دنیای آزاد و به صورت کلی نرم افزارها و سیستم عامل های متن باز بخشی از وب فارسی هستند که مورد کم لطفی قرار گرفته اند و زیاد به آنها پرداخته نشده است . گویا آی تی قصد دارد تا توجه بیشتری به این بخش بزرگ از دنیای فناوری اطلاعات نشان دهد . از این پس شاهد مطالب بیشتری در زمینه سیستم عامل ها و نرم افزارهای متن باز در گویا آی تی خواهید بود . در این مطلب نیز قصد داریم تا اتفاقات مهم دنیای متن باز را در هفته ای که گذشت ، مرور کنیم . ضمن قدردانی از شما دوستان عزیز ، امیدواریم در صورتی که اشتباهی در این سری از مطالب مشاهده کردید ، آنها را به ما گوشزد کرده تا در گسترش فرهنگ نرم افزارهای آزاد سهیم باشید .در این هفته علاوه بر خبرهای دنیای آزاد ، آموزش هایی نیز قرار خواهند گرفت که بیشتر مربوط به توزیع ابونتو که توزیع فراگیری در بین کاربران گنو لینوکس است میباشند . البته ممکن است که هر هفته آموزش نداشته باشیم . در هر صورت سعی میکنیم که پای آموزش ها را نیز به این سری از مطالب باز کنیم . اگر موافق هستید ، ابتدا سری به خبرهای دنیای آزاد بزنیم . با گویا آی تی همراه باشید ……… لازم به ذکر است که برخی تصاویر سایز بزرگی دارند و به دلیل کوچک کردن تصاویر به منظور نمایش بهینه در سایت ، ممکن است که کیفیت آنها کمی پایین بیاید . برای مشاهده تصاویر در سایز اصلی روی آنها کلیک کنید .
۱- Pear Linux 5 منتشر شد
در تاریخ ۱۶ جولای ، آقای دیوید تاوارس از نسخه ۵ توزیع Pear Linux رونمایی کرد . این توزیع که قبلا با نام هایی نظیر Pear OS و Comice OS شناخته میشد ، با هزاران برنامه رایگان در اختیار شما قرار گرفته است تا بیشتر انتظارات شما از یک سیستم عامل را بر آورده کند .این نسخه از میز کار گنوم ۳ استفاده میکند . همچنین از Pear Linux Shell که نسخه تغییر یافته GNOME Shell میباشد استفاده شده است که ظاهر این توزیع را تقریبا شبیه سیستم عامل Mac OS X شرکت اپل میکند .در این نسخه قابلیتی به نام Launchpad Viewer اضافه شده است که با استفاده از آن سیستم عامل قادر خواهد بود تا صفحاتی را برای برنامه های مختلف ایجاد کند که با استفاده از Trackpad قادر خواهید بود تا بین آنها جابجا شوید .یکی دیگر از بخش های این توزیع که باید توجه ویژه ای به آن داشت ، بخش Pear Appstore است . با استفاد از این بخش میتوانید کارهای زیر را انجام دهید :
* دانلود همزمان
* قابلیت از سر گیری دانلودهای متوقف شده
* هشدار دهنده بروز رسانی نرم افزارها
* پاک کننده حافظه نهان ( حافظه کش )
* نصب برنامه ها به صورت ساده و آسان تنها با یک کلیک
آقای دیوید تاوارس همچنین ادامه میدهد که با استفاده از مخازن نرم افزاری میتوانید برنامه های مورد نظر خود را با یک کلیک نصب کرده که عملیات نصب نیز با سیستم قدرتمند دانلود این توزیع در کوتاه ترین زمان به پایان خواهد رسید .حداقل نیازمندی های سخت افزاری برای اجرای Pear Linux 5 نیز به شرح زیر است :
پردازنده اینتل پنتیوم ۳ با قدرت ۵۰۰ مگاهرتز به بالا
۵۱۲ مگابایت حافظه رم ( ترجیحا یک گیگابایت )
۸ گیگابایت فضای هارد دیسک
پشتیبانی از تمامی کارت های گرافیکی که قادر به ارایه وضوح ۸۰۰ در ۶۰۰ یا ۱۰۲۴ در ۷۶۸ باشند . البته برای اجرای افکت های ۳ بعدی لازم است که کارت گرافیک شما از ۳D Acceleration پشتیبانی کند .همچنین لازم به ذکر است که این توزیع به صورت دیسک زنده قابل استفاده است و از هر دو پلتفرم ۳۲ و ۶۴ بیتی پشتیبانی میکند .
دانلود توزیع Pear Linux 5 از سافت پدیا
۲- توزیع Kororaa 17 منتشر شد
آقای کریس اسمارت در تاریخ ۱۶ جولای توزیع Kororaa 17 را رسما معرفی کرد . این توزیع بر پایه توزیع قدرتمند فدورا ۱۷ ( Beefy Miracle ) ساخته شده است که از میز کار گنوم ۳٫۴ و KDE Software Compilation 4.8 استفاده میکند .کورورا ۱۷ شامل نرم افزارها و قابلیت های زیر میشود :
* VLC Media Player به عنوان پخش کننده پیشفرض فایل های چند رسانه ای
* موزیلا فایرفاکس به عنوان مرورگر پیشفرض
* نرم افزار Empathy برای چت و گفتگو با دیگران و نرم افزار Choqok برای میکروبلاگینگ . باعث افتحار است بدانیم که نرم افزار Choqok حاصل تلاش های یک برنامه نویس ایرانی به نام آقای مهرداد مومنی میباشد و شاید بتوان گفت بهترین نرم افزار در زمینه میکروبلاگینگ .
* نرم افزارهای Kdenlive و OpenShot برای تدوین فایل های ویدیویی
* فعال بودن SELinux به صورت پیشفرض
* پشتیبانی از اکثر فرمت های صوتی و ویدیویی
این توزیع به صورت دیسک زنده قابل استفاده است و برای میز کارهای GNOME / Cinnamon و KDE به صورت جداگانه اراپه شده است و از هر دو پلتفرم ۳۲ و ۶۴ بیتی پشتیبانی به عمل خواهد آورد .
دانلود توزیع Kororaa 17 از سافت پدیا
۳- اجرای بازی Serious Sam 3 بر روی ابونتو
شرکت Croteam که سازنده بازی Serious Sam 3 که در کشور کرواسی قرار دارد ، در تاریخ ۱۸ جولای تصاویری از این بازی که در حال اجرا بر روی توزیع محبوب ابونتو بود را در صفحه رسمی فیسبوک خود قرار داد تا نشان دهد که در حال کار برای ارایه نسخه ای مخصوص از این بازی برای کاربران ابونتو است . البته Croteam جزئیاتی دیگری به جز تصویر بالا منتشر نکرده است .
۴- Ubuntu Web Apps معرفی شد
در کنفرانس O’Reilly OSCON 2012 مارک شاتلورث مدیر عامل شرکت کنونیکال از قابلیت جدیدی Ubuntu Web Apps پرده برداشت که در ابونتو ۱۲٫۱۰ ( Quantal Quetzal ) قرار خواهد گرفت . این قابلیت به کاربران ابونتو اجازه میدهد تا از اپلیکیشن های آنلاین مانند جیمیل ، توییتر ، فیسبوک ، ای بی ، لست.اف ام بر روی دسکتاپ خود استفاده کنند . البته این چیز جدیدی نیست و مطمئنا این شرکت نباید به دنبال اختراع دوباره چرخ باشد . کارشناسان حوزه نرم افزارهای آزاد به کنونیکال توصیه میکنند که این شرکت باید توزیع gOS را به یاد داشته باشد که سعی داشت بیش از حد از سیستم عامل شرکت گوگل یعنی Google Chrome OS و مفهوم نرم افزارهای تحت وب تقلید کند . نتیجه نیز این شد که خیلی زود و در ابتدای راه شکست خورد .کنونیکال همچنین گفت که Ubuntu Web Apps با Unity Message و HUD یکپارچه خواهد بود . وی همچنین اذعان کرد که این قابلیت توزیع ابونتو را به بهترین سیستم عامل برای برنامه های تحت وب تبدیل خواهد کرد . پشتیبانی از ۴۰ وبسایت و سرویس محبوب تحت وب نیز از دیگر مزایای این قابلیت میباشد .البته امکان تست این قابلیت برای کاربران ابونتو ۱۲٫۰۴ فراهم شده است که برای استفاده از آن باید به روش زیر عمل کنید .
ابتدا ترمینال را باز کرده و دستورات زیر را وارد کنید :
sudo add-apt-repository ppa:webapps/preview
sudo apt-get update
sudo apt-get install unity-webapps-preview
حالا برای فعال سازی این قابلیت باید یک بار لاگ آوت کرده و دوباره لاگین کنید .
اکنون برای نصب Webapp مخصوص هر سرویس باید با استفاده از یکی از مرورگرهای فایرفاکس و یا کرومیوم به وبسایت مربوط به سرویس مورد نظرتان بروید . در اینجا برای مثال از سرویس جیمیل استفاده شده است . پس از چند ثانیه پیغامی مبنی بر نصب وب اپلیکیشن مربوطه را مشاهده خواهید کرد که با کلیک بر روی دکمه Yes اینکار انجام خواهد شد .
پس از آن میتوانید از طریق Dash اپلیکیشن مربوط به جیمیل را اجرا کرده و آن را به لانچر ابونتو پین کنید .
برخی وب اپلیکیشن ها نظیر جیمیل در Messaging Menu نیز نمایش داده میشوند .
۵- نمایش فایل های ویدیویی با برنامه ساده Audience
امروز قصد معرفی یک برنامه را نیز به شما داریم . برنامه ای که رابط کاربری ساده و در عین حال زیبایی دارد و بدور از هرگونه پیچیدگی است . کافیست که با استفاده از دستورات زیر این برنامه کم حجم را نصب کنید :
sudo add-apt-repository ppa:audience-members/ppa
sudo add-apt-repository ppa:vala-team/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install audience
پس از پایان مراحل نصب میتوانید این برنامه را از طریق Dash اجرا کنید .
همانطور که مشاهده میکنید ، این برنامه بسیار ساده طراحی شده است و بهترین گزینه برای کسانی است که نمیخواهند کار خاصی با فایل ویدیویی خود انجام دهند و فقط قصد مشاهده فیلم های خود را خیلی ساده و بی دردسر دارند .
پیش از این در گویا آی تی خوانده بودید که شرکت مایکروسافت تاریخ عرضه نهایی ویندوز ۸ را ۲۶ اکتبر سال جاری ( ۲۰۱۲ ) اعلام کرد . البته قبل از اینکه ویندوز ۸ به صورت نهایی عرضه شود ، مایکروسافت نسخه های پیش نمایشی برای این محصول جدید خود ارایه کرد .طبق گفته های شرکت مایکروسافت ، این آخرین نسخه پیش نمایش ویندوز ۸ میباشد که در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت و پس از آن باید منتظر نسخه نهایی باشیم . گرچه هنوز برخی قسمت های این سیستم عامل نیاز به کار بیشتری دارند تا ایردات احتمالی برطرف شوند . اما در هر صورت این نسخه پیش نمایش ، نزدیک ترین و شبیه ترین نسخه به نسخه نهایی ویندوز ۸ خواهد بود . حتما میدانید که سیستم عامل های ویندوز معمولا گران قیمت هستند و برای خرید آنها باید هزینه نسبتا زیادی را متقبل شد که البته این مورد برای کاربران ایرانی کاملا بی اساس است و در اینجا منظور کاربران خارج از ایران میباشد . چون ساعاتی پس از انتشار یک نرم افزار یا سیستم عامل گران قیمت ( نظیر بسته آفیس و سیستم عامل های ویندوز ) میتوان با قیمت بسیار ناچیزی آنها را از بازار ایران تهیه کرد . در هر صورت این نسخه کاملا رایگان است و شما میتوانید به تست کردن آن بپردازید تا دید کامل و واضحی نسبت به ویندوز ۸ بدست بیاورید .
اما در زیر لینک دانلود آخرین نسخه پیش نمایش ویندوز ۸ برای دو پلتفرم ۳۲ و ۶۴ بیتی قرار داده شده است .
همانطور که مشاهده میکنید حجم فایل ها به شدت بالاست و مخصوصا برای کاربران کشور ما که اکثرا سرعت اینترنت بسیار پایینی دارند ، دانلود آن اصلا مقرون به صرفه نیست و بهتر است که پیش نمایش ویندوز ۸ را از بازار خریداری کنند . البته کاربرانی که از نظر سرعت اینترنت وضعیت بهتری دارند ، بهتر است از یک برنامه مدیریت دانلود نظیر اینترنت دانلود منیجر و یا فلش گت استفاده کنند تا هم سرعت آنها بهینه سازی شود و در صورت قطع ارتباط بتوانند مجددا کار دانلود را از همانجا ادامه دهند .البته اگر قصد استفاده از بیت تورنت دارید میتوانید از طریق لینک های زیر اقدام کنید .
