صفحه ی تب جدید در گوگل کروم به طور طبیعی، سایت هایی که زیاد مشاهده کرده اید و یا لیستی از برنامه های شما در گوگل کروم را نمایش می دهد. اما شما هر چند وقت یک بار از این قابلیت استفاده می کنید؟
شما می توانید برای مشاهده ی پیش بینی آب و هوا، تاریخ و ساعت در تب جدید از افزونه ی Currently استفاده کنید. این افزونه زمان، تاریخ و پیش بینی آب و هوا را با فرمتی ساده به شما نمایش می دهد.البته هنوز هم می توانید به صفحه ی قدیمی خود دسترسی داشته باشید. برای این کار کافیست روی آیکون سمت راست پایین صفحه نمایش کلیک کنید.اگر رنگ تیره را نمی پسندید، می توانید آن را به خاکستری و یا آبی تغییر دهید. همچنین می توانید بین Celciusو Fahrenheit و یا ۱۲ – ۲۴ ساعته یکی را انتخاب کنید. مکان خود را بصورت دستی وارد کنید و تایین کنید که ثانیه شمار و نمایش بصورت فلش فعال باشند یا خیر.این افزونه یک راه مفید و منحصر بفرد برای دسترسی به وضعیت آب و هوا می باشد. آیا شما افزونه های دیگری را می شناسید؟ می توانید در قسمت نظرات آن را معرفی کنید.
منبع: cnet
با نزدیک شدن تاریخ عرضهی رسمی ویندوز ۸ (آبان ماه) مایکروسافت نسخهی از آفیس جدید خود را به عنوان پیش نمایش برای کاربران عرضه کرده است. همانطور که در اخبار خواندید، نام این نسخه Office 365 یا Office 2013 میباشد. این مجموعه دارای امکانات و قابلیتهای جدید زیادی است اما مهمترین آن، واسط کاربری است (UI: User Interface) است، ظاهری که درست مثل واسط گرافیکی موزائیک مانند ویندوز ۸ است. این محصول برای کامپیوترها (PC) و تبلتهایی که از سیستم عامل ویندوز ۸ استفاده میکنند طراحی شده ولی کاربران ویندوز ۷ نیز میتوانند کار با آن را تجربه کنند. اما نسخههای قبلی ویندوز مثل ویستا و XP پشتیبانی نمیشود. اما برگردیم به تیتر اصلی، بررسی گستردهی آفیس با تصاویر:
Microsoft Word
مایکروسافت رایانش ابری (Cloud Computing) را بسیار جدی گرفته، همانطور که در ویندوز ۸ جدی گرفته است، Office 2013 از سرویس ابری Skydrive به طور پیشفرض پشتیبانی میکند. اگر دارای حساب کاربری در Hotmail هستید، حتماً متوجه شدهاید که ۲۵ گیگابایت فضای رایگان برای ذخیرهسازی و ویرایش آنلاین فایلهای آفیس در اختیار شماست. منظور از سرویس ابری Skydrive همین فضای ذخیرهسازی آنلاین است.در واقع از این به بعد به راحتی میتوانید فایلها را باز کرده، ویرایش کرده و سپس روی فضای Skydrive ذخیره کنید. اگر در زمان ویرایش به اینترنت دسترسی ندارید نگران نباشید، Word 2013 یک نسخه از فایلها را روی کامپیوتر شما نگه داشته و به محض اتصال به اینترنت، فایلهای آنلاین را به روز میکند.
منوها کم و بیش شبیه منوهای Office 2010 هستند، سمت چپ تمام منوها را در بر میگیرد و سمت راست نیز شامل تنظیمات مرتبط با یک موضوع خاص است.
تنها تفاوت مهم، واسط کاربری مترو (منظور از Metro UI واسط موزائیک مانند ویندوز ۸ است) است که اگر آفیس ۲۰۱۳ را در ویندوز ۸ اجرا کنید، آن را مشاهده میکنید و بسیار جالب و دوست داشتنی است. تصویر منوی New را مشاهده کنید:
PowerPoint 2013
منوی آخرین فایلها به صورت مترو در شکل نمایش داده شده:
قابلیت جدیدی که در تمام مجموعهی Office 2013 اضافه شده، نمایش به صورت پرزنتیشن است. نام این قابلیت جالب Presenter view است. در این شیوهی نمایش شما میتوانید بزرگنمایی را توسط چرخ موس خود، کم و زیاد کنید و اگر وسیلهی شما لمسی باشد، میتوانید برخی اسلایدها را نشانهگذاری و مدیریت کنید.
Excel 2013
با توجه به اینکه برای استفاده از آفیس ۲۰۱۳ باید یک حساب کاربری در Windows Live داشته باشید، تمام تنظیمات شخصی شما، آخرین فایلها و قالبها (templates) در این حساب کاربری ذخیره شده و به طور مداوم با تمام وسایلی که آفیس ۲۰۱۳ روی آن نصب شده، همگامسازی میشود. بنابراین هر تنظیمی که روی کامپیوتر شخصی خود انجام دهید، روی تبلت ویندوز ۸ شما نیز اعمال میشود و بالعکس. در اکسل ۲۰۱۳ نیز برخی قابلیتهای جدید اضافه شده است.
OneNote 2013
به نظر میرسد که مایکروسافت در آفیس ۲۰۱۳ میخواهد نرمافزار نگهداری یادداشت خود را بیش از پیش متداول کند. همواره OneNote در سینی ویندوز (بخشی از نوار Task Bar در کنار ساعت و تاریخ را سینی ویندوز یا Windows Tray میگویند) قرار دارد. با استفاده از آن میتوانید به سرعت یادداشتهایی برداشته و به حساب کاربری OneNote خود بفرستید. این نرمافزار دارای ابزاری برای گرفتن عکس از صفحه نمایش نیز میباشد.
Outlook 2013
یکی دیگر از قابلیتهایی که در تمام مجموعهی آفیس ۲۰۱۳ اضافه شده، People Card است. همانطور که از نام آن متوجه شدهاید ابزاری است که تمام اطلاعات مرتبط با یکی از افراد موردنظر شما را به سرعت در اختیارتان میگذارد. میتوانید people link را به حساب کاربری خود در Facebook یا LinkIn لینک کنید تا اطلاعات از طریق وب همگامسازی شوند.
یک نمونه کارت:
Access 2013
Publisher 2013
منبع: guidingtech
هيچ يك از ميلياردها انساني كه انتظار ميرود به تماشاي مسابقات المپيك 2012 لندن بنشينند، نميتوانند تصوير واضحي از لندن را از منظر آسمان داشته باشند، اما ماهواره Suomi NPP از موقعيت خود براي ثبت تصاوير زيبايي از شهرهاي المپيكي استفاده كرده است. اين تصاوير با استفاده از دوربين مادون قرمز VIIRS گرفته شدهاند كه از ديگر سيستمهاي تصويربرداري در برابر نور تابيده شده از سطح مانند بازتاب نور ماه يا تصاوير متشر شده از زيرساختهاي زميني به آسمان حساستر است.در حاليكه بيشتر مسابقات در المپيك 2012 در نواحي بزرگتر لندن برگزار ميشوند، چندين شهر اطراف نيز به ميزباني از مسابقات خواهند پرداخت. براي مثال مسابقات قايقراني در مركز آب سفيد دره لي، قايقراني بادباني در ويماوث و پورتلند، قايقراني و پاروزني در اتون دورني و مسابقات دوچرخهسواري و دوچرخهسواري در كوهستان در هادلي فارم برگزار خواهند شد.بيشتر دوربينهاي ماهوارهيي به نور روز براي بازتاب سطح زمين و در آشكارساز خود نياز دارند تا بتوانند مانند يك دوربين عادي به ثبت تصوير بپردازند يا بر شناسايي حرارتي اشكال مانند ابرهاي سرد بالايي متكي هستند اما VIIRS از يك نوار روز- شب برخوردار بوده كه به آن اجازه ميدهد تا نورهاي بسيار كمرنگ را نيز ببيند. اين دوربين ميتوان نور 100 هزار بار كمنورتر از حسگرهاي نور مرئي را احساس كند.از قابليت اين دوربين در ابتدا براي ثبت اطلاعات دقيق در مورد ساختار ابرها، برف و يخ در ساعات شب استفاده ميشود.تا پيش از سال 1973، تصاوير نورهاي شبانگاهي آمريكا به طور محرمانه توسط ارتش نگهداري ميشد، اما از آن زمان سازمان ملي اقيانوسي به پردازش تصوير براي بررسي تغييرات جمعيت و شهرنشيني در سياره زمين و همچنين كمك به تعيين محل قطعي برق در آمريكا پرداخته است.تصوير بزرگتر نشانگر نورها در درياي ايرلند، كانال انگليس و درياي شمال بوده كه تركيبي از قايقهاي ماهيگيري و آتش سكوهاي نفتي و گازي نزديك به ساحل هستند.

طراحان ايتاليايي براي رفع مشكل سرد شدن غذا يا افتادن ظروف سبك در اثر وزش باد به ساخت يك ميز مفهومي براي استفاده در باغ پرداختهاند كه ظروف و ليوانهاي پلاستيكي يا كاغذي را درون خود جاي ميدهد. ميز و صندلي «خداحافظ باد» توسط ماركو ماروتو و پائولو اوليوا طراحي شده و از يك مجموعه فرورفتگي براي حفظ ظروف كاغذي از قرار گرفتن در معرض باد برخوردار است.اين ميز همچنين از حفرههايي براي ليوان و ظروف چاشني برخوردار است اما از محدوديتهاي اين ميز ميتوان به محدود بودن ظرفيت آن به چهار نفر اشاره كرد كه امكان حضور ميهمان بيشتر را سلب مي كند.در هر گوشه از اين ميز جيب هاي جالبي قرار داده شده كه ميتواند به ارائه تفريحات پس از غذا يا حتي نگهداري از دستگيره يا گلدان بپردازد. همچنين كيسههاي كوچكي نيز در پشت صندليها قرار داشته كه ميتوان براي تزئينات بيشتر از آنها استفاده كرد.
محققان مرکز رشد واحد های فناوری جهاد دانشگاهی هرمزگان موفق به طراحي سيستمي با قابليت كنترل خواب و بيدار كردن پرستاران با بالشهاي مجهز به سيستم ويبره با امكان كنترل تلفني شدند.محمد حسین حسین زاده از مبتكران طرح منطقه خلیج فارس گفت: در بیمارستانها اغلب مشاهده می شود که بیماران جهت خبر کردن پرستاران از یک تلفن یا زنگ که مربوط به اتاق پرستاران است استفاده می کنند که در زمان استراحت آنها براي تمام پرستاران ایجاد مزاحمت می کند. با بهره گيري از سيستم کنترل خواب پرستاران، امكان مطلع کردن پرستار مورد نظر بدون ايجاد مزاحمت برای سایر پرستاران با فعال كردن صورت ویبره قوی در داخل بالشتکهای مخصوص هر پرستار فراهم مي شود.عضو مرکز رشد واحد های فناوری جهاد دانشگاهی هرمزگان اظهار کرد: سیستم با تن تلفنهای داخلی کنترل شده و برای هر بالشت یک شماره خاص در داخل بیمارستان استفاده می شود. با تقاضا از سوی هر بیمار، مشخصات آن بیمار بر روی ال سی دی کنار بالشت نمایش داده می دهد.وی خاطرنشان کرد: سیستم هوشمند حساس به صدای خرخر و کنترل خواب پرستاران جهت حمایت از بیماران در همان لحظه اول خواب که فرد می خواهد شروع به خرخر کند ویبره مختصری به سر وارد می کند تا فرد به حالت نیم خواب در آید و صدای خرخر فرد قطع شود، این سیستم باید دارای خط مستقل از سایر خطوط تلفن باشد كه به جای خطوط تلفن می توان از ماژولهای ASK استفاده کرد، ولی این ماژولها دارای نویز خواهند بود. در هر صورت هدف بیدار کردن پرستار بدون مزاحمت برای پرستاران دیگر و همچنین برای به حداقل رساندن صدای خرخر در یک محیط جهت جلوگیری از مزاحمت برای خواب دیگران است.حسین زاده در خصوص شرح وضعیت دانش پیشین و سابقه پیشرفت هایی که در ارتباط با اختراع ادعایی وجود دارد، تصریح کرد: سامانه کنترل ورود و خروج افراد در کل مراکز سازمانی وجود دارد، ولی این سیستم که مربوط به کنترل خواب پرستاران است نمونه داخلی و خارجی ندارد. ایده اصلی آن برگرفته از مشکلاتی است که در بیمارستانها مخصوصا در اتاق پرستاران رخ می دهد.عضو مرکز رشد واحد های فناوری جهاد دانشگاهی هرمزگان اظهار کرد: سیستم هوشمند حساس به صدای خرخر و کنترل خواب پرستاران جهت حمایت از بیماران، صرفا برای بخشهاي بیمارستانی طراحی شده و البته در منازل، ادارات و ... هم صرفا برای بیدار کردن فرد از خواب قابل استفاده است.وی گفت: سیستم هوشمند کنترل خواب پرستاران دیتا های فرستاده شده از سوی فرستنده ها (تلفن یا ماژولهایی که نزد بیمار است تا پرستار مورد نظر را صدا کند) توسط گیرنده ها دریافت و به میکروكنترلر دستور می دهند تا ویبراتور را به لرزش درآورد.حسین زاده در پایان خاطر نشان کرد: مدار حساس به خرخر نیز که متصل به همان میکرو کنترلر می باشد با صدای خرخر فرد، ویبره را از طریق میکروکنترلر به لرزش در می آورد، از این رو علاوه بر اینکه پرستار نام بیمار خود را بر روی ال سی دی نصب شده بر کناره بالشتک مشاهده می کند، بدون اینکه پرستار دیگری که در همان مکان در حال خواب یا استراحت است بیدار شود، بیدار شده و به بیمار خود رسیدگی می کند.به گزارش ایسنا، سیستم هوشمند کنترل خواب پرستاران جهت حمایت از بیماران و حساس به صدای خرخر با همکاری مریم دهقان خلیلی، محمد حسین حسین زاده ، حمید دلفی و فریبرز غفار پسند اختراع شده كه پيش از اين نيز موفق به ابداع لیوان تشخیص دهنده میزان قند مایعات و پله سخنگو برای نابینایان شده بودند.
معاون علمي و فناوري رييس جمهور با اعلام ساخت «دستگاه شتابدهنده خطي»، «اسكنر اختصاصي اسپكت قلبي»، «سامانههاي تراپوستي دارو در چسب ضد درد» و «سرنگها و سرسوزنهاي پزشكي» از اختصاص 150 ميليارد ريال اعتبار به طرح كلان ملي فناوري «ساخت تجهيزات پزشكي» خبر داد.دكتر نسرين سلطانخواه در خصوص طرح كلان ملي فناوري و نوآوري «طراحي و ساخت تجهيزات پزشكي» گفت: وزارت بهداشت مسوول تامين تجهيزات پزشكي در كشور است تا بيمارستانها مجهز به آخرين نمونه از تجهيزات پزشكي باشند اما به طور خاص مسوول توليد تجهيزات نيست؛ با اين حال به عنوان وظيفه عام اين وزارتخانه بايد از توان و دانش داخلي استفاده كند؛ از اين رو معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري در اين حوزهها ورود ميكند كه چگونه ظرفيتها و توانمنديهاي داخل كشور در جهت پاسخگويي به اين نيازها قرار بگيرند.وي با بيان اين كه وزارت بهداشت مسوول مديريت و راهبري اين طرح كلان ملي فناوري و نوآوري است، تصريح كرد: در اين طرح از طريق سامانهاي، فهرست تجهيزات پزشكي مورد نياز و اولويتدار فراخوان عمومي شد. پس از آن، طرحهاي ارائه شده در خصوص وجود توانايي ساخت و توليد اين تجهيزات در كميتههايي در وزارت بهداشت بررسي شد.به گفته سلطانخواه، يكي از دلايل پيشرفت طرحهاي كلان ملي فناوري كه با همكاري وزارت بهداشت در حال انجام است، حضور وزير بهداشت در تمامي جلسات كميته اجرايي و پيگيريهاي وي است.وي تصريح كرد: تا پايان سال 90، قرارداد ساخت و توليد چهار قلم از تجهيزات پزشكي شامل «دستگاه شتابدهنده خطي»، «اسكنر اختصاصي اسپكت قلبي»، «سامانههاي تراپوستي دارو در چسب ضد درد» و «سرنگها و سرسوزنهاي پزشكي» بين وزارت بهداشت و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري منعقد شد.به گفته سلطانخواه بخشي از قرارداد «توليد سرنگها و سرسوزنهاي پزشكي» توسط بخش خصوصي به نتيجه رسيده و حاصل آن رونمايي شده است.معاون علمي و فناوري رييس جمهور تصريح كرد: عموما مجريان قراردادهاي ساخت و توليد تجهيزات پزشكي از بخشهاي تخصصي خصوصي داخل كشور هستند.سلطانخواه در پايان با بيان اين كه اعتبار پيشبيني شده در اين طرح كلان ملي فناوري، 150 ميليارد ريال است، خاطرنشان كرد: هر يك از قراردادها ذيل اين طرح، اعتبار متفاوتي دريافت كردهاند كه اكثرا به صورت وام اختصاص مييابد. به طور كلي چنانچه دولت اعتبارات بيشتري را از منابع حوزه فناوري در اختيار معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري قرار دهد، توان معاونت جهت پوشش اين گونه طرحها افزايش مييابد. البته در صورت آغاز به كار صندوق ملي نوآوري و شكوفايي، منابع آن هم بايد مسائلي از اين دست پرداخته شود.
بيشترين تاثير بهارنارنج بر سيستم عصبي است و در تمام كتابها از خواص خوابآوري و آرامبخشي آن ياد شده است.بهارنارنج تقويتكننده قلب و دستگاه گوارش هم هست. بهارنارنج در درمان سردردهاي عصبي بويژه سردردهايي با منشأ ميگرني، تاثير فراواني دارد.همچنين در درمان دردهاي عادت ماهانه زنان، تپش نامنظم قلب، تشويش، اضطراب، تحريكات عصبي و حتي جلوگيري از آبريزش بيني و زكام موثر است.مخلوط بهارنارنج با آب كرفس براي دفع سنگ كليه و مثانه بسيار مفيد است و آشاميدن آن در صبح ناشتا براي قطع اسهال توصيه ميشود.كساني كه اشتهاي خوبي براي خوردن غذا ندارند، ميتوانند از عرق بهارنارنج به عنوان اشتهاآور استفاده كنند. بعضي نيز معتقدند بهارنارنج افزون بر درمان ضعف اعصاب، در رفع سكسكه و درمان آن نيز موثر است.در تحقيقات جديد بهارنارنج اثراتي مشابه ديازپام در كاهش اضطراب بيماران قبل از عمل جراحي نشان داده است.
روش استفاده
بهارنارنج را بايد صبح زود وقتي كه به حالت غنچه نشكفته است، از درخت جدا كرده و بلافاصله در محلي تاريك خشك كرد تا تغيير رنگ پيدا نكند.همچنين براي تهيه چاي بهارنارنج 20 گرم گل بهارنارنج را در چهار ليوان آبجوش به مدت 15 دقيقه دم ميكنند. سپس آن را صاف كرده و همراه عسل (به ازاي هر استكان يك قاشق عسل) يا شكر سرخ ميل ميكنند. از بهارنارنج كه طبيعتي گرم و خشك دارد، براي معطر كردن چاي معمولي نيز استفاده ميشود.همچنين از عرق بهارنارنج كه از تقطير بهارنارنج به وسيله بخار آب تهيه ميشود در كنار كاربردهاي درماني، در تهيه شربت نيز استفاده ميشود، اما بايد به خاطر داشت كه عرق بهارنارنج را به علت فساد سريع نبايد به مدتطولاني نگه داشته شود.
عوارض جانبي
اگرچه در كتب قديمي آمده است بوييدن شكوفه نارنج، تقويتكننده اعصاب و از بين برنده زكام است، اما بعضي معتقدند بوييدن زياد بهارنارنج باعث بيخوابي ميشود.
هر روز شاهد محصولات بيشتري هستيم كه بر اساس منابع تجديدپذير توليد ميشوند. محصولات پاككننده خانگي اكنون حاوي مواد تميزكننده فعالي هستند كه از روغنهاي گياهي و شكر به دست ميآيد. اين مواد پاككننده سازگار با محيطزيست بوده و با استفاده از بيوتكنولوژي و به كمك قارچها و باكتريها قدرت اثرگذاري بالايي دارند.مواد پاككننده در همه جا حضور دارند؛ در پودرهاي شستوشو، مايع ظرفشويي، پاككنندههاي خانگي، كرمهاي مخصوص پوست، ژلهاي شستوشو و شامپوها. مواد شوينده، كثيفي و چربي را از بين برده و باعث كفكردن مواد شستوشوي مو و جذب سريع چربيها روي پوست ميشوند. معمولا بيشتر مواد پاككننده از نفتخام كه يك سوخت فسيلي با منابع محدود است توليد ميشود.با اين تفاسير، توليدكنندگان تلاش فزايندهاي را براي جايگزينكردن منابع پايدار توليد مواد شوينده به جاي نفت آغاز كردند، هر چند اين تركيبات شوينده معمولا به صورت شيميايي توليد ميشوند. مشكل اينجاست موادي كه از طريق چنين فرآيند شيميايي توليد ميشوند كاربردهاي محدود و تنوع ساختاري اندكي دارند، چون ساختار ملكولي آنها خيلي پيچيده نيست.بتازگي محققان انستيتو فرانهوفر آلمان رويكرد متفاوتي را در اين زمينه اتخاذ كردهاند. آنها با استفاده از روشهاي بيوتكنولوژي و با كمك قارچ و باكتري اقدام به توليد سورفكتانتها (مواد شوينده فعال) كرده و موفق شدهاند بر اساس منابع پايداري مانند شكر و روغن گياهي، زيست سورفكتانتهاي ميكروبي توليد كنند. محققان از ليپيدهاي سلوبيوز (CL) و مانوسايلريتريتول استفاده كردهاند، چرا كه آزمايشهاي قبلي قابليت كاربرد صنعتي اين دو ليپيد را ثابت كرده بود. اين مواد را ميتوان با استفاده از نوع خاصي قارچ سياهك به مقدار زياد توليد كرد. قارچ سياهك نوعي قارچ بوده كه روي محصول ذرت اثرگذار است. بعلاوه CL داراي خواص آنتيباكتريال است.آنچه زيست سورفكتانتها را از رقباي مصنوعي متمايز ميكند، گستردگي تنوع ساختاري آنهاست. همچنين ميزان سميت آنها كمتر بوده، زيست تجزيهپذير هستند و در شلكردن (خردكردن) چربيها هم كارايي خوبي دارند. اما با وجود اين تا به امروز از سورفكتانتها استفاده كمي در محصولات آرايشي و بهداشتي خانگي شده است.اين زيست سورفكتانت توسط مخمري كه از شهد زنبور عسل برداشت شده توليد ميشود. متخصصان معتقدند اگر ما ميخواهيم كه سورفكتانتها بازار را تسخير كنند نياز به افزايش بازده مخمرها داريم.براي رسيدن به اين منظور دانشمندان در حال بهينهسازي فرآيندهايي براي كاهش هزينه توليد هستند. آنها ميكرو ارگانيسمها را در يك زيست رآكتور كشت ميكنند. در اين زيست رآكتور مخلوط شكر، روغن، ويتامينها و نمكهاي معدني به طور دائم در حال همزدن است. هدف از اين كار رسيدن به غلظتهاي بالا در حداقل زمان ممكن به طوري است كه ميكروارگانيسمها تشويق به رشدكردن شوند. فاكتورهاي متعددي از جمله اكسيژن، ميزان PH، شرايط سلولها و دما بر خروجي كار تاثيرگذار است. تركيب محيط كشت هم موضوعي حياتي است.مرحله بعد جداكردن زيست سورفكتانت از محيط مخمر به كمك عوامل صنعتي و اختصاص دادن آنها به شويندههاي مخصوص ظرفشويي، گاز پاككن و لوازم آرايشي ـ بهداشتي است. چنانچه محققان بتوانند در توليد اين سورفكتانتها به موفقيت دست يابند علاوه بر كاهش وابستگي به نفت ميتوانيم مواد شوينده سازگار با محيطزيست را به خانههايمان دعوت كنيم.

برگهاي روغني، نموداري از وضعيت جوي گذشته
زماني كه يك گياه ميميرد، بيشتر آن تجزيه ميشود؛ بهاستثناي دانههاي گرده و بخش مومي شكل آن كه در اينجا اصطلاحا بخش روغني ناميده ميشود.دكتر فياكينز ميگويد كه برگهاي روغني در رسوبات مختلف به دام ميافتند و به شكل فسيلهاي مولكولي حفظ ميشوند.
