getty00-58.jpg

اگر در روزهاي ابري قصد خارج شدن از شهر را داشته، اما به فناوري‌هاي شهري نياز داريد، نوعي چتر ابداع شده كه علاوه بر شارژ تلفن همراه و ارتقاي علائم بي‌سيم، شما را از بارشهاي نابهنگام محفوظ مي‌دارد.چتر «تقويت‌كننده Brolly» با استفاده از يك پورت يو‌اس‌بي بر روي دسته آن به شارژ تلفنهاي همراه در محيط خارج از شهر پرداخته و همچنين از يك آنتن براي افزايش علائم بي‌سيم 3G بر روي آن برخوردار است كه نيروي آن از يك مجموعه صفحه خورشيدي منعطف در بالاي چتر تامين مي‌شود.اين فناوري مبتكرانه توسط شركت سازنده تلفن همراه «وودافون» با همكاري دانشگاه كالج لندن ساخته شده و از يك چراغ ال‌اي‌دي براي تامين نور شبانه و جايگاه تلفن هوشمند دست‌آزاد برخوردار است.اين محصول در حال حاضر در مرحله توليد قرار داشته، اما سه گونه از آن براي استفاده در جشنواره پيش‌روي موسيقي حاضر بوده كه در صورت مورد پسند قرار گرفتن توسط عموم به زودي بطور گسترده در دسترس قرار خواهد گرفت.اين چتر چند منظوره مي‌تواند يك تلفن همراه هوشمند را در كمتر از سه ساعت شارژ كرده و با انواع دستگاه‌هاي قابل حمل مانند دوربين‌هاي ديجيتال و ام‌پي‌تري پليرها سازگاري دارد.اگرچه اين محصول تنها براي شارژ يك بار يك دستگاه قابل استفاده بوده، اما افراد در اطراف آن مي‌توانند از علائم بي‌سيم ارتقا يافته آن براي برقراري تماسهاي خود استفاده كنند.

 

 

انتقال فناوري شهري به بيرون از شهر با چتر شارژر تلفن همراه و ارتقادهنده علائم بي‌سيم

 

 



تاريخ : چهار شنبه 31 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
از زماني كه امكان گشودن Tabهای مختلف در یك‌ پنجره IE فراهم شده، بسياري از كاربران تمامي وب‌سايت‌هاي مورد نيازشان را در يك پنجره باز مي‌كنند.حال اگر این پنجره ناخواسته يا به اشتباه بسته شود، ممكن است نتيجه چند ساعت وب‌گردي و جستجو در وب‌سايت‌هاي اينترنتي به يكباره از بين برود.همان‌طور كه در گذشته در قالب مباحث ديگر عنوان شد، چند راهكار براي ثبت نشاني وب‌سايت‌هايي كه به آنها مراجعه مي‌شود، وجود دارد كه شايد سخت‌ترين آنها ذخيره (Save)‌كردن آن باشد! Pin‌كردن وب‌سايت‌هايي كه بسيار با آنها سروكار داريد در نوار ابزار و منوي استارت راهكار ديگري است كه فقط مي‌توانيد از طريق IE9 و در ويندوز 7 يا نسخه R2 ويندوز 2008 سرور به آن دسترسي داشته باشيد. اما براي حفظ نشاني وب‌سايت‌هايي كه به آنها مراجعه مي‌كنيد، راه‌حل‌هاي بهتري هم وجود دارد.براي ثبت نشاني يك وب‌سايت، پس از اين‌كه آن را باز كرديد، كليد تركيبي Ctrl+D را بفشاريد. در كادرAdd to Favorites نام وب‌سايت درج شده كه مي‌توانيد به دلخواه آن‌را تغيير دهيد.در قسمت Create in نيز مي‌توانيد قسمت يا پوشه‌ای را كه مي‌خواهيد وب‌سايت به آن اضافه شود، انتخاب كنيد.براي اين‌كه آيكون وب‌سايت مورد نظر در نوارFavorite‌ها مشاهده شود، ‌بايد در قسمت Create in، Favorites bar را به عنوان محل ذخيره‌سازي برگزينيد.همچنين مي‌توانيد با كليك روي دكمه New folder، پوشه‌اي در قسمت Favorites ايجاد كرده و وب‌سايت‌هايي با موضوع يكسان را در آن قرار دهيد.فراموش نكنيد كه به صورت پيشفرض نوار Favoriteها در IE9 غيرفعال است. براي فعال‌كردن آن مي‌توانيد با كليك راست در قسمتي از فضاي خالي بالاي پنجره IE9 گزينه Favorites bar را در حالت انتخاب قرار دهيد.براي مشاهده وب‌سايت‌هاي اضافه شده به قسمت Favorites دو راه وجود دارد؛ اول آن‌كه كليد Alt كيبورد را بفشاريد تا نوار ابزار در بالاي پنجره IE9 ظاهر شود. پس از آن مي‌توانيد از منوي كشويي Favorites فهرست تمامي وب‌سايت‌هاي Add شده و پوشه‌هايي را كه ايجاد كرده‌ايد مشاهده كنيد.راه‌حل بهتر و ساده‌تر استفاده از پنل Favorites است. روي آيكون ستاره در سمت راست و بالاي پنجره IE9 كليك كنيد تا پنل مربوط باز شود. برگه Favorites حاوي فهرست تمامي وب‌سايت‌ها و فولدرهايي است كه به سايت‌هاي موردعلاقه‌تان افزوده‌ايد.اگر روي فلشي كه در كنار دكمه Add to favorites قرار دارد كليك كنيد، چند گزينه در اختيارتان قرار مي‌گيرد.فرض كنيد در يك پنجره IE9 تعداد زيادي تب باز كرده‌ايد و مي‌خواهيد موقتا پنجره را ببنديد؛ براي اضافه‌كردن تمامي تب ‌هاي جاري به قسمت Favorites كافي است گزينه Add currents tabs to favorites را انتخاب و نام و محل ذخيره‌سازي را تعيين كنيد تا يك پوشه حاوي نشاني تمامي وب‌سايت‌هاي جاري برايتان ايجاد شود.گزينه ديگر Import and Export ‌است كه توضيح آن در شماره‌هاي گذشته ارائه شده ‌است. از طريق اين گزينه و Wizard مربوط به آن مي‌توانيد از فهرست وب‌سايت‌هاي موردعلاقه‌تان نسخه خروجي بگيريد و روي سيستم ديگر Import كنيد.اگر قصد دسته‌بندي وب‌سايت‌هاي مورد علاقه‌تان را داريد، گزينه Organize farovites را انتخاب كنيد. در پنجره‌اي كه باز مي‌شود، مي‌توانيد پوشه اضافه يا حذف كرده و وب‌سايت‌هاي موجود در فهرست را دسته‌بندي كنيد.

IE9 همه چيز را نگه مي‌دارد

ابزار ديگري كه شايد هميشه آن را ناديده يا دست‌‌كم گرفته‌ باشيد، History اينترنت‌اكسپلورر است. همان طور كه پيش از اين عنوان شد، براي تعيين‌كردن مدت زمان نگهداري تاريخچه IE بايد از پنجره Internet Options و برگه Generals روي دكمه Settings در قسمت Browsing history كليك كرده و مقدار موردنظرتان را در مقابل Days to keep pages in history وارد كنيد.

اين مقدار كه به صورت پیشفرض ۲۰ درنظر گرفته‌شده، بر حسب روز تعيين مي‌شود و حداكثر مي‌تواند 999 باشد! پس از آن، نشاني تمامي وب‌سايت‌هايي كه به آنها مراجعه مي‌كنيد، در History اينترنت‌اكسپلورر باقي مي‌ماند.براي مشاهده فهرست سايت‌های مشاهده‌شده، روي آيكون ستاره در سمت راست و بالاي IE9 كليك كنيد و برگه History را برگزينيد.به صورت پيشفرض‌، دسته‌بندي نشاني وب‌سايت‌ها به صورت روزانه، هفتگي و... است و تمامي وب‌سايت‌هايي كه در روز جاري با آنها سروكار داشته‌ايد، در قسمت Today فهرست شده‌اند.اما مي‌توانيد به طرق ديگري نيز آنها را دسته‌بندي كنيد.اگر زماني را كه به وب‌سايت مورد نظرتان سر زده‌ايد به خاطر نداريد، از منوي كشويي بالاي اين برگه گزينه View by site را انتخاب كنيد تا تمامي وب‌سايت‌هاي مشاهده شده به ترتيب حروف الفبا برايتان فهرست شود.همچنین می‌توانید با انتخاب گزینه Search history، در میان فهرست وب‌سایت‌ها به دنبال گزینه مورد نظرتان بگردید یا با انتخاب گزینه View by order visited today فهرست موجود را براساس ترتیب زمان مشاهده وب‌سایت‌ها مرتب كنید.كاربردي‌ترين گزينه‌، View by most visited است.در اين صورت در قسمت History سايت‌هايي كه اغلب با آنها سروكار داريد برايتان فهرست مي‌شود كه به صورت خودكار و برحسب نوع عملكرد شما به روز خواهد شد.

از آخرين تغييرات يك وب‌سايت مطلع شويد

براي اطلاع از محتواي جديد اضافه‌شده به يك وب‌سايت ـ مثلا يك وب‌سايت خبري ـ چه كار مي‌كنيد؟ هر بار به آن سر مي‌زنيد؟ راه‌حل ساده‌تر Feed‌كردن آن وب‌سايت در IE9 است.

البته به اين شرط كه وب‌سايت موردنظر RSS داشته باشد.وب‌سايت را باز كنيد و به دنبال آيكون RSS بگرديد، پس از كليك روي آن، صفحه مربوط به RSS باز مي‌شود كه در كادر بالاي آن عبارت Subscribe to this feed قابل مشاهده است.با كليك روي اين عبارت پنجره‌اي به همين نام باز مي‌شود كه در آن از شما يك نام و محل ذخيره Feed خواسته مي‌شود كه به صورت پيشفرض پوشه Feeds است.شما مي‌توانيد با ايجاد پوشه‌هاي مختلف، Feedهاي خود را دسته‌بندي كنيد. اگر گزينه Add to favorites bar را در حالت انتخاب قرار دهيد، Feed موردنظرتان در نوار Favoriteها در بالاي IE9 نيز قابل مشاهده خواهد بود البته به شرط آن‌كه نوار مذكور را پيش از اين فعال كرده ‌باشيد.

براي مشاهده پنل Feeds، كافي است روي آيكون ستاره در سمت راست و بالاي IE9 كليك كنيد و به برگه‌اي با همين نام برويد.در اين قسمت نام تمامي Feedها قابل مشاهده است.اگر ماوس را روي هريك از نام‌ها نگه داريد، آيكون Refresh مقابل آن ظاهر مي‌شود كه مي‌توانيد از آن براي به‌روزرساني Feed موردنظر استفاده كنيد.

 


منبع: http:‌/‌‌/‌windows.microsoft.co

 



تاريخ : چهار شنبه 31 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 مينت هم توليدكننده سخت‌افزار شد

با همكاري شركت CompuLab، لينوكس مينت از اين به‌بعد به‌صورت سخت‌افزاري نيز عرضه مي‌شود. اين دستگاه كه مينت‌باكس نام دارد، كوچك، بي‌صدا و مجهز است. 
 

درباره كامپيولب

شركت كامپيولب بيش از 15 سال است كه در زمينه توليد رايانه‌هاي embedded فعاليت مي‌كند. دستگاه‌هاي توليدي مينت باكس داراي 2 سال ضمانت بوده و كيفيت قطعات به‌كار رفته در آنها نيز تضمين شده است. وب‌سايت لينوكس مينت در اين باره بلاگي را منتشر كرده است:رابطه شركت ما و كامپيولب بسيار عالي است. سخت‌افزار به‌كار رفته در دستگاه و فرم آن مثال‌زدني است. لينوكس مينت مختص اين دستگاه توليد شده و از يكپارچگي مناسبي برخوردار است. 10 درصد درآمد حاصل از فروش اين محصولات به حساب لينوكس مينت واريز مي‌شود.مينت‌باكس را مي‌توان يكي از فشرده‌ترين رايانه‌هاي موجود در بازار به‌شمار آورد. بدنه يكپارچه فلزي آن به‌عنوان هيتسينك گرمايي عمل مي‌كند. هر چند جنس فلزي باعث مي‌شود مينت‌باكس از ديگر دستگاه‌هاي مشابه سنگين‌تر باشد، اما طراحي و مهندسي فوق‌العاده، آن را از ديگر دستگاه‌ها متمايز مي‌كند. بجز صداي هاردديسك 250 گيگابايتي داخلي اين دستگاه، مينت‌باكس كاملا بيصداست.اين دستگاه از يك جعبه دي‌وي‌دي نيز كوچك‌تر است. از همه مهم‌تر مي‌توان به قابليت‌هاي اتصال اين دستگاه اشاره كرد. 8 پورت يو‌اس‌بي، 4 پورت در جلو و 4 پورت در عقب (كه 2 پورت آن مجهز به فناوري USB 3.0است)، شبكه اينترنت، واي‌فاي و بلوتوث و پورت HDMI با آداپتر DVI باعث مي‌شود اين دستگاه را به هر شبكه و دستگاه ديگري متصل كرد.

از ديگر قابليت‌هاي اين دستگاه مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:‌

پورت دو سر HDMI

خروجي صداي ديجيتال S‌‌/‌‌PDIF و  Analog2.0 (ورودي و خروجي)

شبكه گيگابيت

2 پورت eSata

2 سوكت mini-PCIe و يك سوكت mSATA

و پورت سريال RS232

دستگاه مينت‌باكس در 2 مدل توليد شده است. مينت‌باكس Basic كه قيمت آن 476دلار برآورد شده، داراي مشخصات سخت‌افزاري زير است:هارد 250 گيگابايتي، پردازنده APU GT40N (يك گيگاهرتز دو هسته‌اي + رادئون HD6290)، 4گيگابايت رم و بدنه مسطح فلزيدستگاه مينت‌باكس Pro نوع گران‌تر و قوي‌تر آن است كه به قيمت 549 دلار عرضه خواهد شد و پردازنده قوي‌تر، 8گيگابايت رم و بدنه فلزي راه‌راه (براي خنك‌كردن بهتر) از مشخصات سخت‌افزاري آن است.يكي ديگر از قابليت‌هاي مينت‌باكس، باز‌كردن و دسترسي به قطعات داخلي آن است. هم رم و هم ديسك سخت از طريق باز‌كردن زير دستگاه قابل دسترسي بوده و تنها به يك پيچ‌گوشتي براي باز‌كردن آن نياز است.مصرف برق اندك اين دستگاه (17 ـ 8 وات در مدل بيسيك و 24 ـ 9 وات در مدل حرفه‌اي) باعث مي‌شود اين دستگاه براي شركت‌ها، هتل‌ها و كافي‌نت‌ها بسيار جذاب باشد، زيرا مي‌تواند درون ديوار جاساز شود و صداي اندكي داشته باشد و از هر چيز ديگر مهم‌تر، مصرف پايين‌تري داشته باشد.

جلوه‌هاي ويژه سه‌بعدي و شتاب‌دهنده گرافيك

كامپيولب در پروژه مينت‌باكس همكاري كامل داشته و از اين رو، نسخه مخصوص اين دستگاه‌ها توسط لينوكس مينت توسعه يافته است كه مي‌تواند XMBC، MATE1.2 و MINT12 را با قابليت‌هاي كامل سخت‌افزاري تطبيق دهد. تمام قابليت‌هاي سخت‌افزاري و جلوه‌هاي سه‌بعدي لينوكس مينت 13 در مينت‌باكس پشتيباني مي‌شود و حتي نيازي به نصب درايورها هم نيست.همچنين خروجي صدا از طريق HDMI و پخش ويدئوي HD از طريق اين دستگاه ممكن است. براي كسب اطلاع بيشتر به نشاني زير برويد:‌

http:‌‌/‌‌‌‌/‌‌www.fit-pc.com‌‌/‌‌web‌‌/‌‌purchase‌‌/‌‌order-direct-mintbox/‌‌



تاريخ : چهار شنبه 31 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

حتما طراحی جالب این شیر آب توجه شما را نیز جلب کرده است. مطمئنا با یک نگاه نمی توان پی برد که چگونه آب می تواند از این شیر با چنین تا خوردگی بیرون آید. حتما می دانید که هنگام آب بازی، بهترین راه برای جلوگیری خیس شدن با آب شلنگ فرد مهاجم، تا زدن آن است. اما آیا این شیر نیز مانند شلنگ تا خورده عمل می کند؟ اگر یکی از این شیرها را در خانه تان داشته باشید حتما مهمانان خود را قربانی کرده اید! زیرا پیدا کردن چگونگی کار با این شیر آب به این سادگی ها نیست. به نظر می رسد تنها راه کشف این معما، خرید یکی از این شیرها است. آیا شما ایده ای در مورد کارایی این شیر دارید؟



تاريخ : چهار شنبه 31 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

شركت‌ها روز به‌روز داده‌هاي بيشتري را ذخيره مي‌كنند تا از جايگاه بهتري برخوردار شوند. داده‌هاي بزرگ اين روزها در مركز توجه شركت‌ها قرار دارد. فناوري منبع‌باز را مي‌توان به‌عنوان قلب تپنده اين فناوري نوين شناخت.

آپاچي هادوپ

هادوپ بستر نرم‌افزاري منبع‌بازي است كه براي نرم‌افزارهاي توزيع‌شده داده محور طراحي شده است. اين بستر توسط Doug Cutting توسعه يافت تا بتواند در موتور جستجوي منبع‌باز Nutch كار كند. براي بهره‌گيري از سيستم پردازش چند ماشينه بستر سخت‌افزاري Nutch، كاتينگ از سيستم فايل توزيع‌شده و تكنيك كاهش نگاشت استفاده كرد كه با كمك همديگر هادوپ را تشكيل دادند. هادوپ نام فيل اسباب‌بازي پسر او است. از طريق كاهش نگاشت، هادوپ داده‌هاي بزرگ را در تكه‌هاي كوچك‌تر و در گره‌هاي شبكه قرار مي‌دهد. اين فناوري هم‌اكنون به‌عنوان محبوب‌ترين واسط ذخيره‌سازي داده‌هاي بزرگ ساخت‌يافته، نيمه‌ساخت‌يافته و بدو ساختار استفاده مي‌شود. هادوپ تحت مجوز آپاچي 0/2 منتشر شده است.

R

زبان برنامه‌نويسي منبع‌باز R براي محاسبات آماري و تصويري طراحي شده است. اين زبان سال 1993، توسط راس ايهاكا و رابرت جنتلمن در دانشگاه آكلند نيوزيلند طراحي و بسرعت به يك زبان لازم در تحليل‌هاي آماري بدل شد. اين زبان را شركتي به‌نام Revolution Analytics پشتيباني مي‌كند و خدمات و مدل‌هاي پشتيباني شبيه سرويس‌هاي رد هت در لينوكس را ارائه مي‌كند. زبان برنامه‌نويسي R تحت مجوز GNU GPL منتشر شده است.

Cascading

كسكيدينگ نام لايه انتزاعي منبع‌بازي است كه براي هادوپ نوشته شده است. اين بستر به كاربران اجازه مي‌دهد جريان‌هاي كاري پردازش داده را با كمك زبان‌هاي مبتني بر JVM در كلاسترهاي هادوپ اجرا كنند. Cascading براي پنهان‌كردن پيچيدگي تكنيك كاهش‌نگاشت طراحي شده است. اين بستر را كريس ونسل طراحي كرده است. از كسكيدينگ براي يافتن مخاطب‌هاي تبليغاتي، تحليل فايل‌هاي گزارش، بيوانفورماتيك، يادگيري ماشين، تحليل‌هاي پيش‌بيني و وب‌ماينينگ استفاده مي‌شود. شركت Concurrent نيز پشتيبان اين بستر است. شركت‌هاي توييتر و Etsy از بزرگ‌ترين شركت‌هايي به‌شمار مي‌روند كه از اين فناوري منتشرشده تحت مجوز GNU GPL استفاده مي‌كنند.

Scribe

اسكرايب، سروري است كه سال 2008 توسط فيس‌بوك منتشر شده است. اين سرور براي جمع‌آوري فايل‌هاي گزارش به‌صورت همزمان از تعداد زيادي سرور طراحي شده است. دليل طراحي اين سرور، قابليت همخواني با گسترش‌پذيري سرورهاي فيس‌بوك بود. اين سرور مي‌تواند روزانه ده‌ها ميليارد پيغام را مديريت كند. اين سرور توسط مجوز آپاچي 0/2 منتشر شده است.

ElasticSearch

شاي بنون، الاستيك‌سرچ را تحت مجوز آپاچي منتشر كرده است. اين نرم‌افزار جستجو كه كاملا مبتني بر REST است، مي‌تواند بدون پيكربندي خاص، به‌صورت لحظه‌اي جواب‌هاي جستجو را بياورد. شركت‌هاي زيادي از جمله موزيلا و StumbleUpon از الاستيك سرچ استفاده مي‌كنند.

Apache HBase

اچ‌بيس كه به زبان جاوا نوشته شده، مدلي از BigTable‌ گوگل است. اين ديتابيس توزيع‌شده غير رابطه‌اي ستوني مي‌تواند روي سيستم فايل هادوپ اجرا شود. ذخيره و بازيابي بدون خطا و دسترسي به تعداد زيادي از داده‌هاي اسپارس از جمله قابليت‌هاي اين ديتابيس است. اچ‌بيس يكي از چند مدل انباره‌هاي داده NoSQL است كه طي سال‌هاي اخير توسعه يافته است. سال 2010، گوگل از اچ‌بيس براي سرويس پيغام‌دهي خود استفاده كرد.

Apache Cassandra

يك انبار داده NoSQL ديگر، كاساندرا كه سيستم مديريت ديتابيس توزيع‌شده است توسط فيس‌بوك منتشر شده تا سيستم جستجو در Inbox هايش را پشتيباني كند. هر چند سال 2010 كاساندرا جاي خود را به اچ‌بيس داد اما هنوز شركت‌هايي از جمله نت‌فليكس از اين ديتابيس استفاده مي‌كنند.

MongoDB

مانگودي‌بي نيز يكي ديگر از انباره‌هاي داده NoSQL است. اين ديتابيس اطلاعات را شبيه اسناد JSON در خود ذخيره مي‌كند. شركت‌هاي بزرگي همچون MTV، Craigslist، Disney، New York Times و Etsy از مانگو استفاده مي‌كنند.



تاريخ : چهار شنبه 31 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

با پرتاب «ماهواره ملي اميد» سوار بر ماهواره بر سفیر امید در سال 87 عصر فضا در ايران آغاز شد و به زعم بسیاری از كارشناسان این حوزه، صنعت هوافضای ایران پس از پرتاب ماهواره اميد و تكرار موفقيت در پرتاب ماهواره‌هاي «رصد 1» و «نويد علم و صنعت» نشان داد كه در زمینه پرتاب و در مدار قرار دادن ماهواره به خودكفایی رسیده است. اما این موفقیت پایان راه نیست و به منظور تثبیت و توسعه این فناوری جهت قرار گرفتن ماهواره در مدارهای 36هزار كیلومتر كه به مدار «زمین آهنگ» مشهورند، استفاده از ابزارهای دقیق ناوبری امری اجتناب‌ناپذیر است. بر این اساس، حسگر ستاره‌یاب نصیر 1 به عنوان ابزار قدرتمند ناوبری، به منظور پایان دادن به وابستگی‌های صنعت هوافضای ایران به كوشش دانشمندان فضایی دانشگاه خواجه نصیر‌الدین طوسی و با حمایت ستاد توسعه فناوری هوافضای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و تولید شده است. با دكتر جعفر روشني‌يان، رئيس دانشكده هوافضاي دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي كه حسگر ستاره‌یاب نصیر1 توسط وی و تیمی از دانشكده هوافضا و برق این دانشگاه به نتیجه رسیده است همصحبت شده‌ایم. گفت‌وگویمان را بخوانید.

 

ناوبري ستاره‌اي بر چه پايه‌اي شكل مي‌گيرد؟

شروع ستاره‌شناسی به 2800 سال قبل از میلاد مسیح بر می‌گردد. درآن زمان انسان‌ حركات ستاره‌های آسمان را به عنوان وسيله‌اي برای اندازه‌گيري زمان و تخمين‌ تقويم زيرنظر داشتند، اما این موضوع رفته‌رفته ابعاد دیگری نیز به خود گرفت. با گذشت سال‌ها و تغییر تفكرات دانشمندان درمورد زمین مركزی یا خورشید مركزی امروزه بشر به اعماق كیهان دسترسی پیدا كرده و حتی نقشه‌های آسمان را نیز تهیه كرده است.این نقشه‌ها كه از آنها به عنوان كاتولوگ ستارگان یاد می‌شود توسط ماهواره‌های مختلفی همچون هیپاركوس طی سال‌ها عكاسی از فضای لایتناهی، جمع‌آوری شده و در اختیار منجمان قرار گرفته است. زیربنای فناوری ناوبری نجومی بر پایه وجود كاتولوگ ستارگان است. در واقع این كاتولوگ‌های ستاره هستند كه راهنمای ستاره‌یاب در تشخیص ستارگان و تعیین وضعیت هستند. از سوی دیگر نیاز به تعیین موقعیت و وضعیت در خشكی، دریا، هوا و فضا سبب شده است كه دانشمندان و متخصصان به توسعه دانش و فناوری ناوبری با استفاده از روش‌های مختلف بپردازند. روش‌های ناوبری اینرسی INS، روش ناوبری با كمك سیستم موقعیت‌یاب جهانی GPS و روش‌های ناوبری سماوی از جمله روش‌های بارز هستند.از آنجا كه روش‌های ناوبری نجومی بر مبنای مشاهده اجرام سماوی نظیر خورشید و ستاره‌ها توسعه می‌یابند جزو دقیق‌ترین و قابل اعتمادترین روش‌های ناوبری هستند.فناوری ناوبری نجومی یكی از فناوری‌های پیچیده و راهبردی در زیرساخت ‌های سامانه‌های هوافضایی محسوب می‌شود كه دستیابی به آن می‌تواند باعث شكوفایی و پیشرفت هر چه بیشتر علوم فضایی و دیگر گرایش‌های مرتبط شود.

عملكرد يك حسگر ستاره‌ياب مثل ستاره‌یاب نصیر1 چگونه است؟

یك ستاره‌یاب به كمك دوربین نجومی و تجهیزات اپتیكی خود از فضای اطراف ماهواره كه شامل ستارگان است یك عكس تهیه می‌كند. پس از پردازش عكس و استخراج اطلاعات آن، ستارگان ثبت‌شده در تصویر شناسایی‌شده و وضعیت ماهواره با توجه به محور دید عكس تعیین می‌شود. سپس این عكس به كامپیوتر سامانه ستاره‌یاب ارسال شده و ابتدا پردازش می‌شود. پس از پردازش فرآیند بازشناسی الگو صورت گرفته و با كاتالوگ مقایسه می‌گردد. از این رهگذر مشخص می‌گردد كه چه ستاره‌هایی در معرض دید قرار داد و در نتیجه جهت‌یابی دقیق ماهواره صورت گرفته و مسير يا وضعيت ماهواره اصلاح می‌گردد.

حسگر ستاره‌یاب نصیر 1 از چه بخش‌هایی تشكيل شده است؟

سامانه ناوبری نجومی شامل سخت‌افزار اپتیكی، سخت‌افزار الكترونیكی، نرم‌افزار پردازش تصویر، نرم‌افزار تشخیص الگوی ستاره، نرم‌افزار تعیین وضعیت، برنامه‌نویسی زبان ماشین و میز تست می‌شوند. بخش سخت‌افزار اپتیكی یك ستاره‌یاب شامل یك لنز فضایی یا نجومی، یك آشكارساز تصویر و یك پردازنده عددی است. لنز نجومی یك تصویر مناسب از فضا را آماده كرده و به صورت یك تصویر روی آشكارساز می‌فرستد. آشكارساز تصویر اپتیكی را به صورت یك تصویر دیجیتال الكترونیكی تبدیل می‌كند و در نهایت در بخش سخت‌افزار الكترونیكی كه شامل نرم‌افزارهاست، پردازنده عددی وضعیت ماهواره را از تصویر گرفته شده استخراج می‌كند.

روشني‌يان: فناوری ناوبری نجومی یكی از فناوری‌های پیچیده و راهبردی در زیرساخت‌‌های سامانه‌های هوافضایی محسوب می‌شود كه دستیابی به آن می‌تواند باعث شكوفایی و پیشرفت هرچه‌بیشتر علوم فضایی شود

همچنین سیستم پردازش تصویر توانایی باز كردن و تحلیل 4 فرمت تصویری (TIFF,FITS,JPG,BMP) را دارد. این تصاویر ابتدا كالیبره شده و بعداز حذف نویز جریان تاریك و نویز بازخوانی وارد مرحله بعدی كه تشخیص نواحی مرتبط با ستارگان است می‌شوند. بعد از مشخص شدن نواحی، مختصات مربوط به مركز هر ستاره در بلوك مركزیابی تعیین و مشخص می‌شود. بردارهای حاصل از مختصات مركز ستارگان به ترتیب شدت روشنایی آنها وارد بلوك بازشناسی الگو خواهد شد؛ این الگوریتم قادر به دستیابی به دقت‌هایی بهتر از نیم‌پیكسل است. علاوه بر این بخشی هم با هدف نورسنجی و استخراج قدر ستارگان در این سیستم تعبیه شده است كه بنابر نیاز كاربر می‌تواند به كار گرفته شود.

از اين تصاوير چگونه مي‌توان فهميد كجا قرار داريم؟

شناسایی ستارگان در میدان دید ستاره‌یاب به روش‌های مختلفی امكان‌پذیر است، الگوریتم‌های گمشده در فضا كه بدون داشتن اطلاعات از وضعیت فعلی، تعیین وضعیت می‌كند و الگوریتم‌های بازگشتی از جمله این روش‌هاست.الگوریتم‌های به كار گرفته شده در پروژه نصیر1 الگوریتم شناسایی الگوی ستاره بدون بعد از دسته الگوریتم‌های گمشده در فضاست. این الگوریتم از زوایای صفحه‌ای یك مثلث تشكیل شده در تصویر به رئوس ستارگان استفاده می‌كند، اما با توجه به مشكلات فنی این روش اصلاحاتی به این روش اعمال شده كه عملكرد آن را بسیار بهبود بخشیده است. از این رو اين سامانه قادر است تا با تصويربرداري از ستارگان آسمان و تطبيق اطلاعات آنها با حافظه پردازشگر خود، وضعيت ماهواره‌ها را با دقت بالايي محاسبه كند.

تفاوت ناوبری اینرسی با ناوبري ستاره‌اي چیست؟

علم ناوبري، علم تعيين موقعيت است، هر وسيله پرنده و حتي وسايلي كه در درياها حركت مي‌كنند بايد بتوانند موقعيت خود را مشخص كنند. براي اين كه بدانند به چه جهتي بايد حركت كنند ابتدا بايد وضعیت فعلي خود را مشخص كنند. روش معمول استفاده از سيستم‌هاي ژيروسكوپي است كه به اصطلاح در هوا فضا به ناوبري اينرسي مشهور است، اما براي اين‌كه خطاهاي اين نوع ناوبري كاهش يابند، مي‌توان از موقعيت ستاره‌ها استفاده كرد.همان‌طور كه انسان با استفاده از ستاره‌ها موقعيت خود را تشخيص مي‌دهند. اگر در يك فضاپيما انسان نباشد اين كار بايد توسط كامپيوتر انجام شود. بنابراين تصويري كه توسط سيستم ستاره‌ياب گرفته مي‌شود توسط برد پردازشگر اين سامانه مورد تحليل قرار مي‌گيرد. تمامي الگوريتم‌ها در برد پردازشگر قرار دارد كه مي‌تواند از طريق آنها ستاره‌هايي كه در تصوير ديده مي‌شود مشخص كرد و موقعيت ماهواره را تعيين و اصلاح كند.

چه كشورهایی صاحب این فناوری هستند و آیا از این حسگر می‌توان در ماهواره‌های بعدی ایران كه در آینده پرتاب می‌شوند، استفاده كرد؟

در حال حاضر كشورهاي انگشت‌شماري از صاحبان فناوري ماهواره، موفق به ساخت اين حسگر ارزشمند فضايي شده‌اند كه می‌توان به كشورهای روسیه، آمریكا، فرانسه، چین و ژاپن اشاره كرد و در مورد استفاده در ماهواره‌های ایرانی بايد بگويم، ان‌شاءالله با ساخت نمونه فضايي سامانه ستاره‌ياب نصير 1 در چند ماه آتي،اين تکنولوژي در ماهواره‌های آينده مورد آزمايش و بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.



تاريخ : چهار شنبه 31 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 بتازگي شركت استروبوتيك تكنولوژي اعلام كرده ناسا خواستار اين شده در صورتي كه قطب نورد اين شركت توانايي استقرار يك جستجوگر يخ را در ماه دارد، قراردادي با اين شركت امضا كند.وجود يخ در ماه از آنجا حائزاهميت است كه مي‌تواند به توليد آب، اكسيژن و سوخت راكت منجر شود و به طرز چشمگيري هزينه‌هاي اكتشاف فضايي را كاهش دهد.ديويد گامپ، رئيس شركت استروبوتيك مي‌گويد: ما به‌دنبال منابع عظيم موجود روي ماه به منظور سرعت بخشيدن به اكتشافات فضايي و ارتقاي شرايط زندگي روي زمين هستيم. ماه در نزديكي ما قرار دارد و قصد داريم در سال 1394 يك ماموريت اكتشافي روي ماه داشته باشيم. استروبوتيك توليد ربات حفاري ماه را از سال 1388 و تحت قراردادي با ناسا موسوم به SBIR آغاز كرد كه هم‌اكنون مبلغ اين قرارداد به 795 ميليون دلار رسيده است. فاز سه اين قرارداد مربوط به اصلاح ربات جهت حمل ابزار و تجهيزات مخصوص حفاري نظير مته و دريل به ماه است. ماهواره‌هاي جديدي كه از چند كشور مختلف و ناسا به فضا پرتاب شده و به دور ماه مي‌گردند، بتازگي در قطب جنوب ماه، يخ‌هاي قطبي را در اعماق چاله‌هاي برخوردي شناسايي كرده‌اند. بررسي‌ها حاكي از وجود آب، متان، آمونياك، منواكسيدكربن، سولفيد هيدروژن و ديگر مواد در اين يخ‌هاست.قدم بعدي ناسا پس از استقرار تجهيزات لازم، سوراخ كردن و اندازه‌گيري قطر دقيق يخ‌هاي قطبي است تا مشخص شود آيا اين يخ‌ها به اندازه كافي متمركز و مفيد هستند يا خير. سوخت مشتق شده از اين يخ‌هاي قمري مي‌تواند سوخت فضاپيماها را براي سفرهاي طولاني فضايي و بازگشت به زمين يا مانور ماهواره‌ها تامين كند.اكسيژن و آب، عناصر فوق‌العاده گرانبهايي براي زندگي هستند. ديگر عناصر هم ارزش زيادي براي تامين انرژي، فرآيند توليد، ساخت و سكونت دارند. زماني كه به‌دنبال منابعي در ديگر سيارات هستيم، فاصله 4 روزه سفر به ماه در مقايسه با ديگر سيارات دورتر بازگشت زودهنگام سرمايه را براي سرمايه‌گذاران به‌دنبال خواهد داشت. استروبوتيك درنظر دارد فضاپيما و ربات كاوشگر خود را به‌وسيله يك راكت فالكون 9 كه توسط شركت SpaceX ساخته شده به فضا پرتاب كرده و در مسير ماه قرار دهد. فضاپيماي استروبوتيك كاوشگر را به‌گونه‌اي در سطح ماه قرار مي‌دهد كه به‌طور خودكار از برخورد با صخره‌ها و دهانه‌هاي آتشفشاني اجتناب مي‌كند. سيستم ناوبري كاوشگر از فناوري توسعه يافته‌اي بهره مي‌برد كه در دانشگاه ملون كارنگي و زير نظر دكتر ويليام ويتاكر طراحي شده است. دكتر ويتاكر، برنده جايزه طراحي ماشين بدون راننده‌اي است كه به‌طور مستقل و خودكار هدايت شده و ضمن رعايت كردن قوانين راهنمايي و رانندگي كاليفرنيا از برخورد با ماشين‌هاي ديگر اجتناب مي‌كند. توانايي شناسايي خطرات و انتخاب مسير جايگزين به‌صورت خودكار، هسته سيستم اتوماتيك طراحي شده توسط شركت استروبوتيك براي فرود روي ماه را تشكيل مي‌دهد.



تاريخ : چهار شنبه 31 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

نظریه جدید محققانی که در دو دانشگاه اسپانیایی کار می کنند، باور عمومی حرکت سریع زمان را به چالش کشیده و اظهار می‌دارد که زمان به سمت کند شدن و در نهایت توقف خود پیش می‌رود.

 اغلب مردم می گویند درحالی که پا به سن می گذاریم زمان به سرعت می گذرد، اما اگر آخرین نظریه علمی دانشمندان صحت داشته باشد برعکس این مورد صادق است.تئوری رادیکالی که از سوی برخی دانشمندان مطرح شده اظهار می دارد که زمان را می توان کند کرد و ممکن است در نهایت به نقطه ای برسد که دیگر متوقف شود.آخرین نتایج عجیب دانشمندان که از سوی محققانی که در دو دانشگاه اسپانیایی کار می کنند ارائه شده حاکی از این است که تاکنون در اشتباه بودیم که تصور می کردیم عالم هستی در حال گسترش است.

تصویر سازی کامپیوتری از ماده تاریخ در کیهان که دانشمندان پیشتر در توضیح دادن آن با چالش رو به رو بودند

در حقیقت این محققان اظهار می دارند که زمان درحال آهسته کردن خود است تا در نهایت در میلیاردها سال به طور کلی متوقف شود.اگرچه این نتایج علمی می تواند نگران کننده باشد اما آنقدرها هم نگران کننده نیست که در زمان حاضر برای ما نگرانی ایجاد کرده و فکرمان را به خود مشغول کند.براساس اظهارات دانشمندان از دست رفتن تدریجی زمان به چشم انسان قابل ملاحظه نیست و آنها اظهار می دارند که وقتی که زمان خود را به پایان برساند دیگر ما در این جهان نیستیم.پرفسور سنویلا در رابطه با این مسئله به مجله نیوساینتیست گفت: همه چیز یخ خواهد زد، درست مثل یک تصویر از یک لحظه اما برای همیشه.

تصویری از تلسکوپ فضایی هابل که دانشمندان اعتقاد دارند انرژی تاریک را نشان می دهد که در کیهان گسترده می شود

دانشمندان پیشتر نور ستاره های دور درحال انفجار را اندازه می گرفتند تا نشان دهند که جهان به سرعت درحال گسترش است.این نظریه پذیرفته شده براساس این ایده است که یک نوع از نیروی ضدگرانشی که از آن باعنوان انرژی تاریک یاد می شوند کهکشانها را از یکدیگر دور می کند. این درحالی است که دانشمندانی که روی جدیدترین نظریه کار می کنند اظهار داشتند ما بسیاری از موضوعات را تاکنون وارونه نگاه کرده ایم.براساس گزارش خبرگزاری آی ان آی، سنوویلا اظهار داشت که تفکر کنونی تاکنون اشتباه بوده است.ممکن است باورکردن این مسئله دشوار باشد اما یک کیهان شناس در دانشگاه کمبریج اظهار داشت که این ایده بی مفهوم نیست: ما اعقتاد داریم که زمان که در طول انفجار بزرگ ایجاد شده است از بین هم خواهد رفت، این یک تأثیر معکوس است.

 



تاريخ : سه شنبه 30 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

اين فناوري كه با به‌كارگيري نور ليزر مي‌تواند تصاوير و داده‌هاي لازم را به صورت ميكروتصوير نمايش دهد، اولين نمايشگر بر مبناي ريزتصويرها ساخته شده و قرار است تا چهار سال ديگر وارد بازار شود اما مشكل اين فناوري، گران بودن آن است.درحال حاضر نمايشگرهاي موجود بيشتر از نوعLCD هستند كه در آن ديودهايي براي انتشاردهنده نور و كريستال‌هاي مايع كه به صورت شاترهايي به صف شده‌اند تا رسيدن نور به هر پيكسل را كنترل ‌كنند، استفاده مي‌شود. اين در حالي است كه اين نمايشگرها علاوه بر صرف انرژي زياد، هنوز روشني و شفافيت لازم مثلا در روز و جايي كه خورشيد مي‌تابد را ندارند.بد نيست بدانيد كارآيي يك مانيتور LCD بشدت به چگونگي ساخت كريستال مايع (براي عبور دادن نور) بستگي دارد. يك پيكسل را با استفاده از يك سلول از مولكول كريستال مايع كه توسط يك ترانزيستور فيلم نازك كنترل مي‌شود، ايجاد مي‌كنند.از كريستال مايع به اين دليل استفاده مي‌شود چون آنها به‌رغم اين‌كه از نظر فيزيكي جامد هستند، از قابليت تأثيرگذاري بر نور را نيز دارند.در يك LCD رنگي، هر پيكسل به سه سلول فرعي يا subpixel كه داراي رنگ‌هاي قرمز، سبز و آبي است و هريك فيلترهاي مربوط به خود را دارد، تقسيم مي‌شود.اين سلول‌ها در يك ماتريس و ارائه‌اي از ستون‌ها و رديف‌هايي كه بين دو ستون شيشه فشرده شده‌اند، قرار گرفته‌اند و يك فيلم پلاريزه‌كننده در سمت بيروني هر ستون واقع شده است. يك منبع نور مثل يك لامپ كاتدي سرد يا يك شبكه LED، در پشت اولين پانل شيشه‌اي قرار گرفته است.امواج نور حاصل از نورپشتي، مولكول‌هاي كريستال مايع را دنبال مي‌كنند اما آنها قبل از اين كه به سطح صفحه نمايش برسند بايد از دو فيلتر پلاريزه‌كننده عبور داده شوند. امواج نور براي عبور از اولين فيلتر بايد به شكلي دقيق و مناسب با آن موازي شوند اما از آنجا​ كه دومين فيلتر عمود بر فيلتر اول است، هيچ نوري عبور نمي‌كند مگر اين كه ابتدا جهت آن عوض شود.اما در نمايشگرهاي جديد از كريستال مايع يا هزاران آينه كوچك براي بازتاب نور درهرپيكسل استفاده نمي‌شود. در اين نمايشگرها از نور يك‌سري ليزرهاي سه‌گانه قرمز، سبز و آبي به صورت منفرد و يك آينه سيليكوني با ضخامتي كمتر از يك ميلي‌متر استفاده مي‌شود.در واقع اين آينه‌ها در محور نور ليزرها مي‌توانند نور را در شدت و اندازه‌هاي مختلف بازتاب داده و از تركيب سه رنگ آبي، قرمز و سبز براي توليد انواع رنگ‌ها در پيكسل نهايي استفاده مي‌كند.نور ليزر برآينه‌ها مي‌تابد و آينه‌ها نور را بازتاب داده و سپس به صورت عمودي و افقي به سرعت اسكن كرده و در نهايت تصوير نهايي را در حد يك پيكسل در يك زمان ارائه مي‌دهد.همه اين اتفاقات بسيار سريع رخ مي‌دهد به طوري كه تصوير بسيار ايستا و ثابت به نظر مي‌رسد. محققان مي‌گويند اين ليزرهاي رنگي را مي‌توان براي ديدن تصاوير واضح با كنتراست بالا و حتي در روشنايي روز نيز به كاربرد.چراكه مشكل اغلب نمايشگرهاي كنوني آن است كه اين نمايشگرها در روشنايي روز و در مقابل نور خورشيد وضوح لازم و كنتراست مورد نظر را ندارند، اما با به‌كارگيري اين فناوري تازه به آساني مي‌توان تصويري واضح و شفاف را در روشنايي روز و نورخورشيد به دست آورد.همچنين در اين فناوري مي‌توان انرژي را نيز ذخيره كرد و بعلاوه با به‌كارگيري آينه‌هاي نازك منفرد به جاي يك سري از آينه‌ها مي‌توان نمايشگرها را بسيار كوچك‌تر، ساده‌تر و ارزان‌تر به بازار عرضه كرد.پيش‌بيني شده شركت‌هاي خودروسازي از اولين متقاضيان استفاده از اين فناوري باشند. چراكه با تجهيز كردن خودروها با اين نمايشگرها براحتي مي‌توان اطلاعات مورد نياز رانندگان را در كيفيتي بالا به آنها عرضه كرد تا ايمني و آرامش بيشتري را براي راننده فراهم كرد البته اين فناوري را شايد بتوان در توليد انواع نمايشگرهاي خانگي نيز به كارگرفت كه با اين اوصاف بزودي بايد منتظر نسل جديدي از نمايشگرها باشيم كه كارايي و قابليت‌هاي ويژه‌اي خواهند داشت.

technology review 

 



تاريخ : سه شنبه 30 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

بزرگترین شرکت تولید کننده نرم افزار عصر دیروز دوشنبه 28 خرداد ماه از تبلت جدید خود با نام "مایکروسافت سرفیس" رونمایی کرد که گفته می شود سرانجام این تبلت می تواند رقیب جدی برای آی پد تلقی شود.

 تبلت "مایکروسافت سرفیس" (Microsoft Surface) از شرکت مایکروسافت با هدف کار کردن با ویندوز 8، سیستم عامل جدید این شرکت طراحی شده است.این شرکت هنوز پیشگام سیستمهای عامل کامپیوتری در بازار است و روی بازگشت مصرف کنندگان به سیستم عامل آشنای خود که همان ویندوز است حساب باز کرده است.

تبلت مایکروسافت سرفیس: تبلت جدید که در دستان استیو بالمر مدیر اجرایی شرکت مایکروسافت قرار دارد

این تبلت نخستین حضور مایکروسافت در عرصه سخت افزار کامپیوترهای شخصی است که پس از سالهای صورت گرفته است

بالمر بزرگترین ابزار مایکروسافت را در نشست مطبوعاتی لس آنجلس نمایش می دهد

این تبلت دارای ویژگیهایی است که آن را بیشتر به یک لپ تاپ نزدیک می کند تا یک تبلت، در میان برخی از ویژگیهای آن می توان به صفحه کلید داخلی آن اشاره کرد که می تواند این وسیله را برای کاربران در عرصه تجارت بسیار جذاب جلوه دهد.این حقیقت که مایکروسافت از سیستم عامل ویندوز 8 برای این تبلت در کنار لپ تاپها و کامپیوترهای روی میزی استفاده می کند می تواند به این معنا باشد که کاربر به سادگی میان دستگاه های مختلف حرکت کند.این تبلت دارای ضخامت 9.3 میلیمتری است و نسخه ویندوز RT ، همراه یک پایه و صفحه کلیدی که بخشی از پوشش دستگاه را تشکیل می دهد و کمتر از 680 گرم وزن دارد.

سرفیس اواخر امسال وارد بازار فروش می شود

صفحه کلید سرفیس یکی از ویژگیهای طراحی این تبلت است که آن را بیشتر به یک لپ تاپ شبیه می کند

این دستگاه با هدف کارکرد به عنوان تبلت و لپ تاپ طراحی شده است

در مقایسه این تبلت با آی پد می توان گفت که وزن آی پد از سرفیس 24 گرم سبک تر است، اما ضخامت سرفیس یک میلیمتر از آی پد کمتر است. سرفیس صفحه نمایش 10.6 اینچی دارد و صفحه نمایش آی پد 9.4 میلیمتر است. سرفیس از پورت یو اس بی برخوردار است اما این قابلیت در آی پد وجود ندارد.

سرفیس، شاید به طور اتفاقی یک میلیمتر از آی پد ضخامت کمتری دارد

تاکنون جزئیاتی درباره قیمت این دستگاه منتشر نشده است.مایکروسافت از سال 2002 نرم افزارهایی را برای تبلتها ارائه کرده است.



تاريخ : سه شنبه 30 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3251 3252 3253 3254 3255 ... 3356 صفحه بعد