معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی خواجه از اجرای پروژه کلان مصوب شورای عالی علوم در این دانشگاه خبر داد و گفت: طراحی و ساخت بالگرد ملی از پروژه های این شورا است که با ایجاد کمیتهای مشترک عملیاتی می شود. | |
دکتر علی کشاورز با اشاره به میزان مشارکت دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در اجرای پروژههای ملی، افزود: در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) پروژههای کلان کشوری مطرح و پس از بررسی در کمیسیونهای تخصصی، در شورای عالی عتف به تصویب میرسد. این پروژهها برای اجرایی شدن از سوی این شورا به دانشگاهها و مراکز پژوهشی واگذار میشود.معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی اظهار داشت: در این راستا دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در چند پروژه کلان ملی مشارکت دارد. این پروژه ها به صورت کنسرسیومی بین چند دانشگاه و صنعت اجرایی میشود.وی با اشاره به پروژههای کلان واگذار شده به این دانشگاه خاطر نشان کرد: طراحی و ساخت بالگرد ملی از جمله این پروژهها است که در این زمینه با برگزاری جلسهای با شرکت پشتیبانی و نوسازی هلیکوپترهای ایران (پنها) و با امضای تفاهم نامهای مراحل اجرایی این پروژه آغاز شده است.کشاورز با تاکید بر اینکه در خصوص نحوه تعامل این دانشگاه با پنها در حال مذاکراه هستیم، خاطر نشان کرد: طبق مذاکراتی که صورت گرفت پیشنهاد شد تا کمیتهای متشکل از نمایندگان دو طرف ایجاد و مدیریت طراحی، محاسبات، ساخت و تست از طریق این کمیته انجام پذیرد. |
همه ما به اهمیت یادگیری زبان انگلیسی واقفیم، از مکالمه که بگذریم گرامر یکی از بخشهایی است که نیازمند تمرین و ممارست بسیار است؛ بخشی که اکثر ما کم و بیش در آن مشکل داریم. خوشبختانه این روزها با وجود اینترنت دیگر نیازی نیست تا برای یادآوری و حتی یادگیری مقدمات زبانهای مختلف دنیا، دست به جیب ببریم و در کلاس خاصی ثبت نام کنیم چرا که منبعی 24 ساعته و 7 روز هفته در اختیار داریم که مشکل ما را رفع و رجوع مینماید. در این مقاله به معرفی چند سایت خوب برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی پرداختهایم، با ما همراه باشید.
Road to Grammar
وب سایت Road to Grammar به آدرس www.roadtogrammar.com یکی از سادهترین سایتهای موجود است که به کمک آزمونهای تمرنی به تدریس گرامر میپردازد. اگر خود را برای یکی از آزمونهای استاندارد زبان یعنی ESL، TESL، EFL، TEFL، و یا TOEFL آماده میکنید، استفاده از منابع این سایت را به شما توصیه میکنیم. به سادگی یکی از عناوین موجود را انتخاب کرده و سپس در آزمونهای مربوطه که در قالب برنامه فلش آماده شدهاند، شرکت کنید. حتی میتوانید این آزمونها را به صورت PDF دانلود کرده و سپس به صورت آنلاین به حل آنها همت گمارید.نکته جالبی که درباره این پرسشها وجود دارد آن است که، هر یک از آنها به یک یادداشت متصل است و این نکات، اطلاعات بیشتری پیرامون قوانین گرامری را به زبان ساده بیان میکند که با مثالهای زیادی نیز همراه شده است. حتی در بخش بازیهای این وب سایت میتوانید از بازیهای آموزشی بهره برده و بیش از پیش توانایی زبانیتان را تقویت نمایید.اگر شما یک معلم زبان هستید، میتوانید به بخش درسنامههای این سایت سری بزنید و آنها را برای ارائه به زبان آموزان خویش دریافت کنید. البته بهتر است که سایت را نیز به آنها معرفی نمایید تا بدین ترتیب ماهی گیری را یادشان داده باشید و نه ماهی صرف را! از تمامی این موضوعات گذشته Road to Grammar دارای بخش ویژهای برای زبان آموزان کم سن و سال هم هست.
