فناوری کلود چیست؟ کلود کجا است؟ آیا هم اکنون ما در کلود هستیم؟ شاید تا‌کنون با خود فکر کرده و با سؤالاتی از این قبیل مواجه شده‌اید. عبارت «پردازش ابری» (Cloud Computing) همه جا هست.

برای توضیح ساده در این مورد باید گفت پردازش ابری یعنی نگه‌داری و دسترسی به داده‌ها و برنامه‌ها به‌جای اینکه فقط به رایانه‌ی شما محدود باشد، در سراسر اینترنت در دسترس قرار بگیرد. کلود را می‌توان استعاره‌ای برای اینترنت دانست. 

کلود درباره‌ی هارد درایو فیزیکی رایانه‌ی شما نیست. هنگامی که داده‌ها را روی هارد دیسک خود ذخیره می‌کنید یا برنامه‌ای را از روی هارد اجرا می‌کنید، در واقع با فضای ذخیره‌سازی و پردازش محلی کار کرده‌اید. در این شرایط هر آنچه نیاز دارید از نظر فیزیکی به شما نزدیک است و این یعنی می‌توانید به‌آسانی و با سرعت بالا به داده‌های خود دسترسی داشته باشید. در واقع روش عملکرد صنعت کامپیوتر برای چند دهه شبیه به شیوه‌‌ی کار شما با هارد درایوتان بوده است. برخی از افراد معتقدند که روش کارکرد یادشده حتی همین حالا هم بر پردازش‌ ابری ارجحیت دارد. برای تأیید این حرف دلایلی وجود دارد که در ادامه به‌صورت مختصر به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

پردازش ابری

باید توجه داشته باشید که فناوری ابری همچنین به این معنی نیست که شما یک شبکه‌ی مجهز به چند فضای ذخیره‌سازی سخت‌افزاری متصل به هم داشته باشید. ذخیره‌سازی داده‌ها در شبکه‌های خانگی یا شبکه‌های محل کار، بخشی از قابلیت‌های کلود به شمار نمی‌رود. 

پردازش ابری را اینگونه در نظر بگیرید که امکان دسترسی به داده‌ها یا برنامه‌های شما از سراسر اینترنت فراهم باشد یا حداقل یک سری داده را با سایر اطلاعات موجود در وب همگا‌م‌سازی کرده باشید. در کسب و کارهای بزرگ، شاید نیاز داشته باشید که اطلاعاتی در مورد آن‌سوی اتصال داشته باشید. به‌عنوان یک کاربر شخصی، شاید هیچ‌گاه به این موضوع فکر نکنید که در طرف دیگر اتصال، چه فرآیندهای عظیم پردازشی‌ در حال انجام هستند. نتیجه‌ی نهایی در نهایت یکسان است؛ با یک اتصال آنلاین، امکان انجام پردازش‌های ابری از هر کجا و در هر زمان وجود دارد.

تولد ابرها

اگرچه پردازش ابری بیشتر مفهومی متعلق به قرن ۲۱ است، اما مفهوم و شالوده‌ی آن قدمتی زیاد و ریشه در زمانی پیش از دهه‌ی ۱۹۵۰ میلادی دارد. روزهایی که مشخصه‌ی آن، اتاق‌های سرور بزرگ بود با رایانه‌های فوق قوی غول‌آسا. این اَبَررایانه‌ها میان چندین کاربر و از طریق اتصال‌هایی که به‌وسیله‌ی ترمینال‌های اشتراکی برقرار می‌شد، به اشتراک گذاشته می‌شد و این در حالی بود که بیشتر پردازش صورت گرفته، در خود این اَبَر رایانه‌ها انجام می‌شد.

تصویری را که ترسیم شد در ذهن داشته باشید و فاصله‌ی یک اینترنت میان ترمینال و ابَر رایانه را به آن اضافه کنید؛ متوجه خواهید شد که آنچه در آن زمان وجود داشت، به شدت به پردازش ابری، ذخیره‌سازی ابری و سایر سرویس‌های ابری امروزی ما شباهت دارد.

what-is-the-cloud-history-terms

یک کلود یا ابر، در حقیقت ردیفی گسترده از کامپیوترهایی است که به یکدیگر متصل شده‌اند و به‌عنوان یک اکوسیستم واحد به فعالیت می‌پردازند. ابرها به گونه‌ای پیکربندی می‌شوند تا یک یا چند نوع سرویس خاص (نظیر ذخیره‌ی داده، تحویل محتوا یا اپلیکیشن‌ها) را  به گونه‌ای ارائه کنند که کاربران آن یعنی ما و شما بتوانیم از راه دور به این سرویس‌ها دسترسی داشته باشیم. تصور کنید که یک فضای ذخیره‌سازی روی یک سرور اجاره کرده‌اید. اگر این سرور به‌صورت واحد و بدون هیچ ارتباطی با سایر سرورها وظیفه‌ی نگهداری و پردازش داده‌های شما را بر عهده داشته باشد، ممکن است بارها و بارها بنا بر دلایل مختلفی از به‌روزرسانی سیستم‌عامل گرفته تا مشکل سخت‌افزاری با نقصان مواجه شود. حال اگر مجموعه وسیعی از کامپیوترها را به گونه‌ای سازمان‌دهی کنیم که بار پردازشی و ذخیره‌سازی در میان آن‌ها به‌صورت پویا تقسیم شود، نتیجه چه خواهد شد؟ مسلما پایداری بی‌نظیر یکی از خصیصه‌های اصلی این اقدام خواهد بود؛ و این همان ابر یا کلود است.

سرویس‌های ابری کاملا از پیش پیکربندی می‌شوند تا کاربر بتواند بدون نیاز به اعمال هیچ‌گونه تنظیمات خاصی، به بهره بردن از آن بپردازد. اما شاید ذهن شما هم به این نکته‌ی ظریف مشغول شده باشد که چرا عبارت کلود به معنی ابر برای این شیوه انتخاب شده است؟ هیچ‌کس به شکل دقیق نمی‌داند اما تصور یک پاسخ منطقی و قابل قبول به هیچ وجه دور از ذهن نیست. مجموعه‌ی عظیمی از واحدهای منفرد، زمانی که از فاصله‌ی نزدیک نظاره شوند، می‌توانند مفهوم و تصویر یک ابر واحد و منحصربه‌فرد را تداعی کنند. درست همانند ابری که از ذرات بخار آب یا غبار معلق در هوا به‌وجود می‌آید. ذکر این مسئله نیز خالی از لطف نیست که در زبان انگلیسی به پرواز دسته‌جمعی پرندگان و ملخ‌ها و... نیز عبارت کلود یا ابر را نسبت می‌دهند؛ حال تصور دسته‌ی هماهنگی از کامپیوترها به‌عنوان یک ابر آنقدرها هم نمی‌تواند دشوار باشد.

انواع ابر و مفهوم هر یک

ابرها به‌شکل کلی در یکی از دو دسته‌بندی اصلی زیرساخت یا سرویس قرار می‌گیرند. از منظر زیرساخت، چهار دسته‌بندی متفاوت وجود دارند که به شرح زیر هستند.

ابر خصوصی: ابر خصوصی به منظور استفاده‌ی یک واحد یا سازمان ایجاد می‌شود و مختص خدمت‌رسانی به نیازهای همان واحد یا سازمان می‌ماند. البته با وجود این مسئله، ابر همچنان باید در خارج از موسسه و در فضای مخصوص دیتاسنتر باقی بماند تا مفهوم ابر به آن اطلاق شود. مدیریت یک ابر خصوصی می‌تواند به شیوه‌ی داخلی (توسط واحدی که از این ابر استفاده می‌کند) یا توسط شخص یا مرکز ثالث (که ابر را برای واحد مذکور مدیریت خواهد کرد) صورت پذیرد.

ابر عمومی: پر واضح است که ابرهای عمومی برای استفاده‌ی عموم افراد در دسترس قرار دارند. از منظر ساختاری، به‌جز در ارائه دسترسی به اشخاصی که امکان استفاده از این سرویس‌ها را دارند، تفاوت خاصی بین ابر خصوصی و عمومی وجود ندارد. یک مثال محبوب از ابر عمومی می‌تواند سرویس شناخته‌شده‌ی دراپ‌باکس باشد.

ابر آمیخته (هیبریدی): زمانی که یک ارائه‌کننده‌ی خدمات ابری، هم سرویس عمومی و هم خصوصی ابری ارائه کند، آنچه با آن مواجه هستیم ابر آمیخته نام خواهیم گذاشت. چنین رخدادی برای نمونه زمانی اتفاق می‌افتد که دو ابر جدا از یکدیگر، برای اشتراک عملکردها به یکدیگر بپیوندند یا زمانی که یک کمپانی به‌خصوص، به تکامل و گسترش سیستم‌های خود به منظور ارائه‌ی سرویس‌های جدید می‌پردازد.

ابر اجتماعی: زمانی که یک ابر خصوصی در میان چند واحد یا سازمان به اشتراک گذاشته شود، به یک ابر اجتماعی (کامیونیتی) تبدیل خواهد شد. اگر بخواهیم از زاویه‌ی دیگری به این گزینه بنگریم، ابر اجتماعی در حقیقت یک ابر شبه‌عمومی است که به چند سازمان یا واحد به‌خصوص محدود شده است.

what-is-the-cloud-types

از منظر طبقه‌بندی مبتنی بر سرویس، سه دسته‌ی کلی در حال حاضر وجود دارد که با توسعه و تحول روزافزون ابرها، هرروز به زیرمجموعه‌های آن افزوده می‌شود.

زیرساخت به‌عنوان سرویس (IaaS): زمانی که سرویس ارائه‌شده توسط کلود دربرگیرنده‌ی منابع پردازشی نظیر سخت‌افزار سرور، پهنای باند شبکه یا سیستم‌های بالانس بار باشد، در چنین حالتی گفته می‌شود که این ابر ارائه‌کننده‌ی زیرساخت است. یک نمونه‌ی شناخته‌شده از این نوع، سرویس‌های وب آمازون است.

پلتفرم به‌عنوان سرویس (PaaS): هنگامی که یک ابر، به ارائه‌ی محیطی می‌پردازد که کاربران می‌توانند از آن به منظور توسعه‌ی نرم‌افزاری بهره ببرند، آنچه ارائه‌ شده است پلتفرم می‌نامیم. چنین سرویسی برای کاربرانی که قصد دارند تنها روی توسعه‌ی حقیقی برنامه تمرکز کنند و مجبور نباشند بار سنگین مدیریت و پیکربندی مسائل سخت‌افزاری و نرم‌افزاری سیستم میزبان را که موجب فعالیت ابر می‌شود بر دوش بکشند بسیار مناسب است. می‌توان سرویس Force.com را نمونه‌ای از این دسته نامید.

نرم‌افزار به‌عنوان سرویس (SaaS): در این دسته که متداول‌ترین مورد محسوب می‌شود، سرویس ارائه‌شده توسط ابر، مبتنی بر اعطای دسترسی به کاربران عمومی به نرم‌افزارها و برنامه‌هایی است که روی آن ابر منزل گزیده‌اند. نمونه‌های مطرح این دسته را می‌توان با نام‌هایی نظیر جیمیل، بیس‌کمپ و نت‌فلیکس یادآور شد.

کاربردهای شخصی در برابر کاربردهای تجاری

بگذارید در اینجا موضوع را روشن کنیم. صحبت‌های ما از پردازش ابری در مورد تأثیر این فناوری بر مشتریان شخصی است؛ افرادی که مثل در خانه یا ادارات کوچک تا متوسط از اینترنت برای انجام کارهای معمولی بهره می‌برند.

اما هنگامی که صحبت از کلود در کسب و کارها به میان بیاید، شرایط کاملا فرق خواهد کرد. برخی از کسب و کارها پیاده سازی «نرم افزار به‌عنوان یک سرویس» (SaaS) را انتخاب کرده‌اند که در این شرایط مشترکان از طریق اینترنت به خدمات نرم‌افزاری این نوع کمپانی‌ها دسترسی دارند. علاوه بر این خدمات دیگری موسوم به «پلتفرم به‌عنوان سرویس» (PaaS) وجود دارد که در آن شرکت‌ها می‌توانند اپلیکیشن‌هایی سفارشی برای استفاده در سراسر خود کمپانی تولید کنند. همچنین نباید «زیرساخت به‌عنوان یک سرویس» (IaaS) را فراموش کنیم؛ جایی که در آن شرکت‌هایی مثل آمازون، مایکروسافت، گوگل و راک‌اسپیس، سرویس‌های زمینه‌ی مورد نیاز برای فعالیت‌های سایر کمپانی‌ها را ارائه می‌دهند. از جمله شرکت‌های دیگری که از خدمات پایه‌ای شرکت‌های نامبرده استفاده می‌کنند می‌‌توان به نتفلیکس اشاره کرد که سرویس‌هایش را به کاربرانی مثل شما ارائه می‌دهد و خود این کمپانی خود یکی از مشتریان خدمات ابری آمازون است.

البته پردازش ابری یک کسب و کار بزرگ محسوب می‌شود. درآمدزایی این بازار در سال ۲۰۱۲ معادل ۱۰۰ میلیارد دلار بود و این میزان در سال ۲۰۱۷ می‌تواند به ۱۲۷ میلیارد دلار و تا سال ۲۰۲۰ به ۵۰۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

مثال‌های رایجی از خدمات ابری

مرز بین پردازش‌های محلی و پردازش‌های ابری در برخی از شرایط به میزان بسیار زیادی از بین می‌رود؛ زیرا امروزه خدمات کلود تقریبا بخشی از تمام رایانه‌های ما است. شما می‌توانید یک بخش محلی از نرم‌افزار (به‌عنوان مثالمایکروسافت آفیس ۳۶۵) مورد نظرتان را در اختیار داشته باشید که از پردازش ابری (سرویس وان درایو مایکروسافت) برای ذخیره‌سازی داده استفاده می‌کند. 

با توجه به آنچه گفته شد، مایکروسافت همچنین یک سری اپلیکیشن تحت وب موسوم به آفیس آنلاین به کاربران خود ارائه می‌دهد. این اپلیکیشن‌ها شامل نسخه‌هایی از ورد، اکسل، پاورپوینت و وان‌نوت می‌شود که فقط از طریق اینترنت در دسترس کاربران قرار دارند و شما بدون نیاز به نصب هیچ ابزاری و تنها با استفاده از مرورگر وب خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. این نوع اپلیکیشن‌ها را می‌توان نسخه‌هایی از پردازش ابری (مبتنی بر وب = کلود) دانست.

پردازش ابری

در ادامه به برخی از مثال‌های بارز دیگری که در آن‌ها از پردازش ابری بهره گرفته شده است و شما از آن‌ها استفاده می‌کنید، اشاره خواهیم کرد.

گوگل درایو: این یک سرویس پردازش ابری خالص با فضای ذخیره‌سازی کاملا آنلاین است و بنابراین اپلیکیشن‌های ابری می‌توانند از این سرویس استفاده کنند. از جمله اپلیکیشن‌های ابری گوگل می‌توان به گوگل داکز، گوگل شیتز و گوگل اسلایدز اشاره کرد. درایو علاوه بر دسکتاپ در سایر پلتفرم‌ها نیز در دسترس کاربران است و شما می‌توانید از خدمات آن در تبلت‌هایی مثل آیپد یا گوشی‌های هوشمند نیز بهره ببرید. علاوه بر این گوگل اپلیکیشن‌هایی مجزا برای داکز و شیتز ارائه کرده است. در حقیقت بیشتر خدمات گوگل را می‌توان نوعی از خدمات پردازش ابری دانست؛ سرویس‌هایی مثل تقویم گوگل، نقشه‌های گوگل و ....

اپل آی‌کلود: سرویس ابری اپل از فضای ذخیره‌سازی آنلاین برای پشتیبان‌گیری و همگان‌سازی ایمیل‌ها، تقویم و ... کاربران بهره می‌برد. تمام داده‌های مورد نیاز شما به لطف وجود سرویس آی‌کلود در تمام دستگاه‌های مجهز به آی‌اواس، مک اواس یا ویندوز در دسترستان قرار دارد. البته کاربران ویندوز برای استفاده از این ویژگی باید کنترل پنل آی‌کلود را روی سیستم خود نصب کنند. طبیعتا شرکت اپل توسط رقبای حاضر از میدان به در نمی‌شود. این کمپانی نسخه‌هایی ابری از نرم‌افزارهای پردازش‌گر متن (پیچز)، صفحات گسترده (نامبرز) و پرزنتیشن‌ها (کی‌نوت) را نیز به‌صورت اختصاصی در اختیار مشترکان سرویس آی‌کلود قرار داده است. اپل از سرویس آی‌کلود برای ارائه قابلیت Find My iPhone نیز بهره گرفته است؛ این ویژگی به کاربران کمک می‌کند تا در صورت گم کردن آیفون خود، بتوانند آن را با استفاده از آی‌کلود پیدا کنند.

آمازون کلود درایو: این سرویس در واقع فضای‌ ذخیره‌سازی حجیم مورد نیاز ارائه‌دهندگان خدماتی مثل موسیقی را ارائه می‌دهد. به‌عنوان مثال اگر عضویت آمازون پرایم را داشته باشید، این شرکت امکان استفاده از فضای ذخیره‌سازی نامحدود برای نگه‌داری آنلاین تصاویر را در اختیارتان قرار می‌دهد. آمازون کلود درایو همچنین تمام آیتم‌های خریداری شده برای کیندل را نگه‌داری می‌کند. اساسا این سرویس، فضای ذخیره‌سازی لازم برای تمام داده‌های دیجیتالی است که از آمازون خریداری می‌کنید.

سرویس‌های هیبریدی مثل باکس، دراپ‌باکس و شوگر‌ سینک همگی اعلام کرده‌اند که در کلود فعالیت دارند؛ زیرا این سرویس‌ها نسخه‌ای همگام‌سازی شده از فایل‌های شما را به‌صورت آنلاین نگه‌داری می‌‌کنند. همگام‌سازی یکی از پایه‌های اساسی تجربه‌ی خدمات پردازش ابری است، حتی در شرایطی که شما به‌صورت محلی به فایل‌های خود دسترسی داشته باشید.

فرض کنید شما جامعه‌ای از کاربرانی را در اختیار دارید که هر کدام باید با دستگاهی مجزا یک داده‌ی یکسان را دریافت کنند؛ این مورد را نیز می‌توان پردازش ابری در نظر گرفت. مثال دیگر در این زمینه هنگامی است که بخواهید به‌طور گروهی روی یک پروژه کار کنید و اطلاعات در این پروژه نیاز به همگام‌سازی داشته باشند. 

سخت‌افزار کلود

در حال حاضر یکی از بهترین‌ مثال‌هایی که کاملا بر اساس خدمات کلود کار می‌کند، کروم بوک‌ها هستند. این لپ‌تاپ‌ها حافظه‌ی ذخیره‌سازی محلی بسیار کمی دارند که آن هم برای اجرای سیستم‌عامل کروم اواس مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیستم‌عامل کروم اساسا مرورگر گوگل کروم را به یک سیستم‌عامل تبدیل می‌کند. از جمله کارهایی که می‌توان با یک کروم بوک انجام داد می‌توان به استفاده از اپلیکیشن‌های آنلاین، تماشا و پخش فایل‌های صوتی و تصویری اشاره کرد. تمام قابلیت‌هایی که کروم بوک در اختیار کاربر قرار می‌دهد، بر پایه خدمات ابری کار می‌کنند.

کروم بوک

علاوه بر این برای تجربه‌ی خدمات ابری می‌توانید از کروم‌بیت استفاده کنید. کروم‌بیت یک درایو بسیار کوچک است که با اتصال آن به درگاه اچ‌دی‌ام‌آی می‌توان دستگاه مورد نظر را به یک رایانه‌ی مجهز به سیستم‌عامل کروم تبدیل کرد.

پردازش ابری

البته شاید اکنون به این موضوع فکر کنید که اگر شخصی به داده‌های خود نیاز پیدا کند، ولی اتصال اینترنتی وی برقرار نباشد چه خواهد شد؟ این مورد یکی از بزرگ‌ترین انتقاد‌هایی است که کاربران معمولا در مورد سیستم‌عامل کروم بیان می‌کنند. البته باید اشاره کنیم که قابلیت‌های آفلاین این سیستم‌عامل رفته رفته در حال گسترش یافتن است.

کروم‌بوک اولین محصولی نیست که از این روش برای ارائه‌ی خدمات به کاربران استفاده کرده است. dumb terminals - که از فضای ذخیره‌سازی محلی بی‌بهره‌ است و برای کارکرد نیاز به اتصال به یک سرور محلی یا رایانه‌ی مرکزی دارد - از دهه‌ها قبل وجود داشته است. از جمله محصولاتی که سعی داشتند کاملا مبتنی بر اینترنت باشند می‌توان به نسل قدیم nic (کامپیوتر اینترنتی جدید) موسوم به Netpliance iOpener و 3Com Audrey اشاره کرد. بسیاری از افراد بر این باور هستند که پردازش ابری برای همه‌ی ما به یک حالت در دسترس است؛ چراکه سرعت اتصال به اینترنت حداقل برای برخی از کاربران با سرعت دسترسی به اطلاعات هارد درایو یکسان است.

فرقی نمی‌کند که کیفیت اتصال پهن‌باند شما چقدر بالا است؛ زیرا استفاده از اینترنت برای ارسال داده‌ها مسلما از ارسال فیزیکی اطلاعات ارزان‌تر خواهد بود.

پردازش ابری به ماهیت اینترنت بسیار شبیه است، با این تفاوت که در فناوری کلود همانند غرب وحشی، قوانین به‌طور دائم ایجاد می‌شوند و شما باید امیدوار باشید بهترین قانون‌ برای شرایط شما وضع شود.

چه چیز باعث متفاوت شدن کلود شده است؟

کلود مدیریت‌شده است

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کلود این است که سرویس ارائه‌شده توسط اشخاص یا شرکت‌های دیگر که شما از آن‌ها استفاده می‌کنید به‌طور کاملا مدیریت‌شده در دسترس‌تان قرار گرفته‌اند. اگر شما از سرویسی مثل اسناد گوگل استفاده می‌کنید، هیچ نگرانی خاصی بابت خرید امتیاز استفاده از نرم‌افزار پردازشگر کلمه‌ نخواهید داشت و علاوه بر این نرم‌افزار یادشده همیشه به‌روز خواهد بود. از دیگر مزایای خدمات ابری، نداشتن نگرانی بابت ویروس‌ها و بدافزارها است و اطلاعاتی که در فضای ابری نگه‌داری می‌شوند معمولا امنیت بسیار بالایی دارند و هیچ فایل مخربی به آن‌ها آسیب نخواهد رساند. افزون بر این کاربران سرویس‌های ابری نیازی به دانستن روش ارائه‌ی این خدمات ندارند. با استفاده از اپلیکیشن‌ها و خدمات تحت‌وب می‌توان در هر زمان که اتصال اینترنتی برقرار باشد، کار مورد نظرتان را انجام دهید و هیچ‌گونه نگرانی بابت خرابی نرم‌افزار، مشکلات پردازشی و ... نخواهید داشت.

کلود بر اساس تقاضا است

سرویس‌های ابری بر اساس تقاضای مشتریان ارائه می‌شوند و می‌توان با خرید اشتراک از آن‌ها استفاده کرد. خرید خدمات ابری اساسا به خرید مواردی مثل برق، خدمات تلفن یا خرید اینترنت شبیه است. گاهی اوقات خدمات ابری به‌طور رایگان ارائه می‌شوند و در برخی موارد برای استفاده از این نوع سرویس‌ها باید هزینه پرداخت کرد. به‌عنوان مثال سرویس ایمیل هات‌میل به‌صورت رایگان ارائه‌ می‌شود و درآمد مورد نیاز خود را از راه تبلیغات به دست می‌آورد. درست همانند برق مصرفی خانه‌تان، اگر از خدمات ابری استفاده کنید، هزینه‌ی استفاده از این نوع خدمات بر اساس میزان استفاده‌ی شما تعیین خواهد شد. این ویژگی باعث می‌شود کلود برای موارد غیر قابل پیش‌بینی یک گزینه‌ی ایده‌آل باشد. این یعنی برای انجام بسیاری از کارها نیازی به خرید یک سیستم کامپیوتری با مشخصات فنی قدرتمند نخواهید داشت.

کلود هم خصوصی است و هم عمومی

امروزه تقریبا در اکثر خانه‌ها یک رایانه‌ وجود دارد که کاربران به آن‌ها دسترسی کامل دارند و مسئوليت استفاده از رایانه نیز به‌طور کامل بر عهده‌ی خود کاربر است. پردازش ابری این وضعیت را تغییر می‌دهد. خدمات ابری در دو نوع اساسی ارائه می‌شود: عمومی و خصوصی که در واقع معادل ابری اینترنت و اینترانت محسوب می‌شوند. سرویس‌ ایمیل مبتنی بر وب مثل خدمات ایمیل گوگل یکی از آشنا‌ترین مثال‌های خدمات ابری عمومی است. بزرگ‌ترین خرده‌فروشی جهان یعنی آمازون در اوایل سال ۲۰۰۶ عنوان بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده‌ی خدمات ابری عمومی جهان را از آن خود کرد. سرویس‌ آمازون در زمان شروع به کار فقط بخش کوچکی از قدرت پردازشی خود را به کار گرفت و سپس این کمپانی فروش جداگانه‌ی فضای ابری خود را آغاز کرد. فضای ابری آمازون اکنون با عنوان سرویس‌های وب آمازون یا به اختصار AWS شناخته می‌شود. شیوه‌ی کارکرد پردازش ابری خصوصی نیز شبیه به شیوه‌ی کارکرد پردازش ابری عمومی است؛ اما در اینجا شما با اتصال‌های امن به منابع مورد نظرتان دسترسی خواهید داشت. آمازون همچنین این امکان را فراهم آورده است تا کاربران بتوانند فضای ابری خصوصی و امن مختص خود را با استفاده از خدمات ابری عمومی این کمپانی ایجاد کنند. به این نوع فضای ابری خصوصی و امن، سرویس ابری خصوصی مجازی (VPC) گفته می‌شود که از شبکه‌های خصوصی مجازی استفاده می‌کند.

آینده‌ی پردازش ابری

با در نظر گرفتن اینکه امروزه سیستم‌های ابری از عهده‌ی چه کارهایی بر آمده‌اند، تصور اینکه تا چه میزان زندگی ما به سرویس‌هایی که از این تکنولوژی بهره می‌گیرند گره خورده است، در ذهن هر کسی نقش می‌بندد. اپلیکیشن‌های موبایل از گوگل درایو و دراپ‌باکس گرفته تا برنامه‌هایی که ارتباطی به ذخیره‌سازی ندارند اغلب داده‌های خود را روی فضای ابری ذخیره می‌کنند. زیرساخت‌های ابری همان چیزی هستند که توان ارائه‌ی سریع و بی‌نقص محتوا را برای سرویس‌هایی نظیر آمازون و یوتیوب فراهم می‌کنند. بدون ابر ما حتی نیمی از اپلیکیشن‌های پرکاربرد امروزی را نیز به چشم نمی‌دیدیم.

اما مهم‌تر از آنچه گفته شد، آینده‌ی پردازش ابری به چه شکل و شمایلی خواهد بود؟ این آینده برای ما و زندگی‌مان چه معنایی در خود نهفته دارد؟

what-is-the-cloud-the-future

ریسک‌های امنیتی: ذخیره‌سازی ابری به کاربران این امکان را می‌دهد که از هر کجا و در هر شرایطی به داده‌های خود که صد البته حضوری در دستگاه‌های خودشان ندارد دسترسی پیدا کنند، خواه دستگاه در میان استفاده از داده‌ها دچار اشکال شود و خواه شخص درون یک ترمینال شلوغ و به دور از سیستم خانگی خود باشد. نقطه مقابل این مزیت، مسئله‌ی اعتماد به سرویس‌های ارائه‌دهنده‌ی فضای ابری است که همیشه داده‌های شما را در امنیت و حریم دست نخورده‌اش حفظ و امانت‌داری کنند. هرچه ما در این مسیر به پیش می‌رویم، تکنولوژی ابری ملزم خواهد بود که سطح امنیت خود را برای پاسخگویی به نگرانی عمومی ناشی از وابستگی به سرویس‌های مبتنی بر آن افزایش داده و تقویت کند.

اپلیکیشن‌های موبایل بیشتر: نقطه عطف این حرکت هم‌اکنون نیز آغاز شده است. شرکت‌ها روز به روز بر تعداد اپلیکیشن‌های خود که تنها بر بستر وب اجرا می‌شوند می‌افزایند و اپلیکیشن‌های بومی در سیستم‌عامل‌ها کم‌رنگ‌تر می‌شوند. هرچه قطار این تکنولوژی بیشتر در مسیر خود حرکت می‌کند، شاهد محصولات بسیار بیشتری خواهیم بود که مدل SaaS یعنی نرم‌افزار بعنوان سرویس را به کار می‌بندند.

اینترنت اشیاء: این شاخه بیشتر به مه شبیه است تا ابر؛ اما در هر صورت اینترنت اشیاء بخشی جدایی ناپذیر از آینده‌ی ما خواهد بود. دنیایی را تصور کنید که در آن تمامی دستگاه‌ها و ابزارها به شبکه‌ای داخلی و عظیم به یکدیگر متصل هستند و خود این شبکه در ابرهای گسترده لانه گزیده است. بجای اینکه مجبور باشیم هر بار برای استفاده از داده‌ها آن‌ها را از ابر بازخوانی یا ارسال کنیم، همه‌چیز در ابر است و حس کارکرد روان‌تر و قابل درک‌تری به خود می‌گیرد. و در این میان اندکی نیز به ترسناک بودن یک حمله‌ی سایبری خراب‌کارانه فکر کنید که شرکت‌های بزرگ ید طولایی در مواجهه با آن‌ها داشته‌اند.

جمع‌بندی 

با توجه به توضیحاتی که در این مقاله ارائه شد، مسلما فناوری کلود همانند هر فناوری دیگری مزایا و معایبی دارد که به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کردیم. با استفاده از خدمات ابری می‌توان همیشه به داده‌های خود دسترسی داشت و دیگر بابت امنیت و مدیریت نگه‌داری داده‌ها هیچ نگرانی خاصی وجود نخواهد داشت. جابه‌جایی و همگام‌سازی داده‌ها بین تمام دستگاه‌ها یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی است که به لطف فناوری کلود در دسترس قرار گرفته است.

البته در حال حاضر انتقادهایی هم به این سرویس وارد آمده که مهم‌ترین آن بحث امنیت و دسترسی پذیری کاربران به اینترنت پرسرعت و پایدار برای استفاده از این نوع خدمات است. مسلما سرویس‌های ابری برای کاربرانی مفید هستند که هزینه‌ی اتصال اینترنتی و استفاده از خدمات کلود برای آن‌ها کمتر از هزینه‌ی مورد نیاز برای خرید فضای ذخیره‌سازی فیزیکی یا خرید رایانه‌ است.

به‌ نظر می‌رسد کفه‌ی ترازو در حال حاضر به سمت مزایای فناوری کلود سنگینی می‌کند. همچنین بیشتر متخصصان و تحلیل‌گران آینده‌ی رو به پیشرفتی برای این حوزه پیش‌بینی کرده‌اند؛ بد نیست اشاره کنیم که وضعیت فناوری کلود در زمان حاضر نسبت به آنچه چندین سال پیش پیش‌بینی می‌شد، پیشرفت بیشتری داشته است.

به واقع امروزه در عجب دنیایی زندگی می‌کنیم... و متحیرم که آینده برای ما چه رهاورد و ارمغانی خواهد داشت...

شما در امروز و فال آینده‌ی تکنولوژی ابری چه می‌بینید؟ تفکرات خود را با ما و سایر خوانندگان زومیت از بخش نظرات به اشتراک بگذارید.



تاريخ : جمعه 7 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 این روزها کمتر کسی را می توان پیدا کرد که کاربر گوشی های هوشمند نباشد، بر همین اساس ممکن است گاهی اوقات نیازمند استفاده از نرم افزارهایی باشید که به صورت پیش فرض بر روی تلفن همراهتان نصب نشده است.

حال اگر در طول هفته فرصت نمی کنید تا برنامه های کاربردی و دلخواهتان را دانلود کنید نگران نباشید. در بسته هفتگی، پربازدیدترین وبرترین نرم افزارها از دیدگاه شما کاربران را جمع آوری کرده ایم.

 
دانلود Voice Recorder Premium – Dictaphone 2.6 برنامه ضبط صدای اتوماتیک
اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که ضبط کردن صدا در هنگام مکالمه و یا در هنگام حضور در یک جلسه مهم کاری برایشان حائز اهمیت است پس نرم افزار Voice Recorder Premium را همین حالا نصب کنید. این نرم افزار با قابلیت های بسیاری که در زمینه ضبط صدا دارد، آن را به یکی از محبوب ترین نرم افزارها در این زمینه تبدیل کرده است.

دانلود Voice Recorder Premium – Dictaphone 2.5 برنامه ضبط صدای اتوماتیک
 
 

دانلود 4.2.4 CM Security؛ پرطرفدارترین آنتی ویروس موبایل جهان

آنتی ویروس یکی از نیازهای اولیه در هر نوع دستگاه مبتنی بر سیستم عامل های هوشمند است  که باید سعی کرد بهترین های آن را انتخاب کرد. ما امروز یکی از بهترین ویروس کش ها را به شما معروفی میکنیم. همچنین این نرم افزار توانایی قفل گذاری براپلیکیشن های دیگر را هم دارد.

 
دانلود 4.1.1 CM Security؛ پرطرفدارترین آنتی ویروس موبایل جهان
 
 

دانلود 7Zipper 3.7.1 ؛ برنامه مدیریت آسان فایل های زیپ 
 
امروزه حجم بسیار زیاد بعضی از فایل های کامپیوتری به قدری بالا هستند که برای استفاده از آنها ناچار به فشرده سازی آنها هستیم. نرم افزارهای بسیار گوناگونی در زمینه فشرده سازی ساخته شده اند که هر کدام مختص به سیستم عامل خاصی هستند. مثلا یکی از بهترین برنامه های فشرده سازی در سیستم عامل ویندوز، Winrar است. اما زمانی که صحبت از سیستم عامل اندروید می‌شود، یکی از معروف ترین و کاربردی ترین برنامه های فشرده سازی، نرم افزار 7Zipper  است. شما با این نرم افزار قادر خواهید بود که به راحتی فایل های فشرده بسازید و یا فایل های فشرده خود را مدیریت کنید.


دانلود 7Zipper 2.0 v2.6.8 بهترین برنامه مدیریت فایل های فشرده /////////////////
 
 

دانلود OneDrive 4.16 ؛ برنامه رسمی مایکروسافت وان درایو 
نرم افزار OneDrive ، نرم افزار رسمی شرکت مایکروسافت است که برای انتقال اطلاعات بر روی فضای ابری این شرکت ارائه شده است. با استفاده از این نرم افزار می‌توانید فایل های انتخابی خود را از طریق گوشی با هر دستگاه دیگری از جمله کامپیوتر به اشتراک بگذارید. در اصل نرم افزار وان درایو یک فضای ذخیره سازی هوشمند است که میتواند اطلاعات شما را در کمترین زمان به محل دلخواهتان بر روی هر سیستمی انتقال دهید.


دانلود OneDrive 4.15 - برنامه رسمی مایکروسافت وان درایو
 
 

دانلود SayIt FULL v1.7 ؛ نرم افزار خواندن متن
حتما تا کنون پیش آمده است که قصد داشته باشید یک متن طولانی را بخوانید اما به دلیل شرایطی که دارید مثل نقل مکان و یا مشکلات دیگر نتوانید و یا فرصت نکنید که آن متن را مطالعه کنید. نرم افزار SayIt FULL بهترین نرم افزار برای شماست. با استفاده از این نرم افزار قادر خواهید بود که متن های مختلف را به صوت تبدیل کرده و آنها را در تاکسی ، اتوبوس ، مترو و در حال رفت و آمد گوش دهید.


دانلود SayIt FULL v1.7 نرم افزار خواندن متن
 
 

دانلود Everywhere Launcher Pro 1.14؛ لانچر محبوب و عالی اندروید
نرم افزار Everywhere Launcher Pro یکی از محبوب ترین برنامه های لانچر برای دستگاه های اندرویدی است. شاید پس از مدتی کار با گوشی های اندرویدی، از محیط تکراری آن خسته شوید. با استفاده از این نرم افزار می توانید محیط کاربری گوشی خود را تغییر دهید و یک محیط بسیار زیبا و جدید برای خود ایجاد و علاوه بر آن امکانات جدیدی به گوشی خود اضافه کنید. نرم افزار Everywhere Launcher Proدر گوگل پلی توانسته است نمره عالی 4.1 از 5.0 را نیز کسب کند.
 
 Everywhere Launcher
 
 

 دانلود Xender: File Transfer, Sharing 3.9.0829؛ اشتراک گذاری سریع اطلاعات

نرم افزار Xender: File Transfer, Sharing یکی از بهترین نرم افزار های انتقال فایل با وایرلس بین دستگاه های هوشمند است. به وسلیه این نرم افزار می توانید فایل های حجیم گوشی خود را به صورت کاملا رایگان بین دستگاه های اندروید، آی او اس و کامپیوتر با سرعتی بسیار بالا انتقال دهید. نرم افزار Xender: File Transfer, Sharing با بیش از 50 میلیون دانلود از گوگل پلی، نمره عالی 4.3 از 5.0 را دریافت کرده است.

Xender File Transfer Sharing
 
 

 دانلود GO Weather Forecast & Widgets Premium v6.054 ؛ بهترین برنامه هواشناسی 

با آمدن فصل سرما ، افراد به برنامه ای نیاز دارند که به آنها وضعیت هوای محل سکونتشان را نشان دهد. نرم افزار GO Weather د گوشی هوشمند شما نصب می‌شود و به شما نشان می‌دهد وضعیت سرما یا گرمای هوا در محل سکونت شما به چه صورت است.

دانلود GO Weather Forecast & Widgets Premium v6.054 – بهترین برنامه هواشناسی
 
 

دانلود IDM+: Fastest download manager v4.7 ؛ برنامه اینترنت دانلود منیجر
دانلود آسان فایل ها و برنامه های مختلف در گوشی های هوشمند یکی از مهم ترین دغدغه های کاربران این گوشی ها محسوب می‌شود. با نرم افزار IDM : Fastest download manager می‌توانید به راحتی به لینک دانلود فایل های مختلف اعم از تصویر، ویدئو، پی دی اف ، متن و غیره دست پیدا و آن را دانلود کنید و در گوشی خود داشته باشید.


دانلود IDM+: Fastest download manager v4.4 برنامه اینترنت دانلود منیجر
 
 

دانلود Battle of Warships 1.49 بازی نبرد کشتی های جنگی اندروید
بازی‌های موبایل همیشه طرفداران خودشان را دارند و همیشه از پرطرفدارترین اپلیکیشن های اندروید و آی‌او‌اس به حساب می‌آیند. این بازی ها همواره تجربه ای متفاوت را برای مخاطبان خود به همراه دارند و باعث سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت هستند. بازی Battle of Warshipsیک شبیه ساز جنگ دریایی است که در آن با کشتی‌های دیگر بر سر گنج رقابت می‌کنید.


تاريخ : جمعه 7 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در این بین روسیه هم برنامه‌هایی برای سیاره‌ی سرخ دارد. در همین حال، ایلان ماسک هم قصد دارد، هزینه‌ی سفر به مریخ را کاهش دهد. با وجود همه‌ی این شلوغی‌ها در مسیر مریخ، به نظر می‌رسد، سفر به مریخ چندان خوشایند نباشد. مطالعه جدیدی که انجام گرفته، نشان می‌دهد که سفر به مریخ می‌تواند، تا دو برابر خطرناک‌تر از حد انتظار دانشمندان باشد. مسئله‌ی اساسی در این بین پرتوهای کیهانی است.

پرتوهای کیهانی ذرات اتمی و زیر اتمی با انرژی بالا هستند که از ستارگان دوردست، سیاه‌چاله‌ها و دیگر منابع فضایی ساطع می‌شوند. این پرتوها می‌توانند به دی‌ان‌ای انسان آسیب برسانند، خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند و منجر به آسیب به عصب‌های بینایی و سیستم عصبی و حتی گردش خون شوند. این‌ها تنها بخشی از اثراتی است که ممکن است روی سلامتی فضانوردان بگذارند.

محققان می‌دانند که فضانوردان در فضای عمیق، پرتوهای ماورای بنفش بیشتری نسبت به زمین دریافت می‌کنند. در زمین، جو و میدان مغناطیسی همچون سپر عمل می‌کنند و جلوی پرتوهای کیهانی مضر را می‌گیرند. میدان مغناطیسی زمین به‌قدری قوی است که حتی پرتوهای کیهانی را در ایستگاه فضایی بین‌المللی هم منحرف می‌کند. جایی که فضانوردان در مدار ۴۰۲ کیلومتری زمین در گردش هستند و روزانه ۱۶ بار زمین را دور می‌زنند.

سفر به مریخ می‌تواند، تا دو برابر خطرناک‌تر از حد انتظار دانشمندان باشد

 

با این وجود سفر به مریخ، موضوع کاملا مجزایی است. دو محقق به نام‌های فرانک کوچینوتا و الیدونا کاکاوت از دانشگاه نوادا در لاس وگاس با بازبینی نتایج چهار مطالعه دیگر به نتایج جالب‌توجه و البته ناخوشایندی دست‌یافته‌اند. آن‌ها مطالعاتی را بررسی کرده‌اند که پیش از این چگونگی تاثیر پرتوهای کیهانی روی موش‌ها را آزمایش کرده بودند. آن‌ها همچنین تاثیر مستقیم پرتوهای کیهانی را هم روی سلول‌ها بررسی کرده‌اند که نشان می‌دهد می‌تواند موجب بروز سرطان هم شود. محققان همچنین به اثرات ثانویه یا غیر هدفمند پرتوهای کیهانی هم پرداخته‌اند.

محققان دریافته‌اند که خطر ابتلا به سرطان در فضا حدود دو برابر بیشتر از برآوردهای پیشین است. آن‌ها بر این باورند که ابتلا به سرطان می‌تواند در اثر گسترش غیرمستقیم آن در بدن باشد. هنگامی‌که یک سلول در معرض پرتوهای کیهانی قرار می‌گیرد، تغییر نمی‌کند. اما علائم شیمیایی را به دیگر سلول‌ها (که در معرض مستقیم پرتوهای کیهانی نبوده‌اند) ارسال  می‌کند که ممکن است، سلول‌های سالم را نیز به سرطان مبتلا کند.

این محققان در مطالعه‌ی خود نوشتند:

موضوع نگران‌کننده‌تر این است که نوع پرتوهای کیهانی که موجب چنین آسیب‌هایی می‌شود، تنها می‌تواند باوجود محافظه‌ای تابشی کاهش یابد.

اما آیا باید قبل از شروع اکتشافات فضایی، برنامه سفر به مریخ را متوقف کنیم؟ آژانس‌ها و کمپانی‌های خصوصی فضایی هم‌اکنون مشغول مطالعه روی تابش‌های کیهانی هستند. به عنوان مثال، یک استارتاپ، جلیقه‌ای طراحی کرده است که موفق به جذب پرتوهای مضر کیهانی می‌شود و ناسا هم اخیرا، طرح پیشنهادی را برای قرار دادن یک ماهواره در مدار مریخ به عنوان نوعی سپر مغناطیسی پیشنهاد داده است. همان‌طور که محققان در مطالعه خود اشاره کرده‌اند، اختلاف زیادی بین میزان سرطان انسان و موش‌ها وجود دارد.

آن‌ها نوشتند:

این تفاوت‌ها می‌تواند پیش‌بینی‌هایی که در این تحقیقات انجام گرفته‌اند را محدود کند.

اما محققان می‌گویند که این شکاف عمیق در دانسته‌های فعلی، دقیقا همان دلیلی است که فضانوردان آینده و آژانس‌های فضایی باید احتیاط را در دستور کار خود قرار دهند.



تاريخ : جمعه 7 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دبی برای اولین بودن در راه‌اندازی تاکسی‌های پرنده بسیار مصمم است. به همین منظور چند وقت پیش خبر از تست‌های میدانی برای اولین نمونه‌ی تولیدشده داد. این ماشین پرنده ۱۸ روتوره با ظرفیت ۲ سرنشین توسط شرکت آلمانی ولوکوپتر که تحت حمایت دایملر است، تولید شده و مانند هلی‌کوپتر، عمودپرواز است. ولیعهد شهر دبی، شیخ حمدان بن محمد، با این وسیله حدود ۵ دقیقه در ارتفاع ۲۰۰ متری از سطح زمین پرواز کرد.

هرچند نمایش کوتاهی بود ولی دبی و ولووکوپتر تمام سعی خود را می‌کنند تا بتوانند زمان گردش این وسیله را تا ۳۰ دقیقه افزایش دهند. آن‌ها تجسم می‌کنند که در زمانی نه‌چندان دور مردم قادر باشند در ایستگاه‌های مخصوص، مانند تاکسی‌سرویس‌های اوبر با یک اپلیکیشن درخواست تاکسی پرنده کنند. همچنین برای احساس امنیت هر چه بیشتر مسافران، در نظر دارند برای این پرنده باتری و روتورهای یدکی به همراه چتر نجات تعبیه کنند.

به گفته مدیر عامل شرکت ولوکوپتر، فلوریان رویتر، مدل فعلی توانایی پرواز بر اساس مختصات جی‌پی‌اس دارد؛ اما این شرکت در نظر دارد در آینده توانایی‌های بیشتری فراهم کند تا مطمئن شود که این دستگاه توانایی اجتناب از تصادف با دیگر وسایل پرنده داشته باشد.

اگر همه‌چیز به‌خوبی پیش برود، می‌توان امید داشت در ۵ سال آینده شاهد پرواز این تاکسی‌ها در شهر دبی باشیم.

 

 

 
 


تاريخ : جمعه 7 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

از زمانی که خودروهای مسابقه‌ای بریتانیایی، رنگ سبز معروف خود را جایگزین طرح و رنگ‌های اسپانسرها در دهه‌ی ۷۰ میلادی کردند، این رنگ بخصوص کاملا بلااستفاده شده است. رنگ مخصوص فراری قرمز است، استون مارتین از رنگ خاکستری جیمز باند استفاده می‌کند و حتی امروزه رنگ معرفِ سوپراسپرت‌های مک‌لارن نارنجی روشن است. به نظر می‌رسد که رنگ سبز از مد افتاده باشد؛ اما حالا دپارتمان ویژه‌ی مک‌لارن، به دنبال احیای این رنگ است.

McLaren 570GT

رنگ سبز بدنه و چرم قهوه‌ای کابین، احتمالاً کلاسیک‌ترین ترکیب ممکن برای یک خودرو باشد و از آلفارومئو میتو تا فراری GTC4 Lusso، برازنده‌ی این ترکیب رنگ هستند. تیم طراحی بخش ویژه‌ی مک‌لارن، ۶ دستگاه از مدل 570GT را به این رنگ مزین کرده است تا ثابت کند که رنگ سبز بریتانیایی، هنوز هم از مد نیفتاده و گزینه‌ی مناسبی برای عکس‌های اینستاگرامیِ نسل مدرن سوپراسپرت‌ها است.

 

تمام این ۶ دستگاه 570G دارای پلاک مخصوص دپارتمان ویژه‌ی مک‌لارن (MSO) هستند؛ رنگ سبز این خودروها از رنگ به‌کاررفته در مک‌لارن F1 GT پروتوتایپ موسوم به XP الهام گرفته شده است که شاید نسخه‌ی لانگ‌تِیل مک‌لارن F1 GT را در ذهن شما تداعی کند.

McLaren 570GT

پس از رونمایی پورشه از مدل GT1 و مرسدس از پروتوتایپ CLK GTR، مک‌لارن برای ماندن در رقابت‌های لمانز، تغییراتی در بدنه‌ی F1 GT داد که البته فقط سه دستگاه از این سوپراسپرت برای تردد در جاده ساخته شده است. نسخه‌ی لانگ‌تیل F1 GT که با کد XP GT شناخته می‌شود، هنوز در اختیار مک‌لارن است و بدون شک برازنده‌ی یک جایگاه در تالار افتخارآفرینان مک‌لارن واقع در شهر وکینگ انگلستان است. مطمئناً این سوپراسپرت به‌راحتی بیش از ۱۰ میلیون پوند ارزش دارد.

McLaren 570GT

ولی 570GT با همان رنگ سبز بدنه، دوخت‌های سبزرنگ، تزئینات بدنه به رنگ‌های نارنجی و سیاه خیلی قیمت کمتری دارد و فقط ۲۱ هزار پوند از مدل استاندارد ۱۵۴ هزار پوندی بیشتر است.  مشخصات فنی همچون توان خروجی ۵۶۲ اسب بخار از یک پیشرانه‌ی هست سیلندر V شکل و رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در زمان ۳.۴ ثانیه، بدون تغییر است و البته 570GT XP GREEN، فقط در کشورهای بریتانیا، آلمان و هلند عرضه خواهد شد.

شاید لامبورگینی هوراکان پرفورمانته یا پورشه 911 GT RS  نیز مناسب این رنگ باشند. به نظر شما رنگ سبز، برازنده‌ی سوپراسپرت‌های مدرن امروز است؟

 
 


تاريخ : جمعه 7 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

باوجود اینکه هنوز نتوانسته‌ایم وجود هیچ نوع حیاتی را در جایی دیگر جز سیاره‌ی خانگی خود ثابت کنیم، جستجو برای حیات فرازمینی از هر زمان دیگر بیشتر شده است. اکنون با افزایش دانسته‌های ما از منظومه شمسی و همچنین جمع‌آوری اطلاعات بهتر به‌وسیله فضاپیماها و کاوشگرهای مختلف، از هر زمان دیگری به کشف حیات در منظومه شمسی نزدیک‌تر شده‌ایم.

ست شوستاک، اخترشناس ارشد مؤسسه‌ی جستجو برای هوش فرازمینی (SETI)، تصور می‌کند که چندین مکان در نزدیکی سیاره‌ی ما هستند که ممکن است، به‌احتمال زیادی دارای حیات میکروبی باشند.

شوستاک می‌گوید:

حداقل ۷ مکان در منظومه شمسی ما هستند که می‌توانیم به‌وسیله راکت (اشاره به نزدیکی این نواحی) به آنجا برسیم که دارای حیات میکروبی هستند.

این اخترشناسان برجسته بر این باور است که ما احتمالا حیات میکروبی را خیلی زودتر از حیات هوشمند کشف خواهیم کرد.

سیاره سرخ و اقمار مشتری

طی دو دهه آینده موفق به کشف حیات هوشمند فرازمینی خواهیم شد

به‌جز مریخ، ۳ قمر سیاره مشتری هم از کاندیداهای اصلی هستند.

شوستاک می‌گوید مریخ مشخصا یکی از مکان‌هایی است که می‌توانیم در آنجا به دنبال میکروارگانیسم‌ها باشیم. این احتمال وجود دارد که نوعی حیات در زیر خاک‌ سیاره‌ی سرخ شاید در اعماق ۳۰ متری یا پایین‌تر از آن وجود داشته باشد؛ جایی که ممکن است در آن آب مایع هم باشد.

شوستاک می‌گوید:

یکی از آن‌ها اروپا است که دارای اقیانوس‌هایی زیرپوسته یخی خود است که می‌توانند میزبان حیات میکروبی باشند. در آنجا اگر نقاطی داغ هم چون آتش‌فشان‌هایی کوچک وجود داشته باشند، می‌توانند انرژی کافی برای پدید آمدن حیات را تأمین کنند.

مورد دیگر، احتمالا گانیمد است که بزرگ‌ترین قمر در کل منظومه شمسی محسوب می‌شود و دارای اقیانوسی همچون اقیانوس‌های زمینی است که در زیرپوسته یخی‌اش مدفون شده است. کالیستو، دیگر قمر مشتری هم کاندیدای دیگری برای جای دادن حیات میکروبی در خود است که اقیانوس و جو دارد.

ست شوستاک

به باور ست شوستاک، اخترشناس ارشد SETI، اکنون از هر زمان دیگری به کشف حیات در منظومه شمسی نزدیک‌تریم

اقمار زحل و دیگر اجرام غیر سیاره‌ای

پس از این کاندیداها، به لطف اکتشافات عمده کاسینی اکنون به‌خوبی می‌دانیم که قمرهای زحل هم ممکن است دارای شرایط مطلوبی برای شکل‌گیری حیات بالقوه باشند یکی از آن‌ها، قمر تیتان است که دارای دریاچه‌هایی مایعی مملو از گاز متان است. به می‌گویده شوستاک، انسلادوس حتی می‌تواند دارای شرایط مطلوب‌تری باشد.

او توضیح می‌دهد:

به دلیل یخ‌فشان‌های این قمر می‌توان راحت‌تر به حیات میکروبی دست پیدا کرد؛ چراکه دیگر نیازی نیست فضاپیما در این قمر یخی فرود بیاید و یا در سطح آن حفاری کند. کافی است نمونه‌هایی از این یخ‌ها به زمین بازگردانده شود تا مورد آزمایش قرار گیرند و شاید حیات فرازمینی را به این وسیله پیدا کنیم.

سرانجام، سیاره‌ی کوتوله پلوتو

شوستاک می‌گوید:

 در زیر سطح پلوتو آب مایع وجود دارد. در هرجایی که آب وجود داشته باشد، امکان پدید آمدن حیات میکروبی هم وجود دارد. شوستاک می‌گوید این ۷ مورد، دارای شرایط خوبی برای تأمین منابع انرژی، مواد مغذی و همچنین مایعات هستند که می‌تواند برای پدید آمدن حیات ضروری باشد.

وقتی از شوستاک در مورد زمان کشف حیات هوشمند پرسیده شد، او گفت باور دارد که طی ۲ دهه آینده چنین اتفاقی می‌افتد.

ست شوستاک می‌گوید:

در فضا مکان‌های بی‌شماری هستند (یا به تعبیر باز آلدرین، بینهایت و فراتر از آن) این‌طور نیست؟ یک تریلیون سیاره در کهکشان راه شیری وجود دارند و می‌توان یک تریلیون کهکشان را دید که هرکدام دارای یک تریلیون سیاره هستند. اگر حیات در آنجا وجود نداشته باشد، واقعا همه ما انسان موجودات ویژه‌ای هستیم.



تاريخ : جمعه 7 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

چند ماه پیش بود که خبر ساخت شاسی‌بلند رضوانی موتورز با الهام از خودروهای نظامی منتشر شد. این شاسی‌بلند با نامتانک (Tank) به پیشرانه‌ی هشت سیلندر V شکل با حجم ۶.۴ لیتر و با توان خروجی ۵۰۰ اسب بخار مجهز است. این شاسی‌بلند، به‌زودی به‌طور رسمی رونمایی می‌شود.

فریس رضوانی، مدیرعامل رضوانی موتورز، مشخصات دو پیشرانه‌ی موجود برای تانک را اعلام کرد. مدل استاندارد با یک پیشرانه‌ی ۶ سیلندر V شکل ۳.۶ لیتری به قدرت ۲۸۵ اسب بخار و ۳۵۳ نیوتن‌متر گشتاور عرضه می‌شود. امکان سفارش پیشرانه‌ی V8 به حجم ۶.۴ لیتر و با توان خروجی ۵۰۰ اسب بخار و ۵۸۳ نیوتن‌متر گشتاور نیز وجود دارد. همچنین مدل پرقدرت‌تری در سال ۲۰۱۸ معرفی خواهد شد. تمام مدل‌ها به سیستم چهارچرخ محرک مجهز خواهند بود.

رضوانی SUV

 

شاسی‌بلند تانک، ویژگی‌هایی مانند دوربین حرارتی جهت دید بهتر در شب و پنل‌های تقویت‌شده با الهام از خودروهای نظامی به همراه دارد. بدنه‌ی این شاسی‌بلند را می‌توان با شاسی‌بلند‌های آف‌رود کلاسیک همچون جیپ رنگلر، لندرور دیفندر و مرسدس‌بنزG کلاس و مدل‌های قدیمی‌تر تویوتا لندکروزر مقایسه کرد. تیم مهندسی رضوانی موتورز قول داده است که شاسی‌بلند تانک به لطف شاسی قدرتمند، تایرهای آف‌رود و سیستم تعلیق پیشرفته، هیچ مشکلی در مسیرهای خارج از جاده نخواهد داشت. به غیر از اعلام ظرفیت کابین تا پنج نفر، جزئیاتی بیشتری از فضای داخلی و امکانات رفاهی آن منتشر نشده است. هنوز جزئیات نامعلوم زیادی در مورد طراحی بدنه‌ی شاسی‌بلند تانک وجود دارد.

اولین خودروی شاسی بلند شرکت رضوانی

برای مثال، به نظر می‌رسد که پیشرانه در جلو نصب شده است و دریچه‌ی هوای بزرگی هم روی سقف و کاپوت وجود دارد.

مدیران شرکت رضوانی شاسی‌بلند تانک را تا پایان ساری جاری میلادی، عرضه خواهند کرد. این شرکت هم‌اکنون سپرده‌های قابل بازگشت به ارزش ۱۰۰۰ دلار دریافت می‌کند و قصد دارد طی چند روز آینده، این شاسی‌بلند مرموز را به‌طور رسمی رونمایی کند.



تاريخ : جمعه 7 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

کودک اوتیسم

نتایج تحقیقات جدید تایید می‌کند که بیشتر موارد ابتلا به اوتیسم ژنتیکی است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، این بررسی با نگاه جدید به اطلاعات قبلی است که بسیاری از محققان بر این باورند که اوتیسم مربوط به ژن‌های معیوب است و مطالعه جدید آن را تایید می‌کند.

نتایج برخی از مطالعات نشان می‌دهد که اختلال طیف اوتیسم (ASD)با ژن‌های خاص در ارتباط است، اما این نتیجه هنوز نیاز به بررسی بیشتر دارد.

در این تحقیق ادعا می‌شود که 83 درصد موارد اوتیسم، ارثی است.

اوتیسم و طیف مرتبط با این اختلال نسبتا پیچیده است و با مشکلات در برقراری ارتباط و تعاملات اجتماعی همراه است.

محققان تصور می‌کردند که اوتیسم می‌تواند نتیجه کمبود عشق و محبت مادر باشد، اما مطالعاتی که برای درک نقش روابط خانوادگی انجام شد، حاکی از آن بود که ژنتیک نقش پررنگی در بروز اوتیسم دارد.

مطالعه‌ای که توسط محققان دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا در سال 2011 منتشر شده، وراثت‌پذیری ژنتیکی را حدود 38 درصد اعلام کرده است. این بررسی در سال 2014 هم حدود 50 درصد را نشان داد. اما مطالعات جدید نشان داده است که 83 درصد از موارد ابتلا به اوتیسم با ژنتیک مرتبط است. 

ژن‌ها، نقشی کلیدی در پیشرفت صفات مربوط به اوتیسم دارند، اما باز هم نکته نهایی این موضوع نخواهد بود.

محققان عنوان کردند:  هنوز مسیری طولانی در جهت شناسایی و نقش ژن‌ها در عملکرد مغز برای تعاملات اجتماعی وجود دارد و نمی‌توان نقش محیط را به طور کامل رد کرد.

برایان اوورک از دانشگاه بهداشت و علوم اورگان و محقق این بررسی اظهار کرد: این موضوع نوک کوه یخی ژنتیکی است که در انتظار کشف آن هستیم.

یافته‌های این بررسی در مجله JAMA منتشر شده است.



تاريخ : جمعه 7 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

تحقیق

پژوهشگران پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با استفاده از اطلاعات بیوانفورماتیک (در زیرگروه بیوانفورماتیک بالینی) داده‌های حجیم را تجزیه و تحلیل می‌کنند که دستاوردهای نوینی نیز داشته‌اند.

پروانه افشاریان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به زیرگروه فارماکوژنتیک گروه ژنتیک پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: در این گروه بر روی مبحث پزشکی شخصی یا مبتنی بر فرد تحقیق می‌شود، چراکه باید بر اساس مشخصات ژنتیکی هر فرد و با توجه به شیوه زندگی فرد داروی مشخصی با دُز معین تجویز شود.

مدیر گروه ژنتیک پژوهشگاه رویان همچنین به زیرگروه بیوانفورماتیک بالینی اشاره کرد و گفت: امروزه علم به حدی پیشرفت کرده که می‌توانیم از آزمایشات معمولی فراتر رفته و به تولید داده‌های حجیم بپردازیم.

وی افزود: این داده‌های حجیم را با استفاده از اطلاعات بیوانفورماتیک در گروه بیوانفورماتیک بالینی تجزیه و تحلیل می‌کنیم.

مدیر گروه ژنتیک پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی تصریح کرد: این زیر گروه حدود یک سال است که شکل گرفته و دستاوردهایی نوین نیز داشته‌اند، اما از آنجا که هنوز نتایج منتشر نشده است، فعلا نمی‌توانیم در خصوص این دستاوردها اطلاعاتی ارائه دهیم.



تاريخ : جمعه 7 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

والپیپر و پوستر محرم 96 با فرا رسیدن ما محرم و ایام عزاداری سرور وسالار شهیدان شور سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) در میان مردم موج می زند.

به حق باید گفت : از محبت امام حسین علیه السلام حرارتی در قلوب مومنین شعله ور شده است که تا ابد خاموش نخواهد شد.

به این مناسبت مجموعه ای از تصاویر پس‌زمینه با کیفیت  را تحت عنوانزیباترین والپیپر و پوستر محرم 96 آماده کرده ایم که در ادامه می‌توانید مشاهده  و دانلود کنید.

 

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

زیباترین والپیپر و پوستر محرم 96

والپیپر و پوستر محرم 96

 

 



تاريخ : پنج شنبه 6 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1438 1439 1440 1441 1442 ... 3356 صفحه بعد