گرچه رمزهای عبور رایج‌ترین روش احراز هویت محسوب می‌شوند، اما با این وجود این روش به عنوان ضعیف‌ترین شکل حفاظت محسوب می‌شود و همین مساله ایجاب می‌کند در انتخاب رمزهای عبور دقت بیشتری صورت گیرد.به گزارش فاوانیوز به نقل از ایسنا، رمزهای عبور در صورتی که هوشمندانه انتخاب شده و به درستی مدیریت شوند، می‌توانند بسیار کارآمد باشند اما قطعا در این زمینه باید دقت ویژه‌ای صورت بگیرد.رمزهای عبور یک‌بارمصرف قوی‌ترین نوع رمزعبور محسوب می‌شوند و از آنجا که انسان توانایی به خاطر آوردن یک سری نامتناهی از رشته کاراکترهای تصادفی را ندارد، بنابراین رمزهای عبور یک‌بارمصرف اغلب به عنوان عامل‌های نوع دو شناخته می‌شوند که از دستگاه‌های پردازشی مانند token استفاده می‌کنند.در برخی از محیط‌ها، رمزهای عبور اولیه برای حساب‌های کاربری کاربران به طور خودکار تولید می‌شوند. اغلب رمزهای عبور تولید شده به صورت رمز عبور ترکیبی است. رمز عبور ترکیبی، رمز عبوری است که از ترکیب دو یا چند کلمه نامرتبط به همراه عدد و نشانه در بین آنها ساخته می‌شود. بنا بر اعلام مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌یی، تولید رمزهای عبور ترکیبی برای کامپیوتر آسان است اما نباید برای مدت زمان طولانی از آنها استفاده کرد زیرا نسبت به حملات حدس زدن رمز عبور آسیب‌پذیر می‌شوند. اگر الگوریتم تولید رمزهای عبور کشف شود، تمامی رمزهای عبور ایجاد شده توسط سیستم در معرض خطر قرار می‌گیرند.یک روش رمز عبور که کمی موثرتر از رمز عبور اولیه است، عبارت عبور است. عبارت عبور رشته‌ای از کارکترها است که معمولا طولانی‌تر از رمز عبور است. استفاده از عبارت عبور فوایدی دارد از جمله آن که توسط ابزار brute force به سختی شکسته می‌شوند و هم‌چنین کاربر را تشویق می‌کند تا از رمز عبورهایی با کارکترهای متعدد استفاده کند که در عین حال به خاطر سپردن آنها هم آسان است.
با این حال در این میان بسیاری از سیستم‌ها، سیاست‌هایی برای رمز عبور اتخاذ می‌کنند تا ویژگی‌ها و املای رمز عبور را محدود کنند و بدین ترتیب امنیت بیشتری را برای شبکه خود به ارمغان آورند. تعیین حداقل طول رمز عبور، حداقل عمر رمز عبور، حداکثر عمر رمز عبور، استفاده از سه یا چهار نوع کاراکتر در رمز عبور (حروف کوچک، حروف بزرگ، اعداد و نشانه‌ها) و ممانعت از استفاده مجدد برخی از رایج‌ترین محدودیت‌هایی رمزهای عبور به شمار می‌روند. 



تاريخ : شنبه 7 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 فاوانیوز:نرم افزار پاک سازی سیستم های رایانه ای از بدافزار 'مدی' توسط کارشناسان مرکز تخصصی' آپا' دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی و ارائه شد. این بدافزار که از نوع کرم اینترنتی(worm) است ،از طریق فایل های ورد و پاور پوینت سیستم ها را آلوده می کند. اطلاعات مربوط به این بدافزار و ابزار پاک سازی آن در پایگاه اینترنتی "آپا" دانشگاه صنعتی اصفهان به نشانی http://nsec.ir/Fa/MADI.aspx قرار دارد.



تاريخ : شنبه 7 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

تلویزیونهایی که پشت ویترین فروشگاه ها قرار داده می شوند برای جلب توجه است و نگاه کردن طولانی به تصویر آنها که معمولاً از تنظیمات نور و رنگ برخوردار نیست می تواند باعث سوزش چشم شود.

 یک گزارش جدید هشدار داده است که نخستین چیزی که همه ما پس از خرید تلویزیون جدید می خواهیم تماشای برنامه های تلویزیون از طریق دستگاه جدید است اما انجام چنین کاری می تواند به دید چشم صدمه بزند.نکته تعجب برانگیز این است که نیمی از مصرف کنندگان پس از خریداری دستگاه های تلویزیون آن را اصلا تنظیم نمی کنند و بلافاصله پس از قرار دادن دستگاه تلویزیون در جای درنظر گرفته شده برای آن به تماشای تصاویر می پردازند.این درحالی است که براساس اظهارات کارشناسان تصویر، تماشای تلویزیون با این شرایط می تواند به چشم صدمه بزند.تلویزیونها در فروشگاه ها برای جلب توجه تنظیم می شوند و روشن تر از حد معمول هستند و تضاد رنگی آن در آخرین حالت قرار گرفته است.

در فروشگاه ها تلویزیونها معمولا برای جلب توجه تنظیم می شوند بنابراین تصویر آنها به شدت روشن است و میزان تضاد رنگ آن در آخرین حالت خود تنظیم شده است

از سوی دیگر تنظیمات کارخانه ای که برای نمایش در فروشگاه ها صورت گرفته موجب افزایش مصرف انرژی نیز می شود و می تواند عمل محصول را کوتاه کند.نظرسنجی Ipsos MORI اظهار داشته است که افرادی که تصویر تلویزیونهای خود را پس از خریداری تنظیم می کنند 21 درصد از کل مشتریان هستند که این تعداد براساس راهبردهای تولید کننده عمل می کنند و تنها 5 درصد از مشتریان از خدمات حرفه ای بهره می گیرد.تنظیمات پیش فرض تلویزیون براساس اظهارات کارشناسان صرفا برای فروشگاه های تلویزیون بوده و برای مصرف خانگی مناسب نیست. این تنظیمات جزئیات تصویر و رنگ را خدشه دار می کند و عمر دستگاه را کوتاه تر خواهد کرد، از این رو برخی از کارشناسان ستادی را عنوان " تصویر بی نقص" راه اندازی کرده اند تا به ارتقا آگاهی عمومی در این رابطه کمک کنند.



تاريخ : شنبه 7 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 اگر قصد دارید از آهنگ‌های گوشی خود زنگ موبایلتان را بسازید، همین حالا برنامه رایگان Rington Maker را از آیتونز دانلود و بر روی گوشی خود نصب کنید.روش نصب برنامه‌های رایگان آیفون دراین مقاله توضیح داده شده است.پس از نصب و باز کردن برنامه، تنها کافی است موزیک مورد علاقه خود را در گوشی ریخته و از طریق این برنامه انتخاب کنید تا آیفون شما آن را به عنوان زنگ موبایل خود برگزینید.شما باید یک قسمت 30 ثانیه‌ای از آهنگ را انتخاب کنید و با تنظیماتی که این برنامه در اختیارتان گذاشته آن را ویرایش کنید، سرعت آهنگ را کم یا زیاد کنید و نحوه شروع و تمام شدن آن را تغییر دهید.نهایتا فایل شما در فولدر iTunes File Sharing ذخیره می‌شود و می‌توانید هر چند بار که تمایل داشتید از آن استفاده کنید.



تاريخ : شنبه 7 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

در بازی این هفته زامبی ها به محل کار شما حمله کرده اند و انگار باید قبل از اینکه این هفته به خانه بروید باید دفتر کارتان را از وجود آنها پاک کنید . در طی بازی چیزهای زیادی جمع می کنید تا بتوانید به موفقیت برسید . به نظر خودتان می توانید این زامبی های مزاحم را نابود کنید یا اینکه می خواهید دفتر کارتان را با آنها شریک شوید ؟

سخت کار کردن در دفتر کار

در اینجا یک نگاه سریع به معرفی بازی می اندازیم … قسمتهای بیشتری از این وجود دارد ولی این اسکرین شاتها یک دید کلی از بازی به شما خواهد داد تا بفهمید واقعا در این بازی چه اتفاقاتی قرار است رخ دهد .

 

در این بازی پانزده مرحله وجود دارد و به نظر می رسد که حسابی شما را در آخرین ساعات کارتان مشغول کند . موستان را بالای سر هر مرحله که  بیاورید به شما نشان می دهد که در آن مرحله هدف چیست وشما باید چه کاری انجام دهید .

در حین بازی کمک های زیادی به شما داده می شود تا متوجه شوید که هر فرایند چطور صورت می گیرد ، حمله تیراندازی و جابجایی نیروها تماما به شما آموزش داده می شود . برای مثال گفته می شود که موس را بر روی نیروهایتان بیاورید و با گرفتن و کشیدن آنها را می توانید جابجا کنید .

 

سفر آغاز می شود . شما باید به Pam و Dave کمک کنید تا از اولین مرحله بعد از نابودی زامبی ها ، نجات پیدا کنند .

 

اولین اسلحه بدست آمد ، حالا وقت آن است که زامبی ها را یکی یکی از بین ببرید …

یک اسلحه دیگر بدست آوردید و حالا زامبی های بیشتری در راه هستند …

در هر مرحله شما باید وطیفه ای را به انجام برسانید برای مثال جمع کردن تمامی نجات یافتگان و آوردن آنها با خودتان و سپس پیدا کردن تنها راه خروج ( همانند چیزی که اینجا نشان داده شده است )

 

هنگامی که به سلامت از یک مرحله عبور کردید امتیازات شما به نمایش در می آید .

هرچقدر تعداد بیشتری را همراه خود به راه بیاندازید تا از یک مرحله عبور کنید به نیروی بیشتری نیاز دارید تا جلوی زامبی های مهاجم کم نیاورید .

امیداورم از این بازی لذت ببرید و آخر هفته خیلی خوبی را داشته باشید .

از اینجا می توانید این بازی را مشاهده کنید

منبع : How-To Geek

 


تاريخ : شنبه 7 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 در رایانه های خود اگر دو کلید Win + Pause Break را با یک دیگر فشار دهید پنجره ای جدید برای شما باز میشود که میتوانید بعضی از اطلاعات سیستم خود را در آن مشاهده نمایید. در پنجره اطلاعات ویندوز میتوانید اطلاعاتی را مانند نسخه ویندوز ، رده بندی سیستم ، پردازنده ، حافظه رم ، نوع سیستم ، اسم رایانه ، دامنه و … را ببینید. ولی مشکل اصلی این پنل این است که شما فقط میتوانید به موارد کلی در ویندوز دسترسی داشته باشید و جزییات سیستم در آن به نمایش گذاشته نمیشود و شما مجبور میشوید که به قسمت ویژگی های هر بخش بروید تا بتوانید جزییات آن را پیدا کنید. برای مشاهده جزییات سیستم نرم افزار هایی مثل Speccy وجود دارد که به کمک آن میتوانید به جزییات رده بالای سیستم دسترسی داشته باشید و یا حتی دمای پردازشگر و کارت گرافیک را نیز مشاهده کنید. Flitskikker نیز برنامه اطلاعاتی دیگر در این زمینه میباشد. ولی امروز قصد داریم برنامه های دیگر را در این بخش با نام Fresh Diagnose به شما معرفی کنیم. این نرم افزار این اختیار را به شما ارائه میدهد تا به جزییات سیستم دسترسی داشته باشید و هم چنین سیستم خود را چه از نظر سخت افزار و چه نرم افزار آنالیز کنید.علاوه بر دسترسی به اطلاعات سخت افزاری و نرم افزاری به کمک این نرم افزار میتوانید به تنظیمات مختلف سیستم خود نیز دست پیدا کنید. این تنظیمات شامل آدرس MAC ، آدرس IP ، تنظیمات پیکربندی TCP/IP ، کدک های صدا و تصویر ، تنظیمات Direct X و … میشوند. هم چنین میتوانید مولفه های مختلف ویندوز پی ببرید. برای مثال میتوان تاریخچه ویندوز ، تاریخچه جستجو ، تاریخچه Run ، حافظه پنهان اینترنت ، تاریخچه مرورگر و آخرین فایل های در دسترس نام برد.در پنجره اصلی این برنامه و در قسمت نوار ابزار آن که در بالا قرار گرفته است. گزینه هایی مثل Refresh (بازآوری) ، Up (بالا) ، Save (ذخیره) ، Print (چاپ) ، Windows و Hardware ( سخت افزار) در این نوار ابزار وجود دارند. در قسمت کناری نرم افزار نیز لیست موضوعات طبقه بندی شده در دسترس کاربر قرار دارد. پس از انتخاب هر یک از موضوعات از این قسمت اطلاعات و جزییات مربوط به آن در مرکز و قسمت اصلی برنامه به نمایش در میاید.

شما میتوانید با استفاده از منوی درختی موجود در قسمت چپ برنامه به مولفه های مختلف سیستم خود دسترسی داشته باشید و این منو همانند یک سیستم ناوبری برای شما عمل میکند. طبقه بندی تمامی موارد در این برنامه دسترسی به آنها را بسیار آسان تر میکند. برای مثال وقتی که شما قصد دارید  تنظیمات پیکربندی TCP/IP را مشاهده کنید کافی است گزینه Network and Internet را بزنید و سپس در منوی باز شده گزینه مورد نظر خود را مشاهده خواهید کرد.

از قسمت Traces میتوانید به تاریخچه های مختلف سیستم خود دسترسی داشته باشید. همان طور که در تصویر پایین مشاهده میکنید این تاریخچه ها از جمله تاریخچه ویندوز ، جستجو ، RUN و آخرین فایل های در دسترس میباشند.

برنامه Fresh Diagnose در حال حاضر برای سیستم عامل ۳۲ و ۶۴ بیتی در دسترس است و هم چنین بر روی ویندوز های XP ، Vista ، ۷ و ۸ کار میکند.

دانلود برنامه Fresh Diagnose

 



تاريخ : شنبه 7 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ممکن است افراد زیادی ندانند که گوگل در ارایه اینترنت هم فعالیت می کند، اما با شروع به کار سرویس جدید «گوگل فیبر» احتمالا شهرت این شرکت در ارایه اینترنت پر سرعت چندین برابر خواهد شد. گوگل از روز گذشته ارایه اینترنت پرسرعت را در کانزاس‌سیتی آغاز کرده است. سرویس اینترنتی که همانطور که از اسمش مشخص است با فیبر نوری کار می کند. اما چیزی که این سرویس را نسبت به دیگر اینترنت های پرسرعت متمایز می کند، سرعت ۱ گیگابیتی آن و قیمت های فوق العاده است. اینترنتی که نسبت به اینترنت های پرسرعت رایج در آمریکا ۱۰۰ برابر سریع تر است و جالب تر اینکه گوگل این اینترنت را بدون محدودیت دانلود در اختیار کاربران قرار می دهد و بنابراین می توانید با سرعت ۱ گیگابیتی هر چقدر که خواستید دانلود اطلاعات داشته باشید. ضمن اینکه سرعت اینترنت نیز متقارن است یعنی هم سرعت دانلود و آپلود ۱ گیگابیت در ثانیه است. حتما می دانید که سرعت یک گیگابیت در ثانیه به معنی دانلود با سرعت ۱۲۵ مگابایت در ثانیه است و در این حالت می توانید یک فیلم ۷۰۰ مگابایتی را در کمتر از ۶ ثانیه دانلود کنید.برای استفاده از این سرویس، گوگل تا درب منزل شما فیبرنوری را می آورد و یک Network Box (تصویر پایین) در اختیار شما قرار می دهد که دارای ۴ پورت شبکه یک گیگابیتی است که با اتصال کامپیوترتان به یکی از آنها می توانید از اینترنت پرسرعت استفاده کنید. این دستگاه همچنین اینترنت را به صورت وای-فای هم در اختیارتان قرار می دهد و خودش مجهز به یک فایروال داخلی نیز هست.

 

network-box_narenji.jpg

اما قیمت این خدمت چقدر است؟ گوگل سه پلن متفاوت را در اختیار کاربران قرار می دهد. اگر فقط به دنبال استفاده از اینترنت باشید، می توانید پلن ۷۰ دلاری گوگل را انتخاب کنید. در این پلن با پرداخت ماهیانه ۷۰ دلار یک اینترنت ۱ گیگابیتی با دانلود نامحدود در اختیار دارید و علاوه بر آن Network Box را هم به رایگان دریافت می کنید و گوگل یک سرویس گوگل درایو یک ترابایتی هم به شما می دهد.اما اگر به اینترنت ۱ گیگابیتی نیاز نداشته باشید و دلتان نخواهد ماهیانه ۷۰ دلار پول بدهید می توانید از پلن رایگان گوگل استفاده کنید. در این حالت فقط یک پول اولیه ۳۰۰ دلاری برای فیبرنوری پرداخت می کنید که می توان آن را در اقساط ۲۵ دلاری یک ساله هم پرداخت کرد و در ازای آن باکس شبکه را خواهید داشت و اینترنت ۵ مگابیتی رایگان دایمی دارید. آن هم بدون محدودیت دانلود. گوگل ارایه رایگان این اینترنت را حداقل برای ۷ سال تضمین می کند. و هزینه دیگری هم به جز ۳۰۰ دلار اولیه نمی پردازید.

 

channels_narenji.jpg

سرویس ۱۲۰ دلاری اما شاید پر طرفدار ترین سرویس باشد که با پرداخت این هزینه در ماه علاوه بر اینترنت یک گیگابیتی، گوگل دسترسی به مجموعه کاملی از شبکه های تلویزیون را هم در اختیار شما قرار می دهد و تازه این اول کار است. با خرید این سرویس گوگل یک تبلت نکسوس 7 هم به شما می دهد به همراه یک TV Box برای دیدن کانال های تلویزیونی به صورت اچ دی و یک Storage Box که دارای ۲ ترابایت حافظه داخلی است که به شما اجازه می دهد برنامه های محبوب تان را روی آن ذخیره کنید و البته یک تربایت فضای رایگان گوگل درایو هم در این سرویس فراموش نشده است.



تاريخ : شنبه 7 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

برای اولین بار محققان توانستند نشان دهند که سلول های بنیادی انسان (Human stem cells) اثر قابل توجهی در برگرداندن حافظه در حیوانات مبتلا به بیماری آلزایمر دارند. بیماری آلزایمر در کشورهای توسعه یافته شیوع بالاتری داشته و با افزایش سن میزان آن نیز افزایش می یابد. بر طبق آمارها اکنون ۵.۳ میلیون آمریکایی مبتلا به این بیماری هستند.این تحقیق توسط تیمی از دانشگاه کالیفرنیای Irvine و انستیتو استم سل انجام شده است. در این تحقیق آنها سعی کردند نقص های شناختی ای که در مدل های حیوانی بیماری آلزایمر دیده می شد، را بهبود ببخشند. پس از اتمام آزمایش، میزان این نقص ها را دوباره بررسی کردند. آنها همچنین آزمایش را روی دو گروه مختلف انجام دادند. گروهی که بیماری آلزایمر داشتند و آنهایی که سلول های عصبی شان خراب شده بود.

 

هدف، مراکز آموزش و حافظه

910405-www-narenji-ir-stem-cells-alzheimers_01.jpg

محققان تمرکز خود را روی هیپوکامپ قرار داده بودند. هیپوکامپ ناحیه ای از مغز است که مسئول آموزش و حافظه می باشد. آنها سلول های بنیادی انسانی را دو طرف مغز تزریق کردند و یک ماه صبر کردند. سپس دوباره قابلیت های حافظه این موش ها را ارزیابی کردند. آنها عملکردهای فعلی با یک ماه قبل (قبل از شروع درمان) و عملکردهای موش های گروه کنترل (که از همان اول هیچ درمانی نشده بودند) را مقایسه کردند.نتایج عالی بود. حیواناتی که سلول های بنیادی دریافت کرده بودند مشابه موش هایی رفتار کردند که اصلا بیماری عصبی پیدا نکرده بودند. به این ترتیب، آنها از نظر آماری ثابت کرده بودند که حافظه را نسبت به دو گروه گفته شده (عملکرد یک ماه پیش موش ها و عملکرد موش های گروه کنترل) افزایش داده اند.

 

بازگردانی سلامت سیناپسی

910405-www-narenji-ir-stem-cells-alzheimers_05.jpg

اگر از نظر علمی به قضیه نگاه کنیم، محققان دریافته اند که سلول های بنیادی می توانند آثار بد پلاک های پروتئینی بتا-آمیلوئید (که حدس می زنیم علت اصلی بروز بیماری آلزایمر باشد) و الیاف رشته ای-عصبی (neurofibrillay tangles) را بهبود بخشند.این پلاک ها مانند یک عایق باعث قطع اتصال بین نورون (سلول عصبی) ها می شوند. محل اتصال بین نورون ها سیناپس نامیده می شود. پس می توان بنابه تعریفی آلزایمر را از دست رفتن بخشی از سیناپس ها و در نهایت کاهش تعداد کلی آنها در مغز دانست. طبق بررسی محققان موش هایی که سلول های بنیادی دریافت کرده اند ۷۵ درصد افزایش در تعداد سیناپس هایشان داشته اند و به نظر می رسد علت اصلی بهبود علایم آنها نیز همین باشد.در مرحله بعد تیم، چگونگی استفاده از نتایج تحقیق برای درمان انسان ها را بررسی کردند و آنها کاملا امیدوارند که سلول های بنیادی به همان شیوه کار در حیوانات، بیماری در انسان را نیز بهبود ببخشند.اطلاعات مربوط به این تحقیق در ۱۷ جولای در کنفرانس بین المللی الزایمر در ونکوور کانادا توصیف شد.پاورقی: قبلا هم گفتیم که مغز مجموعه ای از سیم کشی های در هم تنیده است. این سیم ها همان نورون ها هستند که سلول هایی دراز، کشیده و واقعا به شکل سیم هستند.

 

910405-www-narenji-ir-stem-cells-alzheimers_04.jpg

محل اتصال آنها سیناپس خوانده می شود. حالا بر حسب اینکه پیام عصبی داخل سیم ها (پالس الکتریکی) بتواند از سیناپس عبور بکند یا آنقدر قوی نباشد که عبور کند، مبنای صفر و یک مغز شکل می گیرد.

 

910405-www-narenji-ir-stem-cells-alzheimers_03.jpg

صفر و یک را که داشته باشید، تمام است. به دنبال آن منطق، استدلال و حافظه می آید. و اینجاست که اهمیت تزریق سلول های بنیادی و افزایش ۷۵ درصدی سیناپس ها مشخص می شود.



تاريخ : شنبه 7 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

گروهي ازمحققان موسسه تكنولوژي توكيوي ژاپن از يك ديود تونـلي تشديدكننده (RTD) استفاده كردند كه در آن با افزايش جريان، ميزان ولتاژكاهش مي‌يابد، درنتيجه باعث تشديد فركانس عملكردي ديود و توليد امواج در باند تراهرتز مي‌شود با كاربرد RTD، محققان مي‌توانند سيگنال 542 گیگاهرتز را ارسال كنند كه به انتقال نرخ داده‌اي سه گيگابايت در ثانيه منجر خواهد شد.اين مساله باعث شكستن ركورد انتقال داده‌اي نسبت به نوامبر سال گذشته مي‌شود. در حقيقت دانشمندان ژاپني بر اين باورند كه ميزان انتقـال داده در اين روش 20 برابر بيشتر از اندازه‌هاي امنيتي واي‌فاي (Wi Fi)است. واي‌فاي مخفف كلمه وايرلس فيدليتي (wireless fidelity) است كه به عنوان يك شبكه بي‌سيم عمل مي‌كند و براي پيشبرد اهداف خود از امواج راديويي بهره مي‌گيرد. اين سيستم شباهت زيادي به يك ارتباط راديويي دوطرفه مانند بي‌سيم پليس دارد.Wi Fi اغلب در رايانه‌هاي روميزي و لپ‌تاپ‌هاي جديد به كار مي‌رود، در حال حاضر به جاي استانداردwifi از وايمكس (WiMax) استفاده مي‌شود. محققان بيشتر روي فركانس‌هاي باند تراهرتز تمركز مي‌كنند، هرچه كاربران به دنبال نرخ داده‌اي بيشتري باشند، عملكرد باندهاي با فركانس پايين استاندارد، ضعيف‌تر خواهد شد.باند تراهرتز كه تي‌راي (T-RAY) نيز ناميده مي‌شود، گنجايش بيشتري براي انتقال داده‌اي دارد و مي‌تواند براي بخشي از طيف الكترومغناطيس ميان مادون قرمز و نور مايكروويو به كار رود و اطلاعات را با سرعت 1000 برابرسريع‌تر از استانداردهاي بي‌سيم امروزي (فركانس گيگاهرتز) انتقال دهد. اگر سيستم فوق را با ميزان گنجايش تكنولوژي امروزي مقايسه كنيم، قابليت تغيير فركانس نور با چنين پهناي باندي مي‌تواند ميزان اطلاعات انتقالي را تا 1000 برابر افزايش دهد، اين همان كشفي بود كه دانشمندان مدت‌ها به دنبال آن بودند. فناوري بسرعت درحال پيشرفت است و نمي‌دانيم كه در آينده اين تكنولوژي‌ها چه تاثيراتي روي زندگي ما و محيط اطرافمان خواهد گذاشت، بايد صبر كرد و نتايج آن را در آينده مشاهده كرد.


تاريخ : شنبه 7 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

آيا تا‌كنون به اين موضوع فكر كرده‌ايد كه شيوه‌هاي نوين ارتباطي تا چه اندازه زندگي انسان‌ را تحت تاثير خود قرار داده است؟ بديهي است بخش مهمي از زندگي امروز ما به نوعي با اين فناوري گره خورده، به گونه‌اي كه توانسته تسهيلات و امكانات بيشتري را براي رفاه بشريت به ارمغان آورد. شايد تصور اين‌كه روزي يا حتي چند ساعتي امكان دسترسي به‌فناوري‌هاي مدرن نداشته باشيم، ديگر برايمان مقدور نباشد.پيشرفت علم و فناوري، همچنين مكان دسترسي به‌زيرساخت‌هاي ارتباطي پيشرفته‌اي را كه در مقايسه سرعت بيشتري دارند نيز فراهم ساخته است. روش‌هاي سنتي در مسير پيشرفت فناوري‌هاي ارتباطي جاي خود را به فناوري‌هاي نويني داده كه مي‌تواند پاسخگوي طيف وسيع‌تري از نياز‌هاي بشر امروزي باشد. راديو نيز از جمله فناوري‌هايي است كه نتوانسته خود را در برابر نفوذ فناوري‌هاي ديجيتال و مدرن امروزي مصون نگه دارد. راستش را بخواهيد اصولا راديو براي بقاء چاره‌اي جز سر تسليم فرود آوردن در برابر دنياي ديجيتال نداشته است. برخلاف آنچه تصور مي‌شود به‌‌رغم گسترش فناوري و دسترسي به برنامه‌هاي مختلف سرگرم‌كننده، همچنان راديو در سراسر دنيا علاقه‌مندان خاص خود را دارد.تنوع پخش برنامه‌هاي راديويي در مقايسه با ساير رسانه‌ها بسيار بيشتر بوده و افراد با سليقه‌هاي مختلف مي‌توانند در ايستگاه‌هاي راديويي مختلف شنونده برنامه‌هاي مورد علاقه‌شان باشند، بخصوص اين روزها كه دسترسي به شبكه‌هاي راديويي به مراتب آسان‌تر است و نيازي نيست افراد با استفاده از گيرنده‌هاي راديويي قديمي در ميان كانال‌هاي مختلف موج راديويي مورد نظرشان را جستجو كنند تا برنامه‌اي دلخواه بيابند و گوش به آن بسپارند.اين روزها تنها كافي است به اينترنت دسترسي داشته باشيد تا بتوانيد از طريق كامپيوتر، لپ‌تاپ، تبلت، گوشي تلفن همراه يا حتي نسل جديد تلويزيون‌ها و كنسول‌هاي بازي كه در اختيار داريد به سايت پخش آنلاين شبكه‌هاي راديويي مراجعه كرده و با استفاده از نرم‌افزارهاي عرضه شده براي گيرنده‌هاي راديويي، ايستگاه راديويي مورد نظر را انتخاب كرده و شنونده برنامه‌هاي مورد علاقه خود باشيد. حالا اين برنامه از هر جاي جهان كه پخش شود، فرقي ندارد و كيفيت صداي شنيده شده توسط شما به همان خوبي صدايي است كه شنونده محلي دريافت مي‌كند. نرم‌افزارهايي كه براي اين كار طراحي شده‌اند به آساني و حتي با سرعت متوسط اينترنت، امكان دريافت برنامه‌اي راديويي را فراهم مي‌كنند. به كمك اين نرم‌افزارها حتي مي‌توانيد برنامه راديويي مورد نظرتان را در فرمت MP3 ضبط و سر فرصت به آن گوش كنيد.

راديو از نوع اينترنتي و ديجيتال

در سال‌هاي اخير راديوهاي اينترنتي با استقبال بسيار خوبي از سوي مخاطبان برنامه‌هاي راديويي مواجه شده است و بسياري از شنوندگان اوقات بيكاري و فراغتشان را با گوش دادن به برنامه‌هايي كه از طريق راديو‌هايي اينترنتي پخش مي‌شود، سپري مي‌كنند. پخش راديو‌هاي اينترنتي مستلزم دسترسي به سرورهاي خاصي است كه به اصطلاح به آن shoutcast server گفته مي‌شود. اين سرورها امكان برقراري ارتباط با يك پخش‌كننده از سيستم كاربر را فراهم مي‌كنند و به اين ترتيب مي‌توان برنامه‌هاي راديويي را در قالب فايل‌هاي صوتي همزمان روي اينترنت پخش كرد. راديوي اينترنتي، برنامه‌اي براي دريافت اطلاعات صوتي از طريق اينترنت است. گيرنده اين راديو مي‌تواند فايل‌هاي صوتي را كه در قالب برنامه‌هاي راديويي اينترنتي پخش مي‌شود به صورت آنلاين و از طريق اينترنت در كامپيوتر يا هر ابزار ديگري كه قابليت دسترسي به اينترنت داشته باشد، دريافت كند.بسياري از كارشناسان براين باورند كه راه‌اندازي راديوي اينترنتي، برگ جديدي از تاريخ راديوست كه در قالب فناوري نوين ارتباطي به تصوير كشيده شده است. راديوي اينترنتي همان راديوي قديمي است كه در لباسي از جنس فناوري‌هاي ارتباطي ساخته و پرداخته مي‌شود. ويژگي منحصربه‌فرد راديو‌هاي اينترنتي اين است كه همه افراد با هر سرمايه اوليه‌اي مي‌توانند يك ايستگاه راديويي اختصاصي طراحي كنند و براي آن برنامه بسازند. پخش برنامه‌هاي راديوهاي اينترنتي از طريق امواج راديويي نيست، بلكه اين برنامه‌ها از طريق اينترنت پخش مي‌شوند. بنابراين راديوهاي اينترنتي را نمي‌توان از طريق راديوهاي معمولي دريافت كرد، بلكه دريافت برنامه‌هاي راديويي اينترنتي مستلزم دسترسي به اينترنت است و در حقيقت گيرنده اين راديو، راديوهايي از نوع راديو‌هاي سنتي كه مي‌شناسيم نيست، بلكه يك نرم‌افزار كامپيوتري مانند Media Player سيستم عامل ويندوز است. شنوندگان راديوي اينترنتي، كاربران اينترنت هستند. راديو‌هاي اينترنتي در دو گروه آفلاين و آنلاين قرار مي‌گيرند. راديو‌هاي اينترنتي آفلاين يا غيرزنده برنامه‌هايي را كه از قبل آپلود شده و در روزهاي معيني به روزرساني مي‌شوند، پخش مي‌كنند. اين گروه از راديوهاي اينترنتي، هم قابليت پخش اينترنتي دارند و هم مي‌توان برنامه‌هاي آنها را دانلود كرد. اما راديوي زنده يا آنلاين اينترنتي همواره در حال پخش برنامه‌هاي زنده از يك ايستگاه راديويي است و برنامه‌هاي آن قابل دانلود نيست، مگر اين‌كه در سايت آن شبكه راديويي آرشيوي از برنامه‌هاي پخش شده وجود داشته باشد. اما راديوي اينترنتي و راديوي ديجيتال دو مقوله كاملا مجزا هستند. آنچه با عنوان راديوي ديجيتال از آن نام برده مي‌شود روشي براي انتقال برنامه‌هاي صوتي است. در اين سيستم، برنامه‌هاي صوتي به صورت ديجيتال يا به عبارتي در قالب كدهاي صفر و يك ضبط شده و در ادامه از مراكز فرستنده راديويي به صورت ديجيتال منتقل و پخش مي‌شوند. در حقيقت پخش راديويي ديجيتال استانداردي براي پخش امواج صوتي به شيوه ديجيتال است و هدف از طراحي و راه‌اندازي اين استاندارد، دستيابي به سيستم پخش صوتي با كيفيت بيشتر است. راديوي ديجيتال فناوري پخش راديويي است كه در آن اطلاعات در قالب سيگنال‌هاي ديجيتال و براساس استانداردهاي ارتباطي ديجيتال مخابره مي‌شود.