کد فعال سازی : TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF
اما حداقل مشخصات سخت افزاری برای نصب ویندوز ۸ به شرح زیر میباشد که تقریبا مشابه ویندوز ۷ است :
پردازنده یک گیگاهرتزی
یک گیگابایت حافظه رم
کارت گرافیک سازگار با DirectX 9
16 گیابایت فضای هارد دیسک برای نسخه ۳۲ بیتی و ۲۰ گیگابایت برای نسخه ۶۴ بیتی
همانطور که گفتیم این حداقل نیازهای سخت افزاری است که با استفاده از آن فقط میتوانید ویندوز ۸ را راه اندازی کنید . مسلما برای داشتن تجربه ای بهتر و کار به صورت روان با ویندوز ۸ ، سخت افزار قدرتمندتری احتیاج خواهید داشت .
اما چگونه این نسخه را نصب کنیم ؟
همانطور که مستحضرید ، فایلی که شما دانلود کرده اید یک فایل ISO میباشد که به دو طریق میتوانید آن را روی سیستم خود نصب کنید .
۱- DVD : تنها کافیست یک دی وی دی خام درون دی وی دی رایتر خود قرار دهید و سپس با یک برنامه رایت دیسک نظیر Nero و یا برنامه های مشابه ، اقدام به رایت یک Image Disk کنید . این قسمت در برنامه های رایت با عنوان Burn an Image Disk شناخته میشود .
۲- USB : بله ، از طریق یک یو اس بی درایو هم میتواند ویندوز ۸ را راه اندازی کنید . برای این کار نیز میتوانید از برنامه UNetBootin استفاده کنید . کافیست برنامه مذکور را از آخر این مطلب دانلود کرده و سپس آن را باز کنید . در جایی از برنامه باید فایل ISO را از روی هارد دیسک خود انتخاب کنید و سپس فلش دیسک را به سیستم متصل نموده و گزینه Disk Image را فعال کنید . آخرین کار نیز کلیک بر روی دکمه OK است .
۳- Virtual Machine : شاید بهترین و ایمن ترین روش ، استفاده از برنامه های ماشین مجازی باشد . در واقع یک ماشین مجازی به شما این اجازه را میدهد تا یک سیستم عامل دیگر را از طریق سیستم عامل فعلی خود اجرا کنید . مثلا در حال کار با ویندوز ۷ هستید و در عین حال با استفاده از ماشین مجازی میتوانید توزیع ابونتو را نیز بر روی ویندوز ۷ اجرا کنید . خیلی راحت و بدون اینکه نگران از دست رفتن اطلاعات تان در اثر اشتباهات باشید ، میتوانید ویندوز ۸ را روی یک ماشین مجازی نصب کرده و از آن استفاده کنید . از برنامه های مشهور در این زمینه میتوان به VMWare و Virtual Box اشاره کرد .
چه چیزهایی در این نسخه جدید هستند ؟
مایکروسافت بهبودهای زیادی در زمینه بازدهی سیستم انجام داده است . همچنین صفحه شروع جدید ( Start Screen ) نیز از دیگر تغییرات این نسخه است . گزینه های جدید دیگری نیز به بخش Family Safety اضافه شده اند . در عین حال نباید از یاد برد که ویندوز ۸ برای دستگاه های لمسی نیز طراحی شده است که در آینده آن را در بیشتر تبلت ها و گوشی های هوشمند خواهیم دید .
ارتقا به ویندوز ۸ چگونه است ؟
در این نسخه شما میتوانید ویندوز ۷ خود که در حال استفاده از آن هستید را به ویندوز ۸ ارتقا دهید که ما توصیه میکنیم تا زمانی که نسخه نهایی عرضه نشده است ، این کار را انجام ندهید . چون همانطور که میدانید این نسخه هنوز در وضعیت تست قرار دارد و مسلما دارای اشکالات نرم افزاری میباشد که باعث مشکلاتی نظیر هنگ کردن و کرش میشود .
در صورتی که از نسخه های قدیمی تر ویندوز ( منظور نسخه های قبل از ویندوز ۷ است ) استفاده میکنید ، قابلیت ارتقا نخواهید داشت باید از فایل های خود پشتیبان گیری کرده و اقدام به نصب ویندوز ۸ کنید . همچنین در صورتی که این نسخه را دانلود کرده و نصب کنید ، واجد شرایط برای خرید نسخه ۴۰ دلاری ویندوز ۸ خواهید بود . پس فرصت را از دست ندهید .
Comodo یکی از محبوبترین توسعه دهندگان در زمینه های امنیتی ، مرورگر جدیدی را که مبتنی بر هسته فایرفاکس است و از لحاظ امنیتی ارتقاء داده شده را معرفی کرد. نام این مرورگر جدید Comodo IceDragon که البته شباهتی هم به مرورگر Comodo با نام Dragon دارد. مرورگر Comodo IceDragon بر روی هسته فایرفاکس ساخته شده است و قابلیت های اصلی این مرورگر را با زمینه های امنیتی Comodo ترکیب کرده است. در اولین انتشار این مرورگر دارای دو قابلیت امنیتی با نام های Comodo Secure DNS و Site Inspector است. اولین قابلیت سرویسی است که DNS های مختلف را چک میکند و وجود بدافزار ها را تشخیص میدهد. گزینه بعدی یعنی Site inspector سایت ها را از لحاظ وجود بدافزار ها تشخیص میدهد و لیست سیاهی را از سایت های آلوده ایجاد میکند.
مرورگر IceDragon هم چنین دارای گزینه ای برای به اشتراک گذاری لینک ها در شبکه اجتماعی مختلف مانند فیسبوک و توییتر میباشد. کلید به اشتراک گذاری در قسمت تولبار و در کنار گزینه Site Inspector قرار دارد. البته کاربر میتواند به دلخواه خود کلید به اشتراک گذاری را مخفی کند.