نكته: هرچند كه درجه حرارت هواي قطب جنوب در دوره ميوسن كلا نسبت به دوران حاضر گرمتر بوده، اما يافتههاي اخير ممكن است ارتباطي با روند گرمايش كنوني جهان داشته باشند
براي تحقيقات حاضر، پروفسور فياكينز و همكارانش از رسوبات دوره ميوسن، بخشهاي روغني را استخراج كردند و آنها را در يك اسپكترومتر ـ دستگاهي كه ايزوتوپها را از يكديگر جداسازي ميكند ـ قرار دادند، از اين برداشت تركيبات شيميايي متنوعي به دست آمد. پروفسور فياكينز كه نتايج يافتههاي گروه تحقيقاتي خود را در تاريخ 17 ژوئن در مجله نيچر ژئو ساينس چاپ كرد، در اين مقاله چنين گفته كه بخشهاي روغني با نگهداشتن مقادير مختلفي از ايزوتوپهاي آب كه گياه در زمان حياتش آنها را جذب كرده، ميتوانند اطلاعات باارزشي از وضعيت جوي عصر خود ارائه دهند. طبيعتا هيدروژن عنصر سبكي است.اين عنصر يك ايزوتوپ ثابت دارد كه به نام دوتريم خوانده ميشود. دوتريم دوبل به سنگيني يك هيدروژن معمول طبيعي است. زماني كه باران ميبارد، آبي كه از دوتريم ساخته شده در شروع ميبارد و ايزوتوپ سبك تر در خود ابر باقي ميماند.پروفسور فياكينز اينگونه مطلب را تشريح كرده كه امروزه بارش قطب جنوب از نوع ايزوتوپهاي سبكتر است، چرا كه عملا در بخشهاي پايينتر از استوا تبخير به وفور رخميدهد و ابري كه به قطب ميرسد، تقريبا تمام باران خود را از دست داده است. اما تيم تحقيقاتي توانست دوتريم بيشتري را در نمونه رسوبات روغني پيدا كند: تركيب اين دادهها با مدلهاي مختلف جوي گروه را به اين نتيجهگيري رساند كه گرمتر بودن اقيانوسها در دوره ميوسن منجر به افزايش ميزان تبخير شده است. لذا ابرها در آن زمان مملو از قطرات آب بودهاند و به همين واسطه باران بيشتري نيز در آن عصر در قطب باريده است.ذرات گرده كه در رسوبات قطب جنوب يافت شدند نيز نشان ميدهند كه دو گونه مختلف درختي در آن عصر در قطب جنوب وجود داشته: درخت راش با نام علمي Nothofagus fusca و بوته مخروطي شكلي از جنس Podocarpidites. گونههاي درختي بسته به آنكه ذرات گرده شان تا چه مسافتي ميتواند از گياه دور شود، تغيير ميكنند. گردههاي هيچكدام از دو گونه فوقالذكر نميتوانند زياد از گياه دور افتاده باشند. اين امر حاكي از آن است كه به احتمال زياد اين درختان در قطب جنوب رشد كردهاند و نه آنطور كه تحقيقات پيشتر عنوان كرده بود كه آنها از مسافتهايي بعيد همچون سواحل نيوزيلند آمدهاند. اگر اين درختان در بخشهاي داخليتر قطب جنوب رشد ميكردند، پس قطعا گردههايشان نميبايست در سواحل پيدا ميشد؛ در حالي كه دانشمندان اين گردهها را در ساحل پيدا كردهاند!
نظري بر عواقب گرمايش كنوني جهان
هرچند كه درجه حرارت هواي قطب جنوب در دوره ميوسن كلا نسبت به دوران حاضر گرمتر بوده، اما پروفسور فياكينز يادآور ميشود كه يافتههاي اخير ممكن است ارتباطي با روند گرمايش كنوني جهان داشته باشند. براساس مطالعات فضايي موسسه گودارد زير مجموعهاي از مركز مطالعات ناسا، از سال 1880 تاكنون متوسط درجه حرارت زمين در سطح جهاني حدودا 8/0 درجه سانتيگراد افزايش يافته است. حدود دو سوم اين افزايش از سال 1975 به اين طرف رخ داده است.درك الگوهاي بارندگي در دوره ميوسن ممكن است به دانشمندان كمك كند تا بتوانند متوجه شوند با گرمترشدن كره زمين، رطوبت تا چه اندازهاي تغيير خواهد كرد.مارك پاگاني، بيوژئوشيميست دانشگاه ييل در تحقيق حاضر شركت نداشته، اما در مصاحبه با بخش خبري مجله نشنال جئوگرافي چنين گفت كه تغييرات گرمايشي بشدت بر چرخه گردش آب در كره زمين تاثيرگذار است و قطعا ميتواند مشكلات حادي براي كره زمين ايجاد كند، چرا كه براي هيچ جامعهاي آسان نيست كه خود را با تغييرات عمده در ميزان آب مصرفي وفق دهد. اين مساله، متضمن هزينههاي زيادي براي يك جامعه خواهد شد.تحقيق اخير اشاره دارد بر اين واقعيت كه بيشك تغييرات جايگزيني در چرخه گردش آب رخ خواهد داد كه سبب ميشود برخي مناطق خشكتر و برخي ديگر بارانيتر شوند.مارك پاگاني دليل اين امر را تغييرات درجه حرارت معرفي ميكند. او در پايان چنين نتيجهگيري كرد كه: «ممكن است 20 ميليون سال قبل از نظر ما انسانها زماني بسيار بعيد به نظر برسد، اما از نظر زمين و وضعيت جوي، اين زمان چندان هم دور نيست. وضعيت زمين در آن دوره و بويژه وضعيت شيميايي جو مسلما با دوران حاضر چندان تفاوتي نداشته. پس شايد بهتر است كه ما امروز براي حل فاجعه گرمايش جهاني كاري انجام دهيم چون شايد زمان ما هم زياد طولاني نباشد.»

آژانس پروژه های تحقیقاتی دفاعی پیشرفته یا دارپا (DARPA) تا کنون حجم بسیار زیادی از سرمایه گذاری بر روی توسعه دانش و تکنولوژی های آینده صنایع نظامی را بر عهده داشته است. این آژانس را می توان کاشف جی پی اس، اینترنت و هواپیماهای جاسوسی دانست. محصولاتی واقعی و بسیار پراستفاده. سایت بیزنس اینسایدر، با گشت و گذار در میان پروژه های فعال غیر-سری این آژانس، به دنبال نمونه هایی است که در صورت تبدیل به محصول نهایی، تاثیرات شگرف و بزرگی بر جوامع انسانی خواهند گذاشت. در این تحقیق، تمرکز بر روی اداره علوم دفاعی و اطلاعات منتشره از ابداعات این مرکز بوده است.
اکس-کالیبور یک تفنگ لیزری به درد بخور
وزارت دفاع همیشه نگران استفاده از اسلحه های مرسوم در شورش های شهری بوده است. هدف اصلی پروژه اکس-کالیبور آن است که حملات و آسیب ها به دشمنان و سلاح های شان محدود شود و آسیب های جانبی به شهروندان و شهر نداشته باشیم. این موضوع (و برخی دلایل دیگر) باعث شده این وزارت با جدیت به دنبال سلاح لیزری باشد، و قرار است دارپا این اسلحه را به آنها بدهد. برنامه اکس-کایبور یک طرح توسعه سلاح های لیزری است که ۱۰ بار خفیف تر از لیزرهای جنگی کنونی است. این تفنگ ها به صورت فردی قابل حمل است. به گفته دارپا، این اسلحه ۱۰۰ کیلو وات قدرت داشته و با دقت بالایی علیه اهداف زمینی و هوایی قابل استفاده است.
شیوه ای برای پاک سازی آلودگی ها و عفونت های خونی (مانند همودیالیز)
در واقع، تنها عفونت های خونی بیش از ۱۵۰۰ سرباز را در سال ۲۰۰۹ تحت تاثیر قرار دادند. دارپا در حال توسعه یک دستگاه قابل حمل است که خون آلوده را از بدن خارج می کند، آلودگی های آن را حذف می کند، و سپس خون پاکیزه را به بدن بر می گرداند. چیزی دقیقا شبیه به کار دستگاه همودیالیز برای خروج سموم از بدن بیمار. و البته محققان کاملا به کاربردهای غیرنظامی این طرح هم توجه دارند و دستگاه احتمالی می تواند تنها در ایالات متحده، سالانه جان هزاران نفر را نجات داده و میلیون ها دلار صرفه جویی را به دنبال داشته باشد. دارپا قصد دارد ساخت این ابزار قابل حمل را از پاییز ۲۰۱۲ آغاز کند.
حضور ربات های نانو (نانوبوت) درون بدن انسان، برای کنترل سلامت فردی
در حالی که کنترل خارجی بیماری ها امری مهم و حیاتی است، دارپا در حال کار بر روی راهی به درون بدن و شناسایی بهتر بیماری ها از این طریق است. پروژه نانوپلتفرم های داخل موجود زنده سعی می کند که رده ای از نانو ذرات را توسعه دهد که بیماری ها را کشف و درمان کنند. تکنولوژی مورد استفاده در این نانو ذرات، شیوه ای برای شناخت و حساسیت به نوع خاصی از ملکول های درون بدن موجودات زنده است. دارپا هم اکنون مشغول تست این سیستم در بدن حیوانات بزرگ جثه است.
سیستن خنک کننده چیپ ها به صورت درونی، بدون نیاز به پنکه های سنگین و ضعیف
فن های پر سروصدا و کم دوام سیستم های کامپیوتری، یکی از بخش های ضروری هستند که جلوی داغ شدن بیش از حد چیپ ها را گرفته و کارکرد آنها را بهبود می دهند. هر چه که مدارها فشرده و فشرده تر می شوند، سریعتر و بیشتر هم داغ خواهند شد. پس نیاز به تهویه به طور دائم رو به افزایش است و البته مرتبا از بازده شیوه های مرسوم خنک کننده کاسته می شود. و اینجا است که دارپا با برنامه خنک کننده افزایشی درون چیپ (ICECOOL) به میدان می آید. این پروژه، ایده نیاز به دمیدن و مکش هوا برای خنک کردن چیپ را به کلی رد می کند و به جای آن، رویای سیستم مدیریت دمای درونی را در سر می پروراند که درون خود سیلیکون های چیپ قرار دارد. هم اکنون دارپا مشغول تهیه پروپوزال این شیوه است و راه حل مورد استفاده در این پروژه می تواند نقطه عطفی در تاریخ الکترونیک باشد.
سیستم تصویربرداری گرمایی بسیار ارزان
سیستم های تصویربرداری گرمایی، قابلیت استفاده های نظامی بسیار فراوانی دارند. اما هم اکنون این تکنولوژی بسیار گرانقیمت است و همین موضوع باعث عدم استفاده گسترده از آن در ماموریت ها می گردد. برنامه صنعتی سازی ابزارهای تصویربرداری گرمایی ارزان قیمت به دنبال این است که این تکنولوژی را به اندازه کافی ارزان و در دسترس سازد. دارپا هیچ دلیلی نمی بیند که از ابزارهای تصویربرداری گرمایی در گجت هایی چون تلفن های همراه، عینک ها، هواپیماهای پرنده کوچک، تفنگ های دید ویژه و کلاه های ایمنی استفاده نشوند. از آنجایی که هدف دارپا تبدیل این تکنولوژی به دوربین های روی چیپ است، دور از انتظار نیست که سیستم عکسبرداری گرمایی را در کارها و ابزارهای بسیار زیادی بیابیم.
ساخت یک ماشین ژن، برای ژن-درمانی در ابعاد وسیع
وزارت دفاع دوست ندارد که میزان منابع ضروری برای دستیابی به یک کشف جدید و خارق العاده پزشکی، در حد و اندازه های کوچک و آزمایشگاهی باشند. همان گونه که اکنون به دنبال توسعه درمان فردی یا گروهی بیماری ها و مشکلاتی است که تا کنون ده ها سال تحقیق و میلیون ها دلار پول را هدر داده اند. مواردی مانند داروی ضد مالاریا که آن را تنها می توان از ترشحات باکتری ها تهیه کرد. دارپا قصد دارد مفهوم تولید انبوه داروهای ژن درمانی را تغییر داده و آن را به تصرف خود درآورد. این آژانس در برنامه کارخانه های زنده قصد دارد تکنیک هایی را توسعه دهد و شاخه های جدیدی را در دانش ایجاد کند که برنامه ریزی و مهندسی بیولوژیک را بسیار آسان تر سازد. کاری به غایت جاه طلبانه، اما با احتمال تولید انبوه راه حل های بیولوژیکی که بسیار فریبنده به نظر می رسد.
ادغام کامل تکنولوژی با سیستم عصبی بدن
دارپا علاقه فراوانی به ایده تکنولوژی سایبرگ و انسان های ماشینی دارد. فعلا که این آژانس کاملا شیفته ایمپلنت های کاشتنی گوش درونی شده است که یک گوش مصنوعی، برای اعطای قدرت شنوایی به انسان های ناشنوا است. یکی از بزرگترین مشکلات بر سر راه افزایش قدرت انسان با ابزارهای تکنولوژیکی، شیوه ارتباط شخص با ماشین ها است. «برنامه تکنولوژی رابط کاربری عصبی قابل اطمینان دارپا» به دنبال توسعه ایمپلنت هایی برای بهبود و افزایش توانایی است که به صورت مستقیم با سیستم عصبی مرکزی در تماس هستند و تا ده ها سال می توان با اطمینان آنها را درون خود داشت. آنها به دنبال بهبودهایی هستند تا قدرت و سرعت ادراک را تا حد امکان افزایش دهند. تاثیر غیرنظامی این موضوع بسیار زیاد خواهد بود. تنها کافی است کمی به استفاده های احتمالی پزشکی و کاربردهای بازخلق توانایی ها توسط آن بیاندیشید.
