گوگل از یک قرارداد با پتانسیل ارزش ۱۰ میلیارد دلار کناره‌گیری کرد. این غول فناروی تصمیم گرفته است تا از رقابت برگزار شده توسط پنتاگون که در حوزه‌ی خدمات پردازش ابری برگزار می‌شود، بیرون برود.

پروژه‌ی آتی پنتاگون در حوزه‌ی خدمات ابری با نام Joint Enterprise Defense Infrastructure یا JEDI شناخته می‌شود، با هدف تسریع در تبادل داده میان وزارت دفاع آمریکا و افسران نظامی این کشور در تمامی نقاط جهان، طراحی شده است. درواقع این پروژه تصمیم دارد تا سرعت انتقال تصمیم‌های نظامی را افزایش دهد.

 

گوگل ماه ژوئن سندی با‌عنوان قوانین پایه‌ای هوش مصنوعی منتشر کرد. مدیران این شرکت، سند مذکور را دلیل کناره‌گیری از این رقابت عنوان کرده‌اند. در ابتدای تابستان امسال نیز این غول موتور جستجو اعلام کرد که قرارداد خود با وزارت دفاع آمریکا در پروژه‌ی هوش منوعی Maven را تمدید نخواهد کرد. در واقع گوگل به‌خاطر همین پروژه با بازخوردهای منفی و انتقادات شدیدی از سمت کارمندان خود روبرو شده بود. کارمندان در مصاحبه‌های خبری می‌گفتند که این شرکت نباید وارد کسب‌وکار جنگ شود. همین اقدامات، گوگل را مجبور کرد تا سیاست‌های خود مبنی بر عدم شرکت در پروژه‌های تسلیحاتی را بازنگری کرده و به صورت شفاف‌تر منتشر کند.

Pentagon DoD

ساندار پیچای در یک پاسخ سریع به این درخواست‌ها، فهرستی بلندبالا از اصول و قوانین گوگل در حوزه‌ی هوش مصنوعی منتشر کرد. اولین اصل این فهرست به این نکته اشاره می‌کرد که بخش هوش مصنوعی گوگل هیچ‌گاه در پروژه‌هایی با هدف ساخت سلاح یا خسارت عمومی، شرکت نخواهد کرد.

انجام پروژ‌ه‌ی JEDI در نهایت به یک شرکت می‌رسد. همین تصمیم باعث شده تا شرکت‌هایی همچون اوراکل به این پروژه اعتراض کنند. اوراکل از پنتاگون درخواست کرده تا پروژه را شکسته و بین چند برنده تقسیم کند. گوگل نیز اعلام کرده است که اگر این پروژه تقسیم شود، شاید در برخی از فازهای آن شرکت کند. البته این فازها نباید منافاتی با قوانین و ارزش‌های این شرکت داشته باشند. به‌هرحال دولت آمریکا هنوز به هیچ یک از این صحبت‌ها واکنش نشان نداده است.

خبر کناره‌گیری گوگل از این رقابت، دقیقا پس از انتشار خبر افشاسازی اطلاعات شخصی کاربران این شرکت بود. این افشاسازی به‌علت یک باگ سیستمی در گوگل پلاس رخ داد. گزارش‌ها حاکی از آن است که غول موتور جستجوی جهان این خبر را از ترس سازمان‌های قانون‌گذار دیرتر منتشر کرده است.



تاريخ : سه شنبه 17 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گوگل لحظاتی پیش طی رویدادی که هم‌اکنون در شهر نیویورک در حال برگزاری است، از گوشی‌های هوشمند پیکسل 3 و پیکسل 3 ایکس‌ ال به‌عنوان جانشنینان دو محصول سال گذشته‌ی خود، پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس‌ال رونمایی کرد و همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، این گوشی‌های هوشمند تفاوتی با آنچه طی مدت اخیر در شایعات مختلف توصیف می‌شد، تفاوتی ندارند.

برخلاف سال گذشته که مسئولیت تولید نسخه‌ی کوچک برعهده‌ی اچ‌تی‌سی و نسخه‌ی ایکس‌ال برعهده‌ی ال‌جی بود، هر دو مدل سال جاری به‌دست تایوانی‌ها ساخته شده‌اند. با صرف‌نظر از تفاوت‌های جزئی در ابعاد و رزولوشن نمایشگر در کنار ظرفیت باتری، دو گوشی جدید گوگل تفاوت‌های چندانی با یکدیگر ندارند.

پیکسل 3 / Pixel 3

پیکسل ۳ ایکس‌ال از نمایشگر OLED کشیده‌ای با ابعاد ۶.۳ اینچی، رزولوشن ۲۹۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۸.۵:۹ استفاده می‌کند، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، این نمایشگر از لبه‌ی بالا با یک بریدگی بلند و از لبه‌ی پایین با حاشیه‌ای نسبتا قطور در بر گرفته شده است. در نقطه‌ی مقابل، پیکسل ۳ از نمایشگر ۵.۵ اینچی OLED با نسبت تصویر متداول‌تر ۱۸:۹ استفاده می‌کند که ۱۰ درصد سطح نمایشگر بیش‌تری را نسبت به پیکسل ۲ در اختیار کاربر قرار می‌دهد. در پیکسل ۳ خبری از بریدگی نیست و نمایشگر از دو طرف با حاشیه‌هایی نسبتا ضخیم محاصره شده، ضمن اینکه وضوح نمایشگر برخلاف مدل ایکس‌ال، معادل ۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل است.

نمایشگر هر دو گوشی جدید گوگل از محتوای HDR، قابلیت صفحه‌نمایش همواره روشن (AOD) و پروفایل‌های رنگی پشتیبانی می‌کند و سازگاری با استاندارد HDR سبب شده است تا به‌عنوان دستگاه YouTube Signature لقب بگیرد. در تنظیمات نمایشگر حالت Boosted برای رنگ‌های اشباع‌تر (sRGB + 10%) در اختیار کاربر قرار دارد. به‌موجب قابلیت AOD نیز مشخصات قطعه‌ی موسیقی در حال پخش همواره به نمایش درخواهد آمد. از نمایشگر هر دو گوشی پیکسل ۳ توسط پوشش شیشه‌ای گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شود.

پیکسل 3 و پیکسل 3 ایکس ال / Pixel 3 XL

در پیکسل‌های جدید دیگر خبری از بدنه‌ی فلزی نیست، پرچم‌داران جدید گوگل از بدنه‌ای متشکل از گوریلا گلس ۵ و فریم آلومینیومی بهره می‌برد؛ البته همانند گذشته نیمه‌ی بالایی گوشی براق است و از دوربین در کنار فلش میزبانی می‌کند، اما سایر بخش‌های پنل پشتی، بافت متفاوتی نسبت به نیمه‌ی بالایی دارد. مقاومت گوشی‌ها در برابر آب و گردوغبار نیز ارتقاء یافته است و هر دو استاندارد IP68 را دریافت کرده‌اند. محصولات جدید گوگل در سه رنگ مشکی، سفید و صورتی روانه‌ی بازار خواهند شد.

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، قلب تپنده‌ی هر دو نسخه‌ی Pixel 3، پردازنده‌ی هشت هسته‌ای اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام است؛ اما باید توجه داشته باشید که برای بهینه‌سازی مصرف باتری، فرکانس هسته‌های قدرتمند روی ۲.۵ گیگاهرتز و فرکانس هسته‌های کوچک‌تر روی ۱.۶ گیگاهرتز قفل شده است، این فرکانس‌ها با آنچه از پردازنده‌های عادی اسنپدراگون سراغ داریم، حدود ۰.۲ گیگاهرتز پایین‌تر هستند.

مقایسه

 پیکسل 3 گوگل
عرضه 
معرفی 2018، اکتبر
وضعیت عرضه در آینده نزدیک (اکتبر 2018)
نمایشگر 
نوع P-OLED لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ
سایز 5.4 اینچ (~75.8% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 1080 در 2160 پیکسل, نسبت تصویر 18 به 9 (~443 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
محافظ کورنینگ گوریلا گلس 5
  - نمایشگر همیشه روشن (Always on Display) - پوشش 95 درصدی DCI-P3
بدنه 
ابعاد 145.6 در 68.2 در 7.9 میلی‌متر
وزن 148 گرم
ساخت پشت و جلو از جنس شیشه (گوریلا گلس 5)، فریم آلومینیومی
  گواهی IP68 (تا عمق یک و نیم متری به مدت ۳۰ دقیقه)
سیم‌کارت نانو-سیم و سیم‌کارت الکترونیکی
پلتفرم 
سیستم‌عامل اندروید 9.0 (پای)
تراشه Qualcomm SDM845 Snapdragon 845
پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای (چهار هسته‌ی 2.5 گیگاهرتزی Kryo 385 Gold و چهار هسته‌ی 1.6 گیگاهرتزی Kryo 385 Silver)
پردازنده گرافیکی Adreno 630
حافظه 
درگاه حافظه خیر
حافظه داخلی 64/128 گیگابایت, 4 گیگابایت رم
دوربین 
اصلی 12.2 مگاپیکسل (1.4 میکرومتر سایز پیکسل, 1/2.55 اینچ سایز سنسور, لنز عریض 28 میلی‌‌متری, f/1.8، لرزش‌گیر اپتیکال، فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز)
قابلیت‌ها برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, HDR, پاناروما
ویدیو 2160p@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@480fps
سلفی دوگانه: 8 مگاپیکسل (لنز عریض، 1.4 میکرومتر سایز پیسکل, 28 میلی‌متری, f/1.8) و 8 مگاپیکسل (لنز فوق عریض، 19 میلی‌متری f/2.2، فاقد فوکوس خودکار)
صدا 
جک ۳.۵ میلی‌متری خیر
  - لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی - آداپتور تبدیل USB نوع C به جک 3.5 میلی‌متری هدفون
باتری 
باتری باتری غیرقابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 2915 میلی آمپر ساعت
قابلیت‌ها 
حسگرها حسگر اثرانگشت (پشت گوشی), شتاب‌سنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطب‌نما, فشارسنج
  - شارژ سریع باتری 9V/2A 18W - پخش‌کننده‌ی MP4/H.265 - پخش‌‌کننده‌ی +MP3/WAV/eAAC - ویراستار عکس و فیلم - ویراستار اسناد
شبکه 
فناوری GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE
اتصالات 
شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, دو بانده, Wi-Fi Direct, DLNA, هات‌اسپات
بلوتوث 5.0, A2DP, LE, aptX HD
GPS بله, با A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
NFC بله
رادیو خیر
USB 3.1, Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل (PowerDelivery 2.0)
متفرقه 
رنگ‌ها سفید، مشکی، صورتی
محدوده قیمت حدود 860 یورو

پردازنده‌‌ی اسنپدراگون ۸۴۵ به‌کاررفته در هر دو گوشی پیکسل ۳ و پیکسل ۳ ایکس‌ال را ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم در کنار ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی بدون درگاه کارت حافظه همراهی می‌کنند. انرژی مورد نیاز گوشی‌های Pixel 3 و Pixel 3 XL را نیز به‌ترتیب باتری‌هایی با ظرفیت ۳۴۳۰ و ۲۹۱۵ میلی‌آمپرساعت تأمین خواهد شد. فرآیند شارژ پیکسل‌های جدید به‌لطف شارژر ۱۸ واتی موجود در جعبه، امکان حصول ۷ ساعت عمر باتری تنها با ۱۵ دقیقه شارژ را در اختیار کاربر قرار خواهد داد.

قابلیت جدید دیگر نسبت به گوشی‌های هوشمند سال گذشته‌ی گوگل، امکان شارژ بی‌سیم است. پایه‌ی شارژ بی‌سیم گوگل با نام پیکسل استند، امکان شارژ گوشی با توان ۱۰ وات را در اختیار کاربر قرار می‌دهد، این پایه امکان استفاده از پیکسل 3 به‌عنوان یک گوگل هوم، یک فریم عکس یا حتی یک آلارم صبح‌گاهی را فراهم می‌کند.

پیکسل 3

برخلاف پیش‌بینی‌ها، دوربین اصلی هیچ‌کدام از دو گوشی هوشمند پیکسل ۳ و پیکسل ۳ ایکس‌ال از نوع دوگانه نیست. در پنل پشتی گوشی شاهد دوربینی با سنسور ۱۲.۲ مگاپیکسلی، لرزش‌گیر اپتیکال تصویر و پیکسل‌های ۱.۴ میکرومتری هستیم که در پس لنزی با f/1.8 قرار دارد، در حقیقت تفاوت‌های اصلی دوربین پیکسل ۳ با نسل گذشته، به قابلیت‌های نرم‌افزاری آن بازمی‌گردد. قابلیت +HDR همانند گذشته حضور دارد؛ اما اکنون قابلیت دیگری موسوم به Top Shot آن را همراهی می‌کند.

هوش مصنوعی همانند گذشته در نرم‌افزار دوربین پیکسل ۳ نقش پررنگی دارد و به‌صورت خودکار از بین چندین عکس، بهترین نسخه را انتخاب می‌کند، ضمن اینکه از فوکوس صحیح روی چهره‌ی تمام سوژه‌ها، لبخند و باز بودن چشمان آن‌ها حصول اطمینان به‌عمل می‌آورد. اکنون نرم‌افزار دوربین پیکسل ۳ به‌لطف قابلیتی موسوم به Photograph با تشخیص لبخند یا شکلک، به‌صورت خودکار، عکسی را ثبت می‌کند. قابلیت دیگر دوربین Night Sight نام دارد که به‌زودی از طریق یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری فعال خواهد شد و با استفاده از هوش مصنوعی، عکس‌هایی با جزئیات بالا را در محیط‌های کم‌نور، بدون نیاز به فلش ثبت خواهد کرد.

Super Res Zoom نام قابلیت مبتنی بر AI دیگری است که سعی دارد تا خلاء لنز تله‌فوتو را از طریق بهبود جزئیات موجود در زوم دیجیتال جبران کند. دوربین اصلی کماکان توانایی ضبط فیلم 4K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه را ندارد؛ اما در عوض به‌لطف قابلیتی جدید موسوم به Fused Video Stabilization، حین قدم‌زدن یا دویدن، ویدیوهای نرم‌تری را ضبط خواهد کرد، این قابلیت در حالت 4K و ۳۰ فریم‌برثانیه نیز عمل می‌کند؛ اما با رزولوشن فول اچ‌دی بهترین نتیجه را دربردارد.

پیکسل 3 ایکس ال

دوربین سلفی پیکسل ۳ و پیکسل ۳ ایکس‌ال از نوع دوگانه است و از دو سنسور ۸ مگاپیکسلی با لنز‌های متفاوت استفاده می‌کند، یکی از سنسورها در پس لنز واید ۹۷ درجه قرار دارد و دیگری را لنزی عادی با زاویه‌ی دید ۷۵ درجه همراهی می‌کند. دیافراگم لنز عادی معادل f/1.8 با فوکوس خودکار (تشخیص فاز) است و لنز واید از فوکوس ثابت با دیافراگم f/2.2 بهره می‌برد. دوربین سلفی پیکسل ۳ تنها به لرزش‌گیر دیجیتال اتکا دارد و خبری از قابلیت Fused Video Stablization در آن نیست.

هر دو پیکسل جدید از اسپیکرهای استریویی بهره می‌برند که در حاشیه‌ی بالا (بریدگی نمایشگر در نسخه‌ی XL) و پایین نمایشگر قرار دارند. اگرچه دیگر خبری از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون نیست؛ اما گوگل برای نخستین بار، گوشی‌های جدید خود را همراه با هدفون‌ روانه‌ی بازار خواهد کرد؛ اما این هدفون‌‌ها عادی نخواهند بود.

کاربران پیکسل‌های جدید به‌همراه گوشی‌های خود، نسل دوم پیکسل‌بادهای گوگل را نیز با پشتیبانی از USB-C و یکپارچگی با گوگل اسیستنت در اختیار خواهند داشت، این هدفون‌ها از دستور‌های صوتی، خواندن پیام‌های جدید، نوشتن پیام و حتی ترجمه‌ی آنی نیز پشتیبانی می‌کنند. گوگل در جعبه‌ی گوشی‌ها دانگل USB-C به جک ۳.۵ میلی‌متری نیز ارائه خواهد داد.

