معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی خواجه از اجرای پروژه کلان مصوب شورای عالی علوم در این دانشگاه خبر داد و گفت: طراحی و ساخت بالگرد ملی از پروژه های این شورا است که با ایجاد کمیته‎ای مشترک عملیاتی می شود.

دکتر علی کشاورز  با اشاره به میزان مشارکت دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در اجرای پروژه‎های ملی، افزود: در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) پروژه‎های کلان کشوری مطرح و پس از بررسی در کمیسیون‎های تخصصی، در شورای عالی عتف به تصویب می‎رسد. این پروژه‎ها برای اجرایی شدن از سوی این شورا به دانشگاه‎ها و مراکز پژوهشی واگذار می‎شود.معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی اظهار داشت: در این راستا دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در چند پروژه کلان ملی مشارکت دارد. این پروژه ها به صورت کنسرسیومی بین چند دانشگاه و صنعت اجرایی می‎شود.وی با اشاره به پروژه‎های کلان واگذار شده به این دانشگاه خاطر نشان کرد: طراحی و ساخت بالگرد ملی از جمله این پروژه‎ها است که در این زمینه با برگزاری جلسه‎ای با شرکت پشتیبانی و نوسازی هلیکوپترهای ایران (پنها) و با امضای تفاهم نامه‎ای مراحل اجرایی این پروژه آغاز شده است.کشاورز با تاکید بر اینکه در خصوص نحوه تعامل این دانشگاه با پنها در حال مذاکراه هستیم، خاطر نشان کرد: طبق مذاکراتی که صورت گرفت پیشنهاد شد تا کمیته‎ای متشکل از نمایندگان دو طرف ایجاد و مدیریت طراحی، محاسبات، ساخت و تست از طریق این کمیته انجام پذیرد.



تاريخ : چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 همه ما به اهمیت یادگیری زبان انگلیسی واقفیم، از مکالمه که بگذریم گرامر یکی از بخش‌هایی است که نیازمند تمرین و ممارست بسیار است؛ بخشی که اکثر ما کم و بیش در آن مشکل داریم. خوشبختانه این روزها با وجود اینترنت دیگر نیازی نیست تا برای یادآوری و حتی یادگیری مقدمات زبان‌های مختلف دنیا، دست به جیب ببریم و در کلاس خاصی ثبت نام کنیم چرا که منبعی 24 ساعته و 7 روز هفته در اختیار داریم که مشکل ما را رفع و رجوع می‌نماید. در این مقاله به معرفی چند سایت خوب برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی پرداخته‌ایم، با ما همراه باشید.


Road to Grammar


وب سایت Road to Grammar به آدرس www.roadtogrammar.com یکی از ساده‌ترین سایت‌های موجود است که به کمک آزمونهای تمرنی به تدریس گرامر می‌پردازد. اگر خود را برای یکی از آزمونهای استاندارد زبان یعنی ESL، TESL، EFL، TEFL، و یا TOEFL آماده می‌کنید، استفاده از منابع این سایت را به شما توصیه می‌کنیم. به سادگی یکی از عناوین موجود را انتخاب کرده و سپس در آزمونهای مربوطه که در قالب برنامه فلش آماده شده‌اند، شرکت کنید. حتی می‌توانید این آزمون‌ها را به صورت PDF دانلود کرده و سپس به صورت آنلاین به حل آن‌ها همت گمارید.نکته جالبی که درباره این پرسش‌ها وجود دارد آن است که، هر یک از آنها به یک یادداشت متصل است و این نکات، اطلاعات بیشتری پیرامون قوانین گرامری را به زبان ساده بیان می‌کند که با مثالهای زیادی نیز همراه شده است. حتی در بخش بازی‌های این وب سایت می‌توانید از بازی‌های آموزشی بهره برده و بیش از پیش توانایی زبانی‌تان را تقویت نمایید.اگر شما یک معلم زبان هستید، می‌توانید به بخش درسنامه‌های این سایت سری بزنید و آن‌ها را برای ارائه به زبان آموزان خویش دریافت کنید. البته بهتر است که سایت را نیز به آن‌ها معرفی نمایید تا بدین ترتیب ماهی گیری را یادشان داده باشید و نه ماهی صرف را! از تمامی این موضوعات گذشته Road to Grammar دارای بخش ویژه‌ای برای زبان آموزان کم سن و سال هم هست.



Grammar Girl


آموزش گرامرنکات و ترفندهای آموزشی که در سایت Grammar Girl به آدرس grammar.quickanddirtytips.com وجود دارد یکی از بهترین مواردی است که یک نفر در مقام زبان آموز به آن احتیاج دارد. این سایت یکی از محبوب‌ترین پایگاه‌های آموزش زبان انگلیسی در اینترنت است که تمامی قوانین گرامری مربوط به علائم نگارشی، انتخاب صحیح کلمات و سایر مواردی از این دست را پوشش می‌دهد. محتوای Grammar Girl در قالب پادکست‌های کوتاه ارائه می‌شود که می‌توانید به راحتی آن‌ها را در پخش‌کننده موسیقی یا گوشی هوشمندتان ریخته و در همه جا به آن گوش فرا دهید.



The After Deadline


سایت The After Deadline که به نشانی PolishMyWriting.com نیز در دسترس است در واقع ابزاری آنلاین برای یافتن ایرادات نگارشی شما است. به کمک این دستیار نوشتاری که از هوش مصنوعی و فناوری پردازش زبان طبیعی بهره می‌برد، قادر خواهید بود تا خطاهای نگارشی و املایی را شناسایی کرده و اشکالات نوشتاری‌تان را مشخص کنید. این سایت می‌تواند برای هر یک از ایرادات شما پیشنهاداتی هوشمند را مطرح نماید که می‌توانید با بکار بستن آن‌ها از بروز خطا و ایرادات در آینده اجتناب کرده و توانایی نوشتن در زبان انگلیسی‌تان را ارتقا دهید. برای بهره از این خدمت کافی است متن خود را در کادر مربوطه که در این سایت قراردارد کپی نمایید یا افزونه آن را به مرورگر اینترنتی‌تان (موزیلا فایرفاکس یا گوگل کروم) اضافه نمایید. همچنین افزونه‌هایی نیز برای سیستم مدیریت وبلاگ وردپرس و برنامه کاربردی Open Office وجود دارد.



Common Errors in English Usage


اشتباهات گرامری وب سایت Common Errors in English Usage (اشتباهات رایج در کاربرد زبان انگلیسی) قدری کهنه و از مد افتاده به نظر می‌رسد. اما حقیقت آن است که این وب‌سایت یکی از قدیمی‌ترین و با سابقه‌ترین پایگاه های آموزشی اینترنت به حساب می‌آید که دارای محتوای ارزنده و غنی است و به ایرادات و اشکالات روزمره‌ای پرداخته که برخی از انگلیسی زبان‌ها نیز آن‌ها را مرتکب می‌شوند. محتوای این وب‌سایت از یکی از پرفروش‌ترین کتب آموزشی گرفته شده که هنوز پس از چندین دهه، در کتاب فروشی‌های اقصی نقاط جهان به خوبی به فروش می‌رود. موارد موجود در این کتاب به صورت فهرست الفبایی تنظیم شده‌اند. نشانی این سایت www.h/public.wsu.edu~brians/errors/errors.html است.


تاريخ : چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

در شماره پيش طي مقدمه‌اي در مورد apk-tool توضيح داديم كه اين ابزار چه كارايي‌هايي دارد. در اين شماره قصد داريم با اين برنامه به صورت عملي آشنا شويم و فايل‌هاي APK را تغيير دهيم، سپس يك نسخه جديد از آنها ايجاد كنيم.

در مرحله اول نسخه ويندوزي apk-tool را از لينك زير دانلود كنيد:

code.google.com/p/android-apktool

بعد از اين‌كه فايل زيپ شده را Extract كرديد، با وارد كردن دستور cmd در پنجره Run محيط خط فرمان ويندوز را اجرا كنيد، سپس به پوشه‌اي كه apk-tool را در آن Extract كرده‌ايد، برويد.

حالا كافي است فايل خود را با استفاده از دستور

Apktool d «Path of APK» بسازيد.

مقدار Path of APK برابر آدرس فايل APK مورد نظر شماست. براي مثال به صورت زير است:

Apktool d D:\Click\Jamejam.apk

بعد از وارد كردن اين دستور برنامه apktool مشغول Decompile كردن فايل APK مي‌شود. پس از انجام تمامي مراحل، پوشه‌اي با نام برنامه در كنار خود فايل apktool ساخته مي‌شود كه شامل فايل‌هاي منابع پروژه شما و همچنين يك پوشه با نام smail است كه داخل آن به ازاي هر فايل سورسي كه در پروژه وجود دارد، يك فايل با همان نام و با پسوند smail. ايجاد مي‌شود. اين فايل شامل مشخصات كد نوشته شده است. به عنوان مثال به كد زير دقت كنيد

# virtual methods

.method public onClick(Landroid/content/DialogInterface;I)V

.locals 1

.parameter "dialog"

.parameter "which"

.prologue

.line 28

iget-object v0, p0, Lazure3bt/com/BaseActivity$1;-»this$0:Lazure3bt/com/BaseActivity;

invoke-virtual {v0}, Lazure3bt/com/BaseActivity;-»finish()V

.line 29

return-void

.end method

اين كد مشخص مي‌كند يك متد ويرچوال به نام onClick كه براي يك dialogbox بوده بازنويسي شده و در اين الگو يك Activity به كار خود خاتمه مي‌دهد، خواندن و تغيير دادن آن كار سختي است و امكان دارد با مشكل مواجه شويد، در نتيجه سعي كنيد در تغيير دادن اين فايل‌ها احتياط كنيد و در صورت امكان اين كار را انجام ندهيد.بقيه پوشه‌ها مانند پروژه اندرويدي شماست؛ به طور مثال پوشه res معادل يك پروژه اندرويدي است كه درون آن عكس‌ها و فايل‌هاي انيميشن و منابع متني يك پروژه جاي دارد.شما مي‌توانيد عكس‌ها و متن‌هاي خود را جايگزين كنيد. اگر با برنامه‌نويسي اندرويد آشنا باشيد، با ديدن پوشه res براحتي مي‌توانيد اين كارها را انجام دهيد.اما اگر آشنا نباشيد، در پوشه drawable عكس‌هاي برنامه شما قرار دارد و شما مي‌توانيد آنها را ويرايش كنيد. پوشه Layout مشخصات يك پنجره اندرويدي را مشخص مي‌كند، در values رشته‌هاي متني كه درون برنامه استفاده شده است نگهداري مي‌شود. اين پوشه از پوشه‌هاي اصلي است؛ اما پوشه‌هاي ديگري نيز وجود دارد. براي آشنايي با اين پوشه‌ها مي‌توانيد به نشاني زير مراجعه كنيد:

https://developer.android.com/guide/topics/resources/index.html

علاوه بر پوشه‌ها و فايل‌هايي كه در هر پروژه اندرويدي در پوشه res وجود دارد، شما يك فايل public.xml و ids.xml مشاهده مي‌كنيد. اين فايل‌ها را به هيچ وجه تغيير ندهيد.اما در تغيير اين پوشه‌ها احتياط كنيد، زيرا ممكن است نام فايلي را اشتباه بزنيد و مشخصه يك رشته را عوض كنيد و اين باعث ايجاد خطا در برنامه مي‌شود.در نهايت شما مي‌توانيد به پوشه assets و... دسترسي داشته ‌باشيد.نكته مهم فايل Android.manifest است كه اين فايل اطلاعات فايل APK مانند پايين‌‌ترين ورژن اندرويدي و نام Package را كه با نصب فايل APK درون Android ثبت مي‌شود، مشخص مي‌كند تغيير نام بسته به شما اجازه مي‌دهد يك APK را تحت نام بسته‌هاي مختلف نصب كنيد. با اين كار مي‌توانيد با تغييرات ظاهري، يك برنامه جديد بسازيد كه در كنار برنامه اصلي براحتي نصب شود.



تاريخ : چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

با معرفي بحث مدارس و كلاس‌هاي هوشمند، يكي از مباحث بسيار مهم معرفي و استفاده از نرم‌افزارهايي براي توليد محتواي الكترونيكي مورد نظر براي كلاس‌هاي هوشمند مي‌باشد. به همين منظور در نظر داريم مجموعه مطالبي را درباره نرم‌افزارهاي توليدكننده محتواي قابل استفاده در مدارس هوشمند معرفي كنيم.نرم‌افزار AutoPlay Media Studio يكي از نرم‌افزارهايي است كه در فرآيند توليد محتواي الكترونيكي مي‌توان به‌عنوان نرم افزار مادر از آن استفاده كرد. در شماره‌هاي پيشين درباره نرم افزار مالتي مديا بيلدر صحبت كرديم و با آن آشنا شديم؛ اما اين نرم افزار قدرتمند با توجه به اين‌كه از سال 2007 تاكنون نسخه جديدي از آن ارائه نشده ديگر جوابگوي همه نيازهاي يك طراح و توليدكننده محتواي الكترونيكي نخواهد بود. در صورتي كه نرم‌افزار AutoPlay Media Studio در آخرين نسخه خود (8) تقريبا توانسته به تمام خواسته‌هاي يك توليدكننده محتواي الكترونيكي پاسخ داده و آنها را به بهترين شكل رفع كند.به كمك اين نرم‌افزار كم حجم 50 مگابايتي 295 دلاري و با داشتن نزديك به 15 نوع نمونه پروژه‌هاي آماده در زمينه‌هاي گوناگون، براحتي مي‌توان در عرض چند ساعت پروژه‌اي كاملا حرفه‌اي بدون نياز به دانش برنامه‌نويسي ايجاد كرد كه البته در صورت آشنايي با زبان‌هاي برنامه‌نويسي مي‌توان از قابليت برنامه‌نويسي بسيار كامل داخلي آن نيز همراه با ابزارهاي گرافيك و كاربردي آن بهره برد.محيط اين نرم‌افزار كاملا گرافيكي و ساده بوده و با درگ كردن عناصر دلخواه اعم از تصاوير، متن، موسيقي، ويدئو، فايل فلش،PDF و... و با تعريف روابط بين اين عناصر، به كمك بيش از 865 اكشن آماده برنامه به اشياي بي‌حس محيط برنامه روح بخشيد. اين برنامه داراي راهنماي كامل و جامعي است كه بدون هيچ گونه دانش اوليه و با اندك تسلط به زبان مي‌توان از آن بهره برده و به هدف خود در جهت طراحي پروژه دلخواه رسيد. به كمك دستيار برنامه‌نويس اين برنامه مي‌توان به سخت‌ترين دستورهاي كاربردي كه براي اجراي آنها شايد نيازمند چند صفحه كدنويسي باشد، براحتي دست يافت. همچنين با پشتيباني اين برنامه از پايگاه داده‌هاي MySQL, SQLite3, ODBC, Oracle و PostgreSQL مي‌توان بانك‌هاي اطلاعاتي دلخواه خود را به آن متصل و استفاده كرد.براي استفاده از اين نرم افزار در توليد محتواي الكترونيكي كافي است ابتدا مطالب و محتويات مورد نظر اعم از متن، تصوير، فيلم، موسيقي و ساير محتويات را آماده كرده و با تعريف تعداد صفحات دلخواه در برنامه، محتويات را در صفحات مورد نظر قرار دهيد و با تعريف دكمه‌هاي ارتباطي بين صفحات، روابط صفحات را ايجاد، سپس با ايجاد خروجي exe فايل نهايي را جهت استفاده و اجرا آماده كنيد.پس از اجراي برنامه صفحه‌اي شامل سه انتخاب ظاهر مي‌شود كه مي‌توان بين ايجاد پروژه جديد، بازكردن پروژه‌هاي ذخيره شده قبلي و باز كردن آخرين پروژه كار شده يكي را انتخاب كرده و وارد محيط برنامه شويد.

با انتخاب اولين گزينه Create New Project‌ صفحه‌اي حاوي نمونه‌هاي آماده پروژه‌هاي مختلف ظاهر مي‌شود و مي‌توان با انتخاب پروژه‌اي شبيه پروژه خود در سريع‌ترين حالت ممكن آن را ايجاد كرد. اين صفحه شامل 15 نمونه آماده پروژه است كه از آن جمله مي‌توان به پروژه‌هايي چون آزمون الكترونيكي، توليد اتوران، مرورگر، پخش‌كننده موسيقي، كارت ويزيت ديجيتال، اسلايدشو، نمايش‌دهنده PDF و... اشاره كرد. در صورتي كه بخواهيم پروژه خالي ايجاد كنيم در اين مرحله گزينه Blank Project‌ را انتخاب كرده و پس از تعريف يك نام دلخواه براي پروژه وارد محيط برنامه مي‌شويم. به صورت پيش‌فرض زير نوار منو، دو نوار Standard (ابزارهاي پركاربرد) و Object (اشياي قابل افزودن به محيط برنامه) قرار گرفته و مي‌توان نوارهاي تنظيم صفحات (Page) و ترازبندي (Alignment) را نيز با راست كليك روي يكي از نوار ابزارها به محيط برنامه اضافه كرد. علاوه بر نوار ابزارهاي نام برده شده پنجره‌هاي (Project Explorer) براي مشاهده اشياي موجود در پروژه و (Properties) جهت نمايش و تنظيم ويژگي‌هاي اشياي انتخاب شده در محيط برنامه در سمت چپ محيط كاري و پنجره (Project Size) براي نمايش حجم پروژه توليد شده به منظور رايت آن روي سي‌دي يا دي‌وي‌دي در قسمت پايين فضاي كاري قرار گرفته است.

پس از تنظيم سناريوي محتوي الكترونيكي خود(تعداد صفحات و رابطه بين آنها) از قسمت Menu/Page تعداد صفحات مورد نظر خود را به محيط كاري اضافه كرده سپس با كمك قسمت Menu/Object، محتواي مورد نظر را به صفحه دلخواه خود اضافه مي‌كنيم. براي تعريف روابط بين اشيا اضافه شده و نحوه و زمان نمايش آنها كافي است با تعريف اشيايي از نوع دكمه با نام صفحه مورد نظر ايجاد كنيم تا با انتخاب آنها در صفحه اول و كليك روي آنها به صفحه مورد نظر منتقل شويم. به اين منظور نيز كافي است روي دكمه اضافه شده دوبار كليك كرده و پس از باز شدن پنجره Properties آن شيء، از قسمت Setting براي تنظيم ظاهر و نام دكمه، از قسمت Attributes براي تنظيم موقعيت و عملكرد دكمه، از قسمت Quick Action براي تعريف و تنظيم عملكردهاي ساده دكمه هنگام كليك مثل رفتن به صفحه دلخواه، اجراي برنامه دلخواه، خروج از برنامه و... و در نهايت از بخش Scripts براي تعريف و تنظيم كدهاي پيشرفته به منظور اجراي كارهاي دلخواه هنگام كليك، راست كليك،ورود ماوس و خروج ماوس روي دكمه مورد نظر اقدام كرد. اينجا نيز با كليك روي Add Actions و استفاده از Action Wizard مي‌توان از بين 865 اكشن موجود در فهرست، اكشن دلخواه را براي انجام كار مورد نظر خود تعريف كرد. با استفاده از Action Wizard و گام به گام چند مرحله و انتخاب نوع اكشن و پارامترهاي مورد نياز بدون دانش كدنويسي، كد مورد نظر ايجاد مي‌شود.اين برنامه همچنين امكان تعريف منو براي پروژه را نيز فراهم آورده و از قسمت MenuProjectMenu bar مي‌توان آن را به پروژه اضافه كرد. علاوه بر امكان اضافه كردن صفحه به پروژه، امكان تعريف كادر محاوره‌اي به منظور نمايش در موقعيت‌هاي دلخواه نيز وجود دارد كه از قسمت Dialog در نوار منو قابل تعريف و تنظيم است.در نهايت، آخرين كار در توليد يك محتواي الكترونيكي، ايجاد خروجي به صورت فايل اجرا جهت امكان اجرا در تمامي رايانه‌هاست. به اين منظور از قسمت Publish نوار منو گزينه Preview را براي مشاهده پيش نمايش پروژه و از Build براي ايجاد خروجي استفاده مي‌كنيم. با انتخاب Build پس از تنظيم نوع خروجي(رايت روي سي‌دي يا دي‌وي‌دي، ذخيره روي هارد، فشرده‌سازي براي انتشار روي اينترنت يا توليد فايل ايميج) مي‌توان پروژه را به حالت دلخواه ايجاد كرد. در اين قسمت بهتر است حالت ذخيره‌سازي روي هارد (Hard Drive Folder) را انتخاب كنيم و پس از معرفي مسير ذخيره‌سازي فايل در صورت تاييد نهايي فايل‌هاي موجود در آن پوشه را روي سي‌دي يا دي‌وي‌دي رايت كنيم. بايد دقت كنيم براي تعريف حالت اتوران حتما در آخرين مرحله قبل از توليد فايل بايد گزينه Enable AutoPlay Feature فعال باشد و پس از توليد فايل همه فايل‌ها و پوشه‌هاي داخل پوشه پروژه را روي سي‌دي يا دي‌وي‌دي رايت كنيم.




تاريخ : چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

در كنفرانس QCon نيويورك، كامرون پردي، معاون توسعه نرم‌افزاري گروه سرورهاي اوراكل صحبت‌هاي خود را با معرفي فضاي فعلي به‌عنوان ميوه‌اي رسيده و در خدمت توسعه‌دهندگان نرم‌افزاري آغاز كرد. او توفان فعلي موبايل، رايانش ابري و HTML5 را در تعامل كامل با يكديگر خواند و عنوان كرد همزماني اين رويدادها جابه‌جايي بزرگي در دنياي توسعه نرم‌افزار به‌وجود آورده است. در اين گفت‌وگو، پردي از نقش زبان‌هاي برنامه‌نويسي در شكل‌دهي صنعت نرم‌افزار صحبت كرد. به‌عنوان مثال، وي گفت برخلاف اين كه برخي مي‌انديشند جاوا از همه نظر بر ++C برتري دارد، او معتقد است بازاريابي سان مايكروسيستمز آنقدرها خوب نبوده و هيچ گاه ازحرف به عمل نرسيده است.البته او معتقد است توانايي جاوا نيازي به تبليغ ندارد و امروزه به‌همين دليل است كه بسياري از برنامه‌نويسان از جاوا به‌عنوان بستر اصلي توسعه نرم‌افزاري خود استفاده مي‌كنند. هر چند ++C نيز قابليت‌هايي دارد كه جاوا از آن برخوردار نبوده و به‌همين علت در بسترهاي مختلف آن را به جاوا ترجيح مي‌دهند.همان‌طور كه مي‌دانيم، اوراكل در اوايل سال 2010 ميلادي سان مايكروسيستمز را خريد و به‌همين علت، نرم‌افزار جاوا هم‌اكنون بخشي از اين شركت به‌حساب مي‌آيد. با وجود اين، پردي سخنان خود را به جاوا و ++C محدود نكرد و معتقد بود با وجود حركت جديد در توسعه نرم‌افزار (كه HTML5 و جاوااسكريپت خود به يك بستر برنامه‌نويسي جديد تبديل شده‌ است) بسترهاي جديد مي‌تواند همانند جاوا در سال 1996 قاعده بازي را تغيير دهد. جاوا مزيت‌هاي زيادي نسبت به ++C دارد و در مقابل، مزيت‌هاي ++C نسبت به جاوا را بررسي خواهيم كرد.گفتني است پردي مسئول توسعه بستر Java EE، JDBC، WebLogic، GlassFish، Coherence، TopLink، iPlanet و Oracle Traffic Director است. پيش از اوراكل، او بنيانگذار شركت Tangosol بود كه اوراكل سال 2007 آن را خريد. پردي از سال 1994 با ++C كار كرده و از سال 1996 روي جاوا سوئيچ كرده است. وي از سال 1999 به جاواEE و بعد در سال 2001، #C را هم آزموده است؛ از اين رو دانش خوبي براي مقايسه اين زبان‌ها با يكديگر دارد.

گاربج كالكشن

جاوا را با گاربج‌كالكشن آن مي‌شناسند. گاربج كالكشن (كه به‌معناي جمع‌آوري آشغال است) نوعي مديريت حافظه خودكار است. گاربج‌كالكتور به‌دنبال جمع‌آوري آشغال يا همان حافظه است كه توسط آبجكت‌هاي بي‌استفاده در برنامه اشغال شده است. بخش عمده‌اي از كدهاي ++C به مديريت حافظه اختصاص داده مي‌شود. مديريت چندمولفه‌اي حافظه در ++C وجود ندارد. ساختن كتابخانه‌ها و كامپوننت‌ها سخت‌تر است و آي‌پي‌هاي كمتري براي ++C نوشته شده است. گاربج‌كالكشن به‌معني سرعت بيشتر در اجراي پروژه و ميزان باگ‌هاي كمتر است.

روند توليد

++C در مقايسه با جاوا پيچيده و كند است. توسعه‌دهندگان اعلام كرده‌اند كه يك بيلد كامل در ++C مي‌تواند 20 ساعت وقت ببرد، در حالي كه همين بيلد در جاوا حدود هفت دقيقه وقت خواهد برد. ++C براي ديباگ‌كردن به يك بيلد ديگر نياز دارد، در حالي‌كه جاوا ابزارهايي همچون Ant و Maven دارد كه مفيدتر است. البته ناگفته نماند كه ابزارهاي Make و NMake در ++C هم همين كار را انجام مي‌دهد، اما به اندازه رقبايشان مفيد نيست.

سادگي كد منبع

++C كد منبع را به دو بخش هدر و فايل‌ها تقسيم مي‌كند. به‌همين دليل به نظارت شديد نياز دارد كه فايل‌هاي hpp و cpp را بررسي كند. با ++C، يك كد در چند محل قرار مي‌گيرد، برخي هدرها به‌صورت inline درون فايل cpp جا مي‌گيرد و برخي ديگر در هدرها. آرتيفكت‌ها نيز بسته به كامپايلر تغيير مي‌كنند. با وجود اين، جاوا تنها دو نوع فرمت دارد: java. و class.

استانداردهاي باينري

جاوا استانداردهاي باينري خاص خودش را دارد. علاوه بر اين‌كه مي‌تواند توسط JVM به‌عنوان يك كلاس بارگذاري شود، فايل كلاس آن نيز مي‌تواند كامپايل شود. ++C هيچ استاندارد باينري‌ ندارد و هدرهاي از پيش كامپايل شده ‍ ++C مخصوص به يك كامپايلر و يك بستر است. ++C همچنين نياز به ميزان زيادي از ديتا دارد كه بتواند براي كامپايل‌هاي چند بستره استفاده شود. جاوا امور مرتبط با يك بستر خاص را به زمان اجرا واگذار مي‌كند.

لينك ديناميك

راه استانداردي براي لينك كردن ديناميك كلاس‌ها در زبان ++C وجود ندارد. جاوا مي‌تواند تعداد دلخواهي از كلاس‌ها را به‌عنوان يك پكيج كنار هم قرار داده و هنگام نياز به‌صورت ديناميك بارگذاري و لينك كند. لينك‌هاي ديناميك جاوا با شكست روبه‌رو نمي‌شود. اين اتفاق در ++C به جهنم DLL معروف است.

انواع سيستم‌هاي استاندارد

جاوا انواع خاص دارد، همچنين كتابخانه دروني مخصوص و پرتابل دارد، از I/O، شبكه‌ها، XML/HTML و ارتباط ديتابيس‌ها به‌طور پيش‌فرض پشتيباني مي‌كند. ++C به‌طور پيش‌فرض هيچ‌يك از اين كارها را انجام نمي‌دهد.

بازتاب

بازتاب عملي است كه برنامه مي‌تواند ساختار و رفتار (منظور مقادير، متاديتا، ويژگي‌ها و توابع است) يك آبجكت را در زمان اجرا بررسي و اصلاح كند. جاوا قابليت‌هاي كامل بازتاب را پياده كرده است. ++C البته اطلاعات خاص زمان اجرا را مي‌دهد (RTTI)، اما قابليت بازتاب ندارد. بازتاب مي‌تواند درك درستي از فعاليت‌هاي فريم‌ورك‌ها ايجاد كند و رفتار يك برنامه را بدون دسترسي به كد و از طريق آبجكت آن شناسايي كند.

بازدهي

هر چند بازدهي يكي از قابليت‌هاي جاوا به‌شمار نمي‌رود و بسياري ++C را سريع‌تر از جاوا مي‌دانند، پردي معتقد است گاربج كالكشن باعث مي‌شود مديريت حافظه بسيار بهينه‌تر شود و از اين رو روي بازدهي تاثير مستقيم بگذارد. جاوا از طرف ديگر از چندنخي پشتيباني مي‌كند، در حالي كه ++C حامي چند نخي نيست. اسمارت پوينترهاي ++C سه‌برابر از رفرنس‌هاي جاوا كندتر است. جاوا همچنين درون JVM خود، سيستم كامپايل JIT (در لحظه) را پياده‌سازي كرده است كه بازدهي بهتري داشته باشد.

