقدام به چنین کاری کنند؟

این فرضیه بر اساس تاکیدات صورت گرفته بر قابلیت رادارگریز بودن F-35 مطرح می‌شود. ولی آیا واقعا این جنگنده قابلیت پنهان ماندن از سامانه‌های پیشرفته راداری را دارد؟

موضوع رادارگریز یا استیلز بون پرنده‌ها (با سرنشین و بدون سرنشین) یکی از دغدغه های اصلی و مهم کمپانی‌های سازنده و به کارگیرندگان آنهاست چراکه امروزه با طراحی و ساخت انواع سامانه های پیشرفته راداری بسیاری از پرنده ها براحتی قابل کشف و رهگیری هستند.

برای پاسخ به سوال بالا باید ابتدا دید که منظور از رادارگریزی چیست؟ آیا واقعا پرنده‌هایی وجود دارد که هیچ سامانه راداری توانایی کشف آنها را نداشته باشد؟

اصولا هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند هواپیمایی با قابلیت صددرصدی پنهان ماندن از رادارها را ساخته است. درواقع رقابت در این عرصه بر سر میزان پنهان ماندن از دید رادارهاست.

هر هواپیما (و هر جسم دیگری در زمین، دریا و هوا) دارای حجمی است که این حجم در رادارها قابل مشاهده است که به آن سطح مقطع راداری یا RCS گفته می‌شود.

امروز در واقع رقابت بر سر همین RCS است که هرچه میزان آن کمتر باشد، شناسایی آن جسم برای رادار مشکل‌تر خواهد بود.

در سیستم پدافند هوایی کشورمان نیز امروزه با بکارگری انواع رادارهای پیشرفته از جمله نبو، کاستا و نمونه های دیگر بعضا بومی، این امکان وجود دارد که پیشرفته ترین تجهیزات کشف و رهگیری شوند.

یادمان باشد که در آذرماه سال 90 هواپیمای بدون سرنشین RQ-170 آمریکایی در حالی در تور پدافند هوایی کشورمان گرفتار شد که این پرنده محصول یکی از پرهزینه‌ترین و محرمانه‌ترین پروژه‌های تاریخ نظامی آمریکا بود.

این هواپیمای بدون سرنشین علاوه بر قابلیت‌های منحصر به فرد در حوزه شناسایی، از توانمندی فوق العاده پنهانکاری نیز برخوردار بود ولی نهایتا در دام پدافند هوایی کشورمان گرفتار شد.

سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در همان مقطع و در گفتگو با خبرگزاری فارس عنوان کرد که بیش از 50 سال فناوری آمریکایی‌ها چه در حوزه هواپیماهای با سرنشین (ازجمله F-35) و چه هواپیماهای بدون سرنشین در این هواپیمای جاسوسی (RQ170) جمع شده و این‌ها کاملا زیر سؤال رفته است.

از آن واقعه نزدیک به 7 سال می‌گذرد و توان امروز جمهوری اسلامی ایران در حوزه پدافند هوایی قابل مقایسه با آن مقطع نیست. امروز ایران انواع سامانه های کشف، شناسایی رهگیری و تقابل با پرنده‌های پیشرفته را در اختیار دارد که بخش عمده‌ای از آنها تاکنون ناشناخته باقی مانده است.

در پایان اگرچه F-35 به عنوان یک جنگنده نسل پنجمی دارای قابلیت‌های بسیار مهم و پیشرفته است، اما امکان ورود این جنگنده به آسمان کشورمان بدون اینکه سیستم گسترده و پیشرفته پدافندی ایران مطلع نشود وجود ندارد و این اتفاق نیز تاکنون رخ نداده است.



تاريخ : شنبه 5 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ایسر از هیولای گیمینگ جدید خود با نام Helios 500 رونمایی کرد که قدرت سرسام‌آوری را به عشاق بازی ارائه می‌کند.

 

سال گذشته، ایسر از لپ‌تاپ‌های گیمینگ سری Helios 300 رونمایی کرد؛ حال این شرکت امسال از سری جدید این دستگاه‌های با نام Predator Helios 500 رونمایی کرده که از صفحه‌نمایشی با اندازه‌ی ۱۷.۳ اینچی و سخت‌افزاری به مراتب قدرت‌مندتر بهره می‌برد.

Acer Predator Helios 500

Acer Predator Helios 500

کاربران می‌توانند از بین دو گزینه‌ی موجود با صفحه‌نمایش فول‌ اچ‌دی و 4K، با توجه به نیاز و بودجه‌شان یک گزینه را انتخاب کنند. صفحه‌نمایش هر دو نسخه از نرخ رفرش 144 هرتز بهره می‌برند و با تکنولوژی انویدیا جی‌سینک سازگاری کامل دارند؛ همچنین کاربران در صورت تمایل می‌توانند نسخه‌ی بالارده‌ی این دستگاه را با پردارنده‌ی نسل هشتم Core i9+ 8950HK اینتل سفارش دهند که از کارت‌گرافیک GTX 1070 با ۸ گیگابایت حافظه گرافیکی بهره می‌برد. بی شک استفاده از چنین سخت‌افزار قدرت‌مندی نیاز به سیستم‌ خنک‌کننده‌ی کارآمد دارد. ایسر با شناختِ این امر، از تکنولوژی انحصاری «Dual AeroBlade 3D fans» برای خنک‌سازی در این لپ‌تاپ استفاده کرده است؛ همچنین برای زیبایی بیشتر، چندین چراغ ال‌ای‌دی در این دستگاه استفاده شده است.

ایسر در طول معرفی از محصولات جدیدش، از خط تولید جدید خود تحت نام Predator X برای محصولات آتی خود سخن گفت که از پردازنده‌‌های تجاری اینتل زئون (Xeon) برای اهداف گیمینگ استفاده خواهند کرد؛ هر چند تاکنون هیچ محصولی با این پردازنده به بازار عرضه نشده است.

Acer Predator Helios 300 Special Edition

Acer Predator Helios 300 Special Edition

این شرکت علاوه بر معرفی محصول جدید خود، از نسخه‌ی ارتقا یافته‌ی Helios 300 نیز رونمایی کرد که از صفحه‌نمایشی با اندازه‌ی ۱۵.۶ اینچی بهره خواهد برد. این صفحه‌نمایش نیز مانند نسخه ی جدید از نرخ رفرش ۱۴۴ هرتز استفاده می‌کند؛ با این تفاوت که تنها نسخه‌ی فول اچ‌دی برای سفارش در دسترس قرار دارد. در بخش سخت‌افزار نیز شاهد استفاده از نسل هشتم پردازنده‌ی Core i7 هستیم که در کنار کارت‌گرافیک انویدیا GTX 1060، توان بالایی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

مشخصاتHelios 500Helios 300
صفحه‌نمایش  ۱۷.۳ اینچ (فول اچ‌دی یا 4K) نرخ رفرش ۱۴۴ هرتز ۱۵.۶ اینچی با وضوح فول‌اچ‌دی و نرخ رفرش ۱۴۴ هرتز
پردازنده اینتل Core i9+ 8950HK اینتل Intel Core i7-8750H یا  i5-8300H
حافظه‌ی رم ۱۶ گیگابایت (قابل ارتقا تا ۶۴ گیگابایت) ۱۶ گیگابایت (قابل ارتقا تا ۳۲ گیگابایت)
کارت گرافیک انویدیا جی‌فورس جی‌تی‌ایکس ۱۰۷۰ (۸ گیگابایت) انویدیا جی‌فورس جی‌تی‌ایکس ۱۰۶۰ (۶ گیگابایت)
حافظه‌ی ذخیره‌سازی تا ۵۱۲ گیگابایت ‌اس‌اس‌دی و ۲ ترابایت معمولی تا ۵۱۲ گیگابایت ‌اس‌اس‌دی و ۲ ترابایت معمولی

نسخه‌ی پایه‌ی Helios 500 با پردازنده‌ی نسل هشتم اینتل Core i5 از ماه ژوئن با قیمت ۲۰۰۰ دلار به فروش خواهد رسید؛ اما اگر خواهان بالارده‌ترین نسخه این دستگاه با پردازنده‌ی +Core i9 هستید، بی شک باید خود را‌ آماده‌ی پرداخت مبلغ بالاتری کنید.

متأسفانه ایسر هیچگونه قیمت و تاریخ عرضه‌ای را برای Helios 300 اعلام نکرده است.



تاريخ : شنبه 5 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در اتفاقی غیرقابل پیش‌بینی، بلندگوی هوشمند اکوی آمازون اقدام به ارسال مکالمات یک خانواده برای شخص دیگری کرده بود. اکنون آمازون توضیحی برای این اتفاق پیدا کرده است.

 

محبوبیت بلندگوهای هوشمند هر روز در حال افزایش است؛ اما هنوز هم افرادی هستند که معتقدند که این ابزارهای نوین به‌طور مداوم تک تک حرف‌ها و کلمات‌شان را ضبط کرده و برروی سرورهای اینترنتی ذخیره می‌کنند. شاید شما هم اخبار مربوط به ضبط و ارسال مکالمات شخصی یک خانواده توسط بلندگوی هوشمند اکو را شنیده باشید؛ این مکالمه‌ به طور تصادفی برای یکی از افرادی که نام وی در لیست مخاطبین بلندگوی اکو بوده ارسال شده است. چنین موردی ممکن است بدبینی افراد را نسبت به بلندگوهای هوشمند بیشتر کند؛ اما آمازون توضیحاتی منتشر کرده که مشخص می‌کند چگونه این واقعه رخ داده است.

در ابتدا، بهتر است با جزئیات اتفاقی که رخ داده بیشتر آشنا شویم. خانواده‌ای اهل شهر پورتلند در ایالت اورگون مشغول صحبت درباره‌ی کف‌پوش چوبی برای خانه‌شان بودند. اما یکی از بلندگوهای اکوی موجود در خانه، مکالمه‌ی آن‌ها را ضبط کرده و برای یکی از آشنایان آن‌ها ارسال می‌کند. این شخص پس از دریافت پیام ارسال شده توسط اکو، آن را مجددا برای پدر خانواده ارسال می‌کند. خانواده که از ارسال ناخواسته‌ی‌ گفتگوهای‌شان توسط اکو شوکه شده بودند، بلافاصله تمام بلندگوهای هوشمند موجود در خانه‌شان را از برق جدا می‌کنند.

 

آمازون به سرعت به این مسئله واکنش نشان می‌دهد و ضمن عذرخواهی فراوان، مهندسانی را مامور می‌کند تا به بررسی فایل‌های ذخیره کننده‌ی رویدادها (Log Files) بپردازند تا مشخص شود این اتفاق چگونه رخ داده است. در مقابل، این خانواده خواستار پس گرفتن بلندگوهای اکو توسط آمازون و عودت هزینه‌ی پرداختی شده است؛ اما تنها پیشنهاد آمازون به این خانواده، قطع دسترسی الکسا به مکالمات آن‌ها است.

الکسا آمازون

حال که از چند و چون این ماجرا آگاه شدیم، بهتر است نگاهی به توضیحات آمازون در رابطه با چگونگی رخ دادن این اتفاق بیندازیم.

بلندگوی اکو به این دلیل فعال شده که یکی از کلمات بیان شده در مکالمات [این خانواده] شبیه به کلمه‌ی «الکسا» بوده است. سپس، بخشی دیگر از کلمات گفته شده در مکالمه به عنوان عبارت «پیام را ارسال کن» تشخیص داده شده. پس از آن، اکو می‌پرسد «به چه کسی؟» و پس از آن نیز یکی از کلمات گفته شده در مکالمه به عنوان نام یکی از افراد حاضر در لیست مخاطبان تشخیص داده می‌شود. سپس الکسا نام شخص را بیان می‌کند و می‌پرسد «این نام، درست است؟» و پس از آن نیز یکی دیگر از کلمات گفته شده در مکالمه را به‌عنوان کلمه‌ی «درست است» قلمداد می‌کند. هرچند احتمال رخ دادن چنین زنجیره‌ای از وقایع بسیار نادر است؛ اما ما (آمازون) در حال بررسی گزینه‌هایی هستیم تا چنین احتمالی را بیش از پیش کاهش دهیم.

اگرچه احتمال وقوع چنین زنجیره‌ای از وقایع زیاد نیست؛ اما توضیح ارائه شده منطقی به نظر می‌رسد. چنین اتفاقاتی هرچند رایج نیستند؛ لیکن آمازون در تلاش است تا احتمال رخ‌دادن آن‌ها را کاهش دهد. خوشبختانه مکالمه‌ی این خانواده نیز در رابطه با موضوعی حیاتی نبوده و صرفا در مورد پوشش چوبی برای کف خانه صحبت می‌کرده‌اند.



تاريخ : شنبه 5 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

تیم وب‌سایت ادموندز پس از تجربه‌ی استفاده از تسلا مدل 3 در طول چهارماه، مشکلات فراوان این سدان تمام برقی را غیرقابل قبول می‌دانند.

 

تیم تحریریه وب‌سایت ادموندز (Edmunds) با مدیریت دن ادموندز، بررسی و تست تسلا مدل 3 (نسخه‌ی با شعاع حرکتی بالا) در بلندمدت را آغاز کرده است، گزارش این ماه خود از این سدان تمام برقی را منتشر کرد. تسلا مدل 3 اساساً به‌عنوان خودروی روزمره اعضای تیم ادموندز استفاده می‌شود تا بهترین بررسی ممکن از این خودرو به‌دست آید. 

در گزارش این ماه، مشکلات زیادی در تسلا مدل 3 به چشم می‌خورد. پس از ۱۶ هفته خرید، اعضای تیم به‌قدری با مشکلات ریز و درشت مواجه شده‌اند که تصمیم به تهیه لیست خرابی‌های مدل 3 در گوگل داکس (Google Docs) گرفته شد.

 Tesla Model 3 / تسلا مدل 3

 

در جدیدترین گزارش گروه کارشناسان ادموندز آمده است:

خودروی برقی انقلابی و پرطرفدار را فراموش کنید. تسلا با این عملکرد، چیزی بیشتر از یک پی‌نوشت کوتاه در صنعت خودروسازی نخواهد شد. مدل 3 برای ما ۵۶ هزار دلار خرج داشت و با توجه به این قیمت، تجربه‌ی استفاده از آن در این مدت غیرقابل قبول بوده است. البته این یک خودروی معمولی ۵۶ هزار دلاری نیست؛ ما برای خرید مدل ۳ ابتدا یک هزار دلار ودیعه دادیم تا در صف انتظار دو ساله قرار بگیریم و حالا پس از تحویل و استفاده، خودرو درحال فروپاشی است.

شاید کسانی که توانایی پرداخت مبالغ بالای ۱۰۰ هزار دلار برای مدل S دارند، به تسلا حق میدان آزمایش بیشتری بدهند. شاید این مبلغ برای یک خودرو با این تجهیزات و فناوری‌ها، ارزان قیمت باشد. شاید خرید این خودرو یک قربانی باشد تا استفاده از خودروهای احتراقی کنارگذاشته شود و البته دسترسی به مسیر ویژه‌ی تعبیه شده در خیابان‌ها ممکن باشد. تسلا باید مشکلات خودرویی که برای عموم به جذابیت رسیده است را برطرف کند. فعلاً اصلاً چنین کاری نکرده است.

Tesla Model 3 / تسلا مدل 3

 

تیم ادموندز در ادامه به مسافت طی شده و مصرف تسلا مدل 3 اشاره می‌کند. هدف اصلی طی کردن مسافتی حدود ۲۷۳۶ کیلومتر در ماه است که این رقم در ماه گذشته به ۱۸۰۲ کیلومتر محدود شد. در ماه گذشته مدل 3 فقط یک بار از ایستگاه سوپرشارژر و ۱۲ بار از شارژرهای استاندارد خانگی تسلا استفاده کرده است. برای رسیدن به مسافت هدف‌گذاری شده، تیم ادموندز باید دفعات بیشتری به ایستگاه سوپرشارژر مراجعه کنند. به‌طور کلی در طول مدت چهار ماهه، حدود ۸۴۶۰ کیلومتر مسافت با تسلا مدل 3 طی شده و به‌طور میانگین در هر ۱۶۰ کیلومتر ۳۱.۷ کیلووات ساعت انرژی مصرف شده است. لازم به ذکر است که قیمت هر کیلووات ساعت انرژی از ۲۰ سنت به ۲۶ سنت در ایستگاه‌های سوپرشارژر افزایش پیدا کرده است که البته همچنان در مقایسه با شارژرهای استاندارد خانگی سطح ۲ تسلا، معامله‌ی بهتری محسوب می‌شود.

Tesla Model 3

در ادامه‌ی مطلب، گزارش برخی مشکلات تسلا مدل 3 آورده شده است. بالا رفتن خودکار صدای سیستم صوتی حتی درهنگامی هیچ سرنشینی در خودرو نیست، یکی از آزاردهنده‌ترین مشکلات مدل 3 بوده است. به‌دلیل مشکلات فراوان، تسلا مدل 3 در طول ماه گذشته دوبار به سرویس کلی نیاز پیدا کرده که البته سرویس سوم نیز هم‌اکنون تاریخ خورده است. بخشی دیگر از مشکلات این خودروی برقی در طول این مدت به‌این شرح بوده است:

  • عدم تشخیص کارت‌شناسایی و به‌دنبال آن عدم حرکت به جلو یا عقب. برای اصطلاحاً دنده انداختن و حرکت به جلو یا عقب، باید اپلیکیشن را بسته و دوباره اجرا کرد.
  • دوربین عقب تصویری نشان نمی‌دهد.
  • نمایشگر راهیاب همزمان اعمال بزرگ‌نمایی و بالا و پایین تصویر را به نمایش می‌گذارد.
  • سیستم صوتی به‌صورت خودکار در حالت بالاترین حجم صدای ممکن روشن می‌شود.
  • تصاویر نمایشگر سیستم صوتی به‌صورت خودکار و بدون دستور سرنشین بالا و پایین می‌رود.
  • آیکن‌های نمایشگر راهیاب به‌صورت خودکار روشنایی بیشتری پیدا می‌کنند.
  • آینه‌ی آفتاب‌گیر سرنشین جلو کاملاً جدا شد.
  • در هنگام استارت، نمایشگر کاملاً خاموش شد و هیچ عملی را نمی‌پذیرفت. پس از ریستارت کردن خودرو، نمایشگر دوباره روشن شد اما دوربین عقب از کار افتاد.

    تسلا مدل 3 Tesla

پس از این مشکلات خودرو به مرکز سرویس تسلا برده شد. نمایشگر مرکزی تعویض و فرم‌ور (Firmware) آپدیت شد؛ تمام این فرآیند، حدود سه ساعت طول کشید. پس از دو هفته مشکلات دیگری در تسلا مدل 3 نمایان شد:

  • عدم فعال شدن دنده و حرکت به عقب یا جلو پس از استارت. باید حرکت باید منتظر انرژی رسانی بیشتر باشیم. پس از شنیدن صدای تق بلند از محور عقب، حرکت با خودرو امکان پذیر شد.
  • باوجود فضای موجود، پیام محدود بودن فضا برای ذخیره‌ی انرژی نمایش داده شد. با ریبوت نمایشگر، این پیام محو شد.
  • پیام عدم انرژی رسانی به قوای محرکه و لزوم توقف خودرو نمایش داده شد ولی خودرو بدون مشکل به حرکت ادامه داد.
  • در حالی که آفتاب‌گیر سرنشین جلو رو به پایین بود، آینه‌ی آن جدا شد.

    tesla model 3

تمام این مشکلات در طول چهار هفته اتفاق افتاده است و اعضای تیم ادموندز پس از تجربه‌ی مالکیت نزدیک به چهار ماه، تقریباً مدل 3 را غیرتحمل می‌دانند. در کنار این مشکلات، برخی از نقاظ قوت مدل 3 نیز اعلام شده است. البته از نظر اعضای تیم ادموندز فقط فضای زیاد صندوق عقب و سواری مناسب در بزرگراه‌ها جزو نقاط مثبت تسلا مدل 3 است. علاوه بر مشکلات ذکر شده، اعضای تیم ادموندز از پیچیده بودن کار کردن با نمایشگر، نبود دستگیره‌های در و مشکل بودن دسترسی به دکمه‌ آن در تاریکی و سواری فوق‌العاده‌ آزاردهنده‌ی صندلی‌های ردیف عقب نیز شکایت کرده‌اند.



تاريخ : شنبه 5 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

آنر زیر برند شرکت چینی هواوی، اوایل دهه‌ی جاری میلادی با هدف تمرکز روی نسل جوان و فروش اینترنتی فعالیت خود را شروع کرده است.

 

آنر (honor) یکی از برندهای زیرمجموعه‌ی شرکت فناوری و مخابراتی هواوی است. مرکز مدیریت این برند در شهر شنژنچین قرار دارد و هدف از تأسیس آن به گفته‌ی مدیران هواوی، تمرکز روی بازار نسل جوان است. هواوی هدف دقیق‌تر از تأسیس آنر را معرفی، بازاریابی وفروش محصولات به‌صورت آنلاین عنوان می‌کند. به بیان دیگر آنر برای افرادی تأسیس شده است که با اینترنت و قابلیت‌های آن رشد یافته‌اند و اکثر نیازهای خود را با استفاده از آن برطرف می‌کنند.

سبد محصولات آنر در حال حاضر از گوشی‌های موبایل و تبلت تا گجت‌های پوشیدنی را شامل می‌شود. این برند با تمرکز روی بازاریابی ویدیویی و همچنین استفاده از اینفلوئنسرها خود را به برندی مستقل در بازار گجت‌های ارتباطی تبدیل کند. کمک این برند به افزایش فروش هواوی منجر شد که در سال جاری، شرکت چینی جایگاه اپل را در لیست بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گوشی موبایل تصاحب کند و بعد از سامسونگ در رتبه‌ی دوم قرار بگیرد.

تاریخچه تأسیس

برنامه‌ریزی‌ها برای تأسیس آنر به سال ۲۰۱۱ بازمی‌گردد؛ اما تأسیس رسمی این برند سال ۲۰۱۳ بود. محصولات برند آنر از سال ۲۰۱۴ وارد بازار گوشی‌ هوشمند شدند. اولین رونمایی از گوشی هوشمند با برند آنر در سال ۲۰۱۴ و با honor 3c در مالزی اتفاق افتاد و فروش محصولات آن، در قدم اول در فروشگاه اینترنتی Flipkart هند شروع شد. پس از آن مدیران آنر که گسترش بازارهای جهانی را مد نظر داشتند، این محصول را در اروپا نیز معرفی کردند. مراسم معرفی این گوشی هوشمند برای بازار اروپا در مراسمی در برلین انجام شد.

Honor 3C

Honor 3C اولین گوشی برند آنر

هواوی برند آنر را در سال ۲۰۱۳ و با گوشی Honor 3C به‌طور رسمی معرفی کرد

اولین گوشی پرچم‌دار آنر نیز به‌سرعت معرفی شد تا این برند هدف خود را فراتر از بازار پایین‌رده‌ها و میان‌رده‌ها نشان دهد. آنر 6 اولین پرچم‌دار هواوی بود که در سال ۲۰۱۴ معرفی شد و در ۶ ماه اول سال ۲۰۱۵ و به همراه دیگر محصولات، فروش ۲۰ میلیون گوشی هوشمند برای آنر به ارمغان آورد.

گسترش جهانی آنر به‌قدری سریع بود که تا ماه ژوئن سال ۲۰۱۵، این برند در ۷۴ کشور جهان از جمله کشورهای اروپایی، هند و ژاپن به فروش می‌رسید. سال ۲۰۱۵، سال معرفی دومین پرچم‌دار آنر نیز بود. honor 7 نام این گوشی هوشمند بود که بار دیگر فروشی عالی برای چینی‌ها به همراه داشت.

 

در ماه اکتبر سال ۲۰۱۵، آنر اعلام کرد که قصد دارد سود و فروش شرکت را دو برابر افزایش دهد. تمرکز اصلی فعالیت نیز کشور هند عنوان شد. علاوه بر این، فروشگاه اینترنتی این شرکت در همین سال برای اروپایی‌ها راه‌اندازی شد تا با فروش مستقیم، سود بیشتری عاید شرکت کند. ورود رسمی آنر به بازار بزرگ ایالات متحده‌ی آمریکا در ابتدای سال ۲۰۱۶ اعلام شد.

گسترش بازار

اولین حضور جدی آنر در بازار آمریکا با CES 2016 شروع شد و با معرفی Honor 5X، بازار میان‌رده را در این کشور هدف قرار داد. این گوشی هوشمند ابتدا تنها به‌صورت آنلاین و سپس در برخی فروشگاه‌های فیزیکی منتخب عرضه شد. آمارهای منتشرشده در این سال، فروش این برند چینی را نزدیک به ۶۰ میلیون گوشی هوشمند با سودی در حدود ۸.۴ میلیارد دلار عنوان کرده‌اند.

آنر مجیک

 آنر مجیک، گوشی آنر مجهز به هوش مصنوعی

در دسامبر سال ۲۰۱۶ این شرکت از طرح خود برای گسترش هوش مصنوعی در گوشی‌های موبایل رونمایی کرد. آن‌ها در مراسم سومین سال تأسیس برند، Honor Magic را معرفی کردند. این گوشی مجهز به نرم‌افزار هوش مصنوعی است که به‌منظور افزایش ارتباط گوشی هوشمند با کاربر و بهبود تجربه‌ی کاربری بر اساس داده‌‌ی جمع‌آوری شده، طراحی و رونمایی شد.

طبق گفته‌ی مدیر آنر، گوشی آنر مجیک تعاملاتی شبیه به انسان با کاربر برقرار می‌کند. سیستم‌عامل این هوش مصنوعی آنر مجیک لایو است که توانایی یادگیری عادت‌های کاربر را دارد. علاوه بر آن، این سیستم با تشخیص فاکتورهای خارجی عملکردی فعالانه در ارتباط با کاربر دارد.

نمایشگاه CES 2017 محل خودنمایی آنر با گوشی Honor 6X بود

نمایشگاه CES 2017 زمان معرفی یکی از برترین گوشی‌های هوشمند آنر بود. Honor 6X که پیش از این در چین رونمایی شده بود، در این نمایشگاه برای عرضه در ایالات متحده‌ی آمریکا معرفی شد. علاوه بر آمریکا، ۱۳ بازار بزرگ دیگر نیز برای این گوشی هوشمند در نظر گرفته شد. آنر ۶ ایکس را نمی‌توان یک گوشی کاملا بی‌عیب دانست؛ اما قیمت پایین آن در کنار امکانات مناسب، این محصول را به یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌های هوشمند آنر تبدیل کرد.

آنر ۶ ایکس جایزه‌ی بهترین گوشی نمایشگاه را از طرف بسیاری از نشریات معتبر آنلاین از جمله Android Authority، Digital Trends، Slash Gear و Talk Android دریافت کرد.

هواوی آنر huawei honor 6x / 6x

آنر 6 ایکس، میان‌رده‌ی پرطرفدار آنر

۲۰۱۷ را می‌توان سال قدرت‌نمایی هواوی در بازار پرچم‌دارها نامید. این شرکت در آوریل سال گذشته، پرچم‌دار خود با نامHonor V9 را ابتدا در چین و سپس با نام Honor 8 Pro به بازارهای جهانی معرفی کرد. محصول بعدی آنر 9 بود که در ژوئن این سال معرفی شد و در اولین ماه معرفی، یک میلیون نسخه از آن به فروش رفت.

حضور جدی در بازار هند

آنر فعالیت خود را از بازار رو به رشد هند شروع کرد. فروش اولیه‌ی محصولات در بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی این کشور نشان می‌داد که آنر قصد دارد این بازار بزرگ را به‌عنوان اولین مقصد خود تقویت کند. همه‌ی کارشناسان بازار گجت‌های هوشمند به این نتیجه رسیده‌اند که هند، بازاری عالی برای محصولات میان‌رده است و چینی‌ها با درک سریع این موضوع، جایگاه خود را در این کشور مستحکم کرده‌اند.

حضور آنر در هند تنها به فروش محصولات محدود نمی‌شود. شرکت چینی در همان سال‌های اولیه‌ی فعالیت یک مرکز تحقیق و توسعه در شهر بنگلور هند تأسیس کرد که حدود ۳ هزار مهندس در آن فعالیت می‌کنند. این واحد با سرمایه‌گذاری ۱۷۰ میلیون دلاری آنر در سال ۲۰۱۵ تأسیس شد. مراکز تحقیق و توسعه یکی از بخش‌های مهم راهبردی آنر در گسترش بازارهای جهانی هستند و تأسیس یک مرکز در هند، نشان از توجه ویژه‌ی آن‌ها به حضور حرفه‌ای در این بازار دارد.

Honor

علاوه بر مرکز تحقیق و توسعه‌ی آنر، هواوی یک مرکز عملیات شبکه‌ی جهانی GNOC نیز در هند راه‌اندازی کرده که اولین مرکز این شرکت خارج از چین است. مأموریت GNOC تأمین تجهیزات، فناوری‌ها، نرم‌افزارها و منابع مورد نیاز برای سرویس‌های بین‌المللی شبکه‌ی شرکت است.

بازار ایالات متحده‌ی آمریکا

آمریکا همیشه به‌عنوان برنامه‌ریزی بلندمدت آنر شناخته شده است. این شرکت به‌آهستگی حضور خود را در بازار بزرگ این کشور جدی‌تر کرده و پایگاه‌های مدیریتی و فروش خود را در آنجا گسترش داده است. آنر در سال‌های گذشته دفاتر خود را در سن خوزه و مانتین ویو در کالیفرنیا تأسیس کرده و با هدف جذب استعدادهای آمریکایی، مراکز رشدی نیز در این مناطق تأسیس کرده است.

به‌خاطر سیاست‌های تحریمی ترامپ، هواوی و ZTE با مشکل فروش در آمریکا مواجه هستند

این شرکت از همان ابتدا محصولات خود را بدون همکاری با اپراتورهای مخابراتی عرضه کرده است. آن‌ها با همکاری آمازون و تعدادی فروشگاه آنلاین دیگر در کنار وبسایت رسمی خود، تنها فروش مستقیم و آنلاین را به‌عنوان کانال عرضه انتخاب کرده‌اند. مدیر آنر معتقد است این سبک از فروش حاشیه‌ی سود را افزایش می‌دهد و می‌توان از این سود برای بهبود کیفیت محصولات استفاده کرد. البته این شرکت همکاری‌هایی نیز با فروشگاه‌های بست بای داشته است تا محصولات خود را برای نمایش نیز به کاربران عرضه کند.

سیاست‌های جدید دولت ایالات متحده‌ی آمریکا در سال جاری، هواوی و برند زیرمجموعه‌اش یعنی آنر را در معرض خطر قرار داده است. بر اساس این سیاست‌ها در ماه‌های اخیر برخی فروشگاه‌های فیزیکی از عرضه‌ی محصولات این شرکت‌ها منع شده‌اند. دلیل این ممنوعیت، فروش تجهیزات به کشورهای تحت تحریم آمریکا بیان شده است. البته هواوی به همراه دیگر شرکت چینی یعنی ZTE در حال مذاکره با مقامات آمریکایی است تا این محدودیت‌ها را برطرف کند.

تفاوت هواوی و آنر

همان‌طور که پیش از این اشاره شد، آنر برای تمرکز بیشتر هواوی روی فروش آنلاین تأسیس شد. اگرچه این برند اکنون محصولات خود را به هر دو روش آنلاین و آفلاین به فروش می‌رساند، اما سیاست تمرکز روی فروش آنلاین هنوز به قوت خود باقی است.

هواوی Honor 6

آنر 6، اولین پرچم‌دار برند آنر

در روزهای ابتدایی تأسیس برند آنر، این سؤال در ذهن کاربران و کارشناسان ایجاد شده بود که چرا هواوی باید در این بازار رقابتی عظیم، برندی جدید توسعه دهد که ممکن است به اعتبار آن‌ها صدمه بزند. اولین محصول پرچم‌دار این برند زیرمجموعه، honor 6 بود که شباهت زیادی به پرچم‌دار آن سال‌های هواوی یعنی ascend p7 داشت. همین شباهت اولیه شک و تردیدها در مورد موفقیت آنر را شایع کرد.

اما پاسخ این سؤال از همان ابتدای فعالیت آنر مشخص بود. هواوی با فروش آنلاین محصولات این برند زیرمجموعه، سود عملیاتی خود را افزایش می‌داد و می‌توانست از این سود برای بهبود محصولات خود استفاده کند. آنر 6 که نماد حضور جدی آنر در بازار پرچم‌دارها است، در زمان عرضه با قیمت ۲۵۰ یورو عرضه شد. این گوشی با مشخصاتی شبیه به پرچم‌داران اصلی هواوی و با قیمتی پایین‌تر، از همان ابتدا هدف آنر را مشخص می‌کرد.

علاوه بر فروش، آنر در ارتباط با مشتری‌ها نیز سیاست آنلاین خود را حفظ کرده‌اند. آن‌ها با عملکردی شبیه به رقیب هموطن خود یعنی شیائومی، دریافت بازخورد و نظر از کاربران را در اولویت خود قرار داده‌اند و در طراحی محصولات جدید خود از این بازخوردها استفاده می‌کنند.

آنر جرج ژائو

جرج ژائو، مدیر برند آنر

جورج ژائو، مدیر برند آنر در مصاحبه‌ای در مورد تفاوت اصلی هواوی و آنر می‌گوید:

برند هواوی مدل کسب و کار سنتی‌تری دارد. این شرکت مانند اپل و سامسونگ کار می‌کند و عمده‌ی فعالیت خود را با همکاری اپراتورهای مخابراتی انجام می‌دهد. اما آنر از همان ابتدا با اهالی دنیای دیجیتال سر و کار داشته است. روح برندهای ما با یکدیگر تفاوت دارد.

آنر به‌طور ویژه با تمرکز روی نسل جوان فعالیت می‌کند و به‌همین دلیل دنیای دیجیتال در صدر اولویت ما قرار دارد. مشتریان ما عموم فعالیت‌های خود را به‌صورت آنلاین انجام می‌دهند. آن‌ها به‌صورت آنلاین معاشرت می‌کنند، آنلاین جستجو می‌کنند و قطعا آنلاین نیز خرید می‌کنند. همه‌ی این‌ها دلیل تمرکز ما روی بازاریابی دیجیتال است. ما به‌ندرت از تبلیغات تلویزیونی استفاده می‌کنیم و به‌جای آن، روی شبکه‌های اجتماعی متمرکز شده‌ایم.

برای شجاعان

تمامی موارد گفته‌شده باز این سؤال را ایجاد می‌کند که آیا هواوی نمی‌توانست همین سیاست‌ها را با برند خودش اجرا کند؟

تمرکز اصلی آنر فروش آنلاین و مخاطبانی است که با اینترنت و شبکه‌های اجتماعی پرورش یافته‌اند

پاسخ این سؤال را می‌توان در سبک بازاریابی و جامعه‌ی هدف آنر مشاهده کرد. این شرکت از همان ابتدا با انتخاب شعار For The Brave، نسل جوانی را هدف قرار داد که در اینترنت رشد یافته‌اند. شاید هواوی قصد داشته اصالت برند خود را در بخش‌های دیگر حفظ کند و آنر را با سیاست‌های خاص بازاریابی، مستقل نشان دهد.

نسلی که آنر هدف قرار داده است، جوان‌هایی هستند که با استفاده از گجت‌ها و اینترنت پرورش یافته‌اند. آن‌ها زمان بدون اینترنت و گوشی‌ هوشمند را به یاد نمی‌آورند و به این تفاوت خود افتخار می‌کنند. همین تمرکز نسلی باعث شده است آنر از ابتدا محصولاتی تولید کند که برای دانش‌آموزان، دانشجویان و کارمندان جوان قابل خرید باشد و البته، نیازهای این نسل آشنا با فناوری را به بهترین نحو برطرف کند.

شعار آنر

For The Brave، شعار برند آنر

هواوی از همان ابتدای تأسیس آنر باور داشت که این تصمیم، تأثیری در فروش برند اصلی نخواهد داشت و حتی به سوددهی بیشتر آن‌ها نیز کمک خواهد کرد. گوشی‌های آنر از همان ابتدا در کارخانه‌هایی مجزا از هواوی تولید شدند؛ اما از تیم‌های تحقیق و توسعه، پتنت‌های متعدد و همچنین سرمایه‌ی عظیم این شرکت استفاده کردند.

Hihonor

آنر که از همان ابتدا با تمرکز اصلی روی بازاریابی دیجیتال وارد رقابت شده بود، یک سال پس از معرفی اولین محصول، وبسایت رسمی خود را تأسیس کرد. hihonor ابتدا با دامین کشور هند و سپس دامین بین‌المللی com رونمایی شد. آنر وبسایت خود را محلی برای اولین تجربه‌ها در مورد محصولات شرکت و همچنین مکانی برای شنیدن داستان شجاعت مشتریان عنوان می‌کند. به‌هرحال هدف‌گیری مشخص هواوی در طراحی‌ این سایت نیز مشخص است و علاوه بر آن، فعالیت جدی در شبکه‌های اجتماعی، آنر را به برندی واقعا جوان‌پسند تبدیل کرده است.

وبسایت ها‌ی‌آنر تمامی خدمات مورد نیاز مشتریان و طرفداران خود را در یک سرویس جمع‌آوری کرده است. معرفی و مقایسه‌ی محصولات اولین تصویری است که این وبسایت در برابر چشمان بیننده قرار می‌دهد و با ظرافتی خاص، او را به خرید محصولات تشویق می‌کند.

hihonor

صفحه اول وبسایت Hihonor

بخش انجمن طرفداران یا آنر کلاب در وبسایت شرکت، هدف این برند برای رقابت جدی با برند پرطرفدار شیائومی را نشان می‌دهد. آنر در این بخش انواع گفتگوها و اشتراک تجربیات را برای طرفداران ممکن ساخته و حتی امتیازاتی برای اعضای این انجمن در نظر گرفته است.

امکانات نرم‌افزاری گجت‌های آنر نیز در همین وبسایت به‌خوبی عرضه می‌شوند و طرفداران را از رجوع به منابع متفرقه بی‌نیاز می‌کنند. تیم پشتیبانی آنر، فعالیت در وبسایت شرکت را جزو وظایف اصلی خود دانسته و با حضور جدی در انجمن‌های بحث و گفتگو، شعار برند در مورد اهمیت دادن به نظرات مشتریان را محقق کرده‌اند.

سیاست خاص آنر در معرفی برند و محصولاتش در این وبسایت به‌خوبی مشاهده می‌شود. آن‌ها در بخش معرفی برند بدون هیچ مطلب یا محتوای معرفی، تنها به ویدیوهای تبلیغاتی که با محوریت تجربه‌ی کاربران ساخته می‌شوند اکتفا کرده‌اند. این نوع از تبلیغات، برند را از یک گوینده‌ی صرف تبدیل به موضوعی قابل بحث توسط کاربران تبدیل می‌کند.

دسته بندی محصولات

تمرکز اصلی آنر در طراحی و تولید محصولات، روی گوشی‌های هوشمند است. البته تبلت، گجت‌های پوشیدنی، هندزفری و پاوربانک نیز از محصولاتی هستند که بخش کوچکی از تولیدات آنر را به خود اختصاص داده‌اند.

آنر گوشی‌های هوشمند خود را با پسوندهای متنوعی به بازار عرضه می‌کند که هر یک از آن‌ها می‌توانند نمایان‌گر یک دسته‌بندی خاص از گوشی‌ها باشند.

پرچم‌داران

 

پرچم‌داران آنر از همان ابتدا بدون پسوند خاصی به بازار عرضه می‌شدند. البته برخی از این محصولات بعدا شاهد نسخه‌های پیشرفته‌تر شدند که به اجبار پسوندهای Plus و Pro برای آن‌ها استفاده شد. اولین گوشی پرچم‌دار آنر، Honor 6 نام داشت که در سال ۲۰۱۴ به بازار عرضه شد. این گوشی هوشمند از پردازنده‌ی اختصاصی هواوی یعنی کایرین استفاده می‌کرد و با ۳ گیگابایت حافظه‌ی رم، یکی از برترین گوشی‌های اندروید آن سال‌ها بود. در نهایت موفقیت این گوشی باعث شد آنر نسخه‌ی پلاس آن را با صفحه‌نمایش بزرگ‌تر و پردازنده‌ی کمی قوی‌تر در پایان سال ۲۰۱۴ به بازار عرضه کند. 

 تیزر جدید هواوی Honor 7

تیزر معرفی Honor 7

پرچم‌دار بعدی آنر در سال ۲۰۱۵ عرضه شد و Honor 7 نام داشت. این گوشی با پردازنده‌ی قوی‌تر از نسل قبل یعنی کایرین ۹۳۵ و نسخه‌ی به‌روزتر اندروید در جولای سال ۲۰۱۵ به بازار عرضه شد. اندازه‌ی صفحه‌نمایش و حافظه‌ی رم آنر 7 تفاوتی با اولین پرچم‌دار آنر نداشت.

پرچم‌داران آنر قیمتی به‌مراتب پایین‌تر از گوشی‌های پرچم‌دار برندهای دیگر دارند

ورود جدی آنر به بازار گوشی‌های هوشمند با دو دوربین، در سال ۲۰۱۶ و با معرفی پرچم‌دار آنر 8 اتفاق افتاد. این گوشی مجهز به اندروید ۶ بود که برای بروزرسانی به اندروید ۷ نیز برنامه‌ریزی شده بود. استفاده از پردازنده‌ی کایرین ۹۵۰ به همراه ۴ گیگابایت رم، نوید یک گوشی قدرتمند با قیمت مناسب از طرف شرکت چینی می‌داد. استفاده از دو لنز ۱۲ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی مجهز به فوکوس لیزری و لنز ۸ مگاپیکسلی برای دوربین سلفی، Honor 8 را به محصولی پرطرفدار برای عاشقان عکاسی نیز تبدیل کرده بود.

آنر 8 هواوی

گوشی پرچم‌دار آنر 8 با دوربین دوگانه

 

آنر نیز مانند رقیب هموطن خود شیائومی، یک دسته‌بندی نوت در گوشی‌های پرچم‌دار خود دارد که البته بدون قلم به بازار عرضه می‌شوند. این دسته‌بندی تنها کمی از نسخه‌های بدون پسوند نوت قوی‌تر و به صفحه‌نمایش بسیار بزرگ‌تر مجهز است. اولین گوشی آنر که با این پسوند عرضه شد، Honor 8 Note بود. آنر 9 نوت دیگر محصول این سری است که به‌زودی معرفی می‌شود.

موفقیت سری ۸ گوشی‌های آنر به‌حدی بود که این شرکت تصمیم به عرضه‌ی چند نسخه با یک نام گرفت. مدل آنر 8 لایت در ژانویه‌ی سال ۲۰۱۷ معرفی شد و با حفظ زبان طراحی آنر سری ۸، با امکاناتی میان‌رده با تمرکز بر خریداران متوسط به بازار عرضه شد. این گوشی بر خلاف نسخه‌های حرفه‌ای تنها به یک لنز دوربین مجهز بود اما برای حفظ جایگاه در میان محصولات سال ۲۰۱۷، با حافظه‌ی قدرتمند ۴ گیگابایتی به بازار عرضه شد.

آنر 8 لایت

آنر 8 لایت

پرچم‌دار بعدی آنر که با پسوند خاص عرضه شد، آنر 8 پرو بود. موفقیت‌های آنر 8 در بازار باعث شد تا چینی‌ها بار دیگر از این نام در محصول خود استفاده کنند. آن‌ها نسخه‌ی پرو محصول پرطرفدار خود را در آوریل ۲۰۱۷ معرفی کردند. این گوشی مجهز به صفحه‌نمایشی بزرگ‌تر از نسل قبل (۵.۷ اینچ) بود و همچنین در نسخه‌هایی با حافظه‌ی رم ۴ و ۶ گیگابایتی به بازار عرضه شد. 

 

آنر در سال ۲۰۱۷ یک پرچم‌دار دیگر نیز به بازار عرضه کرد کهHonor 9 نام داشت. این گوشی پیشرفتی اساسی در بخش دوربین داشت و از ترکیب لنزهای ۱۲ و ۲۰ مگاپیکسلی در آن استفاده شده بود. از لحاظ حافظه‌ی رم نیز آنر 9 را با ظرفیت‌های ۴ و ۶ گیگابایتی به بازار عرضه شد. نکته‌ی مهم این که آنر در قیمت‌گذاری پرچم‌داران حرفه‌ای خود نیز قابلیت خرید بالا را در نظر گرفته است. به‌عنوان مثال آنر 9 با مشخصاتی عالی در حد یک پرچم‌دار و با قیمت مناسب ۳۲۰ یورو به بازار عرضه شد.

آنر 9 نیز به خاطر استقبال زیاد بازار صاحب نسخه‌ی لایت شد. البته نسخه‌ی لایت آنر 9 محصولی در حد یک پرچم‌دار بود که تنها تفاوتش، ضعیف‌تر بودن لنزهای دوگانه‌ی دوربین و همچنین پردازنده بود. البته این گوشی به دوربین سلفی دوگانه مجهز بود که به‌عنوان امتیازی آن را از میان‌رده‌های دیگر بازار جدا می‌کرد. Honor 9 Lite در دسامبر سال گذشته‌ی میلادی با قیمت حدودی ۲۳۰ یورو به بازار عرضه شد.

آنر 9 لایت / Honor 9 Lite

آنر 9 لابت

محصول دیگر آنر در بازار پرچم‌داران، در نمایشگاه CES 2018 به‌طور رسمی معرفی شد و جوایز متعدد بهترین گوشی نمایشگاه را به خود اختصاص داد. این گوشی که Honor view 10 نام دارد، مجهز به ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم و لنز دوگانه‌ی ۲۰ و ۱۶ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی است. صفحه‌نمایش بزرگ ۵.۹۹ اینچی با نسبت ۱۸:۹، از مشخصات ویژه‌ی این محصول است که لقب View را برازنده‌ی آن کرده است. 

 

جدیدترین محصول آنر در دسته‌بندی پرچم‌داران، Honor 10 نام دارد که ماه می ۲۰۱۸ معرفی شد. این گوشی که قیمت حدودی ۴۰۰ یورو برای آن در نظر گرفته شده در میان برترین پرچم‌داران جهان قرار می‌گیرد و از طراحی آشنای این روزها یعنی بریدگی بالای صفحه‌نمایش بهره می‌برد. آنر در این محصول خود نیز از پردازنده‌ی اختصاصی کایرین و مدل ۹۷۰ استفاده کرده است تا بتواند قیمت پرچم‌دار خود را در بازه‌ی معقولی حفظ کند. استفاده از دو لنز ۱۶ و ۲۴ مگاپیکسلی در آنر 10 آن را به رقیبی قدرتمند برای بازیگران بزرگ بخش عکاسی گوشی‌های هوشمند تبدیل کرده است.

honor 10

آنر 10، آخرین پرچم‌دار آنر

سری‌های میان‌رده

 

اولین حضور آنر در بازار گوشی‌ هوشمند با یک گوشی میان‌رده به نام Honor 3C شروع شد. بدیهی است که این شرکت سرمایه‌گذاری زیادی روی این بخش از بازار داشته و با توجه به شعار اولیه مبنی بر تمرکز روی قشر جوان، محصولات متنوعی را به بازار عرضه کرده است.

آنر از همان ابتدا پسوندهای C و X را برای محصولات میان‌رده‌ی خود در نظر گرفت و در هر سال، علاوه بر معرفی نسخه‌ی C، نسخه‌ی X محصول میان‌رده را نیز معرفی می‌کرد. به بیان دیگر می‌توان نسخه‌ی C را نسخه‌ی پایین‌رده و X را دسته‌بندی معقول میان‌رده برای آنر دانست. البته پسوندهای A، Play و Holly نیز در برخی محصولات آنر استفاده شدند اما گوشی‌های سری X بیشترین استقبال را از طرف کاربران دریافت کردند.

مشخصات مناسب و قیمت عالی محصولات سری X آن‌ها را به انتخاب‌هایی معقولانه‌تر نسبت به سری سی تبدیل کردند. پس از عرضه‌ی honor 3x و 4X در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵، آنر تصمیم گرفت با محصولی حرفه‌ای جایگاه خود در بازار میان‌رده‌ها را تقویت کند.

آنر 5 ایکس

آنر 5 ایکس، میان‌رده‌ی پرفروش برند آنر

آنر 5 ایکس محصولی بود که این زیربرند را بیش از پیش در جهان به شهرت رساند. این گوشی هوشمند با استفاده از پردازنده‌ی پرطرفدار کوالکام و ۳ گیگابایت رم، محصولی بسیار حرفه‌ای در بازار میان‌رده‌ها در سال ۲۰۱۵ بود. علاوه بر آن تجهیز honor 5x به سنسور اثر انگشت که تا آن زمان مخصوص پرچم‌داران بود، آن را به انتخابی عالی برای کاربران تبدیل کرده بود.

سری X به‌سرعت جایگاه خود را در بازار میان‌رده‌ها پیدا کرد

فروش عالی 5X باعث شد مدیران آنر برنامه‌ریزی و طراحی‌های خود را روی این بخش از بازار بیش از پیش گسترش دهند.Honor 6X محصولی بود که بار دیگر نام آنر را بر سر زبان‌ها انداخت و با دریافت جوایز متعدد از نشریات و منتقدان بازار گوشی‌ هوشمند، به قوی‌ترین بازیگر حوزه‌ی میان‌رده‌ها تبدیل شد. قابلیت اصلی آنر 6 ایکس که آن را از رقبا پیش می‌انداخت، دوربین دوگانه‌ی آن بود که نسبت به پرچم‌داران ضعیف‌تر بود؛ اما در جایگاه خود محصولی قابل احترام محسوب می‌شد.

آنر 7 ایکس / Honor 7X

آنر 7 ایکس، آخرین میان‌رده‌ی معرفی شده توسط آنر

 آخرین محصول آنر در بخش میان‌رده‌ها، Honor 7X نام دارد. این گوشی در دسامبر سال ۲۰۱۷ با قیمت حدودی ۲۹۰ یورو به بازار عرضه شد. دوربین دوگانه‌ی ۱۶ و ۲ مگاپیکسلی، حافظه‌ی رم ۴ گیگابایتی و پردزانده‌ی کایرین ۶۵۹، این محصول را به انتخاب عالی در بازار میان‌رده‌ها تبدیل کرده است.

تبلت

حضور آنر در بازار تبلت‌ها محدود به چند مدل مشترک با برند هواوی یک تبلت انحصاری است. مدیاپد ایکس 1 و مدیاپد ایکس 2 از تبلت‌هایی هستند که به‌طور مشترک با برند هواوی به بازار عرضه شده‌اند. این تبلت‌ها مانند عموم گوشی‌های هوشمند آنر، با قیمتی پایین‌تر از رقبای خود به بازار عرضه شده و توانسته‌اند سهم مناسبی از بازار در اختیار بگیرند.

تبلت انحصاری آنر با نام Honor Pad 2 در سال ۲۰۱۶ به بازار عرضه شد تا حضور این برند را در بازار تبلت‌ها جدی‌تر کند. قیمت عالی ۲۳۰ یورویی در کنار قابلیت‌هایی همچون حافظه‌ی رم ۳ گیگابایتی، دوربین ۸ مگاپیکسلی و پردازنده‌ی کوالکاکم ۶۱۵، پد 2 را به انتخابی مناسب برای طرفداران تبلت بدل کرده بود.

آنر بند

 

مچ‌بند هوشمند Honor Band Z1

دیگر محصولات

آنر علاوه بر گوشی‌ هوشمند و تبلت، در بازار لوازم جانبی و گجت‌های پوشیدنی نیز حضوری نسبتا پررنگ دارد. در بازار گجت‌های پوشیدنی این برند با دو دستبند هوشمند Honor Band Z1 و Honor Band 3 وارد رقابت شده است. البته محصول اول طراحی شبیه به ساعت هوشمند دارد و بدون بهره‌گیری از سیستم‌عامل خاص، تنها وظایف یک دستبند هوشمند مانند کنترل سلامتی و خواب را بر عهده دارد. این ساعت در سال ۲۰۱۶ به بازار عرضه شد.

Honor Band 3 محصول بعدی است که با طراحی آشنای دستبندهای هوشمند و با قابلیت‌های بیشتر اعم از کنترل ضربان قلب به بازار عرضه شده است. قیمت مناسب این دستبند به همراه رنگ‌بندی متنوع آن را به محصولی قابل توجه در سال ۲۰۱۸ تبدیل کرده است.

در بازار لوازم جانبی، آنر با عرضه‌ی چند مدل هندزفری سعی در حضوری نسبی در این بخش دارد. علاوه بر این محصولات، پایه‌ی عکسبرداری و پاوربانک نیز در سبد فروش آنر اضافه شده‌اند تا این برند به مرور، گستره‌ی محصولات خود را در بازار گجت‌ها کامل کند.



تاريخ : شنبه 5 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پکیج تیونینگ شرکت رن‌تک، مرسدس AMG GT R را به قدرت باورنکردنی ۸۲۵ اسب بخار با گشتاور ۸۵۰ نیوتن‌متر مجهز می‌کند.

 

مرسدس‌بنز AMG GT  با پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل ۴ لیتری توربوشارژ (دو توربوشارژر با طرح توئین‌توربو) در چند مدل مختلف عرضه می‌شود. مدل استاندارد، GT کوپه با قدرت ۴۶۹ اسب بخار، GT S با قدرت ۵۱۵ اسب بخار، GT C با قدرت ۵۵۰ اسب بخار و مدل GT R با قدرت ۵۷۷ اسب بخار در کنار مدل‌های کروک و سدان AMG GT، همه جزو خانواده‌ی مرسدس AMG GT هستند.

Mercedes AMG GT R / مرسدس بنز AMG GT R

می‌توان گفت که تیم مهندسی مرسدس AMG برای تمام سلیقه‌ها ی مدل از AMG GT تدارک دیده اما تیونر آلمانی-آمریکایی رن‌تک (Renntech) نسخه‌ی مخصوص دیگری را هم به این خانواده اضافه کرده است. شرکت تیونینگ رن‌تک که سال‌ها به عرضه‌ی پکیج‌های تیونینگ فنی و ظاهری برای محصولات مرسدس‌بنز مشغول است، این‌بار به‌سراغ AMG GT R رفته است. به لطف تیونینگ رن‌تک، کوپه‌ی زیبای AMG GT R حداکثر تا ۸۲۵ اسب بخار قدرت تولید می‌کند. خدمات رن‌تک در چند پکیج تیونینگ عرضه می‌شود تا از ۶۱۲ تا ۸۲۵ اسب بخار قدرت نصیب مشتریان شود. پکیج AMG GT R825 نهایت تلاش مهندسان این شرکت است که علاوه بر افزایش قدرت، گشتاور این مدل را هم به ۸۵۰ نیوتن‌متر می‌رساند. این ارتقای قابل توجه بیش از هر چیزی متوجه فیلترها و  توربوشارژرهای بزرگ‌تر و تنظیمات جدید ECU است.

Mercedes AMG GT R / مرسدس بنز AMG GT R


 

در کنار بهینه‌سازی گیربکس، کلاچ و سیستم اگزوز بخش‌هایی از بدنه AMG GT R نیز تغییر داشته است. پکیج آیرودینامیک رن‌تک شامل سپر جدید جلو با نمای تهاجمی‌تر، بالچه‌های جلو، اسپلیترهای جانبی جدید و باله‌ی دوطبقه‌ای عقب می‌شود. رینگ‌های سبک‌وزن برند Vossen و تایرهای میشلن پایلوت اسپرت کاپ 2 ZP پایان بخش پکیج جذاب رن‌تک هستند. قیمت نهایی پکیج تیونینگ رن‌تک اعلام نشده است. قیمت پایه‌ی AMG GT R حدود ۱۵۷ هزار دلار است که احتمالاً با اضافه کردن خدمات رن‌تک، قیمت نهایی این کوپه با ۸۲۵ اسب بخار به ۲۰۰ هزار دلار برسد.



تاريخ : شنبه 5 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

تجربه حضور ارکستر در خانه یا هیجان دو چندان، حین تماشای فیلم را با چیدمان و مدیریت اسپیکرها تجربه کنید.

 

چیدمان اسپیکرها چیست؟ آیا تابه‌حال با شنیدن صدای یک فیلم یا موسیقی از یک مجموعه سینمای خانگی (Home Theater) شگفت‌زده شده‌اید؟ شاید برای اولین بار تازه متوجه شدید که یک فیلم باکیفیت بالا و سیستم پخش صوت(Audio) حرفه‌ای چگونه می‌تواند شمارا دگرگون کند. البته بخشی از این تجربه به کیفیت و تلاشی وابسته است که متخصصان و هنرمندان محصولات هنرهای صوتی برای خلق یک تجربه ناب انجام داده‌اند، بخش دیگر به تجهیزات شما مربوط می‌شود. البته اگر شما بهترین تجهیزات صوتی را هم تهیه‌کرده باشید، باید اصول و قواعد استفاده از آن‌ها را هم بشناسید. اسپیکرهای شما چه یک اسپیکر بلوتوثی (Bluetooth speaker) کوچک باشد یا یک جفت استریو در قفسه کتابخانه تا یک سیستم صوتی سینمای خانگی (Home cinema) فرقی نمی‌کند. با رعایت شناخت اسپیکرها و چیدمان اسپیکرها، لحظات و خاطرات شما از موسیقی و فیلم‌ها، لحظاتی باشکوه و به‌یادماندنی خواهند شد.

اسپیکر

اسپیکر (Speaker) ابزاری است، برای شنیدن موسیقی و اصواتی که به‌صورت دیجیتالی تبدیل‌شده‌اند. اسپیکرها، ترکیبی از قطعات الکترونیک و مکانیکی هستند. آشناترین قطعه در آن‌ها برای ما همان دیافراگم (Diaphragm) بزرگ و نازکی است که به یک قطعه آهنربایی و قاب دور اسپیکر متصل هستند. بارها شده که با صدمه دیدن دیافراگم توسط یک ضربه یا نفوذ یک شی تیز، اسپیکرها کیفیت خود را از دست دادند. تازه متوجه می‌شویم که دیافراگم‌ها چه قطعات باارزشی هستند. اسپیکرها قطعات مهم دیگری هم دارند؛ اما دیافراگم اسپیکر رازهایی دارد که درک آن به ما کمک می‌کند تا از اسپیکرها بهتر استفاده کنیم.

چیدمان اسپیکرها

اسپیکر برای پخش صدا ساخته‌شده است. صداها در اصل ارتعاشات مکانیکی هستند و با چند شاخص که معروف‌ترین آن‌ها بسامد (Frequency) و شدت صوت (Sound intensity) است، معرفی می‌شوند. معیار تقسیم‌بندی صداها بر اساس قدرت شنوایی انسان‌ها تعریف می‌شود. محدوده شنوایی انسان از فرکانس ۲۰ تا ۲۰۰۰ هرتز (Hertz) است. این دسته از صداها همان ارتعاشات صوتی است که با توجه به‌شدت صدا و توانایی شنیداری هرروز می‌شنویم. به صداهایی با فرکانس بالاتر از ۱۵۰۰۰ هرتز فراصوت (Ultrasound) و پایین‌تر از ۲۰ هرتز فرو صوت (Infrasound) می‌گویند.

دامنه شنوایی انسان در حدود ۲۰۰۰۰ هرتز است و اسپیکرها در این محدوده کار می‌کنند تا شما یک موسیقی یا صدا را بشنوید. اسپیکر تبدیل صدا را، با ارتعاش دیافراگم تولید می‌کنند. برای اینکه کیفیت تولید صدا در حد عالی حفظ شود پیشنهاد می‌شود که از ابعاد مختلفی از دیافراگم استفاده شود. برای هر محدوده‌ای از فرکانس‌ها یک سایز دیافراگم و درنهایت یک نوع اسپیکر ساخته می‌شود. انواع صداها را می‌توان در چند بخش عمده تعریف کرد. صداهای زیر، صدای متوسط و صداهای بم. صداهای زیر مثل صدای جیغ یا صدای چهچه پرندگان، صدای متوسط مثل صدای ما که باهم صبحت می‌کنیم یا صدای خواننده موسیقی، صدای بم هم مثل صدای پارس سگ یا دوب، دوب باند پراید همسایه است.

تجربه یک صحنه از فیلم

آواز پرندگان از جنگل انبوه مقابل خانه شنیده می‌شود. ناگهان همه‌جا ساکت می‌شود و تنها صدای هیجان‌زده پارس سگ خانه به گوش می‌رسد که خبر می‌دهد غریبه‌ای به آنجا نزدیک می‌شود. مرد خانه با شنیدن صدای سگ از جا می‌پرد. با دیدن نور شدیدی از پشت پنجره با سرعت به سمت پنجره می‌رود و سرک می‌کشد. مرد ازآنچه پشت پنجره می‌بیند، حیرت‌زده می‌شود ولی ناگهان با شنیدن صدای جیغ همسرش از پشت سر در آشپزخانه، رنگ صورتش از وحشت عوض می‌شود.

اسپیکرها در این فیلم برای ما چه می‌کنند. صدای پرندگان را اسپیکرهای کوچک‌تر و صدای پارس سگ را اسپیکرهای بزرگ‌تر پخش می‌کنند؛ ولی یک حس پنهان در این اصوات وجود دارد صدای جیغ زن که کاراکتر مرد از پشت سر می‌شنود. برای ایجاد چنین حسی است که به چیدمان اسپیکرها دست می‌زنیم تا شما هم جیغ زن را‌ از پشت سر، تجربه کنید. حقیقتاً فرق یک فیلم حرفه‌ای با فیلم معمولی در تجربه شنیداری یک فیلم است. ازنظر فنی افکت‌های حرفه‌ای و جذابی در خیلی از فیلم‌ها پیاده‌سازی شده است ولی زمانی شما متوجه اثر‌گذاری آن‌ها می‌شوید که علاوه بر نصب باندهای مناسب، چیدمان اسپیکرها را به درستی انجام داده باشید.

چیدمان اسپیکرها

شناخت کلی‌ انواع اسپیکرها اولین قدم برای چیدمان اسپیکرها

اسپیکر به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند. در زیرمجموعه این دسته‌بندی کلی، شما به انواع اسپیکرها بر‌می‌خورید ولی همین شناخت کلی از اسپیکرها بسیار گره‌گشا است.

اسپیکرهای کوچک (Tweeter)

اسپیکرهای کوچک‌تر وظیفه‌دارند صدای زیر یا با فرکانس بالا را پخش کنند. این اسپیکرها به Tweeter معروف هستند و با دیافراگمی مناسب در رنج فرکانس ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ هرتز ساخته می‌شوند. این فرکانسی است که شما در آن صداهای تیز همچون آواز پرندگان یا جیغ‌زنان را می‌شنوید. Tweeter در زبان انگلیسی به معنی چهچه یا آواز پرندگان است.

اسپیکرهای متوسط (Mid-range speaker)

برای پخش صدای انسان‌ها و صداهایی با فرکانس متوسط از اسپیکرهای رده میانی به نام Mid-range speaker استفاده می‌کنیم. معمولاً اسپیکرهای متوسط در محدوده فرکانس ۲۵۰ تا ۲۰۰۰ هرتز طراحی می‌شوند. فرکانس صدای انسان بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ هرتز است.

اسپیکرهای بزرگ (Woofer)

اسپیکرهای بزرگ به نام ووفر معروف هستند که برای پخش صدای بم یا فرکانس پایین استفاده می‌شوند. ووفر در زبان انگلیسی به معنی پارس سگ است. یک ووفر معمولاً برای پخش رنج فرکانس صوتی از ۴۰ تا ۵۰۰ هرتز ساخته می‌شود. همان‌طور که می‌دانید ساب (sub) یک پیشوند است. وقتی بخواهیم فرکانس بم‌تری را پخش‌کنیم، از باندهای معروف به ساب‌ووفر استفاده می‌کنیم. باندهای ساب‌ووفر معمولاً برای محدوده فرکانس صوتی از ۲۰ تا ۲۰۰ هرتز هستند.

چیدمان اسپیکرها

هر چه صدا زیرتر باشد یعنی فرکانس بیشتری دارد و هرچه بم‌تر می‌شود یعنی فرکانس کمتری دارد. فرکانس زیاد باعث می‌شود که صفحه دیافراگم اسپیکر در ثانیه بیشتر مرتعش شود و در پخش صدا با فرکانس کم صفحه دیافراگم اسپیکر کمتر مرتعش می‌شود ولی سطح بزرگ‌تری از دیافراگم به ارتعاش درمی‌آید. می‌بینید که بین صدا و زمان یک رابطه مشخص است. همین رابطه و درک آن باعث ساخت هنری به نام موسیقی (Musique) است. هر سازی با توجه به خصایصی مانند جنس و ساخت و... در محدوده فرکانس خاصی عمل می‌کند. دیافراگم‌ها هم از این قاعده خارج نیستند. برای بازپخش و ساخت باکیفیت صداها انواع اسپیکر با دیافراگم مختلف ساخته می‌شود. حالا می‌دانید که ابعاد دیافراگم در مورد اسپیکرها به شما چه می‌گوید. سایز دیافراگم کوچک در اسپیکرها، مناسب صدا با فرکانس بالا یا صدای تیز است. سایز دیافراگم بزرگ برای پخش فرکانس پایین یا صدای بم است.

چیدمان اسپیکرها

در یک باند (کابینتی که اسپیکر در آن قرار داده می‌شود) شما می‌توانید از یک نوع اسپیکر تا چند اسپیکر با ابعاد مختلف ببینید. هر اسپیکر بخشی از اصوات مثلاً یک موسیقی را برای شما پخش می‌کند؛ اما برای شنیدن صداها باکیفیت مناسب نکاتی مثل پژواک، فاصله و زاویه‌ها هم مهم است. مجموعه این نکات باعث می‌شود که بحث چیدمان اسپیکرها مطرح شود. همه این برنامه‌ریزی‌ها و تقسیم‌بندی‌ها برای ایجاد حالتی به نام ژرف‌نمایی شنیداری است؛ یعنی شما به‌عنوان شنونده یک موسیقی زیبا یا بیننده فیلم، تحت تأثیر کیفیت انواع افکت‌ها و صداها به تجربه عمیق‌تری از احساسات و مفاهیم در آثار هنری برسید.

اسپیکر سونی

شناخت ترکیب اسپیکرها گام‌ دوم در چیدمان اسپیکرها

برای چیدمان طلایی اسپیکرها ابتدا باید یک شناخت حداقلی در مورد انواع ترکیب اسپیکرها داشته باشیم.

حتماً تابه‌حال اصطلاحاتی مانند سیستم صوتی 2.1 یا سیستم صوتی 5.1 را شنیده‌‌اید. نقطه وسط این اعداد٬ اجزای سیستم صوتی را از هم جدا می‌کند. عدد اول تعداد اسپیکرها را معرفی می‌کند و عدد دوم تعداد ساب‌ووفر‌ها است. مثلاً وقتی می‌گوییم سیستم صوتی 5.1 یعنی پنج‌تا اسپیکر و یک ساب‌ووفر، اگر بگوییم 2.0 یعنی دوتا اسپیکر‌‌، یعنی همین سیستم ساده استریو. حالا اگر به شما بگویند که یک سیستم صوتی 10.2 داریم یعنی یک سیستم با ۱۰ اسپیکر و دو ساب‌ووفر برای چیدمان اسپیکرها در اختیار دارید.

چیدمان اسپیکرها

هر سیستمی که دارای دو اسپیکر است به نام استریو مشهور است به سیستم صوتی با چهار اسپیکر سیستم چهار صدایی (Quadraphonic) می‌گویند. به سیستم‌های با بیش از پنج اسپیکر سیستم صدای فراگیر یا صدای ساراند (Surround sound) می‌گویند. سیستم‌های تک‌کانال یا تک‌صدایی نیز به مونو (Mono) معروف هستند.

تکنیک چیدمان اسپیکرها بر اساس الگوهای مهندسی صدا طراحی‌شده است. این تکنیک‌ها به ما می‌گویند که در چه نقطه یا مکانی قرار بگیریم تا بهترین کیفیت را از تجهیزات خود داشته باشیم. اصطلاحاً به این نقاط sweet spot گفته می‌شود. به‌طور کل sweet spot سیستم صوتی شما تابع شرایط پژواک، فاصله و زاویه‌ها است.

کنترل اژدهای نامریی پژواک

برای گرفتن نتیجه مناسب و بهتر باید یک مکان مشخص و ثابت برای شنیدن انتخاب کنید. هرکسی بنا به موقعیتی که دارد می‌تواند یک اتاق وسیع یا کوچک را تهیه کند. همین تفاوت وسعت هم باعث می‌شود که موقعیت باندها متفاوت باشد. ابعاد فضا یا اتاق شما تعیین می‌کند که چه تعداد باند و در چه جهاتی باید تعبیه شوند. اگر یک باند هم دارید باید فکر کنید مکان آن درون اتاق شما کجا باشد؟ تا همه شنوندگان صدای متعادلی را بشنوند. شاید بهتر باشد در چند گوشه اتاق بنشینید و به یک موسیقی گوش دهید تا درک بهتری از شرایط چیدمان اسپیکرها داشته باشید.

چیدمان اسپیکرها

این‌یک اصل اساسی است، پژواک کمتر صدا، باعث طبیعی شدن آن می‌شود. برای اینکه در اتاق شما پژواک و تداخل صدا کمتر شود بهتر است کف اتاق فرش یا موکت شده باشد. کف‌پوش‌های پرزدار باعث مستهلک شدن صدا می‌شوند و در این صورت شما پژواک کمتری خواهید داشت. همین کاهش قدرت صدا باعث می‌شود، همسایگان شما نیز آرامش بیشتری داشته باشند. همین تکنیک را در مورد دیوارها با نصب پرده‌های ضخیم پیاده کنید. پژواک‌ها در برخورد صدا با اجسام سخت و صلب و با سطح تخت بیشتر تولید می‌شوند، با اجسام نرم و با سطوح پیچیده کاهش پیدا می‌کنند. شما می‌توانید با صداها بازی کنید. وقتی می‌خواهید پژواک‌ها کم شود می‌توانید حتی به جنس مبل‌ها هم‌فکر کنید. شاید بخواهید صدای شما به قسمت دورافتاده‌تر از فضای اتاق شما بهتر برسد. چطور است از جنس و فرم سطوح دکوراسیون یا کتابخانه خود و تغییر جهت آن کمک بگیرید.ارتفاع سقف و حتی شکل آن‌هم می‌تواند در تجربه شنیداری شما مؤثر باشد. اگر سقف شما گنبدی شکل است، پژواک‌ها واقعاً می‌توانند شمارا به دردسر بیندازند. اشیایی‌ که از سقف آویزان هستند در تجربه شنیداری مؤثر هستند. لوسترها یا آویزها با توجه به جنس شکل خود می‌توانند انواع پژواک‌ها را تولید کنند.

یک نکته مهم این است که گاهی مشکلات در همه زمان پخش موسیقی شنیده نمی‌شوند. مثلاً گاهی ممکن است درزمانی که صداهای بم بیشتر پخش می‌شوند و یا زمانی که صدای های زیر به‌طور مستمر پخش می‌شوند مشکلاتی بروز کنند. علت این امر وجود اجسامی در اتاق است که نسبت به محدوده فرکانس خاصی حساس هستند؛ مانند همان داستان دیافراگم‌ها با توجه به شکل و جنس و مکان قرارگیری برای یک سری فرکانس دچار لرزش و ارتعاش می‌شوند. مثلاً شیشه‌ها و پنجره‌ها به خاطر ساختار و جنس خود فرکانس‌های پایین و صدای بم را از خود عبور می‌دهند ولی فرکانس‌های بالا را برمی‌گردانند. تعداد پنجره‌ها نیز عاملی افزاینده در پژواک است.

پژواک‌ها عامل مهمی هستند حتی اگر شما یک باند داشته باشید و یا حتی اگر باندها را برای مجالسی مثل سخنرانی و مداحی مرتب کرده باشید.

چیدمان اسپیکرها و مثلث‌های طلایی

تعداد و نوع باندها تکلیف چیدمان شمارا مشخص‌تر می‌کند. یک قاعده کلی وجود دارد که درک آن کار جهت‌دهی و چیدمان اسپیکرها را آسان‌تر می‌کند.

یک مثلث را تصور کنید سر شما در رأس مثلث باشد و دو اسپیکر در گوشه‌های دیگر مثلث قرار بگیرد. این چیدمان باعث می‌شود که دو اسپیکر بافاصله مساوی در اطراف شما قرار بگیرند. در این حالت شما یک‌صدای استریوی باکیفیت را تجربه خواهید کرد. رأس این مثلث یعنی محل قرارگیری شما همان sweet spot نامیده می‌شود. حالا با توجه به این نکته می‌توانید مکان دیگر اسپیکرها را معین کنید. برای این کار اسپیکرها را بر اساس نام و مشخصات از هم جدا کنید.

چیدمان اسپیکرها

نکته اصلی این است که باندهای چپ در سمت چپ و باندهای راست در سمت راست قرار می‌گیرند. بهتر است اسپیکر پخش صداها با فرکانس متوسط یا به‌طورمعمول همان دیالوگ و گفتگو‌های انسانی، به خاطر خاصیت فرکانسی که دارند در میانه اتاق قرار بگیرند تا در شنوایی اصوات آن‌ها مشکلی نداشته باشید. چون این فرکانس‌ها به‌راحتی می‌توانند تحت تأثیر مکان، دیوار و اشیا اتاق شما مستهلک شوند.

اسپیکرهای فراگیر یا ساراند که می‌خواهید صدای فراگیر را برای شما القا کنند در اطراف خود قرار دهید.

ساب‌ووفر را می‌توانید در بخش مرکز و جلو قرار دهید. قدرت ساب‌ووفر در مکان آن نیز مؤثر است. گوش‌های انسان در درک فرکانس‌های بالا مشکلی ندارد ولی در فرکانس‌های پایین، مخصوصاً تشخیص جهت منبع صدا دقیق عمل نمی‌کند. با جابجا کردن ساب‌ووفر در چند جای اتاق می‌توانید از چیدمان اسپیکرها بهترین نتیجه را کسب کنید.

 

زاویه اسپیکرها در چیدمان اسپیکرها

شنوایی انسان نسبت به فرکانس بالا حساس‌تر است و به‌راحتی می‌تواند جهت آن را تشخیص و به اصلاح گوش تیز کند. گوش ما فرکانس‌های بالا را در ارتفاع هم‌سطح هم بهتر تشخیص می‌دهد تا وقتی در کف و روی منتشر می‌شوند. بعضی از سازندگان اسپیکرها آن‌ها را به‌صورت طبقه‌ای به روی‌هم سوار می‌کنند این چینش عمودی باعث می‌شود که توییترها در بالا و ووفرها در زیر قرار بگیرند. اگر شما از باندهای جداگانه استفاده می‌کنید این اصل را رعایت کنید. با توجه به ارتفاع مبل یا صندلی می‌توانید به اسپیکرهای کوچک ارتفاع دهید و آن‌ها را به روی میز یا قفسه قرار دهید.

چیدمان اسپیکرها

برای پیدا کردن ارتفاع مناسب برای چند بار، با موسیقی‌های مختلف صدای اسپیکرها را چک کنید و تمرکز کنید روی صدای های ریزتر و اصواتی که از باندهای کوچک یا توییتر‎ها شنیده می‌شود. ارتفاع توییترها از زمین را بیشتر کنید ولی دقت کنید که زاویه آن با زمین موازی باشد.

جهت افقی و دقیق باندها، را می‌توان باتجربه، آزمون و تغییر چند درجه‌ای در زاویه هر باند نسبت به رأس مثلث انجام داد؛ ولی در کل شما رأس مثلث هستید و باندهای دیگر دونقطه مقابل رأس مثلث. هرچه تعداد باندهای شما بیشتر باشد درنهایت خود را در میان دایره‌ای فرضی از باندها موازی با زمین خواهید دید.

چیدمان اسپیکرها

مهم‌ترین قطعه پازل چیدمان اسپیکرها، وضعیت اسپیکرهای چپ و راست و فاصله درست آن‌ها با شما به‌عنوان شنونده است. وقتی تعداد حضار بیشتر می‌شود این معادله کمی پیچیده می‌شود و پیدا کردن sweet spot کار سختی است. درواقع sweet spot یک اصطلاح است و منظور آن اشاره دقیق به یک نقطه نیست بلکه منظور جایگاه ایده‌آل است. با توجه به قدرت سیستم و تعداد حضار نقطه می‌تواند به یک منطقه تبدیل شود. با توجه به مواردی که گفته شد شرایط خود را بسنجید شاید با تعویض مبلمان مشکل شما حل شد یا با تغییر مکان. البته خلاقیت هم می‌تواند راه گشای شما باشد‌، اگر به تجربه عمیق‌تری از اصول بالادست پیدا کنید.

سینمای خانگی مقوایی

 

چیدمان اسپیکرها ویژه مهمانی

اگر هدف اصلی شما برگزاری یک مهمانی یا سخنرانی است کمی شرایط متفاوت است. معمولاً مسئله اصلی شما پیدا کردن محل اسپیکرهای تکی است. اگر شما سیستم صوتی خوبی هم داشته باشید باز مشکل بزرگ شما در مراسمی مانند سخنرانی، در اسپیکرها و کانال‌های صوتی میانی و بزرگ اتفاق می‌افتد و به‌ندرت صداها از کانال صدای فرکانس بالا خارج می‌شود. مهم‌ترین مشکل در این‌جور مواقع پژواک‌ها و یا اکوی صدا است.

اسپیکرهای شما در هر محلی قرار می‌گیرند نباید تأثیرات پژواک‌ها در تجربه شنیداری، اختلال ایجاد کنند. مخصوصاً اسپیکر‌های باس این تأثیر را بیشتر نشان می‌دهند. البته این برای سخنران‌های مختلف متفاوت است و شما نیاز به برگزاری حداقل، یک جلسه تست و آزمون یک، دو، سه، صدا به همه می رسه! برای تعیین مکان مناسب خواهید داشت.

در اسپیکرهای بزرگ‌تر بهتراست فضای بین اسپیکر و دیوار بیشتر باشد. مخصوصاً ووفرها یا ساب‌ووفرها که یک ونتوری هوا، درون باند (کابینت) آن‌ها تعبیه‌شده است. البته بستگی به مدل ونتوری هوا باید جهت و فاصله با دیوار تعیین شود.

چیدمان اسپیکر باند2

چیدمان اسپیکر باند1

 
 

 

تکنولوژی اسپیکرهای بی‌سیم در چیدمان اسپیکرها

با استفاده از تکنولوژی اسپیکرهای بی‌سیم قابل‌حمل می‌توانید یک زوج مناسب برای سیستم استریو تهیه کنید. تعدادی از تولیدکنندگان برای هم‌خوانی و هم‌نوایی در اسپیکرهای خود گزینه‌هایی را برای تنظیم راحت‌تر مهیا کردند. نکته مهم این است که تصمیم شما چیست؟ می‌خواهید اسپیکر‌ها را به‌صورت کانال چپ و راست تعریف کنید یا دو اسپیکر باهم و به‌صورت تک کانال، عمل کنند.

اسپیکر بی سیم سونی

قوانین پیدا کردن sweet spot در اینجا هم صادق است؛ اما درهرصورت چه قبول داشته باشید یا نه‌؟ حالت تک کانال یا مونو برای سخنرانی بهتر است. مخصوصاً وقتی سخنرانان از یکدیگر فاصله داشته باشند. این‌گونه می‌توانید با مدیریت و خلق چند sweet spot مکان بزرگ‌تری را برای شنوندگان بیشتر آماده کنید تا صدا در محیط شما به‌صورت یکنواخت و مؤثر پخش شود.

نرم‌افزارهای صوتی برای مدیریت اسپیکر در چیدمان بلند‌گوها

بسیاری از اسپیکرهای بی‌سیم برنامه‌هایی هم در کنار خود دارند‌. این برنامه‌ها دارای گزینه‌هایی برای تعیین جایگاه منابع صدا و فاصله مناسب هستند. حتی با کمک آن‌ها می‌توانید قابلیت Immersive Sound را فعال کنید. با این قابلیت تجربه صدای فراگیر شما سه‌بعدی‌تر و هماهنگ‌تر خواهد شد. صدای هلی‌کوپتری که در فیلم از بالای سر کاراکتر عبور می‌کند، از سمت بالا برای شما تداعی می‌شود. دیگر با چیدمان اسپیکرها فقط صدا را نمی‌شنوید و بلکه آن را عمیقاً تجربه می‌کنید.

البته این افکت‌ها در کل ضعیف هستند و برای گوش دادن به موسیقی، بهتر است آن‌ها را غیرفعال کنید. بااین‌حال اگر شما یک ساند‌بار (Soundbar) برای کنترل و خلق صدای فراگیر و تنظیم استریو هم دارید این افکت‌ها قابل‌توجه هستند. مزیت ساندبار این است که قصد ایجاد توهمی را برای شما ندارد ولی در مدیریت و ساخت یک‌صدای استریو و تولید پژواک‌های مناسب رضایت شمارا برآورده می‌کند؛ بنابراین این برنامه‌ها باوجود یک ساندبار می‌توانند‌، ارزش و معنا پیدا کنند.

چیدمان اسپیکرها

 

ار سویی دیگر وجود برنامه‌های مدیریت اکو تا زمانی که صدای همسایه‌ها را درنیاورده‌اید، خوب و مفید است. در نرم‌افزارهای اکو می‌توانید باس را کم یا زیاد کنید تا شفافیت صدا در اتاق شما از بین نرود. این نوع برنامه‌ها معمولاً در سیستم‌ها موجود است. در غیر این صورت می‌توانید با نصب آن‌ها به روی گوشی هوشمند یا تبلت‌ها، از توانایی آن استفاده کنید.



تاريخ : شنبه 5 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

از سال ۲۰۱۴، با معرفی سیستم عامل اندروید گوگل برای خودروها، صنعت حمل و نقل به عامل اتحاد تازه‌ای رسید که باعث نزدیکی آنها با فعالان دنیای دیجیتال شد.

 

در جریان بزرگ‌ترین نمایشگاه لوازم مصرفی؛ CES سال ۲۰۱۴ بود که پروژه‌ی همکاری شرکت‌های تکنولوژی و خودروساز برای استفاده از سیستم عامل اندروید در سیستم‌های اطلاعات و سرگرمی خودروها موسوم به «اتحاد صنعت اتومبیل بدون مرز» یا به‌اختصار Open Automotive Alliance آغاز شد. چهار سال از آغاز این اتحاد (آلیانس) می‌گذرد و تا به‌امروز بیش از ۳۰ برند خودروساز و ۱۰ برند لوازم الکترونیک وارد OAA شده‌اند. در این مقاله به بررسی ابعاد OAA و تلاش‌های مجموعه‌ی گوگل، به‌عنوان توسعه دهنده‌ی سیستم عامل اندروید می‌پردازیم.

رقابت با اپل، انگیزه‌ی مهم گوگل برای ورود به صنعت خودروسازی

Google Android

امروزه با پیشرفت قابل توجه تلفن‌های همراه، خودروسازان از رابط‌های کاربری خودرو و تلفن همراه استفاده می‌کنند و درواقع این قابلیت یکی از نکات قوت در فروش محسوب می‌شود. از آنجایی که بیشتر خودروهای امروزی و آینده از تجهیزات و رابط لازم برای اتصال به محصولات اپل مانند آیفون و آیپد استفاده می‌کنند، این برند سهم قابل توجهی از این بخش صنعت خودروسازی را دراختیار گرفته است. رقبای اپل اصلاً از این وضعیت استقبال نمی‌کنند. اگر رابط‌های محصولات اپل در خودروها به‌صورت یک استاندارد تعریف شوند، این امر بدون توجه به نظر مشتریان و آمار فروش بازار، به‌معنی استاندارد بودن تکنولوژی اپل برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها است. به بیان ساده‌تر، تجهیز شدن خودروها به رابط‌های محصولات اپل، به‌معنی غالب بودن محصولات اپل در بازار است و درحقیقت شرکت‌های خودروساز با فرض بیشتر بودن مشتریانی که از محصولات اپل استفاده می‌کنند، انواع رابط‌های لازم برای ابزارهای اپل را به‌صورت استاندارد در خودروها تعبیه می‌کنند.

یکی از رقبای سرسخت اپل، گوگل است. گوگل به‌عنوان شرکت توسعه دهنده‌ی سیستم عامل اندروید و رقیب اصلی بازار موبایل اپل، به‌هیچ عنوان استاندارد شدن رابط‌های اپل در صنعت خودروسازی را قبول نمی‌کند. مدیران گوگل این سؤال را مسطح می‌کنند: چرا باید خودروها به‌طور پیش فرض با محصولات اپل سازگار باشند و کاربران اندروید از این امکان محروم باشند؟ برای حل این مشکل چه باید کرد؟

دقیقاً برای پاسخ به همین دو سؤال بود که پروژه‌ی OAA در سال ۲۰۱۴ کلید خورد.

اتحاد گوگل، خودروسازان و شرکت‌های لوازم الکترونیک

Google Android

بر اساس گفته‌های مقامات گوگل، OAA به این صورت تعریف می‌شود:

اتحادی جهانی بین شرکت‌های فناوری و خودروساز باتعهد بر استفاده از پلتفرم اندروید در خودروها از سال ۲۰۱۴.

با اینکه مدیران ارشد گوگل، به‌طور صریح شرایط رقابت را تشریح نمی‌کنند یا سخنی از رقیب نمی‌برند، اما درصورت موفقیت این پروژه، افزایش سهم گوگل در صنعت خودروسازی بدیهی است. پروژه‌ی OAA دقیقاً به‌معنی مبارزه‌ی گوگل با اپل است. اولین شرکت‌های خودروسازی که OAA را پذیرفتند و اکنون به‌عنوان اعضای بنیان‌گذار شناخته می‌شوند، شاملآئودی، جنرال موتورز، هوندا و هیوندای هستند. در کنار گوگل و این چهار برند خودروساز، انویدیا نیز قرار دارد. البته مدیران ارشد گوگل صراحتاً اعلام کرده‌اند که OAA فقط به‌دنبال نصب سیستم اندروید در خودرو و ایجاد رابط به تلفن‌های همراه هوشمند نیست؛ هدف نهایی فراتر از یک همگام‌سازی ساده بین تلفن همراه و سیستم اطلاعات و سرگرمی خودرو است.

اندروید به‌عنوان اکوسیستم

Google Android

در اولین کنفرانس گوگل با محوریت OAA، سیستم اندروید چند مرتبه در قالب «اکوسیستم» تعریف شد. استفاده از این واژه، نمایانگر تفاوت تعریف اندروید در نگاه عموم و مدیران ارشد گوگل است. درواقع مجموعه‌ی گوگل در پروژه‌ی OAA، اندروید را نه به‌عنوان سیستم عامل تلفن همراه هوشمند یا تبلت، بلکه به‌عنوان سیستم عامل یک خودرو در نظر گرفته است. مقامات گوگل معتقد هستند که خودرو «یک وسیله‌ی همراه» محسوب می‌شود. یکی از اهداف ایجاد OAA، استفاده از نرم‌افزارهای مبتنی بر سیستم عامل اندروید در سیستم‌های اطلاعات و سرگرمی خودروها است. سیستم اطلاعات و سرگرمی خودروها قابلیت‌هایی چون سیستم صوتی، ارتباط و همگام‌سازی با تلفن همراه هوشمند، سیستم راهیاب ماهواره‌ای، سیستم تهویه و دیگر تجهیزات رفاهی کابین را دربر می‌گیرد. جدیدترین نسل سیستم‌های اطلاعات و سرگرمی باوجود داشتن ویژگی‌هایی مانند نمایشگرهای بزرگ لمسی با قابلیت تقسیم به چند صفحه مجزا و انواع اپلیکیشن‌ها تقریباً به‌زودی از رده خارج خواهند شد.

Google Android

دلیل این امر پیشرفت قابل توجه تلفن‌های همراه هوشمند است که امروز، بیشتر قابلیت‌های سیستم‌های اطلاعات و سرگرمی خودروها را به همراه دارند. درواقع با یک ایجاد ارتباط و همگام سازی ساده بین تلفن همراه هوشمند و کامپیوتر خودرو، قابلیت‌های سیستم‌ اطلاعات و سرگرمی مانند راهیاب ماهواره‌ای یا پخش انواع فرمت‌های صوتی و تصویری ممکن می‌شود. بدون خرج هزینه‌های اضافی می‌توان از گجت‌های متنوع تلفن همراه استفاده کرد و دیگر نیازی به سیستم‌های اطلاعات و سرگرمی مجهز و گران قیمت نیست. البته نکته‌ی مهمی را نباید فراموش کنیم؛ این ویژگی چندان هم مورد نظر تمام شرکت‌های خودروسازی نیست. بخش زیادی از سود خودروسازان متوجه آپشن‌های گران قیمت سیستم اطلاعات و سرگرمی است و شاید بتوان گفت که مشتریان این نوع خودروهای مجهز، بیشتر هم خواهند بود.

Android Auto / اندرویداتو

مقامات گوگل برای متقاعد کردن مدیران شرکت‌های بزرگ خودروسازی باید چند نکته را در نظر داشته باشند:

  • تأکید بر ساده بودن شخصی‌سازی اندروید و ارائه‌ی سیستم مورد نیاز هر شرکت
  • قابل اعتماد بودن اندروید در به‌کار بردن ویژگی‌های جدید، حتی مواردی که تا حالا روی خودرو نصب نشده‌اند
  • تبلیغ کنسول مرکزی اندرویدی مجهز خودرو برای جذب مشتری

در صورت موفقیت این پروژه، گوگل برتری قاب توجهی در برابر اپل و دیگر رقبا پیدا خواهد کرد. با عرضه‌ی هر خودروی جدید، سیستم اطلاعات و سرگرمی آن مدل با نسخه‌های مختلف اندروید، شامل نسخه‌های قدیمی یا نسخه‌های آینده که به‌زودی گوگل منتشر می‌کند، سازگار خواهد بود؛ این یعنی فروش بیشتر برای خودروساز و مشتری بیشتر برای گوگل.

گزینه‌های فراوان پیش روی خودروسازان

Google Android

پس از معرفی رابط کارپلی اپل (Apple CarPlay)، بسیاری از شرکت‌های خودروسازی شامل هوندا و هیوندای، از این سیستم استفاده کرده‌اند. در واقع درمقایسه با اندروید، خودروسازان بیشتری از iOS استفاده می‌کنند. در این بین مقامات تویوتا و لکسوس نگران دسترسی بیش از اندازه‌ی گوگل و اندروید به خودرو هستند و هنوز هیچ‌کدام از مدل‌های این دو شرکت، از رابط اندروید استفاده نمی‌کنند. از طرفی شرکت‌هایی چون هوندا و هیوندای هم وجود دارند که هم به اندروید و هم به iOS اعتماد کرده‌اند.

شاید دلیل اصلی که اپل و گوگل هر دو سهم مشترکی در بازار دارند، رویکرد متفاوت آن‎ها باشد. یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های اپل و گوگل نحوه‌ی استفاده از سیستم عامل و سخت افزار  است. اپل سخت افزار خود را می‌سازد تا بر تمام جنبه‌های تجربه‌ی کاربر کنترل داشته باشد. این رویکرد برای افرادی که خواهان هم‌سانی در تلفن همراه، تبلت و موزیک پلیر خود هستند، جذابیت دارد. گوگل اما به‌دنبال ساخت سخت افزار خود نبوده و در طراحی و توسعه‌ی سیستم عامل و ارائه آن به شرکت‌های مختلف سرمایه‌گذاری کرده است. این رویکرد برای افرادی که خواهان کنترل و حق انتخاب در تلفن‌های همراه و مخالف کنترل همه‌جانبه‌ی اپل هستند، جذاب به‌نظر می‌رسد.

Google Android

در سال ۲۰۰۷ بود که کنسرسیوم همکاری شرکت‌های فناوری و تلفن همراه موسوم به «اتحاد تلفن همراه بدون مرز» یا به‌اختصار OHA، توسط گوگل و شرکای آن به‌منظور استفاده از سیستم عامل اندروید در محصولات شرکت‌های مختلف، ایجاد شد. OHA نقش مهمی در شرایط فعلی پلتفرم اندروید دارد. در حقیقت مقامات گوگل امیدوار هستند که موفقیت OAA به‌اندازه‌ی OHA باشد و خودروها به‌عنوان ابزار جدید اندروید شناخته شوند.

 

یکی از عامل‌های موفقیت OHA، سابقه‌ی عملکرد گوگل است که تضمین ایمن و قابل اعتماد بودن اندروید را به خودروسازان خواهد داد. در طول چند سال گذشته، سیستم‌های اطلاعات و سرگرمی برندهای مختلف از سیستم عامل‌های مختلفی استفاده می‌کردند. سیستم‌ عامل‌های مبتنی بر لینوکس، بلک بری یا همکاری مستقیم فورد با مایکروسافت از این نمونه‌ها هستند. مثال دیگر اتحاد GENIVI است که با حمایت اصلی بی‌ام‌و، جنرال موتورز و اینتل در سال  ۲۰۰۹ با هدف استفاده از سیستم عامل لینوکس در خودروها ایجاد شد. مقامات گوگل امیدوار هستند که همگام‌سازی بیشتر سیستم‌ها به ایمنی بیشتر راننده و سرنشینان منتهی شود. استفاده از یک پلتفرم یکسان در تمام خودروها به‌دلیل راحتی در استفاده، ایمنی را بهبود خواهد بخشید. استفاده از سیستم عامل اندروید برای به‌کارگیری تجهیزات برقی، خودرو را به یک «وسیله‌ی اندروید» یا به‌بیان دیگر «اکوسیستم» تبدیل می‌کند.

Google Android

با نگاهی به شرکت‌های خودروساز و الکترونیک پروژه‌ی OAA می‌توان به موفقیت این اتحاد اعتراف کرد. البته در مقابل کارپلی اپل هم مشتریان فراوانی در برندهای خودروساز و الکترونیک دارد. در این بین برخی خودروسازان از محصولات گوگل، برخی از محصولات اپل و تعدادی از هر دو استفاده می‌کنند. با درنظر گرفتن شرکت‌هایی که هنوز به گوگل و اپل اعتماد نکرده‌اند، یک نکته قطعی است؛ رقابت اپل و گوگل در صنعت خودروسازی ادامه دارد و هنوز برنده‌ی قطعی این میدان مشخص نیست.



تاريخ : شنبه 5 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مدل مفهومی و سفارشی وانت هوندا سیویک تایپ R با قدرت ۳۱۶ اسب بخار ساخته شد. این مدل به تولید انبوه نخواهد رسید.

 

هوندا سیویک تایپ R در حال حاضر سریع‌ترین خودروی هاچبک جاده‌ای و محور جلو در پیست نوربرگ‌رینگ است. حالا به‌نظر می‌رسد این مدل پرطرفدار ژاپنی، سریع‌ترین وانت پیکاپ محور جلو در جهان باشد.

Honda Civic Type R Pickup / وانت هوندا سیویک

متخصصان کارخانه‌ی هوندا در سوئیندون بریتانیا پروژه‌ی بسیار عجیب و درعین حال جذابی را به پایان رسانده‌اند. این تیم نسخه‌ی پروتوتایپ پیش تولید هاچ‌بک هوندا سیویک تایپ R را به یک وانت پرقدرت و زیبا تبدیل کرده‌اند. در نمای روبرو تغییر محسوسی مشاهده نمی‌شود، ولی به محض مشاهده‌ی سیویک از نمای جانبی و عقب هر بیننده‌ای کاملاً متعجب می‌شود. نکته‌ی جالب این است که با وجود حذف صندلی‌های عقب و ایجاد فضای بار، اسپویلر و سه سر اگزوز سیویک تایپ R درست نخورده باقی مانده‌اند.

Honda Civic Type R Pickup / وانت هوندا سیویک

مدل مفهومی وانت هوندا سیویک تایپ R در قالب «پروژه‌ی P» در کارخانه‌ی سوئیندون این شرکت ژاپنی ساخته شده است. به‌جز تغییرات بدنه، این وانت از سیستم تعلیق، قوای محرکه و گیربکس استاندارد هاچ‌بک تایپ R با مشخصات پیشرانه‌ی ۲ لیتری توربوشارژ با قدرت ۳۱۶ اسب بخار و گیربکس ۶ سرعته دستی استفاده می‌کند. بر اساس گفته‌های تیم مهندسی پروژه  P، وانت سیویک تایپ R با نهایت سرعت ۲۶۵ کیلومتر بر ساعت در زمانی کمتر از ۶ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

Honda Civic Type R Pickup / وانت هوندا سیویک

 

الین جیمز، مدیر پروژه‌ی P گفت:

در کارخانه‌ی سوئیندون هوندا دپارتمان ویژه‌ای وجود دارد که این پروژه فرصت خوبی برای نمایش توانایی‌های اعضای این دپارتمان است. شور و اشتیاق مهندسان این تیم در این پروژه نمایان است؛ ما حتی درنظر داریم تا این مدل را به پیست نوربرگ‌رینگ ببریم تا شاید رکورد جدیدی در کلاس وانت محور جلو ثبت شود.

Honda Civic Type R Pickup / وانت هوندا سیویک

باتوجه به قوای محرکه‌ی این وانت، ثبت رکورد جدید در جهنم سبز اصلاً دور از انتظار نیست. وانت هوندا سیویک تایپ R که احتمالاً یکی از سریع‌ترین وانت‌های بریتانیا است، باهدف تولید انبوه ساخته نشده است. سال گذشته بود که شایعاتی مبنی بر مدل‌های قدرتمندتر تایپ R منتشر شد. بر اساس گفته‌های هیدکی ماتسومتو، تولید مدل‌های گرندتورر و تمام چرخ محرک تایپ R درنظر گرفته شده است. احتمالاً به‌زودی تصاویر رکوردزنی این وانت جذاب و تک نمونه در جهنم سبز، منتشر خواهد شد.



تاريخ : شنبه 5 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1083 1084 1085 1086 1087 ... 3356 صفحه بعد