
تكيه بر دادههاي صريح
سالخوردگان امروز نسل جوانتر را ناتوانتر از خود ميبينند و همه نگران «كودكان امروز ما» هستند كه قدر چيزهايي را كه دارند، نميدانند. چيزي كه مشخص است، مرجع يادگيري كودكان امروز، والدينشان نيستند، چرا كه فناوري، باعث شده است جابهجاييهايي در منبع اطلاعات مورد نياز كودك انجام شود. در حال حاضر دائم به موضوع اتكاي كودكان به دادههاي غيرمتني و تاثير چشمگير آنها، پرداخته ميشود. با وجود اين روند ديگري وجود دارد كه ميتواند حتي براي كودكان نسل فناوريهاي چشمگير نيز خطرناك باشد. اين رويه كه زمان زيادي است آرام آرام در حال پيشرفت است، بتازگي به نقطهاي رسيده كه ميتوان تاثير آن را به چشم ديد. در واقع، مشكل اينجاست كه هيچ كس نميتواند بر دانشي كه كسب كرده است ارزش بگذارد.اين حقيقت كه بهطور مجازي تمام دانش جهان، تنها چند كليك با ما فاصله دارد، واقعا خيره كننده است. اين كه چه كسي اين دانش را شاخص ميكند، چه كسي به آن خدمت و چه كسي اصلاحش ميكند به ما مربوط نيست... اين دانش آنجاست و هميشه همراه است.اين فرآيند از بزرگترين پيشرفتهاي تاريخ است و نميتوان تاثيرات آن را ناديده گرفت.اين عادت را در نظر بگيريد: نشستهايد و با دوست خود صحبت ميكنيد. يادتان نميآيد بازيگر نقش اول فيلم چه كسي بود، بدون اينكه بينديشيد، گوشي را از جيب خود بيرون ميكشيد و اسم بازيگر را پيدا ميكنيد. بههمين سرعت مشكل حل ميشود. يافتن اين گونه اطلاعات كوچك و كماهميت از طريق وب باعث ميشود براي موضوعات كماهميت خيلي به مغزمان فشار نياوريم.اين مساله اگر همهگير شود، يعني بهدنبال چيزهاي بيشتر و در زمانهاي بيشتري باشيم، آسيبهاي خودش را در پي خواهد داشت. بهعنوان مثال، فناوري GPS يكي از همين موارد است: هر يكي دو ماه، خبري را ميشنويم كه رانندهاي طبق راهنمايي GPS، اشتباهي به درياچه افتاده يا فردي گمان ميكرد اتوبان پيادهروست؛ چرا كه سرش را از روي گوشي خود بلند نكرده بود. حتي بسياري از مردم براي مسيرهايي كه ميشناسند هم از GPS استفاده ميكنند.اتكاي به اين ابزارها باعث ميشود مثلا نقشهاي فرضي از محل در ذهن نداشته باشيم و همواره به دستگاهي خارجي رجوع كنيم.بهطور خلاصه، هر چه بيشتر از دانش اينترنتي (و نه دانشي كه در ذهنمان است) استفاده كنيم، حجم كمتري از دانش را در ذهن خواهيم داشت. حالا فرض كنيد سيستمهاي واقعيت افزوده، هر روز شيوه درستكردن صبحانه را به ما آموزش بدهند. ممكن است با قطعي اين سيستمها بهطور كلي صبحانه درستكردن فراموشمان شود.با اتصال اين گونه فناوريها به بدن، عدم اتكا به دادههاي بيروني بسيار دشوار خواهد شد؛ زيرا كه بهجاي فشار آوردن به ذهن براي يادآوري مسالهاي ساده، كافي است فرد مثلا بالا و دكمه مربوط را نگاه كند.


بررسي قابليتها و سرويسها
هنگامي كه در قابليتها و سرويسهايي كه هريك از اين دو برنامه كاربردي ارائه كرده است دقيق شويم، ميتوانيم بهتر تصميم بگيريم كه كدام منبع را بايد انتخاب كنيم. يك اجراي سريع و مختصر و مقايسه آنها، ايدهاي كلي درباره كارايي قابليتهاي اوليه اين دو برنامه كاربردي خواهد داد.هردوي اين برنامهها به شما اين امكان را ميدهد تا فايلهاي موجود در رايانهتان را براي ذخيره، ويرايش و به اشتراكگذاري آنها، آپلود كنيد. همچنين ميتوانيد در هريك از آنها اسناد، صفحات گسترده و فايلهاي ارائه جديد ايجاد كنيد. نرمافزارهاي كاربردي آفيسآنلاين مايكروسافت گزينههاي آپلودكردن، به اشتراكگذاري و ايجاد دفترچههاي يادداشت OneNote را ارائه ميكند؛ گوگل همين امكانات را درباره دفترچه يادداشت گوگل (Google Notebook) در اختيار قرار ميدهد.اگر شما طرفدار مايكروسافت يا گوگل هستيد، اين شباهتها ممكن است انتخاب شما را سادهتر كند. ميتوانيد نامي را انتخاب كنيد كه با آن راحتتر هستيد و نيازهاي شما را برطرف ميكند. ولي اگر تنها نام براي شما مهم نيست، پس بايد كمي عميقتر به مشخصات، ابزار و محدوديتهاي هريك از اين مجموعهها نگاه كنيد تا تصميم هوشمندانهتري بگيريد.
واسط و انواع فايل
پيداكردن چيزي كه نياز داريد در صفحه اصلي هريك از اين دو برنامه اصلا كار سختي نيست. گوگل داكز دكمههاي ايجاد فايل جديد و آپلود را در سمت چپ خود دارد در حالي كه گزينههاي جديد و افزودن فايل در نوار ابزار برنامههاي آفيس وب قرار دارد. هيچيك از آن صفحات، كاربر را سردرگم نميكند. درواقع واسط گوگل داكز كاملا خلاصه است. البته ممكن است صفحه اصلي برنامه آفيس وب مايكروسافت را جذابتر از صفحه ساده گوگل ببينيد.اگر بخواهيم درباره واسط كاربري موجود در هريك از اين دو مجموعه صحبت كنيم تفاوتهاي زيادي ميبينيم. آفيس وب از قابليتهاي واسط ريبون استفاده ميكند كه در آفيس 2007 معرفي و در آفيس 2010 نيز قرار داده شد؛ البته يك نسخه بسيار خلاصه از ريبونهاي كامل كه در برنامههاي روميزي قرار دارد در نسخه وب يافت ميشود.گوگل داكز از واسط سنتي نوار ابزار، با منوهاي پايين افتادني و دكمههاي دستي نوار ابزار استفاده ميكند كه بسياري از كاربران آفيس مايكروسافت مدتهاست آنها را نديدهاند! شما ابزار مشابهي مانند فرمتبندي متن و قابليت افزودن جداول، ابرلينكها و تصاوير را در هر دو پيدا ميكنيد.
قابليت سازگاري با فايلهاي خارجي
شما ميتوانيد فايلهاي آفيس مايكروسافت و ديگر انواع فايل مانند تصاوير و فايلهاي PDF را در گوگل داكز آپلود كنيد. اين فايلها بهطور خودكار به فرمت مخصوص گوگل داكز تبديل ميشود و شما ميتوانيد آنها را ويرايش كرده، ذخيره كنيد و به اشتراك بگذاريد. بعلاوه اگر شما از گوگل كروم بهعنوان مرورگر وب استفاده ميكنيد ميتوانيد تمام فولدرها را در حساب خود آپلود كنيد. تنها كافي است يك افزونه مخصوص براي خارجكردن (Export) فايلها از گوگل داكز به آفيس مايكروسافت نصب كنيد. اگر از برنامه آفيس مايكروسافت در رايانه خود استفاده ميكنيد ميتوانيد فايلها را مستقيما از طريق آفيس 2010 و 2013 در اسكايدرايو ذخيره كنيد.حتي اگر به نسخه روميزي آفيس دسترسي نداريد، آپلودكردن فايلها در برنامههاي كاربردي آفيس وب كاري بسيار ساده است. ميتوانيد از آپلود كننده خود سايت استفاده كرده يا فايلها را بهصورت drag and drop (كشيدن و قرار دادن) از رايانه خود به حسابتان منتقل كنيد. بعلاوه ميتوانيد فايلها را از حساب وب خود مستقيما در برنامه مربوط به آفيس در سيستم روميزي خود باز كنيد. البته از اين قابليت كه تمام فولدرها را در سايت آپلود كنيد، محروم خواهيد بود.
به اشتراكگذاري فايل و فضاي ذخيرهسازي
به اشتراكگذاري فايلها با ديگران در هردو برنامه كاربردي بسيار ساده است. در گوگل داكز، با كليككردن روي دكمه به اشتراكگذاري (Sharing) دربالاي فايلي كه ويرايش ميكنيد يا ميبينيد، گزينههايي مانند تنظيمات به اشتراكگذاري يا ويرايشكنندگان/ بينندگان ايميل، نمايش داده ميشود. براي به اشتراكگذاري فايل در آفيس وب تنها كافي است به منوي File برويد و روي به اشتراكگذاري كليك كنيد تا گزينههاي شما نمايان شود.در گوگل داكز تا 50 نفر ميتوانند يك فايل را در آن واحد ويرايش كنند و همچنين ميتوانيد فايلها را با 200 نفر به اشتراك بگذاريد. در سمت مايكروسافت، تنها در برنامه كاربردي اكسل وب، كاربران چندگانه ميتوانند بهطور همزمان كار كنند.گوگل داكز يك گيگابايت فضاي ذخيرهسازي براي فايلهاي شما ارائه ميكند در حالي كه اسكايدرايو (جايي كه آفيسآنلاين مايكروسافت قرار دارد) يك فضاي 25 گيگابايتي را به كاربران خود ميدهد.
توصيههاي كلي
اگر هنوز در انتخاب اين كه گوگل داكز بهتر است يا آفيس وب شک داريد ، بايد بگوييم كه هيچ جواب صحيح يا غلطي وجود ندارد. هردو قابليتهاي مفيدي ارائه ميكنند و براي استفاده ساده هستند. هردو از بيشتر انواع فايل معمول پشتيباني كرده و كاملا بهصورت رايگان هستند.گوگل داكز دسترسي به قالبهاي گوناگون، گزينههاي ويرايش همزمان و نوار ابزار سنتي را ارائه ميكند، در حالي كه آفيس وب مايكروسافت فضاي بسيار بيشتر، ارتباط ساده با برنامههاي روميزي آفيس و واسط مدرن ريبون را در خود دارد. كليد انتخاب بهترين مجموعه برنامه اين است كه بدانيد چهچيزي ميخواهيد و به چه چيزي احتياج داريد، سپس برنامهاي را انتخاب كنيد كه بهتر آنها را برطرف ميكند.

چند روز پیش به سوالی در خصوص دلایل تماس یا عدم تماس با موجودات فضایی و بیگانگان پرداختیم و پاسخ جیل تارتر مدیر مرکز تحقیقات SETI را خواندیم. اما اگر واقعا موجودات فضایی وجود دارند، چرا تاکنون سراغ انسان نیامده اند و با دولت یا مردم هیچ کشوری تماس مستقیم و رسمی نداشته اند؟ دیسکاوری برای پاسخ این سوال به دکتر Michio Kaku نویسنده و استاد فیزیک نظری مراجعه کرده است. وی از بنیانگذاران نظریه ریسمان است و اکنون به عنوان پروفسور فیزیک نظری، کرسی هنری سِمات دانشگاه نیویورک را در اختیار دارد. وی مطالعات و نظریات بسیاری درباره آینده داشته و پیشگویی های فراوانی به نقل از وی منتشر شده اند.
سوال: چرا موجودات فضایی تا حالا هیچ تماس رسمی و مستقیمی با ما نداشته اند؟
پاسخ:
در تمام داستان های علمی-تخیلی این گونه تصور شده است که روزی از روزها یک بشقاب پرنده در حیاط کاخ سفید به زمین می نشیند و سرنشینان آن می گویند: «ما را پیش رهبرتان ببرید» اما چرا چنین چیزی تا کنون اتفاق نیافتاده؟ اگر (طبق شایعات) قبل از این ملاقاتی صورت گرفته، یا انسان هایی ربوده شده و به فضا برده شده اند، پس چرا آنها تا کنون در چمن جلوی کاخ سفید فرود نیامده و اعلام حضور نکرده اند؟
نظریه من این است. اگر شما به روستا و جنگل های اطراف شهرتان بروید و خانه-تپه مورچه ها را ببینید، آیا جلو می روید و می گویید: «من براتون جواهرات آوردم. من براتون مروارید آوردم. من براتون انرژی برق آوردم. من براتون بیوتکنولوژی (زیست فناوری) آوردم. من رو پیش مورچه ملکه ببرید»؟ یا این که ممکن است در مسیر عبور از کنار لانه شان، اشتباها چند مورچه را هم زیر پا له کنید! فقط به خاطر داشته باشید که احتمالا فاصله میان مورچه ها و ما، در حقیقت بسیار کمتر از فاصله ما با موجودات فوق سریعی است که در چشم بر هم زدنی میان ستاره ها مسافرت می کنند.به طور منطقی آنها شاید چند قرن، چند هزاره یا حتی چندین میلیون سال پیشرفته تر از ما باشند . در این صورت آیا ما بسیار متکبر و خودپسند نیستیم که انتظار داریم این مخلوقات برای دیدار ما به زمین بیایند؟ واقعا ما چه چیزی را می توانیم به آنها پیشنهاد کنیم؟ از دیدگاه من، آنها آن بیرون وجود دارند، با این تفاوت که مساله آنها نیستند، بلکه مشکل خود ما هستیم. در حقیقت ما هنوز آن قدر پیشرفته نیستیم که در صفحه رادار آنها دیده شویم!
شاید برایتان پیش آمده که تب ها زیادی را در مرورگرتان باز کرده اید و ناگهان مرورگر به دلیل به هم ریخته شدن(کرش) رستارت می شود و شما تب هایی را که باز کرده بودید از دست داده اید.نگران نباشید چون راه حلی برای این مشکل وجود دارد.در ادامه تنظیمات برای حل این مسئله را در پنج مرورگر معروف نوشته ایم و با اعمال این تنظیمات بر روی مرورگر دیگر تبهای بسته شده بار قبل را در اجرای بعدی مرورگر خواهید دید.
۱: در فایرفاکس
برای اینکار ابتدا به منوی فایرفاکس رفته و سپس به بخش Options و در همان منو Options را انتخاب کنید.
حال در بخش تنظیمات(Options) بر روی زبانه General رفته و در بخش Startup از کادر لیست Show my windows and tabs from last time را انتخاب کرده تا از این پس تب های بسته شده بار قبل را با اجرای بعدی ببینید.
۲:کروم
برای انجام این تنظیمات در کروم به بخش تنظیمات مرورگر (آچار گوشه رست) رفته و سپس به Settings بروید.
صفحه تنظیمات مرورگر در یک تب جدید باز می شود و از On startup کادر رادیویی Continue where I left off را انتخاب کنید(با این کار همزمان تغییرات ذخیره می شوند) تا این مسئله در کروم حل شود.
۳: اپرا
برای ایجاد تغییرات برای این کار به مسیر زیر رفته:
Menu/ Settings / Preferences
سپس در زبانه General از بخش Startup گزینه Continue from last time را انتخاب کنید.
۴: سافاری
ابتدا بر Gear (منوی سافاری) کلیک کرده سپس Preferences را انتخاب کرده تا به منوی تنظیمات مرورگر بروید.
اکنون در زبانه General از منوی Safari opens with گزینه All windows from last session را انتخاب کنید
و از این پس تبهای از دست داده تان را دوباره ببینید…
۵: اینترنت اکسپلورر
این مرورگر گزینه ای برای انجام این عمل ندارد و باید از راه دیگری این کار را انجام دهید.
برای باز کردن تبهای قبلی باید یک تب جدید را باز کرده و در پایین صفحه Reopen last session را بزنید.
اکنون دیگر نگران از دست دادن تب هایتان نباشید و با انجام تنظیمات بالا در مرورگرتان این مسئله که شاید زمانی برایمان یک مشکل بود را به آسانی حل کنید.
منبع: HowToGeek
پس از سپري كردن بيش از هشت ماه سفر در اعماق فضا، مريخ نورد «كنجكاوي» سرانجام فردا به مريخ رسيده و آماده فرود بر سطح سياره سرخ ميشود. تا كنون 14 تلاش براي فرود بر سطح سياره مريخ توسط سازمان هاي فضايي مختلف صورت گرفته گه تنها شش مأموريت با موفقيت همراه بوده است.ناسا براي انجام اين مأموريت بيش از 2.5 ميليارد دلار بودجه صرف كرده و اميدوار است كه تلاش چندين ساله محققان با فرود موفقيت آميز «كنجكاوي» در روز دوشنبه ششم آگوست (16 مرداد) همراه شود.با توجه به تأخير زمان ارسال سيگنال از مريخ به زمين كه حدودا 14 دقيقه است، كنجكاوي بايد بصورت خودكار بر سطح سياره فرود بيايد.كنجكاوي (Curiosity) پس از فرود، تحقيقات اكتشافي خود را به همراه ديگر مريخ نورد مستقر در سياره سرخ موسوم به Opportunity آغاز مي كند؛ اين مريخ نورد در سال 2004 ميلادي بر سطح مريخ فرود آمده بود.پيش بيني وضعيت آب و هواي مريخآسمان خشك و بادهاي آرام بهترين وضعيت آب و هوايي براي فرود كنجكاوي محسوب مي شود.از روز يكشنبه پرواز مريخ نورد بحالت خودكار در آمده است و فرود نيز بدون هدايت مركز زميني انجام خواهد شد؛ در صورت بروز توفان گرد و غبار، كنجكاوي بايد به تنهايي با اين شرايط مقابله كند.طراحي بزرگترين سپر حرارتيسياره سرخ بدليل دارا بودن جو خشن به مثلث برموداي منظومه شمسي معروف است و به همين دليل نيمي از مأموريت ها به اين سياره با شكست مواجه مي شود.مريخ نورد روباتيك كنجكاوي با سوخت اتمي، با سرعتي معادل 21 هزار و 250 كيلومتر در ساعت وارد جو مريخ مي شود و براي گذر از جو خشن اين سياره به بزرگترين سپر حرارتي ناسا مجهز شده است.قطر سپر حرارتي 4.5 متر است كه طراحي جديد از سپر حرارتي مورد استفاده در مأموريتStardust براي جمع آوري نمونه از ستاره هاي دنباله دار محسوب مي شود.نحوه برقراري تماس كنجكاوي با زميننحوه برقراري ارتباط مركز كنترل زميني با مريخ نورد از سه راه امكان پذير است كه دو شيوه شامل برقراري تماس مستقيم از طريق شبكه اعماق فضا ناسا (Deep Space Network) است.كنجكاوي همچنين از يك سيستم ارتباطي با فركانس بالا و پر سرعت (UHF) برخوردار است كه امكان ارسال سيگنال به مدارگردهاي مريخ را فراهم مي كند.مشاهده فرود تاريخي بر سطح مريخ
مريخ نورد كنجكاوي روز دوشنبه ششم آگوست ساعت 05:31 به وقت گرينويچ (10:01 به وقت تهران) بر سطح مريخ فرود مي آيد و پخش زنده اين برنامه از طريق سايت http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv قابل مشاهده خواهد بود.
محققان آمريكايي و كانادايي افشانهاي براي پوست طراحي كردهاند كه با ايجاد لايهاي از سلولهاي پوستي روي زخم ميتواند به درمان آن كمك كند. اين افشانه تاكنون بر روي 228 نفر با زخمهاي باز روي پا آزمايش شده است.اين يافتهها كه در مجله Lancet منتشر شده، نشان داده است كه زخمهاي درمان شده با اين افشانه از امكان ترميمپذيري بيشتر و سريعتري برخوردار بودند.به گفته كارشناسان، ترميم سريعتر ميتواند هزينههاي درماني به جز هزينه اين افشانه را كاهش دهد.درمان زخمهاي پا بسيار سخت است و بهترين درمان براي آنها يعني باندهاي فشرده سازی تنها 70 درصد از زخم را در شش ماه ترميم ميكنند. روش درماني ديگر شامل برداشتن پوست از قسمتهاي ديگر بدن و پيوند آن بر روي زخم است. اين درحالي است كه اين افشانه يك پوشش از سلولهاي پوست اهدايي و پروتئينهاي لخته كننده خون را بر روي زخم قرار ميدهد.در اين پژوهش بيماران هر 14 روز از اين افشانه بهرهمند شده و بهبود زيادي را نشان دادند. به گفته محققان، اندازه زخم به محض آغاز اين درمان به سرعت رو به كاهش گذاشت. 70 درصد اين بيماران پس از سه ماه بهبود يافتند در حالي كه تنها 46 درصد از بيماراني كه از درمانهاي ديگر استفاده كردند با اين درمان روبرو شده بودند.زخمهاي پا بيشتر با فشار خون بالا در رگهاي پا بروز پيدا كرده كه به پوست آسيب ميزنند و باعث ترك برداشتن پوست و تبديل آن به يك زخم باز ميشوند.اين افشانه توسط شركت Healthpoint Biotherapeutics در آمريكا توليد شده است.
يافته هاي جديد محققان مركز تحقيقات هستهيي اروپا(سرن)، مهر تاييدي بر شواهد كشف ذره گريزان بوزون هيگز است. نتايج جديد به دست آمده از برخورددهنده بزرگ هادروني نشان داده كه جستجو براي ذره بوزون هيگز كه تصور ميشود جرم تمام مواد را تامين كرده و انسجام جهان را در دست دارد، واقعا به پايان رسيده است.يك تيم از محققان سرن در بررسي شواهد ذره هيگز به يك سطح قطعيت 5.9 سيگما در مورد وجود اين ماده رسيدند كه به معناي احتمال يك در 550 ميليون عدم وجود بوزون هيگز و اتفاقي بودن آمار است.فيزيكدانان ذرات از يك تعريف پذيرفته شده براي يك «كشف» برخوردارند كه طبق آن بايد پنج سيگما يا بيشتر در مورد آن قطعيت وجود داشته باشد.تعداد انحراف استاندارد يا سيگما يك ميزان سنجش در اين مورد است كه چقدر امكان دارد كه يك نتيجه آزمايش به جاي يك اثر واقعي، يك احتمال اتفاقي باشد.سطح سيگما سه نشاندهنده امكان بيشتر تصادفي بودن نتايج بوده و پنج سيگما از امكان بيشتر واقعي بودن يك كشف خبر ميدهد.در حال حاضر دو مجموعه نتيجه از دو آزمايش جداگانه به اين ميزان قطعيت در مورد امكان وجود هيگز رسيده اند.مركز سرن تنها يك نتيجه را به اشتراگ گذاشته و تاكنون تائيديه كشف يك ذره جديد را كسب كرده است. با اين حال پرسشهاي بسياري باقي مانده از جمله اينكه آيا اين ذره در حقيقت همان ذره گمشده بوزون هيگز است.نتايج ماه قابل از يك كشف سيگما پنج برابر با 99.999 درصد اطمينان از كشف يك ذره جديد خبر دادند. عدم وجود ذره هيگز به معني از هم پاشيده شدن مدل استاندارد و نياز به طراحي يك نظريه فيزيك ذرات جديد است.بوزون هيگز در واقع، قطعه آخر از پازل مدل استاندارد فيزيك ذرات است كه ذرات و نيروهاي بنيادي كنترل كننده جهان را توصيف ميكند.
يك سيستم پهپاد جديد كه ميتواند در چند دقيقه از سايتهاي باستانشناسي نقشه تهيه كند، براي اولين آزمايشات ميداني خود در ناحيه دورافتاده پرو آماده شده است. خودروي هوايي بدون سرنشين علوم پروازي آئورا كه توسط دانشگاه وندربيلت ساخته شده، براي توليد نقشههاي سه بعدي از سكونتگاههاي قوم سابق اينكا در شهر ماوچو للاكتا در پرو مورد استفاده قرار خواهد گرفت.اين پروژه كه يك همکاری بین رشتهای ميان استيون ورنكه، باستانشناس دانشگاه وندربيلت و جولي آدامز، استاد مهندسي اين دانشگاه بوده، قرار است زمان جستوجو در مناطق باستانشناسي را كاهش بدهد.اين پهپاد كه « SUAVe(مخفف خودروي هوايي بدون سرنشين نيمه خودكار)» نام داشته، زمان دو تا سه ساله مورد نياز كنوني براي نقشه برداري از يك سايت باستاني به شكل دو بعدي را به چندين دقيقه با وضوح بالاتر و به شكل سه بعدي تبديل خواهد كرد.اين سيستم بسيار كوچك بوده و به منظور كاربري راحت طراحي شده است. براي استفاده از اين پهپاد براحتي پس از باز كردن بستهبندي آن و تعيين منطقه پوششدهي، ميتوان آن را به پرواز در آورد. پس از پايان ثبت تصاوير از منطقه، اين سيستم فرود آمده و تصاوير به رايانه منتقل ميشود كه پس از چيده شدن در كنار هم به يك نقشه كامل تبديل خواهد شد.الگوريتمهاي طراحي شده براي اين پروژه به SUAVe اجازه ميدهد تا الگوي پرواز را براي جبران عواملي همچون سرعت باد، زاويه خورشيد و جزئيات تصويربرداري مانند همپوشانی تصوير و وضوح آن تعيين كند.آزمايشات اين پهپاد از نيمه ماه ژوئيه تا نيمه ماه اوت در پرو برنامهريزي شده و قرار است كه يكسال بعد پس از رفع مسائل احتمالي در آزمايشگاه به محل بازگردد.دهكده ماوچو در دهه 1570 در يك سكونتگاه سابق اينكاها ساخته شده كه از معماري ايستاده به شكل بلوكهاي منظم در محدودهاي به اندازه 25 زمين فوتبال هستند.به گفته محققان، اين فناوري جديد امكان فهرست برداري سريعتر از سايتهاي باستانشناسي را فراهم خواهد كرد كه بسياري از آن در اثر گذشت زمان در حال تخريب هستند.اين پهپاد همچنين قابل انطباق براي كاربردهاي ديگر از جمله پيگيري رشد گرم شدن جهاني و ابزاري براي حضور به عنوان اولين گروه نجات در مناطق بلاياي طبيعي است.
محققان حسگر شیمیایی جدیدی ابداع کرده اند که می تواند مین و مواد منفجره کاشته شده در زمین را بدون هیچگونه تجهیزات پیچیده ای، کشف کند. | |
محققان دانشگاه Connecticut می گویند این حسگرها که از نوارهای نانوفیبروز ساخته شده اند می تواند بخاراتی ناشی از وسایل منفجره مدفون را با واکنش شیمیایی قابل مشاهده تشخیص دهد. شیوه کار به این صورت است که در صورت وجود مواد منفجره در محیط ، قرار دادن این نوار در معرض نور فرابنفش دستی موجب تغییر رنگ آن می شود.اگرهیچ بخار منفجره ای وجود نداشته باشد، این نوار قابل بازیافت زمانی که در معرض نور فرابنفش قرار بگیرد، رنگ آبی فلورسنت روشنی به خود می گیرد، اما اگر مولکول های منفجره وجود داشته باشد رنگ فلورسنت از بین رفته و دایره تیره ای طی چند دقیقه بر روی نوار شکل می گیرد.یینگ وانگ ارائه کننده این سیستم و دانشجوی دکتری مهندسی شیمی گفت: نتایج اولیه بسیار امیدوار کننده است ما اکنون در تلاش برای ارائه یک آزمایش میدانی بزرگ مقیاس در سوئد هستیم. وی اظهار داشت: در حالی که مواد منفجره را می توان در درون مین های زمینی و وسایل منفجره پنهان کرد اما اغلب میزان اندکی از بخارات این مواد منفجره وارد هوای محیط می شود و امکان تشخیص آن وجود دارد.این نوار حسگر بسیار سبک و شبیه کاغذ است و می توان آن را در مناطق مشکوک به صورت یک برگه لوله کرد. |
.: Weblog Themes By Pichak :.