سال گذشته گوگل با عرضه‌ی پیکسل، شخصا و به عنوان تولید‌کننده‌ی گوشی‌های هوشمند، وارد گود رقابت شد. اکنون پس از یک سال، گوگل نسل جدید گوشی‌های خود را با بهبود‌های متعددی معرفی کرد. گوگل پیکسل با کد وال‌آی (Walleye) شناخته می‌شود، در خط تولید اچ‌تی‌سی به تولید خواهد رسید.

پیکسل ۲ از زبان طراحی مشابهی با نسل پیشین خود بهره می‌برد و برخلاف پیکسل ۲ ایکس‌ال، از طراحی بدون حاشیه بهره نمی‌برد. پنل پشتی دستگاه نیز طراحی مشابهی دارد و از دو بخش مجزای فلزی و شیشه‌ای تشکیل شده است؛ با این تفاوت که بخش شیشه‌ای اکنون اندازه‌ی کوچک‌تری داشته سنسور اثرانگشت را در برنمی‌گیرد.

گوگل پیکسل 2 / Google Pixel 2

گوگل پیکسل به نمایشگر ۵ اینچی OLED با رزولوشن 1080p (تراکم ۴۴۱ پیکسل بر هر اینچ) مجهز شده است. به واسطه‌ی نمایشگر اولد، پیکسل ۲ از قابلیت Always On Display برای نمایش اعلانیه‌ها بهره می‌برد. بدنه‌ی پیکسل ۲ همچنین توانایی مقاومت در برابر نفوذ مایعات را دارد. پیکسل ۲ نیز همانند برادر بزرگ‌تر خود از حاشیه‌های حساس به فشار و مشابه با نمونه‌ی به کار رفته در اچ‌تی‌سی‌ یو ۱۱ بهره می‌برد. به صورت پیش‌فرض می‌توان با استفاده از این قابلیت اقدام به فراخوانی دستیار صوتی گوگل یا بی‌صدا کردن گوشی هنگام زنگ خوردن آن کرد. البته هنوز مشخص نیست آیا گوگل کاربرد‌های بیشتری به این قابلیت افزوده است.

پردازنده‌ی قدرتمند اسنپدراگون ۸۳۵، وظیفه‌ی تامین توان گوگل پیکسل را برعهده دارد. این پردازنده که در تمامی پرچمداران سال ۲۰۱۷ دنیای موبایل به کار گرفته شده است، با هشت هسته‌ی پردازشی خود، توان بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و به راحتی از پس تمامی نیاز‌های آن‌ها برخواهد آمد. پیکسل ۲ از ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم برخوردار است؛ با این که میزان حافظه‌ی رم گوشی تغییری نسبت به نسل قبلی پیکسل نداشته است، اما به لطف حجم سبک و عملکرد روان نسخه‌ی خام اندروید، همچنان کافی خواهد بود و به راحتی کاربری‌های مالتی‌تسکینگ را نیز پشتیبانی خواهد کرد. پیکسل ۲ در دو نسخه‌ و با حافظه‌ی دخیره‌سازی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت به فروش خواهد رسید.

نسل اول پیکسل، از دوربین بسیار توانمندی برخوردار بود و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، بهترین گزینه‌ی موجود در دنیای گوشی‌های هوشمند بود. گوگل برخلاف بسیاری از تولیدکننده‌های موبایل که به استفاده از دوربین‌های دوگانه روی آورده‌‌اند، از همان ترکیب سنتی در پیکسل ۲ بهره برده است. البته این موضوع بدین معنا نیست که شاهد دوربینی با عملکرد ضعیف‌تر نسبت به سایر پرچمداران هستیم. گوگل در مراسم رونمایی از پیکسل ۲ اعلام کرد که پس از بررسی‌های DxOMark، پرچمدار جدید گوگل موفق به کسب امتیاز ۹۸ شده است که آن را در جایگاه بالاتری نسبت به آیفون ۸ پلاس و گلکسی نوت ۸ با امتیاز ۹۴ قرار می‌دهد.

گوگل پیکسل 2 / Google Pixel 2

دوربین پیکسل ۲ به سنسور ۱۲.۲ مگاپیکسلی با لنز F/1.8 و مجهز به لرزشگیر اپتیکال مجهز شده است؛ به گفته‌ی مسئولان گوگل، این فناوری در کنار لرزشگیر دیجیتال به طور همزمان برای حذف لرزش‌ها فعالیت می‌کند. پیکسل ۲ از فناوری Dual Pixel‌ بهره می‌برد که به معنی سیستم فوکوس بسیار سریع‌تر است. البته استفاده از این فناوری منجر به کاهش اندازه‌ی پیکسل‌ها از ۱.۵۵ به ۱.۴ میکرومتر شده است. فناوری Dual Pixel همچنین امکان عکس‌برداری پرتره را فراهم کرده است. به ادعای گوگل، پیکسل ۲ بدون استفاده از دوربین دوم توانایی ایجاد جلوه‌ی بوکه در تصاویر پرتره را دارد.

دوربین پیکسل ۲ همچنین از فناوری Auto HDR بهره می‌برد؛ بدین ترتیب با هر بار فشار دادن دکمه‌ی شاتر، گوشی اقدام به ثبت چندین تصویر با میزان نوردهی متفاوت می‌کند و در نهایت با ادغام آن‌ها، تصویری با گستره‌ی دینامیکی بالا ایجاد می‌کند. امکان ثبت تصاویر زنده نیز وجود دارد؛ در این حالت پیکسل ۲ اقدام به ضبط کلیپ سه ثانیه‌ای کرده و آن را در فایل تصویری ذخیره می‌کند. 

مدیران گوگل فضای ذخیره‌سازی را یکی از مهم‌ترین مشکلات کاربران عنوان کردند. در همین راستا خریداران پیکسل ۲ از فضای نامحدود ابری گوگل برای ذخیره‌ی تصاویر و ویدیو‌های خود بهره خواهند برد.

گوگل پیکسل ۲ به نسخه‌ی هشتم اندروید با نام اریو (Oreo) مجهز شده است. پرچمداران جدید گوگل هم‌چنین اولین گوشی‌هایی خواهند بود که اپلیکیشن Google Lens را دریافت خواهند کرد. بدین ترتیب تنها با قرار دادن سوژه‌های مورد نظر در دوربین پیکسل، قادر به دریافت اطلاعات مفیدی خواهند بود.

پیکسل ۲ با قیمت ۶۴۹ دلار برای نسخه‌ی ۶۴ گیگابایت و ۷۴۹ دلار برای نسخه‌‌ی ۱۲۸ گیگابایت، ۱۹ اکتبر (۲۷ مهر ماه) به بازار عرضه می‌شود. پرچمدار جدید گوگل با رنگ‌های آبی، مشکی و سفید عرضه خواهد شد.

گوگل پیکسل 2 / Google Pixel 2

نظر شما در رابطه با گوگل پیکسل ۲ چیست؟ 



تاريخ : پنج شنبه 13 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گوگل هوم مکس (Google Home Max) جدید‌ترین عضو خانواده‌ی اسپیکر‌های هوشمند گوگل است که توانایی بالایی در پخش موسیقی دارد. این اسپیکر مستقیما به رقابت با اسپیکر هوشمند و توانمند اپل هوم‌پاد خواهد پرداخت.

گوگل هوم مکس از دو ووفر بزرگ ۴.۵ اینچی در کنار دو توئیتر بهره می‌برد که به اعتقاد گوگل، بهترین تجربه‌ی صوتی را در دنیای اسپیکر‌های هوشمند به ارمغان خواهد آورد. این اسپیکر همچنین از میکروفن قدرتمندی بهره می‌برد تا هنگام پخش موسیقی با صدای بلند، قادر به دریافت و درک دستورات صوتی کاربران باشد.

همانند هوم‌پاد، هوم مکس توانایی تنظیم و تیون موسیقی را با توجه به شرایط محیطی اطراف خود دارد. این قابلیت به واسطه‌ی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین این اسپیکر فراهم شده است و گوگل آن را Smart Sound می‌نامد. به گفته‌ی مسئولان گوگل، فناوری اسمارت ساند توانایی اعمال بهترین تنظیمات ممکن را برای پخش موسیقی، پادکست و تماس تلفنی دارد.

گوگل هوم مکس

گوگل هوم مکس همانند برادران کوچک‌تر خود، به دستیار صوتی و هوشمند گوگل مجهز شده است و توانایی درک و پیروی دستورات صوتی را دارد. این اسپیکر هوشمند همچنین توانایی تشخیص صدای کاربران را دارد و دستورات مخصوص هر کاربر را اجرا خواهد کرد. کاربران هم‌چنین قادر به پخش موسیقی‌های مورد نظر خود از سرویس‌های آنلاین پخش موسیقی اعم از یوتیوب میوزیک، اسپاتیفای، گوگل میوزیک و پاندورا است.

گوگل هوم مکس دو ماه آینده (آذر) با قیمت ۳۹۹ دلار به بازار عرضه خواهد شد. کاربرانی که اقدام به خرید این اسپیکر هوشمند کنند، اکانت یک ساله‌ی رایگان Youtube Music را دریافت خواهند کرد.



تاريخ : پنج شنبه 13 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مراسم معرفی محصولات سخت‌افزاری گوگل در حال برگزاری است و این غول فناوری از کروم‌بوک جدید خود رونمایی کرد. این کروم‌بوک جذاب طراحی بسیاری دارد و از جهاتی می‌توان آن را محصولی میان لپ‌تاپ‌های سری یوگا لنوو و سرفیس‌بوک مایکروسافت دانست.

پیکسل‌بوک (Pixelbook) گوگل از طراحی زیبایی بهره می‌برد و به کلیدهای بزرگ، ترک‌پد عریض و یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی لمسی با رزولوشن کواد اچ‌دی مجهز شده است. این دستگاه را می‌توان یکی از بهترین کروم‌بوک‌های موجود دانست.

به گفته‌ی مت وکون، پیکسل‌بوک باریک‌ترین و سبک‌ترین لپ‌تاپی است که گوگل تاکنون ساخته‌ است. این لپ‌تاپ تبدیل‌شدنی مانند سری یوگا قابلیت تا شدن و تبدیل شدن به یک تبلت را دارد. ضخامت این دستگاه هیبریدی ۱۰ میلی‌متر و وزن آن ۱ کیلوگرم است.

این لپ‌تاپ که جایگزین کروم‌بوک پیکسل شده است، در مدل‌های ۱۲۸ و ۵۱۲ گیگابایتی به فروش خواهد رسید. قیمت این دو نسخه به ترتیب ۱۱۹۹ و ۱۷۴۹ دلار خواهد بود که از دیگر نمونه‌های موجود در بازار خیلی گران‌تر است.

پیکسل‌بوک از یک پردازنده‌ی Core i5 اینتل، رم ۸ گیگابایتی و سیستم عامل کروم اواس بهره می‌برد. این لپ‌‌تاپ به قلم Pixel Pen مجهز است که برای خرید این قلم استایلوس باید ۹۹ دلار جداگانه بپردازید. البته امکان ارتقاء تا رم ۱۶ گیگابایتی و پردازنده‌ی Core i7 نیز وجود دارد.



تاريخ : پنج شنبه 13 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پس از آنکه در هفته‌های اخیر اخبار متعددی شامل تصاویر و اطلاعاتی از مشخصات فنی پیکسل ۲ ایکس‌ال گوگل منتشر شد، حال گوگل به‌صورت رسمی طی کنفرانس خود از پیکسل ۲ ایکس‌ال رونمایی کرد. این گوشی هوشمند را باید پرچم‌دار جدید غول جستجو خواند.

پیکسل ۲ ایکس‌ال از ظاهری همانند نسل پیشین این گوشی‌های هوشمند بهره می‌برد با این تفاوت که بدنه‌ی آلومینیومی این گوشی با ظاهری شیشه‌ای خودنمایی می‌کند. البته پشت گوشی همچون نسل پیش دارای طراحی دوتکه است که به نظر می‌رسد امضای سری پیکسل تبدیل شده است.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

پیکسل ۲ ایکس‌ال از وجود دو اسپیکر در پنل جلویی بهره می‌برد که در واقع آن را مجهز به اسپیکر استریو کرده است. یکی از ویژگی‌های پیکسل ۲ ایکس‌ال را که از آیفون‌های اپل به عاریه گرفته، حذف جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری است. در مورد پیکسل ۲ ایکس‌ال می‌توان تفاوت ایجادشده را در حاشیه‌های گرد نمایشگر این گوشی هوشمند اشاره کرد.

گوگل پیکسل 2 ایکس ال / Google Pixel 2 XL

از جمله‌ی مشخصات فنی پیکسل ۲ ایکس‌ال باید به بهره‌گیری از نمایشگر ۶ اینچی از نوع P-OLED ساخت ال‌جی با رزولوشن +qHD و همچنین نسبت تصویر ۱۸ به ۹ اشاره کرد. از دیگر مشخصات فنی این گوشی هوشمند باید از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ در کنار ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم نام برد. گوگل این گوشی هوشمند را تنها در دو نسخه‌ی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی در اختیار کاربران قرار خواهد داد. فرکانس اسنپدراگون ۸۳۵ مورد استفاده در پیکسل ۲ ایکس‌ال ۲.۳۵ گیگاهرتز اعلام شده است. ظرفیت باتری پیکسل ۲ ایکس‌ال ۳۵۲۰ میلی‌آمپر ساعت است که در مقایسه با ظرفیت باتری ۳۴۵۰ میلی‌آمپر ساعتی نسل پیش افزایش پیدا کرده است.

گوگل پیکسل 2 / Google Pixel 2

همان‌طور که در آخرین شایعات منتشرشده در رابطه با پیکسل ۲ ایکس‌ال خوانده بودیم، پیکسل ۲ ایکس‌ال ۱۹ اکتبر راهی بازار خواهد شد. نسخه‌ی ۶۴ گیگابایتی پیکسل ۲ ایکس‌ال با برچسب قیمت ۸۴۹ دلاری و نسخه‌ی ۱۲۸ گیگابایتی با قیمت ۹۴۹ دلاری راهی بازار خواهد شد.

پیکسل ۲ ایکس ال / Pixel 2 XL

سنسور مورد استفاده در دوربین اصلی این گوشی هوشمند ۱۲.۳ مگاپیکسلی و دوربین سلفی آن ۸ مگاپیکسل است. گوگل در طول کنفرانس خود اعلام کرد که امتیاز DxOMark گوشی‌های هوشمندش ۹۸ است که از این‌رو به نظر می‌رسد یکی از بهترین دوربین‌های موجود در گوشی‌های هوشمند به پیکسل‌های جدید گوگل تعلق دارد. اطلاعات ارائه‌شده نشان از این دارد که دوربین پیکسل ۲ ایکس‌ال از فناوری‌هایی نظیر اچ‌دی‌آر و همچنین لرزش‌گیر اپتیکال بهره می‌برد. با استفاده از دوربین پیکسل ۲ ایکس‌ال می‌توان تصاویر پرتره ثبت کرد؛ البته این قابلیت نه از طریق دوربین دوگانه و از طریق فناوری سنسور دوگانه در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. البته باید به این نکته اشاره کرد که در ثبت تصاویر پرتره از وجود یادگیری ماشین نیز استفاده شده است.

پیکسل ۲ ایکس ال / Pixel 2 XL

یکی از نکات جالب در مورد پیکسل ۲ ایکس‌ال این است که این گوشی حالت پرتره را هم در دوربین سلفی و هم در دوربین اصلی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. پیکسل ۲ ایکس‌ال و پیکسل ۲ را باید جزو اولین گوشی‌های هوشمندی خواند که با فناوری گوگل لنز راهی بازار می‌شوند.



تاريخ : پنج شنبه 13 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

در ادامه موضوع عبرت‌های عاشورایی به یکی دیگر از اهداف امام حسین (ع) اشاره می‌کنیم. امر به معروف و نهی از منکر واجبی است که امام در وصیتشان به محمد حنفیه به آن اشاره کردند:

« من نه از روی خودخواهی و یا برای خوشگذرانی و نه برای فساد و ستمگری از شهر خود بیرون آمدم،بلکه هدف من از این سفر امر به معروف و نهی از منکر و خواسته ام از  این حرکت اصلاح مفاسد است و احیای سنت و قانون جدم رسول خدا(ص) و راه و رسم پدرم علی بن ابیطالب (ع) است».(1)

با آن که بر حسب ظاهر عواملى چون امتناع امام حسین (ع) از بیعت با یزید و یا پاسخ به دعوت کوفیان، در تحقّق این قیام خونین بى تاثیر نبود، ولى در عین حال در کلمات امام(ع)، به طور مکرّر از اصلاح امّت و دو فریضه مهمّ امر به معروف و نهى از منکر به عنوان یکى از انگیزه هاى اساسى این نهضت بزرگ یاد شده است.

به راستى امام حسین(ع) را باید قهرمان این میدان دانست. آن حضرت علاوه بر امر به معروف قلبى و زبانى، عمل به آن را نیز به منتهاى اوج خود رساند و بالاترین مرحله عملى آن را انجام داد، و با شجاعتى وصف ناپذیر به همگان اعلام کرد: «اَیُّهَا النّاسُ! فَمَنْ کانَ مِنْکُمْ یَصِبرُ عَلى حَدِّ السَّیْفِ، وَ طَعْنِ الاَسِنَّهِ، فَلْیَقُمْ مَعَنا وَ اِلاَّ فَلْیَنْصَرِفْ عَنَّا»؛ (اى مردم! هر کس از شما در برابر تیزى شمشیر و زخم نیزه ها شکیبا است، با ما بماند و الاّ از ما جدا شود!!).(1)

امیرمومنان پس از بیان مراحل سه گانه امر به معروف و نهى از منکر (قلبى، زبانى و عملى)، فرمود:«وَ اَفْضَلُ مِنْ ذلِکَ کُلِّهِ کَلِمَهُ عَدْل عِنْدَ اِمام جائِر »؛ (امّا از همه مهم تر سخن به حقّى است که در برابر پیشواى ستمگرى گفته شود).(2)

امام حسین (ع) نه تنها با سخنانش به افشاى جنایات بنى امیّه پرداخت که با شمشیر بر ضدّ آنان به مبارزه برخاست و تا پاى جان ایستادگى کرد و این حرکت خویش را «امر به معروف و نهى از منکر و اصلاح امور جامعه» نامید و در بیان و سخنان خویش، به طور مکرّر از این فریضه بزرگ یاد کرد، و با صراحت، یکى از انگیزه هاى حرکتش را احیاى همین امر مهم شمرد.

شاید بتوان صریح ترین و رساترین تعبیر امام (ع) در تبیین انگیزه اصلى قیامش را جمله‌اى دانست که در وصیّت نامه آن حضرت به برادرش محمّد حنفیّه آمده است.

آن حضرت پس از آن که انگیزه هایى چون هوا و هوس و کسب مقام را از قیام خود دور دانست، چنین نوشت: «وَ اِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِصْلاحِ فِی اُمَّهِ جَدِّی، اُرِیدُ اَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ اَنْهى عَنِ الْمُنْکَرِ، وَ اَسِیرَ بِسِیرَهِ جَدِّی وَ اَبِی عَلِىِّ بْنِ اَبِی طالِب»؛ (من تنها به انگیزه اصلاح در امّت جدّم بپا خاستم، مى خواهم امر به معروف و نهى از منکر کنم و به روش جدّم و پدرم على بن ابى طالب(علیه السلام) رفتار نمایم!).(3)

امام حسین(ع) در این عبارات کوتاه و گویا در همان آغاز راه، هدف حرکت الهى خویش را بیان مى کند که قصدش کشورگشایى و به چنگ آوردن مال و مقام دنیا نیست، بلکه هدفش فقط اصلاح جامعه اسلامى و احیاى امر به معروف و نهى از منکر است.

هنگامى که امام(ع) با سپاهِ «حرّ» رو به رو گشت و بى وفایى کوفیان آشکار شد و خود را با شهادت مواجه دید در میان اصحاب خویش برخواست و طىّ سخنانى چنین فرمود:«اَلا تَرَوْنَ اَنَّ الحقَّ لا یُعْمَلُ بِهِ، وَ اَنَّ الْباطِلَ لا یُتَناهى عَنْهُ، لِیَرْغَبَ الْمُوْمِنُ فِی لِقاءِ اللهِ مُحِقّاً»؛ (آیا نمى بینید به حق عمل نمى شود و از باطل جلوگیرى نمى گردد، در چنین شرایطى بر مومن لازم است [قیام کند و] شیفته ملاقات پروردگار [و شهادت] باشد).(4)

از این سخن امام (ع) استفاده مىشود که در چنین شرایطى از جان باید گذشت یعنى در مرحله اى که خطر، کیان دین و مذهب را تهدید مى کند، وجود ضررهاى مالى و جانى نمى تواند مانع امر به معروف و نهى از منکر، گردد.

در خاتمه به بیان خلاصه ای از احکام امر به معروف و نهی از منکر می‌پردازیم.

 معنای امر به معروف و نهی از منکر
امر به معروف و نهی از منکر یعنی مردم را به کار نیک واداشتن و از کار زشت بازداشتن.

 وجوب امر به معروف و نهی از منکر
امر به معروف و نهی از منکر از واجبات و فرایض بسیار مهم و بزرگ اسلامی به شمار می‌رود، و افرادی که این فریضه‌ی بزرگ الهی را ترک می‌کنند یا در برابر آن بی‌تفاوتند گناهکار خواهند بود و کیفری سخت و سنگین در انتظار آنها است. امر به معروف و نهی از منکر نه تنها به اتفاق فقهای اسلام واجب است، بلکه اصل وجوب آن جزو ضروریات دین مبین اسلام به شمار می‌آید.

امر به معروف و نهی از منکر با رعایت شرایط آن یک تکلیف شرعی عمومی برای حفظ احکام اسلام و سلامت جامعه است و صرف توهم این که موجب بدبینی فاعل منکر یا بعضی از مردم نسبت به اسلام می‌گردد باعث نمی‌شودکه این وظیفه‌ی بسیار مهم ترک شود.

 محدوده‌ی امر به معروف و نهی از منکر
محدوده‌ی امر به معروف و نهی از منکر منحصر به قشر و صنف خاصی از مردم نیست و تمام اقشار و اصناف واجد شرایط را در بر می‌گیرد حتی بر زن و فرزند واجب است که هنگام مشاهده‌ی ترک معروف یا انجام حرام توسط پدر و مادر یا شوهر، به امر به معروف و نهی از منکر در صورت تحقق شرایط آن مبادرت کنند.

شرایط امر به معروف و نهی از منکر
۱. علم به معروف و منکر.
۲. احتمال تأثیر.
۳. اصرار بر گناه.
۴. نداشتن مفسده.
 
در امر به معروف و نهی از منکر شرط نیست که امر و نهی کننده به آنچه امر می‌کند عمل نماید و از آنچه نهی می‌کند اجتناب ورزد یعنی امر و نهی بر شخص گناهکار هم واجب است و او نمی‌تواند به عذر این که گناه می‌کند خود را از این وظیفه‌ی بزرگ تبرئه سازد. (این که در منابع دینی از افرادی که خود عمل نمی‌کنند و دیگران را به عمل وامی‌دارند و یا خود گناه می‌کنند و دیگران را از گناه باز می‌دارند مذمت و نکوهش بسیار شده برای این است که چرا خود عمل به وظیفه نکرده‌اند نه برای این که چرا امر و نهی کرده‌اند.

 مراحل و مراتب امر معروف و نهی از منکر
۱. امر و نهی قلبی.
۲. امر و نهی لسانی(زبانی).
۳. امر و نهی عملی.

توجه:
رعایت مراحل و مراتب امر به معروف و نهی از منکر واجب است یعنی تا به مرحله‌ی پایین‌تر مقصود حاصل می‌شود نباید وارد مرحله‌ی بالاتر شد.

۱امر و نهی قلبی
الف) مرحله‌ی اول امر به معروف و نهی از منکر، امر ونهی قلبی یا امر و نهی با قلب است. مقصود از امر و نهی قلبی، اظهار رضایت یا کراهت قلبی است یعنی مکلف باید رضایت قلبی خود را نسبت به معروف و تنفر و انزجار درونی خود را نسبت به منکر آشکار سازد و از این راه فردی که معروفی را ترک می‌کند و یا منکری را به جا می‌آورد را به انجام معروف و ترک منکر وارد سازد.

۲امر و نهی لسانی
الف) مرحله‌ی دوم امر به معروف و نهی از منکر، امر و نهی لسانی(زبانی) یا امر و نهی با زبان است. مقصود از امر و نهی زبانی این است که مکلف باید با گفتن از طرف بخواهد از منکر دست بردارد و معروف را انجام دهد.

۳امر و نهی عملی
الف) مرحله سوم امر به معروف و نهی از منکر، امر و نهی با دست(کنایه از اِعمال قدرت و به‌کار بردن جبر و زور) است. مقصود از امر و نهی عملی این است که مکلف باید با اِعمال قدرت و به‌کار بردن جبر و زور، طرف را از انجام منکر و ترک معروف باز دارد.

این‌که وظیفه‌ی مردم در امر به معروف و نهی از منکر در نظام جمهوری اسلامی، اکتفا به امر به معروف و نهی از منکر قلبی و زبانی است و مراتب دیگر آن بر عهده‌ی مسؤولین است فتوای فقهی است . (6)

 منابع:

 1)بحار الانوار ،جلد 44،صفحه 329

  2)ینابیع المودّة، ص 406.

3)نهج البلاغه، کلمات قصار، حکمت 374. براى آگاهى بیشتر از مراحل سه گانه امر به معروف و نهى از منکر رجوع شود به: جواهرالکلام، ج 21، ص 374 به بعد.

 4) فتوح ابن اعثم، ج 5، ص 33 و بحارالانوار، ج 44، ص 329.

5) بحارالانوار، ج 44، ص 381؛ تاریخ طبرى، ج 4، ص 305 و مقتل الحسین خوارزمى، ج 1، ص 237.

6) استفتائات مقام معظم رهبری



تاريخ : سه شنبه 11 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

باتری تسلا

"الون ماسک" مالک شرکت تسلا تصمیم گرفته است قوی‌ترین باتری لیتیوم‌-یونی جهان را در کمتر از 100 روز آینده بسازد.

 به نقل از دیلی‌میل، "الون ماسک" در کنفرانسی در استرالیا در روز جمعه اعلام کرد قصد دارد اولین باتری لیتیوم-یونی 100 مگاواتی جهان را تا 100 روز دیگر کامل کند و اگر در 100 روز آینده آماده نشود، آن را به صورت رایگان عرضه خواهد کرد.

این باتری با همکاری شرکت فرانسوی Neoen در نزدیکی شهر جیمزتاون در جنوب استرالیا ساخته می‌شود و سه برابر قدرتمندترین باتری موجود، قدرت خواهد داشت.

در این پروژه "مایک کنون بروکس"( Mike Cannon-Brookes) کارآفرین و میلیاردر استرالیایی با "الون ماسک" همکاری خواهد کرد.

دلیل همکاری استرالیا با این پروژه این است که در سال گذشته وقوع طوفان در جنوب استرالیا سبب خاموشی‌های گسترده و طولانی شد.

الون ماسک در این کنفرانس گفت: ما تا نیمه راه تولید این باتری قدرتمند پیش رفته‌ایم و تا 100 روز دیگر باید به پایان برسد، در غیر این صورت به طور رایگان عرضه خواهد شد.

وی افزود: این باتری تازه ابتدای مسیر و یک چراغ راه خواهد بود.

قیمت این باتری مابین 585 تا 741 دلار برای هر کیلووات تخمین زده می‌شود و اعلام شده در صورتی که این پروژه به موقع به پایان نرسد، حدود 50 میلیون دلار زیان برای تسلا در پی خواهد داشت.

ماسک در ادامه صحبت‌های خود از ساخت یک سایت اختصاصی برای باتری‌های در معرض باد سخن گفت که شرکت Neoeo در حال ساخت آن است.

 



تاريخ : سه شنبه 11 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

چندی پیش با یکی از دوستان در این مورد صحبت می‌کردیم که چرا بازی‌های ورزشی که سالیانه منتشر می‌شوند، با وجود اینکه تغییرات چندانی نسبت به نسخه سال گذشته خود نمی‌کنند، اما کماکان فروش خوبی دارند و افراد زیادی بدون اینکه از تغییرات کم آن‌ها شاکی باشند، یک سال بازی را تجربه کرده و از آن لذت می‌برند. کاری به ورزش‌های دیگر ندارم، اما در مورد فوتبال، یکی از اصلی‌ترین دلایل این موضوع، جذابیت بالای خود این ورزش است. در واقع خود ذات فوتبال همواره یکسان است اما این ورزش، توانسته به محبوب‌ترین ورزش در بین مردم تبدیل شود و هر ساله افراد زیادی در سراسر جهان منتظر آغاز لیگ‌ها یا رویداد‌های مهم دیگر مثل جام جهانی می‌مانند تا تیم‌هایشان را تشویق کرده و از بازی بازیکنان محبوب‌شان در مستطیل سبز لذت ببرند. این مساله در مورد بازی‌های ویدیویی شبیه‌ساز فوتبال هم صدق می‌کند و به همین دلیل هم خیلی از ما هر ساله با اشتیاق منتظر انتشار نسخه جدید فیفا یا PES می‌مانیم تا بتوانیم دوباره غرق در لذت بازی کردن فوتبال با رقبای هوش مصنوعی و واقعی شویم و در قالب بازی هم که شده یک تیم را مربیگری کرده یا مدیریت کنیم.

برای دانلود ویدیو از آپارات اقدام کنید | تماشا در یوتیوب

پس آن‌چه که بیش‌تر از تغییرات در یک بازی شبیه‌ساز فوتبال اهمیت دارد، این است که بازی بتواند فوتبال را به شکل جذابی ارائه کرده و کاری کند که از تجربه بازی و حالت‌های مختلف آن خسته نشویم. این دقیقا هدفی است که الکترونیک آرتز در جدید‌ترین نسخه سری فیفا یعنی بازی FIFA 18 در پی آن بوده و تا حدود زیادی هم به آن دست پیدا کرده است. در حالی که فیفا در نسخه سال گذشته به سبب تغییر موتور کاملا دگرگون شده بود، امسال تغییرات خیلی زیادی نکرده و عمده تغییرات بازی در راستای رساندن آن به تکامل بودند؛ البته که در این بین مشکلاتی هم وجود دارد، اما در مجموع فیفا بازی سرگرم‌کننده‌ای است و مخصوصا برای آن‌هایی که هر سال با اشتیاق منتظر نسخه جدید این مجموعه هستند، بهترین گزینه موجود است. 

بررسی بازی فیفا 18

الکترونیک آرتز با بخش The Journey فیفا 18 ثابت کرده که در یک بازی ورزشی هم می‌توان داستان خوبی روایت کرد

سال گذشته، در کنار تغییراتی که در بازی فیفا 17 اعمال شده بود، اضافه شدن یک حالت بازی جدید مورد ویژه‌ای بود. منظورم حالت داستانی یا همان The Journey است که در آن با شخصیت الکس هانتر همراه می‌شدیم. سال گذشته هم استقبال خوبی از این بخش شد و خب همین کافی بود تا EA امسال هم سراغ فصل جدیدی از بخش The Journey برود و حال می‌توان گفت که در کنار تمام ویژگی‌های مثبت فیفا 18، بخش داستانی یک ویژگی کاملا ممتاز و یکی از بهترین قسمت‌های بازی است. در این قسمت دوباره با الکس هانتر همراه می‌شویم که در ابتدای فصل می‌توانید تیم وی را به دلخواه انتخاب کنید اما در ادامه، اتفاقات مختلفی برای این بازیکن جوان می‌افتند که سرنوشت فوتبالی و غیرفوتبالی وی را دگرگون می‌کنند. راستش را بخواهید، دلیل اصلی جذابیت بالای بخش The Journey این است که سازندگان موفق شده‌اند داستان بسیار خوبی در آن روایت کنند. درست است که کسی از یک بازی فوتبال انتظار داشتن داستانی خوب را ندارد، اما بودن چنین ویژگی قطعا یک امتیاز مثبت برای بازی خواهد بود که فیفا 18 توانست به آن دست پیدا کرده و داستان خوبی در این بخش روایت کند. 

همچنین مورد مثبت دیگر بخش The Journey، این است که در این قسمت نه داستان فدای گیم‌پلی شده و نه برعکس و همه‌چیز آن‌طوری است که باید باشد. برای مثال شما به موقع میان‌پرده‌های سینمایی را تماشا می‌کنید و در آن‌ها از اتفاقاتی که برای الکس هانتر در خارج و داخل زمین فوتبال رخ می‌دهند، مطلع می‌شوید و به موقع هم در بازی‌های تمرینی یا واقعی شرکت می‌کنید و آیتم‌های مختلف تمرینی را پشت سر می‌گذارید. همچنین یک سری انتخاب‌ها هم در طول بازی پیش‌رویتان هستند که تاثیر زیادی در پیشبرد بازی دارند و همین باعث شده تا همه‌چیز در بخش The Journey، حالت از پیش تعیین‌شده نداشته باشد. به بیان بهتر، آنچه که بخش داستانی فیفا 18 را به تجربه‌ای عالی تبدیل کرده، این است که الکترونیک آرتز موفق شده زندگی یک فوتبالیست جوان را به شکلی واقعی و باورپذیر با تمام مشکلات، حاشیه‌ها و لحظات موفقیت و شکست به تصویر بکشد و همین هم باعث می‌شود که بتوانیم با الکس هانتر ارتباط برقرار کنیم و با اشتیاق با داستان زندگی وی همراه شویم. پس در مجموع یکی از بهترین بخش‌های جدیدترین نسخه فیفا، همین قسمت داستانی است که در مقایسه با سال پیش پیشرفت خوبی داشته و ثابت می‌کند که در یک بازی ورزشی هم می‌توان داستان خوبی روایت کرد. 

بررسی بازی فیفا 18

اما بخشی که می‌توان در فیفا 18 بیش‌ترین بحث را در مورد آن داشت، گیم‌پلی بازی است. به قول یکی از دوستان، سری بازی‌های فیفا معمولا در نسخه‌های فرد دچار تغییر اساسی می‌شوند اما در نسخه‌های زوج صرفا شاهد تکمیل شدن نسخه قبلی هستیم. این مساله در مورد فیفا 18 هم صدق می‌کند و گیم‌پلی بازی، صرفا با یک سری تغییرات جزئی رو‌به‌رو شده است. تغییراتی که البته همه هم مثبت نیستند. برای مثال یکی از مواردی که از همان اولین بازی به چشم می‌آید، ضعف در نحوه دفاع کردن در بازی است. سیستم تکل‌زدن به کل در بازی تغییر پیدا کرده و نیازمند زمان‌بندی خیلی دقیق است و گاهی هم حتی با زمان‌بندی دقیق هم تکل‌ها به درستی اجرا نمی‌شوند و به همین دلیل هم می‌توان دفاع کردن در بازی را بدقلق دانست. درست است که به مرور زمان کمی به این نوع دفاع کردن عادت خواهید کرد، اما در مجموع تمرکز اصلی بازی روی حمله کردن است و دفاع کردن به مراتب نسبت به نسخه‌های قبلی سخت‌تر و غیرطبیعی‌تر شده است و همین باعث می‌شود که هم بتوانید در بازی راحت‌تر به گل برسید و هم اینکه در عوض، راحت‌تر گل بخورید. شاید این مساله به مرور با آپدیت‌هایی که برای بازی منتشر می‌شوند، بهتر شود اما در وضعیت فعلی دفاع کردن در بازی بیش‌تر مبتنی بر شانس است تا مهارت و این موردی است که در گیم‌پلی فیفا 18 جالب به نظر نمی‌رسد. 

 
بدقلق بودن دفاع و آسان‌تر شدن گلزنی با استفاده از سانتر، از همان اولین بازی خودشان را نشان می‌دهند

یادم می‌آید زمانی که تریلر فیفا 18 با محوریت تغییر سیستم سانتر‌ها منتشر شد، به نادر امرایی گفتم که حس می‌کنم در این نسخه گل زدن با سانتر راحت‌تر خواهد شد و خب این اتفاق هم در بازی به شکل نامتعادلی رخ داده است. برای مثال کافی است تیمی مثل رئال مادرید را انتخاب کنید تا خیلی راحت بتوانید توسط گرت بیل توپ را سانتر کرده و با ضربات سر کریستیانو رونالدو به گل برسید. یا مثلا در ضربات کرنر، اگر بازیکن قد بلندی داشته باشید شانس زیادی برای رسیدن به گل خواهید داشت و همین مساله تا حدودی تعادل بازی را به هم زده است. چرا که اگر همین الان هم حالت‌های چندنفره بازی را تجربه کنید، مشاهده خواهید کرد که سیستم خیلی از بازیکنان صرفا به سانتر از جناحین تبدیل شده و رسیدن به گل توسط این روش به مراتب ساده‌تر از نسخه‌های قبل شده است که اگر نظر من را بخواهید، اتفاق خوبی نیست و باعث می‌شود تا گیم‌پلی بازی از آن حالت تاکتیکی و واقع‌گرایانه سری فیفا فاصله بگیرد. این قضیه نه به این شدت اما در مورد شوت‌ها هم صدق می‌کند و مخصوصا بازیکنان خوب که دقت شوت بالایی دارند، شانس زیادی برای رسیدن به گل با شوت‌های از راه دور دارند. 

البته با اینکه گیم‌پلی فیفا 18 مشکلات مذکور را دارد، اما به هیچ‌وجه کاملا ضعیف و بد هم نیست. بلکه برعکس با بازی‌ای رو‌به‌رو هستیم که حمله کردن در آن لذت زیادی دارد و بهتر از قبل می‌توانید حرکات ترکیبی مختلفی را با هم‌تیمی‌هایتان انجام دهید. برای مثال سیستم جای‌گیری بازیکنان نسبت به قبل بهتر شده و دیگر شاهد مهاجمینی نیستید که با وجود داشتن فضا، ثابت مانده و حرکت نمی‌کنند. بلکه برعکس مهاجمین به خوبی خود را در موقعیت‌های گل قرار می‌دهند. مورد بعدی به نحوه دریبل‌زدن در بازی مربوط می‌شود که بهبود خوبی نسبت به قبل داشته و می‌توانید با تکیه بر تکنیک و سرعت بازیکنان‌تان، به خوبی برای خودتان موقعیت ایجاد کنید و بازی از این حیث بیش‌تر شبیه به فوتبال واقعی شده است. در مجموع، گیم‌پلی فیفا 18 به هیچ‌وجه بی‌نقص نیست و شاهد مشکلاتی در آن هستیم؛ مشکلاتی که امیدواریم برخی از آن‌ها در آپدیت‌های بعدی بازی رفع شوند تا بازی‌ها حالت متعادل‌تری داشته باشند. اما حتی با وجود این مشکلات هم بازی کردن فیفا 18 لذت‌بخش است و هیجان بالایی دارد و حداقل افرادی که هرساله فیفا را بازی می‌کنند، امسال هم از بازی کردن آن راضی خواهند بود. 

بررسی بازی فیفا 18

یکی دیگر از انتقاداتی که به بازی فیفا 18 دارم، نداشتن تغییرات در زمینه حالت‌های بازی است. سال گذشته، الکترونیک آرتز تمرکز زیادی روی تغییر موتور بازی و گیم‌پلی آن داشت و به همین دلیل هم نمی‌شد انتظار داشت که آن‌ها بتوانند حالت‌های مختلف بازی مثل Career Mode یا آلتیمیت تیم را بهبود ببخشند. با این حال امسال قضیه فرق می‌کند و با بازی‌ای طرف هستیم که برخلاف نسخه سال گذشته تغییرات خیلی بزرگی نداشته و این بدین معنی است که EA این فرصت را داشته تا روی دیگر جنبه‌های بازی کار کرده و آن‌ها را بهتر کند. اما هنوز هم پیشرفت و تغییر چندانی را در حالت‌های بازی شاهد نیستیم که این مساله تا حدی تو ذوق می‌زند. برای مثال یکی از سوال‌هایی که برای خود من پیش آمد، این بود که EA چرا با وجود گنجاندن فوتبال خیابانی در بخش The Journey، آن را به عنوان یک حالت بازی مستقل در دسترس قرار نداده است. زمانی که در بخش The Journey فوتبال خیابانی را در خیابان‌های برزیل تجربه می‌کنید، دوست دارید تا بتوانید این کار را باز هم انجام بدهید اما EA با اینکه قدرت خلق فوتبال خیابانی را در بازی داشته، آن را به صورت مستقل در دسترس قرار نداده تا حداقل به این شکل به حالت‌های بازی تنوع ببخشد. یا مساله دیگر، در مورد بخش Career بازی است که شخصا هر ساله زمان زیادی را صرف آن می‌کنم اما این بخش چند سالی است که کاملا بدون تغییر اساسی مانده است. درست است که امسال شاهد سیستم نقل و انتقالات جدیدی در این بخش هستیم، اما در واقع این سیستم بیش‌تر حالت ظاهری داشته و EA با آن، بیش‌تر سعی کرده قدرت موتور فراست‌بایت را به رخ بکشد و نباید انتظار داشته باشید که این موضوع تحولی اساسی در بخش Career Mode به وجود بیاورد. 

بررسی بازی فیفا 18

فیفا 18 پیشرفت زیادی در زمینه ارائه بازی‌ها داشته و تجربه هر لیگ منحصر‌به‌فرد و خاص است و در هر لیگ شاهد اتسفر خاصی هستیم

البته بخش آلتیمیت تیم بازی، به نسبت دیگر حالت‌های آن تغییرات بهتری داشته است و کماکان با فاصله جذاب‌ترین بخش بازی، مخصوصا برای افرادی است که به تجربه فیفا به شکل آنلاین علاقه دارند. یکی از ویژگی‌های خیلی خوب این بخش، در دسترس قرار گرفتن بازیکنان افسانه‌ای به شکل عمومی است که پیش‌تر در انحصار کاربران کنسول‌های ایکس‌باکس بودند اما اکنون همه کاربران بازی می‌توانند از حضور بازیکنانی چون رونالدینیو، رونالدو، ریو فردیناند، تیری هانری و خیلی بازیکنان دیگر در ترکیب تیم‌شان لذت ببرند و برای به دست آوردن آن‌ها، بازی را تجربه کنند. در مجموع بخش آلتیمیت با اینکه صرفا یک سری تغییرات ریز داشته، اما ماهیت کلی این حالت هنوز هم شدیدا اعتیادآور و سرگرم‌کننده است و قطعا از بازی کردن آن خسته نخواهید شد. 

اما یکی از اصلی‌ترین و بهترین پیشرفت‌های فیفا 18، مربوط به نحوه ارائه بازی‌ها است. الکترونیک آرتز همواره روی این موضوع در بازی تاکید داشته و مثلا همیشه سعی کرده لیگ برتر انگلیس را به واقعی‌ترین شکل ممکن در بازی به تصویر بکشد یا مثلا سال گذشته تصمیم گرفت تا چهره واقعی مربیان این لیگ را در بازی قرار دهد تا همه‌چیز حس و حالی نزدیک به واقعیت داشته باشد. خب فیفا 18 در این زمینه‌ها پیشرفت زیادی کرده و بیش از پیش نزدیک به واقعیت شده است. برای مثال نحوه شروع بازی‌ها در هریک از لیگ‌ها، با دیگری متفاوت است و مثلا در لیگ انگلیس و لالیگا بازیکنان ترکیب دو تیم به شکل سه‌بعدی معرفی می‌شوند. یا مورد دیگر، بهبود اتمسفر ورزشگاه‌ها است و این مساله هم با توجه به لیگ‌های مختلف، متفاوت و متمایز است. مثلا در لیگ‌های آمریکای جنوبی شاهد جو سنگینی در ورزشگاه‌ها هستیم یا تماشاگران در لیگ برتر انگلیس، تیم‌ها را به شکل متفاوتی تشویق می‌کند و بسته به اینکه با کدام تیم بازی کنید، جو خاصی را در بازی تجربه خواهید کرد. در کل با اینکه فیفا 18 در یک سری زمینه‌ها پیشرفت زیادی نسبت به سال گذشته نداشته، اما سازندگان تلاش زیادی برای بهبود اتمسفر بازی کرده‌اند و نتیجه آن هم کاملا در بازی به چشم می‌آید. 

بررسی بازی فیفا 18

زمانی که گفته شد EA قصد دارد از موتور فراست‌بایت برای فیفا 17 استفاده کند، این سوال پیش آمده بود که آیا این موتور که معمولا بازی‌های شوتر و ریسینگ با آن ساخته شده‌اند، قادر خواهد بود در یک بازی ورزشی هم خودش را نشان دهد یا خیر. با این حال فیفا 17 از نظر گرافیکی آنقدر خوب بود که حتی از پرسیدن این سوال هم پشیمان شدیم و جلوه‌های بصری به قدری زیبا بودند که حتی اگر امسال تغییر هم نمی‌کردند، مشکلی پیش نمی‌آمد. اما فیفا 18 در این زمینه کاملا هم بدون تغییر نبوده و این موضوع به وضوح در چهره بازیکنان مطرح یا طراحی بهتر تماشاگران دیده می‌شود. البته هنوز هم چهره بازیکنان معمولی کیفیت خیلی خوبی ندارد و بازی می‌توانست در این زمینه هم بهتر شود. همچنین یکی دیگر از بخش‌هایی که قدرت موتور فراست‌بایت را به بهترین شکل به رخ می‌کشد، بخش داستانی The Journey است و در قسمت‌های سینمایی این بخش، طراحی چهره شخصیت‌ها یا انیمیشن‌های صورت آن‌ها به شکل کاملا طبیعی و عالی‌ای خلق شده است. یک سری جزییات دیگر مثل خراب شدن چمن ورزشگاه‌ها در طول بازی یا نمونه‌های مشابه هم دیگر پیشرفت‌های بازی در زمینه بصری هستند. 

بررسی بازی فیفا 18

سری فیفا در زمینه گزارشگر، مشکلی نداشته و مارتین تایلر و الن اسمیت هنوز به بهترین شکل بازی را گزارش و تحلیل می‌کنند و حتی یک سری توضیحات جدید هم نسبت به نسخه قبلی در بازی ارائه می‌دهند. در مجموع، به شخصه انتظار داشتم که فیفا 18 پیشرفت بیش‌تری در مقایسه با نسخه قبلی داشته باشد و حداقل از حیث گیم‌پلی، شاهد تجربه کاملا بی‌نقصی داشته باشیم. اما حتی با وجود مشکلاتی که به آن‌ها اشاره کردیم، فیفا 18 هنوز هم فوتبال را به شکلی عالی و سرگرم‌کننده ارائه می‌دهد و بازی کردن آن به شکل آنلاین و آفلاین، لذت خاص خودش را دارد. پس باز هم با بازی‌ای طرف هستیم که می‌تواند به مدت یک سال طرفدارانش را سرگرم نگه دارد. اما در عین حال، باید به این موضوع هم اشاره کنیم که الکترونیک آرتز، باید برای نسخه سال بعد سراغ تغییرات بیش‌تری برود و اگر بازی سال بعد هم با پیشرفت کم منتشر شود، شانس کمی برای موفقیت خواهد داشت. 

 
منبع زومجی

 

FIFA 18

فیفا 18 بازی بی‌نقصی نیست و مشکلاتی در سیستم دفاعی دارد و گل زدن با سانتر هم در آن بیش از حد راحت شده است. با این حال مواردی مثل حالت داستانی عالی، اتمسفر واقعی ورزشگاه‌ها، وجود تعداد زیادی تیم و لیگ و همچنین گرافیک زیبا و گزارشگر عالی، مواردی هستند که باعث شده‌اند فیفا 18 فوتبال را به شکل زیبایی ارائه کند که خیلی سخت می‌توان آن را دوست نداشت. 
افشین پیروزی

 
8.5

نقات قوت

  • - بخش داستانی جذاب و سرگرم‌کننده
  • - اتمسفر عالی و متفاوت فضای ورزشگاه بسته به لیگ‌های مختلف -
  • جزییات گرافیکی بسیار بالا
  • - تنوع بالای لیگ‌ها و تیم‌ها
  • - کیفیت خوب گزارشگر بازی
  • - بخش آلتیمیت تیم که هنوز هم جذاب است

نقات ضعف

  • - نبود پیشرفت در بسیاری از حالت‌های بازی مثل Career Mode
  • - متعادل نبودن سانتر‌ها و آسان شدن بیش از حد گلزنی به این روش
  • - سیستم دفاع بدقلق و خشک بازی


تاريخ : سه شنبه 11 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سویچیرا هوندا (Soichiro Honda) در ۱۷ نوامبر سال ۱۹۰۶ در  روستایی از توابع هاماماتسو از توابع شهر شیزوکا ژاپن به دنیا آمد. او موسس شرکت بزرگ هوندا موتور، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان موتورسیکلت و خودرو در ژاپن بود. شرکت هوندا از سال ۱۹۴۸ به تولید موتورسیکلت پرداخت. سویچیرو، شرکت خود را به سازمانی بین‌المللی با ارزش میلیارد دلاری تبدیل کرد که بهترین و پرفروش‌ترین موتورسیکلت‌های جهان را تولید می‌کند. به خاطر علم مهندسی قوی و هنر مدیریت هوندا، شرکت او توانست رقیبان بزرگی همچون Triumph در انگلستان و Harley-Davidson در آمریکا را در بازار کشورهای خودشان شکست دهد. شرکت هوندا موتور از سال ۱۹۶۳ تولید اتومبیل را نیز در دستور کار خود قرار داد و در دهه‌ی ۱۹۸۰ به سومین تولیدکننده‌ی بزرگ خودرو در ژاپن تبدیل شد.

سویچیرو هوندا به ریسک‌پذیری و سبک خاص مدیریتی مشهور است. سبک مدیریتی او تمرکز بالایی بر ابتکار عمل شخصی کارمندان و ارتباط نزدیک مدیران با کارمندان و کارگران داشت. هوندا تا سال ۱۹۷۳ به عنوان مدیر اصلی هوندا موتور فعالیت کرد و سپس بازنشسته شد. از آن سال تا سال ۱۹۸۳، باز هم وظایف مدیریتی جزئی بر عهده‌ی سویچیرو بود تا این که در سال ۱۹۸۳ او تنها به عنوان مشاور ارشد در هوندا فعالیت می‌کرد. مجله‌ی People در سال ۱۹۸۰ او را در میان ۲۵ فرد جذاب سال انتخاب کرده و لقب هنری فورد ژاپن را به او داد.

تولد و سال‌های ابتدایی تحصیل

روستایی که سویچیرو در آن متولد شد، کومیو (Komyo) نام داشت و امروزه با نام شهر تنریو (Tenryu) شناخته می‌شود. او بزرگترین فرزند خانواده بود. پدر او گیهی هوندا (Gihei Honda) یک آهنگر حرفه‌ای بود و مادرش میکا (Mika) در کارگاه بافندگی کار می‌کرد. گیهی هوندا آهنگری بود که کارهای متنوع زیادی انجام می‌داد. او برخی اوقات دندانپزشک محلی نیز بود. پس از مدتی تجارت اصلی گیهی، به تعمیر و فروش دوچرخه تبدیل شد.

در سال‌هایی که گیهی هوندا فروشگاه دوچرخه‌ی خود را تاسیس کرد، استقبال از این وسایل نقلیه در ژاپن زیاد شده بود. او که مهارت بالایی در آهنگری و تعمیرات داشت، همیشه سفارشاتی برای تعمیر دوچرخه‌های مردم دریافت می‌کرد. پس از مدتی گیهی متوجه پتانسیل بالای این کسب و کار شد و تصمیم گرفت دوچرخه‌های دست دوم را خریداری کرده، تعمیر کند و آنها را به قیمتی مناسب بفروشد. این فعالیت هوشمندانه باعث شد فروشگاه آنها به بهترین فروشگاه دوچرخه‌ی محلی تبدیل شود.

هوندا

سویچیرو هوندا در سال ۱۹۱۳ به مدرسه‌ی ابتدایی رفت. او دانش‌آموز درس‌خوانی نبود اما همواره کنجکاوی و تلاش برای پیدا کردن راه‌حل‌های جدیدی در رفتار او دیده می‌شد. او در سال‌های تحصیل یک بار تلاشی برای جعل مهر و امضای خانواده‌ها انجام داد و این کار را برای همکلاسی‌های خود نیز انجام می‌داد. پس از آن که معلمان مدرسه متوجه کار او شدند، پدرش سویچیرو را یک روز تمام تنبیه کرد. سویچیروی ۸ ساله برای اولین بار در سال ۱۹۱۴ یک اتومبیل را مشاهده کرد. او همیشه از این لحظه به عنوان نقطه‌ی عطف زندگی‌اش یاد کرده است. وقتی هوندا اتومبیل در حال حرکت را در جاده می‌بینید، بدون دلیل و تنها از روی کنجکاوی به دنبال آن می‌دود. حرکت اتومبیل بدون نیاز به نیروی محرکه مانند اسب و تنها با نیروی خودش، او را شگفت‌زده کرده بود. سویچیرو با تمام وجود به دنیال اتومبیل دوید تا این که آن را در مسیر جاده گم کرد. او در صحبت‌هایش از لحظه‌ای یاد می‌کند که لکه‌ی روغن چکیده شده از خودرو روی زمین را مانند فردی که در بیابان آب پیدا کرده، بوییده است.

روحیه‌ی ماجراجویی، توسعه‌ی فناوری‌های جدید و تلاش برای کشف ناشناخته‌ها، ریشه در کودکی سویچیرو داشت. خانواده‌ی آنها فقیر بود اما پدرش، فرزندان خود را با عشق برای کار زیاد و سر و کله زدن با قطعات مکانیکی بزرگ کرد. سویچیرو خیلی زود کار با ابزارها را از پدرش یاد گرفت. یکی از علایق بچگی او شنیدن صدای موتور کوچک آسیاب برنج بود. لقب او در مدرسه، «دماغ سیاه» بود چرا که سویچیرو همیشه در حال کمک به پدرش در آهنگری و فروشگاه دوچرخه بود و دستان و بدنش همیشه از کار کثیف بود.

هوندا پس از ۸ سال تحصیل، یک آگهی استخدام برای شرکتی در توکیو مشاهده کرد که نظر او را به خودش جلب کرد. او که تحصیلات عالیه نداشت تنها به خاطر علاقه‌ی فراوان به کارهای مکانیکی و فنی، به پایتخت ژاپن رفت و در ۱۵ سالگی به‌عنوان جوان‌ترین کارمند شرکت Art Shokai، تولیدکننده و تعمیرکننده‌ی اتومبیل و موتورسیکلت استخدام شد.

شرکت Art Shokai

سویچیرو هوندا در سال‌های ابتدایی وظایف خدماتی ساده‌ای مانند نظافت و پذیرایی برعهده داشت. پس از مدتی، یوزو ساکاکیبارا (Yuzo Sakakibara) صاحب کارخانه که متوجه علاقه‌ی شدید و توانایی یادگیری بالای هوندا شده بود، تعمیرات مکانیکی را به او یاد داد. علاوه بر آن، یوزو مهارت‌های ارتباط با مشتری و حفظ دیسیپلین تخصصی را نیز به سویچیرو آموزش داد. در آن زمان، خرید اتومبیل تنها محدود به طبقه‌ی مرفه جامعه بود و بیشتر خودروهای بازار ژاپن نیز ساخت کشورهای خارجی بودند.

curtiss

شرکت شوکای به تولید خودروهای مسابقه‌ای نیز مشغول بود. آنها در سال ۱۹۲۳ شروع به ساخت اولین خودروهای خود کردند. اولین مدل آنها که آرت دایملر نام داشت، از یک موتور دست دوم دایملر استفاده می‌کرد. خودروی بعدی آنها که بسیار مشهور شد، Curtiss نام داشت. این خودرو از ترکیب موتور هواپیمای Curtiss و شاسی آمریکایی Mitchell ساخته شده بود. شرکت در پروژه‌ی ساخت این خودرو، تجربیات بسیار مفیدی را در اختیار هوندا گذاشت. خودروی آنها در ۲ نوامبر سال ۱۹۲۴ برنده‌ی مسابقه‌ی اتومبیلرانی شد.

مشتری‌های کارخانه‌ی شوکای خودروهای مختلفی از کارخانه‌های معتبر مرسدس، لینکلن و دایملر را برای تعمیر به آنها می‌سپردند و همین امر، باعث افزایش مهارت‌های سویچیرو شد. او در سن ۲۰ سالگی برای اعزام به خدمت سربازی فراخوانده شد اما به خاطر کوررنگی از رفتن به خدمت معاف شد.

هوندا در ۲۵ آوریل سال ۱۹۲۸، شعبه‌ای از شرکت آرت شوکای را در شهر هاماتسو تاسیس کرد. او تنها شاگرد ساکاکیبارا بود که توانست کسب و کاری مستقل تاسیس کند. هوندا هیچ‌گاه به دنبال فتح بازارهای داخلی نبود. او اعتقاد داشت اگر بتواند بازارهای جهانی را تصاحب کند، به‌تبع آنها در ژاپن نیز موفق خواهد بود. شعبه‌ی هاماماتسوی شرکت آرت شوکای تحت رهبری هوندا به‌سرعت پیشرفت کرد و توانست ۳۰ کارمند استخدام کند. آنها کامیون‌های کمپرس تولید می‌کردند و در کنار آن، به بهینه‌سازی اتوبوس‌ها برای حمل مسافران بیشتر مشغول بودند.

Art shokai

در سال ۱۹۳۶، هوندا که از شغل تعمیرات ماشین‌آلات خسته شده بود، تصمیم گرفت تا کسب و کاری جدید تاسیس کند. او شرکت Tokai Seiki Heavy Industry را به همراه Shichiro Kato تاسیس کرد. آنها پروژه‌ای جدید به نام مرکز تحقیقات رینگ پیستون شروع کردند. هوندا روزها در کارخانه‌ی قدیمی وشب‌ها به طراحی و تولید رینگ پیستون مشغول بود. هوندا پس از شکست‌های متعدد در این پروژه تصمیم گرفت تا اطلاعات آکادمیک خود در علم مواد را افزایش دهد. به همین دلیل او در موسسه‌ی آموزش‌های صنعتی هاماتسو ثبت نام کرد. پس از ۲ سال تحصیل، او آموزش‌های فنی لازم را دیده بود. در همین زمان هوندا تصمیم گرفت که نمایندگی آرت شوکای را به شاگردان خود اهدا کرده و خود به عنوان مدیر اصلی توکای سیکی فعالیت کند.

شرکت توکای سیکی به تولید رینگ پیستون مشغول شد؛ اما باز هم موفقیت زیادی کسب نکرد. آنها قراردادی با شرکتتویوتا امضا کردند؛ اما از میان ۵۰ نمونه‌ای که برای این شرکت ارسال کردند، تنها ۳ نمونه توانست استانداردهای کنترل کیفیت این شرکت را با موفقیت پشت سر بگذارد. پس از ۲ سال تحقیق و مطالعه‌ی بیشتر، شرکت تولید پیستون توکای سیکی به موفقیت رسید و به عنوان تولیدکننده‌ی بزرگ قطعات برای شرکت‌های تویوتا و هواپیماسازی ناکاجیما انتخاب شد.

honda a

در سال ۱۹۴۱، ژاپن وارد جنگ شد و شرکت توکای سیکی تحت کنترل وزارت دفاع و مهمات این کشور درآمد. در سال ۱۹۴۲، تویوتا ۴۵ درصد از سهام شرکت را خرید و هوندا را از مقام مدیریت به سطحی پایین‌تر تنزل داد. با شدت گرفتن حملات هوایی به ژاپن، خطرات جدی صنایع این کشور را تهدید می‌کردند. شهر هاماماتسو نیز زیر آتش حملات هوایی قرار گرفت و کارخانه‌ی توکای در این شهر نابود شد. در ۱۳ ژانویه‌ی سال ۱۹۴۵ نیز حادثه‌ی طبیعی زلزله، خسارت‌های زیادی به این شرکت وارد کرد و کارخانه‌ی آنها در ایواتا نیز از بین رفت.

تاسیس شرکت هوندا (Honda Motor Co)

سویچیرو هوندا در سال ۱۹۴۵ تمام سهام توکای سیکی را به تویوتا فروخت و مرکز تحقیقات فنی هوندا را تاسیس کرد. ۳ سال بعد و در سال ۱۹۴۸، این شرکت به Honda Motor تغییر نام داد. سویچیرو در شرکت جدید تمام تمرکز و انژی خود را روی مهندسی گذاشته بود تا از تمام تجربیات سخت گذشته و تلاش‌های متعدد برای ساخت رینگ پیستون، برای تولید محصولات جدید استفاده کند.

هوندا در سال ۱۹۴۸ با تاکئو فوجیساوا (Takeo Fujisawa) دیدار کرد. آنها در این دیدار به علایق مشترکشان در صنعت پی بردند و تصمیم گرفتند با بکدیگر همکاری کنند. فوجیساوا در شرکت جدید سرمایه‌گذاری کرده و بخش‌های مالی وتبلیغات را بر عهده گرفت. از آنجایی که هر ۲ موسس شرکت هوندا افرادی ریسک‌پذیر بودند، این شرکت در سال‌های ابتدایی بارها تا مرز ورشکستگی پیش رفت. اولین محصول این همکاری، یک موتورسیکلت ۹۸ سی‌سی با موتور ۲ مرحله‌ای بود. نام این موتورسیکلت Dream گذاشته شد. ۲ سال بعد، نسخه‌ای دیگر از این موتورسیکلت با موتور ۴ مرحله‌ای تولید شد.

honda dream

در سال ۱۹۵۸، اولین مدل از تولیدات شرکت هوندا با نام Super Cub وارد ایالات متحده‌ی آمریکا شد. در این زمان شرکت هوندا بزرگترین تولیدکننده‌ی موتورسیکلت در ژاپن بود که با پشت سر گذاشتن ۵۰ رقیب ژاپنی و ۲۰۰ رقیب خارجی به این رتبه رسیده بود.

شرکت هوندا که با سرعت زیادی در حال رشد بود، نیاز به روش‌های مدیریتی جدید داشت. پیشرفت‌هایی که در این سال‌ها در هوندا انجام گرفت، به‌نوعی مدیریت در تمام شرکت‌ها را دگرگون کرد. دپارتمان‌های هوندا به طور مستقل تعریف می‌شدند و هرکدام برای توسعه‌های فنی و علمی خود مسئولیت مجزا داشتند. مرکز تحقیقات هوندا مدیریتی کاملا مستقل و خارج از هرم مدیریتی هوندا داشت. ترفیع طراحان در این شرکت به موقعیت‌های خالی بستگی نداشت؛ بلکه آنها تنها با پیشرفت‌های شخصی می‌توانستند ترفیع بگیرند. سویچیرو هیچ‌گاه به سلسله مراتب اعتقاد نداشت. او معتقد بود وقتی فشار و نیروی مستقیم از کارمندان برداشته شود، آنها بهتر کار می‌کنند. سیستمی که هوندا طراحی کرده بود، برای تربیت افراد نخبه عالی بود و افرادی را آماده می‌کرد که زود یا دیر به مدیران کارخانه تبدیل می‌شدند.

در ژانویه‌ی سال ۱۹۵۶، شرکت هوندا شالوده‌ی دستورات و ساختارهای مدیریتی خود را با نام «اصول شرکتی» اعلام کرد. این اصول در ۴ بخش خلاصه می‌شوند: ساخت بازارهای جدید، همکاری تمام کارمندان در امر مدیریت، بین‌المللی کردن تولیدات و حل کردن مشکلات فنی بدون توجه به گذشته، رسم و رسوم و دیدگاه‌های رایج.

سرعت رشد شرکت هوندا به قدری بود که آنها در سال ۱۹۶۱ به آمار تولید ۱۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت رسیدند و در سال ۱۹۶۸ این آمار را به یک میلیون دستگاه در سال افزایش دادند. در میانه‌ی دهه‌ی ۸۰، حدود ۶۰ درصد از بازار جهانی در دستان هوندا بود. در دهه‌ی ۱۹۹۰، تولید شرکت هوندا به ۳ میلیون دستگاه موتورسیکلت در سال رسید.

honda dream

تولید خودرو

پس از این که شرکت هوندا به رتبه‌ی اول تولید موتورسیکلت در جهان رسید، سویچیرو تصمیم گرفت که به رویای کودکی خود یعنی تولید اتومبیل بپردازد. هوندا در این صنعت نیز نوآوری‌های خاص خود را داشت و توانست سیستم اگزوزی با پایین‌ترین نرخ تولید آلودگی در آن زمان تولید کند. او این سیستم را در اولین خودروی خود یعنی Honda Civic پیاده کرد که در سال ۱۹۷۵ به بازار عرضه شد. اولین خودروی هوندا با استقبال بالایی در بازارها روبرو شد.

در ابتدای دهه‌ی ۱۹۸۰، هوندا به سومین تولیدکننده‌ی خودرو در ژاپن تبدیل شد. تا پایان این دهه، این شرکت به مقام سوم بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در جهان رسید.

هوندا تجارت خود را به آمریکا نیز گسترش داد. او یک کارخانه‌ی تولیدی در مارسویل اوهایو تاسیس کرد. این کارخانه برای تولید خودروهایی با استاندارد ژاپنی تاسیس شد و محصول اصلی آن یعنی Honda Accord در پایان دهه‌ی ۸۰ به پرفروش‌ترین خودروی آمریکا تبدیل شد. این پیشرفت‌ها باعث شد که سویچیرو هوندا به عنوان اولین رهبر ژاپنی صنعت خودرو در تالار مشاهیر صنعت اتومبیل آمریکا حاضر شود.

هوندا در تمام مدت مدیریت و مهندسی خود به استراتژی «سعی و خطا» اعتقاد داشت و معتقد بود کارمندان نیز باید اهدافی بزرگ برای خود تعیین کنند تا در کنار پیشرفت شرکت، خودشان نیز پیشرفت کنند. از دیدگاه او، خصوصیت بزرگ یک تاجر، ریسک‌پذیری بود. او همه‌چیز را برای رسیدن به موفقیت در معرض ریسک قرار می‌داد.

civic

سویچیرو هوندا همواره با خصوصیات رفتاری عجیب شناخته می‌شود. او مدیری مهربان اما در عین حال سختگیر بود. کارمندان او را با نام صاعقه می‌شناختند که با وجود پذیرا یودن شکست آنها، فشار زیادی برای رسیدن به موفقیت اعمال می‌کرد. او تاجری سرکش بود که با سیاست‌های کلی ژاپن مخالفت می‌کرد و به همین دلیل هیچ‌گاه محبوب تاجران و فعالان بزرگ ژاپنی نبود. در سال‌هایی که تصمیم کلی صنعت ژاپن به کاهش تولید و افزایش قیمت بود، او تولید را افزایش و قیمت‌ها را کاهش داد و در این راه موفق نیز بود.

این تاجر سرکش در تمام مدت فعالیت و زندگی، با رسوم گذشته مبارزه کرد. به عنوان مثال اون در بسیاری از مواقع از استخدام افراد با تحصیلات عالی خودداری می‌کرد. سویچیرو اعتقاد داشت آنها تفکرات متعصبانه دارند و نمی‌توانند برای پیشرفت برنامه‌ریزی کنند. هوندا بارها در صحبت‌های خود به شکست‌های گذشته در مسیر کاری اعتراف کرده است:

وقتی به گذشته‌ی خود نگاه می‌کنم، می‌بینم که چیزی به جز اشتباه کردن انجام نداده‌ام. اما من به دستاوردهای خود افتخار می‌کنم. اگرچه اشتباهات و شکست‌های متعددی داشته‌ام، اما هیچ‌کدام از آنها دلیل مشترکی نداشتند.

سویچیرو به مدت ۶۵ سال در شرکت خود کار کرد و تمام خودروهای جدید را آزمایش کرد. او هیج‌گاه آشنایان و نزدیکان خود را به مقام مدیریت نرساند. هوندا در جایی گفته بود: «هرچقدر هم موسس یک شرکت خوب باشد، تضمینی نخواهد بود که پسرش مدیر مناسبی برای شرکت باشد. مدیریت باید به دست کسانی باشد که خصوصیات ویژه‌ی رهبری را داشته باشند.»

سویچیرو هوندا در سال ۱۹۷۳ از مدیریت شرکت بازنشسته شد. اما او هنوز انرژی زیادی داشت و نمی‌توانست خانه‌نشین شود. به همین دلیل هوندا به سمت معاونت اتاق بازرگانی توکیو و سازمان صنعت اتومبیلرانی ژاپن منصوب شد. او در این مدت ۲ سازمان مردم‌نهاد را در زمینه‌ی امنیت و محیط زیست تاسیس کرد.

honda VFR1200F

این تاجر افسانه‌ای در ۵ آگوست سال ۱۹۹۱ از دنیا رفت. او در دوران زندگی خود به موفقیت‌ها و افتخارات متعددی دست یافت. او ۴۷۰ اختراع و ۱۵۰ پتنت ثبت شده دارد. دکترای افتخاری دانشگاه فنی میشیگان و دانشگاه ایالتی اوهایو از افتخارات دیگر او هستند. هوندا به بالاترین درجه‌ی افتخاری در کشورش یعنی روبان آبی ژاپن نیز دست یافته است. او تجارتی با ۳۲۰۰ دلار شروع کرد و شرکتی بزرگ ساخت که به درآمدی بیش از ۳۰ میلیارد دلار رسیده است.

زندگی شخصی

سویچیرو هوندا در سال ۱۹۳۵ با ساچی هوندا ازدواج کرد. همسر او به عنوان حسابدار در شرکت مشغول به کار شد و در تمام سفرهای کاری با او همراه بود. ثمره‌ی ازدواج آنها ۲ پسر و ۲ دختر بودند که مشهورترین آنها، هیروتوشی هوندا، موسس شرکت Mugen است.

نقل قول‌های مشهور سویچیرو هوندا

  • موفقیت یعنی یک درصد از کار شما که نتیجه‌ی ۹۹ درصد دیگر یعنی شکست‌ها است.
  • اگر فقط افرادی که دوست دارید را استخدام کنید، هیچ‌گاه پیشرفت نمی‌کنید. اکثر اوقات، افراد خارق‌العاده در میان آنهایی هستند که دوستشان ندارید.
  • لذت بردن از کار، حیاتی است. اگر کار شما نمود عینی ایده‌های خودتان باشد، حتما از آن لذت می‌برید.
  • افراد باید برای خودشان کار کنند. کارمندان شما خودشان را برای شرکت فدا نمی‌کنند. آنها به سر کار می‌آیند تا در نهایت خودشان لذت ببرند.
  • هیچ شرکتی با افراد و مدیرانش شناخته نمی‌شود. این محصولات هستند که شرکت شما را معرفی می‌کنند.
  • آن‌چه که از شکست‌ها می‌آموزیم بسیار باارزش است. شکست‌ها ما را قوی‌تر می‌کنند.


تاريخ : سه شنبه 11 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

چنانچه از شما درخواست شود که حس فردی را در داخل یک ویدیو حدس بزنید، نورون‌های مغزتان، اطلاعات را در قالب نوسانات شدید الکترونیکی مبادله خواهند کرد. هنگامی که پژوهشگران اینتل چالش مشابهی روی نمونه‌ی اولیه‌ی Loihi، تراشه‌ی جدید سانتا کلارانشین‌ها پیاده کردند، این تراشه سعی در حل مسئله با هزاران نوسان «نورون‌های» سیلیکونی خود داشت. درست مانند نورون‌های بدن انسان، نورون‌های سیلیکونی تراشه‌ها نیز می‌توانند با تنظیم‌ کردن اتصال بینشان، خود را برای انجام تسک‌های جدید آماده کنند.

Loihi؛ نخستین تراشه نورومورفیک اینتل

طرح جدید اینتل که نام آن از یک آتشفشان زیردریایی در هاوایی گرفته‌شده است، هنوز هم عملکردی مشابه مغز واقعی ندارد؛ اما از تراشه‌های عادی بسیار متفاوت است. سران اینتل معتقدند که به‌ لطف این راهکار جدید، روزی خودروها، دوربین‌ها و ربات‌هایی ساخته خواهد شد که بدون نیاز به اتصال به فضای ابری از طریق اینترنت، هوشمندتر از گذشته خواهند بود. قطع چنین ارتباطی نه‌تنها در نهایت نیاز به انتقال داده از طریق اینترنت را مرتفع خواهد کرد؛ بلکه در حفظ حریم خصوصی کاربران نیز سودمند خواهد بود.

طبق ادعای اینتل، آزمایش‌ها نشان می‌دهند که طرح الهام گرفته‌شده از مغز یا نورومورفیک این شرکت می‌تواند تسک‌هایی مانند تفسیر یک ویدیو را با استفاده از یک‌هزارم انرژی مورد نیاز تراشه‌‌های عادی انجام دهد. به‌ نظر می‌رسد مصرف انرژی پایین و قابلیت یادگیری Loihi در مواجهه با داده‌های جدید، نشان از آینده‌ای داشته باشد که در آن، ماشین‌ها بهتر از گذشته می‌توانند خود را با دنیایی وفق دهند که به‌طور مداوم در حال تغییر است. مایکل می‌بری، مدیر اجرایی واحد تحقیقات اینتل، در این رابطه می‌گوید:

ما در تلاش برای بهتر شدن در درک پدیده‌هایی هستیم که در محیط طبیعی رخ می‌دهند.

Loihi جدیدترین تلاش اینتل برای بهره‌ گرفتن از محبوبیت کنونی هوش مصنوعی به‌عنوان موتور رشد جدید خود محسوب می‌شود. سال گذشته اینتل دو استارتاپ نروانا و مویدیوس را تصاحب کرد که در حال کار روی تراشه‌هایی برای قدرت‌ بخشیدن به یادگیری ماشین در فضای ابری و بینایی رایانه‌ای بودند. ماه مارس گذشته نیز اینتل شرکت موبایل‌آی را تصاحب کرد که در زمینه‌ی توسعه‌ی دوربین‌ها و تراشه‌های مورد نیاز در سیستم‌های رانندگی خودکار فعالیت داشت. اینتل برای رشد به کسب‌وکارهای جدیدی نیاز دارد. بازار کامپیوترهای شخصی که برای مدت مدیدی خود را تحت سلطه‌ی غول تراشه‌ساز سانتا کلارا می‌بیند، رو به زوال دارد و این شرکت مدتی می‌شود که سودای ورود به بازار سودده تراشه‌های موبایل را کنار گذاشته است.

فناوری‌های نوین؛ کلید رونق‌ گرفتن کسب‌وکار اینتل

استارتاپ‌‌هایی که اخیرا به تصاحب اینتل در‌آمده‌اند، تراشه‌هایی توسعه‌ داده‌اند که می‌توانند به شبکه‌‌های عصبی مصنوعی شتاب دهند. این تکنیک شالوده‌ی پیشرفت‌هایی نظیر آلفا‌گو (ربات قهرمان رقابت‌های Go‌ گوگل) محسوب می‌شود و شامل شبیه‌سازی آزادانه‌ی نورون‌هایی است که در کنار هم، برای فیلتر‌ کردن داده‌ها به‌کار می‌روند؛ اما فناوری کنونی اینتل و فناوری‌های مشابه دیگری که در تراشه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل، مایکروسافت و اپل به‌ کار رفته‌اند، از طریق طرح تراشه‌های مرسوم به شبکه‌های عصبی قدرت می‌بخشند.

تراشه‌ی Loihi‌ اینتل متفاوت است؛ چرا که نورون‌های آنالوگ آن با سخت‌افزار یکپارچه شده‌اند و طراحی آن تفاوت‌های بنیادینی با تراشه‌هایی دارد که اکنون در دنیا به‌ کار می‌روند. در تراشه‌های مرسوم، داده‌ها به‌صورت مداوم بین پردازنده و حافظه‌ی مجزا جابه‌جا می‌شوند؛ اما «نورون‌های» تراشه‌ی Loihi و اتصال بین آن‌ها می‌توانند به‌صورت پردازنده و حافظه عمل کنند، بدین ترتیب در زمان و انرژی مورد نیاز برای جابه‌جایی داده‌ها صرفه‌جویی می‌شود. اتصال بین نورون‌ها، مانند سیناپس‌ها، در طول زمان می‌توانند با تقلید از مکانیزم یادگیری در مغز واقعی، مطابق با الگوی فعالیت خود تنظیم شوند. آزمایش‌های انجام‌شده برای بررسی این قابلیت، شامل نمایش ویدیو‌هایی از انجام حرکت‌های تمرینی مختلف مانند جلو‌بازو به تراشه و سپس به چالش کشیدن آن جهت شناسایی این حرکات تمرینی در ویدیوهای جدید است.

اینتل نخستین شرکتی نیست که تراشه‌‌ای را با الهام‌ گرفتن از علوم اعصاب توسعه می‌دهد. آی‌بی‌ام نیز دو نسل از تراشه‌ی نورومورفیک خود را توسعه داده است؛ اما این تراشه بر خلاف نمونه‌ی توسعه‌ داده‌شده توسط اینتل، قادر به یادگیری از داده‌های آینده نیست. تراشه‌ی آی‌بی‌ام زیر نظر دارپا (آژانس تحقیقاتی پنتاگون) شکل گرفت؛ آژانسی که امیدوار است سخت‌افزار نورومورفیک قادر به تحلیل خودکار ویدیو‌های ثبت‌شده از میدان نبرد باشد. آی‌بی‌ام قراردادهایی با دو لابراتوار برای ساخت سیستم‌های تحقیقاتی با تراشه‌هایش منعقد کرده؛ اما اطلاعاتی در خصوص عرضه‌ی گسترده و تجاری آن‌ها منتشر نکرده است.

آینده‌‌ی تراشه‌های نورومورفیک در هاله‌ای از تردید

برخی از پژوهشگرهای پیشرو در زمینه‌ی هوش مصنوعی نظیر یان له‌چون از فیسبوک، با اشاره به اینکه در حال حاضر برتری و انعطاف نوسانات نورون‌های سیلیکونی نسبت به نرم‌افزارهای یادگیری ماشین مبتنی بر تراشه‌های عادی ثابت نشده است، تردید خود را در خصوص آینده‌ی تراشه‌های نورومورفیک ابراز داشته‌اند. می‌بری معتقد است که روش یادگیری تراشه‌ی Loihi، آن را انعطاف‌پذیرتر از سیستم‌های پیشین خواهد کرد. پروژه‌ی وی احتمالا از زمان‌بندی مناسبی نیز سود خواهد برد.

تلاش‌های اخیر برای ساخت و به‌کارگیری تراشه‌هایی که از نرم‌افزار مبتنی بر هوش مصنوعی پشتیبانی می‌کنند، نشان‌دهنده‌ی نارضایتی شرکت‌ها از وابستگی صِرف به پیشرفت‌های به‌‌وجودآمده در زمینه‌ی فناوری ساخت تراشه‌های مرسوم هستند. توشار کریشنا، استادیاری از دانشگاه جورجیا تک، در این خصوص می‌گوید:

تمام این شرکت‌ها در حال پی‌ بردن به عقلانی بودن توسعه‌ی تراشه‌های سفارشی‌شده و ویژه هستند.

کریشنا نقض قانون مور (قاعده‌ای برای افزایش عملکرد CPU که زمانی قابل اتکا بود) را دلیل دیگری برای تمایل هرچه بیشتر شرکت‌ها برای پذیرش ایده‌های جدید عنوان می‌کند. در حال حاضر زمان زیادی تا استفاده‌ی گسترده و تجاری از تراشه‌های الهام‌ گرفته‌شده از ساز‌وکار مغز انسان باقی است؛ اما شاید زمان آن فرا رسیده تا نگاه جدی‌تری به آن‌ها شود.



تاريخ : سه شنبه 11 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 اگر دوست دارید بدانید اندروید از چه زمانی وارد دنیای موبایل شد و این محصول اصلا به چه صورت متولد شده این مطلب را از دست ندهید.

افراد زیادی در دنیا از گوشی‌های موبایل، تبلت ها و دیگر محصولات تکنولوژی استفاده می‌کنند که سیستم‌عامل اندروید روی آن‌ها نصب شده است. حدود 10 سال پیش اولین گوشی اندرویدی پا به بازار گذاشت و برای فروش در اختیار مشتریان قرار گرفت. گوگل با تدبیر مناسبی که اندیشید این محصول متن باز را در اختیار کمپانی‌ها و توسعه‌دهندگان قرار داد و با استفاده از آن روی گوشی‌های موبایل ساخت کمپانی‌های دیگر ازجمله سامسونگ، اچ تی سی، سونی، ال‌جی و ... ضریب نفوذ این سیستم‌عامل را بالا برد تا جایی که تعداد کاربران اندروید از هر سیستمی عاملی در جهان بیشتر است.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

بعد از عرضه نخستین گوشی هوشمند با اندروید نسخه 1.0 شاهد حضور این سیستم‌عامل در همه جا بودیم. محبوبیت اندروید هر روز بیشتر از قبل شد و با این محبوبیت توانست سیستم‌عامل‌های دیگر ازجمله سیمبین، بلک‌بری، پالم و ویندوزفون را پشت سر بگذارد. در حال حاضر تنها رقیب جدی اندروید سیستم‌عامل iOS است که به نظر نمی‌رسد به همین زودی‌های جنگ این دو پایان بگیرد.

شکل‌گیری اندروید

در اوت 2003 یعنی قبل از اینکه گوشی‌های هوشمند فراگیر شوند و چند سال قبل از اینکه اپل گوشی‌ آیفون و سیستم‌عامل آی او اس را معرفی کند کمپانی اندروید در شهر کالیفرنیا شکل گرفت. 4 نفر موسسان این کمپانی بودند به اسم‌های ریچ ماینر، نیک سیرز، کریس وایت و اندی روبین.

در سال 2013 روبین در سخنرانی‌ای که در توکیو داشت گفت: سیستم‌عامل اندروید در ابتدا قرار بود برای بهبود سیستم‌عامل دوربین‌های دیجیتال به کار گرفته شود. در سال 2004 اندروید برای جذب سرمایه در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گرفت تا نشان دهد کاربران دوربین‌های دیجیتال چگونه می‌توانند با استفاده از این سیستم‌عامل بدون سیم عکس‌های خودشان را به رایانه منتقل کنند.

سرنوشت اندروید در سال 2005 زمانی رقم خورد که گوگل کمپانی اندروید را خریداری کرد. روبین و دیگر موسسان اندروید برای توسعه این سیستم‌عامل زیر نظر صاحبان جدیدش باقی مانند. تصمیمی که همان ابتدا گرفته شد استفاده از لینوکس به عنوان پایه سیستم‌عامل اندروید بود تا امکان عرضه آن برای کمپانی‌های دیگر وجود داشته باشد.

روبین با سمت سرپرست تیم اندروید تا سال 2013 در گوگل باقی ماند و سپس در همان سال گوگل اعلام کرد که احتمال ترک روبین وجود دارد. در اواخر 2014 روبین گوگل را ترک کرد و بیزنس خودش را راه‌اندازی کرد. در اوایل 2017 روبین اعلام کرد که با راه‌اندازی کمپانی خودش به نام اسنشیال و تولید گوشی‌هایی با همین نام به صنعت موبایل بازگشته است.

آماده شدن برای عرضه اندروید 1.0

در سال 2007 اپل اولین آیفون را عرضه کرد و مفهومی جدید را در دنیای موبایل مطرح کرد. در آن زمان هنوز گوگل به‌طور مخفیانه مشغول کار روی اندروید بود اما نهایتا در ماه نوامبر همان سال گوگل به‌تدریج شروع به اعلان‌جنگ علیه اپل و دیگر پلتفرم‌های موبایلی کرد.

در آن زمان تشکلی شکل گرفت که Open Handset Alliance نام داشت که مجموعه‌ای از چند کمپانی گوشی ساز مانند اچ تی سی و موتورولا، کمپانی‌های سازنده چیپ مانند کوآلکام و تگزاس و کمپانی‌های مخابراتی مانند T-Mobile بود.

اریک اشمیت مدیر گوگل در مورد اندروید این نظر را دارد که اندروید برای این نیست که فقط روی گوشی‌های ساخت گوگل استفاده شود؛ دید ما این است که هزاران گوشی با مدل‌های متفاوت را به قدرت اندروید مجهز کنیم.

گزارش‌ها حاکی از این هستند که گوگل قبل از عرضه رسمی نسخه اول اندروید در نوامبر 2007 دست کم دو نسخه آلفا از این سیستم‌عامل را در داخل کمپانی برای بررسی‌های اولیه عرضه کرده بود. حتی گوشی‌ای مختص نسخه آلفا با کد Sooner استفاده می‌شد که هیچ زمان به‌صورت عمومی عرضه نشد. چند سال بعد یکی از توسعه‌دهندگان اندروید تصویر یکی از این گوشی‌های مخصوص آزمایش اندروید را در دنیای اینترنت منتشر کرد. همان‌طور که در تصویر مشاهده می‌کنید ظاهر این گوشی بیشتر شبیه به گوشی‌های بلک‌بری بوده تا آیفون و درست زمانی بوده که کاربران برای استفاده از گوشی‌های تمام لمسی دچار شک بودند.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

درنهایت در سپتامبر 2008 اولین گوشی مجهز به سیستم‌عامل اندروید با نام T-Mobile G1 یا HTC Dream معرفی شد. این گوشی به صفحه‌نمایشی 3.2 اینچی لمسی و صفحه‌کلید فیزیکی عرضه شد. در آن زمان گوشی با سیل عظیمی از نارضایتی‌ها از طرف کارشناسان روبرو شد و برخی امکانات پایه‌ای ازجمله سوکت 3.5 میلی‌متری هدفون را هم در خود نداشت که البته در این زمانه نداشتن این سوکت آپشنی خاص حساب می‌شود! داخل اندروید از همان ابتدا چندین امضای تجاری گوگل قرار داشت که آن را به محصولی مختص این کمپانی تبدیل می‌کرد. اندروید با تعدادی از سرویس‌ها و محصولات گوگل ادغام‌شده که ازجمله آن‌ها می‌توان به گوگل مپ، یوتوب و مرورگر HTML اشاره کرد که قبل از عرضه کروم استفاده می‌شود. همچنین اولین بازار اندروید در این سیستم‌عامل وجود داشت که چند اپلیکیشن مخصوص اندروید در ابتدا در آن قرار داشتند. بسیاری از این ویژگی‌ها اکنون خیلی بدوی هستند اما این ابتدای راه و شروع به کار اندروید بوده است.


 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

کدنام‌های اندروید

در حالی که امروزه نسخه‌های مختلف اندروید با نام‌های متفاوتی عرضه می‌شوند اندروید نسخه 1.0 که در سپتامبر 2008 عرضه شد هیچ کدنامی چه به‌صورت عمومی و چه داخل کمپانی نداشته است. اندروید نسخه 1.1 در فوریه 2009 عرضه شد و به‌صورت عمومی هیچ کدنامی برایش در نظر گرفته نشد اما در داخل کمپانی آن را Petit four می‌نامیدند که نام دسری فرانسوی است.

با عرضه اندروید نسخه 1.5، که آوریل 2009 انجام شد، برای اولین بار اندروید با نام مخصوصش به‌صورت عمومی عرضه شده و در آن زمان این نسخه Cupcake نام گرفت.

لوگوی نام آشنای گوگل که یک ربات سبز بزرگ است توسط شخصی به نام Irina Blok خلق شد که در استخدام گوگل بود. در سال 2013 خانم بلاک اعلام کرد گوگل تنها به تیم طراحی تحت سرپرستی او گفته بود می‌خواهند لوگو شبیه به یک ربات باشد. خانم بلاک همچنین اشاره کرده که برای طراحی این لوگوی سبز رنگ از لوگوی معروفی که روی دستشویی‌های مردانه و زنانه به کار گرفته می‌شود الهام گرفته شده است.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

گوگل نه تنها در مورد سیسیتم عامل اندروید تصمیم به متن باز بودن گرفت بلکه لوگوی این سیستم‌عامل هم یک پروژه متن باز است و تا کنون بسیاری از افراد در همه جای دنیا امکان این را داشته و دارند که تحت نظر لایسنس خلاقیت‌های مشترک 3.0 تغییراتی را در این ربات سبز ایجاد کنند.

گوگل برای هر نسخه از اندروید یک مجسمه مخصوص با ربات اندروید و کدنام آن نسخه می‌سازد. تمام مجسمه‌هایی که گوگل تا به حال برای نسخه‌های مختلف اندروید ساخته در چمن روبروی ساختمان این کمپانی در Mountain View در کالیفرنیا قرار گرفته‌اند. در سال 2015 یک کانال یوتوب اعلام کرد که یک تیم هنری کوچک در نیوجرسی اولین مجسمه اندروید را ساخته‌اند و تا امروز هم آن‌ها نسخه‌های متفاوت اندروید را از کاپ کیک تا اوریو ساخته‌اند. این مجسمه‌ها همه از فوم پلی استایرن ساخته شده‌اند و سپس تراش خورده‌اند. روی همه آن‌ها از پلاستیک سخت پوشانده شده و سپس با رنگ سبز رنگ شده‌اند.

اندروید نسخه 1.5 Cupcake

این نسخه از اندروید اولین نسخه اندروید با کدنام است. این نسخه در آوریل 2009 عرضه شد. بهبودهای کمی در این نسخه نسبت به دو نسخه قبل ایجاد شده بود که اکنون به عنوان امکانات پیش‌فرض و ابتدایی در اندروید دیده می‌شوند. ازجمله این ویژگی‌ها می‌توان به آپلود ویدئو در یوتوب، قابلیت چرخش صفحه‌نمایش و پشتیبانی از صفحه‌کلیدهای مختلف بود.

تعدادی از گوشی‌هایی که با کاپ کیک پیش‌فرض نصب شده رویشان عرضه شدند اولین گوشی گلکسی سامسونگ و اچ تی سی هیرو بودند.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

اندروید نسخه 1.6 Donut

به سرعت گوگل در سپتامبر 2009 اندروید نسخه 1.6 را معرفی کرد. برخی از ویژگی‌های این اندروید جدید عبارت بودند از پشتیبانی از اپراتورهایی که از شبکه CDMA استفاده می‌کردند. این امکان به گوشی‌های اندروید این امکان را می‌داد تا در همه نقاط دنیا به فروش برسند. ویژگی‌های جدید دیگر عبارت بودند از باکس جستجوی سریع، سوییچ کردن بین دو دوربین و فیلم‌برداری بودند. علاوه بر این ویجت های کنترل تنظیمات برای خاموش و روشن کردن وای فای، بلوتوث، جی‌پی‌اس و ... هم در این نسخه معرفی شدند.

یکی از گوشی‌هایی که با این نسخه اندروید به‌صورت پیش‌فرض نصب شده به فروش می‌رسید Dell Streak بود. این گوشی صفحه‌نمایش 5 اینچی داشت که در آن زمان مدلی بین گوشی و تبلت بود اما در این زمان این اندازه صفحه‌نمایش ابعاد متوسط برای گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آید.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

اندروید نسخه 2.0 و 2.1 Eclair

حدود یکسال بعد از معرفی اولین نسخه اندروید گوگل نسخه 2.0 را معرفی کرد. این نسخه برای اولین بار از Text-to-Speech پشتیبانی می‌کرد و همچنین امکان استفاده از عکس پس زمینه زنده، استفاده از چند اکانت همزمان و پشتیبانی از سیستم ناوبری گوگل مپ در کنار تعدادی ویژگی دیگر به آن اضافه شده بود.

موتورلا دروید اولین گوشی هوشمند مجهز به این سیستم‌عامل بود. اگرچه گوگل هیچ مشکل و منعی برای استفاده از نام Android برای سیستم‌عاملش نداشت موتورولا برای استفاده نام Droid مجبور به پرداخت هزینه به کمپانی لوکاس فیلم شد زیرا دروید نامی بود که در فیلم جنگ ستارگان برای ربات‌ها استفاده می‌شد.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

اندروید 2.2 Froyo

در ماه مارس 2010 نسخه 2.2 اندروید عرضه شد. گوشی‌هایی که از این نسخه استفاده می‌کردند به هات اسپات وای فای، پشتیبانی از فلاش و ... مجهز شدند. اولین گوشی نکسوس در سال 2010 با نام نکسوس وان با اندروید نسخه 2.1 عرضه شد اما به سرعت بعد از معرفی نسخه 2.2 با دریافت یک بروزرسانی OTA به اندروید 2.2 به‌روز شد. این اولین همکاری نزدیک گوگل با کمپانی‌های سازنده سخت‌افزار بود تا گوشی‌های اندروید با نسخه خام عرضه کنند.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

اندروید 2.3 Gingerbread

در سپتامبر 2010 این نسخه اندروید عرضه شد. این نسخه از اندروید هنوز هم روی برخی گوشی‌های هوشمند قرار دارد و گوگل در گزارش ماهانه‌اش آن را لحاظ می‌کند. در سپتامبر 2017 گوگل اعلام کرد که در حال حاضر 0.6 درصد از کاربران اندروید از این نسخه اندروید روی گوشی‌هایشان استفاده می‌کنند.

در این نسخه علاوه بر اضافه شدن امکانات جدید ظاهر سیستم‌عامل اندروید تغییرات جدی‌ای به خودش دید. NFC برای اولین بار در این نسخه به اندروید راه پیدا کرد که البته به سخت‌افزار هم برای پشتیبانی از این ویژگی نیاز بود. اولین گوشی‌ای که به NFC مجهز شد نکسوس اس  بود که با همکاری سامسونگ و گوگل عرضه شد.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

اندروید 3.0 Honeycomb

این نسخه از اندروید یکی از عجیب‌ترین به‌روزرسانی‌ها بود. گوگل این نسخه را فقط برای تبلت ها و دیگر محصولات موبایلی با صفحه‌نمایش بزرگ عرضه کرد. اولین بار این نسخه روی تبلت موتورولا با نام موتورولا زوم در فوریه 2011 عرضه شد که شامل طراحی جدید برای محصولات با صفحه‌نمایش بزرگ و نوتیفیکیشن بار در بخش پایینی تبلت و تعدادی ویژگی دیگر بود.

این نسخه از اندروید را می‌توان جواب گوگل و شرکای سخت‌افزار سازش به آی پد اپل دانست. با وجود اینکه هانی کام عرضه شده بود بسیاری از تبلت ها در آن زمان توسط نسخه 2.0 اندروید عرضه می‌شدند. درنهایت گوگل تصمیم گرفت پایان عمر این نسخه را اعلام کند.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

اندروید نسخه 4.0 Ice Cream Sandwich

نسخه 4.0 که در اوت 2011 عرضه شد تعدادی ویژگی جدید را برای کاربران فراهم کرد. در این نسخه ویژگی‌های زیادی از نسخه 3.0 با ویژگی‌های نسخه 2.3 ترکیب شدند تا یک سیستم‌عامل مشترک برای گوشی‌های هوشمند و تبلت ها عرضه شود. برای اولین ویژگی تشخیص چهره با این نسخه وارد دنیای اندروید شد و از آن زمان تا امروز این ویژگی بهبودهای زیادی پیدا کرده است. در ماه جولای گوگل اعلام کرد که هنوز 0.7 درصد از کاربران اندروید از این نسخه روی دستگاهایشان استفاده می‌کنند. از دیگر ویژگی‌های قابل ذکر این نسخه می‌توان به کلیدهای مجازی ناوبری، پاک کردن نوتیفیکیشن ها با استفاده از سوایپ کردن و مانیتور کردن میزان دیتا و وای فای مصرف شده اشاره کرد.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

اندروید 4.1 و 4.3 Jelly Bean

دوره اندروید جلی بین از ژوئن 2012 شروع شد و گوگل نسخه‌های 4.2 و 4.3 را هم با همین نام عرضه کرد. در این نسخه در بخش نوتیفکیشن ها محتوای بیشتری نمایش داده می‌شد، مرورگر کروم برای اندروید بهینه شده بود، از پروژه Project Butter رونمایی شد، که برای بهبود روان‌تر کار کردن انیمیشن‌ها و پاسخ‌دهی به لمس استفاده می‌شد. ویژگی HDR هم در این نسخه از اندروید به دوربین اضافه شد. در سال 2012 گوگل در مراسم معرفی این نسخه از اندروید در گوگل I/O تبلت نکسوس 7 را، که اولین محصول مجهز به جلی بین بود، به عنوان هدیه به حضار اهدا کرد. در حال حاضر 6.9 درصد از کاربران اندروید از این نسخه روی دستگاهایشان استفاده می‌کنند.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز
 
اندروید 4.4 KitKat

کیت کت با موافقت کمپانی سازنده این محصول یعنی نسله به عنوان کدنام این نسخه از اندروید انتخاب شد. در این نسخه از اندروید ویژگی‌های زیادی اضافه نشد اما ویژگی‌ای در این نسخه وجود داشت که محبوبیت و ضریب نفوذ آن را بالا برد. برای استفاده از این نسخه اندروید حافظه رم 512 مگابایتی هم کفایت می‌کرد و بنابراین تعداد زیادی از محصولات امکان استفاده از آن را داشتند. این ویژگی به سازندگان سخت‌افزار امکان می‌داد تا روی گوشی‌های ارزان‌قیمت خودشان هم این نسخه از اندروید را استفاده کنند.

اولین گوشی هوشمندی که با این نسخه از اندروید عرضه شد نکسوس 5 بود. با وجود اینکه 4 سال از عمر این نسخه می‌گذرد هنوز 15.1 درصد از دستگاهای اندرویدی از این نسخه استفاده می‌کنند.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

اندروید 5.0 Lollipop

در پاییز 2014 اولین بار این نسخه از اندروید عرضه شد. این نسخه از اندروید از نظر ظاهری تفاوت‌های زیادی با نسل‌های قبلی داشت. گوگل در این نسخه از زبان جدیدی با نام متریال دیزاین استفاده کرد که شامل نوردهی در زوایای مختلف و افکت‌های سایه‌ای بود. در این نسخه ویژگی‌هایی ازجمله کلیدهای ناوبری اصلاح‌شده، مشاهده نوتیفیکیشن ها در صفحه قفل، پشتیبانی از دو سیم‌کارت و محافظت از دزدها حتی زمانی که گوشی ریست فکتوری می‌شود اشاره کرد.

گوشی نکسوس 6 و تبلت نکسوس 9 اولین دستگاه‌هایی بودند که با این اندروید عرضه شدند. در حال حاضر 29 درصد از کاربران اندروید از این نسخه روی دستگاه‌های اندرویدیشان استفاده می‌کنند. حقیقت جالب در مورد این اندروید این است که گوگل پیش از عرضه رسمی این نسخه از کدنام Lemon Meringue Pie برای آن استفاده می‌کرد.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

اندروید 6.0 Marshmallow

در پاییز 2015 اندروید 6 عرضه رسمید. اسکرول کردن به‌صورت عمودی در اپ دراور، پشتیبانی از گوگل ناو، پشتیبانی از حسگر اثرانگشت، پشتیبانی از USB Type-C، اندروید Pay و چند ویژگی دیگر ازجمله امکانات جدید این اندروید محسوب می‌شدند. اولین محصول عرضه شده با این اندروید دو گوشی نکسوس 6 پی و نکسوس 5 ایکس و یک تبلت به نام پیکسل سی بودند. در حال حاضر 32.2 درصد از کاربران اندروید از این نسخه استفاده می‌کنند.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

اندروید 7.0 Nougat

در پاییز 2016 این نسخه اندروید عرضه شد. برخی ویژگی‌های جدید این نسخه عبارت‌اند از: پشتیبانی بهتر از ویژگی‌های مولتی تسکینگ در راستای بزرگ‌تر شدن صفحه‌نمایش‌های گوشی‌ها، افزایش سرعت برنامه‌ها، رندر گرفتن سریع‌تر در محتواهای 3 بعدی و ....

در حال حاضر 15.8 درصد از کاربران اندروید از این نسخه استفاده می‌کنند که پیش‌بینی می‌شود استفاده از این نسخه در ماه‌های آینده بیشتر شود.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز

اندروید 8.0 Oreo

در مارس 2017 برای اولین بار گوگل نسخه مخصوص توسعه‌دهندگان اندروید 8 را به‌صورت عمومی منتشر کرد. قائم‌مقام اندروید در گوگل در فوریه 2017 یک فایل گیف در صفحه توییترش منتشر کرد که یک کیک اوریو را نشان می‌داد. در ماه اوت گوگل تایید کرد که نام این نسخه از اندروید اوریو است. بعد از کیت کت برای دومین بار بود که گوگل از یک نام تجاری برای یک نسخه از اندروید استفاده می‌کرد. مجسمه اندروید هم که یک سوپرقهرمان را با کیکی از اوریو روی خودش نشان می‌داد اولین بار در مراسمی در شهر نیویورک به نمایش گذاشته شد.

در این نسخه از اندروید ویژگی‌هایی ازجمله: تغییرات ظاهری در منوی تنظیمات، پشتیبانی از حالت عکس در عکس، پرکردن خودکار باکس پسوردها و تعدادی ویژگی دیگر اشاره کرد.
 
 تاریخچه اندروید با معرفی تمام نسخه‌ها از ابتدا تا امروز
 
 


تاريخ : سه شنبه 11 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1433 1434 1435 1436 1437 ... 3356 صفحه بعد