میکروتکنولوژی برای هدایت و جستجوی بدون جی پی اس و زمان سنجی
امروزه بسیاری از ابزارهای امروزی، به ویژه وسایل نظامی، همان طور که انتظار می رود، کاملا وابسته به جی پی اس هستند. مشکل مهم زمانی پیش می آید که شما به دنبال روش استقلال آنها از چنین تکنولوژی هایی باشید. رهایی از دست سیستم ها و سلاح هایی که برای هر کاری نیاز به اتصال و کارکرد درست جی پی است دارند، امری مهم است. برنامه زمان سنجی، هدایت و مکان یابی با ابزارهای میکروتکنولوژی قصد دارد این مشکل را حل کند. آنها به دنبال طراحی ابزارهایی هستند که بدون استفاده از تکنولوژی جی پی اس و مکان یابی ماهواره ای به شما اجازه می دهد که حتی با از دست دادن سیگنال های ماهواره هم بتوانید به کارتان ادامه دهید. این تکنولوژی با استفاده از مسیر حرکت و مکان و زمان آخرین اطلاعات دریافتی از ماهواره، برای تامین نیاز های هدایتی و مکان یابی استفاده می کند. این تکنولوژی می تواند کاربردهای عمومی بسیاری داشته باشد. مثلا استفاده از گوگل مپز در مترو و راه های زیرزمینی.
برنامه ای برای جلوگیری از کاربرد چیپ های جعلی یا آلوده به بدافزار
در همکاری با بسیاری از کارخانه هایی که مواد خام اولیه را از منابع خارجی تامین می کنند، وزارت دفاع نگران امنیت و سلامت کلیه مدارهای مجتمعی است که توسط این مراکز وارد می شود. تا کنون وزارت دفاع قادر نبود که کارخانه های سازنده هر چیپ را مانیتور کرده و صحت قطعات مورد استفاده را بررسی کند. اما دارپا در حال توسعه برنامه سنجش امنیت و قابلیت اطمینان مدارهای مجتمع یا IRIS است، تا تکنولوژی را خلق کند که بتواند کارایی و اصالت هر یک از مدارهای مجتمع را بدون خراب کردن آنها مورد آزمون قرار دهد. این بدان معنی است که دارپا قادر است به هر مدار چیپ نگاهی انداخته و مطمئن شود که آن مدار دقیقا همان چیزی است که ادعا می شود. با استفاده عمومی از این تکنولوژی می توان اطمینان یافت که سخت افزارهای کامپیوتری، حاوی بدافزارهایی چون کی لاگرها و ابزارهای جعل هویت نیستند.
شیوه اسکن ساده ای برای کشف سلاح های بیولوژیک و حملات شیمیایی
در حال حاضر تکنولوژی لازم برای آشکار سازی سلاح های شیمییایی و بیولوژیکی بسیار بزرگ و حجیم است و هزینه بسیاربالایی هم دارد. برنامه تکنولوژی ماوراء بنفش فشرده قصد دارد نوعی ابزار آشکار سازی این گونه سلاح ها را به صورت بسیار جمع و جور و قابل حمل عرضه نماید. هدف اصلی، توسعه ابزاری است که با استفاده از نور ماوراء بنفش، و دیگر شیوه های پیشرفته بتواند درون آب آشامیدنی و دیگر منابع به دنبال سلاح های بیولوژیک بگردد.
برنامه ای برای بهبود ۷۵ برابری مصرف انرژی در ابزارهای محاسبه گر
سرعت محاسبات کامپیوتری با تعداد اعمال ریاضی ممیز شناور در ثانیه یا FLOPS شناخته می شود که به شکل ساده نشان دهنده تعداد اعمال ریاضی ساده ای است که سیستم در هر ثانیه می تواند انجام دهد. امروزه سرعت ها به گیگافلاپ هم رسیده اند، که نشانگر انجام هزاران عملیات ریاضی در هر ثانیه است. و البته در کنار این داستان، اندازه گیری گیگافلاپ به ازای وات هم اهمیت فوق العاده ای داشته و نشانگر میزان کارایی پردازنده در مصرف انرژی است. تا چه حد می توان کارایی پردازشگر را در خصوص میزان مصرف انرژی بهبود بخشید؟ دارپا سعی دارد مصرف کنونی یک گیگافلاپ بر وات را تا ۷۵ گیگافلاپ بر وات گسترش دهد.برنامه انقلاب کارایی مصرف انرژی در تکنولوژی های محاسباتی می خواهد میزان مصرف انرژی را به شکل چشمگیری کاهش دهد. اگر آنها موفق شوند، این بهبود ۷۵۰۰ درصدی مصرف انرژی می تواند باعث تولید محصولات خارق العاده ای هم چون اسمارت فون های با عمر باتری چند هفته ای و لپ تاپ هایی با عمر باتری چندین روز شود.
راهی برای تولید تجاری و با ثبات نانوتکنولوژی
دارپا تا کنون به میزان بسیار زیادی در نانوتکنولوژی سرمایه گذاری کرده است. هسته اصلی این ایده اکنون تایید شده و تکنولوژی آن قابل مشاهده و استفاده گشته است. پس چه مشکلی بر سر راه تولید انبوه تجاری آن وجود دارد؟ برنامه نانوتکنولوژی دارپا سعی می کند تا تولید محصولات قابل کنترل در ابعاد نانو را به واقعیت نزدیک کند. این تیم قبلا یک جنگل در حال رشد از نانو لوله ها را به معرض نمایش گذارده است، اما کنترل و جهت دهی به رشد، از اهداف این برنامه است. در صورت موفقیت این طرح، زمینه های تکنولوژیکی بسیار گسترده ای پدید می آید. ساخت نانولوله، نانو سیم و نقاط کوانتومی قابل کنترل، می تواند تولید نانوماشین ها را از مواد اولیه غیرقابل استفاده فعلی، امکان پذیر کند. در زمینه های پزشکی و تکنولوژی های مصرفی هم نتایج شوق برانگیز فراوانی در انتظارمان هستند.
لیزرهای بسیار قدرتمند و با کارایی بالا برای محافظت از ابزار پرنده و دیگر تجهیزات
همان طور که احتمالا شما هم می دانید، دارپا علاقه بسیار شدیدی به لیزر دارد! در اینجا هم نقشه این است که با ادغام چندین لیزر با طول موج های مختلف با یکدیگر، آنها را به یک رشته لیزر با قدرت بسیار بالا تبدیل کنند. این تیم می خواهد که لیزر با کارایی خوبی بسازد که بتوان یک اشعه لیزر تک و نیرومند در اختیار داشت. برنامه معماری ویژه سیستم های دیود لیزر پر انرژی می خواهد نوع جدیدی از لیزر با قدرت بالا را تولید کند، که در اولین قدم، درون هواپیماها و دیگر ابزار پرنده، برای دفاع در مقابل حملات استفاده می شود. و در کاربردهای عمومی، لیزرها قبل از این بخش بزرگی از صنعت را پوشش داده اند و انواع بهتر و قوی تر آن می توانند گام های بزرگی در مصارف تجاری باشند.
مدارهای سه بعدی می توانند شیوه جدیدی برای هر چه فشرده تر شدن تکنولوژی های امروزی باشند
در حال حاضر مدارهای مجتمع به صورت دو بعدی و نسبتا بزرگ هستند. دارپا فکر می کند که خارج از محدوده دیوارهای جعبه جادوی دو بعدی، یک راه بسیار مفید وجود دارد و آنها سعی دارند که مدارهای مجتمع سه بعدی را توسعه دهند . این موفقیت بدان معنی است که تکنولوژی کامپیوتر بسیار سریعتر شده و به شکل قابل توجهی محدودیت های فعلی را پشت سر خواهد گذاشت. یکی از موتورهای محرکه این طرح، ان است که با توجه به پیچیدگی روز افزون کامپیوترها، به زودی، تنها دو بعد برای توسعه مدارهای محاسباتی کافی نباشد. تصور ذهنی مدارهایی با سه بعد، هرچند که از نظر اجرایی بسیار پیچیده و مشکل باشند، به دارپا اجازه می دهد که تکنولوژی کامپیوتر را توسعه داده و فشرده تر کند.
Ultrabeam، اولین اشعه لیزر گاما و تغییرات مهم در علم پزشکی
دارپا اکنون پروژه های لیزری سودمند فراوانی را پیگیری می کند. اما این یکی می تواند پرکاربردترین پروژه لیزر موجود برای عموم مردم باشد. Ultrabeam اولین لیزر اشعه گامای تولید بشر است. ارتشی ها آن را دوست دارند، زیرا همانند یک اشعه ایکس پیشرفته می تواند برای تفتیش و کنترل مواد و اشیاء مختلف مورد استفاده قرار گیرد. مثلا کامیون ها و پرسنل ورودی به هر مرکز را به راحتی و با اطمینان بالا چک کند. در پزشکی هم این لیزر می تواند تغییرات بسیار عظیمی را باعث شود. لیزرهای اشعه گامای فشرده می توانند انواع جدیدی از اشعه درمانی ها و ابزارهای تشخیصی و تصویربرداری را به ارمغان آورند.
شیوه پیشرفته ای برای خنک کردن مدارهای مجتمع داغ شده
مدارها روز به روز کوچک تر و فشرده تر می گردند و همچنین سریع تر داغ می شوند. و از طرفی هم گرما قاتل شماره یک مدارهای الکتریکی است. پس شما نیاز به فن و تکنولوژی هایی برای پراکنده کردن گرما دارید. برنامه تکنولوژی های مدیریت گرمایی دارپا در حال تجربه ۵ شیوه پیشرفته برای خنک نگه داشتن مدارها است. این شیوه ها عبارتند از تکنولوژی لوله های گرمایی با سازگاری مناسب ،سردکننده های بر پایه میکروتکنولوژی ، استفاده از مواد جدید ، خنک کننده های ترموالکتریک وارتقاء تقویت کننده های نیرو . بدون شک بسیاری از این شیوه های دفع گرما به زودی راه خود را به دنیای محصولات الکترونیکی باز خواهند کرد.
پلتفرم جهانی برای ساخت چیپ ها
یکی از مسائلی که باعث کندی روند توسعه کامپیوترها شده است، این حقیقت است که در حال حاضر چیپ های کامپیوتری بر اساس مواد بسیار متفاوتی تولید می شوند. سیلیکون یکی از معمول ترین این مواد است، اما چیپ های ویژه ای وجود دارند که از نیترید گالیوم، آرسنید گالیوم، آنتیمونید و دیگر مواد از این دست ساخته می شوند.
هدف برنامه ترکیب شیوه های ناهمگون تولید چیپ دارپا، ایجاد یک پایه و اساس جهانی برای ادغام شیوه های مختلف ساخت چیپ و حفظ زمان گرانبهایی است که از دست می رود. استفاده از این شیوه با جلوگیری از اتلاف زمان و نیرو برای جابجایی اطلاعات میان دو چیپ با ساختار و جنس متفاوت، می تواند سرعت کار کامپیوتر را بسیار بهینه کند.
برنامه AWARE و تغییر همیشگی عکاسی و سیستم های نظارتی
نظامیان همیشه از بهبود دوربین ها لذت می برند و این موضوعی جالب برای آنها است. دوربین های بهتر به معنی جاسوسان قوی تر و در نتیجه انجام بهتر ماموریت ها هستند. و به همین دلیل دارپا برنامه AWARE را آغاز کرده است. این برنامه، تولید یک دوربین با رزولوشن چند گیگاپیکسلی را در دستور کار دارد. در این دستگاه، بیش از ۱۵۰ دوربین را با یک لنز ادغام کرده اند. با این کار می توانند تصاویر ۱۰ تا ۵۰ گیگاپیکسلی تهیه کنند که رزولوشنی بسیار بیشتر از توانایی دید چشم انسان دارند. این می تواند نمونه عالی از نمایش قدرت دوربین جدید دارپا باشد. در زندگی عادی هم، پیشرفت شیوه های تصویربرداری می تواند استفاده های فراوان پزشکی، اقتصادی، رسانه ای، تکنولوژیکی و سرگرمی سازی داشته باشد.
سوپرکامپیوترهای کم مصرف و قابل بازسازی که می توانند توسط افراد غیرمتخصص هم مورد استفاده قرار گیرند
برنامه محاسبات کامپیوتری با کارایی بسیار بالا ، به دنبال کامپیوترهایی بسار شبیه سیستم های معمولی امروز است. دارپا می خواهد سیستم های کامپیوتری جدیدی تولید کند بتوانند در مقابل حملات سایبری دوباره خود را به حالت اول برگردانند، کارایی مصرف انرژی بسیار خوبی داشته باشند و به طور ذاتی خلاق تر و مولد باشند. و از همه مهمتر اینکه، برنامه دارپا به دنبال سوپر کامپیوترهایی است که به راحتی توسط افراد با دانش کم کامپیوتری هم قابل استفاده و برنامه ریزی باشند. این یکی از جاه طلبانه ترین پروژه های دارپا است و این حقیقت که اینتل، ام آی تی، انویدیا و آزمایشگاه ملی ساندیا به صورت جداگانه مشغول کار بر روی این پروژه هستند، میزان اهمیت ان برای دارپا را گوشزد می کند.
.: Weblog Themes By Pichak :.