آينده راديو را در اينترنت جستجو كنيد

پيشرفت‌هاي به دست آمده در زمينه ارتباطات راديويي تنها محدود به سيستم‌هاي پخش و برنامه‌هاي نرم‌افزاري براي دريافت امواج راديويي محدود نمي‌شود، بلكه راديو از نظر سخت‌افزاري نيز دورهايي از رشد و شكوفايي را پشت سر گذاشته است. امروزه هر ابزاري كه قابليت اتصال به‌اينترنت را داشته باشد مي‌تواند يك راديو باشد. در حقيقت راديو در قالب فناوري‌هاي جديد طراحي و ساخته مي‌شود. از اين‌رو بسياري از افراد، آينده راديو را در اينترنت جستجو مي‌كنند. زيرساخت‌هاي نرم‌افزاري و سخت‌افزاري ماهيت راديو را دستخوش تغييراتي اساسي كرده‌اند. اينترنت، راديو را از ساختار خطي خارج كرده و به اين ترتيب هر شنونده‌اي مي‌تواند خودش مديريت ايستگاه راديويي مورد علاقه‌اش را در دست گيرد. در واقع در دنياي امروز، ديگر راديو جاده‌اي يكطرفه نيست كه به مخاطب ختم شود، بلكه مخاطب نيز مي‌تواند به كمك شيوه‌هاي نوين ارتباطي با راديو در تعامل باشد. پس از شكل‌گيري مطبوعات، راديو دومين رسانه‌اي است كه در دنياي مدرن متولد شد و قدمت آن به بيش از يك قرن مي‌رسد. اگر نگاهي به تاريخ گذشته بيندازيم متوجه مي‌شويم راديو در مدت حيات خود فراز و نشيب‌هاي بسياري را پشت سر گذاشته و كاركردهاي مختلفي در كارنامه فعاليت‌هاي حرفه‌اي خود به ثبت رسانده است و حالا چشم به آينده‌اي ديجيتال دارد.

راديو در گذر تاريخ

از وقتي پدربزرگ‌ها در قهوه‌خانه‌هاي قديمي دور هم جمع مي‌شدند و به برنامه‌هاي راديوهاي هفت موج مبله كه در آن زمان اوج فناوري محسوب مي‌شد گوش مي‌دادند، سال‌هاي زيادي مي‌گذرد. 117 سال از زماني كه ماركني، مخترع ايتاليايي با ارسال اولين خبر راديويي از طريق فناوري بي‌سيم نام خود را در تاريخ ثبت کرد، مي‌گذرد. البته پيش از اين نيز گروه ديگري از محققان درباره امواج الكترومغناطيسي و ماهيت و ويژگي‌هاي اين امواج تحقيقاتي انجام داده بودند كه بي‌شك نقش بسيار مهمي در هموار ساختن مسير دستيابي به فناوري انتقال امواج راديويي داشته است تا اين‌كه سرانجام سال 1920 ميلادي نخستين دستگاه پخش راديويي در انگلستان راه‌اندازي شد و سال 1926 نيز آيين‌نامه مقررات راديويي با حضور 27 كشور جهان به تصويب رسيد. در جريان جنگ جهاني اول استفاده از راديو تنها محدود به كاربردهاي نظامي بود و از آن به عنوان يك جنگ‌افزار كمكي استفاده مي‌شد، اما از سال 1920 ايستگاه راديويي ماركني اقدام به پخش برنامه‌هاي سرگرم‌كننده ‌كرد تا اين‌كه پس از پايان جنگ جهاني دوم، رفته‌رفته راديو به عنوان يك رسانه جمعي مورد توجه قرار گرفت و با اختراع ترانزيستور در سال 1950 نخستين راديوهاي ترانزيستوري كوچك در اختيار مردم قرار گرفت.در حال حاضر بيش از هزاران ايستگاه فرستنده راديويي به زبان‌هاي مختلف در سراسر دنيا برنامه راديويي پخش مي‌شود و به‌‌رغم اين‌كه تلويزيون و ديگر ابزارهاي رسانه‌اي از پيشرفت قابل ملاحظه‌اي برخوردار بوده، هنوز هيچ ابزار ارتباطي سريع‌تر از راديو وجود ندارد.


 



تاريخ : شنبه 7 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3183 3184 3185 3186 3187 ... 3356 صفحه بعد