محققان موفق به شناسايي كدهاي مغزي مرتبط با تلفظ حروف صدا دار شده اند كه مي تواند در آينده به طراحي دستگاه هايي براي كمك به صحبت كردن افراد لال منجر شود. در حالي كه محققان به تازگي موفق به رمزگشايي از كد مورد استفاده توسط نورون ها در شبكيه چشم براي ارسال داده هاي بصري به مغز و طراحي دستگاهي براي ترميم بينايي موش هاي كور شده اند، گروه ديگري از عصب شناسان از مشخص شدن كد مغزي براي تلفظ حروف صدادار خبر مي دهند.تيم تحقيقاتي دانشگاه UCLA آمريكا و همكارانشان در اين مطالعه 11 بيمار مبتلا به صرع را مورد بررسي قرار دادند؛ در اين گروه از بيماران براي تعيين منشأ بروز تشنج، الكترودهايي در مغز كاشته شده است.فعاليت عصبي بيماران مصروع در زمان تلفظ يكي از حروف صدا دار يا هجاي كلمات حاوي اين حروف بدقت مورد ارزيابي قرار گرفت.بررسي ها نشان مي دهد، دو منطقه از مغز با شيوه هاي متفاوت درگير تلفظ حروف صدا دار هستند. نورون ها در چين بالاي گيجگاهي (superior temporal gyrus) به هر پنج حرف صدا دار پاسخ مي دهند و ظاهرا اين كار با موقعيت زبان داخل دهان درارتباط است.در مقابل نورون ها در منطقه لوب فرونتال مياني (medial frontal lobe) مسوول پاسخ به يك يا دو حرف صدا دار خاص هستند و عملكرد عمومي و اختصاصي اين دو بخش مغز امكان اداي حروف صدا دار را فراهم مي كند.دكتر ايزاك فريد، متخصص جراحي مغز و اعصاب دانشگاه UCLA تأكيد مي كند: با كشف كدهاي عصبي دخيل در صحبت كردن، نحوه فعاليت سلول هاي مغزي در هنگام گفتار شناسايي مي شود و مي توان به ابداع روش هاي جديد براي كمك به افراد ناتوان در صحبت كردن از جمله ساخت دستگاه هاي عصبي مصنوعي يا دستگاه رابط مغزي براي رمزگشايي از الگوهاي عصبي اميدوار بود.

آمازون دعوتنامهها را برای یک مراسم معرفی محصول که 16 شهریور در کالیفرنیا برگزار خواهد شد، ارسال کرده است. محتملترین گزینه این مراسم معرفی کیندل فایر جدید است که شایعات زیادی حول آن شکل گرفته ولی با این حال جزئیات اندکی در دست است. در تیر ماه بود که سایت AllThingsD به نقل از یک منبع ناشناس خبر داد که کیندل فایر جدید، از نمایشگر WXGA با رزولوشن 1280 در 800 پیکسل (درست شبیه نکسوس 7) برخوردار خواهد بود، و قرار است نسبت به مدل فعلی بسیار باریکتر و سبکتر باشد. غیر از این کلیات، خبر دیگری از برنامههای آمازون در دست نیست. بنابراین فقط یک راه در پیش رو داریم، صبر کردن تا 16 شهریور.
تلفن شما چقدر دقیق محل فعلی تان را نشان میدهد؟ تلفن های هوشمند فعلی با استفاده از تعدادی سنسور مانند جی پی اس و قطب نما، محل فعلی را پیدا می کنند اما در این کار آنقدرها هم دقیق نیستند و همیشه چند متری (گاهی اوقات ده ها متر) اشتباه وجود دارد. حالا یک تیم کاری به نام In-Location از ۲۲ شرکت بزرگ دنیا تشکیل شده و هدف آنها این است تا موقعیت یابی در گجت های قابل حمل را دقیق تر کنند. شرکت نوکیا تشکیل دهنده تیم کاری جدید بوده و در آن اسم های بزرگی مانند کوالکام، سامسونگ و سونی را می بینید. آنها می خواهند با استفاده از راه حل های کم انرژی و ارزان قیمت، موقعیت یابی بسیار دقیق را در همه جا به تلفن های هوشمند اضافه کنند. آنها می گویند همین الان هم با کمک بلوتوث 4.0 و وای-فای راه حل های عملی برای این مشکل پیدا کرده اند و امیدوارند تا سال آینده میلادی در برخی مدل ها از این فناوری استفاده کنند. پیش بینی این است که تا سال ۲۰۱۵ الی ۲۰۱۷ اکثر تلفن های هوشمند دنیا از این فناوری استفاده خواهند کرد و بنابراین آن زمان می توانید روی مدل هایی حساب باز کنید که موقعیت شما را بسیار دقیق و به سرعت پیدا می کنند. با این حساب باید منتظر طیف جدیدی از اپلیکیشن های مرتبط و امکانات جدید طی سه سال آینده باشیم.
مطمعنا تا به حال با این سوال برخورد کردهاید که آیا نیاز است در شب دستگاه خود را خاموش کنید یا نه؟ باید در نظر داشت که خیلی از کاربران برای حفظ امنیت حافظه و جلوگیری از خطا دستگاه خود را در شب خاموش میکنند.
چه موقع پیسی یا مک خود را خاموش کنیم؟
خیلی از کاربران نظر بر این دارند که اگر کامپیوتر را به طور مداوم خاموش و روشن کرد باعث رسیدن آسیب به آن میشود، اما این فقط یک افسانهای بیش نیست، در اینترنت جست و جو کنید، خواهید دید که هیچ مشکلی برای کامپیوتر پیش نمیآید البته باید در نظر داشت که بیش از ۱۰ بار اقدام به این کار ممکن است موجب آسیب جدی شود، از طرف دیگر این هم یک افسانه است که میگویند که در هنگامی که کامیپوتر را در حالت Sleep قرار میدهید مصرف برق آن کمتر است در صورتی که چنین نیست و همان مصرف عادی خود را دارا میباشد.
اگر به دنبال دلیلی برای خاموش کردن کامپیوتر هستید به نکات زیر توجه کنید:
۱ ) روشن نگه داشتن کامپیوتر مصرف برق بیشتری دارد مخصوصا وقتی کامپیوتر رومیزی باشد که دارای مد Power Saving نمیباشد. البته باید در نظر داشته باشید که اگر به مصرف برق بقیه دستگاهها در خانه خود نگاه کنید کامپیوتر در بین آنها مصرف ناچیزی دارد.
۲ ) خاموش کردن کامپیوتر عمر آن را افزایش داده و از استهکاک بی رویه آن میکاهد. وقتی کامپیوتر روشن است تمام قطعات انرژی مصرف میکنند و دمای قطعاتی همانند: مموری، چیپ سیپییو، کارت گرافیک و… بالا میرود و همین باعث مصرف انرژی بیشتر این قطعات میشود.
۳ ) اگر کامپیوتر شما از هارد دیسکهای کم سرعت(قدیمی) استفاده میکند، خاموش نگه داشتن کامپیوتر میتواند عمر آن را افزایش دهد، اما از طرف دیگر نگه داشتن و دوباره روشن کردن کامپیوتر باعث صرف زمان میشود تا هارد یسک به سرعت مورد نظر خود برسد که این استهکاک هارد را افزایش میدهد، حال اگر سر دوراه گیر کردهاید و نمیدانید کامپیوتر را روشن یا خاموش نگه دارید پیشنهاد میشود که حداکثر روزی یک بار و یا هفته ای چند بار کامپیوتر خود را خاموش کنید.
۴ ) برای دارندگان هارد SSD نکته شماره ۳ وجود ندارد، شما به اندازه که دوست دارید میتوانید کامپیوتر خود را خاموش و روشن کنید، داشتن هارد SSD در کنار قیمت بالای آن بسیار خوب است، مصرف برق آن پایین و سرعت باورنکردی به کاربر ارائه میدهد که ۱۰ برابر سرعت هاردیسکهای معمولی میباشد.
۵ ) اگر کامپیوتر شما در شب هیچ کار خاصی انجام نمیدهد(دانلود، تبدیل، پشتیبان گیری و…) پس هیچ دلیلی برای روشن نگه داشتن اش وجود ندارد، شما همچنین میتوانید از برنامه کاربری Auto Shutdown استفاده کنید. برنامههای زیادی در اینترنت در این باره وجود دارد، به وسیله این برنامه شما میتوانید کامپیوتر خود را بر روی زمان بندی قرار بدهید تا در زمان مورد نظر خاموش شود.
۶ ) خاموش کردن و ریست روزانه یا دوبار در هفته به سیستم عامل کمک میکند که روانتر اجرا شود، ویندوز و مک هردو بعد از مدتی با مشکل مموری مواجع میشوند به همین دلیل بهتر است که کامپیوترها با چنین سیتم عاملهایی را هر روز خاموش کرد.
چه موقع آیفون و آیپد خود را خاموش کنیم؟
دستگاهایی همانند آیفون و آیپد به هیچ عنوان مثل پی سی و مک نیستید، اجزاء تشکیل دهنده آنها کاملا متفاوت است و نمیتوان آنها را با هم مقایسه کرد به همین دلیل شما نمیتوانید قوانین مربوط به کامپیوتر را بر روی این دستگاها به اجرا درآورید.
برای آیفون و آیپد تنها دلیل خاموش کردن آنها این میتواند باشد که یا دستگاه به درستی کار نمیکند و یا اینکه می خواهید باطری آن را ذخیره کنید، دلیل دیگر برای خاموش کردن میتواند عملکرد نامناسب برنامه و یا قفل کردن آن باشد. یکی از کارکنان شرکت اپل بیان کرد که خاموش کردن این دستگاها در شب بهتر است و میتواند عمر باطری را بالا ببرد اما این در حالی است که بسیاری از کاربران دستگاه خود را در طی مدت شب در شارژ قرار میدهند که به هیچ عنوان این کار درستی نمیباشد. وی همچنین اضافه کرد که تنها موقعی اقدام به خاموش کردن دستگاه کنید که باطری آن به ۱۵% رسیده باشد و میخواهید مصرف آن را کنترل کنید.
کاربران آیفون و آیپد برای حفظ عمر باطری میتوانند دیوایس خود را در حالت Airplane قرار دهند که با انجام این کار باعث خاموش شدن وای فای و خط می شوند، از طرف دیگر اگر به حافظه خود اهمیت میدهید به دلیل فلش بودن نوع حافظه این دستگاها روشن نگه داشتن آنها بهترین روش است.
نتیجه گیری
همانطور که مشاهده کردید بسیاری از اگرها، اینها، آنها و غیره در این پست وجود داشت، اما برای هر شخص خاموش کردن دستگاه بستگی به خودش دارد، باید در نظر بگیرد که چه چیزی برای او اهمیت دارد، طبق قانون اصلی اگر میخواهید دستگاه خود را خاموش کنید تنها یک بار در روز نسبت به این کار اقدام کنید در غیر این صورت ممکن است دچار مشکل شوید. اگر از دستگاه و کامپیوتر خود در شب استفاده نمیکنید بهتر است آن را خاموش نگه دارید این کار باعث کاهش استهکاک در کامپیوتر و عمر بیشتر باطری در آیپد و آیفون میشود.
لینک منبع : online-tech-tips

مسابقات جام جهاني رباتهاي ورزشكار از روز چهارشنبه اول شهريور به ميزباني مركز علمي شهر بريستول انگليس آغاز شده و تا روز شنبه چهارم شهريور ادامه خواهد داشت.فوتبال، بسكتبال، وزنه برداري، دوي ماراتن و صخره نوردي رشته هايي هستند كه ربات ورزشكار در آنها با يكديگر به رقابت مي پردازند و بر اساس اعلام فدراسيون جهاني رباتيك (FIRA)، ربات ها در قالب 27 تيم از كشورهاي مختلف جهان در اين مسابقات حضور دارند.دو ربات دانشگاه پليموث به عنوان نماينده انگليس به نام هاي Usain Volt و Mobot نامگذاري شده اند. ربات Volt قرار است در رقابت با «يوسين بولت» قهرمان دوي صد متر جهان و برنده مدال طلاي المپيك از عنوان خود به عنوان سريعترين ربات دونده دو سه متر دفاع كند.ربات Mobot نيز كه بر اساس نام «محمد فرح» دونده مسلمان آفريقاييتبار دوي استقامت انگليس و برنده مدال طلاي المپيك نامگذاري شده است، در رشته دوي ماراتن شركت خواهد كرد.مسابقات سالانه جام جهاني رباتيك FIRA از سال 1996 ميلادي آغاز شده است.

در حوزه پزشكي، آنچه در راستاي روند توسعه فناوريهاي ديجيتال در عرصههاي مختلف زندگي بيشتر مورد توجه قرار گرفته است، ديجيتال کردن محتواي پرونده پزشکي بيماران و ثبت آن در سيستم جامع مديريت پزشکي است که کنترل وضعيت بيماران در همه مراکز درماني را به شيوهاي کارآمد امکانپذير ساخته است. در سوي ديگر اين تحولات، ابزارها و دستگاههاي پيشرفته ديجيتال قرار ميگيرد که ميتوان آنها را در بدن فرد بيمار قرار داد تا از طريق فناوري بيسيم بهطور پيوسته اطلاعاتي را در ارتباط با وضعيت سلامت آنها در اختيارشان قرار دهد.برقراري ارتباط ميان اين فناوريها نيز مقوله ديگري است که بايد در بيمارستانهاي آينده آن را جستجو کرد. به اين ترتيب ميتوانيم بگوييم زمينه مناسبي براي ورود دنياي ديجيتال به قلمرو پزشکي فراهم شده است که موضوع سلامت و تندرستي انسانها را در چارچوبي متفاوت مورد توجه قرار مي دهد.
داروهاي ديجيتالي
يکي از فناوريهاي جديدي که اين روزها سر و صداي زيادي در دنياي پزشکي راه انداخته، داروهايي است که به کدهاي صفر و يک مجهز بوده و با عنوان داروهاي ديجيتال به بازار عرضه خواهد شد.در حقيقت اين داروها که به شکل قرصهاي ديجيتال ساخته ميشود به حسگرهايي مجهز است که ميتواند وضعيت بدن فرد را از نظر علائم بيولوژيکي مانند ضربان قلب يا فشار خون تحت کنترل قرار دهد و در اينباره اطلاعاتي را به گيرندهاي که به شکل يک مچبند يا چسب روي بدن قرار ميگيرد، ارسال کند. يکي از مهمترين ويژگيهاي منحصربهفرد اين حسگرهاي بيولوژيکي ابعاد بسيار کوچک آنهاست که جاسازي آنها را داخل قرصهاي ديجيتال امکانپذير ميسازد. به محض رسيدن اين قرص به دستگاه گوارش و ورود آن به معده، پوشش آن با شيره گوارشي ترشح شده در معده واکنش ميدهد و اين واکنش انرژي لازم را براي عملکرد حسگر الکترونيکي درون قرص تامين ميکند.اين حسگر که در اين مرحله داخل بدن قرار دارد ميتواند اطلاعاتي را درباره ويژگيهاي بيولوژيکي بدن به گيرنده ارسال کند. اما دسترسي به اين اطلاعات و خواندن آنها مستلزم نصب و بارگذاري يک برنامه کاربردي (Application) اختصاصي است که بايد روي گوشي هوشمند يا تبلت نصب شود تا گيرنده بتواند اطلاعات فرستاده شده را به آن منتقل کند. بيمار ميتواند اين اطلاعات را به پزشک معالج يا مرکز درماني که تحت نظر آن است، ارسال کند تا اين اطلاعات در پرونده الکترونيکي بيمار به ثبت رسانده شود. همچنين اين حسگر ميتواند درخصوص زمانبندي مصرف داروها نيز به بيمار کمک کند تا بيمار براي اثربخشي بهتر داروها، آنها را براساس برنامه زمانبندي توصيهشده توسط پزشک مصرف کند.علاوه بر اين، حسگرها ميتوانند اثرات جانبي يا اثرات ناشي از تداخل دارويي را نيز بدقت تحت نظر قرار داده و با ارسال علائم هشداردهنده از بروز حوادث جدي و مسموميتهاي دارويي جلوگيري کند. بنابراين چندان دور از انتظار نخواهد بود که نسل آينده داروها نيز بتواند در مقايسه با داروهاي امروزي به فناوريهاي جديدي مجهز باشد که زمينه مناسبتري را براي اثربخشي روشهاي درماني ايجاد کند. محققان اميدوارند بتوانند از اين روش براي درمان بيماريهايي مانند ام.اس، ديابت، پارکينسون و آلزايمر استفاده کنند. چراکه در بيش از 50 درصد موارد، بيماران مبتلا به اين گروه از بيماريها به علت عدم مصرف دوز مناسب دارو يا رعايت نكردن برنامه زمانبندي شده نتيجه موفقيتآميزي به دست نميآورند. اما اين داروها ميتواند راهکار مناسبي براي از ميان برداشتن چنين مشکلات و محدوديتهايي باشد.
بيمارستانهايي از جنس صفر و يک
اگر بخواهيم نمايي از بيمارستانهاي آينده را به تصوير بکشيم، بايد به طيف وسيعي از فناوريهاي ديجيتالي پيشرفته اشاره کنيم که بيشک بيمارستانهاي آينده بدون مجهز شدن به اين امکانات معني و مفهومي نخواهد داشت.البته به اين معني نيست که همه اين ابزارها الزاما بايد در اتاقهاي نسل جديد بيمارستانها وجود داشته باشد يا اينکه در بيمارستانهاي آينده به همه اين امکانات با هم دسترسي خواهيم داشت، بلکه مجهز شدن بيمارستانها به اين امکانات نويدبخش اين است که در آينده بيماران ميتوانند در شرايط بهتري تحت درمان و مراقبتهاي پزشکي قرار گيرند. اتاقهاي بيمارستانهاي آينده فضايي کاملا نوراني و روشن و مجهز به فناوريهايي است که پيوسته وضعيت بيمار و اعمال حياتي او را تحت کنترل قرار ميدهند. در اتاقهاي بيمارستانهاي امروزي تجهيزات و وسايلي يافت ميشود که ميان آنها هيچگونه هماهنگي وجود ندارد و هر يک از آنها به طور مجزا عمل ميکنند که البته اين خود ميتواند به نوعي بينظمي در تحت نظر قرار دادن بيماران بستري منتهي شود. اما در بيمارستانهاي آينده تجهيزات به عنوان يک ابزار کاربردي همهجانبه عمل ميکنند که در هماهنگي کامل با هم هستند.در بالاي سر هر بيمار يک نمايشگر ديجيتالي نصب ميشود که علاوه بر علائم حياتي بيمار، ميزان نور و روشنايي اتاق و کنترل تجهيزات مراقبت پزشکي را به عهده دارد.همچنين انتقال اطلاعات مربوط به بيمار از طريق يک مرکز ارتباطي که به تخت بيمار متصل است به پرستاران، پزشکان و کادر درماني ارسال ميشود تا در صورت مواجه شدن با هرگونه مشکلي در کوتاهترين زمان ممکن براي رفع مشکلي که بيمار با آن مواجه شده اقدام شود.روي در ورودي اتاق بيمار شيشههاي هوشمندي نصب شده است که به محض ورود پرستار يا فرد همراه بيمار هرگونه شرايط ويژهاي که بيمار با آن مواجه مي شود، از حساسيتهاي دارويي تا محدوديتهاي غذايي و حرکتي را هشدار ميدهد. سيستمهاي کنترلکنندهاي که بيمار به آن دسترسي دارد اين امکان را به او ميدهد تا بتواند دماي اتاق، ميزان روشنايي و بسياري از ديگر عوامل محيطي را به دلخواه تغيير داده و از همان طريق نيز غذا و نوشيدني سفارش دهد.هرگونه اقدام درماني لازم براي بيماران از طريق يک سيستم مرکزي به ايستگاه پرستاري اطلاعرساني ميشود. براي اطلاع از وضعيت ضربان قلب و بررسي فشار خون و دماي بدن يا هر اقدام ديگري لازم نيست از سيستمهاي مجزايي استفاده شود بلکه تختخوابهاي هوشمندي که براي بيماران در نظر گرفته شده است دائم دماي بدن، فشار خون و ضربان قلب بيمار را حتي در شرايطي که بيمار خواب باشد اندازهگيري و ثبت ميکند و اين اطلاعات به روش بيسيم به سيستمهاي اطلاعرساني ايستگاه پرستاري و کادر درماني ارسال ميشود.آنچه مسلم است اين که تغييرات در حوزه فناوري و بخصوص فناوريهاي ديجيتالي بسرعت در حال رشد و توسعه است. اگر منطبق بودن اين تغييرات با نيازهاي انسانها را ويژگي مشترک آنها قلمداد کنيم، ميتوانيم با اطمينان چشمانداز روشني را از آينده فناوري در حوزه سلامت ترسيم کنيم.
پيوند ميان فناوري و سلامت
بسياري از متخصصان و کارشناسان بر اين باورند که ميتوان از سيستمهاي ذخيرهسازي اطلاعات بيماران، سيستمهاي اطلاعات دارويي و همچنين سيستمهاي درمان از راه دور به عنوان يکي از مهمترين کاربردهاي فناوريهاي ديجيتال در حوزه پزشکي نام برد.اين سيستمها بستري است که دريافت بهترين خدمات را براي بيمار در کوتاهترين زمان ممکن امکانپذير ميسازد. دنياي ديجيتال در حوزه پزشکي را ميتوان در سه بخش مجزا شامل نرمافزارهاي ديجيتال، ابزارهاي ديجيتال و خدماتي که از طريق اين فناوري ارائه ميشود، طبقهبندي کرد.کارتهاي هوشمند يکي از پديدههاي تکنولوژيکي حاصل دستاوردهاي محققان در حوزه فناوري ديجيتال است که به نظر ميرسد در آيندهاي نزديک بتواند نقش بسيار مهمي را در زندگي انسانهاي مدرن و امروزي ايفا کند.کارتهاي هوشمند مجهز به يک تراشه سختافزاري هستند که اطلاعات را در خود ثبت و نگهداري ميکنند. امروزه در بيشتر کشورهاي پيشرفته، کارتهاي هوشمند سلامت از جايگاه ويژهاي در نظام سلامت آن کشور برخوردار شدهاند.صدور کارتهاي هوشمند سلامت امکان دسترسي به پرونده پزشکي افراد را در هر زمان و مکاني امکانپذير ميسازد.بيمار در اين کارت، تمام اطلاعات مربوط به سوابق پزشکي خود را همراه دارد و به اين ترتيب پزشک با دسترسي به اين اطلاعات که در تراشه موجود در کارت ثبت شده است در تشخيص بيماري و درمان، بهتر عمل مي کند. اين کارتها هنگام بروز سوانح نيز ميتواند مشکلگشا باشد.چنانچه فرد سانحهديده بيهوش باشد و دسترسي به سوابق پزشکي بيمار امکانپذير نباشد ميتواند اطلاعات لازم را براي درمان بيمار در اختيار پزشک قرار دهد. البته بايد اين نکته را نيز مورد توجه قرار داد که اين سيستم تنها در صورتي کارآمد خواهد بود که در همه مراکز درماني اعم از بيمارستانها، آزمايشگاهها، داروخانهها، درمانگاهها و مطب پزشکان امکانات لازم از قبيل کارتخوانهاي اختصاصي براي دسترسي به اطلاعات ثبت شده در اين کارت فراهم باشد.
محققان سوئدي نسل جديد تبلت ردياب حركات چشم را طراحي كرده اند كه امكان كار با اين گجت بدون نياز به استفاده از موس يا لمس صفحه نمايش را به ويژه براي افراد ناتوان جسمي فراهم مي كند. هر روز نسل پيشرفته تري از تلفن همراه هوشمند و تبلت هاي لمسي به بازار عرضه مي شوند، اما محققان شركت «توبي» تبلتي طراحي كرده اند كه توسط حركات چشم كنترل مي شود.تبلت Tobii C12 مجهز به نرم افزار ردياب چشم است و كاربر از طريق نگاه كردن به مكان نما بر روي صفحه نمايش و پلك زدن ميتواند عملكرد دستگاه را كنترل كند.امكان كاليبره كردن و اختصاصي كردن صفحه نمايش براي چند كاربر در اين تبلت در نظر گرفته شده است و دستگاه پس از يك بار ثبت اطلاعات كاربر مي تواند تنظيمات و عملكرد خود را با وضعيت چشم كاربر تطبيق دهد.قيمت دقيق و زمان عرضه تبلت ردياب حركات چشم به بازار هنوز اعلام نشده است.
دانشجويان دانشگاه بيرمنگام نمونه اوليهاي از قطار هيدروژني انگليس را طراحي كرده و با موفقيت مورد آزمايش قرار دادند. اين قطار از يك نوع پيشرانه هيبريدي با تركيبي از سلول سوخت هيبريدي و باتريهاي اسيدي مشابه باتري خودروها استفاده ميكند.سلول سوختي از هر دو منبع براي تأمين انرژي موتورهاي مغناطيسي الكتريكي و شارژ باتريهاي قطار استفاده ميكند و قادر به حمل چهار تن بار در يك مسافت حدود سه كيلومتري است.پنج هزار ليتر سوخت هيدروژني نيز در يك باك فلزي مخصوص با فشار كم ذخيره ميشود و امكان افزودن دو باك كمكي براي افزايش قدرت موتور نيز وجود دارد.دكتر «استوارت هيلمانزن» سرپرست تيم تحقيقاتي دانشكده الكترونيك و مهندسي رايانه تأكيد ميكند: اين لوكوموتيو هيدروژني يك نمونه پاك و ارزان قيمت از آينده قطارهاي هيدروژني است.هزينه بالاي سلولهاي سوختي تنها نقطه ضعف اين سيستم است كه هشت هزار و پانصد دلار اعلام شده است.
آژانس پروژههاي تحقيقاتي پيشرفته دفاع امريكا (DARPA) در نظر دارد از ماهوارههاي زير آب و رباتهاي خودكار براي شناسايي آرامترين زيردرياييهاي دشمن استفاده كند. زيردرياييهاي الكتريكي- ديزلي در مقايسه با پلتفرمهاي سنتي مقرون به صرفه بوده و بنابراين تعداد بالاي آنها يك تهديد اساسي به شمار ميآيند.برنامه «شكار توزيع شده زيردريايي آجايل» (DASH) متعلق به DARPA زيردرياييها را در مناطق وسيع آبهاي عميق و كمعمق شكار ميكند.اين برنامه نوعي نسخه زيرآبي از ماهوارههاي توانمند در اجراي عمليات در اعماق بينهايت آبهاي باز اقيانوس است. اين ماهوارهها subullites نام دارند و در اعماق آب به كار ميروند.ماهوارههاي زير آبي، سيار، آرام و بدون سرنشين خواهند بود و درست مانند يك ماهواره واقع در آسمان، آنها نيز داراي ميدان بزرگ ديد خواهد بود. اين ميدان آب بالاي سر فناوري مزبور خواهد بود تا از اين طريق قادر به اسكن گرفتن از مناطق بالايي باشد و از اعماق آب زيردرياييهاي الكتريكي ديزلي آرام را شناسايي كند.در صورت موفقيتآميز بودن، برنامه DASH فناوري قابل قبولي را جهت غلبه بر طيفي از چالشهاي كنوني از شناسايي و طبقهبندي از خلال چنين گسترههاي طولاني گرفته تا حفظ انرژي و ارتباطات در اعماق بينهايت آب ارائه خواهد داد.هنگامي كه يك زيردريايي توسط اين برنامه كشف شود، كشتيهاي كوچك خودمختار يا X-ship براي ردگيري زيردريايي دشمن گسيل خواهند شد.اين ناوگان كشتيهاي نظارتي زيردريايي توسط برنامه موسوم به ACTUV متعلق به DARPA توسعه مييابد و هدف آن شناسايي حتي آرامترين زيردرياييهاي الكتريكي ديزلي حين گشتزني آن در عمليات جهاني عنوان شده است.اين برنامه خودمختار بوده و مانند يك ربات دريارو است كه ميتواند به طور مستقل ماموريتهاي ردگيري زيردرياييها را طي ماهها و براي هزاران مايل صورت دهد.برنامه مزبور اين عمليات را بدون گام نهادن حتي يك انسان بر روي بورد و با نظارت از راه دور حداقلي انجام ميدهد.
محققان آمریکایی موفق به ساخت نمونه اولیه ای از یک بینی الکترونیکی شده اند که می تواند مقادیر اندک مواد خطرناک موجود در هوا را تشخیص دهد. | |
شرکت "کاربردهای مهندسی نانو"، نمونه اولیه ای از یک حسگر را ساخته است که در کشاورزی، صنعت، امنیت ملی و نظامی کاربرد دارد.اندازه نمونه اولیه این وسیله قابل حمل و نقل، حدود چهار اینچ در هفت اینچ است و می تواند میزان آفت کشها، نشت گاز، انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از احتراق، بیوتروریسم و عوامل شیمیایی را تشخیص دهد.
طراح این حسگر که استاد دانشگاه کالیفرنیاست ساخت این دستگاه را گام بسیار مهمی عنوان کرد و گفت: نمونه اولیه این دستگاه به خوبی نشان می دهد که تحقیقات دانشگاهی ما درصنعت کاربرد دارد.هدف سازندگان این حسگر اکنون کوچک سازی این دستگاه به اندازه یک کارت اعتباری است.به گفته محققان این حسگر کوچک شده که حاوی چند سنجنده خواهد بود توانایی تشخیص هشت ماده سمی موجود در هوا را دارد.این حسگر برای تعبیه در سه سیستم عامل اصلی طراحی شده است: وسایل دستی، وسایل پوشیدنی و تلفن های هوشمند. |
.: Weblog Themes By Pichak :.