ساخت کیت تشخیص میکروب‌های عامل خوردگی صنعت نفت در کشور
1443341237206_sbr.jpg

محققان مرکز رشد زیست فناوری در مطالعات خود به دانش فنی کیت تشخیص خوردگی در صنایع نفت و گاز دست یافتند که قادر به شناسایی انواع باکتری‌هایی است که موجب خوردگی سیستم‌های انتقال نفت و گاز می‌شوند.

 

دکتر حسن سلیمی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولیدکننده این کیت و مجری طرح تولید کیتی برای تشخیص خوردگی در صنعت نفت و گاز را از دستاوردهای این شرکت نام برد و گفت: در صنایع مختلف و به ویژه صنعت نفت باکتری‌هایی وجود دارد که موجب خوردگی خواهند شد که از مهمترین آنها SRB (باکتری‌های احیا کننده سولفات) هستند. اگر این باکتری‌ها در سیستم‌ها نفتی وارد شوند مشکلات جدی را برای این صنعت ایجاد خواهند کرد.

 

وی از بین بردن سیستم انتقال سیالات را از جمله مشکلات حضور باکتری‌های SRB‌ دانست و اظهار داشت: این باکتری‌ها موجب تحمیل هزینه‌های میلیاردی تعمیرات به صنعت نفت خواهند شد.

 

به گفته سلیمی این باکتری‌ها علاوه بر خوردگی فلزات قادر به تجزیه ترکیبات نفتی هستند و در نفت منجر به کاهش کیفیت نفت خواهند شد.

 

مجری طرح از طراحی و ساخت کیتی در این زمینه خبر داد و اظهار داشت: با اضافه کردن 20 میلی لیتر از نمونه به این کیت تغییری رنگی در آن ایجاد می‌شود. اگر محلول پس از زمان در نظر گرفته شده سیاه رنگ شود نشان دهنده آلودگی حوزه است.

 

این محقق خاطرنشان کرد: نتایج این تست با سایر کیت‌های موجود معمولا طی یک ماه به دست می‌آید ولی با این کیت زمان به یک تا حداکثر 9 روز کاهش یافته است.

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان سازنده این کیت، در عین حال با تاکید بر این که زمان شناسایی آلودگی به میزان آلودگی‌ها بستگی دارد، گفت: در صورت وجود آلودگی با استفاده از بیوساید (Biocide) مناسب برای رفع آلودگی‌ها اقدام خواهد شد و در صورت عدم توجه به این باکتری‌ها، بیوفیلم در سیستم‌های انتقال ایجاد می‌شود که در این صورت حتی با استفاده از انواع بیوسایدها نمی‌توان آن را از بین برد.

 

وی اساس عملکرد این کیت را جداسازی میکروارگانیزم‌ها عنوان و تصریح کرد: در این کیت ترکیباتی وجود دارد که در صورت آلودگی آن را به سرعت نشان می‌دهد.

 

سلیمی از تولید 10 نوع کیت بررسی خوردگی میکروبی خبر داد و اظهار داشت: این کیت‌ها برای شناسایی باکتری‌های SRB، باکتری‌های وابسته به ‌آهن، باکتری‌های احیا کننده نیترات (نیترات خوار)، باکتری‌های تولید کننده اسید،‌ باکتری‌های هوازی، باکتری‌های بی‌هوازی یا بی‌هوازی اختیاری، باکتری‌هایی با نیازمندی‌های غذای اندک، باکتری‌های فلوئورسنت سودوموناس و کیت شناسایی کل باکتری‌ها طراحی و عرضه شده است. این کیت‌ها برای بررسی آلودگی‌های محیطی خانه، بیمارستان و برج‌های خنک کننده قابل استفاده است.





تاريخ : دو شنبه 6 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |