دیروز حکم قضایی فیلتر تلگرام نهایی و صادر شد و بر اساس آن، کلیه‌ی ارائه‌دهندگان خدمات دسترسی به اینترنت کشور خصوصاً شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتورهای تلفن و دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطات ثابت مکلف شدند از تاریخ ۹۷/۰۲/۱۰ نسبت به مسدودسازی کامل وب‌سایت و اپلیکیشن شبکه‌ی اجتماعی تلگرام اقدام کنند.

 

محمدجواد آذری جهرمی، در صفحه‌ی توییتر خود در مورد علت فیلتر بودن یک سایت گفته بود:

دسترسی شهروندان به منابع اطلاعات، توقف‌ناپذير است؛ هر چند استفاده از يك نرم‌افزار متوقف شود. نرم‌افزارهای بديل، شناسايی و جريان آزاد اطلاعات، مجدداً فعال و در گردش خواهد بود. اين خاصيت و لازمه‌ی دسترسی آزاد به اطلاعات در عصر ارتباطات است. ‏فناوری، به خودی خود، نه مجرم است نه مفسد و نه منحرف؛ اين بشر است كه با استفاده نادرست از آن، جرم يا فساد در فضای زندگی مجازی را ترویج می‌کند؛ چندان كه در فضای واقعی نيز چنين می‌كند كه امري است گريزناپذير و علی حده. ‏توسعه فناوری نيز پيوسته و توقف‌ناپذیر است؛ چرا که مكث در اين مسير پرجنب‌و‌جوشِ لايتناهی، آن هم در روزگار سرعت تكنولوژی، بس سخت و مستصعب است و خود تحريمی از دنيای نوين عقب‌ماندگی را به‌ دنبال خواهد داشت سیاستگذاری برای رسانه‌های نوین و به رسمیت شناختن آن‌ها در جهت پاسداشت حقوق شهروندان، نيازمند اقدامی عاجل است كه تعارض کشور با شبکه‌های اجتماعی را کاهش و باعث وحدت عمومی و مانع سلب اعتماد خواهد شد.‏ در این میان نباید از عدم وجود استانداردی جهانی برای حفظ حاکمیت کشورها در نرم‌افزارهای فضای مجازی گذشت، این تعارضی است که برای اکثر کشورها وجود دارد. زمانی که مقررات کشورها محترم شمرده نشود، عکس‌العمل حاکمیت‌ها امری غیر طبیعی و غیر معقول نمی‌نماید.

بر این اساس تاکنون اپراتورهای موبایل اقدام به فیلتر تلگرام کرده‌اند و این پیام‌رسان در شبکه‌ی ایرانسل، همراه اول و رایتل کار نمی‌کند؛ اما همچنان دسترسی به تلگرام از طریق دیگر سرویس‌‌دهند‌ه‌های اینترنت از جمله‌ سرویس‌دهنده‌های ADSL فعال است. انتظار می‌رود طی ساعات آینده دسترسی به تلگرام از طریق کلیه‌ی سرویس‌دهنده‌های اینترنت کشور مسدود شود. 



تاريخ : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ارسال پیامک هنگام رانندگی، کاری خطرناک و مرگبار است. چشم برداشتن از جاده حتی برای یک ثانیه جهت خواندن یا ارسال پیام متنی، زمان کافی برای برخورد خودروها فراهم می‌کند. چنین وضعیتی را برای یک عابر پیاده در نظر بگیرید که می‌تواند طی زمان بسیار کوتاهی از پیاده‌رو وارد خیابان شود و با خودروها تصادف کند. شرایط هنگام ایستادن پشت چراغ قرمز تقریبا یکسان است و تلف کردن یک ثانیه و ایستادن در چهارراه، می‌تواند موجب ایجاد ترافیک پشت خودرو شود. دولت سوئد قانونی تصویب کرده است که طبق آن، در دست داشتن گوشی تلفن همراه هنگام رانندگی غیر قانونی محسوب می‌شود.

گوشی هوشمند تصادف

با این حال، تعداد حوادث رانندگی و آمار تلفات جاده‌ای در سوئد تغییر نکرد. بنابراین برای کاهش تلفات ناشی از تصادفات به علت ارسال پیامک هنگام رانندگی، نمایندگی گروه خودروسازی فولکس‌واگن در استکهلم سوئد با همکاری برند NordDDB قصد دارد قاب (محافظ یا کاور) گوشی هوشمند اپل آیفون 8 را از ورق فلزی خودروهای آسیب‌دیده در چنین تصادفاتی بسازد. با این کار، راننده هنگامی که پشت فرمان قرار دارد با نگاه به قاب گوشی هوشمند خود می‌تواند سرنوشت دیگر رانندگانی را به یاد بیاورد که پس از ارسال پیامک هنگام رانندگی تصادف کرده‌اند یا بر اثر تصادف جان باخته‌اند. از نظر فولکس‌واگن، چنین ایده‌ای می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در کاهش تلفات ناشی از تصادفات داشته باشد.

 

یوهان کارلسون، مدیر برند فولکس‌واگن در استکهلم، می‌گوید:

ما می‌دانیم چگونه به‌آسانی اتفاق می‌افتد که راننده هنگام رانندگی به‌طور تصادفی گوشی خود را برای دریافت تماس یا ارسال یک پیامک متنی بردارد. اما چنین رانندگانی باید بدانند که هنگامی که در طول رانندگی از گوشی هوشمند خود برای ارسال پیام استفاده می‌کنند، ۲۳ برابر بیش‌تر از یک راننده معمولی احتمال دارد تصادف کنند. بنابراین مهم است که رانندگان بدانند چنین ایده‌ای چقدر جدی محسوب می‌شود. ما معتقدیم ساختن قاب گوشی از قطعات خودروهای تصادفی باعث می‌شود که راننده قبل از برداشتن گوشی هوشمند، کمی به عاقبت کار خود فکر کند. این کار به‌عنوان یک یادآور در جهت تمرکز روی رانندگی در جاده عمل می‌کند و می‌تواند از جان انسان‌های بسیاری محافظت کند.

 

قاب‌هایی که به‌صورت دست‌ساز از فلزات خودروهای تصادفی و معیوب ساخته می‌شوند، هر کدام به‌شدت منحصربه‌فرد هستند. تنها ۱۵۳ مدل قاب گوشی اپل آیفون 8 ساخته خواهد شد و هر یک نشان‌دهنده حادثه‌ای جدی است که طی ماه اول تصویب قانون در سوئد اتفاق افتاده. درآمد حاصل از فروش قاب‌های گوشی به صندوق سازمان ترافیک سوئد برای کمک به قربانیان حوادث ترافیکی اهدا خواهد شد. هزینه خرید این قاب‌ها در سوئد حدود ۶۹ دلار آمریکا است و خریداران می‌توانند آن را در سایت crashedcases خریداری کنند. همچنین افراد علاقه‌مند می‌توانند در استکهلم سوئد به‌طور مستقیم از نمایندگی  Hammarby Sjöstad فولکس‌واگن آن را دریافت کنند.

به نظر می‌رسد که ایده فولکس‌واگن برای استفاده از فلزات خودروهای تصادفی در قاب گوشی هوشمند، می‌تواند یادآوری خوبی در جهت کاهش تصادف باشد. سالانه افراد زیادی در اکثر نقاط دنیا به علت حوادث رانندگی جان خود را از دست می‌دهند؛ اما تنها روش مقابله با تخلفات جاده‌ای، اقدامات فرهنگی است و تا رانندگان خود به آسیب‌زایی اقدامات پرخطر پی نبرند، از چنین کارهایی اجتناب نمی‌کنند. تصویب قانون در سوئد و اعمال جریمه برای متخلفان در کنار آمارهای تلفات جاده‌ای نشان می‌دهد که همیشه نمی‌توان با جریمه های سخت از وقوع حادثه جلوگیری کرد.

 

دانلود

آیفون 10 / آیفون ایکس / iPhone X

برای مطالعه‌ی تمام مطالب مرتبط با گوشی‌های جدید اپل شامل مشخصات فنی، قیمت، تصاویر و ویدیوی نگاه نزدیک،
به صفحه‌‌های آیفون 10 / iPhone X یا آیفون 8 یا آیفون 8 پلاسمراجعه کنید.



تاريخ : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اینستاگرام در سال‌های اخیر با افزودن ‌تدریجی قابلیت‌های متنوع و جدید، این پلتفرم را به مکانی جذاب و کاربردی برای افراد و شرکت‌های علاقه‌مند به اشتراک‌گذاری تصاویر تبدیل کرده است. اکنون خبر خوب برای دوستداران اینستاگرام که خواهان قابلیت‌ها و ابزارهای جدیدتر هستند، این است که این اپلیکیشن به‌زودی برخی قابلیت‌های جالب توجه معرفی خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ورج، ظاهرا اینستاگرام مشغول آزمایش برخی قابلیت‌های جدید است. از جمله‌ی این ویژگی‌ها «واکنش‌های سریع» است که کاربران با استفاده از ایموجی‌ها می‌توانند همانند فیسبوک به سرعت احساس خود را نسبت به استوری‌ها نشان دهند. ویژگی بعدی، عملکرد ضبط ویدئوی اسلوموشن یا صحنه آهسته برای استوری‌ها است. همان‌طور که از نام آن برمی‌آید، کاربران با بهره‌گیری از این قابلیت می‌توانند به ضبط و آپلود ویدئوهای اسلوموشن بپردازند.

Instagram Mute

علاوه بر این، یک دکمه‌ی بی‌صدا برای پروفایل‌ها افزوده شده است که کاربران با استفاده از آن می‌توانند از مشاهده‌ی پست‌های یک کاربر مشخص در فید خود جلوگیری کنند. این ویژگی که به قابلیت بی‌صدا در توییتر شباهت دارد، به کاربران امکان می‌دهد بدون لغو دنبال کردن افراد که ممکن است گاهی موجب دلخوری بین دو طرف شود، آن‌ها را بی‌صدا کنند.

در نهایت آخرین ویژگی مربوط به مشاهده‌ی آرشیو استوری‌های اینستاگرام در حالت تقویمی می‌شود. این قابلیت در واقع به کاربران امکان می‌دهد تاریخ استوری‌های آرشیو‌شده را به‌صورت تقویمی مشاهده کنند. بر اساس نظرات برخی از کاربران، به نظر می‌رسد که بعضی از این قابلیت‌ها هم‌اکنون برای آزمایش در اختیار عده‌ای قرار گرفته است.

اینستاگرام هنوز وجود این قابلیت‌ها را تأیید نکرده است؛ اما اگر تیم اینستاگرام مشغول آزمایش این ویژگی‌ها باشد، هیچ تضمینی وجود ندارد که تمام آن‌ها به این اپلیکیشن افزوده شوند. برای کسب جزئیات بیشتر باید در انتظار اخبار بعدی باشیم.



تاريخ : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گفته می‌شود که اپل برای حذف مک‌بوک ۱۲ اینچی و مک‌بوک ایر، در حال کار روی لپ‌تاپ‌ ۱۳ اینچی جدیدی با نمایشگر رتینا و قیمت اقتصادی است؛ اما وب‌سایت Digitimes در جدیدترین گزارش خود ادعا می‌کند که کوپرتینونشین‌ها تولید محصول جدیدشان را تا فصل سوم سال جاری میلادی به تعویق انداخته‌اند. پیش‌بینی می‌شود که قیمت مک‌بوک ۱۳ اینچی جدید در حدود ۸۹۹ دلار باشد؛ با این حال به‌نظر می‌رسد که احتمال رونمایی اپل از این محصول در رویداد WWDC امسال دور از ذهن خواهد بود. گزارش دیجی‌تایمز حکایت از آن دارد که زنجیره‌ی تأمین‌ کوپرتینونشین‌ها تا زمان تایید اپل برای آغاز تولید، ناگزیر به جمع‌آوری قطعات خواهند بود.

دیجی‌تایمز محصول آتی اپل را نسخه‌ای جدید از مک‌بوک ایر می‌داند؛ اما بی‌شک کوپرتینونشین‌ها می‌توانند در خصوص نام تجاری این محصول تصمیم‌گیری کنند. دیجی‌تایمز مدعی است که لپ‌تاپ‌ جدید از طراحی ظریف و باریک، نمایشگر رتینا و جدیدترین تراشه‌ی موبایل اینتل بهره خواهد برد؛ اما جزئیاتی، نظیر تعداد پورت‌ها هنوز مشخص نیست. در گزارش دیجی‌تایمز چنین آمده است:

به گفته‌ی منابع نزدیک به زنجیره‌ی تأمین، اپل زمان آغاز تولید انبوه مک‌بوک ایر ۲۰۱۸ را از تاریخ ابتدایی سه‌ماهه‌ی دوم سال جاری به نیمه‌ی دوم سال تغییر خواهد داد. آن‌ها معتقد هستند که چنین تصمیمی، باعث انباشته‌شدن قطعات و بهره‌وری پایین خواهد شد و این مساله تا زمان آغاز عرضه‌ی محصول جدید اپل در سه‌ماهه‌ی سوم سال ادامه خواهد داشت. ظاهرا اپل به زنجیره‌ی تأمین خود اعلام کرده که تولید انبوه مدل جدید مک‌بوک برای سال ۲۰۱۸ تا پیش از نیمه‌ی دوم سال آغاز نخواهد شد. کوپرتینونشین‌‌ها دلیل اتخاذ این تصمیم ناگهانی را اعلام نکرده‌اند. برخی از شرکای تجاری اپل باور دارند که تأخیر به‌وجود آمده به بروز مشکل در چند قطعه‌ی کلیدی از جمله پردازنده بازمی‌گردد.

مک بوک پرو 13 2017 اپل / macbook pro 13 2017 apple

سال گذشته اپل در جریان نطق اصلی رویداد WWDC از نسخه‌ی ارتقاءیافته‌ی تمامی مدل‌های مک‌بوک رونمایی کرد؛ از این رو ممکن است کوپرتینونشین‌ها با وجود آغاز نشدن فرآیند تولید انبوه مک‌بوک جدید، در مراسم WWDC امسال، به‌صورت کوتاه و گذرا این محصول را به‌نمایش بگذارند. اپل مراسم WWDC را با محوریت پرده‌برداری از دستاورد‌های نرم‌افزاری خود برگزار می‌کند؛ اما گاهی اوقات از این مراسم برای معرفی محصولات سخت‌افزاری نیز بهره می‌گیرد. کوپرتینونشین‌ها در رویداد امسال توسعه‌دهندگان قصد دارند تا از نسخه‌ی جدید پلتفرم‌های نرم‌افزاری خود، شامل iOS 12 ،macOS 10.14 ،watchOS 5 و tvOS 12 رونمایی کنند.

در ماه ژانویه‌ی سال جاری میلادی، جزئیات مربوط به جلسه‌ای با سرپرستی کریگ فدریگی فاش شد که براساس آن، نسخه‌ی جدید iOS و macOS با محوریت ایجاد بهبود‌های قابل توجه در عملکرد و پایداری از راه خواهند رسید؛ بدین ترتیب مهندسان اپل قادر خواهند بود تا در صورت آماده‌نبودن قابلیت‌های جدید، آن‌ها را در سال ۲۰۱۹ به پلتفرم‌های یادشده اضافه کنند؛ البته این موضوع به‌مفهوم آن نیست که در سال ۲۰۱۸ شاهد رونمایی از هیچ قابلیت جدیدی نخواهیم بود؛ بلکه کوپرتینونشین‌ها قصد دارند تا به‌جای اضافه‌کردن انبوه قابلیت‌های جدید، تمرکز خود را به رفع باگ‌ها و مشکلات نرم‌افزاری گوناگون اکوسیستم خود طی سال‌های اخیر، معطوف کنند.

در پایان خاطرنشان می‌کنیم که رویداد WWDC اپل در تاریخ ۴ ژوئن (۱۴ خرداد) آغاز خواهد شد و زومیت همانند گذشته، پوشش جامعی از آن خواهد داشت.



تاريخ : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ممکن است تا به حال به این نکته توجه نکرده باشید که آب مانند دیگر مایعات رفتار نمی‌کند و بسیار عجیب است. در حال حاضر دانشمندان بر این باورند که دلیل رفتار عجیب آب را متوجه شده‌اند. طبق گفته‌ی دانشمندان، دلیل این رفتار، طرز عجیب چینش مولکول‌ها‌ی آب است.

یکی از ویژگی‌ها‌‌ی عجیب آب، چگالی غیر‌معمول آن است. معمولا زمانی که مایعی سرد می‌شود، چگالی آن افزایش می‌یابد اما بیشینه چگالی آب در دما‌ی ۴ درجه‌ی سلسیوس (۳۹.۲ فارنهایت) اتفاق می‌افتد.

در دما‌ها‌ی کم‌تر از ۴ درجه سلسیوس، چگالی آب کم‌تر می‌شود و این به این معنی است که زمانی که آب در دما‌ی صفر درجه سلسیوس (۳۲ فارنهایت) یخ می‌زند، چگالی آن از چگالی آب مایع کم‌تر است. این دلیل شناور ماندن یخ روی آب و همینطور دلیل یخ زدن اجسام آبی از بالا به پایین است.

اما این همه چیز نیست. جدای از جیوه که نوعی فلز مایع است، آب در بین مایعات، بیش‌ترین میزان کشش سطحی را به خود اختصاص داده است. به دلیل همین کشش سطحی زیاد، عنکبوت‌ها‌ی آبی می‌توانند روی سطح آب راه بروند.

علاوه بر همه‌ی این‌ها، نقطه‌ی جوش آب بسیار بالا است به طوری که بسیاری از مواد شیمیایی قابل حل در آب هستند. این یک ویژگی بسیار منحصر به‌فرد در مقابل سایر مایعات است.

برای دست‌یافتن به چرایی بعضی از این ویژگی‌ها‌ی عجیب آب، دانشمندان باید به ساختار‌ها‌ی مولکولی توجه کنند. در دمای اتاق، ساختار مولکولی یخ، یک ساختار تتراهدرال است. به این معنی که هر مولکول آب در قالب یک ساختار هرمی شکل، با چهار مولکول آب دیگر پیوند دارد.

پژوهشگران دانشگاه بریستول و دانشگاه توکیو، از کامپیوتر‌ها و ابر‌کامپیوتر‌ها‌ی خاصی برای ایجاد تغییرات در این ساختار طبیعی هرمی شکل مولکول‌ها‌ی آب، استفاده کرده‌اند. 

عکاسی از آب

هدف از ایجاد این تغییرات، ساختن آبی با رفتار شبیه به دیگر مایعات است. برای مثال ساختن آبی که چگالی یخ آن از چگالی آب مایع بیش‌تر باشد تا بتواند از بالا به پایین آب شود.

به گفته‌ی اعضای تیم پژوهشی، این تغییرات بر تمام ویژگی‌ها‌ی آب تاثیر داشته است و این یعنی، ویژگی‌ها‌ی عجیب آب، تاثیر مستقیم چینش مولکولی آن است.

جان روسو گفت:

ما با این روش توانستیم متوجه شویم که چه عاملی باعث ایجاد ویژگی‌ها‌ی عجیب در آب می‌شود. این عامل، همان چینش تتراهدرال مولکول‌ها‌ی آب است. چهار تا از این ساختار‌ها‌ی تتراهدرال به گونه‌ای سازمان‌دهی شده‌اند که یک مولکول آب معمولی را در مرکز، بدون هم‌پوشانی به اشتراک می‌گذارند. وجود این ساختار‌ها‌ی منظم در کنار ساختار‌ها‌ی نامنظم دیگر، باعث ایجاد ویژگی‌ها‌ی عجیب در آب می‌شود.

اگر آب ویژگی‌ها‌ی کنونی خود را نداشت، زندگی به شکل کنونی خود امکان‌پذیر نبود. برای مثال یکی از ویژگی‌ها‌ی آب این است که به‌سادگی چگالیده نمی‌شود و به همین دلیل می‌تواند به راحتی در رگ‌ها‌ی ما جریان پیدا کرده و گلبول‌ها‌ی خونی ما را با خود حمل کند.  همچنین به‌دلیل قدرت حلالی بالا، به‌راحتی می‌تواند مواد مغذی مورد نیاز سوخت‌و‌ساز بدن ما را در خود حل کند. حتی چگالی پایین آب نیز برای زندگی ضروری است. اگر دریاچه‌ها و آبگیر‌ها از کف یخ می‌زدند، موجودات درون آب از بین می‌رفتند.

چگالی پایین آب همچنین باعث انبساط آب هنگام یخ زدن می‌شود. این ویژگی به شکل دادن سیاره نیز کمک کرده است. همانگونه که آب در بین شکاف سنگ‌ها یخ زده و منبسط می‌شود و سنگ‌ها و صخره‌ها را می‌شکند.

این پژوهش در PNAS منتشر شد.



تاريخ : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

شرکت سامسونگ که یکی از تولیدکنندگان اصلی حافظه‌هایSSD شناخته می‌شود، دو محصول جدید خود را از سری ۹۷۰ رونمایی کرد. به نظر می‌رسد حافظه‌های جدید، پاسخی بهوسترن دیجیتال باشند که در اوایل ماه جاری میلادی اقدام به معرفی حافظه‌های داخلی جدید خود از سری Black کرد. دو عضو جدید خانواده سامسونگ به ترتیب از سری ۹۷۰ پرو و Evo NVMe هستند که برای بازی و کارهای سنگین با مدت زمان بارگذاری کوتاه مانند ویرایش ویدیوهای 4K و طراحی سه‌بعدی، در نظر گرفته شدند. ۹۷۰ پرو می‌تواند به سرعت ۳۵۰۰ مگابایت بر ثانیه در خواندن متوالی اطلاعات و ۲۷۰۰ مگابایت بر ثانیه در نوشتن متوالی اطلاعات برسد. این مقادیر برای Evo به ترتیب ۳۵۰۰ مگابایت بر ثانیه و ۲۵۰۰ مگابایت بر ثانیه اعلام شده است که سرعت نوشتن آن کمی از برادر تازه معرفی شده خود، کمتر است.

سامسونگ ادعا دارد که سرعت بسیار بالای این محصولات به علت استفاده از آخرین فناوری V-NAND و کنترلرهای جدید فینیکس (Phoenix) هستند. Evo 970 می‌تواند از فناوری Intelligent TurboWrite نیز بهره ببرد که حجم بافری معادل با ۷۸ گیگابایت را ایجاد می‌کند. این مقدار باعث می‌شود تا سرعت نوشتن اطلاعات به میزان چشمگیری افزایش پیدا کند. میزان افزایش سرعت نوشتن اطلاعات در نسل جدید نسبت به سری ۹۶۰، حدود ۳۰ درصد بهبود پیدا کرده است. عرضه این محصولات از ماه آینده میلادی شروع خواهد شد. 970 Evo در حجم‌های ۲۵۰ گیگابایت تا ۲ ترابایت با قیمت پایه ۱۲۰ دلار و 970 Pro در نسخه‌های ۵۱۲ گیگابایتی و ۱ ترابایتی با قیمت پایه ۳۳۰ دلار عرضه خواهد شد.



تاريخ : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

بازار میان‌رده‌ها در نگاه اول شاید هیجان و نوآوری‌های بازار پرچمداران را نداشته باشد اما این بخش هر ساله میزبان تعداد کثیری از ساخته‌های شرکت‌های مختلف است. بازار میان‌رده‌ها شلوغ‌ترین قسمت از تقسیم‌بندی رایج این رقابت محسوب می‌شود که بهترین محصولات برای کاربری‌های روزمره را با قیمتی معقول می‌توان در آن پیدا کرد. خرید پرچمداران توسط کاربرانی که محدودیت چندانی از نظر هزینه ندارند و به دنبال بهترین‌ عملکرد و تجربه از گوشی هوشمند هستند چندان غیر منطقی نیست. در طرف مقابل بخشی از بازار نیز خواهان گوشی‌هایی با عملکرد رضایت‌بخش و قیمت مناسب‌تر هستند؛ به دلیل تقاضای زیاد در این بخش محصولات ارائه شده در آن تنوع بیشتری نسبت به بخش‌های دیگر بازار دارد.

میان‌رده‌های مورد بررسی در این مقاله عموما میان‌رده‌های سال جاری میلادی هستند با این حال برخی از آن‌‌ها نیز در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۱۷ روانه‌ی بازار شده‌اند. بازار میان‌رده‌ها را در حالت کلی می‌توان به دو بخش تقسیم کرد؛ گروه اول میان‌رده‌های جدید و تازه نفس بازار هستند که چه از نظر قیمت و چه از نظر مشخصات فنی پایین‌تر از گوشی‌های پرچمدار قرار می‌گیرند. دسته‌ی دیگر پرچمداران سال‌های قبل هستند که به دلیل افت قیمت شدید امکان حضور در بین میان‌رده‌ها را پیدا کرده‌اند.

Huawei Nova 3e / هواوی نوا 3e

دسته‌ی دیگر از محصولات نیز وجود دارند که با وجود تطابق نسبی مشخصاتشان با میان‌رده‌های دیگر اما از نظر قیمتی بالاتر از استانداردهای بازار میان‌رده‌ها قرار می‌گیرند؛ در لیست مورد بررسی ما، نماینده‌ای از این دسته حضور ندارد. در مقاله‌ی پیش روی به دنبال معرفی مختصر میان‌رده‌های بازار و ذکر نقاط ضعف و قوت هر یک از آن‌ها هستیم. در نهایت با بررسی عملکرد هر یک از گزینه‌های لیست در بخش‌هایی مانند طراحی و کیفیت ساخت، نمایشگر، دوربین، رابط کاربری، عملکرد و باتری انتخاب بهترین گزینه را با توجه به نیاز کاربر به خود او واگذار می‌کنیم. پیش از آغاز مطلب از شما دعوت می‌کنیم برای کسب اطلاعات دقیق‌تر در مورد هر یک از محصولات این فهرست بررسی‌های زومیت را مطالعه کنید. 

۱. نوا ۳ ای هواوی

Huawei Nova 3e / هواوی نوا 3e

نوا 3e به عنوان جدیدترین میان‌رده‌ی هواوی در بازار کشورمان، یکی از گوشی‌های هیجان‌انگیز این شرکت در بخش طراحی محسوب می‌شود. این گوشی با نمایشگر کشیده‌ همراه با بریدگی، دوربین دوگانه و پردازنده‌ی آشنای کرین ۶۵۹ در حقیقت همان نسخه‌ی لایت پی ۲۰ محسوب می‌شود. حافظه‌ی چهار گیگابایتی در کنار بهره‌مندی از نسخه‌ی هشتم اندروید موسوم به اوریو باعث شده است تا پی ۲۰ پرو علاوه بر زیبایی در بخش عملکرد نیز حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد. 

۲. اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا سونی

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا آخرین گوشی‌های سونی برای بازگشتن به بازار بی‌رحم میان‌رده‌ها محسوب می‌شوند. سونی این‌ بار با استفاده از تراشه‌های اسنپدراگون ۶۳۰ در میان‌رده‌های سری XA2 یکی از نقص‌های نسل‌های گذشته را برطرف کرده است. دوربین و باتری در کنار سخت‌افزار بهبود یافته بارزترین ویژگی‌های این دو گوشی محسوب می‌شوند. این دو گوشی ۵.۲ و ۶ اینچی مشخصات فنی تقریبا مشترکی ارائه می‌کنند با این حال ایکس ای ۲ اولترا به عنوان نسخه‌ی گران‌تر ویژگی‌هایی مانند دوربین سلفی دوگانه و حافظه‌ی رم بیشتر را ارائه می‌دهد.

۳. می A1 شیائومی

شیائومی می A1

می ای وان ارزان‌ترین گوشی موجود در لیست ما محسوب می‌شود به طوری که امکان حضور آن در لیست گوشی‌‌های اقتصادی نیز وجود دارد. ویژگی‌های وسوسه‌کننده‌ای مثل دوربین ۲ دوگانه ۱۲ مگاپیکسلی، تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۲۵ و چهار گیگابایت حافظه‌ی رم Mi A1 را به گوشی خطرناکی برای رقبای گران‌ترش مبدل کرده‌ است. شیائومی هنوز به فرمول قدیمی خود برای ارائه‌ی گوشی‌های ارزان قیمت با مشخصات فنی مناسب پایبند است و گوشی‌های میان‌رده‌ و اقتصادی آن یکی از پس از دیگری بازارهای مختلف را در می‌نوردند.

۴. گلکسی جی ۷ پرو و جی ۷ پرایم ۲

سامسونگ گلکسی جی 7 پرو / Samsung Galaxy J7 Pro

سامسونگ سری جی را برای پوشش بازار میان‌رده‌ها و گوشی‌های اقتصادی تولید و عرضه کرده است. گوشی‌های جی ۷ حکم پرچمداران این سری را دارند؛ جی ۷ پرو به عنوان گران‌قیمت‌ترین و بهترین عضو این خانواده به نمایشگری از نوع سوپر امولد مجهز شده است و در دو نسخه‌ی ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی روانه بازار می‌شود؛ بر خلاف نسخه‌ی پرو در سری پرایم خبری از نمایشگر اولد نبوده و انتخاب کاربر به نسخه‌ی ۳۲ گیگابایتی محدود می‌شود. هر دو گوشی از تراشه‌های میان‌رده‌ی اختصاصی اکسینوس ۷۸۷۰ سامسونگ بهره می‌برند و ۳ گیگابایت حافظه‌ی رم برای پردازش فرامین کاربر استفاده می کنند. زبان طراحی نه چندان مدرن این گوشی‌ها را باید پاشنه‌ی آشیل آن‌ها در برابر بهترین‌های بازار میان‌رده‌ها دانست.

۵. میت ۱۰ لایت هواوی

هواوی میت ۱۰ لایت / Huawei mate 10 lite

هواوی در سال ۲۰۱۷ همراه با پرچمداران سری میت خود طبق رسم چند سال اخیر از نسخه‌ی لایت آن‌ها نیز رونمایی کرد که با حاشیه‌های کم اطراف نمایشگر و دوربین دوگانه خود در زمان ورودش به بازار توجه بسیاری را به خود جلب کرد. بدنه‌‌ی فلزی، تراشه‌های میان‌رده‌ی کرین ۶۵۹ در کنار باتری ۳۳۴۰ میلی‌آمپر ساعتی مهم‌ترین ویژگی‌های این گوشی محسوب می‌شوند. میت ۱۰ لایت هواوی برخی خصوصیات خود را از نسل جدید پرچمداران سری میت به ارث برده است با این حال مولفه‌هایی از میت ۹ نیز در آن به چشم می‌خورد.

۶. ردمی ۵ پلاس

شیائومی ردمی 5

ردمی ۵ پلاس که با نام ردمی نوت ۵ نیز در برخی از بازارها شناخته می‌شود یکی از میان‌رده‌های خوش قیمت بازار محسوب می‌شود. این گوشی در کنار می ای وان ارزان‌ترین با قیمت بسیار مناسب خود، مجموعه‌ای قابل قبول از امکانات را ارائه می‌دهند. نمایشگر فول‌اچ‌دی پلاس ۶ اینچی، ۳ یا ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم و تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۲۵ برخی از مشخصات فنی این گوشی محسوب می‌شوند. ردمی ۵ پلاس با باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی عملکردی فراتر از انتظار را ارائه می‌دهد.

طراحی و کیفیت ساخت

در بحث کیفیت ساخت و طراحی با وجود دخیل بودن سلیقه مواردی مانند وزن، ابعاد، جنس بدنه، مقاوت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار و به طور کلی حس القا شده در تجربه‌ی گوشی مطرح است. بازار بی ‌رحم گوشی‌های هوشمند سکون در طراحی را بر نمی‌تابد و شرکت‌ها برای بقا در آن می‌بایست خود را همگام با تازه‌های طراحی نگاه دارند. عموما سازندگان از شیشه، فلز و پلاستیک یا ترکیبی از آن‌ها در گوشی‌های خود بهره می‌برند که هر کدام برتری خاصی به دیگری دارد.

Huawei Nova 3e / هواوی نوا 3e

 

هواوی، میت ۱۰ لایت و نوا ۳ ای را مدرن‌ طراحی کرده است به طوری که هر دو گوشی از نمایشگرهای کشیده با حاشیه‌های اندک استفاده می‌کنند. نوا ۳ ای با نسبت نمایشگر به بدنه‌ی ۸۰.۵ درصد بهترین عملکرد را از نظر استفاده‌ی بهنیه از جلوی گوشی داشته است. این گوشی با وجود بهره‌مندی از نمایشگر ۵.۸۴ اینچی تنها ۱۴۵ گرم وزن دارد و همراه با میت ۱۰ لایت سبک‌ترین گوشی‌های لیست ما محسوب می‌شوند. با وجود شیشه‌ای بودن قاب پشتی این گوشی و زیبایی خیره‌کننده‌ی نسخه‌ی آبی رنگ آن، جذب اثر انگشت و لک‌پذیری آن گاهی آزاردهنده می‌شود. دیگر گوشی چینی لیست، یعنی ردمی نوت ۵ پلاس نیز طراحی نسبتا مدرنی به خصوص در بخش جلو دارد و همراه میت ۱۰ لایت دو گوشی فلزی زیبای لیست محسوب می‌شوند.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

 

دو نماینده‌ی ژاپنی‌ها در لیست ما با بدنه‌ی پلاستیکی خود طراحی بهتری نسبت به نسل گذشته‌ی خود ارائه می‌دهند؛ البته وزن و ضخامت این گوشی‌ها نسبت به نسل قبل افزایش پیدا کرده است به طوری که به راحتی می‌توان‌ آن‌ها را سنگین‌ترین و ضخیم‌ترین میان‌رده‌های بازار دانست. با وجود بهبود نسبت نمایشگر به بدنه‌، میان‌رده‌های سری ایکس ای ۲ همچنان گوشی‌های خوش‌دستی محسوب نمی‌شوند. Mi A1 در کنار برادران سری جی سامسونگ دیگر گوشی‌های این لیست هستند که از قاب پشتی فلزی و زبان طراحی مرسوم سال گذشته بهره برده‌اند؛ نسبت نمایشگر به بدنه‌ی این گوشی‌ها تقریبا یکسان و کمتر از رقبا است و در کنار دو میان‌رده‌ی سونی از نمایشگرهای ۱۶ به ۹ استفاده می‌کنند.

شیائومی می A1

تمام گوشی‌های این لیست به حسگر اثر انگشت مجهز شده‌اند و به جز در گلکسی جی ۷ پرو و جی ۷ پرایم ۲ این سنسور در پشت گوشی واقع شده است. متاسفانه هیچ یک از گوشی‌های مورد بحث در برابر نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم نیستند؛ بنابراین اگر این ویژگی برای شما مهم است چاره‌ای جز انتخاب پرچمداران نخواهید داشت. همه‌ی گوشی‌های این لیست به شیشه‌های مقاوم به خش مجهز شده‌اند اما اطلاعات ناقص در مورد نوع آن‌ها قضاوت را در این بخش مشکل ساخته است.

هواوی میت ۱۰ لایت / Huawei mate 10 lite

با وجود بزرگ شدن ابعاد گوشی‌ها هنوز هم برخی از افراد گوشی‌های کوچک‌ و جمع و جور را بیش‌تر می‌پسندند؛ سونی برای اکسپریا ایکس ای ۲ را نمایشگر ۵.۲ اینچی برای چنین افرادی ساخته است. ارگونومی نوا ۳ ای، میت ۱۰ لایت و ردمی نوت ۵ پلاس به لطف استفاده از نمایشگرهای کشیده و نسبت نمایشگر به بدنه‌ی بالا مناسب‌تر از بقیه گوشی‌های این رده است. القای حس کالای با کیفیت علاوه بر استفاده از مواد با کیفیت با یکپارچگی آن نیز در ارتباط است؛ میان‌رده‌های سونی، ردمی نوت ۵ پلاس و جی ۷ پرایم ۲ به دلیل یکپارچه نبودن و استفاده از پلاستیک در برخی قسمت‌های آن‌ها یک پله پایین‌تر از رقبا قرار می‌گیرند.

نمایشگر

نمایشگر میان‌رده‌‌ها عموما از نوع IPS LCD است و شرکت‌ها به دلیل هزینه‌بر بودن استفاده از اولدها کم‌تر به سراغ چنین نمایشگرهایی می‌روند. خوشبختانه گلکسی جی ۷ پرو بر خلاف برادر ارزان‌تر خود به نمایشگری از نوع سوپر امولد مجهز شده است؛ این گوشی تنها گزینه‌ی مجهز به اولد در لیست مورد بحث ما است؛ نمایشگرهای اولد به دلیل ارائه‌ی رنگ مشکی عمیق، روشنایی بالا و رنگ‌های باطراوت بیشتر در پرچمداران استفاده می‌شوند؛ ناگفته نماند نمایشگر استفاده شده در جی ۷ پرو با وجود اولد بودن با نمونه‌های استفاده شده در پرچمداران سامسونگ فاصله دارد. استفاده از نمایشگر ال‌سی‌دی در این بازه‌ی قیمتی در صورتی که به درستی و با بهترین عملکرد انجام شود هنوز هم گزینه‌ی قابل قبولی محسوب می‌شود.

گلکسی جی 7 پرو سامسونگ  / Samasung Galaxy J7 Pro

تمام گوشی‌های حاضر در لیست به پنل‌هایی با رزولوشن فول اچ‌دی مجهز شده‌اند؛ البته نمونه‌های ۱۸ به ۹ به دلیل کشیده بودن عموما با رزولوشن فول اچ‌دی پلاس راهی بازار می‌شوند. چنین رزولوشنی برای یک گوشی میان‌رد‌ه کاملا مناسب است و به لطف تراکم پیکسلی بالای ۴۰۰ همه‌ی نمونه‌‌ها مشکلی از نظر دیده شدن پیسکل‌ها وجود نخواهد داشت؛ برخی شرکت‌ها هنوز به دلیل تعادل بین کیفیت و مصرف در چنین رزولوشنی، هنوز به استفاده از آن در پرچمداران خود نیز ادامه می‌دهند. ردمی ۵ پلاس، نوا ۳ ای و میت ۱۰ لایت بر خلاف دیگر گوشی‌های این فهرست به نمایشگر کشیده مجهز شده‌اند؛ این نمایشگر علاوه بر فضای بیشتر برای وب‌گردی و مشاهده‌ی محتوای ویدئویی به بهینه شدن ابعاد دستگاه نیز کمک می‌کند.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

یکی از برتری‌های پنل‌های اولد نسبت به ا‌ل‌سی‌دی‌ها خوانایی بیشتر آن‌ها در زیر نور خورشید است؛ با توجه به همین موضوع جی ۷ پرو بهترین عملکرد را در زیر نور مستقیم خورشید دارد. میان‌رده‌های جدید سونی نیز با توجه به ال‌سی‌دی بودن نمایشگرهایشان عملکرد نسبتا خوبی در این بخش دارند. باقی گوشی‌های فهرست انتخابی ما عملکرد تقریبا یکسان و متوسطی در این بخش دارند. از منظر زاویه‌ی دید همه‌ی گوشی‌ها عملکرد رضایت‌بخشی دارند. با این حال در بحث روشنایی حداکثر نیز گوشی‌های سونی و گلکسی جی ۷ با روشنایی بالای خود بهترین‌های این بخش هستند.

اکسپریا ایکس ای ۲ اولترا با روشنایی ۶۰۰ نیتی قطعا بهترین عملکرد را در بین گوشی‌های مجهز به نمایشگر ال‌سی‌دی این فهرست دارد. از نظر کنتراست تقریبا تمام نمونه‌ها در یک بازه‌ قرار دارند که به معنی تعادل نسبی بین عمق رنگ مشکی و روشنایی در این گوشی‌ها است؛ البته جی ۷ پرو به لطف مشکی عمیق خود کنتراست بی‌نهایت دارد. شایان ذکر است که در بین این گوشی‌ها تنها جی ۷ پرو ویژگی نمایشگر همیشه روشن را ارائه می‌دهد.

Huawei Nova 3e / هواوی نوا 3e

از نظر قابلیت‌های نرم‌افزاری مرتبط با نمایشگر، گوشی‌های هواوی از جمله نوا ۳ ای با امکان انتخاب پروفایل رنگ، قابلیت Eye Comfort و تنظیم گرمی یا سردی رنگ‌ها در بین بهترین‌ها قرار می‌گیرند. گوشی‌‌های سونی متاسفانه به قابلیتی برای فیلتر نور آبی مجهز نشده‌اند و با این مساله با درنظر گرفتن حداقل روشنایی بالای آن ممکن است برای علاقه‌مندان به استفاده از گوشی در محیط‌های تاریک آزاردهنده باشد. در پایان این بخش باید گفت حداقل روشنایی گوشی‌های سامسونگ و هواوی بهتر از نمایندگان سونی و شیائومی است.

رابط کاربری

در بخش رابط کاربری مسائلی مانند امکانات، سبک و روان بودن، ظاهر و دریافت بروزرسانی‌ها بیش از موضوعات دیگر اهمیت دارد. تقریبا هیچ یک از گوشی‌های این لیست رابط کاربری انقلابی و متفاوتی نسبت به نسل قبل خود ندارند به طوری که اگر از کاربران نسل پیش این گوشی‌ها باشید کمابیش با قابلیت‌های آن‌ها آشنا خواهید بود. در حالت کلی رابط کاربری گوشی‌های سونی و تا حدودی شیائومی ساده‌تر از رقبا هستند و این مساله الزاما یک نقص محسوب نمی‌شود؛ برخی کاربران ساده بودن و روان بودن رابط کاربری را به نمونه‌های شلوغ و پر امکانات ترجیح می‌دهند. دسته‌ی دیگری از کاربران نیز تشنه‌ی امکانات جدید و متنوع در رابط کاربری گوشی‌های خود هستند.

Huawei Nova 3e / هواوی نوا 3e

بحث در مورد رابط کاربری گوشی‌های میان‌رده را با نسخه‌ی پیش‌فرض اندروید آن‌ها آغاز می‌کنیم؛ در بین گوشی‌های لیست تنها نوا ۳ ای، اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا به صورت پیش‌فرض با اندروید اوریو عرضه شده‌اند؛ عرضه‌ی یک گوشی با نسخه‌ی جدیدتر اندروید، شانس آن برای دریافت نسخه‌های بیشتری از اندروید را افزایش می‌دهد. البته تمام گوشی‌های مورد بحث اندروید در فهرست دریافت‌کننده‌های اندروید اوریو قرار دارند و در آینده‌ نه چندان دور اندروید ۸ را دریافت خواهند کرد. لازم به ذکر است که اگر به دنبال اندروید خالص هستید و به پروژه‌ی اندروید وان علاقه‌مند هستید گزینه‌ای بهتری از Mi A1 در اختیار نخواهید داشت؛ این گوشی هم اکنون جدیدترین آپدیت اندروید وان را دریافت کرده است.

هواوی نوا ۳ ای را بر خلاف میت ۱۰ لایت که با نسخه‌ی ۵.۱ رابط کاربری EMUI عرضه می‌شود با نسخه‌ی ۸.۰ روانه‌ی بازار شده است. امکان اضافه کردن لیست اپلیکیشن‌ها، تغییر پوسته (Theme) و استفاده از دو حساب‌کاربری برای برخی پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی در هر دو گوشی وجود دارد. اما نسخه‌ی هشتم با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشین و تحلیل استفاده‌ی کاربر از گوشی عملکرد بهینه‌تر منابع و یکپارچگی بهتر بین نرم‌افزار و سخت‌افزار را ارائه می‌کند. هواوی همچنین داک شناوری را برای ناوبری ساده‌تر در نوا ۳ ای و EMUI 8.0 تعبیه کرده است.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

هواوی در نوا ۳ ای به فکر علاقه‌مندان به بازی‌ نیز بوده است و قابلیت «Game Suite» را برای انتخاب عملکرد دستگاه در بازی‌ها و توقف نمایش اعلان‌ها درنظر گرفته است؛ میت ۱۰ لایت فاقد این ویژگی است. شایان ذکر است که گوشی‌های سامسونگ نیز در نسخه‌ی هشتم Samsung Experience ویژگی مشابهی را تعبیه کرده است. قابلیت جدید Face Unlock هواوی نوا ۳ ای به عنوان راهکاری نرم‌افزاری برای تشخیص چهره و باز کردن قفل گوشی نکته‌ی مثبتی برای این نماینده‌ی هواوی محسوب می‌شود.

سامسونگ جی 7 پرو / Samsung J7 Pro

سامسونگ اکسپرینس ۸.۱ که بر مبنای اندروید نوقا توسعه داده شده است مجموعه‌‌‌ای کاملی از امکانات مانند باز کردن اپلیکیشن‌ها در پنجره‌ی جداگانه، حذف اپ دراور و استفاده از پوسته‌های متنوع را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. سامسونگ سابقه‌ی درخشانی در عرضه‌ی سریع به روزرسانی‌ها ندارد؛ یکی از دلایل این موضوع فاصله‌ی زیاد رابط کاربری با اندروید خالص است.

رابط کاربری مبتنی بر اندروید اوریوی  اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا سبک و سر راست است و ظاهر و شاکله‌ی گذشته‌ی خود را حفظ کرده است؛ ساده‌تر به نظر رسیدن و کمتر بودن امکانات این رابط کاربری، سرعت بالا و بروزرسانی سریع‌تر را به دنبال خواهد داشت. تنوع پوسته‌ها همچنان از نقاط قوت رابط کاربری گوشی‌های سونی محسوب می‌شود.

رابط کاربری ردمی نوت 5A

رابط کاربری مبتنی بر اندروید وان گوشی Mi A1 بروزرسانی سریع‌تر و یک رابط کاربری سبک و روان را نوید می‌دهد. آیکون‌های دایره‌ای و اپ دراوری شبیه به گوشی‌های پیکسل یادآور اندروید خالص است. از طرف دیگر شیائومی ردمی ۵ پلاس را با نسخه‌ی نهم MIUI عرضه کرده است؛ شیائومی در ارائه‌ی آپدیت‌های نرم‌افزاری شرکت فعالی به شمار می‌رود؛ اما ارائه‌ی نسخه‌ی جدیدی از اندروید برای گوشی‌هایش تفاوتی با دیگر شرکت‌ها ندارد. انیمیشن‌های جالب، سرعت بازگشایی بالای اپلیکشن‌ها و تخصیص دینامیکی منابع از کلیدی‌ترین ویژگی‌های این نسخه از رابط کاربری گوشی‌های شیائومی است.

دوربین

رشد دوربین‌ گوشی‌های میان‌رده به اندازه‌‌ی پرچمداران سریع نیست و هر ساله این فاصله بیشتر و بیشتر می‌شود. در بین گوشی‌های حاضر در لیست تنها نمایندگان هواوی و MI A1 به دوربین دوگانه مجهز شده‌اند؛ از بین این سه گوشی هم تنها میان‌رده‌‌ی خوش قیمت شیائومی زوم دو برابری اپتیکال دارد و دوربین دوم ۲ مگاپیکسلی در نمایندگان هواوی تنها برای ثبت عمق استفاده می‌شود. در این بین میت ۱۰ لایت هواوی و اکسپریا ایکس ای ۲ اولترای سونی از دو دوربین در جلوی گوشی بهره می‌برند؛ دوربین دوم در میان‌رده‌ی سونی تصاویر واید ثبت می‌کند ولی در طرف مقابل دوربین دوم در میان‌رده‌ی هواوی ثبت عمق تصویر را برعهده دارد.

استفاده از فلش در جلوی گوشی، راهکار چندان رایجی به شمار نمی‌رود با این حال دو گوشی گلکسی جی ۷ پرو و اکسپریا ایکس ای ۲ اولترا برای ثبت تصاویر سلفی بهتر در شب به آن مجهز شده‌اند. دوربین‌‌های اصلی هیچ یک از گوشی‌های حاضر در لیست به لرزشگیر اپتیکال تصویر مجهز نشده‌اند و تنها شاهد این قابلیت در یکی از سنسورهای دوربین جلوی XA2 Ultra هستیم.

هواوی میت ۱۰ لایت / Huawei mate 10 lite

نوا ۳ ای و میت ۱۰ لایت به سنسورهای ۱۶ و ۲ مگاپیکسلی مجهز شده‌اند که اطلاعات ثبت شده توسط سنسور ۲ مگاپیکسلی برای تشخیص عمق و خلق افکت بوکه در تصاویر پرتره به کار می‌رود. قابلیت Wide Aperture که به کمک آن می‌توان پس از ثبت عکس، محل فوکوس و شدت بلور‌شدن پس زمینه را نیز تغییر داد در کنار Night Shot برای عکاسی در شب تنها برخی ویژگی‌های دوربین گوشی‌ها به شمار می‌روند. جزئیات بالا، گستره‌ی دینامیکی متوسط در عکاسی روز و کنترل نویز در عکاسی شبانه باعث شده‌اند تا دوربین این گوشی‌ها عملکرد قابل قبولی را در بازار میان‌رده ها داشته باشند. پیاده‌سازی افکت بوکه نیز با درنظر گرفتن بازه‌ی قیمتی این گوشی‌ها مناسب است؛ اما با پرچمداران هواوی قابل مقایسه نیست. فقدان فیلم‌برداری 4K یکی از نقص‌های دوربین این دو گوشی محسوب می‌شود.

Huawei Nova 3e / هواوی نوا 3e

سونی در یک رویه‌ی آشنا از سنسورهای پرچمداران سال گذشته‌اش در میان‌رده‌های خود استفاده می‌کند.ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا از سنسور یکسان ۲۳ مگاپیکسلی بهره می‌برند و روی کاغذ تفاوتی با نسل گذشته ندارند. در بحث کیفیت عکس‌های گرفته شده توسط این دوربین، عکس‌ها بسیار شارپ و رنگ‌ها نزدیک به واقعیت هستند. الگوریتم کاهش نویز سونی در عکاسی شب، تقریبا موفق عمل می‌کند. با این حال عکس‌ها در برخی سناریو‌ها جزئیات کمی دارند. این دوربین بهترین گزینه‌ برای عکاسی در شب در میان‌رده‌ها نیست؛ اما عملکرد کلی دوربین آن را بین بهترین‌های این رده قرار می‌دهد. پوشش ۱۲۰ درجه‌ای دوربین سلفی در XA2 Ultra نیز برای عاشقان عکاسی سلفی گزینه‌ی جالبی خواهد بود. فقدان عکاسی پرتره و افکت‌ بوکه از جمله کاستی‌های دوربین این دو گوشی سونی محسوب می‌شود. خوشبختانه فقدان فیلم‌برداری 4K هم به عنوان یکی از نقص‌های نسل پیش در این میان‌رده‌های جدید سونی برطرف شده است.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

هر دو میان‌رده‌ی سامسونگ حاضر در لیست به سنسور ۱۳ مگاپیکسلی مجهز شده‌اند اما گشودگی دیافراگم دوربین این دو مدل، متفاوت است. عملکرد هر دوی این گوشی‌ها در عکاسی متوسط است و با وجود جزئیات قابل قبول عکس‌ها، عملکرد دوربین در بحث گسترده‌ی دینامیکی و ثبت جزئیات سایه‌ها پایین‌تر از انتظار است. ثبت رنگ‌ها توسط دوربین‌های جی ۷ پرو و جی ۷ پرایم ۲ رضایت‌بخش است و خبری از فیلم‌برداری 4K در آن‌‌ها نیست. دوربین سلفی هر دو این گوشی‌ها یکسان است و دوست‌داران عکاسی سلفی را راضی خواهد کرد. برخلاف دوربین اصلی که در فضاهای تاریک پایین‌تر از انتظار عمل می‌کند، دوربین سلفی جی ۷ پرو به لطف فلش، سلفی‌های قابل‌قبولی در فضاهای بسته و کم‌نور ثبت می‌کند.

سامسونگ جی 7 پرو / Samsung J7 Pro

شیائومی می ای وان با ترکیب لنزهای واید و تله‌فوتو و دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی خود زوم اپتیکال را در ممکن کرده است. عکس‌های ثبت شده در نور کافی، جزئیات بالایی دارند و نویز در آن‌ها مناسب است. توانایی ثبت جزئیات در سایه‌ها و گستره‌ی دینامیکی بالای دوربین Mi A1 در رده‌ی قیمتی آن مثال‌زدنی است. افت جزئیات و نویز نسبتا بالای تصاویر ثبت شده در شب را باید اصلی‌ترین ضعف دوربین این گوشی دانست. ردمی ۵ پلاس نیز با تک دوربین خود تقریبا مشابه برادر خود عمل می‌کند ولی زوم اپتیکال و ثبت پرتره در می ای وان آن را یک پله بالاتر از آن قرار داده است. خوشبختانه هر دو گوشی قادر به ضبط ویدئوهای 4K هستند.

عملکرد

گوشی‌های میان‌رده از نظر عملکرد می‌بایست از عهده‌ی تمام کارهای روزمره کاربران بر بیایند و موفقیت در چالش‌هایی مثل بازی‌های سنگین و نیمه سنگین برای آن‌ها یک امتیاز محسوب می‌شود. از بین ۴ تراشه استفاده شده در گوشی‌های مورد بحث ما بدون شک اسنپدراگون ۶۳۰ استفاده شده در اکسپریا XA2 و نسخه‌ی اولترای آن در عملکرد کلی پردازنده و واحد گرافیکی یک سر و گردن بالاتر از رقبا قرار می‌گیرند. تراشه‌ی اکسینوس ۷۸۷۰ استفاده شده در جی ۷ پرو و جی ۷ پرایم ۲ نیز ضعیف‌ترین عملکرد را بین این گوشی‌ها دارند؛ گوشی‌های سری A8 در صورتی که قیمت بالای آن‌ها مانع حضورشان در لیست ما نمی‌شد گزینه‌ی دست و پا بسته‌ای در این رقابت نمی‌بودند. هواوی هم تراشه‌ی آشنای کرین ۶۵۹ را در دل دو میان‌رده‌ی خود قرار داده است که با وجود عملکرد خوب پردازنده در بخش گرافیکی ضعیف‌تر از رقبای دیگر خود است.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

 

دو نماینده‌‌ی سامسونگ و اکسپریا ایکس ای ۲ تنها گوشی‌های لیست هستند که به ۴ گیگابایت حافظه‌‌‌ی رم مجهز نشده‌اند و با ۳ گیگابایت رم وارد عرضه می‌شوند؛ حافظه‌ی رم بیشتر علاوه بر بهبود کلی عملکرد دستگاه به عملکرد بهتر دستگاه در مالتی‌تسکینگ منجر می‌شود. میان‌رده های مورد بحث همگی حداقل ۳۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی دارند و امکان افزایش این حافظه از طریق درگاه میکرو‌اس‌دی در تمامی آن‌ها وجود دارد. اگر از علاقه‌مندان به تجهیزات بلوتوث هستید نوا ۳ ای با پشتیبانی همزمان از دو دستگاه و aptX HD در کنار دو میان‌رده‌ی سونی بهترین‌ انتخاب‌ها‌ خواهند بود.

سامسونگ جی 7 پرو / Samsung J7 Pro

نوا ۳ ای با کسب کسب امتیازی نزدیک به ۷۰ هزار در نسخه‌ی ششم انتوتو عملکرد بهتری نسبت به میان‌رده‌ی قدیمی‌تر هواوی یعنی میت ۱۰ لایت در این بنچمارک دارد. کرین ۶۵۹ به عنوان یک تراشه با لیتوگرافی ۱۶ نانومتری از هشت هسته‌ی  Cortex-A53 برای پردازش فرامین کاربر استفاده می‌کند؛ واحد پردازش گرافیکی Mali-T830 MP2 را باید پاشنه‌ی آشیل این تراشه دانست که عملکرد گوشی در اجرای بازی‌ها را یک پله پایین‌تر از رقبا قرار می‌دهد. میان‌رده‌های سونی به لطف تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۳۰ امتیاز تقریبا مشابهی با کرین ۶۵۹ در بنچمارک انتوتو کسب می‌کند؛ اما استفاده از واحد گرافیکی آدرنو ۵۰۸ عملکرد دستگاه در تسک‌‌های گرافیکی را رضایت‌بخش کرده است.

Huawei Nova 3e / هواوی نوا 3e

 

طبق انتظار تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۲۵ استفاده شده در MI A1 و Redmi 5 Plus با کسب امتیاز حدودی ۶۲ هزار یک رده پایین‌تر از نمایندگان سونی و هواوی قرار می‌گیرد با این حال این تراشه با واحد گرافیکی آدرنو ۵۰۶ هنوز عملکرد بهتری نسبت به کرین ۶۵۹ در تسک‌های گرافیکی دارد. اکسینوس ۷۸۷۰ در هر دو بخش پردازنده و واحد گرافیکی ضعیف‌ترین تراشه‌ی حاضر در فهرست ما هستند. در پایان این بخش یادآور می‌شویم که تمام این گوشی‌ها از عهده‌ی کارکردهای روزمره بر می‌آیند و تفاوت‌ها در اجرای بازی‌ها و وظایف سنگین و نیمه‌سنگین خودنمایی می‌کنند.

باتری

تقریبا تمام بخش‌های گوشی‌های هوشمند در سال‌های اخیر پیشرفت قابل‌توجهی داشتند؛ اما باتری همچنان حلقه‌ی مفقوده‌ی تکامل این گجت‌های محبوب است. ظرفیت باتری، پشتیبانی از شارژ سریع و قابلیت‌های نرم‌افزاری مرتبط با باتری مهم‌ترین مولفه‌های این بخش به شمار می‌روند. در حالت کلی میان‌رده‌های لیست شارژدهی خوبی دارند؛ به طوری که برخی از آن‌ها حتی از پرچمداران شرکت‌های سازنده‌ خود نیز عملکرد بهتری در این بخش دارند.

هواوی میت ۱۰ لایت / Huawei mate 10 lite

هواوی در میت ۱۰ لایت و نوا 3e به ترتیب از باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری با ظرفیت‌های ۳۳۴۰ و ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت استفاده کرده است. این اعداد با توجه به ابعاد نمایشگر و معماری پردازنده نشانگر عملکرد معمولی و متوسط است؛ در تست‌ها نیز این دو گوشی ضعیف‌ترین عملکرد را بین گوشی‌های لیست دارند به طوری که هر دو نزدیک به ۹ ساعت با یک بار شارژ کامل ویدئو پخش می‌کنند. خوشبختانه نوا ۳ ای از نسخه‌ی دوم فناوری شارژ سریع ۱۸ واتی (۹ ولت و ۲ آمپر) هواوی پشتیبانی می‌کند و با استفاده از شارژر موجود در جعبه، می‌توان شارژ باتری این محصول را ظرف مدل ۳۰ دقیقه از حالت صفر به ۴۳ درصد رساند.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

جی ۷ پرو و جی ۷ پرایم ۲ به ترتیب به باتری‌های ۳۶۰۰ و ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی مجهز شده‌اند. عملکرد مثال‌زدنی میان‌رده‌های سامسونگ در بخش باتری در گوشی‌های سری جی ۷ نیز به چشم می‌خورد. پخش بیش از ۱۶ ساعت ویدئو توسط جی ۷ پرو در روشنایی ۵۰ درصد نمایشگر نتیجه‌‌ای عالی برای یک گوشی در نسل کنونی محسوب می‌شود. فقدان شارژ سریع اصلی‌ترین ضعف این دو گوشی در بحث باتری است. گوشی‌های سری XA1 شارژدهی مناسبی داشتند و حالا سونی با استفاده از باتری‌های بزرگ‌تر این عملکرد را در سری XA2 بهبود بخشیده است. ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا به ترتیب با باتری‌های ۳۵۸۰ و ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی در روشنایی ۲۰۰ نیت نزدیک به ۱۲.۵ و ۱۱ ساعت فیلم پخش می‌کنند که عددی کاملا مناسب ارزیابی می‌شود. این عملکرد خوب در کنار بهره‌مندی از فناوری Quick Charge 3، میان‌رده‌های جدید سونی را به گوشی‌های موفقی در این زمینه بدل کرده است.

سامسونگ جی 7 پرو / Samsung J7 Pro

ردمی ۵ پلاس با باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی خود در کنار تراشه‌ی کم‌مصرف اسنپدراگون ۶۲۵ از موفق‌ترین میان‌رده‌ها در بخش باتری است که نزدیک به ۱۴ ساعت ویدئو پخش می‌کند. شارژ سریع با شارژر ۵ ولت و ۲ آمپر در این گوشی شاید به اندازه‌ی نوا ۳ ای سریع نباشد اما مناسب ارزیابی می‌شود. باتری استفاده شده در می ای وان ظرفیت بالایی ندارد و همین مساله به خوبی خود را در شارژدهی نشان می‌دهد و عمکلرد آن را پایین‌تر از میان‌رده‌های سامسونگ، سونی و برادر بزرگ‌ترش از سری ردمی قرار می‌دهد.

عملکرد / نام گوشیهواوی نوا ۳ ایاکسپریا ایکس‌ای ۲ و ایکس‌ای ۲ اولتراشیائومی می A1سامسونگ گلکسی جی ۷ پرو و جی ۷ پرایم ۲هواوی میت ۱۰ لایتشیائومی ردمی ۵ پلاس
امتیاز انتوتو ۶
~۷۰ هزار ~۷۰ هزار ~۶۲ هزار ~۴۷ هزار ~۶۲ هزار ~۶۳ هزار
شارژدهی (پخش فیلم)
~۹ ساعت

~۱۱ ساعت/~۱۳ ساعت

~۱۱ ساعت ~۱۶ ساعت ~۹ ساعت ~۱۴ ساعت

جمع‌بندی

انتخاب یک گوشی به عنوان گزینه‌ای کامل و موفق در تمام بخش‌ها غیر ممکن است؛ در نتیجه شناخت نیازها و انتخاب بر اساس آن‌ها منطقی‌ترین راه برای خرید گوشی است. برخی از گوشی‌های معرفی شده طراحی زیباتری دارند و برخی از سخت‌افزار به روزتری بهره می‌برند؛ این جدال در تمام بخش‌ها وجود دارد و ما در این مطلب تمام سعی خود را برای ارائه‌ی اطلاعاتی از بهترین‌های هر بخش کرده‌ایم.

Huawei Nova 3e / هواوی نوا 3e

بازار بزرگ میان‌رده‌ها افرادی را هدف قرار داده است که علاقه‌ای به پرداخت هزینه‌ی بالا برای خرید گجت‌ ندارند و به دنبال محصولی با امکانات و قیمت معقول هستند. در این بررسی از ذکر پرچمداران سال گذشته و میان‌رده‌های گران‌قیمت سامسونگ از سری A8 به دلیل قیمت بالایشان چشم‌پوشی کرده‌ایم؛ میان‌رده‌های سری A سال گذشته نیز در این لیست قرار می‌گیرند. علاقه‌مندان همچنین با افزایش بودجه‌ی خود قادر به خرید پی ۱۰ هواوی و نوکیا ۸ نیز خواهند بود که پرچمداران سال گذشته محسوب می‌شوند و عملکرد کلی آن‌ها به مراتب بهتر از میان‌رده‌ها است. علاوه بر موارد مطرح شده در این مطلب شما می‌توانید از جدول زیر برای مقایسه‌ی تقریبی توانایی گوشی‌های مورد بحث در کاربری‌های مختلف استفاده کنید:

نوع استفاده / نام گوشیهواوی نوا ۳ ایاکسپریا ایکس‌ای ۲ / ایکس‌ای ۲ اولتراشیائومی می A1سامسونگ گلکسی جی ۷ پرو / جی ۷ پرایم ۲هواوی میت ۱۰ لایتشیائومی ردمی ۵ پلاس
مناسب عکاسی ☆★★★★ ☆☆★★★/☆★★★★ ☆★★★★ ☆☆★★★/☆☆★★★ ☆☆★★★ ☆★★★★
مناسب تماشای فیلم ☆★★★★ ☆☆☆★★/☆★★★★ ☆☆★★★ ☆★★★★/☆☆★★★ ☆★★★★ ☆★★★★
تجربه‌ی مناسب بازی ☆☆★★★ ★★★★★/★★★★★ ☆★★★★ ☆☆★★★/☆☆★★★ ☆☆★★★ ☆★★★★
لذت از موسیقی ☆★★★★ ☆☆★★★/☆★★★★ ☆★★★★ ☆★★★★/☆★★★★ ☆★★★★ ☆☆★★★
وب گردی و شبکه‌های اجتماعی ☆★★★★ ☆☆★★★/☆★★★★ ☆☆★★★ ☆★★★★/☆☆★★★ ☆★★★★ ★★★★★
طراحی و ارگونومی ★★★★★ ☆☆★★★/☆☆★★★ ☆☆★★★ ☆☆★★★/☆☆☆★★ ☆★★★★ ☆★★★★
مناسب خاص پسندان ☆★★★★ ☆★★★★/☆☆★★★ ☆☆★★★ ☆☆★★★/☆☆☆★★ ☆★★★★ ☆★★★★
قیمت ☆☆★★★ ☆☆★★★/☆☆★★★ ★★★★★ ☆☆★★★/☆☆★★★ ☆★★★★ ★★★★★

در پایان از شما دعوت می‌کنیم برای مشاهده‌ی مشخصات کامل و قیمت نوا 3e، میت ۱۰ لایت، اکسپریا XA2، اکسپریا XA2  اولترا، گلکسی J7 پرو، گلکسی جی J7 پرایم ۲، می A1 و ردمی ۵ پلاس از صفحه‌ی ‌آن‌‌ها در دیتابیس محصولات زومیت استفاده کنید.



تاريخ : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

استارتاپ کلیرموشن (ClearMotion) که به تازگی فعالیت خود را در ماساچوست آمریکا آغاز کرده است، فناوری انقلابی سیستم تعلیق فعال متعلق به شرکت بوز (Bose) را خریداری کرد و حالا قصد دارد مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار برای تجاری‌سازی آن اختصاص دهد. این فناوری، همچنین می‌تواند به طور بالقوه، راحتی و آرامش بیشتری در  خودروهای خودران فراهم کند.

فناوری بوز راید (Bose Ride) را به یاد دارید؟ اگر این فناوری را به خاطر نمی‌آورید، نگران نباشد؛ فناوری بوز راید حدود ۱۴ سال پیش معرفی شد و باوجود این‌که بسیار امیدبخش به نظر می‌رسید، اما بوز نتوانست نتیجه مطلوبی از آن بگیرد. بوز راید در اصل یک پروژه فرعی بود که از فناوری کفشک‌های مغناطیسی در بلندگوهای سیستم صوتی به شیوه متفاوتی استفاده می‌کرد.  

ClearMotion Bose proactive suspension / سیستم تعلیق فعال کلیرموشن بوز

امروز ما با سیستم تعلیق فعال آشنا هستیم، اما اکثر سیستم‌های موجود در بازار تغییر حالت تعلیق را در جهت بهبود کیفیت سواری به دو روش انجام می‌دهند. در برخی از سیستم‌ها با گشاد و تنگ کردن سوپاپ‌های سیستم انتقال روغن، کورس مکانیزم تعلیق خودرو بسته به شرایط رانندگی تغییر می‌کند. اما در برخی دیگر با استفاده از مایعات مگنتو-رئولوژیک (magneto-rheological) که می‌توانند ویسکوزیته خود را بلافاصله در پاسخ به سینگال الکترومغناطیسی تغییر دهند، عملکرد مکانیزم تعلیق تنظیم می‌شود. 

سیستم بوز برای تنظیم عملکرد تعلیق کمی متفاوت است. این فناوری به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند اطلاعات مربوط به جاده و ناهمواری‌های آن را از قبل پیش‌بینی کند و به عنوان مثال تشخیص دهد که آیا جلوی چرخ، چاله و دست‌اندازی وجود دارد یا خیر. در ادامه به جای این‌که با دو روش بالا سیستم تعلیق خودرو را تنظیم کند، چرخ را در چاله به سمت پایین حرکت می‌دهد تا خودرو هیچ‌گونه لرزش و ارتعاشی حس نکند. در نتیجه علاوه بر افزایش راحتی سرنشینان، ایمنی و کنترل خودرو نیز بهبود قابل توجهی می‌یابد. 

Bose Suspension

حتی در انتهای عبور از چاله یا دست‌انداز و هنگام برخورد با برآمدگی مثبت در سطح جاده، سیستم به عقب بر می‌گردد و از انرژی جنبشی تولید شده توسط ضربه استفاده می‌کند تا انرژی اتلافی را به سیستم بازگرداند. به این ترتیب، مصرف کلی انرژی سیستم را می‌توان به اندازه یک سوم سیستم تهویه استاندارد در خودرو کاهش داد.

با استفاده از فناوری بوز، لیز خوردن یا چپ کردن بدنه خودرو در طی چرخش‌های سریع نیز توسط تعلیق الکترومغناطیسی محدود می‌شود تا نیروهای چرخشی و جانبی را خنثی کند. عمل سیستم تعلیق بوز به اندازه‌ای سریع و قدرتمند است که می‌تواند به خوبی کنترل خودرو را در هر شرایطی حفظ کند. بوز این فناوری را روی یک خودروی آزمایشی امتحان کرد و کارکرد آن مورد تائید قرار گرفت. 

ClearMotion Bose proactive suspension / سیستم تعلیق فعال کلیرموشن بوز

بوز در حدود ۲۴ سال پیش از عرضه این فناوری در سال ۲۰۰۴، به توسعه سیستم تعلیق جدید اشتغال داشته است و با وجود این‌که سواری در چنین شرایطی بسیار راحت و پویا به نظر می‌رسد، اما این شرکت توانایی مالی برای استفاده گسترده از آن در صنعت خودرو نداشت؛ شاید به این دلیل که سیستم بسیار گران‌قیمت بود یا این‌که قطعات مورد استفاده در آن سنگین و بزرگ بودند. به هر حال، بوز نتوانست فناوری سیستم تعلیق فعال خود را وارد چرخه تولید کند و در حال حاضر خبر از فروش آن به شرکت نوپای کلیرموشن می‌رسد. البته لازم به ذکر است که در سال ۲۰۱۷ از سیستمی مشابه در خودروی آئودی A8 استفاده شد.

با این وجود، فروش فناوری سیستم تعلیق فعال بوز لزوما پایان داستان نیست. شروع به کار استارتاپ کلیرموشن در ماساچوست طی سال گذشته باعث شد تا همه فناوری‌های بوز خریداری شود و اکنون این شرکت تلاش می‌کند که آن را در بازار قطعات خودرو به فروش برساند.

ClearMotion Bose proactive suspension / سیستم تعلیق فعال کلیرموشن بوز

پس از سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری، کلیرموشن فناوری سیستم تعلیق فعال بوز را توسعه می‌دهد و این شرکت می‌گوید که نباید خیلی بزرگ‌تر از یک مجموعه استاندارد کمک‌فنر باشد. تولید این سیستم با همکاری بریجستون (Bridgestone)، کوالکام (Qualcomm) و دیگر تامین‌کنندگان مشهور انجام شده است و کلیرموشن سعی دارد که آن را برای استفاده در انواع وسایل نقلیه  آماده کند. البته با توجه به تصاویر رندر از سیستم، به نظر می‌رسد که این شرکت موفق به ایجاد یک سیستم تعلیق فعال کاملا کوچک شده است. 

در حالی که بوز این فناوری را برای خودروهای لوکس در جهت افزایش آرامش و لذت سواری پیشنهاد کرد، اما به نظر می‌رسد که کلیرموشن قصد دارد آن را سمت یک بازار وسیع برای آینده اختصاص دهد: خودروی خودران.

 

دلایل زیادی پشت این طرز فکر و تصمیم‌گیری قرار دارند: وقتی افراد سوار خودروی خودران شوند و خود را برای سواری آماده کنند، سعی می‌کنند از زمان سفر برای انجام کارهای خود استفاده کنند. در این شرایط بیش‌تر افراد وقت خود را به کار کردن با لپ‌تاپ و سایر دستگاه‌های مرتبط مانند تلفن همراه هوشمند اختصاص می‌دهند و استفاده از فناوری سیستم تعلیق هوشمند فعال باعث می‌شود که آن‌ها بتوانند سواری ایمن و راحتی را تجربه کنند. در نظر داشته باشید که اگر خودروهای خودران آینده مجهز به سیستم سواری فعال نباشند، استفاده از تجهیزات الکترونیکی مانند لپ‌تاپ و گوشی هوشمندمی‌تواند با لغزش دست روی کلیدها و صفحه نمایش همراه شود؛ اما اگر به خوبی از چنین فناوری بهره گرفته شود، اثر برخورد با چاله یا دست‌انداز نیز خنثی می‌شود و سرنشینان می‌تواند با آرامش خیال فعالیت کنند. 

هنوز مدل تولیدی از سیستم تعلیق فعال کلیرموشن وارد بازار نشده است، اما امیدواریم که به زودی این سیستم در خودروهای آینده استفاده شود. چشم‌ها همچنان منتظر خواهند ماند تا ببینند کلیرموشن چه موقع می‌تواند نوآوری جدید خود را وارد صنعت کند و رانندگان بتوانند از سواری لذت ببرند. 

 

دانلود



تاريخ : دو شنبه 10 ارديبهشت 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

آخرین خبرهای درز پیدا کرده از سامسونگ، مشخصات کامل گوشی‌های میان‌رده‌ی بعدی این شرکت را فاش کرده‌اند. سری A6 با گوشی‌های گلکسی ای 6 و گلکسی ای 6 پلاس، گوشی‌های هستند که اطلاعات کامل و تصاویر آنها منتشر شده است. پیش از این نیز خبرها و شایعاتی پیرامون این دو گوشی منتشر شده بود اما خبر اخیر، تمامی مشخصات و همچنین تصاویر واقعی از این محصولات را منتشر کرده است.

 

گلکسی A6 و گلکسی +A6 گوشی‌های میان‌رده‌ی سامسونگ هستند که به زودی معرفی شده و در بخش میان‌رده‌ها، پایین‌تر از گوشی‌های گلکسی A8 و گلکسی A8 پلاس (۲۰۱۸) قرار می‌گیرند. این دو گوشی جدید نیز مانند مدل‌های حرفه‌ای‌تر به صفحه‌نمایش Infinity Display مجهز هستند.

گوشی گلکسی A6 مجهز به صفحه‌نمایش ۵.۶ اینچی با نسبت تصویر ۱۸.۵:۹ است. این صفحه‌نمایش از نوع اینفینیتی دیسپلی بوده و رزولوشن ۷۲۰*۱۴۸۰ را به کاربر ارائه می‌کند. حاشیه‌های این صفحه‌نمایش +HD بسیار باریک هستند؛ اما نسبت به دیگر گوشی‌های سامسونگ با صفجه‌نمایش اینفینیتی دیسپلی، حاشیه‌ی بیشتری دارند.

گلکسی A6 و A6 پلاس

پردازنده‌ی اکسینوس ۷۸۷۰ برای Galaxy A6 در نظر گرفته شده و پردازنده‌ی گرافیکی آن نیز Mali T830 است. اینگوشی هوشمند از ۳ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه‌ی داخلی بهره می‌برد. البته در برخی بازارهای این گوشی با حافظه‌ی رم ۴ و حافظه‌ی داخلی ۶۴ گیگابایتی عرضه خواهد شد. علاوه بر آن، گلکسی ای ۶ از کارت حافظه تا ۲۵۶ گیگابایت پشتیبانی می‌کند.

گوشی میان‌رده‌ی جدید سامسونگ به دوربین اصلی ۱۶ مگاپیکسلی با دهانه‌ی دیافراگم f/1.7 و دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با دهانه‌ی دیافراگم f/1.9 و فلاش LED مجهز است. از دیگر امکانات این گوشی هوشمند می‌توان به بلوتوث نسخه‌ی ۴.۲، فناوری ارتباطی NFC وسامسونگ پی اشاره کرد. قیمت گوشی گلکسی A6 بین ۳۰۰ تا ۳۴۰ یورو تخمین زده شده است.

تفاوت اصلی دو نسخه، صفحه‌نمایش بزرگتر و دوربین دوگانه‌ی گلکسی A6 پلاس است

گوشی گلکسی A6 پلاس مشخصاتی شبیه به برادر کوچکتر خود دارد. تفاوت اولیه‌ی این دو گوشی در ابعاد صفجه نمایش است. نسخه‌ی پلاس محهز به صفحه نمایش ۶ اینچی با نسبت ۱۸.۵:۹ است. این صفحه نمایش نیز از نوع اینفینیتی دیسپلی بوده و رزولوشن ۱۰۸۰*۲۲۲۰ دارد. سنسور اثر انگشت در هر دوی این گجت‌ها در پشت گوشی و زیر دوربین قرار دارد.

پردازنده‌ی در نظر گرفته شده برای گوشی +Galaxy A6 ساخت کوالکام بوده و اسنپدراگون ۴۵۰ نام دارد. این گوشی در نسخه‌هایی مجهز به ۳ یا ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی داخلی است. این گوشی نیز از کارت حافظه تا ۴۰۰ گیگابایت پشتیبانی می‌کند.

تفاوت دیگر نسخه‌ی پلاس و معمولی، دوربین دوگانه گلکسی ای ۶ پلاس است. این گوشی به دو سنسور ۱۶ و ۵ مگاپیکسلی مجهز است که به‌ترتیب دهانه‌ی دیافراگم f/1.7 و f/1.9 دارند. دوربین دوم نیز مانند بسیاری از گوشی‌های هوشمند کنونی، برای ساختن عمق تصویر و حالت تصویر بوکه استفاده می‌شود. دوربین جلویی گلکسی A6 پلاس نیز مجهز به سنور ۲۴ مگاپیگسلی، فلاش LED و دهانه‌ی دیافراگم f/1.9 است.

گلکسی A6 و A6 پلاس

گلکسی +A6 مجهز به بلوتوث نسخه‌ی ۵ و باتری ۳۵۰۰ میلی‌آمپری خواهد بود. هر دوی این گوشی‌ها با اندروید ۸.۱ عرضه خواهند شد. قیمت در نظر گرفته شده برای نسخه‌ی پلاس نیز بین ۳۶۰ تا ۴۰۰ یورو خواهد بود.

گوشی‌های جدید سامسونگ از قابلیت‌های دستیار هوشمند این شرکت یعنی بیکسبی استفاده خواهند کرد. قابلیت‌هایی همچون Bixby Vision، Bixby Home و Bixby Reminder برای هر دوی این گوشی‌ها در نظر گرفته شده‌اند اما خبری از Bixby Voice در آنها نیست. تاریخ عرضه‌ی گوشی‌های میان‌رده‌ی جدید سامسونگ مشخص نیست؛ اما برخی تحلیل‌گران ماه می میلادی (اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد ۹۷) را برای عرضه‌ی آنها پیش‌بینی کرده‌اند.

گالری تصاویر گلکسی A6 و A6 پلاس

 
 


تاريخ : دو شنبه 10 ارديبهشت 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دقایقی پیش به گزارش برخی خبرگذاری‌های داخلی، حکم قضایی فیلتر تلگرام نهایی و صادر شده است. کلیه‌ی ارائه‌دهندگان خدمات دسترسی به اینترنت کشور خصوصاً شرکت ارتباطات زیر ساخت و اپراتورهای تلفن و دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطات ثابت مکلف هستند از تاریخ ۹۷/۰۲/۱۰ نسبت به اعمال مسدودسازی کامل وب‌سایت و اپلیکیشن شبکه‌ی اجتماعی تلگرام اقدام کنند. از جمله‌ی دلایلی که برای صدور دستور مسدودسازی پیام‌رسان تلگرام ذکر شده است، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اخلال در وحدت ملی و ایجاد اختلاف بین اقشار جامعه به‌ویژه ازطریق طرح مسائل نژادی، قومی در کنار تحریک و اغوای مردم به شورش و آشوب
  • جمع‌آوری اطلاعات مردم و کشور و دسترسی بیگانگان به حریم خصوصی و داده‌های شهروندان ایرانی و جاسوسی به نفع اجانب
  • انتشار، توزیع و تجارت انواع محتوای مستهجن و خلاف عفت عمومی و گسترش فساد و فحشاء در جامعه
  • اهانت به مقدسات وارزش‌های اسلامی و تبلیغ به نفع فرقه‌های منحرف و مخالف اسلام
  • نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی و لطمه به آسایش عمومی
  • قاچاق کالا، ارز، مواد مخدر و سایر کالاهای غیرمجاز
  • اقدام علیه امنیت کشور از طریق گروهک‌های تروریستی
  • کلاهبرداری، نقض مالکیت معنوی و سایر جرائم مالی
  • تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران
  • هتک حیثیت اشخاص

در متن خبر مسدودسازی تلگرام آمده است که پیش از اتخاذ تصمیم در این زمینه، موضوع در جلسات متعدد کارشناسی با حضور متخصصان امر و نمایندگان دستگاه‌های مرتبط، مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است و آن‌ها نیز نظر کارشناسی خود را مبنی بر لزوم مسدودسازی و جلوگیری از ادامه‌ی فعالیت این پیام‌رسان محبوب، اعلام کرده‌اند.

بدین ترتیب، در اجرای ماده‌ی ۱۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری، ماده‌ی ۷۵۱ قانون مجازات اسلامی، به استناد اصل ۱۵۶ قانون اساسی و مواد ۴۹۸، ۵۰۰، ۵۱۲، ۵۱۳، ۵۱۴، ۶۰۹، ۶۱۰، ۶۳۹، ۶۹۷، ۶۹۸، ۷۰۰، ۷۲۹ الی ۷۳۱ و ۷۴۲ الی ۷۵۰ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و ماده‌ی ۶ قانون مطبوعات، دستور مسدودسازی پیام‌رسان تلگرام صادر می‌شود.

در متن حکم مسدودسازی تلگرام آمده است که اِعمال مسدود‌سازی باید به‌گونه‌ای باشد که محتوای پیام‌رسان یادشده با هیچ نرم‌افزاری در کشور قابل دسترس نباشد، تخلف از اجرای این دستور موجب تعقیب کیفری خواهد بود.

بروزرسانی:

وب‌سایت تلگرام از دقایقی پیش روی برخی سرویس‌ دهندگان اینترنت از دسترس خارج شد. 
فیلتر سایت تلگرام

 
 


تاريخ : دو شنبه 10 ارديبهشت 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1134 1135 1136 1137 1138 ... 3356 صفحه بعد