
درباره ويكتور گارباتكو
ويكتور گورباتكو 13 آذر (دسامبر) 1313 خورشيدي در كراسنادار روسيه به دنيا آمد. سال 1331 وارد مدرسه هوانوردي روستف شد و سال 1335 فارغالتحصيل شده و به نيروي هوايي شوروي پيوست.وي توانست امتحانهاي گوناگون علمي و عملي را پشتسر گذاشته و از بين چند هزار نفر، يكي از 20 نفري باشد كه براي فضانورد شدن انتخاب شدند و اينچنين شد كه دوره 9 ساله آزمونها و تمرينهاي سخت او آغاز شد.سال 1348 خورشيدي گارباتكو اولين پرواز خود را با سايوز 7 همراه ولكف و فيليپچنكو به مدت 118 ساعت و 42 دقيقه انجام داد. سفر بعدي وي با سايوز 24 به همراه گلازكف سال 1356 انجام شد كه 425 ساعت و 23 دقيقه طول كشيد. گورباتكو و همسفرش طي اين مدت در ساليوت ـ 5 به پژوهش مشغول بودند. سومين ماموريت فضايي وي با سايوز 37 دوم مرداد 1359 آغاز شد. در اين پرواز، فام توآن كيهاننورد ويتنامي وي را همراهي ميكرد. سفر اين دو در مدار زمين 188 ساعت و 42 دقيقه به طول انجاميد.

مهمترين لحظات پرواز تاريخي آپولو 11
25 تير 1348: ساعت 17/2 (تمام زمانها در اين نوشته بوقت تهران است.) سفينه آپولو با يك موشك ساترن ـ 5 از مركز فضايي كندي در فلوريدا به فضا پرتاب شد.
هدف از اين پرتاب فرود انسان در ماه و برگشت به زمين بود. سفينه مزبور شامل بخش فرماندهي به اسم «كلمبيا» و ناوچه مهنشين به نام «عقاب» ميشد.
26 تير 1348: ساعت 04/46 ـ موتور اصلي در نيمه راه سفر، براي اصلاح مسير سفينه به مدت كوتاهي روشن شد.
28 تير 1348: ساعت 20/33 به وقت تهران ـ سفينه براي اولين بار به پشت ماه رفت و در نتيجه به طور موقت رابطهاش با زمين قطع شد.
ساعت 20/42 ـ سفينه وارد مدار ماه شد.
ساعت 21/06 ـ با عبور سفينه از پشت ماه ارتباط با زمين مجددا برقرار شد.
29 تير 1348: ساعت 02/36 ـ آرمسترانگ و آلدرين وارد عقاب ميشوند تا آن را بازرسي كنند.
ساعت 21/18 ـ عقاب از كلمبيا جدا ميشود و آرمسترانگ گزارش ميدهد: «عقاب بال گرفته است.»
ساعت 23/48 ـ عقاب حامل آرمسترانگ و آلدرين بر ماه مينشيند و آرمسترانگ گزارش ميدهد: «عقاب فرود آمده است.»
30 تير 1348: ساعت 06/26 ـ آرمسترانگ قدم بر سطح ماه ميگذارد و عنوان نخستين بشر بر سطح ماه را از آن خود ميكند. او ميگويد: «اين گام كوچكي براي يك انسان ولي يك جهش عظيمي است براي بشريت.» تلويزيون اين صحنهها را به نظر ميليونها نفر از مردم روي زمين ميرساند. حدود 18 دقيقه بعد آلدرين هم به او پيوست.
آرمسترانگ و آلدرين دو ساعت و ۳۲ دقيقه بيرون از ناوچه خود و در سطح ماه فعاليت داشتند. آنها ضمن بررسي و عكسبرداري از سطح ماه، به نصب دوربين تلويزيون و منعكسكننده تشعشعات ليزري و ورقه آلومينيومي جهت گرفتن ذرات باد خورشيد در ماه پرداختند و بيست و دو و نيم كيلوگرم نمونههاي خاك كره ماه را نيز جمعآوري كرده و به ناوچه مهنشين برگشتند.
ساعت 21/23 ـ ناوچه مهنشين سطح ماه را به مقصد مدار اين كره ترك كرد.
31 تير 1348: ساعت 01/05 به وقت تهران ـ ناوچه مهنشين به سفينه اصلي يعني كلمبيا پيوست. اين كار در ارتفاع 110 كيلومتري از سطح ماه انجام گرفت.
ساعت 08/27 ـ موشك كلمبيا براي بازگشت به زمين آتش شد.
ساعت 23/32 ـ اصلاح مسير براي بازگشت به زمين.
2 مرداد 1348: ساعت 20/20 ـ فرود بخش سرنشيندار آپولو ـ 11 در اقيانوس آرام، پايان ماموريت پرواز فضانوردان آپولو ـ 11.
راهپيمايي در سطح ماه
صحنه نزديك شدن جميني ـ 8 به آجنا
تمرين با « ال.ال.ار.وي»
فضانوردان پس از بازگشت از ماه در اتاق قرنطينه
مقايسه موشك بالابرنده ناو جميني و ساترن ـ 5
در جريان راهپيمايي آرمسترانگ و آلدرين بر سطح ماه، دوربين عكاسي روي لباس آرمسترانگ نصب بود. به همين دليل بجز تصاوير تلويزيوني از آرمسترانگ عكسي در ماه وجود ندارد، اما بسياري از مطبوعات جهان عكسهاي برداشته شده توسط آرمسترانگ از آلدرين را به عنوان عكسهاي آرمسترانگ معرفي ميكنند.چند سال قبل يكي از نشريات علمي در ايران، عكس پايين آمدن آلدرين از نردبان مهنشين را به عنوان نخستين گام نهادن آرمسترانگ در ماه معرفي كرده بود.به سردبير آن نشريه كه از دوستان من بود تلفن زدم و تذكر دادم. با خنده جواب داد: سيروس جان تو را به خدا غير از تو و آرمسترانگ كي خبر دارد اين عكس اوست يا آلدرين!
لینکدین؛ شبکه اجتماعی برای تجار و کاسبان و طراحان و هر کسی که قصد این را دارد که دیگران با این افراد آشنا شوند میباشد، البته بنده خودم آشنایی چندانی با این سایت نداشتم و حتی توی این سایت هم فعالیتی نداشتم و نمیدونستم که کارش چیه و حتی پی این سایت هم نرفته بودم اما گهگداری از طریق دوستان دعوتنامه برای عضویت ارسال میشد که توجه نمیکردم.این کتاب دارای ۲۹ صفحه هستش و شما رو با شبکه اجتماعی لینکدین و نحوه کار با اون آشنا میکنه ، ترجمه کتاب توسط آقای محمدرضا رشیدی و طراحی جلد توسط خانم ویدا غلامی صورت گرفته است که نهایت تشکر و قدردانی را از این دوستان داریم .
مطمئنا در شش سال اخیر در گوشه و کنار وب،با اسم LinkedIn مواجه شده اید.اگرچه LinkedIn تنها یکی دیگر از شبکه های اجتماعی در حال پیشرفت،مثل فیسبوک و توییتر است،اما بنا به دلایلی،کمتر مورد توجه کاربران قرار گرفته است.یکی از این دلایل،بی اطلاعی کاربران از فواید LinkedIn است.این شبکه اجتماعی،منبع خوبی از اطلاعات و مراجع است و حتی برای فرصت های آینده شما نیز برنامه ریزی کرده است.برخلاف دیگر شبکه های اجتماعی،که بخش عظیمی از تمرکز خود را بر روی وسایل و ابزار تفریحی گذاشته اند،LinkedIn بر روی دنیای حرفه ای شما تمرکز می کند و بر اساس حرفه ی شما،فرصت های بسیار خوبی را در اختیارتان قرار خواهد داد.در حقیقت شما با استفاده از این شبکه می توانید با دیگر افراد در حوزه فعالیت خود ارتباط داشته باشید و برای خود فرصت هایی را فراهم کنید که حتی فکرش را هم نمی کردید!شما اطلاعات زنده ای را از شغل و حرفه خود در پروفایل خود به اشتراک می گذارید و با دیگر همکاران و … تبادل نظر می کنید.در این راهنما،شما یاد می گیرید که چگونه در این شبکه عضو شوید،اطلاعات تان را وارد کنید و “رزومه زنده” ی خود را بسازید.پس حتی اگر اولین بار است که نام LinkedIn را می بینید،مهم نیست!با ارائه نکات و اطلاعاتی که در ادامه خواهید دید،مطمئن باشید که هیچ مشکلی در این پروسه بوجود نخواهد آمد.قبل از این که مستقیما وارد مبحث LinkedIn شویم و به قابلیت ها و مفاهیم آن بپردازیم،باید بدانیم که LinkedIn دقیقا چیست و چه کارد هایی دارد.پس با ما همراه باشید.
لینک دانلود کتاب آشنایی با شبکه اجتماعی LinkedIn
Disk Defragmenterin and Optimize Drives Windows 8
ابزار بهینه سازی درایو هاردیسک در ویندوز ۸
در ویندوز ۸، نام بسیاری از ویژگی های ویندوز ۷ تغییر کرده است.
برای مثال ما بروز رسانی را در ویندوز ۷ ( Windows Anytime Upgrade ) می نامیم که برای دریافت لحظه ای بسته های ارتقاء ویندوز استفاده می شود ولی این قسمت در ویندوز ۸ (Add Features) نامیده و به آن افزودن ویژگی می گویند.
این بار مایکروسافت اسم نرم افزار Disk Defragmenter در ویندوز ۷ رو به نام جدید Optimize Drives در ویندوز ۸ تغییر داده است… ما واقعا نمیدونیم این تغییر نام ها که از ویندوز اکس پی xp به ویستا و سون و حالا هم ویندوز ۸ سرایت کرده چه لزومی دارد.. به هر حال موضوع بحث امروز ما این نیست اما اگر شما به دنبال این ابزار در ویندوز ۸ هستید , باید دنبال این نام (Optimize Drives) باشد .در ویندوز ۸، شما می توانید از نوار Charms bar و کادر جستجو برای دسترسی به بهینه سازی درایو Optimize Drives استفاده کنید.خوشبختانه شما هنوز می توانید با نام Disk Defragmenter نیز آن را پیدا کنید.
همچنین راه دیگری که شما می توانید به ابزار بهینه سازی هارد دسترسی پیدا کنید رفتن به My Computer و انتخاب یکی از درایو ها …
سپس بر روی تب مدیریت (Manage tab ) کلیک و ابزار Optimize را انتخاب کنید.
پنجره نرم افزار بهینه سازی Optimize Drives برای شما نمایش می یابد. در اینجا شما لیست درایو ها به همراه اطلاعات و با کلیک بر روی Analyze میزان پراکندگی فعلی دیتاها را ببینید.
در ویندوز ۸، هر درایو به صورت خودکار یکبار در هفته برای بهینه سازی (Optimize Drives) مورد بازبینی قرار می گیرد.اما اگر شما می خواهید این کار را به صورت دستی و زمان دلخواه انجام بدهید هم اکنون می توانید بر روی دکمه بهینه سازی Optimize کلیک کنید.
با این کار روند Defrag کردن به صورت دستی شروع می شود و شما خواهید دید که فایل های پراکنده و تکه تکه شده بر روی هاردیسک چطور شروع به نظم گیری و بهینه شدن می شوند.سپس می توانید با کلیک روی دکمه Analyze اطلاعات تجزیه و تحلیل را به روز رسانی کنید .
این یک نمونه تصویر از فعالیت نرم افزارهای بهینه ساز است
خب شاید شما بخواهید برنامه بهینه سازی درایو هاردیسک (Optimize Drives) رو به صورت دلخواه برنامه ریزی کنید…؟
برای این کار در قسمت scheduled optimization بر روی گزینه تنظیمات Change settings کلیک کنید.
شما در این قسمت میتوانید برنامه بهینه سازی Optimize را کاملا خاموش و غیر فعال کنید و یا بهینه سازی خودکار را به صورت روزانه هفتگی و ماهیانه تنظیم کنید. همچنین می توانید این تنظیمات را برای تمام درایو ها یا فقط یک درایو خاص اعمال کنید.برای این کار روی دکمه Choose کلیک کنید. درایو مورد نظر تون رو انتخاب کنیدو تنظیمات دلخواه رو انجام بدهید.همچنین می تونید مشخص کنید در هنگامی که درایو جدیدی اضافه شد ابزار بهینه سازی برای آن نیز اجرا شود.
همه ما به ابزار بهینه سازی (Optimize Drives) در ویندوز ۸ نیاز داریم. و این برای همه است از یک کاربر معمولی و مبتدی تا متخصص . برای بیشتر مردم تنظیمات بهینه سازی خود کار خوب و مفید است اما شما امکان تغییر تنظیمات را دارید تا هر کسی با توجه به نیاز خود از استفاده از آن لذت ببرد.
طبق وعده داده شده توسط شرکت موزیلا ، فایرفاکس ۱۵ در روز ۲۸ آگوست عرضه شد و کاربران میتوانند این نسخه را دانلود کرده و یا مرورگر خود را مستقیما بروز رسانی کنند .در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به نسخه ۱۵ روباه آتشین فایرفاکس تا ببینیم در این نسخه چه قابلیت هایی اضافه شده و یا بهبود یافته اند . همچنین نگاهی هم به رفع نواقص انجام شده در این نسخه خواهیم پرداخت . پس با گویا آی تی همراه باشید …..
۱- بهینه سازی مصرف حافظه سیستم برای افزونه ها : همانطور که میدانید ، افزونه دیگر بخش جدایی ناپذیری از مرورگرها شده اند که هر کاربران حداقل ۳ الی ۴ افزونه روی مرورگر خود نصب دارد . برخی از این افزونه ها به دلیل عدم کد نویسی درست ، دچار مشکلاتی هستند که باعث هدر رفت حافظه سیستم خواهند شد . اما مرورگر فایرفاکس در نسخه ۱۵ اقدام به بهینه سازی حافظه در زمینه افزونه ها کرده است . به عنوان مثال تصویر زیر را مشاهده کنید :
تصویر بالا دو نسخه ۱۴ و ۱۵ مرورگر فایرفاکس را در زمینه بهینه سازی حافظه مربوط به افزونه ها را با هم مقایسه میکند . در تصویر بالا دو نوار ( یکی آبی و دیگری قرمز ) را مشاهده میکنید . نوار آبی رنگ مربوط به مصرف حافظه مرورگر فایرفاکس ( دارای ۱۵۱ تب باز ) به همراه افزونه Site Advisor 3.4.1 میباشد . نوار قرمز رنگ نیز میزان مصرف حافظه توسط همان مرورگر را پس از بستن ۱۵۰ تب نشان میدهد .
فایرفاکس ۱۴ با ۱۵۱ تب باز و افزونه Site Advisor : میزان مصرف حافظه ۱۷۳۰ مگابایت .
فایرفاکس ۱۵ با ۱۵۱ تب باز و افزونه Site Advisor : میزان مصرف حافظه ۱۷۹۳ مگابایت .
اما پس از بستن ۱۵۰ تب چه اتفاقی می افتد ؟؟؟
فایرفاکس ۱۴ با یک تب باز و افزونه Site Advisor : میزان مصرف حافظه ۱۵۳۱ مگابایت .
فایرفاکس ۱۵ با یک تب باز و افزونه Site Advisor : میزان مصرف حافظه ۳۷۴ مگابایت .
بهبودهای فایرفاکس ۱۵ در بهینه سازی مصرف حافظه در این مقایسه کاملا مشهود است .
۲- پشتیبانی مقدماتی از فایل های PDF : در نسخه های قبلی فایرفاکس نمی توانستیم فایل های PDF را به صورت مستقیم در مرورگر اجرا کرده و مطالعه کنیم . اما در نسخه ۱۵ این قابلیت فراهم شده است . گرچه هنوز پشتیبانی مقدماتی صورت گرفته و ممکن است در حین کار به مشکلاتی برخورد کنید .
۳- پشتیبانی نسخه سوم پروتکل اسپیدی ( SPDY ) : پروتکل اسپیدی یک پروتکل آزمایشی میباشد که توسط شرکت گوگل برای انتقال اطلاعات در بستر شبکه توسعه داده شده است . اسپیدی در واقع شبیه پروتکل HTTP میباشد که اهداف خاصی دارد . یکی از این اهداف کاهش زمان بارگذاری محتوای وب میباشد که از طریق روش هایی مانند فشرده سازی اطلاعات در این پروتکل قابل دستیابی است . البته گوگل قصد امن تر کردن ارتباطات اینترنتی از طریق این پروتکل را نیز دارد . در این نسخه از فایرفاکس از نسخه سوم این پروتکل پشتیبانی به عمل آمده است تا فایرفاکس هرچه بیشتر به سمت استفاده از فناوری های جدید سوق پیدا کند .
۴- پیشرفت WebGL : در این نسخه WebGL نیز پیشرفته هایی داشته است که شامل پشتیبانی از ” بافت های فشرده ” برای افزایش بازدهی اشاره کرد .
اما در ادامه به قابلیت هایی اشاره میکنیم که حتما برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب را خوشحال خواهد کرد . از این قابلیت ها میتوان به موارد زیر اشاهر کرد :
* یکپارچه سازی دیباگر جاوا اسکریپت با بخش Developer Tools
* اضافه شدن Layout view جدید به بخش Inspector
* پشتیبانی از پروپرتی word – break ( این پروپرتی مربوط به CSS میباشد ) .
* پشتیبانی از تایمر رویدادها با دقت بالا
* اضافه شدن ابزار جدیدی که به برنامه نویسان و طراحان وب اجازه میدهد تا بین حالت نمای دسکتاپ و نمای موبایل سوئیچ کنند .
* پشتیبانی از کدک صوتی Opus
* پشتیبانی المنت Source از ویژگی های مدیا
* پشتیبانی المنت های Audio و Video از ویژگی Played
از دیگر بهبودها میتوان به نوار جستجوی فایرفاکس اشاره کرد . در نسخه ۱۵ سرعت جستجوهایی که از طریق این نوار انجام میشوند افزایش پیدا کرده است .بهبود در بخش حافظه نهان ( Cache ) این نسخه از فایرفاکس نیز باعث افزایش بازدهی و بارگذاری سریع تر عناصر موجود در صفحات وب خواهد شد .قابلیت های Click to play و In Content Preferences همچنان به صورت پیشفرض غیر فعال هستند و باید آنها را به صورت دستی و از طریق بخش about:config آنها را فعال کنید .برای آپدیت فایرفاکس میتوانید از منوی اصلی فایرفاکس گزینه Help و سپس About Firefox را انتخاب کنید . سپس با کلیک بر روی دکمه Check For Update میتوانید مرورگر خود را آپدیت کنید . نسخه ۱۵ فایرفاکس را نیز میتوانید از لینک زیر دانلود کنید .
مايكل مرسیه و كريس جونز در يك طراحي جالب در تلاش براي ورود هواناوها به قرن بيست و يكم دست به ساخت يك دستگاه ورزشي براق شبيه به خودرو زدهاند. هواناوهاي توليد شده در دهه 1950 هيچ گاه موفق به پرواز نشده بودند اما اين دو طراح قصد دارند اين رويه را تغيير دهند.هواناو مرسيه-جونز از مواد و تركيبات فناوري پيشرفته از صنايع دريايي، خودروسازي و هوافضا استفاده كرده اما با عنوان خودرويي به بازار عرضه خواهد شد كه عموم مردم ميتوانند آن را خريداري كرده و از آن لذت ببرند.اين طراحان از طريق سايت جذب سرمايه IndieGogo درخواست 50 هزار دلار كمك مالي كردهاند و تاكنون موفق به جذب چهار هزار دلار شدهاند اما هر دو مصمم هستند كه اين طراحي خلاقانه را به واقعيت تبديل كنند.هواناو اين طراحان نه تنها شبيه به يك خودروي فناوري پيشرفته ورزشي است بلكه مانند يكي از آنها نيز عمل ميكند.اين دستگاه جديد نسبت به فناوري 50 سال پيش بسيار كمصداتر، داراي عملكرد مانور آسانتر و سازگار با محيط زيست است.هدف نهايي سازندگان هواناو مرسيه-جونز، توليد هواناوهاي آماتوري با هزينه 20 هزار دلار بوده اما در حال حاضر اين طراحان هنوز به دنبال جذب سرمايه از سوي سرمايهگذاران و حاميان هستند.

ناسا از برنامه خود برای راه اندازی خط تولید گروهی از ماهواره های کوچک با نام PhoneSats خبر می دهد که ارزان تر از ماهواره های فعلی هستند و ساخت آنها هم بسیار ساده تر خواهد بود. در حال حاضر مهندسان ناسا دو نمونه اولیه از این ماهواره ها ساخته اند که در یکی از نکسوس وان اچ تی سی و در دیگری از نکسوس اس سامسونگ استفاده شده است و انجام بسیاری از کارها و وظایف ماهواره بر عهده این تلفن های هوشمند خواهد بود. همان طور که ناسا در وب سایت خود توضیح داده است، این اسمارت فون های معمولی می توانند بسیاری از قابلیت های مورد نیاز برای سیستم های ماهواره ای را تامین کنند. نیازهایی همچون پردازنده های سریع، سیستم عامل همه کاره و انطباق پذیر، تعدادی سنسورهای مینیاتوری کاملا مفید، دوربین های با رزولوشن بالا، گیرنده جی پی اس و… ناسا می افزاید: «این رویکرد به مهندسان اجازه می دهد که به جای تلاش برای تولید راه حل ها و تکنولوژی های اختصاصی برای رفع نیازهای ماهواره ها، در تکنولوژی ها و گجت های تجاری به دنبال این قابلیت ها باشند.» تمام هزینه صرف شده برای ساخت هر یک از این دو نمونه اولیه، چیزی کمتر از ۳۵۰۰ دلار بوده است. انتظار می رود که تا پایان سال جاری میلادی، سه عدد از این ماهواره ها با همکاری ناسا و از طریق راکت Antares صنایع Orbital Sciences به فضا پرتاب شوند.

دكتر ابراهيم آذري زنجاني در گفتوگو با ايسنا افزود: هنگام خروپفهاي شديد، فرد دچار تنگي نفس ميشود كه در نتيجه آن اكسيژن كاهش يافته و دياكسيدكربن خون افزايش مييابد و باعث ايجاد مشكل در مغز و ضعف حافظه ميشود.وي اظهار كرد: بر خلاف تصور بسياري، نوع بالش و شكل آن در ايجاد خروپف نقش چنداني ندارد. هر نوع مشكلي كه در بيني به وجود بيايد باعث ايجاد خروپف ميشود كه از بين آنها ميتوان به انحراف و پليپ بيني، شكستگيهاي داخل بيني به گونهاي كه كاملا كجشده باشد و تومورهاي داخل بيني اشاره كرد.وي ادامه داد: همچنين كساني كه گردنهاي كوتاه دارند و چاق هستند نيز دچار خروپف ميشوند كه با كاهش وزن خود تا حد زيادي بهبود مييابند. با افزايش سن كه در اثر آن عضلات حلق و زبان كوچك و شل ميشوند نيز خروپفها شدت ميگيرد و حتي ممكن است كسي در جواني مشكلي نداشته باشد، اما در پيري به آن دچار شود.وي در خصوص نحوه درمان خروپف گفت: درمان خروپف بايد بر اساس علت آن صورت بگيرد، مثلا كسي كه دچار انحراف و پليپ بيني باشد بايد آن را جراحي كند و اگر داراي گردن كوتاه و چاق بود با كاهش وزن خود از چربيهاي دور گردن كه در ايجاد خروپف موثر است، بكاهد.
ستارهشناسان موفق به ارائه توضيحي براي منبع نور اطراف سياه چاله شدند که هر سال رفتار غيرعادي از خود نشان ميدهد. تصوير تلسکوپ فضايي هابل از HLX-1 نشان ميدهد که تنها سياه چاله جرم متوسط شناسايي شده دوار در فاصله نزديکي بالاتر از کهکشان مجاور قرار دارد.سياه چالهاي که در فاصله 290 ميليون سال نوري از زمين قرار دارد، به تازگي شروع به فروکشيدن مواد اطراف به درون خود کرده است. اين اتفاق سالانه به کمک روشنايي متناوب در طول موج اشعه X قابل تشخيص است.سياه چاله موسوم به HLX-1، با جرمي در حدود 10 هزار برابر خورشيد، تنها نمونه شناخته شده در رده وزني خود است. سياه چالهها با حجم متوسط مانندHLX-1 که معمولا به وفور در فضا يافت ميشوند، نقش واسط بين سياهچالههاي بسيار پرجرم در هستههاي کهکشاني که جرم آنها ميلياردها برابر جرم خورشيد است و سياه چالهها با حجم کم که تنها متشکل از چند جرم خورشيدي هستند را ايفا ميکنند.HLX-1 اولين بار توسط تلسکوپهاي اشعه X در سال 2009 شناسايي شد و از آن زمان به وسيله طول موجهاي مرئي توسط تلسکوپ فضايي هابل و ديگر ابزار جاسوسي رصد شده است.اين مشاهدات جسم ناشناختهاي را که در اطراف آن نور آبي رنگي وجود داشت نشان ميداد كه بالاتر از صفحه کهکشاني قرار دارد. در حال حاضر دانشمندان سعي در تعيين منبع اين نور، نحوه شکل گيري HLX-1 و محل اختفاي ساير سياه چالههايي با جرم متوسط دارند.بر اساس آخرين نظريه ارائه شده، اين درخشش چيزي جز نور ستارگان نيست که به وسيله مجموعهاي از ستارگان آبي رنگ جوان ايجاد شده است. اما ستارههاي جوان تنها عامل اين درخشش نيستند. بر اساس نظريههاي ديگر، اين درخشش حاصل ميدان گرد و غبار يا صفحه يکپارچهاي است که در نتيجه جشن سالانه سياه چاله بر روي ستاره مجاور آن شکل گرفته است.«شانفارل»، ستاره شناس موسسه نجوم سيدني که مشاهدات وي منجر به طرح نظريه خوشه ستارههاي جوان شده است، در اين مورد ميگويد: اگرچه اين نظريه محتمل به نظر ميرسد، ولي ايراداتي بر آن وارد است.وي ميافزايد: به نظر من يک عنصر صفحهيي وجود دارد. اين عنصر در اشعه X و در ديگر سياه چالهها قابل رويت است. ولي مشکل اين است که اين عنصر به خودي خود کافي نيست. شدت نوري که ميبينيم از روشنايي يک ستاره بيشتر است. به نظر ميرسد اين نور حاصل مجموعهاي از ستارههاي جوان باشد.وي اظهار ميكند: رصد دوباره اين سيستم با استفاده از تلسکوپ فضايي هابل ميتواند به حل اين مساله کمک کند.
محققان انگليسي دستگاه راداري در ابعاد يك چمدان طراحي كرده اند كه بر اساس فركانس هاي سيگنال «واي فاي» قادر به تشخيص حركات انسان در پشت يك ديوار ضخيم است. حركات انسان با سيگنال هاي «واي فاي» تداخل پيدا مي كنند و «سيستم رادار منفعل» از اين عملكرد براي تشخيص سرعت، موقعيت و جهت يك فرد از پشت ديوار با دقت بسيار زياد استفاده مي كند.بر اين اساس هرچه فاصله فرد به منبع واي فاي نزديكتر باشد، سيگنال ها نيز قوي تر مي شوند و فاصله گرفتن فرد از منبع منجر به افت سيگنال خواهد شد.در اين حالت اگر فرد به حالت سكون در يك موقعيت قرار بگيرد، براي سيستم نامرئي محسوب مي شود، چراكه رادار از اندازه گيري قدرت واي فاي و تغييرات فركانس براي موقعيت يابي استفاده مي كند.از جمله كاربردهاي اين فناوري افزايش سطح نظارت و محافظت از كودكان و رديابي گروگان ها عنوان شده است، اما سيستم راداري واي فاي در حوزه نظامي و امنيتي نيز مورد توجه قرار گرفته است.نتايج دستاورد محققان در طراحي اين سيستم در مجله iGeoscience and Remote Sensing منتشر شده است
.: Weblog Themes By Pichak :.