شناسایی قطعه آخر پازل دیابت برای غربالگری بهتر بیماران
1461650042697_10.jpg

محققان دانشگاه لینکولن در انگلیس موفق به شناسایی مولکول پنجمی شده‌اند که توسط سیستم ایمنی بیماران مبتلا به دیابت نوع یک مورد هدف قرار می‌گیرد.

 

 درک انسان از دیابت اخیرا پیشرفت‌های چشمگیری داشته اما کشف جدید با ارائه تصویر کامل از بیماری، می‌تواند بطور قابل توجهی فرآیند غربالگری را ارتقا بخشد.

 

دیابت نوع یک زمانی رخ می‌دهد که لوزالمعده، قابلیت خود برای تولید انسولین را از دست می‌دهد. انسولین معمولا سطوح قند خون را تنظیم کرده و گلوکز را از خون به سلول‌ها می‌رساند تا از آن به عنوان انرژی استفاده کنند. این بیماری در اثر یک نقص در سیستم ایمنی بیمار ایجاد می‌شود که طی آن، سیستم دفاعی بدن در حقیقت سلول‌های تولیدکننده انسولین در لوزالمعده را از بین می‌برند.

 

سیستم ایمنی بطور خاص مولکول‌های autoantigen را در لوزالمعده مورد هدف قرار می‌دهند. مبتلایان به دیابت نوع یک از پادتن‌های خاصی در خونشان برخوردارند که با مولکول‌های خاص در لوزالمعده مرتبط بوده و آن‌ها را شکار و تخریب می‌کنند. در حال حاضر آزمایشاتی برای بررسی این پادتن‌ها وجود دارد و بیشتر آن‌ها نشانگر خطر بالای ابتلا به دیابت هستند.

 

محققان دانشگاه لینکولن در حال کار برای ارتقای دقت این آزمایش هستند. پیش از این چهار مولکول شناسایی شده بود که سیستم ایمنی به آن‌ها در دیابت نوع یک حمله می‌کند. اما در تحقیق جدید، محققان توانستند یک مولکول پنجم موسوم به Tetraspanin-7 را شناسایی کنند که پیش از این به عنوان "گلیما" از آن یاد می شد.

 

با این کشف، روشهای آینده غربالگری می‌تواند از آن استفاده کند که دقت آن‌ها را بطور چشمگیری افزایش خواهد داد و اطلاعات بیشتری در مورد واکنش خاص ایمنی بیمار برای تعیین درمان بهتر ارائه خواهد کرد.

 

جزئیات کامل این دستاورد در مجله American Diabetes Association منتشر شده است.





تاريخ : سه شنبه 7 ارديبهشت 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |