گوگل با رونمایی از سری اول دستگاه‌های پیکسل و پیکسل ایکس ال، خط جدیدی را برای ورود شرکت به بازار سخت‌افزار گوشی‌های هوشمند اجرایی کرد. بر اساس گزارش‌های منتشرشده گوگل تأیید کرده است که دستگاه‌های سری اول پیکسل به‌صورت مستقیم قابل‌خرید نخواهند بود و اگر قصد خرید گوگل پیکسل و پیکسل ایکس ال را دارید باید به سراغ فروشگاه‌های ثالث بروید.

این حرکت گوگل کاملاً منطقی خواهد بود چرا که پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس ال را جایگزین کرده است و از سوی دیگر نزدیک شدن به زمان رونمایی از پیکسل ۳ را هم نشان می‌دهد. زمانی که نسخه جدید از یک پرچم‌دار معرفی شود، نسخه قبلی شامل تخفیفی قابل‌توجه خواهد شد. در نتیجه اگر بخواهید به سراغ دستگاهی ارزان‌قیمت بروید، پرچم‌داران سال گذشته می‌تواند گزینه خوبی باشد. پیکسل و نسخه ریفربیشد آن به ترتیب باقیمت ۳۹۹ و ۲۹۹ دلار به‌صورت محدود در بازار به فروش می‌رسد.

پس اگر به فکر خرید یکی از این دو دستگاه هستید، به نظر می‌رسد تا ماه‌های آینده به مراتب سخت‌تر در بازار بتوانید آن‌ها را پیدا کنید. هنوز صحبتی از نظر مدت پشتیبانی منتشر نشده است اما خیالتان با توجه به پشتیبانی گوگل، راحت باشد. آیا شما تجربه خاصی از عملکرد پیکسل و پیکسل ایکس ال به نسبت رقبا دارید؟



تاريخ : چهار شنبه 22 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دیسک‌های نوری

سیستم‌های ذخیره‌سازی صدا در سال ۱۹۷۷ با ارائه‌ی دستگاه ضبط کننده‌ی PCM-1 از سوی سونی، به عصر دیجیتال وارد شدند؛ دستگاهی که از نوارهای ویدئویی VHS و Betamax برای ذخیره‌سازی صدا استفاده می‌کرد. اما گسترش استفاده از ابزارهای دیجیتالِ ذخیره‌سازی موزیک در میان عموم مردم با معرفی دیسک‌های نوری دیجیتال شروع شد.

Sony PCM-1 Recorder

دستگاه ضبط دیجیتال PCM-1 محصول سونی

لوح‌های فشرده صوتی یا همان سی‌دی‌های صوتی را می‌توان به‌عنوان طلایه‌دار موسیقی در عصر دیجیتال به شمار آورد. عرضه‌ی تجاری سی‌دی‌ها از اواخر سال ۱۹۸۲ در ژاپن شروع شد؛ پس از آن در اوایل سال ۱۹۸۳ عرضه‌ی سی‌دی در اروپا نیز شروع شد. سی‌دی‌ها به‌طور مشترک توسط سونی و فیلیپس توسعه داده شدند؛ در حقیقت، این دو شرکت از فرمت آنالوگ و نه‌چندان موفق LaserDisk به‌عنوان پایه‌ای برای توسعه‌ی سی‌دی‌ها که ابزاری دیجیتال بودند استفاده کردند.

سی‌دی‌های صوتی در اندازه‌ی استاندارد با قطر ۱۲۰ میلی‌متر عرضه می‌شدند و ظرفیت پایه‌ی ذخیره‌سازی موزیک در آن‌ها ۷۴ دقیقه بود؛ گفته می‌شود به این دلیل ظرفیت ۷۴ دقیقه‌ای برای سی‌دی در نظر گرفته شده بود که بتوان سمفونی نهم بتهوون را به‌طور کامل روی یک سی‌دی ذخیره کرد. اولین آلبوم‌ها نیز از همان سال ۱۹۸۲ برروی سی‌دی عرضه شدند و به‌واسطه‌ی کیفیت عالی صدا در این ابزارها، طرفداران موسیقی به‌سرعت از سی‌دی استقبال کردند.

Philips CD Player

دستگاه پخش سی‌دی فیلیپس

هرچند در ابتدای کار، به‌دلیل قیمت بالای دستگاه‌های پخش سی‌دی، علاقه‌مندان دوآتشه‌ی موسیقی اصلی‌ترین بخش از خریداران سی‌دی را تشکیل می‌دادند؛ اما به تدریج و با کاهش قیمت دستگاه‌های پخش کننده، محبوبیت و رواج از سی‌دی بیشتر و بیشتر شد. موفقیت سی‌دی با سرعت قابل توجهی ادامه یافت، به‌طوری که در سال ۱۹۸۸، فروش آلبوم‌های موسیقی برروی سی‌دی از فروش صفحات وینیل پیشی گرفت. سونی هم از این موقعیت استفاده کرد و پخش کننده‌های قابل حملی موسوم به Discman ارائه داد تا بتواند موفقیت واکمن‌ را بار دیگر تکرار کند؛ اما با عرضه‌ی دیگر فرمت‌ها در قرن بیست و یکم، سی‌دی‌ها نیز تدریجا با افت فروش رو‌به‌رو شدند.

Sony Discman / دیسکمن سونی

دیسکمن سونی

شایان ذکر است که سونی و فیلیپس تلاش‌های زیادی به خرج دادند تا سی‌دی‌ها را به‌روز نگه‌ داردند. برای مثال، در سال ۱۹۹۹ ژاپنی‌ها و هلندی‌ها به‌طور مشترک فرمتی موسوم به Super Audio CD ارائه دادند؛ این فرمت شبیه به دی‌وی‌دی‌های صوتی بود که در سال ۲۰۰۰ عرضه شدند. هرچند Super Audio CD ظرفیت به‌مراتب بیشتری برای ذخیره‌ی صدا داشت؛ اما کیفیت صدا تفاوت چندانی با CD نداشت و در بازار نیز با موفقیت چندانی رو‌به‌رو نشد.

دی‌وی‌دی‌های صوتی نیز که برای رقابت با Super Audio CD عرضه شده بودند، موفقیت تجاری چندانی به دست نیاوردند. این ابزارها ظرفیت ذخیره‌سازی بالاتری داشتند و کیفیت صدای ضبط شده نیز بهتر بود؛ اما تنها تعداد کمی از آلبوم‌ها با این فرمت ارائه می‌شوند. دیسک‌های Blu-ray صوتی نیز در سال ۲۰۱۳ عرضه شدند؛ یکی از نکات قابل توجه در رابطه‌با این دیسک‌ها، فشرده نشدن فایل‌های صوتی بود که باعث می‌شد جزئیات صدا به خوبی حفظ شوند. اما این دیسک‌ها نیز نتوانستند در مقابله با روش‌های مدرن‌تر ذخیره‌سازی صدا چندان موفق ظاهر شوند.

نوارهای دیجیتال

اگر فکر می‌کنید در عصر دیجیتال خبری از نوارهای کاست نبوده، در اشتباه هستید. سونی در سال ۱۹۸۲ سیستمی به‌نام DASH را برای استودیوهای صوتی معرفی کرد که امکان ضبط صدا به‌صورت دیجیتال بر روی نوار را فراهم می‌کرد. این سیستم شباهت زیادی به نوارهای حلقه‌باز معمولی داشت؛ اما DASH با این نوارهای قدیمی سازگاری نداشت. در این زمان سیستم دیگری به‌نام ProDigi نیز وجود داشت که با DASH رقابت می‌کرد. این دو سیستم به‌گونه‌ای طراحی شده بودند که حتی در صورت آسیب دیدگی نوار نیز تا حدودی امکان استفاده از آن وجود داشته باشد؛ اما در عمل بسیار آسیب‌پذیر بودند و آسیب‌های جزئی نیز باعث می‌شد امکان استفاده از نوار وجود نداشته باشد.

در حالی که DASH برای استودیوها ساخته شده بود، پنج سال پس از معرفی آن، سونی سیستم دیگری موسوم به «نوار صوتی دیجیتال» یا DAT (مخفف Digital Audio Tape) را برای مصارف خانگی ارائه داد. این نوارها به‌صورت کاست عرضه می‌شدند و ابعاد کاست‌ها نیز نصف نوارهای کاست معمولی بود. ظرفیت آن‌ها هم بسته به حجم نوارِ موجود در کاست بین ۱۵ تا ۱۸۰ دقیقه بود.

Sony DAT Walkman

پخش کننده‌ی قابل حمل (واکمن) DAT سونی

در زمان عرضه‌ی این نوارها، اتحادیه‌ی شرکت‌های صنعت موسیقی آمریکا تلاش کرد تا به‌گونه‌ای عرضه‌ی این نوار را در بازار ایالات متحده مختل کند. این نوارها کیفیت فوق‌العاده‌ای داشتند و جزئیات صوتی را به‌خوبی حفظ می‌کردند، علاوه بر این، تکثیر آن‌ها نیز ساده بود. اتحادیه‌ی شرکت‌های صنعت موسیقی نگران بود که این مسئله موجب افزایش تکثیر غیرقانونی موسیقی شود؛ در نتیجه، با کمک میانجی‌گری این اتحادیه، مالیاتی برای نوار صوتی دیجیتال در نظر گرفته شد که در عمل موجب شکست آن در بازار ایالات متحده شد.

فیلیپس نیز با همکاری ماتسوشیتا شانس خود را در بازار نوارهای دیجیتال امتحان کرد. این شرکت هلندی با همراهی شریک ژاپنی خود کاست‌های دیجیتالی موسوم به DCC (مخفف Digital Compact Cassette یا کاست فشرده‌ی دیجیتال) را ارائه داد. یکی از برتری‌های این سیستم، امکان استفاده از دستگاه‌های پخش DCC برای گوش دادن به نوارهای کاست قدیمی بود. علی‌رغم این نوآوری، DCC نیز محکوم به شکست بود و فیلیپس در سال ۱۹۹۶ با قبول فروش پایین این کاست‌ها به عرضه‌ی DCC خاتمه داد.

Philips DCC

پخش کننده و کاست DCC

پخش کننده‌های دیجیتال قابل حمل

موفقیت واکمن‌های سونی شرکت‌ها را بر آن داشت تا در عصر دیجیتال نیز شانس خود را در زمینه‌ی دستگاه‌های قابل حمل پخش موسیقی امتحان کنند. عرضه‌ی چنین دستگاه‌هایی در دهه‌ی نود شروع شد ولی اکثر آن‌ها از چند مشکل اساسی رنج می‌بردند؛ اندازه‌ی آن‌ها نسبتا بزرگ بود، ظرفیت ذخیره‌ی موسیقی محدود بود و عمر باتری نیز کاربران را راضی نمی‌کرد. اما موفقیت برخی پخش کننده‌های دیجیتال قابل حمل مانند PMP300 محصول Rio باعث شد شرکت‌ها سرمایه‌گذاری بیشتری روی این ابزارها انجام دهند. جالب اینجا است که اتحادیه‌ی شرکت‌های صنعت موسیقی از ترس گسترش تکثیر غیرقانونی موسیقی از Rio نیز شکایت کرد؛ اما این شرکت در نبرد قانونی پیروز شد و توانست ۲۰۰ هزار PMP300 را به‌فروش برساند.

Rio PMP300

دستگاه پخش موسیقی قابل حمل PMP300 محصول ریو

در سال ۲۰۰۰ تدریجا ظرفیت این ابزارها بیشتر شد و شرکت‌هایی مانند سونی و Creative دستگاه‌هایی با ظرفیت بالاتر عرضه کردند. اما در سال ۲۰۰۱، اپل با معرفی آیپاد استاندارد جدیدی را در این بازار تعرفی کرد. آیپاد با نمایشگری تک‌رنگ، امکان دریافت موسیقی از آی‌تیونز (با کمک رایانه‌های مک) و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۵ گیگابایتی خود می‌توانست ۲۰۰۰ آهنگ را در خود جای دهد. بخش واکمن سونی که وظیفه‌ی ساخت پخش‌ کننده‌های قابل حمل را بر عهده داشت، به ناگاه رقیبی قدرتمند را در مقابل خود دید. مایکروسافت نیز با عرضه‌ی دستگاه‌های پخش موسیقی Zune شانس خود را در این بازار امتحان کرد. اولین مدل از Zune در سال ۲۰۰۶ عرضه شد؛ اما علی‌رغم طراحی جالب، این محصول با اقبال چندانی رو‌به‌رو نشد و ردموندی‌ها ۶ سال بعد فروش این محصول را به پایان رساندند. در این ویدئو می‌توانید نگاهی داشته باشید به نسخه‌ی HD پخش کننده‌ی موسیقی Zune که در سال ۲۰۰۹ عرضه شد.

تماشای ویدئو در یوتیوب

اپل که با معرفی آیپاد توانسته بود توقعات مصرف کنندگان از دستگاه‌های پخش موسیقی را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد؛ با عرضه‌ی آیفون در سال ۲۰۰۷، افول دستگا‌های پخش موسیقی قابل حمل را کلید زد. از دید بسیاری از مردم، آیفون همچون یک آیپاد با نمایشگری لمسی و تمام رنگی بود. حقیقت این است که حتی پیش از عرضه‌ی آیفون نیز بسیاری از افراد از گوشی‌های همراه برای پخش موسیقی استفاده می‌کردند، تا جایی که سونی اریکسون گوشی‌های سری W خود را با برند واکمن و با هدف جذب علاقه‌مندان به موسیقی عرضه می‌کرد. اما رشد گوشی‌های هوشمند و سرویس‌های عرضه‌ی آنلاین موسیقی تدریجا باعث از رده خارج شدن ابزارهای اختصاصی ذخیره‌سازی موسیقی شدند. در ویدئوی زیر می‌توانید اولین آگهی تبلیغاتی آیپاد را که توسط اپل منتشر شد مشاهده کنید.

تماشای ویدئو در یوتیوب

کارت‌های حافظه‌ی موسیقی

فراگیر شدن استفاده از کارت‌های حافظه در دستگاه‌های همراه و جود دستگاه‌های کارت‌‌خوان در لپ‌تاپ‌ها و رایانه‌های شخصی، عده‌ای را ترغیب کرد تا آلبوم‌های موسیقی را روی کارت حافظه و حتی حافظه‌های فلش ارائه کنند. علاوه بر اینکه چنین ابزارهایی امکان ارائه‌ی حجم بالایی از موسیقی را با کیفیت بالا فراهم می‌کردند؛ فروشندگان می‌توانستند محتوای اضافه نظیر موزیک ویدئوها را هم در کنار فایل‌های صوتی عرضه کنند.

از سال ۲۰۰۰ عرضه‌ی موسیقی روی کارت‌های حافظه و حافظه‌های فلش شروع شده؛ اما آلبوم‌های عرضه شده با چنین فرمتی محدود هستند و شمار مشتریان نیز چندان بالا نیست. یکی از آخرین فرمت‌هایی که از کارت حافظه استفاده می‌کند MQS SD نام دارد؛ ارائه کننده‌ی این فرمت صرفا موسیقی را با حداکثر کیفیت روی کارت‌های حافظه‌ی SD معمولی و در بسته‌بندی شکیل به فروش می‌رساند.

کارت حافظه‌ی موسیقی MQS SD

کارت حافظه‌ی موسیقی MQS SD

سرویس‌های استریم موزیک

اگر از سرویسی مانند اسپاتیفای استفاده کرده‌اید، احتمالا سهولت دسترسی به مجموعه‌ی عظیمی از موزیک با پرداخت هزینه‌ی ماهیانه‌ی اندک و امکان مدیریت لیست‌های پخش و حتی اشتراک‌گذاری آن‌ها نظر شما را به خود جلب کرده است. هرچند که برخی افراد ترجیح می‌دهند مجبور به پرداخت هزینه‌ی ماهانه نباشند و مالکیت موسیقی خریداری شده را در اختیار داشته باشند؛ یا اینکه موسیقی را مجانی و به‌صورت غیرقانونی دانلود کنند!

بسیاری از کاربران از Napster به‌عنوان اولین سرویس اشتراک موسیقی نام می‌برند؛ هرچند که پیش از آن نیز امکان اشترک‌گذاری متقابل موسیقی وجود داشت. این سرویس در سال ۱۹۹۹ کار خود را شروع کرد، هرچند کاربران از عرضه‌ی چنین سرویسی خشنود بودند؛ اما شرکت‌های تولید کننده‌ی موسیقی نگران بودند رشد چنین سرویس‌هایی موجب افت درآمد آن‌ها شود. در نتیجه Napster درگیر پرونده‌های قانونی متعددی شد و دو سال بعد به کار خود پایان داد.

تصویر یک برنامه‌ی کلاینت Napster

تصویر یک برنامه‌ی کلاینت Napster

در حالی که Napster آخرین نفس‌های خود را می‌کشید، تولید کنندگان موسیقی سرویس MusicNet را راه‌اندازی کردند. برای استفاده از این سرویس، کاربران باید به‌صورت ماهیانه هزینه پرداخت می‌کردند و سهم پرداختی به هنرمندان و تولید کنندگان موسیقی نیز ناچیز بود. نبود امکان ثبت‌نام مجانی و نارضایتی هنرمندان از مبالغ ناچیز دریافتی به این معنی بود که MusicNet از ابتدا محکوم به شکست بود. سرویس پاندورا نیز کار خود را در سال ۲۰۰۴ شروع کرد؛ این سرویس برای کسب درآمد به تبلیغات وابسته است؛ هرچند سرویس‌های پولی را هم ارائه می‌دهد. پاندورا ادعا می‌کند که با آگاهی از جنسیت، سن و محل زندگی کاربران، تبلیغات را به‌صورت هدفمند ارائه می‌دهد و همین مسئله نیز می‌تواند ارزش تبلیغ در این سرویس را بالا ببرد. شایان ذکر است که این سرویس نیز در برهه‌ای از زمان با مشکلات قانونی دست و پنجه نرم می‌کرد.

پاندورا / Pandora

اما اگر نام‌هایی مانند Napster و پاندورا هم برای شما نا آشنا باشند، قطعا اسپاتیفای را می‌شناسید. شرکتی که اخیرا سهام خود را به‌صورت عمومی در بازار بورس عرضه کرده است و اکنون بالغ بر ۲۵ میلیارد دلار ارزش دارد. این استارتاپ سوئدی کار خود را در سال ۲۰۰۶ در اروپا شروع کرد و در سال ۲۰۱۱ نیز پای آن به آمریکا باز شد. این سرویس همان کاری را انجام داد که MusicNet در تلاش بود تا به انجام برساند؛ عرضه‌ی گسترده‌ی موسیقی به‌صورت کاملا قانونی. شروع کار اسپاتیفای در سوئد باعث شده بود تکثیر غیرقانونی موسیقی کاهش پیدا کند، این چیزی بود که برای شرکت‌های سازنده‌ی موسیقی در آمریکا نیز جذاب به‌نظر می‌رسید. همین مسئله مورد رضایت اولیه‌ی سازندگان موسیقی از شروع کار اسپاتیفای در آمریکا بود؛ اما مبالغ ناچیزی که از سوی اسپاتیفای به تولید سازندگان موسیقی پرداخت می‌شد نگرانی آن‌ها را برانگیخت. کار به‌جایی رسید که در سال ۲۰۱۴، تیلور سوئیفت همکاری خود با اسپاتیفای را به پایان رساند.

Spotify / اسپاتیفای

اما امروزه اسپاتیفای ۱۵۷ میلیون کاربر دارد که از این میان ۷۱ میلیون نفر هزینه پرداخت می‌کنند. داشتن‌ ده‌ها میلیون کاربر بدین معنی است که اسپاتیفای صرفا سرویسی ارزان قیمت برای گوش دادن به موسیقی نیست؛ عرضه‌ی موسیقی در اسپاتیفای به معنی معرفی هنرمندان و آثار آنان به خیل عظیمی از کاربران است. لیست‌های پخش هفتگی و موضوعی اسپاتیفای می‌توانند هنرمندان و کارهای جدیدشان را به میلیون‌ها شنونده معرفی کنند. کاربران نیز می‌توانند به کمک الگوریتم‌های هوشمند اسپاتیفای موسیقی مورد علاقه‌ی خود را پیدا کنند؛ به‌عبارتی اسپاتیفای به یک بروشور عظیم موسیقی تبدیل شده است. همین مسئله باعث قدرت گرفتن این سرویس در بازار موسیقی امروز شده است؛ تا جایی که در سال ۲۰۱۷ تیلور سوئیفت نیز مجددا ارائه‌ی کارهای خود در اسپاتیفای را از سر گرفت کرد.

نمودار رشد اسپاتیفای و اپل موزیک

نمودار رشد اسپاتیفای و اپل موزیک

امکان عضویت مجانی در اسپاتیفای نه تنها باعث می‌شود کاربران به خرید سرویس پولی ترغیب شوند؛ بلکه با افزایش تعداد کاربران این سرویس، قدرت چانه‌زنی اسپاتیفای در مذاکره با شرکت‌های سازنده‌ی موسیقی و هنرمندان نیز به‌طور قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند. واضح است که تا مدت‌های طولانی شاهد گسترش اسپاتیفای و سرویس‌های مشابه نظیر اپل موزیک خواهیم بود. رشد استقبال از سرویس‌های استریم موسیقی باعث شده غول‌هایی مانند اپل و گوگل نیز به این حوزه وارد شوند. سرویس‌هایی که دسترسی کاربران به موسیقی را ساده‌تر و ارزان‌تر کرده‌اند؛ اما تا اندازه‌ای نیز موجب نارضایتی تولید کنندگان موسیقی شده‌اند.



تاريخ : چهار شنبه 22 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بر اساس آخرین آمار منتشرشده از فروشگاه‌های نرم‌افزاری اندروید و iOS، سه ماهه اول سال ۲۰۱۸ یکی از بهترین سه ماهه‌های گذشته بوده و این دو فروشگاه نرم‌افزاری توانسته‌اند هم از نظر دانلود و هم از نظر میزان درآمد رکوردهای خوبی را به ثبت برسانند. از ماه ژانویه تا آخر مارس، دانلود از اپ‌استور و گوگل پلی با ۱۰ درصد افزایش سالانه به رکورد ۲۷.۵ میلیارد دانلود دست پیدا کردند. درآمد حاصل از افزایش دانلود با ۲۲ درصد افزایش به ۱۸.۴ میلیارد دلار رسیده است.

 

مقایسه گوگل پلی و اپ استور اپل

 

با نگاهی به آمار مجزای هر دو فروشگاه متوجه می‌شویم که در طول سه ماه اول سال کاربران اندروید ۱۹.۲ میلیارد بار از فروشگاه گوگل پلی دانلود داشته‌اند درصورتی‌که تعداد دانلود برای کاربران اپل از اپ‌استور برابر با ۸.۲ میلیارد بار بوده است. به‌این‌ترتیب کاربران اندروید در حدود ۱۳۵ درصد اپلیکیشن بیشتری را دانلود کردند و این را هم اشاره‌کنیم که آمار دانلود از اپ‌استور اپل به نسبت سه ماهه چهارم سال گذشته با تغییرات ۱۰ درصدی روبه‌رو بوده است.

مقایسه گوگل پلی و اپ استور اپل

اگر به میزان درآمد این دو فروشگاه نگاهی داشته باشیم، بازی عوض خواهد شد. فروشگاه اپ‌استور اپل در حدود ۸۵ درصد درآمد بیشتری را به نسبت گوگل پلی تجربه می‌کند. گوگل در سه ماهه اول سال ۲۰۱۸ به نسبت سه ماهه آخر سال گذشته افزایش درآمد ۲۵ درصدی را تجربه کرد و توانست فاصله خود را با اپل ۱۰ درصد کم کند. اپل هم در همین مدت مشابه، به روند رو‌به‌رشد ۲۰ درصدی دست پیدا کرده است. با توجه به آمار فوق این اولین بار است که بعد از سال ۲۰۱۶ فاصله درآمدی این دو فروشگاه به هم نزدیک می‌شود.

 

مقایسه گوگل پلی و اپ استور اپل

 

اپلیکیشن های موزیک و تفریحی در گوگل پلی بیشتری رشد را داشته‌اند و به نسبت هرساله به اعداد قابل قبولی دست پیدا کرده‌اند درصورتی‌که در اپ استور، اپلیکیشن های سلامتی و ورزشی به نسبت سه ماهه چهارم سال قبل، رشد بسیار زیادی داشته است. به‌صورت میانگین کاربران هرروز نزدیک به ۳ ساعت با اپلیکیشن‌های مختلف سروکار دارند. این را نیز اشاره‌کنیم که به‌صورت کلی هر کاربر در هرماه با ۴۰ اپلکیشن ارتباط دارد. به‌صورت کلی در اپ‌استور و گوگلی پلی شاهد ۶.۲ میلیون اپلیکیشن هستیم.

شما در هرماه چند اپلیکیشن جدید دانلود می‌کنید؟



تاريخ : چهار شنبه 22 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اختراع همواره نتیجه نیاز و تفکر بوده است و انسان تا زمانی که در تنگنا قرار نگرفته و سعی در رفع محدودیت ها و نیازهای خود نداشته موفق به اختراع چشمگیری نشده است. اما شاید بسیاری به شما بگویند که جنگ هیچ نقطه مثبتی ندارد و نمی توان چیزی مثبت و انسانی را در جنگ یافت که ذره ای سود و منفعت نصیب بشریت کند.

با این وجود اگر این فهرست را مطالعه نمایید نظرتان در این مورد تغییر خواهد کرد. جنگ مصادف با ویرانی و مرگ است و شرایط جنگی باعث می شد که میلیون ها نفر از مردم مجبور به زندگی در شرایط و مکان های ناخوشایند شوند. اما زندگی در شرایط سخت یک پی آیند مثبت هم دارد و آن این که انسان ها را وادار به کنار آمدن با شرایط و خلاقیت می نماید.

برخی از نوآوری هایی که در ادامه به آن ها اشاره می شود نتیجه یک تصادف بسیار ساده بوده اند هر چند می توان آن ها را تصادف های خوشایند و مثبت دوران جنگ نامید. بدین ترتیب دلایل زیادی وجود دارد که از جنگ به خاطر شرایط امروزی اجتماعی مان تشکر کنیم.

1- غذاهای کنسروی

اختراع

باور کنید یا نه، غذاهای کنسروی همیشه در آشپزخانه ها یافت نمی شدند. وقتی ناپلئون و ارتشش به سمت اروپا براه افتادند، نیاز مبرم وجود داشت که بهترین غذاها در بهترین کیفیت ممکن به خطوط مقدم نبرد برسد. در سال ۱۸۰۹، دولت فرانسه برای حل این مشکل یک رقابت همگانی را به راه انداخت و به هر کسی که بهترین راه حل را ارایه می داد ۱۲٫۰۰۰ فرانک جایزه اهدا می شد. در نهایت این جایزه به مردی به نام نیکولاس آپرت رسید که یک بطری شیشه ای خاص را طراحی کرده بود که امکان تولید در مقیاس گسترده در کارخانه ها را داشت و به خاطر شکل خاصی که داشت هیچگونه عامل بیماری زای خارجی در آن نفوذ نمی کرد. آپرت برای ساخت این بطری یک کارخانه احداث کرد اما زمانی که ارتش بریتانیا در سال ۱۸۱۴ وارد فرانسه شد این کارخانه را با خاک یکسان ساخت.


2- جراحی پلاستیک

اختراع

 
در طول دوران جنگ جهانی اول یک ملوان جوان به نام والتر یئو در نبرد جاتلند در سال ۱۹۱۶ به شدت مجروح شد. هر دو پلک بالا و پایین او به طور کامل سوخته و از بین رفتند. یک سال بود او خود را در یک مرکز درمانی ویژه یافت که توسط هری گیلیس؛ پدر علم جراحی پلاستیک مدرن، راه اندازی شده بود. این پزشک نیوزیلندی اولین جراحی پلاستیک جهان را با قرار دادن یک لایه پوست روی زخم های او به انجام رساند. شاید این جراحی نتیجه بسیار زیبا و قانع کننده ای در بر نداشت اما شروع علم جراحی پلاستیک بود.

3- چسب برزنتی

اختراع

چسب برزنتی که امروزه کاربردهای فراوانی دارد در واقع توسط یک کارگر کارخانه اهل ایلینوی که دو پسرش در جنگ جهانی دوم حضور داشتند اختراع شد. وستا اشتوت زن کارگری بود که متوجه مشکل جعبه های مهماتی که بسته بندی می کرد شد و این موضوع باعث نگرانی او شد. برای باز کردن این جعبه ها باید یک تکه کاغذ را می کشیدند و در بسیاری از موارد این تکه کاغذ پاره می شد بدون این که جعبه واقعاً باز شود. وی شروع به پیدا کردن راهی برای حل این مشکل کرد و در نهایت به چسب برزنتی رسید. وی حتی نامه ای به پرزیندنت روزولت نوشت و از او خواست مطمئن شود که مشکل جعبه های مهمات با اختراع او برطرف شده یا خیر.

وی در این نامه چنین نوشته بود:” اکنون پسر شما، پسر من و پسر همسایه ما باید به نحوی این چسب را باز کند، شاید با دندان یا چاقویی که دارد- اگر آن قدر خوش شانس باشد که چاقویی در جیب او باشد- زیرا شانس نداشتن چاقو ۹ به ۱۰ است. در حالی که آن ها سعی در باز کردن این جعبه ها برای دستیابی به خشاب ها دارند، دشمن این فرصت را دارد که صدها نفر از مردان ما را بکشد… جناب پرزیدنت از شما خواهشمندم که به سرعت فکری برای این موضوع بکنید، نه فردا یا به همین زودی، همین الان”.


4- اجاق های مایکروویو

اختراع

در حالی که مهندسان نظامی در طول جنگ جهانی دوم برای بهبود عملکرد رادارها تلاش می کردند، مجبور بودند وسایل متعدد دیگری را برای نیل به هدف خود اختراع نمایند. یکی از این اختراع ها «حفره مغناطیسی» بود که توسط یک تیم بریتانیایی در اواخر دهه ۱۹۳۰ تولید شد. چند سال بعد در سال ۱۹۴۵، یک مکانیک باهوش آمریکایی به نام پرسی اسپنسر در حال کار بر روی ساخت یک رادار بر اساس پیشرفت های اولیه دوران جنگ در این حوزه بود که می توانست امواج مایکروویو از خود ساطع کند. وقتی که وی دریافت این امواج مایکروویو آب نبات درون جیب او را آب کرده است ، شروع به انجام تحقیقات در مورد گرم کردن غذا با امواج مایکروویو کرد. اولین موفقیت و اختراع او و کلیدی ترین آن ها تهیه پاپ کورن با این روش بود.


5- عکاسی دیجیتالی

اختراع

در طول یک جنگ کاملاً متفاوت، جنگ سرد بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی، هزاران اختراع جدید شکل گرفت. برای نمونه هر موفقیتی که توسط سازمان ناسا شکل گرفته ریشه در رقابت بین این دو ابرقدرت دارد. اما یکی از بزرگ ترین اختراعات دوران جنگ سرد که در نتیجه این رقابت حاصل شد عکاسی دیجیتال بود. هواپیماهای جاسوسی اولیه با ارتفاع پروازی بالا می بایست صدها حلقه فیلم مصرف کرده تا نگاتیوهای آن ها بعداً در روی زمین تجزیه و تحلیل شوند. در اکثر موارد، این حلقه های فیلم از همان بالا پرتاب شده و به زمین می رسیدند تا هر چه سریعتر مورد ارزیابی قرار گیرند.

بدین ترتیب عملیات جمع آوری این حلقه های فیلم با خطرات و دشواری های بسیاری همراه بود. گاهی حتی باید برای بدست آوردن این حلقه ها از چترباز استفاده می شد. عکاسی دیجیتال برای اولین بار در ماهواره های ناسا در سال ۱۹۷۶ به کار گرفته شد و این مشکل را به طور کلی حل کرد. با اختراع عکسبرداری دیجیتال، هواپیماهای جاسوسی می توانستند به سرعت اجزای دیجیتالی عکس های گرفته شده را از طریق سیگنال های رادیویی رمز گذاری شده به مقر فرماندهی بفرستند.


6- اینترنت

اختراع

محققان ناسا از ترس این که اتحاد جماهیر شوروی این کشور را با سلاح هسته ای مورد هدف قرار داده و تمامی خطوط تلفنی این کشور را نابود سازد در صدد روشی جایگزین برای حل این مشکل و امنیت بخشیدن به خطوط ارتباطی حیاتی ارتش این کشور برآمدند. بدین ترتیب محققان سازمان ناسا همراه با محققان موسسه تکنولوژی ماساچوست و آزانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته وزارت دفاع ایالات متحده روشی جایگزین را برای اطمینان از متوقف نشدن ارتباطات نظامی طرح ریزی کردند.

در سال ۱۹۶۲، یکی از این محققان به نام جی سی آر لیکلیدر ادعا کرد که ایالات متحده به یک «شبکه کامپیوتری بین کهکشانی» نیاز دارد. او و همکارانش نمونه اولیه اینترنت امروزی را به نام «آرپانت» ساختند. بدین ترتیب برنامه ای که برای یک اتفاق غیرمنتظره و غیرمحتمل آغاز شده بود به اختراع یکی از مهم ترین ابداعات تاریخ بشر منتهی شد.

منبع:روزیاتو



تاريخ : چهار شنبه 22 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند مواردی همچون طلاق، خسارت‌های مالی، شکست‌های عاطفی و به طورکلی موارد شوکه کننده و فشار‌های عصبی شدید می‌تواند سبب پیر شدن مغز به دلیل ایجاد استرس درون سلول‌های بدن و مغز شود.
 
پژوهش‌ها نشان می‌دهند بروز اتفاق‌های تلخ و ناگوار می‌تواند برروی مناطقی از مغز افراد سالمند به ویژه مردان اثر گذاشته و سبب پیری ومرگ زودهنگام سلول‌های مغزی آنان شود.
 
حادثه‌های تلخ به ویژه برروی قسمت‌های مربوط به حافظه، توجه و تفکر اثر می‌گذارد.


استرس داخلی بدن همچنین می‌تواند سبب آسیب سلولی، کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن و نیز بروز دگرگونی‌های ژنتیکی شود.

کارشناسان ابتلا به آلزایمر را در سالمندانی که حادثه هایی، چون طلاق، از دست دادن همسر و یا ورشکستگی‌های مالی را پشت سر گذاشته اند بیشتر ازسایر مبتلایان می‌دانند.

آمار‌ها نشان می‌دهند بیش از ۴۰ الی ۵۰ درصد ازدواج‌ها در آمریکا به طلاق منجر می‌شود، پژوهش درباره ارتباط ابتلا به آلزایمر در سالمندان با بروز اتفاق‌های تلخ و ناگوار در زندگی به وسیله دانشمندان دانشگاه سن دیگوی کالیفرنیا انجام شده است.

پژوهش‌های دانشگاه لانکستر نیز نشان داده است مایع مغزی نخاعی (cse) که در مغز و نخاع یافت می‌شود حرکت آن در افراد بالای ۲۰ سال دچار دگرگونی می‌شود، حرکت مایع مغزی ارتباط ویژه‌ای با سلامت قلب و ریه دارد و اختلال درآن می‌تواند منجر به بیماری هایی، چون ام اس، فشارخون بالا و دمانس شود.

پژوهش‌های پیشین نشان داده است، حجم و وزن مغز حدود ۵ درصد در هر دهه از زندگی از بعد ۴۰ سالگی کاهش پیدا می‌کند و این خود یکی از دلایلی است که سبب ابتلای افراد به آلزایمر، فراموشی و ضعف حافظه می‌شود.

تحقیق‌ها نشان داده است میزان ماده خاکستری مغز از زمان میانسالی به تدریج کاهش پیدا می‌کند، و نیز ماده سفید که ارتباط بین خوشه‌های عصبی را برقرار می‌کند از حدود ۴۰ سالگی کاهش پیدا می‌کند.


محققان برای بررسی اثر کاهش حجم سلول‌های مغزی و ابتلا به آلزایمر برروی ۳۵۹ مرد در رده سنی ۵۷ الی ۶۶ ساله آزمایش انجام و سلامت روان آن‌ها در سال‌های قبل از بیماری را مورد بررسی قرار داده اند.

کارشناسان داشتن ازدواج سالم، آرامش و خودداری از داشتن استرس، مصرف مواد غذایی سالم، انجام ورزش منظم، انجام تمرین‌های ذهنی و محاسبه‌های ریاضی، مصرف چای سبز، شکلات تلخ، خودداری از مصرف نمک زیاد و اندازه گیری منظم فشارخون را در جلوگیری از ابتلا به آلزایمر موثر می‌دانند.

یافته‌ها در مجله Neurobiology of Aging منتشرشده است.

منبع:Dailyamil



تاريخ : چهار شنبه 22 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شرکت هونامی که از زیرمجموعه‌های شیائومی به شمار می‌رود، در سال ۲۰۱۶ فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون چندین محصول تحت عنوان امیزفیت عرضه کرده است. جدیدترین محصول این شرکت استراتوس نام دارد که در جریان مراسمCES 2018 رونمایی شد و از هم‌اکنون در وبسایت این شرکت قابل سفارش است.

امیزفیت استراتوس که با عبارت ساعت هوشمند اسپورت مجهز به جی‌پی‌اس تعریف می‌شود به نمایشگر ال‌سی‌دی لمسی ۱.۳۴ اینچی مجهز است. حاشیه‌ی دور صفحه‌ی سرامیک و دکمه‌های فیزیکی از جنس استیل ضدزنگ از دیگر مشخصات ظاهری این ساعت هوشمند است. این دستگاه دارای بندهای ۲۲ میلی‌متری قابل تعویض است و از ۱۲ ورزش مختلف شامل دو، پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا، تنیس، فوتبال و اسکی پشتیبانی می‌کند.

استراتوس می‌تواند به طور خودکار قدم‌هایی که در روز حرکت می‌کنید، مسافتی که طی می‌کنید، کالری‌هایی که می‌سوزانید، ضربان قلب و کیفیت شما را محاسبه کند. گزینه‌ای برای هشدار کم‌تحرکی وجود دارد که در صورت تمایل می‌توانید آن را فعال کنید. وقتی این ساعت به دستگاه آی‌اواس یا اندرویدی متصل شود، می‌تواند اعلان‌های پیامک، ایمیل، تماس و... را دریافت کند.

سایر مشخصات هونامی امیزفیت استراتوس:

  • اندازه‌ی نمایشگر: ۱.۳۴ اینچ با رزولوشن ۳۲۰ در ۳۰۰ پیکسل
  • نوع نمایشگر: ال‌سی‌دی رنگی همیشه روشن، با قابلیت عبور نور و خوانایی صفحه زیر نور آفتاب
  • وزن: ۷۰ گرم
  • فرکانس پردازنده: ۱.۲ گیگاهرتز
  • حافظه: ۴ گیگابایت
  • قابلیت‌های اتصال: بلوتوث ۴.۰ و وای‌فای
  • عمر باتری: ۵ روز مصرف عادی، یازده روز مصرف کم
  • مقاومت در برابر آب: تا عمق ۵۰ متری
  • حسگر ضربان قلب: اپتیکال (PPG)
  • مسیریابی: جی‌پی‌اس به همراه GLONASS

استراتوس به حافظه‌ی داخلی نیز مجهز است که این موضوع به کاربران اجازه می‌دهد موزیک‌های مورد علاقه‌ی خود را با خود به همراه داشته باشد. این ساعت هم‌اکنون با قیمت ۱۹۹.۹۹ دلار از وبسایت امیزفیت قابل سفارش است.



تاريخ : چهار شنبه 22 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ITHome چین روز گذشته اعلام کرد شایعات مربوط به تراشه‌ی آینده‌ی کوالکام حقیقت دارند: تراشه‌ي اسنپدراگون ۶۷۰شرکت کوالکام شش هسته‌ای خواهد بود که به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی به صورت چهار هسته‌ی کم مصرف و دو هسته‌ برای پردازش سنگین طراحی شده است، این تراشه سرعت دانلود گیگابیتی را پشتیبانی می‌کند و از گرافیکآدرنو ۶۵۰ بهره خواهد برد.

کوالکام اسنپدراگون / Snapdragon

 

 

در حالی که شایعات در سال ۲۰۱۷ نشان می‌داد که اسنپدراگون ۶۷۰ مطابق گذشته از معماری big.LITTLE استفاده می‌کند؛ اما اطلاعات اخیر به یک ماژول مجهز به یک خوشه دو هسته‌ای جداگانه، اختصاص داده شده برای به حداکثر رساندن عملکرد پردازشی و یک پیکربندی چهار هسته‌ای، طراحی شده برای حداکثر بهره‌وری از انرژی اشاره دارند. دو هسته با کارایی بالا از معماری ARM Cortex-A75 سفارشی شده که بیشتر به عنوان Kryo 300 Gold شناخته می‌شود استفاده می‌کند و هسته های مخصوص بهره وری انرژی از معماری ARM Cortex-A55 تحت عنوان Kryo 300 Silver بهره می‌برد .

 

بر اساس گزارش های قبلی اسنپدراگون ۶۷۰ یک تراشه ۱۰ نانومتری با حداکثر فرکانس کار ۲.۶ گیگاهرتز (۲۶۱۱ مگاهرتز) خواهد بود و در عوض خوشه‌ی کم قدرتش با سرعت ۱.۷ گیگاهرتز (۱۷۰۸ مگاهرتز) کار می‌کند. همچنین گفته می‌شود که ماژول شش هسته‌ای به ۳۲ کیلوبایت حافظه‌ی کش ال یک، ۱۲۸ کیلوبایت حافظه‌ی کش ال دو و یک مگابایت حافظه کش ال سه مجهز شده است همچنین پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۶۱۵ نیز بخشی از بسته است و تا نهایت سرعت ۷۰۰ مگاهرتز سرعت پردازش خواهد داشت و فرکانس کار استاندارد آن در محدوده بین ۴۳۰ تا ۶۵۰ مگاهرتز خواهد بود؛ مگر اینکه سرعت بیشتری مورد نیاز باشد. اما گزارشات در ماه فوریه (بهمن-اسفند) با اطلاعات جدید و تکرار این سرعت‌ها بیان می‌کند که تراشه‌ی جدید از آدرنو ۶۵۰ استفاده خواهد کرد.

در حال حاضر مشخص نیست که تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۷۰ تا چه مدت قادر خواهد بود این سرعت‌های بالا را تا قبل از گرم شدن و کاهش خودکار عملکرد به دلیل دمای زیاد حفظ کند. ظاهرا تراشه مجهز به یک مودم سری اسنپدراگون X2x است که حداقل سرعت دانلود یک گیگابیت بر ثانیه را فراهم می‌کند و از یکی از استانداردهای جدید حافظه‌ی UFS و همچنین از دو دوربین و صفحه‌نمایش با دقت ۲۵۶۰x۱۴۴۰ یا WQHD پشتیبانی می‌کند؛ تراشه‌ی میان رده‌ی کوالکام احتمالا در ماه‌های آینده به صورت تجاری و به عنوان بخشی از یکی از گوشی‌های اندرویدی چینی عرضه می‌شود.



تاريخ : چهار شنبه 22 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

می‌توان گفت که تقریباً در مرکز همه‌ی کهکشان‌ها، یک ابر سیاه‌چاله‌ی کلان‌جرم قرار گرفته است که میلیون‌ها یا شاید میلیاردها برابر خورشید جرم دارد و حجم عظیمی از مواد اطراف را به سمت خود می‌کشد. تا به امروز می‌دانستیم در اطراف این سیاه‌چاله‌ها، ستاره‌هایی نیز ممکن است در گردش باشند؛ اما اکنون مشخص شده که شاید در اطراف این سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم، صدها سیاه‌چاله‌ی کوچک‌تر نیز در گردش باشند که حاصل فروپاشی ستاره‌های مرکزی کهکشان هستند. دانشمندان برای چندین سال است که سیاه‌چاله‌ی مرکزی راه شیری یا همان *Sagittarius A (کمان ای*) را رصد می‌کنند تا شواهدی از وجود سیاه‌چاله‌های کوچک‌تر در اطراف آن بیابند. جرم این نقطه‌ی مرکزی، ۴ میلیون جرم خورشیدی است و نکته جالب این است که این جرم مرکزی، به هیچ عنوان نوری از خود ساطع نمی‌کند و کاملاً تاریک است.

در اطراف سیاه‌چاله‌ی *Sagittarius A ستاره‌هایی قرار گرفته‌اند و برخی از آن‌ها به دور سیاه‌چاله در حال گردش هستند. دانشمندان به کمک تصویربرداری فروسرخ و اشعه‌ی ایکس توانسته‌اند تابش الکترومغناطیسی، غبار و گاز را نیز در اطراف این سیاه‌چاله مشاهده کنند؛ اما همچنان شواهدی از وجود سیاه‌چاله‌های کوچک‌تر در اطراف این سیاه‌چاله‌ی کلان جرم، در دسترس نداشتند. دانشمندان می‌گویند سیاه‌چاله‌ی *Sagittarius A در ناحیه‌ای واقع شده که ۶ سال نوری قطر دارد و به احتمال بسیار زیاد، بیش از ۱۰ هزار سیاه‌چاله در آن‌جا وجود دارد که متأسفانه تا کنون هیچ‌یک را مشاهده نکرده‌اند. همه‌ی این‌ها تا زمانی بود که دانشمندان به کمک تصویربرداری‌های رایج به دنبال کشف سیاه‌چاله‌ها بودند؛ اما به تازگی روشی هوشمندانه ابداع شده است که به سادگی این سیاه‌چاله‌های مخفی را کشف می‌کند به گونه‌ای که تنها در سال گذشته ۱۲ عدد از این سیاه‌چاله‌ها شناسایی شده‌اند. این روش پیش‌بینی می‌کند که چنین سیاه‌چاله‌هایی در این ناحیه قرار گرفته‌اند و موقعیت آن‌ها نیز مشخص شده است و حالا دانشمندان باید سعی کنند شواهدی از آن‌ها بیابند.

black-hole

ناحیه‌ای مرکزی از کهکشان که سیاه‌چاله‌ی *Sagittarius A نیز در آن واقع شده است، مملو از موادی است که خارج از ناحیه‌ی مرئی نور فابل مشاهده هستند. در این ناحیه‌ی مرکزی، ستاره‌های بسیاری قرار دارند که منابع نوری قدرتمندی به‌شمار می‌روند؛ اما غباری که سرتاسر صفحه‌ی راه شیری را در بر گرفته است، بیش از اندازه بوده و مانع از رسیدن بخش قابل توجهی از نور این ستاره‌ها به ما می‌شود. ما با مرکز کهکشان حدود ۲۵ هزار سال نوری فاصله داریم و در این مسیر نیز غبار بسیاری وجود دارد که همچون پرده‌ای ضخیم، در مقابل نور ستاره‌های مرکزی قرار گرفته‌اند. ما نمی‌توانیم با این وضعیت نور مرئی را ببینیم؛ اما طول موج‌های بلندتر نور، مانند فروسرخ و رادیو می‌توانند از میان این غبار عبور کنند و به ما برسند و ستاره‌ها و گازهای این ناحیه را برای ما آشکار کنند. طول موج‌های کوتاه‌تر نور و اشعه‌ی ایکس می‌توانند در مورد رویدادهای پرانرژی این ناحیه از کهکشان اطلاعات بسیاری را در اختیار ما قرار دهند.

در مرکز کهکشان، هزاران سیاه‌چاله وجود دارد

وقتی که دانشمندان ناحیه‌ی اطراف سیاه‌چاله‌ی *Sagittarius A را بررسی کردند، ستاره‌های بسیاری که به دور سیاه‌چاله در حال گردش هستند را مشاهده کردند؛ همچنین فوران ماده‌ی سیاه‌چاله نیز تا حدودی در تصاویر مشخص بود. با توجه به این بررسی‌ها، دانشمندان توانستند حدس بزنند که فضای این ناحیه اکنون چه حالتی دارد. این ناحیه مملو از ماده بوده، توانایی ساختن ستاره‌های جدید را داراست و عناصر سنگین به وفور در آن‌جا یافت می‌شوند. غبار و گازی که در این ناحیه وجود دارند، شرایط بسیار مناسبی را برای شکل‌گیری ستاره‌ها فراهم کرده‌اند و این فرآیند به طور پیوسته ادامه دارد؛ حداقل بهترین نظریه‌های ما این‌ را می‌گویند. تعداد ستاره‌هایی که در این ناحیه شکل می‌گیرند، بسیار زیاد است که جرم‌های مختلفی نیز دارند. در این ناحیه انفجارهای ابرنواختری، ستاره‌های نوترونی و سیاه‌چاله‌ها نیز حضور دارند. با توجه به فعالیت شدید این ناحیه، دانشمندان پیش‌بینی کرده‌اند که تا شعاع ۳ سال نوری از سیاه‌چاله‌ی *Sagittarius A، چیزی در حدود ۱۰ هزار تا ۲۰ هزار سیاه‌چاله وجود دارد که فعال هستند!

star

تعداد ستاره‌هایی که در مدارهای مشخصی به دور سیاه‌چاله‌ی *Sagittarius A گردش می‌کنند

این پیش‌بینی شگفت‌انگیز است؛ اما دانشمندان نمی‌توانند شمار زیادی از آن‌ها را مشاهده کنند. دلیل این موضوع نیز واضح است؛ زیرا آن‌ها از خود تابشی ساطع نمی‌کنند که ما نسبت به آن حساس شویم. برخی سیاه‌چاله‌ها هستند که روزگاری تنها ستاره‌ی سامانه‌ی خود بوده‌اند و اکنون به حالت منزوی درآمده‌اند. چنین سیاه‌چاله‌هایی در حالت خاموش به‌سر می‌برند و برای ما راهی وجود ندارد که بتوانیم آن‌ها را به سادگی مشاهده کنیم. از سوی دیگر، دسته‌ای از سیاه‌چاله‌ها در سامانه‌های دوتایی هستند؛ یعنی یک ستاره به دور سیاه‌چاله در حال گردش است و روشی وجود دارد که ما با استفاده از آن، قادر به شناسایی سیاه‌چاله هستیم. چنین سیاه‌چاله‌هایی از خود موج‌های انفجاری بسیار درخشان اشعه‌ی ایکس ساطع می‌کنند و روی کاغذ، ما با استفاده از تجهیزات زمینی و فضایی قادر به تشخیص این انفجارها هستیم.

چاک هالی، اخترفیزیک‌دانی که روی مبحث سیاه‌چاله‌ها مشغول پژوهش است، در این خصوص می‌گوید:

این روشی است که روی کاغذ می‌توان از آن استفاده کرد؛ اما در عمل مشکلی وجود دارد. همان‌طوری که می‌دانید، مرکز کهکشان راه شیری از زمین ۲۵ هزار سال نوری فاصله دارد؛ بنابراین فقط این موج‌های نوری انفجاری هستند که می‌توانند چنین فاصله‌ای را طی کرده و به زمین برسند. اگر خیلی خوش‌ شانس باشیم و این امواج نیز به اندازه‌ی کافی قدرتمند باشند، می‌توانیم یکی از آن‌ها را هر صد سال یا هزار سال یک‌بار شناسایی کنیم.

از آن‌جایی که ما هیچ‌وقت خوش شانس نیستیم، بنابراین باید به دنبال روش جدیدی باشیم. چاک هالی به عنوان شخصی که در این زمینه استاد است، ایده‌ی جالبی را مطرح کرده و روش مناسبی پیشنهاد داده است. وی بر این باور است که دانشمندان به‌جای این‌که به دنبال یک جفت فعال سیاه‌چاله-ستاره و تابش‌های قدرتمند اشعه‌ی ایکس از آن‌ها باشند، باید به دنبال تابش‌های ضعیف‌تری از اشعه‌ی ایکس باشند. چنین تابش‌های ضعیف و پایدار، هنگامی ساطع می‌شوند که این سامانه‌های دوتایی در حالت غیرفعال قرار گرفته باشند.

چاک هالی در این خصوص می‌گوید:

اگر جفت‌های سیاه‌چاله‌‌ای نیز همانند جفت‌های ستاره‌های نوترونی از خود تابش‌های بسیار قدرتمندی ساطع‌ می‌کردند، شناسایی آن‌ها ساده‌تر می‌شد؛ اما متأسفانه سیاه‌چاله‌ها چنین رفتاری ندارند. ما برای شناسایی سیاه‌چاله‌ها مجبوریم که از روش‌های دیگری استفاده کنیم. وقتی که یک سیاه‌چاله با یک ستاره‌ی کم‌جرم جفت می‌شود، فرآیند حاصل از این جفت شدن از خود امواج نسبتاً ضعیف اشعه‌ی ایکس ساطع می‌کند که ثابت بوده و قابل شناسایی هستند.

برای آن‌که دانشمندان بتوانند چنین چیزی را در مرکز کهکشان شناسایی کنند، باید برای مدت زمانی بسیار طولانی، مرکز کهکشان را به صورت اشعه‌ی ایکس رصد کنند و متأسفانه هیچ روشی نیز به عنوان جایگزین وجود ندارد؛ اما چاک هالی می‌گوید که نیازی به رصد دائمی نیست و هم اکنون می‌توان از داده‌های رصدخانه‌ی اشعه‌ی ایکس چاندرا استفاده کرد تا این پدیده دیده شود. رصدخانه‌ی اشعه‌ی ایکس چاندرا، اکنون ۱۹ سال است که مرکز کهکشان را به صورت اشعه‌ی ایکس رصد می‌کند و داده‌های ارزشمندی را جمع‌آوری کرده است. با نگاه کردن به آرشیو داده‌های این رصدخانه، چاک هالی و گروهش توانستند کشف خارق‌العاده‌ای انجام دهند.

black hole

حسگرهای تصویربردار رصدخانه‌ی چاندرا، طی ۱۹ سال گذشته توانسته بودند نشانه‌های تابش اشعه‌ی ایکس جفت‌های سیاه‌چاله-ستاره را که ۱۲ بار ظاهر شده بود، در خود ثبت کنند. ما تا به امروز توانسته‌ایم ۶۰ سیاه‌چاله را در سرتاسر کهکشان راه شیری شناسایی کنیم و حالا چاک هالی توانسته به یک‌باره ۱۲ سیاه‌چاله‌ی جدید را شناسایی کند که رقم بزرگی به‌شمار می‌رود و نشان می‌دهد که تعداد سیاه‌چاله‌ها بسیار بیشتر از آن چیزی است که دانشمندان گمان می‌کرده‌اند. این ۱۲ سیاه‌چاله‌ی جدید، در شعاع ۳ سال نوری از سیاه‌چاله‌ی *Sagittarius A شناسایی شده‌اند و کشف آن‌ها باعث شده دانشمندان یک کشف بزرگ دیگر نیز انجام دهند و تعداد سیاه‌چاله‌هایی که در این ناحیه هستند را تخمین بزنند. با توجه به آخرین اطلاعات دقیقی که از داده‌های رصدخانه‌ی چاندرا به‌دست آمده‌اند، باید گفت که چیزی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ جفت سیاه‌چاله‌ای و چیزی در حدود ۱۰ هزار سیاه‌چاله‌ی منزوی در شعاع ۳ سال نوری از سیاه‌چاله‌ی *Sagittarius A وجود دارند.

LISA می‌تواند امواج گرانشی طولانی مدت را ثبت کند

این یک کشف خارق‌العاده بوده و چیزی است که ما فقط در مرکز کهکشان خود محاسبه کرده‌ایم. اکنون ما می‌دانیم که حدود ۱۰ هزار سیاه‌چاله در نزدیکی سیاه‌چاله‌ی کلان‌جرم *Sagittarius A قرار دارند و همین موضوع نشان می‌دهد که در مرکز کهکشان راه شیری چه اتفاقی در حال رخ دادن است. دانشمندان می‌گویند که هزاران سیاه‌چاله، در مدار یا مدارهایی، به دور سیاه‌چاله‌ی مرکزی هر کهکشانی در حال گردش هستند و این چیزی است که ما تا کنون نمی‌دانستیم. بین سال‌های ۲۰۳۰ تا ۲۰۴۰ میلادی، آژانس فضایی اروپا آنتن فضایی تداخل‌سنج لیزری (LISA) را به فضا پرتاب می‌کند که می‌تواند به شکلی بسیار دقیق و حساس، امواج گرانشی را شناسایی کند. برخلاف LIGO که تنها می‌تواند امواج گرانشی حاصل از ادغام‌های کوتاه مدت سیاه‌چاله‌ها را ثبت کند؛ LISA قادر است که چنین کاری را برای ادغام‌های طولانی مدت و ادغام سیاه‌چاله‌های معمولی با سیاه‌چاله‌های کلان جرم انجام دهد.

black hole

این مطالعه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا نخستین شواهد از آن‌چه که باید LISA ‌به دنبال آن‌ها باشد را به ما نشان می‌دهد. برخلاف LIGO‌ که به صورت تصادفی امواج گرانشی حاصل از ادغام سیاه‌چاله‌ها را شناسایی می‌کند، LISA به کمک این پژوهش می‌تواند دقیقاً روی نقطه‌ای خاص از آسمان متمرکز شود و ماه‌ها یا حتی سال‌ها صبر کند تا این‌که بالاخره سیاه‌چاله‌هایی که در آن نقطه‌ هستند با یکدیگر ادغام شوند و امواج گرانشی را ایجاد کنند. این پژوهش، برای نخستین‌بار نظریه‌ای که ادعا می‌کرد ده‌ها هزار سیاه‌چاله به‌دور سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم در گردش هستند را اثبات می‌کند و به ما نشان می‌دهد که چه تعداد رویداد موج گرانشی در آینده رخ می‌دهند و ما باید چه زمانی منتظر دریافت آن‌ها باشیم. تمام آن‌چه که ما باید در مورد امواج گرانشی یاد بگیریم، در مرکز کهکشان‌ها نهفته است. برای نخستین‌بار، ما می‌دانیم که سیاه‌چاله‌ها پدیده‌های کیهانی نادری نیستند؛ بلکه ده‌ها هزار عدد از آن‌ها در مرکز کهکشان‌ها وجود دارد و می‌دانیم که میلیاردها کهکشان نیز در جهان وجود دارند.



تاريخ : چهار شنبه 22 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مدل جدید از سدان مشهور هیوندای وارد ایران شده است. در این مطلب به بررسی سوناتا هیبرید و بنزینی مدل ۲۰۱۸، همراه مقایسه‌ی خودرو با تویوتا کمری، هوندا آکورد و محصولات هم‌رده می‌پردازیم.

با شروع واردات خودروهای خارجی در ابتدای دهه‌ی ۱۳۸۰، مدل سوناتا از هیوندای وارد ایران شد. این محصول، یک سدان لوکس برای بازار داخلی به حساب می‌آمد و مردم را با سطح جدیدی از امکانات و کیفیت در یک خودروی سواری آشنا کرد. در سال‌های اخیر، هیوندای سوناتا به عنوان پرفروش‌ترین سدان وارداتی بازار ایران شناخته شده است، هرچند که عامه‌ مردم، به دلیل میزان درآمد و محدودیت‌های قانونی؛ دسترسی کاملی به مدل‌های روز دنیا ندارند.

  شرکت هیوندای در سال ۱۹۴۷ و اوج بحران اقتصادی مربوط به جنگ جهانی دوم شکل گرفت؛ اما امروزه ارزش تجاری بالاتری نسبت به آئودی، نیسان و پورشه دارد. دپارتمان خودروسازی هیوندای، در سال ۱۹۶۷ شروع به فعالیت کرد و امروزه با جایگاه سی و نهم جهان در فهرست مهم‌ترین برندهای دنیا، تقریبا ارزشی برابر با فورد آمریکا کسب کرده است؛ درحالی‌که فورد با قدمت ۱۱۵ سال، یکی از قدیمی‌ترین خودروسازان صنعتی دنیا محسوب می‌شود. با این اوصاف، طبیعی است که در هر کلاس خودرویی، از جمله لوکس و نیمه لوکس؛ محصولی ساخت هیوندای در بازار جهانی حضور داشته باشد.

نسل اول سوناتا با تکیه بر پلت‌فرم میتسوبیشی ساترن در سال ۱۹۸۵ ساخته شد. این خودرو با نسل سوم و هنگام واردات خودروهای خارجی در دهه‌ی ۱۳۷۰ به تعداد محدود وارد ایران شد و در کشور سازنده، بین سال‌های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸؛ تولید و فروخته می‌شد. با شروع جهانی شدن در صنعت کره و خصوصا خودروسازی این کشور، نسل پنجم سوناتا در سال ۲۰۰۴ پا به بازارهای جهانی گذاشت.  این مدل، موفقیتی باورنکردنی برای هیوندای بود و برخلاف پلت‌فرم مشترک با اوپتیما، فراتر از برادر خود ظاهر شد. سوناتا نسل پنجم که با پیشرانه‌ی ۲.۴ لیتری در ایران نیز حضور داشت، تا سال ۲۰۰۹ در کارخانه‌های هیوندای کره، امریکا، چین، هندوستان، ترکیه، مصر، تایلند و سودان تولید شد.

Hyundai Sonata

سوناتا در بازار جهانی با نسل ششم و تولید بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ تثبیت شد. این خودرو در ایران با کد YF شناخته می‌شود و دارای پلت‌فرم مشترک با کیا اوپتیما و هیوندای i40 است. امروزه سوناتا در بازار جهانی با نسل هفتم، شناخته می‌شود که سال ۲۰۱۵ معرفی شد و در ایران، LF نام دارد. این محصول، با فیس‌لیفت تمام عیار برای مدل ۲۰۱۸ روبرو شد و از دید بسیاری از مردم، به اندازه‌ی یک نسل جدید؛ تغییر کرد. خبر خوب این است که سوناتا LF با چهره‌ی ۲۰۱۸، همراه پیشرانه‌ی هیبرید و پلاگین هیبرید؛ وارد ایران می‌شود. هرچند که مثل سال‌های گذشته، قیمت خودروهای کره‌ای برای عامه‌ی مردم ایران؛ فراتر از انتظار و غیر قابل خرید است، نسخه‌های مدرن با موتور برقی، برای کاهش آلودگی محیط و مدیریت مصرف بنزین، مفید خواهند بود.

طراحی ظاهری و بدنه

مدل جدید هیوندای به لطف چراغ‌ها و جلوپنجره‌ی مدرن، کاملا متحول شده است. محصول ۲۰۱۸، اسپرت‌تر و جوان‌پسندتر به نظر می‌رسد، ضمن اینکه شباهتی به رقبا ندارد و با شخصیتی مستقل ارائه می‌شود.

 
 

در نمای روبرو، لبه‌ی چراغ‌های اصلی کاملا منطبق بر راستای کاپوت طراحی شده است تا همراه با حالت قطره‌ای و یک‌پارچه، هماهنگی و انسجام چشم‌نواز در ادوات هیوندای سوناتا ۲۰۱۸ را نشان دهد. با این هدف، حاشیه‌ی چراغ و کاپوت با نوار باریکی از فلز براق نقره‌ای همراه شده است که تا فریم پنجره‌ها ادامه دارد. داخل کاسه چراغ، ۲ هالوژن دیده می‌شود که نور بالا و پایین را تامین می‌کنند اما با نوار پیچیده‌ای از LED روشنایی روز و چراغ راهنمای نارنجی در گوشه، شلوغ و چشم‌گیر به نظر می‌رسد. علاوه بر خطوط روی کاپوت، جلوپنجره‌ی جدید هم نسبت به سوناتا LF مدل ۲۰۱۷، زوایای تیزتری دارد و یک شش‌ضلعی  تشکیل می‌دهد که نقش زیادی در اسپرت و انتقام‌جو نشان دادن شخصیت خودرو خواهد داشت.

 

Hyundai Sonata

شاید حجم‌دهی سپر، مهم‌ترین تفاوت مدل جدید سوناتا با نسخه‌ی قبل باشد. جایگاه مه‌شکن‌ها در طرفین به دلیل جاسازی مناسب و طرح زاویه‌دار، حالتی خشن و آرواره‌مانند تداعی می‌کنند که تشنه‌ی سرعت به نظر می‌رسد. در این بخش از LED استفاده شده است که فراتر از مه‌شکن‌های دایره‌ای در سدان‌های ارزان‌قیمت دیده می‌شود. به زحمت می‌توان قطعه‌ای پلاستیکی در نمای روبروی سوناتا ۲۰۱۸ یافت و تقریبا تمام سپر تا پایین، فلزی هستند. حتی با هدف زیباسازی بیشتر، نوار باریکی از فلز نقره‌ای رنگ در پیرامون جلو پنجره و حاشیه‌ی پایین سپر استفاده شده است که نشان از وسواس و دقت سازنده در ارائه‌ی محصولی جذاب و چشم‌گیر دارد. 

 

Hyundai Sonata

از نمای جانبی، کمی از ویژگی‌های لوکس سوناتا کاسته و به جلوه‌ی اسپرت خودرو افزوده شده است. سقف کشیده تا عقب، عملا درپوش صندوق را بسیار کوتاه نشان می‌دهد و حالتی شبیه به خودروهای فست بک (نظیر محصولات اسپرت آئودی) فراهم می‌کند. البته نباید فراموش کرد که کاپوت عقب سوناتا با شیشه‌ی پشت، بالا نمی‌رود و مثل یک سدان معمولی، عملکرد مستقل دارد. طرح رینگ‌های سوناتا در مدل‌های استاندارد، لیمیتد، اسپرت و هیبرید متفاوت است، ضمن اینکه سایزهای ۱۶، ۱۷ و ۱۸ اینچ خواهد داشت. تمامی نسخه‌ها، دارای فریم فلزی در پنجره‌ها و زیر رکاپ، همراه آینه بغل سیاه‌رنگ مجهز به چراغ راهنما هستند. از نکات مهم در طراحی نمای جانبی، می‌توان به خطوط حجم‌دهنده اشاره کرد که چندان پرتعداد نیستند و صرفا با ۲ خط از انتهای چراغ عقب تا گلگیر جلو و زیر رکاب ارائه می‌شوند.

Hyundai Sonata

 

پشت خودرو، نسبتا ساده است و البته شباهت زیادی به کیا اوپتیما دارد. نسخه‌ی ۲.۴ لیتری از سوناتا، دارای اگزوز دوگانه نیست و با یک خروجی تزئین شده با فلز براق تولید می‌شود، اما مدل اسپرت  دارای ۲ خروجی اگزوز است. مهم‌ترین نکته‌ی مثبت در طراحی نمای پشت، حجم‌دهی سپر و کاپوت عقب است که همراه با لبه‌ای شبیه به اسپویلر در انتهای درپوش صندوق، کاملا اسپرت و جوان‌پسند به نظر می‌رسد. لوگوی سازنده و نام مدل (SONATA) در مرکز و هماهنگ با تقارن ادوات مختلف، دیده می‌شوند. چراغ‌های قرمز هشداردهنده هم، جایگاه خلاقانه و بسیار خوبی در طرفین سپر دارند. از ابتکارات جالب در طراحی سوناتا، باید به دکمه‌ی فشاری بازکننده‌ی صندوق اشاره کرد که داخل لوگوی سازنده، پنهان شده است.

در مجموع، نمی‌توان ایراد خاصی به نمای ظاهری سوناتا ۲۰۱۸ گرفت. این خودرو، فراتر از یک فیس‌لیفت به نظر می‌رسد و در خیابان، به عنوان محصولی مدرن و تازه‌ساز، جلب توجه می‌کند. سدان هیوندای، بر اساس تبلیغات این برند، برای رقابت با تویوتا کمری ساخته شده و این محصول اصیل و بسیار پرفروش را هدف خود قرار داده است. هر چند که ظاهر نسل جدید کمری هم، اسپرت‌تر از گذشته به نظر می‌رسد، می‌توان ادعا کرد که فارق از شهرت برندها، علاقه‌مندان سبک طراحی تهاجمی و اسپرت، جذب سوناتا ۲۰۱۸ شوند. ابعاد این سدان کره‌ای، شامل طول ۴,۸۵۵ میلی‌متر با عرض ۱,۸۶۵ میلی‌متر و ارتفاع سقف ۱,۴۷۵ میلی‌متر، همراه فاصله محورهای ۲,۸۰۵ میلی‌متر است.

فضای داخلی و کابین

ورود به سوناتا ۲۰۱۸، حسی متفاوت از مدل‌های قبلی این خودرو در بیننده ایجاد نمی‌کند. از سویی دیگر، انبوه کلیدها و نمایشگرهای میان داشبورد، کمی گیج‌کننده و قدیمی به نظر می‌رسد. حتی روی فرمان هم، چنین وضعیتی وجود دارد و دارای کلیدهای پرشماری است.

 

Hyundai Sonata

داشبورد و تودری‌ها‌ی سوناتا، دارای ادواتی شبیه به چوب است که البته پلاستیک هستند، اما ترکیب خوبی با دیگر اجزا ایجاد می‌کنند. بسیاری از کلیدهای فشاری و گردان مربوط به کنترل امکانات رفاهی هم، فلزی و از مواد مرغوب ساخته شده‌اند. ماده‌ی اصلی تشکیل‌دهنده‌ی داشبورد، پلاستیک است، اما کیفیت قابل قبولی دارد و کمی نرم عمل می‌کند. این متریال داخل درها و ستون‌ها نیز دیده می‌شود. در قسمت دسته‌دنده، پلاستیک پیانویی و شفاف استفاده شده است.

 

نمایشگر لمسی ۵ یا ۸ اینچ با قاب فلزی، در تمامی مدل‌ها ثابت است. پیرامون این قسمت، کلید فیزیکی وجود ندارد و همراه با کمی فرورفتگی ارائه می‌شود. از نکات عجیب در طراحی فضای داخلی سوناتا ۲۰۱۸، نامتقارن بودن مجرای خروجی تهویه مطبوع در طرفین نمایشگر، برخلاف حالت متقارن مدل ۲۰۱۷ است که تا حدودی ناخوشایند به نظر می‌رسد. کلیدهای مربوط به کنترل ناوبری، سیستم سرگرمی‌ها، تغییر صدا و رادیو، کمی پایین‌تر قرار دارند. مشابه این قسمت، نمایشگر و دکمه‌های تهویه مطبوع، همراه آپشن‌های سرمایش و گرمایش در نزدیکی دسته دنده هستند که مجموعا، دسترسی خوبی برای راننده فراهم می‌کنند.

 پشت فرمان، کلیدهای پرتعدادی برای مدیریت سیستم سرگرمی، تماس تفلنی و کروز کنترل وجود دارد. طرح فرمان، در همه‌ی مدل‌ها استخوانی است و با ترکیب جذابی از فلز نقره‌ای رنگ در پایین و پوشش چرن مزین به خط دوخت ارائه می‌شود. مدل‌های آپشنال و نسخه‌ی اسپرت (با پیشرانه‌ی توربوشارژ) دارای فرمان D شکل (قسمت مسطخ در پایین) هستند. پنل روبروی راننده، دارای نمایشگر TFT سایز ۴.۲ اینچ با کامپیوتر سفری است، ضم اینکه عقربه‌های سنتی سرعت سنج و دورموتور هم، کمی متفاوت از مدل ۲۰۱۷ هستند تا میزان سوخت باقی‌مانده در باک و درجه حرارت پیشرانه را داخل خود داشته باشند. در مجموع، پنل پشت فرمان سوناتا ۲۰۱۸، نسبتا ساده است و با فریم پلاستیک، فراتر از انتظار راننده‌ی یک سدان خانوادگی در این رنج قیمت، نخواهد بود.

Hyundai Sonata
Hyundai Sonata

 

فضاسازی خودرو، قابل قبول به نظر می‌‌رسد. برای سرنشینان بلندقد، فاصله‌ی مناسبی برای زانوها و بین سر تا سقف وجود دارد که البته روی صندلی ردیف دوم و برای فردی با قد ۱۸۵ سانتیمتر، چندان ایده‌آل و آزاد نیست. کنار دسته دنده وداخل استراحتگاه  بازوی بین صندلی‌های عقب، چند جالیوانی وجود دارد، ضمن اینکه از پاکتی داخل‌درها، محفظه‌ی بین صندلی‌های جلو و داخل داشبورد نیز می‌توان به خوبی استفاده کرد. از نکات جالب در این سدان کره‌ای، باید به پرده‌ی عمودی مخفی در پنجره‌ی عقب اشاره کرد که به راحتی بالا کشیده می‌شود.

سوناتا ۲۰۱۸، دارای ۴۶۰ لیتر فضای مفید در صندوق عقب است که در نسخه‌ی پلاگین هیبرید، به دلیل وجود باتری‌ها؛ اندکی کاهش می‌یابد. تویوتا کمری با ۳۹۹ لیتر، هوندا آکورد با ۴۷۳ لیتر و کیا اوپتیما با ۵۱۰ لیتر فضای صندوق ارائه می‌شوند.

پیشرانه و شرایط فنی

سوناتا در بازار جهانی با ۵ پیشرانه فروخته می‌شود که شامل ۳ مدل بنزینی، یک نسخه‌ی هیبرید و یک نمونه‌ی پلاگین هیبرید است. با توجه به اینکه تمامی این خودروها دارای حجم موتور کمتر از ۲.۵ لیتر هستند، ممنوعیت برای ورود به ایران ندارند.

Hyundai Sonata

مثل سال‌های گذشته، سوناتا همچنان با پیشرانه‌ی ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری مجهز به GDI (پاشش مستقیم سوخت) عرضه می‌شود. قدرت این مدل با گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته، ۱۸۵ اسب بخار با گشتاور ۲۴۱ نیوتن‌متر است که به ترتیب در دور موتورهای ۶۰۰۰ و ۴۰۰۰ دور بر دقیقه حاصل می‌شود. سوناتا ۲۰۱۸ همراه پیشرانه‌ی ۲.۴ لیتری، با نهایت سرعت ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت، در زمان ۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و میانگین مصرف سوخت ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد دارد. در بزرگراه و ترافیک شهری هم، مصرف سوخت این مدل ۶.۷ لیتر تا ۹.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر برآورد می‌شود. لازم به توضیح است که در بعضی نقاط جهان، سوناتا با پیشرانه‌ی ۲.۴ لیتری Mpi نیز عرضه می‌شود که ۱۷۰ اسب بخار قدرت دارد و طبیعتا، کم‌مصرف‌تر از نسخه‌ی مجهز به مجهز به GDI عمل می‌کند.

دیگر نسخه‌ی بنزینی سوناتا که احتمالا با توقف عرضه در آینده‌ی نزدیک مواجه خواهد شد، مجهز به پیشرانه‌ی توربوشارژ ۱.۶ لیتری است. این مدل، قدرت  ۱۷۸ اسب بخار و گشتاور ۲۶۴ نیوتن‌متر تولید می‌کند از ۱۵۰۰ دور بر دقیقه تولید می‌کند تا در زمان ۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. نهایت سرعت سوناتا ۱.۶T Eco، نزدیک به ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت است و با میانگین مصرف سوخت ۷.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر ارائه می‌شود.

 

Hyundai Sonata

قدرتمندترین نسخه‌ی سوناتا ۲۰۱۸ در بازار جهانی، با پیشرانه‌ی ۲ لیتری توربوشارژ، همراه اینترکولر قابل خرید است که قدرت ۲۴۵ اسب بخار و گشتاور ۳۵۲ نیوتن‌متر دارد. به لطف تولید نهایت گشتاور از دور موتور ۱۳۵۰ دور بر دقیقه، سوناتا ۲.۰T در زمان ۶.۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و نهایت سرعت ۲۴۰ کیلومتر بر ساعت خواهد داشت. میانگین مصرف سوخت این مدل، ۱۰.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است و با گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته، همراه شیفترهای پشت فرمان تولید می‌شود.

سوناتا هیبرید از سال ۲۰۰۸ تولید می‌شود و در نسخه‌ی ۲۰۱۸، با پیشرانه‌ی ۲ لیتری به قدرت ۱۹۳ اسب بخار، همراه گشتاور ۱۹۰ نیوتن‌متر قابل خرید است. این محصول، در زمان ۹.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و با میانگین مصرف سوخت ۴.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر، نهایت مصرف سوخت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت دارد.

 

Hyundai Sonata

سوناتا پلاگین هیبرید، به تازگی در ایران رونمایی شده است. این خودرو، بالاترین آستانه‌ی قیمت را در میان دیگر نسخه‌های هیوندای سوناتا در بازار جهانی دارد. موتور برقی جریان متناوب ۶۷ اسب بخار با پیشرانه‌ی بنزینی ۲ لیتری و ۱۵۴ اسب بخار، مجموعا قدرت ۲۰۲ اسب بخار و گشتاور ۱۵۰ نیوتن‌متر فراهم می‌کنند.  سوناتا پلاگین هیبرید در زمان ۷.۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و نهایت سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت دارد. به لطف باتری‌های ۹.۸ کیلووات ‌ساعت در سوناتا پلاگین هیبرید ، می‌توان با شارژ کامل و باک بنزین ۵۵ لیتر، مسافتی نزدیک به ۹۰۰ کیلومتر طی کرد، یا بدون استفاده از بنزین تا ۴۳ کیلومتر با تکیه بر باتری و موتور برقی پیمود.

آپشن‌ها و امکانات رفاهی

واردات سوناتا هیبرید و تمام بنزینی ۲۰۱۸، تابع ارزش دلار و نیاز بازار داخلی است. با این اوصاف، فهرست آپشن‌ها متغیر خواهند بود. در بازار جهانی، ۲ تیپ اصلی برای سوناتا بنزینی وجود دارد که استاندارد و اسپرت نام دارند. مهمترین تفاوت ظاهری این مدل‌ها، از طرح جلوپنجره قابل تشخیص است، چرا که در نسخه‌ی استاندارد با خطوط افقی و در نمونه‌ی اسپرت دارای طرح مشبک است. رنگه‌ای بدنه، سفید، سیاه، قرمز، خاکستری، نقرهای، آبی روشن و آبی تیره هستند. طرح رینگها نیز متنوع خواهد بود و سایزهای ۱۶، ۱۷ و اینچ را پوشش میدهد. سوناتا هیبرید و پلاگین هیبرید، تفاوت ظاهری چندانی با نمونه‌ی بنزینی استاندارد ندارند و صرفا در بعضی نمونه‌های پلاگین از رینگ‌های اختصاصی استفاده شده است.  

Hyundai Sonata
Hyundai Sonata
Hyundai Sonata
Hyundai Sonata

سوناتا ۲۰۱۸، در تیپ‌های SE، SEL، لیمیتد، اسپرت، اسپرت 2.0T و لیمیتد 2.0T عرضه میشود. ارزان‌ترین نسخه با کد SE، دارای روشنایی روز، چراغ‌های خاموش و روشن خودکار، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، فرمان تلسکوپی، صندلی‌های جمع‌شونده‌ی عقب، نمایشگر لمسی ۷ اینچ میان داشبورد، نمایشگر ۳.۵ اینچ تک‌رنگ پشت فرمان، ناوبری ماهواره‌ای، سیستم صوتی ۶ بلندگو با درگاه USB و AUX، امکان ارتباط تلفنی از طریق بلوتوث، سیستم هماهنگ با اپل کارپلی و اندرویداتو خواهد بود.

نسخه‌ی SEL علاوه بر آپشن‌های استاندارد، دارای گرم‌کن صندلی‌های جلو، پوشش چرم صندلی‌ها و تودری، ۳ سال اشتراک سیستم ارتباط اینترنتی خودرو موسوم به بلولینک (Blue Link)، شارژر USB در عقب، ناوبری ماهواره‌ای، گرمکن آینه بغل، نمایشگر ۴.۲ اینچ پشت فرمان و سیستم صوتی قدرتمندتر است.

سوناتا لیمیتد، دارای چراغ‌های LED در جلو است ضمن اینکه با فناوری گردش پویا (Dynamic Bending Lights) هنگام چرخش فرمان یا نزدیک شدن به خودروهای روبرو، تغییر شدت و زاویه می‌دهد. علاوه بر موارد موجود، در نمونه‌های SE و SEL، صندلی‌های برقی در جلو، طرح چوب داشبورد، حافظه‌ی تنظیمات صندلی و آینه‌ها، سانروف، ترمز دستی برقی (دکمه‌ای)، تهویه مطبوع دوگانه، سیستم صوتی با کیفیت ۴۰۰ وات از برند اینفینیتی (infinity)، نمایشگر لمسی ۸ اینچ، گرم‌کن داخل فرمان، شارژر بیسیم، کروز کنترل هوشمند با قابلیت افزایش و کاهش خودکار سرعت، ناوبری Here HD مجهز به دریافت اطلاعات ترافیک و نرم‌افزار سفر، دیگر امکانات موجود در نسخه‌ی لیمیتد هستند.

Hyundai Sonata
Hyundai Sonata
Hyundai Sonata
Hyundai Sonata

مدل‌های اسپرت، اسپرت 2.0T و لیمیتد 2.0T  از نظر امکانات رفاهی، تفاوت زیادی با مدل لیمیتد ندارند، اما با جلو پنجره‌ی مشبک، رینگ‌های طرح اسپرت، ترمزهای قدرتمندتر، تعویض دنده (شیفتر) پشت فرمان، پدال‌های آلومینیوم، اگزوزهای کروم دوگانه و فرمان شکسته (طرح D) ارائه می‌شوند.

تست تصادف و آپشن‌های ایمنی

پیشتر اشاره شد که هیوندای، با هدف جذب مخاطب تویوتا کمری اقدام به تقویت و بهبود سوناتا می‌کند. شاید به همین دلیل،  سدان کره‌ای به بنیاد ایمنی و بیمه‌ی بزرگراه‌های امریکا (IIHS) سپرده شده است تا برای مردم این منطقه که خریدار همیشگی تویوتا کمری هستند، بهتر شناخته شود. سوناتا در سال ۲۰۱۶، موفق به کسب امتیاز برتر (+Top Safety Pick) از موسسه‌ی IIHSشد. در ادامه‌ی مطلب، فیلم مربوط به تست تصادف نسل جدید سوناتا با چهره‌ی ۲۰۱۷ قابل مشاهده است.

 

بنا به امتیازات کارشناسی، در تمامی تست‌های برخورد از سمت مستقیم، جناجین، سقف و ایمنی سر، امتیاز خوب (Good) به سوناتا داده شده است، در حالیکه در نسخهی فولآپشن مجهز به فناوریهای ترمز اضطراری، امتیاز عالی (Superior) دارد. 

Hyundai Sonata
Hyundai Sonata
Hyundai Sonata
Hyundai Sonata

 

ارزانترین نسخه‌ی سوناتا ۲۰۱۸، دارای ترمزهای ضد قفل (ABS) همراه ترمز کمکی (BA) و تقسیم هوشمند نیروی ترمز (EBD)، مدیریت تعادل (VSM)، کنترل لغزش (TCS)، هشدار نقطهی کور و تعویض لاین، سنسور پارک عقب و ترافیک است. دیگر امکانات ایمنی در نسخههای مختلف سوناتا که ممکن است به صورت پیشفرض یا به انتخاب خریدار روی خودرو نصب شوند، عبارتند از:  ترمز خودکار با قابلیت تشخیص عابرین پیاده، هدایت هوشمند بین خطوط، حفظ خودرو در شیب، سنسورهای پیرامون بدنه و تماس خودکار با پلیس یا فوریتهای پزشکی به هنگام حادثه.

بررسی فنی و مقایسه با رقبا

صحبت از ارزش کیفی و توانایی‌های سوناتا ۲۰۱۹ با مقایسه‌ی این خودرو نسبت به رقبا، نمود بهتری پیدا می‌کند. پیش‌تر اشاره شد که مدیران هیوندای، تویوتا کمری را هدف خود قرار داده‌اند و البته سدان کره‌ای را با آستانه قیمتی نزدیک به این محصول (۵۰۰ دلار ارزان‌تر) تولید می‌کنند. از سویی دیگر، هوندا آکورد هم در کلاس سدان‌های خانوادگی حضور دارد که در صورت واردات مجدد توسط نمایندگی، در ایران قابل خرید خواهد بود. با نگاهی گذرا به سایت‌های معتبر خارجی متوجه شدیم، رقابتی تنگاتنگ میان کمری، آکورد و سوناتا در رده‌بندی‌های مختلف این کلاس وجود دارد و برتری مطلق به هیچکدام داده نشده است. ذکر این نکته نیز اهمیت دارد که کمری، برخلاف ۲ رقیب دیگر؛ دارای نسخه‌ی پلاگین هیبرید در بازار جهانی نیست و سدان پلاگین هیبرید هوندا، با نام اینسایت در خارج از ایران عرضه می‌شود.

 

بحث ظاهری کاملا سلیقه‌ای است، اما چنانچه طرفدار برند خاصی نباشید و سن شما کمتر از ۷۰ سال باشد، نظری مثبت نسبت به طراحی بدنه‌ی سوناتا خواهید داشت. این خودرو، اسپرت و جوان‌پسند به نظر می‌رسد، اما به طور واضح، از دیگر سدان‌های مشهور جهان الگوبردای نشده است. نسل‌های گذشته، تا حد زیادی محافظه‌کارانه طراحی می‌شدند اما در مدل ۲۰۱۹، می‌توان به ترکیب مدرن چراغ‌ها با بدنه‌ی کشیده و کاپوت عقب کوتاه، امتیاز بالایی داد. نسخه‌ی اسپرت سوناتا، درصورت واردات به ایران؛ می‌تواند برای علاقه‌مندان به خودروهای سرعتی با ظاهر هیجان‌انگیز، جذابیت بیشتری نسبت به کمری و آکورد داشته باشد.

 

Hyundai Sonata

در فضای داخلی سوناتا ۲۰۱۹، نمی‌توان برتری خاصی نسبت به رقبا احساس کرد. داشبورد کمری،  مدرن و آینده‌نگر به نظر می‌رسد، درحالی که کابین آکورد، لوکس و باوقار توصیف می‌شود. در مجموع، شلوغی کلیدها و دسته‌بندی پرتعداد آن‌ها روی داشبورد و فرمان سوناتا، می‌تواند آزاردهنده باشد و البته، حس رانندگی با یک خودروی قدیمی به راننده بدهد. اگر بخواهیم سخت‌گیرانه نقد کنیم، حالت اسپرت و جوان‌پسند سوناتا در بیرون با فضای بی‌تفاوت و میانه‌روی داخل، هم‌خوانی ندارد.

کیفیت مواد به کاررفته در سوناتا، با توجه به رقبا و کلاس قیمتی، قابل قبول است. هرچند که نسخه‌ی پایه با صندلی‌های پارچه‌ای عرضه می‌شود، با کمی هزینه‌ی بیشتر می‌توان از چرم مرغوب‌تر استفاده کرد. نسخه‌های با آپشن‌ بالاتر، در مدل‌های آکورد و کمری؛ پرهزینه‌تر از سوناتا هستند، اما در نهایت می‌توان بالاترین امتیاز را به سدان هوندا داد. از نظر امکانات رفاهی و ایمنی، نسخه‌ی استاندارد سوناتا، کمی برتر از رقبا است اما در مدل فول‌آپشن، پا به ‌پای سدان‌های مطرح ژاپنی پیش‌ می‌رود. راحتی صندلی‌ها برای ۵ سرنشین در سوناتا فراهم می‌شود، اما می‌تون ادعا کرد در صندلی عقب کمری، فضای بیشتری وجود دارد و در عوض، صندوق بار سوناتا جادارتر است.

Hyundai Sonata

از نظر ویژگی‌های فنی، مصرف سوخت، توانایی‌های مربوط به فرمان‌پذیری و شتاب‌گیری، رقابت نزدیکی بین کمری، آکورد و سوناتا وجود دارد، اما باید قبول کرد که محصول کره‌ای، با کمی اختلاف؛ بازنده خواهد بود. در بحث کیفیت رانندگی و فرمان‌پذیری، کمری مدل ۲۰۱۸ به لطف بازطراحی سیستم تعلیق عقب، تعادل بهتری نسبت به سوناتا دارد و آکورد هم بنا به تست‌های کارشناسان خارج از کشور، سواری نرم‌تری ارائه می‌دهد. نسخه‌ی پایه و ۲.۵ لیتری کمری، ۲۰۳ اسب بخار قدرت دارد و پیشرانه‌ی ۱.۵ لیتری توربوشارژ هوندا هم، ۱۹۲ اسب بخار قدرت تولید می‌کند که نسبت به موتور ۲.۴ لیتری و ۱۸۵ اسب بخار سوناتا برتری دارند. جالب اینجا است که مصرف سوخت سدان‌های ژاپنی نیز، در نسخه‌ی پایه؛ کمی بهتر از سوناتا برآورد می‌شود. این شرایط، در نسخه‌ی هیبرید تفاوت دارد. سوناتا هیبرید، قدرت ۱۹۳ اسب بخار و مصرف سوخت ۴.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر دارد، اما کمری هیبرید با قیمت مشابه سدان کره‌ای، قدرت ۲۰۸ اسب بخار و مصرف سوخت ۵.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر ارائه می‌شود. برای هوندا آکورد هیبرید، قیمت بالاتر است، اما قدرت خروجی ۲۱۲ اسب بخار و مصرف سوخت ۴.۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر وجود دارد. سوناتا پلاگین هیبرید در ایران رونمایی شده است و در صورت عرضه‌ی نهایی، رقیبی از هوندا و تویوتا نخواهد داشت.

 

 در مجموع، نمی‌توان ادعا کرد که سوناتا در مقابل کمری و آکورد، ارزش خرید ندارد. این محصول، با اختلافی اندک و قابل ارفاق، کیفیت ساخت و رانندگی پایین‌ترین نسبت به رقبا ژاپنی دارد. از سویی دیگر نباید فراموش کرد، در نسخه‌های مختلف با آپشن‌های مشترک، قیمت سدان کره‌ای از کمری و آکورد کمتر خواهد بود. این اختلاف قیمت، بر بازار ایران با تعرفه‌ی گمرکی بالا، تاثیر بیشتری می‌گذارد و احتمالا با تفاوت قیمت چندده میلیون تومان، جذابیت خواهد داشت.

 

قیمت نهایی در ایران

در زمان نگارش این مطلب، ارزش دلار نامشخص است و در بازار آزاد تا ۶۰۰۰ تومان معامله می‌شود. از سویی دیگر، نمایندگی هوندا در ایران فعالیت خاصی ندارد و نزدیک به یک سال از واردات آخرین سری تویوتا کمری به کشور می‌گذرد. با این حساب، تنها رقیب سوناتا ۲۰۱۸ در بازار ایران، کیا اوپتیما است که به دلیل مشابهت فنی و کیفی با سدان هیوندای، براساس تقاضای خریدار، معامله خواهد شد.

 

Hyundai Sonata

  پیش‌تر اشاره شد که آستانه قیمت سدان هیوندای با پیشرانه‌ی ۱۸۵ اسب بخار، ۲۳ هزار دلار است. مدل هیبرید با پیشرانه‌ی ۱۹۳ اسب بخار و آپشن‌های پایه ۲۷ هزار دلار قیمت دارد، ضمن اینکه نمونه‌ی پلاگین هیبرید در ارزان‌ترین نسخه،  ۳۵ هزار دلار فروخته می‌شود. فراموش نکنیم، تعرفه گمرک برای خودروهای هیبرید و پلاگین هیبرید که پیشرانه‌ی بنزینی آن‌ها، مثل سوناتا؛ حجم ۱.۵ تا ۲.۵ لیتر دارد، ۲۵ درصد است. با این حساب، قیمت نهایی مدل پلاگین هیبرید سوناتا، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد گران‌تر از نمونه‌ی تمام بنزینی خواهد بود و توجیح خرید خواهد داشت. مدل هیبرید هم، می‌تواند مثل گذشته؛ ارزان‌تر از نسخه‌ی بنزینی فروخته شود.

مشخصات / خودرو هیوندای آزرا فولکس واگن پاسات رنو مگان سدان پژو 508 هیوندای سوناتا کیا اپتیما تویوتا کمری هوندا آکورد
تعداد سیلندر ۴- خطی ۴- خطی ۴- خطی ۴- خطی ۴- خطی ۴- خطی ۴- خطی ۴- خطی
حجم موتور (لیتر) ۲.۴ ۱.۸ ۱.۲ ۱.۶ ۲.۴ ۲.۴ ۲.۵ ۲.۴
حداکثر قدرت (اسب بخار) ۱۹۰ ۱۷۰ ۱۳۰ ۱۶۵ ۱۸۵ ۱۷۸ ۱۸۰ ۱۸۵
حداکثر گشتاور (نیوتن‌متر) ۲۴۰ ۲۵۰ ۲۰۰ ۲۴۰ ۲۴۰ ۲۳۱ ۲۳۰ ۲۴۵
استاندارد آلایندگی یورو ۶ یورو ۶ یورو ۶ یورو ۶ یورو ۵ یورو ۵ یورو ۵ -
حجم باک (لیتر) ۷۰ ۵۰ ۵۰ ۷۲ ۷۰ ۷۰ ۶۴ ۶۵
مصرف سوخت ترکیبی (L/100 Km) ۸.۵ ۵.۸ ۵.۵ ۵.۸ ۸ ۷.۹ ۸.۴ ۷.۸
جعبه دنده ۶ سرعته خودکار ۶ سرعته خودکار ۷ سرعته خودکار ۶ سرعته خودکار ۶ سرعته خودکار ۷ سرعته خودکار ۶ سرعته خودکار CVT
حداکثر سرعت (Km/h) ۲۱۵ ۱۹۰ ۲۱۰ ۲۰۹ ۲۳۶ ۲۳۹ ۲۰۲ ۲۱۰
زمان رسیدن به سرعت  ۱۰۰ Km/h ۱۰ ثانیه ۷.۸ ثانیه ۱۰.۶ ثانیه ۸.۹ ثانیه ۸ ثانیه ۸ ثانیه ۸ ثانیه ۷.۵ ثانیه
حجم صندوق بار (لیتر) ۴۴۶ ۵۸۶ ۵۵۰ ۴۹۷ ۴۶۱ ۴۵۰ ۴۳۶ ۴۴۷
وزن (کیلوگرم) ۱۵۵۶ ۱۴۳۰ ۱۴۴۰ ۱۴۸۰ ۱۴۷۴ ۱۶۳۰ ۱۴۷۰ ۱۶۰۲

گالری

 

 

 


تاريخ : چهار شنبه 22 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سونی در جریان CES 2018 دو میان‌رده‌ی جدید خود را به جهانیان معرفی کرد با بررسی اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا همراه زومیت باشید.

وقتی نام سونی را در دنیای گوشی‌های هوشمند می‌شنویم بیش از آن که روزگار کنونی این غول باسابقه به ذهن خطور کند گذشته‌ی درخشان آن تداعی می‌شود؛ اما این روزها یکی از کم‌ اهمیت‌ترین المان‌ها در بقای یک شرکت تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند، سابقه‌ی آن است و این بازار بی‌رحم پایبندنی به روش‌های سنتی و عقب ماندن از ترندهای روز را به هیچ‌وجه تحمل نمی‌کند. سونی در جریان CES 2018 از میان‌رده‌های جدید سری XA موسوم به اکسپریا ایکس ای 2 و اکسپریا ایکس ای 2 اولترارونمایی کرد.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

سونی، اکسپریا ایکس ای ۲ را به عنوان برادر کوچک نسخه‌ی اولترا با مشخصات ضعیف‌تری به بازار عرضه کرده است. ایکس ای ۲ بر خلاف ایکس ای ۲ اولترا یک گوشی کامپکت برای دوست‌داران گوشی‌های سایز کوچک است؛ از طرفی نسخه‌ی اولترا هنوز جثه‌ی بزرگ پیشینیان خود را حفظ کرده است. استفاده از تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۳۰ و تمرکز روی دوربین در کنار بهبود برخی از المان‌های طراحی باعث شده تا این دو میان‌رده‌ی تازه از راه رسیده، گوشی‌های قابل احترام‌تری نسبت به نسل گذشته باشند.

Xperia XA2 و XA2 Ultra روی کاغذ قدم‌های روبه‌جلویی از سوی سونی محسوب می‌شوند؛ اما باید دید این تلاش به اندازه‌ی کافی برای رقابت با نام‌داران این روزهای دنیای گوشی‌های هوشمند کافی خواهد بود یا خیر. باتری با ظرفیت بیشتر، استفاده‌‌ی بهتر از فضای جلوی گوشی در ایکس ای ۲ و دوربین سلفی دوگانه‌ در ایکس ای ۲ اولترا در کنار تراشه‌ی بهتر ما را بر آن داشت تا این دو عضو جدید میان‌رده‌‌ها را در زومیت بررسی کنیم. پیش از هر چیز شما را به مشاهده‌ی مشخصات فنی این دو گوشی دعوت می‌کنیم:

مقایسه

 اکسپریا ایکس ای 2اکسپریا ایکس ای 2 اولترا سونی
عرضه 
معرفی 2018, ژانویه 2018, ژانویه
وضعیت موجود. عرضه شده در فوریه 2018 موجود. عرضه شده در فوریه 2018
بدنه 
ابعاد 142 در 70 در 9.7 میلی‌متر 163 در 80 در 9.5 میلی‌متر
وزن 171 گرم 221 گرم
سیم‌کارت تک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم, همزمان یکی فعال) تک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم, همزمان یکی فعال)
نمایشگر 
نوع IPS LCD لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ IPS LCD لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ
سایز 5.2 اینچ (~75.0% نسبت نمایشگر به بدنه) 6.0 اینچ (~76.1% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل, نسبت تصویر 16 به 9 (~424 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) 1080 در 1920 پیکسل, نسبت تصویر 16 به 9 (~367 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
محافظ کورنینگ گوریلا گلس (نسخه‌ی نامشخص) کورنینگ گوریلا گلس (نسخه‌ی نامشخص)
پلتفرم 
سیستم‌عامل اندروید 8.0 (اوریو) اندروید 8.0 (اوریو)
تراشه Qualcomm Snapdragon 630 Qualcomm Snapdragon 630
پردازنده مرکزی هشت هسته‌ی 2.2 گیگاهرتزی Cortex-A53 هشت هسته‌ی 2.2 گیگاهرتزی Cortex-A53
پردازنده گرافیکی Adreno 510 Adreno 510
حافظه 
درگاه حافظه میکرو اس‌دی, تا 256 گیگابایت میکرو اس‌دی, تا 256 گیگابایت
حافظه داخلی 32 گیگابایت, 3 گیگابایت رم 32/64 گیگابایت, 4 گیگابایت رم
دوربین 
اصلی 23 مگاپیکسل, 24 میلی‌متری, 1/2.3 اینچ سایز سنسور, f/2.0, فوکوس خودکار با تشخیص فاز, فلش LED 23 مگاپیکسل, 24 میلی‌متری, 1/2.3 اینچ سایز سنسور, f/2.0 فوکوس خودکار با تشخیص فاز, فلش LED
قابلیت‌ها برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره و لبخند, HDR, پاناروما برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره و لبخند, HDR, پاناروما
ویدیو 2160p@30fps, 1080p@30fps, ضبط صدای استریو., HDR 2160p@30fps, 1080p@30fps, ضبط صدای استریو., HDR
سلفی 8 مگاپیکسل,1/4 اینچ سایز سنسور, f/2.4 دوربین دوگانه: 16 مگاپیکسل (23 میلی‌متری, 1/2.6 اینچ, f/2.0, لرزش‌گیر اپتیکال, فوکوس خودکار) + 8 مگاپیکسل (1.4 اینچ سایز سنسور, f/2.4)
اسپیکر بله بله
جک ۳.۵ میلی‌متری بله بله
باتری 
باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3300 میلی آمپر ساعت باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3580 میلی آمپر ساعت
قابلیت‌ها 
حسگرها حسگر اثرانگشت (پشت گوشی), شتاب‌سنج, سنسور مجاورت, قطب‌نما حسگر اثرانگشت (پشت گوشی), شتاب‌سنج, سنسور مجاورت, قطب‌نما
شبکه 
فناوری GSM / HSPA / LTE GSM / HSPA / LTE
اتصالات 
شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, هات‌اسپات Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, دو بانده, Wi-Fi Direct, هات‌اسپات
بلوتوث 5.0, A2DP, aptX HD, LE 5.0, A2DP, aptX HD, LE
GPS بله, با A-GPS, GLONASS بله, با A-GPS, GLONASS
NFC بله بله
رادیو رادیو اف‌ام رادیو اف‌ام
USB Type-C 1.0, USB Host Type-C 1.0 ,USB Host
متفرقه 
رنگ‌ها نقره‌ای, سیاه, آبی, صورتی نقره‌ای, سیاه, آبی, طلایی
محدوده قیمت حدود 350 یورو حدود 450 یورو

 

اکسپریا XA2 و XA2 Ultra توسط دفتر سونی در ایران برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

طراحی

سونی در بحث طراحی گوشی در سال‌های اخیر راه جداگانه‌ای نسبت به رقبا در پیش گرفته و کمتر به استانداردهای جدید بازار در بحث طراحی توجه داشته است. وقتی گوشی‌های جدید این کمپانی ژاپنی را می‌بینیم، به یاد گذشته می‌افتیم و ما این مساله را یک ضعف می‌دانیم. حاشیه‌های بالا و پایین نمایشگر همچنان پابرجا هستند. با این حال این حاشیه‌ها در ایکس ای ۲ اولترا نسبت به نسل قبل بسیار کمتر شده‌اند؛ به طوری که با وجود بزرگ‌تر شدن نمایشگر حاشیه‌های بالا و پایین به اندازه‌ی XA1 زشت و آزاردهنده نیستند. ایکس ای ۲ اولترا از این نظر تغییر زیادی نکرده است و حاشیه‌های بالا و پایین تقریبا همان چیزی است که درXA1 Ultra شاهد آن بودیم. حاشیه‌های دو طرف نمایشگر نیز همچنان اندک است و یک نکته‌ی مثبت طراحی محسوب می‌شود.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

متاسفانه در کمال تعجب شاهد ضحامت بالای هر دو گوشی نسبت به نسل قبل و دیگر رقبا هستیم. سونی از باتری‌های بزرگی در این میان‌رده استفاده کرده است ولی همین مساله به ضخیم شدن دستگاه منجر شده است. ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا با وجود پلاستیکی بودن قاب پشتی، سنگین هستند؛ ایکس ای ۲ با وزن ۱۷۱ گرمی خود یکی از سنگین‌ترین میان‌رده‌های جدید بازار است و برادر بزرگ‌ترش نیز با ۳۰ گرم افزایش وزن نسبت به نسل پیشین (ایکس ای وان اولترا ۱۸۸ گرم وزن داشت) وضعیت مشابهی با آن دارد. متاسفانه بدنه‌ی گوشی یکپارچه نیست و شاهد چند تکه بودن فریم فلزی گوشی هستیم؛ استفاده از چهار تکه‌ی کوچک در بالا و پایین فریم گوشی با توجه به پلی‌کربناتی بودن قاب پشتی هر دو گوشی تصمیم درستی به نظر نمی‌رسد. فریم دستگاه مانند دیگر گوشی‌های سونی منحنی شکل است ولی همچنان گوشه‌های تیز از تبدیل شدن این دو محصول به گوشی‌هایی خوش‌دست جلوگیری می‌کند.

اصلی‌ترین تفاوت طراحی اکسپریا ایکس ای ۲ و اکسپریا ایکس ای ۲ الترا نسبت به نسل قبل، کنار گذاشته شدن طراحی تخت در پشت این گوشی‌ها است؛ به طوری که انحنای اندکی در سراسر قاب پشتی به چشم می‌خورد. پلاستیک مات استفاده شده در قاب پشتی بی کیفیت بودن را القا نمی‌کند؛ با این حال استفاده از فلز و یکپارچگی بدنه حس بهتری به کاربر منتقل می‌کند. نسخه‌ی مشکی رنگ ایکس ای ۲ اولترای مورد بررسی زومیت مستعد جذب اثر انگشت بود؛ اما این مساله در نسخه‌ی آبی رنگ ایکس ای ۲ چندان آزاردهنده نیست. با وجود ضخامت بالا، کم بودن برآمدگی دوربین‌های این دو گوشی چندان دور از ذهن نبود. سونی از گوریلا گلس ۴ برای محافظت از جلوی گوشی بهره برده است که با انحنای بسیار اندکی به فریم گوشی پیوند خورده‌ است.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

خوشبختانه سونی یکی از اصلی‌ترین نقص‌های ایکس ای وان و ایکس ای وان اولترا یعنی فقدان حسگر اثر انگشت را برطرف کرده است؛ حسگرها همچون پرچمداران جدید سونی به پشت گوشی انتقال پیدا کرده‌اند و از نظر ابعاد و محل قرارگیری ایرادی به آن‌ها وارد نیست. دقت حسگر و عمق آن برای لمس ساده مناسب است با این حال باز شدن قفل گوشی با سرعت چندان بالایی صورت نمی‌گیرد و نمونه‌های دیگر بازار از جمله گوشی‌های چینی در این بخش موفق‌تر ظاهر شده‌اند. شایان ذکر است که این حسگرها ژست‌های خاصی که در برخی از رقبا دیده می‌شود را پشتیبانی نمی‌کنند.

کلید پاور دایره‌ای و کوچک سونی و کلید تغییر حجم صدا در لبه‌ی سمت راست قرار گرفته‌اند و محل آن‌ها به خصوص در نسخه‌ی عادی مناسب است؛ اما به‌شخصه استفاده از کلید بزرگ‌‌تر پاور را در این گوشی‌ها بیشتر می‌پسندیدم. کلید شاتر نیز که عضو جداناپذیر گوشی سونی محسوب می‌شود همچنان با وجود استفاده‌ی نه چندان زیاد در پایین لبه‌ی سمت راست قرار گرفته و محل آن نیز به مانند گذشته برای گرفتن عکس‌های سلفی مناسب نیست. لبه‌ی پایینی گوشی با لبه‌ی تراش خورده‌ و سطح صاف خود میزبان درگاه یو‌اس‌بی نوع C و خروجی اسپیکر دستگاه است. سونی شیار سیم‌کارت و حافظه را نیز در لبه‌ی سمت چپ گوشی‌ها قرار داده است که با در آوردن آن، با مشکل رایج راه‌اندازی دوباره‌ی گوشی روبرو خواهید شد؛ نسخه‌ی اولترا به شیار جداگانه برای افزایش حافظه‌ی ذخیره‌سازی تا ۲۵۶ گیگابایت مجهز شده است.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra
اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra
اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

سونی از پیشگامان در ارائه‌ی گوشی‌هایی با مقاومت در برابر نفوذ گرد و خاک و آب به شمار می‌رود با این حال میان‌رده‌های جدید این شرکت فاقد استانداردهای لازم در این زمینه هستند. در پایان این بخش باید گفت طراحی این گوشی‌های جدید در برخی المان‌ها پیشرفت و در برخی دیگر پس‌رفت کرده است؛ بنابراین طراحی را نباید نکته‌ی مثبتی برای آن‌ها درنظر گرفت. در پایان این بخش باید گفت اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا نسبت به گذشته زیباتر شده‌اند ولی همچنان ضعف‌های کوچک و بزرگی در طراحی ‌آن‌ها به چشم می‌خورد.

نمایشگر

سونی ابعاد نمایشگر نسخه‌ی عادی XA2 را نسبت به گذشته افزایش داده است و حالا شاهد نمایشگری ۵.۲ اینچی در آن هستیم. نسخه‌ی اولترا نیز همانند گذشته به نمایشگری با قطر ۶ اینچ مجهز شده است. خبری از نمایشگر کشیده در این دو گوشی نیست و سونی همچنان به استفاده از نمایشگرهای ۱۶ به ۹ اصرار دارد. رزولوشن نیز در هر دو گوشی فول‌اچ‌دی انتخاب شده است؛ این رزولوشن به ترتیب تراکم ۴۲۴ و ۳۶۷ پیکسل بر اینچ را برای ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا به ارمغان می‌آورد که برای یک گوشی در این رنج قیمتی مناسب است. تقریبا تمام میان‌رده‌های بازار به جز محصولات سامسونگ به نمایشگرهای IPS LCD مجهز شده‌اند و دو گوشی جدید سری ایکس‌ ای‌ نیز از قضیه مستثنی نیستند.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

پرچمداران سونی با قابلیت‌های نرم‌افزاری خاصی برای بهبود نمایش رنگ‌ها همراه هستند به طوری که استفاده از موتور پردازش تصویر اختصاصی سونی از دیرباز در این گوشی‌‌ها رایج بوده است؛ سونی برای بخش «Image enhancement» در این گوشی‌ها نام «Color gamut and contrast» را درنظر گرفته است که دقیقا همان گزینه‌های قدیمی را در اختیارتان قرار می‌دهد؛ حالت استاندارد رنگ‌های باطراوت‌تری نسبت به زمان غیرفعال بودن این قابلیت ارائه می‌دهد؛ این بهبود بیشتر در رنگ‌های گرم ملموس است. حالتی نیز تحت عنوان «Super-vivid mode» برای گسترش دامنه‌ی رنگ‌ها و نمایش اشباع‌تر آن‌ها در تنظیمات نمایشگر گنجانده شده است.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی / sony xperia xa2 and xa2 ultra

بهترین دقت نمایش رنگ‌ها در حالت استاندارد به دست می‌آید؛ این خطا در ایکس ای ۲ اولترا و در این حالت به ۳.۸ می‌رسد. در زمان غیرفعال بودن ویژگی‌های بهبوددهنده‌، خطای دقت رنگ برای XA2 و XA2 Ultra به ترتیب برابر با ۶.۴ و ۵.۷ بدست آمد که تقریبا با استانداردهای بازار میان‌رده‌ها مطابقت دارد. نمایشگر این دو گوشی نیز به ترتیب ۹۹.۱ و ۹۹.۸ طیف رنگ sRGB را پوشش می‌دهد که رقم‌هایی رضایت‌بخش و مناسب به شمار می‌روند. رنگ سفید دقت خوبی ندارد و آبی به نظر می‌رسد.

خوانایی نمایشگرهای هر دو گوشی در زیر نور خورشید با توجه به روشنایی مناسب آن‌ها رضایت‌بخش است؛ نسخه‌ی اولترا در این بخش موفق‌تر عمل کرد. برای بررسی روشنایی اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا آن‌ها را در آزمایشگاه زومیت بررسی کردیم؛ روشنایی حداکثر دو نمایشگر به ترتیب ۴۸۲ و ۶۰۳ نیت به دست آمد. اما عمق نه چندان زیاد رنگ مشکی و روشنایی حداقل بالا به عملکرد موفق گوشی در این زمینه لطمه می‌زند؛ روشنایی حداقلی دو گوشی به ترتیب ۳.۴۲ و ۴.۸۲ بدست آمد که با توجه به فقدان قابلیت فیلتر نور آبی استفاده از گوشی در محیط‌های تاریک را سخت و آزاردهنده می‌کند. نسبت کنتراست Native نیز برای ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا برابر با ۱۱۳ و ۱۲۷ محاسبه شد. خوشبختانه زاویه‌ی دید نمایشگرهای هر دو گوشی در روشنایی‌های بالا مناسب است؛ اما از بازتاب نور از نمایشگر که گاهی اوقات آزاددهنده می‌شود نیز نباید چشم‌پوشی کرد. برای مقایسه‌ی نتایج آزمایش روشنایی این گوشی‌ها با دیگر میان‌رده‌ها از جدول زیر استفاده کنید:

روشنایی نمایشگرWhite, 0%Black, 100%, ManualWhite, 100%, ManualBlack, 100% AutoWhite, 100%, AutoMax Native Contrast
Xperia XA2 Ultra 4.82 4.75 603 4.75 603 127
Xperia XA2 3.42 4.26 482 4.26 482 113
Redmi Note 5A 1.2 3.45 391 3.50 400 116
Honor 7X 2.66 2.04 290 2.09 292 142
P smart 2.43 3.94 522 3.95 522 132
Zenfone Max Plus 6.5 3.58 378 3.23 354 105.6
Xperia XA1 Ultra 23.3 3.95 470 3.96 470 118
Galaxy A8+ 2018 2.53 0 568 0 795
Galaxy A8 2018 2.60 0 570 0 763
Honor 9 2.48 3.87 479 3.87 480 124
Mate 10 lite 2.42 1.92 279 1.92 283 147
Xperia XA1 Plus 32 3.52 432 3.61 443 122
Neffos X1 lite 5.76 4.18 283 4.23 292 67.7
Nova 2 Plus 2.30 3.96 483 4 486 121
Nokia 5 1.9 6.12 565 5.2 567 91.1

اسپیکر و قابلیت‌های صوتی

همانطور که انتظار می‌رفت سونی از اسپیکر مونو در لبه‌ی پایینی گوشی استفاده کرده است؛ نسل پیشین نیز فاقد اسپیکر استریو بود. صدای خروجی این اسپیکر مونو در هر دو گوشی مانند ایکس ای وان اولترا بلندی خوبی دارد؛ شفافیت و توانایی اسپیکر در تولید صداهای بم نیز قابل ‌قبول است اما همانند نسل پیش دیستورشن (اعوجاج) در پاره‌ای از سناریو‌ها آزاردهنده است. در مجموع می‌توان اسپیکرهای دو میان‌رده‌ی جدید را میرا‌ث‌داران خوبی برای سری ایکس ای دانست زیرا علاوه بر بلندی صدا در تولید مناسب آن نیز توانمند هستند.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

سونی برای ارائه‌ی بهترین میدان صوتی برای یک موسیقی خاص، از قابلیتی با نام «+ClearAudio» استفاده کرده است. همچنین ویژگی «SmartAmp» برای ایجاد صدایی بلندتر و شفاف‌تر به کار گرفته شده است. فعال‌سازی قابلیت «+ClearAudio» و بهینه‌سازی تنظیمات صوتی از طریق بخش «Audio settings» در تنظیمات صدا در دسترس است. در صورت فعال بودن این قابلیت، استفاده از اکولایزر و برخی تنظیمات مربوط به صدای فراگیر امکان‌پذیر نخواهد بود. علاقه‌مندان به صدای بیس می‌توانند با کمک ویژگی «Clear Bass» در بخش اکوالایزر میزان بیس را تغییر دهند. اکولایزری که سونی به‌صورت پیش‌فرض در این گوشی تعبیه کرده است متأسفانه از نظر تعداد اسلایدرهای فرکانس با نمونه‌های دیگر بازار قابل مقایسه نیست.

خروجی صدا در زمان استفاده از هدفون قابل مقایسه با عملکرد اسپیکر نیست ولی با این حال حداقل‌های لازم برای لذت بردن از موسیقی را دارا است. خوشبختانه به لطف پشتیبانی از بلوتوث ۵ در این گوشی و کدک‌های aptX HD و LDAC در اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا شنیدن موسیقی با هدفون‌های بی‌سیم لذت‌بخش‌تر از گذشته شده است.

نرم‌افزار و رابط کاربری

اگر از کاربران قدیمی گوشی‌های سونی باشید با نگاه اول به رابط‌کاربری اکسپریا ایکس ای ۲ و برادر بزرگ‌ترش به یاد همان رابط کاربری سبک و سر راست گذشته خواهید افتاد. میان‌رده‌های جدید سونی به صورت پیش‌فرض اندروید اوریو را اجرا می‌کنند؛ ولی نشانی از تغییرات بنیادی و ملموس در ظاهر رابط کاربری دیده نمی‌شود. هنوز هم آیکون‌های آشنای سونی و اپلیکیشن‌های پیش‌فرض شناخته‌شده‌ی آن در رابط کاربری حضور دارند. پایداری و روان بودن رابط کاربری که نتیجه‌ی نزدیک بودن به اندروید خام است را می‌پسندیم با این حال کمبود ویژگی‌های ارائه شده در این رابط کاربری و فقدان برخی از قابلیت‌ها همچنان یک نکته‌ی منفی محسوب می‌شود.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی / sony xperia xa2 and xa2 ultra

صفحه‌ی هوم تغییر خاصی نسبت به گذشته نکرده است و هنوز هم دسترسی سریع به جستجوی اپلیکیشن‌ها با سوایپ به سمت پایین در این صفحه امکان‌پذیر است؛ سوایپ به سمت بالا نیز صفحه‌ی اپلیکیشن‌ها را ظاهر خواهد کرد. امکان تغییر پوسته، تعداد سطر و ستون‌ها و همچنین ترنزیشن‌ها نیز با لمس و نگه داشتن انگشت در صفحه‌ی هوم در اختیار کاربر خواهد بود. کاربر می‌تواند علاوه بر پوسته‌های توسعه‌داده شده توسط سونی از ساخته‌های دیگر کاربران و شرکت‌ها که در گوگل پلی موجود است نیز استفاده کند. بخش اعلان‌ها نیز تغییر خاصی نکرده و ظاهر خود را حفظ کرده است با این حال تفاوت‌هایی در جایگیری برخی آیکون‌ها مانند تنظیمات به چشم می‌خورد.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

بخش «Xperia Actions» که در قسمت «Assist» در رابط کاربری در دسترس است یکی از جالب‌ترین بخش‌های رابط کاربری است. در این بخش کاربر قادر به برنامه‌ریزی برای اجرای خودکار یک اپلیکیشن و اعمال یک سری از تنظیمات است. برای مثال با مشخص کردن زمان‌ها و محل‌هایی که نیاز به تمرکز دارید، گوشی به صورت خودکار چراغ اعلان‌ها را غیر فعال می‌سازد. این قابلیت ۵ موقعیت مختلف مانند تمرکز، بازی و خواب را در اختیار کاربر قرار می‌دهد که هر کدام تنظیمات و شخصی‌سازی خاص به خود را دارند. با بروزرسانی شدن گوشی‌ها به اندروید اوریو، ویژگی‌های یکسانی همچون تصویر در تصویر و کانال‌‌های نوتیفیکیشن به آن‌ها اضافه شده است.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی / sony xperia xa2 and xa2 ultra

سونی همواره به شارژدهی و تنظیمات آن در رابط کاربری گوشی‌هایش اهمیت داده است و رابط کاربری جدید نیز از این قضیه مستثنی نیست. همچنان دو حالت «STAMINA mode» و «Ultra STAMINA mode» برای کاهش مصرف شارژ گوشی در نظر گرفته است؛ حالت اول با غیر فعال کردن برخی قابلیت‌های پرمصرف به ماندگاری شارژ گوشی کمک می‌کند. در این بخش می‌توان سطح محدودسازی فعالیت‌ها و همچنین شرایط فعال شدن STAMINA mode را به دلخواه تغییر داد. سونی برای محافظت از باتری در اتصال طولانی مدت گوشی به شارژر، قابلیتی با نام «Battery Care» را توسعه داده است.

دوربین

سونی از مدت‌ها پیش استفاده از سنسورهای با رزولوشن بالا را در میان‌رده‌های خود آغاز کرده است. دوربین اصلی میان‌رده‌های جدید سونی دوگانه نیست و هر دو گوشی از سنسور و لنزهای یکسانی استفاده می‌کنند. سنسور ۲۳ مگاپیکسلی استفاده شده در اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا به لطف تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۳۰ حالا قادر به فیلم‌برداری 4K و ضبط ویدئوهای اسلوموشن فول اچ‌دی با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه است. خبری از لرزش‌گیر اپتیکال و فوکوس لیزری در این دوربین‌ها نیست و سونی به فوکوش خودکار با تشخیص فاز اکتفا کرده است. لنز ۲۴ میلی‌متری با گشودگی f/2.0 دقیقا مشابه نسل گذشته است و تفاوتی دیده نمی‌شود.

سنسور دوربین‌های موبایل به‌صورت پایه با نسبت ۴ به ۳ تولید می‌شوند؛ از این‌رو استفاده از آن‌ها برای ثبت تصاویر عریض‌تر ۱۶ به ۹، بخشی از پیکسل‌های قابل ثبت توسط دوربین را نادیده خواهد گرفت. در اکسپریا ایکس ای وان پلاس در حالت نسبت تصویر ۴ به ۳ شاهد ثبت حداکثر ۲۲.۸۵ مگاپیکسل (۲۳ مگاپیکسل) هستیم. از طرفی در حالت ۱۶ به ۹ با وجود افزایش عرض تصویر، ۲۰.۱۴ مگاپیکسل (۲۰ مگاپیکسل)‌ ثبت می‌شود.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

همانطور که گفته شد سونی تمرکز ویژه‌ای روی عکاسی سلفی در نسخه‌ی اولترا داشته است. ایکس ای ۲ به یک دوربین تکی ۸ مگاپیکسلی با لنزی فوق عریض و میدان دید ۱۲۰ درجه‌ای مجهز شده است؛ خبری از فوکوس خودکار و لرزش‌گیر در این دوربین نیست. در سوی دیگر سونی در اقدامی رو به جلو از دوربین دوگانه برای بخش سلفی استفاده کرده است؛ در کنار سنسور ۸ مگاپیکسلی و لنز فوق عریض آن، سونی یک سنسور ۱۶ مگاپیکسلی مجهز به لرزش‌گیر اپتیکال و فوکوس خودکار را برای نسخه‌ی اولترا درنظر گرفته است. سونی برای عملکرد بهتر در شرایط نوری ضعیف از فلش در جلوی دستگاه استفاده کرده است اما نزدیک بودن بیش از اندازه‌ی فلش به سوژه در هنگام عکس‌برداری سلفی و تک رنگ بودن آن گاهی اوقات به تصاویر غیر طبیعی منجر می‌شود. استفاده از لنز فوق عریض به دلیل پوشش گسترده‌ی فضا بهترین گزینه برای عکاسی سلفی محسوب می‌شود. استفاده از لرزش‌گیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار در این دوربین نیز روی کاغذ چیز کمیابی در میان‌رده‌ها محسوب می‌شود.

نرم‌افزار دوربین همان‌ چیزی است که پیش از این در دو گوشی‌های پیشین این سری شاهد آن بودیم. اپلیکیشن دوربین ساده و قابل فهم طراحی شده است و با یک دست و به‌راحتی می‌توان بین حالت‌های مختلف و دوربین‌های جلو و عقب تغییر وضعیت داد؛ سوایپ به سمت راست و چپ حالت‌های مختلف مانند عکاسی دستی، Superior Auto (عکاسی در حالت اتوماتیک)، فیلم‌برداری و حالت‌هایی مانند پانوراما، عکاسی همراه با افکت‌های واقعیت افزوده و افکت‌های خلاقانه را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. سوایپ به سمت پایین برای انتخاب دوربین سلفی و اصلی دستگاه به کار می‌رود. عکاسی HDR تنها در حالت تنظیمات دستی در دسترس است؛ اما دوربین در صورت نیاز از قابلیت HDR در حالت خودکار نیز استفاده خواهد کرد. در عکاسی سلفی قابلیت «Soft Skin Effect» تنها در حالت تنظیمات دستی فعال است که در پاره‌ای از اوقات به خصوص در دوربین سلفی مشکل‌ساز می‌شود. جابه‌جایی در بین دوربین‌های ۱۶ و ۸ مگاپیکسلی سلفی در ایکس ای ۲ اولترا به راحتی با آیکون بالای شاتر در رابط کاربری صورت می‌گیرد.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

در بحث کیفیت تصویر دوربین اصلی این دو گوشی باید به جزئیات بالای تصاویر ثبت شده در نور مناسب اشاره کرد. رنگ‌ها‌ی ثبت شده به واقعیت نزدیک هستند با این حال رنج دینامیکی و ثبت جزئیات در سایه‌ها کمی برای دوربین چالش‌ برانگیز است. تصاویر ثبت شده در نور مناسب به طور کلی شارپ و واضح هستند اما به دلیل لنز استفاده شده در دوربین شاهد کاهش وضوح اندکی در حاشیه‌های تصویر هستیم. همچنین در برخی از سناریو‌ها شاهد نویز حتی در محیط‌های روشن هستیم با این حال این میزان به قدری نیست که به کیفیت تصاویر لطمه‌ی جدی بزند. عکاسی در محیط‌های کم‌نور با وجود کاهش جزئیات تصاویر رضایت‌بخش است و نویز تصاویر ثبت شده در این حالت کمی کنترل شده‌تر از رقبا ارزیابی می‌شود؛ با این حال از پردازش‌ها و الگوریتم کاهش نویز سونی نیز که گاهی به غیرطبیعی شدن تصاویر منجر می‌شود نیز نباید چشم‌پوشی کرد. سرعت پایین دوربین در محیط‌های کم‌نور، ثبت تصویر ایده‌آل با یک بار عکاسی از سوژه را دشوار می‌کند. در کل کیفیت تصاویر ثبت شده توسط دوربین اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا رضایت‌بخش و تا حدودی بهتر از رقبای هم قیمت است؛ ثبت عکس‌های مناسب در نور کم از یک میان‌رده چندان منطقی نیست و نمی‌توان گفت که ایکس ای ۲ از رقبا در این بخش ضعیف‌تر است.

عکس‌های گرفته شده با دوربین سلفی ایکس ای ۲ از نظر جزئیات قابل مقایسه با دوربین پشتی دستگاه نیستند با این حال کیفیت کلی تصاویر به اندازه‌ای است که از تصاویر عریض آن لذت ببرید. دوربین دوگانه‌ی اکسپریا ایکس ای ۲ اولترا با پوشش ۸۸ و ۱۲۰ درجه‌ای سلیقه‌های مختلف را پاسخگو خواهد بود. جزئیات ثبت شده به خصوص در زمان غیرفعال بودن «Soft Skin Effect» مناسب است. حقیقت این است که انتظار ما از لرزشگیر اپتیکال تصویر دوربین ۱۶ مگاپیکسلی این گوشی بیشتر از توان واقعی آن بود. دوربین‌های سلفی گوشی در شرایط نوری نامناسب جزئیات بالایی ندارد با این حال نویز به اندازه‌ی نمونه‌های چینی افزایش پیدا نمی‌کند.

نمونه‌ی تصاویر ثبت‌شده با اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا

نسل‌های پیشین به دلیل استفاده از تراشه‌ی ساخت مدیاتک قادر به فیلم‌برداری 4K نبودند. اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ۲ اولترا قادر به ثبت ویدئوهای 4K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه هستند؛ برای فیلم‌برداری با این رزولوشن می‌بایست از حالت‌های دوربین «4K video» را انتخاب کرد. علاوه بر امکان انتخاب فرمت فایل خروجی، امکان استفاده از لرزشگیر غیر اپتیکال اختصاصی سونی موسوم به SteadyShot نیز وجود دارد. رنگ‌ها و کنتراست در ویدئوهای 4K ثبت شده با این دو گوشی مناسب است با این حال از دست رفتن جزئیات نیز در این ویدئوها مشاهده می‌شود. این گوشی‌های همچنین قادر به ضبط ویدئوهای اچ‌دی با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه نیز هستند.

بازده و عملکرد

سونی سرانجام استفاده از تراشه‌های ساخت مدیاتک در میان‌رده‌‌های سری ایکس ای را کنار گذاشته است و این مساله یک اقدام مثبت در جهت برداشته شدن برخی از محدودیت‌های نسل قبل این گوشی‌‌ها است. سونی در هر دو نسخه از تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۳۰ استفاده کرده است که یک نسخه‌ی بهبود یافته از اسنپدراگون ۶۲۶ به شمار می‌رود. این تراشه‌ی ۱۴ نانومتری به ۸ هسته‌‌ی Cortex-A53 با حداکثر فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز مجهز شده است. اسنپدراگون ۶۳۰ از کنترلر حافظه‌ی LPDDR4 و تراشه‌ی ال‌تی‌ای X12 بهره می‌برد و استانداردهای بلوتوث و وایرلس نیز نسبت به ۶۲۶ در آن بهبود پیدا کرده‌اند. شایان ذکر است که به لطف مودم ایکس ۱۲ بیشینه‌ سرعت دانلود و آپلود به ۶۰۰ و ۱۵۰ مگابیت در ثانیه می‌رسد.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

پردازش‌های گرافیکی در اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا توسط واحد گرافیکی آدرنو ۵۰۸ صورت می‌گیرد. گوشی‌های نسل قبل به دلیل استفاده از تراشه‌ی هلیو پی ۲۰ قادر با وجود توانایی‌‌های سنسور دوربین قادر به ضبط ویدئوهای 4K نبودند؛ به لطف استفاده از اسنپدراگون ۶۳۰ ایکس ای ۲ قادر به ثبت ویدئوهای 4K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه است. پردازنده‌ی سنسور تصویر اسپکترا ۱۶۰ استفاده شده در این تراشه از یک دوربین ۲۴ مگاپیکسلی یا دوربین دوگانه‌ی ۱۳ مگاپیکسلی با قابلیت زوم اپتیکال نیز پشتیبانی می‌کند. این تراشه‌ی نسبتا جدید کوالکام از فناوری شارژ سریع «Quick Charge 4» و بلوتوث ۵.۰ نیز پشتیبانی می‌کند.

اکسپریا XA2 و XA2 اولترا به ترتیب با ۳ و ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم وارد بازار می‌شوند. حافظه‌ی ذخیره‌سازی درنظر گرفته شده برای نسخه‌ی عادی به ۳۲ گیگابایت محدود می‌شود اما نسخه‌ی اولترا در دو مدل ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی عرضه می‌شود؛ امکان افزایش حافظه‌ تا ۲۵۶ گیگابایت به کمک درگاه میکرو اس‌دی وجود دارد. برای بررسی سرعت حافظه‌ی eMMC استفاده شده در این گوشی‌ها از اپلیکیشن AndroBench استفاده کردیم. عملکرد نسخه‌ی اولترا در سه بخش نرخ خواندن ترتیبی، نوشتن ترتیبی و خواندن تصادفی بهتر از برادر کوچک‌ترش بود. نتیجه‌ی هر دو گوشی در این بنچ‌مارک با استانداردهای میان‌ردها مطابقت دارد با این حال نسخه‌ی اولترا در بین نمونه‌های خوب بازار جای می‌گیرد.

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
مدل‌ها / عملکرد نرخ خواندن ترتیبی نرخ نوشتن ترتیبی نرخ خواندن تصادفی نرخ نوشتن تصادفی
اکسپریا ایکس ای ۲ اولترا ۲۸۷.۵۵ مگابایت بر ثانیه ۱۴۱.۲۴ مگابایت بر ثانیه ۷۶.۲۹ مگابایت بر ثانیه ۱۰.۱۵ مگابایت بر ثانیه
اکسپریا ایکس ای ۲ ۲۶۷.۹۳ مگابایت بر ثانیه ۱۲۷.۸۵ مگابایت بر ثانیه ۴۳.۷۶ مگابایت بر ثانیه ۱۳.۱۷ مگابایت بر ثانیه
شیائومی ردمی نوت 5A ۲۶۳.۶۲ مگابایت بر ثانیه ۷۹.۸۹ مگابایت‌ بر ثانیه ۵۷.۱۴ مگابایت بر ثانیه ۹.۶۹ مگابایت بر ثانیه
آنر ۷ ایکس ۲۹۵.۸۶ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۹۲.۳۸ مگابایت‌ بر ثانیه ۵۷.۸۲ مگابایت‌ بر ثانیه ۲۵.۴۸ مگابایت‌ بر ثانیه
پی اسمارت ۲۶۶.۸ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۳۲.۰۲ مگابایت‌ بر ثانیه ۷۱.۹۶ مگابایت‌ بر ثانیه ۲۰.۵۴ مگابایت‌ بر ثانیه
ذن‌فون مکس پلاس ۲۶۹.۶۸ مگابایت‌‌برثانیه ۷۲.۱۹ مگابایت‌‌برثانیه ۳۶.۸۲ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۰.۵ مگابایت‌ بر ثانیه
اکسپریا ایکس‌ ای وان اولترا ۲۶۲.۸۴ مگابایت‌‌برثانیه ۸۵.۳۹ مگابایت‌ بر ثانیه ۴۲.۳۷ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۲.۱۹ مگابایت‌ بر ثانیه
گلکسی ای ۸ پلاس ۲۹۲.۲۱ مگابایت‌ بر ثانیه ۹۹.۱۳ مگابایت‌ بر ثانیه ۷۱.۳۵ مگابایت‌ بر ثانیه ۹.۳۱ مگابایت‌ بر ثانیه
گلکسی ای ۸ ۲۹۹.۲۶ مگابایت‌ بر ثانیه ۸۶.۶ مگابایت‌ بر ثانیه ۷۸.۲۸ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۰.۱۳ مگابایت‌ بر ثانیه
آنر ۹ ۲۸۱.۷۲ مگابایت‌ بر ثانیه ۹۷.۷۱ مگابایت‌ بر ثانیه ۲۸.۳۸ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۳.۸۵ مگابایت‌ بر ثانیه

زومیت برای ارزیابی عملکرد سخت‌افزار گوشی‌، در کنار اجرای بازی‌های گرافیکی و تحت‌ فشار قراردادن آن، بنچمارک‌های مختلفی روی گوشی اجرا می‌کند. بنچمارک انتوتو تمام جنبه‌های گوشی، مانند GPU ،CPU، حافظه‌ی رم و تجربه‌ی کاربری را مورد بررسی قرار می‌دهد؛ علاوه بر نسخه‌ی جدید انتوتو نتایج انتوتو ۶ نیز برای مقایسه‌ی بهتر با میان‌رده‌های قدیمی‌تر آورده شده است. بنچمارک Ice Storm Unlimited یک تست آف‌اسکرین برای مقایسه‌ی CPU و GPU در دستگاه‌های مختلف محسوب می‌شود؛ بنابراین مواردی مانند رزولوشن نمایشگر و DPI آن، تأثیری بر نتایج ندارد. بنچمارک PCMark، عملکرد دستگاه را به‌جای الگوریتم‌های انتزاعی و غیر قابل لمس، بر اساس تسک‌های روزمره می‌آزماید. بنچمارک گیک‌بنچ با محوریت بررسی عملکرد CPU در تسک‌های روزمره، در دو حالت تک و چند هسته‌ای عمل می‌کند. جدول زیر نتایج دقیق بنچمارک‌ها برای گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده را نشان می‌دهد:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
تلفن / تبلتAnTutu 7/63DMark
IceStorm
Unlimited
PCMark Work2.0
Overall/Web Browsing 
GeekBench4
Single/Multi
GFXBench
Manhattan 3.1/OffScreen 
GFXBench
CarChase/OffScreen
GFXBench
T-Rex/OffScreen
Xperia XA2 Ultra 88876
70079
16967 5167
5387
851
4186
10.0FPS
9.7FPS
6.0FPS
5.5FPS
31FPS
29FPS
Xperia XA2 89365
70818
16493 4936
5276
855
4145
10.0FPS
9.7FPS
5.9FPS
5.5FPS
31FPS
29FPS
Xiaomi Redmi Note 5A 43257
34817
6295 3346
4133
679
1891
Not Supported Not Supported 14FPS
7.7FPS
Honor 7X 71308
52233
11131 4888
5073
904
3371
4.3FPS
4.3FPS
2.7FPS
2.6FPS
16FPS
16FPS
Huawei P Smart 87747
66293
12484 4910
5034
939
3684
5.4FPS
5.4FPS
3.2FPS
3.2FPS
19FPS
19FPS
Zenfone Max Plus --
43205
7196 2748
3258
431
2248
4.4FPS
4.5FPS
2.3FPS
2.4FPS
16FPS
16FPS
Xperia XA1 Ultra

--
63855

12790 4018
4246
868
3722
6.7FPS
6.2FPS
4.0FPS
3.7FPS
22FPS
22FPS
Mate 10 Lite --
61997
10062 4930
5243
870
3267
4.8FPS
4.8FPS
2.9FPS
2.9FPS
17FPS
17FPS
+Galaxy A8 --
76982
14091 4859
4808
1500
4213
9.6FPS
9.9FPS
5.8FPS
6.0FPS
31FPS
33FPS
Galaxy A8 --
76543
14261 4972
5055
1501
4175
9.5FPS
9.9FPS
5.8FPS
6.0FPS
31FPS
33FPS
Xperia XA1 Plus --
64648
12618 3869
4089
834
3742
6.6FPS
6.2FPS
3.9FPS
3.7FPS
21FPS
21FPS
Neffos X1 Lite --
40905
7178 3291
3858
604
2517
8.0FPS
3.5FPS
3.9FPS
1.9FPS
21FPS
13FPS
Huawei Nova 2 Plus --
62048
Failed 4816 908
3534
5.1FPS
4.8FPS
3.1FPS
2.9FPS
19FPS
19FPS
Nokia 5 --
45372
9507 3630
4028
671
2868
10.0FPS
4.6FPS
5.2FPS
2.5FPS
20FPS
16FPS
Nokia 6 --
44833
9444 3671
4026
647
2791
2.5FPS
2.5FPS
4.5FPS
4.6FPS
15FPS
16FPS
Honor 6X --
56691
11619 4323
4792
787
3198
4.6FPS
4.8FPS
3.0FPS
2.8FPS
19FPS
19FPS
Galaxy A7 2017 --
60506
13070 3969
4225
765
3939
9.0FPS
9.0FPS
5.2FPS
5.2FPS
33FPS
34FPS
Galaxy A5 2017 --
59949
13406 3783 766
3947
4.9FPS
9.0FPS
5.2FPS
5.2FPS
27FPS
34FPS
Redmi 4 Prime --
63458
15687 4246
4189
835
3125
3.6FPS
6.1FPS
2.3FPS
2.4FPS
8.9FPS
16.3FPS
Galaxy J7 Prime --
40153
5047 3124
3038
654
2319
2.3FPS
4.9FPS
1.8FPS
1.8FPS
7.2FPS
12FPS
Galaxy J5 Prime --
33353
4821 3267 590
1662
1.7FPS
3.8FPS
NOT
Supported
6.7FPS
11FPS
Huawei Honor 8 --
88739
17939 - - - - -
Xperia XA Ultra --
49096
11124 - - - - -
Huawei P9 Lite --
53041
11808 - - - - -
Galaxy C5 --
48102
11345 - - - - -
Galaxy A9 2016 --
63589
17235 - - - - -

همانطور که از نتایج مشهود است، استفاده از تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۳۰ به طور محسوسی عملکرد دستگاه را نسبت به نسل گذشته بهبود بخشیده است. عملکرد دستگاه در بخش اجرای تسک‌‌های گرافیکی نیز یک پله بالاتر از نسل گذشته و میان‌رده‌های هم قیمت بازار قرار گرفته است. علاوه بر نتایج خوب بنچ‌مارک‌ها در استفاده‌ی روزمره نیز شاهد عملکرد رضایت‌بخش هر دو گوشی بودیم به طوری که لگ و مشکل خاصی از نظر راه‌اندازی و اجرای اپلیکیشن‌ها مشاهده نمی‌شود؛ البته سبک بودن رابط کاربری باعث شده تا لگ و مشکل خاصی نیز در ترنزیشن‌ها و جابه‌جایی در بخش‌های مختلف آن به چشم نخورد. اجرای عالی و بدون نقص بازی‌های گرافیکی و سنگین را تنها باید از پرچمداران انتظار داشت با این حال میان‌رده‌های از تازه از راه رسیده‌ی سونی نیز در این بخش رضایت کاربر را جلب خواهند کرد؛ از بازی‌های سبکی و متوسطی مانند Candy Crush و SkyForce Reloaded گرفته تا Tekken به نرمی اجرا شدند.

باتری

باتری از زمان تولد سری ایکس ای تا به امروز هیچ‌گاه نقطه‌ی ضعف این سری نبوده است و این مساله در مورد ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا نیز صادق است؛ سونی در این میان‌رده‌های جدید خود با استفاده از باتری‌های بزرگ‌تر به دنبال رکوردشکنی در این بخش است. ژاپنی‌ها از باتری‌های ۳۵۸۰ و ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی در اکسپریا ایکس ای ۲ اولترا و ایکس ای ۲ استفاده کرده‌اند که به ترتیب ۸۸۰ و ۱۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت نسبت به نسل قبل بیش‌تر شده است. با وجود پشتیبانی پردازنده اسنپدراگون ۶۳۰ از Quick Charge 4 به عنوان یک استاندارد جدید، ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا از Quick Charge 3 بهره می‌برند. همچنین شارژ تطبیقی Qnovo با تحت‌ نظر گرفتن و تنظیم شدت جریان، به عمر بیشتر باتری کمک می‌کند؛ به ادعای سونی این قابلیت باعث دو برابر شدن عمر باتری‌ گوشی می‌شود.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

ما برای بررسی عملکرد باتری اکسپریا XA2 و XA2 Ultra، آزمون مرسوم زومیت را روی این گوشی اجرا کردیم، آزمون نخست مربوط به پخش فیلم در حالتی است که روشنایی نمایشگر در حد ۲۰۰ نیت تنظیم شده و گوشی در حالت پرواز قرار دارد. در این آزمون میان‌رده‌های سونی‌ با ثبت زمان‌‌های ۱۱ ساعت و ۶ دقیقه و ۱۲ ساعت و ۳۰ دقیقه موفق عمل کردند. 

نام گوشی هوشمندنمایشگرظرفیت
(mAh)
ویدیو
(h)
GFXBench
Manhattan 3.1
Battery LifeTime
GFXBench
Manhattan 3.1
LongTime Performance
PCMark
(h)
Sony Xperia XA2 Ultra 1080p/"6.0 3580 12:30 362.0min 645.2Frame 8:20
Sony Xperia XA2 1080p/"5.2 3300 11:06 358.3min 647.9Frame 8:19
Xiaomi Redmi Note 5A 720p/"5.5 3080 7:10 Not Supported Not Supported 7:32
Honor 7X 5.93"/1080p 3340 9:07 288.2min 226.1Frame 6:58
Huawei P Smart 5.65"/1080p 3000 9:10 336.8min 314.2Frame 5:20
Asus Zenfone Max Plus 5.7"/1080p 4130 11:14 353.9min 271.0Frame 9:00
Sony Xperia XA1 Ultra 1080p/"6.0 2700 11:07 349.3min 409.0Frame Failed
Huawei Mate 10 Lite 1080p/"5.9 3340 9:05 306.8min 252.0Frame 5:38
+Samsung Galaxy A8 1080p/"6.0 3500 16:35 514.6min 254.0Frame 9:52
Samsung Galaxy A8 1080p/"5.6 3000 14:10 386.5min 245.2Frame 7:32
Sony Xperia XA1 Plus 1080p/"5.5 3430 12:40 477.5min 406.6Frame Failed
Neffos X1 Lite 720p/"5.0 2550 10:00 294.8min 495.0Frame TBA
Huawei Nova 2 Plus 1080p/"5.5 3340 11:40 288.2min 314.1Frame -
Nokia 5 720p/"5.2 3000 15:40     9:20
Nokia 6 1080p/"5.5 3340 12     9:15
Huawei Honor 6X 1080p/"5.5 3340 11:00     10:19
(Samsung Galaxy A8 (2016 1080p/"5.7 3300 12:10     -
(Samsung Galaxy A7 (2017 1080p/"5.7 3600 19:10     12:52
(Samsung Galaxy A5 (2017 1080p/"5.2 3000 12:40     6:55
Xioami Redmi 4 Prime 5.0"/1080p 4100 10:10     8:34
Samsung Galaxy J7 Prime 5.5"/1080p 3300 14:10     9:07
Samsung Galaxy J5 Prime 720p/"5.0 2400 16:30     9:14
Huawei Honor 8 5.2"/1080p 3000 9:00     -
Huawei Nova Plus 5.5"/1080p 3340 11:00     -
Xiaomi Mi 5s 5.15"/1080p 3200 13:00     -
Apple iPhone 7 4.7"/750p 1960 9:20     -
Sony Xperia XZ 5.2"/1080p 2900 9:00     -
Sony Xperia XA Ultra 6.0"/1080p 2700 8:50     -
Huawei P9 Lite 5.2"/1080p 3000 11:00     -
Samsung Galaxy C5 5.2"/1080p 2600 8:20     -

آزمون‌های دیگر به اجرای تست‌های باتری Manhattan 3.1 و Work 2.0 از بنچمارک‌های GFXBench و PCMark مربوط می‌شود که آزمون نخست ترکیبی از توانایی پردازشی را در کنار شارژدهی بررسی می‌کند و آزمون دوم یکی از گزینه‌های توانمند در شبیه‌سازی استفاده‌ی روزمره‌ی کاربران از گوشی‌ها محسوب می‌شود. در آزمون PCMark هر دو گوشی با ثبت ۸ ساعت و ۲۰ دقیقه عملکرد خوبی داشتند؛ اما بهترین میان‌رده‌ی حاضر در این تست نبودند. در تست‌های GFXBench به خصوص در بخش Long Time Performance نیز میان‌رده‌های جدید سونی سربلند بودند. در استفاده‌ی روزمره نیز اکسپریا ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا تا دو روز استفاده‌ی عادی پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود. در پایان این بخش توصیه می‌کنیم برای عملکرد بهتر این گوشی‌ها از قابلیت STAMINA mode که سونی سال‌ها صرف توسعه و بروزرسانی آن کرده است نیز استفاده کنید. 

جمع‌بندی

سونی برای احیای دوران باشکوه پیش از ظهور اندروید تلاش زیادی کرده است با این حال شرایط کنونی این غول ژاپنی طرفدارانش را راضی نمی‌کند. ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا میان‌رده‌های سال ۲۰۱۸ سونی هستند که با حفظ ریشه‌ها،‌ تغییرات کوچک و بزرگی را نسبت به نسل پیش به خود دیده‌اند. اکسپریا ایکس XA2 و XA2 اولترا با تقریبا با فرمول مشابهی با دیگر گوشی‌های سونی وارد بازار شده‌اند؛ زبان کلی طراحی تغییر نکرده است و ژاپنی‌ها به سنت‌های خود در طراحی آن‌ها پایپند بوده‌اند. این دو گوشی زیبا‌تر شده‌اند با این حال وزن و ضخامت بالای این گوشی‌ها یک عقب‌گرد از سوی سونی محسوب می‌شود. روشنایی بالای نمایشگرهای دو گوشی به خصوص در نسخه‌ی اولترا و دقت رنگ متوسط آن‌ها باعث شده است تا با یکی از نمونه‌های قابل‌قبول ال‌سی‌دی در این بازه‌ روبرو باشیم. حجم صدای اسپیکر هر دو گوشی مناسب است و حسگر اثرانگشت نیز در جای مناسبی در پشت گوشی جایگذاری شده است.

اکسپریا ایکس ای 2 سونی - اکسپریا ایکس ای 2 اولترا / Sony Xperia XA2 - Sony Xperia XA2 Ultra

دوربین این دو گوشی عکس‌های پر جزئیاتی در روشنایی مناسب ثبت می‌کند و حالا به لطف تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۳۰ قادر به ثبت ویدئوهای 4K است. نویز کنترل شده، دامنه‌ی دینامیکی متوسط و دوربین سلفی پایین‌تر از حد انتظار نکاتی هستند که در بخش دوربین اشاره به آن‌ها ضروری به نظر می‌رسد. استفاده از تراشه‌های اسنپدراگون به وضوح برتری خود را نسبت به تراشه‌های مدیاتک در بنچمارک‌ها نشان داد. طبق انتظار سونی از نسخه‌ی هشتم اندروید موسوم به اوریو در میان‌رده‌های جدیدش استفاده کرده است؛ این نسخه با همان ظاهر آشنای رابط کاربری سونی همراه شده و همچنان سبک و روان است. سونی المان‌های طراحی مانند وزن و ضخامت را برای رسیدن به شارژدهی بالاتر و استفاده از باتری‌های بزرگ‌تر فدا کرده است؛ شارژدهی بالای ایکس ای ۲ و ایکس ای ۲ اولترا برگ برنده‌ی سونی برای به دست آوردن دل طیف وسیعی از کاربران است که از شارژدهی پایین گوشی‌های خود گلایه دارند. 

نکات مثبت

  • دوربین توانمند در شرایط نوری مناسب
  • نمایشگری با روشنایی مطلوب
  • شارژدهی بسیار خوب
  • حجم صدای بالای اسپیکرها و کیفیت رضایت‌بخش آن

نکات منفی

  • وزن و ضخامت بالا
  • مقاوم نبودن در برابر نفوذ آب و گرد و غبار
  • حداقل روشنایی بالای نمایشگر
  • حاشیه‌های بالا و پایین دستگاه و طراحی نه چندان مدرن


تاريخ : چهار شنبه 22 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1166 1167 1168 1169 1170 ... 3356 صفحه بعد