فراموش‌کارها، بیشتر معتاد می‌شوند
1412669975647_91.JPG

مطالعه صورت گرفته توسط محققان آمریکایی نشان می‌دهد، توانایی تمرکز بر کارها و مقابله با حواس‌پرتی در سنین نوجوانی، کلید عدم گرایش به سمت اعتیاد است.

 

 در مطالعات قبلی عنوان شده بود که گرایش زودهنگام به مواد مخدر می‌تواند نشانه‌ای از سوءمصرف در آینده باشد؛ اما مطالعه صورت گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه اورگان نتایج نسبتا متفاوتی را نشان می‌دهد.

 

بر اساس تحقیقات این پژوهشگران، عملکرد حافظه در سنین نوجوانی ( 11 تا 13 سالگی) می‌تواند میزان گرایش به سمت الکل یا مواد مخدر را در آینده پیش‌بینی کند.

 

در این محدوده سنی، نوجوانان در حال بررسی تجربیات نسبتا خطرناکی هستند که بعنوان مسیری برای بزرگ شدن و استقلال‌خواهی تعبیر می‌شوند.

 

این مطالعه، دیدگاه جدیدی درخصوص اعتیاد به الکل، تنباکو و ماری‌جوآنا در اختیار محققان قرار داد.

 

در این پژوهش طولانی‌مدت که با همکاری دانشگاه پنسیلوانیا و بیمارستان کودکان فیلادلفیا انجام شد، توانایی توجه اجرایی – بخشی از حافظه کاری که در توانایی فرد بر تمرکز بر کارها دخالت دارد – در 382 نوجوان ساکن در مناطق محروم و پرخطر آمریکا مورد ارزیابی قرار گرفت.

 

گرایش زودهنگام به مواد مخدر دو حالت مختلف دارد: گاهی پس از یک تجربه کوتاه مدت، به سرعت متوقف می‌شود و گاهی منجر به اعتیاد شدید فرد می‌شود.

 

به گفته محققان، این نوع تفاوت با عملکرد و توانایی حافظه در ارتباط است؛ بر این اساس، افراد کم‌حافظه بیشتر در معرض خطر تبدیل شدن به مصرف‌کننده مواد مخدر قرار دارند.

 

مداخلات اولیه در زمان تشخیص ضعف در عملکردهای اجرایی در کودکان تا سه سال، ایجاد یک محیط خانوادگی قوی و تحریک شناختی با هدف تقویت مهارت‌های حافظه در کودکان بزرگتر، مداخلاتی مانند حضور در فعالیت‌های اجتماعی، تقویت مهارت‌های حل مشکل، تقویت قدرت شناختی و خود کنترلی در نوجوانان می‌تواند به عنوان روش‌هایی برای پیشگیری از گرایش به سمت مواد مخدر و الکل در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

 

نتایج این مطالعه در مجله Development and Psychopathology منتشر شده است.





تاريخ : چهار شنبه 16 مهر 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |