بازار خودروهای هوشمند داغ است و سامسونگ نیز با این بازار و نیازهای آن بیگانه نیست. براساس آخرین خبرها، سامسونگ، تراشه‌ی جدید مخصوص خودروهای هوشمند به نام‌های Exynos Auto و سنسور تصویر جدید و پیشرفته‌ی  ISOCELL Auto را معرفی کرد.

طبق اعلام غول بزرگ فناوری کره‌ی جنوبی، هر دو محصول جدید قابلیت‌های خوبی برای تشخیص دقیق اجسام و همچنین جاده‌ها، بستر ارتباط سریع و قدرت پردازش گرافیکی و پردازش داده بالایی دارند. 

تراشه‌ی Exynos Auto سامسونگ مخصوص خودروهای هوشمند طراحی شده است و از پردازنده‌ی اصلی چند هسته‌ای سفارشی و GPU پیشرفته بهره می‌برد. سامسونگ ادعا می‌کند که آخرین تراشه‌‌ی توسعه یافته توسط این شرکت، پردازنده‌ی قدرتمندی دارند و می‌توانند با چندین سیستم عامل در نمایشگرهای جداگانه مورد استفاده قرار گیرد. به‌علاوه همزمان دارای قدرت پردازشی لازم برای نمایش رابط کاربری نیز هست.

سنسور تصویر سامسونگ

 

تراشه‌ی مذکور می‌تواند به‌صورت همزمان تا چهار نمایشگر HD را پشتیبانی کند که شامل نمایشگر واقعیت افزوده موسوم به هدآپ دیسپلی (heads-up display) و نمایشگر اصلی مخصوص سیستم‌های اطلاعات و سرگرمی (infotainment)تعبیه شده روی داشبورد می‌شود. همچنین، این تراشه دارای مودم LTE یکپارچه است که از فناوری‌هایی مانند تجمیع فرکانس (carrier aggregation) و آنتن‌های MIMO پشتیبانی می‌کند. این فناروی‌ها منجر به بالا رفتن سرعت انتقال داده‌ها می‌شود که در وسایل نقلیه مجهز به سیستم‌های ارتباطی مورد نیاز است. این مودم همچنین می‌تواند به شبکه‌های 2G و 3G متصل شود. سامسونگ ادعا می‌کند که نسخه‌های بعدی این تراشه از مودم‌هایی با قابلیت پشتیبانی از شبکه‌های 5G بهره خواهند برد.

به غیر از سیستم‌های ارتباطی و مخابراتی، سازندگان خودروهای هوشمند ممکن است نیاز به تراشه‌هایی داشته باشند که بتواند به‌صورت یکپارچه از سیستم‌های اطلاعات و سرگرمی و سیستم‌های رانندگی پیشرفته خودرو پشتیبانی کند. براساس آخرین گزارش‌های منتشر شده انتظار می‌رود که سامسونگ تولید انبوه تراشه‌های جدید خود را قبل از پایان سال جاری میلادی آغاز کند. همچنین سامسونگ قصد دارد تا تراشه‌ی Exynos Auto را به آئودی عرضه کند. پیشتر، آئودی که شرکت خودروساز آلمانی است از تراشه‌های کوالکام برای محصولات خود استفاده می‌کرد. شایعه‌های اخیر حاکی از این است که برخی از مدل‌های آئودی ۲۰۱۹ با تراشه‌ی جدید سامسونگ به بازار عرضه می شوند.

سنسور تصویر سامسونگ

سامسونگ همزمان با معرفی تراشه‌ی اکسینوس مخصوص خودروهای هوشمند، سنسور تصویر جدید خود را به نام ISOCELL Auto معرفی کرد. ISOCELL Auto متشکل از سنسورهای تصویر با تکنولوژی پیشرفته‌ی پیکسل برای بالا بردن حساسیت نوری و وضوح تصویر طراحی شده است.  فناوری‌های به‌کار برده شده در توسعه‌ی این سنسور تصویر، باعث افزایش دقت در تشخیص اشیاء و جاده‌ها حتی در محیط‌های کم نور خواهد شد. سنسور تصویر همچنین دارای دامنه‌ی پویای گسترده‌ای است که تشخیص اشیاء را در محیط‌های با کنتراست نور بالا مانند رانندگی در تونل‌ها بهبود می‌بخشد. سامسونگ ادعا می‌کند که سنسور تصویر ISOCELL Auto می‌تواند دمای بین ۴۰- تا ۱۰۵ درجه‌ی سلسیوس را تحمل کند. سامسونگ پیش از عرضه‌ی آخرین محصولات حوزه‌ی نیمه‌هادی خود به بازار، کاربرد این تراشه و سنسور تصویر را مشخص کرده است. تراشه و سنسور جدید  سامسونگ قرار است در پلتفرم خودروهای خودران DRVLINE و پلتفرم مبتنی بر بیکسبی با داشبورد دیجیتال (ٰٰdigital cockpit) با نام تجاریQLED Auto مورد استفاده قرار گیرد. 



تاريخ : چهار شنبه 25 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

کانال Mrwhosetheboss در اتفاقی جالب، گوشی‌های مطرح سال ۲۰۱۸ میلادی را از لحاظ عملکرد باتری با یکدیگر مقایسه کرده است و در این مقایسه مشاهده می‌کنیم که آیفون XS مکس نسبت به رقبایش عملکرد بهتری را از خود نشان می‌دهد. این مقایسه دقیقا یک هفته پس از ویدیوی جنجالی کانال فون‌باف (PhoneBuff) منتشر شده است که در آن، نوت 9 با فاصله‌ی زیادی پرچمدار اپل را (از لحاظ عمر باتری) شکست داد.

اگر اخبار گوشی‌های هوشمند را دنبال کرده باشید، احتمالا در جریان هستید که کانال یوتیوب فون‌باف هفته‌ی گذشته برای اولین بار از چالش عملکرد باتری رباتیک خود رونمایی کرد و آیفون XS مکس اپل را در مقابل گلکسی نوت 9 سامسونگ قرار داد. در ویدیوی مذکور، هر دو پرچمدار به‌صورت پی‌درپی برنامه‌هایی را که اکثر مخاطبان در طول روز با آن‌ها سروکار دارند، اجرا کردند و در نهایت XS مکس شکست سنگینی از نوت ۹ خورد و پرچمدارسامسونگ با ۳۷% ظرفیت باتری باقی‌مانده پیروز قاطع آن چالش نام‌گذاری شد.

البته بسیاری از طرفداران اپل، مقایسه‌ی کانال فون‌باف را ناعادلانه قلمداد کردند. قضیه از این قرار است که فون‌باف در مقایسه‌ی خود هیچ تغییری در تنظیمات ۱۰ اس مکس و نوت 9 اعمال نکرده بود و آن‌ها را با تنظیمات پیش‌فرضی که داشتند، با یکدیگر مقایسه کرد. شاید این مورد ایراد چندانی نداشته باشد، اما نباید فراموش کنیم که صفحه‌نمایش گلکسی نوت 9 به‌صورت پیش‌فرض روی رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ تنظیم شده است؛ این در حالی بوده که نمایشگر آیفون XS مکس به‌صورت پیش‌فرض بر ۲۶۸۸ در ۱۲۴۲ تنظیم شده و راهی برای تغییر این رزولوشن وجود ندارد؛ درنتیجه محصول جدید Apple  در مقایسه با رقیب مستقیم خود انرژی بیشتری مصرف می‌کند و شرایط مقایسه چندان منصفانه نیست.

با همه این تفاسیر، کانال Mrwhosetheboss گوشی‌های آیفون XS مکس، پیکسل 3 ایکس ال، گلکسی نوت 9 واکسپریا ایکس زد 3 را از لحاظ عمر باتری در شرایط برابر با یکدیگر مقایسه کرده است و در کمال تعجب مشاهده می‌کنیم که پرچمدار اپل با وجود داشتن کوچکترین باتری و بزرگترین صفحه‌ی نمایش، موفق می‌شود همه‌ی رقبایش را پشت سر بگذارد و ماندگاری بیشتری را از خود نشان دهد.

صفحه نمایش نوت 9 در این چالش روی رزولوشن ۲۹۶۰ در ۱۴۴۰ تنظیم شده است. پیکسل 3 ایکس ال با همین رزولوشن تصاویر را به نمایش می‌گذارد و در نهایت اکسپریا ایکس زد 3 هم از صفحه نمایشی با رزولوشن ۲۸۸۰ در ۱۴۰۰ بهره می‌برد. XS مکس موفق شد بیش از ۶ ساعت در این چالش سنگین دوام بیاورد و صدرنشین میدان باشد. در جایگاه دوم و با فاصله‌ی ۱۲ دقیقه گلکسی نوت 9 قرار گرفت و پیکسل 3 ایکس ال هم پس از پنج ساعت خاموش شد و در جایگاه سوم نشست.

دانلود از آپارات

در نهایت باید خاطرنشان کنیم که همه‌ی پرچمداران سال ۲۰۱۸ صرف‌نظر از سیستم عامل و شرکت سازنده، قادر هستند تا یک روز کامل صاحبانشان را همراهی کنند.

آیفون xs

 

برای مطالعه‌ی تمام مطالب مرتبط با گوشی‌های جدید اپل شامل مشخصات فنی، قیمت، تصاویر و ویدیوی نگاه نزدیک،
به صفحه‌‌های آیفون XS، آیفون XS Max و آیفون XR مراجعه کنید.



تاريخ : چهار شنبه 25 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اولین بار در سال ۲۰۱۴ ساخت بزرگ‌ترین کراس‌اور باواریا با کد X7 تأیید شد؛ سال گذشته تصاویر رسمی از مدل مفهومی X7 را دیدیدم و حالا نسخه‌ی نهایی محصول جدید بی‌ام‌و، پیش از نمایش عمومی در نمایشگاه خودروی لس‌آنجلس، رونمایی شد.

X7 که برای حضور پررنگ‌تر بی‌ام‌و در بازار شاسی‌بلندهای بزرگ طراحی شده است، باید با رقبای پرطرفداری مانندلندرور دیسکاوری و مرسدس بنز GLS روبرو شود. به‌طور کلی، X7 ترکیب سواری راحت و لوکس سری 7 با توانایی‌های آف‌رود نسل جدید X5 است؛ بازار اصلی بزرگ‌ترین محصول بی‌ام‌و در آمریکا، چین، روسیه و خاورمیانه خواهد بود.


 


به‌نظر می‌رسد که X7 در مقایسه با کانسپت خود، قدری واقع‌گرایانه‌تر طراحی شده است؛ درمجموع زبان طراحی شاسی‌بلندها و کراس‌اورهای بی‌ام‌و در این مدل مشاهده می‌شود اما با جسارت بیشتری از طرح روی کاغذ به شاسی رسیده است. برای تأکید هرچه بیشتر به ابعاد X7، جلوپنجره‌ی قلوه‌ای شکل با اندازه‌ی بزرگ‌تری طراحی شده است؛ چراغ‌های باریک و زاویه‌دار LED در جلو، در کاپوت بزرگ و پنجره‌های کشیده همه در هماهنگی کامل با چلوپنجره هستند. بخش عقب بدنه‌ی X7 آشناتر جلوه می‌کند؛ در صندوق بزرگ‌تر، دوتکه و برقی است. تزئینات کروم در تمام بخش‌های بدنه‌ی X7 با طول ۵۱۵۱ میلی‌متر، پهنای ۱۹۹۰ میلی‌متر و ارتفاع ۱۸۰۵ میلی‌متر کار شده است. فاصله‌ی دو محور به ۳۱۰۵ میلی‌متر می‌رسد؛ طول بدنه X7 در مقایسه با X5 جدید ۲۳۰ میلی‌متر بیشتر و تنها ۸۹ میلی‌متر از نسخه‌ی طویل سری 7، کوتاه‌تر است. ابعاد بزرگ X7 به‌معنی ۱۳۷۶ لیتر فضا در صندوق عقب است که با خواباندن صندلی‌ها این رقم به ۲۵۶۰ لیتر افزایش پیدا می‌کند.


BMW X7 2019

کابین بی‌ام‌و X7 مشابه X5 جدید است؛ در فضای داخلی بزرگ و لوکس این مدل، دو نمایشگر ۱۲.۳ اینچ، یکی در پنل پشت فرمان و دیگری در داشبورد کارگذاشته شده است. در کنسول مرکزی انواع دکمه‌های کنترلی سیستم اطلاعات و سرگرمی iDrive، دسته‌دنده، انتخاب حالت‌های رانندگی مختلف و تنظیم ارتفاع تعلیق مشاهده می‌شود. تهویه‌ی مطبوع چهارگانه به‌صورت استاندارد ارائه می‌شود که البته امکان سفارش آپشن نوع پنج‌گانه‌ی آن هم وجود دارد. سانروف پانورامیک سه پنلی و صندلی‌های مناسب برای ۶ تا ۷ سرنشین از دیگر بخش‌های کابین بزرگ و جادار X7 است.

BMW X7 2019

عرضه‌ی X7 در چند مدل مختلف تأیید شده است؛ در آمریکا دو مدل xDrive40i و xDrive50i با قیمت پایه‌ی به‌ترتیب ۷۳ هزار و ۹۰۰ دلار و ۹۲ هزار و ۶۰۰ دلار فروخته خواهد شد؛ مدل 40i از پیشرانه‌ی ۶ سیلندر خطی ۳ لیتر توربوشارژ با قدرت ۳۳۵ اسب بخار و گشتاور ۴۴۷ نیوتن‌متر استفاده می‌کند تا در کمتر از ۶ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد؛ 50i اما ۸ سیلندر V شکل ۴.۴ لیتری با دو توربوشارژر را انتخاب کرده است. با ۴۵۶ قدرت و ۶۴۹ نیوتن‌متر گشتاور، X7 xDrive50i به کمتر از ۵.۵ ثانیه زمان نیاز دارد تا از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. هر دو مدل از گیربکس ۸ سرعته‌ی اتوماتیک ZF و سیستم انتقال قدرت تمام چرخ محرک (AWD) استفاده می‌کنند. مدل 50i به قفل دیفرانسیل، پکیج فرمان‌پذیری دینامیک بی‌ام‌و، پکیج آف‌رود، دمپرهای هوشمند و تعلیق بادی مجهز است.

BMW X7 2019


برای اروپایی‌ها، دو مدل مختلف X7 درنظر گرفته شده است؛ علاوه بر 40i، مدل‌های دیزل 30d و M50d به‌طور ویژه در اروپا عرضه می‌شود. 30d به پیشرانه‌ی ۶ سیلندر خطی دیزل با قدرت ۲۶۱ اسب بخار و گشتاور ۶۲۰ نیوتن‌متر مجهز شده است اما M50d، از نمونه‌ی ۶ سیلندر خطی ۳ لیتر دیزل با چهارتوربوشارژر، ۳۹۵ اسب بخار قدرت و ۷۶۰ نیوتن‌متر گشتاور استفاده می‌کند. بی‌ام‌و X7 انواع تجهیزات رفاهی و کمک‌راننده به‌همراه دارد؛ تشخیص نقطه کور، جلوگیری از انحراف مسیر، هشدار برخورد از روبرو و عقب، ترمز اضطراری با تشخیص عابرپیاده و سیستم تشخیص محدودیت سرعت در جاده‌ها به‌صورت استاندارد در X7 وجود دارند. مدل xDrive50i آپشن‌های بیشتری هم به خودرو اضافه می‌کند که البته نسخه‌ی هوشمند نمونه‌های استاندارد هستند. آپشن‌های بیشتر شامل سیستم فرمان‌پذیری چرخ‌های عقب، آنتی ‌رول‌بار الکتریکی و رینگ‌های ۲۱ و ۲۲ اینچ است.

برای اولین بار، بی‌ام‌و پیش‌فروش اینترنتی محصولات خود را با X7 در آمریکا آغاز می‌کند. بی‌ام‌و X7 از فروردین سال ۱۳۹۸ به بازار جهانی عرضه خواهد شد.


 

 
 

 



تاريخ : چهار شنبه 25 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مدل‌های جدید ارتقاءیافته‌ی HP ZBook Studio از قبیل HP ZBook Studio x360 ،HP ZBook 15a و HP ZBook 17 از پردازنده‌ی ۶ هسته‌ای Corei9 یا زنون، پردازنده‌های گرافیکی  NVIDIA Quadro P2000/P5200، حافظه‌ی RAID و تا ۱۲۸ گیگابایت DRAM بهره می‌برند.

نسخه‌های ارتقاء‌یافته‌ی زدبوک‌های ۲۰۱۸ اچ‌پی محصولات کاملا جدیدی نیستند؛ آن‌ها تقریبا همان لپ‌تاپ‌هایی هستند که پیشتر در اوایل سال جاری با بهبودهایی در انتخاب عملکرد و حداکثر تنظیمات (برای مثال آن‌ها از ۳۲ تا ۱۲۸ گیگابایت رم در تمامی اسلات‌های DIMM بهره می‌برند) معرفی شده‌ بودند. علی‌رغم این واقعیت که یکی از قابلیت‌های پردازنده‌های  Intel Core i9-8950HK برای نوت‌بوک‌ها افزایش‌دهنده‌ی باز (unlocked multiplier) و قابلیت اورکلاک است، HP به این موضوع اشاره می‌کند که پردازنده‌های اورکلاک‌شده، طول عمر کوتاه‌تری نسبت به تراشه‌هایی دارند که در سرعت کلاک حقیقی کار می‌کنند؛ از این‌رو هیچ‌یک از زدبوک‌های ارتقاءیافته‌ی HP از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند.

به‌طور کلی، پردازنده‌ی جدید فرکانس‌های بالاتر (۲.۹ گیگاهرتز در مقابل ۲.۶ گیگاهرتز روی Core i7-8850H) و حافظه‌ی ذخیره‌سازی بیشتر (۱۲ مگابایت در مقابل ۹ مگابایت روی Core i7-8850H) را به ارمغان می‌آورد. در همین حال ارتقاء از پردازنده‌ی گرافیکی انویدیا Quadro P1000 یا GP107, 640 CUDA cores به انویدیا Quadro P2000 یا GP106, 1024 CUDA cores عملکرد قابل ملاحظه‌تری را ارائه می‌کند که به‌شدت مورد ستایش تولیدکنندگان محتوا قرار می‌گیرد. حالا به جزئیات بیشتر در مورد خود سیستم‌ها می‌پردازیم؛

HP ZBook Studio

نسخه‌های ارتقاءیافته‌ی ZBook Studio و ZBook Studio x360 اچ‌پی به پردازنده‌ی Core i9-8950HK اینتل، ۳۲ گیگابایت DDR4-2667 DRAM (دستگاه‌های ارتقاء‌نیافته‌ بر پایه‌ی اینتل زنون نیز از ECC DRAM بهره می‌برند)، پردازنده‌ی گرافیکی انویدیا Quadro P2000 و دو عدد حافظه‌ی یک ترابایتی SSD M.2 در حالت معکوس RAID-1 به‌منظور اطمینان بیشتر از بهبود قابلیت، مجهز شده‌اند. تا آنجایی‌ که به کامپیوترهای بالارده مربوط می‌شود؛ مدل‌های ارتقاءیافته‌ به صفحه‌های نمایش ۱۵.۶ اینچی LCD اچ‌پی با نام تجاری DreamColor و رزلوشن 4K مجهز شده‌اند. این صفحه‌نمایش به‌گفته‌ی HP ضد بازتاب نور است و از روشنایی 600cd/m² بهره می‌برد؛ علاوه‌بر آن، تا میزان ۱۰۰ درصد از طیف رنگی AdobeRGB را نیز پشتیبانی می‌کند.

HP ZBook 15

حالا مشخصات لپ‌تاپ‌های اچ‌پی ZBook G5 با ابعاد صفحه‌نمایش ۱۵ و ۱۷ اینچ را مرور می‌کنیم؛  نسخه‌های پایه‌ی این لپ‌تاپ‌ها از پردازنده‌ی Core i9-8950 HK و حافظه‌ی ۶۴ گیگابایت DDR4-2667 بهره می‌برند؛ اما مدل‌های نهایی به پردازنده‌ی Xeon E-2186M اینتل و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی DDR4-2667 ECC مجهز خواهند شد. برای کسانی که به حجم زیادی از DRAM برای کار خود نیاز دارند، ۱۲۸ گیگابایت در یک لپ‌تاپ (برای اولین بار در جهان) بسیار مهم است. همچنین نظیر سری‌های ZBook Studio، این زدبوک‌ها نیز از دو حافظه‌ی یک ترابایتیPCIe/NVMe SSD بهره می‌برند که در حالت RAID-1 اجرا می‌شوند. جالب است بدانید که اچ‌پی ZBook 15 G5 می‌تواند چندین درایو را در خود جای دهد و از حافظه‌ی ذخیره‌سازی تا ۶ ترابایت نیز پشتیبانی کند. در بخش گرافیک و صفحه‌نمایش این نوت‌بوک‌ها از پردازنده‌ی گرافیکی NVIDIA’s Quadro P2000/P5200 (مدل‌های ۱۵ تا ۱۷ اینچ) و صفحه نمایش اچ‌پی با فناوری IPS در ابعاد ۱۵.۶ و ۱۷ اینچی DreamColor به‌همراه ویژگی ضد بازتاب نور بهره می‌برند.

محصولات اچ‌پی

یکی دیگر از دستگاه‌هایی که از جانب HP معرفی شده، Z Club است که به‌عنوان یک برنامه‌ی خدماتی (DaaS) است. این برنامه در حال حاضر در مرحله‌ی آزمایشی قرار دارد و به تعداد محدودی از مشتریان امکان می‌دهد تا بسته‌های سخت‌افزاری HP (لپ‌تاپ‌ها، صفحه‌نمایش‌ها، لوازم‌جانبی و غیره) را انتخاب کنند و برای ۹۰ روز به‌صورت آزمایشی از آن‌ها استفاده کنند، سپس در صورت تمایل با یک مبلغ ثابت و ماهیانه آن‌ها را از HP اجاره کنند. این شرکت هنوز ویژگی‌های سخت‌افزارهای پیشنهادی را فاش نکرده؛ اما تنها به این نکته بسنده کرده است که پرداخت ماهیانه بابت استفاده از این دستگاه‌ها مبلغی معادل ۱۰۰ تا ۲۵۰ دلار خواهد بود.



تاريخ : چهار شنبه 25 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مؤفقیت‌ سامسونگ در تولید پنل‌ِ اولد باعث شده تا این شرکت به‌نوعی تولید این پنل‌ها را به انحصار خود در بیاورد. قدرت تولید انبوه پنل‌ها در کنار حفظ کیفیت بالای آن‌ها باعث  شده تا اهالی سامسونگ بتوانند این حوزه را به زیرِ سلطه‌ی خود بکشند.

حال به‌نظر می‌رسد که شرکت گوگل با درس گرفتن از تجربه‌ی تلخ سالِ گذشته با پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس ال، امسال تصمیم گرفته تا برای پیکسل ۳ ایکس ال از پنل‌های اولد شرکت سامسونگ استفاده کند. سال گذشت دیگر همتای کره‌ای سامسونگ، یعنی ال‌جی وظیفه‌ تأمین نمایشگر پرچمداران گوگلی را بر عهده داشت؛ اما طبق اطلاعات جدیدی که پس از کالبدشکافی پیکسل ۳ ایکس ال منتشر شده، امسال این تولیدکننده جای خود را به سامسونگ داده است.

با این اوصاف، این نخستین باری نیست که اهالی سامسونگ برای رقبای خود پنل صفحه‌نمایش تولید می‌کنند. آن‌ها سال گذشته نیز وظیفه‌ی تولید نمایشگرِ اولدِ آیفون ۱۰ اپل را بر عهده داشتند.

پیکسل ۳ ایکس ال / پنل اولد

وبسایت iFxit که طبق سنت همیشگی اقدام به کالبدشکافی دستگاه‌های جدیدِ بازار می‌پردازد، این بار علاوه بر تأیید استفاده از پنلِ سامسونگ در پیکسل ۳ ایکس ال، از بهبود دقت و شدت رنگ در این گوشی نسبت به نشل پیشین صحبت کرده است.

خوب است بدانید که گوگل برای نخستین‌بار این نسل از گوشی‌های خود را به‌صورت کامل توسط مهندسین خود توسعه داده است؛ همچنین وظیفه‌ی تولید و مونتاژ این دستگاه‌ها بر عهده‌ی شرکت نام آشنایی فاکسکان بوده که برای سالیان متمادی اقدام به ساخت آیفون‌های اپل می‌کند.

حال با توجه به آغاز عرضه‌ی Pixel 3‌ و Pixel 3 Xl در بازارهای جهانی، باید منتظر ماند و عملکرد گوگل را از حیث فروش این دستگاه‌ها نظاره کرد؛ بدونِ شک عملکرد قوی پرچمداران اهالی مانتین‌ ویو و درخواست بالای مشتریان برای آن سود بسیاری را برای سامسونگ به‌ارمغان خواهد آورد.



تاريخ : چهار شنبه 25 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ساخت ایران|موشک ضد زره صاعقه + عکس

 به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، متخصصان صنایع دفاعی کشورمان تاکنون موفق به طراحی و تولید انواع موشک‌های هدایت شونده ضد زره شدند.

یکی از این موشک‌ها، موشک ضد زره صاعقه است. موشک صاعقه در حقیقت نمونه‌ای از موشک آمریکایی دراگون است، تعداد محدودی از آن پیش از انقلاب از آمریکا خریداری شده بود.

موشک صاعقه،  یک موشک کوتاه برد ضد زره است که وزن آن 14.5 کیلوگرم است و می‌تواند به راحتی توسط یک فرد حمل شود.

این موشک از طریق سیم و دستورات به خط دید (CLOS) قابل هدایت است. با توجه به دقت بالا در سیستم ردیابی، قادر به از بین بردن انواع  اهداف متحرک و ثابت با دقت 90 درصد است.

موشک ضد زره صاعقه می‌تواند تا 500 میلیمتر در زره نفوذ کند و دارای وزن حدود 6 کیلو گرم است و می‌تواند تا برد 1000 متری اهداف را مورد اثابت قرار دهد.


پرتابگر موشک ضد زره صاعقه


موشک ضد زره صاعقه



تاريخ : چهار شنبه 25 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

آندوسکوپ

شرکت بریتانیایی "Cambridge Consultants" با همکاری شرکت آمریکایی"OmniVision" موفق به توسعه یک آندوسکوپ داخل عروقی شده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، درون‌بین یا آندوسکوپ(Endoscope) ابزاری برای معاینه داخل مجراها و حفره‌های بدن است.

این ابزار لوله‌ای شکل بوده در سرش دارای منبع نور، آینه و اغلب دوربین و ابزار بافت‌برداری می‌باشد. به صورت متداول آندوسکوپ به وسیله‌ای گفته می‌شود که از داخل مری وارد معده می‌شود و برای درون‌بینی قسمت‌های فوقانی دستگاه گوارش به کار می‌رود.

این آندوسکوپ می‌تواند تصاویری با وضوح ۴۰۰ * ۴۰۰  پیکسل که به مراتب بهتر از"آنیوسکوپ‌های فیبر نوری"(fiber-optic angioscopes) موجود است، ثبت کند با این حال مهندسان شرکت "Cambridge Consultants" معتقدند که می‌توانند قابلیت تصویربرداری را ارتقا داده و به وضوح ۱,۶۰۰* ۱,۶۰۰  افزایش دهند. به گفته مهندسان این کار را می‌توان با استفاده از تکنیک‌های نرم افزاری که قابلیت‌های بالایی دارند، انجام داد.

بر خلاف دستگاه‌های فیبر نوری که در آن اجزای واقعی تصویربرداری در نزدیکی اپراتور قرار گرفته است، در این دستگاه جدید، حسگر در بالای دستگاه تعبیه شده است.

بخشی از آندوسکوپ که از عروق عبور می‌کند تنها ۱.۳ میلی متر قطر دارد و به اندازه کافی برای حرکت در انحنا آناتومی انعطاف پذیر است.

دستگاه مذکور را می‌توان با سایر تکنیک‌های تصویربرداری درون عروقی مانند "سونوگرافی داخل عروقی"(intravascular ultrasound) و "مقطع‌نگاری همدوسی اپتیکی"(optical coherence tomography) ترکیب کرد. با این عمل پزشکان قادر خواهند بود دید وسیعی از داخل بدن بیماران داشته باشند.

دستگاه مذکور تاکنون بر روی انسان آزمایش نشده است، اما قطعا این فناوری یک پیشرفت بزرگ محسوب می‌شود زیرا در حال حاضر دستگاه‌های آندوسکوپی داخل عروقی بسیار محدود هستند.



تاريخ : چهار شنبه 25 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

فناوری‌های نابینایان

پیشرفت فناوری، زندگی در دنیای امروز را بسیار آسان‌تر کرده است. در سال‌های اخیر، فناوری‌های پیشرفته به منظور افزایش توانمندی‌های انسان و برطرف کردن نواقص و کمبودهای انسانی به کار گرفته می‌شود و در این میان فناوری‌های بسیاری ساخته شده که می‌تواند تجربه فعالیت عادی را برای نابینایان و کم بینایان فراهم آورد.

به گزارش ایسنا، بی‌شک سال ۲۰۱۸ نقطه عطف تبلور فناوری‌های نوین برای کمک به نابینایان است. از سال‌های بسیار دور کشف روش‌هایی برای کمک به افرادی که به نحوی با مشکل نابینایی دست به گریبان هستند، آغاز شد. از ابتدایی‌ترین ابزارهای کمک به نابینایان می‌توان به استفاده از روش‌هایی برای خواندن متون اشاره کرد که از قرن‌ها پیش مورد استفاده قرار می‌گرفت تا اینکه در سال ۱۸۲۱، لوییس بریل، الفبایی واحد برای نابینایان اختراع کرد که امروزه به طور گسترده در سرتاسر جهان استفاده می‌شود، اما پیشرفت روزافزون فناوری، دنیای نابینایان را دگرگون کرده است. در سال‌های اخیر اپلیکیشن‌ها، گجت‌ها و ابزارهای کمکی بسیاری در خدمت نابینایان و کم بینایان قرار گرفته تا دنیای پیرامون را برایشان همچون افراد عادی سازد.
 
گزارش سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد، حدود ۲۸۵ میلیون انسان در جهان مشکل بینایی داشته و از این تعداد به طور تقریبی ۳۹ میلیون نفر نابینا هستند. فناوری‌های جدید می‌توانند نقش بسیار مهمی در بهبود بینایی افرادی که با مشکل نابینایی دست و پنجه نرم می‌کنند، ایفا و به حرکت آن‌ها در زندگی روزمره کمک کند. در این بین، تکنولوژی‌های بسیاری وارد بازار می‌شوند که حرف‌های تازه‌ای برای گفتن دارند.
 
حرکت در خانه به ویژه برای افرادی که دچار کم بینایی یا کوری هستند، همواره از موضوعات چالش برانگیز است. در حال حاضر دستگاه‌های پشتیبانی کننده مبتنی بر GPS به فرد نابینا این امکان را می‌دهد به راحتی موقعیت مکانی خود را تشخیص دهند. این دستگاه که بر روی عصای فرد نابینا نصب می‌شود، دارای یک دوربین ۳ بعدی کامپیوتری و همچنین دارای نوک غلتکی موتور مانند است که می‌تواند فرد را به سمت محل مورد نظر هدایت کند. در طول راه، کاربر می تواند با یک میکروفون صحبت کند و یک سیستم تشخیص گفتار دستورالعمل‌های کلامی را تفسیر و کاربر را از طریق بی‌سیم هدایت می‌کند.
 
وُیس‌ اُور
قابلیت "ویس‌ اور"(Voice Over) آیفون و آیپدهای اپل، به افراد نابینا یا دارای اختلال‌های بینایی این امکان را می‌دهد تا حدی با دنیای اطراف ارتباط برقرار کنند. با فعالسازی این قابلیت، دستگاه به صورت صوتی جزئیات صفحه نمایش را برای کاربر شرح می‌دهد و بدین صورت وی را قادر به تعامل بهتر با آیفون یا آیپد می‌کند. 
 

ساعت دات
شرکتی در کره جنوبی نخستین ساعت هوشمند مجهز به خط بریل را برای کمک به افراد نابینا تولید کرده است. این ساعت با قابلیت اتصال از طریق بلوتوث به گوشی‌هوشمند، همراه با صفحه مجهز به خط بریل طراحی شده است. کاربران نابینا و یا کم‌بینا از طریق لمس صفحه این ساعت، قادر هستند تا پیام‌های دریافتی خود از هر سرویس و یا شبکه اجتماعی را از طریق گوشی‌هوشمند دریافت و توسط ساعت دات به خط بریل بخواند. کاربران همچنین قادر خواهند بود تا پیام‌های ساده را از طریق دکمه‌های کناری این ساعت ارسال کنند. صفحه مدور آن می تواند تا ۴ کاراکتر را تولید کند. 
 
اپلیکیشن درخواست کمک
اپلیکیشنی برای کمک به افراد نابینا و کم بینا است. این اپ به گونه‌ای طراحی شده که  فرد نابینا می‌توانند با نصب آن بر روی گوشی همراه خود از دیگر افراد درخواست کمک کنند. برای مثال نابینایان می‌توانند برای اطلاع از تاریخ انقضای کالاهای مختلف، تصویر آن را به کمک دهنده‌ها بفرستند و به صورت آنی پاسخ دریافت کنند.
 

برِین پورت(BrainPort)
ابزاری است که نابینایان را از طریق زبانشان قادر به دیدن می‌کند. این دستگاه، تصاویر را از طریق دوربینی که بر روی عینک تعبیه می‌شود، به چشم کاربر منتقل می‌کند و در نهایت جزئیات جهان پیرامون را پس از پردازش، به ابزاری یک اینچ مربعی که بر روی زبان فرد قرار دارد می‌فرستد. این ابزار دارای ۴۰۰ نقطه شبیه ساز الکتریکی است. نابینایان از طریق پالس‌های الکتریکی دریافت شده قادر به شبیه‌سازی خواهند بود و درمی‌یابند که چه شیئی در مقابل‌شان قرار دارد.

تبلت خط بریل
محققان دانشگاه میشیگان به تازگی از تبلتی رونمایی کرده‌اند که قابلیت نمایش خط بریل را دارد. این تبلت صفحه‌ای برآمده و بزرگ دارد که افراد نابینا یا کم‌بینا به راحتی می‌توانند با کمک آن مطالب مورد علاقه خود را مطالعه کنند.
 

عینک OrCam MyEye ۲
محصولی است که به نابینایان این امکان را می‌دهد تا تجربه‌ای شبیه به دیدن داشته باشند. این گجت که در نمایشگاه CES ۲۰۱۸ رونمایی شد به صورت صوتی نابینایان را یاری می‌دهد تا درک بهتری از اطرافشان داشته باشند. گجت به عینک متصل شده و با استفاده از دوربینی که در آن تعبیه شده اطلاعاتی را از محیط بدست آورده و به کاربر می‌گوید که در اطرافش چه خبر است. با بهره‌گیری از این عینک فرد نابینا می‌تواند هر سطحی را اسکن کند و اطلاعات مورد نیاز خود را از  کتاب، منوهای رستوران، تابلوها، صفحه نمایش تلفن، مانیتورهای کامپیوتر و دیگر موارد این چنینی به سادگی و تنها با چرخاندن سر خود به سمت جسم مورد نظر بدست آورد. این عینک هوشمند از ویژگی تشخیص چهره نیز برخوردار است و حتی نامها را یاد می‌گیرد و در حافظه خود دخیره می‌کند.
 
وی‌بند(wayband)
یک گجت پوشیدنی ساده است که به کمک ارتعاش فرد نابینا را هدایت می‌کند.
 
پتنت هوشمند سامسونگ
بر اساس این پتنت نابینایان می‌توانند از حلقه چرخان دور نمایشگر در ساعت‌های هوشمند برای وارد کردن کاراکترها استفاده کنند. به طور دقیق‌تر می‌توان با چرخاندن حاشیه دایره‌ای اطراف نمایشگر بین ۶ حالت مختلف انتخاب کرد و اطلاعات مورد نظر خود را وارد نمود. این در حالی است که بیشتر شرکت‌ها از راهکارهای جایگزین از جمله دستورات صوتی برای تعامل با گجت‌ها استفاده می‌کنند اما سامسونگ به دنبال راهکارهای خلاقانه‌تری است.
 

مچ‌بندهای هوشمند سونو
یافته‌های دریافتی از سنسور سونار با فیدبک لمسی ترکیب می‌شود تا بتواند اجسام را تا فاصله چهار متری شناسایی کند. هرچه جسم مورد نظر نزدیک‌تر باشد انعکاس موج صوتی قوی‌تر و ارتعاشات روی مچ‌بند شدیدتر خواهد بود. اما لرزش‌های ضعیف‌تر به معنی وجود فضای خالی در اطراف کاربر است. شدت این لرزش‌های دریافتی از طریق اپ همراهی که روی اسمارت‌فون نصب می‌شود قابل تنظیم است. 
 

دستکش رباتیک
چالش دیگر پیش روی نابینایان و افراد کم بینا پیدا کردن دستگیره در است. این دستکش این امکان را به فرد نابینا می‌دهد که با لمس اشیا، پیرامون خود را در واقع ببینند. این به این معنی است که نابینایان برای درک ماهیت اشیائی مانند فنجان، دستگیره در و غیره نیاز به لمس طولانی مدت آنها ندارند. در پشت این دستکش یک دوربین و یک سیستم تشخیص گفتار تعبیه شده است که کاربر را قادر می‌کند دستورات صوتی دستکش مانند "دستگیره در"، "لیوان"، "کاسه" یا "بطری آب" را تشخیص دهد. دستکش دست کاربر را هدایت می‌کند که از طریق لمس کردن به شی مورد نظر برسد. یک سیستم ترکیبی جدید لمسی که حاوی مجموعه‌ای از پین‌های استوانه‌ای است و اطلاعات را به یک محرک مکانیکی یا الکتریکی ارسال می‌کند. محرک الکتریکی یک حس الکترواستاتیکی ایجاد می‌کند، به این معنی که اعصاب روی پوست دست را تحریک می‌کند تا حس لمس را شبیه سازی کند. 
  

منظره را احساس کن
فورد در حال ساختن خودروی هوشمندی است که به مسافران نابینا امکان تجربه کردن مناظر بیرون ماشین را فراهم می‌کند. پیش‌نمونه‌ ساخته شده از این نوع ماشین که "منظره را احساس کن" نام دارد، با استفاده از عکس‌هایی با کنتراست بالا در روی چراغ‌های ال‌ای‌دی(LED) منظره بیرون ماشین را باز تولید می‌کند. مسافران نابینا می‌توانند شیشه پنجره ماشین را لمس کنند و سایه‌های متنوع ارتعاش خاکستری را با شدت‌های مختلف احساس کنند. شرکت خودروسازی فورد در ایتالیا و شرکت جی‌تی‌بی رما با همکاری یک شرکت محلی که برای نابینایان ابزار تولید می‌کند، این پیش‌نمونه را طراحی کرده‌اند. 
 

اپلیکیشن لوک اوت(Lookout) گوگل
در کنفرانس گوگل I/O ۲۰۱۸ که در کالیفرنیا برگزار شد، اپلیکیشن جدید و بدون نیاز به اتصال به اینترنت Lookout را معرفی کرد. به گفته‌ گوگل این اپلیکیشن با استفاده از هوش مصنوعی و فناوری تشخیص تصویر می‌تواند اطلاعات مربوط به صحنه‌ پیش روی دوربین موبایل را برای کاربر شرح دهد.  گوگل می‌خواهد به کمک هوش مصنوعی، اطلاعات مورد نیاز نابینایان را به صورت ساده و کامل در اختیار آن‌ها قرار دهد. به عنوان مثال می‌تواند در صورت ورود کاربر به یک محیط جدید، اطلاعات افراد ثابت در آن مکان، محل قرارگیری آسانسورها و مسیرهای مورد نیاز کاربر را به او نشان دهد. به عنوان مثال، Lookout می‌تواند به فرد نابینا بگوید که وارد اتاق نشیمن یا سرویس بهداشتی شده و این که چه وسایلی پیرامون او قرار دارند. 
 

کتاب‌خوان انگشتی
محققان آزمایشگاه «ام‌.آی‌.تی مدیا» موفق به طراحی دستگاهی هوشمند و البته به شکل حلقه شده‌اند که درست مانند انگشتر، روی انگشت کاربر سوار شده و به افرادی که مشکل بینایی دارند، امکان خواندن متون را از روی کتاب‌های معمولی، گوشی و تبلت می‌دهد. این دستگاه قرار است با نام «کتاب‌خوان انگشتی»(FingerReader) در بازار عرضه شود. پس از به دست کردن دستگاه، کاربر انگشت اشاره خود را زیر خط مورد نظر، به طور مثال منوی غذا، مجله، روزنامه حرکت داده و حروف و کلمات توسط دوربین کوچکی که روی دستگاه تعبیه شده اسکن و سپس با صدای بلند و واضح برای کاربر خوانده می‌شوند. هشدارهای آوایی و لرزشی ابتدا و انتهای هر خط را مشخص کرده و همزمان اگر خطی توسط کاربر جا ماند، هشدار دیگری به کاربر داده خواهد شد. 

چشم بیونیک
کارشناسان به تازگی با استفاده از چاپگر سه‌بعدی نمونه اولیه چشم بیونیک(bionic eyeball) را طراحی کرده اند که می‌تواند دگرگونی در سطح نور را تشخیص دهد. این چشم هوشمند قادر به تشخیص سطوح مختلف در سطح نور است. چشم بیونیک کاری مشابه شبکیه چشم به منطور بازگرداندن بینایی انجام می‌دهد. در این وسیله که در آن نوعی ایپملنت قرار داده می‌شود، تصاویری که فرد می‌بیند به امواج الکتریکی تبدیل و آن گاه سیگنال‌های تصویر به مغز منتقل می‌شوند و به این ترتیبت فرد قادر به تشخیص تصویر و افراد می‌شود. 
 
منابع: digitaltrends، nei.nih، blindnewworld


تاريخ : چهار شنبه 25 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

دستکش واقعیت مجازی

"دکسترس"(DextrES) نام یک دستکش واقعیت مجازی(VR) است که امکان لمس اجسام مجازی را به کاربر می‌دهد و کاربر احساس می‌کند که واقعا اشیای مجازی را در دست دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، کنترل‌کننده‌های حرکتی واقعیت مجازی در همگام سازی حرکات دیجیتالی و حرکات واقعی بسیار خوب عمل می‌کنند، اما در ایجاد حس لمس چندان موفق نیستند.

دانشمندان موسسه فناوری لوزان(EPFL) و زوریخ(ETH Zurich) دستکش‌های جدیدی را ابداع کرده‌اند که می‌تواند به کاربران کمک کند با اشیاء مجازی ارتباط برقرار کنند.

سیستم‌های بازخورد لمسی مشخصا جدید نیستند. ما قبلا آنها را در دستکش‌ها، چکمه‌ها، کت‌ها و حتی لباس‌های پوشش دهنده تمام بدن به همراه موتورهای ارتعاشی، میدان‌های الکتریکی و یا اجزای مکانیکی دیده‌ایم.

اما دستکش جدید موسوم به "DextrES" با استفاده از یک تکنیک جدید کار می‌کند. بدین صورت که نوارهای فلزی قابل انعطاف با یک عایق نازک بین آنها روی انگشتان دست کشیده شده است.

هنگامی که یک شی مجازی باید شبیه‌سازی شود، یک اختلاف ولتاژ به نوارهای فلزی اعمال می‌شود، که باعث می‌شود با هم هماهنگ شوند. این به نوبه خود یک نیروی ترمز ایجاد می‌کند و کاربر پس از لمس شیء مجازی و متناسب با اندازه آن شیء، نمی‌تواند انگشتان دست خود را بیش از حد معینی جمع کند و این ویژگی این احساس را به کاربر می‌دهد که واقعا آن شیء را در دست گرفته است.

هنگامی که کاربر شیء را رها کند، ولتاژ برداشته می‌شود و می‌تواند انگشتان دست خود را دوباره آزادانه حرکت دهد.

این دستکش‌ها به لطف نوارهای فلزی کشیده شده روی انگشتان دست می‌تواند حرکات دست را محدود کند و حس در دست گرفتن اشیا را القا کند.

اتمار هیلیگس مدیر آزمایشگاه پیشرفته فناوری‌های تعاملی موسسه فناوری زوریخ می‌گوید: سیستم حسی انسان بسیار توسعه یافته و پیچیده است. ما انواع گوناگونی از گیرنده‌ها را در تراکم بسیار بالا در مفاصل انگشتان داریم که در پوست ما تعبیه شده‌اند. در نتیجه ایجاد حس لمس واقعی در هنگام تعامل با اجسام مجازی دشوار است.

وی افزود: کار ما یک گام در این راستا برداشته است و تمرکز ویژه‌ای روی ایجاد حس واقعی لمس اشیای مجازی دارد.

تیم سازنده برای آزمایش "دکسترس" از شرکت‌کنندگان خواست تعدادی از کارهای واقعیت مجازی را انجام دهند که نیاز به مهارت‌های حرکتی خوب داشت و با بازخورد مثبت و نتایج راضی کننده‌ای همراه بود.

این دستکش نسبت به سایر سیستم‌ها از لحاظ اندازه و حجم کوچکتر است و تنها 2 میلی‌متر ضخامت و 40 گرم وزن دارد.

این سیستم می‌تواند با استفاده از تنها 200 ولت برق و و چند میلی‌وات قدرت تا 40 نیوتن نیرو بر روی هر انگشت اعمال کند.

این دستکش در شکل فعلی خود از کابل بهره می‌گیرد، اما با توجه به نیاز به قدرت کم، تیم سازنده می‌گوید می‌توان از یک باتری کوچک نیز استفاده کرد.

هربرت شیا، سرپرست آزمایشگاه مبدل‌های نرم افزاری در موسسه فناوری لوزان می‌گوید: ما می‌خواستیم یک وسیله سبک وزن را توسعه دهیم که بر خلاف دستکش‌های واقعیت مجازی کنونی، بزرگ و حجیم نباشد و نیازی به کابل‌های ضخیم نداشته باشد.

این تحقیق در هفته جاری در سمپوزیوم ACM، نرم افزار و تکنولوژی رابط کاربری (UIST) ارائه شده است و عملکرد دستکش‌ها را در ویدیوی زیر می‌بینید.

 
 

انتهای پیام



تاريخ : چهار شنبه 25 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

تراریخته

همزمان با روز جهانی غذا (۲۴ مهر ماه)، مناظره‌ای با عنوان "محصولات دستکاری شده بخوریم/نخوریم!؟ " در تالار شهید شایان مهر دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا عباسی، عضو هیات علمی گروه بیوتکنولوژی دانشگاه تهران و دکتر بهرام باغبان، عضو هیات علمی گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی تبریز از سخنرانان این مناظره بودند.

دکتر بهرام باغبان، عضو هیات علمی گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی تبریز در این مناظره  با اشاره به برخی حواشی موجود در خصوص محصولات تغییر یافته ژنتیکی گفت: برخی تریبون‌ها، محصولات تراریخته را عامل نازایی می‌دانند و مردم را نگران می‌کنند، بسیاری تاکید کرده‌اند آمار مربوط به GMO  (محصولات تراریخته ژنتیکی) منتشر نشوند، چرا می‌ترسیم؟ تا کی باید شاهد پیشرفت سایر کشورهایی که در این حوزه خلق نیاز کرده‌اند، باشیم و اسم به دنبال آن‌ها دویدن را پیشرفت بگذاریم؟ اگر بخواهیم ما هم برای دنیا تولیدی داشته باشیم، باید قفسه‌ها و محدودیت‌ها را بشکنیم.

محصولات تراریخته معادل بیوتروریسم نیستند

وی افزود: ما جوانانی داریم که اگر درست هدایتشان نکنیم، با دست خودمان آن‌ها را با پرچم علم کشته‌ایم، چرا باید جوانان مستعد ما به هاروارد بروند!؟

باغبان در ادامه گفت: هیچ یک از محصولات تراریخته نسل اول بدون مجوز صادر نشده‌اند، نسل سوم نیز از تولید چسب تا خنک کننده حفاری‌های نفتی، مورد نیاز است. معتقد هستم تمامی تراریخته‌هایی که از طریق تجارت جهانی وارد شده‌اند، مجوز دارند، اما اگر مردم ما اعتقاد دارند این محصولات را باید دوباره آزمود، این کار باید انجام بگیرد، باید گفت که محصولات تراریخته معادل بیوتروریسم نیستند.

باغبان عنوان کرد: در سند ملی ایمنی زیستی زیر نظر نهاد ریاست جمهوری، وزارت‌های علوم، بهداشت، جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست مسئول صدور مجوز هستند و اگر شخصی ادعا می‌کند که در صدور مجوز خطایی رخ داده، می‌تواند از طریق مبادی قضایی شکایت کند.

وی با بیان این که همواره باید مواظب باشیم سبد غذایی ما آلوده نشود، عنوان کرد: برخی با استفاده از اخبار و شایعات برای ایجاد تکنوفوبیا تلاش می‌کنند و این در حالی است که اروپا سالانه ۳۳ میلیون تن و آمریکا پنج و نیم میلیون تن محصولات تراریخته وارد می‌کند.  

باغبان در پاسخ به سوال یکی از حضار مبنی بر مصرف محصولات ارگانیک به عنوان جایگزین محصولات تراریخته، بیان کرد: نمی‌توان با صراحت تمام در مورد ارگانیک بودن یک محصول قضاوت کرد، بارها با تقبل هزینه‌ برای تست محصولاتی که فروشنده مدعی بود کاملا ارگانیک است، داوطلب شده و با مخالفت فروشندگان روبه‌رو شده‌ام.

تراریخته را درست تعریف کنیم، اما درشت تعریف نکنیم

دکتر علیرضا عباسی، عضو هیات علمی گروه بیوتکنولوژی دانشگاه تهران در ادامه این مناظره با ارایه نقطه نظراتش تحت عنوان محصولات تراریخته از ادعا تا واقعیت اظهار کرد: بیوتکنولوژی یا زیست فناوری یک عرصه بسیار وسیع بوده و از آن به عنوان یک سری علوم مختلف که منجر به تولید سریع یک فراورده نهایی شده است، یاد می‌شود و شامل حوزه‌های مختلفی همچون نفت، محیطی، غذایی، زیست محیطی، تشخیصی، کشاورزی و ...است.

وی ادامه داد: ما سال‌های مدیدی است که از کشت بافت مارکرهای مولکولی استفاده می‌کنیم، زمانی که از مهندسی ژنتیک صحبت می‌کنیم، تلاقی دو گیاه و ایجاد گونه‌ای جدید و انتقال یک صفت جدید با انتقال ژن (دور یا نزدیک) مد نظر است.  

وی بیان کرد: مقاومت به ویروس و علف کش‌ها نسل اول محصولات تراریخته و افزایش یا کاهش برخی مواد مثل ویتامین A، گلوتن و روغن، محصولات نسل دوم و تولید محصولات دارویی، نسل سوم محصولات تراریخته بوده است.  

عباسی تاکید کرد: تراریخته را درست تعریف کنیم، اما درشت تعریف نکنیم. البته نمی‌توانیم چشم‌مان را بر روی ملاحظات مربوط به سلامت محیطی و انسانی این محصولات ببندیم، باید توجه داشت که معادل گرفتن تراریخته با زیست فناوری و مهندسی ژنتیک، خطا است.

عباسی در ادامه مناظره با ارایه آمارهای جهانی در خصوص سطح زیر کشت محصولات تراریخته در دنیا بیان کرد: از ۱۸۹ میلیون هکتار سطح زیر کشت محصولات تراریخته در دنیا در سال ۲۰۱۷، آمریکا، برزیل و هند بیشترین سهم را در سطح زیر کشت دارند که شامل محصولات سویا، ذرت، پنبه و کلزا می‌شود. نزدیک به ۱۰۰ میلیون هکتار از این میزان به صفت مقاومت به علف کش و حدود ۲۰ میلیون هکتار از آن مقاوم به آفت بوده و در مجموع ۷۵ درصد پنبه، ۲۹ درصد ذرت و ۲۴ کلزا در جهان تراریخته هستند.

وی عنوان کرد: نمی‌توانیم ادعا کنیم که چون کشت یک محصول تراریخته در سایر کشورها امتحانش را پس داده و کشوری که این محصول را کاشته است، امنیت غذایی دارد، ما هم می‌توانیم بدون بررسی، آن را کشت دهیم. باید اجازه دهیم وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و محیط زیست که متولی صدور مجوز برای کشت محصولات تراریخته هستند، به وظیفه خود عمل کنند.

عباسی در ادامه گفت: انتظارات از وزارت بهداشت بیش از این است و اینکه چندین مقاله مروری را بررسی کنند و بگویند که کشت محصولات تراریخته مشکلی ندارد، پژوهش نیست، تکلیف این موضوع یکبار برای همیشه باید روشن شود.

در ادامه این مناظره دانشجویان به ارایه نقطه نظرات خود و پرسش و پاسخ از دو طرف مناظره پرداختند.  



تاريخ : چهار شنبه 25 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 821 822 823 824 825 ... 3356 صفحه بعد