کشاورزی

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه یکی از مشکلات باغات این است که نهال های ما، نهال های سالمی نیستند، گفت: باید با استفاده از فناوری های زیستی تا سال ۱۴۰۴ بتوانیم محصولات غذایی را در کشور تامین کنیم.

 دکتر خوش خلق سیما در ابتدای کارگاه آموزشی پدافند غیرعامل زیستی، به تاریخچه تاسیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی از سال ۷۸ تا کنون، دستاوردها و راه اندازی مدیریت بیوتکنولوژی در مناطق مختلف کشور اشاره کرد و افزود: بعد از تاسیس پژوهشکده، از سال ۷۸ تا ۸۳، فراهم کردن زیرساخت های پژوهشکده مدنظر قرار گرفت. گام بعدی، گسترش فعالیت های پژوهشکده به سایر مناطق کشور بود و در همین راستا، مدیریت بیوتکنولوژی در مناطقی مانند تبریز، رشت، اصفهان و مشهد ایجاد شد.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی همچنین از ارتقای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به پژوهشگاه تا اواسط پاییز امسال در قالب مراسم ویژه خبر داد و گفت: دستیابی به فناوری های زیستی در منطقه با اختصاص ۳ درصد از سهم بازار جهانی، تحقق رتبه نخست در حوزه زیست فناوری در منطقه و تامین امنیت مواد غذایی با کاشت محصولات تراریخته به میزان ۱۰ درصدِ زمین های زیرکشت ایران تا سال ۱۴۰۴ از جمله ماموریت های محوله به پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی است.

خوش خلق سیما با بیان اینکه باید با استفاده از فناوری های زیستی تا سال ۱۴۰۴ بتوانیم محصولات غذایی را در کشور تامین کنیم، تصریح کرد: یکی از مشکلات باغات ما این است که نهال های ما، نهال های سالمی نیستند اما محققان ما در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، محققان ما نهال ها را از طریق کشت بافت، سالم سازی می کنند و به کشاورزان معرفی می نمایند.

وی افزود: یکی از دستاورهای پژوهشکده، چرخه تولید مینی تیوبرسیب زمینی است که کشور را از واردات ۲۴ میلیون دلار بی نیاز و در این زمینه خودکفا کرده و شرکت های دانش بنیان از دستاوردهای پژوهشکده در این حوزه استفاده می کنند.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی درباره گردش مالی بازار جهانی در عرصه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: گردش مالی در حوزه کشاورزی، بیشتر در عرصه محصولات تراریخته خود را نشان می دهد که در دنیا این گردش مالی، بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار است اما کشور ما نتوانسته در این زمینه سهم قابل توجهی حتی در بازار داخلی به خود اختصاص دهد.

وی با اشاره به رشد مهندسی ژنتیک در دنیا و نقش آن در عرصه اقتصاد مقاومتی از طریق افزایش تولید، به دستاوردهای پژوهشکده درخصوص برنج تراریخته و پنبه تراریخته اشاره و عنوان کرد: مبارزه با کرم ساقه خوار برنج از طریق سموم خطرناک، باعث آلوده شدن گیاه و محیط زیست می شود و از این رو، یکی از اقدامات پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، برای حفظ محیط زیست و سلامت مردم، تولید محصولات تراریخته برنج است. همچنین ورود پنبه تراریخته برای مبارزه با آفات و سموم، در صورت کسب مجوز از کمیته تراریخته وزارت جهاد کشاورزی از دیگر دستاوردهای پژوهشکده است. این محصولات، کشاورزی ارزان را به دنیال خواهد داشت و جلوی واردات را خواهد گرفت.

وی با اشاره به اقدامات پژوهشکده در خصوص جلوگیری از اتلاف آب کشاورزی تصریح کرد: ما در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، در حال حاضر از اراضی که شوری آب بسیار بالا دارند و هیچ گیاه زراعی در آن رشد نمی کند، گیاهانی را می کاریم که به صورت وحشی در منابع طبیعی یافت می شود و ما آن را اهلی کرده و به صورت کشاورزی در آوردیم که ریاست جمهوری نیز از آن حمایت می کند. ما برای پرهیز از کم آبی در کشاورزی، متابولیت های گیاهان دارویی را در داخل آزمایشگاه، تولید و از اتلاف آب های کشاورزی جلوگیری می کنیم.

خوش خلق سیما گفت: از دیگر اقدامات پژوهشکده به منظور کاهش وابستگی به واردات و کمک به افزایش شرکت های دانش بنیان، و حمایت از کارآفرینان، تبدیل پسماندهای ضایعات کشاورزی به فرآورده های زیستی است. ما به آنزیم هایی دست پیدا کردیم و در حال حاضر تولیدات خود را وارد بازار می کنیم و بازار جهانی را به خود اختصاص خواهیم داد.

وی با اشاره به ارتباطات و تعاملات گسترده بین المللی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با کشورهایی مانند چین، استرالیا، آلمان و کره جنوبی گفت: انرژی هسته ای دنیا نیز با ما در حوزه کشاورزی قرارداد دارد. همچنین بکارگیری محققان زبده ایرانی در عرصه بیوتکنولوژی در دنیا و داخل کشور از جمله اقدامات پژوهشکده است.

ایجاد نگرانی و ترس از فناوری های زیستی، از مصادیق تهدیدات بالقوه بیوتروریسم است

دکتر بهزاد قره‌یاضی، رئیس امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز طی سخنانی در این کارگاه اظهار داشت: مفهوم اصلی تروریسم، هراس افکنی و ایجاد وحشت است و با اینکه در بسیاری موارد در جریان ترور با اهداف سیاسی، قتلی هم صورت می گیرد ولی هدف اصلی تروریست‌ها بیش از حذف فیزیکی دشمن، ایجاد رعب و وحشت و ناامنی روانی است.  استفاده داعش از شیوه های وحشیانه اعدام مثل سر بریدن یا سوزاندن و انعکاس جهانی تصاویر این جنایات در رسانه ها نشان می دهد هدف اصلی گروه های تروریستی از کاربرد شیوه های نامتعارف برای اعدام، ایجاد رعب و وحشت در مردم است.

وی تصریح کرد: منظور از بیوتروریسم هرگونه عملیاتی است که در آن از عوامل زیستی برای ایجاد وحشت استفاده می شود. در بیوتروریسم ممکن است از عوامل زیستی طبیعی یا مهندسی شده استفاده شود.

این متخصص مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی خاطرنشان کرد: از جمله علل توجه تروریست‌ها به استفاده از عوامل بیولوژیک، سهولت و ارزانی تولید و استفاده از آنها، هراس افکنی زیاد، عدم امکان ردیابی ساده و نداشتن عوامل مشهود - بعضا تا چند روز پس از انتشار -  و در نتیجه قربانی گرفتن تدریجی و در ادامه سریع آنهاست.

قره یاضی با بیان این که کاربرد عوامل زیستی در بیوتروریسم بیش از آن که جنبه نظامی داشته باشد با هدف ایجاد اضطراب و تشویش عمومی و تهدید امنیت ملی صورت می گیرد، اظهار داشت: امروزه با پیشرفت های مهندسی ژنتیک، امکانات فزاینده ای برای تروریست‌ها فراهم شده که استفاده از مهندسی ژنتیک در بی اثر کردن واکسن ها و مقاوم سازی عوامل بیماری زا به آنتی بیوتیک ها و عوامل ضد ویروس، تبدیل عوامل غیربیماری زا به بیماری زا، گسترش دامنه بیماری و سخت کردن شناسایی آنها از جمله روش های مورداستفاده در بیوتروریسم است.

وی تصریح کرد: آموزش مفاهیم و تربیت کارشناسان متبحر، مهارت در شناسایی و ردیابی سریع و خودکار (سه تا شش ساعت)، شناسایی ویژگی ها و مبدا عامل، شناسایی مناطق دارای قابلیت تهاجم و اتخاذ تدابیر لازم مانند تامین واکسن و سرم به میزان کافی و آمادگی برای رفع آلودگی، تقلیل و بلکه به صفر رساندن آثار تهاجم زیستی از جمله اقدامات پدافندی در مقابل تهدیدات بیوتروریستی است.

رییس انجمن ایمنی زیستی ایران با اشاره به هشدار حکیمانه رهبر معظم انقلاب که فرمودند «ملتی که دستش از علم تهی باشد باید خودش را آماده کند که دیگران بر او فرمانروایی کنند»،  بر ضرورت  شناخت علمی دقیق تهدیدات زیستی و راهکارهای مقابله با آنها تاکید کرد و گفت: با این همه، امکان استفاده جنایتکارانه از عوامل زیستی نباید باعث شود که از پیشرفت در حوزه علوم و فناوری های زیستی غافل شویم زیرا هرگونه محدودیت و عقب ماندگی در این حوزه، آسیب پذیری ما را در برابر تهدیدات و عملیات بیوتروریستی افزایش می دهد.

قره یاضی، مخالفت با تولید محصولات کشاورزی حاصل از مهندسی ژنتیک به رغم واردات گسترده این محصولات از خارج را تهدیدی برای ایمنی و امنیت غذایی کشور، عنوان و خاطرنشان کرد: عوام فریبی و ایجاد نگرانی و ترس بی دلیل از فناوری های زیستی، تحریف مفاهیم در حوزه بیوتروریسم و دامن زدن به شایعات و ادعاهای غیرواقعی در خصوص سلامت محصولات غذایی که باعث می شود مردم، دیگر تهدیدات واقعی را هم جدی نگیرند از مصادیق تهدیدات بالقوه بیوتروریسم است.

محققان بیوتکنولوژی از پایه های قدرت در امنیت مواد غذایی هستند

در ادامه سردار شعبانی طی سخنانی خطاب به اعضای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: شما در تخصص و علم خودتان، بسیار عالی هستید اما آگاهی از مدیریت بحران و پدافند غیرعامل برای شما به عنوان سرمایه های انسانی مملکت، ضروری است.

معاون عملیات قرارگاه ثارالله خطاب به محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی نیز گفت: شما از پایه های قدرت در بحث امنیت مواد غذایی و استقلال غذایی بوده اما در عین حال آسیب پذیر نیز هستید.

وی با بیان اینکه دانشکده پدافند غیرعامل از طرف دانشگاه جامع امام حسین، برای سازمان ها و دستگاه های خاص مانند پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با توجه به طیف تهدیدات مختلف، آموزش هایی را ارائه می کند، تصریح کرد: ما هدف گروه های تروریستی در فضای بیوتروریسم و در آستانه سرقت اطلاعات از سوی سایر کشورها هستیم با این حال، انصافا کشور ما امنیت بی نظیری داشته است اما اگر سایر کشورها، از جمله عراق، سوریه، افغانستان، حتی سوئیس، روسیه و آمریکا را ببینید، ناامنی در آنجا موج می زند و گروهک های تروریستی در پنج قاره فعال هستند.

سردار شعبانی با بیان اینکه هدف گروه های داعش، ایران و تهران است، از جلسه اخیر خود با فرمانده کل سپاه خبرداد و گفت: ما ۷۶ تاکتیک و شیوه های عملیاتی آنها را احصا کردیم و نتیجه گرفتیم که همه ما آسیب پذیر هستیم.

سردار شعبانی در خصوص اهمیت پیش بینی مدیریت بحران تصریح کرد: اخیرا از یکی از مراکز صنعت نفت در بوشهر بازدیدی داشتیم؛ جایی که ۱۸ میلیارد دلار روی زمین است. باید اندیشید اگر این سرمایه و یا بانک اطلاعات ژنتیک به عنوان یک سرمایه گران‌بهای دیگر از بین برود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین همچنین به حادثه تروریستی داعش در مجلس شورای اسلامی اشاره و تاکید کرد: آن قدر تروریست های داعش را تحت فشار قرار دادیم که کلافه شدند و خودشان را منفجر کردند اما به هر حال باید امنیت را بیشتر کنیم و در ترددهای افراد، سختگیری بیشتری داشته باشیم.

وی افزود: با همه اینها در مراسم تحلیف، در همان فضایی که ترور انجام شد، مراسم را با امنیت کامل برگزار کردیم.

معاون عملیات قرارگاه ثارالله تهران بزرگ با اشاره به اینکه بحران امنیتی از ابتدای انقلاب تا کنون نداشتیم، اظهار داشت: ما مفاهیم «مدیریت بحران» و «مدیریت حادثه» را با یکدیگر خلط کرده ایم از این رو، حادثه پلاسکو، بحران محسوب نمی شود.

سردار شعبانی با اشاره به پیشرفت های ایران در عرصه سلول های بنیادی، هوافضا و کسب رتبه های برتر در میادین بین المللی، از دیپلماسی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه  و مواضع رئیس جمهوری در عرصه جهانی تقدیر کرد و گفت: رئیس جمهور ما به درستی می گوید با این ملت با زبان تهدید حرف نزنید و با زبان تکریم سخن بگویید.

وی با بیان اینکه مدیریت بحران یک علم است، در خصوص مفاهیم پدافند عامل و غیرعامل اظهار کرد: پدافند عامل، رویارویی مستقیم با دشمن به منظور دفع حمله و مخصوص نظامیان است اما پدافند غیرعامل، اقدامات غیرمسلحانه ای است که موجب افزایش بازدارندگی و کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل اقدامات نظامی دشمن می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین با بیان اینکه برای مصونیت سامانه ها در فضاهایی مانند پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، باید از پدافند غیرعامل بهره مند شویم، گفت: پدافند غیرعامل، یک اقدام نرم افزاری و کار محققان و پژوهشگرانی مانند شماست.

معاون عملیات قرارگاه ثارالله ضمن اشاره به مراحل مدیریت بحران در پدافند غیرعامل گفت: باید کاهش خسارت در اماکن و تاسیسات مدنظر قرار گیرد از این رو باید کاری کنیم که تهدید دشمن را به بازدارندگی برسانیم.

وی افزود: شما سرمایه این مملکت و امانتدار آن و یکی از صاحبان چهار علم بزرگ در دنیا، یعنی صنعت کشاورزی و بیوتکنولوژی هستید و در حوزه خودتان متخصص محسوب می شوید و ان‌شاءالله جمهوری اسلامی ایران، قدر شما را بداند.

ارتباط بیشتر دانشکده پدافند غیرعامل با محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

در حاشیه این کارگاه آموزشی، پاسدار امیراحمدی مدیر دوره های توانمندساز (عرضی) دانشکده پدافند غیرعامل دانشگاه جامع امام حسین نیز اظهار داشت: علم بیوتکنولوژی در سه دهه گذشته جزء پنج علم جهان به شمار می رود و این امر، خود اهمیت این علم را می رساند.

وی گفت: در راستای محافظت از ذخایر ژنتیکی، نیروی انسانی مجرب و مطالعات به دست آمده، نیاز مبرم به کار پدافند غیرعامل در پژوهشکده بیوتکنولوژی وجود دارد و دانشکده پدافند غیرعامل دانشگاه امام حسین (ع)، تمام سعی خود را جهت ارتباط بیشتر با محققان و دانشمندان پژوهشکده خواهد داشت.

مسئول آموزش پدافند غیرعامل دانشگاه امام حسین (ع) در پایان سخنان خود تصریح کرد: متاسفانه بعضی از خبرگزاری ها واژه های ناشایست برای روسای پژوهشکده بیوتکنولوژی به کار بردند که وظیفه ما را نسبت به محافظت از سرمایه های نیروی انسانی آن پژوهشکده بیشتر می نماید. این امر، یک کار پدافند غیرعامل است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، در  کارگاه آموزشی «پدافند غیرعامل زیستی» که با حضور سردار ناصر شعبانی، معاون عملیات قرارگاه ثارالله تهران بزرگ، سرهنگ سیدنصرت‌الله حسینی از فرماندهان مدافعان حرم در سوریه و جانشین دانشکده علوم پایه جهادی و یادگار هشت سال دفاع مقدس، برادر پاسدار علیرضا امیراحمدی، مسئول آموزش پدافند غیرعامل دانشگاه امام حسین (ع) و مدیر دوره های توانمندساز (عرضی) دانشکده پدافند غیرعامل دانشگاه جامع امام حسین (ع)، دکتر قره یاضی، رئیس امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، اعضای هیات علمی و کارشناسان این پژوهشکده برگزار شد، اهمیت پدافند غیرعامل در زمینه بیوتکنولوژی کشاورزی تشریح شد.

همچنین قبل از برگزاری کارگاه آموزشی، سردار شعبانی و هیئت همراه وی، ضمن بازدید از دستاوردهای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی دیدار و گفت‌وگو کردند.



تاريخ : چهار شنبه 1 شهريور 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

 تأخیر نماز از اول وقتآن،بدون عذر، موجب محروم ماندن انسان از فیوضات و پاداش‏ هاى آن و عدم استفاده از برکات و آثار نماز اول وقت و تضییع و سبک شمردن نماز است.

بعضی از آثار سوء تاخیر عمدی از نماز اول وقت بدین شرح می باشد.

یک - دوری از رحمت الهی
امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در خصوص کسی که نماز اول وقت خود را به تاخیر می اندازد فرموده اند:« مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ أَخَّرَ الْعِشَاءَ إِلَى أَنْ تَشْتَبِکَ النُّجُومُ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ أَخَّرَ الْغَدَاةَ إِلَى أَنْ تَنْفَضَّ النُّجُومُ وَ دَخَلَ الدَّار»؛« از رحمت خدا دور است، از رحمت خدا دور است کسى که تأخیر در نماز عشاء نماید تا آن که ستارگان ظاهر شود و از رحمت خدا دور است، از رحمت خدا دور است کسی که نماز صبح را چندان تاخیر بیندازد تا ستاره ها ناپدید شوند.»
دو - موجب خشم خداوند
رسول خدا - صلی الله علیه وآله – به حضرت علی علیه السلام وصیت نمودند:« یا علی ! وَ تُقِیمَ الصَّلَاةَ بِوُضُوءٍ سَابِغٍ فِی مَوَاقِیتِهَا وَ لَا تُؤَخِّرَهَا فَإِنَّ فِی تَأْخِیرِهَا مِنْ‏ غَیْرِ عِلَّةٍ غَضَبَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَل‏»[1]؛« یا علی، با وضوی کامل در اول وقت، نماز اقامه کن، و نماز را از اول وقتش به تاخیر نینداز، چون تاخیر نماز بدون علت و عذر خداوند قهار را به خشم خواهد آورد.»
سه - نماز او را نفرین می کند
امام باقر ( علیه السلام ) فرموده است:« هرگاه نماز در اول وقت بالا برود، سفید و درخشان به سوی صاحبش باز می گردد و به او خطاب می کند: از من مواظبت نمودی خدا تو را حفظ کند، و هرگاه در غیر وقت خود و بدون شرایط بالا برود، سیاه و تاریک به سوی صاحبش باز می گردد و به او می گوید مرا تباه ساختی، خدا تو را نابود کند.»[2]
چهار - دوری از شفاعت پیامبر
پیامبر خدا ( صلی الله علیه و آله ) فرموده اند:« لَا یَنَالُ شَفَاعَتِی غَداً مَنْ أَخَّرَ الصَّلَاةَ الْمَفْرُوضَةَ بَعْدَ وَقْتِهَا»[3]؛« شفاعت من در قیامت شامل کسی که نمازهای واجبش را در وقت آن نخواند نمی شود.»
پنج - فقیران بهشت
شخصی به نام ابو سلام عبدی می گوید: خدمت امام صادق ( علیه السلام ) رسیدم و عرض کردم: چه می فرمایید درباره کسی که نماز عصرش را عمدا تاخیر اندازد؟ حضرت فرمودند: روز قیامت بی کس و تنها ( و فقیر ) و بدون ثروت محشور می گردد. عرض کردم: اگر چه از بهشتیان باشد؟ فرمود: اگر چه از اهل بهشت باشد. پرسیدم: منزل و جایگاهش در بهشت در کجاست؟ فرمود: یکه و تنها، بی زن و فرزند و مال و منال در بهشت سرگردان است و اهل بهشت به او چیزی می دهند.[4]
شش - عدم قبولی نماز
از دیگر پیامدهای منفی تاخیر در نماز اول وقت عدم قبولی نماز است که امام صادق علیه السلام در این باره فرموده اند:« مَنْ صَلَّى فِی غَیْرِ وَقْتٍ فَلَا صَلَاةَ لَهُ»[5]؛« کسی که نماز در غیر وقت بخواند، مثل این که نماز نخوانده است.(به این معنا که چنین نمازی نمی تواند وی را به آثار و برکات و پاداش های عظیم نماز نائل گرداند هر چند با خواندن این نماز از او رفع تکلیف شده و عذاب نمی شود. )
هفت - عدم استجابت دعا
در روایتى که از امام زین العابدین- علیه السّلام- در تشریح آثار گناهان تاخیر در نماز را به عنوان یکی از عوامل عدم استجابت دعا بر شمرده و فرموده اند:«و الذّنوب الّتى تردّ الدّعاء: سوء النّیّة، و خبث السّریرة، و النّفاق مع الاخوان، و ترک التّصدیق بالاجابة، و تأخیر الصّلوات المفروضة حتّى تذهب اوقاته»[6]؛««و گناهانى که موجب برگشتن دعا مى‏ شوند عبارتند از: نیّت بد داشتن، در باطن، پلید بودن، با برادران دین، دورویى و نفاق نمودن، برادران دینى را با ترک اجابت، تصدیق نکردن. و نمازهاى واجب را به تأخیر انداختن تا وقتشان بگذرد.»
پی نوشت :
[1] - بحار الأنوار، ج‏2، ص 154
[2] - وسائل‏ الشیعة ج4، ص 108
[3] - أمالی الصدوق، ص 399
[4] - ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص231
[5] - الکافی، ج 3، ص 285
[6] - بحار الأنوار، ج‏70، ص 375
کتاب پرسش ها و پاسخ های نماز، سید حسن موسوی (مرکز تخصصی نماز)



تاريخ : دو شنبه 30 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

نگاهی به زندگانی امام محمد تقی علیه السلامبه مناسبت شهادت امام محمد تقي علیه السلام در این گزارش نگاهی به زندگی ایشان خواهیم داشت؛

ولادت

نهمین امام شیعیان نام مبارکش محمد است و القاب و کنیه‌های فراوانی دارد؛ مشهورترین لقبش جواد و هادی است و معروف‌ترین کنیه‌اش ابوجعفر.

امام جواد علیه السلام در 10 ماه رجب سال 195 هجری قمری در مدینه چشم به دنیا گشود. پیشگویی ولادت آن امام از زبان پدر بزرگوارش چندین بار مطرح شده بود. ولادت امام جواد همچون ولادت سایر ائمه معصومین علیهم السلام با ویژگی‌های مخصوصی همراه بوده است. مادر بزرگوار امام جواد علیه السلام خیزران نام دارد؛ زنی از خاندان ماریه قبطیّه یکی از همسران رسول خدا صلی الله علیه و آله.

دوران امامت امام محمد تقی (ع)

دوران کودکی امام جواد علیه السلام از دوران شیرخوارگی تا زمانی که در سن هفت سالگی به امامت رسید، با حوادث گوناگون آمیخته است. با شهادت امام رضا علیه السلام و به امامت رسیدن امام جواد در سن کودکی، یکی از موضوعاتی که حتی برخی از یاران امام هشتم را دچار شک و تردید کرد، کم‌ سن‌ و‌ سالی امام جواد جهت مقام امامت بود. به همین دلیل در مواردی امام رضا علیه السلام و در موارد دیگری، خود امام جواد به تبیین آن پرداختند و به شبهه‌ها پاسخ گفتند.

اگر چه امام جواد علیه السلام نسبت به سایر امامان در سن بسیار کمی به امامت رسید، اما دوران هفده ساله‌ی امامت او، دورانی نسبتاً طولانی و پر حادثه است.

جایگاه امام نزد خدا

امام جواد علیه السلام به دلیل قابلیت و لیاقت و بهره‌مندی از موهبت الهی از جایگاهی رفیع در پیشگاه خداوند، پیامبر اکرم، پدر بزرگوارش و تمام کسانی که بهره‌ای از شناخت امام دارند برخوردار است. اگر چه دشمنان دین و حاکمان معاصر امامان معصوم علیهم السلام همواره در مقام توطئه و سرکوب و تحقیر آنان بوده اند، اما حقانیت و صداقت و نورانیت امامان شیعه پیوسته نقشه‌های دشمنان را خنثی و بی‌تأثیر می‌ساخته است و در برخی موارد، حتی دشمنان تحت تاثیر وجود پر برکت آنان قرار می‌گرفته‌اند.

ازدواج امام محمد تقی(ع) علیه السلام نیز با هوشمندی و درایت مخصوص‌به‌خود، در برخورد با حاکم ستمگر عباسی، مامون ، که قاتل پدرش امام رضا علیه السلام بود به گونه‌ای عمل نمود که مامون نیز افتخار خویش را در انتخاب او برای ازدواج با دخترش ((ام فضل (لبابه)|ام فضل ))می‌دید.

در دوران زندگی مشترک امام جواد علیه السلام با ام فضل (تا هنگام شهادت) حوادث گوناگونی اتفاق افتاده است.

مكتب علمى امام جواد علیه السلام

مي‏دانیم كه یكى از ابعاد بزرگ زندگى ائمه ، بعد فرهنگى آنها است. این پیشوایان بزرگ هركدام درعصر خود فعالیت فرهنگى داشته در مكتب خویش شاگردانى تربیت مى‏كردند و علوم و دانشهاى خود را توسط آنان در جامعه منتشر مى‏كردند، اما شرائط اجتماعى و سیاسى زمان آنان یكسان نبوده است، مثلا در زمان امام باقرعلیه السلام و امام صادق علیه السلام شرائط اجتماعى مساعد بود و به همین جهت دیدیم كه تعداد شاگردان و راویان حضرت صادق علیه السلام بالغ برچهار هزار نفر مى‏ شد، ولى از دوره امام جواد تا امام عسكرى علیه السلام به دلیل فشارهاى سیاسى و كنترل شدید فعالیت آنان از طرف دربار خلافت، شعاع فعالیت آنان بسیار محدود بود و ازاین‏ نظر تعداد راویان و پرورش یافتگان مكتب آنان نسبت ‏به زمان حضرت صادق علیه السلام كاهش بسیار چشمگیرى را نشان مي‏دهد.

بنابراین اگر مى‏خوانیم كه تعداد راویان و اصحاب حضرت جوادعلیه السلام قریب صد و ده نفر بوده‏اند و جمعا 250 حدیث از آن حضرت نقل شده ، نباید تعجب كنیم، زیرا از یك سو، آن حضرت شدیدا تحت مراقبت و كنترل سیاسى بود و از طرف دیگر، زود به شهادت رسید و به اتفاق نظر دانشمندان بیش از بیست و پنج‏ سال عمر نكرد!

درعین حال، باید توجه داشت كه در میان همین تعداد محدود اصحاب و راویان آن حضرت، چهره‏هاى درخشان و شخصیتهاى برجسته‏اى مانند: على بن مهزیار، احمد بن محمد بن ابى نصر بزنطى، زكریا بن آدم، محمد بن اسماعیل بن بزیع، حسین بن سعید اهوازى، احمد بن محمد بن خالد برقى بودند كه هر كدام در صحنه علمى و فقهى وزنه خاصى به شمار مى‏رفتند، و برخى داراى تالیفات متعدد بودند.

از طرف دیگر، روایان احادیث امام جوادعلیه السلام تنها در محدثان شیعه خلاصه نمى ‏شوند، بلكه محدثان و دانشمندان اهل تسنن نیز معارف و حقایقى از اسلام را از آن حضرت نقل كرده‏اند. به عنوان نمونه «خطیب بغدادى‏» احادیثى با سند خود ازآن حضرت نقل كرده است. هم چنین حافظ «عبد العزیز بن اخضر جنابذى‏» در كتاب «معالم العترة الطاهرة‏» و مؤلفانى نیز مانند: ابو بكر احمد بن ثابت، ابواسحاق ثعلبى، و محمد بن مندة بن مهربذ در كتب تاریخ و تفسیر خویش روایاتى از آن حضرت نقل كرده‏اند.

نحوه شهادت حضرت امام جواد


درباره آمد و شد امام در مدینه و احترام مردم نسبت به آن حضرت، اطلاعات مختصری در پاره ای از روایات آمده است. 

فراخوانی آن حضرت به بغداد، در سال 220، توسط معتصم عباسی، آن هم درست در همان اولین سال حکومت خود، نمی توانست بی ارتباط با جنبه های سیاسی قضیه باشد. به ویژه که درست همان سال که حضرت جواد علیه السلام به بغداد آمد، رحلت کرد؛ این در حالی بود که تنها 25 سال از عمر شریفش می گذشت. عناد عباسیان با آل علی علیه السلام به ویژه با امام شیعیان که در آن زمان جمعیت متنابهی تابعیت مستقل آنها را پذیرفته بودند، شاهدی است بر توطئه حکومت در شهادت امام جواد علیه السلام. همچنین خواستن آن حضرت به بغداد و درگذشت وی در همان سال در بغداد، همگی شواهد غیرقابل انکاری بر شهادت آن بزرگوار به دست عوامل عباسی می باشد.

مرحوم شیخ مفید، با اشاره به روایتی درباره مسمومیت و شهادت امام جواد علیه السلام، رحلت آن حضرت را مشکوک دانسته است. بنا به روایت مستوفی، عقیده شیعه بر این است که معتصم آن حضرت را مسموم نموده است.

پاره ای از منابع اهل تسنن، اشاره بر این دارند که امام جواد علیه السلام به میل خود و برای دیداری از معتصم عازم بغداد شده است. در حالی که منابع دیگر، حاکی از آنند که معتصم به ابن زیات مأموریت داد تا کسی را برای آوردن امام به بغداد بفرستد. ابن صبّاغ نیز با عبارت«اِشخاص المعتصم له من المدینة»این مطلب را تأیید کرده است.



تاريخ : دو شنبه 30 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

انسان اشتیاق زیادی برای سفر به مکان‌های کاملا ناشناخته و دوردست دارد. اکنون مقصد جدید ما، سفر به ماورای زمین و دنیاهای دیگر است. در سال‌های اخیر بحث سفر به همسایه‌ی ما، مریخ به‌عنوان یکی از ایده‌آل‌ترین مکان‌های سکونت انسان، هواخواهان زیادی پیدا کرده است. همان‌طوری که می‌دانید، ایلان ماسک، میلیاردر و کارآفرین مشهور با شرکت فضایی خود اسپیس ایکس، مدت‌ها است که رؤیای سفر به مریخ در سر دارد. اما در همین حال، شرکت‌ها و سازمان‌های دیگری از جمله، ناسا، آژانس فضایی چین و انجمن مریخ هم بیکار ننشسته‌اند؛ این سازمان‌ها و شرکت‌های فضایی، مشغول برنامه‌ریزی‌ هستند تا چالش‌های انسان برای سفر به مریخ را از پیش روی بردارند.

اما به نظر می‌رسد که هنوز اختلاف‌ نظر زیادی در مورد نحوه و زمان سفر انسان به مریخ وجود دارد. باز آلدرین، فضانورد سابق و دومین انسانی که به ماه قدم گذاشت، در مصاحبه‌ی جدید خود، در مورد دلیل اهمیت اکتشاف و همچنین دلیل رفتن به مریخ طی ۲۰ سال آینده صحبت کرده است.

ما اکنون تقریبا سانتی‌متر به سانتی‌متر سیاره‌ی سرخ را با دقت رصد کرده‌ایم؛ اما هنوز چیزهای زیادی وجود دارند که در مورد مریخ نمی‌دانیم. بااین‌حال به گفته‌ی آلدرین، ما هم به لحاظ علمی و هم از نظر فناوری‌های لازم، در وضعیت عالی برای کنار زدن محدوده‌های اکتشافی خود (در این مورد، مشخصا سیاره‌ی سرخ) هستیم. آلدرین می‌گوید به لطف پیشرفت‌های اخیر، برای نخستین بار در تاریخ تمدن بشری، سفر به دنیاهای دیگر واقعا در دسترس است. او می‌گوید:

هم‌اکنون زمانی است که باید به‌طور جدی به چگونگی زندگی در مریخ فکر کنیم. ما هیچ‌گاه به کاوش سیاره‌ای دیگر این‌چنین نزدیک نبوده‌ایم.

 وقتی از آلدرین پرسیده شد که چقدر به دست‌یابی به این هدف نزدیک هستیم، او به بی‌درنگ گفت:

ما می‌توانیم تا سال ۲۰۴۰ اولین انسان را در مریخ داشته باشیم.

آلدرین در ادامه مصاحبه‌ در مورد اهمیت اکتشاف سیارات دیگر صبحت کرد و گفت سیاره‌ی ما به دلایل مختلف، سیاره‌ای باستانی و شناخته‌شده است؛ اما سایر اجرام منظومه‌ی شمسی، قلمروهای دست‌نخورده‌ای تلقی می‌شوند. او می‌گوید:

سفر فضایی و اکتشاف، مرز نهایی [پیشرفت‌های ما] را نشان می‌دهند، ما اکنون تقریبا هر سانتی‌متر از این سیاره را بررسی کرده‌ایم؛ اما بااین‌وجود، هنوز چیزهای زیادی هستند که نمی‌دانیم.

باز آلدرین

آلدرین می‌گوید مهم‌ترین جنبه‌های این جستجو، چیزی به‌مراتب بیش از خود علم یا فتح دنیاهای دیگر است. سفر به مریخ با خود هیجان به همراه دارد و نسلی از جوانان تشنه‌ی جستجو و اکتشاف را به وجود می‌آورد.

زمانی که باز آلدرین در سال ۱۹۶۹ روی ماه قدم گذاشت، بسیاری از جوانان به فضا و فضانوردی علاقه‌مند شدند و به دنبال تحصیل در رشته‌های اِستِم (STEM) یا سیستم آموزشی با تمرکز روی زمینه‌های بنیادیِ علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات رفتند و امیدوار بودند که روزی به موفقیت‌هایی شگفت‌انگیز دست پیدا کنند. آلدرین که به‌خوبی از تأثیر علم روی جوانان آگاه است، تأکید می‌کند:

اگر شروع به سرمایه‌گذاری روی نسل‌های آینده کنیم، می‌توانیم به مریخ برسیم.

در واقع به نظر او، سرمایه‌گذاری به‌منزله‌ی کلیدی برای موفقیت‌های درازمدت است. آلدرین می‌گوید:

در سال ۱۹۰۳، انسان پرواز با هواپیما را آموخت و فقط ۶۶ سال بعد، به ماه رفت. برای کمک به نسل‌های بعد برای جهش‌های عظیمی مانند این، باید آن‌ها را آموزش بدهیم و شور و شوق آن‌ها در زمینه‌هایی همچون علم، تکنولوژی، مهندسی، هنر و ریاضی برانگیزیم.

آلدرین اشاره می‌کند که خودش به پدید آمدن چنین اشتیاق‌هایی در جوانان کمک کرده است. او می‌گوید:

این کار، مأموریت بنیاد اسپیس شیر (SpaceShare) و یکی از برنامه‌هایی است که با تمام وجود حامی‌اش هستم.

بنیاد فضایی اسپیس شیر متعلق به باز آلدرین، سازمانی غیرانتفاعی است که با فراهم کردن ابزارهای آموزشی به‌صورت رایگان، مشوق کودکان در زمینه‌های علمی تکنولوژیکی است. هدف اصلی بنیاد اسپیس شیر این است که جوانان در تمام سطوح مالی، قادر به رسیدن به توانایی‌های بالقوه خود باشند.  

باز آلدرین چند هفته قبل در خلال مراسمی که به افتخار نخستین گام‌های بشر در ماه انجام شد، گفت:

همان‌طور که به پنجاهمین سالگرد فرود بر ماه نزدیک می‌شویم، جاه‌طلبی نهایی من این است که اساسی را پایه‌ریزی کنم تا الهام‌بخش و حامی نسل آینده شود که به پیشگامان فضایی تبدیل شوند.

آلدرین در ادامه می‌گوید با وجود اینکه سفر به مریخ در ۲۰ سال آینده، ممکن است بسیار خطرناک باشد؛ اما این اتفاق تنها زمانی می‌افتد که مطمئن شویم جوانان، فرصت‌های لازم برای بهترین شدن را به دست می‌آورند.



تاريخ : دو شنبه 30 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در فاصله‌ی چند روز تا زمان رونمایی از گلکسی نوت ۸، مجموعه‌ی اخبار و شایعات منتشرشده تا به امروز در رابطه با این گوشی را با مورد بررسی قرار می‌دهیم. 

سامسونگ در حال آماده‌ شدن برای رونمایی از نسل جدید فبلت پرچم‌دار خود است که با نام گلکسی نوت ۸ راهی بازار خواهد شد. سال گذشته، سامسونگ روزهای بسیار بدی را پس از رونمایی از گلکسی نوت ۷ سپری کرد؛ چراکه مشکل انفجار و آتش گرفتن باتری گلکسی نوت ۷ نهایتا کره‌ای‌ها را مجبور کرد تولید این فبلت را متوقف و تمام نسخه‌های موجود در بازار را جمع‌آوری کنند. البته سامسونگ با تعویض باتری گلکسی نوت ۷، چندی پیش نسخه‌ی به‌روز شده‌ای که فاقد مشکل گذشته است با نام گلکسی نوت فن ادیشن رونمایی کرد.

کره‌ای‌ها پس از پی بردن به دلیل انفجار باتری گلکسی نوت ۷، خود را آماده‌ی عرضه پرچم‌دار سری گلکسی اس در زمستان ۲۰۱۷ کردند. گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس در اولین روزهای بهار سال جاری رونمایی شدند و پس از چند هفته، شاهد عرضه‌ی آن‌ها به بازار بودیم که به گواه شماری از گزارش‌ها، فروش موفقی را پشت سر گذاشته‌ و موفق شده‌اند خاطرات تلخ گلکسی نوت ۷ را کمرنگ‌تر کند. پس از شکست‌ بزرگ نوت ۷، بسیاری از کارشناسان از پایان عمر سری نوت سامسونگ دم می‌زدند؛ اما برخلاف نظر این کارشناسان، نوت ۸ توسعه‌ یافته است و به‌زودی معرفی خواهد شد. 

هرچند تصاویر و شایعاتی منتسب به گلکسی نوت ۸ سامسونگ منتشر شده است؛ اما هنوز روشن نیست که این گوشی هوشمند با چه تفاوت‌هایی در قیاس با گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس راهی بازار خواهد شد. البته با توجه به تصاویر و مجموعه‌ی اخبار و شایعات منتشرشده، می‌توان حدس زد که گلکسی نوت ۸ احتمالا چه زمانی و با چه مشخصات فنی و ظاهری راهی بازار خواهد شد.

تاریخ رونمایی و عرضه‌ی گلکسی نوت 8

پس از انتشار شایعات و گمانه‌های مختلف که آخرین آن‌ها نشان از رونمایی گوشی در تاریخ ۲۳ آگوست داشت، سامسونگ با انتشار دعوت‌نامه‌ی مراسم خود رسما تأیید کرد که این گوشی طی مراسمی در شهر نیویورک به تاریخ اول شهریورماه (۲۳ آگوست) رونمایی خواهد شد. از جمله‌ی دلایل ذکرشده برای رونمایی از این گوشی و عرضه‌ی آن در هفته‌های اول پس از رونمایی، استفاده از فرصت موجود تا زمان عرضه‌یآیفون ۸ است؛ قیمت و زمان عرضه‌ی دقیق این گوشی قرار است در این مراسم اعلام شود. شنیده‌ها در مورد آیفون ۸، نشان از این دارند که این گوشی که عنوان نسخه‌ی مخصوص دهمین سالگرد عرضه‌ی آیفون را یدک می‌کشد، همچون آیفون ۷ اس و آیفون ۷ اس پلاس طبق زمان‌بندی سال‌های پیش عرضه نمی‌شود و با تأخیری چندهفته‌ای راهی بازار خواهد شد. کارشناسان معتقدند که سامسونگ در پی استفاده از این تأخیر و فروش گلکسی نوت ۸ در این بازه زمانی است. ضمنا بنا بر شماری از گزارش‌های برگرفته از کره‌ی جنوبی، شتاب فروش گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس نیز کاهش یافته و از این‌رو سامسونگ درصدد ایجاد موجی دیگر با گلکسی نوت ۸ است. بر اساس پستی که یکی از کارکنان فروشگاه بست‌بای چند روز پیش در وب‌سایت ردیت منتشر کرد، سامسونگ احتمالا عرضه‌ی گلکسی نوت ۸ در آمریکا را در تاریخ ۲ شهریور و تنها یک روز پس از رونمایی رسمی آن در رویداد Unpacked آغاز خواهد کرد

نوت ۸

سامسونگ سال گذشته نیز نسل جدید فبلت پرچم‌دارش را پیش از نمایشگاه ایفا رونمایی کرد. وب‌سایت آلمانی Galaxy Club با انتشار خبری مدعی شده که سامسونگ در حال تست گلکسی نوت ۸ به همراه اندروید ۷.۱.۱ است که این خبر، عرضه‌ی آن پیش از انتشار نسخه‌ی نهاییاندروید O را محتمل‌تر می‌کند. شایعات اخیر همچنین حاکی از استفاده از نسخه‌ی ۸.۵ رابط کاربری سامسونگ اکسپرینس در نوت ۸ هستند؛ پرچم‌داران کنونی سامسونگ از نسخه‌ی ۸.۱ این رابط کاربری بهره‌ می‌برند. 

مشخصات ظاهری و طراحی گلکسی نوت 8

شنیده‌ها نشان از این دارند که سامسونگ در گلکسی نوت ۸ از همان الگوی طراحی گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس پیروی کرده است. از اصول این طراحی باید به استفاده از یک نمایشگر موسوم به Infinity Display اشاره کرد که تقریبا جایی برای خودنمایی حاشیه‌های طرفین باقی نگذاشته است.

نوت 8

همچنین باید به ادامه‌ی سیاست حذف کلید فیزیکی هوم در پنل جلوی گلکسی نوت ۸ همچون پرچم‌دار سری گلکسی اس اشاره کرد. حذف کلید فیزیکی هوم علاوه بر افزودن بر زیبایی پنل جلوی گوشی، این امکان را فراهم می‌کند تا بخش بیشتری از پنل جلویی به نمایشگر اختصاص داشته باشد. سامسونگ در گلکسی اس ۸ نیز کلید فیزیکی هوم را حذف کرده و به اجبار، سنسور اثر انگشت را در پشت گوشی و کنار دوربین گنجانده بود. اما محل قرارگیری سنسور اثر انگشت انتقادات فراوانی را برانگیخت. افزایش ارتفاع نمایشگر و محل قرارگیری سنسور، دست به دست هم دادند و کاربرانی را که به این شرایط عادت نداشتند، به اشتباه وادار می‌کردند.

بر اساس اطلاعات ارائه‌شده توسط ایوان بلس، به نظر می‌رسد در گلکسی نوت ۸ همچنان شاهد استفاده از الگوهای طراحی ظاهری گلکسی اس ۸ خواهیم بود که سنسور اثر انگشت نیز شامل آن می‌شود. بر اساس اطلاعات ارائه‌شده، سامسونگ در گلکسی نوت ۸ محل سنسور اثر انگشت را با فاصله‌ی بیشتری از دوربین قرار داده است تا کاربران همچون گلکسی اس ۸ در لمس سنسور اثر انگشت دچار اشتباه نشوند.

افشای تصاویر شماری از قاب‌های توسعه‌یافته برای گلکسی نوت ۸ نشان از این دارد که کره‌ای‌ها سنسور اثر انگشت را در سمت راست دوربین قرار داده‌اند. در ماه‌های گذشته و هم‌زمان با انتشار اولین اخبار و شایعات در رابطه با گلکسی نوت ۸ سامسونگ، اطلاعاتی در رابطه با ترکیب سنسور اثر انگشت با نمایشگر ارائه می‌شد؛ ولی بعدها استفاده از سنسور‌ اثر انگشت زیر صفحه‌ی نمایش مردود شد و منابع نزدیک به سامسونگ آزمایش‌های صورت‌گرفته برای قرار دادن سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر را منتهی به شکست عنوان کردند.

تصاویر منتشرشده اخیر از گلکسی نوت ۸، آن را در رنگ‌های مشکی، طلایی، نقره‌ای، خاکستری، آبی مرجانی، آبی تیره، صورتی و آبی دریایی نشان می‌دهند. البته طبق اطلاعات ارائه‌شده توسط Ice Universe، گلکسی نوت ۸ در سه رنگ راهی بازار خواهد شد که شامل مشکی و خاکستری ارکیده‌ای می‌شود. رنگ سوم آبی تیره خواهد بود که در ظاهر از آبی مرجانی متفاوت خواهد بود.

با توجه به اینکه گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس در برابر نفوذ مایعات و گردوغبار مقاوم هستند، انتظار می‌رود گلکسی نوت ۸ نیز از چنین ویژگی برخوردار باشد.

استفاده از صفحه نمایش Infinity Display بزرگ‌تر در گلکسی نوت 8

در سال‌های گذشته شاهد تغییر اندکی در صفحه‌ی نمایش گوشی‌های گلکسی نوت سامسونگ بوده‌ایم. این گوشی هوشمند پس از گلکسی نوت ۳ همواره از صفحه‌ی نمایشی با سایز ۵.۷ اینچ استفاده کرده است؛ حال آنکه به نظر می‌رسد نسخه‌ی سال ۲۰۱۷ با تغییراتی همراه خواهد شد.

نوت ۸

با توجه به اینکه گلکسی اس ۸ پلاس سامسونگ از وجود نمایشگر ۶.۲ اینچی سوپرامولد بهره می‌برد، این گوشی بسیار بزرگ‌تر از گلکسی نوت ۷ است. سامسونگ موفق شده با استفاده از الگوی طراحی جدید، حاشیه‌ی گوشی هوشمند را به‌مراتب کاهش دهد و در نتیجه بتواند از نمایشگر بزرگ‌تری استفاده کند. کاهش حاشیه‌ها از طریق تغییر نسبت تصویر نمایشگر، باعث افزایش سایز آن شده و نسبت تصویر صفحه‌ی نمایش گلکسی اس ۸ با عرض کم و درازای بیشتر، ۱۸ به ۹ است؛ حال آنکه در حالت معمول گوشی‌ها از نمایشگری با نسبت تصویر ۱۶ به ۹ بهره می‌برند.

گلکسی نوت 8

با توجه به اینکه سری گلکسی نوت سامسونگ همواره از نمایشگر بزرگی بهره برده است، انتظار می‌رود در گلکسی نوت ۸ نیز شاهد به‌کارگیری نمایشگری با حداقل اندازه‌ی ۶.۲ اینچی یا بیشتر باشیم. گمانه‌ها و شایعات متعددی در رابطه با سایز نمایشگر گلکسی نوت ۸ مطرح شده است که می‌توان برای مثال به سایز ۶.۳ اینچی پیش‌بینی‌شده توسط ایوان بلس و حتی سایز ۶.۴ اینچی که توسط Slash Leaks مطرح شده است، اشاره کرد. لیست مشخصات گیک‌بنچ نوت ۸، استفاده از نمایشگر ۶.۴ اینچی و رزولوشن ۲۹۶۰×۱۴۴۰ را در این گوشی نشان می‌دهد که با اطلاعات منتشرشده توسط Slash Leaks هم‌خوانی دارد. 

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که احتمالا با گلکسی نوت ۸ همراه خواهد شد، رزولوشن 4K نمایشگر این گوشی هوشمند است. همچنین رسانه‌های کره‌ای در گزارش‌های خود به استفاده از نمایشگر حساس به فشار در نوت ۸ اشاره کرده‌اند. البته در این گزارش به استفاده از این فناوری در تمام نمایشگر اشاره نشده است. 

مشخصات فنی منتسب به گلکسی نوت 8

زمانی که سامسونگ در ماه مارس گلکسی اس ۸ را رونمایی کرد، به شماری از قابلیت‌های احتمالی گلکسی نوت ۸ نیز اشاره کرد. بسیاری از شنیده‌ها حکایت از این دارند که این گوشی هوشمند با بهره‌گیری از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام که در شماری از نسخه‌های گلکسی اس ۸ نیز مورد استفاده قرار گرفته است، راهی بازار خواهد شد. سامسونگ معمولا در شماری از نسخه‌های گوشی‌های پرچم‌دارش که در آمریکا عرضه می‌شوند، از تراشه‌ی اسنپدراگون استفاده می‌کند و بخش دیگری را مبتنی بر تراشه‌ی اکسینوس راهی بازار می‌کند. اگرچه اسنپدراگون ۸۳۵ در حال حاضر قوی‌ترین تراشه‌ی کوالکام است؛ اما در صورتی که این کمپانی نسخه‌ی بهبودیافته‌ای از این تراشه را رونمایی کند، داستان به چه ترتیب خواهد بود؟ با توجه به اینکه امکان رونمایی از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۴۵ به‌عنوان پرچم‌دار بعدی کاملا بعید است، می‌توان انتظار داشت که کوالکام تراشه‌ی بهینه‌شده‌ی اسنپدراگون ۸۳۶ را با گلکسی نوت ۸ همراه کند.

گلکسی نوت 8

استفاده از حافظه‌ی رم ۴ گیگابایتی در گوشی‌های گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس‌ عرضه‌شده در بازار آمریکا انتقاد بسیاری را برانگیخت؛ از این‌رو گزارش‌هایی منتشر شده است که استفاده از ماژول رم ۶ گیگابایتی در تمام نسخه‌های گلکسی نوت ۸ را وعده می‌دهد.

همچنین گفته می‌شود سامسونگ احتمالا نسخه‌ای از نوت ۸ را با نام امپرِر (Emperor) و مجهز به ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی داخلی عرضه خواهد کرد.

گلکسی نوت 8

هرچند بسیاری از گزارش‌ها روی عرضه‌ی نسخه‌ی ۶۴ گیگابایتی گلکسی نوت ۸ اتفاق نظر دارند؛ اما منابع مختلف در مورد عرضه‌ی نسخه‌ی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایتی هم‌عقیده نیستند. شماری از کارشناسان عرضه‌ی نسخه‌ی ۲۵۶ گیگابایتی را محتمل می‌دانند؛ اما در مقابل، برخی منابع عرضه نسخه‌ی ۱۲۸ گیگابایتی را عملی‌تر خوانده‌اند.

گلکسی نوت 8، اولین پرچم‌دار سامسونگ با دوربین دوگانه

دوربین یکی از حوزه‌هایی است که سامسونگ زیاد علاقه‌ای به تبعیت از دیگران در این حوزه ندارد. این کمپانی کره‌ای در گلکسی اس ۸ برخلاف روند بازار، استفاده از دوربین دوگانه را در دستور کار قرار نداد. حتی سامسونگ با بهبود الگوریتم‌های پردازش تصویر اقدام به استفاده از همان سنسوری کرد که در گلکسی اس ۷ مورد استفاده قرار داده بود؛ با این حال نتایج مقایسه و عکاسی با گلکسی اس ۸ سامسونگ بسیار خارق‌العاده و راضی‌کننده هستند. با وجود اینکه در گلکسی اس ۸ شاهد استفاده از دوربین دوگانه نبودیم؛ اما اغلب شنیده‌ها وجود دوربین دوگانه در گلکسی نوت ۸ را تأیید کرده‌اند.

نوت ۸

بنا بر گزارش The Korea Herald، گلکسی نوت ۸ اولین گوشی هوشمند پرچم‌دار سامسونگ خواهد بود که از وجود دوربین دوگانه در پشت گوشی بهره می‌برد. بر اساس این گزارش، در پشت گلکسی نوت ۸ از وجود دو سنسور ۱۲ و ۱۳ مگاپیکسلی استفاده خواهد شد. سنسور ۱۲ مگاپبکسلی به یک لنز واید مجهز می‌شود؛ حال آنکه سنسور ۱۳ مگاپیکسلی از وجود لنز تله‌فوتو بهره خواهد برد. شنیده‌ها نشان از این دارند که این دوربین از زوم اپتیکال سه برابری پشتیبانی خواهد کرد. البته برخی شایعات نیز از استفاده کردن سامسونگ از دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با عملکرد مشابه آیفون‌های اپل حکایت دارند. 

فوربز با تأیید استفاده از دوربین دوگانه در گلکسی نوت ۸ سامسونگ، به این نکته اشاره کرده است که چینش دوربین‌ها به‌صورت افقی خواهد بود و فلش در سمت راست دو لنز قرار خواهد گرفت. به گزارش فوربز، هر دو دوربین از وجود لرزش‌گیر اپتیکال بهره خواهند برد. فوربز نیز به پشتیبانی از زوم اپتیکال سه برابری در لنز تله‌فوتو اشاره کرده است.

نوت ۸

گزارش منتشرشده از جانب اوزدروید، استفاده از دوربین اصلی با گشودگی دیافراگم F/1.7 را نشان می‌دهد. همچنین گفته می‌شود این دوربین امکان بزرگنمایی اپتیکال دوبرابری دارد؛ با این حال پیش از این فوربز امکان بهره‌مندی از بزرگنمایی سه برابری را مطرح کرده است. 

سامسونگ تا به امروز هیچ یک از مشخصات گلکسی نوت 8 را تأیید یا رد نکرده است؛ با این حال تیزر تبلیغاتی جدید سامسونگ در کانال کره‌ای یوتیوب خود، به استفاده از دوربین دوگانه در آن اشاره دارد. 

ظرفیت باتری گلکسی نوت 8

پس از مشکل انفجار و آتش گرفتن گلکسی نوت ۷ سامسونگ که سال گذشته پایان ناخوشایندی برای این گوشی هوشمند رقم زد، حال باتری یکی از مسائل مهمی است که طبیعتا حساسیت بیشتری نسبت به آن وجود دارد.

گلکسی نوت 7

پس از انجام بررسی‌های گسترده که پس از توقف تولید گلکسی نوت ۷ و در زمستان سال پیش انجام شد، سامسونگ اعلام کرد که سیاست‌های جدید برای تولید و تست باتری‌هایش در پیش خواهد گرفت. سامسونگ در حال حاضر معتقد است که امن‌ترین باتری‌های لیتیوم-یونی موجود در جهان را تولید می‌کند. انتظار می‌رود سامسونگ با در پیش گرفتن جانب احتیاط، باتری گلکسی نوت ۸ را همچون گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس با ضریب اطمینان بالا تولید کند. حتی شماری از شنیده‌ها حکایت از این دارند که شاید سامسونگ برای تولید باتری گلکسی نوت ۸ ازال‌جی کمک بگیرد.

مدیران گروه مشاور باتری سامسونگ (Battery Advisory Group) اخیرا طی مصاحبه‌ای با خبرنگار پایگاه MIT Technology Review، اطلاعاتی در رابطه با پروسه‌ی تست جدید سامسونگ و استاندارد ایمنی ۸ مرحله‌ای این شرکت به اشتراک گذاشته‌اند. سامسونگ با بازبینی‌های سخت‌گیرانه به دنبال جلوگیری از وقوع دوباره‌ی حوادث مشابه با نوت ۷ است.

