

شما در خانه یا محل کارتان دزدگیر دارید؟ متخصصین امنیت می گویند این روزها دزدها از دزدگیرهای معمولی نمی ترسند و در بسیاری موارد با وجود آنها سرقت را انجام می دهند. حالا یک شرکت امنیتی با ایده تازه ای تلاش می کند جناب سارق را از ورود به محل کار شما منصرف کند. گجتی که در بالا می بینید دستگاهی است که شبیه لیزرهای امنیتی در فیلم های سینمایی عمل می کند. احتمالا نورهای لیزر را در فیلم های سینمایی به یاد دارید که سارق حرفه ای برای عبور از میان آنها لازم است یک ورزشکار حرفه ای باشد. این دستگاه هم چند نور لیزر قرمز رنگ ایجاد می کند که جلوی درب ورودی یا پنجره شما حرکت می کنند. اما نکته در اینجا است که این لیزرهای به ظاهر خطرناک، در عمل هیچ کاری انجام نمی دهند. آنها فقط یک دیوار امنیتی لیزری درست می کنند تا سارق را بترساند و از ورود به محل خودداری کند. کارشناس های سازنده می گویند این گجت ۲۲۰ دلاری در عمل بسیار موفق بوده و سبب ترساندن دزدها می شود. آنها برای تاکیید بیشتر، یک صدای بوق هم به آن اضافه کرده اند که هر چند ثانیه یک بار فعال می شود و به سارق یادآوری می کند یک دزدگیر حرفه ای و خطرناک در اینجا نصب شده است! شما فکر می کنید این دزدگیر در عمل چقدر موثر است؟

به نظر شما به عنوان مدير يكي از مراكز علمي معتبر جهان، وجود موزههاي علوم و فناوري در جهان چقدر ضروري و مهم است؟
موزههاي علوم و فناوري نقش بسزايي در برقراري ارتباط ميان علم، نوآوري و تحقيق با عموم مردم، كودكان و بزرگسالان ايفا ميكنند. آنها مترجمان علوم پيچيده هستند و به افراد اين امكان را ميدهند در مورد ارزش و استفاده از تحقيق علمي در زندگي روزمره خود، آگاهانه تصميمگيري كنند.همواره در طول تاريخ نياز به اطلاعات علمي ميان افراد جامعه وجود داشته، چراكه اين امر كمك قابل توجهي به درك جهان و پديدههاي طبيعي آن ميكند. اين مراكز ميتوانند نقش موثري در جذب افراد به سمت دانش و فناوري داشته باشند و به اين ترتيب دانشمندان، مهندسان و فناوران آينده كه نقش مهمي در مسائل اجتماعي و محيطي خواهند داشت از همين جاها پرورش مييابند.
موزهها و مراكز علمي در سراسر جهان چه جايگاه خاصي دارند و چه عواملي رشد بلندمدت آنها را تضمين ميكند؟
موزهها و مراكز علمي در سراسر جهان، داراي جايگاه خاصي هستند. آنها به مردم بخصوص كودكان و نوجوانان اين امكان را ميدهند كه با شيوههاي مختلف با دانشمندان، محققان و تحقيقات علمي آنها روز به روز بيشتر و بهتر آشنا شوند. ترغيب به درك رفتار و تفكر علمي و تحقيقات در اين زمينه، تهييج پير و جوان به سوي علم، نمايش تاثيرگذاري تفكر علمي در جهت درك دنياي پيچيدهاي كه در آن زندگي ميكنيم، اهم فعاليت موزهها و مراكز علمي است. از اين رو نسل آينده ميتواند در محيطي پايدار و توسعه يافته زندگي كرده و تصميماتي اتخاذ كند كه آينده خوبي را برايش رقم زند. برانگيختن روحيه كنجكاوي و هدايت آن به سوي درك بهتر محيط پيرامون از جمله فعاليتهاي موزهها و مراكز علمي است. واضح است كه روشهاي يادگيري در داخل و خارج از كلاس درس در حال پيشرفت است و موزهها و مراكز علمي نقش مهمي در گشودن ديدگان افراد نسبت به محيط پيرامون دارند.به طور كلي بايد گفت رشد و شكوفايي موزههاي علوم و فناوري نيازمند حمايت مداوم است و اين حمايت، دوام بلندمدت آن را تضمين ميكند. موزهها مكانهايي هستند كه مردم، بويژه كودكان در آنجا بيشتر از كلاسهاي درسي خود ميتوانند به كسب علم، دانش و فناوري بپردازند. موزهها مكانهاي سالم، پرورشدهنده و تفريحي در شهرهاي كوچك و بزرگ هستند كه محبوب كودكان، خانواده و عموم مردم ميباشند. موزهها نيازمند حمايت هستند، به همين دليل هم ميبايست دولت و جوامع را براي حمايت از آنها ترغيب كرد.
اين چنين مراكزي چگونه امكانات خود را در اختيار مردم بخصوص كودكان، نوجوانان و بزرگسالان قرار ميدهند؟
شيوههاي مختلفي براي ارائه اطلاعات در موزه علوم و فناوري وجود دارد كه از جمله آنها ميتوان به ضرورت وجود موزهداران آموزش ديده، افرادي كه به صورت حضوري با بازديدكننده صحبت ميكنند و با آنها در تعامل هستند اشاره كرد. آنها به درك بهتر افراد، پيرامون موضوعات مورد علاقهشان كمك كرده و با دانش خود به نمايش فعاليتهاي موجود در موزه علوم و فناوري و مركز علم ميپردازند.علاوه بر اين، ميتوان به برنامههاي تحت وب كه در مدارس اجرا ميشود و به صورت مستند آموزشي و بازيهاي تعاملي غيرفكري قابل ارائه هستند، اشاره كرد. از تمامي اين شيوهها، ميتوان در موزههاي علوم و فناوري و مراكز علمي استفاده كرد كه تعامليترين آنها، گفتوگوهاي علمي در محل موزه است.
چگونه اين موزههاي علوم و فناوري حس كنجكاوي را در كودكان و نوجوانان برميانگيزند و سبب درك بهتري از جهان ميشوند؟
ريچ: موزهها مكانهاي سالم، پرورشدهنده و تفريحي در شهرهاي كوچك و بزرگ هستند كه محبوب كودكان، خانواده و عموم مردم ميباشند. موزهها نيازمند حمايت هستند، به همين دليل هم ميبايست دولت و جوامع را براي حمايت از آنها ترغيب كرد
با وجود مسئولان مجرب علوم و فناوري در موزه كه در تعامل با دانشمندان و محققان برنامههاي اكتشافي هستند و با استفاده از شيوههاي ارتباطي موجود، اين امر محقق ميشود. مهمتر از همه، حضور افراد هوشمند و مشتاقي است كه چنين برنامههايي را سازماندهي كرده و در تعامل با نوآوران و پژوهشگران هستند تا اطلاعات علمي را به روزرساني كنند تا با زندگي امروز همخواني داشته باشند.
در اين ميان موزههاي تعاملي هم از جمله مواردي هستند كه به نظر ميرسد ميتوانند نقش بسيار موثري در ارتباط بهتر افراد جامعه با موضوعات علمي داشته باشند؛ اما چگونه ميتوان ارتباط موثري بين موزههاي تعاملي و سنتي برقرار كرد؟
بله، تعامل زيادي بايد ميان موزههاي سنتي و موزههاي تعاملي وجود داشته باشد؛ چراكه امروزه بيشتر جوانان، بهترين زمان زندگي خود را با تلفن همراه و رايانه سپري ميكنند. اين در حالي است كه به كمك برخي راهكارها ميتوان به آنها براي درك يكديگر و شناخت محيط پيرامون و تاريخچه گذشته كمك كرد.
به اعتقاد شما با افزايش تعداد موزهها و بهبود آنها، چه تغييراتي را در جوانان شاهد هستيم و از طرف ديگر چگونه اين موزهها ميتوانند كودكان را به سمت خود جلب كنند؟
با در كنار هم قراردادن نقاط قوت موزههاي سنتي و تعاملي، ارزش نهادن به هر دو آنها و آموزش در قالب گروههاي كوچك ميتوانيم تغييرات خوبي را در كودكان و جوانان شاهد باشيم. تجربه نشان داده كه كودكان دوست دارند در موزه آموزش ببينند. آنها همچنين علاقهمند هستند با كمك موزهداران و دانشمنداني كه در موزهها هستند در قالب گروههاي كوچك به انجام آزمايش بپردازند. به همين دليل هم برقراري ارتباط ميان موزهدار، كودك و دانشمند حائز اهميت است.
در اين ميان همانند بسياري از مراكز و سازههاي ديگر، ساختار و مهندسي محلي كه براي موزه علمي طراحي ميشود، ميبايست متفاوت باشد.از نظر شما مولفههاي تاثيرگذار در تعيين ساختار كلي موزههاي علم و فناوري در جهان چيست؟ مهمترين شاخصه معماري آن كدام است؟
مولفههاي تاثيرگذار در اين زمينه، فرهنگ، كاركنان، استعداد و علوم زمانهاست. ارائه دستورالعمل جامع در اين خصوص امري دشوار است. نكته حائز اهميت، وجود تنوعي است كه موزهها در اقصي نقاط دنيا دارند و اين تنوع، مهمترين شاخصه معماري موزههاي علوم و فناوري است.
در حال حاضر چند موزه علم در جهان هستند كه استانداردهاي بينالمللي لازم را دارند؟
كاوشكده و موزه لارنس هال در كاليفرنيا، هركولا در فنلاند، موزه علوم كواستكان و مركز موناش استراليا، مركز سنگاپور، موسسه اسميتسونيان در واشنگتن،موزه تاريخ طبيعي آمريكا در نيويورك، موزه تاريخ طبيعي بريتانيا، موزه پاريس، موزه ملي علوم طبيعي تايوان و موزه ملي ژاپن از جمله موزههاي علمي هستند كه استانداردهاي بينالمللي لازم را در اين زمينه دارند.
در شرايط كنوني موزههاي علوم و فناوري با چه چالشهايي روبهرو هستند؟
اختصاص بودجه بلندمدت توسط دولت و درك ضرورت وجود اين مراكز به عنوان يك مولفه در آموزش جوانان و عامه مردم، همچنين نقشي كه در زندگي افراد ميتوانند ايفا كنند از جمله چالشهايي است كه موزههاي علوم و فناوري با آن روبهرو هستند. موزههاي علوم، مراكزي هستند كه به كودكان در شناخت رشتههايي كمك ميكنند كه بعدها ممكن است در انتخاب شغل آنها دخيل باشد. علاوه بر اين موزههاي علوم در اتخاذ تصميمات آگاهانه در خصوص علومي كه بخشي از زندگي روزمره افراد را دربر ميگيرد، نقش بسزايي دارند.
شما به عنوان يكي از صاحبنظران و كارشناسان اين حوزه،آينده موزههاي علوم و فناوري را چگونه پيشبيني ميكنيد؟
به نظر من، موزهها به رشد خود ادامه ميدهند، ولي آنچه در اين راستا به آن نياز دارند، حمايت مستمر دولت و بخشهاي خصوصي است. آنها ميتوانند از همان نخست، دانشمندان و فناوران آينده را الهام بخشند و به افراد تحصيلكرده اطمينان دهند كه با آيندهاي پيچيده روبهرو ميشوند كه براي تداوم و پايداري نياز به اتخاذ تصميمات هوشمندانه دارد؛ چرا كه آموزش روشهاي استفاده بهينه از منابع طبيعي و چگونگي تفكر و ارزيابي سبب تحقيق و تحريك حس كنجكاوي در پير و جوان ميشود.

پس از چندین دهه تلاش برای سفرهای فضایی و اکتشافات فضایی، به نظر می رسد که بشر به نقطه ای رسیده است که می تواند سوالات جدی تری را در این رابطه طرح نماید. اکنون می دانیم که بیش از ۱۰۰۰ سیاره شبه-زمین در فضای دور و نزدیک داریم و برخی پیش بینی می کنند تنها در کهکشان راه شیری بیش از ۱۰ میلیارد از سیارات زمین-مانند وجود داشته باشد. پس از چندین سفر اکتشافی به سیارات و قمرهای منظومه شمسی، چندی پیش کاوشگر Curiosity به سمت سیاره سرخ پرتاب شد و چند روز دیگر قرار است بر سطح مریخ فرود آید. ماموریت این کاوشگر، پیدا کردن هرگونه نشانه ای از حیات درون خاک، اقیانوس های یخ و آتشفشان های خواهر دوقلوی زمین است. با این اوصاف به گمانم دیگر با کمی اغماض حق داریم که درباره چیستی و چگونگی ارتباط با موجودات بیگانه و دیگر ساکنین هوشمند احتمالی کهکشان ها سوالاتی را مطرح کنیم.جیل تارتر مدیر مرکز تحقیقات SETI موسسه SETI به سوال مهم در خصوص باید و نبایدهای تماس با موجودات فرازمینی پاسخ داده است. این دانشمند ۶۸ ساله دکترای ستاره شناسی خود را از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی اخذ کرده است.سوال: آیا ما باید با بیگانگان ارتباط برقرار کنیم، یا آنها را به حال خود بگذاریم؟
پاسخ:
به قول استفن هاوکینگ : «پیام نفرستید. اجازه ندهید که آنها بدانند شما اینجایید! اصلا خوشایند نخواهد بود که آنها خودشان را جلو درب خانه مان بیابند.» البته کسی نمی داند، زیرا چنین اتفاقی هنوز نیافتاده است. پس هنوز هیچ کارشناس خبره و متخصصی در این زمینه نداریم. اما من به شکل دیگری درباره این موضوع فکر می کنم. اینکه برای داشتن یک ارتباط و تماس موفقیت آمیز، احتمالا تکنولوژی ها باید مدت زمان بسیار بیشتری را سپری کرده و بسیار پیشرفته باشند. اگر یک تکنولوژی بخواهد این زمان را سپری کند و قبلا هم این گونه دوام آورده باشد، مطمئنا می تواند افراد خود را هم کنترل کند و می تواند رفتار غیرپرخاشگرانه ای را به ارمغان آورد. می توان امیدوار بود که آنها هنوز بیش از کنجاوی شان درباره شناخت دیگر موجودات هوشمند موجود در کهکشان رشد و پیشرفت نداشته باشند. البته این برای من مشکل است که قبول کنم چگونه شما این چنین دیرپا و کهن بوده و همچنان مهاجم و ستیزه جو باقی مانده باشید. خب، من نمی دانم که آیا آنها یک تهدید و خطر هستند یا خیر. اما فکر می کنم که برای گفتن این موضوع بسیار دیر شده باشد. زیرا مرغ از قفس پریده و ما بیش از ۱۰۰ سال است که در حال پخش امواج مختلف از سوی خودمان هستیم. در واقع یک حباب به دور زمین کشیده شده که هر سال بزرگتر و ضعیف تر می شود، اما برای یک تکنولوژی پیشرفته دریافت و درک آن کار ساده ای باید باشد. من فکر می کنم بسیار خوب است که یک محاوره و گفتگوی این چنینی داشته باشیم. خواه پیام تعمدا ارسال شده یا این کار سهوا انجام گرفته باشد، این می تواند یک اجماع دوباره جهانی درباره یک ایده باشد. این همان چیزی است که ما سالها در SETI بر روی آن کار می کنیم. ما باید یک مباحثه بسیار جدی درباره این موضوع داشته باشیم. زیرا اینها ایده های متفاوتی هستند که از ملل و فرهنگ های مختلف و افراد گوناگون منشا می گیرند. برخی از آن می ترسند و برخی آن را بدون خطر می دانند. پس باید درباره ان مذاکره کنیم. اما چگونه می توان با تمام دنیا مذاکره کرد؟ ما کنفرانس های متعددی را برگزار کرده و درباره این موضوع صحبت کرده ایم. اکنون شبکه های اجتماعی هم فرصت مناسبی برای این کار هستند. این می تواند یک تجربه عالی باشد که با مردم مختلف درباره چگونگی انجام این کار، چگونگی اداره آن و احساس شان نسبت به چنین عملی صحبت کرد.
به احتمال بسیار زیاد تاکنون با کدهای QR (Quick Response) برخورد داشته اید و چه بسا بر روی گوشی همراه تان نرم افزارهایی برای خواندن و استخراج اطلاعات از این کدها موجود باشد. این کدها همانند اشکال هریوگلیفی به نظر می رسند که به گونه ای معنادار درون یک مربع جاسازی شده اند. این اَشکال می توانند حاوی تبلیغات یک مغازه، لینک یک وبسایت، تنظیمات وای فای در کافه ی مورد علاقه تان و یا حتی اطلاعات کارت پروازتان باشند.
چیزی که زیاد دیده می شود این است که اکثر این کدهای QR به رنگ سیاه و سفید هستند. همین مشخصه گاهی باعث می شود که آن ها را ندیده گرفته و یا در نظرمان درکشان مشکل به نظر برسد. فکر کنید می خواهید بروشوری تبلیغاتی و رنگی برای کسب و کارتان سفارش دهید، آیا مایل هستید از یکی از این کدها -البته به صورت رنگی- در آن استفاده کنید؟این امر هم اکنون امکان پذیر است به نحوی که علاوه بر توانایی استفاده از این کدها به صورت رنگی، می توانید از لوگوی تجاری خودتان نیز بر روی آن ها استفاده نمایید. در این جا قصد داریم با استفاده از امکانات سایت QR Hacker به شما نحوه ی ساخت کدهای QR مولتی کالر را آموزش دهیم.
ساخت یک کد QR
قبل از این که به سفارشی سازی کدهای مورد نظرتان بپردازید می بایست به سایت QR Hacker رفته و فرآیند ساخت کد را آغاز نمایید. در این مرحله در سمت چپ سایت، نوع داده ی ورودی را انتخاب نموده و پس از وارد نمودن محتوا در کادر پایین بر روی دکمه ی “Generate” کلیک نمایید.
شناخت نوع داده ی ورودی
در هنگام انتخاب نوع داده ی ورودی می توانید یکی از این حالت ها را انتخاب نمایید: متن عادی، آدرس اینترنتی، شماره تلفن، کارت مجازی(هم اکنون در مرحله ی تست بتا می باشد) و در انتها اگر که از یک تلفن اندرویدی استفاده می کنید می توانید دسترسی به وای فای تان را به این وسیله به اشتراک بگذارید.
۱٫ متن (Text)- این گزینه را می توانید برای به اشتراک گذاشتن متنی مشخص در یک کد QR بکار برید. انتخاب این گزینه در مواقعی که می خواهید با دوستان تان تجربه ی متفاوتی از تبادل پیام را بیازمایید می تواند سرگرم کننده باشد. توجه داشته باشید که با احتساب فاصله ها نهایتا می توانید از ۲۵۰ کاراکتر استفاده نمایید.
۲٫ آدرس اینترنتی(URL)- اگر تمایل دارید آدرس وبسایت تان را به اشتراک گذارده و یا برای آن تبلیغ کنید می توانید از این گزینه استفاده کرده و پس از ساخت کدِ مربوطه از آن پرینت گرفته و در فضاهای مربوط به تبلیغات قرار دهید. فراموش نکنید به هنگام تایپ در کادر مربوطه آدرس را با http:// آغاز کنید.
۳٫ شماره تلفن(Phone number)- اگر تصمیم بر به اشتراک گذاری شماره تلفنِ خود، شرکت و یا کسب و کارتان دارید می توانید از این گزینه استفاده نمایید. به هنگام تایپ شماره تلفن، از گذاشتن پیشوند بین المللی غفلت نورزید.
۴٫ کارت مجازی (VCard)- با وجودی که این گزینه هم اکنون در مرحله ی بتا قرار دارد اما می توانید آن را تست کنید. کارت مجازی نوعی کارت جزئیات تماس می باشد که به شما اجازه می دهد نسبت به فرستان اطلاعاتی شامل نام، تلفن، ایمیل، وبسایت، شرکت و نیز آدرس کامل محل کارتان توسط کد های QR اقدام نمایید.
برای استفاده از این قابلیت از بخش جلوی فرمت یکی از گزینه های VCard و یا meCard را انتخاب نموده و فیلدهای مربوطه (به خصوص ستاره دارها) را تکمیل نمایید.
۵٫ دسترسی به وای فای (WiFi Access)- این گزینه به شما این فرصت را خواهد داد که به اشخاصی که کد QR تان را اسکن می کنند امکان دسترسی به سرویس وای فای تان داده شود. دوستان شما می توانند به جای تایپ پسوردهای مشکل تنها با اسکن کردن کد QR به اینترنتت تان دسترسی داشته باشند. توجه داشته باشد که در حال حاظر این قابلیت تنها برای گوشی های اندروید قابل استفاده می باشد.برای شروعِ استفاده از این قابلیت فیلدهای SSID و پسورد را تکمیل کرده و از میان WEP و WPA یکی را برگزینید، البته شما می توانید شبکه تان را بدون رمزنگاری به اشتراک گذارید (No encryption).
سفارشی سازی کد QR
پس از فشردن دکمه ی “Generate” قادر خواهید بود کد QR تان را در ستون وسط صفحه مشاهده نمایید. این کد دقیقا بر اساس اطلاعاتی که شما از قبل تنظیم و وارد نموده اید ساخته شده است.
اکنون شما قادر خواهید بود در سمت راست کد QR تان گزینه هایی را برای سفارشی سازیِ آن مشاهده نمایید.
۱٫ QR Style
برای تنظیم میزان گِردشدگی گوشه ها و زوایای کد QR ضامن مربوطه را به سمت چپ و راست حرکت دهید.
۲٫ Background
برای اضافه کردن پس زمینه به کد QR، می توانید رنگی یکدست (Solid color) را وارد نموده و یا از یک عکس استفاده نمایید. اگر بخواهید از یک عکس برای پس زمینه استفاده کنید می توانید آنرا مستقیما آپلود کرده و یا از طریق دادنِ لینک بارگذاری کنید.
۳. Foreground
این بخش همان جایی که شما می توانید دست به تغییرات عمده ای در ظاهر مد QR بزنید. در این بخش می توانید به جای رنگ سیاه و سفید از دیگر رنگ ها استفاده کرده و نیز لوگوی تان را به کد QR اضافه کنید.
اگر می بینید که به تغییرات بیشتری نیاز دارید گزینه “Edit pixel by pixel” را انتخاب نموده و توسط قلمی که در اختیارتان قرار می دهد اقدام به رنگ آمیزی نمایید.
۴٫حداکثر سفارشی سازی (مهم!)
توجه داشته باشید که کد QR را می توان تا درصد معینی سفارشی نمود و از آن نقطه به بعد کدِ شما نمی تواند به خوبی کار کرده و در واقع غیر قابل اسکن خواهد شد.
QR Hacker دارای یک نوار “Customization maximum” می باشد که به شما نشان می دهد تا چه میزانی در کد QR دستکاری نموده اید (و یا به عبارت دیگر تا چه میزان به آن صدمه رسانده اید!). همان گونه که در تصویر نیز مشاهده می کنید در طول این نوار چهار رنگ وجود دارد، رنگ آبی به شما نشان می دهد که کمترین حد تغییرات را بر روی کد اِعمال نموده اید و رنگ قرمز نیز نشان می دهد که حداکثر تغییر را بر روی کد انجام داده و می بایست به عقب برگشته و از مقداری از آن تغییرات صرفنظر نمایید.
۵٫ ذخیره ی کد QR
به منظور ذخیره ی حاصلِ کار در سمت راست و انتهای اسکرین بر روی دکمه ی “Save QR” کلیک کنید. پنجره ی کوچکی نمایان می شود که در آن می توانید انتخاب نمایید کُدتان با فرمت PNG ذخیره شود یا PDF.
کار شما پس از دانلود و ذخیره کد بر روی کامپیوترتان به پایان می رسد. حال می توانید آن را در هر مکانی که مایل هستید استفاده کنید.در انتها لازم به ذکر می دانم که می توانید حدود %۳۰ از کد QR را دستکاری و تغییر دهید، این نکته بدین معناست که شما قادر خواهید بود برخی از قسمت های کد را حذف نموده و سپس یک نشان و یا لوگو را درون آن جای دهید و با این وجود باز هم در قابلیت اسکن شدنِ آن هیچ تغییری رخ ندهد. همیشه در ته ذهنتان درصد خطای مطمئنی را در نظر داشته باشید تا در خوانایی کد خللی وارد نشود.
به عنوان حسن ختام و برای آشنا شدن با نوع دیگری از سیستم ساخت کد پیشنهاد می کنم این مقاله را از سایت یک پزشک مطالعه نمایید.
کد QR گویا آی تی (لینک)
تيمي از محققان دانشگاه فناوري توكيو در تلاشند روباتهاي شناگري بسازند كه قادر باشند در سواحل به گشت زني پرداخته و در زمان نياز به عنوان نجات غريق به شناگران كمك كنند. اين تيم موفق به ساخت روباتي موسوم به «Swumanoid» شده اند كه ميتواند به خوبي شناي كرال پشت را انجام دهد و در برخي موارد كه با مشكل مواجه مي شود شناي آزاد ميرود.Swumanoid علاوه بر قابليت غريق نجات براي كمك در تحقيقات در مورد شنا نيز مفيد است.حفظ لايههاي احساس حركت براي شناگران در آب بسيار سخت بوده و همچنين تكرار درست حركات به صورت متوالي نيز براي اين ورزشكاران مشكل است؛ اما Swumanoid با كنار گذاشتن محدوديتهاي آنها ميتواند اين كار را به خوبي انجام داده و به دانشمندان در اندازهگيري عوامل گوناگون از جمله نيروي مورد نياز براي جلو فرستادن شناگران در آب كمك كند.اين روبات با استفاده از يك اسكنر سه بعدي براي نقشهبرداري كامل از فيزيك شناگر انساني ساخته شده است. 20 موتور ضد آب كنترل شده با رايانه به ارائه حركت شنا در آن ميپردازند.اين روبات ميتواند شناي كرال از پشت و سينه را به خوبي انجام دهد اما به يك جفت پاي جديد براي شناي قورباغه نياز دارد.با اين حال اين روبات با سرعت حركت شش متر در ثانيه تا سه برابر سريع تر از ركورددار جهاني شنا حركت ميكند.
محققان پيشبيني ميكنند، نسل آينده توربينهاي بادي شامل توربينهاي بادي با محور عمودي ميشوند كه امكان استفاده حداكثري از انرژي باد را فراهم ميكند. توربين هاي بادي با محور افقي به اختصار HAWT ناميده ميشوند و شامل روتر و ژنراتور الكتريكي در بالاي يك برج افقي هستند و از طراحي بسيار سادهاي برخوردارند.در توربينهاي بادي با محور عمودي كه به اختصار VAWT ناميده مي شوند، روتور اصلي بصورت عمودي قرار ميگيرد كه نيازي به تنظيم شدن در جهت وزش باد ندارند.اين نوع توربين بادي بدليل قرار گرفتن ژنراتور و روتور اصلي بصورت عمودي، از طراحي پيچيده تري برخوردار است، اما استقرار آنها راحت تر بوده و مراقبت و سرويسدهي را تسهيل ميكنند.محققان آزمايشگاههاي ملي سانديا مقايسه مدلي بين توربين هاي بادي سنتي HAWT و طرحهاي مختلف توربينهاي VAWT انجام دادهاند كه نشان مي دهد، طرحهاي مختلف توربين بادي با محور عمودي از مزايايي قابل توجهي برخوردار هستند.نسل آينده توربينهاي بادي شامل طرحهاي تازهاي از VAWT خواهند بود، اما اين مسأله نيازمند پيشرفت در علم مواد براي طراحي سيستمهاي كارآمدتر خواهد بود.توربينهاي بادي با محور عمودي (VAWT) از تنوع زياد طرح از جمله داريوس، ساوونيوس و گيروميل برخوردارند؛ براي استفاده حداكثري از انرژي باد ميتوان طرحهاي جديدتري از توربين VAWT ارائه كرد كه سيستم مفهومي Wind Power Limited's X turbine يكي از جديدترين نمونههاي طراحي محسوب ميشود.

كنجكاوي بخشي از طرح سه هزار ميليارد توماني «آزمايشگاه علمي مريخ» است. اين مريخنورد در پي يافتن نشانههايي است كه بر قابل سكونت بودن سياره مريخ (حتي در گذشته) دلالت كند. از آنجا كه يكي از لوازم ايجاد حيات از آن نوعي كه ما ميشناسيم، وجود آب مايع است، در نتيجه كنجكاوي هم به دنبال آثار جاري شدن آب در زير سطح مريخ ميگردد.روش كار مريخنورد كنجكاوي به اين صورت است كه ذرات نوترون را داخل خاك مريخ شليك ميكند. نوترونها در صورت برخورد با هيدروژنها مانند يك آشكارساز عمل ميكنند. نوترونها ذراتي زيراتمي هستند كه بار الكتريكي ندارند و بر اثر برخورد با هيدروژن كه يكي از دو عنصر تشكيلدهنده آب است، سرعتشان كم ميشود و تقريبا متوقف ميشوند.آشوين واسوادا، يكي از دانشمندان طرح آزمايشگاه علمي مريخ درباره چگونگي كار كنجكاوي ميگويد: مريخنورد هر بار در مدت 20 دقيقه پالسهاي نوترون را به خاك شليك و پالسهاي بازگشتي را بررسي و تحليل ميكند تا تخمين زده شود كه چه مقدار آب در زيرسطح مريخ وجود دارد.قبلا هم از نوترونها در ماموريتهاي مختلف مريخ براي يافتن آنچه اكنون دانشمندان آن را منبع يخ زيرزميني مريخ ميدانند، استفاده شده بود.سال 1381 مدارگرد «اديسه» با استفاده از يك آشكارساز نوترونهاي با انرژي بالا، منبع عظيمي از هيدروژن را در زير سطح مريخ در عرضهاي جغرافي بالاتر (نزديك به قطبها) آشكار كرد.واسوادا ميگويد: آشكارسازي آب با استفاده از نوترونها از فضا بسيار آسانتر از آشكارسازي از روي سطح سياره است. به اين دليل كه در فضا نوترونها به وفور يافت ميشوند ولي روي سطح سيارات تعداد كمي از اين ذرات وجود دارند؛ به اين ترتيب مريخنورد بهناچار ابزار توليدكننده نوترونها را از زمين با خود ميبرد.با استناد به اطلاعات آژانس فضايي فدرال روسيه، بازتابش يا آلبدوي نوترونهاي مورد استفاده در طرح كنجكاوي، به ده ميليون نوترون در هر پالس ميرسد. اين پالسها در يك نانوثانيه به سطح برميگردند و مريخنورد كنجكاوي اين قابليت را دارد كه در هر ثانيه بيش از ده پالس را ارسال كند.دهانه گيل، جايي است كه قرار است كنجكاوي روي آن فرود بيايد. البته احتمال يافتن آب در اين مكان كم است اما يافتن فسفاتها و خاك رس در زمينهاي كم ارتفاعتر محتمل است، اما دليل انتخاب اين مكان براي فرود اين است كه زير دهانه گيل، به احتمال قوي مواد معدني هيدروژندار وجود دارد؛ يعني موادي كه در آنها عناصر هيدروژن و اكسيژن به صورت آب يا به شكل تركيبات ديگر يافت ميشود.ناسا عقيده دارد كه چنين ساختارهايي ميتواند آب را تا مدتها درون خود محفوظ نگه دارد و آب به تله افتاده ميتواند خيلي قديمي و مربوط به زماني باشد كه آب مايع به وفور در سياره سرخ يافت ميشد. البته آب در مريخ ميتواند با توجه به تغييرات فصول و آب و هوا تغيير حالت بدهد يا جابهجا شود. مانند ميزان رطوبت خاك كه چگالي آن به طور مستقيم با ميزان رطوبت هواي مجاور در ارتباط است. طرح آزمايشگاه علمي مريخ به دانشمندان كمك ميكند تا درباره چرخه آب در مريخ اطلاعات خوبي كسب كنند و آن را با چرخه آب روي زمين مقايسه كنند.كنجكاوي با استفاده از تجهيزاتش ميتواند اطلاعاتي درباره ميزان رطوبت هوا، دما، سرعت باد و... كسب كند و با استناد به آنها، نقشه چرخه آب را در اين سياره ترسيم كند. دانشمندان با استفاده از نتايج اين تحقيقات ميتوانند شرايط اقليمي مريخ را پيشبيني كنند و در نهايت، هواشناسي مريخ ميتواند مسير يافتن حيات روي اين سياره سرخ را اندكي هموارتر كند.
مجموعهاي از ايدههاي نو در کنجکاوي
فروردين 1383 ناسا فراخواني براي دريافت ايدههاي نو جهت تجهيزات علمي مريخنوردهاي آينده منتشر كرد. زمستان همان سال هشت پيشنهاد انتخاب شد. طراحي و آزمايش قطعات و تجهيزات هم از واپسين روزهاي همان سال آغاز شد.چهار سال بعد تقريبا ساخت سختافزاري و نرمافزاري آزمايشگاه علمي مريخ به پايان رسيده بود و قطعات تحت آزمايش بود. هزينه طرح تا اين مرحله، مبلغي حدود 800 ميليارد تومان شده بود، اما بنا بر دلايلي ناسا پرتاب اين آزمايشگاه علمي به فضا را تا سه سال بعد به تعويق انداخت تا آزمايشهاي بيشتري انجام گيرد و امنيت و اطمينان تمامي بخشهاي طرح بيشتر شود.فروردين 1388 در سايت رسمي ناسا، يك نظرسنجي براي انتخاب نام آزمايشگاه انجام شد كه در آن 9 اسم پيشنهاد شده بود و در نهايت نام كنجكاوي براي طرح برگزيده شد. اين واژه پيشنهاد يك دانشآموز سال ششم از شهر كانزاس بود.كنجكاوي سرانجام اوايل زمستان سال گذشته از پايگاه فضايي كيپ كاناورال به فضا پرتاب شد و امروز همچنان در مسير خود است تا به مقصدش كه سياره سرخ است، برسد.
مكان فرود
براي انتخاب مكان فرود كنجكاوي، در سالهاي اخير سه كارگروه تشكيل شد. ابتدا مكانهاي انتخاب شده روي سطح مريخ 33 نقطه بود. پس از برگزاري اولين كارگروه، تعداد آنها به 50 نقطه افزايش يافت. اما در جلسات دوم و سوم و با بررسي دقيق هر يك از مكانها و حذف گزينهها، در نهايت چهار نقطه از مريخ انتخاب شد كه از ميان آنها، دهانه گيل(Gale) انتخاب پاياني اعضاي كارگروه بود.دانشمندان براي انتخاب محل دقيق فرود كنجكاوي، معيارهاي زيادي داشتند كه تعدادي از آنها عبارت است از: غني بودن خاك فرودي به لحاظ وجود مواد معدني نظير مواد معدني هيدروژندار، سولفاتها، وجود هماتيتها و اكسيد فلزات، مواد سيليكاتي و حتي تركيبات كلر. معيار ديگر انتخاب مكان، قرار گرفتن در عرض جغرافيايي كمتر از 45 درجه و ارتفاع كمتر از يك كيلومتر نسبت به سطح متوسط مريخ بوده است.
اهداف ناسا در ارسال کنجکاوي
آزمايشگاه علمي مريخ چهار هدف اصلي علمي را دنبال ميكند:
1 ـ جستجوي علائم حيات در مريخ در گذشته
2 ـ مطالعه اقليم مريخ
3 ـ مطالعه زمينشناسي مريخ
4 ـ برنامهريزي براي سفر انسان به مريخ
اين طرح براي دستيابي به اين اهداف، برنامههاي زير را اجرا خواهد كرد:
1 ـ مطالعه و بررسي مواد معدني و املاح روي سطح مريخ و خاك نزديك به سطح آن در اعماق كم
2 ـ تلاش براي يافتن تركيبات شيميايي زيستي پايه براي تشكيل حيات
3 ـ يافتن و شبيهسازي مراحل تشكيل صخرهها و خاك مريخ
4 ـ ارزيابي تغييرات جو مريخ طي چهار ميليارد سال
5 ـ يافتن مكانها، چرخه و نحوه توزيع آب و كربن دياكسيد
6 ـ مطالعه و نقشهبرداري امواج در سطح مريخ، اعم از امواج راديويي، پرتوهاي كيهاني، ذرات خورشيدي و نوترونهاي ثانويهتمام اطلاعات ذكر شده، آگاهي دانشمندان را درباره اين سياره سرخ بالا برده و آنها را هر چه بيشتر به ماموريتهايي نزديك ميكند كه انسانها در آن شركت ميكنند.
اگر از جمله کاربرانی هستید که از سال ۲۰۰۸ از سرویس چت ویدئویی جیمیل استفاده می کنید، بهتر است تا دیگر با آن خداحافظی کنید.گوگل از روز دوشنبه، سرویس Hangout گوگل پلاس را جایگزین این سرویس کرده است. بر خلاف چت تصویری قدیمی، Hangout از شبکه ی قدرتمند گوگل برای ارائه امنیت بالاتر و افزایش کیفیت استفاده می کند.برای استفاده از Hangout راه های دیگری جز جیمیل هم هست. مانند گوگل پلاس، دستگاه های اندرویدی و ios.غول جستجوی جهان امیدوار است تا با استفاده از این سرویس، شبکه ی اجتماعی اش را ترویج دهد.یکی از مزیت های Hangout امکان اضافه کردن راحت تر افراد، به یک نشست ویدئویی است. صوت هم در مدت زمان طولانی از کیفیت چشمگیری برخوردار است.جالب است بدانید تیم جیمیل در وبلاگ خود اشاره کرده است که قابلیت اضافه کردن سبیل، ریش، هاله و همچنین ماسک های گربه و سگ در Hangout وجود دارد.آیا از اینکه چت تصویری جیمیل را از دست می دهید ناراحت هستید؟ یا اینکه از استفاده Hangout هیجان زده شده اید؟
منبع: mashable
با آغاز المپيك 2012 لندن، روباتهاي انساننما نيز خود را براي رقابت در مسابقات المپيك آماده ميكنند. با اين حال، اين روباتها به جاي مدالهاي طلا براي جوايز نقدي دو ميليون دلاري با هم رقابت ميكنند.اولين رقابت روباتيك از سوي سازمان پروژههاي تحقيقات پيشرفته دفاعي وزارت دفاع آمريكا قرار است در ماه اكتبر آغاز شود و مانند المپيك انساني، يك مسابقه جهاني خواهد بود.دارپا از گروهها و افراد از جمله دانشگاهها و شركتهاي تجاري بزرگ و كوچك خواسته تا در اين رقابت شركت كنند.با گسترش رقابت در جامعه سازندگان سنتي روباتيك، اين رويداد احتمالا به نمايش روباتهاي مبتكرانه و بسيار مؤثر پرداخته كه ميتواند قابليتهاي جهان را بسيار بيشتر از حال حاضر كند.تيمهاي برنده به نمايش قابليتهاي روباتيك آينده ميپردازند و ميتوانند روزي از ماموريتهاي انساني براي امداد رسانی در بلاياي طبيعي، پشتيباني و به آسيبديدگان كمك كنند و همچنين عملياتهاي تخليه منطقه را انجام دهند.هدف اين رقابت، ساخت روباتهايي با قابليت انجام وظايف پيچيده در محيطهاي خطرناك ولي واقعي ساخت دست بشر مانند خرابههای يك شهر جنگزده است. اين روباتها بايد در طيفي از چنين سناريوهاي دستيابي به مدال طلاي المپيك روباتيك به رقابت بپردازند.برخي از روباتها به رقابت در زمينه راندن خودروهاي كاربردي و مهارت در كنترل آنها، از احتراق و ترمز تا سیستم فرمان به رقابت خواهند پرداخت.روباتهاي ديگر ممكن است در زمينهاي نامسطح حركت و ضايعات را در مسير خود هدايت كرده، يا يك مانع را از درگاه پاكسازي كرده و از آن عبور كنند.روباتهاي آينده همچنين بايد بتوانند از ميان يك ديوار بتوني عبور كرده و يك لوله داراي نشت را شناسايي و تعمير كنند.همچنين مهارهاي حركتي زيبا نيز مانند حذف احتمالي و جايگزين كردن يك پمپ كوچك و بالا رفتن از يك نرديبان و در پي آن راه رفتن به شكل يك مانكن به آزمايش گذاشته خواهد شد.شركتكنندگان نه تنها بايد توانايي خود براي استفاده از تجهيزات، خودروها و ابزار دستي رايج در محيط انساني را به نمايش بگذارند، بلكه دارپا مايل است انطباقپذيري اين روباتها را هم مشاهده كند. براي مثال اينكه آيا اين روباتها ميتوانند در عمل در برابر يك ابزار جديد پيچيده واكنش نشان دهند؟ در اين بررسي، انطباقپذيري از اهميت برخوردار است چرا كه پيچيدگي بلاياي آينده كاملا قابل پيشبيني نيست.براي دستيابي به اين نتايج، بايد قدرت، مقاومت و مهارت و همچنين سطح روباتها پيشرفت كند تا اوپراتورهاي داراي تخصص كمتر بتوانند آنها را كنترل كرده و روباتها را در ادامه كار با وجود پهناي باند پائين يا ارتباطات مختل شده، هدايت كنند.براي كمك به تمام اين ابتكارات، دارپا با ارائه سر، دست، پا و نيمتنه و حتي يك شبيه ساز بستر آزمايشي مجازي به حمايت از تيمهاي واجد شرايط خواهد پرداخت.پيشرفتهاي بيشتر در حفاظت با بهرهوري فيزيكي ميتواند براي صنعت، آموزش، بهداشت، واکنش های اضطراری و دفاع مفيد باشند.
.: Weblog Themes By Pichak :.