در کنار رنگ های آبی و سیاه به کار رفته در این مرورگر و بعضی از تفاوت های گرافیکی محیط IceDragon باز هم شباهت بسیاری به مرورگر فایرفاکس دارد. کاربران میتوانند انعطاف پذیری و امکانات مشابهی را به لطف افزونه های فایرفاکس تجربه کنند. البته کاربرانی که از قابلیت همگام سازی مرورگر فایرفاکس استفاده میکنند نمیتوانند از آن در مرورگر IceDragon نیز بهره بگیرند. در حال حاضر این مرورگر قابلیت های بسیاری را دارا نمی باشد و امنیت بیشتر آن نیز زیاد تاثیر گذار نیست تا کاربران مرورگر فایرفاکس به آن روی بیاورند. فایرفاکس نیز میتواند به لطف افزونه های خود امنیت بیشتری را برای کاربران خود به ارمغان بیاورد.
منبع : Instant Fundas
یک آشکار ساز هفت تنی که بیش از یک سال است در ایستگاه بین المللی فضایی قرار دارد بررسی جهان تاریک را آغاز خواهد کرد. | |
ساموئل تینگ برنده جایزه نوبل فیزیک به عنوان محقق ارشد پروژه جستجوی ضدماده در کیهان با استفاده از آشکار ساز فضایی اظهار داشت: این آشکار ساز یا طیف سنج مغناطیسی آلفا که از آن با عنوان AMS نیز یاد می کنند تاکنون همه رکوردها را در ثبت 17 میلیارد اشعه کیهانی و جمع کردن اطلاعات برای تحلیلها شکسته است.وی افزود: اکنون پرسش ما این است که کدام نقطه از جهان از ضدماده تشکیل شده است. این نقطه ممکن است هرکجا باشد و در دور دستها ذراتی تولید کند که ما با این آشکار ساز بتوانیم آنها را شناسایی کنیم.فیزیکدانها اظهار می دارند که انفجار بزرگ که عامل پیدایش جهان بوده است باید میزان مساوی از ماده و ضدماده ایجاد کرده باشد اما پس از آن ضدماده ناپدید شده است. علت ناپدیدی ضدماده نیز یکی از رازهای بزرگ کیهانی است که درحال حاضر توسط این آشکارساز فضایی و تحلیلهای علمی زیر زمینی در سرن ( مرکز تحقیقات هسته ای اروپا) درحال انجام است.براساس اظهارات ساموئل تینگ، هدف از برنامه طیف سنج مغناطیسی آلفا جستجوی پدیده ای است که تاکنون تصوری از آن نداشتیم و فناوری برای کشف آن در اختیارمان نبوده است.برخی از محققان اظهار داشتند که ماده تاریک نامرئی 25 درصد از جهانی را که می شناسیم تشکیل می دهد و می تواند به ضدماده مرتبط باشد اما برخی از دانشمندان اظهار می دارند که این مسئله بسیار بعید است.این دانشمندان استدلال می کنند که ضدماده نمی تواند در نزدیکی بخشهای از جهان مرئی باقی بماند و آخرین مشاهدات اظهار می دارند که ماده تاریک پوشش سبکی میان سیاره ها و ستاره ها است.ماده و ضدماده تقریبا با یک جرم قابل شناسایی است، اما دارای فشار و بار انرژی مختلفی هستند. آنها می توانند بخشهای مختلفی از ذرات بنیادین را تشکیل بدهند اما اگر آنها بایکدیگر ترکیب شوند هردو فورا نابود می شوند.ساموئل تینگ به همراه یک گروه از فضانوردان آمریکایی که مسئول نگاهداری این آشکار ساز هستند طی یک نشست خبری برنامه این آشکارساز را بیان کردند. طیف سنج مغناطیسی آلفا در سرن ساخته شده و سال گذشته در آخرین مأموریت شاتل فضایی ایندیور به ایستگاه فضایی فرستاده شد.تینگ اظهار داشت، این آشکار ساز 2 میلیارد دلاری با مغناطیس قدرتمند خود که می تواند ذرات را با بارهای مثبت و منفی در جهتهای مختلف ترکیب کند تاکنون بی نقص فعالیت کرده است و هیچ کدام از چندین سیستم پشتیبانی آن مورد استفاده قرار نگرفته است.ساموئل تینگ 75 ساله استاد موسسه فناوری ماساچوست (MIT) در بوستن است که تحقیق روی اطلاعات بدست آمده از طیف سنج مغناطیسی آلفا از سرن را برعهده دارد و یک گروه 500 نفری دانشمندان را از کشورهای مختلف هدایت می کند.این درحالی است که وی نسبت به طول مدت اکتشافهای حقیقی هشدار داده است که این هشدار در مقایسه با اعلام مشاهده ذره بوزون هیگز در برخورددهنده بزرگ هادرون در سرن قرار می گیرد که مشاهده آن بیش از 40 سال به طول انجامید.وی در پاسخ به این که چه زمانی نخستین نشانه ها از وجود ماده تاریخ یا ضدماده در کیهان اعلام می شود گفت: در دیرترین زمان ممکن، چراکه این تحلیلها باید کاملا با دقت و گام به گام انجام شود.ماده تاریک، در ستاره شناسی و کیهانشناسی، ماده ای فرضی است که چون از خود نور (امواج الکترومغناطیسی) گسیل یا بازتاب نمیکند، نمیتوان آن را به طور مستقیم مشاهده کرد. اما از اثرات گرانشی موجود بر روی اجسام مرئی، مثل ستارهها و کهکشانها، میتوان به وجود آن پی برد. بر اساس مشاهدات فعلی، که بر روی ساختارهایی بزرگتر از کهکشانها صورت گرفتهاست و همچنین مطالب مربوط به انفجار بزرگ، ماده تاریک و انرژی تاریک تشکیل دهنده بخش زیادی از جرم موجود در جهان قابل مشاهده است.اجزای ماده تاریک جرم بسیار بیشتری از قسمت دیده شدنی کائنات دارند. فقط حدود 4 درصد از مجموع کل چگالی انرژی در کیهان را میتوان مستقیم مشاهده کرد (با توجه به اثرهای گرانشی آن) که این مقدار شامل باریونها و تابشهای الکترومغناطیسی نیز میشود.همچنین تصور میشود که 23 درصد از ماده تاریک تشکیل شده باشد و 73 درصد باقی مانده را نیز انرژی تاریک تشکیل داده باشد که همانند ماده تاریک در فضای کائنات توزیع شده و به همان اندازه ماده تاریک ناشناخته و مجهول ماندهاست.ضدماده نیز مانند ماده از ذراتی به نام ضدذره تشکیل شدهاست، که با ذرات معمولی فرق دارند. در ضد ماده بار هسته منفی و بار ذرات مداری مثبت است که معکوس مادهاست. |
اپل از سیستم عامل مک جدید خود با 100 ویژگی جدید که آن را " شیر کوهستان" نامگذاری کرده است رونمایی کرد. | |
بسیاری از ویژگی های جدید سیستم عامل مک " شیر کوهستان" (Mountain Lion ) نرم افزارهای رایانه های رومیزی اپل را بیشتر از همیشه به نرم افزارهای آی فن و آی پد نزدیک کرده است.این نرم افزار جدید برای افرادی که نسخه قدیمی تر سیستم عامل مک اپل را داشتند 21.66 دلار هزینه خواهد داشت.فیلیپ شیلر نایب رئیس ارشد بازاریابی جهانی اپل گفت: کاربران به ویژگیهای جدید سیستم عامل شیر کوهستان علاقمند می شوند و درمی یابند که دانلود کردن و نصب کردن آن از فروشگاه های برنامه های اجرایی مک چقدر ساده است. سیستم عامل جدید اپل برای صاحبان نسخه های قبلی سیستم عامل مک 21.66 دلار هزینه خواهد داشت و درحال حاضر قابل دانلود است این سیستم عامل برنامه iCloud را در ویژگهای جدید خود قرار داده و درمیان آن ویژگیها می توان به تنظیمات ساده آن اشاره کرد. با به روز کردن نسخه های قبلی مک اطلاعات مهم کاربر به روز می ماند و دسترسی از طریق آن به تمام دستگاه ها و ویرایش اسناد، یادداشت برداری، نوشتن لیست یادآوری ها ساده خواهد بود.سیستم عامل "شیر کوهستان" به سیستم عامل های آی فن و آی پد بسیار نزدیک است و ویژگی هایی دارد که آن را بیشتر به دستگاه های دارای سیستم عامل iOS نزدیک می کند که در میان آن می توان به نرم افزار ارتباطی iMessage برای آی فن اشاره کرد.فیلیپ شیلر یادآور شد: سیستم عامل مک به سرعت برای رایانه ها درحال رشد است. شیر کوهستان، نسخه جدید از سیستم عامل اپل ساده تر و به آی فن و آی پد شبیه تر است درمیان ویژگیهای جدید این نرم افزار که میان سایر دستگاه های اپل مشترک است می توان به نرم افزار مرکز بازی اشاره کرد که اکنون بخشی از این سیستم عامل است. |
تصوير ستارهاي بهنام HD157728، ستارهاي نزديك به زمين كه 1/5 برابر خورشيد است. در هر دوي اين عكسها ستاره در مركز تصوير واقع شده و توسط لنزهاي تطبيقي از حجم نور اطراف آن كم شده تا تصوير واضحتري از ستاره بهدستآيد./ منبع: nasa
با اتمام كارگاه آموزش پخت و پز در فضا كه در دانشگاه كورنل و با حضور جمعي از فضانوردان كارآموز برگزار شده بود، اعضاي تيم نهايي براي حضور در پروژه سفر شبيهسازي به مريخ مشخص شدند. پروژه HI-SEAS بخشي از برنامه ناسا براي بررسي رژيم غذايي و نحوه تغذيه بهتر فضانوردان در ماموريتهاي طولاني به سيارات دور دست مانند مريخ است. اين افراد اوايل مارس 2013 به مدت 120 روز در محيط ايزوله در منطقه آتشفشاني Mauna Kea هاوايي ساكن خواهند شد. طي اين مدت اين گروه از منوي مواد غذايي فضايي مانند سبزي، ميوه و گوشت خشكشده، همچنين از دستورات غذايي كه فراگرفتهاند، استفاده ميكنند. / منبع: nasa
نخستين گروه از اتوبوسهاي مجهز به پنلهاي خورشيدي فتوولتائيك در چين مورد بهرهبرداري قرار گرفتند. اين اتوبوس خورشيدي با ظرفيت حداكثر صد مسافر طراحي و ساخته شده است. ميزان مصرف انرژي در اتوبوس خورشيدي 6/0 تا 7/0 كيلووات در ساعت براي هر كيلومتر اعلام شده است و به گفته طراحان، استفاده از انرژي خورشيدي ميتواند عمر مفيد باتري ليتيوم اتوبوس را تا 35 درصد افزايش دهد. / منبع: gizmag
اين تصوير كه در نگاه اول يك عكس فتوشاپي به نظر ميرسد، در نتيجه نشت آلومينيوم در جنگل شكل گرفته و باعت 2 رنگ شدن درختان و فضاي سبز جنگلي در مجارستان شده است. در اثر اين آلودگي شيميايي 9 نفر جان باختند./ منبع: Popular science
ستارهشناسان اعلام كردند يك سياره جديد با فاصله 33 سال نوري در صورت فلكي شير كشف كردهاند كه كوچكتر از زمين است و دور يك ستاره كوچك كم نور درحال حركت است. اين دنياي تازه كشف شده به صورت موقتي 01/1 UCF - نامگذاري شده و با استفاده از تلسكوپ فضايي اسپيتزر ناسا در زمين كشف شده است. اين سياره در مدار ستارهاي به نامGJ436 در حال حركت است. ستارهشناسان يك سال را صرف مشاهده كردند تا بتوانند تصديق كنند اين سياره به واقع يك جهان دور از زمين است. / منبع: nasa
محققان آلماني سبكترين ماده در جهان را كه شبكهاي از لولههاي كربني متخلخل است و نام آن Aerographite گذاشتهاند، توليد كردهاند. اين لولهها بهصورت سهبعدي در سطح نانو و ميكرو درهم تنيده شدهاند و موادي را ايجاد كردهاند كه وزن آن در هر سانتيمتر مكعب 2/0 ميليگرم است. Aerographite يكچهارم وزن مادهاي كه درحال حاضر سبكترين ماده جهان شناخته ميشود را داراست. استفادههاي احتمالي از اين ماده ميتواند توليد باتريهاي سبك و ارائه خاصيت رسانايي الكتريكي به مواد مصنوعي چون پلاستيك يا تجهيزات الكترونيك هواپيما و ماهوارهها باشد. منبع: sciencedaily |

![]() باتريها، انرژي شيميايي را در خود ذخيره كرده و آن را به انرژي الكتريكي تبديل ميكنند. بر اساس تعداد پيلهاي ولتايي كه در ساخت باتري مورد استفاده قرار ميگيرد، باتريها شكلها و اندازه مختلفي دارند و در طيف وسيعي از ابزارها و وسايل الكتريكي از آنها استفاده ميشود.جريان الكتريكي در نتيجه حركت الكترونهايي كه داراي بار الكتريكي هستند، ايجاد ميشود. فلزات رسانا حاوي تعداد زيادي الكترون آزاد هستند كه در قالب يك شبكه در كنار هم قرار ميگيرند و بر اساس انرژي گرمايي كه دريافت ميكنند، به صورت تصادفي در حركت هستند. وقتي دو انتهاي يك باتري يا بهعبارتي يك منبع انرژي را به وسيله سيم فلزي به هم متصل ميكنيد، الكترونهاي آزاد ماده رسانا به طرف قطب مثبت باتري حركت ميكند و جريان الكتريكي برقرار ميشود. با استفاده از اين آزمايش ساده به شما نشان ميدهيم كه ميتوانيد از مركباتي مانند ليموترش يا ليمو شيرين جريان الكتريكي توليد كرده، از آن براي روشنكردن يك لامپ كوچك استفاده كنيد. براي انجام اين آزمايش به يك نوع مركبات، ميخ مسي، ميخي از جنس روي، يك لامپ رنگي كوچك و مقداري سيم نياز داريد. ابتدا ليمو يا پرتقالي را كه براي انجام اين آزمايش انتخاب كردهايد، قدري فشار دهيد تا بافت داخل آن نرم شود. ميخها را در فاصله 5 سانتيمتري از هم داخل ميوه قرار دهيد، به گونهاي كه انتهاي هر يك از ميخها در مركز ميوه قرار گيرد و با هم تماس نداشته باشند. با استفاده از سيم، لامپ رنگي را به دو ميخي كه داخل ميوه قرار دارد، متصل كنيد. بلافاصله لامپ روشن ميشود. با توجه به نوع لامپي كه انتخاب كرده ايد شدت آن متفاوت است. لامپهاي LED به انرژي بسيار كمي نياز دارند و به همين علت شايد بهترين لامپ براي انجام اين آزمايش باشد. اگر يك آمپرسنج داشته باشيد، ميتوانيد با اندازهگيري شدت جريان الكتريكي ايجادشده، اثربخشي ميوههاي مختلف در توليد جريان الكتريكي را مورد بررسي قرار دهيد. بهتر است آزمايش مشابهي را با استفاده از ميوههاي مختلف به جاي مركبات انجام دهيد. گوجه فرنگي در مقايسه با ميوههاي ديگر اسيديته بالاتري دارد و ميتواند شدت جريان بالايي ايجاد كند. به نظر شما چه ميوههاي ديگري را ميتوانيد براي اين آزمايش انتخاب كنيد؟ كدام ميوه بيشترين قابليت رسانايي را دارد؟ به نظر شما تغيير فاصله بين ميخها بر شدت جريان الكتريكي ايجادشده تاثير ميگذارد؟ فكر ميكنيد اين ميوه تا چه مدت زماني بتواند اين لامپ را روشن نگه دارد؟ آيا اندازه ميوه ميتواند شدت جريان ايجادشده را تحت تاثير قرار دهد؟ميخي كه از جنس روي است، يك فلز فعال است كه با اسيد موجود در ميوه واكنش ميدهد. ذرات فعال موجود در باتري ميوهاي يونهايي با بار مثبت هستند. در نتيجه بين روي و اسيد موجود در ميوه جابهجايي الكترون انجام ميشود. ميخهايي كه در ميوه قرار گرفتهاند، مانند قطبهاي باتري عمل ميكنند. يكي از آنها قطب منفي و ديگري قطب مثبت است. الكترونها از طريق سيم ولامپ، از قطب مثبت باتري ميوهاي به قطب منفي آن منتقل ميشوند و انرژي الكتريكي لازم را براي روشنشدن لامپ تامين ميكنند.
منبع: sciencefairadventure |

انعطافپذيري و شيوه متفاوت حركت رباتهاي نرم نسبت به اجداد سخت پيكرشان ميتواند مسير كاملا جديدي را به محققان دانش رباتيك پيشكش كند
از آنجا كه خم شدن يا كش آمدن چنين مداري، موجب تغيير شكل كانال ريزسيال ميشود، رسانايي مدار را نيز تغيير ميدهد و از اينرو، تغيير تناوبي سيگنال الكتريكي در حال گذر از آن را در پي دارد. محصول كار چيزي است كه همانند يك مدار بسط يافتني و كشش پذير كاركرد خواهد داشت. چنين افزاري ميتواند مانند حسگري عمل كند كه فاكتورهايي همچون كشش، فشار يا انحنا را اندازهگيري ميكند. وسيله مزبور حتي ميتواند به عنوان يك آنتن كشسان استفاده شود كه نمونهاي از آن اخيرا از سوي گروهي از محققان دانشگاه ايالتي كاروليناي شمالي نمايش داده شد.محققان حوزه رباتيك و ماشين افزارهاي نرم معتقدند، دستگاههاي نرم و منعطف استفاده راحتي براي انسان خواهند داشت و حقيقتا امكان پوشيدن آنها براي افراد فراهم ميشود. به عنوان نمونه محققان چشمداشت حسگري را دارند كه روي انگشت يا مفصل ديگري پوشيده ميشود و حركت بدن را پايش ميكند. در نمونهاي ديگر، مدارهاي نرمي ميتوان ساخت كه به صورت يكپارچه و آميخته با منسوجات و پوشاك هستند و يك صفحه كليد پوشيدني يا ساير پوشاك هوشمند را به وجود ميآورند.با اين اوصاف، طيف متنوعي از ادوات و وسايل را ميتوان با رويكرد به ماشين افزارهاي نرم و منعطف ارائه كرد. شايد يك ربات در هيات محصولي دو رگه و تركيبي از بخشهاي سخت و نرم ظاهر شود و ضمن اجراي برخي كاركردهاي زمخت و متداول رباتهاي فعلي، به كار دستكاري سوژههاي ظريف و نرم هم بيايد.
گروهي از محققان مشغول ساخت ربات چهار اندامي با توانبخشي هوايي هستند كه در امتداد مسيري تعيين شده ميخزد يا خودش را خم ميكند و پيچ و تاب ميدهد تا مناسب عبور از دهانهاي تنگ و باريك شود. محققان همچنين سرگرم بررسي اين نقش هستند كه سبكهاي مختلف خراميدن و راه رفتن ميتواند به رباتها اجازه حركت و جابهجايي در سرعتهاي مختلف بدهد. در حالي كه ساخت و پرداخت بخشهاي نرم و انعطافپذير اين گونه رباتها كاري دشوار و متفاوت به نظر ميرسد، ولي محققان ساخت آنها را آسان ميدانند. به طور مثال، محققان آزمايشگاه دانشگاه هاروارد از يك چاپگر سه بعدي براي ساخت يك قالب مدل استفاده ميكنند. آنها معتقدند با انتخاب موادي كه خواص مكانيكي درست و بجا دارند، امكان ارائه ادوات و افزارها در اندازههاي گوناگون ميسر خواهد شد.با اين اوصاف، از انعطاف پذيري و كشساني رباتهاي نرم گرفته تا شيوه متفاوت حركت و جابهجاييشان نسبت به ماشين افزارهاي مبتني بر مفاصل و تكيهگاهها، همه اين شيوههاي متمايزكننده رباتهاي نرم نسبت به اجداد سخت پيكرشان ميتواند مسير كاملا جديدي را براي كشف و جستجو به محققان دانش رباتيك پيشكش كند كه صدالبته طبيعت الهامبخش بسياري از اين اكتشافات خواهد بود. پس انتظار دوري نخواهد بود كه از دامن اين دانش و فناوري نوپا، شاهد تولد نسلي تازه از رباتهاي چند كاره، چند بعدي و تطبيقپذيرتر باشيم؛ رباتهاي جديدي كه شيوههاي تازهاي از اجراي ماموريتهاي سخت و پيچيده را تقديم ما خواهند كرد.

تحولي نوين در دنيايي اسرارآميز
محققان سلولهاي بنيادي دانشگاه پيتزبرگ به روشي دست يافتهاند كه از آن طريق هر يك از 500 غده لنفاوي بدن كه اندامهايي كوچك و تخممرغي شكل بوده و از طريق سلولهاي ايمني بدن براي مقابله با عوامل بيماريزاي مهاجم فعاليت ميكنند، به عنوان يك گرمخانه بتوانند كبدي سالم و كامل توليد كنند.زمان توليد كبد جديد تقريبا به اندازه زمان گرفتن سلولهاي كبدي از دهندههاي سالم و قرار دادن آنها در داخل غدد لنفاوي بيماران كبدي است. ايده اين طرح سال 2007، زماني داده شد كه محققان سعي داشتند با اجراي تدابيري بر مشكل بزرگي كه سر راه احياي كبد در بيماران كبدي وجود داشت، غلبه كنند.در طول اين تحقيقات بود كه نتايج برخي مطالعات به دست آمده نشان داد سلولهاي كبدي قابل انتقال قادرند در برخي نقاط غير معمول بدن مانند قسمت زيرين كپسول كليوي و لايه ليفي محافظ كليه در برابر آسيبها، به زندگي خود ادامه دهند. محققان دريافتند اگر به جاي تسليم شدن در برابر بيماري بتوانند سلولهاي كبدي را جدا از عضو بيمار كشت دهند، اين سلولها قادر به بقا و تكثير و در نتيجه توليد كبد جديد خواهند بود. همين مساله باعث شد محققان رشد سلولهاي كبدي را خارج از عضو مرده مورد آزمايش قرار دهند. آنها هم از موشهايي كه در مراحل پاياني مشكل كبدي قرار داشتند استفاده كردند و كشت سلولهاي كبدي يا سلولهاي هپاتيتي را از موش ديگر به كپسولهاي كليوي زير پوست و در داخل طحال انجام دادند. اكثر موشهايي كه به دليل نارسايي كبد مراحل پاياني بيماري را سپري ميكردند، بعد از گذشت 8 هفته جان خود را از دست دادند. ولي اين وضعيت با تزريق سلولهاي گرفته شده به داخل شكم تغيير كرد. موشهاي بيمار وزن گرفتند و انرژي از دست رفته خود را به دست آورده و طي چند هفته سلامت خود را پيدا كردند.با مشاهده موشهايي كه به دنبال اجراي اين روش ماهها زنده ماندند، محققان تصميم گرفتند اين بار همين آزمايش را با نشانگرهاي فلوئورسنت انجام دهند تا بتوانند مسير سلولهاي كبدي را دنبال كنند و دليل اين موفقيت را بيابند. در كمال تعجب، مسير انتهايي اين سلولها به غدد لنفاوي رسيد كه در آنجا با ايجاد غدد بزرگ، به تودهاي منتهي ميشد كه باعث بقاي موجود زنده ميشود. در بسياري از موارد، غدد لنفاوي عوامل واكنشي زيستي مطلوبي براي رشد كبد تازه محسوب ميشود. آنها قابليت عجيبي براي گسترش خود داشته و بخوبي با كل اندام منطبق ميشوند. اين غدد دسترسي خوبي به جريان خون داشته و سلولهاي جديد را با مواد مغذي چون هورمونها پرورش داده و عوامل مورد نياز براي رشد را مشخص ميكنند. همچنين به دليل وجود تعداد زياد غدد لنفاوي در بدن، برخي از آنها وظايف اصلي خود را فداي رشد كبد ميكنند. محققان دليل موفقيتآميز بودن تزريقهاي صورت گرفته را فضاي زياد شكمي براي جابهجايي سلولهاي تزريقي ذكر كردهاند.آزمايشهاي متوالي نشان داد با تزريق مستقيم سلولهاي هپاتيتي به داخل غدد لنفاوي، سلولهاي گرفته شده پروتئينهايي را شناسايي ميكنند كه در حال نابود شدن از كبد به داخل جريان خون ترشح ميشود. بين كبد تازه توليد شده و كبد بيمار ارتباط وجود دارد و برخي عملكردها را به طور مشترك انجام ميدهند.محققان با به كارگيري از اين روش موفق به رشد 20 تا 40 كبد جديد شدند كه رفتهرفته اين ضعف را با از بين رفتن تدريجي كبد مركزي بر ميدارد. همه كبدهاي كوچك تا 70 درصد اندازه يك كبد معمولي را تشكيل ميدهند. محققان تاكنون هيچ واكنش غيرعادي در آزمايشهايي كه روي موشها انجام دادهاند، مشاهده نكردهاند. عدم پذيرش عضو مشكلي ايجاد نميكند، زيرا موجودات مورد آزمايش از لحاظ ژنتيكي طوري طراحي شدهاند كه بتوانند از DNA مشابهي استفاده كرده و خطر حمله سيستم ايمني را به سلولهاي هپاتيت بيگانه از بين ببرند. اما محققان براي جلوگيري از عدم پذيرش عضو از داروهاي خنثي كننده سيستم ايمني استفاده ميكنند.برنامه آينده آنها به كارگيري شيوه نويني موسوم به سلولهاي بنيادي قوي القايي است كه محققان در آن سلولهاي بالغ را دوباره برنامهريزي ميكنند تا عملكردي همانند سلولهاي بنيادي جنيني داشته باشند. بنابراين قابليت انتقال به هر نوع سلولي را پيدا ميكنند. سپس پزشكان ميتوانند از اين طريق خون و سلولهاي پوستي بيمار را جمعآوري و آنها را به سلولهاي كبدي سالم تبديل كرده و در نتيجه فرد بيمار خود ميتواند دهنده خود باشد.حتي در صورت تحت كنترل بودن عدم پذيرش عضو، بيماراني كه در مراحل پاياني بيماري كبدي بشدت دچار مشكل هستند، تسليم عمل جراحي ميشوند. با توجه به اين مساله، چون اين روش مستلزم انجام جراحي غيرتهاجميتري است، محققان سلولهاي هپاتيتي را به غدد لنفاوي بخشهاي جانبي بدن موشها، زير زانو يا دستها تزريق ميكنند. رشد كبد در ناحيه پشت زانوها اصلا خوشايند نيست و در انسانها ممكن است باعث ايجاد تودهاي سنگين بيش از 500 گرم در نقطهاي نامناسب از بدن شود. ولي رشد كبد در نواحي جانبي بدن به بيمار كبدي اين امكان را ميدهد كه مدت زمان بيشتري زنده بماند و در اين مدت توان كافي را براي عمل پيوند در موقعيتي بهتر به دست آورد.
چشماندازي به آينده
محققان در طرحهاي آينده قصد دارند تمام اين آزمايشها را بار ديگر روي خوكها انجام دهند و بسيار اميدوارند سال آينده بتوانند اين پيوند را با موفقيت روي انسانها به انجام برسانند. ولي اين روش كشت اندام جديد در بدن خود بيمار، منحصر به كبد نمي شود. در حال حاضر محققان درباره راكتورهاي زيستي بحث ميكنند كه قابليت رشد بافتهاي متعددي را در داخل بدن داشته باشند. اين روش براي هر اندامي كه قابليت توليد سلولها را داشته باشد، قابل اجراست. سلولهاي غده تيموس و پانكراس گزينههاي بعدي براي تحقيقات آينده به شمار ميروند. در اين ميان برخي محققان نكاتي را درباره كشت كبد در غدد لنفاوي اشاره ميكنند. سلولهاي كبدي، صدها عملكرد متفاوت انجام ميدهند ولي در حال حاضر تنها چند عملكرد آن در موشها مورد آزمايش قرار گرفته و احتمال اين كه سلولهاي پيوندي بتوانند تمام عملكردهاي يك كبد واقعي را انجام دهند خيلي كم است. بنابراين آن گونه كه از شواهد بر ميآيد، اين تحقيقات به بررسيها و مطالعات گستردهتري براي اجرا شدن روي بشر احتياج دارد و تمام جوانب آن بايد مورد مطالعه قرار گيرد.تا تحقق تمام آرزوها و اميدهاي بشر امروز، راه زيادي در پيش است كه نيازمند تلاش مداوم محققان در اين راه است.
بازسازي اندامها در مسير پيشرفت
بازسازي دوباره اندامها تنها منحصر به كبد نميشود و مي توان آن را روي ساير اندامها نيز اجرا كرد، ولي دانش پزشكي در اين راه كودك نوپايي است كه براي راه افتادن به زمان زيادي نياز دارد. محققان در تلاش هستند بتوانند با دانشي كه به دست آوردهاند تمام اندامها و اعضاي بدن را دوباره توليد كنند. از ميان اين اندامها ميتوان به مثانه، ناي، قلب، ماهيچهها و انگشتان اشاره كرد كه قابليت رشد مجدد را دارند و محققان روي آنها كار كردهاند. مثانه جزو نخستين اندامهايي بود كه حدود 6 سال پيش در محيط آزمايشگاهي براي پيوند به انسان ساخته شد. سلولهاي مثانه بيمار در محفظهاي به شكل مثانه كشت داده شد و با حفظ عملكردهاي آن، به اندام اصلي آسيبديده اضافه شد. در سال 2010 محققان تعدادي مثانه را با استفاده از تراشهاي برداشته شده از سلولهاي بنيادي مغز استخوان ميمونها رشد دادند. سال گذشته پزشكان سوئدي نخستين ناي مصنوعي رشد يافته از سلولهاي بنيادي بيمار را پيوند زدند. در سال 2005 قسمتي از انگشت مردي به صورت كاملا اتفاقي قطع شد. او به توصيه برادرش كه يك جراح بود، از پودري روي انگشت قطع شده استفاده كرد كه حاوي مقداري از مواد مثانه خوك بود. به گفته وي اين پودر داراي پروتئينهاي مقوي است كه به رشد مجدد بافت كمك مي كند. با استفاده از اين پودر روي انگشت بريده شده، پس از چهار هفته انگشت دوباره شروع به رشد كرد. محققان طراح بافت بدن، از اين فناوري در رشد دوباره ماهيچههاي آسيبديده دستها و پاها استفاده ميكنند.طبق شواهد به دست آمده ماهيها و دوزيستان قادر به ترميم بافت و توليد دوباره سلولهاي قلبي براي ترميم آسيب وارده به عضو هستند ولي پستانداران از اين موهبت بيبهرهاند. بتازگي محققان دانشگاه واشنگتن سعي ميكنند با استفاده از سلولهاي بنيادي رشد سلولهاي قلبي را كه پس از تولد در پستانداران متوقف ميشود، دوباره فعال نمايند. اما به كمك اين فناوري تاكنون توانستهاند اثر زخمها را در پستانداران كاهش داده و نيز عملكرد قلبي را به دنبال حملات قلبي در موشها بهبود بخشند.
.: Weblog Themes By Pichak :.