خانه ای که به فیزیک می خندد!

خانه ای که به فیزیک می خندد!

نصب این خانه که توسط یک هنرمند کره ای با نام “آیا سو هو” طراحی شده است، در سن دیگو، کالیفرنیا به پایان رسیده و راه اندازی شده است. این ساختمان که با قوانین فیزیک همخوانی ندارد “کلید ستاره” نام گرفته و در طبقه ی هفتم یک ساختمان جای گرفته است.در ادامه عکس های این ساختمان را مشاهده می کنید.

 

Out over the edge

Out over the edge

Cottage and garden

Cottage and garden

Way out over the edge

Way out over the edge

On top of Engineering

On top of Engineering

Sticking out in open space

Sticking out in open space

Chandelier

Chandelier

Building the floor

Building the floor

Crane shots

Crane shots

Reflection

Reflection

Off-kilter

Off-kilter

Titled interior

Titled interior

Welcome mat

Welcome mat

Directly below

Directly below

In the air partially built

In the air partially built

Artist drawing

Artist drawing

Looking up across room

Looking up across room

Directly below straight

Directly below straight

Off Kilter

Off Kilter

DHS- open1

DHS- open1

DHS - open2

DHS – open2

DHS - open3

DHS – open3

DHS - open4

DHS – open4

Tilted view from window

Tilted view from window

منبع: Cnet



تاريخ : چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

 

ممکن است افراد زیادی ندانند که گوگل در ارایه اینترنت هم فعالیت می کند، اما با شروع به کار سرویس جدید «گوگل فیبر» احتمالا شهرت این شرکت در ارایه اینترنت پر سرعت چندین برابر خواهد شد. گوگل از روز گذشته ارایه اینترنت پرسرعت را درکانزاس‌سیتی آغاز کرده است. سرویس اینترنتی که همانطور که از اسمش مشخص است با فیبر نوری کار می کند. اما چیزی که این سرویس را نسبت به دیگر اینترنت های پرسرعت متمایز می کند، سرعت ۱ گیگابیتی آن و قیمت های فوق العاده است. اینترنتی که نسبت به اینترنت های پرسرعت رایج در آمریکا ۱۰۰ برابر سریع تر است و جالب تر اینکه گوگل این اینترنت را بدون محدودیت دانلود در اختیار کاربران قرار می دهد و بنابراین می توانید با سرعت ۱ گیگابیتی هر چقدر که خواستید دانلود اطلاعات داشته باشید. ضمن اینکه سرعت اینترنت نیز متقارن است یعنی هم سرعت دانلود و آپلود ۱ گیگابیت در ثانیه است. حتما می دانید که سرعت یک گیگابیت در ثانیه به معنی دانلود با سرعت ۱۲۵ مگابایت در ثانیه است و در این حالت می توانید یک فیلم ۷۰۰ مگابایتی را در کمتر از ۶ ثانیه دانلود کنید.برای استفاده از این سرویس، گوگل تا درب منزل شما فیبرنوری را می آورد و یک Network Box (تصویر پایین) در اختیار شما قرار می دهد که دارای ۴ پورت شبکه یک گیگابیتی است که با اتصال کامپیوترتان به یکی از آنها می توانید از اینترنت پرسرعت استفاده کنید. این دستگاه همچنین اینترنت را به صورت وای-فای هم در اختیارتان قرار می دهد و خودش مجهز به یک فایروال داخلی نیز هست.

اما قیمت این خدمت چقدر است؟ گوگل سه پلن متفاوت را در اختیار کاربران قرار می دهد. اگر فقط به دنبال استفاده از اینترنت باشید، می توانید پلن ۷۰ دلاری گوگل را انتخاب کنید. در این پلن با پرداخت ماهیانه ۷۰ دلار یک اینترنت ۱ گیگابیتی با دانلود نامحدود در اختیار دارید و علاوه بر آن Network Box را هم به رایگان دریافت می کنید و گوگل یک سرویس گوگل درایو یک ترابایتی هم به شما می دهد.اما اگر به اینترنت ۱ گیگابیتی نیاز نداشته باشید و دلتان نخواهد ماهیانه ۷۰ دلار پول بدهید می توانید از پلن رایگان گوگل استفاده کنید. در این حالت فقط یک پول اولیه ۳۰۰ دلاری برای فیبرنوری پرداخت می کنید که می توان آن را در اقساط ۲۵ دلاری یک ساله هم پرداخت کرد و در ازای آن باکس شبکه را خواهید داشت و اینترنت ۵ مگابیتی رایگان دایمی دارید. آن هم بدون محدودیت دانلود. گوگل ارایه رایگان این اینترنت را حداقل برای ۷ سال تضمین می کند. و هزینه دیگری هم به جز ۳۰۰ دلار اولیه نمی پردازید.

سرویس ۱۲۰ دلاری اما شاید پر طرفدار ترین سرویس باشد که با پرداخت این هزینه در ماه علاوه بر اینترنت یک گیگابیتی، گوگل دسترسی به مجموعه کاملی از شبکه های تلویزیون را هم در اختیار شما قرار می دهد و تازه این اول کار است. با خرید این سرویس گوگل یک تبلت نکسوس 7 هم به شما می دهد به همراه یک TV Box برای دیدن کانال های تلویزیونی به صورت اچ دی و یک Storage Box که دارای ۲ ترابایت حافظه داخلی است که به شما اجازه می دهد برنامه های محبوبتان را روی آن ذخیره کنید و البته یک تربایت فضای رایگان گوگل درایو هم در این سرویس فراموش نشده است.

 



تاريخ : چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پس از عرضه Galaxy Ace دو سیم کارته در سال گذشته، طرفداران موبایل های سری Duos سامسونگ همچنان منتظر به روز رسانی مدل های قبلی و عرضه Dous سال ۲۰۱۲ هستند. اکنون با توجه به اخباری که در چندین سایت هندی منتشر شده است، به نظر می رسد که سامسونگ تصمیم دارد اسمارت فونی شبیه Galaxy S III مدرن و خوش دست خود را به عضویت خانواده Dous در آورده و آن را به صورت دو سیم کارته هم عرضه کند. این تلفن هوشمند که فعلا با نام Galaxy S Duos S7562 شناخته می شود، از صفحه نمایش ۴ اینچ WVGA و پردازنده یک گیگاهرتز اسنپ دراگون MSM7227A بهره می برد و رم آن هم ۵۱۲ مگابایت است. و همان طور که گفتیم، مهم ترین مشخصه آن دو سیم کارته بودن است که به کاربر اجازه می دهد برای صرفه جویی در هزینه ها، برنامه مشخصی برای استفاده از سیم کارت دائمی و اعتباری طرح ریزی کند، یا اینکه شماره شخصی و شرکتی اش را بر روی یک موبایل در دسترس داشته باشد. مشخصات کامل این موبایل نشان می دهند که سامسونگ قصد دارد یک اسمارت فون نه چندان گران قیمت را به بازار عرضه کند: دوربین پشتی ۵ مگاپیکسلی و دوربین جلو VGA به همراه ۴ گیگابایت حافظه داخلی. و البته بخش جذاب ماجرا، استفاده از اندروید 4.0 بستنی حصیری بر روی این گوشی است. اگر چه سامسونگ هنوز در مورد این اسمارت فون جدید اظهار نظری نکرده است، اما به نظر می رسد که قرار است از اواخر تابستان، عرضه آن از هند آغاز شده و در پاییز به دیگر کشورها هم راه یابد.

 



تاريخ : چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

اگر شما نیز از علاقه مندان هنر عکاسی باشید می دانید که دنیای لنزها نیز روز به روز بزرگتر و بزرگتر می شود. و از طرفی انتخاب لنز مناسب تاثیر مهمی در کیفیت عکس گرفته شده دارد. سونی نیز با لنز جدیدش قصد دارد کیفیت عکس های شما را بهبود ببخشد. قابلیت زوم بهتر و قیمت مناسب از وِیژگی های بارز این لنز به شمار می رود. لنز 55-300 میلی متری SAL55300 نسبت به لنز 200 میلی متری SAL55200 تنها 100 دلار گران تر است و شاید همین موضوع افراد زیادی را به داشتن اش ترغیب کند. از دیگر مشخصات این لنز غول پیکر Apature یا اندازه روزنه f/4.5 در حالت معمول و f/5.6 در هنگام زوم است. این لنز به صورت مستقیم روی دوربین های DSLR و به خصوص دوربین جدید SLT سونی سوار می شود. برای استفاده از این لنز روی دوربین های سری NEX سونی شما به یک آداپتور رابط احتیاج دارید. این لنز با 5.5 برابر بزرگنمایی بیشتر و زوم موثرتر با قیمت 300 دلار از ماه سپتامپر برای فروش عرضه خواهد شد.



تاريخ : چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

این نخستین تصویر لو رفته از تبلت جدید سونی با نام احتمالی «اکسپریا تبلت» است که به زودی وارد بازار می شود. تبلتی که قرار است نسبت به مدل S سبک تر و باریک تر باشد و با یک کیبرد تا حدی شبیه سرفیس مایکروسافت است. سخت افزار این تبلت هم شامل پردازشگر چهار هسته ای تگرا ۳ و اندروید ۴ است. با امکان اتصال به شبکه موبایل 3G و ظرفیت حافظه نیز ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی خواهد بود. باطری 6,000mAh هم نشان می دهد که احتمالا با ۱۰ ساعت شارژ باطری مواجه هستیم و قیمت این تبلت نیز ۴۵۰ ، ۵۵۰ و ۶۵۰ دلار خواهد بود. 
البته سونی هنوز ساخت این تبلت را تایید نکرده اما گفته می شود که این تبلت ماه آینده معرفی خواهد شد.


sonyxperia-1343735043_narenji.jpg

 
 


تاريخ : چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

اگر به دنبال خرید تبلت نکسوس 7 گوگل هستید خبر خوب برای شما این است که قرار است داک و کاور رسمی هم برای این محصول وارد بازار بشود. شرکت ایسوس در حال تولید یک داک است که تبلت شما را در زاویه ای مناسب نگه می دارد و مجهز به اسپیکرهای داخلی و ورودی هدفون نیز هست. قرار است این داک از یک ماه دیگر با قیمت ۵۰ دلار وارد بازار بشود اما به نظر می رسد که خروجی اچ دی ام آی روی آن وجود ندارد. می توانید آن را روی میز کارتان قرار بدهید و از تماشای ویدیو روی تبلت تان لذت ببرید. در کنار آن یک کاور جدید هم برای نکسوس 7 در راه است که از جنس چرم خواهد بود و در چهار رنگ مختلف با قیمت ۴۰ دلار به فروش می رسد.



تاريخ : چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

می دانستید که اگر تلفن یا تبلت اندرویدی شما از امکان «USB storage» پشتیبانی کند می توانید یک هارد دیسک یا فلش مموری اکسترنال را به آن متصل کنید و به راحتی اطلاعات را بین آنها جابجا کنید؟ اما در این میان نوع فرمت حافظه های جانبی می‌تواند یکی از دغدغه های کاربران محسوب شود. بسته به اینکه شما از سیستم عامل ویندوز و یا مک استفاده می‌کنید، فرمت های NTFS و HFS+ می‌تواند برای شما دردسر ساز شود. اما کمپانی Paragon امیدوار است که به کمک محصول جدیدش بتواند بحث فرمت های ویندوز و مک را برای کاربران موبایل برطرف نماید. اپلیکیشن پاراگون، به شما این اجازه را می‌دهد تا به راحتی به اطلاعات حافظه ها جانبی با فرمت ‍NTFS و یا HFS+ دست پیدا کنید. این برنامه برای سیستم عامل اندروید ۲.۳ به بالا تهیه شده است و به صورت رایگان در بازار قرار گرفته است. شایان ذکر است که دستگاه شما برای استفاده از این اپلیکیشن باید قابلیت پشتیبانی از «USB storage» را داشته باشد. دستگاه هایی مانند Xoom ، Galaxy tab و یا Galaxy S3 از این امکان برخوردار هستند و ضمن اینکه باید اداپتور اتصال حافظه های یو اس یو اکسترنال را هم داشته باشید. این اپلیکیشن در حال حاضر در نسخه بتای خود به سر می‌برد، اما بدون شک برای کاربران گوشی ها و تبلت هایی که امکان اجرای اطلاعات از روی USB را دارند، بسیار برنامه کارایی خواهد بود. 



تاريخ : چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 براي آناني كه مايلند از انرژي خورشيدي استفاده كنند، ولي منابع مالي چنداني براي اين كار ندارند، صفحات خورشيدي روي سقف، تنها گزينه پيش‌رو نيست. حالا ديگر مي‌توان با پوشاندن پنجره‌هاي رو به آفتاب با لايه‌اي از جنس خاص، هم از روشنايي نور خورشيد لذت برد و هم الكتريسيته مجاني به دست آورد.بتازگي پژوهشگران در دانشگاه صنعتي دلف هلند، نوعي پنجره با قابليت توليد انرژي ساخته‌اند. اين پنجره‌ها گرا‌ن‌قيمت نيستند و از قرار دادن نوعي لايه نازك روي شيشه معمولي به دست مي‌آيد. همچنين اين پژوهشگران رابطه ميان رنگ ماده مورد استفاده و حداكثر ميزان انرژي حاصل را مورد مطالعه قرار دادند.چنين پنجره‌هايي كه مولد انرژي هستند، مي‌توانند منبعي ارزان‌قيمت براي توليد انرژي و گزينه ديگري براي استفاده از انرژي خورشيدي با صرف كمترين هزينه باشند.برج‌هاي اداري در شهرهاي بزرگ، بهترين مكان براي استفاده از اين فناوري نوين هستند، زيرا مساحت كل پنجره‌هاي اين ساختمان‌ها بسيار بيشتر از اندازه سقف آنهاست.به طور كلي از پنجره‌ها و نماي شيشه‌اي ساختمان‌هاي اداري و خانه‌هاي مسكوني مي‌توان براي توليد انرژي استفاده كرد. براي اين كار ‌بايد لايه‌اي نازك از ماده‌اي درخشنده را روي شيشه قرار داد و اطراف پنجره نيز سلول‌هاي خورشيدي را نصب كرد. لايه درخشنده، نور خورشيد را جذب مي‌كند و آن را به سلول‌هاي خورشيدي مي‌فرستند. اين فرآيند سبب مي‌شود انرژي خورشيدي دريافتي در مساحتي زياد به يك لايه باريك از سلول‌هاي خورشيدي هدايت شود.البته رنگ ماده مذكور نيز اهميت زيادي دارد. اين مواد درخشنده متمركزكننده نور مي‌توانند به ازاي هر مترمربع، ده‌ها وات برق توليد كنند. البته ميزان انرژي توليد شده به رنگ و كيفيت لايه مذكور بستگي دارد.يك لايه نازك و شفاف مي‌تواند حاكثر 20 وات برق توليد كند. با اين‌كه ميزان برق توليدي شايد نتواند كل انرژي مورد نياز ساختمان را تامين كند، اما مي‌تواند انرژي لازم را براي تجهيزات اداري فراهم آورد. به عنوان مثال، انرژي مورد نياز يك دستگاه رايانه معمولي را مي‌توان با يك پنجره با مساحت چهار مترمربع تامين كرد. اگر اين لايه نازك بتواند نور بيشتري جذب كند، كارايي آن نيز بالاتر مي‌رود. براي رسيدن به چنين هدفي مي‌توان از لايه‌اي نازك كه فقط طول موج‌هايي مشخص از طيف نوري را جذب مي‌كند، استفاده كرد.لايه نازكي كه رنگ‌هاي آبي، بنفش و قرمز را جذب مي‌كند، رنگي قرمز به پنجره مي‌دهد. همچنين لايه نازكي كه همه رنگ‌هاي موجود را در نور خورشيد جذب مي‌كند، سبب قهوه‌اي شدن پنجره مي‌شود. بازده دو لايه قرمز و قهوه‌اي حدود 9 درصد است كه اين بازده تقريبا معدل سلول‌هاي خورشيدي قابل انعطاف است.



تاريخ : چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

«​کيو​رياسيتي» (به معناي کنجکاوي)، نام جديدترين مريخ‌نورد ناساست كه ماموريت مهم جستجوي آب در سياره سرخ را برعهده دارد. اگر همه چيز درست پيش برود اين مريخ‌نورد دوشنبه هفته آينده (شانزدهم مرداد)‌ روي سطح سياره سرخ فرود خواهد آمد.كنجكاوي بخشي از طرح سه هزار ميليارد توماني «آزمايشگاه علمي مريخ» است. اين مريخ‌نورد در پي يافتن نشانه‌هايي است كه بر قابل سكونت بودن سياره مريخ (حتي در گذشته) دلالت كند. از آنجا كه يكي از لوازم ايجاد حيات از آن نوعي كه ما مي‌شناسيم، وجود آب مايع است، در نتيجه كنجكاوي هم به دنبال آثار جاري شدن آب در زير سطح مريخ مي​گردد.روش كار مريخ‌نورد كنجكاوي به اين صورت است كه ذرات نوترون را داخل خاك مريخ شليك مي‌كند. نوترون‌ها در صورت برخورد با هيدروژن‌ها مانند يك آشكارساز عمل مي‌كنند. نوترون‌ها ذراتي زيراتمي هستند كه بار الكتريكي ندارند و بر اثر برخورد با هيدروژن كه يكي از دو عنصر تشكيل‌دهنده آب است، سرعتشان كم مي‌شود و تقريبا متوقف مي‌شوند.آشوين واسوادا، يكي از دانشمندان طرح آزمايشگاه علمي مريخ درباره چگونگي كار كنجكاوي مي‌گويد: مريخ‌نورد هر بار در مدت 20 دقيقه پالس‌هاي نوترون را به خاك شليك و پالس‌هاي بازگشتي را بررسي و تحليل مي‌كند تا تخمين زده شود كه چه مقدار آب در زيرسطح مريخ وجود دارد.قبلا هم از نوترون‌ها در ماموريت‌هاي مختلف مريخ براي يافتن آنچه اكنون دانشمندان آن را منبع يخ زيرزميني مريخ مي‌دانند، استفاده شده بود.سال 1381 مدارگرد «اديسه» با استفاده از يك آشكارساز نوترون‌هاي با انرژي بالا، منبع عظيمي از هيدروژن را در زير سطح مريخ در عرض‌هاي جغرافي بالاتر (نزديك به قطب‌ها) آشكار كرد.واسوادا مي‌گويد: آشكارسازي آب با استفاده از نوترون‌ها از فضا بسيار آسان‌تر از آشكارسازي از روي سطح سياره است. به اين دليل كه در فضا نوترون‌ها به وفور يافت مي‌شوند ولي روي سطح سيارات تعداد كمي از اين ذرات وجود دارند؛ به اين ترتيب مريخ‌نورد به‌ناچار ابزار توليدكننده نوترون‌ها را از زمين با خود مي‌برد.با استناد به اطلاعات آژانس فضايي فدرال روسيه، بازتابش يا آلبدوي نوترون‌هاي مورد استفاده در طرح كنجكاوي، به ده ميليون نوترون در هر پالس مي‌رسد. اين پالس‌ها در يك نانوثانيه به سطح برمي‌گردند و مريخ‌نورد كنجكاوي اين قابليت را دارد كه در هر ثانيه بيش از ده پالس را ارسال كند.دهانه گيل، جايي است كه قرار است كنجكاوي روي آن فرود بيايد. البته احتمال يافتن آب در اين مكان كم است اما يافتن فسفات‌ها و خاك رس در زمين‌هاي كم ارتفاع‌تر محتمل است، اما دليل انتخاب اين مكان براي فرود اين است كه زير دهانه گيل، به احتمال قوي مواد معدني هيدروژن‌دار وجود دارد؛ يعني موادي كه در آنها عناصر هيدروژن و اكسيژن به صورت آب يا به شكل تركيبات ديگر يافت مي‌شود.ناسا عقيده دارد كه چنين ساختارهايي مي‌تواند آب را تا مدت‌ها درون خود محفوظ نگه دارد و آب به تله افتاده مي‌‌تواند خيلي قديمي و مربوط به زماني باشد كه آب مايع به وفور در سياره سرخ يافت مي‌شد. البته آب در مريخ مي‌تواند با توجه به تغييرات فصول و آب و هوا تغيير حالت بدهد يا جا‌به‌جا شود. مانند ميزان رطوبت خاك كه چگالي آن به طور مستقيم با ميزان رطوبت هواي مجاور در ارتباط است. طرح آزمايشگاه علمي مريخ به دانشمندان كمك مي‌كند تا درباره چرخه آب در مريخ اطلاعات خوبي كسب كنند و آن را با چرخه آب روي زمين مقايسه كنند.كنجكاوي با استفاده از تجهيزاتش مي‌تواند اطلاعاتي درباره ميزان رطوبت هوا، دما، سرعت باد و... كسب كند و با استناد به آنها، نقشه چرخه آب را در اين سياره ترسيم كند. دانشمندان با استفاده از نتايج اين تحقيقات مي‌توانند شرايط اقليمي مريخ را پيش‌بيني كنند و در نهايت، هواشناسي مريخ مي‌تواند مسير يافتن حيات روي اين سياره سرخ را اندكي هموارتر كند.

مجموعه​اي از ايده​هاي نو در کنجکاوي

فروردين 1383 ناسا فراخواني براي دريافت ايده‌هاي نو جهت تجهيزات علمي مريخ‌نورد‌هاي آينده منتشر كرد. زمستان همان سال هشت پيشنهاد انتخاب شد. طراحي و آزمايش قطعات و تجهيزات هم از واپسين روزهاي همان سال آغاز شد.چهار سال بعد تقريبا ساخت سخت‌افزاري و نرم‌افزاري آزمايشگاه علمي مريخ به پايان رسيده بود و قطعات تحت آزمايش بود. هزينه طرح تا اين مرحله، مبلغي حدود 800 ميليارد تومان شده بود، اما بنا بر دلايلي ناسا پرتاب اين آزمايشگاه علمي به فضا را تا سه سال بعد به تعويق انداخت تا آزمايش‌هاي بيشتري انجام گيرد و امنيت و اطمينان تمامي بخش‌هاي طرح بيشتر شود.فروردين 1388 در سايت رسمي ناسا، يك نظرسنجي براي انتخاب نام آزمايشگاه انجام شد كه در آن 9 اسم پيشنهاد شده بود و در نهايت نام كنجكاوي براي طرح برگزيده شد. اين واژه پيشنهاد يك دانش‌آموز سال ششم از شهر كانزاس بود.كنجكاوي سرانجام اوايل زمستان سال گذشته از پايگاه فضايي كيپ كاناورال به فضا پرتاب شد و امروز همچنان در مسير خود است تا به مقصدش كه سياره سرخ است، برسد.

مكان فرود

براي انتخاب مكان فرود كنجكاوي، در سال‌هاي اخير سه كارگروه تشكيل شد. ابتدا مكان‌هاي انتخاب شده روي سطح مريخ 33 نقطه بود. پس از برگزاري اولين كارگروه، تعداد آنها به 50 نقطه افزايش يافت. اما در جلسات دوم و سوم و با بررسي دقيق هر يك از مكان‌ها و حذف گزينه‌ها، در نهايت چهار نقطه از مريخ انتخاب شد كه از ميان آنها، دهانه گيل(Gale) انتخاب پاياني اعضاي كارگروه بود.دانشمندان براي انتخاب محل دقيق فرود كنجكاوي، معيارهاي زيادي داشتند كه تعدادي از آنها عبارت است از: غني بودن خاك فرودي به لحاظ وجود مواد معدني نظير مواد معدني هيدروژن‌دار، سولفات‌ها، وجود هماتيت‌ها و اكسيد فلزات، مواد سيليكاتي و حتي تركيبات كلر. معيار ديگر انتخاب مكان، قرار گرفتن در عرض جغرافيايي كمتر از 45 درجه و ارتفاع كمتر از يك كيلومتر نسبت به سطح متوسط مريخ بوده است.

اهداف ناسا در ارسال کنجکاوي

آزمايشگاه علمي مريخ چهار هدف اصلي علمي را دنبال مي‌كند:

1 ـ جستجوي علائم حيات در مريخ در گذشته

2 ـ مطالعه اقليم مريخ

3 ـ مطالعه زمين‌شناسي مريخ

4 ـ برنامه‌ريزي براي سفر انسان به مريخ

اين طرح براي دستيابي به اين اهداف، برنامه‌هاي زير را اجرا خواهد كرد:

1 ـ مطالعه و بررسي مواد معدني و املاح روي سطح مريخ و خاك نزديك به سطح آن در اعماق كم

2 ـ تلاش براي يافتن تركيبات شيميايي زيستي پايه براي تشكيل حيات

3 ـ يافتن و شبيه‌سازي مراحل تشكيل صخره‌ها و خاك مريخ

4 ـ ارزيابي تغييرات جو مريخ طي چهار ميليارد سال

5 ـ يافتن مكان‌ها، چرخه و نحوه توزيع آب و كربن دي‌اكسيد

6 ـ مطالعه و نقشه‌برداري امواج در سطح مريخ، اعم از امواج راديويي، پرتوهاي كيهاني، ذرات خورشيدي و نوترون‌هاي ثانويه

تمام اطلاعات ذكر شده، آگاهي دانشمندان را درباره اين سياره سرخ بالا برده و آنها را هر چه بيشتر به ماموريت‌هايي نزديك مي‌كند كه انسان‌ها در آن شركت مي‌كنند.



تاريخ : چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

یک طوفان خورشیدی متوسط که اوایل این هفته صورت گرفته، ابر پلاسما و ذرات بارداری را به سمت زمین پرتاب می کند و انتظار می رود که امروز سه شنبه 10 مرداد ماه تأثیرات زودگذری روی سیاره ما ایجاد کند.

 طوفان خورشیدی کلاس M6 که روز شنبه 28 ژوئیه (7 مرداد) صورت گرفت موجی از پلاسما و ذرات باردار که خروج جرم از تاج خورشیدی (CME) نیز نامیده می شود را در فضا آزاد کرده است.خروج جرم از تاج خورشیدی یک فوران پر چرم از باد خورشیدی و افزایش میدان‌های مغناطیسی است که تاج خورشید بیرون می‌آید و در فضا منتشر می‌شود. خروج جرم از تاج خورشیدی معمولا با دیگر پدیده‌های خورشیدی مانند شراره خورشیدی همراه است. این پدیده از مناطق فعال خورشید مانند لکه‌های گروهی خورشید به وجود می‌آید.انتظار می رود که این جرمهای خورشیدی امروز به زمین برسد و ساعت 15 به وقت گرینویچ ( 19:30 به وقت تهران) روی میدان مغناطیسی زمین تأثیر کوتاه مدتی بگذارد.

تونی فیلیپس ستاره شناس طی مقاله ای در سایت "اسپیس ودر" که به طور مرتب شرایط جوی فضا را بررسی می کند نوشته است: خروج جرم از تاج خورشیدی در شرایط کنونی به آرامی صورت می گیرد. سرعت این ابر با تخمین های صورت گرفته 382 کیلومتر در ثانیه است که با درنظرگیری مسیر آن تأثیر چندانی اعمال نخواهد کرد، اما با این حال ممکن است زمانی که این ابر از راه برسد طوفانهای ژئومغناطیس قطبی صورت بگیرد.جریانهای قوی و سریع از خروج جرم خورشیدی که مستقیم زمین را هدف می گیرد می تواند طوفانهای ژئومغناطیسی قوی ایجاد کند که این امر موجب از بین رفتن سیگنالهای رادیویی و اختلال در شبکه های الکتریکی و سایر زیرساختهای ارتباطی می شود. این ابرها تشکیل شده از ذرات باردار درحالی که در فضا حرکت می کنند، می توانند موجب ازکار افتادن ماهواره ها شوند.تأثیر وخیم تر از طوفانهای خورشیدی تغییرات فاحش در شفقهای شمالی و جنوبی است که وقتی ذرات باردار جرم از تاج خورشیدی به سمت زمین می رسد و میدان مغناطیسی زمین هدف قرار می گیرد به زیبایی در آسمان مشاهده می شوند. پیش بینی های طوفانهای خورشیدی اغلب همراه هشدار نسبت به ارتفاع بلند و متوسط شفقهای قطبی است، اگرچه طوفانهای ژئومغناطیسی قوی می توانند شفقهایی در ارتفاعهای پایین تر از عادی ایجاد کنند.طوفان کلاس M6 روز شنبه از لکه خورشیدی AR1532 صورت گرفته است.

لکه خورشیدی ناحیه‌ای بر روی سطح خورشید (فوتوسفر) است که به وسیله فعالیت‌های شدید مغناطیسی بوجود می‌آید که مانع از انتقال گرما می‌شوند، این ناحیه‌ها به علت کاهش درجه حرارت سطح به وجود می‌آیند. آن‌ها می‌توانند بدون کمک تلسکوپ از روی زمین نیز دیده شوند. اگرچه این ناحیه‌ها درجه حرارتی در حدود 3 هزار تا 4 هزار و 500 کلوین دارند، تضاد دمای این ناحیه با مواد پیرامون در حدود 5 هزار و 800 کلوین به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به وضوح به عنوان لکه‌های سیاه دیده بشوند.دانشمندان قدرت انفجارهای خورشیدی را برحسب کلاس های انرژی با سه حرفC، M وX  اندازه گیری می کنند.کلاس X این انفجارها دارای بیشترین قدرت هستند. انفجارهای متوسط با کلاس M مشخص می شوند و کلاس C آن دسته از انفجارهایی هستند که کمترین تأثیر را بر زمین دارد.



تاريخ : سه شنبه 10 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3177 3178 3179 3180 3181 ... 3356 صفحه بعد