در سال ۲۰۱۶، موزیلا سرویس گزارش سخت‌افزار (Hardware Report) را که اطلاعات مربوط به نوع سخت‌افزار مورد استفاده‌ی مشتریان را به اشتراک می‌گذاشت، راه‌اندازی کرد. اکنون این شرکت، «گزارش داده‌های عمومی» خود را معرفی می‌کند. این سرویس جدید، براساس داده‌های غیرحساس جمع‌آوری‌شده از سامانه‌ی دورسنجی مرورگرهای دسکتاپ فایرفاکس، اطلاعاتی را درباره‌ی نحوه‌ی استفاده‌ی افراد از فایرفاکس و اینترنت در سراسر جهان نمایش می‌دهد. Mozilla در این باره در وبلاگ خود می‌نویسد:

همانند گزارش سخت‌افزار برای توسعه‌دهندگان، ما امید داریم که گزارشِ [داده‌های عمومی] بتواند برای روزنامه‌نگاران، پژوهشگران و عموم، منبعی برای درک نه‌تنها وضع وب‌گردی دسکتاپ؛ بلکه نحوه‌ی به‌کارگیری داده‌ها در موزیلا باشد. ما تلاش می‌کنیم که طراحی همگانی و آزادی داشته باشیم و کاربران بتوانند از نحوه‌ی جمع‌آوری داده‌ها، نوع داده‌های جمع‌آوری‌شده و نحوه‌ی استفاده از داده‌ها اطلاع داشته باشند.

گزارش داده‌های عمومی، ۱۰ معیار مختلف را، یا به‌وسیله‌ی داده‌های جهانی، یا آمار ۱۰ کشور برتر تقسیم‌بندی می‌کند. شما می‌توانید اطلاعات مربوط به تعداد کاربران فعال روزانه و سالانه‌ی Firefox دسکتاپ، میانگین استفاده‌ی روزانه، تعداد کاربران آخرین نسخه‌ی مرورگر، زبان‌های برتر، تعداد افراد استفاده‌کننده از ویژگی Tracking Protection و افزونه‌های برتر را مشاهده کنید. موزیلا تاکید می‌کند که به‌منظور ردیابی نرخ کرش، پاسخگویی به سوالات به‌خصوص درباره‌ی محصولات و اندازه‌گیری تاثیر آزمایش‌هایش از این نوع داده‌ها استفاده می‌کند. علاوه‌بر این، افراد علاقه‌مند به ترندهای مربوط به استفاده از اینترنت می‌توانند موارد جزئی و جالب توجه‌ای همچون کاهش میزان استفاده از اینترنت در جریان فستیوال بهار در چین و میانگین پرکاربردترین مرورگر به‌ازای هر فرد در ایالات متحده را مشاهده کنند.

موزیلا می‌گوید:

فایرفاکس پروژه‌ای متن‌باز است و ما بر این باوریم که داده‌های تولیدشده باید برای عموم نیز کاربردی باشد. برنامه‌نویسان باید بتوانند تعداد کاربرانی را که ماه گذشته از کار آن‌ها تاثیر گرفته‌اند، مشاهده کنند. پژوهشگران باید بتوانند از نحوه‌ی تغییر کاربرد مرورگر در کشورهای در حال توسعه اطلاع پیدا کنند و عموم مردم نیز باید بتوانند از نحوه‌ی به‌کارگیری داده‌ها توسط ما مطلع شوند؛ چرا که این داده‌ها در واقع متعلق به آن‌ها است.

در حال حاضر گزارش داده‌های عمومی تنها شامل داده‌های مرورگر دسکتاپ می‌شود؛ اما موزیلا خاطرنشان کرده است که این ویژگی به‌زودی برای موبایل نیز فعال خواهد شد.



تاريخ : دو شنبه 12 شهريور 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شهر آتاپیریر (Atapirire) منطقه‌‌ای کوچک با جمعیت ۱٫۳۰۰ نفری است که رئیس‌جمهور ونزوئلا یعنی نیکولاس مادرورو منابع نفتی آن را به‌عنوان پشتوانه‌های ارز رمزنگاری شده دولت خود یعنی پترو در نظر گرفته است. به بیان دیگر این شهر کوچک می‌تواند در خط مقدم انقلاب اقتصادی در ونزوئلا بازی کند. این منطقه، تنها شهر موجود در بیابانی دورافتاده در مرکز ونزوئلا است که مادورو ادعا می‌کند ۵ میلیارد بشکه نفت در زمین‌های آن وجود دارد.

ساکنین این منطقه می‌گویند که هیچ شواهدی مبنی بر تلاش دولت برای دستیابی یا حتی حفظ این منابع ادعا شده وجود ندارد. آنها هرگز تصور نمی‌کنند که شهرستان کوچکشان، در خظ مقدم انقلاب اقتصادی ونزوئلا قرار داشته باشد. یک خانم خانه‌دار در مصاحبه با رویترز و پس از اشاره به وضعیت نامناسب زندگی و تحصیل در آتاپیریر گفته که هیچ نشانی از پترو در این منطقه نیست.

ارز رمزنگاری شده پترو / petro

ارز رمزنگاری شده پترو / petro

در واقع به نظر می‌رسد نشانه‌های از رمزارز پترو در هیچ‌جای دیگر نیز قابل مشاهده نباشد. این ارز رمزنگاری شده که در ماه فوریه‌ی سال جاری معرفی شد، هیچ طرفدار یا سرمایه‌گذار شناخته‌شده‌ای ندارد. رویترز ۴ ماه پس از رونمایی از این ارز با تعدادی از متخصصان ارزهای رمزنگاری شده و همچنین متخصصان ارزش‌گذاری منابع نفتی مصاحبه داشته است. رویترز همچنین تراکنش‌های دیجیتال این ارز را نیز پیگیری کرده‌اند تا در مورد آن اطلاعات بیشتری کشف کنند.

نتایج اولیه‌ی تحقیقات نشان داد که تجارت آن‌چنان پررونقی پیرامون پترو انجام نمی‌شود. به بیان دیگر این سکه در هیچ صرافی دیجیتالی خرید و فروش نمی‌شود و هیچ فروشگاهی نیز آن را نمی‌پذیرد. خریداران معدودی که این خبرگزاری موفق به کشف آنها شده است، کاربران حاضر در فروم‌های ارزهای دیجیتال بوده‌اند. البته هیچ‌یک از این کاربران قابل شناسایی نبوده‌اند. یکی از آنها از کلاهبرداری این ارز شکایت داشته، اما دیگری ادعا کرده که بدون هیج مشکلی، توکن‌هایش را دریافت کرده است. کاربر دوم تحریم‌های آمریکا و خبرهای منفی رسانه‌ها را دلیل عدم رشد سریع این ارز دانسته است.

ارز رمزنگاری شده پترو / petro

اظهارنظرهای مقامات دولتی ونزوئلا در مورد پترو نیز ضد و نقیض است. مادورو ادعا می‌کند که فروش پترو به بیش از ۳.۳ میلیارد دلار رسیده و این ارز برای واردات استفاده می‌شود. اما هاگبل روآ یکی از وزرای درگیر در این پروژه ادعا کرده که فناوری این ارز هنوز در حال توسعه است و هیچ‌کس نتوانسته استفاده‌ی خاصی از پترو بکند. او همچنین گفته که هیچ منابعی نیز برای این ارز دریافت نشده است.

نکته‌ی دیگر، سازمان دولتی ناظر بر روند توسعه‌ی پترو است. این سازمان که با نام واحد نظارت بر دارایی‌هایی رمزنگاری شده (The Superintendence of Cryptoassets) فعالیت می‌کند، ماهیتی مرموز دارد. خبرنگاران رویترز بازدیدی از وزارت امور مالی (مکانی که این سازمان ناظر باید در آن حضور داشته باشد) داشته‌اند، اما اثری از چنین سازمانی نیافته‌اند. به‌عبارتی به آنها اعلام شده که هنوز حضور فیزیکی این سازمان نهایی نشده است!

ابهامات زیادی در مورد سازمان‌های ناظر بر پترو وجود دارد

از طرفی وبسایت این سازمان نیز فعالیت خاصی ندارد. به‌علاوه مدیر آن یعنی خوزلیت رامیرز نیز پیام‌های شبکه‌های اجتماعی خود را پاسخ نمی‌دهد. وزارت صنعت ونزوئلا مسئول نظارت بر این سازمان است و آنها نیز پاسخ روشنی در مورد عملکرد آن نداشته‌اند. خبرنگاران از وزارت اطلاعات نیز سوال‌هایی پرسیده‌اند که به پاسخ روشن منجر نشده است.

علاوه بر موارد گفته شده، مادورو نیز با اظهار نظر جدید خود، نگرانی‌ها را در مورد آینده‌ی اقتصاد افزایش داد. او عنوان کرد که حقوق و دسمتزد و نرخ تبدیل ارز برای پول بی‌ارزش ونزوئلایی یعنی بولیوار از این به‌بعد وابسته به نرخ پترو خواهد بود. اقتصاددانان، متخصصان ارزهای رمزنگاری شده و مردم از این اظهار نظر متعجب شده و آن را غیرعقلانی دانستند. آنها معتقدند پیوند پترو و بولیوار نتیجه‌ی خوبی نخواهد داشت.

ارز رمزنگاری شده پترو / petro

الخاندرو ماکادو یک متخصص علوم کامپیوتر ونزوئلایی و فعال در زمینه‌ی ارزهای دیجیتال است که ارز پترو را با دقت دنبال می‌کند. او در این‌باره می‌گوید:

به‌هیچ‌وجه نمی‌توان قیمت‌ها و نرخ‌های تبدیل را با توکنی که در هیچ‌جا معامله نمی‌شود، مرتبط کرد. دلیل اصلی این است که هیچ راهی برای فهمیدن قیمت واقعی آن وجود ندارد.

تمامی مشکلات و هرج‌ومرج‌های پیش آمده، نتایج کلی بی‌نظمی‌ها و مدیریت غلط دولت مادورو هستند که در این زمینه نیز ونزوئلا را با مشکل مواجه کرده‌اند. ارز پترو قرار بود به‌عنوان راهکاری برای حل ابرتورم موجود در ونزوئلا و نجات ارز در حال مرگ بولیوار باشد. مادورو این ارز را معرفی کرد تا تراکنش‌های مالی کشور به‌صورت ناشناس رخ دهند و به‌نوعی تحریم‌های آمریکایی‌ها در این تبادلات بی‌اثر شود.

قیمت پترو به قیمت یک بشکه نفت ونزوئلا وابسته است

دولت ونزوئلا قیمت پترو را وابسته به قیمت یک بشکه نفت ونزوئلا اعلام کرده است. در حال حاضر قیمت هر بشکه نفت ونزوئلا حدود ۶۶ دلار است. آنها ادعا کرده‌اند که این قیمت به پشتوانه‌ی نفت موجود در میدان منطقه‌ی آتاپیریر تضمین خواهد شد. این منطقه مساحتی حدود ۳۸۰ کیلومتر مربع دارد. در این میان رئیس جمهور آمریکا نیز به سیاست‌های خود بر ضد این کشور ادامه داده و از ماه مارس، تمامی شهروندان این کشور را از خرید ارز پترو منع کرده است.

ارز رمزنگاری شده پترو / petro

تحلیل‌گران به ادعاهای مادورو مبنی بر جذب میلیاردها دلار سرمایه از طریق فروش پترو مشکوک هستند. از نظر این متخصصان، آمارهای منتشر شده از عرضه‌ی سکه‌ی اولیه (ICO) واضح نیستند و نمی‌توان میزان دقیق جذب سرمایه‌ی این توکن را تخمین زد.

تام رابینسون مدیر بخش داده و هم‌بنیان‌گذار شرکت لندنی الیپتیک، فعال در زمینه‌ی داده‌های شبکه‌ی بلاک چین در این مورد می‌گوید:

با توجه به سطح پایین تراکنش‌های صورت گرفته، نمی‌توان عرضه‌ی پترو را یک ICO واقعی نامید. ما هیچ سندی گواه بر خرید یا تبادل این ارز پیدا نکرده‌ایم و همچنین، نشانه‌ای از خرید و فروش آن در صرافی‌ها نیز وجود ندارد.

خبرنگاران رویترز بازدیدی نیز از شهر آتاپیریر و تجهیزات استخراج نفت در اطراف آن داشته‌اند. آنها ادعا می‌کنند که هیچ فعالیت جدی در این منطقه انجام نمی‌شود و تجهیزات موجود نیز عموما قدیمی و بلااستقاده هستند. وزیر نفت سابق ونزوئلا یعنی رافائل رامیرز در اظهار نظری عنوان کرده بود که برای استخراج نفت این منطقه نیاز به سرمایه‌ی ۲۰ میلیارد دلاری هست که قطعا شرکت PDVSA (مسئول استخراج نفت در ونزوئلا) توانایی تامین آن را ندارد. این شرکت پاسخی به ایمیل رویترز برای اظهار نظر در مورد این سرمایه نداده است.

نفتی که به‌عنوان پشتیبان پترو معرفی شده، هنوز استخراج نشده است

رامیرز به‌مدت حدودا یک دهه مسئول وزارت نفت در دولت رئیس جمهور قبلی یعنی هوگو چاوز بود. او در حال حاضر در مکانی نامعلوم در تبعید به سر می‌برد و این اظهار نظرها را به وبسایت محلی Aporrea ارسال کرده است. از نظر او، قیمت‌گذاری پترو روی یک نظر خودسرانه و بر اساس چیزی است که تنها در ذهن و تخیل دولت‌مردان ونزوئلا وجود دارد. 

اتهام کلاهبرداری

ارز رمزنگاری شده پترو / petro

در مقایسه با خریداران ارزهای مشهور مانند بیت کوین و اتریوم، خریداران پترو به راحتی پیدا نمی‌شوند. یکی از محل‌های حضور این خریداران، فروم Bitcointalk است که صحبت‌ها در مورد ارز پترو، از ابتدای سال ۲۰۱۸ در آن جریان پیدا کرد. پست‌های اولیه در مورد این ارز، امیدوارکننده بودند؛ اما پس از مدتی شکایت‌ها به‌مرور شروع شدند. اغلب شکایت‌ها در ارتباط با کمبود اطلاعات در مورد این توکن و همچنین تاخیر در پرداخت توکن‌ها بود. حتی یکی از کاربران از عدم قابلیت برای جابجایی یا فروش پترو شکایت کرده بود.

به‌عنوان مثال یکی از کاربران این فروم در پستی نوشته بود: «کاملا مشخص است که ما مورد کلاهبرداری قرار گرفتیم. تنها زمان مشخص می‌کند که این هزینه،‌ سرمایه‌گذاری مناسبی بوده است یا خیر.»

کاربری دیگر که از طریق پیام‌رسان‌های اجتماعی با خبرنگاران رویترز در تماس بوده است،‌ فرآیند خرید ارز خود را مثبت ارزیابی کرده و تنها تحریم‌های آمریکا و پوشش منفی رسانه‌ای را دلیل عدم تمایل به خرید و فروش پترو عنوان کرده است. نکته‌ی جالب این است که این کاربر خبرگزاری رویترز را نیز به بی‌صداقتی متهم کرده و با نگرانی از مشکلات احتمالی از طرف دولت آمریکا، نام خود را فاش نکرده است. در نهایت باید به این نکته توجه داشت که سرمایه‌گذاری هیچ‌یک از این افراد در پترو، قابل تایید را رد کردن نیست.

هنوز هیچ سرمایه‌گذار بزرگی، در این ارز سرمایه‌گذاری نکرده است

ارزهای رمزنگاری شده در دهه‌ی گذشته با استقابل خوبی مواجه شده‌اند. اکثر طرفداران آنها نیز کاهش هزینه‌ی تراکنش‌های مالی را علت موفقیت این اختراع قرن ۲۱ نامیده‌اند. به‌علاوه مواردی همچون داشتن گزینه‌ای جانشین به‌جای بانک‌های سنتی و همچنین دوری از تورم ایجاد شده توسط سیاست‌های بانک‌های مرکزی نیز از عوامل محبوبیت این ارزها بوده‌اند.

در توضیح ساده‌ی فرآیند تراکنش‌های ارزهای دیجیتال باید بدانید که این تراکنش‌ها توسط شبکه‌ای از کامپیوترها تایید و ذخیره می‌شوند که به‌صورت یک دفتر کل و با نام شبکه‌ی بلاک‌چین شناخته می‌شوند. تمامی عملیات صورت گرفته در این شبکه برای همه‌ی مردم قابل مشاهده است، اما هویت افراد درگیر همیشه مخفی خواهد ماند. عملیات داخل شبکه نیز با استفاده از رمزنگاری کامپیوتری محافظت می‌شود.

ارز رمزنگاری شده پترو / petro

خرید سرسام‌آور ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۷ باعث شد تا قیمت بیت‌کوین به حدود ۲۰ هزار دلار برسد. این موفقیت باعث شد تا تعداد زیادی از استارتاپ‌های دیگر به عرضه‌ی توکن برای کاربران تشویق شوند. در این میان، کوین‌های بی‌ارزشی نیز به‌وجود آمدند که میلیون‌ها دلار سرمایه جذب کرده اما بعدا به‌خاطر اثبات کلاهبرداری، توسط مقامات قانون‌گذار تعطیل شدند.

فعالان بازار ارزهای دیجیتال برای شفافیت هرچه بهتر فعالیت‌های خود، از لجرهای بلاک‌چین برای تایید ثبت‌نام و خرید سکه استفاده می‌کنند. این حرکت به سرمایه‌گذاران احتمالی، دیدی کلی از مقدار پول پرداخت شده می‌دهد و به‌نوعی اعتماد آنها را جلب می‌کند. این حرکت از طرف دولت ونزوئلا اجرا نشده و هیچ دفتر ثبت‌نامی در مورد خریداران پترو وجود ندارد.

برخی کاربران، تحریم و اخابر منفی رسانه‌ها را دلیل عدم موفقیت پترو می‌دانند

مقاله‌ی معرفی یا Whitepaper ارز پترو که باید توضیحی در مورد این ارز به خریداران احتمالی ارائه دهد،‌ پلتفرم پشتیبان آن را NEM معرفی کرده است. این شبکه‌ی بلاک‌چین توسط یک سازمان غیرانتفاعی سنگاپوری توسعه داده شده است. در مورد این پلتفرم باید بدانید که دارندگان حساب NEM ناشناس هستند، اما می‌توانند اطلاعات خود را در قسمت توضیحات سکه‌ها به نمایش بگذارند.

در ماه مارس سال جاری، حساب‌های کاربری NEM که ادعا می‌کردند توسط دولت ونزوئلا اداره می‌شوند، ۸۲.۴ میلیون توکن را به‌عنوان ICO یک سکه‌ی دیجیتال به نام پترو عرضه کردند. این تعداد سکه، با عبارت سکه‌ی اولیه معرفی شدند که طبق وایت‌پیپر پترو، بعدا قابلیت تغییر به سکه‌ی اصلی را داشتند. طبق گزارش‌های شبکه‌ی NEM، حدود ۲۳۰۰ عدد از آن توکن‌ها در ماه می به ۲۰۰ حساب ناشناس منتقل شدند.

ارز رمزنگاری شده پترو / petro

زمان‌بندی ارسال این توکن‌ها با زمان پست‌های کاربران در فروم بیت‌کوین‌تاک و اعلام خرید سکه توسط آنها، هم‌خوانی دارد. با یک حساب سرانگشتی اگر توکن‌ها با قیمت مشخص شده توسط مادورو فروخته شده باشند، این تعداد پترو تنها سرمایه‌ای حدود ۱۵۰ هزار دلار جذب کرده است.

در ماه آوریل، یک حساب کاربری دیگر تعدادی توکن پترو را به‌عنوان فازی مستقل برای سرمایه‌گذاران بزرگ عرضه کرد. این حساب کاربری، در ماه ژوئن حدود ۱۳ میلیون توکن را به چند حساب ناشناس منتقل کرد. فروش آن توکن‌ها نیز احتمالا رقمی حدود ۸۵۰ میلیون دلار را به‌عنوان افزایش سرمایه به همراه داشته است. نکته‌ی قابل تامل این است که نمی‌توان هیچ‌یک از این تراکنش‌ها را به‌عنوان فروش سکه در نظر گرفت. به‌علاوه، هیچ سرمایه‌گذاری تاکنون ادعای خرید ارز پترو را مطرح نکرده است.

هیچ صرافی معتبری این توکن را عرضه نمی‌کند

به تمام شک و شبهه‌های بالا، اظهارات روآ را نیز اضافه کنید که به‌عنوان مدیر سازمان نظارت بر شبکه‌ی بلاک‌چین ونزوئلا(Venezuelan Blockchain Observatory)، پترو را در حال حاضر ارزی غیرفعال می‌داند. خبرنگاران رویترز چندی پیش در حاشیه‌ی یک همایش مرتبط با ارز پترو در کاراکاس با این وزیر مصاحبه‌ای داشته‌اند و او، تراکنش‌های صورت گرفته در شبکه‌ی NEM را نمونه‌های اولیه نامیده است. او در ادامه به این نکته اشاره کرده که ونزوئلا در حال توسعه‌ی شبکه‌ی بلاک‌چین اختصاصی خود است. او گفته که خریداران تنها نوعی رزرو از این ارز انجام داده‌اند و هیچ سکه‌ای به‌صورت نهایی عرضه نشده است.

صرافی ارز دیجیتال Bitfinex که در هنگ‌کنگ واقع شده و از لحاظ حجم مبادلات یکی از بزرگترین صرافی‌ها است، در ماه مارس اعلام کرد که هیچ برنامه‌ای برای اضافه کردن پترو به لیست ارزهای خود ندارد. آنها کمبودهای زیرساختی را دلیل این تصمیم عنوان کردند و پس از مدتی نیز به صورت رسمی و به‌خاطر تحریم‌های آمریکا، این ارز را ممنوع اعلام کردند. صرافی‌های دیگر مانند Coinbase واقع در سن‌فرانسیسکو، Bittrex در سیاتل و Kraken در سان‌فرانسیسکو نیز هیچ اظهار نظر رسمی در مورد دلیل اضافه نکردن پترو به لیست خود، نداشته‌اند.

ارز رمزنگاری شده پترو / petro

البته مادورو در تاریخ ۲۶ آوریل اعلام کرد که ۱۶ صرافی برای تجارت پترو تایید شده‌اند. به‌علاوه او ادعا کرد که فعالیت این صرافی‌ها از همان روز شروع خواهد شد. البته اکثر صرافی‌های اعلام‌شده، تاحدودی ناشناس هستند. ۷ عدد از این صرافی‌ها، هیچ حضوری در فضای اینترنت نداشتند. ۷ صرافی دیگر هیچ پاسخی به خبرنگاران ندادند. در این میان صرافی ونزوئلایی Italcambio نیز وجود داشت. مدیر این صرافی یعنی کارلوس دورادو اعلام کرد که هیچ‌گونه خرید و فروش پترو در صرافی او انجام نمی‌شود.

در واقع تنها صرافی بزرگ و عمومی که تجارت پترو را تایید کرده، صرافی هندی Coinsecure است. موهیت کارلا،مدیرعامل این صرافی اعلام کرده که آنها به‌زودی یک صرافی مستقل برای تجارت پترو برای ونزوئلایی‌ها توسعه می‌دهند. به‌علاوه آنها فناوری لازم برای اداره‌ی این صرافی را نیز به آنها خواهند داد.

پترو را بهتر بشناسیم

نفت، قلب اقتصاد ونزوئلا است. این کشور با اعلام پشتیبانی ارز دیجیتال با این ذخیره‌ی ملی، به جمع فعالان اندک اما روبه‌رشد دنیای رمزارزها پیوست که به‌مرور، دارایی‌های فیزیکی را به‌عنوان پشتوانه‌ای ارزهای خود معرفی می‌کنند. به‌عنوان مثال، شرکت The Royal Mint که برای انگلستان سکه تولید می‌کند، در سال ۲۰۱۷ از سکه ی دیجیتالی با نام RMG رونمایی کرد که با طلا پشتیبانی می‌شد. مثال‌های دیگری نیز وجود دارند که با الماس پشتیانی می‌شوند.

میدان نفتی پشتیبان ارز پترو، در منطقه‌ای کاملا محروم واقع است

تفاوت این ارزها با پترو در آن است که دارایی‌های فیزیکی پشتیبان آنها در حال حاضر قابل تجارت هستند. در مقابل، مادورو ادعا کرده که پترو توسط میدان‌های نفتی پشتیبانی می‌شود که هنوز در زیر زمین و در نزدیکی منطقه‌ی آتاپیریر مدفون هستند. این میدان نفتی عظیم با نام Ayacucho I شناخته می‌شود. دولت ادعا کرده که ۵.۳ میلیارد بشکه نفت در این میدان ذخیره شده اما سازمان مستقل بین‌المللی یعنی PDVSA هیچ پاسخ روشنی در این مورد نداده است.

ارز رمزنگاری شده پترو / petro

صرف‌نظر از مقدار نفتی که در این میدان وجود دارد، کمبود زیرساخت‌های لازم برای استخراج آن مانند جاده، خطوط لوله و تامین نیرو، مشکل اصلی این پشتیبان فیزیکی است. فرانسیسکو مونالدی، یک ونزوؤلایی استاد دانشگاه هیوستون این استدلال را در مورد میدان نفتی داشته است. او معتقد است هیچ برنامه‌ی سرمایه‌گذاری برای این منطقه وجود ندارد تا بتوان پیشرفت و توسعه‌ی آن را بهتر و زودتر از مناطق دیگر تخمین زد.

نکته‌ی جالب این است که کارمندان PDVSA نیز در موقعیت‌یابی این منطقه با مشکل روبرو شدند و خبرنگاران با استفاده از GPS و مشخصات منتشر شده توسط دولت، آن را پیدا کردند. در مورد شرایط زندگی در این منطقه نیز گزارش‌های نسبتا نامناسبی منتشر شده است. یک حوضچه‌ی پرورش ماهی وظیفه‌ی اصلی استخدام در این منطقه را بر عهده داشته که اخیرا تعطیل شده است. کلینیک این منطقه فاقد پزشک و آمبولانس است. تنها وسیله‌ی نقلیه‌ی عمومی نیز اتوبوسی است که با تاخیرهای چندساعته مردم را به نزدیک‌ترین شهر نفتی یعنی El Tigre در ۶۰ کیلومتری آن منطقه می‌برد.

رزا آلوارز معلم این منطقه است که با صحبت‌های خود، مهر خاتمه‌ای بر پتانسیل‌های آتاپیریر می‌زند. او می‌گوید که بسیاری از دانش‌آموزان ممتازش به‌خاطر کمبود غذا و تامین نشدن غذا از طرف دولت برای مدارس، در کلاس درس حاضر نمی‌شوند. دولت، شکایت‌های او را نادیده گرفته و تنها وزارت آموزش و پروش از رزا خواسته که در مورد ارز دیجیتال جدید برای دانش‌آموزان صحبت کند. او که از شرایط موجود به‌شدت ناراضی است می‌گوید:

وقتی خود من اطلاعی در مورد پترو ندارم، چگونه آن را برای دانش‌آموزانم توضیح دهم؟ من چگونه می‌توانم پترو بخرم؟ با چه دارایی باید این ارز را تهیه کنم؟



تاريخ : یک شنبه 11 شهريور 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نام رولزرویس را بیشتر به خاطر ساخت خودروهای سوپرلوکس می‌‌شناسیم اما رولزرویس در حوزه‌های دیگر نیز فعالیت دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها ساخت موتورهای جت برای هواپیماها است. رولزرویس به تازگی از یک رباتبسیار کوچک رونمایی کرده است که می‌تواند با نفوذ به داخل موتور به عنوان یک ابزار کمکی برای تعمیرکاران و سرویس‌کاران موتورهای هواپیماها عمل کند.  بخش هواپیمایی رولزرویس البته در سال ۱۹۷۳ از خودروسازی این شرکت جدا شد و این دو تبدیل به دو برند مستقل شدند. دلیل این جدایش، مشکلات مالی در دهه‌ی هفتاد میلادی بود.

رولزرویس اخیرا توانسته با همکاری یک موسسه به نام Wyss که متعلق به دانشگاه هاروارد است این ربات کوچک با نام Swarm را رونمایی کند.  نتیجه‌ی همکاری این دو تولید یک ربات عنکبوتی با سایز حدود یک سانتیمتر شده است که می‌تواند به راحتی به داخل موتور هواپیما رفته و در آنجا حرکت کند. این ربات می‌تواند جایگزین شلنگ‌ها و ربات‌های مار مانند آندوسکوپی شود تا تصاویری از نقاط غیر قابل مشاهده‌ی داخل موتور تهیه کرده و برای تکنسین‌ها ارسال کند.

Rolls-Royce

هدف اصلی از تولید این ربات، افزایش سرعت در پروسه‌ی عیب یابی موتورهای هواپیما است ضمن اینکه در صورت عملیاتی شدن swarm دیگر نیازی نیست تا موتور برای عیب یابی از روی هواپیما جدا شود؛ چراکه این خود فرآیندی بسیار زمان بر و پر هزینه است.

به گفته سباستین دوریوا مدیر تحقیقات Wyss در دانشگاه هاروارد این ربات کوچک می‌تواند کارهایی را انجام دهد که ربات‌های فعلی از انجام آن‌ها ناتوان هستند و حالا می‌توان به راحتی بخش‌های مختلف موتور را مورد بررسی قرار داد.

جالب است که از نظر دانشمندان، ابعاد این ربات همچنان بزرگ است و در آینده تلاش خواهند کرد تا ربات‌های کوچک‌تری تولید کنند. قدم بعدی استفاده از این ربات‌های عنکبوت‌شکل در کنار ربات‌های مارمانند است. به این ترتیب چند ربات به طور همزمان به داخل موتور نفوذ خواهند کرد و می‌توان انتظار عیب یابی بسیار سریع و دقیق داشت.



تاريخ : یک شنبه 11 شهريور 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سامسونگ چند روز پیش در جریان برگزاری نمایشگاه ایفا ۲۰۱۸ از یک SSD جدید به‌نام X5 رونمایی کرد؛ این درایو جدید به‌لطف بهره‌گیری از پورت تاندربولت ۳ سرعت انتقال بسیار بالایی دارد. کره‌ای‌ها ادعا کرده‌اند که X5 بر اساس پلتفرم NVMe ساخته شده است و می‌تواند به‌یکی از بهترین انتخاب‌ها برای مشتریان تبدیل شود.

از میان برخی ویژگی‌های حافظه‌ی ایکس ۵ سامسونگ می‌توان به وزن ۱۵۰ گرمی و ابعاد ۱۱۹ در ۶۲ در ۱۹.۷ میلی‌متری اشاره کرد. این SSD قرار است در سه مدل با حافظه‌های داخلی ۵۰۰ گیگابایت، یک ترابایت و دو ترابایت در دسترس خریداران قرار گیرد.

گفتنی است که سامسونگ اخیرا با رونمایی از تلویزیون‌های منحنی جدیدش نشان داده بود که علاقه‌ی زیادی به استفاده از پورت تاندربولت ۳ در آن‌ها دارد؛ همانطور که ذکر کردیم، اس‌اس‌دی جدید این شرکت هم به پورت یادشده مجهز شده است. این شرکت گفته است که اس‌اس‌دی X5 دارای پهنای باند ۴۰ گیگابایت بر ثانیه است و سرعت خواندن و نوشتنی معادل ۲۸۰۰ مگابایت بر ثانیه و ۲۳۰۰ مگابایت بر ثانیه دارد. برای پی‌بردن به‌این‌که سرعت انتقال X5 تا چه حد بالا است، برای‌تان مثالی می‌زنیم؛ سامسونگ ادعا کرده است که این SSD می‌تواند یک ویدیوی 4K با حجم ۲۰ گیگابایت را تنها در ۱۲ ثانیه انتقال دهد.

X5 با داشتن چنین سرعت انتقالی بیشتر برای استفاده‌های حرفه‌ای کاربرد دارد؛ به‌خصوص برای آن‌هایی که با فایل‌های حجیم نظیر ویدیوها، انیمیشن‌ها و رنردرهای سه‌بعدی سر و کار دارند. سامسونگ همچنین گفته است که حافظه‌ی یادشده امنیت بسیار بالایی دارد.

ایکس ۵ برای در امان بودن از صدمات فیزیکی، با بدنه‌‌ای از جنس فلز و یک قاب داخلی مقاوم در برابر شوک، ساخته شده است. سامسونگ می‌گوید که این حافظه می‌تواند از افتادن از فاصله‌ی دو متری جان سالم به در برد. علاوه بر این‌ها، در X5 از یک گرماگیر و فناوری DTG (محافظ حرارتی پویا) استفاده شده است تا به‌هنگام کار کردن، بیش از حد داغ نشود.

حافظه‌ی SSD جدید Samsung قرار است روز سوم سپتامبر (۱۲ شهریورماه) در سراسر دنیا عرضه شود. گفتنی است که مدل ۵۰۰ گیگابایتی آن ۳۹۹.۹۹ دلار، مدل ۱ ترابایتی ۶۹۹.۹۹ دلار و مدل ۲ ترابایتی آن ۱۳۹۹.۹۹ دلار قیمت دارند.

 

نمایشگاه ژنو


پوشش گسترده‌ی زومیت از

نمایشگاه IFA 2018

یکی از مهم‌ترین رویداد‌های فناوری جهان



تاريخ : یک شنبه 11 شهريور 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

کمپانی Line Corp، خالق اپلیکیشن پیام‌رسان لاین، به‌زودی و در ماه جاری میلادی (سپتامبر) ارز رمزنگاری‌شده‌ی مخصوص به خود را عرضه خواهد کرد. این اقدام در راستای تلاش این شرکت برای گسترش دامنه‌ی کسب‌و‌کار خود است؛ لاین در تلاش است تا با استفاده از پلتفرم اپلیکیشن پیام‌رسان خود که مخصوصا در کشور‌های شرق آسیا از محبوبیت بالایی برخوردار است، فعالیت‌های تجاری خود را گسترش دهد.

لاین گفته است که این ارز که لینک (LINK) نام دارد و قرار است به‌عنوان پاداش به کاربران سرویس‌های این شرکت پرداخت شود و می‌توان به‌لطف پروژه‌ی جدید BITBOX آن را با سایر ارزهای رمزنگاری‌شده مبادله کرد. لاین اعلام کرده که ارز رمزنگاری‌شده‌ی لینک به‌خاطر برخی قوانین و مقررات، در کشورهای ژاپن و ایالات متحده‌ی آمریکا در دسترس قرار نخواهد گرفت.

لاین گفته است که این ارز رمزنگاری‌شده از طریق سرویس‌های مبتنی بر بلاک‌چین این شرکت قابل‌استفاده خواهد بود.



تاريخ : یک شنبه 11 شهريور 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

کانن اعلام کرده است که قصد دارد در تاریخ ۱۴ شهریور امسال (۵ سپتامبر) از دوربین فول‌فریم بدون آینه EOS R و چهار لنز RF جدید رونمایی کند. گفته می‌شود که لنزهای جدید دوربین فول‌فریم بدون آینه‌ی Canon، دارای یک مانت جدید به‌ نام RF هستند.

چهار لنز جدیدی که قرار است به‌همراه دوربین Canon EOS R معرفی شوند، به‌طور دقیق دارای مشخصات RF 35mm f/1.8 M IS ،RF 50mm f/1.2L USM ،RF 28-70mm f/2L USM و RF 24-105mm f/4L USM هستند.

البته ماجرا به‌ همین‌جا خلاصه نمی‌شود. کانن گفته است که قصد دارد در کنار این دوربین و لنزهای جدید، از لنزهای EF و EF-M جدیدی هم رونمایی کند؛ این لنزها دارای چنین مشخصاتی هستند: EF-M 32mm f/1.4 STM ،EF 400mm f/2.8L IS III و EF 600mm f/4L IS III.

Canon EOS R در واقع نخستین دوربین فول‌فریم بدون آینه این شرکت به‌حساب می‌آید. در ادامه لیست کامل محصولاتی را که غول دنیای عکاسی در ۱۴ شهریور رونمایی خواهد کرد، مشاهده می‌کنید:

  • بدنه‌ی Canon EOS R
  • کیت لنز Canon EOS R w/ 24-105mm f/4L
  • لنز RF 35mm f/1.8 M IS
  • لنز RF 50mm f/1.2L USM
  • لنز RF 28-70mm f/2L USM
  • لنز RF 24-105mm f/4L USM
  • لنز EF-M 32mm f/1.4 STM
  • لنز EF 400mm f/2.8L IS III
  • لنز EF 600mm f/4L IS III
  • M Adapter R
  • PD - E1 (در بخش محصولات جانبی)

گالری تصاویر فاش شده

طبق اخبار غیررسمی، پیش‌فروش محصولات جدید کانن قرار نیست همزمان با رونمایی از آن‌ها آغاز شود. همچنین بد نیست بدانید که روز گذشته شایعه‌ای در رابطه با مشخصات فنی دوربین EOS R کانن منتشر شد. بر اساس این شایعه، نخستین دوربین فول‌فریم بدون آینه‌ی این شرکت توانایی ضبط ویدیوهای 4K را دارد و از نمایشگر لمسی LCD بهره می‌برد. از میان دیگر مشخصات آن می‌توان به پشتیبانی از وای‌فای و بلوتوث، مقاومت در برابر گردوغبار و قطرات آب، بدنه‌ای از جنس منیزیم، باتری LP-E6N، عرض ۱۳۶ میلی‌متر، ارتفاع ۹۸ میلی‌متر، وزن تقریبا ۵۸۰ گرم، مانت با قطر داخلی ۵۴ میلی‌متر و فلنج پشتی ۲۰ میلی‌متر اشاره کرد.

مشخصات فنی 

  • تعداد پیکسل موثر: ۳۰.۴ میلیون پیکسل
  • نوع تصاویر: JPEG، RAW و C-RAW
  • فوکوس خودکار Dual Pixel با قابلیت تشخیص چهره
  • منظره‌یاب با بزرگ‌نمای ۰.۷۱ برابر (مشابه با کانن 5D Mark IV)
  • تعداد نقاط فوکوس: ۵۶۵۵ نقطه
  • بازه‌ی EV فوکوس خودکار ۶- تا ۱۸
  • حساسیت سنسور: ۱۰۰ تا ۴۰۰۰۰
  • سرعت شاتر: ۱/۸۰۰۰ تا ۳۰ ثانیه
  • نرخ عکاسی پیاپی: تا ۸ فریم بر ثانیه (۵ فریم بر ثانیه با فوکوس خودکار)
  • فیلمبرداری: 4K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه (تا ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه)، 1080P با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه، HD با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه
  • نمایشگر لمسی با ۲.۱ میلیون نقطه
  • باتری LP-E6N و LP-E6 با عمر ۳۷۰ عکس با هر بار شارژ
  • پشتیبانی از کارت حافظه SD / SDHC / SDXC
  • وزن ۶۶۰ گرم (با احتساب باتری و کارت حافظه)


تاريخ : یک شنبه 11 شهريور 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

احتمالا تا کنون هیچ یک از ما به سفرهای خارج جاده با اتوبوس فکر نکرده‌ایم؛ اما این دقیقا چیزی است که به ذهن مهندسان Torsus Praetorian رسیده است و آن‌ها اعلام کرده اند که موفق به تولید اولین اتوبوس سنگین آفرود در جهان شده‌اند. اتوبوس تورسوس، توانایی حمل ۳۵ سرنشین دارد. ارتفاع کف از سطح زمین این اتوبوس ۴۰۰ میلی‌متر است و توانایی عبور از آب به عمق ۷۰۰ میلی‌متر را دارد. چنین مشخصاتی برای یک اتوبوس قابل توجه هستند و تورسوس کاملا برای افراد ماجراجویی که به صورت گروهی به طبیعت گردی می‌روند طراحی شده است. البته این اتوبوس کاربردهای بیشتری دارد و می‌توان از آن برای عبور و مرور در معادن و حتی دسترسی به مکان‌های صعب العبور در شرایط اورژانسی استفاده کرد.

Torsus

در بخش فنی اتوبوس آفرودر تورسوس از یک پیشرانه‌ی شش سیلندر خطی دیزلی با حجم 6.9 لیتر استفاده شده است که می‌تواند ۲۴۰ اسب بخار قدرت و ۹۲۵ نیوتن متر گشتاور تولید کند. حداکثر سرعت تارسوس نیز برای ایمنی بیشتر به صورت الکترونیکی روی ۱۱۷ کیلومتر بر ساعت محدود شده است. البته از اهمیت آیرودینامیک نیز نباید در این محدودیت چشم پوشی کرد چون سرعت‌گیری این اتوبوس با چنین ابعادی در سرعت بالا همانند حرکت دادن یک دیوار، محدودیت‌های آیرودینامیکی زیادی دارد.

 

Torsus

تارسوس با وجود اینکه یک خودروی همه کاره و بسیار کاربردی است اما برخلاف ظاهر خشن خود، دارای کابینی بسیار لوکس است. صندلی‌های راحت این اتوبوس هر یک دارای کمربندهای ایمنی سه نقطه‌ای هستند و یک سیستم DVD پلیر مرکزی نیز وجود دارد. هر یک از صندلی‌ها به خروجی‌های سیستم تهویه مطبوع و نورپردازی مستقل مجهز هستند. در انتها نیز باید به شیشه‌های دودی تیره رنگ این خودرو اشاره کرد.

اتوبوس تارسوس هم در نسخه‌ی فرمان راست و هم در نسخه‌ی فرمان چپ قابل سفارش است و به این ترتیب می‌توان این خودرو را در هر کشوری مورد استفاده قرار داد. تارسوس با اینکه یک خودروی عجیب و نامعمول است اما قابلیت‌های بالایی دارد و می‌توان در موارد مختلف، حتی سرویس مدرسه در مناطق خاص، از آن استفاده کرد. 

 

 

 


تاريخ : یک شنبه 11 شهريور 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

برای آن‌دسته از افرادی که طرفدارِ هدفون‌ها و بلندگوهای وایرلس برای گوش‌دادن به موسیقی هستند، اتفاق مهم و خوشحال‌کننده‌ای افتاده است. شرکت آمریکایی کوالکام از کدک جدیدی با نام aptX Adaptive رونمایی کرده که از محتوای صوتی باکیفیت پشتیبانی می‌کند؛ همچنین این کدک عملکرد کلی دستگاه‌های مبتنی بر بلوتوث را در پخش قطعات صوتی بهبود می‌بخشد.

به‌طور کلی، کدک جدید بر پایه‌ی نسخه‌ی قبلی توسعه یافته است؛ از این رو نقاط قوت نسخه‌ی قبلی با اعمال برخی بهبودها، در نسخه‌ی جدید نیز حضور دارند که از شاخص‌ترینِ آن‌ها می‌‌توان به پشتیبانی از فایل‌های صوتی ۲۴ بیتی اشاره کرد. همچنین تأخیرِ ناشی از انتقال اکنون با کاهش مواجه شده است؛ بنابراین اکنون صوت و تصویر در هماهنگ‌ترینِ حالتِ خود قرار دارد.

افزون بر موارد فوق، عملکرد کلی در هنگام پخش به صورت خودکار تنظیم می‌شود تا بهترین تجربه‌ی ممکن باتوجه به شرایط در اختیار کاربر قرار گیرد.

aptX Adaptive

فناوری جدید شرکت کوالکام تا اواخر ماه سپتامبر در دسترس قرار خواهد گرفت. قرار است این کدک در بلوتوث ۵.۰ گنجانده شود؛ بنابراین تولیدکنندگان وسایل صوتی برای بهره‌مندی از ویژگی‌های جدید راهی هموارتر در پیش خواهند داشت. تا اواخر سال جاری انکُدر لازم برای اندروید منتشر خواهد شد تا برند‌های سخت‌افزاری به‌واسطه‌ی انتشار آپدیت برای گوشی‌ها و تبلت‌ها، پشتیبانی از این کدک را به محصولات قدیمی‌تر خود اضافه‌ کنند.



تاريخ : یک شنبه 11 شهريور 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دهم شهریور ماه سال ۱۳۸۷ با فرمان تاریخی فرمانده معظم کل قوا به عنوان سالروز تشکیل قرارگاه پدافند هوایی حضرت خاتم الانبیا (ص) آجا به ثبت رسید. این قرارگاه به عنوان بازوی قدرتمند و توانمند نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ممتاز و نقش راهبردی مؤثر و کارآمدی در ارتقای توان رزمی و بازدارندگی ایران اسلامی برخوردار بوده و امنیت روزافزون آسمان جمهوری اسلامی ایران و عبور و مرور روزانه صد‌ها پرواز داخلی و بین‌المللی از آسمان کشورمان حاصل تلاش خستگی‌ناپذیر و بیداری و هوشیاری شبانه‌روزی دلاورمردان پدافند هوایی است.

پدافند هوایی نیرویی با قابلیت‌ها، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بالای دفاعی در عرصه آسمان کشور است که با تلاش متخصصان و کارشناسان خلاق و مبتکر حوزه صنعت دفاعی به پیشرفت‌های بزرگ و چشمگیری در عرصه دفاعی کشور دست یافته، به طوری که این دستاورد‌ها در کنار انسجام، تعامل و هماهنگی عالی بین یگان‌های پدافند هوایی با سایر نیرو‌های مسلح اعم از ارتش مقتدر و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با وحدت و یکپارچگی هوشمند و متعهدانه، بستر‌های قدرت بازدارندگی و تقویت توان رزمی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به ارمغان آورده است.

شکست توطئه های دشمن با امنیت روزافزون آسمان کشور همراه

روی پای خود ایستاده‌ایم

ایران اسلامی در طول چهل سال گذشته ضمن پافشاری بر اصول بنیادین خود به دنبال عملی کردن آن‌ها در صحنه‌های اجرایی کشور و به تبع آن نشر این ارزش‌ها در دنیا است و در این مسیر با وجود دشمنان بسیار نمی‌تواند راهی به جز راهبرد دفاعی در جهت حفظ و صیانت از حریم کشور و ارزش‌های انقلاب را در دستور کار خویش قرار دهد و بر این اساس تقویت نیروی مسلح کشور در حوزه‌های دفاعی به منظور دست یابی به اقتدار لازم در راستای ناامید سازی دشمنان و تمامی آن‌هایی که چشمان طمع به سرزمین مان دوخته اند از اولویت‌هایی است که در اتخاذ دکترین نظامی کشورمان مورد توجه و عنایت ویژه قرار می‌گیرد.

شکست توطئه های دشمن با امنیت روزافزون آسمان کشور همراه

دنیا در عصری به سر می‌برد که از تسلط هوایی به جای برتری هوایی در صحنه‌های جنگ‌های آینده صحبت به میان می‌آید و بی تردید عملکرد صحیح و در عین حال قدرتمند سامانه‌های پدافندی که بر اساس رزم‌های مدرن طراحی گردیده و بکار رفته باشند از اهمیت بسزایی برخوردار خواهد بود و البته آن چیزی که در این میان قابل توجه است، تغییرات متناسب ساختاری یک سازمان پدافندی درگیر در رزم به عنوان اولین سازمان حاضر در درگیری‌هاست که به رویکرد تشکیل قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) آجا بر اساس ساختار جدید، مقبولیتی منطقی و در عین حال علمی بخشید.تشکیل ساختار نوین قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) و انتزاع ستاد پدافند هوایی سابق از نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به گواهی سال‌های سپری شده از تشکیل قرارگاه، باعث شد تا نیروی هوایی فارغ از دغدغه‌های پدافند به تقویت هر چه بیشتر خود پرداخته و در روند تکاملی و رو به رشد خود به افتخارات بی شماری در خصوص نگهداری و ساخت هواپیما‌های جنگنده نایل گردد و از سویی دیگر قرارگاه نیز با تجمیع تمامی قوای خود، گام‌هایی اساسی و پر شتاب در راستای دست یابی به پدافندی مدرن که از قدرت مقابله موثر با تهدیدات روز افزون استکبار جهانی نیز برخوردار باشد، برداشته و در اولویت اول کشور، چشم اندازی زیبا برای رسیدن به قدرتی بازدارنده و مقتدر را در منظر دید همگان قرار دهد.

شکست توطئه های دشمن با امنیت روزافزون آسمان کشور همراه

تسلط بر آسمان

قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) مامور است تا با بهره‌گیری از تجهیزات پدافندی و همکاری سایر نیرو‌ها و سازمان‌هایی که در زمینه امنیت آسمان کشور مسئولیت‌هایی به عهده دارند نسبت به تامین و پوشش نسبی پدافند هوایی و دفاع از آسمان مناطق حیاتی، حساس و آسیب پذیر کشور و اجرای ماموریت محوله بر اساس شرح وظیفه ذاتی خود، اقدام لازم را به عمل آورد که در ادامه به بخشی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:۱) انجام مراقبت هوایی، اعلام خبر و خطر هوایی برای سازمان‌های نظامی و غیرنظامی در مقابله با حملات هوایی دشمن.۲) بهره برداری از تمام ظرفیت‌های موجود در نیرو‌های مسلح در راستای تقویت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور.۳) طراحی و برقرای شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور با هدایت، بهره گیری و همکاری سایر نیرو‌های ارتش و سپاه.۴) شناسایی و تعیین نقاط حیاتی و حساس کشور و ارائه طرح‌های پدافندی در راستای حفظ و ایجاد وتامین امنیت و دفاع هوایی از حریم آسمان کشور.۵) بررسی و تعیین مناطق ممنوعه پروازی و اعلام مراتب یاد شده به مبادی ذیربط در راستای حفظ و تامین امنیت پروازی هواپیما‌های مسافربری.۶) طرح ریزی و برنامه ریزی امور پدافند هوایی کشور اعم از تسلیحاتی، تاسیسات و مهندسی و نیروی انسانی براساس تدابیر و خط مشی‌های راهبردی.۷) تهیه برآورد‌های اطلاعاتی از قدرت هوایی کشور‌های هدف با بهره گیری از برآورد‌های آجا و سپاه.۸) انجام بررسی‌های لازم در خصوص سامانه‌های پدافندی، طرح‌های اموزشی و پژوهشی یگان‌های پدافندی نیرو‌های مسلح و ارائه برآورد‌ها و نتایج بررسی‌ها به ستاد‌های ذیربط.۹) انجام نظارت و بازرسی مستمر و موردی به منظور حصول اطمینان از حسن اجرای مصوبات و ارزیابی توان رزم یگان‌های پدافندی.

شکست توطئه های دشمن با امنیت روزافزون آسمان کشور همراه

ابعاد اشراف اطلاعاتی پدافند هوایی در اقصی نقاط کشور و بهره‌گیری از تاکتیک‌ها و آموزش‌های نوین و بهره‌مندی از مدیریت انقلابی و یکپارچه در عرصه پدافند هوایی کشور نشان دهنده روند روبه رشد و اقتدارآفرین مجموعه قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) است. دستیابی به فناوری‌های پیشرفته و بومی در سامانه‌های پدافند متناسب با جغرافیای پهناور کشور و ماهیت تهدیدات دشمن و طراحی و اجرای طرح‌های جامع پدافند هوایی و ایجاد توان دفاعی یکپارچه و هماهنگ، بستر‌های نوینی را در عرصه بازدارندگی ایران اسلامی پدید آورده است که با احاطه به معابر نفوذی و تاکتیک‌های مورد نظر دشمنان مستکبر، تهدیدات آنان را با چالش و موانع بسیار روبه‌رو کرده است.

پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همواره به سوی رشد و استحکام بیش از پیش سازمان پدافندی همراه با شناخت اهداف و عمل دشمن، تقویت آموزش‌ها، نگهداری به روز از ابزار و تجهیزات و استفاده حداکثری از آنها، هوشیاری و بهنگام بودن آمادگی‌ها با بهره‌گیری از روش‌های متنوع پدافندی در تعامل اثربخش و هم‌افزایی با مجموعه بزرگ ارتش و بخش‌های مرتبط لشکری و کشوری حرکت خواهد کرد و در طول ۱۰ سالی که از تشکیل آن گذشته، همچون گذشته، چشم بیدار و گوش شنوای دفاعی کشور بوده و آسمان ایران همچنان در حصار امنیت و دیوار نفوذناپذیر قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا (ص) است.



تاريخ : یک شنبه 11 شهريور 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هواوی لحظاتی پیش طی کنفرانس مطبوعاتی خود که در نمایشگاه IFA 2018 برگزار شد، نخستین تراشه‌ی مجتمع هفت نانومتری دنیا را برای استفاده در دستگاه‌های موبایل معرفی کرد. کرین ۹۸۰ نخستین تراشه‌ی موبایل با هسته‌های پردازشی Cortex A76 نیز به حساب می‌آید.

ریچارد یو، مدیرعامل گروه محصولات تجاری هواوی در جریان رونمایی از کرین ۹۸۰، این تراشه را قدرتمندترین و هوشمندترین پردازنده‌ی موبایل دنیا معرفی کرد که به ادعای یو، حاصل فرآیند توسعه‌ای سه ساله بوده است. Kirin 980‌ مجموعه‌ای از نخستین‌ها را در دنیای رایانش موبایل در بطن خود دارد.

کرین ۹۸۰ / Kirin 980

پردازنده‌ی جدید هواوی نخستین تراشه‌ی مجتمع دنیا با لیتوگرافی هفت نانومتری، پردازنده‌ی مرکزی مبتنی بر Cortex - A76، واحد پردازش عصبی دوگانه، واحد پردازش گرافیکی Mali - G76 آرم، مودمی با پشتیبانی از ال‌تی‌ایی Cat.21 و سرعت اتصال ۱.۴ گیگابیت‌برثانیه در کنار پشتیبانی از ماژول رم LPDDR4X با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز محسوب می‌شود.

در کنار موارد یادشده، کرین ۹۸۰ از ساختار کلاستر جدید شرکت آرم موسوم به DynamIQ CPU بهره می‌گیرد و از ترکیب چهار هسته‌ی Cortex A76 در کنار چهار هسته‌ی Cortex A55 استفاده می‌کند. تراشه‌ی جدید هواوی هسته‌های قدرتمند A76 را در قالب دو گروه با ولتاژ و فرکانس متفاوت به‌کار خواهد گرفت.

ساختار پردازنده مرکزی در کرین ۹۸۰

برخلاف فرکانس هدف ۳ گیگاهرتزی آرم برای هسته‌های Cortex - A76، هواوی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی، قدرتمندترین زوج از هسته‌های یادشده را روی فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز تنظیم کرده است؛ با این حال به‌لطف ریزمعماری جدید آرم برای هسته‌های A76 کماکان شاهد بهبود قابل توجه در عملکرد کرین ۹۸۰ نسبت به گذشته خواهیم بود.

زوج دوم هسته‌های Cortex - A76 در تراشه‌ی جدید هواوی روی فرکانس ۱.۹۲ گیگاهرتز تنظیم شده‌اند و از آنجا که این هسته‌ها نسبت به دو نمونه‌ی دیگر، با فرکانس و ولتاژ مستقلی عمل خواهند کرد، می‌توان انتظار مصرف بهینه‌تر انرژی در عملیات چند نخی را از کرین ۹۸۰ داشت.

مشخصات فنی تراشه‌های بالارده‌ی HiSilicon
مشخصات / تراشهکرین ۹۸۰کرین ۹۷۰کرین ۹۶۰
CPU ۲ هسته‌ی A76 با فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز
۲ هسته‌ی A76 با فرکانس ۱.۹۲ گیگاهرتز
۵۱۲ کیلوبایت کش L2
۴ هسته‌ی A55 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز، ۱۲۸ کیلوبایت کش L2
۴ مگابایت DSU L3
۴ هسته‌ی A73 با فرکانس ۲.۳۶ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی A53 با فرکانس ۱.۸۴ گیگاهرتز
۲ مگابایت کش L2
۴ هسته‌ی A73 با فرکانس ۲.۳۶ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی A53 با فرکانس ۱.۸۴ گیگاهرتز
۲ مگابایت کش L2
GPU ARM Mali-G76MP10
با فرکانس ۷۲۰ مگاهرتز
ARM Mali-G72MP12
با فرکانس ۷۴۶ مگاهرتز
ARM Mali-G71MP8
با فرکانس ۱۰۳۷ مگاهرتز
حافظه‌ی رم ۴ کانال ۱۶ بیتی LPDDR4X با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز
۳۴.۱ گیگابایت‌برثانیه
۴ کانال ۱۶ بیتی LPDDR4X با فرکانس ۱۸۳۳ مگاهرتز
۲۹.۹ گیگابایت‌برثانیه
۴ کانال ۱۶ بیتی LPDDR4X با فرکانس ۱۸۶۶ مگاهرتز
۲۹.۹ گیگابایت‌برثانیه
رابط حافظه‌ی ذخیره‌سازی UFS 2.1 UFS 2.1 UFS 2.1
پردازنده‌ی سیگنال تصویر ISP دوگانه‌ی جدید با افزایش ۴۶ درصدی سرعت ISP‌ دوگانه‌ی ۱۴ بیتی ISP‌ دوگانه‌ی ۱۴ بیتی
مودم Cat. 21/18
دانلود ۱۴۰۰ مگابیت‌برثانیه، آپلود ۲۰۰ مگابیت‌برثانیه
Cat. 18/13
دانلود ۱۲۰۰ مگابیت‌برثانیه، آپلود ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه
Cat. 12/13
دانلود ۶۰۰ مگابیت‌برثانیه، آپلود ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه
هاب سنسور i8 i7 i6
NPU دوگانه با بیش از دو برابر بهبود عملکرد تکی خیر
لیتوگرافی هفت نانومتری TSMC ۱۰ نانومتری TSMC ۱۶ نانومتری TSMC FFC

در نهایت چهار هسته‌ی Cortex - A55 با فرکانسی بالغ بر ۱.۸ گیگاهرتز وظیفه‌ی اجرای پردازش‌های عادی را برعهده خواهند داشت. علاوه‌بر موارد یادشده، هواوی فناوری جدیدی موسوم به Flex-Scheduling را جهت تخصیص مناسب هسته‌ها برای تسک‌های مختلف توسعه داده است تا بدین ترتیب عملکرد پردازنده بیش از پیش بهینه شود.

همان‌طور که اشاره کردیم، وظیفه‌ی پردازش‌های گرافیکی برعهده‌ی واحد Mali-G76 قرار دارد که نسبت به نمونه‌ی به‌کاررفته در تراشه‌ی کرین ۹۷۰، نزدیک به ۴۶ درصد بهبود در عملکرد و ۱۷۸ درصد مصرف انرژی بهینه‌تر را به ارمغان می‌آورد. واحد پردازش گرافیکی Mali - G76 با تشخیص اجرای یک بازی سنگین، فرکانس کاری خود را برای ارائه‌ی عملکردی بهتر، افزایش می‌دهد. آمارهای هواوی نشان می‌دهد که کرین ۹۸۰ در اجرای بازی‌ها ۲۲ درصد عملکرد بهتر و ۳۲ درصد مصرف انرژی پایین‌تری نسبت به اسنپدراگون ۸۴۵ دارد.

هواوی مدعی است که CPU در کرین ۹۸۰ به‌لطف هسته‌های Cortex-A76 بالغ بر ۷۵ درصد در زمینه‌ی عملکرد و ۵۸ درصد در زمینه‌ی بهینگی مصرف انرژی، بهتر از پردازنده‌ی مرکزی به‌کاررفته در کرین ۹۷۰ عمل می‌کند. به گفته‌ی چینی‌ها پردازنده‌ی مرکزی کرین ۹۸۰ نسبت به نمونه‌ی به‌کاررفته در اسنپدراگون ۸۴۵ نیز به‌لحاظ عملکرد و بهینگی مصرف انرژی، به‌ترتیب برتری ۳۷ و ۳۲ درصدی دارد.

بهبود عملکرد کرین ۹۸۰

NPU‌ دوگانه‌ی به‌کاررفته در کرین ۹۸۰ که چینی‌ها از آن با‌ عنوان Dual-Brain Power یاد می‌کنند، ۱۲۰ درصد بهتر از واحد NPU کرین ۹۷۰ عمل می‌‌کند و می‌تواند در هر دقیقه ۴۵۰۰ تصویر را شناسایی کند. چینی‌ها مدعی هستند که برای توسعه‌ی Kirin 980، حدود ۶.۹ میلیارد ترانزیستور را درون قالبی به‌ ابعاد یک سانتی‌متر مربع جای داده‌اند؛ بنابراین تعداد ترانزیستورهای این تراشه، ۱.۶ برابر نسل گذشته است.

چینی‌ها مودم ال‌تی‌ایی Cat 21 با سرعت ۱.۴ گیگابیت‌برثانیه‌ای را درون تراشه‌ی کرین ۹۸۰ جای داده‌اند، ضمن اینکه سرعت اتصال وا‌ی‌فای در این پردازنده در بیش‌ترین حالت به ۱۷۳۲ مگابیت‌برثانیه می‌رسد. پردازنده‌ی سیگنال تصویر در کرین ۹۸۰ در زمینه‌ی ظرفیت پذیرش دیتا بهبودی ۴۶ درصدی را نشان می‌دهد و قابایت‌هایی نظیر بازتولید رنگ‌های HDR و کاهش نویز Multi-Pass‌ را در بطن خود دارد.

حال باید تا ماه اکتبر و رونمایی از هواوی میت ۲۰ و میت ۲۰ پرو برای دیدن عملکرد کرین ۹۸۰ در دنیای واقعی به انتظار بنشینیم.

 

نمایشگاه ژنو


پوشش گسترده‌ی زومیت از

نمایشگاه iFA 2018

یکی از مهم‌ترین رویداد‌های فناوری جهان



تاريخ : یک شنبه 11 شهريور 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 931 932 933 934 935 ... 3356 صفحه بعد