رصد یک سیستم سه‌گانه بی‌نظیر کیهانی مجهز به تپ‌اختر
3-12.png

منجمان با استفاده از «تلسکوپ بانک سبز» بنیاد ملی علوم امریکا، سیستم ستاره‌ای بی‌نظیری متشکل از دو ستاره کوتوله دوقلوی سفیدرنگ و یک ستاره نوترونی را کشف کردند.

 

 تمامی این سه جرم کیهانی در فضایی کوچک‌تر از مدار زمین به دور خورشید گنجانده شده‌اند.

 

نزدیکی این ستارگان به همراه ماهیت آنها به دانشمندان امکان انجام بهترین اندازه‌گیری‌ها و بررسی تعامل‌های گرانشی پیچیده در چنین سیستمی را فراهم کرده است.

 

علاوه بر این، مطاله دقیق این سیستم سرنخی کلیدی را برای حل یکی از اصلی‌ترین مسائل فیزیک پایه یعنی ماهیت واقعی گرانش در اختیار می‌گذارد.

 

اسکات رانسوم از «رصدخانه ملی نجوم رادیویی» (NRAO) امریکا گفت: این سیستم سه‌قلو به ما آزمایشگاه کیهانی طبیعی را برای آگاهی از چگونگی فعالیت دقیق سیستم‌های سه‌جرمی و شناسایی مسائلی در خصوص نسبیت عمومی ارائه می‌دهد که فیزیکدان‌ها انتظار دارند تحت شرایط بی‌نهایت آنها را مشاهده کنند.

 

همچنین تپ‌اختر میلی‌ثانیه‌ای حاضر در چنین سیستمی به دانشمندان فرصت ایده‌آلی برای مطالعه اثرات و ماهیت گرانش می‌دهد.

 

تپ‌اخترهای دارای چرخش سریع ظرف یک ثانیه، «تپ‌اخترهای میلی‌ثانیه‌ای» خوانده می‌شوند.

 

تپ‌اخترها، ستاره‌های نورتونی هستند که پرتوهای امواج رادیویی منتشرشده آنها با سرعت بالا و زمانی که این شیء بر روی محورش می‌چرخد، از خلال فضا حرکت می‌کنند.

 

مطالعه این سیستم با استفاده از روشهای به کاررفته توسط نیوتون برای بررسی سیستم زمین-ماه-خورشید و گرانش «جدید» آلبرت اینشتین برای انجام اندازه‌گیری‌های دقیق صورت گرفت.

 

جزئیات این سیستم سه‌قلو در مجله نیچر منتشر شد.





تاريخ : چهار شنبه 18 دی 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |