تا پیش از این و در مقالاتی جداگانه با مفهوم امواج الکترومغناطیس و کاربرد آن‌ها در زندگی روزمره‌ی ما آشنا شده‌اید. در ادامه‌ی این مقالات سعی داریم موضوع مهم دیگری را در رابطه با این امواج بررسی کنیم. آیا این امواج برای سلامتی انسان مضر هستند؟

فناوری‌های نوین توانسته‌اند بسیاری از مشکلات زندگی انسان امروز را حل کنند. با این حال برخی از جنبه‌های فناوری، تأثیرات منفی هم به همراه خود آورده‌اند.  بحث در مورد امواج الکترومغناطیس و تأثیر آن بر چرخه بیولوژیکی همیشه در جریان بوده است و دانشمندان همواره به دنبال شواهد قابل اتکا در مورد تأثیرات این امواج بوده‌اند.

 

امواج الکترومغناطیس با دو منشأ طبیعی و انسانی، نقش مهمی در زندگی امروزه‌ی ما بازی می‌کنند. از این امواج برای ارتباطات رادیویی، تلویزیونی، شبکه‌های مخابراتی و تمامی ارتباطات بی‌سیم استفاده می‌کنند. بنابراین حضور میدان‌های الکترومغناطیس در اطراف ما روز‌به‌روز افزایش پیدا می‌کند و بدن ما در معرض این میدان‌­ها قرار دارد. همگام با افزایش کاربردهای امواج الکترومغناطیس در فناوری‌های نوین، تأثیرات بیولوژیکی این امواج به یکی از داغ‌ترین بحث‌ها در بین افراد بدل شده است که هر از چند گاهی، خبر آن در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود.

مهم‌ترین دلیل برای افزایش نگرانی‌ها در مورد تأثیر امواج الکترومغناطیس بر بدن انسان، افزایش دسترسی افراد به گوشی‌ موبایل است. امروزه کم‌تر کسی را می‌توان پیدا کرد که گوشی‌ موبایل با خود به همراه نداشته باشد. به علاوه نحوه‌ی کاربرد گوشی‌ موبایل طوری است که باید همواره آن‌را در نزدیک‌ترین فاصله از خود قرار دهیم. گوشی‌های موبایل جزء جدایی‌ناپذیری از زندگی روزمره‌ی انسان‌ها هستند که به معنی حضور مداوم انسان در نزدیک‌ترین فاصله به یک میدان الکنرومغناطیس خواهد بود. بنابراین مهم‌ترین سؤالی که امروز مطرح می‌شود نحوه‌ی تأثیر این امواج بر بدن است.

مروری بر مطالعات انجام شده

به‌طور کل می‌توان گفت که برای امواج الکترومغناطیس با فرکانس کمتر از ۳۰۰ گیگاهرتز شواهد کافی برای تأثیر مخرب آن بر سلامت انسان وجود ندارد. همین موضوع برای امواج مخابراتی که از فرکانس‌هایی به‌مراتب بالاتر برخوردارند نیز صادق است. بنابر نتایج پژوهش‌های مختلف، شواهدی برای تأثیر اندازه‌های مختلف امواج الکترومغناطیس بر دی‌ان‌ای سلول‌های بدن به دست نیامده است. به‌عنوان مثال بر طبق ادعای پژوهشی که در سال ۱۹۷۷ منتشر شد، نشانه‌ای از تأثیر امواج الکترومغناطیس با فرکانس بسیار پایین بر موتاژن یا جهش ژنتیکی در سلول‌ها وجود ندارد.

از سویی دیگر پژوهش‌های انجام‌گرفته در سال‌های اخیر نتایجی عمدتا گیج‌کننده‌ دارند و نگرانی خود را از تأثیر میدان‌های الکترومغناطیس بر فعالیت­‌های بیوشیمیایی و سلولی بدن ابراز کرده‌اند. برای مثال در طول یک پژوهش، دانشمندان دریافته‌اند که احتمالا امواج الکترومغناطیس با فرکانس خیلی پایین با بازتوزیع یون‌ها، تأثیرات بیولوژیکی منفی بر بدن می‌گذارند. در پژوهشی دیگر احتمال تأثیر میدان‌های الکترومغناطیس با فرکانس پایین بر بافت‌های عمیق‌تر بدن داده شده است.

پژوهش‌های انجام‌گرفته در این زمینه بسیار زیاد هستند و می‌توان به یافته‌های زیادی اشاره کرد. به‌عنوان نمونه در یک سلسله پژوهش با موضوع میدان‌های الکترومغناطیس با فرکانس بسیار پایین، نشان داده شد که این میدان‌ها بر میزان عمر سلول‌ها، میزان تنوع سلولی، آپوپتوز یا خزان سلولی، سنتز دی‌ان‌ای، رونویسی از آر‌ان‌ای، تولید پروتئین، سنتز ای‌تی‌پی، تولید هورمون‌ها، سیستم‌های آنزیمی آنتی‌اکسیدان، فعالیت‌های مربوط به سوخت‌و‌ساز سلولی و تخریب سلولی تأثیرات مختلفی دارند. در مورد شدت و نحوه‌ی تأثیرگذاری اطلاعات چندانی در دسترس نیست.

در مورد میدان‌های الکترومغناطیس با فرکانس متوسط هم پژوهش‌های زیادی صورت گرفته است. مهم‌ترین این پژوهش‌ها از تأثیر این میدان‌ها بر توقف رشد سلولی حکایت دارد که در نهایت پیشنهاد شد از امواج الکترومغناطیس با فرکانس متوسط در درمان بیماری‌هایی نظیر سرطان برای توقف رشد سلول‌های مخرب استفاده شود.

در نهایت نوبت به میدان‌های الکترومغناطیس با فرکانس بالا می‌رسد که تأثیراتی گرمایی و غیر گرمایی بر سیستم‌های بیولوژیکی‌ دارند. تأثیرات ترموژنیکی (تولید گرما در بدن) این میدان‌ها با شدت میدان که با شاخصی به اسم SAR یا نرخ جذب ویژه اندازه‌گیری می‌شود رابطه‌ای مستقیم دارد. نرخ جذب ویژه با واحد وات بر کیلوگرم، نشان می‌دهد که چقدر از انرژی موجود در میدان الکترومغناطیس جذب بدن می‌شود. اثرات گرمایی این میدان‌ها بر فرآیند تخریب سلولی تأثیرگذار خواهد بود.

از طرفی دیگر شواهدی برای اثرگذاری میدان‌های الکترومغناطیس با شدت پایین بر سیستم‌ بیولوژیکی بدن وجود ندارد. البته در شیوه‌ی انجام این پژوهش‌ها انتقادات زیادی وارد است و نمی‌توان به‌صورت قطعی آن‌ها را پذیرفت.

با تمام این تفاسیر و نتایج، پژوهش‌های انجام‌شده رابطه‌ای مستقیم بین امواج الکترومغناطیس و ظهور بیماری‌هایی نظیر سرطان حداقل در شرایط آزمایشگاهی نشان نمی‌دهند. در سی سال گذشته پژوهش‌های زیادی در مورد رابطه‌ی امواج الکترومغناطیس بر خطوط مختلف سلولی انجام گرفته است و می‌توان با اطمینان گفت که تا به امروز هیچ دلیلی برای قبول رابطه‌ی مستقیم یا غیر مستقیم این امواج بر تخریب DNA  یافت نشده است. به‌عنوان مثال در یک پژوهش، دانشمندان نمونه‌های خونی را در میدان‌های الکترومغناطیس با فرکانس ۹۳۵ مگاهرتز تا ۲۴۵۰ مگاهرتز به مدت دو ساعت قرار دادند که در نهایت هیچ نشانه‌ای از تخریب DNA در سلول‌ها مشاهده نشد. پژوهش‌هایی از این دست زیاد انجام گرفته‌ است که سعی کرده‌اند با قرار دادن نمونه‌های سلولی در میدان‌های الکترومغناطیس میزان تأثیرگذاری میدان بر نمونه را پیدا کنند که در نهایت همه‌ی آن‌ها نتیجه‌‌ی مشابهی گرفته‌اند.

در این بین میزان تأثیرگذاری میدان‌های الکترومغناطیس بر برخی افراد بسیار بالا است و منجر به سندرومی به نامElectrohypersensitivy یا EHS می‌شود. پاتوفیزیولوژیست‌ها توضیح قانع‌کننده‌ای برای این پدیده ندارند؛ ولی حدس‌هایی در مورد رابطه‌ی میدان‌های الکترومغناطیس و فلزات سنگین زده می‌شود. گروهی از پژوهشگران دانشگاه شیراز در مطالعه‌ای نشان داده‌اند که قرارگیری در میدان پایدار الکترومغناطیس نظیر امواج مایکرویو گوشی‌های موبایل، امکان تحریک آمالگام موجود در دندان‌های پرشده وجود دارد که در نتیجه‌ی آن بخار جیوه از آن متصاعد خواهد شد. بنابراین میزان جیوه‌ی بزاق دهان افزایش می‌یابد که در بعضی افراد منجر به سندروم‌هایی خاص می‌شود. 

الکترومغناطیس

تأثیر امواج الکترومغناطیس بر سیستم اعصاب و روان

نحوه‌ی استفاده‌ از گوشی‌های موبایل و نزدیکی این وسایل با مغز، سؤال مهمی برای دانشمندان ایجاد کرده است که آیا موج‌های رادیویی به سسیستم عصبی و در نتیجه حالات رفتاری آسیب می‌زنند؟ پاسخ‌های داده‌شده به این سؤال خیلی واضح نیستند. در سال ۲۰۱۳ یک دانشمند سوئیسی ۱۷ پژوهش موجود در مورد تأثیر امواج الکترومغناطیس بر سیستم عصبی را بررسی کرد. وی نتیجه گرفت که براساس بیشتر این پژوهش‌ها و حداقل با بررسی گروه‌های مورد مطالعه‌ی هر پژوهش، امواج الکترومغناطیس هیچ گونه نشانه‌‌ی بیماری خاصی به وجود نیاورده است. بیشتر این تحقیقات رابطه‌ی بین قرارگیری انسان در معرض تشعشعات آنتن‌های رادویی و توسعه‌ی نشانه‌هایی حاد از بیماری در حین یا بعد از قرارگیری را مورد مطالعه قرار داده‌اند که هیچ‌کدام رابطه‌ای بین این دو متغیر پیدا نکرده‌اند. بر اساس همین مطالعات می‌توان ادعا کرد که شواهد بسیاری وجود دارند که رابطه‌ی بین قرارگیری در معرض آنتن‌های رادیویی و توسعه‌ی بیماری‌ها را نفی می‌کنند. با این حال در مورد قرارگیری مداوم در معرض امواج الکترومغناطیس با شدت کم ولی در دراز مدت، نمی‌توان نظری داد؛ چرا که پژوهشی در مورد آن انجام نشده است.

پژوهشی دیگر تأثیر درازمدت قرارگیری در معرض سیگنال‌های GSM-900 و WCDMA را بر میزان تمرکز بررسی کرده است. این پژوهش بیان می‌کند که شواهدی مبتنی بر تأثیرات بالقوه‌ی قرارگیری در معرض امواج الکترومغناطیس ناشی از گوشی‌های موبایل بر فعالیت‌های شناختی مغز پیدا نشده‌اند؛ با این حال باید در طول روز از گوشی‌های موبایل تا حد امکان فاصله گرفت. در همین راستا پژوهش‌های دیگری تأثیر امواج الکترومغناطیس بر اختلالات روان حرکتی یا اختلالات مربوط به خواب را نفی کرده‌اند.

گوشی موبایل

تأثیر امواج الکترومغناطیس بر باروری در مردان

گوشی‌های موبایل معمولا در جیب شلوار افراد قرار می‌گیرند و همین موضوع نگرانی‌ها در مورد تأثیر امواج الکترومغناطیس حاصل از گوشی‌های موبایل را بر کاهش کیفیت اسپرم و در نتیجه ناباروری در مردان افزایش داده است. در مورد لپ‌تاپ و گذاشتن آن روی پا حین کار کردن نیز چنین نگرانی‌هایی وجود دارد.

در سال ۲۰۱۰ گروهی از دانشمندان دانشگاه شیراز با آزمایش روی موش‌ها به تحقیق در مورد میدان‌های الکترومغناطیس ایجادشده توسط لپ‌تاپ‌ها پرداختند. در انتها به نظر می‌رسد با شدت یافتن میدان الکترومغناطیس، تعداد اسپرم‌ها و میزان اسپرم‌های متحرک در گروه آزمایش کاهش پیدا کرده است. بنابراین میدان الکترومغناطیس ایجادشده به وسیله‌ی لپ‌تاپ‌ها بر کیفیت اسپرم‌ها در مردان موثر است و در نتیجه به ناباروی منجر خواهد شد. در پژوهشی دیگر توسط همین گروه در سال ۲۰۱۶، استفاده از وسایلی نظیر لپ‌تاپ روی پا به‌شدت نهی شده است، چرا که علاوه بر گرم کردن بیضه، با امواج الکترومغناطیس موجب کاهش کیفت اسپرم خواهد شد.

پژوهش‌ها در مورد گوشی‌های موبایل هم نتیجه‌ای تقریبا مشابه گرفته‌اند. در سال ۲۰۱۶ نتایج یک تحقیق علمی نشان داد که ۴۷ درصد از مردانی که گوشی‌های موبایل خود را در جیب جلوی شلوار نگه می‌دارند، کیفیت اسپرم پایین‌تری دارند؛ این آمار در حالت عادی تنها ۱۱ درصد است.

امواج الکترومغناطیس

تأثیر امواج الکترومغناطیس بر تومورهای مغزی و سرطان‌های خونی

تا به حال پژوهش‌های مختلفی در مورد رابطه‌ی سرطان‌های خونی و میدان‌های الکترومغناطیس انجام گرفته‌اند. به‌عنوان مثال در پژوهشی در استرالیا گزارش شد که میزان موارد سرطان خون در بین بچه‌هایی که در اطراف آنتن‌های فرستنده‌ی امواج تلویزیونی زندگی می‌کنند بیشتر است. با این حال در مورد وابستگی قطعی زندگی در اطراف آنتن‌های تلویزیونی و سرطان خون به دلیل کم بودن موارد سرطان خون نمی‌توان اظهار نظری کرد. همچنین در این پژوهش‌ها هیچ‌گونه اندازه‌گیری رابطه‌ی بین امواج الکترومغناطیس و سرطان انجام نگرفته است.

جدیدترین این پژوهش‌ها مربوط سال ۲۰۱۱ می‌شود که با بررسی تمامی پژوهش‌های پیشین، رابطه‌‌ی بین میدان‌های مغناطیس و سرطان خون در دوران بچگی را رد نکرده است. اما به دلیل ضعف روش‌های تحقیق و کمبود داده‌های بالینی، نمی‌توان رابطه‌ی معنی‌دار بین این دو عامل را قبول کرد.

دانشمندان انگلیسی در پژوهشی متفاوت‌ با بررسی ۸۰۶ فرد مبتلا به سرطان خون در سنین ۱۸ تا ۵۹ سال و مقایسه‌ی آن‌ها با ۵۸۵ مورد در گروه کنترل به نتایجی جالب دست پیدا کرده‌اند. این تحقیق ادعا می‌کند که استفاده از گوشی‌های موبایل در درازمدت و بیشتر از ۱۵ سال، شانس ابتلا به سرطان خون را افزایش نمی‌دهد.

در پژوهشی در دانمارک با حضور نزدیک به ۴۵۱ هزار شرکت‌کنند‌ه‌ که از گوشی‌های موبایل به‌طور روزمره استفاده می‌کردند، نشانه‌ای از افزایش موارد مبتلا به سرطان مغز مشاهده نشده است. 

از سویی دیگر پژوهشی در سال ۲۰۰۹ منتشر شد و رابطه‌ی بین استفاده از گوشی‌ موبایل در طولانی‌مدت و افزایش ریسک ایجاد تومور‌های مغزی را مورد سؤال قرار داد. در بخش نتایج این پژوهش ادعا شده است به اندازه‌ی کافی شواهد اپیدمولوژیک وجود دارند که نقش استفاده‌ی طولانی‌مدت از گوشی‌ موبایل در توسعه‌ی تومور‌ مغزی را نشان می‌دهند.

جمع‌بندی

برای جمع‌بندی در مورد امواج الکترومغناطیس بهتر است این میدان­‌ها را به دسته‌های مختلف تقسیم کنیم و در مورد هر کدام جداگانه توضیح دهیم.

الف- فرکانس‌های رادیویی (۱۰۰ کیلوهرتز تا ۳۰۰ گیگاهرتز) برای ارتباطات بی‌سیم و تلفنی استفاده می‌شوند. پژوهش‌های انجام‌گرفته نشان می‌دهند که نشانه‌هایی از جمله سردرد، حالت تهوع یا خستگی ارتباطی به حضور فرکانس‌های رادیویی ندارند. چنین نشانه‌هایی بیشتر از تلقین‌های نادرست و داشتن پیش‌زمینه‌ی منفی در مورد این امواج نشأت می‌گیرند. از سویی دیگر استفاده‌ی کوتاه‌مدت (کم‌تر از ۱۰ سال) از وسایل ارتباطی در افزایش ریسک ابتلا به سرطان نقشی ندارد. برای بازه‌های زمانی بیشتر از ۱۰ سال به دلیل نبود شواهد کافی نمی‌توان اظهار نظری کرد. در این بین حتی اگر رابطه‌ای بین استفاده از گوشی‌های موبایل و تأثیر آن بر فعالیت‌های مغزی و خواب وجود داشته باشد، دانشمندان چیزی درباره نحوه و شدت این تأثیرگذاری نمی‌دانند.

ب- فرکانس‌های متوسط (۳۰۰ هرتز تا ۱۰۰ کیلوهرتز) از وسایلی نظیر نمایشگر‌های کامپیوتر گسیل می‌شوند. بیشتر مواجهه‌ی انسان با این فرکانس‌ها در محیط کار رخ می‌دهد. به همین دلیل تحقیقات زیادی در مورد تأثیر فرکانس‌های متوسط بر سلامت عمومی جامعه در مقیاسی بزرگ، نتایج مهمی به دست نیامده است.

پ- فرکانس­‌های خیلی پایین (کم‌تر از ۳۰۰ هرتز) توسط سیم‌های برق و وسایل الکتریکی منزل القاء می‌شوند. رابطه‌ی این نوع از میدان­‌های الکترومغناطیس با افزایش ریسک سرطان خون در کودکان را می‌توان پذیرفت و باید این نوع از فرکانس‌ها را در دسته‌ی سرطان‌زا قرار داد. با این حال رابطه‌ای بین خستگی، سردرد یا حالت تهوع با فرکانس‌های خیلی پایین وجود ندارد. همچنین نمی‌توان رابطه‌ی این فرکانس‌ها را با توسعه‌ی دیگر سرطان‌ها نظیر سرطان پستان پذیرفت.

اگرچه در مورد رابطه‌ی میدان‌های الکترومغناطیس با بدن انسان پژوهش‌های زیادی صورت گرفته است و اطلاعاتی هر چند جزئی از تأثیر آن‌ها بر بدن داریم؛ اما می‌توان گفت از تأثیر این امواج بر محیط زیست هیچ نمی‌دانیم.



تاريخ : چهار شنبه 22 آذر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

آیفون ۱۰ که در بین سایر محصولات این غول تکنولوژی توجه بیشتری به خود جلب کرده‌ است، نحوه استفاده از دستگاه را تغییر داده‌ و اپل برای تسهیل استفاده از این گوشی، کانال ژست‌های حرکتی iOS را در یوتیوب راه‌اندازی کرده‌ است. با استفاده از این دستورهای حرکتی که زومیت به شما می‌آموزد، می‌توانید به یک کاربر حرفه‌ای آیفون ۱۰ تبدیل شوید.

 

فیس آیدی آیفون 10

نگاه دوباره فیس آی‌دی به چهره کاربر

اگر فیس‌آی‌دی به هر دلیلی نتوانست چهره شما را تشخیص دهد، می‌توانید کلید مجازی هوم را کمی بالا و سپس پایین بکشید تا فیس‌آی‌دی دوباره عمل کند.

 

فهمیدن درصد شارژ باتری

در تنظیمات iOS با رفتن به قسمت باتری می‌توان گزینه نمایش درصد باتری را فعال کرد؛ ولی در آیفون ۱۰ این امکان وجود ندارد. با این حال شما می‌توانید با پایین کشیدن سمت راست بریدگی، درصد باتری باقی‌مانده را در قسمت بالا و راست صفحه ببینید.

 

دستان کوچک به Reachability نیاز دارند

بسیاری از کاربران آیفون ۱۰ از قابلیت Reachability استفاده می‌کنند تا به آسانی بتوانند دستگاه را با یک دست کنترل کنند. مسیر فعال‌سازی این گزینه Settings>Accessibility>Reachability است.

پس‌از فعال‌سازی، به‌سادگی و با سوایپ به سمت پایین روی Gesture Bar، صفحه‌ی نمایش کاملا به سمت پایین کشیده می‌شود و کاربر تنها با یک دست می‌تواند به بالای صفحه دسترسی داشته‌باشد. با استفاده از Gesture Bar می‌توان روش قدیمی‌تر (دو مرتبه لمس کلید هوم) را جایگزین کرد.

 

آیفون ۱۰

روش دوم دسترسی به Reachability

از پایین صفحه به سمت بالا سوایپ کنید (درست مثل App Switcher) به محض این‌که پنجره برنامه فعال شد، خود را تا اندازه کارت App Switcher کوچک می‌کند، بدون برداشتن انگشت از روی صفحه، به سمت پایین سوایپ کنید تا حالت Reachability ظاهر شود (انجام این روش به کمی مهارت نیاز دارد).

 

تعویض سریع بین برنامه‌ها

برای برگشت به آخرین اپلیکیشن استفاده‌شده، پایین صفحه و در محدوده‌ی Indicator به راست سوایپ کنید و تا زمانی که Swiping انجام شود، به کشیدن ادامه دهید.

 

آیفون 10 اپل

نگاه آرامش‌بخش

آیا تاکنون به این نکته توجه کرده‌اید که در هنگام زنگ هشدار وقتی به آیفون ۱۰ نگاه می‌کنید صدای هشدار کم می‌شود؟

باورکردن این مطلب کمی سخت استِ اما کاملا حقیقت دارد و اپل این قابلیت را Attention Awareness Feature می‌نامد؛ البته با نگاه کردن به گوشی در هنگام تماس تلفنی نیز صدای زنگ تلفن کم می‌شود.

برای دسترسی به این ویژگی جالب آیفون ۱۰ می‌توان از مسیر Settings>General>Accessibility>Face ID & Attention آن را فعال یا غیر فعال کرد.

 

دکمه‌ی مجازی هوم

با استفاده از گزینه Assistive Touch در تنظیمات Accessibility می‌توان یک دکمه‌ی هوم مجازی ایجاد کرد. وقتی این دکمه را فعال می‌کنید، می‌توانید انتخاب کنید که در مقابل ۱ ضربه، ۲ ضربه، لمس طولانی یا لمس 3D چه عکس‌العملی نشان دهد. برای جلوگیری از سوختن صفحه‌ی نمایش، باید Idle Opacity را روی ۴۰ درصد یا کمتر تنظیم کنید.

 

آیفون 10 ایکس / iphone x

راز بزرگ قفل صفحه‌ی نمایش: 3D Touch

آیکون‌های چراغ قوه و دوربین که در آیفون ۱۰ (iPhone X) قفل‌شده مشاهده می‌کنید زینتی نیست بلکه کاملا کاربردی است. این آیکون‌ها با لمس عادی، لمس طولانی یا سوایپ کار نمی‌کنند.

 برای روشن کردن چراغ‌قوه باید آیکون آن را کمی محکم‌تر از حالت عادی فشار دهید؛ با این کار چراغ‌قوه روشن می‌شود و آیکون آن به رنگ سفید درمی‌آید، با تکرار این عمل چراغ‌قوه خاموش می‌شود.

برای باز کردن اپلیکیشن دوربین نیز می‌توان همین کار را انجام داد؛ ولی برای بستن آن باید Gesture Bar را به سمت بالا سوایپ کرد.

 

آیفون ۱۰

فیلم‌برداری 4K

شما با آیفون ۱۰ می‌توانید ویدیوها را با کیفیت 4K در ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کنید. برای دسترسی به این قابلیت باید درقسمت تنظیمات دوربین، Record Video را از 1080p در 30fps به 4K در 60fps تغییر دهید.

 

آیفون 10 / آیفون ایکس / iPhone X

برای مطالعه‌ی تمام مطالب مرتبط با گوشی‌های جدید اپل شامل مشخصات فنی، قیمت، تصاویر و ویدیوی نگاه نزدیک،
به صفحه‌‌های آیفون 10 / iPhone X یا آیفون 8 یا آیفون 8 پلاسمراجعه کنید.



تاريخ : چهار شنبه 22 آذر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

یکی از شرکت‌های پیشگام در عرصه‌ی حسگر بایومتریک، سیناپتیکس (Synaptics) است. این شرکت به‌تازگی اعلام کرده که موفق به تولید حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر شده است. این حسگر Clear ID FS9500 نام دارد و برای استفاده در گوشی‌های بدون حاشیه‌ طراحی شده است. با استفاده از این حسگر، تولیدکنندگان موبایل می‌توانند حسگر اثر انگشت را زیر صفحه نمایش کار بگذارند.

حسگر کلیر آیدی FS9500 به همان شکل و سرعتی که حسگرهای کنونی عمل می‌کنند کار می‌کند؛ اما این کار را از زیر صفحه‌نمایش انجام می‌دهد و می‌تواند در انواع و اقسام شرایط مثلا وقتی انگشت شما خیس، خشک یا سرد است عمل کند. این حسگر از سیستم کدنگاری AES استفاده می‌کند و گزینه‌های امنیتی متنوعی پیش روی تولیدکنندگان گوشی‌ هوشمند قرار می‌دهد. یکی از قابلیت‌های این حسگر این است که می‌توان آن را به اختیار خاموش و روشن کرد؛ بنابراین برخلاف سنسورهای کنونی، زمانی که به آن نیاز ندارید جایی روی بدنه‌ی گوشی اشغال نمی‌کند.

گلکسی اس 7 اج

پیش‌تر نمونه‌هایی از این نوع فناوری را مشاهده کرده بودیم؛ اما سیناپتیکس اولین شرکتی است که این نوع حسگر را به تولید انبوه رسانده و با پنج تولیدکننده‌ی برتر گوشی هوشمند وارد معامله شده است. از این اعلام سیناپتیکس به اضافه چند مورد دیگر، می‌توان نتیجه‌های خوبی گرفت. سیناپتیکس در مراسم معرفی این حسگر مشخصا از تقاضا و میل بازار به «نمایشگرهای اینفینیتی OLED و بدون حاشیه» صحبت کرده است. این عبارت دقیقا همانی است که سامسونگ در خصوص پرچم‌دارهای کنونی خود یعنی گلکسی اس ۸، اس ۸ پلاس و نوت ۸ استفاده کرده است.

فناوری حسگر اثر انگشت درون صفحه‌ای، سال ۲۰۱۸ به انواع گوشی‌ هوشمند راه پیدا خواهد کرد؛ اما با توجه به نکاتی که در بالا به آن‌ها اشاره‌ شد، بعید نیست که اولین گوشی هوشمندی که از این سنسور بهره می‌برد سامسونگ گلکسی اس ۹ باشد. با توجه به مسائلی که در خصوص محل قرارگیری حسگر اثر انگشت در گوشی‌های فعلی سامسونگ وجود دارد و وعده‌ای که سامسونگ در مورد ارتقاء سیستم اسکن مادون قرمز داده است، احتمال دارد شاهد حذف حسگر از روی بدنه‌ی اس ۹ نیز باشیم.

به هرحال، چیزی که از آن اطمینان داریم این است که به‍زودی یکی از تولیدکنندگان مطرح، این فناوری سیناپتیکس را در گوشی هوشمند خود استفاده خواهد کرد و نظر بسیاری از کاربران را به سمت خود جلب خواهد کرد.



تاريخ : چهار شنبه 22 آذر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نتیجه‌ی یک مطالعه نشان داد که کروموزوم‌های افراد با افزایش سن افراد، پیر می‌شوند و ژن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند. با بالا رفتن سن، علامت‌هاي پيري همچون موهاي خاکستري و چين و چروک روي پوست پديدار مي‌شوند. اما در واقع تغييرات ظريف‌تري در پشت صحنه‌ي اين تغييرات در بدن، در حال اتفاق افتادن است که موجب پيري مي‌شوند. اکنون دانشمندان کشف کرده‌اند که کروموزوم‌ها نيز همگام با افزايش سن پیر مي‌شوند.

منطقه‌ای از کروموزوم‌های کدکننده‌ي ژن‌هاي مرتبط با التهاب و مرگ سلول، در افراد سالخورده بازتر از افراد جوان است

کروموزوم‌هاي ما در واقع راهنماي ساخت ما هستند. آن‌ها هستند که تعيين مي‌کنند هر پروتئيني که ما براي زندگي نياز داريم، چگونه ساخته شود. کرموزوم‌ها ساختار دو رشته‌اي زنجير‌مانندي از ملکولي به نام DNA هستند و در هسته‌ی هر سلول بدن به‌صورت پيچ‌خورده قرار گرفته‌اند. برخي از بخش‌هاي اين زنجير حالت باز و شل دارند؛ درحالي‌که برخي بخش‌ها محکم هستند و توسط بخش‌هاي ديگر زنجيره پوشانده شده‌اند. اگر بخشي از اين زنجيره به‌شدت پيچ‌خورده باشد، دستگاه‌هاي سلولي به‌راحتي نمي‌توانند به DNA آن محل دسترسي پيدا کنند و فعال کردن ژن‌هايي که در آن بخش از زنجيره قرار گرفته‌اند، دشوار مي‌شود.

ساختار DNA دو رشته ای

تصويري از ساختار مارپيچ مضاعف DNA. چهار واحد ساختاري تشکيل‌دهنده‌ي آن (آدنين، تيمين، سيتوزين و گوانين) با رنگ‌هاي صورتي، نارنجي، بنفش و زرد نشان داده شده‌اند.

تحقيق جديد انجام‌شده توسط آزمايشگاه پزشکي ژنوميک جکسون و گروه بهداشت UConn، نشان مي‌دهد که کروموزوم‌هاي ما نيز مانند خودمان با افزايش سن، پير مي‌شوند؛ به اين صورت که برخي از قسمت‌هاي کروموزوم دچار پيچ‌خوردگي و دسترسي به DNA آن قسمت دشوار می‌شود. شايد اين بخش از DNA همان بخشي باشد که براي دفاع از بدن در برابر بيماري‌ها حياتي است.

جورج کوشل، مدير مرکز Uconn مي‌گويد:

در افراد جوان هزاران جايگاه باز در طول رشته وجود دارد که هميشه قابليت فعال شدن و ساختن پروتئين‌هاي مورد نياز دارند. ژن‌ها و مسيرهاي فيزيولوژيکي وجود دارند که در افراد جوان بسيار فعال هستند؛ ولي در افراد مسن به‌تدريج فعاليتشان کم مي‌شود. نسبت‌ بخش‌هايي از کروموزوم‌ها که باز هستند و بخش‌هايي که بسته‌اند، در افراد جوان نسبت به افراد سالخورده بسيار متفاوت است.

 

کوشل با همکاري دانشمندان ديگر مطالعه‌اي براي پيدا کردن مناطقي از کروموزوم‌ها که فعاليت خود را در اثر افزايش سن از دست مي‌دهند، انجام داد. حجم وسيع داده‌ها و پراکندگي آن‌ها موجب شد آن‌ها روش‌هاي تجزيه و تحليل جديدي به کار گيرند و بتوانند نتايج چشمگیری از اين اطلاعات به‌ دست آورند. همکاري گسترده بين محققان اين بخش‌ها، انجام چنين مطالعه‌ي پيچيده‌اي را ممکن ساخت.

جامعه مورد مطالعه شامل ۷۵ فرد سالم بين ۲۲ تا ۴۰ سال و ۲۶ فرد سالم ۶۵ سال و بالاتر بود. نمونه‌ی خون هر فرد گرفته شد و تيم تحقيق، سلول‌هاي ايمني را از خون آن‌ها جدا کرد. آن‌ها دنبال بررسي اين موضوع بودند که چگونه فعاليت ژن‌هاي سلول‌هاي ايمني تحت تأثير افزايش ژن تغيير مي‌کند.

نتيجه‌ي اين مطالعه، کشف تفاوت آشکاري بين افراد جوان و سالخورده بود؛ تفاوت جالبي که قبلا در تجزيه‌وتحليل ژنوم مشاهده نشده بود. مناطقي از کروموزوم‌ها که کدکننده‌ي ژن‌هايي هستند که موجب رشد و تمايز سلول‌هاي T مي‌شوند (سلول‌هايي که به بدن براي دفاع در برابر آنفلوآنزا و ساير عفونت‌هاي ويروسي و برخي از سرطان‌ها کمک مي‌کنند)، در افراد جوان بازتر از افراد مسن است. از سوي ديگر، مناطقي از کروموزوم‌ها که کدکننده‌ي ژن‌هاي مرتبط با مرگ سلول و التهاب سلول هستند، در افراد سالخورده بازتر از اين مناطق در افراد جوان است.



تاريخ : سه شنبه 21 آذر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

واژه صلاۀ، جمع آن صلوات به معنی نماز خواندن و درود و تحیّت است. صلّی الله علیه، یعنی خداوند بر او درود فرستاد، در «معجم الوسیط» هم صلا به معنای دعا است.

در «تفسیر جوان» آمده است كه: چنانچه صلوات به خدا نسبت داده شود، به معنی فرستادن رحمت است و هر گاه به فرشتگان و مؤمنان منسوب گردد؛ به معنی طلب رحمت است.

معنای صلوات فرستادن خداوند بر پیامبر(ص) چیست؟ یعنی وقتی ما می‌گوییم: «الّلهمّ صلّ علی محمّد و آل محمّد»، از خداوند خواسته‌ایم كه چه كاری بكند؟ مگر آنها در كمال مطلق نیستند؟

در قرآن كریم به مؤمنان دستور می‌دهد كه به پیامبر(ص) درود و سلام بفرستند: «انّ الله و ملائكه یصلّون علی النّبی یا ايّها الّذین امنوا صلّوا علیه و سلّموا تسلیما؛ خداوند و فرشتگان بر پیامبر(ص) درود می‌فرستند؛ ای كسانی كه ایمان آورده‌اید، بر او درود بفرستید و سلام گویید و تسلیم فرمانش باشید».

مقام پیامبر(ص) آن‌قدر والا است كه خدای سبحان و تمام فرشتگان بر او درود و سلام می‌فرستند و بهتر است مؤمنان هم در این آهنگ كلّی هم‌نوا و هماهنگ شوند.

علاوه بر آن، صلوات خدا به معنی فرستادن رحمت است و این گسترش دادن مقام معنوی پیامبر(ص) و آل پیامبر(ع) است و صلوات فرشتگان و مؤمنان به معنی طلب رحمت و مغفرت است و این هم خواستاری مقام و عظمت معنوی آنها است.

سنگین ترین عمل در ترازوی اعمال


قال أبو عبدِ الله أو أبو جعفر علیهما السلام:أثقَلُ ما یوضَعُ فی المیزانِ یومَ القیامةِ، الصَّلاةُ علی مُحمَّدٍ وَ(علی) أهلِ بِیتِه.
حضرت باقر و یا حضرت صادق علیهما السلام میفرمایند:
سنگینترین عملی كه روز قیامت در ترازوی اعمال قرار داده میشود، صلوات بر محمد و اهلبیت گرامی ایشان علیهم السلام است.

چرا حضرت ابراهیم خلیل الله شد؟


قالَ مُولانا عَلی بنُ مُحَمَّدٍ الهادی علیه السلام:
إنّما اتَّخَذَ اللهُ إبراهیمَ خلیلاً لِكَثْرَةِ صَلاتِهِ علی محمّدٍ وأهلِ بیتهِ صلواتُ اللهِ عَلَیهم.
حضرت امام هادی علیه السلام فرمودند:
خدای متعال حضرت ابراهیم (عَلَی نَبِینا وآلهِ وعلیه السلامُ) را دوست و خلیل خود انتخاب کرد، به خاطر آنکه ایشان بر محمد و اهل بیت گرامیش علیهم السلام بسیار صلوات میفرستاد.

بخیل واقعی

عَنِ الحُسِینِ بنِ عَلِیٍّ علیه السلام عَن جَدِّهِ رَسولِ اللهِ صَلَّی اللهُ علیه وآله:
البَخِیلُ حَقّاً مَنْ ذَُكِرْتُ عندَه فَلَمْ یصَلِّ عَلَی.
امام حسین علیه السلام از رسول خدا صَلَی اللهُ علیه و آله نقل کردهاند که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند:
بخیل واقعی كسی است كه نام مرا بشنود ولی بر من صلوات نفرستد.

صلوات با صدای بلند

قالَ رَسولُ اللهِ صَلَّی اللهُ علیه وآله:
إرفَعُوا أصواتَكُم بالصَّلاةِ عَلَی؛ فَإنَّها تَذْهَبُ بِالنِّفاقِ.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
با صدای بلند بر من صلوات فرستید؛ زیرا كه نفاق و دورویی را بر طرف میكند.

فضیلت نوشتن صلوات

قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّی اللهُ علیهِ وَآلِه:
مَنْ صَلّی عَلَی فی كتابٍ، لَمْ تَزَل الملائِكَةُ تَستَغفِرُ لَه مادامَ اسمِی فی ذلكَ الكتابِِ.
پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
كسی كه در نوشتهای صلوات بر من را بنویسد، تا زمانی كه نام من در آن نوشته باشد فرشتگان برای او استغفار میكنند.

 

چهل حدیث در فضیلت صلوات

جفاکارترین فرد

قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّی اللهُ علیهِ وَآلهِ:
أجفَی النّاسُ رَجلٌ ذُكِرْتُ بَینَ یدَیهِ فَلَمْ یصَلِّ عَلَی.
پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
جفاکارترینِ افراد کسی است كه نام من را بشنود و بر من صلوات نفرستد.

 

دعا را با صلوات آغاز كنید

قال الصّادقُ علیه السلام:
إذا دعا أحَدُكُم فَلْیبْدَأ باِلصَّلاةِ علی النَّبی صَلی اللهُ علیه وآلهِ؛ فإنَّ الصَّلاةَ علی النَّبی صَلی اللهُ علیه وآله مَقْبُولَةٌ وَلَمْ یكُن اللهُ لِیقْبَلَ بَعضَ الدُّعاءِ وَیرُدَّ بَعضاً.

حضرت صادق علیه السلام فرمودند:
هرگاه كسی از شما دست به دعا برداشت، پس دعایش را با صلوات آغاز نماید؛ زیرا صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و آله دعایی پذیرفته شده است و خدای متعال برتر از آن است که بخشی از دعا را قبول کرده و بخش دیگر از آن را ردّ نماید.

رهایی از آتش جهنم

قالَ مُولانا الصّادقُ علیه السلام لصباحِ بنِ سَیابِة:
ألا أعَلِّمُكَ شَیئاً یقِی اللهُ بهِ وَجْهَكَ مِن حَرِّ جَهَنَّمَ؟ قالَ، قلتُ: بَلی، قالَ: قُلْ بَعدَ الفَجْرِ:أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ مائةَ مَرَّةٍ یقَی اللهُ به وَجْهَكَ مِنْ حَرِّ جَهَنَّمَ.
حضرت صادق علیه السلام به صَباح بن سیّابِه فرمودند:
آیا میخواهی به تو دعایی بیاموزم كه خدای متعال به بركت آن، چهره تو را از حرارتِ آتش جهنم نگه دارد؟ صَباح گوید: به حضرت عرض کردم: آری. حضرت فرمودند: بعد از سپیدهدم صد مرتبه بگو: أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ خداوند به بركت این ذکر، تو را از آتش جهنم حفظ خواهد کرد.

اثر صلوات با اخلاص

قال الصّادقُ علیه السَّلام:
مَنْ صَلَّی عَلی النَّبی وَآلِه مَرَّةً واحِدَةً بِنِیةٍٍٍٍٍ وَ إخْلاصٍ مِنْ قَلبِهِ قَضَی اللهُ لَه مائَةَ حاجَةٍ؛ منها ثلاثونَ للدُّنیا وَسَبْعُونَ للآخِرَةِ .
حضرت صادق علیه السلام فرمودند:
كسی كه یك مرتبه با نیت [پاك و پسندیده] و با اخلاص کامل صلوات بر پیامبر و خاندان گرامیشان بفرستد، خدای متعال یکصد حاجت او را برآورده میكند: سی حاجت از حوائج دنیا، و هفتاد حاجت از حوائج آخرتش را.

صلوات خدا بر فرستنده صلوات

عَن الصَّادقِ علیه السلام عن النَّبی صَلَّی الله علیه وآله:
مَنْ صَلَّی عَلَی صَلَّی اللهُ علیهِ وَمَلائِكَتُهُ ، وَمَنْ شَاءَ فَلْیقِلَّ وَمَنْ شَاءَ فَلْیكْثِرْ .
حضرت صادق علیه السلام از رسول گرامی صلّی الله علیه وآله روایت کردهاند:
هر كسی كه بر من صلوات فرستد، خداوند متعال و ملائكه بر او درود و رحمت میفرستند (پس) هر كه میخواهد كم، و هر كه میخواهد بسیار صلوات بفرستد.

صلوات، دور کننده شیاطین

قالَ النَّبیُّ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَآلِهِ:
إنَّ الشَّیطانَ اثنانِ: شَیطانُ الجِنِّ وَ یُبَعَّدُ بـ لاحُولَ وَلاقُوَّۀَ إلاّ بِاللهِ العَلِّی العَظِیمِ، وَشِیطانُ الإنْسِ وَیُبَعَّدُ بِالصَّلاۀِ عَلیَ النَّبیِّ وَآلِهِ.
رسول خدا صلوات الله علیه و آله فرمودند:
شیاطین دو گروهاند؛ شیاطین جنّی که با ذکر لاحُولَ وَلاقُوَّۀ إلاّ بِاللهِ العَلِّی العَظِیمِ رانده میشوند، و شیاطین انسی که با صلوات بر محمّد و آل محمّد [شر و آزارشان] از شخص دور میشود.

نادانی و خسران در ترک صلوات

عن الصّادقِ علیه السلام:
إذا ذُکِرَ النَّبیُّ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَآلِهِ فَأکْثِرُوا الصَّلاۀَ علیهِ، فَإنَّهُ مَنْ صَلَّی عَلی النَّبیِّ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَآلِهِ صَلاۀً واحِدَۀً صَلَّی اللهُ عَلیهِ ألفَ صَلاۀٍ فِی أَلْفِ صَفٍّ مِن المَلائِکَۀِ، وَلَمْ یَبْقَ شَیءٌ مِمَّا خَلَقَهُ اللهُ إلاّ صَلَّی عَلی العَبدِ لِصَلاۀِ اللهِ عَلیهِ وَصلاۀِ مَلائِکَتِه،ِ فَمَنْ لَمْ یَرغَبْ فِی هذا فَهُوَ جاهِلٌ مَغْرورٌ، قَد بَرِﺉَ اللهُ مِنهُ وَرَسولُهُ وَأهلُ بِیتهِ.
حضرت صادق علیه السلام فرمودند:
چون نام پیغمبر برده شود، بسیار بر او صلوات بفرستید؛ زیرا هر که یک مرتبه بر پیامبر صلوات بفرستد خدای متعال هزار مرتبه به همراه هزار گروه از ملائکه بر او درود میفرستد و هیچ مخلوقی از آفریدههای الهی باقی نمیماند مگر آنکه – به خاطر صلواتِ خدا و ملائکه - بر آن بنده صلوات میفرستد،[حال] پس اگر کسی در فرستادنِ صلواتِ با این فضیلت میل و رغبتی پیدا نکند، او شخصی نادان و فریب خورده(ی شیطان) بوده، و خدا و رسول و اهل بیت رسولش از چنین شخصی بیزارند.

مجلس بدون صلوات، مجلس حسرت و پشیمانی

قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَآلِهِ:
ما مِنْ قومٍ اجْتَمَعُوا فی مَجلِسٍ فَلَمْ یَذْکُروا اسْمَ اللهِ عَزَّوَجَلَّ وَلَمْ یُصَلُّوا عَلَی نَبِیِّهِم إلاّ کانَ ذلکَ المَجلِسُ حَسْرَۀً وَ وَبالاً عَلَیْهم.
رسول خدا صلوات الله علیه و آله فرمودند:
هر عدهّای که در مکانی جمع شوند و خدا را یاد نکنند و بر پیامبرشان درود و صلوات نفرستند، آن مجلس مایه حسرت و پشیمانیشان (در قیامت) خواهد شد.

بهترین عمل در روز جمعه

عَن مُولانا الصّادقِ علیه السلام:
ما مِنْ عَمَلٍ أفْضَلَ یومَ الجُمُعَۀِ مِن الصَّلاۀِ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِهِ.
امام صادق علیه السلام فرمودند:
هیچ عملی در روز جمعه برتر و با فضیلتتر از صلوات بر محمّد و آل محمّد نمیباشد.

دیدار امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف

عَن الصّادقِ علیه السلام:
مَنْ قالَ بَعْدَ صَلاۀِ الظُّهرِ وَ صَلاۀِ الفَجْرِ فی الجُمُعَۀِ وَ غِیرِها ألّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُم لَمْ یَمُتْ حَتّی یُدْرِکَ القائمَ المَهدِّی علیه السلام.
امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند:
هر که بعد از نماز صبح و ظهر (در روز جمعه و در سایر ایّام هفته) بگوید: ألّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُم نمیمیرد تا آنکه حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف را درک کند.

صلوات سببِ آمرزش گناهان

قالَ رَسولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَآلِهِ:
مَنْ صَلَّی عَلَیَّ کُلَّ یُومٍ ثَلاثَ مَرّاتٍ وَفِی کُلِّ لَیْلَۀٍ ثَلاثَ مَرّاتٍ حُبّاً لِی وَشُوقَاً إلَِیَّ کانَ حَقّاً عَلی اللهِ عَزَّوَجَلَّ أنْ یَغْفِرَ لَه ذُنُوبَه تِلکَ اللیلۀَ وَذلکَ الیومَ.
پیامبر اسلام صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَ آلِهِ فرمودند:
هر که از روی محبت و دوستی نسبت به من، هر روز سه مرتبه و هر شب سه مرتبه صلوات فرستد، خداوند بر خود لازم نموده است که از گناهان آن شب و روز او درگذرد.

 

چهل حدیث در فضیلت صلوات

 

عافیت به برکت صلوات

قالَ النَّبیُّ الأعْظَمُ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَآلِهِ:
مَنْ صَلَّی عَلَیَّ مَرَّۀً فَتَحَ اللهُ عَلیهِ باباً مِن العافِیَۀِ
پیامبر بزرگوار اسلام صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَ آلِهِ فرمودند:
هر که یک مرتبه بر من صلوات فرستد، حقتعالی دری از سلامتی و عافیت [دین و دنیا] را بر وی بگشاید.

صلوات هنگام بوئیدن گُلهای معطر

عَنْ مالِک [بن أعیُن] الجُهَنِی، ناوَلْتُ أبا عَبدِاللهِ شِیئاً مِن الرَّیاحِینِ فَأخَذَهُ وَشَمَّهُ وَ وَضَعَهُ عَلی عَینَیهِ، ثُمَّ قالَ: مَنْ تَناوَلَ رَیحانَۀً فَشَمَّها وَوَضَعَها عَلی عَینَیهِ ثُمَّ قالَ: ألّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ لَمْ تَقَعْ علی الأرضِ حَتیّّ یُغْفرَ لَه
مالک (بن أعین) جُهَنِی میگوید:
گلی را به حضرت صادق علیه السلام تقدیم کردم. حضرت آن را گرفته، بوئیدند و بر دیدگانشان نهادند، آن گاه فرمودند: هر گاه کسی گُلی را بگیرد و آن را ببوید و بر چشمانش بنهد و بگوید: ألّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ پیش از آن که آن گل را بر زمین قرار گیرد، گناهانش آمرزیده میشود.

 

پایان سخن با صلوات

قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَآلِهِ:
مَنْ کانَ آخِرُ کَلامِهِ الصَّلاۀَ عَلَیَّ وَعَلی عَلِیٍّ دَخَلَ الجَنَّۀَ
پیامبر اسلام صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَ آلِهِ فرمودند:
هر کسی که پایانِ گفتارش صلوات بر من و علی بن أبی طالب علیهما السلام باشد داخل بهشت خواهد شد.

بهترین دعا در خانه خدا

قالَ عبدُ السّلامِ بنُ نُعیمٍ لِمُولانا الصّادقِ علیه السلام:
إنّی دَخَلتُ البیتَ وَلَمْ یحضُرْنی شَیءٌ مِن الدُّعاءِ إلاِّ الصَّلاةُ عَلی مُحمَّدٍ وَآلِ مُحمَّدٍ، فقالَ: أما إنَّهُ لَمْ یخرُجْ أحَدٌ بِأفضَلَ مِمّا خَرَجْتَ به.
عبد السلام بن نعیم به حضرت صادق علیه السلام عرض کرد:
به داخل كعبه رفتم و دعایی به خاطرم نیامد جز صلوات بر محمّد و آل محمّد، حضرت فرمودند: بدان که هیچ کس عملی برتر و با فضیلتتر از عمل تو را انجام نداده است.

استجابت دعا به برکت صلوات

عَن النَّبیِّ وَ أمیرِالمُؤمِنینَ وَ الصَّادقِ علیهم السلام:
کُلُّ دُعاءٍ (یُدْعیِ اللهَ عَزَّوَجَلَّ بهِ) مَحجُوبٌ عَن السَّماءِ حَتیّ یُصَلِّی علی مُحمَّدٍ وَآلِ مُحمَّدٍ.
از پیامبر اکرم و حضرت امیر مؤمنان و امام صادق علیهم السلام نقل شده است:
هر دعایی که خدای متعال با آن خوانده شود، بالا نمیرود مگر آنکه بر محمّد و آل محمّد صلوات فرستاده شود.

صلوات در شب و روز جمعه

عن مُولانا الصَّادقِ علیه السلام:
إذا کانَتْ عَشِیَّةُ الخَمیِسِ وَلیَلةُ الجُمُعَةِ نَزَلَتْ مَلائِکَةٌ مِن السَّماءِ مَعها أقلامُ الذَّهَبِ وَصُحُفُ الفِضِّةِ، لایَکتُبونَ (عَشِیَّةَ الخَمیِسِ وََلیَلَةَ الجُمعَةِ إلی أنْ تَغیِبَ الشَّمسُ) إلاّ الصَّلاةََ عَلی النَّبِیِّ وَآلِهِ. 
حضرت صادق علیه السلام فرمودند:
از شامگاه پنجشنبه و شب جمعه، فرشتگانی با قلمهایی از طلا و لوحهایی از نقره، از آسمان به سوی زمین میآیند و تا غروبِ روز جمعهِ ثواب هیچ عملی را نمینویسند به جز صلوات بر محمّد و آل محمّد علیهم السلام.

صلوات زینت دعا

عن الصّادقِ علیه السلام عن النَّبیِّ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَآلِهِ:
إجْعَلوُنِی فِی أوّلِ الدُّعاءِ وَ فِی آخِرِهِ وَ فِی وَسَطِهِ.
حضرت صادق علیه السلام از رسول خدا صلوات الله علیه و آله روایت کردهاند:
مرا در ابتداء و آخر و در میان دعاهایتان یاد کنید و بر من صلوات بفرستید.


بشارت جبریل به رسول خدا صلی الله علیه وآله

قالَ رَسولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَآلِهِ بَعْدَ أنْ سَجَدَ سَجْدَۀً طَویلۀً:
لَقِینِی جِبرئیلَ فَبَشَّرَنِی، قَالَ: إنَّ اللهَ عَزَّوَجَّلَ یَقُولُ: مَنْ صَلَّی عَلَیکَ صَلَّیْتُ عَلَیهِ وَمَنْ سَلَّمَ عَلَیکَ سَلَّمْتُ عَلَیهِ، فَسَجَدْتُ لِذلِکَ.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله پس از سجدهای طولانی فرمودند:
جبرئیل مرا ملاقات کرد و بشارتم داد که حقتعالی فرموده است: هر که بر تو صلوات فرستد من بر او صلوات میفرستم، و هر که بر تو سلام کند من بر او سلام میکنم؛ و من بخاطر این موهبت الهی سجده کردم.


سه فائده برای صلوات

عَن النَّبیِّ صَلَّی اللهُ علیهِ وَآلِهِ:
صَلاتُکُم عَلَیَّ مُجَوِّزَۀٌ لِدُعاءِکُم، وَمَرْضاۀٌ لِرَبِّکُم، وَزَکاتٌ لأعمالکم (لِأبدانِکُمْ).
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
صلوات شما سبب استجابت دعا، رضایت و خشنودی پروردگار و پاکیزگی اعمالتان میشود.


روشنائیِ قبر، صراط و بهشت به برکت صلوات

قالَ النبی صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَ آلِهِ:
أکْثِرُوا الصَّلاۀَ عَلَیَّ فَإنَّ الصَّلاۀَ عَلَیَّ نُورٌ فِی القَبرِ، وَنورٌ عَلَی الصِّراطِ، وَنورٌ فِی الجَنَّۀِ
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
بر من بسیار صلوات فرستید؛ زیرا صلوات بر من نوری است در قبر، و نوری است بر صراط، و نوری است در بهشت.

 

چهل حدیث در فضیلت صلوات

بهترین عمل در روز جمعه

سَألَ حَمّادُ بنُ عیسی عَن أبی عبد ِاللهِ عَن أفْضَلِ الأعمالِ یَومَ الجُمْعَۀِ، قالَ علیه السلام:
الصَّلاۀُ علی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ مائۀَ مَرَّۀٍ بَعدَ العَصرِ وَما زِدْتَ فَهُو أفْضَلْ.
حمّاد بن عیسی از حضرت صادق علیه السلام نسبت به بهترین عمل در روز جمعه پرسید؟حضرت فرمودند:
فرستادن یکصد مرتبه صلوات بر محمّد و آل محمّد بعد از عصر، و هر چه بیشتر صلوات بفرستی فضیلت آن بیشتر میگردد.

ذکر فرشتگان حاملِ عرش

بَعْدَ أنْ لمَْ تَقْدِر الملائِکَۀُ لِحَمْلِ العَرشِ، قالَ اللهُ تعالی لَهم:
أُعَلَِّمُکُمْ کَلِماتٍ تَقُولونَها یَخِفُّ بِها عَلَیکُمْ، قالوُا: وَما هِی یا ربّنا؟ قالَ: تَقُولُونَ:بِسْمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ وَلاحولَ وَلاقُوَّۀَ إلاّ باللهِ العَلِیِّ العَظِیمِ وَصَلَّی اللهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطیِّبینَ فَقالوها فَحَمَلُوهُ
آنگاه که ملائکه در حملِ عرش الهی عاجز ماندند، خدای متعال به آنان فرمود:
دعا و ذکری به شما میآموزم که به برکت آن بتوانید عرش را حمل کنید. ملائکه پرسیدند: آن چه ذکری است؟ خطاب رسید که بگویید:
بِسْمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ وَلاحولَ وَلاقُوَّۀَ إلاّ باللهِ العَلِیِّ العَظِیمِ وَصَلَّی اللهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطیِّبینَ، آن گاه توانستند عرش را حمل کردند.

درود هفتاد هزار فرشته بر گوینده صلوات

قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلیه وَآلِه :
جائَنِی جِبْرِئیِلُ وَقالَ: إنَّه لایُصَلِّی عَلَیْکَ أحَدٌ إلاّ وَیُصَلَّی عَلیهِ سَبعُونَ ألفَ مَلَکٍ وَمَنْ صَلَّی عَلیهِ سَبْعُونَ ألفَ مَلَکٍ، کانَ مِنْ أهلِ الجَنَّۀِ.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
جبرئیل نزد من آمد و عرض کرد: کسی نیست که بر شما صلوات بفرستد مگر آن که هفتاد هزار فرشته بر او صلوات میفرستند، و هر که هفتاد هزار فرشته بر او صلوات فرستد از اهل بهشت خواهد بود.

نزدیکترین فرد به پیامبردر رستاخیز

قالَ رَسولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلیه وَآلِهِ:
أولَی النّاسِ بِی یَومَ القِیامَۀِ أکْثَرُهُمْ عَلَیَّ صَلاۀً (فِی دارِ الدُّنیا)
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
نزدیکترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند.


ثواب صلوات قابل شمارش نیست

فِی لَیلَۀ المِعراجِ بَعدَ أنْ رَأی النَّبیُّ مَلَکاً یُحاسِبُ عَدَدَ قَطَراتِ المَطَرِ، قالَ المَلَکُ لَه صَلَّی اللهُ علیهِ وَآلِه:
یا رَسُولَ اللهِ، حَسابٌ لاأقْدِرُ عَلیهِ بِما عِندیِ مِن الحِفظِ وَالتَّذَکُّرِ وَالأیدِی وَالأصابِعِ، فقالَ: أیُّ حِسابٍ هُو؟
فَقالَ: قُومٌ مِنْ أُمَّتِکَ یَحْضُرُونَ مَجْمَعاً فَیُذْکَرُ اسْمُکَ عِندَهُم فَیُصَلُّونَ عَلَیکَ، فأنا لاأقْدِرُ عَلی حَصْرِ ثَوابِهِم.
در شب معراج، پیامبر صلی الله علیه و آله فرشتهای را دیدند که مقدارِ قطرات باران را محاسبه میکرد، آن فرشته عرض کرد: ای رسول خدا، حساب و شمارشی است که من با تمامِ توانِ خود، نمیتوانم آن را شمارش کنم.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: آن چه حسابی است!؟
فرشته گفت: هر گاه گروهی از امّت شما در جایی جمع شوند و پس از شنیدن نامتان بر شما صلوات فرستند، من از محاسبه ثوابِ آنان عاجزم.


صلوات سبب یادآوری

عَن مَولانا الحَسنِ بنِ عَلیٍّ علیهما السلام:
إنَّ قَلبَ الرَّجُلِ فِی حُقٍَّ وَ عَلی الحُقِّ طَبَقٌ، فَإنْ صَلَّی الرَّجُلُ عِندَ ذلکَ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحمَّدٍ صَلاۀً تامَّۀً اِنْکَشَفَ ذلکَ الطَّبَقُ عَنْ ذلِکَ الحُقِّ فَأضاءَ القَلْبُ وَذَکَرَ الرَّجُلُ ما کانَ نَسِیَ، وَإنْ هُوَ لَمْ یُصَلِّ عَلی مُحمَّدٍ وَآلِ مُحمَّدٍ أو نَقَصَ مِن الصَّلاۀِ عَلَیهِم إنْطَبَقَ ذلکَ الطَّبَقُ عَلَی ذلکَ الحُقِّ فأظْلَمَ القَلْبُ وَنَسِیَ ما کانَ ذَکَرَهُ.
حضرت مجتبی علیه السلام فرمودند:
قلب انسان درون حفره و ظرفی است و بر روی آن پرده و سرپوشی میباشد، هرگاه که شخصی بر محمّد و آل محمّد صلوات تام و کاملی فرستد، آن پرده کنار رفته و قلب وی روشن میگردد و شخص آن چه را که فراموش کرده است را به خاطر میآورد. امّا اگر وی صلوات نفرستد و یا صلواتِ ناقص بفرستد، آن سرپوش بر رویِ قلبش باقی مانده و قلب وی تاریک میماند و آن چیزی را که در خاطر داشته است را فراموش میکند.


فضیلت صلوات از زبان دوبهشتی

عَنَ ابْنِ عَبَّاسٍ، قَالَ النَّبِیُّ صَلَّی اللهُ عَلیه وَآلهِ:
رَأَیْتُ البارحَۀَ عَمِّی حَمْزَةَ بْنَ عَبْدِ الْمُطَّلِبِ وَأخِی جَعْفَرَ بْنَ أبِی طالِبٍ وَبَیْنَ أَیْدِیهِما طَبَقٌ مِنْ نَبِقٍ فَأکَلَا سَاعَةً فَتَحَوَّلَ النَّبِقُ عِنَباً، فَأَکَلَا سَاعَةً فَتَحَوَّلَ الْعِنَبُ لَهُمَا رُطَباً، فَأَکَلَا سَاعَةً فَدَنَوْتُ مِنْهُمَا وَقُلْتُ: بِأَبِی أَنْتُمَا، أیَّ الْأَعْمَالِ وَجَدْتُما أَفْضَلَ؟ قَالَا: فَدَیْنَاکَ بِالْآبَاءِ وَالْأُمَّهَاتِ، وَجَدْنَا أَفْضَلَ الْأَعْمَالِ الصَّلَاةَ عَلَیْکَ، وَسَقْیَ الْمَاء، وَحُبَّ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ علیه السلام.
ابن عباس از پیامبر اکرم صلی الله و علیه و آله نقل میکند که پیامبر بعد از نماز صبح به اصحابشان فرمودند:
شب گذشته عمویم حمزه و برادرم جعفر بن اَبى طالب را در خواب دیدم. نزد آنان طبقى بود از میوه درخت سِدر. پس از آنکه مدتی از آن خوردند، آن میوه تبدیل به انگور شد. مقداری دیگر از آن خوردند و آن انگور تبدیل به رطب(خرماى تازه) شد. پس از آنکه مقداری از آن خوردند، نزدیک آنها رفتم و گفتم: فدای شما، چه عملی را بهتر از بقیه اعمال یافتید؟ گفتند: پدر و مادرمان فدای تو باشد، ما بهترین عمل را صلوات بر تو، نوشاندن آب به دیگران و دوستى على بن ابى طالب علیه السلام یافتیم.

صلوات بر پیامبران

عَنْ مُعاوِیَۀِ بنِ عَمّارِ قالَ: ذَکَرْتُ عِندَ أبِی عَبدِاللهِ الصَّادقِ علیه السلام بَعْضَ الأنبیاءِ فَصَلَّیْتُ عَلیهِ، فَقالَ:
إذا ذُکِرَ أحَدٌ مِن الأنبیاءِ فَابدَأ بِالصَّلاۀِ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِهِ ثُمَّ عَلیِهِ. (صَلَّی اللهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ عَلی جَمِیعِ الأنبیاءِ) .
معاویه بن عمّار گوید : نزد حضرت صادق علیه السلام نام یکی از پیامبران را بردم و بر آن پیامبر صلوات فرستادم، آن گاه حضرت صادق علیه السلام به من فرمودند:
هر گاه نام یکی از پیامبران به میان آمد ابتداء بر پیامبر خاتم و سپس بر آن پیامبر درود بفرست. (صَلَّی اللهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ عَلی جَمِیعِ الأنبیاءِ).

گریه، صلوات نوزادان

قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّی اللهُ علیهِ وَآلهِ:
لاتَضرِبُوا أطفالَکُمْ علی بُکائِهِم؛ فَإنَّ بُکاءَهُم أربعةَ أشهُرٍ شهادۀُ أن لاإله إلاّاللهُ، وأربعةَ أشهُرٍ الصَّلاةُ عَلَی النَّبیِّ وآلهِ، وأربعةَ أشهرٍ الدُّعاءُ لِوالدِیهِ.
نوزادانتان را به خاطر گریههایشان نزنید؛زیرا گریه آنان در چهار ماه اوّل شهادت به یگانگی خدای متعال، در چهار ماه بعد صلوات بر پیامبر و خاندان گرامی آن حضرت، و در چهار ماه دیگر دعا برای پدر و مادرشان میباشد.

 

چهل حدیث در فضیلت صلوات

برآورده شدن حاجات

قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَ آلِهِ:
مَنْ قالَ ثَلاثَ مَرّاتٍ: ألّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ قَضَی اللهُ حاجَتَه
پیامبر گرامی اسلام صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَ آلِهِ فرمودند:
هر کسی که سه مرتبه بگوید ألّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ خدای متعال حاجت او را برآورده میکند.

صلوات بین نماز ظهر و عصر

عن الصادق علیه السلام:
الصَّلاۀُ علی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحمَّدٍ فِیما بَینَ الظُّهرِ وَالعَصْرِ تَعْدِلُ سَبعیِنَ رکعۀً (حِجَّۀً).[52]
حضرت صادق علیه السلام فرمودند:
فرستادن صلوات بین نماز ظهر و عصر برابر است با هفتاد رکعت نماز مستحبی(و یا هفتاد حج).

فضیلت صلوات در ماه مبارک رمضان

قالَ رسولُ اللهِ صَلَّی اللهُ علیهِ وآله فی فضیلةِ شهر رمضانَ:
مَنْ أکثَرَ فِیهِ مِن الصَّلاةِ عَلَیَّ ثَقَّّلَ اللهُ مِیزانَهُ یَومَ تَخِفُّ المَوازینَ.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در فضیلت ماه مبارک رمضان فرمودند:
هر کس که در این ماه بر من زیاد صلوات فرستد، خدای متعال کفّه حسنات او را سنگین میکند در آن روزی که کفّه حسنات همه سَبک و خالی باشد.

صلوات برابر تسبیح، تهلیل، تکبیر

عن أبی الحَسنِ الرِّضا علیه السلام:
الصَّلاۀُ علی مُحَمَّدٍ وَآلِهِ تَعْدِلُ عِنْدَ اللهِ عَزَّوَجَلَّ التَّسبیِحَ وَالتَّهلِیلَ وَالتَّکبِیرَ.
حضرت رضا علیه السلام فرمودند:
صلوات بر محمد و آل محمد علیهم السلام نزد خدای عزوجل برابر است با تسبیح(ذکر سُبحانَ اللهِ) و تهلیل(ذکر لا إلهَ إلاّ اللهُ) و تکبیر(ذکر أللهُ أکبرُ).


صلوات بر حضرت زهراء سلام الله علیها

عن مولاتِنا فاطِمَۀَ الزهراءِ: قالتْ: قالَ لِی رَسُولُ اللهِ صَلَّی اللهُ علیه وَآلِه:
یا فاطِمَۀُ، مَنْ صَلَّی عَلَیکِ غَفَرَ اللهُ لَه وَألْحَقَهُ بِی حَیْثُ کُنْتُ مِن الجَنَّۀِ.
ای فاطمه، هر که بر تو صلوات فرستد خداوند او را میبخشد و در هر جایی از بهشت که من باشم او را به من ملحق خواهد کرد.



تاريخ : سه شنبه 21 آذر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

فیروز نادری، دانشمند ایرانی-آمریکایی هوافضا است که به مدت ۳۰ سال در سازمان هوایی ناسا مشغول به کار بوده است. او در مدت فعالیت خود، در بخش‌های مختلف این سازمان مسئولیت‌های فنی و اجرایی بر عهده داشت. تمرکز اصلی فعالیت‌های نادری در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا (JPL) بود. او در این آزمایشگاه در بسیاری از پروژه‌های بزرگ رباتیک فضایی آمریکا شرکت کرد. او همچنین مدیر کل اکتشافات منظومه‌ی شمسی در این سازمان بود.

فیروز نادری در سال ۲۰۱۶ از ناسا بازنشسته شد و اکنون به‌عنوان مشاور مدیریت با این سازمان و استارتاپ‌های نوپا همکاری می‌کند. او همچنین به‌عنوان سخنران در همایش‌های علمی شرکت می‌کند.

تولد و تحصیل

فیروز نادری در پنجم فروردین سال ۱۳۲۵ در شیراز به دنیا آمد. او تحصیلات ابتدایی را در شهر محل تولد خود به پایان رساند و برای تحصیل در مقطع دبیرستان به تهران آمد. والدینش او را به مدرسه‌ی ایتالیایی شبانه‌روزی دون بوسکو (Don Bosco) فرستادند. پس از دوره‌ی متوسطه، نادری برای تحصیل در دانشگاه به آمریکا رفت. او مدرک کارشناسی خود را در سال ۱۹۷۲ در رشته‌ی مهندسی برق از دانشگاه ایالتی آیووا دریافت کرد.

 

پس از دریافت مدرک کارشناسی، فیروز نادری دو سال در سانتا باربارا به‌عنوان مهندس مشغول به کار بود. نادری تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به اتمام رساند و مدرک دکترای خود را در سال ۱۹۷۶ از این دانشگاه دریافت کرد.

نادری پس از اتمام تحصیلات به مدت دو سال و برای گذراندن خدمت سربازی به ایران بازگشت. او ضمن گذراندن دوران سربازی، در مرکز سنجش از دور ایران نیز مشغول به کار بود. نادری در سال ۱۳۵۷ ایران را برای همیشه به مقصد آمریکا ترک کرد.

استخدام در ناسا

نادری به محض بازگشت به آمریکا، در سازمان فضایی ناسا به‌عنوان مهندس سیستم مشغول به کار شد. شروع فعالیت او در ناسا، سپتامبر سال ۱۹۷۹ و در آزمایشگاه پیش‌رانش جت (JPL) این سازمان بود. این مرکز تحقیقاتی در پاسادینا کالیفرنیا واقع است. مأموریت اصلی جی‌پی‌ال، تحقیقات در مورد طراحی و ساخت پرتابه‌های بی‌سرنشین به مسافت‌های دور مانند خارج از منظومه‌ی شمسی است. از دیگر ایرانیانی که در این آزمایشگاه مشغول بوده‌اند می‌توان به بابک فردوسی و شهید مصطفی چمران اشاره کرد.

فیروز نادری

فعالیت فیروز نادری در آزمایشگاه جی‌پی‌ال به مدت ۳۰ سال ادامه پیدا کرد و او در این مدت پست‌های مختلفی از مهندس سیستم تا مسئول توسعه‌ی فناوری، مدیر پروژه و برنامه‌ی سیستم‌های ارتباطی ماهواره‌ای، مدیر آزمایشات مطالعه‌ی زمین از راه دور، مدیر آزمایش‌های فیزیک نجومی و مدیر سیستم‌های سیاره‌ای را بر عهده داشت.

پروفسور نادری به مدت ۳۰ سال در آزمایشگاه JPL مشغول به کار بود

اولین تجربه‌های کاری فیروز نادری در ناسا، مربوط به طراحی سیستمی بر پایه‌ی ارتباطات ماهواره‌ای بود که پوشش تلفن همراه را در کل آمریکا ایجاد کند. او برای انجام این پروژه به مدت دو سال در میانه‌های دهه‌ی ۱۹۸۰ در مرکز مدیریت ناسا مشغول به کار شد. نتایج کار او و تیم همراهش با نام سیستم ارتباطات ماهواره‌ای پیشرفته (ACTS) شناخته می‌شود. این سیستم، پیشگام سیستم‌های ماهواره‌ای چندموجی پیشرفته‌ی امروزی است.

پس از اتمام پروژه‌ی ماهواره‌ای، نادری به آزمایشگاه جی‌پی‌ال بازگشت و در آنجا به‌عنوان مدیر در پروژه‌ی Scatterometer مشغول به کار شد. اهداف این پروژه، اندازه‌گیری‌ راداری فضایی روی بادهای اقیانوسی بود که در پیش‌بینی وضعیت آب و هوا کاربرد داشت. نادری به خاطر عملکرد عالی در مدیریت این پروژه، مفتخر به دریافت جایزه‌ی رهبری برجسته از ناسا شد. پس از این پروژه، فیروز نادری در پروژه‌ی بلندپروازانه‌ی ناسا برای پیدا کردن سیاره‌های شبیه به زمین در دیگر منظومه‌های سیاره‌ای مشارکت کرد. نام این پروژه Origins بود.

مدیریت پروژه‌ی اکتشاف مریخ

mars rover

فیروز نادری در آوریل سال ۲۰۰۰ به‌عنوان مدیر برنامه‌ی پروژه‌ی اکتشاف مریخ سازمان فضایی ناسا انتخاب شد. ناسا در سال ۱۹۹۹ دو شکست بزرگ در این پروژه متحمل شده بود که اخبار آن به‌صورت گسترده و عمومی منتشر شد و وجهه‌ی این سازمان را مخدوش کرد. نادری با در دست گرفتن مدیریت برنامه‌های این پروژه،‌ مجموعه‌ای از برنامه‌های منظم علمی، فنی و عملیاتی را برنامه‌ریزی کرد که با پیروی از آن‌ها، سازمان فضایی توانست هر دو سال یک فضاپیما به مریخ پرتاب کند.

پروفسور فیروز نادری به مدت پنج سال در سمت مدیریت پروژه‌ی اکتشاف مریخ باقی ماند. در مدت مدیریت او، کاوشگرهای Rovers، spirit و Opportunity با موفقیت به سطح این سیاره رسیدند. در خلال سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲، تعداد ۶ پروژه‌ی موفق متوالی توسط سازمان ناسا اجرا شد. چهار کاوشگر در سطح این سیاره فرود آمدند و دو ماهواره نیز در مدار آن قرار گرفتند. تمامی این موفقیت‌ها، حاصل تلاش و برنامه‌ریزی دقیق نادری در سال ۲۰۰۰ بود. او به خاطر مدیریت عالی در پروژه‌ی اکتشاف مریخ، بالاترین نشان افتخاری ناسا یعنی «مدال خدمات برجسته‌ی ناسا» را دریافت کرد.

معاون اول جی‌پی‌ال

jpl

پس از پروژه‌ی اکتشاف مریخ، نادری به‌عنوان معاون اول آزمایشگاه جی‌پی‌ال منصوب شد. مسئولیت او در آزمایشگاه، تعیین استراتژی و روش اجرای پروژه‌ها بود. او به‌عنوان معاون وظیفه‌ی نظارت بر خرید شرکت‌ها توسط آزمایشگاه و برنامه‌ریزی استراتژیک را بر عهده داشت. نادری در دوران معاونت خود مرکز نوآوری را در این آزمایشگاه تأسیس کرد. این مرکز، یک اکوسیستم استارتاپی داخلی است که به‌منظور ساخت شتاب‌دهنده و انکوباتور در سیلیکون ولی تأسیس شده است. در مدت ۶ سال فعالیت در این مرکز، نادری توانست سرمایه‌ای حدود ۱۰۰ میلیون دلار برای شناسایی و به بلوغ رساندن فناوری‌های نوپا جذب کند. عموم پروژه‌هایی که جذب سرمایه داشتند، پتانسیل رشد و تبدیل به پروژه‌های بزرگ فضایی داشتند.

مدیر پروژه‌ی اکتشاف منظومه‌ی شمسی

نادری در پنج سال آخر فعالیت در جی‌پی‌ال، مدیر پروژه‌ی اکتشاف منظومه‌ی شمسی بود. او در این پروژه مسئولیت‌های متعددی از جمله مدیریت فضاپیمای کاسینی به سیاره‌ی زحل، مدیریت پروژه‌ی Dawn در سیارک‌های Vesta و Ceres و مدیریت پروژه‌ی Juno در سیاره‌ی مشتری را بر عهده داشت. از دیگر مسئولیت‌های او می‌توان به برنامه‌ریزی طراحی و ساخت اولین هلی‌کوپتر مریخی و پروژه‌ی مولتی‌میلیارد دلاری اکتشاف قمر اروپا در مدار سیاره‌ی مشتری اشاره کرد.

بازنشستگی

پروفسور فیروز نادری پس از ۳۶ سال فعالیت در ناسا در فوریه‌ی سال ۲۰۱۶ بازنشسته شد. در یک مهمانی که به افتخار او برگزار شد، سیارک 1989 EL1 به افتخار این دانشمند بزرگ، 5515 Naderi نامیده شد. این سیارک توسط ستاره‌شناس آمریکایی، الئانور اف هلین در آزمایشگاه پالومار سن‌دیگو و در سال ۱۹۸۹ کشف شده است. مساحت این سیارک ۱۰ کیلومتر است و هر ۵.۲ ساعت یک دور به دور خودش می‌چرخد و هر ۴.۴ سال زمینی، یک دور به دور خورشید می‌گردد. نادری در مورد این سیارک گفته بود: «خوشبختانه این سیارک به زمین برخورد نخواهد کرد!»

فیروز نادری

نادری پس از بازنشستگی از ناسا به‌عنوان مشاور در ناسا و استارتاپ‌های نوپا فعالیت می‌کند. او یک سخنران نیز هست و علاوه بر آن، به‌عنوان مربی برای پرورش رهبران آینده در انجمن ایرانی-آمریکایی فعالیت می‌کند. نادری در دانشگاه‌های مختلفی مثل آکسفورد، استنفورد، برکلی، ام‌آی‌تی، یو‌سی‌ال‌ای، تورنتو، ویرجینیا تک، بریتیش کلمبیا و بسیاری دانشگاه‌های معتبر دیگر، سخنرانی‌های آموزشی و انگیزشی متعددی برگزار کرده است. پروفسور نادری دوره‌های آموزشی مدیریت نیز در دانشگاه استنفورد برگزار کرده است.

نادری هویت ایرانی-آمریکایی خود را دو بخش جدانشدنی می‌داند

این نابغه‌ی ایرانی-آمریکایی پس از بازنشستگی در فعالیت‌های غیر انتفاعی و خیرخواهانه نیز فعالیت دارد. از سازمان‌های غیرانتفاعی که نادری در آن‌ها فعالیت دارد می‌توان به اتحادیه روابط عمومی آمریکایی‌های ایرانی‌تبار (PAAIA)، بنیاد حفظ کودکان در مدارس (KCIS)، انجمن بین‌المللی کودکان سرطانی (ISCC) و دانشنامه‌ی ایرانیکا اشاره کرد.

پروفسور نادری در یکی از مصاحبه‌های اخیر در پاسخ به اینکه پس از ۵۰ سال زندگی در آمریکا، خود را بیشتر آمریکایی می‌داند یا ایرانی، گفت:

ایرانی بودن بخشی از تاریخ من و آمریکایی بودن بخشی از هویت من است. این دو خصوصیت مانند زرده و سفیده‌ی تخم مرغی که مخلوط شده باشند، قابل جدا شدن نیستند. آمریکا کشور من و ایران سرزمین مادر‌ی‌ام است. من از این که ریشه‌هایم در سرزمینی با فرهنگ و تاریخ غنی شکل گرفته خوشحالم و همچنین از اینکه در میان ملتی جوان در آمریکا زندگی می‌کنم، به خودم می‌بالم. ملتی که من روی شانه‌های آن ایستاده و توانسته‌ام به ستاره‌ها دست پیدا کنم.

پروفسور نادری در هشتاد و نهمین مراسم اسکار که سال ۲۰۱۷ در آمریکا برگزار شد،‌ به همراه انوشه انصاری، جایزه‌ی بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان را به نیابت از اصغر فرهادی دریافت کرد. کارگردان ایرانی به خاطر سیاست‌های ضد مهاجرتی دونالد ترامپ، در مراسم حضور نداشت.

فیروز نادری

پروفسور نادری عموما در اخبار رسانه‌های سیاسی حضور پررنگی ندارد؛ اما چندی پیش خبری منتسب به او منتشر شد که صحبت‌هایی خطاب به رئیس جمهور ایالات متحده‌‌ی آمریکا بیان کرده است. در این صحبت‌ها، نادری با لحنی تند از اقدامات ضد مهاجرتی ترامپ انتقاد کرده و ایرانیان شاغل در سازمان فضایی ناسا را ۴۳ درصد عنوان کرده بود. البته مدتی بعد، فیروز نادری در حساب شخصی‌اش در فیسبوک تمامی این صحبت را تکذیب کرد و گفت اگرچه با سیاست‌های ترامپ کاملا مخالف است؛ اما این لحن صحبت و آمارهای ارائه‌شده در خبرها، کذب است.



تاريخ : سه شنبه 21 آذر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

دستور ترامپ به ناسا

سازمان فضایی آمریکا(ناسا) امروز سیاست جدیدی را از سوی رئیس جمهور این کشور دریافت کرد و این سیاست بازگشت آمریکا به کره ماه است.

 به نقل از گیزمگ، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به ناسا دستور داد بر ماموریت فضایی سفر به کره ماه تمرکز کنند تا فضانوردان ایالات متحده آمریکا بار دیگر به ماه بروند.

امروز در مراسمی در کاخ سفید، رئیس جمهور "رهنمود سیاست فضایی کاخ سفید 1" را به امضا رساند که ناسا را به سمت همکاری با شرکای تجاری و بین‌المللی برای ارسال فضانوردان آمریکایی به ایستگاه فضایی به عنوان اولین گام و سپس رفتن به مریخ و فراتر از آن سوق می‌دهد.

امضای این دستورالعمل تغییر دیگری در سیاست فضایی آمریکا است که به دنبال به دست آوردن دوباره موفقیت برنامه متمرکز آپولو در دهه 1960 است.

در دهه‌های اخیر، تلاش‌های پروازی فضایی ناسا با مجموعه‌ای از شروع‌های نادرست، اهمال و تغییرات ناگهانی با تغییر هر دولت مواجه شده است. این دستورالعمل علاوه بر تعیین اهداف جدید، درخواست ردیف بودجه سال 2019 ناسا را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.

ترامپ در ماه ژوئیه شورای ملی فضایی را توسط انتصاب "مایکل پنس"، معاون رئیس جمهور، برای مشاوره و اجرای سیاست‌های ابلاغی رئیس جمهور در زمینه مطالعات زمین و اکتشافات اعماق فضا احیا کرد.

این شورا در سال 1993 پس از بحث و مجادلات طولانی در دولت جورج دبلیو بوش منحل شده بود.

با توجه به این دستورالعمل جدید، مدیر ناسا یک برنامه نوآورانه و پایدار اکتشاف را با همکاری شرکای تجاری و بین‌المللی برای توسعه انسانی در منظومه شمسی و بازگرداندن دانش و فرصت‌های جدید به زمین هدایت خواهد کرد.

این مراسم با حضور نمایندگان کنگره و شورای ملی فضایی برگزار شد. "باز آلدرین"، دومین مردی که قدم به ماه گذاشت، سناتور "هریسون اشمیت"، آخرین فضانوردی که طی ماموریت آپولو 17 ماه را ترک کرد، "پگی ویتسون" که رکورددار حضور در فضا است و "کریستینا کخ"، عضو گروه فضانوردان ایالات متحده آمریکا در سال 2013 از مهمانان این مراسم بودند.

ترامپ گفت: رهنمودی که من امروز امضا می‌کنم، برنامه فضایی آمریکا را روی اکتشاف و کاوش انسانی متمرکز خواهد کرد. این نخستین گام در بازگشت فضانوردان آمریکایی به ماه از سال 1972، برای کشف و استفاده طولانی مدت است.

ترامپ در پی تشکیک‌هایی که نسبت به برنامه فضایی آپولو و حضور آمریکا در کره ماه صورت گرفته است، تاکید کرد: این بار ما نه تنها پرچم کشورمان را در ماه به اهتزاز درمی‌آوریم و رد پایمان را به جا می‌گذاریم، بلکه یک پایگاه هم برای ماموریت نهایی به مریخ و شاید روزی به بسیاری از جهان‌های بالاتر احداث خواهیم کرد.



تاريخ : سه شنبه 21 آذر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ما در زمان نسبتا کوتاهمان در سیاره‌ی زمین، کارهای زیادی انجام داده‌ایم. ما انسان را به ماه فرستاد‌یم؛ تلسکوپ‌های قوی ساختیم تا با آن‌ها دورترین نقاط کیهان را مشاهده کنیم؛ و حتی ربات‌هایی به مریخ فرستادیم. بعضی از سازمان‌ها حتی درصدد کشف حقیقت‌های بیشتری هستند. آژانس فضایی اروپا و ناسا، پژوهش‌هایی به نام جست‌وجوی هوش‌فرازمینی (SETI) را آغاز کرده‌اند تا بفهمند آیا ما در این گیتی پنهاور تنها هستیم یا خیر. در حال حاضر پروژه‌هایی درحال بررسی زندگی هوشمند در سایر ستاره‌ها هستند؛ ولی بعد از دهه‌ها بررسی، هنوز به نتیجه‌ی خاصی نرسیده‌اند.

پارادوکسی که باعث آغاز همه چیز شد

 

منظومه‌ی شمسی ما بسیار کهن است. البته دانشمندان هنوز سن واقعی آن را به‌طور دقیق نمی‌دانند. سرنخ‌هایی که از شهاب‌سنگ‌ها به‌ دست آمده است، عمری حدود ۵ میلیارد سال را نشان می‌دهد. با اینکه هنوز سفر بین‌ستاره‌ای رؤیایی دور از دسترس است؛ ولی فناوری جدید هرساله ما را به بررسی سیگنال‌های رسیده از سیارات و ستاره‌های دیگرنزدیک‌تر می‌کند. میزان شناسایی دنیا و سیستم‌های ستاره‌ای ناشناخته‌ در حال افزایش است و ما روزبه‌روز با چیزهای جدیدتر و ناشناخته‌تری آشنا می‌شویم؛ اما هیچ‌کدام از این روش‌ها و فناوری‌های جدید تا به حال نشانه‌ای از وجود هوش‌ فرازمینی به ما نداده است.

با توجه به اندازه و قدمت سیاره‌ی ما، به نظر می‌رسد که باید با آن‌ها تماس برقرار کنیم؛ که البته نمی‌توانیم.

حیات فرازمینی

در اوایل قرن بیستم، فیزیکدانی به نام انریکو فرمی این سؤال برایش پیش آمد که: چرا ما تاکنون نتوانسته‌ایم افراد فرازمینی را پیدا کنیم؟ (یا چرا آن‌ها نتوانسته‌اند ما را پیدا کنند؟) این سؤال او بعدا به پارادوکس فرمی یا سکوت بزرگمعروف شد. دانشمندان تا به حال پاسخ‌های زیادی به این سؤال داده‌اند که اکنون به چندتای آن‌ها می‌پردازیم:

 فیلتر عظیم

اگر فرض را بر این بگیریم که موجودات بیگانه حتما وجود دارند، می‌توانیم به تئوری فیلتر عظیم بپردازیم. طبق این تئوری، سدی وجود دارد که مانع ارتباط ما با بیگانگان می‌شود و از سفرهای بین‌ستاره‌ای جلوگیری می‌کند. این مانع و سد به‌ نام فیلتر عظیم شناخته می‌شود. فلیتر عظیم، نوعی نیرو است که از سفر یا ارتباط بین‌‌ ستاره‌ای جلوگیری می‌کند.

اگر این تئوری درست باشد، دو دلیل اصلی وجود دارد که نشان می‌دهد چرا ما نتوانسته‌ایم ارتباط برقرار کنیم: اول اینکه جوامع قبل از اینکه به پیشرفت کافی برای کشف کیهان و سفر بین‌ ستاره‌ای برسند، خودشان را نابود می‌کنند و این کار با توجه به فناوری ممکن نیست و دوم اینکه این کار اصلا کار جذابی نیست.

بر اساس گفته‌های کارشناسان، درصد احتمال وجود فیلتر از درصد احتمال وجود بیگانگان بیشتر است. این نکته توسط رابین هنسون، پژوهشگری از مرکز آینده‌ی انسان در دانشگاه آکسفورد، مورد بررسی قرار گرفت:

تاکنون هیچ تمدن بیگانه‌ای وارد منظومه شمسی ما و حتی منظومه‌های نزدیک به ما نشده است. بنابراین از میان میلیارد‌ها میلیارد ستاره که در دنیا وجود دارند، هیچکدام هنوز به سطح دانش ما نرسیده‌اند. این اطلاعات نشان می‌دهد که یک فیلتر عظیم بین موضوع مرگ که امری طبیعی‌ است و پیشرفت و افزایش عمر وجود دارد.

از آنجایی که ما نمی‌توانیم از وجود بیگانگان مطمئن شویم یا اینکه منظومه‌ی شمسی را برای این کار ترک کنیم، این سؤال مطرح می‌شود که چه چیزهایی مانع ما برای این‌ کار می‌شوند؟ هنسون در این مورد می‌نویسد:

هرچه تکامل ما برای رسیدن به مرحله کنونی آسان بود، احتمالا به‌همین میزان شانس‌های آینده ما کمرنگ‌تر می‌شود.

به عبارت دیگر، هرچه عمر کیهان به سمت جلو حرکت می‌کند، احتمالات هم بیشتر می‌شوند: ممکن است با یک تحول عظیم، تمام زندگی‌ها از بین بروند یا ممکن است فناوری آنقدر پیشرفت کند که دیگر محدودیتی وجود نداشته باشد.

مزاحم بیگانگان نشوید!

فرضیه دیگری نیز وجود دارد که می‌گوید بیگانگان وجود دارند، ولی غیرفعال‌اند. این فرضیه که به فرضیه تابستان‌خوابی(Aestivation) معروف است، توسط پژوهشگران مرکز آینده‌ی انسان در دانشگاه آکسفورد و رصدخانه‌ی نجوم بلگراد مطرح شده است. تابستان‌خوابی یعنی اینکه بیگانگان برای مدتی طولانی در حالت بدون فعالیت هستند؛ چیزی شبیه به خواب زمستانی خرس‌ها یا فرورفتن قورباغه‌ها در گل‌ولای موقع جریان آب داغ.

طبق این نظریه که در مجله‌ی انجمن بین‌المللی بریتانیا در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، بیگانگان در خواب زمستانی به سر می‌برند تا شرایط زندگی برای آن‌ها فراهم شود. پژوهشگران معتقدند که قوانین ترمودینامیک مستقیما بر فناوری‌های محاسباتی تأثیر می‌گذارند و آن‌ها را محدود می‌کنند. برای اینکه این فناوری‌ها به‌خوبی کار کنند باید خنک شوند. خلق و ساخت فناوری‌های پیشرفته و خنک‌ نگه داشتن آن‌ها کار بسیار سختی است. بنابراین بیگانگان فعلا خاموش و بی‌فعالیت هستند تا زمانی که کیهان خنک شود.

اما استخراج اطلاعات در مورد تمدن‌های بیگانه آن هم به‌وسیله‌ی مدل‌های تقریبا ناکامل ما کاری پیچیده است. اگر بیگانگان راهی برای مسائل مربوط به ترمودینامیک پیدا کنند چه می‌شود؟ اگر عوامل مهم‌تر دیگری در این مسئله نقش داشته باشند، چه می‌شود؟ اگر حامیان این تئوری در مورد رابطه‌ی بین ترمودینامیک و فناوری اشتباه کرده باشند، نظریه‌ی خواب‌ تابستانی ناقص خواهد شد و شاید دلایل دیگری در مورد بیگانگان صدق کند.

 گلوگاه گایانی

طبق این تئوری، زندگی به شرایط محیطی خاصی نیاز دارد که در همه جا متفاوت است و شبیه به یکدیگر نیست. اخترزیست‌شناسان در دانشگاه ملی استرالیا توضیحی برای پارادوکس فرمی در سال ۲۰۱۶ ارائه دادند. این پژوهشگران نوشتند:

از نظر کیهان‌شناسی، انقراض پدیده‌ای است که برای اکثر زندگی‌هایی که در سیارات دیگر جریان دارند، یک فرض از پیش تعیین‌شده و اتفاقی حتمی است؛ زیرا سیاره‌ای که موجودات در آن زندگی می‌کنند باید برای زندگی آن‌ها مناسب باشد، ولی با تغییرات ناگهانی به‌وجود‌آمده به دلیل اثرات گازهای گلخانه‌ای، زندگی آن‌ها دست‌خوش تغییراتی می‌شود و به احتمال زیاد آن‌ها خیلی زود منقرض می‌شوند و دیگر نمی‌توانند پیشرفت کنند.  

گلوگاه گایانی

برای اینکه زندگی بیگانگان برای مدت طولانی جریان داشته باشد، باید بتواند با شرایط گوناگون که دائما در حال تغییر هستند کنار بیاید. زندگی بیگانگان شبیه به سوار شدن روی یک گاو نر وحشی است که هر لحظه امکان دارد شما را پایین بیندازد. از نظر پژوهشگران، تنها سیاره‌ی زمین است که می‌تواند جایی مناسب برای حیات به‌ مدت طولانی باشد.

گیر افتاده در اقیانوس‌های عمیق

در سال ۲۰۱۵ بود که فضاپیمای نیوهورایزن ناسا بعد از یک دهه سفر، سرانجام به سیاره پلوتون رسید. وقتی این فضاپیما به پلوتون رسید و سطح پوشیده از یخ آن‌ها را به ما نشان داد، این سؤال مطرح شد که آیا اقیانوس‌هایی در زیر این یخ‌ها وجود دارند؟ این سؤالات سیاره پلوتون را به لیست سیاراتی اضافه کرد که فرض می‌شد در آن‌ها نیز اقیانوس‌هایی در زیر سنگ و یخ قرار دارند (مثل قمرهای زحل: قمر اروپا، قمر کالیستو، قمر انسلادوس و قمر گانیمید؛ و همچنین قمر تایتان از سیاره مشتری).

این فرضیه که اقیانوس‌هایی در سیارات دیگر وجود دارند، برای بعضی‌ها این سؤال را مطرح کرد که آیا زندگی در این اقیانوس‌ها جریان دارد یا خیر. آلن استرن، پژوهشگر اصلی نیوهورایزن، یکی از این افراد است. از آنجایی که این اقیانوس‌ها اکوسیستم پایدارتری نسبت به جریان‌های سطحی دارند، تغییراتی مثل جذرومد و پراکندگی در آن‌ها در مدت‌زمان طولانی‌تری اتفاق می‌افتد. همچنین یک پوسته‌ی بسیار زمخت و قوی از زندگی داخل اقیانوس‌ها در برابر تغییرات شدید اقلیمی و گازهای کشنده موجود در سطح، محافظت می‌کند. استرن به سایت Space.com چنین گفت:

اثرات ابرنواخترها، شراره‌های خورشیدی، اثرات مداری، مگنتوسفر و اتمسفر سمی، هیچ تأثیری روی این اقیانوس‌ها نمی‌گذارد.

هر نوع زندگی و حیاتی که در این اقیانوس‌های عمیق جریان داشته باشد باید از مانعی عبور کند تا بتواند به سایر حیات‌ها در سیارات دیگر دسترسی پیدا کند. این مانع در واقع همان پوسته‌ی ضخیم و محافظ اقیانوس‌ها است؛ این امر هم تقریبا غیر ممکن است. در نتیجه نباید منتظر نشانه‌هایی از طرف آن‌ها باشیم.  

سیگنال‌های گمشده

تقریبا ۸۰ سال است که ما از تکنولوژی رادیویی برای یافتن سیگنال‌های زندگی بیگانگان استفاده می‌کنیم. مجموعه Allen Telescope Array که در ۴۷۰ کیلومتری شمال‌ شرقی سان‌فرانسیسکو قرار دارد، یکی از بزرگ‌ترین‌ها در نوع خود از سال ۲۰۰۷ است که با داشتن ۴۲ دیش، آماده‌ی دریافت هرنوع سیگنال رادیویی در آسمان است.

اما سؤال اینجا است که اگر بیگانگان از همین نوع فرکانس برای ارتباط برقرار کردن استفاده نکنند، چه می‌شود؟ ممکن است فرکانس‌هایی که آن‌ها برای ما می‌فرستند به‌راحتی از کنار ما عبور کنند؛ چراکه ما از روش صحیحی برای دریافت آن‌ها استفاده نمی‌کنیم.

سیگنال های گم شده

به‌جای استفاده از دیش برای دریافت سیگنال‌های رادیویی، دانکان فورگان از دانشگاه سن‌اندروس اسکاتلند پیشنهاد داد یک شبکه‌ی ارتباطی کهکشانی ایجاد کنیم. همانطور که ما در رانندگی با نور بالا به همدیگر علامت می‌دهیم، باید از سایه‌ی زمین وقتی جلوی خورشید قرار می‌گیرد برای فرستادن پیام به سایر نقاط کیهان استفاده کنیم. فورگان پیشنهاد کرد که از لیرزهایی قوی برای فرستادن پیام‌های کدبندی شده استفاده کنیم و این پیام‌ها را هنگام عبور از جلوی خورشید بفرستیم. فورگان به نیو ساینتیست گفت:

اگر بخواهید با کسی در سیارات دیگر ارتباط برقرار کنید، موانع زیادی مثل گردوغبار، ستاره‌ها و چاله‌های فضایی سر راه شما قرار دارند. بنابراین شما می‌توانید از این شبکه استفاده کنید. همچنین تمدن‌های بیگانه می‌توانند از همین روش برای ارتباط برقرار کردن استفاده کنند تا پیام‌های بین کهکشانی ما و آن‌ها دیگر در فضا گم نشوند.

صبر ما کم است

ما تنها حدود یک قرن است که در تلاش برای یافتن بیگانگان هستیم و این زمان نسبت به عمر دنیا و کیهان زمان بسیار کوتاهی است. ایوان سولومونیدس، یک اخترفیزیکدان دانشگاه کرنل، معتقد است حدود ۱۵۰۰ سال دیگر ما در مورد بیگانگان چیزهایی خواهیم شنید.

سولومونیدس در مقاله‌ای برای جامعه‌ی اخترشناسی آمریکا، به بررسی احتمال یافتن زندگی در جای دیگر می‌پردازد:

طبق پیش‌بینی‌های ما، کمتر از یک درصد کهکشان تا به حال کشف شده است و برای اینکه نشانه‌ای دریافت کنیم، باید حدودا نصف ستاره‌ها و سیارات را کشف کرده باشیم.

او معتقد است که ما قبل از آگاهی یافتن از بیگانگان، حدود نصف کهکشان راه‌ شیری را کشف خواهیم کرد و از آنجایی که شناخت زیادی از کهکشان‌های همسایه خود نداریم، این روند به‌طول خواهد انجامید.

سولومونیدس در مورد مدب ۱۵۰۰ سال گفت:

اینکه ما می‌گوییم ۱۵۰۰ سال دیگر، بدین معنا نیست که لزومی در مورد حتمی بودن آن وجود داشته باشد. ما تنها معتقدیم که اگر چیزی وجود داشته باشد، احتمالا ما تا ۱۵۰۰ سال دیگر نشانه‌هایی از آن دریافت خواهیم کرد.



تاريخ : سه شنبه 21 آذر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اکنون در دنیایی زندگی می‌کنیم که روزانه رکوردهای بسیاری به جا گذاشته می‌شود و هر روز بر سیل فناوری‌ها و نوآوری‌های واردشده به زندگی انسان‌ها افزوده می‌شود. روز یا هفته‌ای نیست که خبری از اطراف جهان درباره‌ی اختراع جدید یا نوآوری تازه منتشر نشود. خودروسازها هم با پیشرفت فناوری هم‌قدم هستند و در نمایشگاه‌های خودرو معمولا آخرین فناوری‌ها به نمایش گذاشته می‌شوند تا به مرور زمان در خودروهای آینده وارد بازار مصرف شوند.

تصور کنید که برای گذران اوقات فراغت تصمیم به مسافرت دارید و در این سفر به نقاشی‌های دوران کودکی سفر می‌کنید؛ داخل خودرویی قرار دارید که با سرعتی بالا ولی بدون سروصدا پیش می‌راند و از خیابان‌های نقاشی‌هایتان به‌سرعت عبور می‌کنید. در داخل اتاق خودرو صدای کنسرت مورد علاقه‌ی شما پخش می‌شود و مانیتورهای بزرگی در اطرافتان قرار دارند که شبیه یک سینمای خانگی هستند. در اوج راحتی به مقصد می‌رسید و  احساس خستگی نمی‌کنید؛ چنین سفری واقعا سرگرم‌کننده و لذت‌بخش است البته اگر در شرایط واقعی امکان داشته باشد.

سیمبیوز   خودران

 

آیا چنین چیزی امکان دارد؟ رنو این‌طور فکر می‌کند و چنین طرحی را برای آینده دنبال می‌کند. در همین راستا خودروساز فرانسوی، قصد دارد تا اواخر سال جاری میلادی نسخه‌ی نمایشی خودروی مفهومی سیمبیوز (symbioz) را عرضه کند.

پس از معرفی خودروی تخیلی و پیشگویانه برای سال ۲۰۳۰، با استفاده از ایده‌ی خلاقانه‌ی خودرویی با ساختار خانه در نمایشگاه خودروی فرانکفورت ۲۰۱۷ در شهریورماه امسال، رنو از تولید نسخه‌ی نمایشی و پروتوتایپ خودروی مفهومی سیمبیوز 2 خبر می‌دهد. مدلی خودران که به‌طور مستقل حرکت می‌کند و احتمالا تا سال ۲۰۲۳، می‌توان رانندگی با آن را تجربه کرد.

سیمبیوز خودران

هم‌اکنون آزمایش‌های خیابانی نسخه‌ی نمایشی خودروی مفهومی رنو سیمبیوز در جریان است و به رنو این فرصت را می‌دهد که در شرایط واقعی یک خودروی خودران، الکتریکی و متصل را به نمایش بگذارد. نتیجه‌ی نهایی این طرح، سبک زندگی جدیدی است که در داخل کابین خودرو استفاده خواهد شد و گویای ایده‌های جدیدی برای زندگی نسل‌های آینده خواهد بود.

در خودروی مفهومی رنو سیمبیوز، راننده می‌تواند حالت سواری خودران را انتخاب کند و از زمان مسافرت برای پرداختن به دیگر کارهای مورد علاقه بهره ببرد. خودرو در طی سفر به کمک حسگرهای چندمنظوره شخصی‌سازی می‌شود و فضای کابین خودرو برای راحتی سرنشینان در هر حالت سواری می‌تواند تغییر کند؛ چنین خودرویی می‌تواند فضای دلچسب و شخصی برای سرنشین فراهم کند و در این میان امکان رانندگی و لذت سواری نیز در نظر گرفته شده است.

 

دانلود

در خودروی مفهومی رنو سیمبیوز از سه حالت رانندگی و سه تجربه یا پیکربندی متفاوت استفاده خواهد شد که به کمک سیستم مولتی اکسپرینس رنو ۳.۰ و یک مدل ارتقاءیافته از سیستم چندحسی پیشرفته انجام می‌شود:

حالت سنتی

در شرایط استاندارد، حالت سنتی استفاده می‌شود؛ سرنشین از تجربه‌ی رانندگی خودروی شخصی بهره می‌برد و کارکردهای این حالت مانند خودروهای معمولی کنونی است. در این شرایط تنظیمات خودران استفاده نمی‌شود و فقط برای تسهیل امکانات و راحتی سرنشین، هنگام رسیدن به مقصد به‌ کار گرفته می‌شوند.

حالت پویا (دینامیک)

در این حالت احساس رانندگی افزایش می‌یابد و سواری دارای جنب و جوش بیشتری است؛ تنظیمات صندلی‌ها نیز به سرنشینان کمک می‌کند از رانندگی لذت بیشتری ببرند و احساس هیجان بیشتری کنند. واکنش پیشرانه و تنظیمات فرمان و شاسی خودرو، همگی در این حالت به‌صورت دینامیک کنترل می‌شوند.

حالت اضافه

در حالت اضافه فاصله‌ی بین پیشرانه و اتاق به نحوی بهینه می‌شود که امکان راحتی و جنب و جوش بیشتری برای سرنشین فراهم شود. هنگامی که این حالت فعال شود، فرمان و داشبورد به‌صورت مکانیکی ۱۲ سانتی‌متر به عقب برمی‌گردد. این حالت با فشار دادن آرم رنو روی فرمان انتخاب می‌شود که مانند یک هولوگرام در وسط فرمان روشن است. در حالت اضافه راننده می‌تواند سه پیکربندی سازگار با سلیقه‌ی خود برای دست‌یابی به آرامش و راحتی بیشتر انتخاب کند.


رنو سیمبیوز/ renault symbioz

پیکربندی «تنها در خانه» با جمع کردن فرمان و داشبورد و استفاده از فضای بیشتر اتاق به کمک پلت‌فرم خودرو و بهینه‌سازی موتورهای الکتریکی روی چرخ‌ها امکان‌پذیر است؛ سیستم خودران کنترل و هدایت خودرو را بر عهده دارد و سرنشینان هیچ‌گونه دخالتی در کار خودرو انجام نمی‌دهند. در خودرو کنسول مرکزی یا محل قرارگیری جعبه‌دنده و سیستم انتقال قدرت وجود ندارد که به همین علت، فضای بیشتری برای قرارگیری صندلی‌ها و راحتی سرنشینان در اختیار قرار می‌گیرد.

پیکربندی «راحتی (ریلکسیشن)» به راننده اجازه می‌دهد صندلی را عقب بکشد و پاها را دراز کند و به استراحت بپردازد. در چنین شرایطی سیستم خودران کنترل خودرو را بر عهده دارد؛ ولی برای افزایش جذابیت و سرگرمی به کمک واقعیت مجازی، راننده می‌تواند با استفاده از فرمان و نمایشگری که روبه‌رویش قرار دارد به رانندگی مجازی در مسیرهای دلخواه بپردازد؛ این فناوری که توسط شرکت یوبی‌سافت (Ubisoft) توسعه یافته است، هیچ گونه تداخلی با سیستم خودران ندارد و بیشتر جنبه‌ی بازی و سرگرمی برای جلوگیری از خستگی سرنشین دارد.

در پیکربندی «اتاق نشیمن»، فضای اتاق خودرو مانند اتاق نشیمن خانه تغییر می‌کند و صندلی‌ها به‌آسانی می‌توانند به اطراف حرکت کنند؛ دسته‌های صندلی به‌طور خودکار پایین می‌آیند و صندلی‌ها برای تسهیل مکالمه با دیگر سرنشینان به هر طرف (تا حد معینی) کشانده می‌شوند. در این پیکربندی نیز تجربه‌ی رانندگی با واقعیت مجازی توسعه داده‌شده توسط یوبی‌سافت در دسترس است که به لذت سفر و افزایش راحتی کمک می‌کند. تجربه‌ی رانندگی با واقعیت مجازی این امکان را فراهم می‌کند که راننده روی صندلی بنشیند یا به پشتی صندلی تکیه دهد و در عین حال از دنیای خیالی و رانندگی در مسیرهای مجازی لذت ببرد.

Renault Symbioz 2 Concept  رنو سیمبیوز

اکنون کشورها و دولت‌های زیادی  در حوزه‌ی اینترنت اشیاء، شهر هوشمند و روش‌هایی برای برقراری ارتباطات نوین میان انسان‌ها، خودروها و زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. رنو به‌شدت با این دولت‌ها، نهادها و شرکای سه‌جانبه برای کمک به تقویت توسعه‌ی پایدار و به‌عنوان بخشی از تلاش‌های بین‌المللی همکاری می‌کند.

رنو در نمایشگاه خودروی فرانکفورت ۲۰۱۷، از خودروی خودران،متصل و الکتریکی سیمبیوز در کنار خانه‌ای پیشرفته رونمایی کرد؛ چنین ایده‌ای نشان‌دهنده‌‌ی تمایل رنو به تولید خودروهایی هوشمند است که در آینده بتوانند با محیط اطراف تعامل بالایی داشته باشند. ایده‌ی خودروی خودران و متصل سیمبیوز به بازدیدکنندگان نشان داد که چگونه ممکن است خودروها در آینده نقش حیاتی در زندگی انسان‌ها ایفا کنند.

طبق ادعای شرکت سازنده، مدل خودران سیمبیوز تنها با ۲ موتور الکتریکی قدرتمند تولید خواهد شد که در نمونه‌های اولیه‌، دارای ۴۸۹ اسب بخار قدرت و ۵۵۰ نیوتن‌متر گشتاور است؛ اما خودروساز فرانسوی تلاش می‌کند سیستم محرکه‌ی جدیدی با خروجی ۶۸۰ اسب بخار قدرت و گشتاور ۶۶۰ نیوتن‌متر در بخش فنی این خودرو به خدمت بگیرد که در صورت تحقق این هدف، می‌توان زمان صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت حدودا ۶ ثانیه برای خودروی خودران سیمبیوز متصور شد. برای تأمین انرژی مورد نیاز این خودرو، رنو از باتری‌های ۷۲ کیلووات ساعتی استفاده خواهد کرد که با صرف تنها ۲۰ دقیقه می‌تواند تا ۸۰ درصد ظرفیت شارژ شود؛ البته روی این پلت‌فرم قابلیت استفاده از باتری‌های ۱۰۰ کیلووات ساعتی نیز وجود دارد.

 

 

دانلود

 
 


تاريخ : سه شنبه 21 آذر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اکنون در دنیایی زندگی می‌کنیم که روزانه رکوردهای بسیاری به جا گذاشته می‌شود و هر روز بر سیل فناوری‌ها و نوآوری‌های واردشده به زندگی انسان‌ها افزوده می‌شود. روز یا هفته‌ای نیست که خبری از اطراف جهان درباره‌ی اختراع جدید یا نوآوری تازه منتشر نشود. خودروسازها هم با پیشرفت فناوری هم‌قدم هستند و در نمایشگاه‌های خودرو معمولا آخرین فناوری‌ها به نمایش گذاشته می‌شوند تا به مرور زمان در خودروهای آینده وارد بازار مصرف شوند.

تصور کنید که برای گذران اوقات فراغت تصمیم به مسافرت دارید و در این سفر به نقاشی‌های دوران کودکی سفر می‌کنید؛ داخل خودرویی قرار دارید که با سرعتی بالا ولی بدون سروصدا پیش می‌راند و از خیابان‌های نقاشی‌هایتان به‌سرعت عبور می‌کنید. در داخل اتاق خودرو صدای کنسرت مورد علاقه‌ی شما پخش می‌شود و مانیتورهای بزرگی در اطرافتان قرار دارند که شبیه یک سینمای خانگی هستند. در اوج راحتی به مقصد می‌رسید و  احساس خستگی نمی‌کنید؛ چنین سفری واقعا سرگرم‌کننده و لذت‌بخش است البته اگر در شرایط واقعی امکان داشته باشد.

سیمبیوز   خودران

 

آیا چنین چیزی امکان دارد؟ رنو این‌طور فکر می‌کند و چنین طرحی را برای آینده دنبال می‌کند. در همین راستا خودروساز فرانسوی، قصد دارد تا اواخر سال جاری میلادی نسخه‌ی نمایشی خودروی مفهومی سیمبیوز (symbioz) را عرضه کند.

پس از معرفی خودروی تخیلی و پیشگویانه برای سال ۲۰۳۰، با استفاده از ایده‌ی خلاقانه‌ی خودرویی با ساختار خانه در نمایشگاه خودروی فرانکفورت ۲۰۱۷ در شهریورماه امسال، رنو از تولید نسخه‌ی نمایشی و پروتوتایپ خودروی مفهومی سیمبیوز 2 خبر می‌دهد. مدلی خودران که به‌طور مستقل حرکت می‌کند و احتمالا تا سال ۲۰۲۳، می‌توان رانندگی با آن را تجربه کرد.

سیمبیوز خودران

هم‌اکنون آزمایش‌های خیابانی نسخه‌ی نمایشی خودروی مفهومی رنو سیمبیوز در جریان است و به رنو این فرصت را می‌دهد که در شرایط واقعی یک خودروی خودران، الکتریکی و متصل را به نمایش بگذارد. نتیجه‌ی نهایی این طرح، سبک زندگی جدیدی است که در داخل کابین خودرو استفاده خواهد شد و گویای ایده‌های جدیدی برای زندگی نسل‌های آینده خواهد بود.

در خودروی مفهومی رنو سیمبیوز، راننده می‌تواند حالت سواری خودران را انتخاب کند و از زمان مسافرت برای پرداختن به دیگر کارهای مورد علاقه بهره ببرد. خودرو در طی سفر به کمک حسگرهای چندمنظوره شخصی‌سازی می‌شود و فضای کابین خودرو برای راحتی سرنشینان در هر حالت سواری می‌تواند تغییر کند؛ چنین خودرویی می‌تواند فضای دلچسب و شخصی برای سرنشین فراهم کند و در این میان امکان رانندگی و لذت سواری نیز در نظر گرفته شده است.

 

دانلود

در خودروی مفهومی رنو سیمبیوز از سه حالت رانندگی و سه تجربه یا پیکربندی متفاوت استفاده خواهد شد که به کمک سیستم مولتی اکسپرینس رنو ۳.۰ و یک مدل ارتقاءیافته از سیستم چندحسی پیشرفته انجام می‌شود:

حالت سنتی

در شرایط استاندارد، حالت سنتی استفاده می‌شود؛ سرنشین از تجربه‌ی رانندگی خودروی شخصی بهره می‌برد و کارکردهای این حالت مانند خودروهای معمولی کنونی است. در این شرایط تنظیمات خودران استفاده نمی‌شود و فقط برای تسهیل امکانات و راحتی سرنشین، هنگام رسیدن به مقصد به‌ کار گرفته می‌شوند.

حالت پویا (دینامیک)

در این حالت احساس رانندگی افزایش می‌یابد و سواری دارای جنب و جوش بیشتری است؛ تنظیمات صندلی‌ها نیز به سرنشینان کمک می‌کند از رانندگی لذت بیشتری ببرند و احساس هیجان بیشتری کنند. واکنش پیشرانه و تنظیمات فرمان و شاسی خودرو، همگی در این حالت به‌صورت دینامیک کنترل می‌شوند.

حالت اضافه

در حالت اضافه فاصله‌ی بین پیشرانه و اتاق به نحوی بهینه می‌شود که امکان راحتی و جنب و جوش بیشتری برای سرنشین فراهم شود. هنگامی که این حالت فعال شود، فرمان و داشبورد به‌صورت مکانیکی ۱۲ سانتی‌متر به عقب برمی‌گردد. این حالت با فشار دادن آرم رنو روی فرمان انتخاب می‌شود که مانند یک هولوگرام در وسط فرمان روشن است. در حالت اضافه راننده می‌تواند سه پیکربندی سازگار با سلیقه‌ی خود برای دست‌یابی به آرامش و راحتی بیشتر انتخاب کند.


رنو سیمبیوز/ renault symbioz

پیکربندی «تنها در خانه» با جمع کردن فرمان و داشبورد و استفاده از فضای بیشتر اتاق به کمک پلت‌فرم خودرو و بهینه‌سازی موتورهای الکتریکی روی چرخ‌ها امکان‌پذیر است؛ سیستم خودران کنترل و هدایت خودرو را بر عهده دارد و سرنشینان هیچ‌گونه دخالتی در کار خودرو انجام نمی‌دهند. در خودرو کنسول مرکزی یا محل قرارگیری جعبه‌دنده و سیستم انتقال قدرت وجود ندارد که به همین علت، فضای بیشتری برای قرارگیری صندلی‌ها و راحتی سرنشینان در اختیار قرار می‌گیرد.

پیکربندی «راحتی (ریلکسیشن)» به راننده اجازه می‌دهد صندلی را عقب بکشد و پاها را دراز کند و به استراحت بپردازد. در چنین شرایطی سیستم خودران کنترل خودرو را بر عهده دارد؛ ولی برای افزایش جذابیت و سرگرمی به کمک واقعیت مجازی، راننده می‌تواند با استفاده از فرمان و نمایشگری که روبه‌رویش قرار دارد به رانندگی مجازی در مسیرهای دلخواه بپردازد؛ این فناوری که توسط شرکت یوبی‌سافت (Ubisoft) توسعه یافته است، هیچ گونه تداخلی با سیستم خودران ندارد و بیشتر جنبه‌ی بازی و سرگرمی برای جلوگیری از خستگی سرنشین دارد.

در پیکربندی «اتاق نشیمن»، فضای اتاق خودرو مانند اتاق نشیمن خانه تغییر می‌کند و صندلی‌ها به‌آسانی می‌توانند به اطراف حرکت کنند؛ دسته‌های صندلی به‌طور خودکار پایین می‌آیند و صندلی‌ها برای تسهیل مکالمه با دیگر سرنشینان به هر طرف (تا حد معینی) کشانده می‌شوند. در این پیکربندی نیز تجربه‌ی رانندگی با واقعیت مجازی توسعه داده‌شده توسط یوبی‌سافت در دسترس است که به لذت سفر و افزایش راحتی کمک می‌کند. تجربه‌ی رانندگی با واقعیت مجازی این امکان را فراهم می‌کند که راننده روی صندلی بنشیند یا به پشتی صندلی تکیه دهد و در عین حال از دنیای خیالی و رانندگی در مسیرهای مجازی لذت ببرد.

Renault Symbioz 2 Concept  رنو سیمبیوز

اکنون کشورها و دولت‌های زیادی  در حوزه‌ی اینترنت اشیاء، شهر هوشمند و روش‌هایی برای برقراری ارتباطات نوین میان انسان‌ها، خودروها و زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. رنو به‌شدت با این دولت‌ها، نهادها و شرکای سه‌جانبه برای کمک به تقویت توسعه‌ی پایدار و به‌عنوان بخشی از تلاش‌های بین‌المللی همکاری می‌کند.

رنو در نمایشگاه خودروی فرانکفورت ۲۰۱۷، از خودروی خودران،متصل و الکتریکی سیمبیوز در کنار خانه‌ای پیشرفته رونمایی کرد؛ چنین ایده‌ای نشان‌دهنده‌‌ی تمایل رنو به تولید خودروهایی هوشمند است که در آینده بتوانند با محیط اطراف تعامل بالایی داشته باشند. ایده‌ی خودروی خودران و متصل سیمبیوز به بازدیدکنندگان نشان داد که چگونه ممکن است خودروها در آینده نقش حیاتی در زندگی انسان‌ها ایفا کنند.

طبق ادعای شرکت سازنده، مدل خودران سیمبیوز تنها با ۲ موتور الکتریکی قدرتمند تولید خواهد شد که در نمونه‌های اولیه‌، دارای ۴۸۹ اسب بخار قدرت و ۵۵۰ نیوتن‌متر گشتاور است؛ اما خودروساز فرانسوی تلاش می‌کند سیستم محرکه‌ی جدیدی با خروجی ۶۸۰ اسب بخار قدرت و گشتاور ۶۶۰ نیوتن‌متر در بخش فنی این خودرو به خدمت بگیرد که در صورت تحقق این هدف، می‌توان زمان صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت حدودا ۶ ثانیه برای خودروی خودران سیمبیوز متصور شد. برای تأمین انرژی مورد نیاز این خودرو، رنو از باتری‌های ۷۲ کیلووات ساعتی استفاده خواهد کرد که با صرف تنها ۲۰ دقیقه می‌تواند تا ۸۰ درصد ظرفیت شارژ شود؛ البته روی این پلت‌فرم قابلیت استفاده از باتری‌های ۱۰۰ کیلووات ساعتی نیز وجود دارد.

 

 

دانلود

 
 


تاريخ : سه شنبه 21 آذر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1333 1334 1335 1336 1337 ... 3356 صفحه بعد