یک افشاگر چینی اخیرا در شبکه‌ی اجتماعی ویبو مدعی شده است که نوت ۸ از باتری ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌کند.

قابلیت‌های ویژه

به‌طور حتم در گلکسی نوت ۸ نیز باید در انتظار وجود قلم S Pen باشیم. یقینا سامسونگ در یک سال اخیر دانش فنی خود در رابطه با قابلیت‌ها و توانایی‌های S Pen را افزایش داده است و از این‌رو باید شاهد بهبود قدرت لمس و دقت این قلم در پرچم‌دار جدید سامسونگ باشیم. ایوان بلس نیز به این نکته اشاره کرده است که سامسونگ قابلیت‌های جدیدی با قلم S Pen همراه خواهد کرد. از جمله‌ی ویژگی‌های جدید باید به اضافه شدن ترجمه به زبان‌های مختلف و همچنین امکان تبدیل واحدهای پول اشاره کرد.

بیکسبی را باید ویژگی جدید دیگری از گلکسی نوت ۸ خواند که البته همراه با گلکسی اس ۸ رونمایی شد. با توجه به انتشار نسخه‌ی انگلیسی بیکسبی، انتظار می‌رود سامسونگ در جریان رونمایی از فبلت پرچم‌دارش، مانور بیشتری روی قابلیت‌های گلکسی نوت ۸ بدهد. باید دید آیا سامسونگ همچون گلکسی اس ۸ کلید فیزیکی مخصوصی برای بیکسبی تعبیه خواهد کرد یا خیر؟

نوت 8

علاوه بر سنسور اثر انگشت که در پشت گوشی قرار گرفته است، انتظار می‌رود گلکسی نوت ۸ از توانایی‌های دیگری برای تشخیص هویت، نظیر اسکنر عنبیه استفاده کند. گلکسی نوت ۷ اولین گوشی هوشمند سامسونگ بود که از وجود اسکنر عنبیه بهره می‌برد.

به‌طور حتم گلکسی نوت ۸ همچون سایر پرچم‌داران این کمپانی از هدست واقعیت مجازی گیر وی آر سامسونگ پشتیبانی خواهد کرد که هم‌اکنون از کنترلرهای لمسی بهره می‌برد.

قیمت گلکسی نوت 8 چقدر خواهد بود؟

برای پیش‌بینی قیمت گلکسی نوت ۸، کافی است نگاهی به برچسب قیمت گلکسی اس ۸ پلاس داشته باشیم تا بدانیم نسل جدید فبلت سامسونگ چندان ارزان نخواهد بود. سامسونگ گوشی گلکسی اس ۸ پلاس را با قیمت ۸۵۰ دلار راهی بازار می‌کند. انتظار می‌رود قیمت گلکسی نوت ۸ سامسونگ کمی بالاتر از این گوشی باشد؛ چراکه امکانات بیشتری در کنار قلم S Pen در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

ایوان بلس اعلام کرده است که منابع نزدیک، قیمت این گوشی را ۹۰۰ دلار عنوان کرده‌اند. قیمت گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار رفته‌رفته افزایش پیدا می‌کند و این موضوع در یک تا دو سال اخیر، بیش از پیش مشهود است. شایعات منتشرشده حکایت از این دارند که آیفون ۸ نیز قیمتی بیش از ۹۰۰ دلار خواهد داشت.



تاريخ : دو شنبه 30 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در تحقیقی جدید مشخص شده است که حتی یک فرآیند ساده مثل تعویض نمایشگر، می‌تواند به سرقت یا هک شدن گوشی‌ هوشمند و تبلت‌ منجر شود. بر اساس این تحقیق، استفاده از نمایشگر تقلبی که از تراشه‌ای برای ضبط داده‌های ورودی استفاده می‌کند، به هکرها امکان می‌دهد به‌راحتی انواع گوشی‌ هوشمند یا تبلت‌ را هک کنند.

 

این تیم پس از تعویض نمایشگرهای نکسوس ۶ پی و ال‌جی جی پد ۷ توانست کلیه‌ی ورودی‌های کیبورد کاربر را ثبت، دوربین گوشی را هک و به اپ‌های آن‌، دسترسی پیدا کند. این موضوع می‌تواند به‌راحتی کنترل سیستم‌عامل دستگاه را هم در اختیار هکرها قرار دهد. محققان می‌گویند این نمایشگرها، شباهت زیادی به نمایشگر اصلی دارند و حتی تعمیرکاران حرفه‌ای متوجه اصل یا تقلبی بودنشان نخواهند شد. به‌علاوه تمام مراحل این نوع هک، بدون نیاز به تغییر یا ایجاد فایل‌ در دستگاه هدف صورت می‌گیرد و در نتیجه توسط آنتی‌ویروس‌ قابل شناسایی نیست.

تعویض نمایشگر

به این نوع از حمله‌های سایبری، «تراشه در میان» می‌گویند. برای این کار، محققان از یک ماژول میکرو کنترلر ATmega328 که به پلتفرم Arduino مجهز است، استفاده می‌کنند؛ البته آن‌ها معتقدند که اکثر میکرو کنترلرها می‌توانند این کار را انجام دهند. سپس با دمیدن هوای گرم به نمایشگر، بخش کنترلر لمسی آن را از برد جدا می‌کنند و تراشه‌ی خود را توسط یک سیم مسی که به برد لحیم شده است، در آن میان قرار می‌دهند.

محققان می‌گویند که این موضوع تنها به دستگاه‌های اندرویدی محدود نیست و حتی آیفون‌ها هم می‌توانند توسط این روش و به‌راحتی هک شوند. نظر شما در این مورد چیست؟



تاريخ : دو شنبه 30 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دانشمندان از زمان کشف هیجان‌انگیز منظومه‌ی تراپیست-۱ (TRAPPIST-1) در اوایل سال جاری، به دنبال افزایش دانسته‌های خود از هفت‌ سیاره‌ای بوده‌اند که به دور یک ستاره‌ی کوتوله فراسرد می‌چرخند. پنج مورد از این سیارات به‌اندازه‌ی زمین هستند و دو سیاره دیگر جرمی بین زمین و مریخ دارند و سه سیاره هم در کمربند حیات یا ناحیه گلدیلاک واقع شده‌اند.

تمامی سیارات منظومه تراپیست-۱ در مداری نزدیک‌تر از عطارد (به خورشید) به دور ستاره میزبان خود می‌چرخند. همچنین سیارات این منظومه فاصله‌ی کمی از هم دارند؛ به‌طوری که می‌توان از یک سیاره، عوارض جغرافیایی سیاره‌ی همسایه را به‌خوبی مشاهده کرد. در واقع در برخی مواقع، حتی می‌توان این سیارات را با وضوحی بیشتر از ماه (از دید ناظر زمینی) در افق سیاره‌ی مجاور دید. یک سال در نزدیک‌ترین سیاره‌ی این منظومه تنها ۱.۵ روز زمینی است و برای دورترین سیاره‌ی این منظومه، ۱۸.۸ روز (زمینی) طول می‌کشد که یک دور کامل به دور ستاره‌ی میزبان خود بچرخد.

اما به نظر می‌رسد مطالعات جدید چندان رضایت‌بخش نباشند و سیاره‌های این منظومه، آن‌طور که در ابتدا تصور می‌شد، قابل سکونت نیستند. نتایج دو مطالعه‌ای که به‌تازگی منتشر شده‌اند، قابلیت سکونت سیارات این منظومه را زیر سؤال برده‌اند. دو دلیل مهمی که برای غیر قابل سکونت بودن این سیارات مطرح شده، برخورد پرتوهای ماورای بنفش و عدم وجود میدان مغناطیسی محافظ در سیارات این منظومه است.

هفت سیاره کشف منظومه تراپیست-1

به گفته‌ی محققان دو تیم تحقیقاتی از مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونین (CFA)، با وجود اینکه نباید از جستجوی علائم حیات در سیارات منظومه تراپیست-۱ قطع امید کرد؛ اما برآورد آن‌ها نشان می‌دهد که امکان پدید آمدن حیات پیچیده در این منظومه بسیار کم است. از هفت سیاره‌ی سنگی اطراف ستاره تراپیست-۱، سه سیاره در کمربند حیات واقع شده‌اند. کمربند حیات، ناحیه‌ای است که در آن، امکان جاری شدن آب مایع و در نتیجه پدید آمدن شرایط مناسب برای تکامل حیات وجود دارد.

ستاره تراپیست-۱ از خورشید ما، کوچک‌تر و کم‌نورتر است؛ اما سیارات آن نسبت به زمین، در فاصله‌ی کمتری از ستاره‌ی میزبان خود در گردش هستند. ماناسوی لینگام و آوی لوئب، دو اخترشناسی هستند که یکی از مطالعات اخیر را انجام داده‌اند. بر اساس مدل‌سازی‌های این دو، سطح تابش‌های ماورای بنفش ناشی از ستاره‌ی تراپیست-۱ در سیارات اطرافش، به نسبت تابش‌های خورشیدی موجود در زمین بسیار شدیدتر است. لوئب می‌گوید:

یافته‌های ما نشان می‌دهند که جو سیارات منظومه تراپیست-۱، به همین دلیل به‌احتمال زیاد از بین رفته‌اند. به این ترتیب، شانس پدید آمدن حیات و ادامه آن در این سیارات بسیار ضعیف است.

عدم وجود جو در سیارات منظومه تراپیست-۱، موضوعی است که در مطالعه‌ی دوم هم به آن پرداخته شد. بر اساس این مطالعه، سیارات این منظومه به‌شدت در معرض بادهای ستاره‌ای قرار دارند. به گفته‌ی این محققان، شدت ذرات پرانرژی ناشی از این ستاره کوتوله فراسرد، در سیارات تراپیست-۱، بین ۱۰۰۰ تا ۱۰۰ هزار برابر بادهای خورشیدی است که ما در زمین با آن مواجه می‌شویم.

کشف منظومه تراپیست-1

علاوه بر این، به دلیل نزدیکی سیارات تراپیست-۱ به ستاره میزبانشان، میدان مغناطیسی ستاره و سیارات اطرافش باهم ترکیب می‌شود و در نتیجه، سیارات این منظومه از سطوح محافظتی مشابه زمین برخوردار نیستند. درنتیجه، جو سیاره‌های این منظومه احتمالا از بین رفته‌ و واضح است که این سیارات نمی‌توانند مکان مطلوبی برای شکل‌گیری حیات باشند. سیسیلیا گارافو، محقق ارشد مطالعه دوم، می‌گوید:

میدان مغناطیسی زمین همچون یک سپر عمل می‌کند و از زمین در برابر بادهای خورشید محافظت می‌کند. اما اگر زمین به خورشید نزدیک‌تر بود و همچون سیارات تراپیست در معرض ذرات پرانرژی قرار می‌گرفت، محافظ سیاره‌ای ما هم خیلی زود از بین می‌رفت.

مدل‌های شبیه‌سازی‌شده‌ی اخترشناسان، نشان می‌دهند که جز داشتن شرایط مطلوب برای جاری شدن آب مایع، عوامل بسیار مهم‌تری هم وجود دارند که برای قابل سکونت بودن سیارات حیاتی‌اند. این مطالعات جدید، همان نتایج مطالعات گذشته را در مورد بادهای ستاره‌ای و تابش‌های مضر نشان می‌دهند و در نتیجه از شانس وجود حیات در این سیارات می‌کاهند. اما با این وجود، محققان از جستجوی حیات در سیارات خارج منظومه شمسی دست نکشیده‌اند. جرمی دریک، یکی از محققان این مطالعات، می‌گوید:

قطعا نمی‌گوییم که نباید به جستجوی حیات در اطراف ستارهای کوتوله فراسرد ادامه دهیم. اما نتیجه مطالعه ما و مطالعات دیگر نشان می‌دهد که باید ستاره‌هایی را هدف قرار دهیم که به خورشید ما شباهت بیشتری دارند.



تاريخ : دو شنبه 30 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سرگئی برین

44 سال پیش در چنین روزی، "سرگئی برین"(Sergey Brin) دانشمند رایانه و یکی از مؤسسین شرکت گوگل چشم به جهان گشود.

 "سِرگِئی میخایلوویچ برین" زاده ۲۱ اوت سال ۱۹۷۳ کارآفرین آمریکایی متولد روسیه است که با کمک "لری پیج" شرکت گوگل را بنیان نهادند. "برین" در حال حاضر مدیر تکنولوژی شرکت گوگل است و دارایی خالص او در حدود ۳۹/۲ میلیارد دلار در فوریه سال ۲۰۱۶ برآورد شده است. او در حال حاضر بیست و ششمین ثروتمند جهان و پنجمین ثروتمند آمریکا همراه با "لری پیج" است. او هم‌چنین چهارمین ثروتمند جوان جهان محسوب می‌شود.

"برین" در مسکو در خانواده‌ای یهودی بدنیا آمد. پدر او "مایکل برین"، ریاضی‌دان و مادر او اقتصاددان بود. در سال ۱۹۷۹ میلادی هنگامی‌که "برین" 6 سال داشت، خانواده او به آمریکا مهاجرت کردند. "برین" ازدانشگاه مریلند در رشته علوم کامپیوتر و ریاضیات در سال ۱۹۹۳ میلادی مدرک کارشناسی دریافت کرد.

بعد از این‌که او از دانشگاه مریلند فارغ‌التحصیل شد، کمک هزینه تحصیلی از مؤسسه خیریه «نشنال ساینس» دریافت کرد که به او اجازه ادامه تحصیل در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه استنفورد را می‌داد. او مدرک کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۹۹۵ میلادی دریافت کرد.

نقطه عطف زندگی "برین" آشنایی او با "لری پیج" بود.

این دو در دانشگاه استنفورد یکدیگر را ملاقات کردند و پس از همکاری در چند پروژه کامپیوتری به دوستان صمیمی یکدیگر تبدیل شدند.

این دوستی و همکاری سبب شد تا در تاریخ 4 سپتامبر 1998 این دو با همکاری یکدیگر یک شرکت تاسیس کنند که در زمینه جستجو در اینترنت فعالیت کند.

گوگل پروژه تحقیقاتی بود که در ژانویه ۱۹۹۶ توسط "لری پیج" و "سرگئی برین" دو دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا رقم خورد.

آن‌ها نام پروژه خود را "BackRub" گذاشته بودند، زیرا موتور جستجوگر آن‌ها لینک‌های پشتیبانی سایت‌ها را بررسی می‌کرد و بر همان مبنا میزان اهمیت آن‌ها را در نتایج جستجو تعیین می‌کرد (که بعداً رتبه صفحه نامیده شد)، که در همان زمان یک وبگاه کوچک دیگری با نام RankDex با روشی مشابه کار می‌کرد.

موتور جستجوگر آن‌ها ابتدا با دامنه google.stanford.edu استفاده می‌شد و در ۱۵ سپتامبر سال ۱۹۹۷ دامنه google.com ثبت شد و در سپتامبر ۱۹۹۸ در واقع اولین دفتر کار گوگل راه‌اندازی شد و این شرکت رسماً به ثبت رسید. در واقع اولین دفتر کار گوگل در گاراژ خانه‌ای در منلو پارک کالیفرنیا قرار داشت.

هدف گوگل از آغاز سازماندهی کردن اطلاعات دنیا و دسترس‌پذیر کردن آن‌ها برای عموم بود.

گوگل بر گرفته شده از واژه گوگول که به معنی «یک عدد یک و صد صفر جلوی آن» است که نوعی شعار و در واقع مقصود موضوع است. بدین معنی که گوگل قصد دارد تا سرویس‌ها، اهداف و اطلاع‌رسانی و اطلاعات خود را تا آن مقدار در وب در جهان گسترش دهد.

"برین" هم‌اکنون مشغول ادامه تحصیل در مقطع دکترا است و هم‌زمان در شرکت گوگل نیز فعالیت می‌کند.

با تلاش "برین" و "لری پیج" امروزه گوگل شرکتی با سهامی عام است که در زمینه جستجوی اینترنتی، رایانش ابری، تبلیغات، سیستم‌های عامل، گوشی‌های همراه و بسیاری از موارد مرتبط با آنها سرمایه‌گذاری می‌کند و بدون شک پیشتاز بی چون و چرای دنیای فناوری محسوب می‌شود.



تاريخ : دو شنبه 30 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 واکنش نشان دادن در مقابل افرادی که شما را تحقیر و خوار کرده و ارزش هـایتـان را زیر سؤال می برند، قدری دشوار و دردناک است. گاهی اوقات زخم هایی که اینگونه افراد به شما وارد می آورند، ممکن است تا ابد باقی بمانند.مـن خــودم به شخصه زمانیکه به گذشته بر می گردم افراد بســیار زیادی را به خاطر می آورم که در برهه های مختلف زنـدگی مرا تحقیر می کردند و ارزش ها و توانایی هایم را دسـت کـم مــی گرفتند. مطمئنـــم که همه شما تجربه ای مشـابه من داشته اید، شاید کمتر کسی باشد که در طول زنـدگی خود با افراد این چنینی برخورد نکرده باشد. بهترین تکــنیک این است که یاد بگیریم به جای اینکه برخورد تند از خود نشان بدهیم، با آنها مدارا کنیم.

در این قسمت چند تکنیک شخصی به شما آموزش داده می شود تا یاد بگیرید چگونه می توان از پس این افراد برآمد:
باید توجه داشته باشید که افرادی که شما را تحقیر می کنند و قصد آسیب رساندن به شما را دارند، در درجه اول باید خودشان را بیازارند تا بتوانند شما را آزرده کنند.

باید بدانید که یک انسان کامروا، موفق، و با اعتماد به نفس هیچ نیازی به تحقیر دیگران ندارد. شاید این افراد از دیگران انتقادهای سازنده ای کنند، اما هیچ گاه آنها را تحقیر نمی کنند. برخی از افراد به طور کلی نظر منفی نسبت به دیگران دارند چون:
 
– به دلیل کمبودهایی که احساس می کنند دوست دارند خودشان را قدرتمند تر از سایرین جلوه بدهند تا به این طریق بر تزلزل شخصیتی خود غلبه کنند.

– قبلاً کسی آنها را آزرده ساخته و چون توانایی مقابله با آن را نداشتند، با تحقیر دیگران سعی می کنند از موقعیت فعلی خود دفاع کند.
 
تکنیک های برخورد با افرادی که تحقیرمان می کنند
 
افرادی که به شدت شما را تحقیر می کنند با این کار فقط ناراحتی، عدم موفقیت، و بی هدفی خود را در زندگی به نمایش می گذارند و این مشکل آنهاست نه شما. دانستن این مطلب به شما کمک می کند که راحت تر بتوانید در کنار آنها به زندگی عادی خود ادامه دهید و حرف هایشان را نشنیده بگیرید. اگر بدانید که مشکل از طرف مقابل است نه شما، می توانید منطقی با مسائل برخورد کنید و از حرف ها و کنایه های آنها شما را آزرده نخواهد کرد.

شاید فردی که دارای چنین خصوصیاتی است یکی از نزدیکان شما باشد و برایتان سخت باشد که بخواهید از نظر عاطفی خودتان را از او جدا کنید. هیچ نیازی به این کار نیست، فقط سعی کنید در بحث هایی که او راه می اندازد، شرکت نکرده و خودتان را کنار بکشید. قصد او این است که کاری کند تا شما احساس بدی نسبت به خودتان پیدا کنید. این وظیفه شماست که به آنها اجازه انجام چنین کاری را ندهید. برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی برخورد با افراد منفی نگر به قسمت: "طرز برخورد با افراد منفی گرا” مراجعه کنید.

توضیحات و نکاتی در مورد افرادی که شما را تحقیر می کنند:
زمانیکه اینگونه افراد به شما حرفی می زنند، در پاسخ به آنها، جواب های بی شماری به ذهن شما خطور می کند. اگر چنین کاری را انجام دهید، در واقع خودتان را با آن فرد هم شان ساخته اید و این دقیقاً همان چیزی است که آنها انتظارش را می کشند.
 
آنها می خواهند شما را عصبانی کنند تا برخورد شدیدی از خود نشان دهید، آنها میخواهند شما احساس بدی نسبت به خودتان پیدا کنید و قصدشان تنها آزار دادن و آسیب رساندن است. شما با جواب دادن به آنها در حقیقت وارد بازی ساختگی شان میشوید، و در نهایت خودتان را آزار داده اید. ممکن است بعداً به خاطر حرف هایی که در عصبانیت از دهانتان خارج شده پشیمان شوید. خوب در زمان بروز چنین حالتی چه کاری می توان انجام داد؟ بهتر است یکی از موارد زیر را امتحان کنید:

زمانی که احساس می کنید فردی با حالت تهاجمی با شما برخورد می کند می توانید بگویید: «ازت ممنونم اما فکر می کنم بهتر است توصیه هایت را برای خودت نگه داری»

و یا: «خیلی سخاوتمندی ولی من نیازی به توصیه های تو ندارم»

همه این مسائل به دلیل خشم و نفرتی که در آنها وجود دارد، درست می شود و شما هم مجبور نیستید که بار مسئولیت زندگی آنها را به دوش بکشید. شاید آنها بخواهند که از خشم و نفرت خود به شما سهمی بدهند، اما این "هدیه” ای است که شما واقعاً نیازی به آن ندارید.

اگر به توصیه های آنها گوش کنید و هدیه های مسمومشان را قبول کنید، با این کار خشم و عصبانیت آنها را به به درون خود راه داده اید. به خودتان اجازه انجام چنین کاری را ندهید. شما هیچ نیازی به این هدایا ندارید، از کنار آنها عبور کنید.
 
 تکنیک های برخورد با افرادی که تحقیرمان می کنند

از پیشنهادت ممنونم
یکی دیگر از واکنش های مناسبی که در مقابل این افراد می توانید از خود بروز دهید این است که به آنها بگویید: "از پیشنهادت ممنونم” و بعد هم به ادامه کار خود بپردازید. با بیان این عبارت شما در حقیقت به بحث پایان می دهید. آنها منتظر هستند که شما از خود عکس العمل نشان دهید و زمانیکه این کار را انجام نمی دهید، دیگر چیزی برای گفتن نخواهند داشت.

ممنونم، شاید حق با تو باشه
"بایرن کیتی” در کتاب خود با عنوان: "عشقت را می خواهم – آیا حقیقت دارد؟” معتقد است که بهترین واکنش در مقابل این افراد: "ممنوم، شاید حق با تو باشه” است. او اظهار می دارد زمانیکه نظرات دیگران سبب آزرده ساختن شما می شو،د باید نگاهی عمقی به درون خود داشته باشید و ببنید دلیل اصلی این رنجش خاطرها چیست. با این کار هم عکس العمل شدید نشان نداده اید، هم بر روی خود دقیق تر شده اید.

دیگران تا زمانیکه شما به آنها اجازه ندهید، نمی توانند شما را بیازارند. در برخی مواقع بهتر است نگاهی به طرز برخورد خود با طرف مقابل داشته باشید و ببینید شما چه کاری انجام داده اید که او به خودش اجازه داده تا یک چنین پیشنهاداتی نسبت به شما ارائه دهد. آیا توانایی تغییر شرایط را دارید؟ آیا به واقع عقاید او صحت دارند؟

باید ببینید که چرا این اظهار نظر خاص باعث رنجش شما می شود. عکس العمل های شما، حرف های زیادی در مورد شخصیتتان می زند. در اینجا همه چیز مربوط به شماست و نه شخص مقابل.

اجازه دهید بداند که چه احساسی دارید

اگر به فکر تلافی کردن باشید، خودتان را بی ارزش می کنید. باید خیلی رو راست به او بگویید که نظرش شما را آزرده ساخته. البته باید این کار را در نهایت آرامش انجام دهید، به عنوان مثال: "زمانیکه به نظریات من بی توجهی می کنی و آنها را نمیپذیری، واقعاً ناراحت می شوم.” فقط به آرامی بیان کنید و منتظر واکنش آنها بشوید. بهتر است این کار را زمانی انجام دهید که تک به تک با فرد مقابل تنها می شوید، این امکان وجود دارد که آنها خودشان هم متوجه نباشند که در حال آزار و اذیت شما هستند.

اگر چنین بحثی در محیط کار پیش آمد، می توانید ادامه بحث را به زمان دیگری موکول کنید، به عنوان مثال اگر یکی از همکارانتان به شما گفت: "من احساس می کنم تو نسبت به مسائل مختلف بیش از اندازه حساس هستی” به او بگویید: "ترجیح می دهم روی مسائل کاری تمرکز کنیم” و یا "الآن مسائل مهمتری برای انجام دادن وجود دارد، بهتر است به مسائل کاری توجه کنیم و موارد شخصی را بگذاریم برای بعد”

با این کار، آنها را متوجه می کنید که هم از نظرشان خوشتان نیامده و هم کاملاً حرفه ای با آنها برخورد کرده اید.

سایر نکاتی که در این زمینه باید به خاطر داشته باشید به شرح زیر می باشد:

شما نیاز به تایید دیگران ندارید
گاهی اوقات نظر دیگران به این دلیل شما را آزرده می سازد چرا که از آنها انتظار تایید ۱۰۰% داشته اید، اما نظر آنها بر خلاف انتظار شما از آب در می آید. شاید پیشنهاد آنها زیاد هم بد نباشد، اما در نظر شما بد جلوه کند، به عنوان مثال اگر سرپرست بخش به شما بگوید: "کارت واقعاً عالی بود، اما آیا میتوانی پاراگراف آخر را اصلاح کنی تا کارت قوی تر شود؟” ممکن است ناراحت شوید، و به این دلیل که توقع شنیدن چنین اظهار نظری را نداشتید، قسمت اول آنرا هم نمی شنوید، و فقط متوجه بخش انتقادی آن می شوید.

اگر این نوع اظهار نظرها را به عنوان نوعی توهین و تحقیر در نظر نگیرید، آنوقت میتوانید این نظریه را به عنوان فرصتی برای پیشبرد توانایی های خود به کار بندید.
 
 تکنیک های برخورد با افرادی که تحقیرمان می کنند
 
آیا آنها از داستانهای ذهنی شما با خبر هستند؟
در برخی شرایط، ممکن است نظریات دیگران در ذهن شما به منزله نوعی اهانت به شمار آید، درصورتیکه طرف مقابل به هیچ وجه قصد انجام چنین کاری را ندارد. این امر به دلیل تفکرات ذهنی شما و یا به دلیل داستان های ذهنی که برای خودتان ساخته اید، بوجود می آید، به همین دلیل چیزی را می بینید که وجود خارجی ندارد و تنها زاییده خیال و اوهام ذهنیتان است.

در اینجا برایتان مثالی می آوریم؛ فرض کنید شخصی برای شما هدیه ای آورده. اگر شما اعتقاد داشته باشید که او قصد آسیب رساندن به شما را داشته، ممکن است با خودتان فکر کنید:”او می خواهد از راههای مسالمت آمیز وارد شده و از خلق خوش من سوء استفاده کند.” اما حقیقت چیز دیگری است و او تنها قصد دارد که به شما نشان دهد تا چه حد برایش ارزش و اهمیت دارید. در یک چنین شرایطی باید از خودتان سؤال کنید که آیا واقعاً همه چیز را آنطور که هست می بینید و یا می شنوید؟ (هیچ چیز معنای حاصی ندارد تا زمانیکه شما به آن معنا ببخشید) و یا اینکه داستان ذهنی خودتان را وارد کار می کنید.

داستان زندگی شما چیست؟ آیا باید از آن گذشت؟
آیا منعکس کننده اعتقادات شماست؟
باید توجه داشته باشید که اگر خودتان احساس می کنید که فرد دوست داشتنی نیستید، آنوقت این حس به دیگران هم منتقل شده و آنها نیز تصور می کنند که نمیتوانند شما را دوست داشته باشند. اگر تصور کنید که فقط استحقاق اهانت و تحقیر را دارید، آنگاه چیزی جز این هم عایدتان نخواهد شد. اگر یک چنین تصوری دارید شاید نوبت به آن رسیده باشد که نگاه عمیق تری به درون خود انداخته و اعتقادات خود را زیر سؤال ببرید.


انعکاس دادن – کلید درک شخصی
نسبت به تحقیرهای زیرکانه هشیار باشید

زمانی که صبر می کنید و به پیغام هایی که به طور روزانه دریافت می کنید می اندیشید، به این نتیجه می رسید که خیلی بیشتر از آن چیزی که تصور می کرده اید در معرض انتقاد و اهانت قرار گرفته اید. دلیلش هم این است که دنیا پر است از انسان هایی که قصد تحقیر دیگران را دارند. هر جایی که می روید، به هر کجا که نگاه می کنید، هر چیزی که در روزنامه می خوانید و یا در تلویزیون تماشا می کنید، و حتی تبلیغاتی که مشاهده می کنید، همه و همه قصد دارند به شما بگویند که تا زمانیکه از محصولات آنها استفاده نکنید، طرز خاصی لباس نپوشید، مطالعات خاصی نداشته باشید، طرز خاصی راه نروید،  به اندازه کافی خوب نیستید. آنها به طور ماهرانه ای عزت نفس و ارزش شخصی شما را زیر سؤال می برند.

هیچ کس دوست ندارد مورد انتقاد قرار بگیرد؛ به همین دلیل اگر می خواهید سالم زندگی کنید و از عزت نفس برخوردار باشید، باید این پیغام های منفی که از سایرین در مورد شخصیتتان می شنوید را نادیده بگیرید.

نگاهی اجمالی به شیوه های برخورد با افرادی که شما را تحقیر می کنند
زمانیکه در معاشرت با افرادی قرار می گیرید که شما را خوار می کنند، به یاد داشته باشید:

۱- 
با تحقیر کردن متقابل، کارشان را تلافی نکنید.

۲- 
طرز برخوردشان چیزهای زیادی در مورد آنها به شما می گوید، به راحتی می توانید درک کنید که دلیل همه این کارها، خشم و نفرتی است که وجودشان را فراگرفته و خودشان باید با آن کنار بیایند نه شما.

۳- 
آیا می توانید از میان نظریات آنها برای خود یک "هدیه” پیدا کنید؟ می توانید به یکی از نقاط ضعف و یا قوت خود در بین نظریات آنها پی ببرید؛ اگر قوت بود آنرا افزایش دهید و اگر ضعف بود در پی جبران آن برآیید.

۴- 
ممکن است برداشتی که از نظریات آنها می کنید کاملاً نادرست باشد و آنها واقعاً از گفته های خود قصد و منظوری نداشته باشند. تنها به دلیل اعتقادات و باورهای ذهنی نمی توانید دیگران را متهم کنید.

۵- 
نسبت به پیام های زیرکانه ای که ممکن است نظریات منفی در بر داشته باشند، آگاه باشید (مانند تبلیغاتی که هر روزه به گوشتان می رسد) و به آنها اجازه ندهید تا حس ارزشمندی و اعتبار شخصی شما را زیر سوال ببرند.

گاهی اوقات برخی از توهین ها و تحقیرها هستند که برخورد با آنها صورت مناسبی ندارد، اما اگر بتوانید از آنها به نفع خود استفاده کنید، بهترین کار را انجام داده اید.


تاريخ : دو شنبه 30 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 این خودرو زندگی خود را در سال 2008 و به عنوان GLK شروع کرد و در سال 2015 با نام‌گذاری جدید دوباره عرضه شد تا قرابت‌های خود با خانواده C کلاس را نشان دهد. این خودرو امروزه به فرم GLC کوپه نیز عرضه می‌شود که دارای خط سقف شیب‌دارتری می‌باشد.

یک میلیونمین دستگاه از این خودرو در تأسیسات برمن آلمان تولید شده است. این خودرو به همراه مدل‌های C کلاس سدان و واگن ساخته می‌شود اما با سرعت بیشتری خط تولید را ترک می‌کند. آلمان تنها محل تولد GLC نیست زیرا این شاسی‌بلند لوکس در ولمت فنلاند نیز تولید شده و تأسیسات محلی در چین نیز پاسخگوی این بازار بزرگ است.

 

 

بازار چین حدود نصف فروش GLC های سراسر دنیا را به خود اختصاص داده که بیشتر از سهم بازارهایی چون آمریکا و آلمان می‌باشد. با 9 گزینه پیشرانه، چندین گزینه رنگ بدنه و تریم ها و آپشن های بسیار، مرسدس می‌گوید که حتی با این تعداد تولید زیاد هیچ دو GLC تولیدی با یکدیگر مشابه نبوده‌اند.

 

 

 

برای داشتن دیدی بهتر از عملکرد این شاسی‌بلند در نظر داشته باشید که تا سال گذشته مرسدس حدود 4 میلیون دستگاه شاسی‌بلند را در کل فروخته بنابراین GLC حدود یک‌چهارم فروش شاسی بلندهای مرسدس را تشکیل داده است. محبوب‌ترین خودروی مرسدس همچنان E کلاس بوده که قبلاً بیش از 13 میلیون دستگاه از آن فروخته شده است.



تاريخ : دو شنبه 30 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1466 1467 1468 1469 1470 ... 3356 صفحه بعد