امنيت

جاوا از پوينترها استفاده نمي‌كند، به‌همين ترتيب دسترسي دلخواه به حافظه و نابودي پروسس در اين عمليات ممكن نخواهد بود. همچنين در جاوا سرريز بافر رخ نمي‌دهد و كد و داده نمي‌تواند به‌طور تصادفي با يكديگر قاطي شود. همچنين جاوا رويه چك كردن مرزها را در خود دارد. چك كردن مرزها باعث مي‌شود متغير پيش از ذخيره‌سازي بررسي شود و اگر اندازه‌اش از ظرفش بزرگ‌تر بود، از اين كار جلوگيري شود تا ديگر داده‌ها را خراب نكند.

كمبودهاي جاوا نسبت به ++C

جاوا هيچ وقت نتوانست به‌طور كامل جايگزين ++C شود، چرا كه نسبت به اين زبان معايبي دارد كه قابل چشم‌پوشي نيست. از جمله اين معايب مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

زمان اجرا

جاوا براي پروسس‌هاي سريع و كوتاه مناسب نيست. گراف كلاس‌هاي اوليه كه بايد لود شود، بسيار بزرگ است و هر بار كه JVM اجرا مي‌شود، كد به‌اصطلاح JIT ‌شده يا از اول تفسير مي‌شود.

ميزان حافظه درخواستي

جاوا از نظر حجم حافظه، بسيار سنگين‌تر از ++C است. اين تفاوت بويژه در نرم‌افزارهاي كوچك‌تر بيشتر خودش را نشان مي‌دهد. نياز به حافظه بيشتر باعث شده تا جاوا نتواند روي برخي دستگاه‌ها كار كند.

توقف كامل گاربج‌كالكشن

دير يا زود، اين مشكل رخ مي‌دهد كه گاربج‌كالكتور به‌طور دائم در پس‌زمينه اجرا نمي‌شود و نياز بيشتري به پردازنده دارد. از اين رو هنگام اجراي برنامه، هالت‌هاي موقت رخ مي‌دهد و پردازش همزمان با كمك اين زبان ممكن نخواهد نبود. اين مشكل در سيستم‌هاي توزيع شده به يك كابوس تبديل مي‌شود. هر چند اگر ميزان حافظه بيشتر باشد، اين مشكل كمتر به چشم خواهد خورد.

عدم نابودي قطعي

++C به نابودي قطعي مجهز است، اما جاوا خير. نابودي قطعي براي مديريت منابع بسيار مفيد است. در ++C وقتي آبجكت‌ها حذف مي‌شود، نابودكننده‌هايشان فورا اجرا و منابع سيستم درست بعد از نابودي يك آبجكت آزاد مي‌شود.

موانع بر سر راه يكپارچگي

سيستم‌هاي عامل بر مبناي ++C/ C نوشته شده‌ است. آي‌پي‌ها معمولا با C كار مي‌كند و رابط‌هاي كاربري و ديگر قابليت‌هاي سطح سيستم‌عامل معمولا به فراخواني‌هاي C نيازمند است. جاوا در نقطه مقابل، تنها از يك رابط اصلي استفاده مي‌كند كه بايد براي ارتباط با آن از جاوا استفاده كرد.



تاريخ : چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مخزني از اطلاعات كه به آن لقب گراف دانش (Knowledge Graph) داده‌اند در حال اضافه كردن مفاهيم و جزئيات سودمند به جدولي از لينك‌هاست كه به گوگل سرويس مي‌دهد. از اين فناوري مي‌توان براي جستجو درباره افراد خاص، اماكن يا همه آن چيزهايي كه شما به‌دنبال آن هستيد، استفاده كرد. گراف دانش در حال حاضر آماده ارائه خدمات در برخي محصولات گوگل است و مي‌تواند به منظور جمع‌آوري اطلاعات براي تمامي شركت‌هاي نرم‌افزاري مورد استفاده قرار گيرد.ششيدر تاكور (Shashidar Thakur)، سرپرست فناوري گراف دانش در تيم جستجوي گوگل گفت: «در حال حاضر جستجوها، بيشتر براساس كلمات و عبارات است و نه معناي دقيق آنها و اين پروژه براي تغيير همين روش است.»گراف دانش به عنوان يك پايگاه داده بزرگ مي‌تواند به نرم‌افزارهاي گوگل اجازه‌ مرتبط كردن مطالب و مفاهيم مربوط به افراد، اماكن و موضوعات ديگر را با هم بدهد. گوگل پروژه گراف دانش را سال 2010، هنگامي آغاز كرد كه شركت Metaweb را كه يك پايگاه اطلاعات جامع بود، خريداري كرد. در آن زمان منابع اين پايگاه داده شامل 12 ميليون مدخل بود اما امروزه بيش از 500 ميليون مدخل با بيش از 5‌/‌3 ميليارد لينك بين آنها وجود دارد.يك ذخيره‌ساز دانش در هر جاي جهان بايد به افراد براي پيدا كردن موضوع مورد نظرشان كمك كند. تاكور گفته است: گراف دانش در حال حاضر به يوتيوب متصل است تا ويدئوها را به ترتيب عناوين‌شان مرتب كند و فيلم‌هاي جديد را بر اساس آنچه كاربران مي‌خواهند ببينند به آنها پيشنهاد دهد. تاكور افزود: همچنين مي‌توان از گراف دانش جهت مرتبط كردن و معرفي مقالات خبري براساس موضوعات خاصي كه در اين گزارش‌هاي خبري مطرح شده استفاده كرد. به گفته وي،گراف دانش يك منبع بسيار جامع است؛ حقايقي كه ما مي‌توانيم به آن مراجعه كنيم.وقتي در حالت عادي افراد در گوگل جستجو مي‌كنند، نتايج به‌دست آمده براساس الگوريتمي خواهد بود كه به‌جاي توجه به معاني اطلاعاتي كه در قسمت جستجو نوشته مي‌شود، بر الفاظ توجه دارد. الگوريتم كنوني گوگل براي پاسخ به يك درخواست جستجو ابتدا به جستجوهاي قبلي مراجعه مي‌كند تا تصميم بگيرد كدام كلمه در عبارت پرسش شده، مي‌تواند مهم‌تر باشد (براساس اين‌كه هر كدام چند بار در جستجوهاي قبلي مورد استفاده جستجوگران قرار گرفته‌ است). در مرحله بعدي، نرم‌افزار به فهرستي از صفحات وب شناخته شده كه شامل اطلاعات مربوط به عبارات مورد نظر است و به صورت شاخص(index) برگردان شده‌ است، دسترسي مي‌يابد. در نهايت، يك محاسبه ديگر براي مرتب كردن نتايج و نمايش آن به جستجوگر صورت مي‌گيرد. اگر شانس ياري كند، فرد مي‌تواند اطلاعات مورد نظرش را در يكي از اين صفحات وب پيدا كند.رويكرد جديد گوگل اين است كه آنچه افراد درباره آن پرسش كرده‌اند، در سطح بالاتري تفسير و به اطلاعات مربوط به صورت مستقيم دسترسي پيدا كند، كه همه اين موارد با استفاده از گراف دانش ممكن خواهد بود.با اين حال، هنوز از دانسته‌هاي مربوط به جستجوهاي پيشين براي تعيين اين نكته كه كدام اطلاعات مناسب هستند استفاده مي‌شود. براي مثال، افراد اغلب كلمه «بازيگران» را براي جستجوي نمايش تلويزيوني وارد مي‌كنند، بنابراين معمولا بازيگراني توسط گراف دانش فهرست مي‌شوند كه فيلم آنها بيشتر مورد توجه جستجوگران بوده‌ است.تاكور مي‌گويد: اين يك فرآيند يادگيري است. سوالاتي كه افراد مطرح مي‌كنند به ما مي‌گويد آنها به چه چيزهايي علاقه‌مندند. همچنين اين امر به گوگل در كشف لينك‌هاي جديد ميان مفاهيم مختلف در گراف دانش كمك مي‌كند. تعداد مدخل‌ها و تعداد لينك‌هاي بين آنها در گراف دانش در حال افزايش است؛ اين نكته‌اي است كه تاكور به آن اشاره كرده است، بدون آن‌كه از سرعت اين افزايش نام ببرد.تاكور نگفت كه گراف دانش در آينده در كجا مورد استفاده قرار مي‌گيرد، اما به نظر مي‌رسد اين فناوري در بسياري از محصولات گوگل ارائه شود. پيشگامان وب مانند تيم برنز ـ لي (Tim Berners-Lee) بحث مفصلي درخصوص ايده «وب معنايي» انجام داد. وب معنايي جايي است كه نرم‌افزار مي‌تواند معناي اطلاعات آنلاين را پردازش كند و به نظر مي‌رسد گراف دانش گام مهمي براي رسيدن به اين هدف است.بــا اين حـــــال، كينگــــــزلي آيدن (Kingsley Idehen)، نيانگذار شركت فناوري معنايي OpenLink Software، مي‌گويد: گراف دانش واقعا به پيشرفت وب معنايي كمك چنداني نمي‌كند؛ زيرا با اين‌كه براي گردآوري‌ اين گراف از داده‌هاي باز مانند ويكي پديا و فري‌بيس (Freebase) استفاده شده است، اين گراف يك دسترسي آزاد نيست. آيدن افزود: اگر گوگل گراف دانش خود را براي استفاده ديگران باز كند، آن‌گاه وب به طور سراسري بسيار دقيق‌تر خواهد شد.

او مي‌گويد: آنها بعمد راه حل را به صورت بسته منتشر كرده‌اند. اين را با منبع دانش شخصي فيس‌بوك كه به عنوان يك گراف بازشناخته مي‌شود، مقايسه كنيد؛ يك منبع عمومي كه مي‌توان براي دسترسي به اطلاعات موسيقي، فيلم، دسته‌بندي‌ها و... از آن استفاده كرد. آيدن مي‌گويد: در واقع چنين راه‌حل‌هاي بازي- open solutions - به تحول وب به سوي يك فضاي داده‌اي عمومي ياري مي‌كند.سخنگوي گوگل اشاره‌اي به بازكردن منابع گراف دانش نكرد، اما گفت كه برخي از آنچه در اين گراف وجود دارد براي مردم و نرم‌افزارها در فري‌بيس(Freebase) به صورت رايگان قابل دسترسي است. فري‌بيس سايتي است كه توسط شركت Metaweb قبل از خريداري شدن توسط گوگل ساخته شده است. البته بايد گفت فري‌بيس ساده‌تر از گراف دانش است. همچنين گوگل يكي از تامين‌كنندگان اصلي طرح ويكي‌ديتا ـ‌كه پايه‌ و اساس ويكي‌پدياست ـ از نظر مالي است. ويكي‌ديتا درصدد ساخت يك منبع از دسترسي اتوماتيك دانش است كه مي‌تواند بسيار گسترده باشد، اگر مانند ويكي‌پديا فعال شود.به گوگل برگرديم تاكور مي‌گويد اولويت او در حال حاضر، پيدا كردن راه‌هايي براي استفاده از گراف دانش براي پاسخ دادن به سوالات پيچيده‌تر است؛ بسياري از اين سوالات، ساده‌تر از رقابت با موتور دانش ولفرم آلفا* است. همچنين تاكور گفت: در حال حاضر ما در حال پاسخگويي به سوالاتي درباره موجوديت‌ها(entity) هستيم، اما پرسش‌هاي سخت‌تري هم مانند سوال درباره آتشفشان‌هاي منفجر شده در قرن هجدهم يا فيلم‌هايي كه براساس كتاب‌ها ساخته شده‌ است، وجود دارد.

***

همه اين تلاش‌ها براي ارتقاي كيفيت و سهولت دسترسي كاربران به وب است. تلاش‌هايي كه براي ديدن نتايجش بايد به آينده چشم دوخت.

منبع: www.technologyreview.com

 

پانوشت:

*‌ ولفرم آلفا (Wolfram Alpha): يك موتور محاسباتي دانش است كه توسط ولفرم ريسرچ ايجاد شده ‌است. اين مرورگر برخلاف ديگر مرورگر كه معمولا گزيده‌اي از وب را در اختيار شما مي‌گذارد، اطلاعات را پردازش مي‌كند و سپس در اختيار كاربر قرار مي‌دهد.



تاريخ : چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

همان طور كه هفته پيش هم اشاره شد تابستان چندان از لحاظ بازي مطلوب نيست اين وضع هر لحظه بدتر هم مي‌شود.به طور كلي توصيه ما به شما تجربه عناويني است كه در طول سال بنا به هر دليلي از دست داده‌ايد. از اين حرف‌ها كه بگذريم اين هفته طرفداران سبك ورزشي مي‌توانند بازي NCAA Football 13 را تجربه كنند. اين بازي اصطلاحا همان فوتبال آمريكايي است كه در خيلي از نقاط جهان طرفداران بي‌شماري دارد. سازنده بازي EA است و طبق معمول با تيم‌ها و بازيكناني لايسنس شده طرف هستيم. اين بازي از لحاظ گرافيك در حد بسيار خوبي قرار دارد و اگر از قوانين اين رشته ورزشي سر در مي‌آوريد و به آن علاقه داريد تجربه آن روي PS3 يا X360 را از دست ندهيد.خب حالا سيد (Sid) را چه كساني دوست دارند؟ آن سنجاب بانمك و دوست داشتني با فندقش را چطور؟ بله درست حدس زده‌ايد! اين هفته بازي جديدي بر اساس عصر يخبندان عرضه خواهد شد تا محبوبيت آن را بيش از پيش افزايش دهد. در اين بازي ماجراهاي تازه و جالبي انتظار قهرمانان دوست داشتني ما را مي‌كشند و هديه‌اي مناسب براي طرفداران، قبل از تماشاي انيميشن جديد اين مجموعه است. نسخه جديد عصر يخبندان را تقريبا مي‌شود روي تمام كنسول‌ها تجربه كرد؛ پس از اين بابت نگران نباشيد. البته همان‌طور كه انتظار داريد اين دست بازي‌ها مخاطبان خاص خودشان را دارند و طبيعتا لذتشان براي حرفه‌اي‌ترها گذرا و موقت است.

اما شايد مانند هفته پيش اوضاع PCبازها از همه بهتر باشد؛ چراكه آنها مي‌توانند جديدترين بسته الحاقي بازي Sims 3 به نام  Diesel Stuff Pack را تجربه كنند. همان‌طور كه از اسم آن نيز مشخص است، در اين بسته الحاقي مجموعه‌اي از محصولات ديزل به بخش‌‌ها اضافه خواهد شد. بتازگي دو بسته الحاقي براي بازي عرضه شده و حالا روح تازه‌اي به مجموعه Sims 3 دميده خواهد شد. بازي Sims در سبك شبيه‌ساز زندگي است و تقريبا پايان ندارد و بسته به وقت و علاقه، مي‌توانيد مدت‌ها با اين سري بازي‌ها مشغول باشيد.



تاريخ : چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

امروزه تلفن‌هاي همراه بخصوص از نوع هوشمند آن امكانات بسياري دارد و كارهاي زيادي را با آن جثه كوچك‌شان براي كاربر انجام مي‌دهد، اما هر چقدر هم يك گوشي پيشرفته باشد و ويژگي‌هايي را عرضه كند كه صاحب خود را به وجد آورد، به منبعي براي تامين انرژي خود نياز دارد؛ از همين رو همه اين امكانات رنگارنگ و زرق و برق‌دار وجود باتري مناسبي است كه بتواند ساعت‌ها توان الكتريكي مورد نياز دستگاه را تامين كند، پس از تخليه خيلي زود شارژ شود و طول عمر مناسبي داشته باشد.خب اگر تا امروز فكر مي‌كرديد باتري تكليفش مشخص است و باتري A يا باتري B ندارد اجازه دهيد طبق معمول اين ستون چند اصطلاح متداول را در دنياي باتري‌ها خدمت‌تان معرفي كنيم تا اگر قصد خريد يك ابزار باتري‌دار جديد را داشتيد، انتخاب هوشمندانه‌اي بر اساس نيازهاي واقعي‌تان انجام دهيد.وقتي موبايل‌ها هنوز در آغاز راه خود بودند، معمولا باتري‌ها از نوع نيكل ـ فلز هيدروكسيدي ساخته مي‌شد كه به اختصار NiMH نام گرفته‌اند. البته اين نوع باتري‌ها هنوز هم توليد مي‌شود و مي‌توان از همين باتري‌هاي قلمي موجود به عنوان مثال بارزي از NiMH نام برد، اما با توجه به پيشرفت گوشي‌هاي موبايل و امور مختلفي از عكسبرداري گرفته تا پخش فيلم و موسيقي و جي‌پي‌اس، ديگر تكنولوژي NiMH ياراي همراهي گوشي‌هايي كه مقدار زيادي برق مصرف مي‌كرد، نداشت. به همين دليل بود كه نسل جديدي از باتري‌ها به نام باتري‌هاي ليتيوم ـ‌يون (Li-ion) توليد شدند. به احتمال فراوان حتما تا به حال حداقل يك‌بار اين عبارت را روي جعبه تلفن‌همراه يا لپ‌تاپ خود ديده‌ايد، ولي آيا تا به حال به مفهوم آن توجه كرده‌ايد؟باتري ليتيوم ـ يون يك باتري قابل شارژ است كه امروزه ديگر بيشتر گوشي‌هاي همراه از آن بهره مي‌برند. در اين نوع باتري‌ها يون‌هاي ليتيومي از الكترود منفي به الكترود مثبت در حين خالي شدن (شارژدهي به دستگاه) حركت مي‌كنند؛ اين پروسه به صورت برعكس در زمان شارژ انجام مي‌پذيرد. اين نوع باتري‌ها غير از موبايل‌ها در دستگا‌ه‌هاي الكترونيكي قابل حمل بسياري مثل دوربين‌ها و غيره استفاده مي‌شوند. از مزيت‌هاي اين باتري مي‌توان به قابليت تطبيق آن به هر شكل و اندازه موجود براي دستگاه‌هاي مختلف، وزن سبك و اتلاف انرژي بسيار محدود در زمان استفاده‌نكردن از آن اشاره كرد.اما اين پايان كار نيست، زيرا غير از Li-ion نمونه باتري ديگري هم وجود دارد كه كم‌كم سيل استفاده از آن از سوي سازندگان فراگيرتر مي‌شود. اين نوع باتري از اضافه شدن پليمر به مدل قبلي به دست آمده است و به همين دليل آن را ليتيوم ـ‌يون پليمر يا به اختصار LiPo مي‌نامند. LiPo از چند سلول مشابه به صورت موازي ساخته شده كه توان شارژدهي بالايي را تامين مي‌كند. جالب است بدانيد شروع استفاده از اين نوع باتري‌ها به حدود سال 1995 ميلادي برمي‌گردد، ولي پاي اين فناوري بتازگي به صنعت تلفن‌هاي همراه باز شده است. مزيت LiPo هزينه ساخت پايين، پايداري بيشتر وتوان خروجي و شكل‌پذيري گسترده آن است كه تقريبا مي‌تواند به هر شكل دلخواهي توسط سازنده در آيد و با توجه به تلاش و رقابتي كه بر سر كاهش اندازه و وزن گوشي‌هاي امروزي وجود دارد، دست توليدكننده را بر سر طراحي تا حد زيادي باز مي‌گذارد.همچنين نسبت به نمونه قبلي، LiPo طول عمر مفيد بيشتري دارد. با اين حال با توجه به اين نكات مثبت يكي از ويژگي‌هاي منفي LiPo آن است كه در صورت شارژ بيش از اندازه، احتمال آتش‌سوزي يا حتي انفجار باتري وجود دارد. به همين دليل دستگاه‌هايي كه از اين نوع باتري استفاده مي‌كنند، مجهز به سيستم قطع شارژ در صورت پرشدن باتري هستند.


تاريخ : چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

فناوري نانو يكي از آخرين دستاوردهاي علمي در دنياي كنوني است. فناوري نانو در واقع عبارت از كاربرد ذرات در ابعاد نانومتر يعني يك ميلياردم متر است. به دو طريق مي‌توان به اين ابعاد دسترسي پيدا كرد. يك مسير دسترسي از بالا به پايين و ديگري طراحي و ساخت از پايين به بالاست. در نوع اول، ساختارهاي نانو با كمك ابزار و تجهيزات دقيق از خرد كردن ذرات بزرگ‌تر حاصل مي‌شود.در طراحي و ساخت از پايين به بالا كه عموما آن را فناوري مولكولي نيز مي‌نامند، توليد ساختارها، اتم به اتم يا مولكول به مولكول توليد و صورت مي‌گيرد. با توجه به كاربرد روزافزون صنعت نانو، بتازگي پژوهشگران دانشگاه كاليفرنيا اعلام كرده‌اند موفق به ساخت سلول‌هاي خورشيدي جديدي شده‌اند كه به‌صورت مايع بوده و مي‌توان آن را روي سطوح خاصي چاپ كرد. اين سلول‌هاي خورشيدي ارزان‌قيمت از نانوكريستال‌هاي نيمه رسانا ساخته شده‌ است. نانوكريستال‌هاي نيمه رسانا يا نيمه‌هادي، تكه‌هاي نانومتري از كريستالي هستند كه از ده‌ها تا هزاران اتم يا بيشتر ساخته شده‌است. آنها را مي‌توان بر مبناي نوع نيمه رسانايي كه از آن ساخته مي‌شوند، طبقه‌بندي كرد. ويژگي مهم اين نانو مواد ويژگي‌هاي الكتريكي و نوري برتر آنهاست. اين نانوكريستال‌ها آنقدر كوچكند كه مي‌توانند به صورت جوهر مايع روي سطوحي شفاف و خاص چاپ شوند. اين سلول‌هاي خورشيدي نانوكريستالي مايع، اندازه‌اي معادل 4 نانو متر دارند (اين اندازه به آن معناست كه مي‌توان 250 بيليون از اين سلول‌ها را روي سر يك سنجاق جاي داد) و خاصيت جالب ديگر اين سلول‌ها آن است كه مي‌تواند همچون مايع روان شده و جريان يابد و با همين خاصيت ويژه و جالبي كه دارد مانند جوهر قابليت چاپ شدن بر سطوح را دارد، يعني شما همان‌گونه كه مي‌توانيد يك روزنامه را چاپ كنيد مي‌توانيد آنها را نيز بر سطوح چاپ كنيد. محققان براي چاپ اين نانو سلول‌هاي خورشيدي، موفق به ساخت سطوح جديد با پوششي خاص شدند. اين سطوح خاص از نيمه‌رسانايي چون سلنيد كادميوم (cadmium selenid) ساخته شده‌ است و مي‌توان سلول‌هاي خورشيدي نانوكريستالي را روي اين سطوح چاپ كرد. پژوهشگران مي‌گويند مزيت اين سلول‌هاي نانوكريستالي مايع آن است كه نسبت به سلول‌هاي خورشيدي سيليكوني تك‌كريستالي موجود بسيار ارزان‌تر و به صرفه‌تر است. اما از معايب اين سلول‌هاي نانوكريستالي جديد عدم كارايي آن در انتقال انرژي الكتريسته است. در واقع عيب بزرگ اين سلول‌ها آن است كه كارايي لازم را براي تبديل انرژي خورشيد به انرژي الكتريكي ندارد. لذا محققان برآن شدند تا با مطالعات بيشتر بتوانند بر اين مشكل فائق آيند. در ادامه، آنها اين سوال را مطرح كردند كه چگونه مي‌توان يك مايع ثابت و پايدار ايجاد كرد تا بتوان انرژي الكتريكي را از آن عبور داد؟ در گذشته از مولكول‌هاي ارگانيك و طبيعي ماده‌اي به نام ليگاند (ligand) استفاده مي‌شد. (ليگاند از كلمه ليگار گرفته شده است كه در لاتين به معناي متصل شدن است.) ليگاند مولكولي آلي است كه مي‌تواند با يك بيومولكول اتصال ايجاد كرده و تشكيل يك تركيب را دهد تا به اهداف بيولوژيكي خود برسد. در اينجا پوسته ليگاند به عنوان عامل سطحي فعال عمل مي‌كند. به اين صورت كه به سطح نانوكريستال چسبيده و از تمايل نانوكريستال‌ها به كلوخه شدن و حركت كردن جلوگيري مي‌كند. مولكول‌هاي ليگاند به سلول‌هاي نانوكريستال متصل شده و آنها را ثابت و پايدار كنار هم نگه مي‌دارد و از برخورد مولكول‌ها با يكديگر جلوگيري مي‌كند. اين مولكول‌ها (ligand) همچنين كريستال‌ها را عايق‌بندي كرده و به اين شكل آنها را براي انتقال انرژي الكتريكي آماده مي‌سازد و كارايي انتقال انرژي را در آنها بالا مي‌برد. محققان برهمين اساس توانستند مولكول‌هاي ليگاند مصنوعي بسازند كه نه تنها براي ثابت نگه داشتن نانوكريستال‌ها كاربرد دارد، بلكه مي‌تواند با ايجاد پل‌هاي نازكي از نانوكريستال‌ها، كارايي آنها را براي انتقال انرژي الكتريكي بالا ببرد. در اين روش جديد طي يك فرآيند با حرارت پايين، محققان مي‌توانند سلول‌هاي خورشيدي را به جاي صفحات شيشه‌اي روي صفحات پلاستيكي بدون آن‌كه اين صفحات ذوب شوند، چاپ كنند و در واقع اين صفحات را با پوشش نازكي از نانوكريستال مايع بپوشانند. با اين روش براحتي مي‌توان سلول‌هاي خورشيدي را در هر قطعه و اندازه و بر هر سطح ديگري براحتي شكل داد و سطوح مورد نظر را با پوششي از اين سلول‌هاي نانوكريستال مايع پوشش داد. در اين روش در واقع مي‌توان با پوششي از نانوكريستال‌هاي مايع در هر شكل و اندازه سلول‌هاي خورشيدي ايجاد كرد.اين محققان درصددند در آينده‌اي نه چندان دور بتوانند نانوكريستال‌هايي از مواد ديگري غير از كادميوم بسازند كه كاربردهاي بيشتر و قابليت‌هاي بهتري داشته باشد. آنها اميدوارند با تحقيقات و مطالعات بيشتر بتوانند نسل جديدي از نانوكريستال‌ها را گسترش دهند و از اين طريق در فناوري‌هاي گوناگون از جمله ساخت سلول‌هاي خورشيدي آنها را به كار گيرند.


تاريخ : چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

Cody Cooper یکی از توسعه دهندگان اپلیکیشن های اپل، به تازگی موضوع جالبی را در اپلیکیشن Maps آی او اس 6 پیدا کرده است‫.‬ او می گوید با توجه به برخی کدهای به کار رفته در این اپلیکیشن، می توان نتیجه گرفت که ممکن است به زودی شاهد حضور اپلیکیشن مپز اپل بر روی کامپیوترهای دسک تاپ و لپ تاپ ‫(‬از قبیل آی مک، مک بوک و حتی پی سی)‬ باشیم‫.‬

 

original-001-narenji-ir.jpg

این کد، اشاره به پردازنده اینتل دارد و هنگام مواجه با این پردازنده ها، سایه های درون اپلیکیشن مپز را غیر فعال می کند. زیرا گرافیک مجتمع اینتل که به صورت یکپارچه با پردازنده مرکزی عرضه می شود، حتی در بهترین حالت هم با سایه زنی تصاویر مشکل دارد. پس با این کد، سایه های نقشه به صورت محلی از طرف اپلیکیشن و یا با دستور از سمت سرور غیر فعال می شوند. عرضه این اپلیکیشن توسط اپل، گامی بزرگ و معنی دار برای این شرکت بود، حرکت از داده های گوگل مپز که سالها در iOS جا خوش کرده بوند، به سوی یک محصول خانگی. و شاید اکنون حرکت این نقشه ها برای حضور در ابزارهای دسک تاپ مک، قدم منطقی بعدی برای خودکفایی برنامه هایی همچون iPhoto و Find My Friends باشد که به نقشه نیاز دارند. و البته این موضوع را حداقل می توان برنامه بلندمدت اپل برای هر چه بیشتر نزدیک کردن سیستم عامل دسک تاپ و موبایل خود و تبدیل OS X به سیستم عاملی کاملا شبیه و سازگار با iOS دانست. هرچند که هنوز باید منتظر عرضه رسمی این اپلیکیشن به همراه iOS 6 ماند، تا میزان موفقیت آن در برابر گوگل مپز را سنجید.



تاريخ : چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3213 3214 3215 3216 3217 ... 3356 صفحه بعد