ناسا روز ۱ اکتبر (۹ مهر) ۶۰ ساله شد. این آژانس فضایی به همین مناسبت، برنامه‌های مختلفی را برای جشن گرفتن این نقطه عطف تاریخی تدارک دیده است. ناسا در یکی از این‌ برنامه‌های خود، درهای دفتر کوچکِ کمتر شناخته‌‌شده‌ای را به روی عموم مردم باز کرد. این دفتر تاریخی که تنها چند ماه از خود آژانس فضایی جوان‌تر است، سوابقی از برخی از مهم‌ترین‌ برنامه‌های فضایی ناسا را در معرض دید عموم قرار داده است.

راجر لانیوس، مورخ ارشد ناسا در بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۲، می‌گوید:

این دفتر تاریخی، یکی از گنجینه‌های ارزان قیمتی است که در ایالات متحده وجود دارد. این دفتر، بخشی از میراث یک ملت است و باید به آن افتخار کنیم و از آن به‌خوبی استفاده کنیم.

او گفت که هیچ بحثی وجود ندارد که تاریخ ناسا، بخش مهمی از دنیای ماست. لانیوس با اشاره به عکس‌هایی که فضانوردان ماموریت‌های آپولو گرفته‌اند، گفت:

 می‌توانم ادعا کنم که این تصاویر معنا و مفهومی فراتر از زمان و مکان دارند.

او در ادامه افزود که این عکس‌ها، الهام‌بخش لوگوی MTV نیز بوده‌اند و حتی تبدیل به دستاویزی برای منکران فرود روی ماه هم شدند. لانیوس گفت که بزرگترین تغییر در طول دوره‌‌ای که او در ناسا حضور داشته، تغییر ابزارهای این آژانس فضایی بوده است. اما همانطور که اینترنت به خانه‌ها راه یافت، ناسا هم به‌طور جدی از اینترنت بهره برد. ناسا اولین صفحات وب خود را در اوایل و اواسط دهه ۱۹۹۰ ایجاد کرد.

 

 لانیوس می‌گوید:

شبکه‌‌های اجتماعی نیز به مرور نقش مهم‌تری پیدا کرده‌اند و واقع می‌توانم ادعا کنم که تغییر اساسی در این زمینه ایجاد کردند.

اما در حالی که بسیاری می‌توانند به‌صورت آنلاین یا حضوری به دفتر تاریخی ناسا مراجعه کنند، این دفتر مصالح عالی برای مورخان حرفه‌ای فراهم می‌کند. به همین جهت، ارزش این دفتر، به‌ویژه برای برنامه‌های ناسا، غیرقابل تخمین است.

لیزا روث رند، مورخی در زمینه علمی، تکنولوژی و محیط‌زیست و عضو انجمن تاریخ ایالات متحده و یکی از مورخان ناسا نیز می‌گوید:

می‌توانید اسناد و شواهد واقعا باور نکردنی را در آنجا پیدا کنید که مدت‌هاست از یادها رفته‌اند. به همین دلیل بایگانی‌های ناسا بسیار جذاب و لازم هستند.

اما تاریخ تنها، سرگرم‌کننده نیست؛ بلکه درک بهتر گذشته‌ی ناسا می‌تواند به ما کمک کند که با دقت اکتشافات فضایی حال و آینده را ارزیابی کنیم.

عکس مشهوری که باز آلدرین را روی ماه نشان می‌دهدعکس مشهوری که باز آلدرین را روی ماه نشان می‌دهد. این عکس توسط نیل آرمسترانگ گرفته شده که بازتابی از او روی شیشه‌ کلاه‌ کاسکت آلدرین دیده می‌شود

لانیوس می‌گوید:

 یکی از موضوعاتی که بارها و بارها متوجه آن شده‌ایم، این است که تاریخ تغییر نمی‌کند، بلکه ادامه پیدا می‌کند و به همین جهت، هیچ‌چیز به‌یکباره از ناکجا ظاهر نمی‌شود. همه‌ی برنامه‌های تاریخی چنین خصلتی دارند.

به‌عنوان مثال، پیشنهاد دونالد ترامپ را برای تشکیل نیروی فضایی در نظر بگیرید. رند به تصمیم دوایت آیزنهاور اشاره می‌کند که صرف‌نظر از نقش برجسته‌ای که ارتش در طراحی موشک‌ها بر عهده داشت، ناسا را به یک سازمان غیرنظامی تبدیل کرد.

این تصاویر معنا و مفهومی فراتر از زمان و مکان دارند

 

به‌این ترتیب، امروز در نظر مردم، تفاوت قابل‌توجهی بین ماموریت‌های ناسا و پروژه‌های فضایی که تحت نظارت ارتش انجام‌ می‌گیرند، وجود دارد. مورد اول ذاتا بی‌خطر و دومی خطرناک شناخته می‌شود.

جان گلن در فضاپیمای فرندشیپ-۷جان گلن در فضاپیمای فرندشیپ-۷. گلن نخستین آمریکایی و سومین نفری بود که به دور زمین پرواز کرد

لانیوس می‌گوید، تاریخ ناسا می‌تواند دیدگاه ما نسبت به ظهور شرکت‌های فضایی خصوصی مانند اسپیس ایکس وبلو اوریجین را نیز تغییر دهد. لانیوس با اشاره به تاریخچه طولانی شرکت‌هایی که پیمانکاران دولت بوده‌اند، می‌گوید که شرکت‌های خصوصی فضایی، به‌یکباره متولد نشده‌اند.

او می‌گوید:

اگر می‌خواهید بگویید که ایلان ماسک کاری انجام داده که هیچ‌کس قبلا انجام نداده، اشتباه می‌کنید.

رند نیز می‌گوید که تاریخ جایی است که ما، افراد و رویدادهای را کشف می‌کنیم که جامعه تعمدا یا تصادفا فراموش‌شان کرده است. رند به زنان رنگین‌پوست آفریقایی آمریکایی اشاره می‌کند که در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰، همچون کامپیوترهای انسانی مشغول به کار بودند و اکنون از آنها به‌عنوان «شخصیت‌های پنهان» یاد می‌شود. اشاره رند به زنان ریاضیدانی است که در دوران رقابت فضایی بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی، نقش مهمی را در ناسا ایفا کردند. از این زنان ناشناس، فیلم سینمایی نیز در سال ۲۰۱۵ ساخته شد که مورد توجه مخاطبان و منتقدان قرار گرفت.

رند می‌گوید، گشت و گذار بین سوابق تاریخی به ما اجازه می‌دهد که به این توافق عمومی ادامه دهیم و در آن تجدیدنظر کنیم و حس قوی‌تری نسبت به گذشته داشته باشیم. لانیوس هم با اشاره به شناخته‌شده‌ترین تلاش ناسا، ماموریت‌های آپولو که در اولین‌ انسان‌ها روی ماه فرود آمدند، می‌گوید که مسائل زیادی در مورد این برنامه‌های مهم وجود دارند که باید بیاموزیم.

 

لانیوس می‌گوید، چندین نفری که در این برنامه حضور داشتند، بعدا گفتند که این پروژه دشوارتر از آن بوده که انتظار داشتند؛ و تاریخ نشان داده است که افکار عمومی، چگونه با گذشت زمان، تغییر عقیده می‌دهند. لانیوس می‌گوید، اعتقاد بر این است که همه آپولو را دوست دارند، اما اینطور نیست. او افزود، در سال ۱۹۶۹، سالی که انسان روی ماه فرود آمد، تنها نیمی از آمریکایی‌هایی که مورد سوال قرار گرفتند، اعتقاد داشتند که این ماموریت ارزش پولی را داشته است که برای آن خرج شد. البته اینطور نیست که مردم آمریکا مخالف سفر به ماه باشند، بلکه آنها مخالف صرف دلارهای مالیاتی بودند که در چنین پروژه‌ی پرهزینه‌ای به زحمت به دست آورده‌اند.

او افزود که ماموریت‌های آپولو، مانند دیگر برنامه‌ها، در دوره‌ی خاصی ظهور پیدا کردند. سری ماموریت‌های آپولو، برای این انجام شدند که آمریکایی‌ها می‌خواستند به دنیا نشان دهند قوی‌تر از اتحاد جماهیر شوروی هستند. هرچند امروز، اهداف ناسا نیز بسیار گسترده‌تر شده است؛ ولی ممکن است که زمانی، یک تحریک ژئوپولیتیکی (جغرافیای سیاسی) مشابه به دهه‌ی ۱۹۶۰ دوباره اتفاق بیافتد.

لانیوس می‌گوید:

 ما همواره از سفر به مریخ صحبت می‌کنیم و این عالی است. فکر نمی‌کنم که کسی در جامعه تصور کند سفر به مریخ ایده خوبی نیست. اما ما همیشه تصور می‌کنیم که انگیز‌ه‌های سیاسی در کار هستند. اگر مایلید که قبول کنید، هنوز هم مکانیزم ماشه‌ای، همان بحران ژئوپولیتیکی که باعث آپولو شد، وجود دارد؛ آیا برای بازگشت به ماه یا سفر به مریخ نیز یک بحران ژئوپلیتیکی در کار است؟

لانیوس اضافه کرد که مخاطبان مهم دفتر تاریخی ناسا می‌توانند تصمیم‌گیرندگانی باشند که می‌خواهند از تاریخ درس بگیرند. رند می‌گوید که مایل است سیاستمداران و صاحبان شرکت‌های فضایی دولتی و خصوصی، بیشتر به دفتر تاریخی NASA سر بزنند.

رند می‌گوید:

داشتن یک پیش‌زمینه تاریخی، می‌تواند ارزش زیادی داشته باشد و باعث شود که نیازی نباشد که دوباره و دوباره چرخ را اختراع کنیم!



تاريخ : چهار شنبه 11 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

قونیه شهری است تاریخی و در آن یادگاری‌های زیادی از گذشتگان، به خصوص دوران سلجوقی وجود دارد. این شهر رنگ و بوی مولانا را دارد و در هر سوی آن، نشانه‌ای از ادبیات، عرفان و مذهب به چشم می‌خورد. در ادامه جالب‌ترین حقایق این شهر کهن را به شما معرفی می‌کنیم:

۱. نام شهر قونیه قبلا ایکونیون (Iconion) بود که به معنی شمایل است. بر اساس آنچه که در اساطیر یونان آمده، بر این شهر اژدهایی چیره شده بود که گاهی به شهر حمله می‌کرد و برخی از زنان و دختران را می‌بلعید. «پرسیوس» که پسر ژوپیتر بود، این اژدها را می‌کشد و مردم را از شر آن رها می‌کند. مردم شهر هم برای قدردانی از این کار پرسیو، تصویری از او را به یکی از دروازه‌های شهر می‌آویزند و به همین مناسبت، به زبان یونانی این شهر را ایکونیون (شمایل) می‌نامند. 

قونیه

 

۲. قونیه یکی از قدیمی‌ترین مراکز شهری جهان است. کاوش‌هایی که در تپه‌ی علا‌الدین در مرکز این شهر صورت گرفته، نشان می‌دهد که ۳ هزار سال قبل از میلاد، مردمانی در این مکان زندگی می‌کردند. 

۳. خوی، نیشابور و بستان‌آباد (در استان آذربایجان شرقی) خواهرخوانده‌های قونیه هستند. 

۴. قونیه در ابتدا تحت فرمان هیتی‌ها بود. از آثار این حکومت در قونیه می‌توان به پینار افلاطون اشاره کرد که روی چشمه‌ای بنا شده است. گفته می‌شود مزار افلاطون در قونیه قرار دارد (یاقوت حموی در کتاب معجم‌البلدان به این نکته اشاره کرده است).

پینار افلاطون قونیه

عکس از: travelatelier.com

۵. یکی از حواریون حضرت مسیح به نام «پائولوس» در زمان آغاز دعوت وی به دین خود، در قونیه اقامت کرد و این امر باعث شهرت و اعتبار این شهر شد.

۶. قونیه از سال ۴۷۰ هجری تا سال ۷۰۰ هجری قمری پایتخت سلجوقیان آسیای صغیر بود. در این مدت ۱۶ شاه سلجوقی در قونیه حکومت کردند. 

۷. در گذشته قونیه را «دارالمعرفه»، «دارالارشاد» و «دارالموحدین» می‌نامیدند. 

۸. سیله یک روستای کوچک در نزدیکی قونیه است. این روستا یکی از معدود روستاهایی است که تا سال ۱۹۲۲ در آن مردم به زبان یونانی کاپادوکیه سخن می‌گفتند. در دهکده‌ی سیله یونانیان زندگی می‌کردند که بیش از ۸۰۰ سال مسالمت‌آمیز کنار ترک‌های قونیه می‌زیستند. دلیلی این همزیستی مسالمت‌آمیز مولانا بود، کسی که شاهد اعجازی بود که در نزدیکی صومعه‌ی مسیحی ارتدکس «سنت چاریتون» روی داد. مولانا از این صومعه مسجدی ساخت.

روستای سیله قونیه

۹. مجموعه‌ای که آرامگاه شاعر و عارف قرن ۱۳ ایرانی، مولانا در آن واقع شده نمادی از قونیه است که رقص چرخان سماع صوفی را بنیان نهاد. این موزه در داخل باغ بسیار زیبای رز قرار دارد و می‌توانید از دیدن دروازه‌ی درویش‌ها (Dervisan Kapisi) لذت ببرید.

۱۰. اگرچه چاتال‌هویوک قونیه جای بسیار بزرگی نیست و دیدنی‌های زیادی ندارد، اما این تپه یکی از مهم‌ترین محل‌های حفاری‌شده در جهان است. اینجا به گفته باستان‌شناسان بزرگترین جایی است که مربوط به دوران نوسنگی بوده و تاکنون کشف شده است. گفته می‌شود قدمت این مکان تقریبا به ۹ هزار سال پیش بازمی‌گردد.

۱۱. پشمک که در ایران هم بسیار طرفدار دارد، یکی از شیرینی‌های اصلی قونیه است که اغلب به شکلی توپی عرضه می‌شود. 

پشمک

۱۲. از آنجایی که قونیه یک شهر مذهبی محسوب می‌شود، مغازه‌هایی در این شهر خواهید دید که فقط خرما یا خرما و شیرینی می‌فروشند. چون پیغمبر اسلام روزه‌ی خود را با خرما باز می‌کردند، این خوراکی مغذی را بیشتر مذهبی تلقی کرده و مردم برای باز کردن روزه از آن استفاده می‌کنند. 

۱۳. فرودگاه قونیه مرکز فرماندهی منطقه سوم نیروی هوایی ترکیه است و برخی اوقات توسط نیروهای ناتو (NATO) نیز استفاده می‌شود.

۱۴. مشتاقان و علاقه‌مندان «احمد عزت کویون‌اوغلو» یکی از اعضای قدیمی‌ترین خانواده‌های قونیه، پس از مرگش مجموعه‌ای از عجیب‌ترین و جالب‌ترین اشیای هنری، اشیای قوم‌نگاری، اقلام زمین‌شناسی و وسایل ساده‌ی او را وقف کردند و به شهر قونیه اهدا کرده و به نمایش گذاشتند. این موزه که از این مجموعه تشکیل شده، به یکی از دیدنی‌های قونیه تبدیل شده است. این ساختمان گنجینه‌ای از نمایشگاه اشیای عجیب و غریب و شگفت‌انگیز است؛ از نقاشی‌های نادر، نسخه‌های خطی و فرش گرفته تا اسباب‌بازی‌هایی به شکل حیوانات (پر شده از پوشال، دانه‌ها، پنبه و مواد مشابه) و انواع ساعت‌ها.

عکس کاور از : travelatelier.com



تاريخ : چهار شنبه 11 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

با توجه به نزدیک‌تر شدن به زمان رونمایی گوشی‌های هوشمند میت ۲۰ و میت ۲۰ پرو  هواوی، روز گذشته مینگ‌ چی‌کو تحلیلگر معروف، در یادداشتی اعلام کرد که تراشه‌ی ۷ نانومتری کرین ۹۸۰ هواوی می‌تواند فاصله‌ی بین گوشی‌های هوشمند اندرویدی هواوی و آیفون XS اپل با تراشه‌ی اختصاصی را کمتر کند.

سال گذشته‌ی میلادی، هواوی نتوانست با معرفی تراشه‌ی کرین ۹۶۰، در مقابل تراشه‌ی A11‌ بیونیک اپل، بهترین عملکرد خود را به‌نمایش بگذارد. اما تولیدکننده‌ی چینی، با اعتماد به‌نفس، معتقد است که تراشه‌ی ۷ نانومتری کرین ۹۸۰ در سال جاری میلادی می‌تواند حتی قوی‌تر از تراشه‌ی A12 بیونیک اپل ظاهر شود. پیشتر گفته شد که کرین ۹۸۰؛ نخستین تراشه مجتمع هفت نانومتری دنیا معرفی شد

کرین 980 / Kirin 980

تراشه‌ی کرین ۹۸۰ هواوی و تراشه‌ی A12 بیونیک اپل، دارای شباهت‌های بسیاری هستند. هر دو تراشه، توسطTSMC توسعه یافته‌اند. پیشتر نیز گفته شده بود که تراشه کرین ۹۸۰ هواوی با فرآیند ساخت ۷ نانومتری را TSMC تولید می‌کند. به‌علاوه در طراحی هر دو تراشه در حدود ۶.۹ میلیارد ترانزیستور استفاده شده است. هر دو تراشه از طراحی لیتوگرافی ۷ نانومتری بهره می‌برند. البته Apple  ادعا می‌کند که تراشه‌ی A12، هوشمندترین و قوی‌ترین تراشه‌ی بازار گوشی‌های هوشمند است. باید منتظر باشیم ببینیم بعد از معرفی Mate 20 هواوی باتراشه‌ی کرین ۹۸۰ و مقایسه‌ی آن با تراشه‌ی A12، آیا ادعاهای اپل درست است یا خیر؟ پیشتر نیز این سوال مطرح شده بود که کرین ۹۸۰ در برابر رقبا چه برتری‌هایی دارد؟ هرچند Huawei پیشتر ادعا کرده بود که کرین ۹۸۰ قدرتمندتر از A12 Bionic اپل است.

 

البته مینگ‌‌چی‌ کو، پیش‌بینی خاصی در مورد عملکرد بهتر هیچ‌کدام از تراشه‌ها مطرح نکرده است. در متن یادداشت مینگ‌چی‌ کو ، تنها اشاره است که هواوی پیشرفت‌های زیادی در حوزه‌ی ساخت تراشه‌ی داخلی داشته است. از نظر مینگ‌چی کو، طراحی و تولید تراشه‌ی جدید، باعث تمایز هواوی از سایر تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند اندرویدی می‌شود که معمولا از تراشه‌های اسنپدراگون کوالکام در طراحی خود استفاده می‌‌کنند.

در مقام مقایسه‌ی بین تراشه‌ی هواوی و اپل، مینگ‌چی کو معتقد است که طراحی تراشه‌ی جدید، هواوی می‌تواند تجربه‌ی کاربری بهتری در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهد. درنتیجه، فاصله‌ی بین تجربه‌ی کاربری با گوشی‌های آیفون و گوشی‌های اندرویدی هواوی به‌مراتب کمتر خواهد شد. البته ممکن است برخی معتقد باشند که حتی اگر هواویی با تولید تراشه‌ی قدرتمند بتواند فاصله‌ی خود را با اپل کاهش دهد، ولی یکی از مزیت‌های کار کردن با دستگاه‌های با سیستم عامل iOS، تجربه‌ی کاربری فوق‌العاده‌ی آنها است.



تاريخ : چهار شنبه 11 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پس از حمله موشکی و پهپادی سپاه به مقر تروریست های تکفیری که منجر به هلاکت و زخمی شدن  شمار زیادی از تروریست ها و سرکردگان جنایت تروریستی اهواز گردید، نیروی هوافضای سپاه نخستین تصاویر از محل های اصابت موشکها وبمباران پهپادهای رزمی در شرق فرات در سوریه را رسانه ای کرد.

سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در گفت‌وگویی در خصوص انتشار این تصاویر اظهار کرد: منطقه شرق فرات و مقرتروریست‌های داعشی تحت حمایت کامل امریکا بوده و دارای موقعیت خاصی می باشد ؛این منطقه از غرب بواسطه رود فرات پدافند طبیعی دارد ، از طریق هوا نیز منطقه ممنوعه پروازی و تحت حفاظت هواپیما های ائتلاف است.

وی افزود:  به کارگیری هواپیماهای بدون سرنشین همچون شاهد ۱۲۹ به منظور تصویربرداری از لحظه اصابت ، عملاً موجب لو رفتن عملیات و اطلاع رسانی توسط ائتلاف امریکا و تخلیه مقر از گروه‌های تروریستی می گردید.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه در عملیات موشکی و پهپادی "ضربت محرم " از تاکتیک متفاوتی استفاده کردیم ،گفت: در این عملیات با استفاده از روش های خاص اطلاعاتی و پس از اطمینان از حضور فرماندهان داعشی ،عملیات با غافلگیری انجام شد.

حاجی زاده با اشاره به اجرای عملیات ترکیبی و استفاده از پهپادهای رزمی در این عملیات گفت : پهپادهای بمب افکن ما با غافلگیری وارد منطقه شدند و به اجرای عملیات خود پرداختند و با تصاویری که پس از عملیات به دست ما رسید، میزان دقت عملیات برای همگان روشن شد.

انتشار نخستین تصاویر از محل های اصابت موشک های سپاه به مقر تروریست ها در شرق فرات

انتشار نخستین تصاویر از محل های اصابت موشک های سپاه به مقر تروریست ها در شرق فرات

انتشار نخستین تصاویر از محل های اصابت موشک های سپاه به مقر تروریست ها در شرق فرات

 

 



تاريخ : چهار شنبه 11 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شاید قابلیت دکس در زمان انتشار چندان جدی گرفته نشد، اما این فناوری بهتر از آنکه تصور می‌شد عمل می‌کند و نیازهای اولیه‌ی کاربران را به یک کامپیوتر شخصی، برآورده می‌سازد. سامسونگ تصمیم گرفته است تا این فناوری را یک قدم ارتقا دهد و هم‌اکنون در حال توسعه‌ی اتصال بی‌سیم دکس و حذف همه‌ی سخت‌افزارهای اضافه است.

اگر به‌خاطر داشته باشید، دکس در ابتدا یک پایه‌ی نگهدارنده بود که گوشی Samsung بر روی آن قرار می‌گرفت. نسل بعدی این قابلیت از پایه، به یک پد (pad)، تبدیل شد که با استفاده از آن می‌توانستیم از صفحه‌ی گوشی به‌عنوان صفحه‌کلید یا تاچ‌پد استفاده کنیم. با عرضه‌ی گلکسی نوت 9 و تبلت اس ۴ این قابلیت بسیار راحت‌تر از گذشته در دسترس قرار گرفت و تنها به اتصال یک کابل از گوشی به صفحه نمایش مستقل نیاز داشت.

داک دکس 2

طبق اطلاعات به‌دست‌آمده، به‌نظر می‌رسد که سامسونگ می‌خواهد پا را از این هم فراتر بگذارد و قابلیت DeX را در گوشی‌ها و تبلت‌های آینده‌ی خود، از طریق اتصال بی‌سیم در دسترس کاربران قرار دهد؛ به این صورت که تنها با داشتن یک گوشی سامسونگ و صفحه‌نمایشی مستقل، بتوانیم بدون اتصال پایه، کابل یا سخت‌افزار دیگری، صفحه نمایش خود را به یک کامپیوتر شخصی تبدیل کنیم.

در حال حاضر تاریخی برای انتشار این قابلیت اعلام نشده است؛ بنابراین، احتمال دارد که توسعه اتصال بی‌سیم دکس فاصله‌ی نسبتا زیادی تا نهایی شدن داشته باشد؛ در هر صورت، خوشحال هستیم که سامسونگ به بازخوردهای مخاطبانش گوش می‌دهد و تصمیم دارد تا روی به‌روزرسانی‌ها و قابلیت‌های کاربردی تمرکز کند. تبدیل کردن گوشی هوشمند به یک کامپیوتر شخصی، موردی بود که مدت‌ها آرزویش را داشتیم و ظاهرا غول کره‌ای در تلاش است تا سرانجام این آرزو را به واقعیت تبدیل کند.



تاريخ : چهار شنبه 11 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گروه کیا-هیوندای مدتی است که محصولات تمام برقی خود را به بازار معرفی کرده‌اند. از بین این مدل‌ها باید بههیوندای کونا الکتریکی اشاره کرد که در بازار ایالات متحده‌ی آمریکا عرضه شده است و توانست در شعاع حرکتی‌، شورلت بولت EV را که یکی از پرفروش‌ترین خودروهای برقی این کشور است، شکست دهد. گروه کیا-هیوندای محصولی جدید در نمایشگاه خودروی پاریس رونمایی کرده است. این مدل، نسخه‌ی الکتریکی کراس‌اور نیرو است. در نمایشگاه خودروی پاریس ۲۰۱۸، کیا از نسخه‌ی الکتریکی نیرو که برای بازار اروپا در نظر گرفته شده‌ است رونمایی کرد. البته قبلا نیز اعلام شده بود که کیا چنین خودرویی را به پاریس می‌آورد چراکه مدتی قبل از نیرو الکتریکی در کشور کره رونمایی شده بود. 

Kia e-Niro

در کالبد کیا E نیرو، یک پیشرانه‌ی الکتریکی با قدرت ۲۰۱ اسب بخار و گشتاور ۳۹۵ نیوتون متر قرار گرفته است. این پیشرانه‌ی الکتریکی دقیقا مشابه پیشرانه‌ی الکتریکی مورد استفاده در هیوندای کونا است. برای تامین انرژی مورد نیاز برای این موتور می‌توان دو نوع باتری انتخاب کرد. باتری بزرگ‌تر دارای ظرفیت ۶۴ کیلووات ساعات و باتری کوچک‌تر دارای ظرفیت ۳۹.۲ کیلووات ساعت است. در صورت سفارش باتری کوچک‌تر قدرت پیشرانه‌ی الکتریکی نیز کاهش پیدا می‌کند. بنا بر اعلام کیا موتورز، کیا E نیرو با باتری بزرگ‌تر می‌تواند با هر بار شارژ مسافت ۴۸۰ کیلومتر را طی کند و شعاع حرکتی این خودرو مورد تایید موسسه‌ی اروپایی WATP است.

Kia e-Niro

در بازار آمریکا ممکن است شعاع حرکتی کمی پایین‌تر باشد اما در هر صورت بهتر از شعاع حرکتی ۴۱۲ کیلومتری هیوندای کونا الکتریکی خواهد بود. استفاده از سیستم بازیابی انرژی ترمز‌ها سبب می‌شود تا کیا E نیرو بتواند بخشی از انرژی مورد نیاز خود را با استفاده از ترمزگیری تامین کند تا انرژی ذخیره، افزایش پیدا کند.

Kia e-Niro

در بخش طراحی ظاهری نیز گرچه E نیرو تفاوت عمده‌ای با نسخه‌ی استاندارد نیرو ندارد اما با دقت در جزئیات می‌توان به برخی تفاوت‌ها پی‌برد. پورت شارژر در جلو پنجره، مهمترین تفاوت است. البته در خودروهای برقی به دلیل حذف پیشرانه‌ی احتراقی نیازی به ورود هوا به داخل کاپوت وجود ندارد. طراحی سپر نیز کمی متفاوت است اما طراحی بخش عقب و چراغ‌های LED آن با سایر مدل‌های نیرو یکسان است.

در داخل کابین نیز وضعیت به همین ترتیب است و شاهد طراحی یکسان با سایر مدل‌های نیرو هستیم. البته به دلیل عدم نیاز به جعبه دنده در خودروهای برقی دیگر تونل جعبه دنده در کابین کیا E نیرو موجود نیست و اهرم تعویض دنده‌ نیز با یک کلید چرخان جایگزین شده است. این مورد سبب شده تا فضای داخل کابین افزایش پیدا کند و  کنسول وسطی تبدیل به مکانی مناسب برای قرار دادن اشیا شود.

Kia e-Niro

برای داخل کابین کیا E نیرو، سیستم نورپردازی داخلی نیز تعبیه شده است که می‌توان آنرا از بین شش رنگ مختلف انتخاب کرد. همچنین تزئینات آبی رنگ در داخل کابین به چشم می‌خورد که یادآور برقی بودن این خودرو هستند. از نظر امکانات نیز باید به تودوزی چرم، نمایشگر ۷ اینچی سیستم مولتی‌مدیا و پشت آمپرهای دیجیتالی ۷ اینچی اشاره کرد. یک نکته‌ی جالب توجه نیز این است که برای تودروزی چرمی داخل خودرو نیز می‌توان چرم مصنوعی یا طبیعی انتخاب کرد. در بحث ایمنی نیز کیا E نیرو فهرست مناسبی ارائه می‌کند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به ترمز خودکار اظطراری، سیستم هشدار بین خطوط، کروز کنترل هوشمند و سیستم هشدار تصادف از جلو در این خودرو موجود است.

Kia e-Niro

کیا E نیرو پیش از پایان امسال به بازار عرضه خواهد شد و با کمی فاصله عرضه‌ی آن در بازار آمریکا آغاز می‌شود. البته قبلا کیا موتورز در وبسایت خود اعلام کرده بود که تا پیش از پایان سال، مدل جدید e-Niro در بازار آمریکا نیز  عرضه خواهد شد.



تاريخ : چهار شنبه 11 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پس از گذشت مدتی نسبتاً طولانی از معرفی نسل اول رایانه‌ی مجتمع سرفیس استودیو، بالأخره مایکروسافت از نسل دوم این رایانه‌ی دوست‌داشتنی رونمایی کرد. 

همانطور که پیش‌تر نیز انتظار می‌رفت، در سرفیس استودیو ۲ شاهد تغییرات ظاهری چندانی نیستیم و مایکروسافت در این نسخه تمرکز خود را بر سخت‌افزار و توانِ این دستگاه گذاشته است.

مایکروسافت در معرفی سرفیس استودیو ابتدا از صفحه‌نمایش این دستگاه شروع کرد. نمایشگر LCD این رایانه‌ از استاندارد رنگی DCI-P3 بهره می‌برد که ۱۳.۵ میلیون پیکسل را در دلِ خود جای داده است.؛ در این استاندارد، رنگ‌های بیشتری قابل‌نمایش هستند و دقت رنگ‌ها در تصاویر بیشتر از نمونه‌های دیگر است. این شرکت برای طراحی این صفحه‌نمایش از فناوری جدیدی با نام ترانزیستور اکسیدی استفاده کرده تا مفهوم کیفیت و دوام را به مرحله‌ی جدیدی برساند. طبق گفته‌ی اهالی مایکروسافت، نمایشگر نسل جدید سرفیس استودیو نسبت به نسل پیشین، ۳۸ درصد روشنایی بیشتری را دارد؛ همچنین تضاد رنگ ۲۲ درصد بهبود یافته است.

سرفیس استودیو ۲

ردموندی‌ها در طول رویداد خود اعلام کردند که به‌واسطه‌ی به‌کارگیری فناوری‌های جدید در این صفحه‌نمایش، مهندسان این شرکت توانسته‌اند راحت‌تر از گذشته از کریستال مایع در کنار پلاریزه‌کننده‌ها استفاده کنند. تمام موارد فوق در کنار افزایش ۵۰۰ نیتی روشنایی صفحه‌‌نمایش و پشتیبانی از فناوری HDR باعث می‌شود تا سرفیس استودیو ۲ از نظر نمایش تصاویر، پیشرفت قابل‌توجهی را نسبت به نسل گذشته تجربه کند.

 

در بخش سخت‌افزار، مایکروسافت روی توان گرافیکی سرفیس استودیو ۲ مانور زیادی داد. طبق گفته‌ی اهالی ردموند، آن‌ها از نسل آتی پردازنده‌های گرافیکی انویدیا که از معماری پاسکال بهره می‌برند، استفاده خواهند کرد؛ اگرچه هنوز در این باره اطلاعات کاملی در دست نیست؛ اما طبق گفته‌ی این شرکت، کارت گرافیک جدید با این‌که از سری RTX نخواهد بود؛ ولی ۵۰ درصد کارایی بیشتری را نسبت به سرفیس استودیو ۱ ارائه می‌کند. افزون بر بخش گرافیک، پردازنده‌ی نسل هفتمی Core i7 و ۲ ترابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی SSD از دیگر موارد مهمی به شمار می‌روند که مایکروسافت در معرفی سرفیس استودیو ۲ به آن‌ها اشاره کرد.

سرفیس استودیو ۲

این رایانه از ۲۴ مهر (۱۶ اکتبر) در دسترس قرار خواهد گرفت و علاقه‌مندان به آن می‌توانند از هم‌اکنون اقدام به پیش‌سفارشِ آن کنند.



تاريخ : چهار شنبه 11 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

رویداد ویژه‌ی مایکروسافت بالاخره برگزار شد و این شرکت در کنار رونمایی از سرفیس لپ‌تاپ ۲ و سرفیس پرو ۶، از گجت جدیدی نیز پرده برداشت. سرفیس هدفون که دقایقی پیش به‌صورت رسمی معرفی شد، قرار است آغازگر سری جدید محصولات صوتی ساخته‌شده توسط ردموندی‌ها باشد.

Surface Headphones قیمتی معادل با ۳۴۹ دلار دارد و در دسته‌ی هدفون‌های بی‌سیم دور گوشی (Over the Ear) جای می‌گیرد. این هدفون به‌خوبی با دستگاه‌های مبتنی بر ویندوز ۱۰ که از نرم‌افزار Swift Pair استفاده می‌کنند، همگام‌سازی می‌شود. 

سرفیس هدفون مایکروسافت / Microsoft Surface Headphones

این هدفون به انواع حسگرها تجهیز شده است و توانایی بالایی در تشخیص حرکات دارد. اگر کاربر این هدفون‌ها را از گوش خود در بیاورد، موسیقی متوقف می‌شود (حتی اگر در هنگام مکالمه باشید، با درآوردن هدفون از گوش، تماس به‌حالت بی‌صدا می‌رود)؛ این درحالی است که اگر کاربر دوباره آن‌ها را به گوش خود بزند، موسیقی دوباره شروع به‌ پخش می‌کند. 

سرفیس هدفون

هر کدام از سَری‌های این هدفون، به یک میکروفون تجهیز شده است تا کیفیت بالاتری به‌هنگام مکالمه ارائه شود و کاربر بتواند به‌راحتی کورتانا را فرا بخواند. مایکروسافت گفته است که قصد دارد سرفیس هدفون را اواخر فصل تعطیلات پیش‌رو روانه‌ی بازار کند.



تاريخ : چهار شنبه 11 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

قابلیت جدیدی که مایکروسافت نام آن را App-Mirroring گذاشته است به شما این امکان را می‌دهد تا اپلیکیشن‌های موجود بر روی تلفن همراه هوشمند خود را از درون رایانه اجرا کرده و از آن‌ها استفاده کنید. به نظر می‌رسد این جدی‌ترین اقدام مایکروسافت برای ایجاد پلی ارتباطی بین ویندوز و تلفن‌های هوشمند باشد که البته فعلا محدود به سیستم‌عامل اندروید است.

البته در جریان این رویداد این قابلیت به صورت زنده به نمایش در نیامد اما تصاویری از ارسال پیام در محیط اسنپ‌جت بر روی سرفیس دیده شد. این قابلیت به همراه آپدیت ویندوز در تاریخ ۱۸ مهر در دسترس خواهد بود.



تاريخ : چهار شنبه 11 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

محصول اول سرفیس پرو ۶ از پردازنده نسل هشتمی اینتل بهره می‌برد و عمر باتری ۱۳/۵ ساعته دارد، رنگ جدید مشکی خواهد داشت و دارای دوربین ۸ مگاپیکسلی با اتوفوکس است.

محصول بعدی سرفیس لپ‌تاپ ۲ جدید است که آن هم دارای پردازنده نسل هشتمی اینتل و ۱۴/۵ ساعت عمر باتری است. مایکروسافت بر کیفیت بسیار بالای ساخت این لپ‌تاپ تاکید بسیاری دارد.

 

هردو این محصولات از تاریخ ۲۴ مهر با قیمت ۸۹۹ دلار برای سرفیس پرو ۶ و ۹۹۹ دلار برای سرفیس لپ‌تاپ ۲ به بازار عرضه خواهند شد. ویدئوهای رسمی معرفی مایکروسافت برای معرفی این دو محصول را ببینید.

 

 
 


تاريخ : چهار شنبه 11 مهر 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 864 865 866 867 868 ... 3356 صفحه بعد