پیکسل ۳ و پیکسل ۳ ایکس‌ال به‌ترتیب با قیمت‌‌های پایه‌ی ۸۰۰ و ۹۰۰ دلاری در بازار آمریکا عرضه خواهند شد.



تاريخ : سه شنبه 17 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اگرچه طی مدت اخیر، پیکسل ۳ و پیکسل ۳ ایکس‌ال در انبوهی از تصاویر گوناگون مشاهده کرده‌ایم و تاکنون گزارش‌های بی‌شماری درباره‌ی مشخصات فنی آن‌‌ها منتشر شده؛ اما گوگل اصرار دارد که ناگفته‌های بسیاری باقی مانده است؛ البته خوشبختانه تا آشکار شدن حقیقت تنها باید چند ساعت به انتظار بنشینیم.

گوگل امروز طی رویدادی که رأس ساعت ۱۸:۳۰ آغاز خواهد شد، از محصولات سخت‌افزاری جدید خود رونمایی خواهد کرد.

 

پیش‌بینی می‌شود که در رویداد پیش رو، محصولاتی همچون پیکسل ۳، پیکسل ۳ ایکس‌ال، اسپیکر هوشمندی مجهز به نمایشگر، نسل جدید پیکسل‌بوک، کروم ‌کست و ایرباد جدید را شاهد باشیم.

ما در زومیت همانند روند همیشگی خود، سعی داریم تا شما را لحظه‌به‌لحظه از جریان رویداد گوگل مطلع کنیم. مراسم امروز را در دو شکل متنی و ویدیویی پوشش خواهیم داد تا کاربران عزیز در هر حالتی بتوانند تازه‌های شرکت مورد علاقه‌ی خود را دنبال کنند.

پوشش ویدیویی


پوشش متنی

Last Updated: 2 hours ago
 
 
2 hours ago
 

 

 
Advertisement
2 hours ago
 

 

 
2 hours ago
 

 

 
2 hours ago
 

برای مطالعه‌ی خبرهای مرتبط با مراسم گوگل می‌توانید به زومیت مراجعه کنید

 
2 hours ago
 

 

 
2 hours ago
 

از شما متشکریم

 
2 hours ago
 

از اینکه زومیت رو در پوشش این مراسم همراهی کردید

 
2 hours ago
 

مراسم گوگل به پایان رسید

 
2 hours ago
 

اوسترلو در حال ارائه‌ای خلاصه ای از محصولات جدید و قابلیت‌های این محصولات است

 

 

 Add 24liveblog to your site24liveblog

 

* محتوای پوشش متنی به‌صورت خودکار به‌روز خواهد شد، در صورت مواجهه با مشکل در جریان پوشش متنی یا ویدیویی، صفحه را به‌روز کنید.



تاريخ : سه شنبه 17 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اینترنت اشیا یا به‌بیانی دقیق‌تر، «اینترنت چیزها» یعنی اتصال دستگاه‌های فیزیکی نظیر وسایل نقلیه، لوازم خانگی، گوشی‌های هوشمند و... به‌هم‌دیگر از طریق نرم‌افزارهای خاص، حسگرها و... است. در این فناوریِ به‌نسبت نوپا، تمامی دستگاه‌های متصل به یک شبکه، توانایی این را دارند که کارهایشان را به‌صورت خودکار انجام دهند؛ بر اساس تغییراتی که در محیط اطرافشان رخ‌ می‌دهد، یک سری پاسخ ویژه را به‌صورت کاملا خودکار از خود نشان دهند و همچنین می‌توانند داده‌های مختلف را بدون هرگونه دخالت انسان، با دیگر دستگاه‌های شبکه مبادله کنند.

شاکله‌ی اصلی این فناوریِ جدید، بر پایه‌ی شبکه‌ی بی‌سیم و اینترنت ساخته شده و هدف اصلی آن، بهبود کارایی و دقت دستگاه‌های مختلف است. Internet of Things در کنار موارد یادشده، می‌تواند از لحاظ اقتصادی و حتی به‌منظور جلوگیری از اتلاف وقت، کمک‌حال مردم باشد.

 

شاید این مورد را ندانید، اما عبارت اینترنت اشیا را می‌توان برای اکثر دستگاه‌هایی که می‌شناسید، تعریف کرد؛ همین نکته را می‌توان وجه تمایز IoT نسبت به دیگر فناوری‌ها به‌شمار آورد. اینترنت اشیا شامل دستگاه‌هایی نظیر گوشی‌های هوشمند، هدفون‌ها، وسایل نقلیه، لامپ‌ها، یخچال‌ها، دستگاه‌های قهوه‌ساز، سیستم‌های امنیتی و هشداردهنده و بسیاری دیگر از دستگاه‌های خانگی و موبایلی می‌شود.

اینترنت اشیا

کارشناسان این حوزه تخمین زده‌اند که اینترنت اشیا تا سال ۲۰۲۰ می‌تواند بیش از ۳۰ میلیارد دستگاه را در سراسر دنیا به‌هم متصل کند؛ همین موضوع باعث خواهد شد تا ارزش جهانی این بازار تا همین سال، به حدودا ۷.۱ تریلیون دلار برسد.

به روش‌های مختلفی می‌توان دستگاه‌های گوناگون را از طریق اینترنت اشیا به‌هم متصل کرد؛ همانطور که قطعا تاکنون از نام این فناوری حدس زده‌اید، اولین و مهم‌ترین موردی که برای اتصال دستگاه‌ها نیاز داریم، اینترنت است. اینترنت را در حقیقت می‌توان مرکز کنترل دستگاه‌های متصل‌شده از طریق IoT به‌شمار آورد.

دومین موردی که به آن نیاز داریم، یک گوشی هوشمند یا دستگاه مشابهی است که از اتصال بلوتوث پشتیبانی کند. تمامی اشیایی که از طریق IoT به‌هم متصل شده‌اند، برای تبادل داده‌های مختلف با یک‌دیگر، به یک یا چند دستگاه نیازمند هستند. با استفاده از یک دستگاه کنترل‌کننده نظیر گوشی هوشمند، می‌توانید از راه دور به‌راحتی اشیای مختلف را کنترل کنید.

بدیهی است که اگر کاربر بخواهد دستگاه‌های مختلف را از طریق گوشی هوشمندش کنترل کند، لازم است پیش از هر کاری اپلیکیشن ویژه‌ای را که برای این کار تعبیه شده است، نصب کند.

اینترنت اشیا

چگونه دستگاه‌ها از طریق اینترنت اشیا به‌هم متصل می‌شوند؟

اینترنت اشیا برای متصل کردن هزاران دستگاه‌ به‌هم و به‌اشتراک‌گذاری داده بین آن‌ها، از روش‌های مختلفی بهره می‌گیرد؛ دفاتر کاری و خانه‌ها به‌طور معمول برای اتصال دستگاه‌ها، از وای‌فای یا بلوتوث استفاده می‌کنند. گفتنی است که دو مورد یادشده، محبوب‌ترین روش‌ها برای عملی‌کردن این کار هستند. 

علاوه‌بر این‌ها، می‌توان برای اتصال دستگاه‌های الکترونیکی از طریق اینترنت اشیا، از شبکه‌ی LTE و فناوری‌های ماهواره‌ای هم بهره گرفت که البته این دو روش، چندان مرسوم نیستند.

چه کارهایی را می‌توان با اینترنت اشیا انجام داد؟

اگر شما نیز جرو افرادی هستید که میزان کارایی اینترنت اشیا برای‌تان تبدیل به سوالی بزرگ شده، بهتر است بدانید که از طریق این فناوری تقریبا می‌توان هر کاری که فکرش را بکنید، انجام داد. واقعیت این است که توانایی‌های اینترنت اشیا برای عملی‌کردن کارهای مختلف، فراتر از آن است که خیلی‌ها تصور می‌کنند.

اصلی‌ترین کاربردهای اینترنت اشیا

فناوری اینترنت اشیا در زمینه‌های مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرد و توانایی این را دارد که انجام کارهای گوناگون را برای انسان‌ها ساده کند. در ادامه، اصلی‌ترین کاربردهای این فناوریِ انقلابی را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

اینترنت اشیا

خانه‌های هوشمند

عبارت «خانه‌ی هوشمند» به‌بیانی ساده، یعنی اتصال یک خانه و لوازم داخلی آن به‌هم، از طریق یک سیستم کاملا خودکار. در ادامه، به‌شرح مهم‌ترین کاربردهای فناوری اینترنت اشیا در خانه‌های هوشمند می‌پردازیم:

  • نورپردازیِ خانه

اگر در خانه‌‌ی هوشمند خود از لامپ‌های متصل‌شده به اینترنت اشیا استفاده کنید، این لامپ‌ها می‌توانند زمان خروج شما از خانه یا حتی اتاق‌ها را تشخیص دهند و این یعنی دیگر لازم نیست نگرانِ خاموش کردن لامپ‌ها پیش از خروج از خانه باشید؛ چرا که به‌لطف وجود IoT، لامپ‌ها خود به خود خاموش می‌شوند.

کاربرد مهم دیگر، این است که می‌توانید از طریق دستگاه کنترل‌کننده (نظیر گوشی هوشمند) به‌راحتی در گوشه‌ای از خانه بنشینید و لامپ‌ها را خاموش و روشن کنید؛ نکته‌ی جالب اینجا است که از لحا‌ظ تئوری حتی اگر آن سرِ دنیا هم باشید، می‌توانید به‌راحتی از طریق دستگاه خود، لامپ‌های خانه را کنترل کنید! این قابلیتِ مهم می‌تواند باعث امنیت هرچه بیشتر خانه به‌هنگام خالی بودن آن شود؛ برای مثال، شما می‌توانید شب‌ها با گوشی خود، لامپ‌های خانه را روشن کنید تا اطرافیان فکر کنند که در خانه حضور دارید و فکر ورودِ بی‌اجازه به‌خانه‌ی شما به سر سارقان نزند. 

  • سیستم‌های امنیتی خانه

کاربران می‌توانند به‌راحتی، دوربین‌های مداربسته را به‌صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته، از طریق اینترنت اشیا کنترل کنند و خیالشان از بابت امنیت خانه راحت باشد.

کاربر همچنین می‌تواند با نصب دوربین و میکروفون در جلوی خانه‌اش، قبل از باز کردن در، از طریق میکروفون با افرادِ جلوی خانه صحبت کند و آن‌ها را ببیند. 

یکی دیگر از ویژگی‌های کاربردی و جالب، این است که کاربران می‌توانند از درهایی که به‌صورت خودکار باز و بسته می‌شوند نیز در خانه‌ی خود استفاده کنند. این درها برای باز و بسته شدن، از یک‌سری حسگر ویژه استفاده می‌کنند که در آن‌ها تعبیه شده است.

  • دستگاه قهوه‌ساز

اگر آن‌قدر تنبل هستید که حتی حوصله‌ی خاموش کردن دستگاه قهوه‌ساز را نیز ندارید، اینترنت اشیا دوای دردتان است. دستگاه‌های قهوه‌ساز می‌توانند پس از اینکه شما قهوه‌تان را میل کردید، به‌صورت خودکار خاموش شوند.

کاربر می‌تواند دستگاه را طوری تنظیم کند که در وقت مشخصی از روز، به‌صورت خودکار روشن شود؛ فرض کنید که عصر شده است و شما از سر کار بر می‌گردید، دیگر لازم نیست سراغ روشن کردن دستگاه و درست کردن قهوه بروید؛ کافی است پس از ورود به خانه، از طریق گوشی‌تان دستور ساخت قهوه را صادر کنید.

  • سیستم‌های حرارتی خانه

دستگاه‌های مختلفی در بازار وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توان میزان حرارت خانه را تنظیم کرد. چنین دستگاه‌هایی به‌طور معمول توانایی این را دارند که با اطلاع از دمای هوای داخل و خارج از خانه، سیستم‌های گرمایشی را روشن و خاموش کنند. اگر این دستگاه‌ها را به اینترنت اشیا متصل کنید، آن‌ها می‌توانند به‌هنگام کاهش بیش از حد دمای خانه، سیستم گرمایشی را روشن و به‌‌هنگام رسیدن به دمای مطلوب، این سیستم را خاموش کنند؛ نکته‌ی جالب‌توجه اینجا است که تمامی این‌کارها به‌صورت خودکار صورت می‌گیرد.

شیائومی می بند ۳ / Xiaomi mi ban 3

گجت‌های پوشیدنی

یکی دیگر از کاربردهای اینترنت اشیا که همه‌روزه در سراسر دنیا درحال رشد است، به استفاده از آن در گجت‌های پوشیدنی نظیر ساعت‌ها و مچ‌بندهای هوشمند مرتبط می‌شود. شرکت‌های بزرگی نظیر گوگل و سامسونگ طی سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری عمده‌ای را روی فناوری اینترنت اشیا انجام داده‌اند.

گجت‌های پوشیدنی شامل یک‌سری حسگر هستند و از نرم‌افزاری ویژه برای جمع‌آوری اطلاعات کاربرانشان بهره می‌گیرند؛ این گجت‌ها در نهایت داده‌های جمع‌‌آوری‌شده را تحلیل می‌کنند و نتایج را به‌کاربر گزارش می‌دهند.

شرکت‌های مختلف در نظر دارند تا پوشیدنی‌های مختلفی را در زمینه‌ی سلامتی، تناسب اندام و موارد مشابه، به اینترنت اشیا تجهیز کنند. 

خوردروها

استفاده از فناوری در خودروها اساسا یک هدف اصلی را دنبال می‌کند: بهینه‌سازی عملکرد اجزای داخلی. با این‌همه، وقتی خودروها به فناوری اینترنت اشیا تجهیز شوند، می‌توانند به‌‌خوبی از خودشان مراقبت کنند. IoT همچنین می‌تواند باعث شود که خودروها با بهره‌گیری از حسگرهای ویژه و البته اینترنت، امنیت مسافران را بالا ببرند.

شهر هوشمند

شهرهای هوشمند

یکی از جذاب‌ترین مقوله‌هایی که در مورد اینترنت اشیا مطرح می‌شود، توانایی آن برای هوشمندسازی شهرها است. در یک شهر هوشمند، می‌توان با بهره‌گیری از سیستم‌های خودکارِ پیشرفته، تقریبا همه‌چیز را از طریق یک اتاق مخصوص، کنترل کرد. تصور کنید که کارهایی نظیر نظارت همگانی، تأمین آب، تأمین برق، حمل‌‌و‌نقل و حتی تأمین امنیت شهری به‌صورت هوشمند صورت گیرند؛ این‌ موارد تنها بخشی از کاربردهای اینترنت اشیا برای ساخت شهرهای هوشمند هستند.

صنایع وابسته به اینترنت اشیا

  • سلامتی
  • ساخت‌‌وساز
  • حمل‌‌و‌نقل
  • بانک‌ها
  • خدمات غذایی
  • اکتشاف نفت
  • زراعت
  • ساختمان‌های هوشمند
  • و...

امنیت اینترنت اشیا

یکی از اصلی‌ترین مواردی که همواره در مورد اینترنت اشیا مطرح می‌شود، بحث امنیت آن است. از آنجایی که در این فناوری، دستگاه‌های زیادی از طریق اینترنت به‌هم متصل می‌شوند، هک‌شدن آن‌ها می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیری را نظیر لو رفتن اطلاعات حساس شخصی و اقتصادی، به‌همراه داشته باشد.

همواره دو دلیل برای راحتیِ هک‌شدن دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا مطرح مطرح می‌شود: مورد اول این‌ است که دستگاه‌های یادشده از طریق اینترنت به‌هم متصل شده‌اند و اینترنت هم در حالت کلی در معرض خطرِ هک قرار دارد. مورد دوم این است که بسیاری از دستگاه‌های مبتنی بر این فناوری، توسط شرکت‌های بعضا کوچک ساخته شده‌اند و این شرکت‌ها، منابع و زمان کافی را برای قرار دادن ساختارهای امنیتی قدرتمند در دستگاه‌هایشان نداشته‌اند. 

اینترنت اشیا می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به یکی از تحولات عظیم در حوزه‌ی فناوری تبدیل شود و نحوه‌ی زندگی کردن ما را از جهات زیادی، دستخوش تغییر کند. 



تاريخ : سه شنبه 17 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

خبرها حاکی از آن است که اهالی کوپرتینو به‌زودی نسل جدیدی از تبلت محبوب آیپد پرو را با طراحی نوین و ویژگی‌های جالب توجه معرفی می‌کنند. طبق گزارش‌های منتشرشده، آیپد پرو جدید از طراحی با حاشیه‌های بسیار کم و قابلیت فیس آیدی بهره می‌برد. گفته می‌شود تبلت جدید اپل به لطف طراحی نوین خود، توانسته بدون داشتن هرگونه بریدگی در بالای صفحه‌نمایش، دوربین TrueDepth را در خود جای دهد.

شایان ذکر است که در نسل جدید آیپد پرو دیگر شاهد دکمه هوم نخواهیم بود و احتمالا ژست‌های حرکتی تنها راه تعامل با دستگاه خواهد بود. طبق گزارش‌ها محصول جدید اپل به‌واسطه‌ی برخورداری از درگاه USB نوع C قادر است تا با اتصال به تلویزیون‌ها و نمایشگرهای بزرگ، تصاویری باکیفیت 4K HDR به کاربران ارائه دهد. همچنین وجود پنل اختصاصی در قسمت تنظیمات، امکان کنترل روشنایی، رزولوشن تصاویر و قابلیت HDR را فراهم می‌کند.

ipad pro 2018

 

یکی از قابلیت‌های جذابی که احتمال می‌رود به‌زودی شاهد آن باشیم، به‌روزرسانی درگاه هوشمند دستگاه است. گفتنی است در نسل جدید iPad Pro رابطی به‌عنوان درگاه ارتباطی مغناطیسی وجود دارد که امکان اتصال لوازم‌جانبی فراتر از کیبورد را در پشت دستگاه فراهم می‌کند. متاسفانه اطلاعات دقیقی از این قابلیت و لوازم‌ جانبی آن در دسترس نیست. یکی دیگر از ویژگی‌های مورد انتظار محصول آتی Apple، عرضه اپل پنسل جدید است که احتمالا ویژگی‌ها و قابلیت‌های خوبی نظیر اتصال خودکار به آیپد را به همراه خواهد داشت.

انتظار می‌رود نسل جدید آیپد پرو در مدل‌های مختلفی با پشتیبانی از وای‌فای و شبکه‌های مخابراتی عرضه شود. در همین راستا شایعاتی مطرح شده است که نشان می‌دهد مدل‌هایی با نام آیپد ۸.۱، ۸.۲، ۸.۵ و ۸.۶ از اتصال وای‌فای پشتیبانی می‌کنند و مدل‌هایی با مشخصه ۸.۳، ۸.۴، ۸.۷ و ۸.۸ از امکان اتصال به شبکه‌های مخابراتی بهره می‌برند. همان‌طور که اشاره شد، اپل نسل جدید آیپد پرو را به‌زودی و در روزهای آینده معرفی خواهد کرد.

 نظر شما عزیزان در مورد آیپد پرو جدید اپل و قابلیت‌های آن چیست؟



تاريخ : سه شنبه 17 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اینتل شب گذشته مراسمی را برگزار کرد و طی آن به رونمایی از نسل جدید پردازنده‌های خود پرداخت. نهمین نسل از پردازنده‌های اینتل شامل نمونه‌های مختلفی است که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به پردازنده‌ی هشت هسته‌ای جدید اشاره کرد. طبق اعلام اینتل، نسل جدید پردازنده‌های این شرکت با چیپ‌ست‌های Z370 و کافی‌لیک همخوانی دارند، حال آنکه نسل جدیدی از چیپ‌ست‌های Z390 نیز برای استفاده در مادربردهای آتی رونمایی شدند. یکی از پردازنده‌های جدید Intel نمونه‌ی هشت هسته‌ای Core i9 است که نسخه‌ای از آن با نام Core i9-9900 از توان طراحی حرارتی ۹۵ واتی و فرکانس حداکثری آن ۵ گیگاهرتزی بهره می‌برد. 

خانواده‌ی پردازنده‌های نسل نهم اینتل

قوی‌ترین و سریع‌ترین پردازنده‌ی جدید اینتل، Core i9-9900K نام دارد، این پردازنده از هشت هسته‌ی پردازشی با پشتیبانی از هایپرتردینگ بهره می‌برد. فرکانس پایه‌ی 9900K در توان طراحی حرارتی ۹۵ واتی ۳.۶ گیگاهرتز است که به‌لطف حالت توربو در دو هسته به ۵.۰ گیگاهرتز نیز می‌رسد. پردازنده‌ی قدرتمند اینتل از حافظه‌های DDR4-2666 دو کاناله پشتیبانی می‌کند. پردازنده‌ی Core i9-9900K مبتنی بر پردازنده‌ی نسل هشتمی Core i7-8086K توسعه یافته، با این تفاوت که تعداد هسته‌ها از ۶ به ۸ رسیده و فرکانس توربو ۵ گیگاهرتزی نیز از یک هسته به دو هسته افزایش پیدا کرده است. فرکانس توربو برای سایر هسته‌های ۴.۷ گیگاهرتز خواهد بود. خانواده‌ی پردازنده‌های Core i9 از دو حافظه‌ی دو مگابایتی L3 برای هر هسته پشتیبانی می‌کند؛ بنابراین مجموع حافظه‌ی کش L3‌ در این پردازنده‌ها معادل ۱۶ مگابایت است. 

مشخصات پردازنده‌های دسکتاپ نسل نهم اینتل
مدل / مشخصاتقیمت (دلار)هسته‌هاTDPفرکانسحافظه‌ی کش L3DRAMگرافیک یکپارچه
Core i9 - 9900K ۴۸۸ ۸ هسته - ۱۶ ترد ۹۵ وات ۳.۶ گیگاهرتز پایه
۵.۰ گیگاهرتز بیشینه
۱۶ مگابایت
۲.۰ مگابایت به‌ازای هر هسته
DDR4 - 2666 GT2
۱۲۰۰ مگاهرتز توربو
Core i7 - 9700K ۳۷۴ ۸ هسته - ۸ ترد ۳.۶ گیگاهرتز پایه
۴.۹ گیگاهرتز بیشینه
۱۲ مگابایت
۱.۵ مگابایت به‌ازای هر هسته
GT2
۱۲۰۰ مگاهرتز توربو
Core i5 - 9600K ۲۶۲ ۶ هسته - ۶ ترد ۳.۷ گیگاهرتز پایه
۴.۶ گیگاهرتز بیشینه
۹ مگابایت
۱.۵ مگابایت به‌ازای هر هسته
GT2
۱۱۵۰ مگاهرتز توربو

همچنین باید به پردازنده‌ی هشت هسته‌ای دیگری با نام Core i7-9700K نیز اشاره کرد، فرکانس پردازشی پایه‌ی این نمونه ۳.۶ گیگاهرتز در توان طراحی حرارتی ۹۵ واتی است و فرکانس توربوی آن برای یک هسته تا ۴.۹ گیگاهرتز افزایش پیدا خواهد کرد. پردازنده‌ی Core i7-9700K را باید نسخه‌ی به‌روزشده‌ی پردازنده‌ی Core i7-8700K خواند؛ هر دو پردازنده از ریزمعماری کافی‌لیک بهره می‌برند، حال آنکه پردازنده‌ی 9700K از وجود دو هسته‌ی بیشتر و فرکانس بیشتر در حالت توربو استفاده می‌کند؛ البته پردازنده‌ی جدید تنها از یک حافظه‌ی کش L3 با ظرفیت ۱.۵ مگابایت به‌ازای هر هسته بهره می‌برد. 

سومین پردازنده‌ی مهم از نسل نهم پردازنده‌های اینتل، Core i5-9600K است که از وجود ۶ هسته‌ی پردازشی بهره می‌برد؛ اما خبری از قابلیت هایپرتردینگ در آن نیست، این پردازنده با نسل پیش شباهت‌های زیادی دارد؛ اما فرکانس پردازشی در نسل جدید افزایش پیدا کرده است. 

هرچند اینتل قیمت پردازنده‌های جدید خود را اعلام نکرده است؛ اما چندی پیش پردازنده‌ی Core i9-9900K با برچسب قیمت ۵۸۲.۵۰ دلار در سایت آمازون برای سفارش قرار گرفته بود. نکته‌ی دیگری که در مورد پردازنده‌های جدید باید به آن اشاره کرد، شکل بسته‌بندی آن‌ها است؛ همان‌طور که در تصویر نیز مشاهده می‌کنید، پردازنده‌های جدید در یک بسته‌بندی ۱۲ وجهی قرار دارند؛ به نظر می‌رسد اینتل در نظر دارد تا در مورد بسته بندی پردازنده‌های خود نیز با AMD و بسته‌بندی پردازنده‌های این شرکت رقابت کند. 

فرکانس توربو به ازای هسته‌ها

همان‌طور که در جدول پایین مشاهده می‌کنید، فرکانس پردازشی حالت توربو به ازای هر هسته در مدل‌های مختلف، متفاوت است. 

فرکانس به ازای هر رشته برای نسل نهم اینتل

استفاده از لحیم برای ماده‌ی رابط حرارتی

اینتل به‌صورت رسمی تایید کرد که در نسل نهم پردازنده‌های خود از یک لایه‌ی لحیم بین پخش‌کننده‌ی یکپارچه‌ی حرارت (IHS) و بلوک پردازنده (Die) استفاده کرده و خبری از خمیر به عنوان لایه‌ی واسط نیست. استفاده از لحیم در پردازنده‌های Core i9-9900K ،Core i7-9700K و Core i5-9600K تایید شده است. 

اینتل در نسل‌های گذشته استفاده از خمیرهای ارزان قیمت را به استفاده از لحیم ترجیح داده بود که در مقایسه با لحیم از توان پایین‌تری برای انتقال حرارت برخوردار است. قابلیت ضعیف خمیرهای ارزان قیمت مورد استفاده حتی برخی کاربران را مجبور به جدا کردن IHS از Die می‌کرد؛ به‌طوری که این کاربران از مواد بهتری به جای خمیر ارزان قیمت استفاده می‌کردند. استفاده از لحیم بدین مفهوم است که به‌دلیل توان بالای انتقال حرارت، هسته‌ها در فرکانس بالا دمای کمتری را در مقایسه با نسل‌های گذشته تجربه خواهند کرد. 

نسخه‌ی به‌روزشده‌ای از پردازنده‌های کافی‌لیک

نسل نهم از پردازنده‌های اینتل مبتنی بر پلتفرم کافی‌لیک توسعه یافته است؛ به‌طوری که این پردازنده‌ها از تغییرات بنیادی ریز معماری بی‌بهره هستند. برای درک بهتر نسل‌های گذشته‌ی پردازنده‌های اینتل بهتر است بدانید که پردازنده‌های کافی‌لیک نیز نسخه‌ای به‌روز شده از پردازنده‌های کبی لیک بوده و پردازنده‌های کبی لیک نسخه‌ی تغییر یافته‌ی اسکای‌لیک هستند.

مشخصات تمام پردازنده‌های سری Core
نسلریزمعماریسال عرضهلیتوگرافی
دوم سندی‌بریج ۲۰۱۱ 32nm
سوم آیوی‌بریج ۲۰۱۲ 22nm
چهارم هسوِل ۲۰۱۳ 22nm
پنجم برادوِل ۲۰۱۴ 14nm
ششم اسکای‌لیک ۲۰۱۵ 14nm
هفتم کیبی‌لیک ۲۰۱۶ +14nm
هشتم کیبی‌لیک R
کافی‌لیک S
کیبی‌لیک G
کافی‌لیک U/H
ویسکی‌لیک U
امبرلیک Y
کانن‌لیک U
۲۰۱۷
۲۰۱۷-۲۰۱۸
۲۰۱۸
۲۰۱۸
۲۰۱۸
۲۰۱۸
*۲۰۱۷
+14mn
++14nm
+14nm
++14nm
++14nm
+14nm
10nm
نهم کافی‌لیک ریفرش ۲۰۱۸ ++14nm
نامشخص آیس‌لیک ?۲۰۱۹ ?10nm
نامشخص کسکِید لیک (سرور)
کوپرلیک (سرور)
آیس‌لیک (سرور)
۲۰۱۸
۲۰۱۹
۲۰۲۰
14nm Class
14nm Class
10nm

اینتل وعده داده است که فرایند تولید پردازنده‌ها با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری را تا سال ۲۰۱۹ آماده کرده و پردازنده‌های ۱۰ نانومتری آیس لیک را تا سال ۲۰۲۰ برای سرور‌ها رونمایی کند. نسل بعدی تراشه‌های اینتل مبتنی بر لیتوگرافی ۱۴ نانومتری کوپر لیک نام دارد. انتظار می‌رود نسل بعدی پردازنده‌های اینتل همراه با به‌روزرسانی در ریزمعماری این پردازنده‌ها راهی بازار شوند. 

پردازنده‌های گرافیک داخلی

موضوعی که اینتل در نسل‌های گذشته‌ی پردازنده‌های خود توجه زیادی به آن نداشته، پردازنده‌های گرافیکی یکپارچه‌ در آن‌ها است که در تراشه‌های خود مورد استفاده قرار می‌دهد. اینتل از زمان عرضه‌ی تراشه‌های برادول نوآوری جدیدی را در این حوزه نداشته است. انتظار می‌رود نسل جدید پردازنده‌های اینتل نیز به همراه پردازنده‌های گرافیکی GT2 راهی بازار شوند که از نسل هشتم پردازنده‌های اینتل به ارث رسیده است. اینتل همچنان باور دارد که قرار دادن پردازنده‌های گرافیکی داخلی در تراشه‌ به همراه پردازنده‌های اصلی قدرتمند یک ارزش افزوده است. پردازنده‌های گرافیکی جدید همچنان با لیبل UHD Graphics 630 همراه شده و از درایورهای نسل هشتمی استفاده خواهند کرد.

مادربردها و چیپ‌ست Z390

انتظار می‌رود چیپ‌ست Z390 اینتل در قالب بیش از ۵۵ مدل مادربرد توسط بسیاری از تولیدکنندگان در هفته‌های آینده راهی بازار شود. چیپ‌ست Z390 را باید یک به‌روزرسانی از چیپ‌ست Z370 خواند که از پردازنده‌های سری ۸۰۰۰ و سری ۹۰۰۰ اینتل پشتیبانی خواهند کرد.



تاريخ : سه شنبه 17 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سایوز

کارشناسان احتمال می‌دهند سال آینده میلادی برنامه‌های سرنشین‌دار روسیه و آمریکا از شدت و هیجان بیشتری نسبت به امسال برخوردار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، اگر به کارگیری سفینه‌های بخش خصوصی که ناسا وعده قطعی پرواز آنها در سال آینده را داده جامه عمل بپوشد، سال 2018 گام‌های مهمی در فعالیت‌های علمی و فنی در ایستگاه فضایی بین‌المللی برداشته می‌شود. همچنین از بار سنگینی که بعد از خانه‌نشینی فضاپیماهای شاتل آمریکا بر دوش سازمان فضایی روسیه –روسکاسموس- گذاشته شده بود کاسته می‌شود و این سازمان نیز می‌تواند طرح‌های خود را در زمینه پروازهای سرنشین‌دار بر اساس نیازهای خود برنامه‌ریزی کند.

تعویض فضانوردان آمریکایی ایستگاه از این پس می‌تواند با استفاده از سفینه‌های دراگون و سی.اس.تی-100 صورت گیرد همچنین کیهان نوردان اروپایی، ژاپنی و کانادایی که سفرشان به مدار با خانه‌نشین شدن شاتل فضایی و محدودیت ناوهای سایوز تا حدودی کم شده بود نیز می‌توانند کارشان را در مجتمع مداری سر و سامان بخشند.

به جز پرتاب دو ناو سایوز ام.اس 10 و 11 که قرار است در اکتبر و دسامبر امسال اتفاق بیفتد و 5 فضانورد از روسیه، آمریکا و کانادا را به ایستگاه فضایی بین‌المللی ببرد، تا آوریل سال بعد پرواز سرنشین‌داری به ایستگاه فضایی بین المللی صورت نخواهد گرفت.

سایوز ام.اس-12:

براساس پیش‌بینی‌های انجام شده در 5 آوریل 2011 ناو کیهانی سایوز ام.اس-12 با سه‌سرنشین به فضا پرتاب می‌شود. این نخستین باری خواهد بود که پس از سال‌ها، روسیه اقدام به پرتاب یک گردشگر می‌کند. حضور یک مسافر آزاد یا جهانگرد فضایی نیز به بالا بردن بنیه اقتصادی سازمان فضایی روسیه کمک خواهد کرد. خانه‌نشین شدن شاتل‌های آمریکا، روسیه را در موضعی قرار داد که به اجبار از فرستادن دو کیهان نورد روسکاسموس در هر پرتاب سایوز خودداری کند و جای نفر دوم را به فضانورد آمریکایی بدهد. اینک و با از سرگرفتن پرواز سفینه‌های آمریکایی، روسیه بار دیگر می‌تواند درآمدی از سفرهای فضایی کسب کند.

سرنشینان ناو کیهانی سایوزام.اس-12 عبارت خواهند بود از الگ اسکریپوچکا از روسکاسموس به عنوان فرمانده که برای سومین بار به فضا می‌رود و کریستینا هاموک فضانورد ناسا که تجربه سفر به فضا را ندارد و برای نخستین بار به مدار سفر خواهد کرد.

نفر سوم برای این سفر یکی از  دو شهروند اماراتی خواهد بود که با پرداخت احتمالا مبلغ نامشخص چند 10 میلیون دلار به سفری 10 روزه خواهند رفت. در پایان سفر 10 روزه، قرار است شهروند اماراتی با سایوز ام.اس-10 به زمین بازگردد اما الگ اسکریپوچکا و کریستینا هاموک به عنوان اعضای پنجاه و نهمین گروه سرنشینان ایستگاه فضایی بین‌المللی کار خود را تا حدود شش ماه بعد ادامه خواهند داد.

پرواز سرنشین‌دار شماره یک دراگون:

سفر بعدی به مدار زمین بر عهده سفینه فضایی دراگون است که باید در ماه آوریل با دو سرنشین به فضا پرتاب شود. در این پرواز داگلاس هارلی و رابرت بنکن بر عرشه ناو حضور دارند.

هارلی که در سال 2000 برای سفر به فضا انتخاب شد تاکنون دو ماموریت مداری، در سال‌های 2009 (پرواز شماره 127 شاتل فضایی) و 2011 (پرواز شماره 135 شاتل فضایی) حضور داشته است.

سرنشین بعدی رابرت بنکن است در سال 2000 برای سفر به فضا انتخاب شد. او نیز تاکنون دو ماموریت مداری در سال‌های 2008 (پرواز شماره 123 شاتل فضایی) و 2010 (پرواز شماره 130 شاتل فضایی) حضور داشته است.

در این پرواز قرار است کیهان‌نوردان سامانه‌های مختلف سفینه جدید سرنشین‌دار آمریکا را آزمایش کنند.

پرواز شماره 1 ناو کیهانی سی.اس.تی-100:

پرتاب سرنشین‌دار بعدی بر عهده ناو کیهانی سی.اس.تی-100 خواهد بود که قرار است در ژوئن 2018 انجام شود. سرنشینان سی.اس.تی-100 در این سفر شامل دو کیهان نورد با سابقه و یک فضانورد تازه کار خواهند بود.

اریک بوئه در سال 2000  به جرگه کیهان نوردان ناسا پیوست و تاکنون دو بار به فضا سفر کرده است: در سال‌های 2008(پرواز شماره 126 شاتل فضایی) و 2011 (پرواز شماره 133 شاتل فضایی).

سومین سرنشین نیکوله مان در سال 2013 برای سفر به فضا انتخاب شد و بعد از حدود پنج سال آموزش قرار است نخستین پروازش را انجام دهد.

سایوز.ام.اس-13:

سایوز ام.اس-13 که قرار است در 24 ژوئیه 2019 با سه سرنشین راهی مدار گردد، دو روز بعد به ایستگاه فضایی متصل می‌شود تا الکساندر اسکورتسف فضانورد روسکاسموس، لوکا پارمیتانو فضانورد سازمان فضایی اروپا - اسا - را به ایستگاه فضایی بین‌المللی برساند. سومین سرنشین سایوز ام.اس-13 آندرو مورگان کیهان نورد ناسا خواهد بود.

الکساندر اسکورتسف کیهان نورد با سابقه روس که فرماندهی پرواز را بر عهده دارد در سال 1997 به عنوان کیهان نورد انتخاب شد و تاکنون دو پرواز با سایوز تی.ام.آ-18 در 2010 و سایوز تی.ام.آ-12 ام در 2014 به مدار زمین داشته که جمعاً 345 طول کشیده است.

لوکا پارمیتانو فضانورد ایتالیایی انتخاب شده توسط اسا در 2009 در سال 2013 نیز به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفری داشت که 166 روز به طول انجامید.

آندرو مورگان کیهان نورد آمریکایی در سال 2013 برای سفر به فضا انتخاب شد و پرواز با سایوز.ام.اس-13 نخستین ماموریت مداری او بشمار می‌رود.

سایوز ام.اس-14:
بر عرشه ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 که قرار است در نوامبر 2019 با سه سرنشین از پایگاه بایکونور به فضا پرتاب شود نیکلای تیخونف, آندری بابکین و کریستوفر کسیدی حضور خواهند داشت.

نیکلای تیخونف، کیهان نورد منتخب روسکاسموس در سال 2006  فضانورد تازه کاری است که نخستین ماموریت فضایی خود را انجام خواهد داد.

آندری بابکین دومین سرنشین ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 در سال 2010 توسط روسکاسموس برای سفر به فضا انتخاب شده او نیز تاکنون منتظر پرواز مانده است.

اما کریستوفر کسیدی که در سال 2004 توسط ناسا انتخاب شد برعکس همراهان روس خود فردی با تجربه در پروازهای فضایی بشمار می‌رود چون قبل از این سفر در صد و بیست و هفتمین پرواز شاتل فضایی(2009) و پرواز سایوز تی.ام.آ-8 ام در سال 2010 شرکت داشت و تاکنون 182 روز از عمر خود را در فضا گذرانده است.



تاريخ : سه شنبه 17 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ربات

سرویس سلامت همگانیTrust (NHS Trust) در انگلستان اخیرا به منظور کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری از ربات‌ها در بیمارستان استفاده می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تلگراف، موسسه "East Suffolk and North Essex" سرویس سلامت همگانی Trust در حال آزمایش توانایی این فناوری هوش مصنوعی جدید است تا دریابد آیا این فناوری قادر به انجام کارهای اداری نظیر ارائه خدمات اسکن و نتایج آزمایش خون از پزشکان عمومی به مشاوران بیمارستان است یا خیر.

به گفته سرویس سلامت همگانی مذکور، استفاده از این فناوری هشت برابر کارآمدتر از استفاده از نیروی انسانی است.

این سیستم سه ماه پیش در بیمارستان"Ipswich "راه اندازی شد و کار خود را آغاز کرد و توانست کار بیش از ۵۷۰ ساعتی کارمندان را خود به تنهایی انجام دهد. سرویس سلامت همگانی Trust ادعا می‌کند که با داشتن این سیستم آنها طی ۹ ماه آینده ۲۲۰ هزار پوند ذخیره خواهند کرد.

دارن آتکینس معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات موسسه "East Suffolk and North Essex" گفت: به این ربات‌ها هم می‌توان همانند انسان کاری را آموزش داد. در حال حاضر یک کارمند مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند عملکردی برابر با هشت نیروی انسانی داشته باشد.

پنج کارمند هوش مصنوعی که موسسه "East Suffolk and North Essex" از آنها استفاده می‌کند، کار مدیریت بیمارستان را با تقلید از صفحه کلید و کلیک موس روی رایانه‌های Trust انجام می‌دهند و به این ترتیب آنها قادر به انجام وظایفی مانند یک کارمند معمولی هستند.

این سیستم توسط شرکت فناوری"Thoughtonomy" بریتانیا توسعه داده شده است.

سرویس سلامت همگانی Trust ادعا می‌کند که استفاده از این سیستم، زمان لازم برای پردازش مرحله اول مراجعه هر بیمار به پزشک را از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به پنج دقیقه کاهش داده است.

در هفته‌های آینده نیز Trust قصد دارد از این کارکنان هوش مصنوعی در بخش حسابداری و انجام پرسشنامه بیمار استفاده نماید.



تاريخ : سه شنبه 17 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ایمپلنت

پژوهشگران آمریکایی، نوعی ایمپلنت ابداع کرده‌اند که می‌تواند عصب‌ها را با سرعت بیشتری ترمیم کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران "دانشگاه نورث‌وسترن"(NU) و دانشکده پزشکی "دانشگاه واشنگتن در سن‌لوئیس"(WashU)، یک ایمپلنت جدید ابداع کرده‌اند که قابل تجزیه زیستی است. این ایمپلنت طوری طراحی شده که می‌تواند عصب‌های آسیب‌دیده را به صورت الکتریکی شبیه‌سازی کند و فرآیند ترمیم را سرعت بخشد.

عصب‌ها می‌توانند خود را پس از آسیب دیدن ترمیم کنند اما این فرآیند، اغلب کند و ناکارآمد است و گاهی اوقات به بی‌حس شدن دست‌ها، بازوها و پاها منجر می‌شود. شبیه‌سازی الکتریکی بافت‌های آسیب‌دیده می‌تواند به فرآیند ترمیم سرعت بدهد اما برای این کار، راهی به جز جراحی وجود ندارد.

این ایمپلنت، ابزار جدیدی است که اطراف عصب آسیب‌ دیده را می‌پوشاند و شبیه‌سازی الکتریکی را به شکل برنامه‌ریزی شده انجام می‌دهد.

آزمایش‌های ابتدایی روی موش‌ها، نشان داد که این ابزار می‌تواند به فرآیند فرستادن سیگنال عصب‌ها و بهبود توده عضلانی، سرعت بدهد. همچنین مشخص شد که ایمپلنت، در بدن جذب می‌شود و هیچ عوارض جانبی منفی ندارد.

"ویلسون زاک ری"(Wilson Zack Ray)، از نویسندگان این پژوهش گفت: ما پیش از انجام دادن این بررسی، از تاثیر شبیه‌سازی مطمئن نبودیم اما اکنون به کارآیی آن اطمینان داریم و تلاش می‌کنیم آن را در زمان مناسب برای افزایش بهبودی عصب‌ها به کار ببریم.

به گفته پژوهشگران، طراحی این ابزار به گونه‌ای است که دو هفته پیش از حل شدن، کار خود را انجام می‌دهد. پژوهشگران ادعا می‌کنند که این بازه زمانی می‌تواند به سادگی، با تغییر مواد داخل ابزار، اصلاح شود؛ در نتیجه ممکن است عملکرد ایمپلنت در آزمایش‌های آینده، بین چند روز تا چند هفته صورت گیرد. همچنین، قابلیت جذب این ابزار، نیاز به یک عمل جراحی خطرناک دیگر را رفع می‌کند.

"جان راجرز"(John Rogers)، از نویسندگان این پژوهش گفت: ما از ابداع این ایمپلنت هیجان‌زده هستیم زیرا مواد، ابزار، روش‌های ساخت و سیستم‌های لازم را برای استفاده از آن در اختیار داریم و می‌توانیم آنها را برای حل مشکلات سلامتی انسان به کار ببریم.

این پژوهش، در مجله "Nature Medicine" به چاپ رسید.



تاريخ : سه شنبه 17 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

با توجه به اعلام گوگل،‌ در هفته‌ی جاری ویژگی جدیدی در اختیار کاربران Google Slides قرار می‌گیرد که با کمک آن می‌توانند به‌صورت خودکار شنیده‌ها و صحبت‌ها را زیرنویس کنند.

برای استفاده از این ویژگی، باید از میکروفون رایانه کمک گرفت. با کمک این قابلیت، در حین موقعیت‌هایی نظیر ارائه‌ی محتوا یا سخنرانی، هر آنچه از سوی سخنران در میکروفون گفته می‌شود، در زمان واقعی به زیرنویس تبدیل می‌شود و در اسلاید به نمایش درمی‌آید.

گوگل

 

گوگل اعلام کرده است که تهیه چنین اسلایدهای، نه تنها برای افرادی که دچار مشکلات شنوایی هستند می‌تواد مفید باشد؛ بلکه برای افرادی که در جلسات سخنرانی در محیط‌های پر سروصدا شرکت می‌کنند نیز کاربرد دارد. گوگل همچنین معتقد است این ویژگی برای زمان‌هایی که سخنران به‌اندازه‌ی کافی بلند صحبت نمی‌کند نیز بسیار مناسب خواهد بود. برای فعال کردن این ویژگی، سخنران یا ارائه‌دهند‌ه‌ی محتوا باید در آغاز صحبت‌های خود روی دکمه‌ی CC در باکس ناوبری کلیک کند. همچنین امکان فعال‌کردن این ویژگی با کلیدهای میان‌بر Command + Shift + C روی سیستم مک و Ctrl + Shift + C در سیستم عامل ویندوز و کروم امکان‌پذیر است. در حال حاضر این ویژگی تنها برای کاربرانی که زبان انگلیسی امریکایی صحبت می‌کنند و تنها در مرورگر کروم روی لپتاپ و دسکتاپ، قابل استفاده است. البته گوگل اعلام کرده است که قصد دارد در آینده این ویژگی را برای سایر کشورها و زبان‌های بیشتری توسعه دهد.

لورا داکیلا و ابیگِیل کلِین، مهندسان نرم‌افزار تیم دسترسی G Suite، کار خود را روی این ویژگی به‌عنوان بخشی ازهکاتون داخلی آغاز کردند. داکیلا خودش نیز دارای مشکلات شنوایی است. همچنین کلین متوجه شد که با توسعه‌ی این ویژگی، افراد کم شنوا و حتی ناشنوا هم می‌توانند در جلسات سخنرانی شرکت کنند. تیم دسترسی G Suite در حال حاضر روی پروژه‌های دیگری از جمله بهبود ویژگی با استفاده از بزرگنمایی نمایشگر، استفاده از خط مخصوص بریل برای نابینایان، استفاده از اسکرین ریدر در Google Docs، گوگل Sheets و گوگل اسلایدز مشغول کار هستند. 

در طی سال‌های متمادی، گوگل ابزارهای دیگری را نیز برای کمک به افراد ناتوان و معلول طراحی کرده است. هفته‌ی گذشته، اپلیکیشن Voice Access از سوی گوگل معرفی شد که به کاربران امکان استفاده از گوشی‌های هوشمند اندرویدی را با کمک هندزفری می‌دهد. در ماه می، گوگل اعلام کرد که در حال توسعه‌ی اپلیکیشن اندرویدی با نام Lookout است.این اپلیکیشن به افرادی که دچار ضعف بینایی هستند کمک می‌کند و اطلاعاتی در مورد اشیا، متن و افراد پیرامون‌شان را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در ماه مارس، گوگل امکان دسترسی و ناوبری اپلیکیشن گوگل مپ را برای افرادی که از صندلی چرخ‌دار استفاده می‌کنند، فراهم کرد؛ تا این افراد بتوانند در حین استفاده از صندلی چرخ‌دار، بهتر مسیرهایی را که قابلیت عبور با ویل‌چیر دارند، پیدا کنند.



تاريخ : سه شنبه 17 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 846 847 848 849 850 ... 3356 صفحه بعد