ابداع روش نوین درمان بی‌اختیاری ادراری با سلول‌های بنیادی توسط محققان ایرانی
6-17.jpg

محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به درمان بی‌اختیاری ادراری با استفاده از سلول‌های بنیادی خون محیطی شدند.

 

 این روش نوین بر روی ده بیمار و در مدت سه سال با همکاری دکتر ملیحه کشوری، دانشیار گروه اورولوژی و دکتر داریوش حمیدی علمداری استادیار گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بیمارستان امام رضا(ع) با موفقیت انجام شده است .

 

نتایج این روش که برای نخستین بار انجام شده در قالب مقاله در مجلات معتبر دنیا از جمله «بریتیش یورو اورولوژی» به چاپ رسیده و مجله «نیچر» نیز با ارجاع به این مقاله ،این روش درمانی را به عنوان روش درمانی نوین معرفی و پیشنهاد کرده است .

 

دکتر ملیحه کشوری، فوق تخصص اورولوژی زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره روش ابداعی به کار گرفته شده برای درمان بی‌اختیاری ادراری اظهار کرد: بی‌اختیاری ادراری بیماری است که طی آن فرد به محض کوچکترین افزایش فشار داخل شکم، دچار بی‌اختیاری ادراری می‌شود و این امر کیفیت زندگی بیمار را به طور چشمگیری تحت تاثیر قرار می‌دهد .

 

دانشیار گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد زایمان‌های متعدد ، تغذیه نامناسب و انجام ورزشهای سنگین ، بی تحرکی ، تولد نوزادان با وزن بالا و افزایش سن را از عوامل ابتلا به این عارضه عنوان و اظهار کرد:‌ بر اساس آمارها میزان ابتلا به این بیماری در کشورهای اروپایی و آمریکایی ده درصد است اما به نظر می‌رسد در کشور ایران با توجه به زایمان های متعدد زنان و تغذیه نامناسب این میزان به 20 تا 30 درصد هم برسد.

 

 

وی گفت: در برخی مواقع بی‌اختیاری ادراری به حدی می‌رسد که بیمار با عطسه ، خم و راست شدن و یا کوچکترین حرکتی دچار تخلیه ادرار می‌شود.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که تا کنون 10 بیمار با استفاده از این روش مورد درمان قرار گرفته‌اند اظهار کرد: بر اساس ارزیابی های انجام شده تا کنون هیچ گونه عارضه‌ای در حین و پس از عمل با روش نوین ما گزارش نشده و بیمار بهبودی خود را به دست آورده است .

 

وی انجام جراحی‌های باز ، قرار دادن باندهای مخصوص بر روی دریچه مثانه و جراحی‌های کم تهاجمی را از جمله روشهای متداول برای درمان بی‌اختیاری ادراری برشمرد و افزود: کاهش مدت زمان دوران نقاهت بیمار از دو تا سه هفته به کمتر از 24 ساعت ، کاهش چشمگیر دردهای ناشی از جراحی باز ، کاهش مدت زمان بستری بیمار و نیز خطرات ناشی از عفونت از جمله مزایای این روش درمانی است.

 

دکتر داریوش حمیدی، عضو گروه بیوشیمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با اشاره به اینکه در جهان از روشهای مختلفی برای درمان بی اختیاری ادراری استفاده می‌شود اما استفاده از سلولهای بنیادی خون محیطی کمترین خطر تهاجمی را برای بیمار دارد، اظهار کرد :‌در این روش با گرفتن 100 سی سی خون از بیمار ، سلولهای بنیادی به همراه فاکتورهای رشد پلاکتی جداسازی و به اطراف مجرای مثانه بیمار تزریق می‌شود.

 

عضو گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این که در حال حاضر در کشورهای پیشرفته جهان از روش سلولهای بنیادی با استفاده از بیوبسی ماهیچه و بافت چربی استفاده می شود گفت :‌استفاده از سلولهای بنیادی از خون محیطی برای اولین بار در دنیا در این عمل صورت گرفته است و استفاده از این روش کمترین میزان تهاجمی را نسبت به سایر روشها دربردارد.





تاريخ : سه شنبه 5 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |