شارژرهاي بيسيم چگونه كار ميكنند؟
عبارت شارژرهاي بيسيم تا به حال تنها در مرحله حرف بود و هيچگاه به عمل نرسيد. اين فناوري از يك ايستگاه شارژر استفاده ميكند كه براي شارژكردن از ميدانهاي مغناطيسي بهره ميبرد.ولي اين تمام كار نيست، چرا كه گوشي شما بايد داراي يك پيچه القايي براي دريافت اين موجها و شارژ دوباره باشد تا بتواند بدون هيچ ارتباط فيزيكي شارژ شود.البته مسواكها و برخي ديگر از گجتهاي اينچنين از روش القا براي دوباره شارژشدن بهره ميبرد كه براي مدت طولاني ماندگار است، به طوري كه شما ميتوانيد دوباره با گجتتان براي ساعتهاي طولاني كار كنيد. متاسفانه تا به حال امكان استفاده از اين فناوري براي شارژ گوشي وجود نداشت، دليل آن هم زمان طولاني اين روش براي شارژ وسيلهاي چون گوشي و كارايي بسيار پايين اين شارژرها بود.
به همين دليل چنين شارژرهايي براي گجتهاي كممصرف مناسب بود و شارژ گوشيها به اين روش چندان منطقي به نظر نميرسيد. علاوه بر اين، يكي از مزاياي استفاده از اين روش، امنيت بالاي اين شارژرهاست؛ چرا كه ماده رساناي به كار برده شده در اين فناوري تاريخ انقضا ندارد و هيچگاه خراب نميشود.اگر هم شما حواستان نباشد و با دست خيس اين شارژر را لمس كنيد، هيچ خطري تهديدتان نميكند. اين را هم بايد اضافه كنيم تنها وسيلهاي كه اين فناوري لازم دارد تا بتواند بدرستي كار كند، يك قطعه سختافزاري خاص است. اين قطعه حتما بايد درون گوشي يا ديگر گجتها جاسازي شده باشد تا بتواند كارايي لازم را برايتان ايجاد كند. متاسفانه براي خيلي از گجتهاي ساخته شده چنين سختافزاري در نظر گرفته نشده، بنابراين براي شارژشدن از اين طريق به يك آداپتور يا گجت كمكي ديگري نياز است.
نكات منفي شارژ القايي
شارژ از طريق القا به كمك ميدانهاي مغناطيسي امكانپذير است. اين ميدانها قدرت بسيار بالا، ولي در عين حال برد كم دارد. اگر بخواهيم برد چنين شارژرهايي را بالا ببريم، بايد ميدان مغناطيسي بسيار بزرگي ايجاد كنيم. زمين به تنهايي يكي از بزرگترين منابع به منظور تامين مغناطيس لازم براي چنين ميدانهايي است. اين را هم بايد اضافه كنيم شارژرهاي كوچك القايي نميتواند گوشي شما را برايتان شارژ كنند.
بد نيست براي درك بهتر نحوه كاركرد چنين ميدانهايي، شارژر مغناطيسي موجود در مسواك را بررسي كنيم. ميدان مغناطيسي موجود براي انجام چنين شارژي، به قدري كوچك است كه در ابعاد ميليمتر اندازهگيري ميشود. سرعت شارژ و ماندگاري آن دو اصل بسيار مهم براي انجام اين كار به حساب ميآيد. به همين دلیل تا به حال شارژ از طريق القا چندان كه بايد كارايي لازم را در مقايسه با شارژ از طريق اتصال به پريز نداشته است.اين را هم بايد اضافه كنيم پيچه مخصوص القايي كه تا به حال ساخته شده، با توجه به ادعاي كمپانيهاي سازنده بسيار كوچك است، ولي همچنان فضاي زيادي را در مقايسه با سايز گوشيهاي ساخته شده اشغال ميكند. البته ممكن است به مرور زمان اين مشكل برطرف شده و القاكنندههای كوچكتري ساخته شوند، اما در هر صورت اين تصور پيشبيني از آينده است و بايد منتظر بمانيم تا ببينيم آيا چنين اتفاقي خواهد افتاد يا نه.از ديگر مشكلات به بازار نيامدن اين شارژرها ميتوان به نداشتن استاندارد خاص براي ساخت چنين گجتهايي اشاره كرد. بد نيست اين را هم بدانيد زمان چندان زيادي از اتصال گجتهاي مختلف از طريق سيم براي انجام كار جابهجايي اطلاعات نميگذرد. به همين دليل تا پيش از بيسيمشدن كار جابهجايي اطلاعات، ايده شارژ گجتها به شكل بيسيم چندان ميسر به نظر نميرسيد كه خوشبختانه چنين مشكلي بهدلیل به وجود آمدن استانداردي با نام Qi به طور كامل از ميان رفت.تا به حال گوشيهايي چون Lumia 920 به چنين فناورياي براي شارژ مجهز شده است. براساس پيشبينيهاي انجام شده گوشيهاي ديگري ساخته ميشود كه چنين سيستم مجهزي براي شارژ دوباره داشته باشند.
با اين كه سيستمهاي شارژ القايي كه تا به حال ساخته شده است بسيار مورد استفاده قرار ميگيرد و كار با آنها آسان است، اما مشكل طول برد آنها همچنان وجود دارد. از نتايج تحقيقات در زمينه ايجاد شارژرهايي با طول برد بسيار زياد چنين برميآيد كه از ليزر و ماكروويو ميتوان براي شارژ از طريق چنين ميدانهاي القايي استفاده كرد. با وجود اين به هيچ عنوان نبايد چنين ميدانهاي القايي قطع شوند؛ زيرا اگر موج ليزر شارژ تداخلي داشته باشد كل عمليات شارژكردن به طور كامل متوقف خواهد شد.در همين ارتباط كمپاني اپل محصولي طراحي كرده است كه ميتواند با طول برد يك متر هر گجتي را كه بخواهد دوباره شارژ كند. كمپاني اينتل هم اعلام كرده در حال ساخت يك فناوري براي شارژ گجتها به صورت مغناطيسي است. اين گجت ميتواند به لپتاپتان متصل شده و هر گوشي را كه اطرافش قرار بگيرد، شارژ كند.تا به اين قسمت از مطالب با شارژ گوشيها از طريق بيسيم آشنا شديم، ولي چنين فناورياي قابليتهاي بسياري براي پيشرفت دارد. به همين سبب حاصل چند دهه تحقيقات در زمينه اين فناوريها اين است که انرژي را بدون نياز به سيم جابهجا كنيم.
.: Weblog Themes By Pichak :.