Grammar Girl
آموزش گرامرنکات و ترفندهای آموزشی که در سایت Grammar Girl به آدرس grammar.quickanddirtytips.com وجود دارد یکی از بهترین مواردی است که یک نفر در مقام زبان آموز به آن احتیاج دارد. این سایت یکی از محبوبترین پایگاههای آموزش زبان انگلیسی در اینترنت است که تمامی قوانین گرامری مربوط به علائم نگارشی، انتخاب صحیح کلمات و سایر مواردی از این دست را پوشش میدهد. محتوای Grammar Girl در قالب پادکستهای کوتاه ارائه میشود که میتوانید به راحتی آنها را در پخشکننده موسیقی یا گوشی هوشمندتان ریخته و در همه جا به آن گوش فرا دهید.
The After Deadline
سایت The After Deadline که به نشانی PolishMyWriting.com نیز در دسترس است در واقع ابزاری آنلاین برای یافتن ایرادات نگارشی شما است. به کمک این دستیار نوشتاری که از هوش مصنوعی و فناوری پردازش زبان طبیعی بهره میبرد، قادر خواهید بود تا خطاهای نگارشی و املایی را شناسایی کرده و اشکالات نوشتاریتان را مشخص کنید. این سایت میتواند برای هر یک از ایرادات شما پیشنهاداتی هوشمند را مطرح نماید که میتوانید با بکار بستن آنها از بروز خطا و ایرادات در آینده اجتناب کرده و توانایی نوشتن در زبان انگلیسیتان را ارتقا دهید. برای بهره از این خدمت کافی است متن خود را در کادر مربوطه که در این سایت قراردارد کپی نمایید یا افزونه آن را به مرورگر اینترنتیتان (موزیلا فایرفاکس یا گوگل کروم) اضافه نمایید. همچنین افزونههایی نیز برای سیستم مدیریت وبلاگ وردپرس و برنامه کاربردی Open Office وجود دارد.
Common Errors in English Usage
اشتباهات گرامری وب سایت Common Errors in English Usage (اشتباهات رایج در کاربرد زبان انگلیسی) قدری کهنه و از مد افتاده به نظر میرسد. اما حقیقت آن است که این وبسایت یکی از قدیمیترین و با سابقهترین پایگاه های آموزشی اینترنت به حساب میآید که دارای محتوای ارزنده و غنی است و به ایرادات و اشکالات روزمرهای پرداخته که برخی از انگلیسی زبانها نیز آنها را مرتکب میشوند. محتوای این وبسایت از یکی از پرفروشترین کتب آموزشی گرفته شده که هنوز پس از چندین دهه، در کتاب فروشیهای اقصی نقاط جهان به خوبی به فروش میرود. موارد موجود در این کتاب به صورت فهرست الفبایی تنظیم شدهاند. نشانی این سایت www.h/public.wsu.edu~brians/errors/errors.html است.

در مرحله اول نسخه ويندوزي apk-tool را از لينك زير دانلود كنيد:
code.google.com/p/android-apktool
بعد از اينكه فايل زيپ شده را Extract كرديد، با وارد كردن دستور cmd در پنجره Run محيط خط فرمان ويندوز را اجرا كنيد، سپس به پوشهاي كه apk-tool را در آن Extract كردهايد، برويد.
حالا كافي است فايل خود را با استفاده از دستور
Apktool d «Path of APK» بسازيد.
مقدار Path of APK برابر آدرس فايل APK مورد نظر شماست. براي مثال به صورت زير است:
Apktool d D:\Click\Jamejam.apk
بعد از وارد كردن اين دستور برنامه apktool مشغول Decompile كردن فايل APK ميشود. پس از انجام تمامي مراحل، پوشهاي با نام برنامه در كنار خود فايل apktool ساخته ميشود كه شامل فايلهاي منابع پروژه شما و همچنين يك پوشه با نام smail است كه داخل آن به ازاي هر فايل سورسي كه در پروژه وجود دارد، يك فايل با همان نام و با پسوند smail. ايجاد ميشود. اين فايل شامل مشخصات كد نوشته شده است. به عنوان مثال به كد زير دقت كنيد
# virtual methods
.method public onClick(Landroid/content/DialogInterface;I)V
.locals 1
.parameter "dialog"
.parameter "which"
.prologue
.line 28
iget-object v0, p0, Lazure3bt/com/BaseActivity$1;-»this$0:Lazure3bt/com/BaseActivity;
invoke-virtual {v0}, Lazure3bt/com/BaseActivity;-»finish()V
.line 29
return-void
.end method
اين كد مشخص ميكند يك متد ويرچوال به نام onClick كه براي يك dialogbox بوده بازنويسي شده و در اين الگو يك Activity به كار خود خاتمه ميدهد، خواندن و تغيير دادن آن كار سختي است و امكان دارد با مشكل مواجه شويد، در نتيجه سعي كنيد در تغيير دادن اين فايلها احتياط كنيد و در صورت امكان اين كار را انجام ندهيد.بقيه پوشهها مانند پروژه اندرويدي شماست؛ به طور مثال پوشه res معادل يك پروژه اندرويدي است كه درون آن عكسها و فايلهاي انيميشن و منابع متني يك پروژه جاي دارد.شما ميتوانيد عكسها و متنهاي خود را جايگزين كنيد. اگر با برنامهنويسي اندرويد آشنا باشيد، با ديدن پوشه res براحتي ميتوانيد اين كارها را انجام دهيد.اما اگر آشنا نباشيد، در پوشه drawable عكسهاي برنامه شما قرار دارد و شما ميتوانيد آنها را ويرايش كنيد. پوشه Layout مشخصات يك پنجره اندرويدي را مشخص ميكند، در values رشتههاي متني كه درون برنامه استفاده شده است نگهداري ميشود. اين پوشه از پوشههاي اصلي است؛ اما پوشههاي ديگري نيز وجود دارد. براي آشنايي با اين پوشهها ميتوانيد به نشاني زير مراجعه كنيد:
https://developer.android.com/guide/topics/resources/index.html
علاوه بر پوشهها و فايلهايي كه در هر پروژه اندرويدي در پوشه res وجود دارد، شما يك فايل public.xml و ids.xml مشاهده ميكنيد. اين فايلها را به هيچ وجه تغيير ندهيد.اما در تغيير اين پوشهها احتياط كنيد، زيرا ممكن است نام فايلي را اشتباه بزنيد و مشخصه يك رشته را عوض كنيد و اين باعث ايجاد خطا در برنامه ميشود.در نهايت شما ميتوانيد به پوشه assets و... دسترسي داشته باشيد.نكته مهم فايل Android.manifest است كه اين فايل اطلاعات فايل APK مانند پايينترين ورژن اندرويدي و نام Package را كه با نصب فايل APK درون Android ثبت ميشود، مشخص ميكند تغيير نام بسته به شما اجازه ميدهد يك APK را تحت نام بستههاي مختلف نصب كنيد. با اين كار ميتوانيد با تغييرات ظاهري، يك برنامه جديد بسازيد كه در كنار برنامه اصلي براحتي نصب شود.

با انتخاب اولين گزينه Create New Project صفحهاي حاوي نمونههاي آماده پروژههاي مختلف ظاهر ميشود و ميتوان با انتخاب پروژهاي شبيه پروژه خود در سريعترين حالت ممكن آن را ايجاد كرد. اين صفحه شامل 15 نمونه آماده پروژه است كه از آن جمله ميتوان به پروژههايي چون آزمون الكترونيكي، توليد اتوران، مرورگر، پخشكننده موسيقي، كارت ويزيت ديجيتال، اسلايدشو، نمايشدهنده PDF و... اشاره كرد. در صورتي كه بخواهيم پروژه خالي ايجاد كنيم در اين مرحله گزينه Blank Project را انتخاب كرده و پس از تعريف يك نام دلخواه براي پروژه وارد محيط برنامه ميشويم. به صورت پيشفرض زير نوار منو، دو نوار Standard (ابزارهاي پركاربرد) و Object (اشياي قابل افزودن به محيط برنامه) قرار گرفته و ميتوان نوارهاي تنظيم صفحات (Page) و ترازبندي (Alignment) را نيز با راست كليك روي يكي از نوار ابزارها به محيط برنامه اضافه كرد. علاوه بر نوار ابزارهاي نام برده شده پنجرههاي (Project Explorer) براي مشاهده اشياي موجود در پروژه و (Properties) جهت نمايش و تنظيم ويژگيهاي اشياي انتخاب شده در محيط برنامه در سمت چپ محيط كاري و پنجره (Project Size) براي نمايش حجم پروژه توليد شده به منظور رايت آن روي سيدي يا ديويدي در قسمت پايين فضاي كاري قرار گرفته است.
پس از تنظيم سناريوي محتوي الكترونيكي خود(تعداد صفحات و رابطه بين آنها) از قسمت Menu/Page تعداد صفحات مورد نظر خود را به محيط كاري اضافه كرده سپس با كمك قسمت Menu/Object، محتواي مورد نظر را به صفحه دلخواه خود اضافه ميكنيم. براي تعريف روابط بين اشيا اضافه شده و نحوه و زمان نمايش آنها كافي است با تعريف اشيايي از نوع دكمه با نام صفحه مورد نظر ايجاد كنيم تا با انتخاب آنها در صفحه اول و كليك روي آنها به صفحه مورد نظر منتقل شويم. به اين منظور نيز كافي است روي دكمه اضافه شده دوبار كليك كرده و پس از باز شدن پنجره Properties آن شيء، از قسمت Setting براي تنظيم ظاهر و نام دكمه، از قسمت Attributes براي تنظيم موقعيت و عملكرد دكمه، از قسمت Quick Action براي تعريف و تنظيم عملكردهاي ساده دكمه هنگام كليك مثل رفتن به صفحه دلخواه، اجراي برنامه دلخواه، خروج از برنامه و... و در نهايت از بخش Scripts براي تعريف و تنظيم كدهاي پيشرفته به منظور اجراي كارهاي دلخواه هنگام كليك، راست كليك،ورود ماوس و خروج ماوس روي دكمه مورد نظر اقدام كرد. اينجا نيز با كليك روي Add Actions و استفاده از Action Wizard ميتوان از بين 865 اكشن موجود در فهرست، اكشن دلخواه را براي انجام كار مورد نظر خود تعريف كرد. با استفاده از Action Wizard و گام به گام چند مرحله و انتخاب نوع اكشن و پارامترهاي مورد نياز بدون دانش كدنويسي، كد مورد نظر ايجاد ميشود.اين برنامه همچنين امكان تعريف منو براي پروژه را نيز فراهم آورده و از قسمت MenuProjectMenu bar ميتوان آن را به پروژه اضافه كرد. علاوه بر امكان اضافه كردن صفحه به پروژه، امكان تعريف كادر محاورهاي به منظور نمايش در موقعيتهاي دلخواه نيز وجود دارد كه از قسمت Dialog در نوار منو قابل تعريف و تنظيم است.در نهايت، آخرين كار در توليد يك محتواي الكترونيكي، ايجاد خروجي به صورت فايل اجرا جهت امكان اجرا در تمامي رايانههاست. به اين منظور از قسمت Publish نوار منو گزينه Preview را براي مشاهده پيش نمايش پروژه و از Build براي ايجاد خروجي استفاده ميكنيم. با انتخاب Build پس از تنظيم نوع خروجي(رايت روي سيدي يا ديويدي، ذخيره روي هارد، فشردهسازي براي انتشار روي اينترنت يا توليد فايل ايميج) ميتوان پروژه را به حالت دلخواه ايجاد كرد. در اين قسمت بهتر است حالت ذخيرهسازي روي هارد (Hard Drive Folder) را انتخاب كنيم و پس از معرفي مسير ذخيرهسازي فايل در صورت تاييد نهايي فايلهاي موجود در آن پوشه را روي سيدي يا ديويدي رايت كنيم. بايد دقت كنيم براي تعريف حالت اتوران حتما در آخرين مرحله قبل از توليد فايل بايد گزينه Enable AutoPlay Feature فعال باشد و پس از توليد فايل همه فايلها و پوشههاي داخل پوشه پروژه را روي سيدي يا ديويدي رايت كنيم.

گاربج كالكشن
جاوا را با گاربجكالكشن آن ميشناسند. گاربج كالكشن (كه بهمعناي جمعآوري آشغال است) نوعي مديريت حافظه خودكار است. گاربجكالكتور بهدنبال جمعآوري آشغال يا همان حافظه است كه توسط آبجكتهاي بياستفاده در برنامه اشغال شده است. بخش عمدهاي از كدهاي ++C به مديريت حافظه اختصاص داده ميشود. مديريت چندمولفهاي حافظه در ++C وجود ندارد. ساختن كتابخانهها و كامپوننتها سختتر است و آيپيهاي كمتري براي ++C نوشته شده است. گاربجكالكشن بهمعني سرعت بيشتر در اجراي پروژه و ميزان باگهاي كمتر است.
روند توليد
++C در مقايسه با جاوا پيچيده و كند است. توسعهدهندگان اعلام كردهاند كه يك بيلد كامل در ++C ميتواند 20 ساعت وقت ببرد، در حالي كه همين بيلد در جاوا حدود هفت دقيقه وقت خواهد برد. ++C براي ديباگكردن به يك بيلد ديگر نياز دارد، در حاليكه جاوا ابزارهايي همچون Ant و Maven دارد كه مفيدتر است. البته ناگفته نماند كه ابزارهاي Make و NMake در ++C هم همين كار را انجام ميدهد، اما به اندازه رقبايشان مفيد نيست.
سادگي كد منبع
++C كد منبع را به دو بخش هدر و فايلها تقسيم ميكند. بههمين دليل به نظارت شديد نياز دارد كه فايلهاي hpp و cpp را بررسي كند. با ++C، يك كد در چند محل قرار ميگيرد، برخي هدرها بهصورت inline درون فايل cpp جا ميگيرد و برخي ديگر در هدرها. آرتيفكتها نيز بسته به كامپايلر تغيير ميكنند. با وجود اين، جاوا تنها دو نوع فرمت دارد: java. و class.
استانداردهاي باينري
جاوا استانداردهاي باينري خاص خودش را دارد. علاوه بر اينكه ميتواند توسط JVM بهعنوان يك كلاس بارگذاري شود، فايل كلاس آن نيز ميتواند كامپايل شود. ++C هيچ استاندارد باينري ندارد و هدرهاي از پيش كامپايل شده ++C مخصوص به يك كامپايلر و يك بستر است. ++C همچنين نياز به ميزان زيادي از ديتا دارد كه بتواند براي كامپايلهاي چند بستره استفاده شود. جاوا امور مرتبط با يك بستر خاص را به زمان اجرا واگذار ميكند.
لينك ديناميك
راه استانداردي براي لينك كردن ديناميك كلاسها در زبان ++C وجود ندارد. جاوا ميتواند تعداد دلخواهي از كلاسها را بهعنوان يك پكيج كنار هم قرار داده و هنگام نياز بهصورت ديناميك بارگذاري و لينك كند. لينكهاي ديناميك جاوا با شكست روبهرو نميشود. اين اتفاق در ++C به جهنم DLL معروف است.
انواع سيستمهاي استاندارد
جاوا انواع خاص دارد، همچنين كتابخانه دروني مخصوص و پرتابل دارد، از I/O، شبكهها، XML/HTML و ارتباط ديتابيسها بهطور پيشفرض پشتيباني ميكند. ++C بهطور پيشفرض هيچيك از اين كارها را انجام نميدهد.
بازتاب
بازتاب عملي است كه برنامه ميتواند ساختار و رفتار (منظور مقادير، متاديتا، ويژگيها و توابع است) يك آبجكت را در زمان اجرا بررسي و اصلاح كند. جاوا قابليتهاي كامل بازتاب را پياده كرده است. ++C البته اطلاعات خاص زمان اجرا را ميدهد (RTTI)، اما قابليت بازتاب ندارد. بازتاب ميتواند درك درستي از فعاليتهاي فريموركها ايجاد كند و رفتار يك برنامه را بدون دسترسي به كد و از طريق آبجكت آن شناسايي كند.
بازدهي
هر چند بازدهي يكي از قابليتهاي جاوا بهشمار نميرود و بسياري ++C را سريعتر از جاوا ميدانند، پردي معتقد است گاربج كالكشن باعث ميشود مديريت حافظه بسيار بهينهتر شود و از اين رو روي بازدهي تاثير مستقيم بگذارد. جاوا از طرف ديگر از چندنخي پشتيباني ميكند، در حالي كه ++C حامي چند نخي نيست. اسمارت پوينترهاي ++C سهبرابر از رفرنسهاي جاوا كندتر است. جاوا همچنين درون JVM خود، سيستم كامپايل JIT (در لحظه) را پيادهسازي كرده است كه بازدهي بهتري داشته باشد.
امنيت
جاوا از پوينترها استفاده نميكند، بههمين ترتيب دسترسي دلخواه به حافظه و نابودي پروسس در اين عمليات ممكن نخواهد بود. همچنين در جاوا سرريز بافر رخ نميدهد و كد و داده نميتواند بهطور تصادفي با يكديگر قاطي شود. همچنين جاوا رويه چك كردن مرزها را در خود دارد. چك كردن مرزها باعث ميشود متغير پيش از ذخيرهسازي بررسي شود و اگر اندازهاش از ظرفش بزرگتر بود، از اين كار جلوگيري شود تا ديگر دادهها را خراب نكند.
كمبودهاي جاوا نسبت به ++C
جاوا هيچ وقت نتوانست بهطور كامل جايگزين ++C شود، چرا كه نسبت به اين زبان معايبي دارد كه قابل چشمپوشي نيست. از جمله اين معايب ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
زمان اجرا
جاوا براي پروسسهاي سريع و كوتاه مناسب نيست. گراف كلاسهاي اوليه كه بايد لود شود، بسيار بزرگ است و هر بار كه JVM اجرا ميشود، كد بهاصطلاح JIT شده يا از اول تفسير ميشود.
ميزان حافظه درخواستي
جاوا از نظر حجم حافظه، بسيار سنگينتر از ++C است. اين تفاوت بويژه در نرمافزارهاي كوچكتر بيشتر خودش را نشان ميدهد. نياز به حافظه بيشتر باعث شده تا جاوا نتواند روي برخي دستگاهها كار كند.
توقف كامل گاربجكالكشن
دير يا زود، اين مشكل رخ ميدهد كه گاربجكالكتور بهطور دائم در پسزمينه اجرا نميشود و نياز بيشتري به پردازنده دارد. از اين رو هنگام اجراي برنامه، هالتهاي موقت رخ ميدهد و پردازش همزمان با كمك اين زبان ممكن نخواهد نبود. اين مشكل در سيستمهاي توزيع شده به يك كابوس تبديل ميشود. هر چند اگر ميزان حافظه بيشتر باشد، اين مشكل كمتر به چشم خواهد خورد.
عدم نابودي قطعي
++C به نابودي قطعي مجهز است، اما جاوا خير. نابودي قطعي براي مديريت منابع بسيار مفيد است. در ++C وقتي آبجكتها حذف ميشود، نابودكنندههايشان فورا اجرا و منابع سيستم درست بعد از نابودي يك آبجكت آزاد ميشود.
موانع بر سر راه يكپارچگي
سيستمهاي عامل بر مبناي ++C/ C نوشته شده است. آيپيها معمولا با C كار ميكند و رابطهاي كاربري و ديگر قابليتهاي سطح سيستمعامل معمولا به فراخوانيهاي C نيازمند است. جاوا در نقطه مقابل، تنها از يك رابط اصلي استفاده ميكند كه بايد براي ارتباط با آن از جاوا استفاده كرد.

او ميگويد: آنها بعمد راه حل را به صورت بسته منتشر كردهاند. اين را با منبع دانش شخصي فيسبوك كه به عنوان يك گراف بازشناخته ميشود، مقايسه كنيد؛ يك منبع عمومي كه ميتوان براي دسترسي به اطلاعات موسيقي، فيلم، دستهبنديها و... از آن استفاده كرد. آيدن ميگويد: در واقع چنين راهحلهاي بازي- open solutions - به تحول وب به سوي يك فضاي دادهاي عمومي ياري ميكند.سخنگوي گوگل اشارهاي به بازكردن منابع گراف دانش نكرد، اما گفت كه برخي از آنچه در اين گراف وجود دارد براي مردم و نرمافزارها در فريبيس(Freebase) به صورت رايگان قابل دسترسي است. فريبيس سايتي است كه توسط شركت Metaweb قبل از خريداري شدن توسط گوگل ساخته شده است. البته بايد گفت فريبيس سادهتر از گراف دانش است. همچنين گوگل يكي از تامينكنندگان اصلي طرح ويكيديتا ـكه پايه و اساس ويكيپدياست ـ از نظر مالي است. ويكيديتا درصدد ساخت يك منبع از دسترسي اتوماتيك دانش است كه ميتواند بسيار گسترده باشد، اگر مانند ويكيپديا فعال شود.به گوگل برگرديم تاكور ميگويد اولويت او در حال حاضر، پيدا كردن راههايي براي استفاده از گراف دانش براي پاسخ دادن به سوالات پيچيدهتر است؛ بسياري از اين سوالات، سادهتر از رقابت با موتور دانش ولفرم آلفا* است. همچنين تاكور گفت: در حال حاضر ما در حال پاسخگويي به سوالاتي درباره موجوديتها(entity) هستيم، اما پرسشهاي سختتري هم مانند سوال درباره آتشفشانهاي منفجر شده در قرن هجدهم يا فيلمهايي كه براساس كتابها ساخته شده است، وجود دارد.
***
همه اين تلاشها براي ارتقاي كيفيت و سهولت دسترسي كاربران به وب است. تلاشهايي كه براي ديدن نتايجش بايد به آينده چشم دوخت.
منبع: www.technologyreview.com
پانوشت:
* ولفرم آلفا (Wolfram Alpha): يك موتور محاسباتي دانش است كه توسط ولفرم ريسرچ ايجاد شده است. اين مرورگر برخلاف ديگر مرورگر كه معمولا گزيدهاي از وب را در اختيار شما ميگذارد، اطلاعات را پردازش ميكند و سپس در اختيار كاربر قرار ميدهد.

اما شايد مانند هفته پيش اوضاع PCبازها از همه بهتر باشد؛ چراكه آنها ميتوانند جديدترين بسته الحاقي بازي Sims 3 به نام Diesel Stuff Pack را تجربه كنند. همانطور كه از اسم آن نيز مشخص است، در اين بسته الحاقي مجموعهاي از محصولات ديزل به بخشها اضافه خواهد شد. بتازگي دو بسته الحاقي براي بازي عرضه شده و حالا روح تازهاي به مجموعه Sims 3 دميده خواهد شد. بازي Sims در سبك شبيهساز زندگي است و تقريبا پايان ندارد و بسته به وقت و علاقه، ميتوانيد مدتها با اين سري بازيها مشغول باشيد.


Cody Cooper یکی از توسعه دهندگان اپلیکیشن های اپل، به تازگی موضوع جالبی را در اپلیکیشن Maps آی او اس 6 پیدا کرده است. او می گوید با توجه به برخی کدهای به کار رفته در این اپلیکیشن، می توان نتیجه گرفت که ممکن است به زودی شاهد حضور اپلیکیشن مپز اپل بر روی کامپیوترهای دسک تاپ و لپ تاپ (از قبیل آی مک، مک بوک و حتی پی سی) باشیم.
این کد، اشاره به پردازنده اینتل دارد و هنگام مواجه با این پردازنده ها، سایه های درون اپلیکیشن مپز را غیر فعال می کند. زیرا گرافیک مجتمع اینتل که به صورت یکپارچه با پردازنده مرکزی عرضه می شود، حتی در بهترین حالت هم با سایه زنی تصاویر مشکل دارد. پس با این کد، سایه های نقشه به صورت محلی از طرف اپلیکیشن و یا با دستور از سمت سرور غیر فعال می شوند. عرضه این اپلیکیشن توسط اپل، گامی بزرگ و معنی دار برای این شرکت بود، حرکت از داده های گوگل مپز که سالها در iOS جا خوش کرده بوند، به سوی یک محصول خانگی. و شاید اکنون حرکت این نقشه ها برای حضور در ابزارهای دسک تاپ مک، قدم منطقی بعدی برای خودکفایی برنامه هایی همچون iPhoto و Find My Friends باشد که به نقشه نیاز دارند. و البته این موضوع را حداقل می توان برنامه بلندمدت اپل برای هر چه بیشتر نزدیک کردن سیستم عامل دسک تاپ و موبایل خود و تبدیل OS X به سیستم عاملی کاملا شبیه و سازگار با iOS دانست. هرچند که هنوز باید منتظر عرضه رسمی این اپلیکیشن به همراه iOS 6 ماند، تا میزان موفقیت آن در برابر گوگل مپز را سنجید.
.: Weblog Themes By Pichak :.